HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Silány Egyes hamarosan a mozikban

2016.11.14. 12:30 Deansdale

A cím csak gyenge szóvicc, nem tudom hogy a film milyen lesz. Azt viszont tudom, hogy még egy lépést tettünk a szórakoztatóipar átpolitizálása felé. Amikor a Mad Max-ről volt szó, meg a Ghostbusters-ről, meg az Ébredő erőről, akkor még vita tárgyát képzete, hogy a koncepciózusnak tűnő változások (férfi -> nő, fehér -> néger) a progresszív/feminista propaganda eredményei, vagy csak "véletlenszerűek". A progresszívek és feministák persze tiltakoztak, hogy nincs itt semmi propaganda, csak a mozinézők gyűlölik a nőket és a színesbőrűeket. A Zsivány Egyesnél viszont már félretették a handabandát, és ők maguk dicsekszenek a hülyeségükkel.

Az még hagyján, hogy természetesen minden más szempontot legyűrt a diverzitás (íme, meg itt is, és ez is link), de most már az is szóba került, hogy a gonosz birodalom a földi fehér férfiakat jelképezi, az új film pedig Trump-ellenes lázadássá nemesedett. És ezt nem mi mondjuk róluk, hanem ők magukról. Na most akkor retroaktíve beismerődik az is, hogy a Mad Max is ilyen volt, vagy a múlt libsi hazugságait hagyjuk a szőnyeg alatt?

A kezdőmondatot mintegy folytatva: nem tudom, hogy milyen lesz a film, de az biztos, hogy nem megyek miatta moziba. Ha már fehér- és férfiellenes propagandát akarnak lenyomni a torkomon, legalább ne várják, hogy még fizessek is érte.

56 komment

Címkék: propaganda szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2016.11.14. 13:34:53

Első fele talán még igaz is lenne valamennyire, nyilván női Jedi némileg más lehetőségeket adhat, mint eddigi férfiak.

Az hogy a médiagecik mit mondanak a filmről, kevésbé érdekel, de ha igaz, hogy maguk forgatókönyvírók is úgy érzik bele kell keverni politikát... akkor valóban készülhetek a rosszra :(

(Még gondolkozok, hogy a magam részéről kalóz hősi karaktereimnél elsüssem e puncifogdosási easter egget, lehet, hogy a másik oldalról én is hasonlót csinálnék?)

Aurelius Respectus 2016.11.14. 14:04:23

Azért jó hogy beismerik most már, így legalább nem sunyiban nyomják az agymosást. Ezek után jöhet egy olyan reakció, mint a játékiparban volt és sokan elkezdik bojkotálni az ilyen filmeket.

2016.11.14. 16:17:31

Mad Max 4: Megnéztem. Nem olyan vészes. Durrogtatnak pár feminista közhelyet, de tolerálható. Eve Ensler nem tett mást, csak hozzáírt egy Sarah Connort egy Mad Max-hez. Ennyi volt a nagy mutatvány, nem értem, miért ájul el tőle sok kritikus. (Ja, pénzért!) Mad Max egyébként itt is kemény férfi karakter, igazából Furiosa inkább fegyverhordozó mellette, mint egyenlő harcostárs. Valójában egy csomó mindenben lemásolták a 2. részt (dettó ugyanolyan maszkos főellenséget kapunk a 4. részben, mint a 2. részben). Egyszer nézhető.

Új STAR WARS-film: Őszintén megmondva: én az Ébredő erő-t sem láttam, és nem is vagyok kíváncsi. Valahogy meguntam a STAR WARS-t, mint brand-et. Így a zsiványos kiegészítőt sem fogom megnézni, feminista propaganda ide vagy oda. Persze, megértem annak a fájdalmát, aki mindmáig rajong ezért az univerzumért, és ökölbe szorított kézzel nézi annak szétbarmulását (DennisVT, Deansdale).

Amire én személy szerint kíváncsi vagyok, az Assassin's Creed-film:
www.gamestar.hu/jatekvilag/assassins-creed-film-trailer-20160511-177312.html

"Már csak azért imádkozunk, hogy a remek látványt ne csapják el valami közepesen rossz történettel." (Kaci)

És az új Underworld-film:
www.youtube.com/watch?v=j_828LTl7fY

Barbaarb 2016.11.15. 06:54:44

@Ahasverus:

Még ha a politikai oldalt nem is vizsgáljuk az is gond ezzel, hogy az ilyen módon értelmezett női főhős hiteltelen. A scifiknek természetesen nem kell a valóságot tükröznie, de sosem szerettem, ha az alap scifi környezeten túl egyéb területeken irracionálisak.

2016.11.15. 07:23:52

@Barbaarb: Én a power girl túlságosan elterjedt használatától dobom ki a taccsot. Bár érdekel az Assassin's Creed-film (már csak azért is, mert nagyon érdekes az univerzuma), de a trailer-t nézve azért keserű mosolyra állt a szám, mikor ott is megláttam a pasiverő girl powert.

A girl power egyébként olyan karakter-típus, amit szerintem a legnehezebb megformálni. Ugye, a sikeres girl power a Sarah Connor és az Ellen Ripley. De szerintem ide lehet sorolni még a Tomb Raider Lara Croftját, sőt én még szerettem a Voros Sonját is, Salt ügynököt is, az Underworld Selene-je. És hogy egy kedvenc irodalmi karaktert hozza magyar írótól, Nemes Istvén Gwynda-ja.

Viszont szerintem a legtöbb girl power karakter, amely a filmeken és a könyveken visszakacsint ránk, nem csupán hiteltelen, hanem unalmas is. A kedvenc negatív példám amúgy a Batmas - Felemelkedés Macskanője, ahol a törékeny virágszál Anne Hathaway-ból próbáltak kihozni egy férfiverő amazont.

TrollEdomer 2016.11.15. 07:30:44

@Ahasverus: Jó amit az új Maxről írtál, én még nem láttam, gyanítom, hogy Charlize Theron nagy facepalm lesz.

Manapság főleg csak sorozatepizódokra van erőm, Dark Matterrel haladok. Elég rosszul indult, girl power teljesen felesleges demonstrálása, utána azért vannak benne jó dolgok is, mikor szépfiú néz, hogy kapitánynő lefekszik nagy bunkó macsóval (akiről később azért kiderül, nem olyan rossz ember)

2016.11.15. 09:52:44

Én nem sokat ismerek ezekből a scifikből, de az Ébredő erőt persze láttam és (bár akkor még nem olvastam ilyen antifeminista dolgokat) elég egyértelmű volt benne a feminista térnyerés. (mondjuk az én ismerősi körömben ez inkább vicces/gagyi volt, nem felháborító és úgy dekódoltuk ,hogy hát igen, változik a világ).

Eleve a csaj túl ügyyes volt, hozzá képest a korábbi jedi lovagok vagy Han Solo sokat botladoztak. A gonosz pedig egy picsogó valaki lett, Darth Vader bezzeg sosem mutatta ki az élrzelmeit:-).
Maga a "szerelmi szál" a fekete ex-rohamosztagossal pedig aludtej szerű volt (vagy csak feminista:-)). Csalódott is lennék, ha ezt szőnék tovább, én arra tippelek, hogy a gonosz Kylo Ren-t is belekeverik még ebbe: maga a küzdelmük, mikor a hapsi próbált behatolni a csaj agyába az információért, de ő nem hagyta sztem tök erotikus volt.

zriff 2016.11.15. 10:02:20

Az ébredő erő után már számítani lehetett erre, legalább most már egyre nyíltabban lehet látni a manipulálást. Fantasy, scifi témában még aggodalomra adhat okot a song of ice and fire mint nagy ismertség mű. Martin mostani kijelentéseiből leszűrve, még az is lehet hogy átírja a sztorit polkorrekt propagandává.

TrollEdomer 2016.11.15. 12:00:52

@zriff: Neki nagyon kéne örülnie, hogy nem Cerseit választották meg.
Szomorú látni, hogy esik áldozatul ugyanazon intrikáknak, mint amikről írt :((

DennisVT1 2016.11.15. 23:30:26

@Ahasverus: "megértem annak a fájdalmát, aki mindmáig rajong ezért az univerzumért, és ökölbe szorított kézzel nézi annak szétbarmulását (DennisVT, Deansdale)."

Fájni azért nem fáj. Látom a trendet - egyébként a tvsorozatokban sokkal sokkal sokkal jobban, mint a mozikban -, de igazából ez még nem zavar. (A sorozatokban már igen. Ma néztem a Scandal s04e01-et, és nagyon arra gondoltam, hogy ez alapján az egy rész alapján cikket lehetne írni a feminizmusról a tévében, annyi minden előkerül a paygaptől az áldozathibáztatás kiabálásáig).
A film legyen jó. Oké, arról már lemondtam, hogy utólérje az eredeti trilógiát, de legyen jó. Kapcsoljon ki arra a két - két és fél órára, szórakozzak egy jót, és akkor nem zavar az erőltetett(!) diverzitás. A normális meg amúgy sem.

Az SW-nél nyugodtan hozzátehetjük, hogy való igaz, hogy az eredeti trilógiában az egy Landón kívül nem volt nemfehér humanoid karakter, ami tényleg egy picit túlzásnak tűnhet. Elfér. Emiatt nem fogok a kardomba dőlni, ha jó lesz a film:)

"Ugye, a sikeres girl power a Sarah Connor és az Ellen Ripley. De szerintem ide lehet sorolni még a Tomb Raider Lara Croftját, sőt én még szerettem a Voros Sonját is, Salt ügynököt is, az Underworld Selene-je."

Mindjárt jön az új Resident Evil is Mila Jovovic-csal!!:) Szerintem az ő karaktere is jó.

2016.11.16. 06:31:20

@DennisVT1: Én a Resident Evil-filmekkel úgy voltam, hogy megnéztem az elsőt, az szódával elment, megnéztem, a másodikat, az egy moslék volt, és utána már nem érdekelt a többi. A Resident Evil-filmek három dologgal operáltak: zombik, látvány, Mila Jovovic őrjítő teste. Mondjuk ezen véleményembe belejátszik az is, hogy nem szeretem a zombis alkotásokat.

TrollEdomer 2016.11.16. 07:42:17

@DennisVT1: Amúgy simán lehetne a Birodalmat is diverzebbé tenni, pl Thrawn admirális féle idegeneket mutogatni, feka nő tárgyalhatna Huxal hogy csinálják ki elégedetlenkedő idegeneket.

azallamenvagyok 2016.11.16. 11:06:18

a retardáltságmérő éppen itt akad ki, mindenesetre mindent elmond a feminizmusról:

www.deszy-konyv.hu/2016/11/feminista-lesz-az-uj-szepseg-es.html

DennisVT1 2016.11.16. 11:20:39

" A Resident Evil-filmek három dologgal operáltak: zombik, látvány, Mila Jovovic őrjítő teste."

Nekem az, hogy Mila Jovovic egy igazi badass a filmben. Kell persze a test is hozzá, de önmagában az kevés lenne. Nekem.:)

TrollEdomer 2016.11.16. 11:26:19

@azallamenvagyok: A mosógép feltaláláson kezdtem röhögni.

Persze meg lehetne csinálni ezt pozitívan is, egy jól megcsinált sztorit biztos megnéznék/nézetnék egy csúnya de nagyon okos lányról pl.
De hogy megint csak arra képesek, hogy régi klasszikust írjanak át, és vmi feltaláló, lovagló, szörnyhercegmegmentő szupergirlt csináljanak...

2016.11.16. 11:33:53

@TrollEdomer:

"De hogy megint csak arra képesek, hogy régi klasszikust írjanak át, és vmi feltaláló, lovagló, szörnyhercegmegmentő szupergirlt csináljanak..."

A feminista esztétika többnyire erre képes: átírni a Mad Max-at, a Star Wars-t, a régi Disney rajzfilmeket. Semmi önálló produktum, többnyire csak gagyi.

Belvedere_blog (törölt) 2016.11.16. 16:42:00

A feministáknak igenis helyük a Star Warsban!
Dworkin = Jabba.

3.bp.blogspot.com/-ykcbPFBHnR8/T3uDJWoK67I/AAAAAAAABLE/pdZlLBbJesY/s1600/andrea_dworkin.jpg

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.11.16. 18:02:46

@Ahasverus:

Nem olyan őrjítő az, girhes és a mellek hiányát nem ellensúlyozza szépen ívelt csípő sem.

KalmanBlog 2016.11.18. 12:53:43

Mai jó hír: Megjelent a Lovasíjász film DVD-n!

sterimar 2016.12.19. 21:28:53

Már várom (nem!), melyik részben lesz valami homokos love sztori is. Csak hogy megfeleljen a korszellemnek.

Aurelius Respectus 2016.12.19. 23:06:12

@sterimar: Előbb-utóbb majd meglesz valamelyik részben az is, nagy összeget mernék tenni rá.

Dzsendőrség (törölt) 2017.04.24. 10:18:40

Deansdale 2017.04.24. 10:21:34

@Dzsendőrség: A legújabb SW könyvekben már transznemű névmásokat használnak a szereplőkre...

www.reddit.com/r/The_Donald/comments/674mgn/as_if_disney_didnt_kill_star_wars_enough_by/

TrollEdomer 2017.04.24. 10:54:56

Még nem láttam, de egyszer már meg fogom nézni, ha szar, legalább hitelesen szidjam.
Amcsi oldalon azt írták, oké tény, hogy a birodalom oldalán nem volt fontos a diverzitás, de egyébként jó volt, jobb mint a szar Ébredő erő.

Deansdale 2017.04.24. 11:02:46

@TrollEdomer: Egy átlagos akciófilm amit egy kicsit feldobnak a star wars elemek, vagyis a lépegetők meg Darth Vader. Az eredeti SW feelinget nem tudják visszahozni, mert fogalmuk sincs hogy hogyan kellene, illetve ami sejtésük van róla azt direkt nem alkalmazzák, mert ütközik a haladó szellemiségükkel.

Aurelius Respectus 2017.04.24. 11:33:29

@Dzsendőrség: Egész jó cikk, a többi is tetszett. Azon elgondolkoztam, hogy mit lehet kezdeni egy a CEU-n szerzett genderdiplomával, ami milliókba került.

Aurelius Respectus 2017.04.24. 11:35:31

@Aurelius Respectus: a manginer pedig tényleg találó szójáték a mandinerre :)

Dzsendőrség (törölt) 2017.04.24. 12:47:48

@Aurelius Respectus:
"Azon elgondolkoztam, hogy mit lehet kezdeni egy a CEU-n szerzett genderdiplomával, ami milliókba került."

A CEUN-n zsíros ösztöndíjakat szokás osztogatni, havonta több százezer forintnyi pénzt. Dollárban. Már ha az ember része a hálózatnak.

A CEU-s klientúra fontosabb tagjait a fenti ösztöndíjjal jutalmazzák, a többieknek (akik saját zsebből fizetik az egyetemet) ott a kapcsolati tőke. Sokukat felszívják Soros szervezetei: ők lesznek az "emberjogisták", illetve a "jó ügyért küzdő jogászok."
en.wikipedia.org/wiki/Cause_lawyering

Aurelius Respectus 2017.04.24. 13:00:15

@Dzsendőrség: jól működő rendszer, kár hogy jobboldalon nincs ilyen

KalmanBlog 2017.04.24. 13:24:04

@Aurelius Respectus: Dehogy kár. Akkor mi is ilyen kontraszelektálttá válnánk. Teher alatt nő a pálma.

Aurelius Respectus 2017.04.24. 13:26:55

@KalmanBlog: ahhoz képest ők nyúlták le néhány évtized alatt nyugaton a teljes egyetemi oktatást, a politikai szférát és a médiát.

KalmanBlog 2017.04.24. 13:39:29

@Aurelius Respectus: Igazad van. Én onnan néztem, hogy ha engem azért fizetnének, hogy valakinek a politikai mantráját toljam, akkor igencsak rosszul érezném magam. Erre én egyáltalán nem vágyom. (Ingyenpénz, az még jöhet, de elkurvulni érte?)

Aurelius Respectus 2017.04.24. 13:52:54

@KalmanBlog: Nem így kell ezt elképzelni, nem kell direkt politizálást elvárni cserébe. Képzeld el hogy egy milliárdos vagyok, létrehozok egy egyetemet, ahol olyan szakok vannak amik a jobboldaliakat vonzzák, a tanárok is jobboldaliak, akik a legjobbak közt vannak a szakterületen. A hallgatóknak magas ösztöndíjakat osztogatok, aki végzett, annak igyekszem segíteni az elhelyezkedését és persze beléjük nevelem az oktatás során, hogy segítsék egymást a végzés után. Majd elégedetten figyelem, ahogy egymást segítik egyre jobb és társadalmilag fontos állásokba.

TrollEdomer 2017.04.24. 14:26:56

@Dzsendőrség: Baromság, ezzel az erővel már az első is terrorista propaganda volt...

Mint a vicc mondja: A sivatagban élt. Radikalizálódott miután katonai csapás végzett nevelőszüleivel. Csatlakozott egy kultuszhoz. Terrorista merényletet követett el a Halálcsillag ellen, ami miatt több ezren meghaltak.

Frederick 2017.11.16. 10:34:21

@Deansdale: Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető egy film. Mellesleg az egész STAR WARS a születése pillanatában viselt magán egyfajta antiimperialista és antifasiszta jelleget (Birodalom), plusz szimbolikusan kiállt a demokratikus és köztársasági eszmék mellett (Lázadók). De tette mindezt úgy, hogy nem ment az élvezhetőség rovására. Vagyis, amit felrósz neki, miszerint politizál, ez mindig is megvolt benne, már a születése pillanatában, az első filmeknél.

Én is megnéztem azóta. Középszerű csi-fi akciófilm (ahogy az Ébredő erő is), de eltekintettem a diverzitás és a multikulti propagandától, s kikapcsolódtam egy rövid időre.

Retroshock kritikája (ami mentes mindenféle politikai megközelítéstől):
www.youtube.com/watch?v=1hncl25wf0w

Frederick 2017.11.16. 14:07:25

Jelentem, megnéztem mindkét STAR WARS-filmet: az Ébredő erő-t és a Zsivány Egyest. Most jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Mindkét film nálam egy középszerű sci-fi akciófilm; a Zsivány Egyes jobb film, mint az Ébredő erő; ugyanakkor egyik film sem éri el az eredeti trilógia szintjét. Az Ébredő erő sajnos rá lett húzva egy Mary Sue-karakterre, ami negatívan kihatott az egész filmre. (Retroshock és Deansdale készített az Ébredő erő-ről egy-egy kritikát. Jól elmondja mindkettő a film hibáit.) A Zsivány Egyes jobban összerakott fim, mint az Ébredő erő; karakterekben is erősebb; az Új remény előzményfilmjének tökéletes. Elmondom, mi az én problémám a két Disney-filmmel. A Csillagok háborúja egy olyan sci-fi akciófilm volt, ami több volt, mint egy jó sci-fi akciófilm. Az Ébredő erő és a Zsivány egyes egy középszerű sci-fi akciófilm, ami még csak nem is több, mint egy sci-fi akciófilm. A két Disney-filmben nincs meg az a többlet, ami az eredeti trilógiában megvolt. Amúgy én azt vettem észre, hogy a starwarsos szubkultban a Zsivány Egyes népszerűbb film lett, mint az Ébredő erő. Ami az érdekes, az indoklás, miért jó STAR WARS-film a Zsivány Egyes: LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! A Zsivány Egyes azért jó STAR WARS-film, mert LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! Tény, hogy tényleg látványos lett a végén nem csupán az űrcsata, de a szárazföldi összecsapás is – de az eredeti trilógia nem csupán azért volt jó film, mert jól megkonstruálták benne az űrcsatákat, a szárazföldi ütközeteket és a yedi párviadalokat. Hogy miért jó film az eredeti trilógia, sorolni lehet, míg a Zsivány Egyes azért, mert LÁTVÁNYOS CSATAJELENETEK! Nekem, aki szereti a STAR WARS világát, ez kevés. Édes kevés.

Deansdale 2017.11.17. 11:39:26

@Frederick: "Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető egy film."

Senki nem mondta, hogy nem értékelhető. Én is élveztem, amennyire egy SW tematikájú átlagos akciófilmet lehet.

"Vagyis, amit felrósz neki, miszerint politizál, ez mindig is megvolt benne, már a születése pillanatában, az első filmeknél."

Akkoriban még sokkal diszkrétebben nyomták az ilyesmit, a filmben elrejtett művészi témákról beszélhettünk, amik vagy átmentek a nézőnek, vagy nem. Manapság a forgatókönyvírók a twitteren okádják a gyűlöletet a fehér férfiakra, és fennen hirdetik hogy a birodalmi katonák azért vannak fehérben mert a fehér nacionalizmust szimbolizálják. Pfff. Anno eszükbe sem jutott volna rasszista/szexista mocskolódást mint üzenetet elsütni - az még egy épelméjűbb kor volt.

Deansdale 2017.11.17. 11:46:00

@Frederick: Ja, ha már itt tartunk, szerintem a politikamentes kritikáknak pontosan az az achilles-sarka, hogy szándékosan nem foglalkoznak a politikai felhangokkal. Tudják hogy az egyes nézőknél nem nyerő, így óvatosan körültáncolgatják, viszont emiatt a kritikájuk nem teljes. Olyan, mintha valami művészeti installációról írnának és következetesen nem beszélnének arról, hogy a közepén ott van egy nagy rakás lószar. Ez egyeseknél gyávaság, másoknál politikai állásfoglalás (ők egyetértenek a progresszív propagandával), megint másoknál az aktuálpolitika őszinte utálata. Úgy vélem a Retroshock csatorna esetében ez utóbbiról lehet szó.

Frederick 2017.11.17. 14:05:21

@Deansdale:

"az új film pedig Trump-ellenes lázadássá nemesedett"

Se az Ébredő erő, se a Zsivány egyes birodalmi karaktereiben nem találtam trumpos vonásokat. Ha igazak a pletykák, a Trump-féle kabinet kifejezetten laza, ismeri a humort és a viccet, meg közvetlen. Nyoma sincs sem Trump-ban, sem a Trump körül kiépült holdudvarban annak a túlzásba vitt rendpártiságnak, ami a Birodalmat jellemzi a filmvásznon. Így Trumpot belevizionálni az új Star Wars-filmekbe kifejezetten primitívség a baloldal részéről.

Amúgy is szerintem egyetlen vegytisztán fasiszta államalakulat létezik a Földön: az Észak-Korea. Na, ott aztán van szélsőséges rendpártiság, egyénölő kollektivizmus, beteges fanatizmus, imperialista tendenciák, Halálcsillag (gondolok itt az atomkísérletekre).

Multikulti-propaganda van a filmben, de még azt is finomabban és enyhébben kezelik az álszent és képmutató Rowling-hoz képest.

Röviden: szerintem túlzásba viszed egy csöppet!

Frederick 2018.06.03. 00:10:23

@Deansdale:

Retroshock kritikája a Solo-filmről. Nem tudom, láttad-e.
www.youtube.com/watch?v=Cyp5FYZBQ7M

A Disney kitalálta, hogy Lando karaktere pánszexuális. Így kell meggyalázni a klasszikus karaktereket!

Már készül a Boba Fett-film és a Kenobi-film.

Te már teljesen hanyagolod az új STAR WARS-filmeket? Vagy lehet, hogy azért adsz esélyt a Solo-filmnek?

Deansdale 2018.06.03. 09:07:19

@Frederick: "Te már teljesen hanyagolod az új STAR WARS-filmeket?"

Megnézem mindegyiket, mikor kijönnek DVD-n, de pénzt elvből nem adok értük. Manapság ez az egyetlen dolog amit a nagy cégek talán még megértenek, és tudom hogy az én pár forintom önmagában nem sokat számít, de ha elegen döntenek hasonlóan, akkor talán észretér még a Disney is. Nagyképűség lenne azt mondani, hogy bojkottálom a SW-t, de valami ilyesmi van :)

Frederick 2018.06.03. 10:40:40

@Deansdale: És a Disney terjeszkedéséhez mit szólsz?

1, Felvásárolta a Pixart.
2, Felvásárolta a Foxot.
3, Megszerezte a Marvel Univerzumot.
4, Megszerezte a STAR WARS Univerzumot.

Dagobert bácsi soha nem volt ennyire éhes! A kérdés: csökkenthető-e egyáltalán az étvágya? Mekkora mamutcég ez már - félelmetes, mekkora monopóliuma van a Disney-nek a tömegkultúrában! A Disney egy kultúrabefolyásoló tényező - ez a maga módján elég hátborzongató!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.03. 14:43:21

@Frederick:

18 fölött ciki nem a Birodalomnak szurkolni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.03. 14:49:58

@Deansdale:

Ha hihetünk a madárcsicsergésnek, már a mozijegy eladással irdatlan nagyot taknyolt. Meglepne, ha DVD-eladásokkal behoznák a veszteséget.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.03. 14:51:57

@Frederick:

A SW-t kinyírták, a Marvelt nyírják, mostmár valaki megnyirbálhatná kicsit őket is.

Aurelius Respectus 2018.06.03. 15:52:00

@don Fefinho: :)) Örülnék ha idővel belebuknának ebbe a sok baromságba, amit a filmekbe erőltetnek, egyre kevesebb néző lenne és csődbe menne a cég.

Frederick 2018.06.03. 15:52:44

@don Fefinho: @Aurelius Respectus: @Deansdale:

Csak tudjátok, ebbe az a szomorú, hogy akár kemény maszkulin akciófilmeket is ki lehetne hozni a STAR WARS világából. De nem, ehelyett jönnek ezek a puha pöcsű szarságok.

Retroshock szerint az lenne a megoldás, ha kivennék a vállaltan feminista Kathleen Kennedy kezéből a STAR WARS-t.

Aurelius Respectus 2018.06.03. 15:55:54

@Frederick: Amíg ennyien nézik a filmeket, nem lesz változás, a cégvezetés nem véletlenül nevezte ki a nőt, ők is így gondolkodnak, ha radikálisan csökkenne a pénzbevétel, akkor változtatnának.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.03. 21:59:54

@Aurelius Respectus: Épp most csökkent radikálisan a bevétel. :D Bukóban vannak, csak a szomorú, hogy magukkal rántanak mindent, amihez hozzáérnek.

Frederick 2018.06.23. 08:17:45

@don Fefinho: @Aurelius Respectus: @Deansdale: Egy újabb gyenge próbálkozás, ami igyekszik elmagyarázni, miszerint "Az utolsó jedik" egy jó film. Nem olyan gáz, mint Szirmay videója, ahol a "Kritikus Úr" odáig süllyed, hogy leszólja azokat, akiknek nem tetszett a film. Itt BlackSheep csak mentegeti a filmet... nyekeg és nyökög... erőlködik, hogy valamit felmutasson. A politikai tartalmat messze ki is kerüli, hiszen szerinte ez csak egy szórakoztató film, semmi több. De elég kínos. Úgy látszik, "Mission: Impossible" mentegetni ezt a filmet. A legrosszabb STAR WARS-film, amit nem lehet kihúzni a szarból.

www.youtube.com/watch?v=IiNrSNZamx8
süti beállítások módosítása