HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

som tam 2017.05.28. 17:15:45

@Pash Cutter: egyem az erzekeny lelkedet. Ugy latszik, megis szukseg van ezekre a "safe space"-ekre.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.28. 14:17:17

@som tam:

Megmondom őszintén, visszavettem a tempóból, és felkészültem arra, hogy normális mederbe terelődik a vita. De sajna jöttek ezek…

„Olyan vagy, mint az amerikai skacok”

„ha mas teszi, nem szereted, ugye? Ez a te privilegiumod?”

„Ember! Ez valami beteges felelem?”

Na, látod! Kb. ezért nem látom értelmét a további kommunikációnak. Ha nem adod meg azt a tiszteletet, ami kijár egy vitában a másiknak, akkor nincs értelme a további disputának. Úriember itt áll tovább!

Úgy is mondhatnám, a véleményedre kíváncsi vagyok, a minősítéseidre viszont nem.

Semmit nem tudsz rólam, így kicsit fura, hogy úgy alkotsz rólam véleményt, hogy nem ismersz engem. Ugyebár, olyan vagyok, „mint az amerikai skacok”. Hát ja, ha te mondod, úgy is van! Na, szerbuszka!

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.28. 13:25:59

@Pash Cutter: "ég mindig az a baj, hogy olyat adsz a számba, ami el sem hagyta azt." Mint egy kisfiu. Milyen erzekeny vagy arra, ha valaki szerinted olyasmit tesz veled, amit te folyamatosan teszel masokkal! Nem, nem adtam semmit a szadba. Nezzuk!

Sehol nem utaltam arra, hogy Mr Duterte peldakepem lenne. Viszont a abban a cikkben, amit Te linkeltel be, a kritikaban bizony erosen benne van az amerikai erdekek serelme. Ezt nem a kisujjambol szoptam, hanem urvariasan elolvastam a hivatkozasodat. Szerintem totalisan meg vagy kavarodva. Az viszont erdekelhetne, hogy a filippinok mit mondanak. Olyan vagy, mint az amerikai skacok. Azok is leszarjak, hogy te mit gondolsz a sajat hazadrol es tudjak, hogy gyurcsira kellett volna szavaznod. 1:1. Hat, gratulalok! Igy tudsz nagy biztonsaggal realis kepet alkotni egy tavoli orszagrol!

Saddam megitelesen nem fogunk osszeveszni. A lenyeg, hogy gyakorlatilag senki nem tudott jobbat.

Erdekes ugye, hogy egyaltalan nem irtam semmi olyasmit, ami arra utalna, hogy jo fejnek tartom Mr Dutertet. Amit irtam: az ottaniak ezt valasztottak, es nagyon szeleskoru a tamogatottsaga. A tobbi a te fantaziad, vagy szalmababod. Es konnyu ezt a valasztast kritizalni, ha nem kell foglalkoznod az alternativakkal. "Kísérletet sem tettem rá, hogy ezt meghatározzam." Pontosan ez a gaz. Sem a korulmenyeket nem ismered, sem a lehetosegeket. De a kritika az boven belefer, mert neked van egy europai ertekrended, amibe valaki del-kelet-azsiaban nem fer bele. Ez rosszabb vicc reszedrol, mint Chuck Norris.

"ne adj olyat a számba, amit nem mondtam" - ha mas teszi, nem szereted, ugye? Ez a te privilegiumod? "te engem liberális demokratának akarsz beállítan" Ember! Ez valami beteges felelem?

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.28. 07:36:01

@som tam:

"- kifejtettem a véleményem Duterte politikájáról"

Javítva.

- kifejtettem a véleményem Duterte drogpolitikájáról

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.28. 07:32:44

@som tam: Még mindig az a baj, hogy olyat adsz a számba, ami el sem hagyta azt. Teszem azt, mivel neked példaképed Duterte, te azt hozod ki a kritikámból, hogy az én Duterte-ellenességem a nyugati demokratikus politikusok imádásából táplálkozik. MIKOR NEM! Mondjuk nekem nem is az a mércém, hogy nyugati demokrata vs. keleti diktátor. Avagy ezt ne add a számba!

Azon se vesszünk össze, hogy Szaddam alatt jobb volt Iraknak, mint a megosztottságban, ahol az egyik részét vérszomjas radikális iszlamisták (az Al-Kaidáról leváló ISIS), a másik részét gyengekezű demokrata politikusok tartanak a kézben. (Bár, ha a hírek igazak, lassan az írmagját is kiirtják az ISIS-nek Irakban). Egyébként meg fogsz lepődni, de Szaddamot nagyobb reálpolitikusnak tartom, mint Dutertét; nem véletlen, hogy Szaddamnak nem voltak olyan ballépései, mint ez az agyalágyult drogpolitika. Igaz, Szaddam még, amit a kurdokkal szemben elkövetett, egy undorító figura lesz a szememben. Kurd falvak lakosságának lemészárlása még akkor is zavarni fogja a humanizmusomat, ha ennek ellenére el kell ismernem, hogy Szaddam jól kezelte a iszlamista szélsőségeseket.

Bocs, de az én szememben Duterte egy fasz. Nem fog változni a képlet. Ne is erőlködj ezen, még akkor sem, ha a filipinó barátaid sok jót mondanak róla, nem érdekel. Felőlem lehetsz Duterte-fanja (nekem eddig ez jött le a kommentjeidből), de az én véleményem meg ez marad.

A kérdéseidnek nem sok értelme van. Meg is mondom, miért.

"dobd be a szamokat a saddami diktaturarol es a nyugat altal odavitt demokraciarol! (Emlekeztetoul: A ket rendszer aldozatainak szama.) Elore is koszonom!"

A vérmatek elég gusztustalan játék. Egy sorozatgyilkos jóval több embert ölt meg, mint egy mezei rablógyilkos - ettől függetlenül egy humanista számára mindkettő morálisan tarthatatlan. Felesleges a hullákat összeszámolni, mert nem tagadom, hogy a Szaddam-rendszer jobb volt az iraki társadalom számára, mint a mostani kaotikus szar.

Mondjuk nagyon máshogy értékelődik egy politikus, ha humanista vagy realista szempontból értékeljük. (lásd Putyin)

A probléma az, hogy te engem liberális demokratának akarsz beállítani, mert így jobban beleférek a képletbe. Még akkor is, ha ez nem igaz.

"Szerinted kit kellett vilna a filippinoknal megvalasztania es miert?
Milyen rendszerben kepzeled el a fulop-szigeteki politikai/hatalmi berendezkedést?"

Első kérdésre a válasz: Chuck Norris. A másodikra: törzsszövetség. :P

Rossz poénok félretéve: komolyan azt gondolod, hogy magyarként majd megmondom, hogy Fülöp-szigetek társadalmának mi lenne a megfelelő társadalmi berendezkedés és politikai elit? Kísérletet sem tettem rá, hogy ezt meghatározzam.

Két dolgot tettem eddig:
- kifejtettem a véleményem Duterte politikájáról
- utaltam rá, hogy Dutertét ugyanúgy a tömegek juttatták hatalomra, érzelmi alapon, mint nálunk Orbánt ("elegünk van a szocikból!"), Amerikában Trumpot ("elegünk van az Obama- és Hillary-féle demokratákból!") és Franciaországban Macront ("nem engedünk a náciknak!")

Eddig a drogpolitikáját láttam Dutertének, az meg katasztrofális volt. Ettől még lehet, hogy pl. a gazdaságpolitikája vagy a kulturpolitikája jobb (bár kétlem!).

Még egyszer: ne adj olyat a számba, amit nem mondtam, mert így nehézkes, vagy egyenesen lehetetlen lesz a vita.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.28. 05:33:31

@Pash Cutter: elfelejtettem megkerdezni az elobb.
Szerinted kit kellett vilna a filippinoknal megvalasztania es miert?
Milyen rendszerben kepzeled el a fulop-szigeteki politikai/hatalmi berendezkedest?
(Mert a ferfi nem csak kritizal, hanem epito jelleggel teszi azt, amibe beletartozik az alternativ javaslatok felvazolasa is.)

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.28. 05:14:08

@Pash Cutter: milyen erdekes vagy! Akkor igazam van, ugye, miszerint mashol sem pusztan racionalis alapon valasztanak az emberek. Egyebkent szalmababokat csepelsz. A "bolcs" jelzot csak te talaltad ki. A lenyeg, hogy ilyen a rendszer, es az emberek ott ezzel egyetertenek. Az egyszer tuti biztos, hogy tobb fogalmuk van az ottani helyzetrol, mint egy koep-europai varosi firkasznak.
Masreszt senki nem kert teged, hogy udvozold a tomegek korat. Mi lenne, ha essrevenned, hogy ott egyszeruen ez a rendszer? Valahol annak is lehetne orulni, hogy az emberek nehe keresztbetesznek a penz diktalta politikanak. Amint latom, sem a demokraciat nem birod, sem a diktaturat. Nehez eset lesz!

De most mar mint lathatod, nyugodtabb a hangvetel, kerlek, dobd be a szamokat a saddami diktaturarol es a nyugat altal odavitt demokraciarol! (Emlekeztetoul: A ket rendszer aldozatainak szama.) Elore is koszonom!

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.27. 20:49:24

@som tam:

"Es ha a filippinok ugy gondoltak, hogy egy Dutertere van szukseguk, akkor nalad meg mindig jobb pozicioban vannak, hogy ezt megítéljék."

A bölcs tömeg megválasztotta Dutertét a Fülöp-szigeteken.

A bölcs tömeg juttatta hatalomra Hitlert Németországban és Sztálint a Szovjetunióban.

A bölcs tömeg aktívan közrejátszott a Nagy Franczia Forradalom és az Októberi Orosz Forradalom kirobbantásában.

A bölcs tömeg beszavazta a hatalomba Busht, majd később Obamát az USA-ban.

A bölcs tömeg Magyarországon hatalomra juttatta Gyurcsányt, majd Orbánt.

A bölcs tömeg tüntet a CEU mellett, miközben azt sem tudja, mi mellett is tüntet valójában.

A bölcs tömeg a francia választásokon hatalomra juttatta Macront. (Rohadt népfrontos hagyományok!)

A bölcs tömeg nézi a Barátok Közt-öt.

Még egyszer: a tömeg megválasztotta Dutertét.

Miért is kellene üdvözölnöm a Tömegek Korát?

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.27. 19:46:20

@Pash Cutter: az erzelmi tolteten kivul - ami egyebkent nem egy tiltott dolog, - vannak ertelmes kerdeseim is, amiket az erzelmekre hivatkozva gondosan kerulsz megvalaszolni, pedig a kettonek nincs kozuk egymashoz. Nem csodalkozom.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.27. 16:39:18

@som tam: Kedves agresszív, felháborodott barátom! Miután bevetted a nyugtatót, visszatérhetünk a témára. Szerbusz!

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.27. 10:29:02

@Pash Cutter: latod, megint csusztatsz. Eloszor is nincsen olyan definicio, hogy "jo elnok". Hany ember elete szarad a lelken? Ezzel szemben miota a nyugat odavitte a demokraciat, hany ember halt meg? Itt csak dobj be ket szamot! A kaosz kovetkezteben megalakult ISIS hany aldozatot kovetelt? Ide is egy szamot, legy szives!
www.theguardian.com/world/2015/oct/25/tony-blair-is-right-without-the-iraq-war-there-would-be-no-isis
Akkor most a nyugati vezetok istenaldotta szentek? Ekkora hulyeseget!
A lenyeg az, hogy a "megoldas" sokkal tobb aldozattal jart, es meg nincs is vege. Ehhez Saddamot nem kell kisangykent eltetni. Ez atment?

Ha csak a a drogpolitikat nezed, akkor egyszeruen abszolut beszukult latokuru vagy.

Nehany tizmillios tomege van az "Érdek. Szimpátia. Ostobaság. Vérszomj. Rendpártiság"-nak? Micsoda erveles ez? Hol nem szavaznak erdekbol, szimpatiabol, ostobasagbol es rendpartisagbol (micsada alavalo ez az utolso!)? Verszomj? Lehet. Koltozz be Cebu egyik nyomornegyedebe fel evre, aztan Manilaba is. Vidd el a gyerekeidet is magaddal! Beszeljunk egy ev mulva!

Mellesleg a csajok eppen azt mondtak, hogy vegre az orszag nagyobb reszeben rend van.
Egyebkent bosszant ez a felsobbrendu "kevesbe covilizalt orszag" beszolasod is.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.27. 09:15:43

@som tam: Szaddam Husszein jó elnöke volt Iraknak, mert rendet tudott tartani az országban. Még annak ellenére is, hogy rengeteg meggyilkolt ártatlan kurd szárad a lelkén.

Én Duterte kapcsán csak a drogpolitikát néztem, aminek
1, vannak halálos áldozatai
2, korrigálni fogják a későbbiekben (vajon miért?)
3, kis időre káoszt okozott az országban

Akik meg rászavaztak, azoknak több oka is lehet rá. Érdek. Szimpátia. Ostobaság. Vérszomj. Rendpártiság.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.27. 08:33:28

@Pash Cutter: ez nagyon gyenge erveles. Ugyanis peldaul te kit tennel meg elnoknek a Fulop-szigeteken? Miert? A filippinok miert nem? Mik a tenyleges alternativak? Ki mas tudna megbirkozni az adott helyzettel? Ki mas akarna? Miert gondoljak a filippinok, hogy az elnokuk fogja tudni kezelni a helyzetet?
Nem eleg am csak szarnak minositeni valamit! Egy igazi ferfi alternativ megoldast keres es ajanl! Lassuk be, hogy a szar iraki diktator alternativaja egy sokkal szarabb helyzet lett, osszehasonlitva a korabbiakkal, sokszor tobb jarulekos veszteseggel. Es Libia. Kollegam is utalta Kadhafit. Most azt mondja, szinte mindenki visszasirja, o pedig el is hagyta az orszagot. Ismerjuk az ilyen "megoldasokat", ugye? Al Caponedakeppe valasztasanak semmi koze ehhez a vitahoz. Es ha a filippinok ugy gondoltak, hogy egy Dutertere van szukseguk, akkor nalad meg mindig jobb pozicioban vannak, hogy ezt megiteljek.
Okoskodas kivulallokent.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

som tam 2017.05.27. 07:42:17

@Pash Cutter: erdekes ez a cikk, viszont tele van csusztatasokkal, mint peldaul az ezrek meggyilkolasa, mint jarulekos veszteseg. Matematikailag, ha haromezret gyilkoltak meg, akkor abbol nyilvan nem ketezer az artatlan. De az amerikai befolyas csokkenese sem ide tartozik, hiszen a helyi politikai erdekek nem azonosak a US erdekeivel, es az ottani emberek sem azert valasztottak meg, hogy amerikai erdekeket kepviseljen. Ne a US globalpolitiakai erdekei szempontjabol iteljunk mar meg mindenkit! Tovabba ha hetszer valasztottak meg, hogy vezesse a varosat, akkor lehet, hogy az emberek az o rendszeret preferaltak hosszu ideig. Valamint akkor lehetne ertekelheto a jarulekos vesztesegek felrovasa, ha melle letennek a kabitoszerbunozes (jarulakos) vesztesegeit is.
De a lenyeg. Tegye fel a kezet, aki nem csak egy politikai es ideologiai szempontbol elkotelezett velemenyt irogat a kavejat szurcsolgetve a karosszekebol egy bp-i (na jo, esetleg videki) irodaban. Nekem nagyon sok filippino baratom van. Laktam veluk sokaig, munkatarsaim tobb mint fele filippino. Reggel csak kivancsisagbol pontosan ot olyat kerdeztem meg Mr Duterte tevekenysegerol, akikkel ma talalkoztam eloszor. A mai ot csakugy mint barmelyik korabban megkerdezett ismerosom egyontetuen es hatarozottan egyetertenek vele. Tudom, nem szignifikans eredmeny, de eddig eggyel sem talalkoztam - pedig sokukkal beszelgettem errol, - aki ellene lett volna.
Nagy ivben teszek egy nyugati okoskodo velemenyere a fulop-szigeteki elnok megiteleserol.

Bejegyzés: A tegnapira rímelve - Európa globalista kiadásban

Pash Cutter 2017.05.26. 13:57:56

@KalmanBlog: Valószínűleg konkrét cikkekre és kommentekre gondolsz, de tévedsz, nem erről van szó. A KLIK az antifeminista és a FIDESZ-kritikus cikkeim miatt cseszegetett (a magyar oktatási rendszer problémáiról, mely picit érintette a KLIK-et is, jóval utána írtam, hogy otthagytam végleg a szervezetet, és még ott sem konretizáltam semmit), a budapesti egyetem meg az antifeminista nézeteimet nem tolerálta. Szó sem volt szakmai titkok kiadásáról - ami, igazad van, szigorúan tilos. Sőt, megmondom neked őszintén, én egyik munkahelyemről sem adtam ki szakmai titkokat.

Egyébként érdekes, hogy pont a cégedet hozod példának. A két állami melóhely erősen fertőzött volt feminizmussal (bezony, még a KLIK is). Kötve hiszem, ismerve téged, hogy a céged feminista mémekkel lenne terhelve. Amúgy dolgoztam és dolgozom is kisvállalkozásoknak, amilyen tudtommal a te céged is - kifejezetten jók voltak a tapasztalataim és a benyomásaim. A kisvállalkozók, kiknél melóztam, nagy ívben leszarták a politikai nézeteimet (nem is igazán reklámoztam), csak a teljesítményt nézték. Sajnálatosan az állami szférában az van, hogy a politikai hűség többet jelent, mint a szakmai tudás. Csak próbálj meg a Századvégben nem fideszes, és az Ökotársnál nem feminista lenni... egy idő után megköszönik a munkádat!

Amúgy nem terelem el a saját felelősségemről a szót. Felvállalom, hogy ezekben a szituációkban magam is balfasz és hülye voltam. De már írtam, hogy a 20-as éveimben kifejezetten rossz életstratégiát követtem, és most 31 évesként igyekszem nem elbaszni a 30-as éveimet. Önfejlesztéssel foglalkozom, bár most a rengeteg meló miatt kevés az időm rá.

Igazából 3 alapvető hibát követtem el az életem során, és bár a múltat megváltoztatni nem tudom, de szilárd elhatározásom, hogy ezen gyengeségeimnek még egyszer nem engedek. Íme, a legsúlyosabb hibák az életemben:

1, Hagytam, hogy a szüleim beleszóljanak az életembe, beleértve a munka- és a párválasztást is.

2, Elnyomtam a szexuális vágyaimat, magamra erőltettem egy kényszer cölibátust, amiből csak néha engedtem (köszönhetően persze az olyan emberek hatásának is, mint Huffnágel).

3, A magánéleti problémáim elől a politikába, a politizálásba menekültem.

Elhatározásom pedig az, hogy
- a magam életét élem, nem a szüleimét
- nagyobb teret engedek a csajozásnak
- minimalizálni fogom a politizálást

Nem, egyáltalán nem tagadom, hogy az említett munkahelyi konfliktusok elkerülhetőek lettek volna, és hogy belekerültem ezekbe a konfliktusokba, nagyrészt az én hibám. De megvolt a tanulópénz, innentől radikális lesz a változás!

Bejegyzés: Sci-fi ajánló és ajánlatkérés

Aurelius Respectus 2017.05.26. 13:07:35

@Pash Cutter: Őszintén szólva tudományos kutatókat nem tudok ajánlani, újságírók cikkeit és néhány közgazdász cikkeit szoktam olvasni. Egy ilyen közgazdász Lóránt Károly, ő jó cikkeket szokott írni. Ez is tetszik például.

magyarhirlap.hu/cikk/88957/Amerikai_urgebor?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201705

Bejegyzés: Mi kell még, hogy az emberek szeme kinyíljon?

KalmanBlog 2017.05.26. 12:52:05

@Pash Cutter: Őszintén szólva meg tudom érteni a munkáltatódat, hogy csesztetett. Én sem szeretném, ha az embereim a cégem belső problémáiról írogatnának (persze nálunk nincsenek is problémák :-P ). Ha nem tetszik valami mondják meg nekem, vagy annak akinek a viselkedése nem tetszik. Ha tudjuk megoldjuk, ha nem, akkor vagy tűrni kell, vagy valakinek el kell mennie. De a nagyvilág elé kiteregetni személyes jellegű munkahelyi problémákat szerintem nem korrekt.

Ráadásul azokat a problémákat, amikről írtál meg lehetett volna foglamazni általánosságban is, és akkor nem basztatott volna érte senki.

Bejegyzés: Sci-fi ajánló és ajánlatkérés

Pash Cutter 2017.05.26. 10:25:29

@Sipi81: A blogomra gondolsz?

Ha igen...

Két állami munkahelyen is basztattak érte. Az egyik a KLIK, a másik egy nagynevű budapesti egyetem. Az utóbbiból kis is rúgtak miatta. Hogy ne vérezzek el a munkaerő-piacon, leginkább annak állami szférájában, jobbnak láttam megszüntetni. Annyira nem sírok utána, mivel az identitásom nem fonódik össze szorosan a blogolással.

Kicsit olyan tomcates az egész. Hiszen Polgár Tamás három blogját is megszüntette az elmúlt évek alatt (Polóblog, Bombagyár, Bombahír).

Lehet, hogy indítok egy újabb blogot, de ha meg is teszem, akkor egyrészt kevesebb írás lesz rajta (mivel, őszintén szólva, unom már a blog- és az esszéírást), másrészt visszafogottabb retorikájú írások lesznek rajta (természetesen nem lesz polkorrekt témájában, de retorikája már nem lesz olyan könyörtelen és kemény).

Röviden: állami munkahelyen csesztettek és szívattak a blogom tartalma miatt. Ha valakit érdekelnek az infók, szívesen kifejtem, de csak privát levélben.

Bejegyzés: Sci-fi ajánló és ajánlatkérés

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.05.26. 10:09:09

@Alfőmérnök: Nyilván lehetett volna még többet írni a cikkről. Azért a tudományról én nem mondanék ennyire sommás véleményt, de én is úgy gondolom, hogy az általad felsorolt problémák létezőek. Nem feltétlenül csak a saját karrierjük, lehet egyszerűen csak a megélhetés is motiváló. Egy időben nem volt olyan év például, amikor meg ne jelent volna hír egy új csoda-akkumulátorról, ami már csak pár lépésre van a készterméktől. Na én olyankor mindig cinikus voltam, mondván, hogy nyilván meg kell jelentetniük valami hírt arról, hogy jól halad a fejlesztés, különben nem kapnák meg a következő évi kutatási pénzt. (Új csoda-akkumulátor azóta sincs.)

Vagy amikor japán kutatók utólag beismerték, hogy az egyik legrangosabb tudományos folyóiratba is bekerült cikkükben meghamisították az eredményeket azért, hogy az előzőleg felállított elméletnek megfeleljenek.

Eközben a társadalomban a tudomány, tudományos dolgok szinte átvették a hit szerepét.

Alapvetően az, hogy sok tudományág arra épít, hogy a kísérleteik, eredményeik ellenőrizhetőek, reprodukálhatóak, tényleg remek gondolat. De mára már annyira specializált lett az egész, hogy én erre egyre kisebb esélyt látok. Vajon a CERN-ben elvégzett kísérleteket van a világon valahol valaki más, aki reprodukálni vagy akár csak ellenőrizni tudja rajtuk kívül? Vagy egyéb, milliárdos felszerelést, kiváló szakembergárdát igénylő kutatások? Arról nem is beszélve, hogy milyen reprodukálhatóságról beszélünk a társadalomtudományok vagy közgazdaságtan esetén...?

Bejegyzés: Mi kell még, hogy az emberek szeme kinyíljon?