HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • -JzK-: paleoszex.blog.hu/2018/06/17/hogyan_hat_a_nemen_beluli_vetelkedes_a_migransok_megitelesere (2018.06.18. 02:21) Az év legfontosabb híre
  • som tam: @Deansdale: ez igy van. csakhogy orokbefogadasnal peldaul a gyerekek nagy reszenel szoba se kerul, hogy mas orokbefogadna oket. igy a hetero szulo alternativa nem is jatszik. (2018.06.17. 14:17) A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet
  • Deansdale: @som tam: Az elején azt mondja amit én is, hogy egy meleg pár nem tud hetero szerepmintákat adni a gyerekeknek. A dolog nem olyan egyszerű, hogy ha otthon nyugi van és nem verik a gyereket akkor min... (2018.06.17. 09:25) A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet
  • Deansdale: @-JzK-: "Egyre terjed az Orbán-féle illiberalizmus, pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek." Aki manapság még mindig ragaszkodik ehhez az elképzelésh... (2018.06.17. 09:15) Az év legfontosabb híre
  • som tam: @som tam: bar szerintem meg mindig az a kerdes, hogy a gyereknek a buzi szuloktol vagy az arvahazbol kikerulve van-e tobb eselyuk egy jobb eletre. (2018.06.17. 07:08) A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet
  • Utolsó 20

A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

2018.04.10. 18:35 Deansdale

...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az...

Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek semmit már egy ideje. (Merkel és pártja kb. annyira konzervatívok, amennyire fotoszintetizálnak, és ugyanez igaz a Theresa May által vezetett brit kormányra is.) A politikában jelenleg 2 amorf filozófiai konglomerátum harcol egymással, a globalista-progresszív, illetve a nemrég szárba szökkent (félig-meddig alt-right-nak is csúfolható) újkonzervatív. Nem nehéz beazonosítani ezeket, csak merni kell átvágni a gordiuszi csomót: Trump, Putyin, Duterte, Orbán, Le Pen, meg még egy páran beleálltak az újkonzervatív vonalba, és mindenki más globalista. Ennyi. Theresa May pártja papíron jobbos, meg konzervatív, meg ki tudja még mi, de a gyakorlatban ugyanolyan globalisták mint Merkelék és Junckerék. Aki rájuk szavazva remélte a megváltást a baloldaltól, annak keservesen csalódnia kellett.

Magyarországon ez az egész annyit jelent, hogy szavazhatsz a fideszre, vagy a milliófejű globalista hidrára - más lehetőség nincs. Illetve itt volt még a Jobbik, ami cirka 10 évvel ezelőtt mint újkonzervatív erő robbant be a köztudatba, de azóta kihátráltak ebből a szerepből - átadták a helyet Orbánéknak, ők maguk pedig a globalistákhoz kezdtek dörgölőzni. Az újjobbos pártok egyik legfőbb ismérve pedig pont a globalistákkal való egyezkedés és osztozkodás hiánya...

A hidrára visszatérve: tökmindegy, hogy maszop, DK, momentum vagy LMP, mindegyik ugyanaz, ugyanannak a globalista ideológiának a manifesztációi, a különbségeik felszínesek és illuzórikusak. És ezért nem lehet rájuk szavazni, mert az LMP-re szavazni ugyanaz mint Merkelre, a svéd feminista pártra, a CEU-ra, a google-ra, Zuckerbergre, Hillaryra, vagyis az egész emberellenes szaráradatra. Az LMP a kampányában azt mond amit akar, annak semmi jelentősége - annyit fontos róluk tudni, hogy Magyarországból is Svédországot csinálnának, a haladás aberrált nevében követnék a felvilágosult nyugati idiótákat a transzbudikkal, cenzúrával és iszlámmal bélelt szakadékba. Szél Bernadettet semmi nem különbözteti meg Merkeltől vagy Hillarytól, ugyanarra a kultúrmarxista szarkupacra ragasztott maszkok mindannyian. Aki eltéved a felszínes szócsatákban, hogy ezek 5%-os GDP-növekedést ígérnek, azok meg európai szintű béreket, annak fogalma sincs az egész elbaltázott szemfényvesztésről. A momentum vagy a kétfarkú kutyák a gazdasághoz ugyanolyan segghülyék mint az oktatáshoz vagy az egészségügyhöz - az ő potenciális szerepük végrehajtani a globalista utasításokat, pénzelni az egyetemek gender-tanszékeit, nyomatni a sajtóban a kisebbség- és migrációpártoló dumát, meg aláírni amit az EU-vezetés az orruk alá tol. Közben zsebretehetik a jó fizetést, sőt, lophatnak is amennyit akarnak - a lényeg a progresszív ágenda megvalósítása, minden más mellékes.

És ezért kellett a fideszre szavazni, mert lopnak, csalnak, hazudnak, és talán az ígéreteiket sem fogják mind betartani, de jelen pillanatban ők vannak a legkevésbé a globalista klikk zsebében, vagyis ők az egyetlen reményünk arra, hogy ne svédüljünk barmuljunk el záros határidőn belül. Ha nem a fidesz nyer, akkor pár éven belül itt is nyakig áll az oktatás meg a média az interszekcionális retardációban, a civilszféra felváltva védené a buzikat meg az iszlámot a gonosz kereszténységtől, az antifák mindenkit megvernének aki nem fasiszta, és természetesen itt is gyűlöletbeszédnek minősülne minden, ami arra utal hogy valaki nem globalista. Elindulna a verseny, hogy a progresszívek kellően szétverjenek mindenféle ellenállást vagy összetartást a normális emberek soraiban, hogy mire az iszlám eléri a kellő arányt a lakosságban csak bele kelljen rúgniuk a szétrohadt társadalomba, és ellenvetés nélkül tudják kisajátítani a maradványokat.

Ma Magyarországon nincsenek centralista pártok, nincs "másféle politika", nincs semmiféle demokrata vagy liberális vagy szociális párt. Kétfarkú kutyák sincsenek. SZDSZ van, meg Fidesz. A választásunk pedig arra korlátozódik, hogy követjük az agyatlanná liberalizált nyugati birkákat a nemzethalálba, vagy pedig nem követjük. Szerencsére úgy tűnik a többség érezte ezt a zsigereiben, ha nem is feltétlenül értette. Remélem kihúzzuk valahogy addig, míg be nem indul a tánc nyugaton, és akkor már csak arra kell vigyázni, hogy a határainkon ne folyjon be se a vér, se a szar.

Vikikém, remélem tartod a szavad, nem csinálsz segget a szádból, és folytatjátok a határvadászok képzését orrvérzésig.

497 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and me 2018.04.21. 12:16:58

@Deansdale: "Megetették őket azzal, hogy önállónak kell lenni,"

Ez nem megetetés. Azt láttam, hogy anyám nem önálló, mit tűrt és mikor SEM vált el, ...és köszönöm abból nem kértem.

" mert a férfiak agresszívek"

Ezt is én szintén láttam. Hogy az apám a diplomájára alapozva lealázza az egész családot - lelki terror és testi fenyítés szempontból is. Már korábban más téma kapcsán írtam: lehet hogy azt gondolod ez feminista agymosás, de szerintem sok lány volt úgy mint én 20 évvel ezelőtt: hogy 18 évesen mindegy hová, csak otthonról el. Nekik (nekünk) munka kellett, albérlet kellett, és mellette tanulni kellett, ha nem valami kisboltban akartál árufeltöltő vagy majdan kasszás lenni.

"Arra meg túl későn jöttök rá, ti nők, hogy az igazi boldogságot mégiscsak a családban találjátok meg, legalábbis ~95%-otok, akkor is ha fiatalon irtóztatok a gondolattól."

:D ezt a fasziknak is írhatnád.

Másrészt meg vicces azért hogy egy pasi leírja hogy a nők hol találják meg a boldogságot.
Elég sok nőt ismerek, aki nem családban, vagy van ugyan család, de az az élet-természet velejárója, és másban keresi, talélja a boldogságát, azaz ami napi szinten őt boldoggá teszi, "felemeli".

Értem, hogy a ffiak szerint milyen fasza 25 éven keresztül gügyögni és ruhát mosni, de ne akarjátok másba beledumálni hogy ez mekkora "boldogság" :)- majd ha ti is csináljátok akár csak negyedesben, és "felemel" titeket, akkor lehet mondani hogy a nők tévednek, amikor nem erre akarják az egész életüket áldozni, max csak a felét;-).

" A munka, a karrier nem boldogít,"

A ffiakat sem....

"A boldogság lelkiállapot, ami a pénztől csak extrém szegénység esetén függ,"

Ezzel egyetértek, mert függetlenül attól hogy itt tépem a lecsúszott középosztályért a szám, alapvetően nekünk sok bajunk egyelőre nincs. Viszont ha már a fizu meg ilyesmi volt a téma, akkor a boldogságos állapotomtól :) függetlenül reálisan össze tudom hasonlítnai, hogy korábban hogy álltunk és most hogyan állunk. Ennyi.
:)
És látom elég sok hasonló karibelű csoporttársam hasonló tapasztalatát.

" A fiatal lányokat ésszel kellene terelni az olyan dolgok irányába, amik nem ott és akkor, 14-18-22 évesen teszik őket boldoggá"

Mindeközben a fiatal fiúkat miért nem kell terelni olyan dolgok irányába, amik nem ott és akkor teszik őket boldoggá?, ahnem majd 80 év múlva? :D

"A konkrét esetre áttérve, gondolkodtam sokat ezekről a dolgokról a napokban, és rájöttem, hogy van egy olyan réteg, ami 10 éve kb. 180-200 bruttót keresett, és most is annyit keres, így se a minimálok emelgetéséből nem jutott neki, se az adó egykulcsosításából nem kapott jelentős emelést."

Van ilyen réteg is, ez igaz. De a 10 éve 250-es fizu is manapság még csak 300-320. Vásárlóerőben itt lehet nagyobb a különbség mint a volt bérminimum meg a mostani bérminimum között, ezt nem tudom.

" Erre azt tudom nekik mondani, hogy ha 10 éve nem kaptál valamirevaló béremelést akkor ideje lépni, keress új munkahelyet."

Nőként, 2-3 gyerekkel ? 35 fölött ember se vagy :) nem hogy munkaerő (ezt az "embersét" más blogokon olvastam :) pasiktól ... még mielőtt... :)

"Aki ennél többet keres annak a panaszait valahogy nem tudom komolyan venni,"

Egy albérlettel vagy épp lakáshitellel ez a jobban kereső is lehet tulképp sokkal kevesebbet beosztó/hó. Fentebb írták, aki nem örökölt/kapott a szülőktől vagy nagyszülőtől lakhatást, az b.szhatja ha nem keres 500 vagy afölött ha van hitele vagy épp albiban élnek.

"Én borsodban a br200-ammal teljesen jól megvagyok (igaz a párom is kereső), minden igényem ki van elégítve és még félretenni is tudok."

Gyerekek?

Mer érted, írtam többször, lehet hogy az én korábbi életszínvonalam is azért is csökkent mert két iskolás gyerek eszi :) a pénzt :) a fény helyett. Nem tudom. Amíg egyedül meg ketten éltünk nekünk is elég volt az akkori átlagbér- amikor már volt lakás.
Lehet hogy a 40 +os korosztálynak már minden fasza,(a 60+osoknak meg főleg) sinen az életük, éljen a fidesz ;-), de laknak itt mások is, más generációk is :).... még... amíg ki nem megy mindenki amíg még lehet.

KalmanBlog 2018.04.21. 12:18:56

@Mia and me: Attól, hogy elvégez egy egyetemet még nem lehet értelmesebben beszélni vele. Sőt! A büfészakok - pl bölcsészet - tipikusan a kultúrmarxista indoktrináció fészkei. Aki jól beveszi a maszlagot, az csak rosszabb beszélgetőtárs lesz.

És hogy miért jó? Azért, mert _fiatal_, nem pazarolt el 5 évet az életéből.

Mia and me 2018.04.21. 12:37:19

@KalmanBlog: "A büfészakok - pl bölcsészet ..... az csak rosszabb beszélgetőtárs lesz."

;-) hát igen :) :D

"nem pazarolt el 5 évet az életéből."

senki nem tud semmenyit "elpazarolni" az életéből.
Élünk basszus, nincs határozott ideje, hogy mikor, mennyi, mivel, hány évet tölts vele.
Gondolom az az elsős aki nem tanult meg karácsonyra írni-olvasni, az a további olvasástanulással töltött időt tulképp "elpazarolja" az életéből? :)

Deansdale 2018.04.21. 13:00:12

@Mia and me: "Azt láttam, hogy anyám nem önálló, mit tűrt és mikor SEM vált el, ...és köszönöm abból nem kértem."

Szerintem ezzel a kisebbségben vagy, és ahogy a társadalom halad egyre inkább kisebbségben leszel. Nem érdemes negatív élményekből általánosítani, vagy legalábbis nem a feminista módon, a saját életedet lerontva azért hogy ha véletlenül bekövetkezik valami akkor kisebb szarban legyél.

"ezt a fasziknak is írhatnád."

Rájuk is vonatkozik, csak nekik a család miatt KELL dolgozni, a nőknek viszont a család miatt kellene NEM dolgozni.

"Másrészt meg vicces azért hogy egy pasi leírja hogy a nők hol találják meg a boldogságot."

Semmi vicceset nem látok ebben, ugyanis nem hiszek a feminista hülyeségben, hogy nők bármiben bármikor nyilatkozhatnak a férfiakrók, de a férfiak semmit nem tudhatnak a nőkről. Emellett meg rendelkezésünkre áll többszáz évnyi anyag arról, hogy mit mondanak általában az emberek, ebből azért nem nehéz következtetéseket levonni. Pl. a halálos ágyán ritkán mondja bárki is, hogy bárcsak több időt töltött volna a munkahelyén és kevesebbet a szerettei körében.

"sok nőt ismerek, aki ... másban keresi, találja a boldogságát"

Ezekben általában az a közös, hogy sokkal könnyebb (lenne) háztartásbeliként ezekkel foglalkozni, mint munka mellett. Egy klasszikus családanyának a modern korban annyi szabadideje van, hogy már abba betegszik bele, ellentétben azokkal akik heti 40 órát melóznak, heti 8 óra elmegy az ingázásra, szabadságot nem lehet akármikor kivenni csak úgy, stb. Persze ha olyasmire gondolsz ahol rengeteg pénzt kell magadra költened arra ez nem érvényes.

"milyen fasza 25 éven keresztül gügyögni és ruhát mosni"

Ahogy eggyel fentebb jeleztem, ez a modern korban lópikula, és mellette napi 16 órát lehet lógni a fészen - legalábbis a tapasztalataim ezt mutatják. Persze fész helyett értelmes dolgokat is lehetne csinálni, de - ezt ne vedd magadra - a modern nők többségének pont kitölti az életét a lájkok hajszolása meg a többiek irigységre ingerlése fotókkal és videókkal. Mellesleg 40 éven át a főnöknek bólogatni és határidőre stresszelni faszább? Ne mondd már nekem, hogy a saját gyerekeiddel foglalkozni rosszabb mint egy munkahelyen gebedni. Nézz Bill Burrt, ő megmondja a tutit :)
www.youtube.com/watch?v=Hitc8haEu_g

"A ffiakat sem"

Ja, csak a férfiaknak nincs választása, nekik muszáj dolgozni. Választása a nőknek van, illetve volt, csak hülye módon hagyták a feministáknak hogy elvegyék tőlük ezt a választási lehetőséget.

"a fiatal fiúkat miért nem kell terelni olyan dolgok irányába"

Mert a társadalom a fiúk/férfiak boldogságát leszarja, voltaképpen egészen érthető módon. Nekünk dolgozni kell, ezer különböző ok miatt, minket a születésünktől erre készítenek, és 98%-unknak ez is a sorsa. Mintket is a család tesz boldoggá, mellesleg, csak nekünk ahhoz hogy legyen családunk alapkövetelmény a főállás. Fentebb láthattad, egyes nők egyenesen havi 500 nettót követelnek meg, náluk az a belépő a boldogsághoz.

"Nőként, 2-3 gyerekkel?"

Ahogy az előző kommentben leírtam, ezen látszik hogy ez az életprogram eleve szarul van megkreálva. Olyan dolgokat vár el a nőktől, amikre azok nem képesek, illetve túlhajszoltak és boldogtalanok tőle. Most ha átváltunk 100% színtiszta fantáziára, és elképzeled, hogy egyetlen nő sem dolgozik, de minden férfi igen, akkor a munkaerőhiány miatt igencsak magasak a fizetések, és minden férfi olyat kap amiből gyerekjáték eltartani egy családot. (Ez mellesleg megvalósult az amcsi 50-es években.) Egy ilyen szituban nem azon filóznál, hogy hogyan tudnál jobb állást találni nőként, 2-3 gyerekkel, hanem hogy melyik hobbidra költsd a temérdek pénzt amit a párod hazaad. És ha agresszív akkor elválhatsz, és kereshetsz másik faszit, aki örömmel eltart, hiszen mindegyiknek megengedheti ezt magának. Persze ez nekünk csak ábránd, de el lehetne indulni ebbe az irányba - biztosan konstruktívabb lenne, mint a jelenlegi feminista rohanás a kihalásba.

"aki nem örökölt/kapott a szülőktől vagy nagyszülőtől lakhatást, az b.szhatja ha nem keres 500 vagy afölött"

Persze, ha képtelen vagy elszakadni attól a gondolattól, hogy neked pest belvárosában kell élned. Mellesleg manapság, amikor egy-egy családban már több a nagyszülő mint a gyerek, szinte lehetetlen nem örökölni valamilyen ingatlant. Ja, és CSOK. Pont a fidesz lépett ezen a téren is a legnagyobbat...

"én korábbi életszínvonalam is azért is csökkent mert két iskolás gyerek eszi :) a pénzt"

Azok olyanok :) Ilyenkor az ember mérleget von, hogy vagy a gyereket fogja meg (nincs márkás ruha csak átlagos, nincs folyamatosan chips meg kóla, nincs félévente új okostelefon, stb.), vagy a saját övét húzza összébb. Nem biztos, hogy ezek a kompromisszumok "ártanak" az alany jellemének, ha érted mire akarok kilyukadni. Ha nem érted, akkor arra, hogy az elkényeztetett embereknél nincs rosszabb :) Igazából egy kis nehézség nem a világvége, a szüleink százszor rosszabb helyzetből indultak, és mégsem panaszkodtak annyit mint mi.

-JzK- 2018.04.21. 15:05:32

@Deansdale:

"Persze, ha képtelen vagy elszakadni attól a gondolattól, hogy neked pest belvárosában kell élned."

De nem érted, ő ott akar és kész, mert ott vannak a bulik meg a menő pasik, és vagy ez, vagy a halál :D

CsakSzolokHogy 2018.04.21. 21:03:22

@Mia and me: „És ha a te gyerekedről lesz szó, amikor épp 3 éve kirugtak a jólfizető állásodból és csak közmunkán vagy- vagy azon se mert ahhoz meg túlképzett leszel ?”

Egy nő tényleg képtelen kiszakadni a szolipszizmus érzelmi bűvköréből?
Voltam kirúgva, de volt tartalékom, még tíz évvel azelőtt kötelezővé tettem a magam számára, pedig biztos voltam, hogy ez soha nem következik be:) , de megtörtént és senki nem vett észre semmilyen visszaesést és 1,5 év múlva lett újra állásom, sokkal jobb mint az előző, szóval jót tettek velem, hogy kirugtak….

„ A gyerek egye amit apu főzött, ugye?”

Max 18 éves koráig, utána a saját döntéseinek haszonélvezője, vagy épp koldusa….

„Ez is egy szempont, akkor viszont ne lássuk már a tévében hogy esélyegyenlőség, meg ingyenes közoktatás meg diplomája bárkinek lehet csak akarni kell, meg ilyenek....”

Egyetértek, baromság, nem létezik esélyegyenlőség, amúgy meg aki csak pénzzel tudja elvégezni az nem odavaló és szakembernek is szar….

„Mint már többször mondtam azzal a rendzserrel van bajom, amelyik hazug.”

Mindegyik az, csakhogy megette a fene azt, aki bármely rendszertől várja a saját jólétét, az mindig bukni fog és örök vesztes marad, mert mindig valami mástól várja a mannát…, mint a cigányok/feministák/SJ warriorok/buzik/genderek etc..

„Ha az van a kirakatban, ami belül, akkor mindenki tudja mihez tartsa magát...és akkor úgy is áll hozzá.”

Aki „vak” az rácseszett, az élet az nem jótékonysági intézmény akármilyen elvárásokat is támasztunk felé….

„hja, csak akkor már felgyújtották volna a világot a fiatalok.”

Minden fiatal próbálkozik, aztán ők is megérnek, akik nem, azok egy kor után vagy közröhely tárgyai vagy megnemértett öröklázadó nyomorultak….

gazellla · http://prochristo.blogspot.hu/ 2018.04.21. 23:26:54

@Mia and me: "Nektek miért jó az ha egy nő képzetlen és se beszélni vele nem lehet se sehová elmenni a plázán kívül ... ?

Gyed gyes alatt meg egyenesen támogatni kellene (nem csak a felvételt, hanem akár hogy ne kelljen tandíjat fizetni) a felsőoktatásukat, mivel akkor nem jön létre az a jelenség, hogy anyuka 3-6-9 évet otthon gügyög, apu herótot kap az otthonkás feleségtől, aki csak a gyerek bélmozgásairól tud már beszélni... elhidegülnek, válás, megcsalás, anyámkínja :)...stb.
Szerintem gyerek mellett tök jó tanulni, nem szakad meg a "felnőtt" társadalommal a nő kapcsolata, továbbra is kénytelen :) adni magára, és szellemileg is kicsit edzésben tartja a suli. És mikor a gyerek mehet közösségbe, ovi, suli, akkor a nőnek is könnyebb visszaállni a mindennapos verklibe (kérdés csak h milyen munkára veszik fel ugye sokgyerekesként...)"

Ezt komolyan gondoltad a 21. században? :D Az internet, a könyvtárak és az online könyvvásárlás korában hogy lehet olyat írni, hogy egy nő sötét, műveletlen, beszűkült hülye, akivel csak a gyerekek kakájáról lehet beszélni, hogyha nem jár(t) egyetemre?

Én éppenséggel jártam, de azt gondolom, hogy a műveltségem és a tudásom túlnyomó többségét autodidakta módon szereztem meg, könyvek és az internet segítségével.

Azt pedig kikérem magamnak, hogy eltoprongyosodna egy nő, csak mert otthon van kisgyerekekkel. Vannak nők, akik nem csak a munkahelyükre szedik össze magukat, hanem a saját férjüknek is otthon. És nem csak akkor mosnak rendszeresen hajat, sminkelnek és öltöznek csinosan, ha munkába kell menni, hogy idegen pasiknak villogjanak, hanem akár akkor is megteszik ezt, ha épp úgy alakul, hogy aznap nem mozdulnak ki sehova. De egyébként kisgyerekekkel is az ember szinte minden nap megy valahova, egyrészt megkövetelik a gyerekek (játszótér etc.), másrészt menni kell boltba, postára, védőnőhöz, akármi. Csak az igénytelen kisgyerekes anyaként, aki nem akarja megoldani az ápoltságot.

Szerintem sokkal inkább attól van sok elhidegülés és válás, hogy a nő is ugyanúgy eljár dolgozni és kifárad, mint a férfi, nem pedig otthon van, hogy őt hazavárja. Esetleg teljesen más munkarendben dolgoznak és alig találkoznak, pl. apa délelőttös, anya délutános, és fordítva. Hogy két külön univerzumban léteznek, ha teljesen más a munkájuk. Én nem mondom, hogy ha dolgozik a nő, akkor elválnak biztosan, de mi ez a hatalmas zöldség már, hogy egy nő, aki otthon van a gyerekeivel, az azt eredményezi, hogy elhidegül a pár és elválnak, egek.

És mi van akkor, ha egy nő nem azt akarja, hogy a gyerekezés csak pár év kényszerű gügyögés (ez a szóhasználat is sokat elmond arról, mennyire tartod a gyereknevelést és az anyaságot...) legyen az életében a karrierépítés csodálatos folyamatában, hanem a családja neki a karrierje?

Komolyan mondom, undorodom attól, hogy a feministák úgy kimosták az agyunkat, hogy a munka világa, az csodálatos, felemelő és a többi, de otthon lenni és gyerekeket nevelni, az maga a szellemi posvány, az eltunyulás, az elsatnyulás, az elnőietlenedés csimborasszója. Amikor ilyeneket mondunk, nem csinálunk valójában mást, mint felköpünk egyet és aláállunk. A legnagyobb nőgyűlölők a feministák, és mivelünk is sikeresen meggyűlöltették a nőiséget.

Amúgy én jártam egyetemre és aztán tanultam kisgyerek mellett, számomra borzasztóan nyomasztó volt. Mikor kiderült, hogy megfogant a második, abba is hagytam a tanulást, pedig már nem volt sok hátra a diplomázásig. Az van bennem, amit Deansdale is írt, hogy ha már feleség és anya lettem, akkor már teljes szívvel ezt akarom csinálni, mert ez a legfontosabb. Akkor nem akarok ennyi energiát és figyelmet valami egészen másba ölni. Az első évek a legfontosabbak. Még így se jutottam el odáig, hogy olyan feleség, anya és háziasszony legyek, amilyen szeretnék, pedig amióta abbahagytam az iskolát, tényleg nincs más dolgom.

Valójában, hogyha házon kívül dolgozunk, főleg, ha karriernek is nevezhető az a munka, a gyermekvállalás nem más, mint valami nyűg, amit minél rövidebbre kell fogni. Igen, kiesés. És igen, hátrányt okoz. Miért van az, hogy a feministák állandóan azért harcolnak, hogy a gyerekvállalás ne okozzon hátrányt a munkahelyen? Milyen beteg értékrend ez már? Egy igazi nőpárti ideológiának pont fordítva kéne működnie: a követőinek azért kéne harcolnia, hogy a munka ne gátolja a gyermekvállalást. Ezerszer fontosabb, hogy egy nő szüljön legalább három gyermeket és legalább addig otthon legyen, míg a legkisebb 3 éves nem lesz és óvodába nem megy (de ha lehet, inkább tovább), mint a fordítottja, hogy egy nőnek minél kevesebbet kelljen a saját gyerekeivel foglalkoznia.

KalmanBlog 2018.04.23. 13:55:53

@Mia and me:
"senki nem tud semmenyit "elpazarolni" az életéből.
Élünk basszus, nincs határozott ideje, hogy mikor, mennyi, mivel, hány évet tölts vele."

Ezzel nem értek egyet. Pont a szülésnek van egy időablaka, amikor ideális. Minden ami ezt későbbre teszi - pláne előnyök nélkül -, az elpazarolt idő.

Az élet egyéb területein is így van ez, mindennek megvan a maga ideje. Ha belegondolsz a korosztályok mind a rájuk jellemző viselkedésformákat produkálják. Ez annyira nyilvánvaló, hogy nem is gondoltam, hogy ebben valaki kételkedik.

Mia and me 2018.04.23. 19:20:36

@KalmanBlog: " Pont a szülésnek van egy időablaka, amikor ideális"

de várjál, csak "azt" tudja egy nő megszülni, amihez egy pasi beletette a másik felét :)

Akkor khm, annak is van egy időablaka, amikor ideális :)

Minden védekezéssel töltött szeretkezés abban az időablakban "pazarlás" :) a férfi részéről is. Huszonéves csajokat ezentúl csakis védekezés nélkül! ;-)

Na ezt magyarázd el és nyomd le a torkukon a 20 és 40 közötti férfiaknak is :)

Egy 4-5 éves időszak meg semmiképp nem pazarlás, ha épp falnézéses tanfolyamon ülsz annyit, akkor sem, ha ez kell ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben és rendesen tudj utána azzal foglalkozni amivel szeretnél.

Mia and me 2018.04.23. 19:30:49

@CsakSzolokHogy: "Voltam kirúgva, de volt tartalékom, még tíz évvel azelőtt kötelezővé tettem a magam számára, pedig biztos voltam, hogy ez soha nem következik be:) ,"

De a téma fővonala azsszem az volt hogy a gyerekek meg jajkihalunk.

Nyilván ha csak azok szaporodnak és vállalnak 2-3-4-5 gyereket, akik a gyerekek felnövése időszakára már jó előre vagy örököltek vagy félretettek több évnyi tartalékot, akkor mindenki még inkább sírhatna, hogy jajkihalunk, mert kb. 100ezer 35 fölötti pár felelne meg ennek a kitételnek.

"csakhogy megette a fene azt, aki bármely rendszertől várja a saját jólétét,"

csak attól a rendszertől várjuk, amelyik valami kamu dumával a fizetések 60 %át elvonja, hogy "jólétileg" újraossza állítólag pont ezekre a célokra: hogy a társadalom minden rétege egyenlő esélyekkel induljon neki az újabb és újabb alattvalógyártásnak és termelésnek.

"vagy megnemértett öröklázadó nyomorultak…."

akik aztán egy összesűrűsödött pontban és időben megváltoztatják a világot.... vagy kivégzik őket.
Ez mindig így működött az emberi történelemben. Különben még mindig a fáraó uralma alatt élnénk...

Mia and me 2018.04.23. 20:29:53

@gazellla: "Ezt komolyan gondoltad a 21. században? :D Az internet, a könyvtárak és az online könyvvásárlás korában hogy lehet olyat írni, hogy egy nő sötét, műveletlen, beszűkült hülye,"

Ilyet nem írtam, csak annyit hogy képzetlen. Nem ugyanazt jelenti. (És a faszik szokták mondani hogy a nőkkel nem lehet értelmes témákról beszélni - ami esetükben a foci :), politika, történelem, közgazdaság, mechanika, technika, esetleg építészet, filozófia... :) - ezeket persze könyvtárban is összeolvasgathatja bárki.. ha tudja mit kell keresni :) -de az információ ilyen áradatában egy oktató/mentor mindenképp üdvös - ha meg már ennyire foglalkozik valaki valamivel, akkor a későbbiekre jól jön ha papírja is van róla)

"Azt pedig kikérem magamnak, hogy eltoprongyosodna egy nő, csak mert otthon van kisgyerekekkel."

Ne kérd ki, nem neked írtam.

De azért látni ilyet sokszor.

"És nem csak akkor mosnak rendszeresen hajat, sminkelnek és öltöznek csinosan, ha munkába kell menni, hogy idegen pasiknak villogjanak, hanem akár akkor is megteszik ezt, ha épp úgy alakul, hogy aznap nem mozdulnak ki sehova."

Örvendetes ha valaki 2-3 órás szoptatások közben amikor aludhatna, vagy főzhetne vagy kicsit összerakhatná a lakást, akkor sminkel egy kicsit. Azért a gyerek első 1-2 évében nem ez az általános az anyukák körében.

" De egyébként kisgyerekekkel is az ember szinte minden nap megy valahova, egyrészt megkövetelik a gyerekek (játszótér etc.), másrészt menni kell boltba, postára, védőnőhöz, akármi."

Na azért játszótérre gondolom nem kisminkelve körömcipőben megy? Hogy a játszi mellett kosarazó fiúk is észrevegyék ? ;-)
Szatyrokat cipelni se tudom elképzelni, hogy a magyar anyák full fellépőruhában nyomják a zöldségesnél :).

Szerintem másról beszélünk már megint.
Te elképzeltél egy kriplit, én meg csak pont arról beszélek, hogy játszótérre, vásárolni nem úgy megy az ember mint egy előadásra vagy munkába. Azért a játszóruha nem éppen az amit egy ffi szexinek gondol (vagy aki meg úgy megy játszótérre, az hogy sarazik a gyerekkel...???..)

"Szerintem sokkal inkább attól van sok elhidegülés és válás, hogy a nő is ugyanúgy eljár dolgozni és kifárad,"

A válások egy jó részének oka a gyermekágyas időszakban történt elhidegülés/megcsalás.
Sőt, a későbbi (5-7-10 év utáni) válások "magja" is általában ebben az időszakban bekövetkezett "törésre" vezethető vissza sok esetben. (amire aztán igazad van rátesz még egy lapáttal, ha aztán a nő visszamenve a munkába még jobban kifárad, mert a család nem úgy áll hozzá hogy partnerek, hanem szolgáltató személyzetnek nézik)

"És mi van akkor, ha egy nő nem azt akarja, hogy a gyerekezés csak pár év kényszerű gügyögés (ez a szóhasználat is sokat elmond arról, mennyire tartod a gyereknevelést és az anyaságot...) legyen az életében a karrierépítés csodálatos folyamatában, hanem a családja neki a karrierje?"

Semmi. Ha talál ehhez megfelelő partnert, miért ne választhatná ezt? Nem a család meg a hagyományos modell ellen vagyok, hanem azért hogy vegyük észre, van más út is, és működik is ha mindenki elfogadja. CSak ugye itt akkor kellene egy kölcsönösség. Aki családanya akar lenni, lehessen az (ne legyen ott az hogy ha mégis 15 év múlva egyedül marad 4 gyerekkel, akkor cseszheti a munkaerőpiacon is meg minden téren, mert 35 40 évesen már a kutyának nem kell majd munkaerőnek- főleg ha még egy diplomája sincs esetleg), aki meg be akarja biztosítani magát, az hagy tegye, tanulhasson, dolgozhasson. És hagy szüljön csak 2 gyereket, akiket akkor is fel tud nevelni ha bármikor egyedül marad. Mindkét út tud működni a megfelelő partnerekkel. Viszont jelenleg mindkét utat erősen gátolja a munkaerőpiac és berögzült becsontosodott "elméletek" és elvárások a társadalom részéről is.

"Amúgy én jártam egyetemre és aztán tanultam kisgyerek mellett, számomra borzasztóan nyomasztó volt. Mikor kiderült, hogy megfogant a második, abba is hagytam a tanulást, pedig már nem volt sok hátra a diplomázásig."

Te döntésed.
Én mindkét diplomámat már gyerek mellett fejeztem be (ill a másodikat már gyerekezve is kezdtem). Nekem kimondottan jó volt estin kicsit mással is foglalkozni mint a gyerekek. Mindenki más, nincs ezzel szerintem semmi baj. Nekem volt egy negatív mintám, anyám abbahaygta miattunk- ill apám miatt, hogy őt ki tudja szolgálni- az egyetemet, és apám csicskája lett. Majd egy kialakult egy olyan helyzet ahonnan már nem volt kiút. Nyilván ez partnerfüggő is. Előttem ez volt, hogy én így senkivel sosem. Magam ura leszek, senkitől nem fogok függni (csak a kapitalizmustól :), mivel most azon izmus alatt élünk- és mert az kikerülhetetlen amíg nem örökölök egy csendes óceáni magánszigetet :)

--

Mia and me 2018.04.23. 20:30:45

@gazellla: " Az első évek a legfontosabbak."

Ebben egyetértünk. De az hogy néhányszor az apjuk etette meg a gyerekeket meg ő vigyázott rájuk, meg aludt :) mellettük, míg aludtak, esetenként meg bébiszetter, nem okozott szerintem semmiféle hátrányt nekik. Sőt, a férjem azóta is maradt a családi szakács, mivel kiderült hogy ő jobban nyomja :).

" Még így se jutottam el odáig, hogy olyan feleség, anya és háziasszony legyek, amilyen szeretnék, pedig amióta abbahagytam az iskolát, tényleg nincs más dolgom."

Jó, ebben másképp állunk szerintem általánosan is a világ felé. Én sosem akartam se jó feleség se jó anya ..és legfőképp jó háziasszony lenni :).

"Miért van az, hogy a feministák állandóan azért harcolnak, hogy a gyerekvállalás ne okozzon hátrányt a munkahelyen? Milyen beteg értékrend ez már? Egy igazi nőpárti ideológiának pont fordítva kéne működnie: a követőinek azért kéne harcolnia, hogy a munka ne gátolja a gyermekvállalást."

ez a kettő összefügg.

" Ezerszer fontosabb, hogy egy nő szüljön legalább három gyermeket"

egy férfitől :) aki vele van a 3 gyerek felnövéséig.

Szerintem alapvetően itt csúszik el manapság többnyire az egész. És már mindenki bizalmatlan, ffiak nők egyaránt.

" és legalább addig otthon legyen, míg a legkisebb 3 éves nem lesz és óvodába nem megy"

De ez most is megvan.Mármint adott magyarországon... és pont ez okoz UTÁNA hátrányt a munkában, vagy munkakeresésben. Ha nem lenne ez a törés, és ha nem szar bérekért vennék fel vagy vissza a gyerekes nőket, akkor valósulna meg az hogy a munka nem hátráltatja a 3 gyerek vállalását.

5-6 éves korban viszont kell a kortérs csoport és egy nevelő, aki nem anya.
Lehetne ez- szerintem itt már kiknex- szel valami korábbi post alatt ki is találtunk valami hasonlót, - apuka vagy közösségi apukák :) mint tanítók, és akkor apukák is kicsit kimaradnak a munkaerőpiacról pár évet :) (erre jött hogy hú de azt nem lehet, mert ők elsősorban karriert építenek és az a dolguk hogy hozzák a pénzt, amire akkor is felvetettem, hogy eddig ők hozták, itt egy kicsit hozhatja anyu is- és akkor mindenki ismeri is a gyerekét meg oktatta is - a megfelelő korban a megfelelő nemű szülő/nevelő - aztán 10-12 után már kell a nagyközösségi állami oktatás úgyis hogy jó államrabszolgák legyenek ;-)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.24. 00:03:26

@Sipi81: @Aurelius Respectus: @GABOR2: @don Fefinho:

Én szeretném, ha nyitott szemmel járnátok, és észrevennétek a közöttünk járó Szálasi Ferenceket.
cassetto-tiroir.blogspot.hu/2018/04/a-koztunk-elo-szalasi-ferenc.html

Remélem, nem túl nagy kérés ez tőlem.

som tam 2018.04.24. 08:53:34

@Mia and me:
“ott 5ször ennyit keresnek egy kétkezi munkával...”
Nem tudom megallni, hogy kozbeszoljak, mert kurvan el vagy szallva. Devonban (Anglia) egy angol (szoke), szakkepzett, regisztralt, tobbeves (~10) gyakorlattal rendelkezo fogaszati asszisztens ot evvel ezelott - akkor jottem el onnan, - ezer font alatt keresett. 800-900 font kozott lehetett kapni ilyen munkaerot. Kicsi (tenyleg!) ketszobas lakas berleti dija 650 font volt, egyszobase 450. Csak egy szoba berlesere jutott nekik.
Ott sem Guinness folyik a csapbol.

som tam 2018.04.24. 08:59:47

@Mia and me:
“8-12 évesen?
mer kb akkor kell eldöntened hogy mi leszel ha nagy leszel. :)”
Na ne mar! Nem kell. Viszont eleg koran mar fel lehet merni, hogy a gyereket milyen iranyba erdemes orientalni. Vannak erre tesztek. Es ha a szulok ezt elkurjak, attol az meg mindig nem az allambacsi felelossege.

gazellla · http://prochristo.blogspot.hu/ 2018.04.24. 09:37:11

@Mia and me: Attól, hogy a nők jó része megszűnik nőnek lenni, ha gyermekei születnek, még igaz, amit mondtam: hogy lehet másképp is. Épp másodszor van 2 évesnél kisebb gyerekem, és mégis rendszeresen mosom a hajamat, minden reggel sminkelek és csinosan felöltözök, igen, a játszótérre is. Ha valakinek van rá igénye, akkor meg tudja csinálni, és nem kell belehalni. Sarazni éppen nem szoktunk, de simán beleülök így a homokozóba. Aztán leporolom magam. Nem nagy kaland. Amit meg kell, kimos a mosógép. Persze, én is látom, hogy túlöltözött vagyok a többi anyához képest, de nekem igényem van rá, hogy ne csak anyának, de nőnek is érezzem magam. Szerintem sok kisgyerekes anya ezerszer jobban érezné magát a gyerekezős években, ha megtenné ezt önmagáért, nem mellesleg a férjéért. Újszülött mellett is simán lehet napi 10 percet szánni arra, hogy feldobj egy egyszerű sminket és megfésülködj, meg átöltözz a pizsamából valami normális ruhába. És hetente 1x-2x meg simán meg lehet mosni a hajadat. Sajnos alapvetően elég lusta ember vagyok (dolgozom a leküzdésén:) ), úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nem vagyok csodalény, hogy képes vagyok rá... Csak elhatározás kérdése.

"Én sosem akartam se jó feleség se jó anya ..és legfőképp jó háziasszony lenni :)."

Nem baj, ha ezt nem hiszem el? Nem tűnt úgy a szavaidból, hogy ne akarnál pl. jó anya lenni. Én úgy láttam, fontos neked, hogy mi van a gyerekeiddel és szeretnéd nekik megadni, amire testileg-lelkileg szükségük van. Nem igazán értem, miért írsz mégis milyeneket.

"5-6 éves korban viszont kell a kortérs csoport és egy nevelő, aki nem anya."

Én se azt mondtam, hogy ne menjen a gyerek közösségbe, de attól még szükség van az anyára, pl. hogy ne kelljen nyitástól zárásig ott lennie a gyereknek feltétlen az intézményben, vagy mi van, ha beteg, vagy ott a tavaszi, nyári, őszi, téli szünet... Arról nem is beszélve, hogy ha már nincs is gyerek otthon, mennyire jól fel tud akkor az anya készülni a család hazaérkezésére, nyugiban takarítani, főzni, és még magára is több ideje jut.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.24. 10:26:34

@Frederick: :-) Majd nyitva tartom a szemem!

Jól sejtem, hogy a bejegyzés megírásakor saját tapasztalataidra is építettél? :-)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.24. 10:34:03

@Sipi81:

A Moly.hu vérliberális megmondó-emberei ihlették az írást. Két kedvencem Kuszma és Varga Rock Zsolt. Két roppant művelt és olvasott, ugyanakkor rettentően arrogáns és képmutató faszkalap. Littlewood és Kuszma valós személyek, s a kirohanásaik is valósak. (Littlewood-ra Gazellla is szánt egy blogbejegyzést.) Persze, picit leegyszerűsítettem és átírtam a monológot, s beillesztettem egy romkocsmai szituációba.

Kuszma: moly.hu/ertekelesek/2393392

Littlewood: moly.hu/ertekelesek/1797702

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.24. 11:10:38

@Frederick: Húha, tömény anyag mindkettő... :-) Így már sokkal jobban érthető a bejegyzésed iróniája is.

"Rákeresünk a facebookon, hát látjuk ám, hogy egy csoportot moderál, ahol zavaros eszméket hirdet,"
Na igen, ezért határoztam el, hogy soha nem fogok fészen semmiféle közéleti dolgot közzétenni vagy megnyilvánulni. Amúgy is legszívesebben leszedném magam onnan de sajna privát kapcsolattartásra nem nagyon van sok esetben más mód.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.24. 11:28:29

@Sipi81: Igen, ezen emberekben az a félelmetes, hogy bizonyos szinten besúgóként is funkcionálnak.

gazellla · http://prochristo.blogspot.hu/ 2018.04.24. 11:30:36

@Frederick: Kuszma engem konkrétan ateiszaként ki akart utáltatni a többi taggal a Keresztény Zónából. A sors iróniája, hogy azóta ên lettem a zónatulaj. Még egy álszentül moralizáló karcot is szentelt nekem, amelyben megszakérti kereszténygyűlölőkênt, hogy én és a hozzám hasonló emberek nem keresztények. (Mert nem csípjük az iszlámot és Ferenc pápát)

som tam 2018.04.24. 12:13:35

@Mia and me:
"A gyerek egye amit apu főzött, ugye?"
Mar megint! A gyerek mindig megeszi, amit apu fozott. Akkor minden gyerek menjen allami nevelesbe, es egye, amit allambacsi fozott?

Aurelius Respectus 2018.04.24. 15:02:17

@Frederick: Elolvastam a Littlewood könyvértékelést, felfedeztem a kommentjeidet alatta. Személyes ismerőseidet zaklatták a feministák ?

Aurelius Respectus 2018.04.24. 15:11:18

@Frederick: Erről jut eszembe, te már írtál könyvértékelést ? Én képtelen lennék rá, azt hiszem, teljesen lerontaná a könyv olvasás élményét, ha közben még arra is kellene figyelni, mit írjon az ember az értékelésbe.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.24. 15:28:31

@Aurelius Respectus:

"Elolvastam a Littlewood könyvértékelést, felfedeztem a kommentjeidet alatta."

Csak sajnos a végén elragadott a hév, a lendület. Igaz, szar passzban is voltam akkor. Higgadtabban kellett volna vitáznom, érvelnem.

"Személyes ismerőseidet zaklatták a feministák?"

Ez az ismerős a Huffnágel Pista volt. Igaz, csak egyszer találkoztam vele személyesen, úgy másfél évvel ezelőtt. Egy estét átbeszélgettünk. Ő mesélte, hogy az egyik munkahelyéről azért kellett elmennie, mert a vezetőség nem tolerálta a feminista nézeteit. Basztatták rendesen. Kénytelen volt munkahelyet váltani.

Velem is kitoltak a femcsik. Egy budapesti munkát vesztettem el miattuk. Mondjuk ott a saját hülyeségem is belejátszott, nem is kicsit. Kurva szar időszak volt, ingerült is voltam rendesen. Akkor kezdtem összerúgni a port Deansdale-lel is. (Itt ne is kérdezz tőlem többet, legfeljebb privátban.)

"Erről jut eszembe, te már írtál könyvértékelést ? Én képtelen lennék rá, azt hiszem, teljesen lerontaná a könyv olvasás élményét, ha közben még arra is kellene figyelni, mit írjon az ember az értékelésbe. "

Leginkább, ha a Moly-on írod az értékelést. :P A moderátorok kemények a Moly-on. Nagyon meg kell válogatni az embernek a szavait. Igazi polkorrekt közeg, sajnos. :( Nincs lehetőség olyan nyílt és őszinte kommunikációra, mint Dean blogján vagy a Férfihangon. Nem véletlen, hogy sokat feljárok oda, de kevés értékelést írok, és keveset kommunikálok. Inkább csak tájékozódni járok fel, könyvekről. Mondjuk vannak kiváló diskurzusok, ami9kbe érdemes beleolvasni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.24. 18:28:51

@Aurelius Respectus: "Én képtelen lennék rá, azt hiszem, teljesen lerontaná a könyv olvasás élményét, ha közben még arra is kellene figyelni, mit írjon az ember az értékelésbe."
Én ugyan zenéről szoktam írni, de - hacsak nem kérik hogy írjon az ember - nem feltétlenül úgy van, hogy kifejezetten oda kell figyelni. Hanem úgy hogy hallgatok valamit és egy csomó dolog eszembe jut közben vagy olyan élményeket okoz amit le kell írni. :-)
Bár most tervezek Csányi Vilmos egyik könyvéről is írni annak ellenére, hogy könyvről még annyira se tudok írni mint zenéről. De ez esetben is úgy volt, hogy annyi minden eszembe jutott az olvasása közben, hogy azt muszáj beszámolóvá kikerekíteni.

Aurelius Respectus 2018.04.24. 19:03:27

@Sipi81: Szóval megy az asszociáció.
Erről most hirtelen a vicc jutott eszembe, ahol mutogatja a pszichológus a páciensnek azokat a hülye ábrákat és mindenről a pina jut az eszébe a páciensnek :) Ez is egy asszociáció volt :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.24. 19:07:56

@Aurelius Respectus: "Szóval megy az asszociáció."
Ennek semmi köze az asszociációhoz.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 09:28:31

@gazellla:

"Még egy álszentül moralizáló karcot is szentelt nekem, amelyben megszakérti kereszténygyűlölőkênt, hogy én és a hozzám hasonló emberek nem keresztények. (Mert nem csípjük az iszlámot és Ferenc pápát)"

Azt hiszem, meg is találtam:
moly.hu/karcok/748757

Azt jól látom, hogy törölve vannak a kommentjeid? Ez is jellemző a Moly-ra. A liberális moderátorok törlik az ellenfél érveit, hogy úgy nézzen ki, a saját elvtársuknak van igaza. Mondom, egyáltalán nem zajlik korrekt kommunikáció a Moly-on - a Férfihangon és Dean blogján sokkal demokratikusabbak a keretek. Én ezért nem is vitázok a Moly-on; így nincs értelme.

@-JzK-: @Deansdale: Ezt nektek is látnotok kell. :D:P
Ritka tudálékos és képmutató írás.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.04.27. 11:04:30

@Frederick: Huhh de aljas írás. Jézus tanításai szerintem a mindennapi életre vonatkoznak azokra akik személyesen is találkoznak nem pedig arra mikor százezrek akarnak bejönni hódítani az országba. A mellettem ülő testvérre, barátra, munkatársra, vagy egyetlen menekültre akivel épp személyes kontaktusom lett, nem pedig százezrek absztrakt halmazára.

Aurelius Respectus 2018.04.27. 15:08:06

@Frederick: Olvastam ezt a Varga Rock Zsoltot, teljesen balos, csak tudnám miért nemzetieskedik az avatarjában, ezzel a címerrel.

Aurelius Respectus 2018.04.27. 15:11:13

@Sipi81: Egymást közt szólva Jézus tanait csak az egy társadalomban élők számára érdemes megpróbálni követni, de rosszindulatú, veszélyes idegenekre alkalmazni, biztos út az adott társadalom önfelszámolására, ahogy ez a gyengeelméjű pápa is képviseli.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 16:53:49

@Aurelius Respectus:

Varga Rock Zsolt - Hazaáruló, aki hazafinak tetteti magát. Furfangos? Nem. Már Rákosi Mátyás is a hazára és a nemzetre hivatkozott, miközben munkálkodott a haza és a nemzet ellen. Kilóg ezeknél a lóláb!

Aurelius Respectus 2018.04.27. 18:27:00

@Frederick: A Rákosi kor tényleg érdekes volt ebből a szempontból, a szovjetek ügynökei voltak, közben meg nyomták a nacionalista szövegeket, éljenezték a magyar szabadságharcosokat, akinek szerintük ők voltak az utódai :) Kádár kor már más volt, ők sokkal internacionalistábbak voltak. A kommunizmus történelemszemlélete még ma is hat, egész nemzedékek nőttek fel azon a történelemhamisításon hogy a 1526 utáni kor folyamatos Habsburg ellenes harc volt, a törökök és a Habsburgok egyformán rosszak voltak, Magyarország egy osztrák gyarmat volt és hasonlók.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 18:31:53

@Aurelius Respectus: A Habsburgok tényleg kizsákmányolták az országot. A finn-magyar rokonság elméletet is nekik köszönhetjük. 1526 óta Magyarország nem független. Hol a Török Porta, hol az osztrák Habsburg-dinasztia, hol a náci Németország, hol a szovjet Oroszország, hol az Európai Unió, hol a putyini Oroszország hűbérese. Jó lenne, ha Magyarország olyan független ország lenne, mint Svájc. De nekünk mindig az a szerep jut, hogy egy nagy hatalom csicskája legyünk. Ez van!!!

Aurelius Respectus 2018.04.27. 18:46:36

@Frederick: Amúgy nem zsákmányolták ki az országot, az állam fenntartásának költségét szedték be, az már a magyarok pechje hogy a törökök úgy hazavágták az országot hogy máig nem tudtuk behozni a lemaradást és persze Trianon még a 1711 utáni periódus felzárkózási eredményeit is lenullázta. A finnugor elmélet pedig nem tudom mitől olyan hatalmas katasztrófa, semmi baj nincs a finnugor népekkel, a hunok pedig egy rablóbanda voltak, nem sok okot adna a büszkeségre a rokonság velük.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 20:36:45

@Aurelius Respectus: Közben a MeToo-hiénák darabokra tépték Bill Cosby-t. Természetesen büszkék is rá. Csak nekem van olyan érzésem, hogy a fickó teljesen ártatlan?

index.hu/kultur/media/2018/04/26/racsok_mogott_toltheti_utolso_eveit_bill_cosby/
port.hu/cikk/tv/bill-cosby-kutyakent-ugatott-a-targyalasan/article-52314#

Aurelius Respectus 2018.04.27. 20:50:36

@Frederick: Én simán el tudom képzelni hogy igazak a vádak, persze mindig vannak hamis vádlók, de szerintem a vádak többsége igaz, amúgy egy fekete számára örömet jelent ha erőszakoskodhat egy fehér nővel, elég megnézni mit művelnek a migránsok nyugaton, a befolyásos emberek közül pedig sok visszaél a hatalmával, engem maga a kampány zavart meetoo ügyben, mert ezek a fickók csak ürügyet jelentettek a férfiak elleni általános uszításra.

-JzK- 2018.04.27. 20:58:25

444.hu/2018/04/27/az-eu-felvillantja-a-fegyvert-amivel-a-keleti-illiberalis-allamokat-szankcionalnak

Ismerős a reklámból a jelszó, hogy "No Martini, No Party"? Az EU jelszava innentől az lesz, hogy "No kokeró, no money"? Ha nem szagolsz füstöst, nem kapsz pénzt?

Mert gondolom az ilyen "alapértékek" a kokeróimportálást és a buzipártolást jelenti.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 21:38:47

@-JzK-:

"Mert gondolom az ilyen "alapértékek" a kokeróimportálást és a buzipártolást jelenti."

A Gender-reformokat kihagytad az "alapértékek" közül.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.27. 21:42:05

@-JzK-: @Aurelius Respectus:

"No kokeró, no money"

De most legalább próbára lesznek téve Orbán és pártja, a FIDESZ elvei. Lesz-e az az EU-támogatás, amiért az Orbán-kormány meghajol az Isztambuli Egyezmény, a Migráns Kvóta és a buzijogok előtt? Én a magam részéről kíváncsian várom a választ.

Aurelius Respectus 2018.04.27. 21:57:52

@Frederick: Nehéz kérdés, mert gátlástalan köpönyegforgatók, pénzéhes figurák, de az elmúlt három évben elég keményen belementek a migránstémába és egy meghátrálás a következő választások elvesztéséhez is vezethet, ha lesz egy új migránsellenes párt.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.04.28. 05:24:12

@Aurelius Respectus: Ha már JZK KEDVENC TÉMÁJA, a buziházasság szóba került (a szokásos vérpistis kokerózás mellett*), akkor erről két dolgot:

1, Szerintem ami a buziházasságnál is vérforrasztóbb, a buzik örökbe fogadási joga. Németországban, ahol ennek divatja van, két leszbikus nevel egy fiúgyermeket. A szokásos felállás: van egy maszkulin leszbi meg egy feminim leszbi. Úgy gondolták, ez majd pótolja az apa és anya mintát. Nem jött be a számításuk. A kisfiú, még alsóban, megkérte a kedvenc FÉRFI számtan tanárát, hogy LEGYEN AZ APUKÁJA.

2, Emlékszem még, Nicolas Sarközy mekkora ikon volt a magyar jobboldalon. Emlékszem még, ilyenek mentek, hogy "jól odavág az araboknak", meg "jól odavág a cigányoknak". Az külön emelte a jobbosok szemében Sarközy értékét, hogy TGM kikelt ellen többször, mint "rasszista" politikus ellen. Egészen addig tartott ez az öröm, amíg SÁRKÖZY KI NEM ÁLLT A BUZIHÁZASSÁG MELLETT. Hoppá, egy pofon a jobboldalnak!

"ha lesz egy új migránsellenes párt"

Lesz?

*ami kb. az a szint, amikor a balosok folyamatosan "szentfazekazák" a katolikusokat. gyermeteg és infantilis

som tam 2018.04.28. 08:56:46

@Frederick:
“Szerintem ami a buziházasságnál is vérforrasztóbb, a buzik örökbe fogadási joga.”

Ez relativ, ugy mint a fityeszre valo szavazas. Ha nem lehet jot valasztani, akkor a kisebb rosszat kell - ez volt az erv, ugye? Itt az a kerdes, hogy a gyereknek egy buzicsaladban van-e jobb helye illetve eselyei, vagy pedig az allami nevelointezetben. Mert ugye a sajat csalad az nem opcio.

-JzK- 2018.05.03. 00:27:57

merce.hu/2018/05/01/tgm-majus-elseje-toredekek/

“A magyar kultúra – a régi, az igazi – a szabadságküzdelem, a forradalmiság kultúrája. A szegény magyar jobboldalnak nincs kulturális múltja. Csak politikai jelene. És jövője. De szálljon le a reformkorról és 48-ról. A liberálisok, az egalitárius reformerek szidalmazásáról. Együtt a kettő nem megy.

Csak hát akkor mit fognak szavalni és énekelni.

Csak ellenfeleik írtak emlékezetes verseket és dalokat.”

Aurelius Respectus 2018.05.03. 00:51:29

@-JzK-: Régi módszer a balosoknál, eltérő történelmi helyzetek összemosása, kétségtelen Kossuth, Deák liberálisok voltak, Petőfi pedig baloldali, de az adott történelmi helyzetben ez mást jelentett mint most, a fő céljuk a nemzeti függetlenség és a jobbágyság felszámolása mai szemmel is helyes cél volt, a mai balosok, liberálisok viszont internacionalisták, kozmopoliták, nem a többség céljait képviselik, hanem a különböző kisebbségeket és külföldi érdekeket védenek. Természetesen az akkori nézetekben is lehet mai jobboldali szemmel kifogásolhatókat találni: a börtönviszonyok javítása, Petőfi jakobinus szimpátiája és még lehetne sorolni.

Aurelius Respectus 2018.05.03. 01:04:02

@-JzK-: Engem mondjuk jobban idegesített, hogy már megint össze-vissza hallucinált ez a szerencsétlen, a nyugati rasszista kormányokról, amikor mindenhol az ő balos-libsi-áljobboldali kultúrmarxista haverjai vannak hatalmon.

TrollEdomer 2018.05.03. 07:25:05

@som tam: Majd ha egyszer összes normális család gyerekekhez jutott, majd akkor lesz ilyen dilemma.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.03. 07:30:03

@Aurelius Respectus:

Kossuth, Petőfi minden (klasszikus) liberalizmusával együtt ma simán megkapná a nacionalista jelzőt.

Free Helicopter Rides 2018.05.03. 07:49:02

@don Fefinho: "If you have always believed that everyone should play by the same rules and be judged by the same standards, that would have gotten you labeled a radical 60 years ago, a liberal 30 years ago and a racist today."

-JzK- 2018.05.03. 14:38:32

@Aurelius Respectus:

Szerintem valóban finoman korlátozni akarják a nyugati liberális kormányok a bevándorlást, méghozzá azért, hogy a béke lassan főjön meg. Ha most beáramlana egy év alatt húsz millió kokeró, akkor az átlageurópai is felhorkanna, hogy nabazmeg, és leszavazna a szélsőjobbra, amely kizsuppolná őket.

Így hát épp csak annyi bevándorlót engednek be, hogy azért az etnikai felcserélődés folyamata lassan, de biztosan folytatódjon, de ne annyi, hogy a népek lappangó immunrendszere bekapcsoljon.

Persze TGM (aki elvhű balos és a politikai taktikázást is árulásnak tartja) ezt is "idegenellenességnek" tekinti, mert szerinte, amennyi kokeró ide be akarja tennni a lábát*, az jöhessen.

* azaz kb. az összes, hiszen ki akarna egy lerobbant kokeróországban élni, egy olyanban, amelyet ők meg tudnak teremteni maguknak?

-JzK- 2018.05.03. 14:53:44

@Aurelius Respectus: @-JzK-:

Merkelék éppen ezért saját szemszögükből is hibát követtek el 2015-ben, mert röpke pár hónap alatt beözönlött az országaikban 2-3 millió vadember, amelynek következtében ezen népek lappangó immunrendszere részben aktiválódott, és az addig 5-10% körüli szélsőjobboldali pártok egyből felkúsztak 20-30, néhol 40% köré, és ezzel a kultúrmarxista világrend veszélybe került.

Emiatt észbe kaptak a liberális kormányok, és ők maguk kezdték el pedzegetni a bevándorlás _korlátozását_ (de nem megállítását, pláne nem a folyamat visszafordítását), mivel projekt túl gyors megvalósulása önmagát veszélyezteti.

Éppen ezért az etnikai felhigítás csak fokozatosan valósítható meg, évi párszázezer ember elég gyors ahhoz, hogy a folyamat egy idő után visszafordíthatatlan legyen, viszont elég lassú ahhoz, hogy az elbutult népek hozzászokjanak, hogy itt is egy kokeró, ha arra fordítom a fejem, ott is egy kokoró, a szomszéd is egy füstössel él együtt, félvér gyerekek a gyerekem osztálytársai, stb.

"The few who do notice the difference, won't be enough to matter."

Lassan aztán majd az öregek se emlékeznek arra, amikor még körbefordíthattad a fejed a saját fővárosodban, anélkül, hogy beleütközne a szemed egy etnikailag oda nem illő figurába....

Aurelius Respectus 2018.05.03. 15:30:26

@-JzK-: Különben érdekes, hogy a zsidók egy részében, TGM is az, hiába volt magyar apja, a cionista zsidók kivételével, van egy ilyen hajlam, hogy mindig a többség ellen foglaljanak állást, annak rovására támogassák a kisebbséget, legyen az faji, etnikai, szexuális, ez gondolom abból fakadhat hogy a zsidók más népek közt éltek kisebbségként, sokszor ellenséges viszonyban és van bennük egy rejtett utálat a fehérek és a keresztények ellen.

-JzK- 2018.05.03. 17:31:02

@Aurelius Respectus:

Csakhogy a helyzet az, hogy az arabok jobban utálják a zsidókat, mint a fehér keresztényeket. Ha egy fehér keresztény antiszemita, akkor legfeljebb szemöldökét húzza össze a kipás szomszédjára, azonban egy arab az konkrétan el fogja vágni a torkát. A buzikról meg nem is beszélve.

Aurelius Respectus 2018.05.03. 18:30:28

@-JzK-: Mondjuk az érdekes lesz, ha Anglia és Franciaország iszlám állam lesz, hozzájutnak az atomfegyverekhez is az iszlámisták, csapást tudnak mérni majd Izraelre velük. Elképzelem, hogy az amerikai hadsereg megrohanja majd a fegyverek őrzési helyét, hogy megelőzze ezt :)

-JzK- 2018.05.03. 19:21:11

@Aurelius Respectus:

Addigra Amerika sem lesz, csak egy rakás mesztic fetreng majd a sombrero kalapjában, betequilázva, mariachi zenét hallgatva....

Aurelius Respectus 2018.05.03. 20:08:44

@-JzK-: Ez lenne a legszerencsésebb esemény a világnak 1989 óta :)

som tam 2018.05.03. 21:03:47

@TrollEdomer:
"Majd ha egyszer összes normális család gyerekekhez jutott, majd akkor lesz ilyen dilemma."

Nincs itt semmifele dilemma. Tudni kell, hany arva van az orszagban, hany csalad akar orokbefogadni, ebbol hanynak nem sikerul, es miert nem. Ha van "tulkinalat", akkor fel kell merni, hogy buzicsaladban vagy a foti gyerekvarosban , esetleg az utcan jobb-e a gyereknek. Nekem nincs motivaciom az adatok kigyujtesehez.

TrollEdomer 2018.05.04. 06:33:14

@som tam: Kapják meg migri és romagyerekeket és mindenki boldog lehet.

som tam 2018.05.04. 07:25:17

@TrollEdomer:
Csak hogy megelozzunk nehany felreertest, szeretnem tisztazni, hogy egyetertek a hagyomanyos csaladmodellel, es a konzervativ ertekrenddel. Nem tamogatom a kisebbsegek extra jogait.

Ennek tukreben: tovabbra is ugyanaz a velemenyem. Amennyiben egy gyereknek jobb egy buzicsaladban felnoni, mint gyerekotthonban vagy mashol (elismerven, hogy ez nem feltetlenul van igy), es ezt csak migri es ciganygyerek szamara tenned lehetove, akkor eppen a sajat fajtadat hoznad hatranyos helyzetbe. Szubjektiv alapon, pusztan azert, mert fenntartasaid vannak. (Hogy vilagos legyen: amennyiben a gyerekotthon elonyosebbnek bizonyulna a gyereknek, magam is azt tamogatnam. Gondolom, ilyen tanulmanyok nehezen kivitelezhetoek, mivel az igazsagot sokszor fel kell aldozni a politikai korrektseg erdekeben.)

Deansdale 2018.05.04. 07:41:02

@som tam: Az a gond, hogy a fenntartásait igazolja néhány konkrét eset is, amikor az LGBT szülők örökbe fogadott gyerekeiről 5 évesen "kiderül", hogy transzneműek, és a pubertás korban már hormonkezelésre járnak, ésatöbbi. Az ilyenektől egy normális embernek ökölbe szorul a talpa. Persze hetero nevelőszülők is csinálnak sok hülyeséget, verhetik a gyereket vagy bármi, de ez speciel az LGBT párokra is éppúgy igaz, úgyhogy ha mérleget vonsz akkor a hetero szülőknél legalább a kényszeres LGBT félrenevelés hiányzik, úgyhogy annyival biztosan jobbak. Statisztikákat erről szerintem nemigen találsz, súlyosan nem-PC dolog ezt feszegetni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.04. 07:51:53

@-JzK-:

Node, ha majd elfogynak a fehér országok, onnan hova mennek tovább?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.04. 07:56:37

@Aurelius Respectus:

Persze, hogy van hajlam TGM-ben, anyai ágon öröklődik a vonó.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.04. 08:01:00

@Aurelius Respectus:

Az a baj, hogy Izrael lent van Dél-Keleten a bánatban, egy V4+Ausztria+Bajororszák formáció meg kvázi a szomszédság. Sokkal közelebbi célpont lennénk nekik.

csi szi 2018.05.04. 08:02:57

@Aurelius Respectus: Ez esetben Izrael fog előbb lépni. Akár megelőző atomcsapásokkal.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.04. 08:12:42

@don Fefinho:

Baszki, olyan elgépeléseim vannak, hogy elsüllyedek.

som tam 2018.05.04. 10:18:28

@Deansdale:
Megertem a fenntartasokat. Azt vilagosan latni kell, hogy sporadikus esetek nem sokat jelentenek tudomanyosan. Nagy szamokbol lehet kovetkeztetest levonni, ami gyakorlatilag embereken vegzett kiserlet valos beleegyezes nelkul. Viszont letezik, tehat az eredmenyeit hasznalni kell.

Masreszt elcsusztal, ugyanis nem hetero vs homo parokrol van szo. Par eve egy masik blogon vitatkoztunk errol, es kerestem az idevonatkozo adatokat. Errol talaltam is tanulmanyokat. Az elsorol kiderult, hogy homoparok gyerekei jobban teljesitettek, mint heteroparokei. Aztan kiszivargott, hogy PC study volt, a homo-“szulok”-et erosen szelektaltak, es valoszinu, ha egyetemi tanar homoparok nevelt gyerekeit vetettek ossze atlag heteroparoknal nevelt gyerekekkel, akkor a kerdesre nem megfelelo adatokat kaptak. Tobb tizezer eseten vegzett masik tanulmany eppen ellentetes eredmenyt hozott, ahogy az varhato is volt. Nem is kapott akkora media visszhangot. Tehat az aggodalmak a homoparok orokbefogadasaval kapcsolatban jogos. Csakhogy!

Csakhogy itt a homoparok vs gyerekotthon lenne az osszehasonlitando adatbazis, es az igy kapott eredmeny alapjan kellene racionalis donteseket hozni.

som tam 2018.05.04. 10:27:17

@csi szi:
Azert olyan sokat nem kell varni attol a zsido-arab ellentettol. A szaudi uralkodo vagy koronaherceg - a franc tudja mar, nem tartottam olyan fontos hirnek, amikor olvastam, - eppen a napokban nyilatkozta, hogy Palesztina uljon le targyalni, es igyekezzen megegyezni, vagy pedig fogja be a szajat, hagyja abba a panaszkodast.
Nos ismerve az izraeli targyalasnak nevezett idohuzast, es hogy az arabok nem ismerik el a zsido allamot - hacsak izraeli pecset van az utleveledben, mar nem lephetsz be tobb arab allam teruletere, - ez eleg rendhagyo megnyilvanulas volt.

-JzK- 2018.05.04. 11:50:35

www.youtube.com/watch?v=2av9UZ4hyeA&feature=player_detailpage#t=1384s

Richard Williamson püspök mondja:

“Interrracial marriage is not common sense. It’s not a sin, it’s not an offense against god, necessarily, but it may often be an offense against common sense. Because there is too much difference between people of different races for their marriage to be able to last. You’re going to say that many interracial marriages do last. Fine. Undoubtedly. But it it is still not a good idea. It’s less bad than a Catholic marrying a non-Catholic, but it’s pretty deep, the differences between the races are pretty serious. Blacks should normally marry blacks, whites should normally marry whites. Chinese should marry Chinese…. If you’re upper class in society you should marry upper class, if you’re lower class you should marry lower class. It’s common sense.”

som tam 2018.05.04. 14:16:13

@-JzK-:
:-D Mar csak a magyarazat hianyzik. :-D

KalmanBlog 2018.05.04. 15:01:32

@-JzK-: "It’s less bad than a Catholic marrying a non-Catholic"

Ez a bajom ezekkel a papokkal, hogy miközben sokmindennel egyetértenék amit mondanak, folyton az orrom alá dörgölik, hogy én csak egy pogány vagyok :-). Szóval az én házasságom rosszabb - főleg a feleségem szempontjából, mivel ő katolikus papíron - mintha egy négerrel állt volna össze. Kösz a bíztatást!

-JzK- 2018.05.04. 15:55:24

@KalmanBlog:

Ő kizárólag azon az alapon nézte, hogy nincs, ill. kevésbé van meg a házasság tartósságához szükséges közös alap. Szóval kb. csak annyit mondott, mint a régi magyar népi bölcsesség is tartja: „Suba subához, guba gubához".

Nyilván a rasszbiológiát nem is vonta be a körbe, mert papi mivoltában ez nem is annyira tartozik a tisztségébe. Ettől függetlenül komoly dolgot mondott ki, vesd össze Ferenc pápa hablatyolásával.

csi szi 2018.05.04. 23:12:54

@som tam: A szaúdiak érdekes eset, ugye ők az USA másik örök szövetségesei. Az iszlám világban elterjedt a gyanúsítás, hogy a Szaúdi uralkodóház kriptozsidó. Persze ezt nyilván az ellenségeik terjesztik, pl. Irán. :) De mindenesetre tény, hogy Szaúd-Arábia sosem tett keresztbe a zsidó államnak, sem az amerikai érdekeknek. Ha igen, az is lehet, hogy csak látszólag volt.
Pl. a szunnita iszlám legfundamentalistább, legkonzervatívabb irányzatát terjesztették az iszlám világban, ami egyben halálos ellensége az arab nacionalista-szocialista irányzatnak, mint amilyen az iraki Baath párt volt, vagy amilyen a szíriai Baath párt ma is. Természetesen az istentelen kommunisták és az oroszok ellen is sok szolgálatot tettek a 80-as évek afganisztáni háborújától Csecsenföldig. Plusz a síita Iránnak is a fő ellenségei. Szóval Szaúd-Arábia gyakorlatilag Izrael szövetségese, nem pedig az ellensége. Szíriában is ugyanazokat az erőket támogatják jelenleg mindketten.
Ettől eltekintve viszont ha a UK vagy Franciaország muszlim kormányzat alá kerül, az egyáltalán nem garantált, hogy Izrael-barát lesz...

Deansdale 2018.06.13. 15:51:53

@-JzK-: Csodálom, hogy ez a HVG-ben lejöhetett.

csi szi 2018.06.13. 17:17:40

@Deansdale: A kulcsmondat: "Izrael támogatóit pedig mostanában már nemcsak szellemi, de fizikai inzultus is egyre többször éri a campusokon. Mindeközben igencsak mély és kettősmércés a hallgatás mondjuk a Hamász palesztin terrorszervezet napi gázai rutinjáról."

VT 135 2018.06.14. 00:43:56

@Deansdale: Párszor már feltettem a kérdést - persze válasz nincs rá - hogy a nagy "mindenkinek mindenhez joga van, különösen, ha *elnyomott kisebbség*" közepette, vajon az örökbe adott gyerekeket ki kérdezi meg, hogy normális, apa-anya családba szeretnének-e kerülni, vagy homokos családba? Neki miért nincs ehhez joga? A homokosok jogai miért vannak előrébb, mint a gyerekek jogai?

Mia and me 2018.06.14. 08:26:04

@VT 135: a gyerekek jogai a saját családjukban sem biztosítottak - miért pont csak az " örökbeadandók" jogai érdekelnek?

Ezt most nem piszkálásból írtam - csak tényleg - a gyermekvédelem a nárcisztikus, erőszakosabb, manipulatívabb szülőnek kedvez egy csomó esetben, gőzük nincs arról hogy a gyerek szenved, ha nem láthatóan ütik verik, akkor "minden rendben" és csak az anyagiakat nézik szinte. Vagy még azt se, mert a bíróság mire beszedi az elmaradt tartásdíjat, sok esetben kis túlzással már felnő a gyerek...

A gyermekek jogai és azoknak "érvényesítése" hasonló a valódi kisebbségek jogaival. Papíron ők a sztár, a való életben meg az erősebb/gazdagabb/befolyásosabb félnek lesz "igaza".

Egy tartós párkapcsolatban élő homi pár meg sok tekintetben "egészségesebb" légkörben él, mint a hetero párok többsége.
Az egyetlen bibi hogy egyneműek.
De a heterók se feltétlenül a gyerek előtt kell intézzék a "magánügyeiket" - egy mindennapokban megnyilvánuló kedvesség, normális egymáshoz állás meg nem fogja a gyereket "elferdíteni".
Ha nem zárják el a gyereket a világtól (amit a "normális anya apa" felállás sokszor megtesz!) , akkor fogja látni a különböző mintákat, viszonyokat, és nem lesz azért homi vagy leszbi mert őt "olyanok" nevelték.
(mellesleg: görög ifjak nevelése ;-) -aztán a kultúra bölcsője ugye...)

Deansdale 2018.06.14. 16:31:03

@VT 135: A progresszívekkel lehetetlen érdemben kommunikálni, mivel a teljes világnézetük egyetlen alapja a konzervativizmussal való szembenállás. Teljesen mindegy mit mondunk, nekik muszáj kiizzadni valamit amire ráfoghatják hogy az fontosabb és felvilágosultabb nézet. Valójában tökegyszerű a dolog, mára annyira redukálódott minden, hogy az a felvilágosult és követendő ami a konzervatív ellentéte. Ha minket zavar az iszlám azt szeretni kell, és ha mi szeretjük a hagyományos családmodellt akkor azt meg utálni. S mivel a nézeteid ellenkezőjeként definiálják a felvilágosultságot, és az az egyetlen szempont amit figyelembe vesznek, így automatikusan nekik van igazuk mindenben veled szemben.

Deansdale 2018.06.14. 16:38:14

@Mia and me: "Egy tartós párkapcsolatban élő homi pár meg sok tekintetben "egészségesebb" légkörben él, mint a hetero párok többsége."

Ez még a meleg férfiakra is csak félig igaz, a leszbikus nőkre meg semennyire, tekintve hogy minden létező párkapcsolati forma közül a leszbikusoknál a leggyakoribb a CSBE. De mindez lényegtelen is, a fő az, hogy egy normális társadalomban a felnövekvő nemzedékeknek működő heteroszexuális szerepnormákat kell átadni, amire homo párok valószínűleg nem képesek. Ha ehhez még hozzáveszed a gyereket a két azonos nemű szülő miatt érő negatív hatásokat, akkor igazából nem is kérdés, hogy az LGBT versenyzőknek semmi keresnivalója pótszülői fronton. Vagy aki annyira vágyik egy gyerekre az tegye azt amit előtte sokmillió meleg: éljen normál házasságban és csináljon gyereket úgy, aztán hogy amellett milyen szeretőt tart az már a magánügye. Ja, hogy ez esetleg a melegekre nézve kellemetlen? Hát igen, ahogy az is, ha a lelkileg-szellemileg legérzékenyebb éveiben egy gyereket halálra szekálnak a kortársai mert a "szülei" buzik.

Mia and me 2018.06.14. 19:02:50

@Deansdale: valami félreértés van. nem azt mondtam hogy minden meleg párnak gyereket :).

Hanem hogy gyermeknevelésre alkalmas lelkületű, és anyagiakban megfelelő pároknál (heteróknál is) egy sor más kérdés döntőbb a gyerek felnevelése szempontjából, mint az hogy épp heterók vagy homik.

A gyereknevelésre alkalmasságot nem az dönti el hogy adott személy szexuálisan mire izgul.

Ennyi erővel kizárhatjuk az összes fetisisztát is, mert milyen gáz már hogy apu csak piros tűsarkúban izgul anyura.

Egy csomó heteró meg, akik esetleg lelkiekben egymás mellett élésre is alkalmatlanok, de ha megvan a fedezet, akkor kaphatnak egy élő játékszert, amit kedvükre nyúzhatnak, mert örüljön a gyerek hogy örökbe fogadták...

Persze a normál minta is fontos, de nem mindenáron. Plusz régen a gyerekeket egy közösség nevelte, "nővérek" nagynénik serege, majd férfivá meg bátyók és nagybácsik.
Az anya- apa személye emberi értékekben elsődleges mintaadás szempontjából. A "ffi", "nő" szerepeket meg sok ffi és sok nő mintájából kellene összeállítanunk. És állítjuk is, a mai korban az a gáz, hogy családi, rokoni ismerősi kör helyett ezeknek a mintáknak a tévé, sztárok, híres emberek, sorozatok stb. szereplői az alapjai (ill az ahogyan ezek "látszatra" viselkednek) és nem valós ffiak és nők.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.06.16. 09:32:52

Ha már így feljött 1848.

@Aurelius Respectus: Neked kik a példaképeid az 1848-as szabadságharcból?

@Deansdale: Neked, mint nacionalistának, jelent valamit (többek között értéket) a Rákóczi-féle szabadságharc és az 1848-as szabadságharc? Ha igen, akkor mit?

Ezt csak azért kérdem, mert megjelentek olyan nacionalisták is, akiknek semmit sem jelentek már ezek. Nekem mindegy, ki mit gondol 1848-ról - de kíváncsi vagyok a te véleményedre is.

Deansdale 2018.06.16. 09:40:01

@Frederick: Sokkal jobban érdekel a jövő, mint a múlt, ezért ilyen történelmi eseményekkel csak annyiban foglalkozom, hogy mit lehet belőlük tanulni stratégiai értelemben - hogy ne kövessünk el újra régi hibákat. Trianon sem érdekel különösebben, úgy vagyok ezzel, hogy a jelenlegi helyzetünk adott, és ebből kell kihozni a legtöbbet, amin a múlton rágódás nem segít, inkább csak akadályozza.

Ettől függetlenül a 48-as szabadságharc jelenkori analógiájának lassan megérik az EU-ból való kilépésünk, remélem most kisebb véráldozattal fog menni a dolog és több sikerrel jár :) A jövőben pedig jobb lenne tartózkodni az ilyen szövetségektől, maradjunk függetlenek és koncentráljunk az önállóságra (és ami ahhoz szükséges, az önellátásra).

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.06.16. 11:47:01

@Deansdale: Kis off, bár még mindig a kulturmarxizmus pusztító hatásairól beszélünk, vagyis annyira mégsem.

Egy szerb balos rendező lerendezett egy "művészfilmet", ami amint betette hazánkba a lábát, szinte azonnal dicsérni kezdte a hazai balos média-, bölcsész- és filmkritikuselit. Miszerint ez a film "tele van mély gondolatokkal", "a valóságról szól" és "bemutatja az emberi természetet".

Szerencsére az Otherworld-nek helyén volt az ízlése, és megfelelően kezelte ezt a moslékot:
www.youtube.com/watch?v=DDGpr0xYtVc

Aurelius Respectus 2018.06.16. 14:25:29

@Frederick: Nekem nincsenek példaképeim, de kedvelem Petőfit, amiért harciasan lázadt a rendszer ellen, Bem tábornokot a szenzációs erdélyi győzelmeiért a túlerővel szemben, Görgei tábornok esetében pedig a Felvidéki hadjárat volt ilyen, a csúcspontja pedig amikor egy beomlott bányaalagút kitisztítása után vonult át az alagúton csapataival Körmöcbányáról Besztercebányára kikerülve a bekerítő osztrák haderőt.

Aurelius Respectus 2018.06.16. 14:30:17

@Aurelius Respectus: Amúgy a legtöbbre a török ellen harcolókat tartom, Hunyadit, Dobót, Zrínyit és a többieket, legtöbbre Zrínyit, aki nem adta meg magát, hanem amikor már reménytelen volt a helyzet kirohant emberei élén a török ellen, ilyen egy igazi hős.

Aurelius Respectus 2018.06.16. 18:49:31

@Frederick: Amúgy milyen nacionalistákról van szó ? A mandineren olvastál valamit ? Egy csoportot ismerek akik bírálják 1848-ot, a szektás tradicionalisták.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.06.16. 19:15:00

@Aurelius Respectus: A Habsburg-imádat (és vele együtt az 1848-ellenesség) a következő jobboldali formációkban van jelen:
1, Metafizikai Tradicionalisták
2, katolikus királypártiak
3, a fideszes értelmiségiek egy része (Szilvay, Megadja, Békés)

Undorodok tőle, de nem releváns veszély. Bár a kuruc hagyomány és az 1848-as szellemiség dekonstruálása jobboldalról ugyanúgy tördeli a magyar nemzettudatot, mint a baloldali posztmodern.

Aurelius Respectus 2018.06.16. 21:15:54

@Frederick: Felesleges érzelmi alapon nézni a történelmet, jók és gonoszok harcának tartani, ahogy a legtöbben teszik. Azt kell nézni hogy egy történelmi esemény jogos volt e, történelmileg indokolt. 1848 azért volt indokolt mert a Habsburgok akadályozták a polgári átalakulást, de persze ezt nem gonoszságból tették, hanem mert ragaszkodtak a nekik előnyős politikai-társadalmi berendezkedéshez. Ritka az a vegytiszta gonoszság a történelemben amit például Sztálin képviselt, aki élvezte hogy embereket gyilkoltathat meg, általában az emberek saját érdekeiket próbálják védeni és ezért követnek el rossz dolgokat.

VT 135 2018.06.16. 21:42:16

@Deansdale: Trianon kezd olyan lenni számunkra, mint a zsidóknak a holokauszt...csak ők jól hasznosították utólag...
Őszintén szólva, amíg a kollektív nemzeti tudat/nemzet lélek így el van csesződva, mélydepressziós, "merjünk kicsik lenni", "én szarul érzem magam, hát teszek róla, h másnak is szar legyen" viselkedésbeli következményekkel, amíg képtelenek vagyunk még mikroközösségi szinten is a valós, hétköznapi ügyek mentén együttműködni, addig naivitás azt várni, h majd ha visszatérnek ezek a területek, akkor örömbódottá' lesz.
Majd, ha a MAG megerősödik, mindenekelőtt szellemileg-lelkileg, amely magával hozza a gazdasági fellendülést is, akkor automatikusan ismét kiterjed a magyar kultúra hatása a Kárpát-medencére. Amíg a magban is hiány van, addig beszívás érvényesül, nem kisugárzás.

Trianonnak két sokkal tragikusabb eredménye van: a határon kívül rekedt magyarok lassú eltűnése, valamint folyamatosan élő történelmi feszültségek: hiszen nem csak mi számunkra fájdalom, hanem a lopott, ebül szerzett javak tulajdonosai is tudatalatti bűntudatukban és félelmükben, h ezt elvesztik, ellenségesek továbbra is. Holott sokkal több kötne minket Kelet-Közép-Európaiakat össze, mint ami elválaszt. De így továbbra is jól működik az osszd meg és uralkodj.

Deansdale 2018.06.16. 22:10:02

@VT 135: Haza kellene hívni a kint rekedteket.

Aurelius Respectus 2018.06.16. 23:31:12

@VT 135: Én úgy vagyok vele, felesleges ezzel foglalkozni, amíg a maradék területen is fogy folyamatosan a népesség és a cigányok pedig évről évre egyre többen vannak, ha ezt a két kérdést meg tudják oldani, akkor lehet a határokra rátérni.

som tam 2018.06.17. 07:08:54

@som tam: bar szerintem meg mindig az a kerdes, hogy a gyereknek a buzi szuloktol vagy az arvahazbol kikerulve van-e tobb eselyuk egy jobb eletre.

Deansdale 2018.06.17. 09:25:14

@som tam: Az elején azt mondja amit én is, hogy egy meleg pár nem tud hetero szerepmintákat adni a gyerekeknek. A dolog nem olyan egyszerű, hogy ha otthon nyugi van és nem verik a gyereket akkor minden rendben, mert pl. a szerepminták hiánya a felnövő gyerek felnőtt életét teheti tönkre.

som tam 2018.06.17. 14:17:34

@Deansdale: ez igy van. csakhogy orokbefogadasnal peldaul a gyerekek nagy reszenel szoba se kerul, hogy mas orokbefogadna oket. igy a hetero szulo alternativa nem is jatszik.