HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommun... (2024.03.25. 17:49) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Nő = jó, férfi = rossz

2016.04.04. 14:25 Deansdale

A HVG párkapcsolati tanácsadását olvasom, és röhögök:

Ha a férj vitatkozás után horgászni megy, hogy ne kelljen szóba állnia a feleségével (és horgászni egyébként is szokott), olyankor nem a kreativitás győzedelmeskedik, hiszen ő nem csinál újdonságot, és dacos elvonulásától csak negatív irányba halad a kapcsolat. A horgászat a férfit sem fogja kikapcsolni, mert nem beszélte meg a problémát a párjával, és a hobbija csak a „haragszomrád” eszköze. Nézzük azonban azt a párt, ahol a férfinak vannak saját programjai, a nőnek azonban már nincsenek. Ha a nő is keres magának elfoglaltságot, azzal a személyiségét gazdagítja, megtapasztalja saját alkotóerejét, ami a párkapcsolatára is jó hatással lesz.

Idióták :)

48 komment

Címkék: minicikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01732895 (törölt) 2016.04.04. 14:42:44

Először azt hittem, ez valami gúnyos komment, de nem, ez tényleg ott van a cikkben, haláli. :-D

A múltkor hallgattam egy nőt, ahogy panaszkodott a férjérő. (Nem nekem panaszkodott, de elég hangosan csinálta.) Az a szemét férj elvonul számítógépezni, és nem törődik a nővel, pedig ő állandóan rikácsol vele, hogy "foglalkozz velem". El se tudom képzelni, hogy vajon miért zárja magár a fickó az ajtót és merül el inkább valami játékban... Fene a feministákba, hogy elhitették a nőkkel, hogy minél akaratosabban és hangosabban kiabálnak valamit a férfiaknak, ti majd annál buzgóbban fogjátok azt csinálni. A fickó már a hangos beszámoló alapján odáig is eljutott, hogy le akar lépni. :/

01732895 (törölt) 2016.04.04. 14:43:17

@Gazzella: Bocs az elírásokért..

Santer 2016.04.04. 15:28:19

van valahol egy ilyen hosszú lista, azt kéne bekopizni

- ha a pasi félredug, akkor rohadt disznó, ha a nő, akkor "a szívére hallgat"

satöbbi

Deansdale 2016.04.04. 15:42:18

@Gazzella: Az a baj, hogy a nőközpontú gondolkodás egy bizonyos határon túl már mindenkinek egyértelműen árt, a nőknek is. Például azért, mert elrejti és mentegeti azokat a hibákat, amiket a nők követnek el, így végső soron arra kárhoztatja őket, hogy újra meg újra elkövessék.

"Lelépett a pasid? Minden az ő hibája volt, te viszont tökéletes vagy, meg ne változz a világ minden kincséért sem! (Illetve egy kicsit legyél követelőzőbb)."

zriff 2016.04.04. 16:35:12

A szokásos férfiellenes kettős mérce, undorító.

KalmanBlog 2016.04.04. 16:58:36

Horgászni lélekölő, idióta dolog, csak egy férfi képes rá. És tuti, hogy csak azért csinálja, hogy idegesítse vele a nőjét!

Ellenben ha egy nő horgászik, azzal megmutatja, hogy ő képes a zsákmány érdekében órákat csendes izgalomban tölteni. Ő nem pazarolja az időt, hanem a hallal spirituális kapcsolatot alakít ki. Ebből is látható, hogy a nők még a férfias(nak mondott) hobbikban is jobbak. És természetesen ezzel gazdagítják a kapcsolatot, amibe az értéktelen férfiak nem tesznek semmit.

01732895 (törölt) 2016.04.04. 19:09:16

@Deansdale: Ajánlhatok két könyvet? Mostanában olvastam őket és nagyon tetszett mindkettő. Biztos vannak még női olvasók, akik esetleg nem szólnak hozzá, elsősorban az ő kedvükért. Női önnevelő könyvek (keresztény alapon, de nem keresztények is találhatnak bennük jó gondolatokat):

moly.hu/konyvek/emerson-eggerichs-szeretet-tisztelet

moly.hu/konyvek/april-cassidy-the-peaceful-wife

Nekem mindkettő nagyon sokat segített abban, hogy jobb (intenzívebb) legyen az önkritikám, megértsem a férjemet és jobban tudjak hozzáállni, meg még úgy egy csomó mindenben jót tett. Aki nyitott az ilyesmire, és nem azt gondolja, hogy mindig a férfi a hibás, ő meg tökéletes, az olvassa el őket!

Deansdale 2016.04.04. 19:21:21

@Gazzella: Miért ne ajánlhatnál? Köszönjük :)

2016.04.04. 19:41:03

Gondolom az az IS elkerülte a figyelmedet. Ez a bekezdés arról szól, hogy ne csak a férfinak, hanem a nőnek is legyen hobbija. Mert ha csak az egyik félnek van, akkor abból ez lesz. De hát ha aki mindenbe bele akarja látni azt, amit akar... Ugyanazt csinálod, mint a radikális feministák, mikor mindenben a férfi uralmat látják.

Deansdale 2016.04.04. 19:56:05

@nagybalfasz: A pszichológusnő szerint a példafaszi nem azért megy horgászni, mert elege van a hisztiből, hanem ezzel BÜNTETI a nőt. Ilyet leír, hogy "a férfi hobbija csak a „haragszomrád” eszköze". Baszod, szerinted ez normális? Ez annyira kisszerű kivetítő női elképzelés a férfiak lelkivilágáról, hogy az megérné a pszichológusnő diplomájának bevonását. A fő gond az, hogy ezt az alapállást minden valószínűség szerint a pácienseibe is elülteti. Láthatóan alapból negatívan ítéli meg a féfit, BÁRMIT IS csinál, merthát a férfi nyilván egy szemét tetű, akinek az élete minden szegmense arról szól, hogy a nőt büntesse vele. Ez a fajta passzív-agresszív mentalitás nőkben kifejezetten gyakoribb, mint férfiakban.

"Nézzük azonban azt a párt, ahol a férfinak vannak saját programjai, a nőnek azonban már nincsenek." Mert ugye alapfeltevés, hogy a férfi elnyomó. A valóságban, amit láthatsz ha kinézel az ablakon, többnyire a nők szokása a férfi életéből elmarni minden mást saját magukon kívül. Olyan férfi, aki nagyvilági életet él de közben lakat alatt tartja a nőjét többnyire csak a feministák fantáziájában él.

2016.04.04. 22:16:50

@Deansdale:
Látom nehezen megy az imlikáció felfogása. Ha azt írom, ha hülye vagy, akkor kavicsokat nyelsz le, azzal nem állítottam, hogy hülye vagy.

Egyébként tényleg ritka a nagyvilági életet élő férfi, aki lakat alatt tartja a nőjét. A gyakori az, amikor mindkét fél alárendeli magát a társadalmilag elvárt ideális család képének, ezt augározzák kifelé, közben meg mindkettő boldogtalan és egymást tartják börtönben. Csak a férfinek ez az éjjel-nappal munka a családért, míg a nőnek pont ezen szeletét kell feladnia az életnek.

Ne hidd hogy nem tudom, hogy az általad vízionált konzervatív ideál csak kívülről néz ki szépen.

2016.04.04. 22:31:45

Gratulálok Stipkovits Erika pszichológusnak!

Szerintem foghatja szépen a cihomókus diplomáját, és kitörölheti vele a kis harmatos picsáját, feltéve, ha nem túl kemény a diploma. Utána mehet a Himalájára lekvárt kapálni, mert másra már nem használható.

Ugyanis ha értene picit is a pszichológiához (ahogy nem), akkor tudná, hogy a férfi esetében az, mikor elmegy horgászni, az a feszültséglevezetés egyik (egyébként kiváló) eszköze. Ugyanis a férfinál alapértelmezetten nem a kibeszélés/megbeszélés a feszültséglevezetés módja (mint a nőknél), hanem az elvonulás a világtól, emberektől, és egyfajta kiüresedés. Tehát bizony aférfi, mikor vita után elmegy horgászni, bizony kiválóan kikapcsol. Itt szépen kifejtik, hogyan is dolgozza fel a feszültségét a férfi (és miért nem jó csesztetni ilyenkor):

www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM

www.ferfihang.hu/2012/04/23/a-tuzbe-bamulo-ferfi/

Ez a szerencsétlen álpszichológus csak női szemmel bírja nézni a dolgot, miszerint 'beszéljük meg a problémákat'. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy a férfiak a problémamegoldás és a stresszfeldolgozás terén is a legtöbbször eltérnek a nőktől.

Szóval asszem ennél többet nem is érdemel a cikke...

2016.04.04. 22:35:15

@nagybalfasz:
"Ugyanazt csinálod, mint a radikális feministák"

Szerintem meg csak simán tudta a leírt szöveget értelmezni...

2016.04.05. 07:49:30

@zombigyilkos:
Ha az értelmezés azt jelenti, hogy az előítéleteihez igazítani, akkor igazad van. Csak akkor felesleges volt elolvasni a cikket, mert úgyis nagyon jól tudta előre, hogy mit akar belőle kihozni.

Deansdale 2016.04.05. 08:05:11

@nagybalfasz: Nézd, a helyzet az, hogy ez a mentalitás eléggé elterjedt, nem a HVG cikke találta fel. A teljes társadalom elnézőbb a nőkkel szemben, mondjanak akármit a feministák. Nem véletlen, hogy ugyanazért a bűnért kb. harmadával kisebb büntetést kapnak a bíróságokon, hogy csak egy tényezőt említsek. Az igazán nőközpontú módon gondolkodóknak pedig nem az számít, hogy mi történik, hanem hogy KI csinálja. Amit egy nő csinál az jó / elfogadható lesz attól, hogy egy nő csinálja, amit egy férfi csinál az pedig szükségszerűen rossz. Egyesek még a csecsemőgyilkos anyákat is mentegetik, de ha nem akarunk szélsőséges példákra pecázni, akkor ott vannak az olyan egyszerű dolgok, mint pl. ha a férj lép félre, akkor rohadt hűtlen tetű, míg ha a feleség lép félre akkor a férj valamit szarul cisnált, ésatöbbi. A társadalmunk ilyen, mindig pátyolgatja és védelmezi a nőket, ezzel szemben mindig gyanakvó és ellenséges a férfiakkal. Mikor láttál utoljára a sajtóban valami pozitívat a férfiakról általánosságban? Nem vagyok biztos benne, hogy a férfiszférán kívül láttam ilyesmit *valaha is*. Nőpozitív cikkekkel dunát lehet rekeszteni.

Ez adja meg a HVG cikkhez a szövegkörnyezetet, amitől számomra annyira nevetséges. Egy gyakorló pszichológus kifejezetten a realitásokkal szembemenő példát hoz csak azért, nehogy véletlenül úgy tűnjön, mintha a nőkről bármi rosszat is képes lenne mondani. Ez a rohadt patriarchális társadalom úúúúúúúgy elnyomja a nőket, hogy valójában egy rossz szót sem szabad szólni róluk még csak egy fiktív példában sem, különben botrány van. A férfiakat szapulni természetesen nem csak "szabad", hanem egyenesen dícséretes. Kíváncsi vagyok mit szólna ehhez egy *valóban* férfiközpontú társadalom.

Deansdale 2016.04.05. 08:11:51

@nagybalfasz: Ja, még csak annyit, hogy a legkevésbé sem az én "előítéletem" az, hogy a nők kisebb büntetéseket kapnak, mindenféle előnyökben és kedvezményekben részesülnek a férfiakhoz képest, szebb színben festi le őket a média, stb. Ezek tények. Ezzel szemben a feminista tévhit, hogy a társadalom nőellenes, többnyire olyan merőben fiktív dolgokban jelenik meg számukra, mint pl. a rape culture. "Nemi erőszakot pártoló kultúráról" beszélnek egy olyan kultúrkörben ami a gyilkosságon kívül semmit nem büntet olyan súlyosan mint a nemi erőszakot - sokáig sokfelé a halálbüntetésre az egyetlen elfogadható indok a gyilkosságon kívül a nemi erőszak volt. Aki a tényekkel így szembemenve képes olyan baromságokban hinni, mint a rape culture, az ne beszéljen nekem arról, hogy a férfiellenes és nőpozitív szemléletmód jeleit észrevenni csak valami nőellenes sztereotípia lenne. Ezt nem feltétlenül személy szerint rád értem, inkább általánosságban.

Nahoten 2016.04.05. 10:16:40

"kreativitás a szorongás ellentettje."

Szerintem ez sem igaz.
Számos kreatív elme szorongott egész életében.

Ez is valahogy női szemmel látja. A nők azok, akik ha nem szoronganak, akkor kreatívkodnak (értsd: valami haszontalan ostoba dolgot állítnak elő) valamit.

Barbaarb 2016.04.05. 10:55:23

@nagybalfasz:

Az "is" teljesen mellékes, mert ettől teljesen független az, hogy a férfi félrevonuló hobbiját negatívumként tünteti fel, míg a nőét pozitívumként. Mind a saját személyére vonatkozóan, mind a párkapcsolatra vonatkozóan.

Barbaarb 2016.04.05. 11:04:02

@zombigyilkos:

Igen, valóban nagyon rosszul értelmezi a férfi reakcióját, azért tudom, mert én is így vagyok vele. Amikor már nem bírom tovább hallgatni a páromat, akkor igyekszem elvonulni, és ez határozottan jó hatással van rám, és egyébként a kapcsolatra is. Ugyanis ha nem ezt teszem, hanem vitába bonyolódom vele, akkor annak jellemzően még nagyobb veszekedés és még hosszabb mosolyszünet az eredménye. Ráadásul ő maga is meg szokta mondani nyugodtabb körülmények között, hogy minek szóltam vissza neki, tudhatnám már, hogy hagyni kell hagy mondja a magáét, majd lenyugszik. Ez eléggé becsülendő benne.

Így aztán valóban kitörölheti az illető hölgy a diplomájával, mert vagy nem ért hozzá, vagy a prekoncepciói befolyásolták.
Vagyis kedve nagybalfasz, amit Deansdale-re írtál az épp a szerző hölgyre ül.

Barbaarb 2016.04.05. 11:05:37

Még annyit, hogy ez a HVG nagyon mélyre süllyedt, a 2000-es évek első felében még egész korrekt médium volt, de most már olyan szinten bénáznak, hogy például a Kormányinfón (amit én nagyon hasznosnak tartok) elsőként nevettették ki magukat, és már nem is szoktam őket látni kérdezni.

Deansdale 2016.04.05. 11:12:24

@Barbaarb: "a HVG nagyon mélyre süllyedt"

Ilyen az amikor egy semleges lap szép lassan eltolódik a progresszív irányba. Sajnos ugyanez megfigyelhető a magyar sajtó egészén, nagyon kisszámú kivételtől eltekintve. Az index, az origó 10 éve még teljesen normálisnak tűnt, mostanra viszont balos szócsővé változtak. Ez persze egyértelműsíti, hogy a pénzes banda ami ezeket felvásárolta miféle elveket követ.

Barbaarb 2016.04.05. 11:32:37

@Deansdale:

És ez rémisztő, mert hosszú távon befolyásolja az embereket, sőt az ezeken az oldalakon kiírt szavazások mutatják, hogy az olvasók már eltolódtak. Aztán azért is rémisztő, mert ezekkel szemben kb. csak a kormány szócsövei helyezkednek el, ami meg egy másik véglet, ami ha emezek kezébe kerül, akkor eléggé egyoldalú lesz a média, mint mondjuk 2002-ben.

DennisVT1 2016.04.05. 12:27:43

@Deansdale: "Amit egy nő csinál az jó / elfogadható lesz attól, hogy egy nő csinálja, amit egy férfi csinál az pedig szükségszerűen rossz."

Na hát ebbe pont 10 perce futottam bele: egy nő panaszkodik egy fórumon, hogy a pasija mindenkivel flörtöl. Egy férfi kommentje: "Lehet a jóképű pasid téged gyermekei anyjának szeretne, mert te olyan típus vagy, de azért néha 1-2 ribi kell neki, hogy izgalmas legyen az élete"

Erre egy női válasz: "Azért az elég megalázó, ha csak arra lenne jó, h szüljön"

Saját megjegyzésem: de az persze teljesen rendben van, hogy 10 év fütyikörhinta, aztán keresünk egy apa és férjtípust. Mert ezt egy nő csinálja. Az előzőt meg egy férfi.

2016.04.05. 14:24:49

@nagybalfasz:
Nem. Az értelmezés azt jelenti, hogy ami oda van írva, azt érti alatta és nem mást. És nem kezd el mismásolni, ahogy a feministák szokták. Sokkal inkább a te írásodon látszik, hogy pozitív előítélettel kezeled a cikket, ahelyett, hogy racionálisan néznéd. (A középen lévő racinális értelmezőt szélsőségnek látod - és nem veszed észre, hogy éppen te vagy a szélsőség.)

2016.04.05. 14:29:37

@Barbaarb:
"a HVG nagyon mélyre süllyedt, a 2000-es évek első felében még egész korrekt médium volt"
Igen, én is ezt vettem észre. Régen elég jó volt olvasni, vot egy rakás értelmes cikk. De - főként a 2010-es évek után - egyre rosszabb a színvonal. Manapság már az index-444 szintjét súrolja.

aldum · http://aldum.pw 2016.04.06. 21:30:20

@Barbaarb: Indexes szavazast bundaztam mar magam is, azert ezeket nem kell nagyon komolyan venni.

Aurelius Respectus 2016.04.07. 00:48:17

Azért ez elég elképesztő, átveszik a svéd agybajt, habár az apasági teszt betiltása után ez is várható volt.

index.hu/kulfold/2016/04/06/1500_euros_buntetes_jar_a_prostitualtak_ugyfeleinek_franciaorszagban/

Barbaarb 2016.04.07. 07:35:32

@aldum: Abból a szempontból nem kell komolyan venni, hogy tükrözné a valós megoszlást az országban, de az index olvasóinak arányát szerintem viszonylag jól visszaadja.

2016.04.07. 13:00:49

@Barbaarb: ez érdekes amúgy, mert amikor a Facebookon olvasom az emberek hozzászólásait egy-egy Index cikk alatt, akkor azért eléggé eltér a nép véleménye az újságtól

Barbaarb 2016.04.08. 07:13:44

@Nűnű00: Én jellemzően inkább akkor szoktam hozzászólni egy témához, ha nem értek vele egyet, és gondolom nem vagyok egyedül ezzel. Ez lehet az oka szerintem.

vladimir0370 2016.04.10. 22:17:08

@nagybalfasz: "...vízionált konzervatív ideál csak kívülről néz ki szépen."

A helyzet az, hogy nem a konzervativ az egyetlen vizionalt ideal, ami csak kivulrol nez ki szepen. Nincsen olyan dontes, ami ne jarna hatranyokkal valamilyen szempontbol. Raadasul nem egeszseges az egeszre abbol az onzo szemszogbol ranezni, hogy az adott egyent, az adott pillanatban eppen mi teszi pillanatnyilag boldogga. Olyan aprosagokrol nem is beszelve, hogy ugyanazokat a helyzeteket ugyanazok az emberek teljesen mas erzelmekkel is kepesek megelni; vagy hogy vannak, akik nem pusztan egy foldi eletben gondolkodnak, amikor meghozzak donteseiket. Nem onmagaban a konzervativ vagy liberalis gondolkodas/eletvitel tesz valakit boldogga/boldogtalanna. Abban sem vagyok biztos, hogy van-e ertelme ilyesfele osszefuggeseket feltetelezni, illetve kitalalni. Vagyis nem az egyen az egyetlen tenyezo, amit egeszseges gondolkodasu szemely figyelembe vesz, amikor felallitja az ertekrendjet - akar tudatosan teszi azt, akar nem.

DennisVT1 2016.04.11. 17:05:16

@Deansdale: ide csak egy kicsit off, de neked jó muníció egy kis feminizmusvitához. Rape vs Cuckoldry, statisztikákkal.

heartiste.wordpress.com/2016/04/07/cuckoldry-culture/

Deansdale 2016.04.27. 18:19:00

@DennisVT1: Ezek a szellemileg alultáplált oxigénpusztítók nem tudják felfogni a különbséget az "egy karakter úgy gondolja" és az "a film készítői szerint ez erkölcsileg helyes" között. Túl kicsi az agykapacitásuk megérteni, hogy a karakterek nem azért gondolják amit gondolnak, mert a filmkészítők is azt gondolják... A karakterek a sztoriban önálló entitások, saját gondolatokkal és érzelmekkel, amik nem feltétlenül "helyesek", vagy egyeznek meg azzal amit a néző gondol - de ez nem baj, ez így van rendjén, hiszen kurvára unalmas lenne ha minden karakter úgy gondolkodna mint az SJW-k. Akinek egy karakter nem szimpi, az a karakterről formáljon negatív véleményt, ne a filmkészítőket kezdje el zaklatni amiért olyasmit merészeltek csinálni ami neki nem tetszik. Beszarás, hogy ilyen alapvető dolgokat magyarázni kell, és még nagyobb beszarás, hogy az agymosott kreténgeneráció nagy része ezt még így sem fogja megérteni.

Le kellene kottázni a Mészáros Juli-féléknek: figyu, ha "Ottó" olyat mond ami böki a csőrödet akkor utáld őt, ne az RTL stábját kezdd el zaklatni azzal hogy amit "Ottó" mondott az szerinted nem helyes. A filmkészítésnek mindigis szerves része volt olyan karakterek megalkotása, akiket a nézők utálhattak - csakhát a nézők régebben még nem voltak agyhalottak, és nem azonosították a karaktereket a filmkészítőkkel. Sőt, már az az elképzelésed is egy négyéves óvodás értelmi színvonalán mozog, hogy ha a filmvásznon egy kitalált karakter olyat tesz vagy mond, ami szerinted helytelen, akkor szemmel láthatóan "gonosznak" kell ábrázolni (pödrött bajusz és fekete kalap), és azonnal meg kell büntetni a filmvásznon, hogy mindenki tudhassa, az egy csúnya rossz ember, akit nem szabad utánozni. Nem lehetsz annyira hülye, hogy azt képzeld, az emberek ilyen fostalicska sorozatokból tanulják meg hogyan kell élni - a valóságban senki nem fog nemi erőszakot elkövetni azért mert "Ottó" azt mondta hogy a nem is igen.

Kiráz a hideg egy olyan szórakoztatóipar gondolatától, ahol minden egyes karakter csak és kizárólag az aktuális progresszív agymenésnek megfelelő dolgokat mondhat és tehet, máskülönben az SJW-k kicsinálják a filmkészítőket. Ha errefelé halad a társadalom fel kell lázadni.

tnsnames.ora 2016.06.04. 19:35:49

OFF (nyugodtan törölhető)

@Deansdale

Láttad ezt? Szerintem posztot érő téma ;)

konyves.blog.hu/2016/06/04/philip_zimbardo_hova_lettek_a_ferfiak

Deansdale 2016.06.04. 19:42:15

@tnsnames.ora: Jézusom, micsoda gondolatmoslék... Ez tényleg megérne egy cikket :)

tnsnames.ora 2016.06.04. 20:21:02

@Deansdale:

Az alapötlet maga ("virtuális valóságba menekülés") szerintem végiggondolásra érdemes topik, mivel létező világjelenség. Csak marhára nem mindegy, hogy miből mi következik.
Azonban az elemzést, kérdésfeltevést és véleményformálást így összekutyulni, ahogy az interjúalany teszi az már minden szakszerűséget nélkülöző "művészet" az én olvasatomban. Ez kb. a "brittudósok" szintje.
És ezt csak erősíti (azaz az eleve gyenge mondandót tovább gyengíti) a posztíró a nulla empátiájával párhuzamos tendenciózus, téves prekoncepciókkal terhelt kérdései.
Így aztán valóban gondolatmoslék lesz a vége egy jobb sorsra érdemes kérdésfeltevésből.

tnsnames.ora 2016.06.04. 20:32:32

@zriff:

Köszi a linket, ez már nagyságrenddel korrektebb ismertetés. Akár kiindulópontja is lehet a kritikai végiggondolásnak.

zriff 2016.06.04. 21:16:44

@tnsnames.ora: A virtuális valóságba menekvésről, kíváncsi vagyok hogy ha a romantikus regények (női pornó), meg a mostani divatos formája a paranormal romance női olvasókra gyakorolt hatásáról kutatások készülnének, milyen eredmények születnének? Szerintem akkor a nőkről sem lennének fényesek az eredmények.

TrollEdomer 2016.06.04. 21:18:03

@zriff: Sztem jogosan boncolgatja társadalom elférfiatlanodását.

TrollEdomer 2016.06.04. 21:18:53

@zriff: és felhozza média szerepét is ebben, ostoba férfisztereotipiák.

tnsnames.ora 2016.06.04. 21:26:37

@zriff:
Jogos felvetés. Erről a paranormal romance cuccról nem is tudtam, annyira elkerült eddig. :)

tnsnames.ora 2016.06.04. 21:38:08

@TrollEdomer:

Feltéve, hogy definiálhatóan létezik az "elférfiatlanodás". Én tartok tőle, hogy a két könyvszerző nem fárasztotta magát a definició és hatókörének megfogalmazásával.

Az indexes blogketrecben egy időben übtre jelentek meg "hová lettek az igazi férfiak" gumicsontot boncolgató inkább csak betűszaporító posztok. Azaz a topik maga létezik, meg sok embert izgat. De azért azt lássuk be kell hozzá bőven adat, információ, szellemi munició, hogy valaki érdemben tudja elemezni/végiggondolni a témát.

tnsnames.ora 2016.06.04. 21:57:26

@zriff:
Köszi, magamtól is rákerestem egy hátast dobásért :)

tnsnames.ora 2016.06.04. 22:00:50

Mit ad isten, mi a legfrisebb nagy főcím Velvetéknél? Megkérdezném azért a könyvszerzőnket, tudná-e kontextusba helyezni a dolgot.. ;)

velvet.hu/randi/2016/06/04/csak_kotelesseg_a_ferjemmel_a_szex_megcsaltam_32_alkalommal/
süti beállítások módosítása