HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Kitaláljátok miféle írókat jelöltek idén Hugóra?

2017.04.06. 17:37 Deansdale

Aki nem akar a tippelgetéssel vesződni, annak segít a Mandíner:

Öt nő és egy férfi került (...) a Hugo-díj idei várományosai közé

Na igen. Két leszbikus nő, egy leszbikus témájú könyveket író néger nő, egy transz nő, egy gender témákban utazó feminista nő, plusz kakukktojásnak egy kínai férfi. Aki azt állítja, hogy bármiféle ideológia vagy politika van a dologban, nyilván szélsőjobbos és Hitler. Én a magam részéről biztos vagyok benne, hogy mind kiváló könyveket írtak, amiknél tavaly senki nem írt jobbat. Úgy látszik a fehér férfiak egyszerűen tehetségtelenek, nem képesek jó sci-fit írni, na, hát ez van. Nincs itt semmi kultúrmarxista fertőzés, oszoljanak kérem.

ui.: Ja, a hülyéknek szólok, semmi bajom a betűleves figurákkal, nem azért emeltem ki a szexuális beállítottságukat, mintha az elítélendő lenne. Csak érdekes. Roppant érdekes.

29 komment

Címkék: szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2017.04.06. 18:07:12

Ahogy elnézem jó ideig elleszek azzal, hogy inkább amatőr írók szerzeményeit olvasgatom (meg Réti Lászlóét a Falak mögött jó aktuális írás), mint az ilyen díjazottakat, legalábbis amíg nem kapok olyan visszajelzéseket, hogy egyébként tényleg nagyon jók, és lehetőleg nem kell rendszeresen leszbi meg transz meg hasonló jeleneteket átugranom.
Trónok harcát továbbra is dícsérem, bár nem hibátlan, de nagyon jó. Scalzihoz még nem volt szerencsém, egyesek azt mondták első könyv tényleg nagyon jó, továbbiak már kevésbé. Mondjuk szóvá is tették róla, nem elég SJW, mi az hogy nincs ott elég női tábornok...

(Halkan jegyzem meg, girl powert és nem igazán nyílt leszbikusságot pl magam is tervezem eléggé alkalmazni, lehet azt jól is, nem csak nevetséges módon, hogy 60 kilós szöszi biztos leüti nagy 90 kilós kigyúrt férfit)

Aurelius Respectus 2017.04.06. 19:23:27

Hagyni kellene a normális embereknek ezt a díjat, osztogassák egymásnak a balosok. Keresni egy normális milliárdost és alapítani egy új díjat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.06. 19:54:18

A sci-fi az életem. Olvastam a világ összes sci-fi-jét, amíg érdemes volt. Úgy kétezer könyv itt van a könyvszekrényekben. Amikor megszűnt az Üllői úti Galaktika bolt, jól bevásároltam.
Ezt csak azért írom le, mert végtelenül dühít, hogy már ebben a marginális helyzetben lévő műfajban is fontos, hogy trendi legyen a díjak kiosztása. Undormány!!!

Aurelius Respectus 2017.04.06. 20:33:01

@Mr Falafel: Gratulálok. Elolvastad már a kétezer könyvet ?

KalmanBlog 2017.04.06. 20:47:11

A kínai férfi színtiszta kínai és semmilyen aberráltsága sincsen? Vagy csak slendrián módon átsiklottál valami felett, Deansdale?

Én készséggel elhiszem, hogy ezek a legjobb könyvek. Ha kritizálni akarnám még a végén el kellene olvasni őket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.06. 20:49:02

@Aurelius Respectus: Ó, már nagyon régen! Egyetemista koromban sci-fi-vel pihentettem az agyam. Aztán úgy 10 éve megjelentek a nevesincs, stílusasincs írók és onnantól nem vásároltam könyveket. Pedig biztos vannak a fiatal írók közt is jók. Mindettől függetlenül a sci-fi ma is életem szerves része, de már más aspektusból.

Pash Cutter (törölt) 2017.04.06. 20:55:56

@TrollEdomer: @Aurelius Respectus: @Mr Falafel: @KalmanBlog:

Nincs új a nap alatt. Régen ezt úgy hívták: marxista esztétika. Akkor is volt egy rendezőelv, aminek minden művészeti alkotásnak meg kellett felelnie. (Na, ki volt ennek az egyik erőltetője? Lukács György!) Ami most van, akár úgy is nevezhető: kulturmarxista esztétika!!!

A Mandiner Sci-fi rovata valójában a Mandiner Kulturmarxista Esztétika rovata.

Dicsérjétek érte a főszerkesztőt, Rajcsányi Gellértet (aki egyébként egy kis jellegtelen seggdugasz)

Deansdale 2017.04.06. 21:22:28

@KalmanBlog: A kíváncsiság miatt ránéztem, de nincs semmi nyilvános adat a magánéletéről. Mondjuk a műveiben nem nyomatja a hülyeséget, sőt, néhányan azzal vádolják hogy szexista, úgyhogy valószínűleg normális ember.

Deansdale 2017.04.06. 21:28:03

@Mr Falafel: Tudnál ajánlani valami ütős hadászati sci-fi könyvet? Olvasnék már valami olyasmit mint a Card-féle Végjáték, de mikor elkezdem a boltok ajánlatát böngészni a hatszázadik lepra hülyeség tájékán mindig feladom a keresést.

KalmanBlog 2017.04.06. 21:30:32

@Deansdale: Lehet hogy ő a "dísznormális" :-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.06. 21:45:45

@Deansdale: A Végjátékhoz még csak hasonló sincs. A nappaliba is lementem, hogy átnézzem a polcokat, de semmi. Sok könyvben van csata, de olyan nincs, aminek a sztorija maga a csata. Ian Watson Űrgárdistája is háborús könyv, de totál más a stílusa, mint O. S. Cardé.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.06. 21:48:30

@Ahasverus: Ergé nagy spanom. Az első volt a mandin, aki kitiltott. De hányszor! :-)

Egyszer láttam bringával a Könyves Kálmánon. Gondoltam rá, hogy elütöm. :-)

Pash Cutter (törölt) 2017.04.06. 22:17:57

@Mr Falafel:

"Az első volt a mandin, aki kitiltott."

Mik voltak a kitiltás indokai?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.06. 22:38:52

@Ahasverus: Nevén neveztem a dolgokat és embereket. :-)
Az egész még akkor kezdődött, amikor a Gavrilo nicknevű Megadja Gáboréknak volt valami blogjuk, ahol spanoskodtak a Reakciósokkal, Turullal és Ergével.

Alfőmérnök 2017.04.06. 23:38:23

Egy viszonylag korrekt cikk egy liberális site-ról (talán nekik is kezd leesni a tantusz; persze a végére oda kellett írni, hogy "A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.").
www.filmtett.ro/cikk/4493/hazug-komfortzonak-politikai-korrektseg-a-kortars-filmben
"Ma Stanley Kubricknak bocsánatot kellene kérnie azért, mert a Ragyogásban (The Shining) az egyetlen kinyírt szereplő fekete. Chaplinnek bocsánatot kellene kérnie a hajléktalanokat lekicsinylő ábrázolásáért. A Marx testvéreknek meg tulajdonképpen mindenkitől bocsánatot kellene kérniük. Azzal pedig senki nincs beljebb, hogy a vétkes bocsánatot kér. A politikai korrektség kierőszakolása nem gyógyír, csak egy mély, vérző vágáson fityegő, alig ragadó sebtapasz. Azzal nincs semmi baj, ha egy film (vagy bármi és bárki) megbántja valakinek az érzéseit. A politikai korrektséggel épp az a baj, hogy érzésalapú. Ha minden filmkészítő arra koncentrálna, hogy ne bántsa meg valakiknek az érzéseit, ahelyett hogy a megbántott érzések mögött húzódó sokkal mélyebb morális és szociológiai problémákra koncentrálna, abból egy olyan szép új álomvilág kerekedne, amitől halálba unnánk magukat.

Ezért kellenek ma az olyan – egzotikumnak számító – filmek, mint a Tapló télapó (Bad Santa), a Deadpool, a Virsliparti (Sausage Party), a Dumb és Dumber, a Trópusi vihar (Tropic Thunder), hogy emlékeztessenek minket gyarló ember mivoltunkra. Arra, hogy ha minden klappol, ha jó a film, ha okosan szövi politikailag inkorrekt jeleneteit, akkor büntetlenül nevethetünk-szórakozhatunk mások kontójára, miközben saját képmutató és közel sem homogén világnézetünk elé tartanak görbe tükröt. Ha a politikai korrektségben mélyen megmártózottakon múlna, elhinnénk, hogy nem szabad jól mulatnunk ezeken a filmeken, és nem szabad élvezni az olyan örökbecsű és politikailag teljesen inkorrekt klasszikusokat sem, mint a Beverly Hills-i zsaru (Beverly Hills Cop), a 48 óra (48 Hrs.), a Halálos fegyver (Lethal Weapon), az Airplane!, a Taxisofőr (Taxi Driver), az Apokalipszis most (Apocalypse Now), a Keresztapa (The Godfather), a Tarantino- és a John Waters-életmű legjobbjai, és így tovább."

Barbaarb 2017.04.07. 06:53:12

Az utóirathoz:

Viszont ha így fognak menni a dolgok az élet többi területén is, azzal viszont épp szítani fogják az ellenérzést a különböző LMBTQ-kal szemben.

TrollEdomer 2017.04.07. 07:37:47

@Deansdale: Én a Starship Trooperst tudom ajánlani (könyv egész más mint a film) a könyv inkább a hadseregre, meg a filozófiájára fókuszál.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.07. 10:41:52

@TrollEdomer: Igaz, az eredeti Heinlein-könyv nem olyan rossz, bár nem ezért szeretjük az írót.

TrollEdomer 2017.04.07. 11:50:50

@Mr Falafel: Hát miért szeretjük?
Két könyvét olvastam, ezt meg a Hold börtönébent.
Mindkettő jó volt, nem tudom többi könyve milyen, egyik ismerősöm szerint inkább felejtősek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.04.07. 19:32:08

@TrollEdomer: Például az Angyali üdvözlet, vagy A galaxis polgára. Nekem tetszett a Matuzsálem gyermekei is.

VT 135 2017.04.07. 20:21:15

@Deansdale: Nem sokkal játszódik a jövőben, de azért pár évtizeddel későbbi időpontban zajlik (mármint ahhoz képest, amikor kiadták) és jövőbeli műszaki eszközöket használnak benne, szóval akkor tudtommal sci-fi-nek számít:
Ralph Peters - Háború ​2020-ban. Én már legalánn 4-5-ször elolvastam, annyira élvezetes, ráadásul a harcászat mellett emberi sorsokat is végigkövethetünk.

VT 135 2017.04.07. 20:27:39

Deansdale,
Amúgy írhatnál az egyre unalmasabbá váló kultúrmaxista-feminista-totaliberalista cikkek elemzése helyett (mert mindig ugyanaz) mondjuk egy világpolitikai elemzést. Az aktuális mérföldkő, Trump szíriai agressziója elég jó apropó lenne a téma kivesézésére.

Deansdale 2017.04.07. 20:32:25

@VT 135: Már épp írtam volna az amcsi helyzetről, de ez a szír baromság elvette a kedvem. A könyvajánlást köszi, megnézem :)

TrollEdomer 2017.04.07. 21:07:14

@VT 135: Ez az a baromság, ahol lovasroham van?

VT 135 2017.04.08. 18:40:51

@TrollEdomer: Aha, olyan lovasroham, mint amilyet a lengyelek indítottak a német páncélosok ellen (= azaz nem).

Gazellla (törölt) 2017.06.28. 10:18:19

Gondolataim A szolgálólány meséjéről és annak hatásairól:
prochristo.blogspot.hu/2017/06/feminista-uszitas.html

Deansdale 2017.06.28. 11:57:21

@Pash Cutter: Légyszives hagyd már ezt a hülyeséget.

Deansdale 2017.06.28. 11:59:09

@Pash Cutter: ...vagy legalábbis ne itt akarj vitázni vele. Írj az ő blogjára, ha hagyja.

Pash Cutter (törölt) 2017.07.12. 13:34:08

@Deansdale: @Gazellla: @Aurelius Respectus:

"A szolgálólány meséje" témához egy apróság:

Vitába szálltam Littlewood-dal és elvbarátaival a Moly.hu-n. 20 perc sem telt bele, és a Moly.hu küldött nekem egy belső üzenetet, hogy törölni fogják a kommentjeimet. Valaki ugyanis feljelentette a hozzászólásaimat.

Csak én érzem úgy, hogy az utóbbi években a Moly.hu elment egy PC-liberális irányba?
süti beállítások módosítása