HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Kis országnak kis elit jutott, lásd az aktuális megváltó Magyar Péter rokonságát: Mádl Ferenc unokaöccse (asszem), a nagyapja, Erőss Pál jogász, bíró a Jogi Es(e)tek című műsorával a kommun... (2024.03.25. 17:49) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

A baloldal minden egyes veresége után megduplázza a tétet

2016.11.16. 19:21 Deansdale

Trump azért nyert, mert a normális embereknek elege lett a progresszívek barom vádjaiból. Cirka 30 éve hallgatjuk a modern baloldaltól, hogy mindenki aki nem baloldali ilyenpista meg olyanfób, rohadt tahó, szemét, ésatöbbi.

Unalmas. És undorító. Aki szarral dobálózik, maga is szaros lészen - tartja az örök bölcsesség, és a progresszívek már annyi szart próbáltak ránk zúdítani, hogy ők maguk fuldokolnak benne. A nép váltani akart, megszavazta Trumpot, ezzel egy gigászi középső ujjat tolva a balosok pofájába: elmehettek a picsába a hazudozásotokkal, elég volt, vége.

Vannak balosok akik megértették ezt - felfogták, hogy ők hibáztak. Íme egy (angol) videó, amiben a faszi mindent kimond amit ki kellett mondani: tévedés volt a jobboldalt mocskolni, a gyűlöletkeltés helyett inkább meg kellett volna hallgatni az emberek panaszát, Hitlery helyett Sanderst indítani, ésatöbbi. 10/10 pont, egy elvesztett választás után így kell mérleget vonni és készülni a jövőre.

A progresszívek többsége viszont képtelen az önvizsgálatra és maga alá rondít a tényektől, ezért inkább megkettőzik az erőfeszítést amivel a jobboldalt mocskolják - hátha az őrjöngő fröcsögéstől majd újra rájuk fognak szavazni az ingadozók és meghunyászkodnak a konzervatívok.

Savanyú, sanyarú idióták.

Hazai zászlóshajójuk TGM, aki így indítja választáselemző cikkét a HVG-n:

Most, hogy Amerikában sikerült nőgyűlölő, soviniszta, műveletlen bunkót elnökké választani

Folytasd csak, TGM, hajrá, éppen emiatt vesztettetek, és amíg folytatod addig folyamatosan veszíteni is fogtok. Én csak örülök annak, ha földhöz vered a segged - találd ki hogy attól ki fog hülyébbnek kinézni.

a főnökség is úgy viselkedik, mint az óriáskivetítő előtt üvöltöző részeg focidrukker

Szóval akkor nem a balosok törnek-zúznak, gyújtogatnak és vernek meg ártatlan embereket? A választások óta a civilizált és toleráns progresszívek legalább tucatnyi embert támadtak meg és/vagy juttattak kórházba, köztük nőket és gyerekeket. Azon tűnődöm, Obama megválasztásakor vajon miért nem történt ilyesmi; valószínűleg azért, mert a konzervatívok nem olyan agresszív baromállatok, mint a kriptomarxista banda ami lázong ellenük.

Érdekes kérdés, hogy mikor változott a baloldal nyíltan demokrácia-ellenessé; mikor kezdték azt képzelni, hogy ha a jobboldal nyer akkor ott valami baj van, amit nekik sürgősen korrigálni kell, akár nyílt lázadással. Mióta képtelen a baloldal megérteni: pont az a demokrácia lényege, hogy néha nem te nyersz, hanem a másik oldal, és ez így van rendjén? Ez nem hiba vagy tévedés, ez a rendszer működésének természetes velejárója. A baloldal annyira belelovallta magát a saját hülyeségébe, hogy elhitte: a jobboldal a sátán, sőt, Hitler, így ha az nyer akkor nyakunkon az armageddon, tehát botokkal és molotov-koktélokkal kell az utcára vonulni, a demokrácia ellen.

Különös, hogy finoman fogalmazzak.

TGM aztán más vizekre evez, a jobb- és baloldal elvi hátterét boncolgatja (nyilván szarul, hiszen ő marxista, tehát szerinte a baloldal az identitáspolitikával fertőzött, normalitásellenes progresszív baloldal). Ezzel most nem foglalkoznék bővebben, maradjunk a választásnál és annak utózöngéinél.

A globális zűrzavarnak kiváló alkalma a sajnálatos Donald Trump választási győzelme

Úgy látom levitézleni készül a marxizmus magyar vezércsillaga, hamarosan utódot kell választani, ennek a mondatnak ugyanis nemcsak hogy nincs értelme, de még nyelvtanilag is szarul van összerakva. TGM-től nem ezt szoktuk meg, mert bár mindigis a marxi hülyeségeket ismételgette, de elismerhető retorikai színvonalon.

pedig „a Donald” szavazóinak átlagjövedelme magasabb, mint a szintúgy sajnálatos Hillary Clinton szavazóié

Ez a felfogás a klasszikus jobb-ellenességet tükrözi, ami szerint a baloldal a kisembereké, a jobboldal pedig a fránya gazdagoké. Ennek a felfogásnak azóta nincs értelme, hogy a baloldal a közemberek képviseletéről átállt a kisebbségekére, vagyis az identitás-politikára, így megnyitva a jobboldal előtt egy széles szavazótábor elhalászásának lehetőségét. S milyen érdekes, hogy amíg a baloldal kampányol a kisemberért, addig az igazság bajnoka, de ha feladja ezt a szerepet, amit a jobboldal vesz fel, akkor az "populizmus". Clinton szavazótábora alapvetően a nagyvárosi, libsi "értelmiség", az egyetemeken agymosott lánglelkű világmegváltók. Trump tábora ezzel szemben alapvetően az alacsonyabb iskolázottsággal és jövedelemmel rendelkező vidékiek, akiket a balosok végtelen szívjóságukban csak redneck-eknek vagy white trash-nek, újabban pedig rasszista, szexista fasisztáknak neveznek. Emellett van persze szórás mindkét oldalon, de végtelen hülyeség azt képzelni, hogy a gazdagok szavaztak Trumpra, mert a gazdagok gonoszak.

A témánk ma tehát a represszív deszublimáció

Na igen, ez az a TGM amit ismerünk :) Semmitmondó, álentellektüális szofizmus, de legalább nyelvtanilag rendesen van összerakva. Figyeljük meg, ahogy bekezdéseket tölt meg szöveggel, és közben nem mond semmit arról, amiről elméletileg beszél:

A témánk ma tehát a represszív deszublimáció (Herbert Marcuse, 1964) kelet-európai elterjedése. (Ne zavarja önöket, hogy Marcuse [1898–1979] még ma is főellenség: a kritikai elmélet egyik társalkotója, „kulturális marxista”, Freud-értő, hatvannyolcas, antibolsevista, újbaloldali, antifasiszta emigráns, hegeliánus, no meg zsidó; egyik se népszerű a hatalmi ideológia számára, sőt: a sztálini gyökerű magyarországi óbaloldalt is idegesíti. Az 1980-as évekig itt be volt tiltva, manapság csak rágalmazzák.)

A represszív deszublimáció – amelyet Marcuse elősorban a művészet területén elemzett (Az egydimenziós ember, 1964, magyarul 1990) – azt jelenti, hogy a kibírhatatlan konfliktusok szublimálásának (támadhatatlan, fennkölt tárgyisággá emelésének) visszavonása nem anarchikus lázadáshoz vezet, amint ez logikus lenne, hanem – a kései kapitalizmus logikájának megfelelően – mind a konfliktus, mind a moralizált tárgyiság ellaposításához, engedelmes konformizmusba süllyesztéséhez.

Az a hallatlan ujjongás, amely Donald Trump győzelmét fogadta a kelet-európai sajtóban és internetforgalomban (mindenekelőtt a „közösségi médiákban”, kommentekben stb.) pontosan beleillik ebbe a sémába.

Miki, ez mind szép és jó, de mit akarsz ezzel állítani, mi az az információ amit ebből az olvasódnak meg kellene ismernie? Mi itt a kibírhatatlan konfliktus? Ki és hogyan emeli, vagy nem emeli ezt fennkölt tárgyisággá, és voltaképpen mit jelent ez magyarul? Ki vonta vissza, kitől, és hogyan, a támadhatatlan fennkölt tárgyisággá emelést? Ha egy konfliktus ellaposodik, az jó vagy rossz? Ha a moralizált tárgyiság laposodik el, annak van valami értelme a magyar nyelvben, vagy már megint csak önszórakoztatólag szivatod azokat az olvasókat, akik úgy tesznek, mintha lenne értelme a mondandódnak, és értenék? Hogyan süllyed a moralizált tárgyiság engedelmes konformizmusba, miből lehet ezt észrevenni, és mit tegyünk ellene? Az lenne a helyes megoldás, ha a moralizált tárgyiság engedelmetlen önfejűségbe emelkedne? Jobb ma egy anarchikus lázadás, mint holnap egy moralizált konformizmus?

Kelet-európában alapvetően egy dolog miatt örülnek Trump győzelmének, és ez a kettő a következő három:

1. A rasszista és szexista, gyűlölködő, elnyomó, uszító baloldal csúnyán megszívta. Évtizedek óta szapulják és üldözik a fehéreket, a férfiakat, a heterókat, a konzervatívokat, és most igazi katarzis látni, ahogy bőgnek mint egy debil négyéves akinek a kutya elnyalta a fagyiját. Teljesen mindegy, hogy Trump milyen elnök lesz, ez az élmény mindent megért. (Igen, tényleg pezsgőt bontottam, röhögve vedeltem, jó volt.)

2. Hitlery egyértelműen hajtott a 3. világháborúra, már tervezte az oroszok megtámadását, úgyhogy a normális világ fellélegzett mikor ez a veszély elhárult. A balosokat jellemzi, hogy végtelen toleranciájukban és megértésükben a békepártisága miatt támadták Trumpot, hiszen az oroszokkal jó kapcsolatot ápolni hülyeség - sokkal okosabb sarokba szorítani és folyamatosan támadni őket, ahogy Klingonné szerette volna. A gonosz Trump kvázi máris lezsírozta a világbékét, úgyhogy ha Obamának lenne egy grammnyi gerinc a testében, most lehajtott fejjel nyújtaná át Trumpnak a Nobel-békedíját, aminek a megszégyenítése volt mikor megkapta.

3. Fárasztó volt már a világnak a nyomasztó progresszív túlsúly, az EU, az ENSZ, a nyugati országok többségének és az USA-nak a nagy közös balos ámokfutása. Elég volt már a nyugati civilizációt romboló politikai önsorsrontásból - nem kell több muzulmán bevándorló, nem kell több identitáspolitika, nem kell a meglévő faji, vallási, nemi ellenségeskedés fokozása, amiken kívül a baloldal tulajdonképpen nem is jeleskedett semmi másban. Most is ugyanazt csinálják mint eddig: fokozzák a feszültségeket, tolják a világot a vérengzés irányába. A tolerancia nevében, nyilván.

A domináns kelet-európai ideológia elnyomásnak fogja föl a „politikai korrektséget”

Mert az, Gazsikám, mert az. Mi más lenne a nyelv és a viselkedés kívülről ránk erőltetett cenzúrája, ha nem elnyomás? Olyan cenzúráról még nem hallottam, ami kiteljesítette volna az emberek szabadságát. Persze lehet azt képzelni, hogy az én cenzúrám a te szabadságod záloga, csak magyarázd már meg, hogy miért neked jár az egyik és nekem a másik, nem pedig fordítva. Kitalálhatom? Azért, mert szerinted te jó ember vagy, én meg rossz. Ne tagadd, ugye hogy eltaláltam.

a „politikai korrektség” önkéntes fölajánlás

Persze, teljesen önkéntesen rugatjátok ki az állásából és teszitek tönkre azt, aki ezt mégsem vállalja önként. Nincs itt semmi kibaszás kéremszépen, aki nem vállalja önként a balos szabályokat az maga hívja ki a sorsot maga ellen, tehát megérdemli. Ákost például megkérdezték a magánvéleményéről, ő elmondta, és a polkorrektség nevében még aznap szerződést bontott vele a tékom, hiszen a mai világban a konzervatív magánvélemény bűncselekménynek számít, amit a progresszív gondolatrendőrség minden általa elérhető eszközzel büntet. Teljesen érthetetlen, mi baja van egyeseknek a polkorrektséggel...

ezentúl nem használunk népellenes, rasszista, szexista, etnicista, homofób, kényszerű hátrányokat elszenvedőket megalázó nyelvezetet

Kivéve, ha az a nép ill. etnikum a magyar, az a faj a fehér, vagy az a szex a férfi. Ezeket nyugodtan lehet szapulni, a politikai korrektségbe ez nem csak belefér, de egyenesen üdvözlendő. Mivel a magyar népet soha senki nem nyomta el, mivel a fehéreknek mindig minden jó volt és soha senki nem bántotta őket, mivel a férfiaknak habzsidőzs volt az élet a kőbányákban és a harcmezőkön, ezért most teljes mértékben szabad mocskolni őket. Tilos viszont bárki másra bármi olyat mondani, ami ugyan nem sértő, de belemagyarázható valamiféle "mikroagresszió". A modern polkorrektség lényege a tisztelet és az egyenlőség, bár ez kívülről nem látszik rajta, de higgyük csak el, becsszó.

Az uralkodó kelet-európai ideológia nem képes elhinni, hogy az elnyomás rutinja elleni nyelvi-kulturális lázadás

Mármint a szólásszabadság az elnyomás, amiből a cenzúra a kiút? Fordított napot tartunk, vagy mi van?!

Fölszabadulásként éli meg, hogy ezentúl nyugodtan lehet szexuális tárgyként kezelni a nőket

Hagyjuk már a süket rizsát, ez a feminista baromság eleve csak a férfi szexualitás mocskolásáról szólt, és azóta ezerszer kiderült hogy még annak is hülyeség. Az meg aztán az idiótaság netovábbja, hogy itt Trump megválasztása miatt fognak csúnyábban bánni a nőkkel...
Mondjuk, ha úgy nézzük, az USA-ban voltaképpen valami ilyesmi zajlik; ahogy a linkelt videón is látszik, a Trump-ellenes, progresszív, balos tüntetők a terhes nő kocsijának szélvédőjét baseball-ütővel törik be, miközben az szeretne a kórházhoz eljutni. Szóval lehet, hogy a nőkkel valakik egyre csúnyábban bánnak, csakhogy azok pont a TGM-mel szimpatizálók, és nem az ellentábor. Az üres konzervatív-ellenes szardobálást meg majd akkor fogom komolyan venni, mikor Ákos veri be egy terhes nő autójának szélvédőjét. Addig balról kuss legyen.

gyalázni a „buzikat”, vadállatként jellemezni a feketéket és az arabokat, magasztalni a fizikai bántalmazást, megvetni a magaskultúrát, és általában: a legdurvábban elutasítani az egyenlőséget, a kíméletet, a szelídséget, a tapintatot, az együttérzést

Erre nem is reagálok külön-külön, elég lesz ömlesztve: persze, persze, a jobbosok kiskutyákat rugdosnak és megvetik a kultúrát, ez már csak ilyen. Még szerencse, hogy a balosokban nincs semmi előítélet a jobbosokkal szemben, mert az hogy nézne már ki... Elképzelni sem tudom, hogy milyen lenne ha a tolerancia bajnokai tévképzeteket kezdenének gyártani és terjeszteni azokról, akik egyébként semmiben nem különböznek tőlük, csak pár gazdasági és politikai kérdést látnak picit máshogyan.

Most már lehet nyíltan fasisztoid tahóként viselkedni

Milyen érdekes Mikikém, hogy fentebb még nagy svunggal adtad elő, "A baloldal (ha baloldal, s nem csak annak hívatja magát) a dolgozók és a munkából kiszorult szegények (a proletariátus és a prekariátus) érdekeit képviseli", most viszont már fasiszta tahóknak nevezed őket, mert jobbra szavaztak. Biztos nagyon képviseled az ő érdekeiket, annak ellenére hogy olthatatlan gyűlöletet érzel irántuk. Egyszer dolgozók és szegények, máskor meg tahó fasiszták, annak megfelelően, hogy a vattacukros marxista propagandát tolod, vagy a mérgező konzervatívellenes retorikát.

értekezni arról az erekcióról, amelyet Mrs. Trump (azaz a fényképe) okoz a nemzeti-keresztyén magyar férfilakosság körében

Kicsit savanyú vesztes szegény Miklósunk, dehát na. Veszített, a győztesek öröme tehát nyilván alpári és állatias. Arról valamiért bőszen hallgat, hogy a balos, progresszív tüntetők "erőszakoljuk meg Melaniát" táblákkal vonultak fel, az egyébként hírhedetten progresszív Twitter (ami még Trump tweetjeit is cenzúrázta) pedig nem tett semmit a "rape Melania" trenddel szemben. Elvégre a nemi erőszakban nincs semmi problematikus vagy elítélendő, már amennyiben balosok követik el jobbosokkal szemben. Hiszen azok a szemetek elutasítják a kíméletet és a szelídséget!

Most már a legbeijedtebb, az alosztályvezető előtt is kushadó bétahímek is tudják

Férfiakról dehonesztálóan nyilatkozni tökéletesen polkorrekt. Az ellen nem véd... Próbáld meg ugyanezt nőkkel, TGM, akkor elhiszem hogy keménytökű vagy.

Szóval szabad elnyomottnak lenni

Egész eddig a fehér, hetero középosztályról beszéltél, vagyis szar csúszott a palacsintába, haver. Gondolom "elnyomó"-t akartál írni, csak már úgy belekeveredtél, hogy magad sem tudtad hol tartasz. Ha a négerezők és cigányozók az elnyomottak, akkor ki az elnyomó?

TGM, szörnyű gyanúm van: te elhitted a saját hülyeséged, miszerint a baloldal "jó", a jobboldal meg "rossz". Te ellene vagy a demokráciának, szerinted a nép ostoba és nem szabadna a vezetés közelébe engedni, mert nem tudja mi a jó neki. Szerinted az emberek direkt a gonoszra szavaznak, mert gonoszok, és még véletlenül sem veled van bajuk, vagyis azzal, hogy évtizedek óta becsmérled, sértegeted, vádolod őket mindenféle indokolatlan szarsággal. Szerinted kommunizmusra van szükség, a baloldal totális és örök uralmára, ahol a hülye népet az okos vezetők irányítják - vagyis te meg a haverjaid.

Baszod, te egy zsarnok vagy. Vagyis zsarnokcsíra. Te uralni szeretnéd a tömeget, amit lenézel és gyűlölsz, mert más a véleményük, mint a tiéd. Szerintük a demokrácia jó dolog, és az sem baj ha időnként a jobboldal nyer. Ha egyszer épp azt akarja a többség, akkor miért ne? Hát azért ne - legalábbis szerinted - mert a jobboldalon mindenki szó szerint Hitler, akiket minimum kussban és elnyomásban kell tartani, hogy ne árthassanak se maguknak, se a többieknek - de talán célszerűbb lenne a Dunába lövetni őket, elvégre... Nincs elég mocskoló jelződ ezekre a nőgyűlölő, soviniszta, műveletlen bunkókra, ezekre az üvöltöző részeg focidrukkerekre, a dekadens, vizenyős, fölpuhult, nevetséges, gondolatellenes, zavaros, sajnálatos, uralgó, szamár, elitista, rasszista, szexista, etnicista, homofób, másokat megalázó, a nőket szexuális tárgyként kezelő, buzigyalázó, feketéket lenéző, erőszakimádó, kultúramegvető, egyenlőségellenes, kíméletlen, vadállati, tapintatlan, empátiátlan, fasisztoid tahókra, a gyarmati szemléletű, beijedt, kushadó bétahímekre, az illetlen, fingó, hugyozó, kurvázó, tolvajozó, gyerekverő, hajléktalangyűlölő, niggerező és cigányozó, sorozatfüggő, mindenféle kommersz, gagyi vacakságért lelkesedő konzervatívokra... Az egész cikked egy mocsoktengerbe hajított vádirat a jobbosokkal szemben, akiket minden szarnak lehordasz, mert te balos vagy. És te akarsz minket a polkorrektség örve alatt a másokat tisztelő beszédmódra oktatni? Az évszázad röheje.

Több aljas, hazug és dehonesztáló sztereotípiát hordtál itt össze egyetlen oldalon, mint Trump a többhónapos kampányában. Amit őszintén szólva egyáltalán nem csodálok, elvégre a progresszíveket képviseled, akik mindigis tökéletesen képtelenek voltak az önvizsgálatra, az önreflexióra. Lételemük a kognitív disszonancia, a pszichológiai kivetítés és a nárcisztikus dühkitörések szentháromsága. Ezek között vergődve vádolják Trumpot amerika lerombolásával, miközben kirakatokat zúznak be és épületeket gyújtanak fel, ártatlanokat vernek véresre és nők megerőszakolását követelik. Ők a szelíd jófiúk, akik mérhetetlen dühükben jogosan pusztítják el a világot, amit a gonosz jobbosok el akarnak pusztítani azzal, hogy megnyernek egy legitim demokratikus választást. Dögöljön meg az összes fehér, mert rasszisták, akasszuk fel az összes férfit, mert szexisták, és nyírjunk ki minden jobbost, mert gyűlölködők.

Mint a vakablak.

124 komment

Címkék: politika tgm szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes ló 2016.11.19. 12:18:34

Jó post, de ezt a vén szekus zsidlákot teljesen felesleges felemelni, mert büdös, undorító és az évek elteltével is csak büdösebb és undorítóbb lesz.
Az ilyeneket meg inkább elkerüljük, átlapozzuk, negligáljuk.

Teljesen mindegy mit hánynak, mert már csak egy véres polgárháborúval lehetne őket eltakarítani, azt meg nem kívánom senkinek sem.

Nem szabad velük foglalkozni, le kell őket szavazni és szépen lassan kipusztulnak a politikai spektrumból is, mint a szadesz is kipusztult.

Alfőmérnök 2016.11.20. 20:10:21

Almási Miklós TGM babérjaira tör. (Érdemes lenne ezt is mondatonként kielemezni, de nekem nincs rá energiám.)
168ora.hu/almasi-miklos-bunkok-lesznek-vilag-urai/
(Almási Lukács-tanítvány.)

Aurelius Respectus 2016.11.20. 22:31:28

@Alfőmérnök: Elképesztő, ahogy ez a balos, kultúrmarxista értelmiség lenézi a nem értelmiségi fehéreket ( annak idején még a fehér munkásosztály volt akikre építeni akartak az eredeti marxisták ), miközben a szavazóik jelentős része a harmadik világból érkezett, tudatilag az ősember szintjén álló életveszélyes etnikumokból áll.

2016.11.21. 06:44:53

@Alfőmérnök: @Aurelius Respectus: Az a legrosszabb a Tamás Gáspár Miklósban, az Almási Miklósban, a Schilling Árpádban, meg a többiekben, hogy meg sem próbálják megérteni sem a Brexitet, sem a Trumpot. "Jönnek a bunkók!" - nevetséges, pont ők süllyednek le egy bunkó értelmiség szintjére egy ilyen szellemtelen magyarázattal.

Egyébként, Alfőmérnök, téged talán érdekelhet ez az írásom:
boszorkanyvadasz.blogspot.hu/2016/10/lukacs-gyorgy-mint-erkolcsi-problema.html

KalmanBlog 2016.11.21. 12:59:19

@Alfőmérnök: Elolvastam, sírva szórakoztam. Ha a gyalázkodást kivonjuk a szövegből, akkor nem marad semmi. SEMMI. NULLA. Így nem is lehet mit kritizálni rajta.

2016.11.21. 14:35:57

Miriam Bale félig fekete filmkritikus-sjw

Just realized the thru line of this timeline, from film to media to politics: Emasculating white men because they're sad & frankly stupid.

Alfőmérnök 2016.11.21. 14:58:43

@Aurelius Respectus: @Ahasverus: Szerintem Almási próbálja megérteni a helyzetet, csak nem megy neki. Idéz innen, idéz onnan, rámutat néhány valós jelenségre is, de a lényeget nem is kapiskálja.
Esetleg olvashatna Roger Scrutont, Oriana Fallaci-t, ők is a világ értelmiségijének élvonalába tartozn(/-t)ak, nehéz "tudatlan bunkóknak" nevezni őket, oszt mégis olyasmiket írnak, amiket az Almásik által lenézett többség gondol. (Vagy említhetnénk Molnár Tamást, akit szívből gyűlölnek.)

A Lukács-poszthoz: nem értek egyet mindenben, de a lényeggel (ha ez az) igen:
" szükség lenne a lukácsi örökséggel kapcsolatban tárgyilagos és objektív elemzésekre, monográfiákra, tanulmányokra, konferenciákra – de olyanokra, melyek tartalmazzák a szembenézést. Eddig nem történt igazi, tárgyilagos és objektív szembenézés mindazzal, ami Lukács Györgyben sötét. Sokan elfelejtik, hogy ez a kiváló teoretikus egyben egy szörnyeteg volt. Legenyhébb esetben nem foglalkoznak a kivégzett emberekkel, az elgázolt egzisztenciákkal, a margóra tett életművekkel, legrosszabb esetben pedig megpróbálják elmagyarázni, hogy „mindez szükséges volt”. "
(Bár a "kiváló" jelzőt nem érzem jogosultnak.)

VT 135 2016.11.21. 19:49:11

Sokan tájékozatlanságból, illetve az elnökválasztási folyamatba való későn bekapcsolódásuk miatt gondolhatják egyfajta trollnak Trump-ot. Ami igaz is, meg nem is.
Kérdés, miként definiáljuk a troll fogalmat?
1., Egy olyan személy, aki céltalanul, a saját lelki frusztráltsága, lelki sérülései, boldogtalan élete okán próbál ezen a módon figyelmet szerezni
2., Olyan személy, aki provokatív kifejezésmódot használ arra, hogy figyelmet szerezzen mondanivalójának
A 2-es csoportba tartozik pl. Puzsér, vagy Milo Yiannopoulos is. És Trump is, egyértelműen! Miért? Itt visszautalok amivel a hozzászólásomat kezdtem: azért, mert már amikor a republikánus jelöltségen indult és még semmi "cúnát" nem mondott, AZ ELIT ÉS A MÉDIA MÁR AKKOR IS ELLENE VOLT! A szokásos módszert tervezték alkalmazni: az agyonhallgatást. Ezt cselezte ki azzal Trump, h olyan provokatív módon nyilvánult meg, amelyre a mainstream média nyáladzó pavlovi kutya reflex-szel, nem tudott nem ráröppenni és ezzel - céljával ellentétesen - publicitást adott Trumpnak. Tehát Trump mesterien fogta szolgálatába a vele ellenséges mainstream médiát, nem mellesleg hatalmas pénzt megspórolva azzal, h ingyenesen szerzett médiafelületet. (Őt ugyanis nem nagyon támogatta semmelyik pénzügyi-, illetve hatalmi csoportosulás sem.)
Emellett azt is érdemes figyelembe venni, h adott üzeneteket adott csoportoknak szánt. Más üzeneteket fogyalmazott meg akkor, amikor a republikánus versenyben küzdött és másokat, amikor már Hillary volt az ellenfele. Erről és Trump egyéb, sikerre vezető módszeréről egyébként zseniális videót csinált, még jóval a választások vége előtt (!) A Charisma on Command úriembere. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert a többi videója is kiváló anyag önfejlesztés, illetve férfifejlődés témájában is.
www.youtube.com/watch?v=LibRNYJmZ-I

UI: természetesen mindenki azt ír, amit akar, de ezt a Hitlery-zést, mélyen színvonal alatti, óvodás, dedós színvonalnak tartom. Ez amúgy is a balos ideológisták kedvence, h minden rossz az Hitler, aki amúgy maga a sátán. Nem Sztálin, nem Mao, akik alatt nagyságrendekkel több civilt öltek meg, hanem Hitler - hiszen ő volt a vesztes... Ja meg a nácizombik. Ahogy a South Park játékban is mondják: "I'm so tired of nazi Zombies. It's so overused."
Ha már mindenképpen kell a "becézgetés", akkor Killary (hiszen, ha ő nyer, erős esély lett volna a 3. VH-ra).

Aurelius Respectus 2016.11.21. 19:58:52

@VT 135: Igen, tényleg ő volt a mezőny legjobbja marketing szempontból, az ellene ellenséges médiát használta fel saját reklámozására. Nekem a Klingonné változat tetszett a legjobban :)

Aurelius Respectus 2016.11.21. 20:07:03

@Aurelius Respectus: Különben kiszámolták, 5 milliárdot kellett volna fizetnie a reklámidőért, amikor főmüsoridőben próbálták őt lejáratni a tévék, aztán visszafele sült el, mint az SZDSZ 2009-es kampánya a Jobbik ellen :)

VT 135 2016.11.21. 20:08:29

Szerintem is fontos meglátni, h öngamában az, h megválasztották Trump-ot még nem hozza el a megváltást. A legkevésbé sem! Azt majd esetleg mi, magunk fogjuk, egyéni-kisközösségi-társadalmi-bolygószinten megvalósítani, ha képesek vagyunk rá. Vagy megyünk a levesbe Trump-pal és a többiekkel - hiszen a világ a mi, mindannyiunk tükörképe, lenyomata, mi hoztuk és hozzuk létre, a gondolatainkkal és cselekedeteinkkel, folyamatosan.
Na, de vissza Trump-ra!
Ami már most is látható következmény:
- Deansdale pezsgőt bontott :)
- Meg még sokan mások is, akik jót mulattunk a sok szélsőbalis elmebeteg és agymosott hisztizésén. Felfrissülés volt végre egyszer nem az arroganciájukat, agresszvitásukat elszenvedni. Még jobb lett volna, ha számukra ez egy katarzis és gyógyulás útjára lépés kezdete is lett volna, dehát erre sajnos kicsi a remény.
- Trump győzelme remény arra, h a totalitárius feminizmus, polkorrekt gondolat-, és íráscenzúra, az SJW-k és a szellemi degenerálódás ideológiája veszít erejéből, esetleg elkezd visszaszorulni.
- A 3. világháború esélye lecsökkent. Erről sem olvasni persze a mainstream-ben, de elképesztő szintet ért el az USA-orosz és USA-kína feszültség. Durvábbat, mint a hidegháború alatt.
- Trump gyakorlatilag egy vékony gát, amely az áradást megakadályozta.
- A klímaváltozáshoz való hozzáállása számomra is homlokráncolást okoz. DE! Eddig a nagy szavakon kívül még semmi érdemlegeset nem láttam a politikusi slepptől: konferenciázgatnak, megegyezgetnek, igérgetnek, aztán *alapvetően* nem történik semmi. (Mert az, h a megújuló energia pár százalékos részarányt nyer, az a folyamat szempontjából jelentéktelen). Trump az USA elnöke lesz, de nem a világ ura. Tessék, csat tessék kérem politikus slepp uraim: ha annyira tényleg a szívügyük a klímaváltozás, akkor az USA nélkül is, vagy az USA-t rákényszerítve is el lehet érni a radikális váltást!

A "szexista, trappista, masiniszta" vádak komolytalanságára amúgy kiváló ellenérv az a statisztika, amely azt mutatja, h a nők, feketék, latínók, stb. közül mennyien szavaztak Trumpra. Nos, az a helyzet, h többen, mint az előző republikánus jelöltre, Romney-ra!!! Gyakorlatilag ki lehet jelenteni, h azzal nyert Trump, h több nő, több fekete és több latínó szavazott rá, mint rep elődjére!
www.youtube.com/watch?v=yhUXSX3ZnpE&t=2s

VT 135 2016.11.21. 20:09:13

@Aurelius Respectus: igaz, ezt a Klingonnét csak most láttam, de tetszik nekem is. :)

Alfőmérnök 2016.11.21. 20:13:26

@VT 135: "Killary (hiszen, ha ő nyer, erős esély lett volna a 3. VH-ra)"

Nem hiszem, hogy túl sok értelme van azon veszekedni, hogy melyik gúnynév a legmegfelelőbb, de szerintem épp a VH-veszély miatt adekvát a Hitlery-zés. (Vagy szerinted Hitlernek semmi szerepe nem volt abban, hogy kitört a II. VH?)

Aurelius Respectus 2016.11.21. 20:23:01

@VT 135: A mandineren olvastam, a kommentelők írták. A Star Trekben voltak a Klingonok. Aztán Clinton - Klingon.

VT 135 2016.11.21. 20:26:24

Trump lehetőségei
A politika, a hatalom, a titkosszolgálatok külön dimenzió, amire nekünk, egyszerű halandóknak nem sok rálátásunk van. Maximum utólag tudunk tájékozódni, illetve sejteni dolgokat. Ebből a szempontból is érdekes a történelem: pl. miként etették meg az USA lakosságával, h nekik be kell lépniük az 1., majd később a 2. VH-ba. Vagy milyen óriási befolyása volt a Szovjetuniónak a nyugati közvéleményre részben Hollywood megvásárlásával, részben a kiterjedt titkosszolgálatával, részben az általuk csak "hasznos idiótáknak" nevezett balos, nyugati értelmiség felhasználásával. Hogy a közvélemény tekintélyes része csodálattal tekintsen a sztálini szörnyuralomra, ahol milliók haltak éhen, vagy pusztultak el a gulág koncentrációs táboraiban. Vagy csak élték le az életüket nyomorultan, folyamatos félelemtől rettegve, h mikor darálja be őket is az elmebeteg rendszer.
Számomra amúgy a Trónok Harca kiváló "olvasmány" betekintést nyerni a hatalom működésébe és abba, hogyan emészti fel, rontja meg a jószándékú emberek többségét is, illetve milyen fájdalmas áldozatokat kell a hatalom megtartása érdekében ezeknek a szereplőknek hozniuk.

A hosszúra nyúlt bevezető után akkor lássuk jóval rövidebben Trump lehetőségeit:
- Kinyírják, ahogy Kennedy-t
- Bedarálják, ahogy pl. más elnököket is. Emlékezzünk arra, h az ifjabb Bush, de akár Obama is mekkora reményeked ébresztett sokakban, h változtatnak a dolgokon. Ha akartak is, nem tudtak: a rendszer bedarálta őket.
- Putyinhoz hasonlóan lassan, fokozatosan, de biztosan leszámol a háttérhatalmi csoportokkal, egy részükkel kiegyezik és így valódi hatalmat szerez az irányításra, változtatásra. (Putyin is csak azóta a patás ördög, amióta leszámolt a -nagyrészt zsidó - oligarchákkal, egy részükkel pedig kiegyezett és innentől kezdve Oroszország már nem volt önkiszolgáló étterem a globális gazdasági érdekcsoportok számára.). Ha ebbe Trump belevág, tény, h nehezebb dolga lesz, mint Putyinnak, hiszen nagyobb mínuszból, nagyobb ellenszélben, más kultúrális közegben kell ezt megtennie. Ezért azt mondom, ha csak részeredményeket ér el, már az is nagy szó lenne.

Ha egyébként a történelmet nézzük, az esélye megvan (ha meg azt, h már eddig is milyen esélytelen helyzetekből győzött, pláne!):
- Mátyás király: trónra lépésekor nem volt központi hatalom, csak a kiskirályok országrésznyi uralma. Fokozatosan mégis a kor erős országává tette ismét hazánkat, amely így még az akkori szuperhatalom oszmán birodalmat is meg tudta állítani.
- Károly Róbert: szintén hasonló helyzetből hozta fel magát.

VT 135 2016.11.21. 20:30:28

@Alfőmérnök:
csak nekem már kiütésem van az állandó hitler-sátánozástól, meg trappistázástól és "mindennapi holokausztunkat add meg nekünk ma"-témázástól ...legalább a NEM szélsőbalos, kultúrmarxista körökben, már hadd ne kelljen ezt olvasnom. :)

Aurelius Respectus 2016.11.21. 20:43:38

@VT 135: Én Trumpból nem nézem ki, hogy ilyen komoly törekvései lennének, hiszen ő is szoros kapcsolatban áll az USA felett uralkodó multimilliárdos csoporttal. Amúgy egy elnök nem is tudna elérni ilyen komoly változásokat, a maximum 8 év kevés ehhez, ehhez egy ilyen célokat képviselő párt kellene. Legfeljebb minimális javulást érhet el Trump, de a mostanra kiépült rendszert nem tudja lebontani.

Alfőmérnök 2016.11.21. 20:51:48

@VT 135: Ilyen alapon a "femináci" kifejezéssel is gondjaid lehetnek, pedig szerintem az is találó.

VT 135 2016.11.21. 21:07:09

@Aurelius Respectus:
Ezt nem látom át a teljes valójában, de azért az csak kell valamit jelentsen, h ennyire mindenki ellene volt a rendszer szereplői közül? Mondjuk abból a szempontból mindegy, h ellőte is, vagy mostantól igyekeznek beépíteni ennek a csoportnak a hálózatába. Mert abban én is vagyok, h ennek a csoportnak mindig van B és C terve is. Meglátjuk.

Igazad van, a femináci nem igazán zavar, bár én azt sem szoktam használni, hanem szépen leíró stílusban említem meg, ha szóba hozom a feminizmust (pusztító, agymosó, gyűlöletpropaganda, stb). Lehet, h azért, mert a náci egy eszközt, ideológiát képvisel és nem egy személyt hoz fel állandóan mint a hitlerezés. De az is lehet, h nem, hanem mert csak. :)

Aurelius Respectus 2016.11.21. 21:11:46

@VT 135: nem én írtam a feminácizást :)
Szóval érdekes Trump veje, a régebbi barátsága a Clinton családdal és egyes kampánytámogatói.

2016.11.22. 08:20:41

@Alfőmérnök: Köszönöm a véleményed!

Amúgy te mit gondolsz Lukács Györgyről?

Aszódi Katalin 2016.11.22. 10:42:59

Az írás kiváló, bár a témát sokszor sokan megírták, de hogy ezt egy jelentéktelen idegbeteg szavaira fűzzék, ezt hibának tartom. Ez a kicsi zsidó, a világ megértéséhez és működtetéséhez semmit nem tudott hozzátenni soha, maga abnormális, paranoid népének tökéletes leképeződése, zavaros feje csak a fennhéjázó értelmetlen szövegeken át nem látó embereket zavarta meg egy darabig. Jelentéktelen. Mindig az volt, de mára kiderült. Mert az igazság akkor is kiderül, ha az ilyen idegbetegekkel nem vitatkozunk. Mert az igazság mindig kiderül idővel, a normalitás is meg a paranoiditás is. Ezek mindig megdolgoznak a maguk holokausztjáért és több évezredes történetük során nem tanultak belőle még egyszer sem, most se fognak. Sem ő sem a társai. Hiába magyarázol.

Aurelius Respectus 2016.11.22. 11:20:49

@Wastrel: Köszönöm hogy leírtad, ez nagyon durva, nem hiszem hogy megírja a fősodor média. A második részről, nem csodálkoznék rajta, ha igaz volna, régebben is voltak ilyen csaló cégek, pl: Enron.

KalmanBlog 2016.11.22. 11:51:09

@Wastrel: Ezt a pizzagate-et egy kicsit nehéz elhinni. Amióta Internet van, azóta nagyon könnyű hamisítani, csak azt hiszem amit a saját szememmel _élőben_ látok. De ettől még nem kizárt, hogy igaz, ezektől a gyíkemberektől bármi kitelik.

A másik a Facebook, Google, stb. téma: már régóta gyanúsak. De azzal nem értek egyet, hogy mint reklámfelület ne működnének. Pont fordítva értesültem: lényegében megkerülhetetlenek, ha sok embert akarsz elérni. Mivel az információterjedést (Facebook) és a kereséseket (Google) manipulálják, ők diktálhatják a trendeket. Ez a piacon nagyon sokat ér. Tehát egyszerre a hatalom eszköze és egyszerre keres sok pénzt vele az illuminati.

Az egy más kérdés, hogy a mérlegük pozitív-e? Azért a hálózatuk a tárolókapacitással együtt rendkívül drága. El tudom képzelni, hogy a háttérhatalom finanszírozza a karvalytőkéjéből.

Wastrel 2016.11.22. 11:57:20

BREAKING NEWS: Itt az új botrány, a #pizzagate: A Wikileaks-en néhány hete kiszivárgott Podesta-mailek elemzése nyomán rábukkantak egy politikusok (többek között Hillary is érintett) által üzemeltetett pedofil -és gyerekkereskedő hálózat nyomaira, ahol sátánista szertartások keretei között áldoztak fel politikusok és wall street bankárok gyermekeket rituális célra. Azért lett Pizzagate az ügy neve, mert a sátánista pedofilok pizzázással kapcsolatos hasonlítok mögé bújtatták mailjeikben az aberrált szertartásaikat (több kifejezést időközben meg is fejtettek, de egyelőre hiányos a felhozatal).

A mainstream média még nem vette át a híreket, de a 4chan trollok és az alternatív blogok annyira mélyen elemzik ezeket a maileket, és az időközben előbukkanó bizonyítékokat, hogy ekkora világméretű botrányt már rendkívül nehéz lesz elhallgatni. Az újabb és újabb információkat a Reddit fórumán publikálják, amíg be nem zárják (az egyik híroldalt már megsemmisítették, miután az a 900.000 olvasója részére tudósított a kirobbanófélben lévő botrányról):

www.reddit.com/r/pizzagate/

Ha a több tízezer e-mail tartalmának elemzését befejezik, kiderülhet, hogy az évtizedekig csak bolondnak tartott illuminati -és elmeprogramozás-hívőknek igazuk volt, ők ugyanis már több mint egy évtizede tudósítottak az emberi elme módosításának lehetőségeiről, az ezzel kapcsolatban végzett CIA-kísérletekről (lásd MK ultra).

Időközben Twitteren nyilvánosságra került egy rendkívül terebélyes lista olyan profilokról, akik 16 éven aluli kisfiúkról/lányokról készült képeket posztolnak rendszeresen az accountjukon:
www.dailystar.co.uk/news/latest-news/563846/twitter-child-sex-porn-ring-pizzagate-gamer-leaks-thousands-of-social-media-accounts

A Twitter bannolja azokat a felhasználókat, akik közzé merik tenni a pedofilok adatait (!).

További olvasnivalók:
theantiglobalist.com/eyes-wide-shut-suspected-pedophile-ring-exposed/
pedocrats.com
www.reddit.com/r/pizzagate/comments/5cj3oo/11122016_update_please_see_subreddit_rules/
en.wikipedia.org/wiki/Podesta_emails

Eközben az is megtörtént, amiről én már próbáltam korábban beszélni, csak a Férfihangon rám támadt a vadkapitalista csürhe, hogy a Szilícium-völgyi techvállalatok, amik állítólag a kapitalista világ nagy hajtómotorjai és példaképei, egy tőke -és hatalomkoncntráción alapuló diktatúra kiépítésén fáradoztak épp, csak ehhez kellett volna nekik a Clinton győzelme. Most Trump munkáját próbálják meg aláásni kőkemény bojkottal és egy esetleges gazdasági válság kirobbantásával, ugyanis a Szilícium-völgyi kapitalistáknak összesen van akkora tőkeerejük, amivel az USA teljes gazdaságát nyugodtan az összeomlás felé sodorhatják.

A hírek szerint több cég csalási eljárás alatt van (pl. Google, a Facebook és a Twitter is többek között), mert rosszindulatúan manipulálják az ezen oldalakon keresztülmenő hirdetések és egyéb üzleti kapcsolatok statisztikai adatait (vö. dotkom-lufi x 10), stabilan veszteségesen működnek, miközben a tisztességes, bérből és fizetésből élő (és egyébként egyre lejjebb való csúszásuk miatt elkeseredésből Trumpra szavazó) emberektől a vállalattulajdonosok által elrabolt extraprofittal tömik ezt a felfújt lufit, ami azt jelenti, hogy számolatlanul ömlik pénz olyan kamuvállalatokba, melyek a fél világ személyi adatait tárolják visszakereshetően, miközben az ún. piaci körülmények között már mindnek tönkre kellett volna mennie, ugyanis az ezeken a weboldalakon keresztülmenő hirdetések olyan szinten hatékonytalanok, hogy egy normális vállalat már egyáltalán nem is hirdet pl. a Facebookon.

Emellett vádolják még ezeket a kamucégeket gigantikus adóelkerülésekkel (lásd Apple), nőgyalázással, valamink nők egzisztenciális terrorizálásával, tömeges nemierőszak-túrák szervezésével, politikai korrupcióval, politikai cenzúrával, ipari kémkedéssel, kartell-tevékenységgel, szerzői jogok megsértésével, illegális munkaerő betelepítéssel, feketelistázással és még számos egyéb bűnnel:

millennialnews111.wordpress.com/2016/11/20/silicon-valley-tech-titans-have-a-plan-to-make-sure-trump-cannot-accomplish-anything-the-silicon-blockade/

www.newgeography.com/content/005354-today-s-tech-oligarchs-are-worse-than-robber-barons

Deansdale 2016.11.22. 11:59:29

@Wastrel: Ha egy kommentben túl sok a link automatikusan "félreteszi" és emilt küld, hogy döntsek.

KalmanBlog 2016.11.22. 12:49:56

@Wastrel: Belenéztem a pizzagate-be, de eddig csak egy közepesen gyanús részletet találtam egy emilben, ami a Wikileaks-en van fenn.

Eleve a Wikileaks-es emailek gyanúsak: vagy igazi, vagy nem. Akárki írhatta. Digitális adatot hamisítani nem kerül semmibe. Pláne emilt, ami összesen néhány bájt.

Nem mintha védeni akarnám Killary bandáját, de nekem ez az egész úgy néz ki mint egy jól kifundált médiahekk. Persze az is lehet, hogy a jól ismert felhigítással akarják kifogni a szelet a vitorlából a háttérhatalom titokszolgái, és azért nem találom már az ütősebb dolgokat.

Wastrel 2016.11.22. 14:22:02

@KalmanBlog: Ez egy rendkívül új cucc, és a csendes cenzúra eleve mindig gyanús. Emellett Julian Assange, a Wikileaks alapítója is kámforrá vált az elmúlt napokban, senki nem tudja, mi van vele. Szerintem ez tényleg valódi cucc, mert az összeesküvés-elméletekkel szemben mindig szkeptikus vagyok, viszont az elmeprogramozásról és az ehhez tartozó okkult szertartásokról már sok meggyőző bizonyíték került elő, mert mint ahogy említettem, több mint 10 éve került elő először a téma, ráadásul az elmeprogramozási kísérletekről mind a volt náci emberkísérletek, mind a CIA jól dokumentált projektjei révén meglehetősen sokat tudunk már. Mindenesetre ha a hihetetlennek sűnő sátánista rituálékat és a gyerekpornót kivesszük a képből, a kiszivárgott Podesta-levelek többi része (Podesta ugye Clinton kampányfőnöke volt) is tartogat kemény meglepetéseket:

en.wikipedia.org/wiki/Podesta_emails

Időközben csak úgy ömlenek a blogposztok a Szilícium-völgyi techcégek szemétségeiről (ők felelnek Clintonné pénzeléséért és az álhírek terjedéséért a közösségi oldalakon). Többek között kisgyerekek vérére pályáznak az ottani dolgozók, mert kimutatták egy kutatásban, hogy a kisgyerekek véréből nyert plazma visszafordítja az öregedési folyamatot, és helyreállítja az elhalt agysejteket:

www.thesun.co.uk/living/2210909/plasma-from-the-blood-of-young-people-reverses-the-ageing-process/

A Facebook meg hazudik saját hirdetőinek, jelentősen felfelé inflálják a Facebook-reklámok hatékonyságát és az oldalra feltöltött cikkek/videók olvasottságát:

nypost.com/2016/11/17/facebooks-ad-metric-problem-is-becoming-zuckerbergs-headache/

2016.11.22. 15:49:07

@KalmanBlog: A Google, a Facebook és a Twitter gigacégek. Nagyobb fenomének, mint bármelyik állam a bolygón. Olyan vagyonnal és hatalommal rendelkeznek, ami már egyenesen tolerálhatatlan. Szerintem ez a három cég alapvető munkát lát el az elmeprogramozásban - ezt hívják egyszerűbben butításnak is, igazán az egydimenziós ember legyártásának.

Én próbálom függetleníteni magam tőlük, persze amennyire lehetséges:

- Twitter: Egyáltalán nem használom.

- Facebook: Eddig ki-be jártam rajta, a deaktiválás-reaktiválás kettősével. A múlt héten töröltem végleg a fiókom. Még tervezem, hogy létrehozok egy profilt a face-n, mert egy projektemhez kihagyhatatlan tényező - de amint azzal megleszek, végleg hagyom ezt a mocsokhalmazt a picsába.

A face kapcsán az is elgondolkodtató, hogy sokan olyan ember megtalálható rajta, aki elvileg a rendszer elleni lázadást, az rendszer kritikáját képviseli. Számomra kicsit különös, hogy anarchisták, hungaristák, királypártiak, tracidionalisták, ellenforradalmárok tucatjai vannak a facebook-on – egy olyan közösségi hálón, amit egy szélsőliberális fószer hozott létre, szellemiségében is többnyire liberális, masszívan a rendszer része, és a legkönnyebben megfigyelhető rajta az ember. Már maga a lázadás megkövetelné rajtuk azt, hogy ne regisztráljanak olyan közösségi hálókra, mint a facebook. A facebook arra is remekül alkalmas, hogy kilúgozza a rendszer elleni lázadás mindenféle formáját.

Közben Ungvári Tamás a megfelelő értelmiségi attitűddel reagál a Facebook-ra. :P
moly.hu/konyvek/ungvari-tamas-a-zuckerberg-galaxis

És hogy egy valódi kritikus irományt is ajánljak a témában, szintén balról:
dinamo.blog.hu/2015/05/05/a_reflektalatlan_reflexio_gyakorlata

- Google: Na, ez számomra a legneccesebb. Ugyanis ezt fogalmam sincs, hogyan tudnám kikerülni. Magát a Google-t, mint keresőt, használom a cikkírásaim, a kutatásaim, a tanulmányaim, a munkakeresésem során. Míg a Facebook-ot tudok úgy nélkülözni az életemből, hogy azt mondom, haszontalan, addig a Google-nél nem tudok alkalmazni az érvet. Akárhogy is nézem, a Google alkalmazásnak vannak előnyei. Az email-fiókom is Google-alapú (Gmail), nem sok panaszom volt rá. S a youtube is egy olyan felület, ami tartalmaz jó dolgokat.

Ezt a csomagot külön neked ajánlom, Kálmán.
www.youtube.com/playlist?list=PLKcDqnIjzhepX-sbHsChp1DDrdz2Cnejs

@Wastrel: Ilyenkor szükséges a forráskritika. Hogy kellően kritikus értelmiségiek feldolgozzák ezt az adathalmazt, elválasszák a hamis információkat az igaztól, és a végén egy valóban megbízható információ-sorozatot tárjanak az emberek elé.

Nekem ez egyelőre túl kaotikus.

Pl. A kínai kislánnyal pózoló Obama most mi akar lenni? A volt amerikai elnök rendelt a titkos hálózaton magának egy kínai kislányt, vagy csak a szokásos, anyukáknak és egyéb érzelmileg túltengő szavazóknak szóló, "politikus kisgyerekkel" pózról van szó? Az utóbbi esetében nincs semmi meglepő, ezt sok politikus alkalmazza, oldaltól függetlenül (pl. Szálasi Ferenc és Bajnai Gordon pózolt már gyerekkel)

Avagy jó lenne megszűrni ezt az adathalmot.

Te amúgy vársz pozitív lépéseket Trumptól? Mit gondolsz Trumpról, mint politikai személyről?

@Deansdale: Neked mi a véleményed minderről?

2016.11.22. 18:48:56

@Aurelius Respectus: Még csak előrendelhető. Jó lenne megszerezni, de most nem vagyok anyagilag annyira eleresztve. Meg most Oliver Bowden regényei érdekelnek. Majd valamikor beszerzem...

Megveszed?

Aurelius Respectus 2016.11.22. 19:05:40

@Ahasverus: Majd jövőre, idén a Jégkorona beszerzését tervezem. Oliver Bowden jó szerző ? Nem ismerem őt.

2016.11.22. 20:38:51

@Aurelius Respectus: Oliver Bowden a 8 részes Assassin's Creed-sorozat szerzője. Az első 6 kötetet letöltöttem, de sajnos az utolsó kettőt nem találom a neten. Még nem kezdtem neki, a sok teendőm miatt, így nem tudok nyilatkozni, milyen szerző.

moly.hu/sorozatok/assassin-s-creed-2

Aurelius Respectus 2016.11.22. 20:56:33

@Ahasverus: Az ajánlók alapján egész jó lehet.

2016.11.22. 21:52:16

@Aurelius Respectus: A blogomon kint van az email címem. Ha gondolod, írj rám, és akkor elküldöm csatolva az első hat kötetet, PDF-ben.

Aurelius Respectus 2016.11.22. 22:00:03

@Ahasverus: Köszönöm, de én könyvformában szeretek olvasni, meg hát így is sok könyvem van még amit nem olvastam el, talán majd egyszer elolvasom néhány év múlva, ha behoztam az elmaradásaimat.

KalmanBlog 2016.11.22. 22:23:06

@Aurelius Respectus: Kétoldalas nyomtatóval + elfordítható fejű tűzőgéppel remek füzetet lehet csinálni: iroszerbolt.unas.hu/Tuzogep-elfordithato-feju-MAX-HD-10V

VT 135 2016.11.23. 00:52:55

És akkor egy kis OFF - Mad Max fulmkritika tőlem is.

Örülök, h valamelyikötök írta, h nem is annyira feminista a Mad Max Fury, nézhető. Ha ezt nem olvasom, akkor nem pazaroltam volna rá az időmet, ahogy a Femibusters-t ki is hagytam.
Összességében szerintem egy lendületes, látványos, pörgős akciófilm, mindenféle mélység nélkül, egyszer megnézhető lájtos limonádé. Viszont nem éreztem masszív hardcore-nő fölényt. Egyrészt ott volt Max, aki azért elét tápos volt (igazából irreálisan - kíváncsi vagyok, ki bírna ki az életben pár nap alatt 2 vérleszívást, úgy, h közben még a maxon pörög, h életét mentse). Másrészt ott voltak a rosszarcok, akik attól még, h rosszarcok masszív maszkulin erőt és energiát sugároztak (kivétel a háromból kettő deviáns fővezér). A tenyésznőstények meg hoztak egy kis női szépséget, törékenységet a sok maszkulinitásba. Igaz, ők meg teljesen csak védeni, óvni való biodíszletet játszottak, ennél azért kaphattak volna valamivel több szerepet is. Ami tényleg nagyon durván kilógott a képből, az egyrészt a harcos öregasszonyok csapata - még azt is elfogadom, h fiatalabb korukban jól harcoltak, na de öregen...?
Illetve persze Furiosa, aki olyan szinten volt nőtlenítve, h szinte megsajnáltam. Igazi, két lábon járó szemléltető anyaga, milyen az, ha egy nő elveszti minden női energiáját és átalakul egy férfi és nő közötti mutánssá. Hiába h Ripley is bekeményedett az Alien-ekben, az valahogy természetes volt, a közeg, a szituáció termelte ki és még ott is voltak olyan jelenetek, amelyekkel jelezték, h ő ettől még nő, nem vesztette el, csak egy időre felfüggesztette a nőiességét (pl. a macska az első, vagy a kiscsaj a második részben, bár a tengerészgyalogosok kimentését is lehet akár egy anyai ösztönnek tekinteni, aki megmenti a fiait).
Mennyivel élvezetesebb lett volna, ha Furiosa nem a nyers férfierővel, hanem az női ügyességgel, akrobatikussággal, illetve furfangossággal, női leleményességgel vesz részt a küzdelemben! Mennyivel izgalmasabb, érdekesebb lett volna! Szóval ez a rész tényleg mérhetetlenül csöpögött az izzadtságszagú girl-power erőltetésétől.

Ettől függetlenül úgy gondolom, h mindez nem csökkentette le különösebben a film minőségét, mert az amúgy sem különösebben magas. Növelni növelhette volna egy előbb említett tulajdonságokkal jelen lévő, mellette még szemtelenkedő, pimaszkodó, de a férfival összekacsintó, őt támogató nő. Viszont annak örültem, h a tenyésznőstények nem alakultak át az utazás pár napja alatt világtól elzárt virágszálakból szupernindzsákká - a többek által túl feministának aposztrofált film alapján szinte végig ettől féltem, h ez be fog következni.

Na jó, a vége felé kissé szétesett a film: az inditékok és okozatok egyre kevésbé voltak reálisak, ahogy a kamikázés srác átállásának sem volt túl nagy realitása. Az meg, h a végén Max nem csatlakozik, hanem felnéz az emelkedő nőkre...béna. Az meg, h sok helyen az év legerősebb filmjei közt tarták számon, csak a filmgyártás általános minőségi színvonalanságát és a publikum többségének az igénytelenségét és árnyalt kritikára való alkalmatlanságát bizonyítja számomra. Mondjuk a szutyok SW 7 agyonajnározása után azt hiszem, már semmivel nem lehet engem meglepni.
-----
Hozzáteszem, a Mad Max első része kivételével a többi sem volt egy nagy minőség, csak az első rész sikerének farvizén evickéltek be, mint valami legendás sorozat.
-----
Amúgy, ha már sci-fi, meg Ripley: mit szóltok a The Expanse c. sorozathoz? Nekem nagyon bejött!

2016.11.23. 06:14:28

@Aurelius Respectus: Tervezem, hogy ha lesz egy kis időm, elolvasom az első 6 könyvet, és amint a végére értem, írok a Moly-on róluk egy kis könyvismertetőt. Ha gondolod, majd ott tájékozódhatsz, hogy érdemes-e nekikezdeni vagy sem.

TrollEdomer 2016.11.23. 07:50:30

@VT 135: Első könyv jó kis űrkrimi, aztán szokásos ratyiság, polkorrekt klisék, meg hogy csináljunk mindenkiből csorgó nyálú idiótát, hogy főhős újra meg újra megmenthesse világot.

Aurelius Respectus 2016.11.23. 12:21:45

@Ahasverus: Akkor jó olvasást, majd megnézem, ha írsz róla.

Alfőmérnök 2016.11.23. 16:41:56

@Ahasverus: Egy komcsi féreg. Meg amit Faludy ír a versében.
(Más kérdés, mit kezdjünk a bolsevik fordulata előtti, Vasárnapi Körös Lukács Györggyel? Lehet-e olvasni a későbbi, bolsevik Lukácstól elvonatkoztatva a korai Lukácsot? Ha igen, ez akkor is csak bizonyos művei értékelését érinti. Lukács Györgyöt mint embert az az életpálya jellemzi, amit befutott. Az pedig egy komcsi féregé.)

2016.11.23. 17:10:00

@Aurelius Respectus: Most döntöttem el, hogy még december tájékán írok róluk kritikát a blogomon. Ha kész lesz, elküldöm neked a linkeket. Sajnos benne van a pakliban, hogy rosszak a könyvek. Én, mint előkóstoló, tudatom veled és a többi fantasy-rajongóval, hogy egészséges vagy mérgező az olvasmány. Szerintem jó univerzum az Assassin's Creed. Kíváncsi vagyok a filmre is. De benne van a pakliban, hogy eltolják az egészet.

Itt tudsz még informálódni erről az univerzumről:
hu.assassinscreed.wikia.com/wiki/Kezd%C5%91lap

Aurelius Respectus 2016.11.23. 18:05:06

@Ahasverus: Köszönöm, azért kemény hat könyvet egy sorozatból egymás után elolvasni, én azt hiszem elunnám egy idő után :)

Wastrel 2016.11.24. 21:41:09

Egyre inkább úgy tűnik, a Pizzagate valódi: A mainstream média totális hallgatásba burkolózott, a Redditről bannolták a komplett Pizzagate fórumot, és az alternatív média (pl. Alex Jones) az eddigi bizonyítékok alapján valódinak ítélte a pedofil elitről szóló tudósításokat, de persze tovább vizsgálódnak, magánszemélyek létrehoztak egy komplett új fórumot az ügyben, illetve úgy néz ki, a Youtube videókat még nem bannolják (ellenben a Google-találatok cenzúrázásra kerültek). Az a pletyka is járja, hogy a Donald Trump Redditet is bannolni akarják. Julian Assange (A Wikileaks alapítója) már több mint egy hónapja nem került elő.

voat.co/v/pizzagate
www.youtube.com/results?search_query=pizzagate

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.11.24. 22:10:28

Nagyon tetszik. Ezentúl olvasni fogom ezt a blogot.

Rózsa Alexander 2016.11.25. 03:18:55

Gazsink elméje legkésőbb valamikor a hatvanas évek közepén-végén megbomlott, és azóta nincs megállás a lejtőn.

KalmanBlog 2016.11.25. 03:30:50

@Wastrel: Az elhallgatás mondjuk akkor is érthető lenne, ha kacsa lenne. Senki nem akar belekeveredni abba, hogy esetleg rákenik, hogy ilyen súlyos váddal rágalmazza Klingon "master of puppet"-jét.

ampr40 2016.11.25. 07:15:52

Alapjaiban egyetértek. Egyetlen dolog: a magyar időkben volt egy írás, a mandiner szemlézte, amelynek a végén trump győzelme kapcsán kb azt írta a szerző, hogy "szívesen megcsinálná" trump asszonyát. Egy elvben konzervatív újságban ez hányás. Szóval a tárgyiasítás témakörben van némi igazsága tgm-nek.

Deansdale 2016.11.25. 08:18:45

@ampr40: Nem láttam azt a cikket, és egyetértek, egy magára valamit is adó újság ilyet nem közöl le.

Viszont a tárgyiasítás egy az egyben hülyeség, egy értelmetlen művád amit a feministák találtak ki a férfiak befeketítésére. Azon a fals gondolaton alapszik, hogy a férfiak tetszése lealacsonyító - hogy ha egy férfinak valaki megtetszik akkor automatikusan egy darab húsnak nézi. Ami égbekiáltó hülyeség. Abszurd, hogy egyes feministáknak ezt magyarázni kell: attól, hogy egy férfi egy nőt vonzónak talál, még emberszámba veszi. A szóban forgó újságíró alpári tapló, de senkit nem változtatott tárggyá.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.11.26. 11:03:56

Alig kellett egy picit várni rá, TGM ismét hasít!
Most épp az életszínvonal emelésében látta meg a kertek alatt lopakodó fasiszta mételyt.

hvg.hu/gazdasag/20161125_A_beremelesrol

Deansdale 2016.11.26. 12:47:44

@don Fefinho: Ilyen az amikor ellenzékből már az sem tetszik ami egyébként saját program... A minimálbér emelése ha szocik csinálják áldás, ha konzervatívok akkor átok.

ampr40 2016.11.26. 21:24:01

deansdale: kösz, igy értem már a tárgyiasítás fogalmát. igazad van, nem tárgynak nézi, de a húshoz közel áll szerintem. nem tudom pontosan megfogalmazni, de valahogy azt érzem, hogy a ba*áson kívül nem érdekli más a szerzőt.
tudod mit? nem is ez a bajom... hanem szerintem aki így fogalmaz, az életében nem elégített ki nőt rendesen. hagyjuk az erkölcsöt, hagyjuk a mindent, ez az ember és a hozzájuk hasonlók szerintem nem szeretik a nőket.
magyaridok.hu/velemeny/politikailag-inkorrekt-gondolatok-hat-pontban-1163740/
apropó: mit szólsz az indexes cikkhez, miszerint a magyar férfiak 47%a szerint belefér magatehetetlen nőt megcsinálni? szerinted reális?
azzal egyetértek, hogy ha egy nö felmegy valaki lakására, az gondolhatja, hogy nem a shakespeare összesből akarnak neki felolvasni. nade szétcsúszott nőt megcsinálni? szerintem aljasság, nem hiszem, hogy a magyar férfiak fele ekkora tetű.

Deansdale 2016.11.27. 09:15:43

@ampr40:

A szóban forgó rész:

"Remélem, amikor a CIA az asztalára teszi ezt a cikket, Trump bátyó mosolyogni fog szexista ízű mondataimon: ilyen szép first ladyje még sosem volt Amerikának, csupa pajzán gondolat támad a férfiemberben."

Hát, szerintem ez nem annyira durva - mondjuk nyilván nem ízléses dolog arról beszélni ha valaki ráizgul a másik feleségére, de számomra enyhíti a dolgot az érezhető feminista-pukkasztó beszólási szándék.

"nade szétcsúszott nőt megcsinálni? szerintem aljasság, nem hiszem, hogy a magyar férfiak fele ekkora tetű."

Nem is - inkább a balos sajtó tetű. Valahol itt egy poszt alatt már tárgyaltuk ezt a témát a kommentekben.
deansdale.blog.hu/2016/11/24/hulyek_hazugok_es_haszonlesok/full_commentlist/1#c31814274

Én elolvastam a netre föltett eredeti felmérést, számomra egyértelmű, hogy feministák készítették és minden módszert bevetettek, hogy az az eredmény jöjjön ki amit szeretnének. Sunyi progresszív propaganda az egész, aki komolyan veszi az csak hagyta bepalizni magát. Ha jobban belegondolsz (mivel a nők és férfiak válaszai között csak elenyésző különbség volt) ez a felmérés azt állítja, hogy a nők cirka fele szerint ŐT MEGERŐSZAKOLNI SZABAD, amennyiben részeg vagy kihívó ruhát visel. Szerinted egy ilyen eredményt hozó felmérés megbízható?

Szégyen, hogy a média ezzel a mocsokkal bombázza az emberek agyát, ettől lesz egyre paranoidabb a felnövekvő fiatal nők következő generációja.

DennisVT1 2016.12.15. 16:43:30

Az ENSZ kirúgta Wonder Womant... A nők nem tudnak azonosulni egy karcsú nagymellű fehér amazonnal, és önbizalomhiányt okoz náluk, hogy nem tudnak "felnőni" a karakterhez.

Lényeg, hogy He-Man még mindig He-Man:)
images-cdn.9gag.com/photo/aD0OR4O_700b_v1.jpg

KalmanBlog 2016.12.15. 23:54:35

@DennisVT1: Megmutattam a képet a feleségemnek. Mondtam neki, hogy oké én így nézek ki, de a legtöbb férfinek reménytelen cél. Erre meg akarta nézni a kislányom is. Megnézte a képet és azt mondta: "Te is le vagy rajzolva?" :-)

2016.12.16. 07:49:04

@KalmanBlog:
Az én gyerekim is kaptak egyszer barbie-babás kistányért és mutogattak a képre, hogy "ott az anyu":-).
Fú, de van, amikor meg kegyetlen objektív dolgokat tudnak mondani (ezeket nem írom le:-).

2016.12.16. 09:31:21

@-JzK-: A "Ne bántsátok a feketerigót!" c. regény kulturmarxista betiltásáról Puzsérék is szót ejtenek a legutóbbi APU-műsorban:
www.youtube.com/watch?v=BvfQnbgNNOY

Mondjuk elgondolkodtató, hogy még a hiperliberális 444 is egyre kritikusabban áll a Gender-kurzushoz.

itzak90 (törölt) 2016.12.18. 20:33:44

TGM mondjuk mára hála Istennek a döglött-lóba-rúgni tipikus esete. Néha-néha megmozgatja egy pár tucat nyugger fantáziáját amit mondd, amikor kimegy tüntetni például, de intellektuális körökben körülbelül a kutya nem veszi komolyan, legalább is az én tapasztalataim szerint, pont amiatt amit a cikk is ír. A tipikus buborékban élő hiperintellektuális baloldali ördöglakatjába került, és elhitette magával, hogy a morális felsőbbrendűséghez elég a vélemény. Marxista baloldaliság = morális piedesztál, holott mindenki tudja, hogy az igazi erkölcsiséget a cselekedetek jelentik, nem az, ahogy vélekedsz. TGM szuperszofisztikált nesze-semmi-fogd-meg-jól agymenései viszont pont nem érdekli azokat az embereket, akik 12 óráznak, három műszakoznak, vagy minimálbérért szívnak a gyárban, közben meg még azt látják a tévében, az interneten, hogy ha fehér férfi, keresztény és hetero akkor neki kuss a neve. Kérdem én: az ilyen ember egyébként jogos frusztrációját oldaná meg Marcuse, ez az álértelmiségi, aki rászabadította a 21. századra a progresszív (legyen inkább regresszív) baloldal elmebaját? Kötve hiszem, bár TGM-nek aztán lehet mondani.

CommanderShepardSaveTheGalaxy 2016.12.18. 20:43:15

Rögtön bele is kötött a kínaiakba. Akik aztán sokkal kiszámíthatatlanabbak mint az oroszok, már csak azért is mert a lomha, lusta és korrupt medvét azért le lehet csillapítani. A kínaiakat nem lesz ilyen könnyű. Egyik kezükkel adnak, a másikkal rögtön el is vesznek. Ellenségképre ezek szerint mindenképpen szükség van. A háborúkat meg majd megvívják a "bunkó patrióták". Gondolom a baloldali értelmiség nem fog önként dalolva jelentkezni önkéntes fegyveresnek pl Ukrajnába, hogy megfékezzék az "orosz veszedelmet". Had hulljon az ukrán nácik vére... azokért úgyse kár, mert bár nyíltan nem, de azért legbelül utálják őket. "Hülye szlávok", "részeges banda".

2016.12.19. 08:54:43

@itzak90:

"intellektuális körökben körülbelül a kutya nem veszi komolyan"

Azt azért nem mondanám: radikális baloldali körökben még mindig AUTORITÁS ez a seggfej. Engem is, meg egy ismerősömet is leszidtak párszor facebook-on, mert bírálni merészeltük a nagyságos urat. Aztán milyen érdekes, még a 888! is készített vele egy barátságos interjút. Meg publikálhat a HVG-ben és egyéb balos folyóiratokban. Meg amikor elmegy beszélni egy tüntetésen, megtapsolják. Vagyis van egy értelmiségi kör, amelynek számít.

"TGM szuperszofisztikált nesze-semmi-fogd-meg-jól agymenései viszont pont nem érdekli azokat az embereket, akik 12 óráznak, három műszakoznak, vagy minimálbérért szívnak a gyárban"

TGM agymenései nem is neki szólnak. TGM lenézi a munkásosztályt. Egyszer volt egy olyan kitörése, amelyben rasszizmussal, homofóbiával, neokolonializmussal (hehe!), xenofóbival és cigányellenességgel vádolta meg a munkásosztályt. (Mondjuk tényleg van a munkásosztály nagy részében egy egészséges önvédelmi ösztön a buzikkal, cigányokkal és migráncsokkal szemben - és ez így is van rendben!) TGM egyenesen konzervatívnak nevezte egy cikkében a munkásosztályt.

TGM ma már az LMBTQ-horda(lék), a migráncsok és a cigányok prófétája.

"az ilyen ember egyébként jogos frusztrációját oldaná meg Marcuse, ez az álértelmiségi, aki rászabadította a 21. századra a progresszív (legyen inkább regresszív) baloldal elmebaját?"

Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy bár Marcuse, Fromm, Debord tényleg eszmei háttérmunkása volt a jelenleg is tartó zendülésnek, voltak azért jó észrevételeik, amelyeken azért egy konzervatív ember is elmélkedhet egy kicsit. Viszont TGM még ezt a szintet sem üti meg: a mostanában írt cikkei mérgező szellemi hulladékok, mely újrafelhasználásra teljesen alkalmatlan.

2016.12.19. 09:15:45

@CommanderShepardSaveTheGalaxy: Ugyebár, arról beszélsz, hogy Trump telefonbeszélgetést folytatott a tajvani elnökkel. A kínai államgépezet pedig ököllel verte az asztalt, hogy mit merészelsz beszélni az ellenségeinkkel. Na, erre csak azt tudom mondani: undorító kínai arrogancia.

Kínával amúgy is lassan tele a hócipőm. Nyakra-főre áramlanak be Európába a kínai propaganda filmek, már évtizedek óta. Nagy része arról szól, hogy Kína nyög a mandzsuk/japánok elnyomása alatt, de a bátor kínai hősök jönnek, és a kínai népet képviselve szembeszállnak az idegen elnyomással. Mindezt harcművészeti/ akciófilmbe csomagolva. Jó, oké, ezek között egyébként vannak kimondottan jó, élvezhető, többször is nézhető alkotások (Ip Man 1-2, Félelem nélkül, Halál keze, Shaolin) - de akkor is propaganda. Az elnyomásról való sírdogálás álszent - ugyanis egy külföldi hatalom sem nyomja el Kínát. Sőt, igazából a kínai államgépezet nyomja el a kínai társadalmat. Ha már elnyomásról beszélünk, akkor talán érdemesebb a Kína által elnyomott Tibetről filmet készíteni - ja, hogy arról nincs film, mert az nem illeszthető be a nacionalista propagandába! Aztán az is elgondolkodtató, hogy míg az európai országok és az USA (de még Oroszország is!) termel ki a piacra rendszerkritikus filmeket, addig Kína nem engedélyez semmiféle rendszerkritikus filmet (még olyan enyhébbet sem, mint nálunk a Tanú).

"érdekes, hogy az Egyesült Államok több milliárd dollár értékben ad el haditechnikai eszközöket Tajvannak, de nekem nem lenne szabad fogadni egy gratuláló hívást" (Trump)

Nem is tudom, miről beszélünk!

itzak90 (törölt) 2016.12.19. 13:22:34

"Azt azért nem mondanám: radikális baloldali körökben még mindig AUTORITÁS ez a seggfej. Engem is, meg egy ismerősömet is leszidtak párszor facebook-on, mert bírálni merészeltük a nagyságos urat."

A radikális baloldal önmagában egy vicc kategória. Nagyjából aki őszintén, nyíltan vállalja radikális baloldali nézeteit, azt körülbelül bohócnak is nézhetik. Esküszöm egy heroinistának több társadalmi presztízse van, mint egy marxistának. Ez így is van jól. Ezt egyébként TGM is felismerte, pont ezért ma már sokkal többet publikál külföldön, mint itthon, hiszen ott kint még vevők erre a szemétre. Más kérdés, hogy mostmár nyugaton is egyre inkább kezdik az emberek a marxizmust ferde szemmel nézni, ami kitűnik Svédország rothadásában, és Trump győzelmében.

"Aztán milyen érdekes, még a 888! is készített vele egy barátságos interjút. Meg publikálhat a HVG-ben és egyéb balos folyóiratokban. Meg amikor elmegy beszélni egy tüntetésen, megtapsolják."

Említettem én is a tüntetéseket, de az ott összecsődült nyuggereket én nem mondanám értelmiséginek, távolról sem. Elég csak a Népszabadság megszüntetésére gondolni. Tényleg sértegetni akarod az értelmiséget azzal, hogy az ott összegyűlteket is közéjük sorolod?

"Vagyis van egy értelmiségi kör, amelynek számít."

Van egy értelmiségi kör talán, akinek számít, de most érted, ez körülbelül olyan, mint amikor a csivava ugat a komondornak...

"TGM agymenései nem is neki szólnak. TGM lenézi a munkásosztályt. Egyszer volt egy olyan kitörése, amelyben rasszizmussal, homofóbiával, neokolonializmussal (hehe!), xenofóbival és cigányellenességgel vádolta meg a munkásosztályt. (Mondjuk tényleg van a munkásosztály nagy részében egy egészséges önvédelmi ösztön a buzikkal, cigányokkal és migráncsokkal szemben - és ez így is van rendben!) TGM egyenesen konzervatívnak nevezte egy cikkében a munkásosztályt."

Teljesen egyetértünk ebben. Más módon fogalmaztad meg ugyanazt, amit én is vallok: TGM egy teljesen tudathasadásos állapotban leledzik.

"Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy bár Marcuse, Fromm, Debord tényleg eszmei háttérmunkása volt a jelenleg is tartó zendülésnek, voltak azért jó észrevételeik, amelyeken azért egy konzervatív ember is elmélkedhet egy kicsit."

Fromm még inkább tartozik a megfontolandó gondolkodók közé, de Marcuse, Adorno, Horkheimer és a többiek csoportját én nyugodt szívvel száműzném a történelem szemétdombjára, nem a Mein Kampf mellé, hanem alá.

2016.12.19. 13:55:22

@itzak90:

"Marcuse-t (...) én nyugodt szívvel száműzném a történelem szemétdombjára, nem a Mein Kampf mellé, hanem alá."

Na és amit Marcuse az egydimenziós emberről mondott?

"Marcuse szerint az ember szabad, sokdimenziós lény; az számít jó társadalomnak, ami engedi, hogy ez a sokféle képesség és készség kibontakozzon az emberből. Ebből a nézőpontból megvizsgálta az Egyesült Államok társadalmát is. Úgy találta, hogy az amerikai társadalom is egyetlen dimenzióba kényszeríti az embert, ez pedig a fogyasztási dimenzió. Az embert azzal azonosítják, amije van. A legfőbb mozgatóerő a pénz. Marcuse szerint tehát az egyetlen dimenzió a gazdaság, és az élet egyetlen örömforrása a fogyasztás. A reklámok és a média feladata a manipuláció, hogy az embereket vásárlásra ösztönözze.

Marcuse azt mondja, hogy a középosztályok manipulációja olyan jól sikerült, hogy elfogadták ezt az egydimenziós létet." (Wikipedia)

-JzK- 2016.12.21. 12:05:08

www.city-journal.org/html/how-women-media-missed-womens-vote-14906.html

www.slate.com/articles/double_x/doublex/2016/10/married_men_and_women_differ_by_25_points_in_clinton_trump_contest.html

Miért nem szavaztak a nők a feminizmus által ünnepelt női elnökjelöltre?

Csak egy példa:

"Goldberg argued that women were voting for Trump because they depended on their husbands and did what they were told."

"Democrats will need white women to resist their husbands’ appeals for Trump."

Kurva anyátokat, azt. Goldberg, mi? Biztos, hogy nem zsidó :D

Deansdale 2016.12.21. 12:14:26

@-JzK-: Igen, minduntalan kibukik, hogy egyesek szét akarják verni a családokat, egymás ellen fordítani a férfiakat és nőket - és mit ad isten, ezek valamiért meglepően gyakran zsidók.

Egyébként micsoda retardált hülyeség a 21. században a nyugati világban arra hivatkozni, hogy a nők azért szavaznak úgy ahogy, mert a férjeik kontrollálják őket... Nem találok megfelelő jelzőket az ilyen szintű hülyeségre, még szerencse hogy végülis ez már annyira durva hogy a köznép felébredni látszik és leszavazza őket.

Aurelius Respectus 2016.12.30. 16:29:34

Beteg világban élünk és a skandináv országok az elmebaj éllovasai.

index.hu/tudomany/2016/12/30/egyre_tobb_gyermek_valtoztatna_nemet/

2016.12.30. 23:23:42

@Aurelius Respectus: "Megnyugtatlak". Nálunk is igyekeznek építeni a "királyságot". A hazai LMBT országos kampányba kezdett:

www.youtube.com/playlist?list=PLAX7sjtQfA-9An29mxp2MBk3wVfzELTv3

Érdemes néhány videóba belenézni. Többnyire 20-as és 30-as fiatalok, meg néhány 40-es és 50-es. EGYIK SEM KELTI FELNŐTT EMBER BENYOMÁSÁT! Minden megszólalóból árad az infantilizmus, a gyermeki szemlélet. Egy idő után úgy éreztem, gimnazista kamaszokat hallok beszélni, nem pedig felnőtt embereket. Na most képzelhetted, ilyen éretlen embereknek mennyire lehet szilárd a nemi indentitás és orientáció választásuk.

Komolyan, ha itt leváltják a FIDESZ-t, az remélem, hogy a JOBBIK lesz. Mert ha a többi párton múlik, akkor Magyarország egy lesz a "skandináv országok" közül. Ugyanakkor tényleg jó lenne, ha valami leváltaná a fideszes kormányt is, ugyanis az általuk folytatott korrupció olyan mértékű, hogy az már veszélyezteti az ország stabilitását. A magyar társadalom vagy a kulturmarxista rothasztásba (baloldalról) vagy a mértéktelen korrupcióba (jobboldalról) fog belepusztulni.

Belvedere_blog (törölt) 2017.01.02. 16:38:54

Nem rossz ez a TGM-paródia.:)

mandiner.blog.hu/2016/12/31/rosszkedvunk_tele_mandiner2016_iii

"A műveletlen, fajgyűlölő, nőgyűlölő, kultúra-ellenes erőszakosság tort ül. A jobboldali értelmiség ígéretet tett a ráció fölszámolására, a bunkó, rasszista milliárdosok pedig végrehajtják a tervet, miközben olthatják vérszomjukat a legszegényebbek, legnyomorultabbak kárára.

A globális szélsőjobboldal olyannyira nem érez már semmiféle szégyent, hogy nyíltan beszél a „fehér ember lázadásáról” (de kérdem én, és a kedves olvasó is tegye föl magának a kérdést: ugyan mi ellen lázad a fehér ember?), a népellenes, nőellenes, fajgyűlölő politikáját pedig „demokráciának” nevezi.

Senki sem szól egy szót sem, mindenki hallgatagon tűri, esetleg felajzva ünnepli az elnyomást. Az egyenlőség társadalmának akár jámbor óhaja is kollektív hahota tárgya. A műveletlen szélsőjobboldali politikusok nevetve legyintenek erre az igényre, míg a jobboldali értelmiség megvetően és cinikusan „utópiának” nevezi. Az eredmény ugyanaz."

Aurelius Respectus 2017.01.02. 18:13:59

@Belvedere_blog: Én azt hittem, tényleg TGM műve, csak elcseszték a mandineren a nevét :), aztán írták a kommentelők,hogy paródia.
Szerintem ez a cikk a bolond kategória egyik csúcsteljesítménye, ilyen hülyeségeket a futóbolond Bartus szokott írni :)
hvg.hu/vilag/20161212_Balavany_Ilyen_lesz_a_Negyedik_Birodalom

2017.01.02. 19:05:44

@Ahasverus:

jóember.
magyarországon a kultúrmarxista rothasztás minimális, alig létezik. a széljobb szenny meg mindenhonnan ömlik.
te hol is élsz?

2017.01.02. 19:07:24

@Deansdale:

Igen, minduntalan kibukik, hogy egyesek szét akarják verni a családokat, egymás ellen fordítani a férfiakat és nőket - és mit ad isten, ezek valamiért meglepően gyakran zsidók."

minduntalan kibukik, hogy te mennyire buta vagy.
családszétverés, egymás ellen fordítás, zsidók...

2017.01.02. 19:13:45

mikor magyarországon az egyetlen tömegpárt jobbos, a legnagyobb ellenzéki párt (vidéken legalábbis) még inkább jobbos, mikor a hivatalos propaganda keresztény, migránsellenes, homofób, erősen kirekesztő, mikor a neten is mindenütt a cigányozás, zsidózás, migrizés, libsizés, bolsizás, hazaárulózás, magyargyűlölőzés ömlik mindenhol, akkor mi is a konkrét bajotok?

2017.01.02. 19:14:17

@Ahasverus:

akiket te felnőtt embereknek tartasz, jó eséllyel bigott önhitt hülyék, de ez nem kell hogy zavarjon

Deansdale 2017.01.02. 19:35:52

@WiteNoir: "magyarországon a kultúrmarxista rothasztás minimális, alig létezik"

Egy évtizeddel le vagyunk maradva a nyugathoz képest, ami sajnos nem jelenti, hogy ne zajlana itt is ugyanaz, kis késleltetéssel. A jelek még nem olyan feltűnőek, de az oktatás és a média már itt is gallyra ment, pár éven belül elözönlik a közéletet a bárgyú SJW idióták, akik az egyetemen alaposan magukba szívták, hogy gyűlölni kell mindent ami magyar, fehér, férfi, heteró, stb.

"a széljobb szenny meg mindenhonnan ömlik"

Szerintem egyetlen szélsőséges intézkedést sem tudnál megnevezni a fityisztől, de valszeg még a jobbiktól sem, csak tolod a hülye szöveget, mert szerinted minden "széljobb" ami nem balos. Nem a világ torz, hanem a látásod.

"minduntalan kibukik, hogy te mennyire buta vagy"

Ha megpróbálnál érvelni ezt talán még bizonyíthatnád is, de egyelőre csak a szád nagy :)

"a hivatalos propaganda keresztény"

Lófasz van itt, nem keresztény propaganda.

"migránsellenes, homofób, erősen kirekesztő"

A migránsellenes igaz, és nagyon helyes - ide ne jöjjön egy se, nincs rájuk szükség.
A homofób hetedhét baromság, Mo-n senki le nem szarja a buzikat amíg nem zaklatják a heteró lakosságot mindenféle parádéval meg tré újságcikkekkel. Tudod ki homofób? A migránsaid, bammeg.
A kirekesztő kifejezetten vicces, mivel abban a balosok a világrekorderek, többmindenkit gyűlölnek és neveztek ki ellenségképnek mint bárki a világon, a nácikat is ideértve. Baloldalról nézve ellenség a férfiak, a fehérek, a magyarok, a heterók, satöbbi. Ennél kirekesztőbb mentalitás nem létezik a világon.

"neten is mindenütt a cigányozás"

A cigányozás erősen lecsendesedett amióta a balosok kevésbé hergelik a cigókat és nem adnak okot a felháborodásra. Pár éve lecsengett a cigánysimogató progresszív agyvész, azóta nyugi van. Egyébként ha lenne cigányozás, akkor mi van? Kit érdekel? Ha szerinted ez egy paraszt ország paraszt emberekkel akkor költözz svédországba, az a te utópiád.

"zsidózás, migrizés, libsizés, bolsizás, hazaárulózás, magyargyűlölőzés"

A zsidózást láthatóan nem érted, csak zsigerből ugrasz rá mivel megfelelően vagy idomítva. A migránsok mindent megtesznek azért, hogy negatív beszédtéma legyenek, ezt nem kenheted a magyarságra. A balosok, akiket szokás libsi, bolsi és progresszív néven is illetni, láthatóan magyargyűlölők és hazaárulók - ennek te vagy a legfőbb példája, hiszen egyértelműen gyűlölöd a magyarságot és sajnálod hogy nem engedjük be a migréneseket, akik elsüllyesztenék az országot. Ez a konkrét bajunk, vagyis hogy ilyen emberekkel összezárva kell élnünk, akik a saját hülyeségük miatt utálnak minket, elköltözni meg nem hajlandóak. Ráadásul megállás nélkül gyűlölködnek, mint te is itt. És nem sül ki az agyuk a kognitív disszonanciától, hogy egy békés beszélgetés közepébe okádva azt képzelik hogy ők a jófiúk, a békés beszélgetők meg a "gyűlölködők".

2017.01.02. 19:44:58

@Deansdale:

pár éven belül elözönlik a közéletet a bárgyú SJW idióták,"

LOL, semmi érdemi utánpótlás nem látszik, egy jelentéktelen bandáról van szó

Lófasz van itt, nem keresztény propaganda."

te kis hazug féreg, amikor privatizálják az iskolákat az egyházaknak, kötelező hittan, keresztény ünnepek pirosbetűs nappá nyilvánítása, kismillió vallásos műsor a tévében, kereszténység beírása az alaptörvénybe...LOL

A migránsellenes igaz, és nagyon helyes - ide ne jöjjön egy se, nincs rájuk szükség."

látod, majom

A homofób hetedhét baromság, Mo-n senki le nem szarja a buzikat amíg nem zaklatják a heteró lakosságot mindenféle parádéval meg tré újságcikkekkel."

te barom, ha a melegfelvonulást zaklatásnak tartod, már egy homofób kretén vagy

A kirekesztő kifejezetten vicces, mivel abban a balosok a világrekorderek, többmindenkit gyűlölnek és neveztek ki ellenségképnek mint bárki a világon, a nácikat is ideértve. "

túl azon hogy hazugság, hol is vannak ők nálunk hatalmon kishazug barom?

Egyébként ha lenne cigányozás, akkor mi van? Kit érdekel? "

tessék, itt őszinte voltál

Deansdale 2017.01.02. 20:25:36

@WiteNoir: "semmi érdemi utánpótlás nem látszik"

Hiszen te is itt vagy :)

"egy jelentéktelen bandáról van szó"

Mivel segghülyék valóban nem lennének említésre érdemesek, de sajnos sokan vannak (lesznek) és nagyon agresszívek, úgyhogy nem lehet figyelmen kívül hagyni őket.

"te kis hazug féreg"

LOL

"amikor privatizálják az iskolákat az egyházaknak, kötelező hittan"

Létezik szabad iskolaválasztás, ha nem akarsz keresztény iskolába járni iratkozz át máshová. (A stílusod alapján feltételezem hogy téged ez még direktbe érint.) Majd akkor panaszkodj keresztény propagandára, ha egyfolytában zaklatnak a sajtóban/neten a keresztények, mint ahogy most az SJW-k zaklatják a normális embereket.

"keresztény ünnepek pirosbetűs nappá nyilvánítása"

Többségükben eleve azok voltak, mivel ez egy keresztény ország volt, amíg a marxisták szét nem verték. Én ugyan nem vagyok keresztény, de inkább ünneplek egy pünkösdöt mint mondjuk egy nov. 7-et...

"kismillió vallásos műsor a tévében"

Mivel nincs tévém ebben nem tudok érdemben nyilatkozni, de erősen kétlem - amikor legutóbb szállodában jártam és kíváncsiságból kapcsolgattam egy kicsit, semmiféle keresztény műsort nem ltátam. Emellett pedig tévécsatornát még könnyebb váltani mint iskolát, ha ennyire rühelled azt a vallást amiből a progresszívek a tolerancia és elfogadás ötletét vették akkor ne nézd.

"látod, majom"

Látom, hogy erkölcsi felsőbbrendűsgi kérdést csinálsz a migrénesekből, mintha ez egy verseny lenne hogy te vagy szentebb vagy én, csakhogy én erre szarok, nekem van annyi eszem hogy egy ilyen buzi vetélkedés kedvéért nem engedek be az országba olyanokat akik semmiféle értéket nem képviselnek, csak problémát. Sütkérezz az önfényedben, hogy te annyira faszagyerek vagy hogy simán beáldoznád az ország jövőjét cserébe azért hogy most feszíthess az elvtársak előtt. Gratulálok.

"ha a melegfelvonulást zaklatásnak tartod, már egy homofób kretén vagy"

Mondja ezt egy olyan ember aki felháborodik a "keresztény propagandán", ami annyit tesz hogy állítólag van valami műsoruk a tévében. Ezerszer annyi mocsok és gyűlölet van benned mint bennem, csak mivel te a megfelelő csoportokat gyűlölöd ezért azt hiszed neked szabad, nálad jogos.

"túl azon hogy hazugság, hol is vannak ők nálunk hatalmon kishazug barom?"

Ja persze hogy hazugság amire éppen te adsz példát itt és most, kifejezetten gyűlölködő vagy egy rakás olyan csoporttal szemben amit a balosok szerint kötelező gyűlölni, de tegyünk úgy mintha az egyértelmű tények nem léteznének. A hatalmon levés pedig semmit nem jelent, a progresszívek hatalomtól függetlenül színültig vannak gyűlölettel, azt fröcsögik szerteszéjjel mindenfelé.

"tessék, itt őszinte voltál"

Te is kipróbálhatnád :) Igen, ha lenne is cigányozás, leszarnám, mert nem diszkrimináció, nem bűncselekmény, egyszerűen magánemberek magánvéleménye, amit joguk van kimondani. Ugyanúgy, ahogy a cigányoknak is joga van magyarozni, meg ahogy a balos tetűládáknak is joga van magyarozni, fehérezni, férfizni, heterózni, ésatöbbi. Jelenleg Mo-n a sajtóban és a közéletben ezerszer annyit mocskolják a magyarokat/fehéreket mint a cigányokat, úgyhogy ha szerintetek az ilyesmi problémás akkor először tegyetek rendet a saját házatok táján. Az úgy nem megy, tudod, hogy fajokról elítélően nyilatkozni bűn, kivéve ha az a fehér... Emiatt a képmutató gerinctelen magatartás miatt utálja a baloldalt minden normális ember, és ezért kezdtetek zuhanórepülésbe az egész világon. Szerencsére a hülyeségetek megerősítette a jobboldalt, úgyhogy talán sikerül visszacsinálni a károkat amiket a nyugati civilizációban okoztatok.

2017.01.02. 20:57:45

@WiteNoir:

"a széljobb szenny meg mindenhonnan ömlik"

Miért is számolta fel a Fidesz a MNA-t, és miért folytat folyamatosan karaktergyilkosságot a JOBBIK ellen?

Szerintem Magyarországon nem jó buli szélsőjobboldalinak lenni. És erről még csak nem is a balliberális oldal tesz, hanem maga a Fidesz.

2017.01.02. 21:09:53

@Deansdale: Az dühítette fel, hogy megkritizáltam az LMBT-sek propagandavideóit és országjáró körútját. És ezt a dühöt most leveri rajtunk. Jaj! :)

Deansdale 2017.01.02. 21:11:30

@Ahasverus: A nyugaton annyira el van tolódva a sok hülye világlátása bal felé, hogy onnan nézve minden "széljobb", minden jobbos dolog "szélsőséges". Ugyanakkor semmit nem tudnak mindani, ami valóban, a szó eredeti értelmében véve _szélsőséges_ akár Mo-n, akár máshol nyugaton (mondjuk Trump esetében). Mi szélsőségeset csinál Orbán? Hátizé, hátizé, néhány iskolát egyházi kezelésbe adtak! Na és abban mi a _szélsőséges_? Ettől most valakik meghalnak, nyomorba zuhannak, megtiporják az emberi jogaikat, vagy mi? Lópikulát, valójában nem történt semmi különös, csak most pár iskola keresztény lett (ami egyébként lehet hogy pont frankó döntés, tekintve az iszlám áradatot).

Ma Mo-n valódi szélsőjobb - mármint olyan ami valóban szélsőségekben gondolkodik, azaz törvénytelenséget el nem követő emberek bebörtönzésében, jogfosztásában, esetleg irtásában - gyakorlatilag nem létezik. Van pár futballhuligán és mélymagyar aki otthon füstölög a tévé előtt, de semmiféle politikai frontjuk nincs. Aki szerint a jobbik ilyen, az egy kretén. A jobbik nacionalista, de azon belül meglehetősen visszafogott, nincs benne semmi szélsőséges. Aki esetleg nem értené: szélsőséges volt Sztálin meg Hitler, és Vona az ő ötleteivel ezektől fényévekre van, a valódi szélsőségekhez képest a jobbik a középutasság eleven szobra. A fityiszről meg ne is beszéljünk ilyen kontextusban, egyszerű populista tolvajpárt, akkor sem ismernék fel a szélsőségességet ha a seggükbe harapna.

Csak egy részletképpen, a migránsok nem beengedése olyan messze van a valódi szélsőségességtől, mint makó jeruzsálemtől. Sőt, a korlátlan beengedésük sokkal szélsőségesebb balosság, mint amennyire a kinn tartásuk "széljobbos". Egy normális, semleges, baloldal által el nem hülyített embernek esze ágában sem lenne muzulmán hordákat ellenőrzés nélkül beengedni az országába, ahogy azt megtették a németek, franciák, angolok, svédek, ésatöbbi, akik most ezért a ballépésükért éppen sz*pják a nagy frászt, és valószínűleg fogják is még évtizedekig.

Deansdale 2017.01.02. 22:20:51

@Ahasverus: @WiteNoir: Hja, a linkelt LMBT videókon látszik, hogy igenis kiépült már az SJW bázis, és gőzerővel dolgoznak a hülyeség terjesztésén. Mintha az lenne az ország fő gondja, hogy a 2-3%-os LMB kisebbség képviseletében ez a pártucat zsibbadt agyú ökör "elnyomva érzi magát", holott azt csinál az életével amit akar és senki nem szól bele, vagy hogy a 0,0001%-os transz kisebbséggel miafasz van éppen, senkit nem érdekelnek, nem kellene a gagyi műproblémájukat importálni nyugatról. Nevetséges műbalhé az egész, baloldali próbálkozás több pénz és hatalom szerzésére, meg a jobboldal zaklatására és elhallgattatására, mindenféle mondvacsinált elnyomásra hivatkozva. Eleve ott egy büdös nagy hazugságként indul az egész, hogy az LMBT beállítottságot azonosítják a balos politizálással, holott a melegek között éppúgy vannak jobbosok is, a két dolognak semmi köze egymáshoz. Az a gond, hogy sok naív fiatalt meg tudnak hülyíteni azzal, hogy az empátiájukra apellálnak és biztosítják őket, hogy attól lesznek "jó emberek" ha csatlakoznak a balos ámokfutáshoz. Nem véletlen, hogy az egyetemeket akarják elsősorban befoglalni és kitúrni onnan mindenkit aki nem balos, hogy minél könnyebben fertőzzék meg a diákok agyát az embercsoportokat egymás ellen uszító ideológiájukkal.

Aurelius Respectus 2017.01.02. 22:58:51

@Deansdale: Különben azért ez valahol szomorú, ezek a marxisták és kultúrmaxisták azoknak a lelkét mérgezték meg az elmúlt évtizedekben akik jobbá tehetnek egy társadalmat, akikben van empátia mások szenvedései iránt és ezek az emberek ehelyett társadalmainkat pusztítják el a humanizmus nevében. Régen az ilyen emberek ételt adtak a koldusoknak, szegény gyerekek továbbtanulását támogatták, jogi tanácsokat adtak a munkásoknak az őket kihasználó gyárosok ellen és számtalan más módon segítettek másoknak. Ma ők a buzik házasságáért harcolnak, veszélyes idegenek bevándorlását támogatják a harmadik világból és más hasonló kártékony dolgokkal foglalkoznak.

2017.01.02. 23:27:55

@Deansdale: @Aurelius Respectus: Azt azért vágjátok, hogy ebből az LMBT-ből lett a FEMEN; azok az aktivisták, akik Amerikában erőszakkal nekimentek a Trump győzelmét ünneplőknek; és azok az egyetemisták, akik Kanadában majdnem meglincseltek az egyik tanárt, mert bírálta a politikai korrektség dogmáját.

Azért Magyarországon még nem merészelnek a fizikai erőszakhoz nyúlni. Még.

Deansdale 2017.01.02. 23:31:07

@Aurelius Respectus: Teljesen igaz, a politikailag semleges emberi jóakaratot fordítják politikai alapú gyűlölködésbe. Elképzeltek egy karikatúrát arról, hogy a jobbosok hogyan néznek ki (fehér, heteró, keresztény patriarchák), aztán elkezdték elhitetni magukkal, hogy a gonosz jobbosok mindent irracionálisan gyűlölnek ami ennek az ellentéte (ami ugye égbekiáltó baromság, de sebaj), úgyhogy azt találták ki, hogy nekik azokat kell támogatni és azokkal kell empatizálni, minden más körülményre való tekintet nélkül. Azokat viszont totálisan és ész nélkül kell támogatni, különben előáll a veszély hogy az empátiát ésszel adagoló ember jobbossá (=nácivá) válik. Ezek a csodabogarak azon mérik a balosságot, ami szereintük az emberi jóság szinonímája, hogy ki mennyire ész nélkül empatizál mindennel ami a jobbosok karikatúrájának ellentéte.

Az egész egy rakás baromság, káros és emberellenes, csak sajnos amikor meg kellett volna állítani a terjedését akkor nem volt senki aki erélyesen fellépett volna, így most a veszett fejsze nyele után kapkodunk.

Aurelius Respectus 2017.01.03. 01:09:13

@Deansdale: Gondoljunk bele, hogy milyen jó hely volt a régi Svédország, milyen nyugodt, kellemes életet élhettek az ottani emberek a 90-es évek előtt a jóléti állam következtében, azután szabad teret engedtek az elmebajnak - mint az ottani feministák férfiellenes terrorja, majd valami elcseszett humánum nevében kinyitották az ország határait a legelvadultabb őskori és középkori gondolkodású harmadik világbeli bevándorlók előtt.

Deansdale 2017.01.14. 21:56:12

@Aurelius Respectus:

TGM: "A fehér többségnek bele kell törődnie, hogy nem vezetheti a romákat"

Tőlem teljesen oké, én szívesen beletörődök abba hogy a magyarok nem vezethetik a cigókat - ez esetben deportálni kell mindet. Mi a másik alternatíva, közénk ékelődve élnek a saját törvényeik szerint? Esetleg ők vezessenek minket?

"a romák a politikai közösség (ha tetszik: a nemzet) egyenrangú, nélkülözhetetlen és minden tiszteletet megérdemlő tagjai"

ROTFL

A tisztelet nem alanyi jogon jár, a kiérdemléséhez TISZTELETRE MÉLTÓ MÓDON kell viselkedni. Az meg aztán minden paródián túlmegy, hogy nélkülözhetetlenek lennének. Nem szándékom a tisztességes cigókat megésrteni, de a magyarságnak még a legtöbb magyar sem nélkülözhetetlen, a többi nemzetiség pedig érthetően még kevésbé. Ha én laknék Tibetben én sem sértődnék meg ha a tibetiek nem tartanának engem mint kisebbséget nélkülözhetetlennek, ilyen az élet.

"még a legjobb szándékú reformokat is csak velük egyetértésben, az ő jóváhagyásukkal lehet megtervezni és foganatosítani"

Aha.

Mert ha nem, akkor tiltakozni fogsz, TGM?

"A romák egyenjogú és a miénkkel azonos megbecsültséget élvező tagjai kell hogy legyenek a nemzeti közösségnek"

Na nehogy már egy sápkóros marxista mondja meg nekem, hogy kit mennyire kell megbecsülnöm. Az egyenlő jog egy dolog, a törvény vonatkozzon minden polgárra egyformán, eddig világos. De ahhoz hogy a cigókat bárki is megbecsülje először nekik kellene valamit letenni az asztalra amivel ezt kiérdemlik. ...és még ez esetben sem követelheti a megbecsülésüket senkitől, magánügy hogy ki mit gondol. Ha TGM nem így látja akkor először is a cigóktól követelje meg hogy becsüljék a magyarokat, utána leülhetünk tárgyalni.

"el kell ismerni őket különálló közösségnek, amelynek vannak kollektív jogai, saját intézményekre, képviseletre jogosult, és saját külön érdekeit és törekvéseit a többségnek el kell ismernie"

Kollektív jogok nem léteznek - a törvény előtti egyenlőség abszolút záloga hogy mindenkit egyénként ítél meg. Nincs olyan, hogy a cigóknak jár valami jog ami másoknak nem.
A saját intézményeit pénzelje a cigányság - engem abszolút hidegen hagy mit csinálnak, csak a magyar adóból egy fillérre se számítsanak. Az nem működik, hogy nekik "járnak" dolgok, nekünk meg kötelességünk állni a cehhet.
Külön érdekekről pedig egy szó se essék, különben mennek deportálásra. Magyarországnak egy érdeke van, ellenérdekelt csoportoknak az ezzel nem egyező munkásságát nem tűrhetjük. Az meg az abszurdumok csúcsa, hogy tiszteljük és pénzeljük az ő miénkkel ellentétes érdekeikben kifejtett munkájukat. (Bammeg, el sem hiszem hogy ember lehet ilyen hülye.)

"Együtt és külön: ez a testvériség meghatározása"

TGM-nek a cigányság a testvérisége, miközben a jobbos magyarokat mocskolja és legszívesebben a dunába lövetné. Érdekes az a "tolerancia" ami kizárólag azt tolerálja ami a szűk kis ideológiájának megfelel.

"emberszeretet"

Vajon a jobbosok is emberek?

2017.01.14. 23:02:30

@Deansdale:

"A fehér többségnek bele kell törődnie, hogy nem vezetheti a romákat"

Ez tényleg vicces. :)

A cigánynak felesleges gyűlölni a magyart. A magyarok az egyetlen megoldás a cigányok számára. Mivel Magyarországon a magyarok a befogadó nemzet. A magyarok rendelkeznek az erőforrások felett, amire a cigányoknak is szükségük van. A cigányság az erőszak révén elzárja magát a magyarságtól – és ezáltal az erőforrásoktól. Az erőforrások nélkül viszont nem viszik semmire. A tucatnyi cigány közösségnek meg kéne értenie végre, hogy nem elég hangosan, hőbörögve, kiabálva, nagy tömegekben követelnie, miszerint engedjék oda az erőforrásokhoz – ilyen tempóban nincs esélyük. Az erőforrás a magyaroknál van, a kiabálás és a fenyegetés pedig nem visz előre.

A magyarok vezetik a várost, igazgatják az iskolát, teremtik a munkahelyet, adják az ajánlást, folyósítják a banki kölcsönt, adják el a házat. A racionalitás szerint a legjobb út a jó viszony. A cigányságnak akkor van esélye, ha a magyar élettér szerves részévé válnak. A cigányság sok tulajdonságban különbözik a magyarságtól, de az integráció során sok mindenben hasonlíthatna is rá. A cigányság attól különálló etnikum, hogy a differenciáltság a születésüktől létrejövő sajátosság. A hasonlóságok felvételével nem veszítenék el az etnikai eredetüket és önazonosságukat. Egy népszámláláskor büszkén felvállalhatják önmagukat, a családjukat, a saját közösségüket.

Gyönyörű példa a magyarországi örmények. Példát vehetne róluk a magyarországi cigányság. De nem vesz.

Frederick 2018.07.04. 09:01:44

@Deansdale:

Épp mostanában gondolkodtam el azon, hogy Magyarországon összesen 6 ember van a baloldalon, aki merészeli bírálni a Gender-kurzust, meg a kulturmarxizmust:
1, Puzsér Róbert
2, Farkas Attila Márton
3, Tasnádi András
4, Thürmer Gyula
5, Csuzi Attila (a Férfihang főszerkesztője)
6, Antal József (egy marxista sci-fi szerző)
Több név nem jut eszembe. Összesen hat ember! Ez azért valahol szomorú. Amikor az újbaloldallal (amit én pusztán úgy nevezek: újjakobinizmus) rengeteg probléma van baloldali szempontból is.

Aurelius Respectus 2018.07.04. 15:03:31

@Frederick: Ezek az újbalosok rosszabbak mint a régiek, a régi korrupt társasság legalább a szavazók ellenkezése miatt hajlamos visszafogni magát időnként, de ezek az újak, találó rájuk a jakobinus név, amit írtál, átgázolva mindenkin, a többségre erőltetnék az elmebajaikat, a nyugati kultúrmarxista banda itteni megfelelői.

Deansdale 2020.02.07. 17:43:26

@DennisVT1: Sosem értettem ezt a faszit, kb. évente egyszer kijön egy olyan videóval ami 100% telitalálat és kíméletlenül megmutatja hogy a modern baloldal egy vállalhatatlan hazug gennyhalmaz ami a civilizált világ elpusztítására tör, ugyanakkor az összes többi videója tele van nyomva ugyanannak a gerinctelen bandának a nyilvánvalóan hazug propagandájával. Ez milyen szintű kognitív disszonanciával járhat...?

DennisVT1 2020.02.08. 10:52:52

@Deansdale: Elkezdhet gyúrni novemberre, megint elnökválasztás lesz:)

Én mondjuk nem hiszem, h újraválasztják Trumpot, ismét minden létező eszköz a másik oldal kezében van, és most nem fogják félvállról venni.
Ezt láttad?:

youtu.be/IzF7nBmwPso?t=336

odatekertem a lényeges részhez, de 10en valahány perc az egész, megéri megnézni.
süti beállítások módosítása