HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan. Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik. Pofa be de szólásszabadság van ... (2024.04.16. 22:04) Nem valós veszély
  • Deansdale: @F.M.J.: Hátizé, fűteni csak télen kell, arra meg pont elég az a pár hónapnyi komposztérés, főleg ha walipinit csinálsz. Ha nyáron is fűtene a komposzt akkor hűtened kéne az üvegházat :) És tekintve... (2024.04.16. 21:42) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposzt. Megfogtál evvel a 2-3 hónapos hőfejlődéssel. Mivel én elsősorban nem energetikailag közelítettem meg a dolgot, hanem biológiailag (ez jó, mert amúgy műszaki vagyok), így erre ... (2024.04.16. 19:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: "Kicsit megkésve, de talán hasznos." Mivel ez kifejezetten ötletelés így nem késtél le semmiről, és hasznos, köszönöm. Én a komposztkazánról azt olvastam, hogy 2-3 hónapig van annyi hőter... (2024.04.16. 10:27) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: Kicsit megkésve, de talán hasznos. Komposztkazán. A rohadás hőjéből nem lehet minél többet kivenni, mert leáll a biológiai folyamat, viszont egy bizonyos százalék kivehető. Továbbá, ha komolyan gon... (2024.04.16. 09:10) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Obama Nobel-békedíja

2018.04.27. 18:11 Deansdale

...napról napra egyre ironikusabb. A megválasztása után, de még a hivatalba iktatása előtt megkapta, arra hivatkozva, hogy a választási ígéretei szerint kivonta volna az amerikai csapatokat a közel-keletről. Ebből persze semmi nem valósult meg, sőt, Obama sok tekintetben újító és rekorder volt - a legtöbb katonai drón-csapás például az ő nevéhez fűződik. (Meg az ISIS felfegyverzése is, csak az még nem egészen nyilvános.)

Erre a III. világháborút kirobbantani készülő neonáci Trump mit csinál? 64 év háborúskodás után összehozza a két Koreát, akik bejelentik, hogy vége a harcnak, béke van. Észak az atomprogramot is leállítja, nincs több rakétázás Japán fölött, ésatöbbi.

Kíváncsi vagyok ki mit lép, mert az ugye minden semleges néző számára nyilvánvaló, hogy Obamával mellényúlt a Nobel-bizottság, és Trump sokkal jobban megérdemli a díjat. Csakhát ugye a "politikailag semleges" nobelék pont ugyanannyira semlegesek mint a CNN vagy a Hugo-díj - vérbeli progresszívek ők, csak nem szeretik hangoztatni, mert a papíron fenntartott semlegesség egész jó védelem egy sor jogos vád ellen. Most aztán főhet a "haladó" (pfff) fejük - ha bármit is lépnek, vagy ha nem lépnek semmit, ez számukra mindenhogyan csak rosszul végződhet.

korea.jpg

57 komment

Címkék: politika piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick 2018.04.27. 18:26:24

Azért Észak- és Dél-Korea kibékülésével várnék egy kicsit. Évtizedes (ha nem évszázados) sérelmek lappanganak a mélyben. Ez a kibékülés nem lesz olyan egyszerű.

Bár ha Deansdale mondja, akkor 2018-ban Észak- és Dél-Korea egyesül. EGY KOREÁBA! (Nostradamus 2018!!!) :D

-JzK- 2018.04.27. 20:30:45

A Nobel-díjat akkor se fogja megkapni, ha a világ összes konfliktusát sikerül megoldani, ugyanis a Nobel-díj gyakorlatilag csak balosoknak jár, különösen a zsidók. Ha ezt Obama csinálja, már kb. a Holdba vésték volna a nevét, és egyből szekuláris szentté avatta volna a mainstream sajtó.

Kim pár hete Kínában járt, gondolom Hszi is értésére adta, hogy most már fejezze be az emberkedést, mert nem lesz több sajt. Persze ehhez az is kellett, hogy Trump a kínaiaknak egyértelműen értésére adta, hogy elvárják tőlük Kim megregulázását.

KalmanBlog 2018.04.27. 21:27:29

Azért Szíriában még simán rossz helyre pottyanhat egy szikra és lehet balhé. A gáztámadásos false flaget is benyalta Trumperica, a TV-ben bemutatott képsorokra rakétákkal válaszoltak. Miközben az oroszok fenyegetőztek, hogy ha őket is eltalálják, akkor visszalőnek.

Te nem tartod veszélyesnek azt a helyzetet? Túl van hájpolva? És Trumpon nem múlik? Nem vonulhatna ki?

csi szi 2018.04.27. 21:50:05

@KalmanBlog: Annyiban túl van hájpolva, hogy az amcsik nem akartak oroszokat bombázni, és ezt a háttérben szépen egyeztették az orosz vezetéssel. Az oroszok meg tudják, hogy ha lövöldözésre kerülne a sor, akkor a szíriai kontingensük esélyei az USA+Izrael ellen kb. nulla, szóval a fenyegetőzéseik azok csak a hazai közvéleménynek szóltak.

Deansdale 2018.04.27. 21:50:14

@KalmanBlog: Mint kb. egy éve, Trump szerintem most sem komolyan támad, csak a látszatot tartja fenn. Persze a fene tudja, lehet hogy a zsidóknak van rá akkora befolyása, hogy kijárták nála a komolyabb csapásmérést. Azt viszont garantálom neked, hogy ennek a false flagnek senki nem ült fel, aki úgy tesz mintha mégis, az tudatosan tetteti.

Deansdale 2018.04.27. 21:51:00

Ja, a helyzetről... Nem hiszem, hogy háborút akarnának az oroszokkal, az még Izraelnek sem áll érdekében, szóval szerintem nem lesz nagy konfliktus.

VT 135 2018.04.27. 21:58:27

Azért az látszik, h sajnos Trump-ot is felzabálta a háttérhatalom, különösen a neokon fegyverlobbi, valamint az izraeli buldózer. Megválasztása előtt ő is azt ígérte, kibékül az oroszokkal, kivonul Szíriából. Hol is tartunk...? Lehet reménykedni, h sem ő, sem Putyin nem akar egymásnak menni és 3. VH-t kirobbantani. De mindenre nekik sincs ráhatásuk és ha már elég magas szinten van a feszültségspirál (és ott van), akkor elég egy-két nem tervezett, szerencsétlen véletlen és az eszkalálódást nem lehet leállítani. Tört már ki nem egy háború így... Ráadásul a háttérhatalom, neokonok abszolút arra játszanak, h kitörjön valamilyen nagyobb háború - h atomháborút is bevállalnának-e, az kérdés, de mint írtam, van a káosznak egy olyan spirálja, ahol egy idő után már egyre kevésbé lehet kiszámítani az bekövetkező eseményeket.

Obama Nobel-díja meg tényleg egy vicc. Anno német (kedves, de naív) ismerőseimtől tudtam meg a hírt, én reflexből visszakérdeztem, h ez egy vicc? :) Aztán, látva a megütközött arcokat, láttam, h nem, nem az.

Emellett azért majd hosszabb idő után nyilvánítanék véleményt a koreai békéről, h valós-e és nem csak időhúzás Kim részéről. Mert ettől még É-Korea egy kőkemény diktatúra.

Aurelius Respectus 2018.04.27. 22:02:43

@csi szi: Nem becsülném le azért az oroszokat, még ezzel a technikával is ami Szíriában van, simán kilőnék az összes amerikai hadihajót a közelben. Gondolom Trump azért nem örülne annyira a sok ezer koporsónak.

Frederick 2018.04.28. 05:30:11

@VT 135: Végre valaki, aki reálisan látja a helyzetet. Még hogy Koreában befejeződik a háború! Pff! Még hogy Trumpnak Nobel-díj, miközben még sem Sziriában, sem Koreában nem oldott meg semmit! Pff!

Mondjuk @KalmanBlog: egészséges gyanakvása, mondhatni, óvatos kivárása is megérdemel egy lájkot. (VT 135 realista kommentje mellett.)

Frederick 2018.04.28. 05:31:43

Korea alatt természetesen a polgárháborút értettem. Egyébként kötött már fegyverszünetet Észak és Dél. Ez most megismétlődik. Egyébként az, hogy Kim visszavett a lendületből, inkább Kínának köszönhető, nem az USA-nak.

Deansdale 2018.04.28. 09:30:28

@Frederick: Trump díjáról egyelőre csak az Obamával való összehasonlítás szövegkörnyezetében beszéltem, amúgy nem gondolom, hogy máris meg kellene kapnia. Sőt, igazából nem tulajdonítok semmilyen jelentőséget ennek a díjnak, főleg mióta a Nobel bizottság is haladó gittegyletté silányult.

Viszont Szíriában a lényeg igenis megoldódott, az amcsik az oroszokkal karöltve gyakorlatilag felszámolták az ISIS katonai ágát, amit még Obamáék futtattak fel "ottfelejtett" hummerekkel, fegíverekkel, stb. Az ISIS terrorista sejtjei még megvannak, de a városokat elfoglaló katonai águknak gyakorlatilag lőttek. Obama _papíron_ évekig harcolászott velük eredménytelenül, Trump egy év alatt leradírozta őket a térképről.

Dél-Korea elnöksége naponta nyilatkozik, hogy mindenféle javulás és fejlődés a félszigetükön Trump érdeme. Ha végül semmi mást nem érnek el, csak annyit, hogy leültek tárgyalni, már az is történelmi jelentőségű előrelépés. Mellesleg én úgy sejtem hogy 2 dolog miatt van ez a hirtelen nyitási vágy Kim Dzsungelben: 1. Trump rávette a kínai vezetést, hogy rúgják picsán; 2. az atomkísérleteik totál becsődöltek, a kísérleti helyszín ugye összeomlott, valószínűleg a források is elapadtak, ésatöbbi. Mindazonáltal erre is igaz, ami eggyel fentebb: az egész világ 64 éve nézi impotensek a koreai válságot, Trump meg fogta magát és beletenyerelt a közepébe, és egy év sem kellett hogy jelentős javulást érjen el. Lehet utálni Trumpot, lehet azt hinni hogy a sok hülye jobbos csak valami beteges személyi kultusz miatt tiszteli, de érdekes módon ha valaminek nekifog akkor 10-ből 9-szer látványos pozitív eredményeket produkál, néhány esetben olyat ami az egész világ sorsára jó hatással van. Lassan eljutunk a pontra, ha át nem léptük máris, ahol már nem a támogatóira lehet az mondani, hogy belevakultak a személyi kultuszba, hanem az ellenzőiről, hogy ostoba módon személyes okokból gyűlölik.

Mindez még akkor is igaz, ha Izrael nyilvánvalóan nagy befolyással bír rá. Ez még így is fényévekkel jobb, mintha a deep state embere lenne.

Aurelius Respectus 2018.04.28. 14:04:47

@Deansdale: Én nem látok nagy különbséget a hátérhatalom és a zsidó lobbi közt, mivel a neokon háborús csoport többsége is zsidó. A 2001 után indult háborúk egy része a zsidók műve, hogy meggyengüljenek a rájuk veszélyes országok, Irak, Szíria és ők akarnak háborút Irán ellen.

Deansdale 2018.04.28. 14:13:55

@Aurelius Respectus: Trump Izrael érdekeit valamennyire nézi, de a globalista-progresszív elitét úgy tűnik nem. Hogy úgy mondjam a Soros-Netanyahu ellentétben az utóbbi pártján áll :) A különbség akkor igazán feltűnő, ha Trumpot Hillaryhoz hasonlítod. Papíron mindketten zsidó zsebben vannak, de ennél különbözőbbek nem is lehetnének.

Egyébként ha azt nézed, hogy a marhanagy szíriai támadásban eddig szír oldalon 3 sérültet jegyeznek összesen, akkor úgy tűnik ez megint csak egy látszatintézkedés, mint a tavalyi hasonló volt.

Aurelius Respectus 2018.04.28. 14:39:19

@Deansdale: Engem legjobban Irán aggaszt a zsidók már régen akarják hogy az USA támadja meg, de ebből olyan katasztrófa lenne, ami még nem volt ezen a területen. Már Irak és Szíria amerikai elpusztítása is hatalmas károkat okozott, műemlékek tömeges lerombolása, milliós tömegek rázúdulása Európára.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.04.28. 19:05:47

@Deansdale:

"Lehet utálni Trumpot, lehet azt hinni hogy a sok hülye jobbos csak valami beteges személyi kultusz miatt tiszteli, de érdekes módon ha valaminek nekifog akkor 10-ből 9-szer látványos pozitív eredményeket produkál, néhány esetben olyat ami az egész világ sorsára jó hatással van. Lassan eljutunk a pontra, ha át nem léptük máris, ahol már nem a támogatóira lehet az mondani, hogy belevakultak a személyi kultuszba, hanem az ellenzőiről, hogy ostoba módon személyes okokból gyűlölik."

Hazai párhuzam ugrott be azonnal, csak az kicsit régebbi.

Frederick 2018.04.28. 19:28:58

@Deansdale: Hszi Csin-ping, Kína elnöke rászól Kimre, hogy "ha szeretnéd, miszerint Észak-Korea továbbra is kapjon segélyt (többek közt élelmiszert), akkor hadd abba a keménykedést, és ülj tárgyalóasztalhoz, Dél-Koreával". Mindezt nem azért, mert Trump adott neki egy zseniális ötletet, hanem mert már Kínának is gáz volt a helyzet.

Amit te csinálsz, Deansdale, semmi más, mint az. hogy Hszi Csin-ping érdemeit rátolód Donald "Kacsa Trump-ra. Zseniális vagy! Furfangos! :P

"Dél-Korea elnöksége naponta nyilatkozik, hogy mindenféle javulás és fejlődés a félszigetükön Trump érdeme."

USA két ázsiai szolgája Japán és Dél-Korea. Elvileg szövetségesek, de azért igenis tetten érhető az alá- és fölérendeltség. Mindez persze valamelyest érthető, hiszen két olyan kapitalista, liberális és demokrata ország, mint Japán és Dél-Korea, ki mástól remélhetne védelmet két államkapitalista rezsimmel, Kínával és Észak-Koreával szemben, mint az USA?

"Lehet utálni Trumpot"

Nem utálom Trumpot. Csak te képzeled azt, hogy utálom. A Jerry Spinger-féle stílusát nem komálom. De értelmesebb politikusnak tartom, mint Orbánt. Vagy mint Merkelt, Hillaryt és Macront. Még azt is aláírom, hogy tényleg kész teljes fegyverarzenállal kiállni Japán és Dél-Korea mellet, ha Kim megindítja ellenük a támadást. Majd ha lesz időm, átértékelem Trumpról a véleményem. Kiforrott véleményem nincs. Mint ahogy sajnos időm sincs, hogy foglalkozzak vele.

Amúgy Puzsér véleménye Trumpról kibaszott szánalmas. Tökéletes megnyilvánulása annak, amikor valaki nem akar egy politikust megérteni a maga mélységében, megmarad a felszínnél. Én nem ilyen vagyok. Jó lenne, ha nem is kevernél össze sem Puzsérral, sem a ballibsikkel. Én nem az ő mércéjükkel mérem a politikát, és a politikusokat.

som tam 2018.04.28. 20:15:57

@KalmanBlog:
“A gáztámadásos false flaget is benyalta Trumperica”

Olvastam cikket a korabbi tamadas ertekeleserol, es a mostani is erdekes. Ha jol emlekszem most 105 raketat lottek ki Sziriara. Namost ahhoz kepest, hogy meg Irakban is szarra bombaztak egy-ket korhazat az amerikaiak veletlenul, itt eppenseggel egyetlen halottja sem volt a tamadasnak. Micsoda vakszerencse! Mindenki igenyet kielegitettek egy latszathadmuvelettel, oszt csokolom.

Deansdale 2018.04.28. 22:17:07

@Frederick: Na igen, te atombiztos információkkal rendelkezel arról, hogy kína elnöke egy reggel felébredve úgy döntött leülteti tárgyalni a két koreát, azok meg olyan hülyék hogy őhelyette Trumpnak hálálkodnak, pedig neki igazán semmi köze semmihez. Világos. Ugyan a világsajtóban megjelent hetekkel ezelőtt, hogy Trump nyomást próbál gyakorolni kínára ezügyben, de ez csak kacsa volt.

Nézd, én értem hogy téged a Péteréknél megetettek azzal hogy én hülye Trumpimádó vagyok, meg elvakult alt-rightos, meg ki tudja még mi, és ilyen szemmel nézve "terhelő bizonyíték", hogy írtam Trumpról párszor pozitívan, de talán nem lehetetlen észrevenni hogy kritikusan is szoktam róla szólni - meghát amúgysem vagyok az a természet, aki személyeket követ vagy istenít. Engem az ideák foglalkoztatnak. Trump annyiban érdekel, hogy megszivatta az amcsi progresszív oldalt Hillaristól, meg hogy újra divatba hozta a nacionalizmust, de (remélem ez kettőnk között marad) még egyetlen nyilatkozatát vagy beszédét sem bírtam végignézni, mert a hideg ráz a stílusától. Nem tartom se tökéletesnek, se hibátlannak, se megváltónak, ugyanakkor rühelleném ha olyan hülye lennék hogy csak egyoldalúan informálódnék róla, ezért belenézegetek az őt támogató forrásokba is, és ezekből tudom, hogy rengeteg jó dolgot csinál. Ezek közül egy, hogy már hónapok óta mozgatja a szálakat a korea-ügyben, és az érintett államfők (többek között Japáné is) nem hülyék, hogy neki hálálkodnak az eredmények láttán. Nem tudom, hogy te milyen forrásokból hogyan szoktál tájékozódni, de úgy érzem ez a művita most arról szól, hogy szerinted én Trump-fan vagyok akit most "rajtakaptál". El sem tudod képzelni, hogy ez a hülyeség engem mennyire lefáraszt. Ennek a kommentnek a megírása hónapokat vesz el az életemből. Jössz ezekkel a baromságokkal, hogy én "furfangos módon" megpróbálom Trumpot fényezni Hakapeszi Maki érdemeivel, mintha engem bármennyire is érdekelne hogy Trump mennyire fényes. Még a balos sajtó is arról beszél, hogy hát igen, sajnos a progresszíveknek ezt be kell nyelni, a köcsög Trump elhozta a békét a szerencsétlen ferdeszeműeknek:
edition.cnn.com/2018/04/27/politics/donald-trump-korea/index.html
Ha te máshogy látod, az a te dolgod, de azért az egy kicsit túlzás, hogy gyakorlatilag hírhamisítással vádolgatsz. Menj és vitázz a CNN-el, aztán ha őket sikerült meggyőznöd az igazadról akkor próbálkozhatsz nálam is.

VT 135 2018.04.28. 23:31:04

"Obama _papíron_ évekig harcolászott velük eredménytelenül, Trump egy év alatt leradírozta őket a térképről."
Erős tévedés! Mármint a mondat második fele. Illetve az sem teljesen. :)
Igazából megint az ok-okozat-folyamat az érdekes: hogy az USA "keményen" bombázta azISIS-t, nulla eredménnyel. Közben (akkor még) nagyon közeli, NATO szövetségese, Törökország minimum passzívan támogatta azzal, h átvette tőle a kitermelt olajat.
A történet onnantól kezdett el radikálisan megváltozni, mikor Asszad hívására megérkeztek az oroszok és elkedték hatékonyan felszámolni mind a Nuszra és Tsai, Nyugat által "mérsékelt ellenzéknek" hazudott terroristákat és felkelőket, mind az ISIS-t. Az USA csak ezután kapott észbe és lépett még időben, h ne vesszenek el teljesen a térségben az érdekei és kezdte el támogatni a kurdokat. Mostantra viszont jó üzlett lett, hiszen a kurdok által megszállt szíriai területek "egész véletlenül" magukban foglalják a legnagyobb olajmezőket... Valamint az ISIS területeit, bár csak minimális lenne a határig, valahogy már nem akarják megszűntetni... Miért? Mert ezzel igazolhatják az USA katonaság "ideiglenes" megszállását!

Amúgy azt látjátok, mondjuk Szíria kapcsán, mennyire sutba dobták az USA és Barátai a nemzetközi jogot? Nem legyenek illúzióink: ez mindig is az erősek joga volt. De ilyen nyíltan és arcátlanul még sosem tiporták lábbal a 2. Vh-t megelőző időszak óta. A másik aggasztó elem az ENSZ teljes eljelentőségtelenedése (akik bánatukban feminista kampányokban élik ki magukat :) . Ugyanez történt a Népszövetséggel a 2. Vh előtt...

Frederick 2018.04.29. 06:13:22

@Deansdale:

"Nézd, én értem hogy téged a Péteréknél megetettek azzal hogy én hülye Trumpimádó vagyok,"

Ez most visszavágás ezért a mondatomért?:

"Jó lenne, ha nem is kevernél össze sem Puzsérral, sem a ballibsikkel"

Mert ugye, valami olyasmi jön ki, hogy te megvádoltál azzal, hogy én radikális Trump-ellenes vagyok, én meg téged, hogy radikális Trump-párti. Ilyen alapokkal tényleg nem lesz normális kommunikáció.

"Péterék"

Amúgy semmi közük hozzá. Nem tudnánk erre fátylat borítani? Volt egy időszak, amikor magánéletileg megborultam, ingerült voltam, és ez lecsapódott az MRA-szférában is. Akkor rúgtam össze a port veled is. De azóta sokat önfejlesztettem magamon. Persze kisebb sebek még vannak, de majd azok is begyógyulnak. Tudnánk tiszta lappal kezdeni?

Mondjuk nem volt az egyszerű egy Belvedere-rel sem, aki folyamatosan a nyakamra járt akkor, és állandóan azzal gyanúsított, hogy beépített LMP-ügynök vagyok. :P Na, engem az fárasztott le, keményen!

Azt is tehetném, amit Zombigyilkos: besértődés, majd az elhatározás, hogy "soha többé nem jövök ide". Hát én nem így döntöttem: feljövök ide, beszélgetni és vitázni. Én Zombival ellentétben rendelkezem annyi önkritikával, hogy tudom, nekem is felelősségem van abban, ami történt.

Mondom: tiszta lap?

Frederick 2018.04.29. 06:15:20

@VT 135: Az iraki hadsereg az USA támogatásával számolta fel az ISIS-t Irakban.

Deansdale 2018.04.29. 08:28:06

@VT 135: "azt látjátok, mondjuk Szíria kapcsán, mennyire sutba dobták az USA és Barátai a nemzetközi jogot?"

Természetesen. Érdekes, hogy a nyugati társadalmak mekkora sötétben vannak tartva azzal a dumával, hogy a mi fejlett országaink jóindulatúak és jóhiszeműek, és azért matatnak a világban hogy elvigyék a jót a csóróknak és elesetteknek. Ehhez képest a nyugat országait ugyanúgy a nyers önérdek vezeti, mint 100 vagy 200 éve, csak a sajtójuk lett jobb az utóbbi időben, meg az oktatási rendszerük néphülyítési hatásfoka. A demokráciaexportról mindigis sejteni lehetett, hogy üres vetítés, de azt talán kevesebben tudják, hogy a "nyugati jóindulat" minden formája ugyanilyen kamu. Az EU nagyobb tagállamai sem azért fűzik be a kisebb országokat, mert annyira segíteni akarnak nekünk, hanem mert kellenek az új piacok a multijaiknak.

És hát ahogy írtad, ez teljesen nyíltan zajlik, a nemzetközi jog ignorálásával ha kell. Csak persze ahhoz hogy valaki a nemzetközi vizeken a zavarosban halásszon elég nagy katonai erő kell, így a klubjuk meglehetősen szűk körű, sőt, néhányan mintha kezdenének kiszorulni.

Deansdale 2018.04.29. 09:01:33

"Ez most visszavágás ezért a mondatomért?"

Nem, ahogy már vagy ötvenszer leírtam, én nem pszichológiai játszmázni járok ide, én azt írom le amit úgy is gondolok. A szöveged szinte tökéletes másolata volt annak a Pblog dumának amit egy-másfél éve láttam náluk, amikoris azt fejtegették, hogy aki nem fikázza Trumpot ugyanúgy mint ők az nyilván elvakult Trumpimádó alt-rightos hülye. (De ők persze "semlegesek", hiszen a másik oldalt is fikázzák, meg úgy általában mindenkit fikáznak.) Időről időre látom ezt visszahangzani az itteni szavaidban - ha pozitívat mondok Trumpról akkor rögtön előkerül, hogy én kritikátlan híve vagyok (ahogy Orbánnak meg a fidesznek is, ugye). Valahogy mintha nem tudnád megérteni, hogy egy pozitív nyilatkozat nem azonos a mindenben egyetértéssel és a személyi kultusz tolásával. Ha most azt írnám, hogy Che Guevara szerint az ég kék volt, és ezzel egyetértek, akkor talán azzal csápolnál hogy én elvakult Che-fan lettem és a józan ítélőképességemet elhomályosította a kommunizmus.

Szerintem ez nálad és Péteréknél is egyszerű tájékozatlanságra vezethető vissza - Trump- vagy Orbán-pozitív hírforrásokat elvből nem olvastok, hiszen a ti szellemi nívótok nem engedi meg a fostalicska propagandaanyagok fogyasztását, így viszont halvány lövésetek sincs semmi olyan létező pozitívumról, amit ezek az emberek csinálnak, de a semleges (vagy annak csúfolt) sajtó nem foglalkozik vele. Paradox módon pont azért nézitek le a tájékozottabb embereket, mert tájékozatlanok vagytok. Néha be kellene menni a the_donald redditre, vagy szétnézni a pestisrácokon, 888-on, kicsit szélesedne a szellemi horizontotok, még akkor is ha nem hisztek el mindent bemondásra ezeken a fórumokon.

Persze tévedhetek, elvégre ez csak egy benyomás az alapján ahogy viselkedtek, és még az is lehet hogy alaptalanul kötöm össze a te tevékenységedet az övékkel, és különböző okokból vagytok elszállva (ők maguktól, te tőlük).

"te megvádoltál azzal, hogy én radikális Trump-ellenes vagyok"

Ezt nem gondolom rólad, a "lehet utálni Trumpot" kitétel általános volt, nem közvetlenül rád vonatkozott. Szerintem, ahogy félig már kifejtettem fentebb, te inkább lenézed őt, mert olyan a stílusa amilyen, és ezért politikailag sem tudod komolyan venni. A demokraták is ugyanezt a hibát követték el, és (többek között) ezért vesztették el a választást. Trump abszolút nem hülye, sőt, okosabb mint a legtöbb ember aki lenézi, csak a trollkodó stílusa miatt ismerik félre az emberek. Amikor twitteren kiírja, hogy ő egy "stabil géniusz" akkor azok röhögnek rajta akiknek nincs elég esze megérteni, hogy trollkodik.

"Tudnánk tiszta lappal kezdeni?"

Én minden reggel tiszta lappal kelek fel - ha megfigyelted sosem piszkállak csak úgy, mindig a kommentjeidre reagálok. Ha nem írnál olyat rólam, ami szerintem hülyeség, akkor nem is fejtegetném azt hogy miért gondolsz rólam hülyeséget.

"Hát én nem így döntöttem: feljövök ide, beszélgetni és vitázni."

Úgy érzem van nálad valami fejlődés, de eléggé gleccser-sebességű, és csak remélni tudom hogy hamarabb nő be a fejed lágya, mint hogy elfogyjon a türelmem :) Mostanában kevesebbet személyeskedsz mint eddig (vagy legalábbis a múltkori incidens óta így tűnik), most már csak tovább kell menni ezen az úton és eljutni oda, hogy csak az ideákról beszélj, és a személyeket amennyire csak lehet teljesen kihagyd a dologból. Pl. ha föntebb leírod, hogy ez szerinted inkább Xi Pincsi érdeme volt és nem Trumpé, de kihagyod a hülye dumát, hogy én ravasz módon el akarom ferdíteni a tényeket, akkor azt mondtam volna, hogy előadtál egy korrekt véleményt, amivel bár nem értek egyet de akceptálni tudom. Világos ez így? Nem azzal van baj, amit Trumpról gondolsz, hanem azzal amit a vitapartnereidről.

Tőlem nem kell tiszta lapot kérni, itt mindenkinek az van. Még az az 1-2 kitiltott is visszajöhetne, ha azóta megtanult emberi módon vitázni - nem vagyok sértődős vagy haragtartó alkat.

som tam 2018.04.29. 19:13:00

@Frederick:
"Az iraki hadsereg az USA támogatásával számolta fel az ISIS-t Irakban."

Miutan latvan a sziriai sikereket, Irak mar megszelloztette, hogy az oroszok segitseget fogja kerni az ISIS ellen. Azert a tersegben akkora befolyast csak nem engedhet az USA az oroszoknak. De addig is jol felfegyvereztek a nagy ellenseget. Meg ha jol emlekszem, meg segitettek is nekik eltunni a remenytelen harci ovezetekbol.
www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-us-saudi-arabia-arms-fighters-jihadis-military-capability-enhanced-weapons-syria-terrorism-a8112076.html
www.irishtimes.com/news/world/middle-east/isis-fighters-smuggled-out-of-raqqa-by-us-uk-and-kurds-bbc-claims-1.3293105

Frederick 2018.04.29. 19:34:41

@som tam: Mondjuk ezek a tények nem kisebbítik az iraki honvédők érdemeit, hősiességét, bátorságát és hazafiságát. Bárcsak a magyar férfiak lennének ennyire férfiak, mint az irakiak. Akkor nálunk se lennének cigány maffiák, s talán Merkel és Macron se kísérelne meg ide migráncsokat telepíteni.

Frederick 2018.04.29. 19:36:42

@Deansdale:

„Trump- vagy Orbán-pozitív hírforrásokat elvből nem olvastok, hiszen a ti szellemi nívótok nem engedi meg a fostalicska propagandaanyagok fogyasztását”

Éppen a héten olvastam el négy újságcikket, fideszes szerzők tollából, ami a budapesti tüntetésekről szólt. Egy mandineres, egy pestisrácokos, egy magyaridős, a negyedik meg 888. Többnyire egyetértettem velük.

„vagy szétnézni a pestisrácokon, 888-on”

A PestiSrácok időnként jelentett meg korrekt cikkeket – teszem azt az Isztambuli Egyezményről. A 888 és a 444 nem azért nem olvasom, mert szervilisek és elfogultak, (ki jobbra, ki balra), hanem mert nekem nem jön be ez a túl lazára vett gonzó stílus.

„te inkább lenézed őt, mert olyan a stílusa amilyen, és ezért politikailag sem tudod komolyan venni”

Hmm, hmm. Van benne valami. Bár azért, majd ha több időm lesz, lehet, hogy kicsit jobban utánanézek a munkásságának. Az igazat szólva: Trumpról nincs olyan kiforrott, kész véleményem, mint Orbánról.

„Mostanában kevesebbet személyeskedsz mint eddig (vagy legalábbis a múltkori incidens óta így tűnik), most már csak tovább kell menni ezen az úton és eljutni oda, hogy csak az ideákról beszélj, és a személyeket amennyire csak lehet teljesen kihagyd a dologból.”

Igyekszem tartani magam a feltételeidhez!

Köszönöm a korrekt választ!

som tam 2018.04.29. 22:16:57

@Frederick:
“Mondjuk ezek a tények nem kisebbítik az iraki honvédők érdemeit, hősiességét, bátorságát és hazafiságát. Bárcsak a magyar férfiak lennének ennyire férfiak, mint az irakiak.”

Vannak azok. Ne aggodj, vannak.

www.theguardian.com/world/2015/jun/01/isis-captured-2300-humvee-armoured-vehicles-from-iraqi-forces-in-mosul

El tudod kepzelni, mennyi az? Ha 4.5 meterre allnak egymas mogott, akkor 10 km hosszu sor. Hacsak nem az ISIS etetese volt ez is. Mert nehez elkepzelnem, hogy gyalog gyorsabban futottak. Vagy hogy nem volt 2300 kezigranatjuk a motorhaztetok ala.

Azok a bator iraki fiuk!

Konnyu ezt innen elemezgetni...

GABOR2 2018.04.29. 23:27:36

Idén nem osztják ki, mert van valami belsős balhé...

GABOR2 2018.04.29. 23:30:47

@KalmanBlog: Az amerikaiaknak nagyon örülhettek ennek a befagyott konfliktusnak a két Korea között, mert erre hivatkozva vihették oda a hadseregüket Kínához.

Frederick 2018.04.30. 05:44:08

@som tam: Értelemszerű, hogy egy gyáva iraki jellemez minden irakit. Igen. :P

Jó, most hozhattam volna példának a kurdokat is. De az már divat értelmiségi körökben. Körüllengi némi feminista hype - "Jujj, bátor kurd katonanők - kik egyszerre szépek és halálosak!". A Kurd Kommunista Pártot akkor sem dicsérem az égbe, ha az ISIS ellen harcol (leginkább, hogy ugyanolyan vérjakobinus bagázs, mint a dél-amerikai vagy az európai elvtársaik).

som tam 2018.04.30. 13:42:36

@Frederick:
"Értelemszerű, hogy egy gyáva iraki jellemez minden irakit. Igen. :P"

Ez amolyan Miaandme fele vagdalkozas-terelesnek tunik. Nem, nem jellemez minden irakit.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.13. 11:56:17

Azért most az atomalku felmondása után én még várnék azzal a Trump-nobellel. :-(

Deansdale 2018.05.13. 12:14:18

@Sipi81: Ugyanezt mondták É-Koreával kapcsolatban is 2 hónapja. Az iráni alku hátteréről és részleteiről a sajtó nagyon keveset beszél, és akkor is többnyire hazudik, szóval egyelőre fölösleges betojni, Trump nem hülye, várjuk ki a végét. Persze benne van a pakliban, hogy izraeli nyomásra háború lesz, de ezt még ne vegyük készpénznek. Trump már egy rakás szerződést és megállapodást felmondott, a TPP-féle kereskedelmitől a párizsi klímahülyeségig, és utólag kiderült hogy mindegyikben neki volt igaza.

Frederick 2018.06.05. 09:19:11

@som tam: @Deansdale: @Sipi81: @VT 135: @Aurelius Respectus: @don Fefinho: @KalmanBlog: @csi szi:

Itt egy gyönyörű példa, hogy baloldali értelmiség
A, nem érti a Trump-jelenséget
B, lenézi azokat, akik Hillary helyett Trump-ra szavaztak

24.hu/kultura/2017/07/21/feldmar-andras-a-legtobb-embernek-bunko-volt-az-apja-persze-hogy-bunkot-fogunk-megvalasztani/

"Az Egyesült Államok pontosan olyan őrült, mint Magyarország. Elég megnézni Trumpot. Én naivan azt hittem, hogy egy nagy ország elnökénél a minimum az, hogy nem hazudik, vagy ha igen, legalább jól hazudik. De őt abszolút nem érdekli, ha rajtakapják. De akárcsak Amerikában, Magyarországon is fel kell tenni a kérdést: ki adja a hatalmat idiótáknak, hogy uralkodjanak fölöttünk?

A válasz pedig az, hogy mi adjuk. És miért? Szerintem azért, mert a legtöbb embernek bunkó volt az apja. Hát persze, hogy bunkót fogunk megválasztani, mint a nagy, közös apánkat. Én először meglepődtem, hogy megválasztották Trumpot, de aztán rájöttem, hogy én vagyok őrült, azaz nem vagyok kapcsolatban a valósággal, mert a legtöbb ember tényleg ezt akarja." (Feldmár András)

Mindig olyan bájos, amikor előjön balról az elitizmus.

Aurelius Respectus 2018.06.05. 13:48:22

@Frederick: Nyilván elitisták a balosok, azért írnak ilyeneket. Amúgy Trump tényleg egy bunkó, az amerikai jobboldal szégyene, hogy egyedül egy ilyen ember volt hajlandó fellépni a balosok baromságai ellen, a többiek pedig sunyin behódoltak nekik.

csi szi 2018.06.05. 14:07:57

@Frederick: Ennek a Feldmárnak a volt SZDSZ-es Béki Gabriellával már rég börtönben kéne ülnie, amiért öngyilkosságba kergették az egyik "páciensüket", de persze velük nem történhet ilyesmi.

Frederick 2018.06.05. 14:10:54

@Aurelius Respectus: Ezt a vitát egyszer megvívtam Deansdale-lel. Vagyis azt mondtam, amit te, hogy Orbán és Trump bunkók, és én a magam részéről jobban örülnék olyan igazi konzervatív államférfinak, mint pl. de Gaulle. Dean erre utalt arra, hogy abból főzünk, ami van (nem ezt a hasonlatot használta, de valami ilyesmi volt a mondanivalójának a lényege).

Trump engem stílusában sokat emlékeztet Jerry Spingerre. De nem akarom elkövetni azt a hibát, mint Puzsér vagy Feldmár (akik a népszerűségük növekedésével egyre nagyobb faszfejek lesznek). Nem akarom a stílusából megítélni, inkább az intézkedései alapján. De időm meg nincs, hogy elmélyedjek Trump munkásságában. Így majd csak azután alakítok ki róla szilárd véleményt, ha megfelelő képem lesz a működéséről. Most minden olyan zavaros.

Frederick 2018.06.05. 14:19:23

@csi szi:

"Ennek a Feldmárnak a volt SZDSZ-es Béki Gabriellával már rég börtönben kéne ülnie, amiért öngyilkosságba kergették az egyik "páciensüket", de persze velük nem történhet ilyesmi."

Ezt az érvet ismerem, de nem szeretem. Két okból sem:

1, Az öngyógyítás olyan dolog, aminek a fő alakítója maga a beteg, a pszichológus csak asszisztáló személy. Mondhatni: egyfajta tanácsnok. Felvázol egy utat, de a beteg maga dönti el, hogy rálép vagy sem. Feldmár nem buzdította öngyilkosságra, a beteg maga döntött így. Ez a "miattad ment tönkre" meg "miattad halt meg" év bevethető minden pszichológus ellen. Már Csernus is megkapta, hogy miatta esett vissza a betege, vagyis maga Csernus a felelős, hogy a beteg visszanyúlt a droghoz. Hát nem, a betegnek is megvan a maga felelőssége - csak a mostani generáció szereti a felelősséget magáról egy másik személyre. Puszta rágalmazás.

2, Azért sem szeretem ezt az érvet, mert nem érv. Hanem vádaskodás és rágalmazás. Magyarán: személyeskedés. A neten egyetlen olyan cikket sem találtam, ami Feldmár szövegeivel, kijelentéseivel, nézeteivel kelt volna birokra. Csak a Magyar Idők és társainak ez a mások magánéletébe való turkálása, és az ebből összegyúrt rágalmazás-vádaskodás-személyeskedés galacsin. Sokkal eredményesebbnek tartanám, ha valaki végre a személyeskedés helyett venné a fáradtságot, és inkább Feldmár véleményét, nézetét szedné darabjaira.

Frederick 2018.06.05. 14:21:30

Jav.

csak a mostani generáció szereti a felelősséget áthárítani magáról egy másik személyre

Frederick 2018.06.05. 14:27:23

@csi szi: Ez egyébként nem ellened szólt. Hanem ennek a jól bejáratott érvnek.

Egyébként ha van valami, ami bűnének nevezhető a pestisrácok-888-magyaridők féle újságírásnak, az, hogy meghonosította a személyeskedést, a bulváreszközökkel való lejáratást a jobboldalon - az érvelés helyett. Mikor az intellektuális kritika sosem állt távol a jobboldaltól, mégis mintha ez egyre kevesebb lenne.

Ezt jól tükrözi a Volner János elleni lejáratókampány. Ne Volner fideszes korrupcióval kapcsolatos kijelentéseivel és bizonyítékaival foglalkozzunk, hanem azzal, hogy KURVÁZOTT A BOKORBAN!

Aurelius Respectus 2018.06.05. 14:31:00

@Frederick: Azt már elérte hogy Irán újrakezdte ( ostobán ) az urándúsítást, ürügyet adva az USA-izraeli-szaúdi koalíciónak a háborúra.

Aurelius Respectus 2018.06.05. 14:32:42

@Frederick: Vona lebuzizása volt a legalja húzásuk, ezt úgy mondom, hogy nem kedvencem Vona a Jobbik átváltoztatása miatt.

Deansdale 2018.06.05. 15:45:09

@Frederick: Én ebben a képletben csak egy bunkót látok, és az Feldmár.

Deansdale 2018.06.05. 15:48:29

@Aurelius Respectus: Trump abszolút nem bunkó, csak a sajtó ilyen képet közvetít róla. Két dologban különbözik más politikusoktól: őszintébb, és trollkodik. Mindkettő nagyon kellett már a politika világának, elég volt a Merkelekből, Hillarykból, Trüdókból, a sunyi, aljas, képmutató köpönyegforgatókból, aki nagy szavakat köpnek a képünkbe miközben elárulnak és lenéznek minket. Trump nem nézi le a kisembereket és ezzel máris toronymagasan nő a politikusok átlaga fölé.

Deansdale 2018.06.05. 15:54:03

@Frederick: "Nem akarom a stílusából megítélni, inkább az intézkedései alapján. De időm meg nincs, hogy elmélyedjek Trump munkásságában."

A minap volt 500 napja elnők és ezalatt közel 3 millió munkahelyet teremtett / hozott vissza az USA-ba. A feka munkanélküliség SOHA nem volt még ennyire alacsony odaát. Van még többtucat hasonló "apróság", amiről a Feldmárok nem tudnak és nem beszélnek. Őket az érdekli, hogy egy elnök legyen szofisztikált és sikkes, mint Obama meg Trüdó, aztán hogy az országával mi történik az huszadrangú kérdés.

Lehet Trump stílusát pocskondiázni (de mondjuk annak is nagyrésze hazudozásra épül), viszont a tettei alapján azt kell mondani, hogy a modern kor legnagyobb amerikai elnöke.

Deansdale 2018.06.05. 15:59:30

@Aurelius Respectus: "Azt már elérte hogy Irán újrakezdte ( ostobán ) az urándúsítást, ürügyet adva az USA-izraeli-szaúdi koalíciónak a háborúra."

Az Obama-féle iráni alku egy rakás szar volt, az iráni politikai helyzet meg sokkal komplikáltabb mint azt az átlag európai ismeri. Trump sok egyezményből és alkuból kilépett, vagy elkezdte újratárgyalni, és mindegyiknél kiderült hogy jól tette, és nem hiszem hogy ez kivétel lenne. De még ha az is, ez legföljebb egy botlás egy fantasztikus menetelésben. Várjuk ki a végét.

csi szi 2018.06.05. 16:53:47

@Frederick: Itt arról van szó, hogy lsd-vel "kezeltek" egy labilis elmeállapotú illetőt, eleve drog kiszolgáltatásáért is le lehetne csukni őket. Szó sincs arról, hogy itt vitatkozni kéne vele, ez büntetőjogi tényállás, nem?

csi szi 2018.06.05. 16:55:23

@Frederick: Meghonosította, és jobban (gátlástalanabbul) is tudják művelni, mint a baloldal, ez így van. Feldmár említett ügye azonban ennél régebbi.

-JzK- 2018.06.05. 17:16:07

@Frederick:

Ez a régi polgárifideszes/klasszik-mdf-es vonal, amely fintorog a közelmúlt óta elterjedt plebejus ("populista") kommunikációs módin. De hát egy ilyen balos világtúlsúly mellett csak így lehet érvényesülni. Nem lehet korrekt, eltartott kisujjú konzinak lenni ilyen körülmények közt, pláne, ha ilyen nagy a tét.

Frederick 2018.06.05. 18:48:40

@-JzK-:

"Ez a régi polgárifideszes/klasszik-mdf-es vonal, amely fintorog a közelmúlt óta elterjedt plebejus ("populista") kommunikációs módin."

És nincs igaza? Amikor egy balos és egy jobbos elküldi az anyjába egymást (érdemi kommunikáció helyett), az egy elfogadható vitakultúra?

"Nem lehet korrekt, eltartott kisujjú konzinak lenni ilyen körülmények közt, pláne, ha ilyen nagy a tét."

Szilvay Gergelynek mégis megy. Falafel-nek mégis megy. DE oké! Most ne a stíluson rugózzunk! Ami számomra elfogadhatatlan: a személyeskedés, a bulváreszközök használata. Ha egy Deansdale-nek megy, primitív személyeskedést nélkülözve, szigorúan érvekkel dolgozva hadakozni a kulturmarxikkal szemben, akkor miért ne mehetne ez a Pesti Skacoknak?

Tudom, én vagyok a naiv! De nem nagyok az elvárásaim. Íme egy példa egy jól megírt, érvekkel dolgozó, személyeskedésektől mentes, stílusos és színvonalas cikkre (véleménynyilvánításra):
konzervatorium.blog.hu/2009/10/12/az_utolso_hamisrealista

-JzK- 2018.06.05. 19:36:33

@Frederick:

Egy értelmiségi internetes portál egészen más kategória, mint egy kormányzat. Ami kicsiben megy, az nem megy nagyban.
Az, hogy legyünk "korrektek" a balliberálisokkal szemben, az kb. olyan elvárás, minthogy ne puskával, hanem puszta kézzel menj neki a medvének. Kösz, nem.

Frederick 2018.06.05. 22:55:58

@csi szi: Röviden reagálok a mondanivalódra. Pontokba szedve.

1. Drogokkal igenis kezelnek betegeket. LSD-vel oldják a szorongást, kokainnal növelik az önbizalmat. Dél-Amerikában például ez kifejezetten dívik. Hogy ez mennyire eredményes, az más kérdés.

2, Feldmár és Csernus hozzáállása a kábszerekhez ellentétei egymásnak. Csernus segít leszokni az alkoholról az alkoholistának, a heroinról a heroinosnak, a fűről a füvesnek. Viszont elvárása, hogy aki hozzájön gyógyulásért, ne nyúljon anyaghoz (alkoholhoz, droghoz stb.). Ha azt a beteg megszegi, Csernus két lábbal kirúgja - nincs értelme a terápiának. Feldmár ennek az ellentéte; szerinte nincs olyan, hogy "alkoholista" és "drogos" (szómágia): Feldmár szerint az alkoholista, a kokainos, a heroinista, az LSD-s nem csinál semmi rosszat, hiszen csak az a célja, hogy elviselhetőbbé tegye az életet. Feldmár megengedi az anyagozást, mivel az ember szabad lény. Csernus szerint azért beteg a páciens, mert nem engedi el a szüleit, és nem akar felnőni, Feldmár szerint azért, mert gyerekkorában bántották, és mert korlátozzák az egyén szabadságát. Csernus szerint a kábszer illúzió, amihez menekül a problémái elől az egyén, Feldmár szerint a kábszer egy eszköz a szabadság eléréséhez és az élet kiteljesítéséhez. Csernus szigorú, Feldmár megengedő.

Azért Feldmárt és Csernust ütköztettem egymással, mert ez a két ember az, akit sokáig tanulmányoztam a hazai pszichológia terén.

3, Feldmár azért adott LSD-t a betegének, hogy oldja benne a feszültséget. A beteg nem azért lett öngyilkos, mert Feldmár azt mondta nekije, hogy az öngyilkosság jó dolog. A beteg azért lett öngyilkos, mert maga ezt az utat választotta. Csernusnak is volt visszaeső betege, aki az öngyilkosságot választotta. Továbbra is azt mondom: ne a pszichológusokat tegyük felelőssé, ha egy páciens idegrohamot kap, és végez önmagával. Ilyen már volt régen is, van ma is, és lesz a közeljövőben is. Benne van a pakliban, sajnos.

4, A Magyar Idők és a többi orgánum nem foglalkozna az öngyilkos fiatalemberrel, ha Feldmár nem politizálna Orbán ellenében. Amint Feldmár tesz egy kritikus megjegyzést az Orbán-rendszerre, azonnal jön egy fideszes firkász, és már hozza elő ezt a tragédiát. (Most abba bele se megyek, hogy az öngyilkos fiatalember politikai felhasználása halottgyalázás.)

5, Feldmár politikai véleménye fabatkát sem ér: legyen az a MeToo, Trump vagy Orbán. Többnyire liberális közhelyeket büfög vissza. Mindezek ellenére én úgy gondolom, az lenne a legjobb, ha ezeket a Feldmár száján kibuggyanó liberális közhelyeket atomjaira bontanánk a jobboldali publicisták - a rágalmazás helyett.

2018.06.23. 00:12:54

Azóta már az Egyesült Államok-Észak Korea vezetői közötti találkozó is megtörtént.
süti beállítások módosítása