HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • don Fefinho: @Mia and me: Meg a józan paraszti ész is azt mondja, hogy ha valaminek az egy napi és a két heti megtérülési rátája között csupán kétszeres szorzó van, akkor azt egy-két napnál tovább nem éri meg ... (2018.03.20. 09:40) Marvel vs. Marvel
  • KalmanBlog: @Mia and me: Mert aztán annyian halnak éhen Magyarországon... Ezt azért már nem kéne. Kinek nem biztos, hogy két hét múlva élni fog? A haldoklókon kívül mindenkinek az. Leszámítva a balesetet és egy... (2018.03.20. 00:59) Marvel vs. Marvel
  • gazellla: @Sipi81: Az a baj, hogy ha beilleszkedsz cigányként a többségi társadalomba, akkor kiírtad magad onnan, ahonnan jöttél. Érdemes beszélni egy-két rendes, dolgos cigánnyal, aki putriból jött, hogy me... (2018.03.19. 23:27) Marvel vs. Marvel
  • Mia and me: @KalmanBlog: Ma is van ilyen motiváció - a csp hiányzáshoz kötött, azaz nem tudom pontosan de x igazolatlan iskolai hiányzás után nem jár a családi pótlék. (2018.03.19. 23:04) Marvel vs. Marvel
  • Mia and me: @-JzK-: "melyik választanád: most kapsz ötezer forintot, vagy egy 2 héten belül tízezret. A buta ember csak az azonnalt ismeri, a vágyai elhalasztására, kielégítésük késleltetésére még a maga érdeké... (2018.03.19. 23:00) Marvel vs. Marvel
  • Utolsó 20

Miféle iszlamizáció?!

2018.02.05. 20:51 Deansdale

Nincs kedvem körítést írni a dologhoz, csapjunk a lecsóba: íme egy tanulmány a brit kormányzat honlapjáról, amiben a brit kormányzat pénzén azt vizsgálja Mona Siddiqui professzornő, hogy hogyan s miként lehetne bevezetni a sharia törvényeket Angliában és Walesben. Ha a muzulmánok csak úgy hobbiból foglalkoznának ezzel, azt még valahol megérteném, de miért adja ehhez a nevét a brit állam?

...eközben - az iszlám bevándorlástól nyilván teljesen függetlenül! - Nagy-Britannia elindult a délafrikásodás útján: az első hivatalos magánrendőrség a fizető közönség bűnügyeit göngyölíti fel, mert az állami változat már nem bír a sok munkával.

128 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi nyilatkozatban.

Alfőmérnök 2018.02.13. 23:16:24

@Frederick: A fent linkelt posztban egyik kommentjében azt írja tünci: "En nem olvastam Molnar Tamas egyik konyvet, csak olvasgattam, amikor meg ilyesmit csinaltam" és hogy Molnár azért nem semmi, mert Az értelmiség alkonya Amerikában jelentős hatással bírt.
Vagyis Elek egy ostba sznob, aki azért tartja valaminek Molnárt, mert a fasszopó USA-ban konzervatív körökben elismert volt. Ha véletlenül ez nem történ volna meg (pl. nem adják ki a könyvét, ahogy a Gallimard nem adta ki, már a nyomda előtt állt a könyv, csak visszavonták a szerződést), akkor Elek MT-t egy mucsai kis senkinek tartaná, és innen-onnan kiragadott idézetekkel bizonygatná, hogy egy senki, és milyen mucsai dolog, hogy az ő nevét viseli egy kutatóintézet MO-n.
Egyébként Molnár nem csak az iszlámban látott veszélyt, de pl. a melegházasságot is megengedhetetlennek tartotta (és meggyőződésem, ha élne, ma is tiltakozna ellene) és számos más, mai liberálisok által vállalhatalan nézetet vallott (pl. FEMINIZMUSELLENES volt :) ).

És ezt is írja ez a nyomorult patkány, ez az eszelős szarházi: "Szóval, a brit felsőoktatásba invesztáltak 14 millió fontot. És....Most jön a félelmetes dolog. Nem a Molnár Tamás Fajbiológiai Központnak adományozták orrgörbületi kutatásokra..". Szóval lerasszistázza, antiszemitázza az MT Kutatóközpontot, nyilván, mert plátói szerelme, MAK a vezetője. Na most azt nem árt tudni, hogy az MT Kutatóközpont kifejezetten filoszemita konferenciát rendezett:
www.mazsihisz.hu/2018/02/01/tobbes-kotesben--magyar%E2%80%93zsido-multak-es-egtajak-%E2%80%93-meghivo-konferenciara-11412.html

Vagyis ez a nyomorult féreg antiszemitizmust kiált ott is, ahol éppen magyar-zsidó összeborulás van.

Van benne igazság, hogy a Molnár Tamás-tanítványok is szaporodnak, de ezt kevésbé tartom káros folyamatnak, mint a Hamvas-tanítványok szaporodását, mert szerintem Molnárt nem lehet úgy félreinterpretálni, ahogy sokan félreinterpretálják szerintem Hamvast.

Alfőmérnök 2018.02.13. 23:20:03

@Mr Falafel: Amenyiben a patkány-létet "élet"-nek lehet nevezni, annyiban azt lehet mondani, hogy él. :)

Alfőmérnök 2018.02.13. 23:23:17

Ezt ismeritek?
generacio.eu/

Csak a címszavkat olvastam el, így elsőre elég szimpatikusnak tűnnek, de még nem volt időm áttanulmányozni az anyagaikat.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.16. 11:56:17

@Alfőmérnök: Mert mi a baj Hamvassal? Én még semmit nem olvastam tőle, csak mindenhonnan azt hallom, mennyire el vannak ájulva tőle.

KalmanBlog 2018.02.16. 13:51:16

@Sipi81: Én próbálkoztam vele, és az jött le, hogy a szépen hangzó semmit csűri-csavarja. De úgy ám, hogy véletlenül se állítson semmi konkrétat, amivel vitába lehetne mondjuk szállni. De olyat sem, amit valami más mellé lehetne tenni megmérni, belegondolni, felhasználni. Egy hatalmas kellemes semmi.

De lehet, hogy rossz végén fogtam meg, ezután az élmény után nem olvastam a teljes életművet.

zriff 2018.02.16. 14:09:51

Itt egy oldal ami a migrációval és a hatásaival foglalkozik, érdemes megnézni: voiceofeurope.com/

Deansdale 2018.02.16. 14:51:02

@KalmanBlog: Hamvasnak vannak könnyedebb, inkább irodalmi mint filozofiai jellegű írásai, meg komolyabb spirituális/filozófiai könyvei is, de utóbbiakat csak azoknak ajánlanám, akik fogékonyak az ilyesmire :)

MyNick0 2018.02.17. 18:45:55

LOL:

444.hu/2018/02/17/bevetik-a-brazil-hadsereget-rio-de-janeiroban

Ezek szerint a BOPE sem bír már a favellák füstös lakóival :D

Aurelius Respectus 2018.02.17. 20:10:09

@MyNick0: Pedig Brazíliát Dél-Afrika mellett a multikulturalizmus másik paradicsomának tartják :)

MyNick0 2018.02.17. 20:33:40

@Aurelius Respectus:

Multikultinak épp multikulti, csak nem paradicsom, mint ahogy a Föld egyetlen zuga sem az, ahol csak füstösök élnek.

Brazíliában vannak amúgy jó környékek is, érdekes módon pont azok azok, ahol fehérek élnek túlnyomó többségben. Csak egy kis fullamatőr Wikipedia kutatás:

Lássuk csak, melyik Brazília melyik tagállamban a legnagyobb a fehérek aránya? A válasz Santa Catarina a maga 88.96%-ával. Mit tudhatunk meg Santa Catarina-ról?

Wikipedia: "The state's social indicators are among the best in Latin America,[6] being the Brazilian state with the third highest level of median income, besides exhibiting high levels of education[7] and public health, and one of the lowest rates of illiteracy.[8] Santa Catarina boasts Brazil's highest average life expectancy[9][10] and lowest homicide rate[11] in addition to lower levels of corruption.[12] The cities of the state are also considered some of the most livable in the country, enjoying a reputation of being "clean, safe and organized".[12]"

Erre szoktam mondani, hogy nahát.

Ezzel összevetve Brazília leglepukkantabb tartományai esetében mind 30% alatt van a fehérek aránya.

Kokeró ország nem ország, fehér ország mennyország.

Aurelius Respectus 2018.02.17. 21:11:48

@MyNick0: Ezt a paradicsom szót iróniának szántam, a hazug balosok baromságai miatt, amit írtak erről a két országról.

Alfőmérnök 2018.02.20. 01:04:39

@Sipi81: Sokan támadják. Az ateisták-racionalisták többnyire azzal, amit @KalmanBlog: is ír.
A stílusát pl. Nemes Nagy Ágnes is kritizálta.
Mindemellett vannak (magasan kvalifikált, intelligens emberek) akik teljesen rákattannak és azt mondják, h az írásaival megváltoztatta az életüket.

Alfőmérnök 2018.02.20. 01:06:50

@Frederick: Valóban korrekt cikk, néhány hülyeséget leszámítva.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.02.20. 06:41:08

@Alfőmérnök: Még FAM mondta, hogy Hamvast inkább érdemes felfogni szépírónak, mint filozófusnak.

A gond nem is éppen Hamvassal van, hanem a különféle gondolkodású "követőivel" és "tanítványaival". Avagy ma Hamvas-követőnek számít a bulvárban fürdő Puzsér, a metafizikai katyvasszal operáló László András-szekta.

A személyes "kedvencem" (tudtommal te is "kedveled") Loxon, aki egyszerre interpretálta magát Hamvas Béla-, László András- és Molnár Tamás-követőnek. :P

Amúgy nekem semmi bajom nincs sem a Hamvas-, sem a Molnár-követőkkel, pár apróságot leszámítva. Akiket én igazán utálok, azok a Lukács György-tanítványok.

Deansdale 2018.02.20. 21:06:19

@-JzK-: Nálam nem működik a link, máris törölték?

Alfőmérnök 2018.02.20. 22:32:59

@Frederick: Szerintem meg Hamvas inkább egy jól író filozófus, akinek amúgy nem egységes az életműve. (Az én személyes kedvencem a Patmosz, ami szerintem a magyar esszéirodalom egyik csúcsteljesítménye. Egyébként úgy tudom, h Mezei Balázs és Szathmári Botond is ezen a véleményem van.
Megjegyzem, nem olvastam mindent Hamvastól és valószínűleg nem is fogok, de nem lepődnék meg, ha találnék még kincseket az életműben, ahogy azon sem, ha bosszantóan modoros dolgokat is.)

Nem tudom, hogy Loxi bármelyik "követőjének" vallja-e magát, szerintem inkább tisztelőjük.
Valóban volt vele egy nagy vitám, de már sajnálom, ami történt, nem mintha nem lett volna igazam, de annyit azóta megtanultam, hogy nem biztos, hogy helyénvaló mindig, minden körülmények között harcolni az igazunkért. Ebbe bele lehet őrülni. Azt hiszem, vannak szituációk, amikor bölcsebb dolog magára hagyni a vitapartnerünket a hülyeségével, téveszméivel. (Az, hogy a jósdát -- erről van szó, ha valaki nem ismerné: delphoijosda.blog.hu/ -- titkosították, egy tipikus öntökönszúrás; elég tartalmas viták (is) zajlottak ott, és tudtommal többszáz olvasója volt, most meg lényegében nem több, mint egy néhány fős belső levelezési lista.)

Lukács-tanítványok... nem mondom, hogy mind utálom őket (van akit igen), csak egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem mondják ki, hogy mesterük egy patkány volt. Van, aki valamiféle morális példaképként tekint rá, ami egészen elképszető szerintem. Ráadásul a bolsevik fordulata utáni dolgait én nagy jóindulattal is max. szellemi maszturbációként tudom értékelni.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.02.21. 06:52:18

@Alfőmérnök:

"Az, hogy a jósdát -- erről van szó, ha valaki nem ismerné: delphoijosda.blog.hu/ -- titkosították, egy tipikus öntökönszúrás; elég tartalmas viták (is) zajlottak ott, és tudtommal többszáz olvasója volt, most meg lényegében nem több, mint egy néhány fős belső levelezési lista."

Azért látom, te is szántál ennek az egésznek egy blogfelületet.
kocsogloxonesgloire.blog.hu/
Még nem néztem át úgy tüzetesebben. :)

"Lukács-tanítványok... nem mondom, hogy mind utálom őket (van akit igen), csak egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem mondják ki, hogy mesterük egy patkány volt."

Kb. nekem is ez a bajom az egésszel. De az ilyenfajta hiánya a szembenézésnek amúgy is jellemzi a teljes baloldalt. Nem csupán Lukács György az egyetlen, akinek a patkánymúltjával nem hajlandóak szembenézni a balosok. Említhetném Simone de Beauvoir nevét is. De kifejezetten bénának találtam, amikor Csunderlik Péter és Tamás Gáspár Miklós (külön-külön) megpróbálták tisztára mosni Károlyi Mihályt, utána pedig legyártani belőle egy ütős példaképet. Önkritika nulla.

"Van, aki valamiféle morális példaképként tekint rá, ami egészen elképszető szerintem."

Az egyik ilyen TGM. Bár ő lassan tényleg beéri Lukácsot, mint destruktív elem.

zriff 2018.02.21. 13:40:53

@Frederick: Ahogy most látom a balosok lassan de biztosan felzabálják önmagukat. A bevándorlók, és a metoo erre jó példa. A bevándorlásnál, a többségében muszlimok által elkövetett atrocitások növekvő száma, és amik más polkorrekt védendő csoportok ellen követnek el, miatt már egyre tarthatatlanabb a multikulti, tolerancia, békés egymásegyüttélés propaganda. A metoo nyilvánvalóvá teszi a boszorkányüldöző mentalitást, de annyi kis haszna volt, hogy már több polkorekt órásról kiderült hogy álszentek (weinstein, joss whedon, louis c.k. ).

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.02.21. 14:02:09

@zriff:

"Ahogy most látom a balosok lassan de biztosan felzabálják önmagukat."

A Gender-reformokkal és a migrációs projektjükkel kiherélik önmagukat. A jelenlegi baloldal, nem véletlenül, feminista. A régi baloldal, Marxszal, Leninnel, Lukáccsal stb. legalább viselt valami maszkulin jelleget. Vállalhatatlan volt az is, tény, de legalább azok a gazemberek férfiak voltak. A posztmodern baloldal viszont kasztrálta önmagát, sokkal inkább nőies.

"annyi kis haszna volt, hogy már több polkorekt órásról kiderült hogy álszentek (weinstein, joss whedon, louis c.k.)"

Nálunk Havas Henrik. Bár hogy egy kétszínű faszfej, eddig is tudtuk. :P

"louis c.k."

Ő teljesen felvallotta az aberrációját. Tett néhány (?) szexuális ajánlatot, amit a hölgyeknek joga volt visszautasítani. Ezen hölgyek közül egy-kettő visszautasította - majd egy MeToo szertartás keretében besúgta... mármint feljelentette. Odavetette a tömegnek - tépjétek szét! A szexuális forradalom egy szerencsétlen gyermeke. Engem nem irritál.

Deansdale 2018.02.21. 14:08:57

@zriff: "több polkorekt óriásról kiderült hogy álszentek (weinstein, joss whedon, louis c.k. )"

Hja, a jobbosokra köpködtek, hogy azok nem eléggé nőpártiak, aztán a lebukó zaklatók és erőszakolók négyötöde furcsamód balos volt. A libsik egy része úgy van vele, hogy mivel ők csúnya dolgok ellen harcolnak ezért nekik többminden megengedett (többek között a csúnya dolgok elkövetése is ami ellen elvileg harcolnak); egy másik része pedig a saját elkövetett bűneiért akar vezekelni a minél hangosabb kisebbségvédő óbégatással. A baloldal szügyig áll a pszichológiai probémákban.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.21. 14:14:11

@Deansdale: Tipikus bolsevik módszer: vádold meg az ellenfeledet azzal amit te elkövetsz.

Deansdale 2018.02.21. 14:15:26

@Frederick: Na igen, Székely Lajcsi esetében nem az a lényeg, hogy mit követett el - hiszen gyakorlatilag semmit -, hanem hogy évek óta nyomatta a férfiellenes balos dumát, aztán az első botlásakor a saját elvtársai fordultak ellene és cincálták szét. Azt hitte az őszinte és tördelmes vallomás majd megmenti a hiénáktól, de tévedett.

Egyébként Whedon sem csinált semmit, nála az volt a nagy "botrány", hogy megcsalta a feleségét néhány munkatárssal. A balos közönség persze ebbe is nőgyűlöletet látott bele, a feminizmus elleni árulásnak vette, a rajongói weblapját bezárták, kitagadták, satöbbi. Elképesztő, hogy mennyire elment az esze a modern fiatal generációknak - kötél általi agyonlövést érdemelne mindenki aki részt vett az oktatást ilyen agymosodává gyalázásában.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.21. 14:19:54

@Alfőmérnök: @KalmanBlog: Hát nem is tudom, lehet hogy valamibe azért majd belekezdek tőle. Erről jut eszembe, múltkor valami úton-módon Hankiss Elemérbe botlottam, akit nagy-nagy szociológusnak tartanak. Meghallgattam egy beszélgetését meg belekezdtem egy interjújába a youtube-on de nem bírtam sokáig (igaz azok nem a szociológiáról szóltak hanem inkább általános hitbéli, filozófiai dolgokról). Szörnyű volt látni azt a rettenetes, reménytelen görcsöt amiben az az ember volt. Egész életében kereste a maga válaszait de sosem talált rá és sugárzott róla a reménytelenség és a belefásultság. Biztos vannak akik ezt nagy gondolkodónak tartották, én inkább szánnivalónak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.21. 14:24:01

@Deansdale: Azért van benne némi irónia, hogy ezeket az embereket saját táboruk végzi ki, még csak nem is politikai ellenfeleik... Ilyen ez a forradalmi hevület: nem lehetsz eléggé radikális.

Aurelius Respectus 2018.02.21. 15:23:47

@Deansdale: Azért valahol a társadalmunk elnőiesedését mutatja, hogy ilyen pletykaterjesztéssel ki lehet készíteni embereket. Mi történt volna 100 éve ? Eleve nem is érdekelt volna senkit például egy félrelépés, nem lett volna következménye csak otthon, ha zavarta volna az illetőt ha ezt terjeszti róla valaki, felkereste volna és néhány pofonnal lerendezte volna a dolgot, ha meg nő lett volna a terjesztő szólt volna a férjnek, hogy állítsa le.

KalmanBlog 2018.02.21. 15:30:35

@Aurelius Respectus: Ott a pont.

Tegyük hozzá, hogy a meetoozás jelenségében valószínűleg jócskán benne van, hogy ezek a férfiak nem voltak eléggé alfák. Ha alfák lettek volna, akkor a nők nem kezdenek kattogni rajta, hogy őket megerőszakolták, hanem nedves álomként gondolnak vissza a történtekre. Jól mutatja az is, hogy töbnnyire nem rendesen megdugták a meetoozókat, hanem virágcserépbe maszturbáltak, meg hasonlók.

A képlet:

Nagyhatalmú pénzes kiéhezett béta bénázik -> meetoo

KalmanBlog 2018.02.21. 18:29:55

@Sipi81: Ha valaki megmondja melyik az igazi mesterműve, akkor én is hajlandó leszek még egy próbát tenni Hamvassal. Ismerősnél láttam a polcán egy könyvét, abba olvastam bele több helyen is lényegében véletlenszerű mintavételezéssel. Szerintem a Scientia Sacra valamelyik kötete volt.

Szergej Csagajev 2018.02.23. 00:43:40

@Aurelius Respectus: 100 éve nem használhattad a médiát a saját nyomorod nyilvánossá tételére, ennél sokkal több különbséget nem látok a kérdésben, pletykálni már akkor is szeretett mindenki.

@KalmanBlog: Egy egész társadalom keretrendszerének megváltozását pedig nem lehet azzal magyarázni, hogy ki mennyire "alfa", ami szerintem egy rém idétlen és egyáltalán nem definiált fogalom. Az egész itthoni mra éra egy olyan kreált személyiségbeli konstruktumról vitatkozik és annak az egyetlen dimenziónak a mentén képzeli el a világ alakulását, amit maga sem tud megfelelő pontossággal megmagyarázni, leírni. Jó lenne, ha minden rossz okozója az lenne, hogy a férfiak egyszer csak úgy döntöttek, elegük van már ebből a hatalmas férfiasságból és most már kollektíve átengednek mindent az asszonynak, de ez kevésbé egyszerű a valóságban.

Alfőmérnök 2018.02.23. 00:57:10

@Frederick: Az egy hirtelen felindulásból született fikablog volt. Én úgy gondolom ma is, hogy igazam volt, mert a jósda azzal az ígérettel jött létre, hogy ott nem lesz moderáció (létrejöttének egyik okaként azt jelölték meg, hogy tölgy egyik kommentjét moderálták Rajcsányiék), oszt Loxi titokban Gloirenak is moderációs jogot adott, aki aztán teljesen önhatalmúan kezdett el moderálgatni és kitiltani. A végén már Loxon is teljesen megőrült, olyan embereket, nickeket tiltott ki, akik erre abszolút nem szolgáltak rá.
De ez már a múlt, sőt: történelem. :) Én nem haragszom senkire, és azt is elismerem, hogy nem kezeltem túlságosan bölcsen a helyzetet.

Valószínűleg arról volt szó, amit akkor is sejtettem, hogy én akkor a fidesz liberális szárnyával szimpatizáltam, és ezért a gloire-félék szemében (gloire egy alapvetően csurkista szemléletű arc, aki azt értékeli a fideszben, amit megvalósít Csurka programjából) ellenségnek számítottam.
Ma szerintem más a helyzet, mint akkor volt, a 2015-ös tömeges migráció és az arra adott válaszok átrendezték a frontvonalakat , és én egyértelműen és felvállaltan a "jobb" (ballib terminológiával: "nácibb") oldalra kerültem. Ezt a változást amiről beszélek, szerintem szellemesen foglalja össze hartland posztja:
hartland.blog.hu/2017/12/22/kisszotar_az_uj_idok_uj_politikajahoz

TGM-et én inkább egy bohócnak tartom. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy ilyen okos ember komolyan gondolja azokat a baromságookat, amiket mond. Persze lehet, hogy túlzottan naiv, jóhiszemű vagyok. Mindenesetre TGM-el szemben pl. Lukácsot nem tudom bohócnak nézni, csak egy (a bolsi furdalata után) alapvetően eltévedt és kártékony embernek. Még humora sem volt, TGM-nek azért van, sőt, szerintem értékelhető stílusa is, még a legelborultabb megnyilatkozásaiban is.

KalmanBlog 2018.02.23. 01:08:31

@Szergej Csagajev: Szerintem elvitathatalan, hogy ezek az alakok, akiket megmeetooztak nem a zsigeri vonzalomra építették a nőzést, hanem a hatalmukkal/pénzükkel való ráhatásra. Ami ugye az alfa/béta felosztásnak a két véglete. Nyilván ezek a kategóriák nem tisztán jelennek meg, de a létezésük elvitathatatlan. Mármint megpróbálhatod elvitatni, állok elébe, de ehhez azért több kellene, mint az egy bekezdésed :-).

Alfőmérnök 2018.02.23. 01:21:50

@Sipi81: Hankiss E. szerintem is egy túlértékelt barom. Amúgy az irodalomtudományi munkássága jelentősebb, mint a szociológusi. Az kétségtelen, hogy nagy tudású ember volt, és elég közérthetően tudott tolmácsolni társadalomtudományi problémákat. De sajna többnyire csak közhelyeket böfögött vissza, túl sok eredeti gondolata nem volt. Szal alapvetően helyénvalónak tartom a rá vonatkozó értékítéletedet. :)
Ráadásul a liberális demokrácia apologétája, s mint ilyen, idejétmúlt figura. :) (Van néhány könyve, amit elég jónak tartok, ilyen az Ikarosz bukása és Az ezerarcú én, de azért ezektől sem voltam annyira elájulva, hogy bárkinek is ajánljam.)

@KalmanBlog: Szerintem kedvicsálónak elég jó a Babérligetköny.
legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li0799
Ha valakinek ez nem jön be, az valszleg Hamvas többi művét sem fogja komálni. Ami nem azt jelenti, hogy buta, vagy hülye, csak annyi,h nem fogékony arra az érzékenységre, ami szerintem Hamvas specialitása.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.02.23. 08:35:20

@Alfőmérnök:

"Hankiss E. szerintem is egy túlértékelt barom."

Egy interjút láttam vele, még Veiszer Alinda kérdezett neki alá, kerülve a legkisebb konfrontációt is. Őszintén megvallva, közhelyeken kívül én sem kaptam mást. Művét még egyetlen egyet sem olvastam. Talán, ha lesz hozzá kedvem, neki esek az Ezerarcú én-nek. De inkább a beszélgetős kötetei érdekelnének, azon belül is, ahol a Tízparancsolat a téma.

Vekerdy Tamásról és Feldmár Andrásról mit gondolsz?

Kiket tartasz a magyar szellemi életben túlértékeltnek, akik szerinted valójában felszínesek, középszerűek, netalántán ostobák?

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.02.23. 08:43:36

@Alfőmérnök: Ha már szóba hoztam Vekerdy-t, ő elég jó koponya, ha gyermeknevelésről és pedagógiáról van szó. Viszont a Gender-kurzushoz való kritikátlan és propagandista viszonya kiábrándító:

Pár eset, amiben ő is kifejezte a véleményét:
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2017/08/lazadas-vasalo-ellen.html
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2017/09/a-gyermekbantalmazas-feminista-eszkozei.html
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2017/10/barnevernet.html

csi szi 2018.02.23. 12:10:21

@Deansdale: Abban a közegben a túlnyomó többség balos (próbálna is nem az lenni) szóval nem meglepő.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.23. 13:00:31

@Alfőmérnök: Egyébként most egy egész jó könyvet olvastam, Csányi Vilmostól az Íme az ember-t. Csányival is néztem már videókat és ő többnyire tetszett, mert olyan meglátásai vannak amik nekem meglepőek vagy új dologra mutatnak rá. Az íme az ember is nagyon tetszett, még a feminizmus egy-két butaságával is foglalkozik szőrmentén (igaz csak pár mondatban). Bár maga a könyv kőkeményen evolucionista és materialista, de én még efelett is napirendre tudtam térni az értékei miatt. Egyébként épp ebben a leggyengébb szerintem, ahol érzi, hogy szépen lebontotta a transzcendens világképet és próbál helyette valami pótlékot adni, na az nem megy neki. De attól eltekintve bizony érdekes könyv.

MyNick0 2018.02.23. 19:37:54

hvg.hu/velemeny/20180223_Hont_liutestverek_tudtukon_kivul_ocsenybe_is_uzentek_migransozas_olimpia

Már megint megy a szarkeverés, az összemosás. Bár tény, hogy nem árt ennek kapcsán tisztázni, hogy tényleg nem azzal van a baj, ha valaki "migráns", hanem azzal, hogyha kokeró. Például a mi cigányaink nem "migránsok", elvégre itt élnek ennek a szerencsétlen országnak a területén már sokszáz éve, mégis bármikor elcserélném az összeset világosbőrű migránsokra.

Mit nem lehet érteni azon, hogy a kínaiak, japánok, koreaiak világosbőrűek, tehát jó emberek, addig a négerek, az arabok, a cigányok, a pakisztániak stb. pedig sötétbőrűek, tehát rossz emberek?

Ezek azt akarják sugallni, hogy a Liu-testvérek olimpiai sikeréből logikailag levezethető a barbár kokerók ideimportálása. Nonszensz.

Szergej Csagajev 2018.02.25. 22:33:51

@KalmanBlog: Elbeszélünk egymás mellett. Én azt vitatom, hogy a társadalmi változások a miatt következtek be, hogy most már nem vagyunk elég férfiasak, mert ez így marhaság is. Mintha kifelejtenénk azt, hogy ez egyfajta kényszerpálya volt, amit a világháborúk indítottak be a kényszerű női munkavállalással, így e miatt nincs sok értelme magunkat ostorozni, és nem is úgy fog ez a folyamat rendeződni, hogy mindenki überfasza csávó lesz.
Az alfázással-bétázással magában meg az a bajom, hogy ezek állatvilágból átvett fogalmak, nem használhatók normálisan, konkrétan az emberi közösségben, ugyanis vonzó sokféleképp lehet valaki (és mindenkinek más a vonzó, még ha néhány általánosság erőltetve ki is mutatható), és nem az alfa gorilláé a törzs összes nősténye. Nem feltétlenül a legizmosabb, legnagyobb és legerősebb hím a nyerő, hiszen akkor a gyúrósok némiképp népszerűbbek lennének, viszont látható, hogy a pénzzel és hatalommal sem lehet mindent magyarázni, mert a metoo-s gyökerek is befürödtek vele. Ráadásul baromira nem csak a fasza csávóknak van nője, olyan alakokat is látok párban, akik az előző gorillás világban 2 hetet sem éltek volna, szóval nem tudom személy szerint ennyiben leképezni a világot. Persze, tudom, nekik nem lesz meg sokáig a csaj, ugyanakkor az mra-s közösség azokat is párkapcsolatra képtelennek bélyegzi, akik hihetetlen alfák, hiszen szarnak az asszonyra és a gyerekre, de legalább értük nedvesedik a bugyi, ez nagyszerű. Nekem nem lenne túl nagy kilátás ez sem, hiszen végső soron mindenki veszít az analógia szerint. Az asszony azért, mert nem az "alfával" van, akivel persze nem is lehetne, a "béta" azért, mert csak basztatják és gyereknevelésre kell, az "alfa" azért, mert 40 éves korára azt a fajta nőcsábászt tisztelhetjük jelentős részükben, akik számára a menőség tetőpontja, ha naiv, fiatal picsáknak teszik a fejüket az éjszakai lávheppinemtudomén buliban. Már kicsit messzire elkalandoztam a kezdeti mondandómtól, de ez a rendszer nem kínál épkézláb megoldást ilyen formán senkinek, és mint már többször megjegyeztem, nem az erőltetett alfásításban látom a megoldást, a legtöbbeknek úgyis hülyén, énidegen módon állna. Az igyekezetet értékelem, de nem az alfásító folyamatok közvetlen ellenkezője miatt jutottunk ide, így attól tartok, hogy tényleges kiutat a jelenlegi helyzetből a mostani társadalmi rendszer kudarca jelenti majd, és egy kis csetepaté, hogy a lusta ajrópéereket majd egy évszázad után felrázza valami kicsit.

Deansdale 2018.02.26. 07:43:39

@Szergej Csagajev: "Mintha kifelejtenénk azt, hogy ez egyfajta kényszerpálya volt"

Nahát ennek így semmi értelme - a jelenség létezik attól függetlenül, hogy mi modern férfiak nem vagyunk okolhatóak érte. A férfiasság mint eszmény láthatóan válságban van, Clint Eastwoodot lecseréltük Justin Bieberre, és nem az a fontos, hogy ezért ki a hibás, hanem hogy hogyan fogjuk visszacsinálni.

"alfázással-bétázással magában meg az a bajom, hogy ezek állatvilágból átvett fogalmak, nem használhatók normálisan, konkrétan az emberi közösségben"

Nem kell a fogalomnak tökéletesnek és mindenhatónak lenni ahhoz, hogy bizonyos jelenségeket le lehessen írni vele. Akik használják ezeket a kifejezéseket azok jobbára értik is, ahogyan te is, csak feszengsz itt teljesen fölöslegesen a metán ahelyett hogy a lényeggel foglalkoznál.

"és mindenkinek más a vonzó, még ha néhány általánosság erőltetve ki is mutatható"

Hagyjuk már ezt az érzelgős utópista hülyeséget, néhány perverztől és traumatizált szerencsétlentől eltekintve mindenki ugyanazokat a dolgokat keresi. Aki nem tud optimálisat fogni, az lejjebb adja az igényeit - mármint a tudatalattija, ami olyan partnert választ neki akinél valós esélye van a kapcsolat létrejöttére -, de erről ne hidd, hogy az ilyen emberek eleve az átlagosat vagy a csúnyát kívánják. Az evolúciós pragmatizmus felülbírálja a vágyakat, de attól azok még egyértelműek.

"nem az alfa gorilláé a törzs összes nősténye"

Magyarázd ezt az évfolyamnyi balf.nak akik irigykedve nézik a jóképű gitáros srácot ahogy végigkefél mindenkit :)

"Nem feltétlenül a legizmosabb, legnagyobb és legerősebb hím a nyerő"

Még jó, hogy az alfa-béta felosztás a legkevésbé sem erről szól, de azért örülünk hogy olyanban akarsz kioktatni minket amihez te értesz a legkevésbé :)

"nem tudom személy szerint ennyiben leképezni a világot"

Akkor talán kérdéseket tegyél fel ahelyett hogy magyarázni akarsz...?

"az mra-s közösség azokat is párkapcsolatra képtelennek bélyegzi"

Ez már többszörösen hülyeség, a férfijogi szféra nem foglalkozik a csajozással. Az MGTOW-ról vagy a PUA-ról beszélhetsz.

"ez a rendszer nem kínál épkézláb megoldást ilyen formán senkinek"

Ha megismernéd a szóban forgó rendszert akkor talán megváltozna a véleményed, tudatlan kívülállóként nehéz lehet erről nyilatkozni :)

"alfásító folyamatok"

Biológiai apa kellene a fiúgyermekeknek, lehetőleg olyan aki maga sem töketlen balfasz.

"tényleges kiutat a jelenlegi helyzetből a mostani társadalmi rendszer kudarca jelenti majd"

Nahát ez sokkal konstruktívabb elképzelés, mint tenni valamit a sorsunk jobbá tételére: üljünk ölbe tett kézzel és várjuk a véget?

kiknekX 2018.02.26. 11:35:02

@Deansdale:
És szeritned a szellemi/lelki síkja a kapcsolatoknak e felett van vagy ez alatt?

Mia and me 2018.02.26. 12:38:50

@Deansdale:

tudom hogy megragadom a lényeget, de nem hagyhatom ki ... :)....

"A férfiasság mint eszmény láthatóan válságban van, Clint Eastwoodot lecseréltük Justin Bieberre, "

a.abcnews.com/images/Entertainment/HT-clint-eastwood-high-school-jef-170530_11x15_1600.jpg

vagy

i-d-images.vice.com/images/2015/11/10/justin-bieber-interview-the-singer-opens-up-about-the-pressure-of-fame-body-image-1447177675.jpg

de a későbbi "ismertebb" ideál-feje is megtalálható most is :

assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/izxZm2j4AUZc/v0/800x-1.jpg

vagy

screenrant.com/wp-content/uploads/2017/12/x-men-origins-hugh-jackman-wolverine.jpg

női szemmel, tök ugyanolyanok. a fenti kettő is egy bizonyos típus, meg az alsó kettő is egy bizonyos típus. Lámlám, pedig az első kép az ugyanaz az ember.

(az hogy ffias, nem a tetkótól függ hanem az arcformától, a szemöldöktől, orr-szem arány, áll-helyzete, stb.)

Az ideál nem változott, legfeljebb egyre kevesebben felelnek meg ennek, és emiatt egyre több ffi érzi önmaga(!) kevesebbnek magát az ideálnál...

Közben meg azért a kapcsolatok jó része ahogy kiknekX is utalt rá - szellemi lelki síkon érnek valamit.
Ami azon a síkon nem ér semmit, mert 0 a felek elköteleződése egymás irányában lelkileg szellemileg, ott kb. tök mindegy az alfaság easwoodság vagy bármiság, 3-5 év után így-vagy úgy de konyec :).

kiknekX 2018.02.26. 13:13:23

@Mia and me:
Igazából nem utaltam semmire, tényleg kérdezem.

Én racionálisan mindig le tudom vezetni, hogy a lelki sík csak illúzió, önigazolás - de sosem hiszem el aztán magamnak.
De ezt is le tudom vezetni, hogy miért nem, de aztán ezt sem hiszem el stb.

Győzzőn meg és aztán midnenki feldughatja magának a fűnyíróját:-).

Mia and me 2018.02.26. 13:24:54

@kiknekX: jah akkor bocs ha beleképzeltem :)

Nekem evidens. A képeket is azért linkeltem, mert persze van egy "tetszési" index mindenképp. Kinek mi jön be, aki a lágyabbakat az Justin, aki a keményebbeket, az Eastwood - de alapjaiban mindkettő a fiatalkori képen ugyanaz az ideál- ugyanazok a vonások - arcszögek. A szineik :) mások csak.

De a kinézet csak figyelemfelkeltés...
Az még csak a beugró bárhová.

kiknekX 2018.02.26. 13:41:41

@Mia and me:
Igazából sztem Clint Eastwood arcra nem igazán maszkulin (persze jóképű), csak amiket filmjeit láttam, abban midnig ezt a magányos, független harcos karaktert hozta.

Justin Bieber munkásságát nem ismerem:-).

Mindig ez jut eszembe a túlzott lelkiségról (illik is az alfa béta témához) Huxley Szép új világban, már nem emlékszem a nevére, az a főszereplő alfa+ hapsi, aki az elején ilyen lázadó szellemű, lelkiző valaki s midnezt azért, mert alfa+ létére valamiért alacsonyabbra sikerült a többi alfánál.
S nagy lázadásában megtalálja a vadembereket, de onnantól meg felkapja a társadalom és elismerik, így rögtön midnennel elégedettebb lesz.

Asidotus 2018.02.26. 13:57:12

@KalmanBlog:
"Ha alfák lettek volna, akkor a nők nem kezdenek kattogni rajta, hogy őket megerőszakolták, "
Dehogynem, bosszúból, hogy nem lett belőle semmi. Ne becsüld le a női nem sötét oldalát

Mia and me 2018.02.26. 14:01:25

@Deansdale: ""nem az alfa gorilláé a törzs összes nősténye"

Magyarázd ezt az évfolyamnyi balf.nak akik irigykedve nézik a jóképű gitáros srácot ahogy végigkefél mindenkit :)
....

"alfásító folyamatok"

Biológiai apa kellene a fiúgyermekeknek, lehetőleg olyan aki maga sem töketlen balfasz."

Igazából sok sok blogot végigolvastam meg mindenféle okosításokat, de még mindig nem értem mitől balfasz az aki nem gitározik, és akkor most ki is az "alfa'- szerintetek faszik szerint?

mert pl. itt írod: Biológiai apa kellene a fiúgyermekeknek, lehetőleg olyan aki maga sem töketlen balfasz...
előtte meg hoztál példát hogy a gitáros fazon a nyerő, a többi meg a balfasz....
A gitáros gyerekből valszeg egy biológiai apa lesz (vagy inkább több :) gyerek biológiai apja lesz), és semmi több - de ezek szerint nem is balfasz, mert a balfaszok azok azok, akik végignézik hogy a gitáros gyerek mindenkit megrak....
Viszont a gyerekeknek meg olyan "nem balfasz" apa kell, aki jelen van, mintát szolgáltat, bemegy a suliba amikor a tanárt kell helyretenni, kiáll a gyerekéért, kiáll a feleségéért, anyuért, ..stb... És ez a nembalfasz-apa valszeg nem a girátos csávó lesz, mert az még 45+ osan is még kopaszon is a régi dicsfényből akar majd megélni és a naív 25 éveseket fogja szédíteni (de ekkor persze már csak ha fizet nekik egy fél üveg tekilát) a bárpultnál....

szóval nem , nem értem a szintezést még mindig pedig elég sok mindent elolvastam itt is meg máshol is :)
Most akkor ki a menő és ki a balfasz? :)

KalmanBlog 2018.02.26. 14:45:22

@Mia and me: A biológiai apa kell a gyereknek szerintem úgy volt értve, hogy az kellene neki, hogy a biológiai apja nevelje. És pont ez a probléma a szabályok nélküli társadalommal, hogy megteheti egy nő, hogy a gitáros gyerekét felnevelteti egy aktakukaccal.

Amúgy nyilván minden gyereknek van vagy legalább volt biológiai apja. (Ameddig nem szintetizálunk spermiumot így is lesz.)

Alfa az, aki megdugja az összes lányt. A gitáros egy toposz. Azért használjuk, mert általában mindenki ismer ilyen gitárost. És akkor érti, hogy ja igen rá gondolunk, hogy alfa. De nem a gitár a lényeg, hanem a bugyinedvesítő képesség. Ennek nem minden aspektusát értjük a mai napig sem, és csak egy részét tudjuk mímelni, de attól még nem lehet letagadni, hogy létezik ez a tulajdonság.

Az meg, hogy egy fél üveg tekilával fog csajozni szerintem rosszindulatú tévedés. Én még olyat nem láttam, hogy egy lány pia miatt olyannal lefeküdt volna, akivel egyébként nem akart volna. Az más kérdés, hogy esetleg az erkölcsein segíthet lazítani a pia, de a vonzalma alapvetően megváltozni nem fog.

KalmanBlog 2018.02.26. 14:53:54

@Asidotus: :-) van ebben valami. Szerintem a metoo második hullámában fognak ezek előjönni. Pont mai Daily Stormer hír, hogy Monika Lewinsky rádöbbent, hogy ő is megmetoozza Clintont.

Pedig Clinton nem volt annyira gusztustalan figura, Monika meg már akkor is pufi volt, úgyhogy az SMV skálán egyértelműen felette állt Clinton.

dailystormer.name/yes-monica-lewinsky-comes-out-in-support-of-metoo-retroactively-metoos-bill-clinton/

Mia and me 2018.02.26. 15:19:47

@KalmanBlog: "Alfa az, aki megdugja az összes lányt. "

aha..... de ez akkor csak ilyen "utólagos" kategória meg magyarázat már megint (azok számára, akik valamiért egy lányt se dugtak meg...)

Bocs ha sarkítok, de én ezt érzem.

Alfa az, aki 30 éves korára többszáz nőt megdug és van esetleg 1-2 elejtett gyereke itt ott. (amit az könyvelő nevel)
Igaz hogy a többi "balfasz"-aktakukacnak megvan a stabil nője és esetleg 3 gyereke is van, de az akkor is balfasz, mert szegény a felesége előtt csak 2 vagy 3 (az is véletlen sikerült) nőt dugott meg.... ?
Ez az alfaság-balfaszság? Mert akkor a nők körében mégiscsak a balfaszok a nyerők, és lehet hogy a gitáros csávó 2 gyerekét más neveli, de összeségében mégis a balfaszok boldogok a balfasz nőjük meg családjuk mellett (gondolom akkor a nőjük is egy balf.sz hogy neki nem a gitárostól van legalább a fél kölyke...)...:/

"Az meg, hogy egy fél üveg tekilával fog csajozni szerintem rosszindulatú tévedés. Én még olyat nem láttam, hogy egy lány pia miatt olyannal lefeküdt volna, akivel egyébként nem akart volna."

Ez utóbbi mondat inkább a tévedés. vagy 20 éve dívik a csajt leitatni és játszogatni vele (még úgy is ha nem is akar inni - ne mond hogy nem hallottál a vodkanarancsba kevert szarokról) - és persze lehet az is hogy tisztességes lány nem jár bulizni, csak akkor meg ugye megint azon megy a sírás hogy hol vannak a nők/csajok...? hogy ismerkedjen a sok faszi ha csak ők vannak minden zenés táncos helyen...?...

KalmanBlog 2018.02.26. 15:23:13

@Szergej Csagajev:
Ha a háború miatt volt kényszerpálya, akkor miért kell ezen a pályán lennünk ma is, amikor már régóta békében élünk?

Az ok okozat iránya talán vitatható (én abban hiszek, hogy részben a technológiai fejlettség az ok, részben pedig ellenségeink által irányított társadalommérnöki folyamat), de az kétségtelen, hogy a férfiak feminizálódása folyamatos. Remélem ebben egyetértünk.

A Red Pill felismerése az, hogy ha a feminizálódást megállítjuk és helyette tököt növesztünk és férfiasan viselkedünk, akkor attól megjavul az életünk. A "megdöbbentő" tapasztalata kivétel nélkül mindenkinek, aki erre az útra lép az, hogy az élete sokkal jobbá, élhetőbbé, élvezhetőbbé válik. És "érdekes módon" a hozzájuk tartozó nők élete is.

A dolog tehát működik, és ebből arra lehet következtetni, hogy ha széles körben el lehetne terjeszteni, az megállítaná a társadalom szétesését.

Az más kérdés, hogy egyelőre nem úgy néz ki, hogy ezt sikerülni fog elérni. De ennek nem az az oka, hogy a férfias út nem járható, hanem hogy kékpirulás álomvilágban felnőtt férfiakat nagyon nehéz felébreszteni.

Amiket az alfákról-bétákról írtál, azt Dean már kielemezte.

Egy pontot azért kiemelnék belőle, mégpedig ezt: "Nekem nem lenne túl nagy kilátás ez sem, hiszen végső soron mindenki veszít az analógia szerint." Ebben a mondatban rátapintottál a lényegre: a legtöbb ember elégedetlen marad, mert nem tudja a saját ösztöneit korlátlanul kielégíteni. És ezért kompromisszumra kényszerül. Sajnos ez így van megváltoztathatatlanul. Az a kevés ember, aki elégedett azért tud az lenni, mert elfogadta a saját kompromisszumát.

"nem az erőltetett alfásításban látom a megoldást, a legtöbbeknek úgyis hülyén, énidegen módon állna"
Én meg úgy látom, hogy amióta figyelek arra, hogy alfásodjak jobb az életem. És ahogy fentebb írtam kivétel nélkül mindenki így jár. Csak azok kritizálják, akik meg sem próbálták. Valóban előfordul, hogy ahol régről ismernek eleinte furcsán hat a megváltozott éned. A 12 Levels of Dread írás szerint is ha jól emlékszem a bétaságban eltöltött évenként egy-egy hónap kell ahhoz, hogy helyrehozzunk egy kapcsolatot. Ilyenkor el kell döntened, hogy érdemes-e küzdened azért, hogy másképp nézzenek rád, vagy pedig keresel új társaságot.

KalmanBlog 2018.02.26. 15:30:40

@Mia and me: Hallottam a belekevert dolgokról persze. De az már más kategória, az már valóban erőszak szerintem is.

Én arról beszéltem, hogy ha spiccesre issza magát egy nő, attól nem fog vonzódni ahhoz, akihez egyébként nem, maximum kicsit bevállalósabb lesz.

De a 20-as éveikben menő gitárosoknak általában nem kell ilyenekhez folyamodniuk a 40-es éveikben, mert addigra annyira betanulják a megfelelő viselkedésformákat, hogy simán ellensúlyozzák az esetleges korból adódó hátrányukat. Ami az SMV táblázatok szerint 45 évesen még egyáltalán nem vészes. therationalmale.com/2012/06/04/final-exam-navigating-the-smp/ - de itt szerintem túl meredek az esés.

kiknekX 2018.02.26. 15:34:39

@Mia and me:
sztem ott keveredik a dolog, hogy a biológiai elvárásokat és a társadalmi elvárásokat is összemosná.
Ilyen, mint írod:
"bemegy a suliba amikor a tanárt kell helyretenni, kiáll a gyerekéért, kiáll a feleségéért, anyuért, ..stb.."
asszem csak a páros utódgondozós madaraknál van. Egyszer olvastam Konrad Lorenztől egy nagyon klassz könyvet a nyáriludakról. Azok ilyenek.

Tehát olyan nincs, hogy biológiailag és társadalmilag is jó legyen. LEhet "fake"-lni, ha vki ügyes, vagy önámítani, kompromisszumok vagy pediglen beleszarni:-).

KalmanBlog 2018.02.26. 15:37:36

@Mia and me:

"Mert akkor a nők körében mégiscsak a balfaszok a nyerők, és lehet hogy a gitáros csávó 2 gyerekét más neveli, de összeségében mégis a balfaszok boldogok a balfasz nőjük meg családjuk mellett"

Ha boldogok, akkor annyira nem balfaszok. Aki valóban balfasz, annak nem nagyon van esélye boldognak lenni, mert a nője nem fog zsigerileg vágyni rá, és szexinségben szenvedő, veszekedéssel teli házassága lesz.

Előfordulhat, hogy véletlenül a saját gyerekeit neveli, ez igaz. Biológiai értelemben még lehet viszonylag sikeres egy balfasz is, mert még nem esett szét teljesen a monogámia. De ha teljesen megszűnik a nők függése a férjük által biztosított erőforrásoktól, akkor ennek a vigaszágnak is vége lesz.

"a felesége előtt csak 2 vagy 3 (az is véletlen sikerült) nőt dugott meg...." Olyan nincs, hogy véletlenül sikerül megdugni egy nőt. Ez is a női szolipszizmus terméke. Ahhoz, hogy mi férfiak megdugjunk egy nőt bizony tenni kell, küzdeni kell. (Persze a legfelül állóknak nem sokat, de ők meg azért tettek, hogy ott legyenek.)

Deansdale 2018.02.26. 16:25:51

@kiknekX: "És szerinted a szellemi/lelki síkja a kapcsolatoknak e felett van vagy ez alatt?"

Az ösztönök, az érzelmek az alap, azon minden más felépítmény, de hogy érdemes-e valamelyik síkot kinevezni magasabbrendűnek vagy alacsonyabbrendűnek, azt nem tudom. A dolgok úgyis csak akkor működnek normálisan, ha mindhárom síkon van tevékenység, és megvan az összhang. Divat a testi dolgokat lenézni, csakhát akik azt képzelik magukról hogy ők az "alantas" dolgokon már felülemelkedtek gyakran pofára esnek.

Mia and me 2018.02.26. 16:44:47

@kiknekX: "sztem ott keveredik a dolog, hogy a biológiai elvárásokat és a társadalmi elvárásokat is összemosná.
Ilyen, mint írod:
"bemegy a suliba amikor a tanárt kell helyretenni, kiáll a gyerekéért, kiáll a feleségéért, anyuért, ..stb.."
asszem csak a páros utódgondozós madaraknál van. Egyszer olvastam Konrad Lorenztől egy nagyon klassz könyvet a nyáriludakról. Azok ilyenek."

:) és akkor a régi vágású úriemberek, akik azért cizelláltan elküldték a búsba a tanárt is meg a szomszédot is ha b.sztatta a gyereket vagy a zasszonyt, azok nyáriludak voltak? :) (vagy csak akkor ha közben nem jártak csendben k.rvázni is... :D ?)

szerintem nem választható el a biológia meg a társadalom mert egy biológiai testben, de társadalomban élünk. Azaz nem összemosás, hanem inkább mozaikszerű szerintem a dolog. Bizonyos mozaikok felcserélhetőek, bizonyosak meg nem, de függetlenül ettől azért bizonyos számú cserép- "darab" kell, hogy kiadjon egy jól érzékelhető képet.

És azok a faszik sírnak, (meg nők is, csak ez nem női blog- itt őket azért nem említem:)), akiknek túl kevés a cserép a (boldogságos) legalább valamit ábrázoló képhez.

Manapság mindenki ráment a biológiára meg a látványra meg a pénzre (nem társadalmilag- hanem inkább ilyen hírnévileg)- inkább csak ebben látom a "bétásodást" meg balfaszságot, hogy a z emberek 80-85 %-a tökre nem tud (és nem is akar) megfelelni egy pusztán test/hírnév/pénz alkotta fokmérőnek. Viszont sír hogy ezek a fokmérők :), amikben ő nem annyira penge.
Aki mégis meg akar felelni és éveket öl bele, persze élvezheti az alfaság bizonyos kiváltságait egy ideig. De minden hírnév 15 percre szól ;-)

Deansdale 2018.02.26. 16:45:31

@Mia and me: "(az hogy ffias, nem a tetkótól függ hanem az arcformától, a szemöldöktől, orr-szem arány, áll-helyzete, stb.)"

Szerintem meg leginkább mentalitás. Persze egy éjszakára a Bieber-félék is bejöhetnek, a kislányos arc is lehet elbűvölő, meg persze a magas státusz sokmindenre gyógyír, de nem hiszem hogy a szénné hülyült rajongóin kívül lenne nő, aki szívesen élne vele együtt hosszabb távon. Vagy legalábbis a kapcsolat nem lenne túl minőségi, ha érted mire gondolok. Szerintem hamar megunnád a rengeteg férfihisztit :)

Eastwoodban nem az a lényeg, hogy milyen az arcéle, hanem a viselkedésforma amit megtestesített, az a határozott, kompetens, ambíciózus férfi, aki tudja mit akar és el is éri azt, közben pedig megőrzi a méltóságát és az integritását. Tartása van, gerince. Ez az, ami mostanra mintha elveszett volna, a szórakoztatóiparban legalábbis kifejzetten ritka.

"Az ideál nem változott, legfeljebb egyre kevesebben felelnek meg ennek, és emiatt egyre több ffi érzi önmaga(!) kevesebbnek magát az ideálnál..."

Igen, és a férfiaknak kell lépni hogy újra közelebb kerüljenek az ideálhoz, mert (többek) attól lesz jobb életük és jobb kapcsolataik. Persze ez a nőkre is igaz a feminin vonalon. A megoldás nem az, hogy ha nem felelünk meg az ideálnak akkor szarjunk bele vagy romboljuk le azt, mert attól nem lesz jobb senkinek, csak belenyugszunk a posványba.

"Közben meg azért a kapcsolatok jó része ahogy kiknekX is utalt rá - szellemi lelki síkon érnek valamit."

A legtöbb kapcsolat azért megy tönkre, mert a felek már nem kívánják egymást, csak ezt nem divat felismerni még azoknak sem, akikkel éppen megesik. Az emberek nem értik a saját tudatalattijukat, fogalmuk sincs arról hogy az hogyan működik, ezért csak azt regisztrálják amit az eredményként kidob, és utólag gyártanak hozzá racionalizációt. Pl. egy női tudatalatti már nem tartja vonzónak a férfit, ezért a vele való szex egyre inkább kényelmetlen, hűlnek az érzelmek, és ez hozza felszínre az összes olyan hülyeséget, hogy "már megint nem hajtottad le a WC-ülőkét, boldogtalan vagyok, szedd össze a holmidat". Aztán a barátnőknek megy a sztori, hogy nem voltak egy hullámhosszon, nem vitte eleget színházba, ésatöbbi, valójában pedig egyszerűen csak nem kívánta és kész, csakhát ez a tudás tudatalattiban marad, ahonnan felszínre kellene hozni hogy az ember megértse. (Ha szexuális vágy lenne akkor megmaradna a kapcsolat és az lenne a duma, hogy "igaz hogy nem hajtja le a wc-deszkát dehát ez ki a fenét érdekel, úgy szeretem, jó a dumája, jól keres és jól bánik velem".)

Egyébként igen, egy jó kapcsolathoz egyensúly kell a testi-lelki-szellemi síkok között, de ez nem cáfolja, hanem magában foglalja a testi sík szükségességét.

Mia and me 2018.02.26. 16:55:43

@KalmanBlog: "Aki valóban balfasz, annak nem nagyon van esélye boldognak lenni, mert a nője nem fog zsigerileg vágyni rá, és szexinségben szenvedő, veszekedéssel teli házassága lesz"

,-)
aha.
tehát elegendő szex - a boldogság fokmérője.

na akkor egyetlen egy hapsi se boldog, mivel a megkérdezettek körében (függetlenül a kapcsolati státusztól, életkortól) minden férfi legalább 10szer annyi szexre vágyik :), mint ahény menet egy dolgozó (vagy tanuló) ember szabadidejébe egyáltalán percre kiszámolva belefér :).

Ha már kiknekX említette a nyáriludakat, valamelyik nap mi meg épp azt láttuk a tvben, hogy valami cukorfalat cickányféle hímje él vagy 3 napot a kufircolási időben, amelyik alfa és mindenkivel párosodik, az szó szerint végelgyengülésben meghal ( a szex fontosabb mint az élelemkeresés), míg a bétább társak meg lehet hogy kevesebb nőstényt hágnak meg, viszont közben esznek is és továbbélnek :).
Következésképpen, ha minden ember annyit szexelne, amennyi elég neki, valszeg az emberiség egyik fele olyan sorsra jutna mint eme cickányféle hímjei :).

Deansdale 2018.02.26. 17:15:07

@Mia and me: "nem értem mitől balfasz az aki nem gitározik, és akkor most ki is az "alfa'- szerintetek faszik szerint?"

Az állatoknál tett megfigyelés az embereknél megfordul, legalábbis csajozós körökben: az állatoknál az alfa hím viszi a nőstényeket, a PUA szakzsargonban ezt megfordítva aki a nőket viszi, azt nevezik alfának. Értelemszerűen azonnal megfigyelték, hogy ez az embereknél jóval sokrétűbb dolog mint az állatoknál, nem annyiból áll, hogy aki erős, vagy akinek díszes a farka mint a pávának az mindent visz :) A férfiaknál a vonzóságnak ezer oka és formája és jellemzője van, a szimmetrikus arctól a megfelelő illaton és testbeszéden át a dumáig, vagyonig, ésatöbbi, ésatöbbi. A férfiak zöme (a béták) úgy talál párt, hogy semmiben sem igazán kiemelkedő, de szinte mindenben megüt egy nagyjából átlagos szintet, és talál magának olyan nőt aki a női skálán hasonló pozícióban van. Alfák azok, akik vagy 1-2 dologban nagyon pengék, vagy szinte mindenben átlag fölöttiek. Gondja pedig azoknak van, akik vagy 1-2 dologban a béka segge alatt vannak (pl. gyatra a személyes higiéniájuk), vagy általánosan gyenge a teljesítményük (se jó duma, se pénz, se testbeszéd, se semmi). Ezt nem túl bonyolult egy skálára képzelni, aminek a nyertesei az alfák, középen a rengeteg béta, alul meg az omegák/gammák, vagy nevezze aki ahogy akarja.

A gitározás önmagában semmit nem ér - a potenciális alfák fegyvertárában egy eszköz, amit ha jól csinálnak, és jól társítják a csajozós rutinhoz, akkor fiatal korban nagyon bejön. Középiskolás korban az az általános fiú-tapasztalat, hogy a többség a nyálát csorgatja a csajok láttán, akik viszont csak néhány szerencsés csákóval foglalkoznak, és még az sem zavarja őket, ha az nagyon donjuan és hetente váltja a barátnőit. Ezeknek a szerencséseknek a koronázatlan királya a gitáros :) A többi gyereknek persze nem gitározni kellene megtanulni, mert azzal nem mennének semmire, hanem dolgozni kellene magukon hogy vonzóbbak legyenek (csakhát nem tudják azt hogyan kell).

"Biológiai apa kellene a fiúgyermekeknek"

Mármint monogám családban, aki fel is neveli őket, és átadja a csajozós tudást, elsősorban a viselkedésével, de szükség esetén akár direkt tanácsokkal. A fiúknak borzasztóan rosszat tesz az apátlanság, ill. ha balfasz apa alatt felnőve annak a béta viselkedését tanulják el.

"És ez a nembalfasz-apa valszeg nem a gitáros csávó lesz"

Az már a nőkön múlik, illetve azon hogy az anyáik/nagyanyáik nem tanítják meg őket rendesen, hogy csak azzal szexeljenek, de legalábbis gyereket csak annak szüljenek, akivel együtt akarnak és tudnak élni. Az alfákból is lehet jó apa, ha egy nő a helyén tudja kezelni a helyzetet. Persze ehhez mondjuk a társadalom segítsége is jó lenne, mondjuk ha visszajönne a monogámia divatja, mert ami most van az hiába tűnik tök jó szabadságnak, valójában nagyon sok szinten nagyon kártékony.

"az még 45+ osan is még kopaszon is a régi dicsfényből akar majd megélni"

Hülyeség az alfákat így elképzelni - általában azok látják őket így akiknek ellenszenvesek. Az igazi alfa olyan mint Berlusconi, Hugh Heffner vagy George Clooney - nem változik lúzerré csak azért mert fiatal korában jól ment neki.

"Most akkor ki a menő és ki a balfasz? :)"

Ahogy írtam, a PUA zsargon szerint akit a nők szeretnek, az az alfa. Hogy aztán ő ezzel mit kezd, az már személyfüggő, van aki fiatalon lecsap egy istennőre és csinál neki 6 gyereket, mások minden koncert után féltucat groupieval vonulnak el a trailerükbe. Azt is mondhatnám, hogy az az alfa akire a férfitöbbség irigykedik :) Balfasz meg az, aki ha megfeszül sem tudja produkálni ennek a sikernek a tizedének az árnyékát sem - persze itt a balfasz nem rosszindulatú vagy megalázó jelző, inkább szimpatizáló, segíteni akaró. Nem születik mindenki nyertesnek, és ők sem érdemelnek lenézést, sőt, nekik szól az egész csajozós irodalom merő segítőkészségből - akinek van elég esze és kellő alázattal fordul a témához az feljebb tudja küzdeni magát a létrán.

Mia and me 2018.02.26. 17:26:28

@Deansdale: "Szerintem meg leginkább mentalitás. Persze egy éjszakára a Bieber-félék is bejöhetnek, a kislányos arc is lehet elbűvölő"

Ezért linkeltem a két fiatalkori képet. EGyáltalán nem kislányos az arca. Vagy ha igen, akkor Clint-é is az.
Mindketten ugyanaz a fejforma és ugyanazok az arányok, csontozat, arccsont, stb. Justin azért tűnik lágyabbnak mert kicsit teltebb az arca, és mások a színei -sötétebb, melegséget sugárzó szem, míg Clint eastwood már fitalalon is metsző világos szemű. Távolságtartóbb- a másik meg közelebb enged már a nézésével.

" de nem hiszem hogy a szénné hülyült rajongóin kívül lenne nő, aki szívesen élne vele együtt hosszabb távon."

Most nyilván csak a kinézetet elemeztem. Emberileg megint egy érdekes kérdés ha Clint Eastwood nem akkor lesz sztár anno, hanem monsjuk a 2015-ös filmfelhozatalban tarolt volna 25 éves jóképű színészként, akkor milyen szerepeket kap és milyen módon dolgozza fel és éli meg a sztárságot.
Nem azt mondom, hogy a korszellem meghatároz, de azért lehet egy erősen devalváló hatása a mai kornak :)

"Eastwoodban nem az a lényeg, hogy milyen az arcéle, hanem a viselkedésforma amit megtestesített, az a határozott, kompetens, ambíciózus férfi, aki tudja mit akar és el is éri azt, közben pedig megőrzi a méltóságát és az integritását. "

És magányos farkas/lovas/. Már ha a megtestesítéseit nézzük. Szóval ő pont az, aki mellé nem kell nő.

Akkor mit is csináljunk mi nők? :))

"Az ideál nem változott, legfeljebb egyre kevesebben felelnek meg ennek, és emiatt egyre több ffi érzi önmaga(!) kevesebbnek magát az ideálnál..."

Igen, és a férfiaknak kell lépni hogy újra közelebb kerüljenek az ideálhoz,"

... a biológiai , kinézeti ideál nem változott- én arról írtam. Uyganattól látunk férfiasnak egy faszit első látásra mint rég, ahogyan a pasik is ugyanattól látnak nőiesnek egy nőt.

ez a beugró. Utána viszont jönnek az érzelmi szellemi társadalmi dolgok. Ha Eastwoddal csak arról lehet beszélni hogy merre akar lovagolni :), akkor felejtős. Ahogy Justin is ha ő meg csak arról hogy neki milyen sampon kell mindenképp :).

Az egyéb elvárások viszont sokat változtak. Az hogy ez nem annyira sikeres most (még) inkább csak annak köszönhető szerintem, hogy az oktatás, a tévé, a minden nyomatja a régi rendszerbeli "ideálokat", közben meg ez már senkinek se jön be, senki nem felel meg neki.... és nem is ezt látja maga körül az ember.

"A legtöbb kapcsolat azért megy tönkre, mert a felek már nem kívánják egymást,"

ha nem lettek bálnák, akkor ennek a "nemkívánásnak" általában lelki szellemi okai vannak.
vagyis nem nem kivánják egymást, hanem nem szeretik. ....
és ezért nyilván egy idő után nem is kívánják :).

" Pl. egy női tudatalatti már nem tartja vonzónak a férfit, ezért a vele való szex egyre inkább kényelmetlen, hűlnek az érzelmek,"

ez inkább a faszi oldal. hogy nem tartja elég csininek az asszonyt és ezért unottan szexel vagy nem figyel a nőre, vagy előtte úgy telik a napjuk mint két idegennek....

A női oldal az hogy a faszival azért kényelmetlen a szex mert az láthatóan sz.rik bele, meg előtte is napról napra taplóbb a nővel -> ebből adódóan a nő kiszeret a fasziból és tényleg egyre kényelmetlenebb lesz a szex... ezt a faszi észreveszi :), és még jobban szarik bele.... --> eredmény a wc deszkán meg a fogmosópoháron veszekedés.

Szerintem csak elfelejtette mindenki, hogy aki "megvan" azért is tenni kell. Újra meg újra. Ahol van gyerek, ott a nő feleződik. Mert a gyereket nem lehet "kidobni" :), érte 20 évig tenni kell. Sok faszinak ez horror idő, hogy 20 éven át egy icipicit többet kell neki a feleség felé fordulni mint a feleségnek őfelé. ;-)

Akinek ez nem tetszik, ne csináljon a szeretett nőnek gyereket :)

"(Ha szexuális vágy lenne akkor megmaradna a kapcsolat és az lenne a duma, hogy "igaz hogy nem hajtja le a wc-deszkát dehát ez ki a fenét érdekel, úgy szeretem, jó a dumája, jól keres és jól bánik velem".)"

A jól bánik velem a hangsúlyos. :)

Deansdale 2018.02.26. 17:29:50

@Mia and me: "tehát elegendő szex - a boldogság fokmérője."

Ez, bár rosszindulatú sarkítás, nem áll túl távol a valóságtól. Az a kapcsolat, amiben gondok vannak a szex körül túl boldog már nem lehet.

Egyébként az a gond, hogy te a balfasz kategóriába próbálasz sorolni mindenkit aki nem alfa, de az igazi balfaszok elég kevesen vannak, talán 5-10%. Az átlagos béták jobbára elvannak az eredményeikkel, kicsit elégedetlenkednek titokban, de nem annyira hogy ez pszichológiai problémákhoz vezessen. A gond náluk akkor jön el, mikor a hosszú távú kapcsolatban a nő elhidegül tőlük, ami szinte garantálható, tekintve hogy képtelenek hosszú távon kívánatosak maradni a nő szemében, ill. a modern korszellem IGEN ERŐSEN a stabil kapcsolatok ellen hat. (Mindenhonnan ömlik az üzenet, hogy légy elégedetelen és türelmetlen, a kapcsolataidban is, csak sajnos jobbára eléggé burkolt formában nyomatják ahhoz hogy ne ismerd fel tudatosan.) Manapság szinte alig van iskolás korú gyerek akinek a szülei ne váltak volna el - ez az átlagos béták rétege, akik fel tudtak szedni egy nőt, és eljutottak a családalapításig, tehát nem lúzerek, ugyanakkor nem tudták megtartani a nőt, mert fogalmuk sem volt hogy azt hogyan lehetne. A csajozást sehol nem oktatják, pedig talán kellene.

Mia and me 2018.02.26. 17:33:01

@Deansdale: "Az igazi alfa olyan mint Berlusconi, Hugh Heffner vagy George Clooney - nem változik lúzerré csak azért mert fiatal korában jól ment neki."

hjajj... akkor az én készülékemben a hiba. :)
Ez mind nyálgép vagy rusnya .... fiatalon, öregen :)

Mia and me 2018.02.26. 17:36:29

@Deansdale: nem én osztom ennyire ketté a pasikat. Ezt olvastam az utóbbi másfél évben pasiktól, hogy vannak az alfák ,a többi meg béta és loozer.... mert nem dughat meg minden nőt :).

A csajokat megtartani pedig nem lenne nehéz. Csak mindenki rossz helyen keresgél.

Deansdale 2018.02.26. 17:49:48

@Mia and me: "És magányos farkas/lovas/. Már ha a megtestesítéseit nézzük. Szóval ő pont az, aki mellé nem kell nő. Akkor mit is csináljunk mi nők? :))"

Nem az a kérdés, hogy mit kellene csinálnotok, mert tudott az, hogy mit csináltatok: elolvadtatok tőle :)

"Ha Eastwoddal csak arról lehet beszélni hogy merre akar lovagolni :), akkor felejtős."

Ezt mondja most a tudatos eszed, és meg is értem, hogy ez neked logikusnak tűnik, csakhát 10 így gondolkodó nőből 9 simán lefeküdne vele ha összefutnak egy szórakozóhelyen, 8 meg még feleségül is menne hozzá ha az véletlenül megkéri. Tudod párválasztáskor az ész talán a legutolsó tényező, ami szóba jön :)

"Az egyéb elvárások viszont sokat változtak. Az hogy ez nem annyira sikeres most (még) inkább csak annak köszönhető szerintem, hogy az oktatás, a tévé, a minden nyomatja a régi rendszerbeli "ideálokat", közben meg ez már senkinek se jön be, senki nem felel meg neki.... és nem is ezt látja maga körül az ember."

Ez egy eléggé naív elképzelés ami szellemi/társadalmi fejlődést feltételez a szexuális ösztönök terén, amiről valójában egyáltalán nincs szó. Nyugodtan elhiheted, pontosan azt tartod kívánatosnak amit az ükanyáid, a megszokott egyéni színezettel, nyilván. A régi ideál még most is ideál, csak ne a cowboyt lásd benne, hanem a testbeszédet, az önbizalmat, ésatöbbi. Ezek sosem fognak kimenni a divatból, vagy változni azzal, mivel többmillió év alatt íródtak be a tudatalattiba, és ezek voltak a faj túlélésének zálogai, úgyhogy nem változnak hetente hetente változni, elhiheted. Aki 500 éve alfa volt az most is az lenne, és viszont. Az, hogy a szórakoztatóipar leállt az alfa típusú férfiak mutogatásával EGYÁLTALÁN NEM JELENTI, hogy az ideál változott volna meg, sokkal inkább arról van szó, hogy hollywoodnak és társainak saját burkolt céljai vannak, amihez a feminizált férfiak jobban passzolnak.

"ha nem lettek bálnák, akkor ennek a "nemkívánásnak" általában lelki szellemi okai vannak.
vagyis nem nem kivánják egymást, hanem nem szeretik. ....
és ezért nyilván egy idő után nem is kívánják :)"

Tök jól leírtad, amiről épp az imént magyaáztam el, hogy az emberek általában ezt képzelik tévesen, mert nem értik a saját tudatalattijukat :)

"ez inkább a faszi oldal"

Az a gond, hogy a tudatalatti egy fekete doboz, ami nem magyarázza el a tudatnak, hogy mit csinál és hogyan, csak az eredményt köpi fel a tudatba. Például amikor te annyit gondolsz, hogy az a fazon egészen jóképű, és ha nagyon akarna akkor le tudna venni a lábadról, akkor emögött a tudatalattidnak húszmillió apró számítása rejtőzik, attól kezdve, hogy a faszinak mennyire szimmetrikus az arca (amit te tudatosan nem figyelsz meg), a bőrén látszik-e valami aktuális vagy korábbi betegségre utaló jel (amit te tudatosan nem figyelsz meg), hogyan néz, jár, gesztikulál, milyen a tartása, stb. (amiket te tudatosan nem figyelsz meg), a szaga alapján az immunrendszereitek mennyire kompatibilisek (amit te tudatosan NYILVÁN nem figyelsz meg), és még sorolhatnám. A tudatalattid oszt-szoroz, te viszont csak annyit tapasztalsz, hogy az illető vagy vonz, vagy nem. Hasonló dolgok mennek később a kapcsolatban is, rengeteg érzelemnek megérthető evolúciós oka van, de erről te nem tudsz, te csak érzed ezeket, és reagálsz rájuk. Persze nemcsak te, mindenki, hiszen mind emberek vagyunk. Csak van aki tud erről a jelenségről, az emberek 99%-a meg nem :)

Deansdale 2018.02.26. 17:54:59

@Mia and me: "Ezt olvastam az utóbbi másfél évben pasiktól, hogy vannak az alfák, a többi meg béta és loozer.... mert nem dughat meg minden nőt"

Mióta divat ezzel a témával foglalkozni rengeteg félművelt hülyegyerek ill. megkeseredett balfasz osztja az észt. Hallgatni meg arra érdemes, aki nem érzelmi alapon prüszköl, hanem elmagyarázza hogy mi van :)

"A csajokat megtartani pedig nem lenne nehéz."

Ó dehogynem, ti úgy vagytok meggyúrva, hogy folyamatosan aláássátok a kapcsolataitokat. A teljes társadalmat alá kellett rendelni annak, hogy a válásokat minimalizáljuk, kellett hozzá a kereszténység teljes ereje meg a monogámia eszménye, és még így is csak félig-meddig működött a dolog. Ezek nélkül gyakorlatilag esélytelen a dolog, manapság minden olyan gyerekre akinek házasok a szülei jut vagy 10, akinek elváltak :\

Mia and me 2018.02.26. 17:59:10

@Deansdale: "akkor emögött a tudatalattidnak húszmillió apró számítása rejtőzik, attól kezdve, hogy a faszinak mennyire szimmetrikus az arca (amit te tudatosan nem figyelsz meg), a bőrén látszik-e valami aktuális vagy korábbi betegségre utaló jel (amit te tudatosan nem figyelsz meg), hogyan néz, jár, gesztikulál, milyen a tartása, stb. (amiket te tudatosan nem figyelsz meg), a szaga alapján az immunrendszereitek mennyire kompatibilisek (amit te tudatosan NYILVÁN nem figyelsz meg), és még sorolhatnám. A tudatalattid oszt-szoroz, te viszont csak annyit tapasztalsz, hogy az illető vagy vonz, vagy nem"

most el kell mennem, de ez érdekes...
akkor most tulképp megmagyaráztad a pasiknak, hogy akikkel a nők első benyomásra is szivesen lefekszenek (ez más blogokról tudom hogy a faszik csupán max 20%-a) , - biológiai és evolúciós okokból csak azok a szaporodásra érdemes egyedek....(?)
A többi faszinak meg örülnie kellene ha képen lát nőt....

Szerintem meglincselnek :)

Nyilván nem így van azért teljesen.

Deansdale 2018.02.26. 18:06:08

@Mia and me: Az első benyomásnak rengeteg olyan részlete van, amit befolyásolni lehet, például a tartás, testbeszéd, szemkontaktus, stb. Emellett az első benyomást azért lehet módosítani is, a tudatalatti képes újrakalkulálni ha az új információk erre ráveszik :)

kiknekX 2018.02.26. 20:59:27

@Deansdale:

"A dolgok úgyis csak akkor működnek normálisan, ha mindhárom síkon van tevékenység, és megvan az összhang."

De akkor erre csak a legjobbaknak van esélye: 0,1% :-).

PErsze valamennyi fizkai (+ vegyük hozzá a sztereotíp maszkulin/feminim viselkedést) "objektív" vonzerő szükséges, csak írtad, hogy midnenki a legjobbat akarná s max. a pargmatizmus miatt a tudatalattijuk enged belőle.

S igazából azt firtattam ,hogy amikor vki azt érzi, hogy vki, aki objektíve ebben "gyengébb" mint pár másik, mégis jobban vonzza, az csak a többi elérhetetlensége miatti megideologizálás lehet vagy vmilyen tudatalatti optimalizáció eredménye.

Így ebben a formában akkor sztem a szellemi sík nem létezik - ekkor van alatta.
(sztem kb. ezeket írod egyébként - tehát szerinted alatta van s én is így látom amúgy és midnenki feltolhatja a fűnyíróját:-))

Vagy van egy e fölötti sík, amikor modnjuk két lélek összeillik csak mondjuk a nagy testi/fizikai különbégek miatt nem valósulhat meg. De ha modnjuk ez már átvisz egy minimumot, akkor ez nem kompromisszum, hanem egy sikersztori.

Ezt is a Szegéyn Sudár Annában olvastam anno s elgondolkodtatott, hogy neki volt egy kb. 20 évvel öregebb román pásztor barájta, Petru, aki gyerek korában sok mindenre tanította s felnőtt korában is feljárkált hozzá beszélgetni a hegyre. És a végén az öreg, mikor a gyerekről le kell modnania, azt modnja neki ,hogy
"be kell az Isten kötényébe dobni". S akkor jön rá, hogy az öreg szerelmes volt belé... s a férje, aki mindig mellette állt mindenben s rajong a feleségéért és akiről midnig szépen ír, kivéve amikor a legjobban ki van bukva, mert akkor leírja, hogy mindig is unta - szóval ez a férj azt modnja neki ,hogy tulajdonképpen neki PEtru lett volna jó férjnek - ha a külleme és a lehetőségei meg lettek volna hozzá - mert az ő lelkeik összeillenek.

Szóval, akkor ez egy ilyen női irodalmas bullshit:-)?.

kiknekX 2018.02.26. 21:11:43

@Mia and me:
Sztem az, hogy kiáll a gyerekért, asszonyért, nem biológiai eredetű dolog, hanem társadalmi elvárás.

Persze nehéz elválasztani, hisz anniy féle igénye van egy embernek, nem csak a legszexibb társ, hanem a társadalmi elismerés, siker, hogy ne kelljen egyedül szűkölnie stb.
S ezek önmagukban már ellnetmondásosak.

Ja, mozaik. Én már félek ezeket közelről megnézni:-).

Deansdale 2018.02.26. 21:23:17

@kiknekX: Az ösztönökön kívül sokminden létezik ill. létezhet, sors, lélek, szerelem, akármi. A biológia és az evolúció akkor lenne a dolgok alfája és omegája, ha a létezésünk kizárólag biológiai lenne - ha ezen felül bármi más létezik, akkor a biológia már csak hardver, ami arra való, hogy a szoftver fusson rajta, és a szoftver a lényeg, ha érted hogyan gondolom. Ha a sors megírta, hogy két léleknek egymásra kell találni, akkor a biológia pont úgy fog csavarodni, hogy ez létrejöhessen :)

Viszont a spirituális témák nem változtatnak a tényen, hogy a lényünk biológiai része erősen determinált, azt tartjuk kívánatosnak ami az evolúciónk során hasznosnak bizonyult: női oldalon az egészség és termékenység, férfi oldalon a kitartás, önbizalom, erőforrások feletti rendelkezés, stb. Aki párkapcsolatot akar és a spirituális rizsában nem bízik, az változtasson magán abba az irányba, hogy kapósabb legyen a másik nemnél... Az olyan dumákat pedig el kell felejteni, hogy mindenkinek más tetszik, vagy hogy a párkapcsolatok kialakítását és fenntartását nem lehet tanulni. Igenis lehet tudni, hogy mi kell a másik nemnek, csak tudni kell szembenézni azzal, ha ez az ember egóját sérti, vagy ha csak kemény munkával elérhető. Aki nem tud szakítani a gyerekes hülyeségekkel, pl. hogy őt szeressék önmagáért, vagy nem akarja belefeccölni a dologba a kellő munkát, annak a világ összes jóindulata és szaktudása sem tud segíteni.

Mia and me 2018.02.26. 21:28:02

@Deansdale: "Ó dehogynem, ti úgy vagytok meggyúrva, hogy folyamatosan aláássátok a kapcsolataitokat."

hát ti meg úgy hogy nem lehet veletek együttélni, mert sok esetben egy fikusz vagy macska több szeretetet sugároz magából :)

Tehát lehet egymásra mutogatni :), ettől még két ember zátonyra futását a két ember egymáshoz való kölcsönös viszonya eredményezi, és nem az egyiké, bármelyiket is kiáltjuk ki bűnbaknak.

Mia and me 2018.02.26. 21:31:35

@kiknekX: "mert az ő lelkeik összeillenek.

Szóval, akkor ez egy ilyen női irodalmas bullshit:-)?."

Nem hiszem.
Van olyan amikor nincs idő, feloldódnak a mindenség határai, és benne vagy a másikban....
Elvileg - ideális esetben - ennek a testi megfelelőjét éled meg a szeretkezésben.
Lélek kapcsolódás nélkül csak testgyakorlat.

kiknekX 2018.02.26. 21:38:17

@Deansdale:
PErsze, nem az ilyen alapszintű dolgokat vitatom, amit a második bekezdésben írsz. Ill. nem is vitatok semmit, inkább tényleg ezen filózok, hogy valójában a hardver határoz meg midnent s a "lelkizés" csak egy öngyilkos komplikáció rajta vagy nem.

Én asszem kiábrándult vagyok, de sokszor úgy érzem ,hogy ez a lelki dolog csak vagy önigazolás, vagy a tapasztalatlanok reménye.

De modnom, rossz passzban vagyok:-).

kiknekX 2018.02.26. 21:44:15

@Mia and me:

És az nem csak egy illúzió?:-)

Mia and me 2018.02.26. 21:56:07

@kiknekX: ennyi erővel a test is az meg az egész élet.

csi szi 2018.02.28. 09:39:52

@-JzK-: Vissza lehet költözni Afrikába lol.

KalmanBlog 2018.03.06. 15:21:40

Ma olvastam az Index egyik cikkét arról, hogy a gyerekek Sorosoznak és migránsoznak az óvodában. Mondtam én, hogy ebben a kampányolásban az a zseniális, hogy végre a kultúrmarxista trendek ellen fordultunk a saját eszközeikkel. A következő generáció már tudni fogja, hogy Soros (és a hasonszőrűek) a patás ördög, és a migránsok veszélyesek. És ha igaz a cikk, akkor működik is: index.hu/belfold/2018/03/06/soros_propaganda_gyerekek_abcug/

"A csúfolódás egyik új közkedvelt szava lett a migráns, amit gyakorlatilag bárkire használnak, aki kicsit is eltér az átlagtól, például másképp öltözködik. Tanárok is beszámoltak arról, hogy napi téma a Stop Soros az iskolákban, a játékok alkalmával rendszeresen felbukkan a neve, amit nagy röhögés kísér az osztályban. Sem a szülők, sem a tanárok nem tudnak mit kezdeni ezzel a jelenséggel, pedig ők is érzik, hogy nincs jól az, ha már a gyerekek is gyűlölködnek."

Nagyon helyes, az új generációt már nehezebb lesz az orránál fogva vezetni.

KalmanBlog 2018.03.06. 15:26:04

@KalmanBlog: Hú, olvasom tovább, vannak itt még gyöngyszemek:

"A szokásos rózsaszín kislány ruhák helyett ő bőrdzsekit viselt. Ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy a gyerekek az udvaron elkezdjék a lányt migránsnak csúfolni, aki sírt, mert rosszul esett neki, de később otthon megkérdezte az anyukáját, hogy egyáltalán mit jelent a migráns szó. A kislány anyukájával együtt azóta már külföldön él."

Ez simán elhanyagolás a szülő részéről, mimózát nevel, nem készíti fel az életre, hanem inkább elmenekülnek.

Külön kiemelném az "anyukájával együtt" szófordulatot, sejteti, hogy apuka nincs a képben.

Deansdale 2018.03.06. 16:39:21

@KalmanBlog: "nincs jól az, ha már a gyerekek is gyűlölködnek."

Az, hogy g*ci meg k*rvaanyád helyett migránst mondanak egymásra (amit egyébként nem hiszek) egy grammal sem növeli a gyűlölködés mértékét. Mellesleg a balosok sem mentesek a gyűlölettől, sőt, bennük egyértelműen jóval több van, mint a konzervatívokban, úgyhogy furcsa ezt az egészet pont tőlük hallani. S ha már mindenképpen van ingroup meg outgroup, akkor a magyarnak sokkal inkább legyen a magyar az ingroup és az idegenek az out, mint hogy egyes magyarok más magyarokat gyűlöljenek mindenféle idegenek fiktív sérelmeire hivatkozva. A balosok magyargyűlölete ezerszer destruktívabb, mint a jobbosok (ERŐSEN eltúlzott) xenofóbiája.

Egyébként 99% hogy kitaláció az egész, annyira mesterséges szaga van hogy ez csak libsi körökben tűnhet hihetőnek.

KalmanBlog 2018.03.06. 20:25:12

@-JzK-: Egyik cikk keményebb mint a másik. Mint a hülyegyerekek egymásra acsarkodnak, hogy a feminizmus az erősebb, vagy a faji kérdés. Fehér feminizmus :-). Ezeknek nem lehetsz elég elnyomott. És aki ma az, az holnap már nem lesz az, mert kiderül, hogy vannak transzhalszexuális néger zsidók, akik még a a queereknél is elnyomottabbak.

Oszkár bácsi meg a hallal baszó nőstényre jött (ami ugye a migránsoknak a metaforája). Pedig az elmesélések szerint fullba nyomta a kretént az a film.

-JzK- 2018.03.07. 15:53:23

@KalmanBlog:

Azért mekkora egy epic fail most a fehér feministáknak, hogy az elnyomási olimpián egy füstös férfi üti a fehér nőt. Ergo a kultúrmarxizmust totális győzelme esetén ők nem előrébb, hanem hátrébb kerülnek, hiszen jópár milliárdnyi nemfehér férfi van, akinek előnyt kell élvezniük a fehér nőkhöz képest.

Régi szép idők, amikor még a patriarchátus volt a legnagyobb baj...

Nagyon remélem, hogy hamarosan leesik a fehér nőknek, hogy a saját érdekükben ki kellene hátrálniük ebből a kurzusból.

KalmanBlog 2018.03.07. 17:50:27

Videó a Gravensteen-i csatáról:

www.youtube.com/watch?v=lA45LK3qyrE

Belga testvéreink akcióba léptek.

KalmanBlog 2018.03.07. 17:51:34

@-JzK-: Nem jönnek rá, nem hátrálnak ki. Rájuk kell parancsolni, az az egyetlen megoldás.

Deansdale 2018.03.07. 18:31:22

@KalmanBlog: "Belga testvéreink akcióba léptek."

Ez az egyetlen megoldás, erre van szükség. A politikusokban nem bízhatunk meg, fel kell készülni arra hogy ezt a csatát a fotelből nem lehet megvívni.

-JzK- 2018.03.08. 01:29:39

@KalmanBlog:
“Belga testvéreink” - de hát olyan nép, hogy belga, nincs is :D
A vallonok identiászavaros franciák, a flamandok pedig identitászavaros hollandok, akik pedig identiászavaros németek.

KalmanBlog 2018.03.08. 12:28:43

@-JzK-: Valójában a fehérek között csak a magyar nép létezik, a többi mind identitászavaros magyar. Ez alap.

KalmanBlog 2018.03.08. 13:38:17

Ezt nem tudom olvastátok-e, de ide tartozik és most találkoztam vele. Készült egy könyv a gyerekek tömeges megerőszakolásáról és szex-rabszolgaságba taszításáról, illetve a könyvről egy cikk: www.counter-currents.com/2016/05/the-battle-of-britain/

Régi, de eddig nem találkoztam vele.

Borzalmas belegondolni is, de nem dughatjuk homokba a fejünket.

Deansdale 2018.03.08. 16:15:12

@KalmanBlog: "Borzalmas belegondolni is, de nem dughatjuk homokba a fejünket."

Azokat, akik a hatóságoknál dolgoztak és bebizonyosodik hogy tudtak a dologról de nem léptek én simán kivégeztetném, persze tisztességes tárgyalás után, bíró által kiszabott halálbüntetéssel. Az elkövetőkre nyilván ugyanez vonatkozik.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.03.08. 16:16:33

@-JzK-: Rosszul vagyok már a folyamatosan pucérkodó femináciktól (a femen-aktivistákkal az élen). Az is hülye aki rákattint a meztelenkedős videóikra meg a "kirakatba tett hagyományos szépségideál alapján nem tökéletes test"-ről készült képekre.

"Lena Dunham fő produkciója pedig az volt, hogy nem takargatta, hanem felvállalta, sőt, a kirakatba tette saját gyengeségeit: egyrészt a hagyományos szépségideál alapján nem tökéletes testét"
Ez ma még érdekel valakit??? Azt hiszik, hogy a "tabudöntögetés" még mindig trendi??? Hogy még mindig vannak tabuk, amiket nekik forradalmár módra döntögetni kéne? Amikor két kattintással a legdurvább aberrációkra élvezkedhet akinek arra van gusztusa? Marha szar élete lehet annak aki ilyenekkel foglalkozik meg akinek ez jelenti a küldetését, arról nem is beszélve aki még erről cikket is ír.

Mindent meztelenséggel meg szexszel próbálnak már eladni, marhára unalmas már. Arról nem is beszélve, hogy mennyire az égbe van már nyomva az emberek ingerküszöbe.

kiknekX 2018.03.08. 19:04:03

@Deansdale:
"migránst mondanak egymásra (amit egyébként nem hiszek"

Pedig de, sőt a világ leggonoszabb embere Soros György "és katonái".

Valamelyik nap meg játszottak valami háborúsdit itthon, csak félfüllel figyeltem s készítettek egy tréképet az ellenség legyőzéséhez meg egy listát a gonoszokról.
Nem is törődtem vele, másnap nézem a listát, mert a földre volt itt dobva s ezek szerepeltek rajta:

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Vona Gábor, Soros György.

:-)

PEdig ez egy eléggé libsi iskola, múltkor eszeme is jutott, mert az aulában beszélgetett az egyik punk frizurás tanár két férfi haverjával s az egyiknek egy komplett kacsakringós inda tetoválás volt a homlokán, a másik pedig erősen ki volt sminkelve. Eszembe is jutott Kálmán s majdnem felnevettem:-).

KalmanBlog 2018.03.09. 01:10:28

@kiknekX: Tréképpel vigyázzanak kell, mert eltévednek! A gyerekek még nem értik a duplagondolt ezért könnyebben befogadják az igazságot :-)

@Sipi81: Köszi, nem ismertem, érdemes volt elolvasnom!

KalmanBlog 2018.03.09. 01:14:03

@Deansdale: És sosem szabad elfelejteni, hogy a legfőbb bűnösök azok akik a migrációs agendát levezénylik a nemzetek akarata ellenére, és a hallgatást rákényszerítik a sértettekre. A leggyomorforgatóbb bűnök esetén sem szabad, hogy a dühünk teljesen a közvetlen elkövetőkre irányuljon, mert akkor a főbűnösök megússzák!