HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Wildhunt: @Deansdale: csakhogy ez mind hozzátesz az összköltséghez. Az üzemeltetési költségekhez ettől kezdve hozzá kell adni a csövek évenkénti javítását, ahogy fentebb írtam. Az üvegházas megoldástól amúgy ... (2024.03.19. 11:58) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @Wildhunt: A komposztdombot eleve cserélni kell évente, csak pár hónapig termel hőt, utána fel lehet használni komposztként. Nyilván olyan életmódhoz való, ahol kell is a komposzt mert termesztesz v... (2024.03.19. 11:43) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Wildhunt: @Deansdale: tapasztalati bizonyíték nem elég, Rövidtávú nem elég. Fűtésrendszert nem 5 évre tervezel. Ha pld évente le kell bontanod a hőcserélőről a komposztdombot karbantartás címén, akkor kevéss... (2024.03.19. 09:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @GABOR2: Ahogy írtam, nem valami konkrét ügyet akarok megoldani, ez csak az agyunk tornáztatása. Ha az könnyebb akkor vedd úgy, hogy az apokalipszis utáni mad max jövőre tervezünk, úgy, hogy gáz és ... (2024.03.19. 07:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @Wildhunt: Mivel vannak tapasztalatok arról, hogy a hóval belepett komposztdomb is tökéletesen üzemel, sőt, leolvad róla a hó, szerintem egy üvegházba tett komposztdombot nem tenne tönkre egy a köze... (2024.03.19. 07:33) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A liberális demokráciára leselkedő veszélyek

2018.02.03. 17:45 Deansdale

Soros bá' nagyon félti a demokráciát, olyannyira, hogy tökugyanazt a barom szöveget sütögeti el Trumpra, mint Orbánra, a maffiaállamról, amit a jobbosok nyilván létre akarnak hozni mindenhol a világon. Mint a balosoktól tudjuk, a demokrácia szó jelentése az idők során megváltozott: már nem a népakarat érvényesülését jelenti, hanem a progresszív eszméket propagáló globalista elitét, így értelemszerűen ott van demokrácia ahol a balosok nyernek, ahol meg nem, ott nincs.

Ehhez képest meglehetősen furcsa dolgok derültek ki az USA-ban, a modern liberális demokrácia fellegvárában. A történetet nagyon kompaktra zanzásítva az van, hogy Hillary Clinton nagyon szeretett volna nyerni a 2016-os elnökválasztási kampányban, ezért Obamához fordult egy kis segítségért, aki utasította az FBI-t és az Igazságügyi Minisztériumot, hogy lépjenek az ügyben. Az FBI (a demokrata párt közreműködésével) kreált egy hamis dokumentumot (ez Steele-dosszié néven híresült el), aztán a saját maguk által kreált hamis anyagra hivatkozva kérte a megfigyelésügyi bíróságnál, hogy lehallgathassák Trumpot. Ez el is keződött, sőt, még azután is folytatták, hogy Trump már nyert, és beiktatták elnöknek. Eközben pedig folyamatosan szivárogtatták ki a sajtónak a saját maguk által gyártott lejárató hazugságokat, mint "a hírszerzéstől származó anyagot", illetve használták fel a lehallgatás során nyert információkat a Trump-kampány hátráltatására. Azt hiszem nem kell sokat magyarázni, hogy ez az egész valami hihetetlenül illegális, de ami még viccesebb, hogy közvetlen kísérlet a demokrácia kiiktatására - a hatalmon lévő párt arra irányuló tevékenysége, hogy az ellenfél semmiképp ne nyerhessen. Ez pont az, amivel Soros és pártfogoltjai a konzervatívokat szokták vádolni, csak míg Orbán vagy Trump ellen üres handabandázás, addig Obamáék ténylegesen meglépték, és konkrét bizonyíték is van rá.

Hmmm.

Az évszázad röheje, hogy a demokraták - miután sikeretelenül próbálták megakadályozni az igazság napvilágra kerültét - most azt állítják, az egész csak egy trükk arra, hogy Trump megbuktassa az ő orosz kapcsolatait vizsgáló nyomozást. Mármint azét az orosz kapcsolatét, aminek alapját és egyetlen "bizonyítékát" a demokraták által megíratott hamis dosszié képezi. Világos...

A kérdés az, hogy következmények nélküli világban élünk-e, ahol annak ellenére, hogy csúnya dolgok derülnek ki a gazdagokról és híresekről, az igazságszolgáltatás sosem éri utol őket. Ha van igazság a földön, akkor Hillary börtönben fog megrohadni - bár az egészségi állapotát nézve valószínűleg nem kell évtizedeket rács mögött töltenie.

A másik kérdés, hogy a baloldal ugyanúgy folytatja-e a süket dumát a konzervatívok mocskolására, mint eddig, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan a saját sarukat akarják másokra átdobálni. Ez a kérdés persze költői, a válasz nyilvánvaló: a demokráciát továbbra is Orbántól kell félteni, és az, hogy a balosok lebuktak a demokrácia torkának átvágása közben nem jelent semmit, nem is igaz, ott sem voltak. Democrats dindu nuffin'.

...

Nézzük a HVG vonatkozó cikkét:

A négyoldalas feljegyzést a [...] képviselőházi hírszerzési bizottság állította össze, és [...] a Fehér Ház kezében volt a döntés, hogy nyilvánosságra hozzák-e. Az igazságügyi minisztérium, az FBI és demokrata párti politikusok ezt hevesen ellenezték

Olvasd és csodálkozz: Az igazságügyi minisztérium, az FBI és demokrata párti politikusok ezt hevesen ellenezték. Vagyis pont azok, akiknek az összeesküvéséről a memó szól. Lehetne még ennél is átlátszóbban beismerni a bűnösségüket?

A Steele-dossziét egy volt brit hírszerző, Christopher Steele állította össze Trumpról, először néhány republikánus politikus kérésére, majd a demokraták finanszírozásával.

Érdekes megfogalmazása ez annak, hogy az establishment, deep state, vagy swamp neveken ismert háttérhatalomnak vannak republikánus tagjai is, ami egyébként régóta köztudott. McCain republikánus szenátor volt az, aki elintézte, hogy a Steele-dosszié kiszivárogjon, de az egyáltalán nem "néhány republikánus politikus kérésére" lett összeállítva, hanem a DNC pénzén, a Fusion GPS nevű cég közreműködésével. Mindenesetre ezzel az elszólással (beismeréssel?) nyilvánvalóvá vált, hogy az amerikai politikában van egy pártok fölött álló erő, ami a befolyásával irányítani akarja a demokratikus választásokat.

A nyomozás engedélyezéséről szóló dokumentumok közül hármat James Comey, az FBI tavaly májusban menesztett igazgatója, egyet pedig a múlt héten távozott volt helyettese, Andrew McCabe írt alá. A nyomozást jóváhagyták az igazságügyi minisztérium vezetői is: aláírását adta Sally Yates, az Obama-kormány kinevezettje, aki 2017 januárjáig ügyvezetőként irányította a tárcát, majd utódja, Dana Boente, végül Rod Rosenstein is, akit tavaly márciusban neveztek ki miniszterhelyettesnek.

Vagyis megnevezésre kerül egy rakás bűnös, aki nyilvánvalóan tudott a simliről - talán ők lesznek az áldozatok, akik az igazán nagy nevek helyett elviszik a balhét. Obama és Hillary biztos nem is tudtak arról, hogy az FBI igazgatója és az IM vezetői illegálisan segítik a demokrata párt választási kampányát... Pfff.

76 komment

Címkék: politika memo szép új világ USA Obama Hillary piros és kék pirula Trump

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2018.02.03. 19:36:12

Elég nehéz helyzetben van azért Trump, az elnöksége első évében nem tudta teljesíteni legfontosabb választási ígéreteit, például a migráció korlátozását, a saját pártja szabotázsa, a szenátusi demokraták, a demokrata bírák tevékenysége miatt. Most meg elég valószínű hogy elvesztik a republikánusok a következő választáson a szenátusi többségüket és emiatt nem tudja már semmilyen elképzelését elfogadtatni és béna kacsaként fog vergődni elnöksége hátralévő részében.

Frederick 2018.02.04. 06:59:12

"mint Orbánra, a maffiaállam"

A FIDESZ azért nem maffiaállam, mert a Soros maffiaállamnak nevezi. Értem. Nagyszerű érvelés!

Trafikmutyi? A KLIK-en belüli besúgóhálózat? Mészáros Lőrinc furcsa ügyletei? Sikkasztások és korrupciós ügyek tömkelege? Meg még szép számmal lehetne sorolni?

Az is elgondolkodtató, hogy a FIDESZ sokszor hangoztatott "rendpártisága" ellenére is valahogy még mindig élnek és virulnak az etnikailag szerveződő cigány maffiák. Talán csak nincsenek érintkezési pontok kormánypolitikusokkal?

Ma megint kétfajta szekértábor közül lehet választani:
1, Soros-Simicska bagázs: LMP, DK, MSZP, EGYÜTT, PM, Liberálisok Pártja, Momentum, JOBBIK, Kutyapárt, egyebek.
2, Az Orbán-féle pártmaffia.

Elég undorító a mai választási felhozatal. Nem is megyek el szavazni.

Frederick 2018.02.04. 07:20:08

"A másik kérdés, hogy a baloldal ugyanúgy folytatja-e a süket dumát a konzervatívok mocskolására"

Dean, az, hogy Trumpot és Orbánt konzervatívnak tartod, mutatja, hogy semmit sem értesz meg a 21. századi politikai világból. Trump és Orbán úgy "konzervatív", ahogy Hillary és Gyurcsány "szocialista". Semminyire. A 20. századi baloldali és jobboldali politizálás megszűnt. Az értékpolitizálás már a múlté, ami van helyette, az érdekpolitizálás.

"Mármint azét az orosz kapcsolatét, aminek alapját és egyetlen "bizonyítékát" a demokraták által megíratott hamis dosszié képezi."

És Trump fia, aki találkozgatott az oroszokkal? Vagy azt Steven Spielberg rendezte meg az álomgyárában, és meg sem történt a valóságban?

A Hillary-Obama-féle demokrata bagázs mocskosságát persze nem vitatom. Nehéz is lenne.

Deansdale 2018.02.04. 09:11:25

@Frederick: Sorosék nem arról beszélnek, hogy korrupció van (vagyis amiről te beszélsz), hanem azzal vádolják Orbánt, amit Hillaryék csináltak az USA-ban, vagyis a rendszer megbundázásával. Oké, a jobbikot megbüntették pármillió forintra, de az az éves állami támogatásuknak(!) a fele sincs, és vannak pénzes barátaik, szóval ha nagyon akarják azért túlélik. Ehhez képest az FBI meg az IM bevetése a politikai ellenfelek ellen ezerszer roszzabb. És így utólag kicsit más színezetet kap az is, ahogy sok demokrata még a választások közben mondogatta és ígérgette, hogy Trump úgysem nyerhet, ezt garantálják. Hm.

"Ma megint kétfajta szekértábor közül lehet választani"

Ezt a rendszert ilyenre tervezték, a modern demokrácia a megosztás eszköze, az emberek egymás ellen fordításáé.

"Dean, az, hogy Trumpot és Orbánt konzervatívnak tartod"

Vazze, valahogy meg kell nevezni őket, ha mindig a jobbos szót használom gyorsan unalmassá válik a szóismételgetés. Amúgy az biztos, hogy a libsikhez képest konzervatívabbak. Gondolod én nem vágom, hogy a hagyományos cimkék nem igazán passzolnak a modern felhozatalra, és hogy a politikusok 99%-a felerészben az elit parancsait teljesíti, másik felerészben pedig elvtelenül gyűjti a szavazatokat? Tudom, hogy manapság szinte senki nem politizál meggyőződésből, de azért még így is látszik a különbség, cimkéktől függetlenül is, vagy akár azok ellenére. Merkel papíron konzervatív, na persze.

"És Trump fia, aki találkozgatott az oroszokkal?"

Egy (1) találkozón vett részt egy orosz ügyvédnővel, aki hivatalos csatornákon kereste meg és információt kínált fel neki, de aztán nem mondott semmit. Utólag kiderült, hogy a demokraták szervezték az egészet csapdának, ami ugye a cikkben tárgyaltak fényében feleannyira sem hihetetlen, mint anélkül lenne. A vízummal nem rendelkező ügyvédnő már nem emlékszem melyik politikus személyes engedélyével érkezett az USA-ba, ilyen amatőr szarokon buktak le.

Deansdale 2018.02.04. 09:17:51

@Aurelius Respectus: "Most meg elég valószínű hogy elvesztik a republikánusok a következő választáson a szenátusi többségüket"

Viccelsz? Trump népszerűsége folyamatosan emelkedik, szerintem tarolni fognak - feltéve, hogy a republikánusok nem szabotálják direkt saját magukat csak azért, hogy Trumppal kitoljanak. Ez persze nem teljesen lehetetlen, de azért nem hiszem hogy sok politikus lenne, aki önként átadná a helyét másoknak, csak azért, hogy Trumppal ki legyen baszva. A demokraták pedig folyamatosan járatják le magukat, még a memós balhé nélkül is zuhan a népszerűségük, pl. a state of the union évértékelő beszéd alatt mutatott teljesítményüknek köszönhetően, ahol pl. egy faszi kiviharzott a teremből az "USA, USA" kántálás hallatán, meg a demokrata tagozat csendben ült miközben mások vadul tapsoltak annak hogy a nigger munkanélküliség rekord alacsony. Az emberek látják ezt, és ha lassan is, de morzsolja a demokraták táborát.

zriff 2018.02.04. 10:58:40

@Deansdale: Megnéztem a Lindybeige videót napóleonról, érdekes volt. Alatta kommentekben sokan elfogultnak tartották a franciák iránt. De sokatmondó hogy az egyiptomi hadjáratot, még a 2002-es minisorozat sem mutatta, mert valószínűleg annyira vállalhatatlan lett volna (jaffai mészárlás).

zriff 2018.02.04. 11:11:43

@Frederick: A return of kings írásait olvasva, az mra-ban igaz hogy vannak furcsaságok, akik mondjuk tényleg szexistán macsósak, túlzottan jobbosok, romantikusan néznek vissza a régi korokra, hogy ott minden jó volt stb. de a legeslegfontosabb amit látok bennük, hogy megvan bennük a képesség az önmagukkal való szembenézésre, hogy megvizsgálják magukat, felismerjék a hibáikat, felül értékeljék a nézeteiket, hogy jobbá váljanak, folyamatosan megújuljanak. pl.

www.returnofkings.com/64616/why-men-going-their-own-way-is-no-way-for-men-to-go

www.returnofkings.com/91186/4-ways-to-stop-being-a-mgtow

Erre a feministák, meg tágabb értelemben a balosok, képtelenek mert tökéletesnek hiszik magukat, annyira elszálltak.

GABOR2 2018.02.04. 11:57:59

Deansdale nagyon érdekelne mit szólsz, Orbánék migráns beengedéséhez?
Ezzel kapcsolatban olvastam védekezéseket a kormány oldal felöl, amikben van igazság, de két dolgon akkor is buknak. Egy: az embereket nem az érdekli, hogy milyen címszó alatt telepítik be az országot idegenekkel, hanem nem akarják, hogy megtörténjen. És ezt ők nagyon jól tudják. Kettő: azt mondták, hogy ezek igazi menedékkérők és nem gazdasági bevándorlók és azokat befogadjuk. Értem... csakhogy azt is mondták korábban Orbánék és ez így is van, hogy az nem lehet menekült, aki több biztonságos országon áthaladt és ez szabály szerint is így van. Akkor most miért mondják ezekre, hogy menekültek, mikor a kommunikációjuk szerint és a törvény szerint se azok és nem jogosultak rá? Nem, nem, ez így nem oké. Viszont akkor Orbánék Magyarország ellen dolgoznak titokban? Nem biztos, hanem lehet Orbán kettős úton jár és azt hiszi ez előnyös. Hisz így talán elégedettebbek Nyugaton, a magyar lakosság is hisz neki és végsősoron az országot se árasztja el, mert mint kiderült akiknek adtunk menedékjogot, azok legnagyobb része szépen elhagyta az országot. Orbán azt gondolhatja, így több legyet üt egy csapásra. Szerintem viszont nem ezért a hozzáállásért, hanem ennek ellenére alakult korábban jól sok minden.

Deansdale 2018.02.04. 12:20:09

Természetesen aggaszt a dolog, mert egyértelmű jele annak, hogy Orbánék csak önérdekből nyomatják a migránsellenes dumát, valójában nem gondolják komolyan. Van bennem egy félelem, hogy ha nyernek a választáson akkor hasonlóan önérdekből egyből lefekszenek az EU-nak kvótakérdésben, de ettől függetlenül úgy érzem muszáj rájuk szavazni, mert a többi pártnál ez az eshetőség nem csak kockázat, hanem bizonyosság.

Ahogy ez szép lassan egyre nyilvánvalóbbá válik, a migráció a nemzetállamiság legnagyobb ellensége, legalábbis egy olyan korban biztosan, ahol az őslakosok szaporodási rátája mikroszkopikus. A globalisták fegyverként használják az egységes nemzetek tönkretételére - ha ez eddig nem lett volna világos akkor elég Soros bármelyik cikkét elolvasni vagy nyilatkozatát meghallgatni. Szerinte az lenne fasza, ha az EU minél több migránst fogadna be, azokat egyenlően benyomnák minden tagállamba, és aztán bankhitelből pénzelnénk őket egészen addig míg túl nem szaporodnak minket. De ebben nincs semmi sanda hátsó szándék, csak az EU nemzetállamainak akar jót... Ja, meg a legújabb ötlet, hogy az EU teljes költségvetésének ötödét küldje évente afrikába segélyként, de annyira nem kell aggódni, nem úgy gondolja hogy konkrétan a saját pénzünket küldjük el, hanem az EU vegyen fel évente ennyi bankhitelt. Bakker, ez messze túl van az épelméjűség határán.

GABOR2 2018.02.04. 13:02:08

@Deansdale: Akkor kb. ugyanúgy látjuk a dolgot.

KalmanBlog 2018.02.04. 16:11:30

@Deansdale: A szobrát bukta. Kár érte, pedig esküszöm szívesen beültettem volna a "Magyar Nemzet Hősei" mellszoborparkba. Ha kibaszkodja őket és kilépteti Magyarországot az EU-ból, akkor még visszakerülhet. Plusz halálra ítélhetné Sorost és Merkelt. Ezt innen üzenem, hátha olvassa ő vagy valamelyik tanácsadója :-).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.02.04. 16:56:58

Ronald Reagan mondott valami ilyesmit: A bolsevizmus, ha eljut Amerikába, a liberalizmus képében fog érkezni.
Tudott valamit.

KalmanBlog 2018.02.05. 00:14:21

Rámentem az indexre meg akartam nézni, hogy írnak-e erről és ha igen mit. Meg volt ma az is, hogy a skypebook vezére bemondta, hogy a fake médiát fogják mától tolni. (Amitől a skypebook zuhant, a fake média meg szárnyalt a tőzsdén.)

És mit látok? Super Bowl. Mi a szar az? És kit értekel itthon. (Ja, az amin nem képesek állva maradni a nemzeti himnusz alatt a játékosok akiket a nemzet tejben vajban füröszt?)

Nincs ezekről semmi, semmi látnivaló, hajtsanak tovább!

Plusz 1: "Volt, amikor Afrika fogadta be a magyar menekülteket" 56-osokról van szó. Hohó, az nem ugyanaz a Dél Afrika volt, mint a mai :-) Akár öngólnak is értékelhetnénk, ha felfognák az olvasók.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.05. 12:47:09

@KalmanBlog: "Rámentem az indexre meg akartam nézni, hogy írnak-e erről és ha igen mit. "

Nyilván semmit, hiszen egyrészt "álhír" másrészt "összeesküvéselmélet". :-)

GABOR2 2018.02.05. 14:13:01

@KalmanBlog: Én meg azt láttam talán a mno.hu-n a Super Bowl ami nagyon amerikai egyre inkább támadott, mert a képen természtesen nem egy fehér fickó volt hanem valami ázsiai, ezzel is jelezve, hogy felejtsék el az amerikaiak a régi világot.

Asidotus 2018.02.05. 23:41:20

@Deansdale:
Amikor pártra szavaz az ember, akkor két dolgot kell mérlegelnie:
1. a párt programját
2. a párt demokratizmusát, vagyis mennyire lehet rajtuk számon kérni az ígéreteiket, és mennyire lehet őket kontrollálni, ha f@sságot akarnak csinálni.
A Fidesz legfőbb hibája ez utóbbi. Kiépítettek egy médiabirodalmat, és kiépítettek egy olyan ügyészi és egyéb hivatali rendszert, ami garantálja, hogy bármit megtehetnek, nem lehet ellene tenni semmit.
Összeharácsolták a fél országot, azzal a céllal, hogy a nekik hűséges talpnyalóknak legyenek jutalmazó kifizető helyek. Bármit ellophatnak, Polt Péter garantálja a büntetlenségüket.
Bármit kitalálhatnak, a médián keresztül kimoshatják a fél ország agyát. Nem, a fél ország nem a netről, a hozzád hasonló blogokról tájékozódik, hanem közmédia meg a megvett médiumokon keresztül. A megyei napilapok, a helyi rádiók mellett olyanok vannak a kezükben, mint a Dankó Rádió, ahol magyar nóták, népzenék, operettek, stb. zenék között a Kossuth rádió kormánypropagandáját tolják. Ezek a médiumok totálisan átmossák a szavazók felét, akik gondolkodás nélkül elhiszik azt. Vidéken élő, alacsony képzettségűek, idősek. Elég a fele, mert a másik fele megoszlik a Jobbik és a ballib oldal között.
Mondod, hogy a ballib beengedné a migránsokat. Egyetlen dolgot tudunk, azt, hogy korábban a ballib politikusok lényegesen megengedőbb módon álltak a migrációhoz, mint a kormány. Ennyi, ennyit tudunk. Ha ők kerülnének a hatalomra, akkor nem tudjuk mi történne. Lehet, hogy tényleg beengednék őket. Vajon, akkor ki lehetne menni tüntetni, népszavazást kezdeményezni ellene? (A Fidesz elmúlt nyolc évében nem lehetett népszavazást kezdeményezni.) És vajon a migránsok tényleg bejönnének-e ide?
Nem tudjuk. (De valószínűleg még aznap húznának Nyugatra.)
Azt viszont tudjuk, hogy amióta a Fidesz van hatalmon, többszázezer magyar hagyta el az országot, az oktatás és az egészségügy romlik lefelé, még a focink is romlik, pedig irgalmatlan pénzeket tesznek bele (és lopnak is ki a másik oldalon).

Deansdale 2018.02.06. 16:59:06

@Asidotus: "a médián keresztül kimoshatják a fél ország agyát"

A magyarok zöme nem annyira hülye, hogy tátott szájjal várja a tévéből érkező igét, és onnantól abban higgyen amit aznap leosztanak neki. Ezt csak a fideszellenesek képzelik a fideszesekről, mert kényelmesebb, mint elfogadni, hogy a másik oldalon is vannak érvek, és a többség az esze és a szíve miatt szavaz a fideszre, nem azért, mert a Dunán valaki bemondta. Másrészt a fidesz médiahatalma erős túlzás - az állami tévén felül alig van valamijük a TV-rádió-internet vonalon, csak az újságterjesztésben van némi fölényük, ami manapaság semmit nem ér.

És végső soron tudod mit? A kor legnagyobb fordulópontja előtt állunk, és a fidesz tűnik az egyetlen reménysugárnak, még akkor is ha az is elég halvány. Úgyhogy inkább a fidesz maffiaállama, mint bármilyen balos hülyeség (tehát a jobbiktól eltekintve bárki), és sajnos a jobbik is megbukott a maga módján. Ha ránézek a magyar "illiberális áldemokráciára", ill. a merkeli német csúcsszupi utópiára, akkor az előbbiben teljesen szabadon és nyugodtan, biztonságban élhetek, az utóbbiban meg a nyakadba nyomják az iszlámot és elvisz a rendőr ha panaszkodni mersz, vagy ha csak úgy általában valami jobbosat mersz nyilatkozni. Fejre állt a világ, az eddig használt fogalmakkal és iránytűkkel kitörölhetjük.

Orbánról mindig azt mondtam, és most is azt mondom, hogy a migráción kívül gyakorlatilag semmit nem csinál jól, de mivel az egyetlen kérdés a migráció, a többi csak sallang, még így is ő a befutó. Az LMP-DK-ésatöbbi kriptomarxista magyarellenes sírásó brigádban semmilyen bizodalmam nincsen, Vonáék pedig az utóbbi 2 évben játszották el, ami bennük volt - pedig rájuk már szavaztam korábban, a fideszre még soha.

És tényleg nem érdekel, hogy lopnak, hogy médiát vesznek, meg semmi ilyesmi, mert semmi jelentősége. Az MDF és az MSZP kormányzása alatt sem volt más, ők is elloptak amit bírtak, abból sem jutott nekem semmi, meg amit a fidesz ellop, abból sem, úgyhogy hidegen hagy az egész. Sőt, ha már úgyis lop valaki, akkor inkább az lopjon, aki közben mellesleg megvédi az országot akár az EU-val szemben is. Mennyivel lenne jobb, ha az LMP vagy a DK lopna, akik közben simán kezet ráznának Junckerrel kvótaügyben?

"korábban a ballib politikusok lényegesen megengedőbb módon álltak a migrációhoz, mint a kormány"

Hát én határozottan emlékszem a migránspártoló visítozásra, ami egész addig ment, amíg rá nem jöttek, hogy az a szavazók szemében totál csőd. Nem hiszek abban, hogy aki 2015-ben Orbánt mocskolta a migránspárti empátia nevében, az 2018-ra becsszó megváltozott, és most már nem engedné be a migriket, még az EU vezetéssel is szembeszállna a nemzet érdekében. Na persze.

Igazából még Orbánban sem hiszek, ahogy írtam is, de ő legalább még megtestesít némi reményt, ami a balosokban sosem volt, és valszeg nem is lesz.

Kellene egy új Jobbik, vagyis egy új nemzeti párt, ami komolyan is gondolja, nem csak addig hülyíti a népet amíg be nem jut a parlamentbe. Persze már ezzel sem mennénk semmire, mert csak még jobban szétosztaná a nemzeti oldalt, voltaképpen csak ártanánk vele a nemzet ügyének, így minden mérlegelés szerint az marad, hogy Orbánra kell szavazni. Abban a kretén balos dumában pedig egy percig sem hiszek, hogy Orbán majd megszünteti itt a demokráciát, és a helyét behinti sóval. Feleannyit nem mer megtenni, mint amit Obamáék megcsináltak, úgyhogy ha én valakitől félteni fogom a magyar demokráciát, akkor az nem egy demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnök lesz, hanem az antifát és egyéb terrorszervezeteket pénzelő, a migránsokat a nyakunkba toló globalista elit, ami milliárdokat öl külföldről a libsi ideológia terjesztésébe, hazugságokkal és megosztással, mocskolódással.

"amióta a Fidesz van hatalmon, többszázezer magyar hagyta el az országot"

Az a hullám már rég elindult, a fidesz alatt csak folytatódott, és ahogy én látom, zömében nyughatatlan hülyegyerekekből áll, akik azt képzelik hogy 20 évesen nekik már milliókat kell keresni, különben ki van velük baszva. Ez világlátásbeli probléma, és nem akadályozná meg az sem, ha az LMP kerülne kormányra, vagy bárki más. Esetleg van aki elhiszi, hogy az ellenzék tényleg európai szintű béreket adna mindenkinek? Na ahhoz kellene agymosottnak lenni :)

"az oktatás és az egészségügy romlik lefelé"

Nem annyira mint a sajtó hirdeti, a jó dolgokról nem beszélnek, csak a rosszakról. Egyébként az oktatásról első kézből tudok beszélni, a legfőbb problémaforrás az MSZP alatt bevezetett libsi elvekben van, úgyhogy nem hiszem, hogy az ellenzék bármi jót tudna tenni bármivel. Ölhetnek bele több pénzt, attól jobb nem lesz, balos vezetés alatt úgyis cigóprogramokra meg LMBT propagandára menne el :| A fidesz szemére vetném, ha tudnám, hogy nem nyúl a libsi elvekhez, de mondjuk sok esetben EU-s előírásokról beszélünk, úgyhogy részben meg van kötve a kezük.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.02.06. 17:10:38

@Frederick: Zhóbhány Breiviktor azonnal mondja föl Putyinnál a Zyklon-B vezetéket, hívja vissza az utcáról Soros Györgyöt, és tegye vissza a fékeket és az ellensúlyokat a magánnyugdíjpénztárba!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.02.06. 17:17:50

@Deansdale:

"Orbánról mindig azt mondtam, és most is azt mondom, hogy a migráción kívül gyakorlatilag semmit nem csinál jól, de mivel az egyetlen kérdés a migráció, a többi csak sallang, még így is ő a befutó. Az LMP-DK-ésatöbbi kriptomarxista magyarellenes sírásó brigádban semmilyen bizodalmam nincsen, Vonáék pedig az utóbbi 2 évben játszották el, ami bennük volt - pedig rájuk már szavaztam korábban, a fideszre még soha."

Mintha magamat hallanám, és több kényszeresen antiviktor ismerősöm is eljutott odáig, hogy szégyenszemre a Fideszre fog szavazni, mert nincs más. Egyébként szerintem a határzáron kívül azért van több dolog is, amit jól csinálnak.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.02.06. 17:21:12

@Deansdale:

"Az MDF és az MSZP kormányzása alatt sem volt más, ők is elloptak amit bírtak, abból sem jutott nekem semmi, meg amit a fidesz ellop, abból sem, úgyhogy hidegen hagy az egész."

Ja, csak akkor

1, megszorítócsomagból megszorítócsomagba tántorgott az ország, a GDP mélyrepülésben már a '08-as válság előtt is,
2, még ennyi ellenzéki média sem volt, mint ami most van.

Minden tökéletlensége ellenére a Fidesz legalább kormányoz.

Deansdale 2018.02.06. 17:31:54

@don Fefinho: "a határzáron kívül azért van több dolog is, amit jól csinálnak"

Na igen, a szokásos stílusomban ez egy kicsit sarkosra sikeredett, gazdasági kérdésekben pl. elég jól működik a fidesz. Nem is tudom mikor volt utoljára olyan Mo-n, ha volt egyáltalán mióta élek, hogy egyszerre nőttek a reálbérek és csökkent a külső államadósság. A sok lopás ellenére azért mégiscsak döcög az ország valahogy :)

"megszorítócsomagból megszorítócsomagba tántorgott az ország"

Na igen, kellett a pénz a privatizációra, úgyhogy azt belőlünk sajtolták ki, vagyis először ellopták tőlünk amivel aztán még többet lophattak tőlünk. Ehhez képest az, hogy a fidesz alatt fidesz-emberek építenek autópályát (manapság ezt jelenti a lopás balos körökben) jelentéktelen semmiség.

"még ennyi ellenzéki média sem volt, mint ami most van"

Na ja, mondjuk ezt én sem értem - amikor a maszop kormányzott akkor talán az ellenzék kezén volt a média? Vagy akkor nem volt baj, hogy a Népszabi kormánypárti propagandát tol?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.02.06. 17:39:49

@Deansdale:

"kellett a pénz a privatizációra"

Meg bankmentőcsomagra. Mert ugye azután, hogy szar-húgy wc papírokat adtak el AAA+ címkével és azon egyszer már szarrá keresték magukat, miután bedőlt a mutatvány még nyilván az utolsó bőrt is le kellett nyúzni. A mi drága akkori szakértőkormányunk meg engedelmesen végrehajtotta a banki diktátumokat.

KalmanBlog 2018.02.06. 18:54:18

@Deansdale: "kellett a pénz a privatizációra" ez nagyon oda lett mondva :-)

Tegyük hozzá, hogy most még adócsökkentés is van, a tavalyival együtt már számít is valamit. Én nem várok csodát, vagy mondhatom úgy is, hogy ha a jelenlegi trendeket még néhány évig tartani tudjuk, az pont elég nagy csoda, és pont elég is lesz a boldogsághoz.

Asidotus 2018.02.07. 13:08:22

Polt Péter
Matolcsy György és az alapítványai
Mészáros Lőrinc
Tiborcz István
TAO-pénzekkel kitömött stadionépítő vállalkozások, és naplopó foci "szakértők"
Magánnyugdíjpénztárunk?

AZ MSZP idején nem loptak a politikusok. Ha te ezt másként gondolod, akkor mutass rá azokra a politikusokra, akiket a Fidesz idején leültettek. Ja, hogy olyan egy sincs? Akkor még ez is a Fidesz sara, mert nem végzik a munkájukat.

(Ne érts félre, nem akarom támadni OV migráció-ellenes politikáját, mert ebben maximálisan igaza van. Az egy másik kérdés, hogy minket ez pont nem érint, mert nem ide akarnak jönni a népek, innen elmennek. A migráció elleni harcot London, Párizs és Berlin vezetőinek kéne megvívniuk, őket árasztják el, nem minket. Azt én is úgy látom, hogy történelmi léptékű folyamatok zajlanak, amelyek csak erősödni fognak, szerintem az IV-V. századi népvándorláshoz hasonló méretű jelenséggel állunk szembe, de ez most nem a mi harcunk.)

Deansdale 2018.02.07. 16:31:38

@Asidotus: Soha senkit nem fog a következő kormány leültetni, mert annyi esze van a politikusoknak, hogy kézzelfogható bizonyítékot nem hagynak maguk után. Mindenki lop, ez teljesen nyilvánvaló, Gyurcsány és Bajnai sem attól lett milliárdos, hogy indítottak egy kisvállalkozást bankhitelből és letaroltak vele valami piacot. A fidesz is pontosan ugyanazt csinálja mint minden elődje (és utódja).

Szívem szerint még a nálunk meglévő migráció ellen is fel kellene lépni, Pesten van elég nyilvánvalóan idegen arc ahhoz, hogy bizonyos helyeken már ne érezd magad biztonságban, és ez tűrhetetlen. De ha valaki azt mondaná, hogy engedjünk be évente 100 beilleszkedni akaró arcot, hát, le tudnám szarni. A gond az, hogy a migráció jelenleg fegyver, a globalista elit teljesen nyíltan szegezi az európai nemzetállamok szívének, és minket sem akarnak kihagyni ebből, ahogy azt a Soros-Juncker tárgyalások után kihirdetett folyamatos kvóta ötlete mutatja. Ha nem is akarnak idejönni muulmánok, az EU gondoskodik arról, hogy egész európában egyenletesen legyenek szétoszva, hogy mindenhol egyszerre üssön be a krach, és ne lehessen ellene tenni semmit. Ha itt bármelyik jövőbeli kormánypárt lefekszik az EU-nak kvótaügyben akkor nekünk reszeltek, lehet kiegyenesíteni a kaszákat az elkerülhetetlen vallási és faji háborúra. És hát azt is írtam már, hogy ha valamelyik nagy nemzet felett (DE, FR, GB) véletlenül sikerülne átvenni a hatalmat, akár demokratikusan, akár erőszakkal, akkor Európának vége, mi a f*szt fogunk csinálni egy muzulmán atomhatalommal ami itt van közöttünk? Szóval én en block harcolnék a migráció ellen, az nem elég, ha ide nem jönnek.

Asidotus 2018.02.07. 19:31:31

@Deansdale:
úgy érzem, hogy terelsz, mint Mari néne, amikor a bor árát kérik tőle :)
Lazán elsiklasz a NER egyértelmű gazemberségein, a szemérmetlen, gátlástalan lopáson, amikor az EU-tól sosem látott mennyiségű pénzt kaptunk a fejlesztésre, és túlárazott, lepapírozott tenderekkel ezeket magán zsebbe tették. Elsiklasz afölött, hogy ellehetetlenítik a demokrácia működését. Az megvan, hogy az elmúlt nyolc évben nem lehetett népszavazást kiírni? Ha kellett, a Fradi-huligánokat vetették be, hogy az a vén ribanc hamarabb juthasson be, mint Nyakó István. Meg eleve, úgy átírták a népszavazási törvényt, hogy gyakorlatilag lehetetlenné vált.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy itt, vidéken bizony olyanokat is beszélnek, hogy Mészáros Lőrincék nem csak az ellopott pénzekből veszik a cégeket, hanem némi (a fentebb is említett urak közreműködésével) nyomást is gyakorolnak.
Elbagatellizáljátok a Fidesz-média hatalmát, de ne tegyétek. Beszélgessetek inkább a vidéken élő, idős nagyszüleitekkel, mert ők bizony bőven benyalják a közmédiából meg NER-érdekeltségű helyi lapokból folyó kormánypropagandát. Elég sokan vannak, és ők pont el tudják dönteni a választást.
Amit érdekes, pont úgy írt meg a Fidesz, hogy az ellenzéki pártoknak ne legyen értelme összefogniuk. Jelentős kampánytámogatás csak annak a pártnak jár, amelyik MINDEN körzetben indít jelöltet, vagyis összefogás, közös jelölt az nem igazán játszik. Ha valamelyik pártnak meg kifizetné valaki a kampányt, akkor meg jön az ÁSZ-vizsgálat, amely valahogy minden pártnál talált szabálytalanságot, kivéve a Fidesznél, mert ott nem vizsgálódtak.
tényleg érdekel engem, hogy tudjátok mindezeket a gazemberségeket elnézni a Fidesznek. Nem akarom elhinni, hogy ez a migrációs kérdés ennyire felülírja nálatok a demokráciába és a hazánk jövőjébe vetett hitet. Mert egyelőre én azt látom, hogy a kormány úgy védi meg Magyarországot a bevándorlóktól, hogy annyira lezülleszti hazánk állapotát, hogy még azok a nyomorultak sem akarnak ide jönni.
És afelől meg ne legyen kétsége senkinek, hogy OV le fog feküdni az EU migrációs nyomásának, ha ez lesz az ára az úniós támogatásoknak. Mára kialakult a NER-nek egy olyan uralkodó osztálya, amely a vagyonát, gazdagságát képtelen piaci viszonyok közt megszerezni, megőrizni. Ők egyetlen dologhoz értenek, a politikai háttérrel megnyomott közpénzlenyúláshoz.

Deansdale 2018.02.07. 20:20:47

Amiket felsoroltál eddig kizárólag olyanoktól hallottam, akikről tudom hogy folyamatosan hazudoznak, engem nácinak és ki tudja minek neveznek (mert nem vagyok progresszív), és akik szerint Soros jóindulatú filantróp, meg a bevándorlás a világ 8. csodája. Megbízható forrásból eddig csak annyit hallottam, hogy a fidesz lop, ezért ennyit hiszek el, a többiben meg annyi a bizodalmam, mint abban hogy Soros csak jót akar nekünk.

Egyébként nem vagyok fideszes, nyugodtan győzz meg hogy van jobb párt - de azt előre leszögezem, hogy nem lesz könnyű, mert kultúrmarxistákra elvből nem szavazok, tehát csak a jobbik marad mint alternatíva, akik az utóbbi 2 évben segget csináltak a szájukból. Ha meg akarsz győzni, hogy Vona jobb lesz mint Orbán, hát állok elébe.

Én magam is vidéken élek, és jó 15 éve először azt látom, hogy elindult felfelé az életszínvonal. A cigók kevésbé lógnak az utcán, segíly helyett közmunka van. Rend van és nyugalom, nem lázonganak a kisebbségek, mert nem lázítja őket az aktivista réteg. Nekem ezek számítanak, nem az, hogy valaki valahol lop, mert ahogy mondtam, mindenki más is lopott. Antallék a közvagyon felét zsebre vágták, a másik felét eladták a nyugatnak lyukas mogyoróért, szóval szerintem előbb kellene őket felakasztani, mint Orbánékat bebörtönözni.

Na mindegy, tényleg az a lényeg, hogy nem tudsz a fidesznél jobbat mondani, mert mind egy szálig megcsinálták/csinálják/csinálnák ugyanazt, csak még rosszabbakat is, mert az ugye például pont a fent olvasható cikkből látszik egyértelműen, hogy a balosoknak sincs egy fikarcnyi fenntartása azzal szemben, hogy lenullázzák a demokráciát, ha van esélyük megúszni. Kiben bízzak szerinted, Gyurcsányban? Az LMP-ben? Az MSZP-ben? lol

Asidotus 2018.02.07. 22:16:40

@Deansdale:
Korábban a baloldalra, LMP-re szavaztam, most is azt tenném, ha nem olvastam volna Férfihangot meg a blogodat.
Most nem tudok mást mondani, mint a Jobbik. Igen, elindultak egy radikális irányból középre. Én ezt nem bánom. Nem mondhatjuk azt, hogy olyan nagyon szemen köpték volna magukat, hanem módosítottak egy (jó nagyot).
Szemen köpni magát meg pont a Fidesz tette. Soros pénzéből Oxfordon tanult liberálisból lett, ami lett, láthatod.
De ha szerinted Mészáros Lőrinc (nevében folyó

Asidotus 2018.02.07. 22:19:31

@Asidotus:
De ha szerinted a Mészáros Lőrinc (nevében folyó) vagyonfelhalmozása nem valós, háát, nem tudom. Ha szerinted Polt Péter nem dobja vissza a nyomozásokat olyan ügyekben, amelyekben fideszesek érintettek lennének, akkor szerintem másik országot nézünk

Aurelius Respectus 2018.02.08. 00:50:39

@Asidotus: Sajnos nálunk nagyon elcseszték a rendszerváltást, az egymást követő kormányok egyre korruptabbak lettek, nem hittem volna hogy Gyurcsány tolvajbandáját alul lehet múlni, erre kiépült a maffiaállam, ahol már nem a vállalatok vesztegetnek meg állami vezetőket, hanem a kormány osztja a lopási lehetőségeket a saját embereinek, egy következő társulat pedig már csak átvenné a fidesztől a szisztémát és folytatná tovább. Persze mit lehet csodálkozni, elég megnézni a mostani Ferihegyi lopási botrányt mint tipikus jelenséget, ahol a reptér kiszervezte a rakodást alvállalkozóknak, akik minimálbérért dolgoztatnak, tolvajokat vesznek fel rakodóknak, akik szabadon lophatnak normális fizetés helyett, a magyar rendőrség meg nyugodtan asszisztál ehhez, nehogy már dolgozniuk kelljen.

Frederick 2018.02.08. 05:59:25

@Deansdale:

"ahogy én látom, zömében nyughatatlan hülyegyerekekből áll, akik azt képzelik hogy 20 évesen nekik már milliókat kell keresni, különben ki van velük baszva"

Mármint azokra a honfitársainkra gondolsz, akik külföldön az építőiparbán és a vendéglátásban dolgoznak? Az, hogy hiány van fiatal szakemberekből az építőiparban, mert a többsége kiment dolgozni külföldre, azt is jól csinálta az Orbán-kormány? Nem a HírTV Exodus műsorát kell nézni, Dean, ahol csak kizárólag olyan külföldön dolgozó magyarokat szólaltatnak meg, akik még ott kint is a középosztály tagjai. Rengeteg melós ment ki, aki ugyanúgy keményen dolgozik külföldön, mint itthon, csak jobban meg van fizetve.

Frederick 2018.02.08. 06:12:37

@Deansdale:

"Amiket felsoroltál eddig kizárólag olyanoktól hallottam, akikről tudom hogy folyamatosan hazudoznak, engem nácinak és ki tudja minek neveznek (mert nem vagyok progresszív), és akik szerint Soros jóindulatú filantróp, meg a bevándorlás a világ 8. csodája."

Mondja egy olyan ember, aki 888-ból, PestiSrácokból és Mandinerből tájékozódik az Orbán-kormány tevékenységével kapcsolatban. Hiteles forrás! :P

Van valami jópofa, hogy a Dean-féle baráti társaságból egyedül
Aurelius Respectus nézi rosszallóan a FIDESZ korrupciós ügyeit, a többiek meg hozzák a szokásos szektás fideszes rajongást.

Figyelj, Dean, azért azt is látom, hogy amikor valaki felemlíti neked Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Polt Péter disznóságait, akkor egyáltalán meg sem próbálod érvekkel cáfolni ezen disznóságokat. Általában válasz nélkül hagyod ezeket, vagy azt mondod, "én nem bízok a Soros-médiában", és átugrasz felette. Vicces!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.02.08. 08:19:26

@Frederick: "Mondja egy olyan ember, aki 888-ból, PestiSrácokból és Mandinerből tájékozódik az Orbán-kormány tevékenységével kapcsolatban. Hiteles forrás! :P"

Felvilágosult ember csakis 444-et olvas, ott a zojjektív igazság meg a Bölcsek Köve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.08. 11:46:52

@Asidotus: "Szemen köpni magát meg pont a Fidesz tette. Soros pénzéből Oxfordon tanult liberálisból lett, ami lett, láthatod."

Ezt a kifogást én sose értettem. Én is egy csomó mindent alapjaiban máshogy látok mint ahogy nem is 35, hanem akár csak 20 éve láttam. Mégse hinném hogy szembeköptem volna magam. Az ember optimális esetben változik, halad egy úton valamerre. Csak az idióták büszkék arra, hogy ők a változatlanság mintaképei akik fiatal huszonévesként mindent ugyanúgy gondoltak mint később 50 évesként.

KalmanBlog 2018.02.08. 12:10:09

@Sipi81: Meg tegyük hozzá, hogy az hogy egy milliárdos akárki fizeti az oktatásomat valami alapítványon keresztül egyáltalán nem kell hogy azt jelentse, hogy életem végéig a csicskája kell hogy legyek.

Micsoda sarkából kifordult érvelés ez? Ilyen módon aki 90 előtt végzett, az csak kommunista lehet. Aki Észak-Koreában tanult, az is. Hiszen a kommunista állam fizeti az oktatásukat, hogy képzelik ha más szekerét tolják felnőve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.08. 12:16:49

@Deansdale: "Én magam is vidéken élek, és jó 15 éve először azt látom, hogy elindult felfelé az életszínvonal. A cigók kevésbé lógnak az utcán, segíly helyett közmunka van. Rend van és nyugalom, nem lázonganak a kisebbségek, mert nem lázítja őket az aktivista réteg. "
Ezt én is meg tudom erősíteni. Persze lehetne jobb is a helyzet, de legalább már nem az ingyen pénzosztás megy.

GABOR2 2018.02.08. 12:35:05

@Frederick: "Figyelj, Dean, azért azt is látom, hogy amikor valaki felemlíti neked Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Polt Péter disznóságait, akkor egyáltalán meg sem próbálod érvekkel cáfolni ezen disznóságokat. Általában válasz nélkül hagyod ezeket, vagy azt mondod, "én nem bízok a Soros-médiában", és átugrasz felette. Vicces!"

Nem ezt tette, hanem azt mondta, hogy mások is lopnának tehát ez nem érv.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.08. 14:59:20

@KalmanBlog: Mondjuk ennek meg a másik véglete mikor valaki úgy váltogatja a meggyőződéseit mint más az alsóneműt. Olyan is van.

Deansdale 2018.02.08. 16:26:36

@Frederick: "Az, hogy hiány van fiatal szakemberekből az építőiparban, mert a többsége kiment dolgozni külföldre, azt is jól csinálta az Orbán-kormány?"

Te már megint valami fantomokkal vitázol, ugyanis 1. azt, hogy bárki kimegy, nem az Orbán kormány csinálja; 2. soha sehol nem állítottam, hogy a munkaerő kiáramlása jó lenne. Semmi olyat nem cáfolsz amit én állítottam volna, úgyhogy nem értem miért nekem teszed fel ezeket a kérdéseket.

"Nem a HírTV Exodus műsorát kell nézni, Dean"

Nahát ezt tök jó, hogy nekem mondod, kb. 7 éve levittem a család egyetlen TV-jét a kuka mellé, és az előfizetést is lemondtam, de azért továbbra is csépeld csak a saját sztereotípiáidat :)

"kizárólag olyan külföldön dolgozó magyarokat szólaltatnak meg, akik még ott kint is a középosztály tagjai."

Ez megintcsak nem értem hogyan jött ide, én a 22-28 közötti korosztályról beszéltem, akik általában mosogatni mennek ki, vagy hasonló okos melókra, mert itthon minden büdös nekik, még a szar is, külföldön meg a nulla tudásukkal és a nyegle stílusukkal is megkeresnek párszázat (amit persze el is vernek legott hülyeségekre, dehát na).

"Rengeteg melós ment ki, aki ugyanúgy keményen dolgozik külföldön, mint itthon, csak jobban meg van fizetve."

Igen, tudok róla hogy vannak ilyenek is, csak azt mondd meg, hogy ezek miért jönnének haza egy kormányváltás után, mert hogy az LMP vagy a DK alatt sem fog többet keresni itthon egy csőszerelő, mint eddig, az hótzicher. Lehet Orbánékra mutogatni, csakhogy a kiáramlás nem alattuk, és nem miattuk kezdődött, sőt, a minimálbért pl. egyedül ők emelték számottevően. Ha valaki tett azért, hogy a kétkezi csóróknak ne legyen muszáj kimenni, az pont a fidesz. Nem komálom, hogy a közemberek annyira meg vannak vezetve érzelmileg, hogy a józan gondolkodásuk egyszerűen kikapcsol, képtelenek objektíven felmérni bármit, mert csak az van, hogy gecimocskosezmegaz, húúú. Aki utálja Orbánt aszerint Orbán a sátán és soha semmi jót nem csinált, viszont mindent szétkúrt, holott a valóságban tényleg vannak dolgok amiket jól csináltak, csakhát ennek a fleismeréséhez mondjuk le kell mondani az elvakult gyűlölködő köpködésről.

Frederick 2018.02.08. 16:39:30

@Deansdale:

"Igen, tudok róla hogy vannak ilyenek is, csak azt mondd meg, hogy ezek miért jönnének haza egy kormányváltás után, mert hogy az LMP vagy a DK alatt sem fog többet keresni itthon egy csőszerelő, mint eddig, az hótzicher."

Most te hadakozol fantomokkal. Én szóval sem említettem, hogy ők kezdték. Nem, ezt még a nagy rendszerváltó faszfejek, mint Antal meg Horn. Az utánuk jövő gazemberek, mint Gyurcsány, Bajnai, Orbán pedig elmélyítették a válságot.

"a minimálbért pl. egyedül ők emelték számottevően. Ha valaki tett azért, hogy a kétkezi csóróknak ne legyen muszáj kimenni, az pont a fidesz."

Várjuk ki, mi lesz a minimálbér emelésének a vége. Én örülök neki, és nagyon remélem, hogy ennek nem lesz meg a maga böjtje.

"holott a valóságban tényleg vannak dolgok amiket jól csináltak, csakhát ennek a fleismeréséhez mondjuk le kell mondani az elvakult gyűlölködő köpködésről."

Tudok pozitívumokat is mondani pl. közmunka, kerítés. Remélem, a minimálbér megemelése sem bosszulja meg magát. Ugyanakkor nem vagyok elnézni nekik a negatívumokat sem.

KalmanBlog 2018.02.08. 16:45:52

@Sipi81: Úgy értem, hogy neadjsiten már az oktatása alatt is lehet más meggyőződése. Ha nekem édesapám fizette az oktatásomat, akkor azt kell gondolnom, amit ő gondol? És ha katolikus iskolába járattak, akkor katolikusnak kell lennem? Akik a Károlira járnak mind reformátusok?

Van olyan is, hogy az ember egy más világnézetű embertől tanul, még le is vizsgázik. A tudást beépíti, de a világnézete mégis marad a sajátja.

Ez is bizarr ebben a logikában, hogy a balosoknak eszükbe sem jut, hogy valaki esetleg elvégezhet egy iskolát úgy, hogy nem igazodik a szellemiségéhez 100%-ban.

Deansdale 2018.02.08. 17:08:42

@Frederick: "Mondja egy olyan ember, aki 888-ból, PestiSrácokból és Mandinerből tájékozódik az Orbán-kormány tevékenységével kapcsolatban. Hiteles forrás! :P"

Ezzel kapcsolatban két dolgot szeretnék, ha megértenél, de ha már egy összejön, az is valami.

1. Attól, hogy egy forrás "jobbos", az állításai még nem feltétlenül hazugságok, tehát a kurucinfón is találhatsz egy rakás olyan dolgot, ami színigaz. Ez persze a balos forrásokra is ugyanígy vonatkozik. Aki bizonyos forrásokat alapból elvet, mert azok jobbosok vagy balosok, az egy idióta. Aki mások forrásain azok alapos ismerete nélkül gúnyolódik, az duplán idióta.

2. (Én elsősorban nemzetközi médiát fogyasztok, magyart csak korlátozottan, ezért a példáimat is külföldről hozom, de ugyanúgy érvényesek a magyar sajtóra is:)
A CNN, a BBC, a Guardian, az Independent.co.uk, a CNBC, meg az összes balos csatorna hazudott már a pofámba, kapásból tudnék sorolni legalább féltucat dolgot, amiről objektíve tudom, hogy szándékosan félre akartak vezetni vele, mert a balos média NEM hírszolgáltatás, hanem politikai aktivizmus. A balos média szándékosan HAMISÍTJA a híreket, és rendszeresen le is bukik vele. (Hogy csak egyetlen gagyi példát mondjak, amikor Trump japánban halat etetett, akkor a balos amcsi média tele volt a VÁGOTT videóval, amivel azt hozták ki, hogy Trump egy hülye, csakhát rögtön kiderült, hogy ők maguk vágták meg a videót, amin eredetileg nem az volt amit ők mutattak.) Emellett pedig rendszeresen kussban maradnak a nagy horderejű hírekről, ha azok a baloldal számára kínosak.

A Breitbart, a Fox News, meg a hasonló jobbos források, legyenek bármilyen gyűlöletesek is a baloldal szemében, nem szoktak a pofámba hazudni. Természetesen van, hogy túloznak, a fogalmazásmódjuk manipulatív, vagy ilyesmi, de nem kreálnak szándékosan hamis híreket, nem csavarnak annyit a tényeken, hogy valamiből az ellenkezője jöjjön ki. A jobbos médiában eddig nem kellett csalódnom, nem adtak rá okot, hogy ne bízzak bennük, mert sokkal jobban ellátják az eredeti feladatukat (vagyis a hírszolgáltatást), mint a balos média.

Szóval hiába gúnyolódsz, hogy 888, ha nem tudsz rajta mutatni egyetlen betűt sem, ami nem igaz. Oké, biztos ők is vannak amikről nem tájékoztatnak, mondjuk nincs bennük minden nap cikk arról, hogy Mészáros L. mekkorát szart, de ettől még nem válnak hiteltelenné. Remélem tartod magad annyira intelligens embernek, hogy ha egy balos vagy jobbos forrást olvasol, akkor számolsz annak a jellemzőivel, és nem veszed át az álláspontjukat kritikátlanul. Engem a hideg ráz attól, hogy milyen sokan képzelik azt a hülyeséget, hogy ha pl. te véletlenül 5 percig 888-at olvasnál, akkor az agymosna téged és onnantól véres szájú Orbán-fan lennél. Komolyan, mekkora hülyeség ezt képzelni az emberekről?

Mandinert nem olvasok, legföljebb 3-4 havonta a sci-fi rovatot, és a PS-en is csak a cikkek kb. 5%-át, ami érdekesnek tűnik. A 888-ra heti kétszer benézek, ott is max a cikkek 5%-ának erejéig. Valójában a feltételezéseidnél még sokkal rosszabb a helyzet, ugyanis a magyar hírekből általában csak annyi jut el hozzám, amit a redditen a the_donald-ra, vagy az uncensorednews-ra belinkelnek. Ja, a hungary-n is vagyok néha, de ott a szokásos libsi szarcséplés megy, azzal hogy Orbán a sátán és Soros a megváltó, úgyhogy azt nem szoktam komolyan venni.

Egyébként nem tudtam nem észrevenni, hogy már megint nem a témához szólsz, hanem a személyemet vitatod. Ezt igazán kinőhetnéd már.

"a Dean-féle baráti társaságból egyedül Aurelius Respectus nézi rosszallóan a FIDESZ korrupciós ügyeit, a többiek meg hozzák a szokásos szektás fideszes rajongást"

Barátom, te nem vagy százas, tekintve, hogy itt majd' mindenki kerek-perec leírta, hogy nem tetszik neki a fideszes korrupció, csak vannak más dolgok, amiket fontosabbnak tart.

ÉS MÁR MEGINT A SZEMÉLYEKRŐL BESZÉLSZ A TÉMA HELYETT. Baszod, én nem akarlak megbántani, de emeld már fel a szellemi horizontodat arra a szintre, ahol nem az a lényeg, hogy más embereket kipletykálj és besározz, hanem ideákról, érvekről, elméletekről akarj vitatkozni. Ha még egyszer azt látom tőled, hogy a kommentelőkről beszélsz a téma helyett komolyan kib*szlak a fenébe.

"Figyelj, Dean, azért azt is látom, hogy amikor valaki felemlíti neked Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Polt Péter disznóságait, akkor egyáltalán meg sem próbálod érvekkel cáfolni ezen disznóságokat."

Persze hogy nem próbálom cáfolni, hiszen MINDEN EGYES ALKALOMMAL ELISMEREM, hogy lopnak. Mintha nem értenéd amit írok, biztos azért mert csak kétbites antifidesz nyelven beszélsz, és azon nem értelmezhető a mondandóm. Azé' megpróbálom megint: tudom, hogy lopnak, és elítélem, csak 1. eddig mindenki más is lopott és ezután is fog; 2. a lopás másodrendű kérdés a fontosabb kérdések mögött, ezért nem az képezi a döntéseim alapját. Ha most azzal jössz, hogy "dehát nem érted, hogy lopnak?", akkor megintcsak kidoblak a fenébe :)

Frederick 2018.02.08. 19:22:03

@Deansdale: Tisztán értem, miért fogsz a választásokon a FIDESZ-re szavazni.

FIDESZ = lop, de nem hajt fejet a Migráns Kvóta és az Isztambuli Egyezmény előtt
ELLENZÉK = lop, emellett fejet hajt a Migráns Kvóta és az Isztambuli Egyezmény előtt

Összegezve: a FIDESZ jobb, mert bár lop, mint a többi, de két olyan "reform"-nak az útjába áll, ami veszélyt jelent a nemzet és/vagy a társadalom egészére.

Ezt mindig is tudtam. A tálalás zavart.

Van a köztünk lévő feszültségben és szembeállásban valami komikus. Olyan totál felesleges az egész. Kár, hogy így alakult. Na, mindegy...

:(

yotta 2018.02.08. 23:53:50

@Frederick: "Figyelj, Dean, azért azt is látom, hogy amikor valaki felemlíti neked Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Polt Péter disznóságait, akkor egyáltalán meg sem próbálod érvekkel cáfolni ezen disznóságokat."

Nyilvánvalóan azért nincs cáfolat, mert a vádban semmi kézzelfogható sincs a szokásos balos szófosáson kívül. Valószínű nem láttál egyetlen pályázatot sem, amelyet Mészáros beadott. Valószínű soha nem vetted a fáradságot és nem néztél utána, hogy milyen kiírásra adta be Mészáros a pályázatát, amelyet aztán megnyert. Valószínű egyetlen egyszer sem voltál ott a tender beadáson/bontáson... Valószínű egyetlen beadványt/feljelentést sem olvastál el, amelyről Poltéknak dönteniük kellett és valószínű meg sem fordult a fejedben, hogy ezek a beadványok direkt úgy vannak összeeszkábálva, hogy egy harmadéves joghallgató is látja, hogy ez a beadvány is a levesben végzi...
Habonnyal kapcsolatban nem tudok semmi ilyesmit felsorolni, évek óta nem hallani róla...

yotta 2018.02.09. 00:08:20

@Asidotus: "akkor mutass rá azokra a politikusokra, akiket a Fidesz idején leültettek."

Nyilván nem a Fidesz idején ültették le őket, tekintettel a nem rövid eljárásokra:
Vieszt János
Hunvald György
Hagyó Miklós
Zuschlag János
Tátrai Miklós

Asidotus 2018.02.09. 00:17:41

@Deansdale:
"kerek-perec leírta, hogy nem tetszik neki a fideszes korrupció, csak vannak más dolgok, amiket fontosabbnak tart."
Gyakorlatilag ezen van a különbség köztünk. Én úgy látom, hogy a fideszes korrupció annyival nagyobb mennyiségű, hogy az már minőségileg más szint, mint a korábbi (beleértve az első Orbán-kormány idejét is). És ez már annyira sok nekem, hogy felülmúlja a migráció és a feminizmus terjedésének hazánkra gyakorolt veszélyét. Ezek nagyon rosszak, nagyon károsak, de egyelőre még messze nem érintik annyira hazánkat, mint a Fidesz korrupciója, a szó eredeti értelmében is. (A korrupció romlást jelent, jelen esetben azokat az antidemokratikus intézkedéseket, rendszer-elemeket, amelyek meggátolják az elszámoltatást, és az egyeduralom kiépítésének ellensúlyait.)

yotta 2018.02.09. 00:24:05

@GABOR2: "Deansdale nagyon érdekelne mit szólsz, Orbánék migráns beengedéséhez?"

Szerintem egyetlen "migránst" sem engedtek be!!!

Azért azoktól, akik nap-nap után politikai-közéleti blogokon/fórumokon tépik a szájukat, annyi figyelem azért elvárható, hogy emlékezzenek: Orbánék a bevándorlókkal kapcsolatos kifejezéseket a kezdetektől "megjelzőzték: ILLEGÁLIS.
Sokáig én sem értettem, miért ennyire fontos az illegálitást ennyire hangsúlyozni, ám, ha jobban körülnézünk látható, hogy évtizedek óta jönnek évi néhány ezren, arabok, kínaiak, kóreaiak, régebben görögök, újabban ukránok... stb.is!

Egyébiránt pedig teljesen világos, hogy azok, akik iratokkal, leinformálhatóan beadványokkal érkeznek, más elbírálás alá esnek, mint azok, akik irataikat eldobálva, sáskajárásra emlékeztető pusztítást hagyva maguk után, jogtalan előnyöket követelnek.

Azért nehogy'má ne lehessen különbséget tenni több százezer muszlim inváziója és néhány ezer, a saját leinformálhatóságukat elősegítő menedékkérő között!

Ha valaki éretlenül áll afölött, hogy a tolvaj fidesz banda úgy mégis, miért élvez előnyt a liberálprogresszió nagyszerűsége előtt, hát legyen egy példa erre épp a napjainkban dúló migráns ügy félremagyarázása...

Deansdale 2018.02.09. 07:43:52

@Frederick: Nézd, engem csak az zavar, hogy személyeket támadsz, köztük néha engem is. Én sosem mentem más blogokra arról beszélni, hogy neked milyen fétiseid vannak, vagy ilyesmi. Számomra mások magánélete tabu, én nem azért járok fel a netre, hogy a Pista vagy a Julcsa viselt dolgait kitárgyaljam, netán a hitelességüket ilyen jellegű támadásokkal próbáljam aláásni. Engem az motivál, hogy megértsem a világot, esetleg jobbítani is tudjak rajta, és ehhez az kell, hogy a világ történéseivel, ill. a mögöttük meghúzódó okokkal, elméletekkel, elvekkel foglalkozzak, ne a netes vitapartner személyével. Ha véletlenül mégis személyekkel foglalkozok, akkor annak is értelmes célja van, mégpedig a pszichológiai/ideológiai okok felderítése és megértése, amik őket a hülyeségbe vitték, hogy én elkerülhessem a csapdákat amikbe ők beleestek, és másokat is megvédhessek ettől.

A többség ha nem is pont így gondolkodik, de azért jobbára elvan személyeskedés nélkül, a témához szól hozzá, akár okosat, akár hülyeséget, mindegy. A jelenlegi kommentelő társaságból gyakorlatilag csak te lógsz ki, te jössz folyton azzal, hogy X és Y kicsoda-micsoda, tavaly mit mondott, szerinted titokban mit hisz, stb. Nőj ki ebből.

Frederick 2018.02.09. 09:11:42

@yotta:

„Egyébiránt pedig teljesen világos, hogy azok, akik iratokkal, leinformálhatóan beadványokkal érkeznek, más elbírálás alá esnek”

Egy ISIS-ügynök érkezhet akár iratokkal, leinformálható beadványokkal is.

„néhány ezer, a saját leinformálhatóságukat elősegítő menedékkérő”

Egy ISIS-ügynök elősegítheti a saját leinformálhatóságát is. (A lekért infók pedig nem biztos, sőt, valószínű, hogy tartalmazzák a politikai hitvallását.)

A letelepedési kötvényben is az a veszély, hogy míg a szegényebb iszlamistákat kizárja, a gazdagabb iszlamistákat sem. Vagyis akár egy Bin Laden-féle milliomos iszlamista simán bejuthat az országba. És ha áll mögötte szervezet, akkor behozhat egy csomó mindenre elszánt katonát is.

Én semmi megnyugtatót nem látok abban, hogy akár az ISIS, akár bármelyik iszlám fundamentalista ki tudja játszani a rendszert.

Frederick 2018.02.09. 09:12:20

Jav.

A lekért infók pedig nem biztos, sőt, valószínű, hogy nem tartalmazzák a politikai hitvallását

Frederick 2018.02.09. 09:34:24

@Deansdale: Tudatában vagyok vele, hogy az utóbbi években elszalad velem kissé(?) a ló. Ennek okait viszont nem ismertetem a kommentmezőben, mert túl személyes. De ha érdekel, szívesen kifejtem privátba.

yotta 2018.02.09. 09:57:20

@Frederick: "Én semmi megnyugtatót nem látok abban, hogy akár az ISIS, akár bármelyik iszlám fundamentalista ki tudja játszani a rendszert."

Igen, ez bizony így van, azonban én egészen másra szándékoztam rávilágítani a beírással: dől ránk az információ, elvileg mindenki hallhatta/olvasta számtalanszor. Viszonylag egyszerű is a történet (a jelenlegi kormány keresztbe tesz a muszlim népvándorlásnak, ugyanakkor a szabályosan történő menekültek/hazát váltók/letelepedni szándékozókkal kapcsolatban megindul egy vizsgálat és vagy igen vagy nem...) és mégis... mégis beleáll egy magát ellenzékinek minősítő tömeg és az ő ájult támogatásukról biztosító médiájuk, s nekilátnak meghamisítani a valóságot! Újjgyakorlatra késztetnek például engem is.
Ki nem szarja le mondhatnád, de nem egészen így van!

Van egy közel kétmilliós Fidesz szavazó bázis, amely hegyeket tudna megmozgatni, de legalábbis kormányt váltani biztosan. S bizony, látjuk/halljuk, hogy nincs minden rendben a házunk táján.(Miheztartás végett: fidesz-szavazó vagyok, s nem álobjektív) Sokan úgy véljük, tudnánk, lehetne ezt másképp is csinálni. (Mondom ezt úgy, hogy soha a hatalom füstje meg nem csapott, s csak az Isten tudja, hogy egy hatalmi helyzetben és abban a közösségben, milyen módosító hatások érnék az embert.)
És bizony, kedvem lenne büntetni a sajátjaimat, igen! De könyörgöm! Ezekkel??? Soha!

yotta 2018.02.09. 10:46:32

@Asidotus: " Én úgy látom, hogy a fideszes korrupció annyival nagyobb mennyiségű, hogy az már minőségileg más szint, mint a korábbi (beleértve az első Orbán-kormány idejét is)."

Maradjunk annyiban, hogy a híresztelés az állítólagos fideszes korrupcióról nagyságrendileg a korábbiaknál nagyobb! Azonban, ha veszed a fáradságot (én vettem) és kiválasztasz egy-egy ügyet, majd utánajársz, ledöbbensz, hogy mennyire más a leányzó fekvése! Evvel nem azt mondom, hogy nincs korrupció, mert van. Viszont eleinte még motivált voltam a kutakodásra, de miután a vizsgált esetek zömében az bizonyosodott be, hogy egy nagy lufi az egész, ugyan elbizonytalanítanak a híresztelések, de inkább nem tartom őket hitelesnek.

Asidotus 2018.02.09. 15:02:20

@yotta: jóvanakkor, nincs itt semmi probléma :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.18. 20:04:30

Huhh, azt hittem sok baromságot láttam már, de a Nyílt Társadalom Alapítvány legújabb kiáltványa azért nagyon viszi a prímet:
www.opensocietyfoundations.org/sites/default/files/opensocietynews_11052009.pdf

Meghirdetik az új emberfajt, amit nemes egyszerűséggel homo sorosensusnak hívnak és olyan helyeken képeznek ki mint a CEU. Ezeknek teljesen elment az eszük. Ha nem a saját oldalukon olvasnám, nem hinném el.

Szergej Csagajev 2018.02.23. 00:29:19

Orbánék is mehetnek a k***a anyjukba a libsikkel együtt. Egy darabig én is úgy voltam vele, hogy jó, szarok ők is, de ha a migrációt tényleg a kommunikációjuknak megfelelően kezelik, megértem nem fideszesként is, ha valakit ez mellettük tart. De azt már csöppet kevésbé elfogadhatatlannak találom, hogy 3 éve abból élnek, hogy Európa védőbástyája vagyunk egy sima kerítés felépítésével, ami minden normális országban alap, nem bónusz vagy szívesség, szánalmas, már-már amerikai szellemi mélységet idéző rémkampányt folytatnak fél-egy éve és látványosan rászállnak arra, akit minimálisan is esélyes politikai ellenfélként ítélnek meg, ide hozhatjuk a Deansdale által pár milliósként említett 663 milliós ÁSZ bírságot a Jobbikra, amiről egy 20 oldalas képeskönyvet jelentettek meg, aminek a negyedén ha volt szöveg, az is teljesen értékelhetetlen. Ezen kívül ezek a felfuvalkodott döbrögik egyre pofátlanabbak, nem egy településen játszanak kiskirályt, egy postai incidensről való hír épp tegnap jelent meg. A nyugdíjasok tényleg vevők a kádári kort idéző maszlagukra és a félelemre építő kampányolásukra, de ez édeskevés. A gazdasági teljesítmény nulla, azért tudunk nagyjából stagnálni is, mert egy ideje pörög a gazdaság, bár tényként tartom, hogy a gazdaságunk helyzete nem nagy részben az aktuális kormányon múlik, így a libsi szekeret sem tolnám meggyőződésesen. Elkényelmesedtek és gátlástalanabbak lettek a fiúk, az a helyzet, diktatúrát pedig nem ilyen alakokkal szeretnék, ha már tényleg nincs más választásunk.

Deansdale 2018.02.23. 16:15:32

@Szergej Csagajev: "a Deansdale által pár milliósként említett 663 milliós ÁSZ bírságot"

Lehet, hogy így utaltam a bírságra, a tököm sem emlékszik rá, de az mindenesetre bizonyos, hogy ez az összeg nagyjából a fele a jobbik rendszeres éves állami támogatásának, amit a fidesz alatt is minden évben megkaptak. Idén is.

"Ezen kívül ezek a felfuvalkodott döbrögik egyre pofátlanabbak, nem egy településen játszanak kiskirályt"

Nahát ebben tökéletesen egyetértünk, csak van egy apró gikszer: olyan településen élek ahol a helyi kiskirály, pardon, polgármester nem fideszes. Szavazzak az ő pártjára, az majd jobb lesz? Ha szimpátia alapján szavaznék akkor nem szavaznék senkire. Nem tudom említettem-e már (ezernél többször), hogy nem vagyok fideszes, és eddig még sosem szavaztam rájuk.

"A gazdasági teljesítmény nulla, azért tudunk nagyjából stagnálni is, mert egy ideje pörög a gazdaság"

Na az azért dőljön már el, hogy pörög a gazdasaág, vagy a gazdasági teljesítmény nulla, mert kicsit tudathasadt dolog egyszerre állítani a kettőt, illetve feltételezni, hogy a fidesz mindent elront de a gazdaság ennek ellenére pörög. Ha pörög, akkor az a fityisz érdeme, legalább részben.

Furcsa számomra, hogy a fideszkritika mennyire egysíkú és eltévelyedett, én teljesen más alapokon támadnám őket, ha nagyon akarnám. Engem elsősorban az aggaszt, hogy a migránskérdésben még így sem eléggé tökösek, ill. hogy ez csak színház, és a választások után lefekszenek az EU-nak. Ja, meg szerintem már erősen pedzegetniük kellene az EU-ból való kilépést, ehelyett folyamatosan arról papolnak, hogy mennyire bent akarunk maradni ebben a szervezetben, ami gazdaságilag majdnem taccsra tett minket, és most a migránsokkal egyértelműen meg akarják szüntetni az ország magyar nemzetállam jellegét. És erre nehogy azt válaszolja valaki, hogy dehát csak párezer migráns, mert menten kitépem az összes hajam, hogy a sok hülye képtelen távlatokban gondolkodni, hogy az a párezer migráns az unokáinknak már százezres kisebbséget fog jelenteni, egy második cigányságot, csak sokkal agresszívabbat és erősen iszlamistát.

Igen, a fidesz lop, de ez még mindig viszonylag kevéssé érdekel, és ezen felül minden más vádat olyanok köpködnek rájuk akikről tudom hogy gátlástalanul és folyamatosan hazudoznak, tehát érthető fenntartásaim vannak a szavahihetőségükkel kapcsolatban. Példának okáért nekem az Amnesty Interfaszom ne magyarázzon Orbánról, mert nyilvánvalóan ellenzékben vannak hozzá képest, és politikai önérdekből nyomatják a tróger kamu dumát a maffiaállamról meg a gyűlöletkampányokról. Ha van bűne a fidesznek akkor az az, hogy nem eléggé Soros-ellenes.

Frederick 2018.02.23. 22:11:27

@Deansdale: @yotta:

Megkésve reagálok...

Szerintem a FIDESZ lejáratta a migráció és a neoliberális elit kritikáját. Lejáratta.

Úgy gondolom, a FIDESZ ezzel a primitív „Soros-terv” képlettel lejáratja a migrációellenes politikát. Létezik egy milliárdos örült, Soros György, aki kiterjedt hálózata, az egész bolygót átfogó szervezete, a Polip révén leigázni készül a nyugati civilizációt, és csak egy valaki állíthatja meg: a 007-es ügynök! Amikor kormányunk ilyen primitív módon leegyszerűsít egy meglehetősen komplex jelenséget, az kifejezetten káros. Soros csak az egyik komiszár elvtárs a sok közül, a neoliberális elit egy tagja.

Nekem borzalmas volt látnom, hogy az olyan félelmetesen retardált figurák, mint Németh Szilárd és Kósa Lajos, lejáratják az emberalatti kommunikációjukkal a migrációellenes politikát. Sok esetben Orbán Viktor megnyilatkozásai is borzalmasak voltak. Borzalmas érzés. Borzalmas volt nekem, mint migrációellenes nacionalistának. Kicsit olyan, mintha Fradi-drukkerként azzal kellene szembesülnöm, hogy az egyik béna Fradi-játékos folyamatosan öngólt rúg a mi kapunkba.

Az igazság az, átlagemberek tömegeinek kellene elmagyarázni KÖZÉRTHETŐEN, miért is problematikus a migráció, meg a neoliberális és a kulturmarxista hálózat tevékenysége. A FIDESZ pedig ezzel az Ian Flemming-féle sztorizgatással éppen ellenkező hatást ért el egy csomó embernél: hihetetlenné, és ezáltal hiteltelenné tette az egész problémakör felvetését.

Égetően szükség lenne egy új konzervatív politikai pártra, ami őszintén antifeminista és antimarxista, migrációellenes és nacionalista. A mostani szar, nagyon szar!

Deansdale 2018.02.24. 11:23:19

@Frederick: Ez itt egy normális komment, örömmel látom hogy tudod te jól is csinálni - most már csak annyi kellene, hogy a másik félét en bloc felejtsd el. Vicces, hogy előre tudod, hogy moderálni fogom, mert tudod hogy idiótaság amit csinálsz, de jobb lenne a fölösleges kört megspórolnod nekem és magadnak is.

Deansdale 2018.02.24. 11:31:43

@Frederick: Nem kell ahhoz rasszistának lenni, hogy valaki képes legyen elfogadni akár tudományos igazságokat, akár a napnál világosabb egyszerű tényeket, például hogy a különböző rasszok átlagos IQ-ja nem egyforma, vagy hogy a harmadik világ söpredéke (akiket az EU jelenleg importál) olyan helyeken, olyan kultúrákban szocializálódott, ahol mindennapos az erőszak és a fehér ember gyűlölete, az emberi jogok koncepciója viszont teljesen ismeretlen. Az ilyen tények miatt teljesen normális és elfogadható álláspont az, hogy a fehér vagy a távol-keleti migráció nagyságrendekkel kevésbé destruktív, mint az afrikai vagy a közel-keleti. A kétszínűségről meg inkább ne nyissunk vitát, oké? Szálka, gerenda, tudod.

Frederick 2018.02.24. 14:18:38

@Deansdale:

"A kétszínűségről meg inkább ne nyissunk vitát, oké?"

Aha, persze. Kiforgatod MyNick szavait, csak hogy ne kelljen moderálnod a primitív uszításait.

Nézzük csak!

"a különböző rasszok átlagos IQ-ja nem egyforma"
"a harmadik világ söpredéke (akiket az EU jelenleg importál) olyan helyeken, olyan kultúrákban szocializálódott, ahol mindennapos az erőszak és a fehér ember gyűlölete, az emberi jogok koncepciója viszont teljesen ismeretlen"

MyNick nem ezt mondja. S nem is ilyen kulturáltan fogalmaz - mint te. Azt mondja, hogy minden ember, akinek sötétebb a bőre a fehérnél, olyan primitív, mint Szalacsi Sándor. Minden ember, aki néger, indiai, arab, primitív - szerinte. Még odáig sem megy el a gondolkodásban, az ezen való elmélkedésben, hogy vannak kivételek. Tudunk értelmes embereket mondani az indiaiak, a négerek és az arabok közül. S tudunk primitív embereket mondani a fehérek közül. De MyNick szerint minden néger, minden indiai, minden arab - MINDEN SÖTÉT BŐRŰ - egy primitív, ork.

Miért akarsz rászedni, Dean? Tudom, mit mond MyNick. S nem azt, amit beleadsz a szájába.

Folytatva a gondolatsort... Azért nem moderálod ki MyNick kommentjét, mert titkon egyetértesz vele. Mármint azzal a mondanivalóval, amit MyNick valójában képvisel. Csak ezt már nem vállalod fel, hanem hozzáköltesz egy ilyen kifinomult eszmefuttatást. Ezért képmutatás.

Amúgy már jó ideje látom, hogy "Dean és baráti köre" elment egy szélsőjobboldali irányba. Elemei:
- hun-magyar rokonság
- szemlélet, mely szerint Magyarország csak ártatlan áldozata a nácizmusnak és a bolsevizmusnak
- xenofóbia (a zsidók, a cigányok, az arabok és a kínaiak csak ártó részei a nemzetnek)
- giccsbe átforduló nemzeti romantika

(Hogy mit fogadok el belőle, az megint más kérdés. El tudom képzelni, hogy a hun-magyar rokonság erősebb elmélet a finnugornál - lásd genetikai bizonyítás. Az antiszemitizmust nem osztom, de a cigány- és iszlámellenességet igen. Kínaiakkal szemben szintén nem vagyok megértő - leginkább látva, mit tesznek a balatoni magyar kisvállalkozásokkal. A többit nem osztom nacionalistaként.)

Erősen emlékeztet a szemléletetek a Csurka István által fémjelzett MIÉP-re. És ezt nem gúnynak szántam. Tényleg ez a benyomásom.

Deansdale 2018.02.24. 17:13:21

@Frederick: "Azt mondja, hogy minden ember, akinek sötétebb a bőre a fehérnél"

Ez a te értelmezésed. Szerintem nem a pigmentációval van baja, és nem gondolja azt sem, hogy minden egyes színesbőrű gonosz és hülye. Csak egyszerűsítve fogalmaz, hogy ne kelljen minden egyes kommentjéből egy egész disszertációt írni. A te mondanivalódat is többféleképpen lehet értelmezni, attól függően hogy mennyire jóhiszemű veled az ember.

"Folytatva a gondolatsort... Azért nem moderálod ki MyNick kommentjét, mert titkon egyetértesz vele."

A gerinctelen szemantikai szöszmötölőkkel ellentétben én a legkevésbé sem rejtem véka alá a véleményem, nálam semmi szükség találgatásra, mert azt mondom amit gondolok. Lehet, hogy a Péterblogon vagy bárhol máshol folyamatosan azon kell feszengeni, hogy egy író vagy kommentelő mit gondol _valójában_, de itt erre nincs szükség. MyNick mondanivalójának a magvával egyetértek, ez igaz, moderálni viszont azért nem moderálom, mert nem személyeskedik, tehát semmi szükség a moderációjára. A véleményéért mindenki maga felel, ha neked nem tetszik az övé akkor ezt vele vitasd meg, ne nálam követeld a moderálást. Ja, vele vitatkozni viszont A VÉLEMÉNYÉRŐL kell, nem a személyéről, tehát ha nem tetszik amit mond akkor vezesd elő, hogy a színesbőrűek szerinted jófejek, ahelyett hogy a nyomdafestéket nem tűrő jelzőket nyomnád, mint süket a csengőt.

"Amúgy már jó ideje látom, hogy "Dean és baráti köre" elment egy szélsőjobboldali irányba."

Ha szerinted ez szélső akkor igencsak pofára fogsz esni mikor a valódi szélsővel találkozol :)

"hun-magyar rokonság"

Bammeg, hogy lehet azt nem érteni, hogy a történelem nem politika kérdése, hanem tényeké??? Az, hogy mit gondolok a nacionalizmusról semmiféle befolyással nincs arra, hogy mit állít a genetika meg a történeti antropológia. Akik számára a magyarok őstörténete attól függ, hogy éppen melyik párthoz vagy ideológiához csapódnak, azok hülyék mint egy zsák szén, csakúgy mint azok akik szerint a politikai ellenfeleik biztosan ugyanebben a hülyeségben utaznak, csak a másik oldalon. VALÓSÁG csak egy van, amire a tudomány tud rámutatni, hinni pedig abban kell. Minden más baromság.

"Magyarország csak ártatlan áldozata a nácizmusnak és a bolsevizmusnak"

Jó hogy ilyen dumával jössz épp miután lement itt a nagy nácivita :) Egyébként igen, bár voltak Mo-n páran akik kiszolgálták a beteg ideológiákat, alapvetően a németek és oroszok rángattak minket dróton (mindkettőnek itt állomásozott a hadserege, csak emlékeztetnélek), úgyhogy nem vagyunk felelősek a hülyeségeikért - különösen az újabb generációk nem, akiknek eleve semmi köze ezekhez.

"xenofóbia"

Nem ugyanaz az országot nem hagyni idegenek kezére jutni, mint ok nélkül gyűlölni mindenféle idegent. A kínaiakról speciel a kutya sem beszélt (illetve őket kizárólag te gyűlölöd), az arabok eleve nem részei a magyar nemzetnek (de ne is legyenek, jól van ez így), a cigókkal és zsidókkal pedig nagyságrendekkel több a kár mint a haszon. Vagy talán te ezt nem így látod? Szerinted mikor Izrael külpolitikája Mo-t érinti akkor a mi érdekeinket érvényesítik a saját kárukra? A holokausztra hivatkozva, ill. a segílykére évente kifizetett százmilliárdoknak szerinted nem lenne jobb helye?

"giccsbe átforduló nemzeti romantika"

Nocsak, te is européer lettél? Gratulálok :) Te is attól vagy menő, hogy lenézed ami magyar, és ha valahol szárba szökkenne egy kis nemzeti érzés azt rögtön le akarod törni? Erre alapoztatja veled az önbecsülésed az új mester a péterblogon? :)

"Hogy mit fogadok el belőle, az megint más kérdés."

Nahát baszod a szemünkre olvasol egy rakás dolgot, aztán kifejted hogy a kétharmadában egyetértesz - most akkor mi is a bajod voltaképpen? :)

"Csurka István"

Őszintén szólva akkor még nem nagyon érdekelt a politika mikor a vén fasz nyomult, illetve akkoriban még részben a libsi propaganda hatása alatt álltam, úgyhogy nagyjából csak annyit tudok róla, hogy egy vén fasz volt. Ha hasonlókat mondott, mint én (ami nem feltétlenül egyenlő azzal amit te gondolsz arról hogy mit mondok), akkor nem is volt olyan hülye. De inkább úgy hiszem csak te erőlteted ezt az asszociációt, hogy engem sorolhass egy olyan táborba amit egyébként lenézel, hogy összejöjjön egy kis guilt by association.

Nade ha már ennyire erőlteted ezt a vitát, hogyan is állunk a te kétszínűségeddel? Szerintem teljesen normális voltam veled, te meg más helyekre jártál engem a hátam mögött mocskolni. Hirtelen barátokat cseréltél, és ennek örömére elkezdtél visszajárni ide embereket szapulni. Az egyik nap még a férfihangos táborban szidtad a feministákat, a következőn meg már a hazai MRA köröket sároztad. Ember...

Frederick 2018.02.24. 18:20:45

@Deansdale:

„Nocsak, te is européer lettél? Gratulálok :)”

Azt, hogy többre tartom az igényes művészfilmet (A lovasíjász) az igénytelen giccsnél (Honfoglalás), az nem europierség.

Mutatok neked egy színvonalas nacionalista mozgalmat.
www.rakocziszovetseg.org/
Épp ma írtam alá egy petíciójukat.

„ne nálam követeld a moderálást.”

Eszemben sincs!

„Bammeg, hogy lehet azt nem érteni, hogy a történelem nem politika kérdése, hanem tényeké???”

Én nem vagyok híve sem a finnugor elméletnek, sem a hun-magyar rokonságnak. Szerintem is döntse el a tudomány (jelen esetben a genetika lesz a döntő, úgy gondolom), ne a politika. De van egy olyan érzésem nekem is, hogy az eurázsiai származás lesz az igaz. Mindenesetre ennek megválaszolását rábízom a szakemberekre.

„A kínaiakról speciel a kutya sem beszélt (illetve őket kizárólag te gyűlölöd),”

Gyűlölet nincs bennem a kínaiak iránt. Sőt, magam kifejezetten szeretem a kínai akciófilmeket. A kínai nacionalizmusukra irigykedve nézek, még annak ellenére is, hogy Tibettel szemben kifejezetten gecik. Egyszerűen csak nem tetszik, hogy a kínai vállalkozások nem fizetnek adót, és tönkreteszik a magyar kisvállalkozások részét. Igazából itt is csak a nacionalizmus beszél belőlem.

„a péterblogon”

Őket hagyjuk ki a dologból! Péter kijelentette, hogy olvassa többé a blogod. Titkos suttyomban elolvasta a hitleres cikked. Foma meg fogalmam sincs. Nem érdekes, mi az ő álláspontjuk a témában. Most a saját véleményem ütköztettem a tiéddel.

„Ha hasonlókat mondott, mint én (ami nem feltétlenül egyenlő azzal amit te gondolsz arról hogy mit mondok), akkor nem is volt olyan hülye.”

Egy ex-miépes ismerősöm mesélt róla egy-két dolgot. Régebben még egy tisztességes nacionalista volt, aztán fokozatosan romlott a szellemi állapota. Zsidókérdésben hasonlókat mondott, mint te, igen. Fontosnak tartotta a nacionalizmust, a nemzettudatot. Sajnos volt egy-két botlása.

„Az egyik nap még a férfihangos táborban szidtad a feministákat, a következőn meg már a hazai MRA köröket sároztad.”

Csak felismertem, hogy egyik oldal sem különb, mint a másik.

Szerintem itt zárjuk le. Annyira nem éri meg ölre mennünk. Csak a vérnyomásunk lesz magad. Én a magam részéről kezdek belefáradni.

„Ember...”

Egyébként biztos, hogy én is felelős vagyok abban, hogy ennyire elharapózott a helyzet. Nem tagadom le a felelősségemet. Mindegy, fáradt vagyok ettől az egésztől, és van jobb dolgom is. Szerintem fejezzük be.

Sajnálom. Szerbusz.

Frederick 2018.02.24. 18:24:59

Gyorsan gépeltem. Egy helyen ezt akartam írni:

Péter kijelentette, hogy nem olvassa többé a blogod.

Lassan eljutok odáig, hogy én sem. A Hitler-poszt mondjuk jó volt.

Deansdale 2018.02.25. 09:18:39

@Frederick: Ja, csak még egy gondolat az ún. rasszizmussal kapcsolatban: azt ugye tudjuk, hogy már a csecsemőkben kialakul, hogy a családjukhoz hasonlító emberekben bíznak, a másfélékben (idegenekben) kevésbé, vagyis a tudatalattiba van kódolva az ismeretlen/szokatlan kinézetű emberektől való távolságtartás, NEM GYŰLÖLET, de némi bizalmatlanság. Ez marhára tudja feszélyezni a tudatalattit, ha olyan közegbe kerülsz ami tele van idegenekkel. (Többek között) ezért nyilatkozza azt egy rakás nyugat-eui ember, hogy nem érzi otthon magát az országában mióta elözönlötték a bevándorlók.
www.breitbart.com/london/2018/01/18/majority-belgians-no-longer-feel-home/
Ennek semmi köze a xenofóbiához, ez biológia, illetve evolúciós pszichológia - a tudatalattid tisztában van a ténnyel, hogy rokonokban jobban bízhatsz, mint idegenekben, és hiába magyarázod a progresszív dogmát a saját tudatalattidnak, hogy felvilágosultság meg diverzitás meg antirasszizmus, az ösztöneid leszarják az üres szofizmusokat. (Ezt nem személyesen rád értem, a "te" alanyt általános értelemben használom, szokás szerint.)

Namármost ennek megvan az a különös vonzata, hogy ha az óvodás korú gyereked bekerül egy csoportba, és ott mindenki más nemzetből származik, akkor is érezheti magát otthon, ha mindegyik gyerek hasonlít hozzá. Összeszedhetsz te egy írt, egy spanyolt, egy románt, egy beloruszt, meg akár még egy zsidót is egy csoportba, ott a tudatalattid nem fog szirénázni, hogy legyél óvatos mert idegenek vesznek körül, ugyanis mind megközelítőleg egyformán néznek ki. Az USA-ban is addig működött a bevándorlás meg az "olvasztótégely", amíg európaiak vegyültek egymással, hiszen magyarázhattad te a gyerekednek, hogy a szomszéd digó és ezért ne bízzon benne, ha a gyereked ránézett nem volt képes rassz alapon elkülöníteni, így az előítéletek igen gyorsan kikoptak a generációváltásokkal. A sok különböző fehér nemzetből egy fehér nemzet lett.

El sem kezdem magyarázni, hogy mi van ha egy ilyen rendszerbe bedobsz egy négert vagy arabot, mert teljesen egyértelmű, ha nem vakítod el magad szándékosan a világ eseményeire.

Szóval a lényeg annyi, hogy bár divat a nagypofájú álentellektüelleknél a bőrszínre alapozott dolgokat lenézni és elutasítani, mint vak gyűlölködést és ostobaságot, azért a bőrszín közel sem lényegtelen, sőt. Itt szokás szerint az a helyzet, hogy az átlag jóskának több esze van, mint a magukat magasabbrendűnek képzelő megmondóembereknek.

Frederick 2018.02.25. 09:44:02

@Deansdale: Jó, oké, ez érhető. Amikor Budapesten vagyok, és tele vannak a belvárosi utcák négerekkel, arabokkal, cigányokkal, indiaiakkal és ázsiaiakkal, én is kényelmetlenül érzem magam.

A migráció egy olyan folyamat, ami beindítja minden európai országban a nacionalizmusok ébredését. Ami nem csupán törvényszerű, de létszükséglet is. Az európai nemzetek szempontjából létszükséglet, hogy felébredjenek a nemzeti érzelmek, és összeálljanak egy szilárd nacionalizmussá. Ami nem mindegy, hogy ki fogja az adott országban képviselni a nacionalizmust. Én irigykedve nézem az ébredező nacionalizmusok közül a németet (Pegida) és a franciát (National Front). Ami Magyarországon problematikus, hogy a nacionalizmust monopolizálta magának két párt: az egyik a JOBBIK, ami csúnyán átvágta a palánkon a saját nacionalista híveit, a másik a FIDESZ, ami szintén nem túl megbízható. Magyarországon még elkélne néhány nacionalista mozgalom, bár próbálkozások vannak (Identitesz). Most arról nem is beszélek, hogy ezek még versengenek is egymással. A JOBBIK a FIDESZ-t ekézi, az Identitesz a JOBBIK riválisaként tündököl stb. (Fasza széthúzás egy válságos időszakban, amikor a nemzet megmaradása a tét!)

Mindenesetre ébredeznek a nacionalizmusok - a nacionalista táborok összetétele pedig vegyes. Van ilyen, van olyan is. Sajnálatosan felszív magába balhés, barbár elemeket is. Olyan elemeket, amelyek lejárathatják ezeket a nacionalista mozgalmakat. (Lásd a nácis vitádat).

Nacionalista vagyok, nem antinacionalista. (Aki fél a nacionalizmustól, az vagy pénzért fél tőle, vagy vaj van a füle mögött, vagy ostoba.) A rasszizmus már problémásabb dolog. Eredményezett pár nem éppen kellemes jelenséget. Persze hallottam már olyan eszmefuttatást is, hogy a rasszizmus nem ördögtől való, és hogy el kell különíteni a vulgárrasszizmustól. Lehet benne igazság, talán, nem tudom, mert annyira még nem mélyedtem el a kérdéskörben. Mindenesetre azt látom, hogy a cigányok, a kínaiak és a muszlimok tudják bomlasztani a nemzettestet. Zsidókérdés kissé bonyolultabb - ott jó lenne elválasztani egymástól a Radnóti Miklóst a György Pétertől.

Mindenesetre Európát az mentheti meg, ha felébrednek benne az európai nacionalizmusok. Szűkítve a kört Magyarországra: itt kifejezetten létérdek egy egészséges és erőteljes magyar nacionalizmus kialakulása. Ami nem mindegy, hogy ki fogja tematizálni.

KalmanBlog 2018.02.25. 20:07:49

@Deansdale: Én anno meghallgattam Csurka egy előadását személyesen egy egész kis teremben, szóval szinte testközelben voltam hozzá. Élőben tisztességes, normális és intelligens ember benyomását keltette. Arra már nem emlékszem, hogy pontosan miről volt szó, de arra igen, hogy elgondolkodtató volt.

A politikai tevékenységét túl közelről nem követtem (túl fiatal voltam még), de ha jól emlékszem nem mutatkozott árulónak sohasem, mindig elvhűen a nemzet mellett szólt. A pártja szétesett körülötte, de ezt legvalószínűbb, hogy a beépített ügynökök okozták. De aki jobban emlékszik meg jobban figyelt anno, az nyugodtan javítson ki.

Azért jegyzem meg mindezt, mert szerintem több tiszteletet érdemel. Velünk volt és tenni akart értünk.

Deansdale 2018.02.26. 07:24:45

@KalmanBlog: Ha lesz egy kis türelmem a témához utánanézek a mondanivalójának, és újragondolom az álláspontomat ha szükséges. A "vén fasz" kitétel jelen esetben csak a saját régi benyomásaimra utalt, jobb lett volna elhagyni.

zriff 2018.03.12. 22:08:17

@-JzK-: Ez is a végjáték jele. A polkorrektek mánia egyre súlyosabb méreteket ölt, hogy már nem lehet elkendőzni a férfiellenes atrocitásokat, de még most sem mernek szembenézni az igazsággal hogy nem működik az egész rendszer.

KalmanBlog 2018.03.22. 12:45:08

Londonban a "Bobby"-k próbálják értelmezni, hogy mi a gyűlöletbűn. Először megjelent a gondolatbűn, aztán javították:

(Nem tanultak matematikát, mert akkor tudnák, hogy ha egy rendszerben ellentmondáásos axiómák vannak, akkor mindent meg mindennek az ellenkezőjét is be lehet bizonyítani. Régóta kár tehát erőlködni a definíciókkal.)

www.breitbart.com/london/2018/03/20/london-police-edit-thought-crime-threat-ridicule-online/

Javították, és még rosszabb lett. A Daily Stormer által kiemelt rész az új változatból:

“Evidence of the hate element is not a requirement. You do not need to personally perceive the incident to be hate related. It would be enough if another person, a witness or even a police officer thought that the incident was hate related.”

Hevenyészett fordításom:

"Nem szükséges, hogy legyen bizonyíték a gyűlölet jelenlétére. Nem kell személyesen úgy éreznie, hogy a cselekmény gyűlölettel kapcsolatos. Elég ha egy másik személy, egy tanú vagy akár egy rendőr úgy gondolja, hogy a cselekmény gyűlölettel kapcsolatos."

dailystormer.name/london-police-edit-hate-crime-description-after-getting-mocked-by-online-trolls/

Deansdale 2018.03.22. 17:06:23

Mi a különbség Hillaty és Putyin között?

Putyin meg is nyeri a választást amit megbundázott.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.03.22. 17:40:28

Mit kíván a magyar nemzet? Gendersemleges imaszőnyeget a safe space mecsetpincébe!

DennisVT1 2020.01.07. 00:12:07

Na ez az, ami most pár hete 100%os bizonyossággá vált, már ülésezett is rajta a szenátus, és az ex-FBI vezér is tolja a meaculpát egy raklap mellébeszéléssel.

Deansdale 2020.01.07. 17:40:37

@DennisVT1: Nem lesz belőle semmi, a cikkben feltett kérdésre megvan a válasz: igen, következmények nélküli világban élünk, legalábbis az elit.
süti beállítások módosítása