HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • don Fefinho: @Mia and me: Meg a józan paraszti ész is azt mondja, hogy ha valaminek az egy napi és a két heti megtérülési rátája között csupán kétszeres szorzó van, akkor azt egy-két napnál tovább nem éri meg ... (2018.03.20. 09:40) Marvel vs. Marvel
  • KalmanBlog: @Mia and me: Mert aztán annyian halnak éhen Magyarországon... Ezt azért már nem kéne. Kinek nem biztos, hogy két hét múlva élni fog? A haldoklókon kívül mindenkinek az. Leszámítva a balesetet és egy... (2018.03.20. 00:59) Marvel vs. Marvel
  • gazellla: @Sipi81: Az a baj, hogy ha beilleszkedsz cigányként a többségi társadalomba, akkor kiírtad magad onnan, ahonnan jöttél. Érdemes beszélni egy-két rendes, dolgos cigánnyal, aki putriból jött, hogy me... (2018.03.19. 23:27) Marvel vs. Marvel
  • Mia and me: @KalmanBlog: Ma is van ilyen motiváció - a csp hiányzáshoz kötött, azaz nem tudom pontosan de x igazolatlan iskolai hiányzás után nem jár a családi pótlék. (2018.03.19. 23:04) Marvel vs. Marvel
  • Mia and me: @-JzK-: "melyik választanád: most kapsz ötezer forintot, vagy egy 2 héten belül tízezret. A buta ember csak az azonnalt ismeri, a vágyai elhalasztására, kielégítésük késleltetésére még a maga érdeké... (2018.03.19. 23:00) Marvel vs. Marvel
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.03.20. 09:40:18

@Mia and me:

Meg a józan paraszti ész is azt mondja, hogy ha valaminek az egy napi és a két heti megtérülési rátája között csupán kétszeres szorzó van, akkor azt egy-két napnál tovább nem éri meg csinálni. A kecske is elfogy, meg a káposzta is éhen döglik.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

KalmanBlog 2018.03.20. 00:59:43

@Mia and me: Mert aztán annyian halnak éhen Magyarországon... Ezt azért már nem kéne. Kinek nem biztos, hogy két hét múlva élni fog? A haldoklókon kívül mindenkinek az. Leszámítva a balesetet és egyéb igen ritka eseményeket, de éppen ettől lennénk nem hüllők, hogy ezt felfogjuk.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

gazellla · http://prochristo.blogspot.hu/ 2018.03.19. 23:27:55

@Sipi81: Az a baj, hogy ha beilleszkedsz cigányként a többségi társadalomba, akkor kiírtad magad onnan, ahonnan jöttél. Érdemes beszélni egy-két rendes, dolgos cigánnyal, aki putriból jött, hogy mennyire megvetik őket amiatt, hogy "parasztként" élnek. Nincs semmi felhúzó ereje, mivel nemhogy nem néznek fel rá, de egyenesen megvetik, úgy is fogalmazhatnánk, hogy árulónak tartják őket. Mintha elárulták volna a népüket és a családjukat.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Mia and me 2018.03.19. 23:04:21

@KalmanBlog: Ma is van ilyen motiváció - a csp hiányzáshoz kötött, azaz nem tudom pontosan de x igazolatlan iskolai hiányzás után nem jár a családi pótlék.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Mia and me 2018.03.19. 23:00:50

@-JzK-: "melyik választanád: most kapsz ötezer forintot, vagy egy 2 héten belül tízezret. A buta ember csak az azonnalt ismeri, a vágyai elhalasztására, kielégítésük késleltetésére még a maga érdekében sem képes."

Ha nem biztos a holnap se vagy a holnapután, akkor a mai biztosat választja a nem hüllőagy is.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Mia and me 2018.03.19. 22:53:23

@Deansdale: "Mondd már meg, hogy mit nyerünk ha beilleszkednek."

pl. azt h nem lesz velük ennyi probléma. megszűnik a segélyen élés mint életmód és életcél. valamint az a cigány gyerek, aki nem építkezésen akarja szétcseszni a hátát-kezét, 1 vagy 2 generáció után rájön hogy az építkezésen vannak jobban megfizetett melósok - amihez csak egy kicsivel többet kell letenni az asztalra- pénzben meg 3x annyi lesz.
A gyerek, aki kap legalább hétvégente rendes ételt, ha kell cipőt, vagy épp amit kell vinni a suliba, az már azt tartja majd normának, és ő már lehet hogy több minden olyat vesz majd meg az egyheti fizetéséből, aminek értelme van, mint az apja tette.

Nem azt írtam h ez a varázsszó, de ezzel kell kezdeni.
Mellé meg olyan intézkedések, hogy a gyerek jogán járó dolgok a gyerekre költendők- családi pótlék, gyereknek járó juttatás vagy segély ellenőrzötten (akár nem a szülőnek adni, hanem erre egy szoc. "menedzsernek", aki ahogy KalmanBlog írta a család teljes helyzetét figyelembe véve tesz javaslatot (vagy javaslatokat- amiből a család választ) hogy abban a hónapban mire költik a gyereknek.

Mit nyernénk mi, többségiek?
3-4 generáció (ami nálunk 2) alatt szemléletváltást, akaratot a beilleszkedésre, együttműködést.
Pénzben nem kerülne többe mint most a segélyezés meg amit még rájuk költ a társadalom egyéb más utakon. Most viszont feneketlen kalapba megy már vagy 30 éve...

(egyébként városi "lecsúszott" fehérek is átvették ezt az életmódot, tehát lehetne ezt "nem kirekesztően" népcsoportra alkalmazni, hanem bizonyos szegénységi küszöb alatt -ahol van gyerek - mivel a családot, a felnőttet nem tudod megváltoztatni, azt kell elérni hogy a következő generáció, a gyerekek már lássák a lépéseket hogy hogyan juthat ki onnan amibe beleszületett.... most ami van az mélyíti a szakadékot és a két oldalon meg a gyűlöletet)

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

-JzK- 2018.03.19. 22:49:17

@KalmanBlog:

Az emberi primivitás gyakorlatilag pont ezt jelenti, az ösztönlénységet, hogy ha valami impulzus, vágy bevillan nekem, akkor nem bírom megállni, hogy a vágyaimat, akár ideiglenesen is korlátozzam. Tetszik a csaj? Megerőszakolom. Nem tetszik valakinek a pofája? Leszúrom. Tetszik a másik fickó karórája, telefonja? Ellopom. Mint egy zombi, ha élő húst lát, akkor harap.

Az IQ-tesztekben szoktak olyan kérdéseket is tenni, hogy melyik választanád: most kapsz ötezer forintot, vagy egy 2 héten belül tízezret. A buta ember csak az azonnalt ismeri, a vágyai elhalasztására, kielégítésük késleltetésére még a maga érdekében sem képes. Persze, mivel a "hüllőagy" irányítja őt, nem a neocortex.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

-JzK- 2018.03.19. 22:43:04

@Diorella Queen:

"Utóbbi esetén a fél országot vinnék.
Nem az a baj hogy cigány vagy néger, az a baj ha tanulatlan, iskolázatlan."

Az igaz, hogy a white trash is tud kurvára buta lenni, azonban a füstösség igenis egy súlyosító tényező. A csóró, tanulatlan white trash sokkal kisebb arányban erőszakoskodik, hőbörög, mint ugyanez cigányban.

@KalmanBlog:

"A témára visszatérve, lehet hogy az lenne a megoldás, ha lenne menedzserük, aki beosztja a pénzüket. Ha kell valami hozzá fordulhatnak"

Igazából ezt már kitalálták, és úgy hívják, hogy a gondnokság intézménye :D
Ebből az következik, hogy olyan emberekről beszélünk, akiknél hiányzik a szintű belátási képesség, amelyet feltételezünk egy nagykorú, született szellemi fogyatkozás nélküli személy esetén.
Gondnokság alá alapvetően a súlyosan alkoholistákat, játékfüggőket, beszámíthatatlanul demens embereket szoktak helyezni, alighanem a világ egyik nagy felfedezése, hogy tulajdonképpen több millió olyan ember él egy ekkora országban is, akikre ráillik, hogy cselekvőképességüket korlátozni kéne, mert nem rendelkezik ügyei viteléhez szükséges belátási képességgel. Kb. mint egy gyerek.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.03.19. 22:29:52

@Diorella Queen: Aki különösen tehetséges vagy kiemelkedő valamiben az szerintem most is kap ösztöndíjat pénzben is függetlenül attól, hogy cigány vagy nem. De azért hadd ne osszák már szét a pénzt a cigányok között csak azért mert megcsináltak egy iskolát ami másnak ugyanúgy kötelező csak más nem kap érte "fizetést". Miféle diszkrimináció már ez?

Egyébként meg nem akarok túlságosan belemenni a beszélgetésbe, de ha a cigányok szeretnének valamilyen integrációt vagy beilleszkedést a társadalomba akkor kezdhetnék azzal hogy mondjuk ahol putri van ott kezdetnek kitakarítanak és a környezetüket ugyanúgy rendben tartják mint a nem cigányok vagy a normálisabb, beilleszkedett társaik. Ez semmi pénzbe nem kerül, nem lehet a szegénységre fogni, csak akarat kérdése. Ha ez megvan kezdetnek akkor lehet beszélni a többiről. Ne csak az legyen már állandóan, hogy a többségi társadalomtól várja minden hangadó hogy oldják meg a kisebbség problémáit miközben a kisebbség szalmaszálat se tesz keresztbe.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

KalmanBlog 2018.03.19. 22:14:26

@Diorella Queen: Persze, pénzzel motiválni, ha kijárja a 8 osztályt, akkor kap egy összeget... Láttál már cigány embert? Pont most írta Mia and me - és ebben igaza van szerintem -, hogy 1 hétre sem igazán tudnak tervezni, nemhogy 8 évre.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

KalmanBlog 2018.03.19. 22:12:20

@Mia and me: Mondjuk én képes vagyok több éves befektetésekben is gondolkodni, sőt az egész életemre is van pénzügyi tervem. Csináltam már olyan projektet is, ami több év után vált jövedelmezővé, addig "ingyen" dolgoztam rajta, sőt még ezt-azt fizetni is kellett.

Ne mondd nekem, hogy 1 hónap után nem tudom beosztani, mert be tudom.

A témára visszatérve, lehet hogy az lenne a megoldás, ha lenne menedzserük, aki beosztja a pénzüket. Ha kell valami hozzá fordulhatnak:

Szeretnék berúgni: oké, de csak az olcsó piát ihatod és nem hívhatsz meg senkit, mert nem engetheted meg magadnak

Szeretnék berúgni: tegnap megvolt, ma csak egy kisfröccs jár

Kell cipő a gyereknek: rendben, tényleg lemállott az előző

A gyerek Adidas cipőt akar: tegnap vettél neki noname-t, most ameddig le nem rohad, azt kell hordania

És így tovább. A vége az lenne, hogy nyugdíjas korukra lenne egy csinos megtakarításuk, sosem szorulnának hitelre és mindig tudnák fizetni a közműveket is.

De ki fizeti a menedzsert? És meg lehet tenni felnőtt emberekkel, hogy gyerekként kezeljük őket?

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Diorella Queen 2018.03.19. 22:05:44

@Frederick: "Ön a cigány-magyar együttélésben melyik opciót tartja reálisnak: integráció vagy szegregáció?"

Utóbbi esetén a fél országot vinnék.
Nem az a baj hogy cigány vagy néger, az a baj ha tanulatlan, iskolázatlan.
Aze gyetlen motivációs lehetőség erre az lenne, hogy ha pénzzel motivánák valahogy őket.
Ha kijárják a 8 osztályt legalább közepessel akkor X összeg.Középsikola esetén szintén, és ha lediplomáznak akkor szintén.
Bár nem tudom mire menne az ország, sok egy diplomás Orbánnal?

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

gazellla · http://prochristo.blogspot.hu/ 2018.03.19. 21:55:54

@Frederick: "Gazzella pedig szerintem kipaterolná az összest az X-dimenzióba. Én valahogy így veszem észre... " Mit értesz X-dimenzió alatt? Csak hogy tudjunk arról beszélgetni, ami tényleg az én véleményem, nem arról, amit te gondolsz, mi az én véleményem.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Deansdale 2018.03.19. 21:26:30

@Mia and me: Mondd már meg, hogy mit nyerünk ha beilleszkednek.

Várok türelmesen.

A beilleszkedésük jelen esetben annyit jelent, hogy (talán) csökkenne az ún. megélhetési bűnözés és kevesebben lógnának az utcán, de az ezer egyéb probléma közül egyet sem oldana meg, kezdve azzal hogy rengeteg köztük a magyargyűlölő, randalíroznak, képtelenek egy kultúrtársadalomba beilleszkedni (próbálj meg egy lépcsőházban lakni egy sztereotipikus cigó családdal), és még sorolhatnám. Ja, és ahogy már párszor mondtam, a génkészletünk összeolvadásával cirka 10 IQ pontot hülyülne a magyarság, meg persze még több kulturális elemüket és szokásukat átvennénk (mintha nem lenne elég az alsó rétegeink eddigi elcigányosodása, a testi-szellemi-lelki igénytelenség, az agresszió, a munkakerülés, a nyelv, a zene és a kultúra degradálódása) - pl. a pár napnál távolabbra való tervezésre való képtelenséget. Milyen frankó dolgok, és hogy megkaphassuk ezeket csak a társadalmunkat kell átszerveznünk a cigányok kedvére.

Kezdem úgy érzeni, hogy nálad a fatalizmus már átcsap nihilizmusba, leszarod ha veszélyeztetve vannak azok a dolgok amik a nemzetünket és kultúránkat felépítették, és ha az unokáid negyed-negyedrészben cigók és négerek lesznek, az IQ-juk pedig 70 körül fog mozogni, akkor részedről az is mindegy, csak szeressük egymást gyerekek. Hát ez nálam nem működik, nekem nem teljesen mindegy hogy az unokáim kik lesznek és milyen országban fognak felnőni. Felelősséget érzek aziránt, hogy ne hagyjam Magyarországot szarba fulladni, mindenféle hülyék és vademberek martalékának hagyni. Az egy spirituális elv, hogy ember-ember, Isten szemében egyformán értékes mindenki, de ezt az elvet nem lehet a mindennapok fizikai valóságára transzponálni, mert az tényleg nihilizmus, és értékvesztéshez, értékes dolgok értelmetlen pusztulásához vezet.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Mia and me 2018.03.19. 20:51:57

@Deansdale: :) látom nem bírjátok lerendezni a c-kérdést deportálás nélkül :)

Pedig tényleg csak pár naponta kell nekik kifizetni az elvégzett munkát. (már ha végeznek :) )
Ennyi a kulcs a beillesztésükhöz. (építőiparban rendesen dolgozókat szerintem hetente fizeti most is a góré- vagy előleget ad a fizuból x ledolgozott naponként)

(Hetente annyi pénzt kap így egybe, amiből mindenkinek vesz valamit -a gyereknek is cipőt ha épp az kell MOST nagyon, - vagy jön a telefonszámla, akkor azt befizeti ) kevesebbet költ hülyeségre, italra, játékgépre. Következő héten (mivel elköltötték a pénzt) megy és dolgozik újra.
Ha havonta kap pénzt, 10 nap után megunja, hogy "a semmiért" dolgozik,.. ha mégis kitart a munkában, akkor meg hó végén az egyhavi fizetéssel ugyanazt csinálja mint a hetivel - vesz enni inni, a fél rokonságot áthívja mert "fizetés" van, vesz az asszonynak, gyerekeknek ami kell, és a fizetése jó felét meg (amit be kellene osztani még 3 hétig) elkölti hülyeségre.
A MÁBAN élnek.
Olyan ez mintha nekünk azt mondanák hogy már meg évszakonként vagy évente kapunk fizetést, nekünk se nagyon menne "okosan" beosztani - mert a mi időfelfogásunknak nem megfelelő. 1-2 hónapig beosztanánk, aztán megvennénk a kinézett hűtőt vagy tv-t (nem hitelre)...

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.03.19. 20:48:24

@Deansdale: Én egyébként népszavazásra bocsátanám a kérdést:

"Ön a cigány-magyar együttélésben melyik opciót tartja reálisnak: integráció vagy szegregáció?"

(kicsit művin van megfogalmazva, tudom)

Egyaránt megkérdeznék cigányt és magyart. És a szavazatok eredményétől függően indítanám el a következő évi programot cigányügyben. Ez szerintem elég demokratikus. Meg lenne szólítva, vagyis kérdezve az ügyben a magyar társadalom, népszavazás által. A magyar társadalom maga döntene a kérdésben.

Még úgy is kiírnék egy ilyen népszavazást, hogy közbe tudom, a többség szegregációpárti lenne a kérdésben, nem integrációpárti.

Egyébként meggyőződésem, hogy a magyar társadalom jelentős többsége szegregációpárti. A cigány integráció sajnálatosan nagyon egy politikai és értelmiségi elit programja. A társadalom erről egyáltalán nincs megkérdezve.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

KalmanBlog 2018.03.19. 20:21:39

@-JzK-: Időközben megrendeltem az egész családnak. Feleségem is kiváncsi lett, úgyhogy neki is. Vagy nem jött rá, hogy _arra_ is almalmas, vagy nincs félnivalója, de nem láttam rajta izgulás jeleit :-).

A rokonsági százalékhoz nem kell feltölteni sehova, egy tök egyszerű programot fogok írni rá fél órán belül. Legalábbis ha jól értem mik ezek akkor ez tényleg ilyen egyszerű lesz. Egyedül az X meg Y kromoszómáknál kell egy kicsit gondolkodni. Első közelítésben ki is lehet hagyni, mivelhogy a többi adat is több mint elég.

A rokonkereséshez még nem tudom, hogy hozzá fogok-e járulni. Meg az orvosi felhasználáshoz se tudom.

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

-JzK- 2018.03.19. 19:36:27

@KalmanBlog:

Igen, kapsz egy 5,6 MB-os méretű tömörített ZIP fájlt, ami egy 16 MB-os méretű TXT formátumú fájlt rejt. Ez sokszárezer sort tartalmaz, kb így:

# rsid chromosome position genotype
rs548049170 1 69869 TT
rs13328684 1 74792 --
rs9283150 1 565508 AA
i713426 1 726912 --
rs116587930 1 727841 GG

Ha nagyon ráérsz, nekiállhatsz átnézegetni soronként, de tekintve, hogy több százezer SNP-t tartalmaz, nem egyhamar érnél a végére. Ezért sokkal többre mész, ha inkább feltöltöd a raw data file-t, olyan oldalakra, mint a promethease.com, codegen.eu vagy az xcode life, amely az ismert SNP-k alapján egy elég jó profilt készít rólad.

Milyen étrendre figyelj, mennyire vagy hajlamos ilyen-olyan betegségekre, stb. Ami nekem kijött, azok 95%-án nem lepődtem meg, perze olyan is volt, ami alapján azért látszik, hogy gyermekcipőben jár. Pl. kihozta, hogy hajlamos vagyok a kopaszodásra, mégis dús hajam van. Vagy talált néhány olyan gént is, ami a magasságomat hátrányosan befolyásolHATja, mégis 190 cm fölött vagyok. Szóval ez még nem a Gattaca világa, valamit mutat, de sokszor elég elnagyoltan, hogy pl. 10%-al nagyobb az esélyed a szívritmuszavarra. Tehát gyakorlatilag sokkal többet számít az életmód. Meg a több százezer SNP jó részéről azt sem tudják, hogy mire jó.

De azért összességében így is hasznosnak találom, arra nagyon jó, hogy az ember öntudatosabb legyen önmaga testi-biológiai működésével kapcsolatban. Szerintem idővel minden ember DNS-e rögzítve lesz, a háziorvos egyből látni fogja, hogy mire kell odafigyelni.

Ha apasági tesztnek akarod használni, akkor arra elég a 23andme DNA relatives funkciója, szerintem ha bekerül a rendszerbe egy olyan közeli rokon, hogy szülő-gyermek, akkor egyből fel kell, hogy "ugorjon", kvázi mint egy genetikai facebook jelölés.

A redditen olvastam, hogy valaki pont így tudta meg, hogy nem az az apja, akit annak gondolt. Ciki. Ha jól emlékszem, amikor megrendeled a szolgáltatást, akkor el kell fogadnod, hogy tudomásul veszed, hogy lehet, hogy a kijött adatok felkavaróak lehetnek rád és családodra nézve.

Az meg, hogy én vagyok a termék? Hát figyelj, valahol írták, hogy elküldtek néhány száz, néhány ezer DNS-kivonatot gyógyszergyártó cégeknek, de csak azokét, akik külön hozzájárultak, hogy kutatás-fejlesztés céljából felhasználják a DNS-üket. De hát ugyan mi rossz érhet engem emiatt? Sőt, ha az én DNS-emet is felhasználják egy gyógyszer kifejlesztéséhez, csak az esélyét növelem, hogy az nekem is megfelelő lesz :)

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Deansdale 2018.03.19. 18:58:30

@Frederick: "A rosszfej cigányokat erőszakkal kitelepíteném az országból."

Ennek tükrében nem igazán értem, hogy mi bajod lenne azzal ha én is ezt akarnám, de én nem ezt akarom, mert szerintem van különbség az "erőszakkal kitelepíteném" és az "autonómiát adnék nekik" között. Az autonómia adása nem a cigányokkal való kibaszás szándékával történne, mivel az ő túlnyomó többségük is akarja a magyaroktól való függetlenséget. Tehát ez alapszinten a két nemzetiség hasonló irányú akaratának a demokratikus elvű figyelembe vétele lenne, az idióta progresszív erőszakkal szemben, ami a "felvilágosultság" nevében egy folyamatos konfliktusba kényszeríti a két nemzetiséget. Ezt a képet nem rombolja le, csak némileg árnyalja, ha az állam békés eszközökkel támogatja ezt a szegregációt, ill. bizonyos programokkal és intézkedésekkel elősegíti azt, pl. a cigány származású bűnözők az autonóm cigó területen lennének bebörtönözve, és szabadulásuk után sem térhetnének vissza az autonóm magyar területre, cigók bármiféle állami segélyt vagy támogatást kizárólag a saját területükön vehetnének igénybe (amíg be nem szüntetjük azokat), cigó ösztöndíjak cigó iskolákba, garantált álláslehetőségek cigóknak a cigó területeken mint rendőr, tűzoltó, stb, ésatöbbi.

Természesen vágom, hogy ez színtiszta álmodozás, cigóügyben senki nem fog lépni amíg meg nem kezdődik a polgárháború, mert a politikai kasztnak pont megfelel a jelenlegi helyzet. Ma nem ül a parlamentben egyetlen ember sem aki meg akarná oldani a cigánykérdést, és a választások után sem fog.

Ez az elképzelés szerintem megoldhatná a problémát egyszer s mindenkorra, vérontás és háború nélkül, amire máskülönben fikarcnyi esély sincs. Ráadásul megfelelően tálalva még a libsik vitorlájából is kifoghatná a szelet, mert az erőszakos kitelepítések ellen azonnal crescendóba csapna a jajveszékelés, de az autonómia biztosítását már egy kicsit nehezebb nácizmusnak feltüntetni. (Persze arra is ráfognák, de könnyebb lenne ignorálni a hülyeségüket.) Amit én gondolok az tökéletesen megvalósítható lenne, és igaz hogy eltartana vagy 30 évig mire kialakulnának az új megszokások, az új rend, de ez lóf*sz ahhoz képest hogy már vagy 600 éve szenvedünk velük és nem hogy tapodtat sem haladtunk a megoldás felé, a helyzet rosszabb mint eddig bármikor volt. És akkor az ún. "jó cigányaidnak" nem az lenne a problémája, hogy beilleszkedjenek a magyar kultúrába, hanem hogy felemeljék magukhoz a saját testvéreiket. Mi meg élhetnénk rasszizmus nélkül míg világ a világ :)

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.03.19. 18:12:48

@Deansdale:

„Szerintem már az alapvető paradigmáddal baj van, ami mintha arra épülne, hogy a cigóknak itt jogai vannak, a magyarságnak meg felelőssége”

Ezt félreértetted. A cigányoknak és a magyaroknak egyaránt kötelességei és jogai vannak, a felelősség pedig mindkét felet terheli. Én a diskurzus milyenségéről beszéltem.

„Az remélem nem zavar, hogy a cigók kiutasításáról soha nem beszéltem”

Én még emlékszem valami olyasmire, hogy egyszer volt egy olyan felvetésed, miszerint áldozunk be egy megyét, adjuk oda a cigóknak, ott alapítsanak autonóm államot. És ebbe az egykori magyar megyéből gyúrt cigány államba tuszkoljuk be az összes cigót. Rosszul emlékszem? Előfordulhat…

„másrészt mi a francot tervezel a rossz cigányokkal”

A rosszfej cigányokat erőszakkal kitelepíteném az országból. Ha ez a 80%-a, akkor ez van.

„Amelyik kölyök eddig úgy volt szocializálva hogy sosem látta dolgozni a szüleit, az most dolgozni látja a szüleit... Ez papíron fel kell hogy ébressze benne azt a gondolatot, hogy jobb munkát akarjon magasabb fizuért, és ha van elég esze felismerni hogy ehhez a tanulás az út, akkor már csak a képességein múlik, hogy kiemelkedjen a posványos közegből. Hogy ténylegesen integrálódik-e a magyar társadalomba, az más kérdés, de legalább elindult a jó úton.”

Ez egy jó gondolat.

"aki mást rasszistáz, mert az nem feszengést akar hanem megoldásokat, az elmehet a fenébe. Itt és most veled is ez a gond, hogy a megoldás-keresés hátterébe semmi mást nem tudsz odaképzelni, csak nyers gyűlöletet, de ez csak a te kivetítésed - te nem érted Gazellát, csak mocskolod."

Na most elkezdhetném fejtegetni, hogy igazából a te és Gazzella elképzelései és érzelmi hozzáállása sem kifejezetten egyezik, de úgy érzem, felesleges. Én egy erőskezű, rendpárti és tekintélyelvű módon véghezvitt, több szakembert is bevonó, a politikai haszonszerzést is kizáró integrációban látom a megoldást (amit simán rábíznék olyan szakemberekre, mint Póczik Szilveszter és Forgács István). Ebbe benne van a cigány maffiák erőszakos felszámolása is. Te egy autonóm területet adnál nekik, boldoguljanak. Gazzella pedig szerintem kipaterolná az összest az X-dimenzióba. Én valahogy így veszem észre...

Bejegyzés: Marvel vs. Marvel