HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Ismeritek a Nethanjauval elégedetlen rabbi videót? Na és miért volt elégedetlen és mit igért Nethanjau: www.youtube.com/watch?v=rHBiT6eJaQQ: (2024.03.29. 15:33) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Mme.Brioche: Az Izrael ellenesség raádásul bizonyos people of color emberkék között alakul ki, akik eredetileg a Demokrata párt jövője lenne az elképzelésük szerint. (2024.03.29. 15:22) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: Robert Castel aki zsidó és nyilatkozni szokott az Ultrahangnak azt mondta, hogy szerinte és sok zsidó szerint jó dolog egy örült vadállatnak látszani, mert attól félnek. És Közel-Keleten... (2024.03.29. 15:19) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Mme.Brioche: "(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)" Úgy képzeld el, mint a nemi erőszaktevőt és barátját... A nemi erőszaktevő erősz... (2024.03.29. 15:14) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Idiokrácia

2012.02.16. 18:44 Deansdale

Szomorúan kell konstatálnom, hogy a legtöbb ember bele van merevedve a hülyeségeibe. Legyenek azok tudományosak, vallásosak vagy szimplán csak a mindennapi megszokás részei. Az emberek többsége egyszerre arrogáns és ignoráns, vagyis alig értenek valamihez - és ahhoz se nagyon -, de ha valaki más valami mást állít, akkor azt automatikusan hülyének nézik. Minimum.

Annak az apropóján írom ezt a cikket, hogy rövid kommentváltásba keveredtem egy cukorbeteg blogon a házigazdával, illetve utóbb azzal a személlyel is, akiről a házigazdával eszmét cseréltünk. Nincs kedvem visszafogni magam, ezért szókimondó leszek, aki az ilyesmit nem bírja az lapozzon...

Alapfelállás: Dagadt nő teherbe esik. Vércukra az egekben, kórházi kezelés, magzattal a pocakban napi 7-szeri vérvizsgálat és napi 4-szeri inzulin. Idézek:

A másik legrosszabb dolog az, hogy bármennyire is akarnám, az esetek 80%-ában igen is fájdalmas helyre adom be, az amúgy is feszülő, kerekedő pocakomba az inzulint. Sokszor megkékül, vérzik, fáj.

Javaslatom: szénhidrátbevitel csökkentése. Mindezt udvariasan, visszafogottan, segítő szándékkal. A házigazda képes emberi kommunikációra annak ellenére is, hogy nem ért egyet - bár ezt a megjegyzést nem igazán értem:

Köszönöm a kommenteket, mint látod, fent hagytam őket, így mindenki láthatja és olvashatja.

A "köszönöm" itt az udvarias elutasítást szimbolizálja, a mondat másik fele pedig mintha azt sejtetné, hogy ott kommentelni olyan privilégium, amiért összetehetem a két kezem. Mintha az lenne az alap, hogy törlik a hozzászólásokat ha azok nem pont ugyanazt fújják, mint ők... Hm.

A low-carb diétákkal szembeni gyűlölet termonukleáris, de ez számomra egyszerűen hihetetlen, hiszen a nőt a kórházban éppen low-carb diétával kezelik!!! Az orvos nyilván felvilágosította a kismamát (aki mellesleg ápolónő, tehát eleve előítéletes a témában), hogy a paleo és az atkins sarlatánság - azt meg elfelejtette közölni, hogy az ő diétájuk szénhidrát tekintetében igencsak hasonlít ezekre.

Nade ami kiverte nálam a biztosítékot az az, amikor a kismama is beszállt a beszélgetésbe:

Hello! A bejegyzésedből nem derül ki, de tuti férfi vagy. A CH csaknem 0-ra csökkentése árthatna csak igazán a gyermekemnek!!! Nagyon felháborított amit írtál, de nem akarok vitatkozni ezen. Annyi szent: ha az én vércukrom rendben van, akkor szépen fejlődik a kisfiam is a pocakomban, és jelenti egyben azt is, hogy nagy erőfeszítés árán ugyan, de betartom az előírtakat. A terhesség egy "más" állapot. De te ezt nem érezheted át. Szép napot!

1. Nem hiszem, hogy csak én lennék paranoiás mikor azt érzem, hogy csak úgy süt belőle a férfiellenesség. Mert a gonosz hím nem érezheti át a "más" állapotot!!! Pf. Attól még a vércukorhoz érthetek. Ez az egész amúgy sem "érzések" kérdése, tündérkém, hanem szakértelemé. Ami belőled láthatóan hiányzik, annak ellenére, hogy 9 éve ápolónősködsz.

2. Az eszkimók (és pár másik népcsoport) nem fogyasztottak sok szénhidrátot, viszont mégis tudtak egészséges gyermekeket szülni, tehát a CH csökkentés nem nagyon árthat a gyereknek. Már csak azért sem, mert a glükoneogenezis az áldott állapotban lévő nőknél is működik...

3. "Felháborított"??? Anyádat.

4. Szerintem aki terhesen a saját hasába döfködi naponta négyszer az inzulint, hogy kékül meg vérzik, az ne papoljon arról, hogy neki rendben van a vércukra. Az tanuljon szépen szerénységet és önmérsékletet, és a trágyaverem aljáról, ahová önként ugrott fejest, ne akarjon másokat kioktatni. 110kg, cukorbeteg, és ekkora szája van? Pofám leszakad.

5. "Nagy erőfeszítés árán"? Napi 180g CH van neki engedélyezve. Egy kezdő Atkinsos hetekig nem eszik többet napi 40g-nál. És a 180g neki nagy erőfeszítés, azzal együtt, hogy a magzatát veszélyezteti?! Leköpném a tükröt, ha a pocakomban növekedő élet kedvéért nem volnék képes lemondani a kib*szott édességekről. És eszembe sem jutna panaszkodni, hogy micsoda kínszenvedés hogy nem ehetem a kedvenc spagettimet.
...és ez az akaratgyenge, gyermekét veszélyeztető nő papol nekem arról, hogy a férfiak nem érezhetik át a "más" állapot szentségét? Beszarok.
Az már csak extra adalék, hogy én (ott is, mint mindig) "áldott állapotnak" neveztem azt, amire ő terhességként utalt. Kinek mit jelent...

Szólj hozzá!

Címkék: cukorbetegség diabétesz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása