HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Mi történik a Hugóval? Az ami minden mással is...

2015.08.02. 12:09 Deansdale

Írtam egy kommentet a sci-fi magazin vonatkozó cikke alá, de nem akar átmenni, úgyhogy jó lesz az ide is :)

...

Nem értem a balosok miért tesznek úgy, mintha a Hugo alapvetően pártatlan lenne. Mindenki tudja, hogy legalább egy évtizede a progresszív tábor uralja - konzervatív sci-fi írók az utóbbi időben elvétve is alig kaptak elismerést, nyilvánvaló politikai okokból. Erre általában az a válasz, hogy "a konzervatív sci-fi szar, mert nem képviseli a progresszív értékeket", ami egyértelmű önleleplezés. A Hugót eddig uraló ideológiai csoport szerint kizárólag az SJW sci-fi a jó sci-fi, és most háborognak amiért a hagyományos, politikamentes irodalom írói és rajongói fel merték emelni a hangjukat.

Nem véletlen, hogy a több díjat is besöpört progresszív írók az eladások terén a sor végén kullognak. Az embereknek nem kell a dögunalmas, szájbarágós politikai propaganda, mint pl. a cikkben említett If You Were a Dinosaur, My Love, amiben egy gramm sci-fi sincs. Egy nő ábrándozásáról szól, akinek a gonosz fehér (nyilván fehér, mi más lehetne) rasszisták megverték a férjét - bezzeg ha a srác dinó lenne akkor jól szétmarcangolta volna a rasszistákat. Ez aztán megérdemli a Hugót, bravó, tapsvihar...

A helyzet az, hogy a bús blökik kampány a normális emberek forradalma a progresszív politikai befolyás ellen. Az egyszerű sci-fi rajongóknak elege van abból, hogy egy szűk csoport lesöpör mindent ami nem felel meg a szélsőséges ideológiájának. Szó sincs semmiféle neonácikról - ez az aljas szemétkedő vádaskodás pontosan az, ami felborzolta az ártatlan és normális emberek kedélyeit, és amiért most már nyíltan a vádaskodók ellen fordultak. Nagyon fárasztó és unalmas, hogy egyesek szemében mindenki szexista, rasszista és náci aki nem ért egyet az ideológájukkal. A bús blökik között vannak nők, mindenféle nemzetiségűek és szexualitásúak, szóval lehet összesöprögetni az alaptalan vádaskodást, és beismerni a vereséget. A sci-fi rajongók szeretnék visszakapni a hobbijukat, amiben űrcsaták, robotika-elméleti problémák és idegen civilizációk voltak a középpontban, nem pedig egy radikális politikai csoport rémálmai a rasszizmussal és szexizmussal kapcsolatban. Az az igazi szűklátókörűség, amivel a progresszívek azt képzelik, ezek a problémák lesznek a legjelentősebb kérdések amíg csak világ a világ, ezért a tudományos fantasztikum egészének kötelező ezekről szólnia - bármi másról írni neonácizmus.

Félelmetes. Orwell és Huxley foroghatnak a sírjukban.

...

Aki figyelemmel kísérte a szórakoztatóipari, illetve a kulturális-közéleti fejleményeket az utóbbi 5-10 évben, annak ez a jelenség nem lesz újszerű. A feminista, liberális, progresszív banda mindenhová megpróbált betüremkedni, sajnos sikerrel. Mindenhol elkezdték fújni a gyalázkodó szöveget, miszerint a hetero fehér férfiak ki akarják szorítani a nőket, színesbőrűeket, "egyéb" szexualitásúakat. (A hetero fehér férfiak nevében szeretném válaszolni, hogy az alaptalan rágalmaitokat dugjátok fel oda, ahová a nap se süt.) Ezzel a hülyeséggel aztán szépen sorban eltérítettek minden egyes témakört: a képregények, számítógépes játékok, szerepjátékok, táblás játékok, rajongói összejövetelek, filmek, könyvek eredeti témái mind-mind háttérbe szorultak, és mindenhol folyamatosan arról kell pofázni, hogy a hetero fehér férfiak szexisták, rasszisták, transzfóbok, ésatöbbi. Mindennek a progresszív ideológiáról kell szólnia, és akinek ez nem tetszik az reakciós neonáci. Akit a játékokban a szórakozás, a (kép)regényekben az izgalmas sztorik, a rajongói bulikon pedig a hobbijuk éltetése érdekel, azok mind szemétládák, akiket ki kell túrni a saját közösségükből. Minden közösségben kizárólag SJW-k maradhatnak.

A problémájuk abból adódik, hogy egyelőre a rajongók még többen vannak, mint az SJW-k. Ezért aztán a vezetésbe beszivárgott progresszívek óhatatlanul is a tömegek ellen fordulnak: kijelentik, hogy az adott hobbi rajongótábora egy rakás náci. A számítógépes játékok újságírói kijelentették: a játékosok nácik. A könyvkiadók kijelentették: a sci-fi olvasók nácik. Az abszurditás határán messze túlmutat, mikor a szórakoztatóipar egy-egy ágából megélő újságírók, kritikusok, kiadók a saját közönségük ellen fordulnak... Ahogy azt már többen leszögezték, ezeknek az embereknek nem a játék-, könyv- és filmiparban kellene erőltetni a progresszív dogmát, hanem progresszív kiadványokba kellene írni filmekről, játékokról. Csakhát progresszív sajtótermékeknek dolgozni egyfelől közel sem hoz annyi pénzt a konyhára, másfelől meg sokkal nagyobb élvezet belülről szabotálni a semleges és konzervatív közösségeket, mint békés egyetértésben létezni egy progresszív csoportban.

...

A Hugo azért különösen jó ezeket a problémákat szemléltetni, mert adja magát a kérdés: ha eddig elméletileg a konzervatív hetero fehér férfiak voltak hatalmon, akkor mi a fenének támadnák most a Hugót? Hogyhogy úgy kell "külsősként" beerőltetniük a saját jelöltjeiket, akiknek eddig minden díjat be kellett volna söpörnie, ha igaz lenne a progresszívek álláspontja? Miért támadnák a konzervatívok a Hugót, ha az nem lenne progresszív??? És ha progresszív, akkor miért nem ismerik ezt be, miért nincs bennük annyi gerinc, hogy felvállalják az igazságot? Miért kell hazug módon tettetni, hogy eddig nem volt szó semmiféle politikai befolyásról, és most minden ok nélkül törtek elő a gonosz nácik, hogy a semleges Hugót bemocskolják? A tisztességtelenség netovábbja a szakmai szempontok emlegetése - a maszatolás, miszerint egy 50 bestselleren túl lévő írót csak a szexisták és rasszisták nyomnak be most a versenybe, mert egyébként az írói színvonala erre nem jogosítaná fel... Ellenben az ismeretlen senkik "bárcsak dinó lennél kedvesem" szintű fekáliái szigorúan szakmailag, pártállástól és ideológiától függetlenül kerültek díjazásra. Szánalmas agyrém.

53 komment

Címkék: szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2015.08.02. 13:00:44

Érdekes leírni a folyamatot ahogy ezek a hibbantak megszerezték a díjkiadó bizottságot, kitúrva a normális tagokat. Lehet erről tudni valamit ?

2015.08.02. 22:11:15

"Ezzel a hülyeséggel aztán szépen sorban eltérítettek minden egyes témakört: a képregények, számítógépes játékok, szerepjátékok, táblás játékok, rajongói összejövetelek, filmek, könyvek..."

Nyugodtan ide írhatod még az anime-ket is. Rengeteg anime nyüzsög a girl power-ektől és a mangina férfi hősöktől.

A fantasy fertőzöttséget aláírom. Annyi girl power mozog a fantasy regények lapjain, hogy időnként valósággal elidegenítenek a műfajtól. Magyarországon a feminista propagandának fantasy-be bújtatásának Hűse Lajos (Colin J. Fayard) a mestere. Erőszakos girl powerek, nők seggét kinyaló férfihősök.

Mellesleg a sci-fiben hazai pályán is van próbálkozás. Lásd Gender Krónikák!

Én azért reménykedem, javíthatatlan idealistaként, a kultúra megtisztulásában.

Go Jóska 2015.08.03. 17:13:26

Lehetett már régebben is olvasni arról, hogy a GamerGate és a többi SJW hatalomátvétel nem csupán egy szélsőséges csoport nyomulása, illetve, nem önerőből nyomul ez a szélsőséges csoport.
Valaki vette a fáradtságot, és összeszedte az adatokat:
www.youtube.com/watch?v=18gU4HSkW9Y
pastebin.com/Zwwwfp8w

Igen, nagyon hosszú. Igen, rengeteg dokumentum. Én sem néztem meg minden egyes darabot. De nagyon ajánlott belenézni.

zriff 2015.08.14. 17:46:31

A geek kultúra fertőzöttségére jó példa még a hazai geekz.444.hu, vagy régi nevén geekz.blog.hu. A szerzők írásait, és kommentjeiket nézve, sajnos teljesen bevették a polkorekt jogvédős femináci propagandát. Az egyik cikknél még a mostani bevándorló ellenes kerítésépítésről is volt egy kis szöveg rejtetten (német horror), vagy máskor a feminizmust éltették (fury road), a bechdel teszt helyeslése, a szexizmus, is szóba került, röviden, de a kommentelés előtt meg figyelmeztetés van, hogy a politikai tartalmú kommenteket, törlik. Álszentség.

Deansdale 2015.08.27. 10:08:00

@Aurelius Respectus:

Szégyen. De legalább most már teljesen egyértelmű, hogy tényleg a szervezőkkel van a gond, ugyanis a saját ideológiai elkötelezettségük miatt döntöttek a díjak törlése mellett. Azt ugye senki nem hiszi el, hogy a nyíltan balos szervezők azért nem adták ki a díjat annak a konzervatív szerzőnek akit a közönség megszavazott, mert a könyv volt rossz? Ugyan már... Ahogyan az is nevetséges vád, hogy "külsősöket" hoztak a szavazást befolyásolni; a Hugo-szavazáshoz szükséges tagság pénzbe kerül, de minden olvasó számára nyitott. Idén regisztrált egy csomó új tag, akinek a szavazata pontosan ugyanannyira érvényes, mint a régi balosoké. Még csak azt sem lehet mondani, hogy az új belépők mind konzervatívok lennének, ugyanis az olvasók nem csak akkor szavazhatnak egy konzervatív író munkájára, ha politikailag is egyetértenek vele - lehet, hogy egyszerűen csak jó volt a könyv. Lehet, hogy van egy csomó politikailag nem elkötelezett ember, aki szimplán unta már a progresszívok térhódítását. Mivel az "új" Hugo közelebb került a piaci eladási statisztikákhoz, felettébb valószínű, hogy itt nem radikál-jobbos szervezkedés történt, hanem csak seggberúgták azokat akik egy pár éve eltérítették a sci-fit a saját hülyeségeik terjesztésére (ami a könyvek minőségének egyértelmű zuhanásával járt).

Csakhát a balosok nem tudják megemészteni, hogy ezúttal a nem-balosok többen voltak, úgyhogy bukásuk közben magukkal rántják a Hugot is. Ha nem lehet a progresszíveké, akkor ne legyen senkié! Inkább dögöljön meg a Hugo, mint hogy ne terjessze a balos propagandát. És mindez a jobbosok hibája! Pfff.

Deansdale 2015.08.27. 10:10:33

@Aurelius Respectus: Körülbelül olyan ez, mintha az Eurovízión a közönség nem Conchita Wurst-re szavazott volna, és a szervezők kihirdetnék, hogy akkor nem lesz díjátadás, mert vagy ő nyer, vagy senki.

zriff 2015.08.27. 12:26:42

@Deansdale: Ahogy láttam tmg fent van a dinamo blogon. Szerinted hasznos lenne vagy káros, ha a róla készült cikkre felhívnám majd a figyelmét?

Deansdale 2015.08.27. 12:33:04

@zriff: Tégy ahogy jónak látod, szerintem úgysem veszik fel a kesztyűt, egy pár esetleges trollt meg azért tudok kezelni.

Aurelius Respectus 2015.08.27. 12:50:53

@Deansdale: Jó a videó :) más országokban is úgy használják mint Magyarországon ? Azt hittem, ez magyar specialitás.

Aurelius Respectus 2015.08.27. 12:57:56

@Deansdale: Különben simán el tudom képzelni hogy ilyen megtörténjen egy belterjes balos rendezvényen máshol is. A példádnál maradva, ha egy európai keresztény szervezet felhívná a keresztényeket, hogy az erkölcsös jelöltekre szavazzanak az Euróvízión, valószínű hogy törölnék az eredményt.

Aurelius Respectus 2015.08.27. 13:01:14

@Deansdale: Ezek szerint, ha újra lesz kampány, megint nem lesz díjkiosztás :) Különben ki jelöli ki vajon a szervezőket, a régi szervezők ?

Deansdale 2015.08.27. 13:06:28

@Aurelius Respectus: Amennyire én tudom a Hugo zsűri fix, a Worldcon nevű rendezvényt szervező WFSF vezetőiből áll. Amíg ezek radikális progresszívek, és nem is engednek mást szóhoz jutni, addig marad a patthelyzet.

Aurelius Respectus 2015.08.27. 13:15:07

Szóval egyszer átvették a hatalmat a WFSF-ben és azóta az övék. Ez a George Martin pedig olyan mint egy hisztis nő :) Én jót nevettem a hisztijén, amit levágott a sztori kapcsán :)

Aurelius Respectus 2015.08.27. 13:31:35

Különben ismered Larry Correiát, jó írónak számít ? Én már régen nem olvasok sci-fit, csak fantasyt, annyi új könyv jelent meg a 2000-es években, hogy feladtam, sem időm, sem pénzem nem volt már rá. A fantasyból is csak a Cheubion sorozatot olvasom már. A régi Galaktikát olvastam a megszűntéig, az újba már bele sem kezdtem.

Deansdale 2015.08.27. 13:39:50

@Aurelius Respectus: Ugyanebben a cipőben járok, kiszálltam mikor elöntötte a piacot a kilóra írt szemét. Az évek során találtam egy-két ígéretes könyvet de azokra meg időt nem tudtam szánni :\ Vagyis a válasz nem, sajnos. Ha egy nap legalább 50 órából állna, akkor szerintem pár héten belül tudnék róla nyilatkozni :) De lehet hogy így is rászánom magam némi olvasásra, legföljebb más hobbiktól tolom át a rászánt időt.

2015.08.27. 14:52:08

@Aurelius Respectus: Én mostanában csak fantasy-t olvasok, abból is magyart, a Cherubion- és MAGUS-írógárda tagjaitól.

Mostanában gondolkodom, hogy kéne néhány realista regényt is olvasni (másik kedvenc műfajom), de valahogy mostanában kell a kikapcsolódás, valami könnyed műfaj, így marad a fantasy. Bár egyszer jó lenne Colleen McCollullough Tövismadarát végigolvasni.

"A fantasyból is csak a Cheubion sorozatot olvasom már."

Az újakat is?

A legújabb Nordes-kötettel légy óvatos! Nemes István regénye mondjuk valami fantörpikus (A sárkány hattyúdala). Ugyanakkor Hűse Lajos Nordesben az élet olyan, mint a bor c. regénye a legrosszabb feminista hagyományokat követi, tele ellenszenves MODERN női karakterekkel. (Modern női karakterek középkori fantasy világban - ennél kevés szánalmasabb dolgot tudok elképzelni.) Nekem mondjuk csalódás volt, bár Hűse Lajos sosem csinált titkot a feminista mivoltáról.

"A kiadó boszorkánykonyhájában - megszületett - Colin J. Fayard, a pipázgató, borozgató, elmélkedő történetmesélő és Tristan de Luca, a feminista vátesz."
www.cherubion.hu/cikk/c_j_fayard/

Bár ő írt ilyet a bántalmazott férfiakról is:
www.esely.org/kiadvanyok/2008_1/HUSE.pdf

zriff 2015.08.27. 22:33:56

@Deansdale: Még válaszolt a tmg nekem, megköszönte mint baráti szívességet, hogy megmutattam milyen trágyadomb nyílt a rónán. Erre válaszoltam hogy nem baráti szívesség, csak undorodom a femináci baromságoktól, és csak megmutattam hogy vannak olyanok akik nem veszik be ezt a szart, és küzdenek az igazságért.

Deansdale 2015.08.27. 22:35:20

@zriff: Magadat azért ne hozd kellemetlen helyzetbe egy cikkem miatt...

zriff 2015.08.27. 22:46:27

@Deansdale: Szerintem nem szóltam be durvábban mint amik a hvg cikke alatt voltak hozzászólások, de egyszerűen tényleg elviselhetetlen ez a polkorrekt démonizálás. Csak gondoltam ez is ér valamit, nem akarok úgy élni hogy hagyom hogy az ideológiai terror szabadon terjedjen.

Alfőmérnök 2015.08.27. 23:17:18

@zriff: Simán el tudom képzelni, hogy TGM fél év múlva belátja, hogy tévedett.
Volt ő már konzervatív is, gondolom, akkori korszakában lett a keresztapja egyik gyermekének Roger Sruton. Gondolom most az ő (PC-t és a feminizmust erősen bíráló) írásait is trágyadombra valónak tarja.

Alfőmérnök 2015.08.28. 00:49:47

Na, még egyszer nem próbálom meg. :)

Deansdale 2015.08.28. 08:54:36

Tegnap olvastam, hogy a Hugo bizottság "barátjaként" Patrick Nielsen Hayden (az egyik progresszív főkolompos) pár éve kijárt magának egy addig nem létező kategóriát, amit azóta többször is megnyert. Nincs itt semmi belterjesség, oszoljanak kérem.

Emellett a gonosz nőgyűlölő "bús blökik" több kategóriában is nőket jelöltek díjazásra, mégpedig nagy szakmai múlttal rendelkező, semleges pártállású nőket - akiket a diverz és toleráns progresszívek frankón megszivattak a "nincs díjazott" szavazásukkal. Toni Weisskopf több szavazatot kapott szerkesztői kategóriában mint korábban bárki, de mégsem kapott semmit, mert a társadalmi igazság bajnokai úgy döntöttek, ha nem az ő jelöltjük a favorit, akkor inkább senki ne kapjon díjat. Bravó!

És az egészben az a leginkább elszomorító, hogy a szellemileg visszamaradottak elhiszik a hülye szöveget, miszerint valami nőellenes szélsőségesek szabotálni akarták a Hugót...

monsterhunternation.com/2015/08/24/sad-puppies-3-looking-at-the-results/

Deansdale 2015.08.28. 09:42:45

Ja, és a legviccesebb kimaradt: ha a bús blökik nem ajánlottak volna tömegesen egyes szerzőket, Anita Sarkeesian is felkerült volna a lehetséges díjazottak listájára... Mert ha valaki, ő aztán biztos megérdemelt volna egy Hugót a tudományos fantasztikum területén végzett kiemelkedő munkásságáért.

Deansdale 2015.08.28. 10:22:57

@Aurelius Respectus: Írtam kommentet a 444-re, kivágták mint spam-et :)
Zaizen Jotaro-nak válaszoltam ennyit:

"Jó írás amíg semleges marad, de sajnos nem bírták ki a végéig, muszáj volt a progresszíveket kihozni erkölcsi győztesnek. GRRM egyértelműen balos kötődésű, az ő szájából a jobbosok kritikája kvázi semmit nem jelent, ahogy az sem, hogy most alapított egy nyíltan balos "ellendíjat"."

Mivel egyetlen link sincs benne, valahogy kétlem hogy egy automata filter szűrte volna ki, úgyhogy valószínűleg a lehető legszánalmasabb cenzúrát láthattuk működés közben.

Aurelius Respectus 2015.08.28. 12:32:38

@Deansdale: Tényleg nem bírják a kritikát :)) A szerző lehetett személyesen, mert más cikkeknél elég durva szövegek is ott szoktak maradni.

zriff 2015.08.28. 13:58:18

@Deansdale: A sarkeesian jelölése tényleg beszarás.
Még grr martinnél érdekes, és sajnálatos, hogy egy álszent rohadék lett, a könyveiben jól árnyalta a karaktereket, a valóságban most meg nácizik. Bár erről eszembe jut joss whedon, a firefly, serenity fő témája az irányító dogmatikus hatalom elleni ellenszegülés, a szabadság, ő maga még is egy beteg femináci barom.

2015.08.28. 16:49:33

@zriff:

"Még válaszolt a tmg nekem, megköszönte mint baráti szívességet, hogy megmutattam milyen trágyadomb nyílt a rónán."

Érdekes, hogy TGM pont azután tette ezt a megjegyzést, hogy megírta ezt a férfigyűlölő mocskot. Mondhatni, azután, hogy ő maga kirakta a maga trágyadombját a rónára. Én egyébként szerettem TGM-nek azokat a rendszerkritikus írásait, amelyek még viszonylag korrektek voltak. Amiket viszont mostanában produkál, szinte olvashatatlan szemét. Mint ama fércmű, amit Deansdale a legújabb posztjában kivesézett.

Itt megjegyzem, minden tiszteletem Deansdale-nek, hogy volt gyomra végigolvasni TGM említett cikkjét. Én a mostani férfigyűlölő és nőimádó, buzi-, cigány- és bevándorlófétises írásait inkább messzire elkerülöm.

És így utoljára: Deansdale-nek van egy saját bejáratú stílusa, ami a gonzó.
www.ferfihang.hu/2012/08/16/gonzo-ujsagiras/

Érdekes az egészben az, hogy ha ezt a gonzó újságírást TGM haverjai teszik, mint Konok Péter, Papp Réka Kinga, akkor az "bátor újságírás", "merész stílus". Ha viszont egy ideológiai ellenfele (teszem azt Deansdale), akkor máris "trágyadomb a rónán".

Alfőmérnök 2015.08.28. 18:41:22

Milyen lehet egy filozófusnak, aki állítólag az igazság szerelmese, hazugságban élni?

sshbb (törölt) 2015.08.28. 20:08:51

@Alfőmérnök: Ezek a szöveg még a maga ostobaságában is gyönyörű!

"A helyzetet bonyolítja, hogy a Nyugat bizonyos értelemben csakugyan hanyatlik, mert a modern kapitalizmusnak vagy fontos aspektusainak az emancipatorikus meghaladása – még utópikus formában se – nem látható, márpedig ez valamikor hozzátartozott a polgári társadalom kreatív feszültségeinek és állandó szellemi konfliktusának a mozgékony-borulékony (disz)harmóniájához, így a néhai rendszerellenzék szerepét megpróbálja (mindhiába) átvenni az antidemokratikus és részleges, reakciós antikapitalizmus, amely a hierarchia, a heterononormatív, heteroszexista, patriarkális represszió, a büntetés, a kirekesztés, a rasszizmus és etnicizmus elemeit keveri bele az elidegenedés miatti feszengés (Unbehagen), kínos érzés, megalázottság, iránytalan lázongás ismeretes komplexumába – és így sikerül, mint annyiszor, a rendszerrel való elégedetlenséget a rendszer mellett mozgósítani, és az álforradalommal megelőzni, kijátszani, elhárítani a valódi forradalmat."

TGM a baloldal Evolája! :P

sshbb (törölt) 2015.08.28. 20:18:13

@Alfőmérnök:

"figyelmen kívül hagyva a feminizmus és a Gay Liberation antikapitalista voltát"

Nem tudom, hol antikapitalista a feminizmus és a meleg mozgalom. Ahogy a Hugó-botrány is mutatja, se a női forradalmárok, se a buzi forradalmárok nem a tőkés rendszert akarják megbuktatni, hanem a tőkés rendszeren belül akarnak érvényesülni. Egy a saját szájuk íze szerinti tőkés rendszert akarnak építeni, a régi lerombolásával. Még akkor is, ha időnként nosztalgiáznak a komcsi ideológiával, ők ebben a tőkés rendszerben akarnak érvényesülni.

Vagyis mind a Gender Studies feminizmusa, mind az LMBT inkább egy a kapitalista rendszerbe illeszkedő mozgalom. Az olaj, amitől jobban csúsznak a tőkés rendszer fogaskerekei.

TGM pedig ezt azért nem veszi észre, mert elvakítják az érzelmei. Inkább leharapná a saját nyelvét, minthogy kritizálja a feminizmust és az LMBT-mozgalmat.

Alfőmérnök 2015.08.28. 20:46:33

@sshbb: A Bal a társadalmat elnyomókra és elnyomottakra osztja. Mivel a marxi jóslatok a proletariátus meg a burzsoázia küzdelméről hülyeségnek bizonyultak, újabb elnyomó-elnyomott dualitást kellett találni. Ez magyarázza az újbal vonzalmát a feminizmushoz.

Amúgy igaz, a baloldal egy része mára "kibékült" a kapitalizmussal. (Nem mindenki persze, ld. Zizek.)

Alfőmérnök 2015.08.28. 21:16:03

@Ahasverus: Amit a gonzóról írsz, azzal egyetértek.
Magyarországon a MANCS honosította meg ezt a stílust, és meg kell, hogy valljam, én kedveltem (egy ideig), még ha tartalmilag nem is értettem velük egyet.
De ha ugyanebben a stílusban liberálisok ellen írnak (ahogy ők írtak a konzervatívok, jobboldaliak ellen), az felháborító, tarthatatlan, kirekesztő, stb.

2015.08.29. 10:33:37

@Alfőmérnök:

"Amúgy igaz, a baloldal egy része mára "kibékült" a kapitalizmussal. (Nem mindenki persze, ld. Zizek.)"

Nekem az az érzésem, hogy az olyan figurák, mint Tamás Gáspár Miklós, Balázs Gábor (rednews főszerkesztője és egyedüli újságírója) és Slavoj Zizek valójában prófétának tekintik magukat, örvendezve a rivaldafénynek, de közben semmi mást nem tesznek az elmélkedésen és a fanyalgáson kívül.

Mondjuk Balázs Gábor legalább ír időnként néhány használható rendszerkritikus elemzést.

zriff 2015.08.29. 10:43:16

@Ahasverus: Szerintem is az ilyenek csak utópista álomvilágban élnek. Ha beköszöntene egy valódi komcsi rendszer, biztos rögtön beszarnának és elkötelezett antikommunistává válnának.

2015.08.29. 11:49:23

@zriff: Ezek az emberek más ott tartanak, hogy már a "kommunizmus" szót sem képesek definiálni. Ugyanis maguk sem tudják, mit jelent.

A kommunista eszme megbukott, a történelem igazolta bukását. Ez választás elé állítja annak híveit.

Konok Péter mára inkább nihilista, mint kommunista.

Tamás Gáspár Miklós belemerevedik saját pózaiba, miközben erősen fennáll nála a "minek nevezzelek?" szindróma. Hol a demokrácia mellett áll ki, keményen szembemenve a kommunista elvekkel, hol a kommunizmus mellett áll ki, keményen szembemenve a demokrata elvekkel. (A kommunizmus a polgári osztály kreálmányának, a liberális eszme megtestesülésének és a kapitalizmust leginkább kifejező társadalmi rendszernek tartja a demokráciát. Amiatt pedig eltörlendőnek.)

Balázs Gábor egyelőre becsületesebb TGM-nél,mert legalább nyíltan felvállalja az amúgy egyre nevetségesebb kommunista hitvallását.

Az olyan kommunista-szimpatizánsok, mint Papp Réka Kinga vagy Antoni Rita, egyre inkább az erős állam hívei, és inkább jakobinusok, mint anarcho-kommunisták.

Krausz Tamás, Nagy András, Moldova György és még egy páran, bár használják magukra a kommunista jelzőt, valójában a bolsevizmus valamelyik vállfaját képviselik, elég balkáni módon.

Szerintem a kommunizmus az egyik leghülyébb pótvallás, ami még vegetál a nyugati civilizációban. A globális kapitalizmus összedőlése már rögzített tény, de hogy utána az osztálynélküli társadalom lesz az alternatíva, szerintem több, mint kétséges. Szerintem inkább egy teljesen másfajta kapitalizmus-modell jön, esetleg visszatérünk a feudalizmus valamely formájához. De hogy itt nem lesz kommunizmus, az biztos - már csak az emberi természetet nézve is.

zriff 2015.08.30. 09:33:06

@Deansdale: A hugóhoz kapcsolódva, scifi témában az új star wars filmeknél megemlítette valaki hogy mivel az új jók, egy nő meg egy fekete színész lesz, a jedi luke meg öregember, azt üzenheti a film, hogy a fehér férfiakat felváltják a nők meg a feketék. Manapság a progresszív hülyeség korában szerintem még akár igaz is lehet, és csak egy progresszív social engineering az egész. Te mit gondolsz?

Deansdale 2015.08.30. 09:52:40

@zriff: Hát, nem szokásom kitérni a kérdések elől, de most erre nem tudok sokat reagálni. A Disney "progresszivizálja" a star warst? Lehetséges. Remélem hogy csak kipipálnak pár rubrikát és összességében azért nem egy propagandafilm lesz, de mérget nem veszek rá. Nézzük meg a filmet és térjünk vissza a témára.

TrollEdomer 2015.09.03. 13:24:02

Hmm, egyelőre nem ítélném el Martint, lehet kicsit rózsaszínen látja a világot, mióta sztár lett, és vannak értelmes érvei.
Joss Whedon miért is femináci?

Amúgy meg nem ismerem a részleteket, de erősen gyanítom, hogy Correiának igaza van.

Deansdale 2015.09.03. 13:33:20

@TrollEdomer: Alapvető személyes bajom nincs Martinnal, bár a könyvei nem tetszenek, de ez önmagában nem érv semmire. Viszont egyértelműen balos a srác, és bár próbál okosan navigálni a sci-fi írók és kiadók világában, hogy lehetőleg ne mondjon olyat ami visszaüthet rá, azért érezhetően a progresszívek pártját fogja.

Whedont nem szívesen piszkálom, mert nagyon szeretem a munkássága dandárját, de pont ezért duplán kellemetlen hogy "mellesleg" az egyik legfeministább feminista hollywoodban. A Jurassic World trailerét például ő fikázta le, hogy tele van szexizmussal, mivel a férfi főszereplő erősen rástartolt a női főszereplőre, és ez valamiféle patriarhális borzalom. Még az anyukájától örökölte a srác a feminizmust, a nő ismert aktivista volt és a kiss Joss-t is annak megfelelően nevelte :|

TrollEdomer 2015.10.13. 11:28:15

Bár lehet, hogy nem csak a progresszívokkal meg femcsikkel van a baj... hanem általában azzal, hogy olyanok zsűriznek, akik sznobok, könyökükön jön ki hogy hivatalból olvassák a könyveket, és akkor, hú mindenki she, milyen nagy újítás, ilyet még nem olvastunk, meg a marketingesek is zabálni fogják, hogy az új idők, az elnyomott nők hangja... :yuck:

TrollEdomer 2015.10.13. 19:43:42

Kieg : vmi említette, hogy On Sait megelőzve megkapta Zsoldos díjat. Csak épp kb senki nem olvassa könyvét, míg On Sai elég népszerű, és Szivárgó sötétség sorozat tényleg jó űrfantasy.

Aurelius Respectus 2016.08.21. 11:52:48

Új fejlemények.
Bevallom nevettem, amikor elolvastam a díjazott művek sztoriját :)
sci-fi.mandiner.hu/cikk/20160821_n_k_jemisin_nyerte_iden_a_hugo:dijat

Deansdale 2016.08.21. 12:11:02

@Aurelius Respectus: Ahogy tavaly is, vagy a balosok nyertek vagy senki - de nincs itt semmi balos invázió, a SEMLEGESEK és a jobbosok a szemétládák...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.08.21. 23:26:02

@Ahasverus:

Ez még csak az előjáték, a Puzsér izzasztásra játszik.
süti beállítások módosítása