HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick: @Deansdale: "az új film pedig Trump-ellenes lázadássá nemesedett" Se az Ébredő erő, se a Zsivány egyes birodalmi karaktereiben nem találtam trumpos vonásokat. Ha igazak a pletykák, a Trump-féle k... (2017.11.17. 14:05) Silány Egyes hamarosan a mozikban
  • Deansdale: @Frederick: Ja, ha már itt tartunk, szerintem a politikamentes kritikáknak pontosan az az achilles-sarka, hogy szándékosan nem foglalkoznak a politikai felhangokkal. Tudják hogy az egyes nézőknél ne... (2017.11.17. 11:46) Silány Egyes hamarosan a mozikban
  • Deansdale: @Frederick: "Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető... (2017.11.17. 11:39) Silány Egyes hamarosan a mozikban
  • Frederick: Jelentem, megnéztem mindkét STAR WARS-filmet: az Ébredő erő-t és a Zsivány Egyest. Most jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Mindkét film nálam egy középszerű sci-fi akciófilm; a Zsivány Egyes jo... (2017.11.16. 14:07) Silány Egyes hamarosan a mozikban
  • Frederick: @Deansdale: Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető ... (2017.11.16. 10:34) Silány Egyes hamarosan a mozikban
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.17. 14:05:21

@Deansdale:

"az új film pedig Trump-ellenes lázadássá nemesedett"

Se az Ébredő erő, se a Zsivány egyes birodalmi karaktereiben nem találtam trumpos vonásokat. Ha igazak a pletykák, a Trump-féle kabinet kifejezetten laza, ismeri a humort és a viccet, meg közvetlen. Nyoma sincs sem Trump-ban, sem a Trump körül kiépült holdudvarban annak a túlzásba vitt rendpártiságnak, ami a Birodalmat jellemzi a filmvásznon. Így Trumpot belevizionálni az új Star Wars-filmekbe kifejezetten primitívség a baloldal részéről.

Amúgy is szerintem egyetlen vegytisztán fasiszta államalakulat létezik a Földön: az Észak-Korea. Na, ott aztán van szélsőséges rendpártiság, egyénölő kollektivizmus, beteges fanatizmus, imperialista tendenciák, Halálcsillag (gondolok itt az atomkísérletekre).

Multikulti-propaganda van a filmben, de még azt is finomabban és enyhébben kezelik az álszent és képmutató Rowling-hoz képest.

Röviden: szerintem túlzásba viszed egy csöppet!

Bejegyzés: Silány Egyes hamarosan a mozikban

Deansdale 2017.11.17. 11:46:00

@Frederick: Ja, ha már itt tartunk, szerintem a politikamentes kritikáknak pontosan az az achilles-sarka, hogy szándékosan nem foglalkoznak a politikai felhangokkal. Tudják hogy az egyes nézőknél nem nyerő, így óvatosan körültáncolgatják, viszont emiatt a kritikájuk nem teljes. Olyan, mintha valami művészeti installációról írnának és következetesen nem beszélnének arról, hogy a közepén ott van egy nagy rakás lószar. Ez egyeseknél gyávaság, másoknál politikai állásfoglalás (ők egyetértenek a progresszív propagandával), megint másoknál az aktuálpolitika őszinte utálata. Úgy vélem a Retroshock csatorna esetében ez utóbbiról lehet szó.

Bejegyzés: Silány Egyes hamarosan a mozikban

Deansdale 2017.11.17. 11:39:26

@Frederick: "Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető egy film."

Senki nem mondta, hogy nem értékelhető. Én is élveztem, amennyire egy SW tematikájú átlagos akciófilmet lehet.

"Vagyis, amit felrósz neki, miszerint politizál, ez mindig is megvolt benne, már a születése pillanatában, az első filmeknél."

Akkoriban még sokkal diszkrétebben nyomták az ilyesmit, a filmben elrejtett művészi témákról beszélhettünk, amik vagy átmentek a nézőnek, vagy nem. Manapság a forgatókönyvírók a twitteren okádják a gyűlöletet a fehér férfiakra, és fennen hirdetik hogy a birodalmi katonák azért vannak fehérben mert a fehér nacionalizmust szimbolizálják. Pfff. Anno eszükbe sem jutott volna rasszista/szexista mocskolódást mint üzenetet elsütni - az még egy épelméjűbb kor volt.

Bejegyzés: Silány Egyes hamarosan a mozikban

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.16. 14:07:25

Jelentem, megnéztem mindkét STAR WARS-filmet: az Ébredő erő-t és a Zsivány Egyest. Most jutottam el odáig, hogy megnézzem őket. Mindkét film nálam egy középszerű sci-fi akciófilm; a Zsivány Egyes jobb film, mint az Ébredő erő; ugyanakkor egyik film sem éri el az eredeti trilógia szintjét. Az Ébredő erő sajnos rá lett húzva egy Mary Sue-karakterre, ami negatívan kihatott az egész filmre. (Retroshock és Deansdale készített az Ébredő erő-ről egy-egy kritikát. Jól elmondja mindkettő a film hibáit.) A Zsivány Egyes jobban összerakott fim, mint az Ébredő erő; karakterekben is erősebb; az Új remény előzményfilmjének tökéletes. Elmondom, mi az én problémám a két Disney-filmmel. A Csillagok háborúja egy olyan sci-fi akciófilm volt, ami több volt, mint egy jó sci-fi akciófilm. Az Ébredő erő és a Zsivány egyes egy középszerű sci-fi akciófilm, ami még csak nem is több, mint egy sci-fi akciófilm. A két Disney-filmben nincs meg az a többlet, ami az eredeti trilógiában megvolt. Amúgy én azt vettem észre, hogy a starwarsos szubkultban a Zsivány Egyes népszerűbb film lett, mint az Ébredő erő. Ami az érdekes, az indoklás, miért jó STAR WARS-film a Zsivány Egyes: LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! A Zsivány Egyes azért jó STAR WARS-film, mert LÁTVÁNYOS ŰRCSATA! Tény, hogy tényleg látványos lett a végén nem csupán az űrcsata, de a szárazföldi összecsapás is – de az eredeti trilógia nem csupán azért volt jó film, mert jól megkonstruálták benne az űrcsatákat, a szárazföldi ütközeteket és a yedi párviadalokat. Hogy miért jó film az eredeti trilógia, sorolni lehet, míg a Zsivány Egyes azért, mert LÁTVÁNYOS CSATAJELENETEK! Nekem, aki szereti a STAR WARS világát, ez kevés. Édes kevés.

Bejegyzés: Silány Egyes hamarosan a mozikban

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.16. 10:34:21

@Deansdale: Az általad kedvelt Retroshock megnézte a Zsivány egyest, élvezte a hibái ellenére is, és veled ellentétben nem vitte bele a politikát. Vajon miért nem? Mert talán enélkül is értékelhető egy film. Mellesleg az egész STAR WARS a születése pillanatában viselt magán egyfajta antiimperialista és antifasiszta jelleget (Birodalom), plusz szimbolikusan kiállt a demokratikus és köztársasági eszmék mellett (Lázadók). De tette mindezt úgy, hogy nem ment az élvezhetőség rovására. Vagyis, amit felrósz neki, miszerint politizál, ez mindig is megvolt benne, már a születése pillanatában, az első filmeknél.

Én is megnéztem azóta. Középszerű csi-fi akciófilm (ahogy az Ébredő erő is), de eltekintettem a diverzitás és a multikulti propagandától, s kikapcsolódtam egy rövid időre.

Retroshock kritikája (ami mentes mindenféle politikai megközelítéstől):
www.youtube.com/watch?v=1hncl25wf0w

Bejegyzés: Silány Egyes hamarosan a mozikban

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.14. 18:17:23

@zriff:

A hullám - közepes film, egyszer nézhető. Ami miatt érdemes megnézni, azok a témák, amiket felvett a 100 percben.

A fehér szalag - kösz az ajánlást, egyszer majd megnézem. Engem kamaszkoromig poroszos módon neveltek. Egyrészt az iskolák, ahova jártam - sikeresen meggyűlöltették velem az idegen nyelvet. Másrészt a szüleim - ennek is megvoltak a maga negatív hatásai. Nem véletlen, hogy nem vagyok a poroszos nevelés híve. Inkább a gyermekközpontú nevelés és oktatás, mint a Montessori, a Rogers vagy a Summerhill. Vagy a Don Bosco típusú iskolák, melynek magyar követője Böjte Csaba. Ha a film a poroszos nevelésről szól, ahogy írtad, megnézem, ha lesz rá időm. Hogy a poroszos nevelés, ami áthatotta Németországot, mennyire felelős azért, hogy a németek kirobbantottak két világháborút, arra én nem adnék egy leegyszerűsített választ.

Az osztály - dán film, nézd meg, fenn van Youtube-n! Az iskolai erőszakot járja körbe, elég naturális módon.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

zriff 2017.11.14. 16:50:28

@Frederick: A fasizmus írásodat olvasva, van egy másik német film a fehér szalag ami szintén a zsarnokság születésével foglalkozik, ha érdekel. Ahogy olvastam róla abban a régi rideg poroszos fegyelmet tartja rossznak, de vannak akik szerint simán keresztényellenes a film.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.13. 20:07:23

@Alfőmérnök: @-JzK-: Saját fülemmel hallottam még ebben az évben, hogy egy vidéki településen a szociális munkások vezetője, egy diplomás cigány nő azt mondja a fiatal pályakezdő szocmunkásnak: "Nagyon fontos, hogy kiérdemeld a cigányok tiszteletét és bizalmát!". Értitek, a szocmunkás érdemelje ki a cigányok tiszteletét és bizalmát, nem fordítva! És tipikusan egy olyan településről van szó, ahonnan a cigány maffia összetoborozza a kurvának, dilernek, tolvajnak, gengszternek valót.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Alfőmérnök 2017.11.13. 19:35:12

@Frederick: Érdemes lenne egyszer egy olyan CSBE-statisztikát csinálni, ahol az elkövetők nem nemek, hanem nemzetiségek szerint vannak csoportosítva. Lenne nagy meglepi.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.13. 17:14:09

@-JzK-: Szerintem nem ez a lényeges kérdés. Vagy máshogy kell feltenni.

Csak két kellemetlen tény.

1, Vidéken és a fővárosban szerveződnek a cigány maffiák. Melyek kurvákat futtatnak, drogot terjesztenek, uzsoráznak, rabló- és tolvajakciókat szerveznek meg stb. Eredménye egyre romlóbb közbiztonság. De a cigányok lassan beágyazódtak a magyar társadalomba. Hiszen a magyar ember is Kis Grofóra mulat - szégyen és gyalázat!

2, A kínai ruhaboltok egyre nagyobb számban nyílnak az ország területén. A Balatonon fokozatosan terjeszkednek, lassan belepik a tó környékét. A kínai üzletek, mivel olcsón adják a termékeiket, népszerűek a lakosság körében. A magyar ruházati kisvállalkozók pedig, mivel nem bírják ezt a fajta "versenyt", sorban zárják be az üzleteiket. S ugyebár, ami a legkedvesebb az egészben, a kínaiak nem fizetnek adót.

A kérdés: a magyar állam miért nem tesz a kínai illegális vállalkozások és a cigány bűnszervezetek ellen? Mindkettő kárt tesz a magyar társadalomnak.

És akkor róluk nem is beszéltem:
magyariszlam.hu/mikmagyar/news.php

Hogyan lehetne rávenni a magyarországi cigányságot a kivándorlásra? - kérded. Az én visszakérdezésem erre: A magyar államnak érdeke a cigányság kivándorlása?

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

-JzK- 2017.11.13. 16:32:08

@Frederick:

Hogyan lehetne rávenni a magyarországi cigányságot, hogy éljenek az EU nyújtotta lehetőségekkel, és minél nagyobb számban induljanak útnak nyugat felé?

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.13. 07:55:17

@Alfőmérnök:

"Amilyen Osztolykán Ágnes."

Mondjuk Osztolykán nem 21. TGM fiatalabbra gondolt - mint vén kujon. :P

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2017.11.13. 07:52:31

@Alfőmérnök:

Érdekes, arról nem beszélt TGM, melyik társadalmi osztályba is tartozik ez a 21 éves cigánylány. Ugyanis többségében azok a cigány nők, aki feministák és antirasszisták: főiskolát végzett, diplomás, középosztálybeli nők (Osztolykán Ági, Mohácsi Viki, Járóka Lívia).

Az alsóbb cigányrétegek (a többség) már nem ilyen "hippi". Keményen rasszisták, legfőképpen a magyarokkal szemben, de ez a forrása a migráns-elleneségüknek is. (Mikor Bp.-n gyülekeztek a migránsok, a cigányok zaklatták őket, beszólogattak, volt, aki verekedni is akart, ölre menni, mint a kocsmában.) Emellett keményen maszkulinok, még a nők többsége is. A hagyományos cigány családoknál patriarchátus van - a férfi nagyobb tekintély, mint az asszony. Plusz hajléktalanellenesek és homofóbok - ami miatt verik a hajléktalanokat és a buzikat. Meg van családon belüli erőszak is, de ez cigányéknál nem érdekes.

Gondolom, TGM egy diplomás, középosztálybeli 21 cigánylányra gondolt, mint magyar miniszterelnökre. Amilyen Osztolykán Ágnes.

Mellesleg ez TGM részéről beszólásnak is rossz!

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Kódorgó 2017.11.12. 00:09:33

A minden kultúra egyformán értékes szlogen ugyan marhaság, de olyan mélyen beleégett az agyakba, hogy azt megcáfolni, megváltoztatni szinte lehetetlen.
Célszerűbb azzal érvelni, hogy minden kultúrában vannak értékes elemek, egyenlő jogúak, de jelentősen eltérő hatásokat eredményeznek az alapvető emberi jogokban, társadalmi hatásokban, az emberiség fejlődésében.

Bejegyzés: Minden kultúra egyformán értékes

Inzon 2017.11.11. 20:26:22

"Juncker-félék talán még a saját anyjukat is megb*szhatják."
Miért, eddig nem azt csinálták?

Bejegyzés: Minden kultúra egyformán értékes

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.11.10. 12:26:01

@-JzK-: A vége a legszebb. A nagy humanizmus eszméje mögé bújva alakítsuk át a társadalmat mert majd az milyen jó lesz. Igaz ugyan, hogy amihez a feminácik hozzányúltak eddig az szarul végződött, na de ha majd azt is megmondják, hogy mi a férfias, az lesz a kánaán.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Papírsárkány 2017.11.10. 10:34:59

@-JzK-: itt meg a kép érne meg egy misét:
mandiner.hu/gallery/2017/10/ferfiak3.jpg

Megint a klasszikus kettős mérce (lásd súly vs. magasság). Nem is tudom hirtelen, létezik-e női alternatívája a "kis farokkal született férfi"-nek, de nem hiszem, hogy létezne női wc, ahol mérlegekkel vagy mellmérettel (ami ráadásul orvosolható) viccelődnek :)

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza

Papírsárkány 2017.11.10. 08:50:48

@-JzK-: "A teljesítményen kívül a férfinak ugyanis hagyományosan nincs semmije."

Az oszt igen.

Bejegyzés: TGM a feminizmust magyarázza