HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Madarász Henrik: @don Fefinho: Igen mocskos a valóság. Nem azért undorítóak a balosok, mert mindenféle perverziót támogatnak a humánum nevében ? A halálbüntetés eltörlésétől, a színesek bevándorlásán keresztül a hom... (2019.05.21. 02:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • don Fefinho: @Madarász Henrik: Pedig az emberiség sötét oldala egyidős magával az emberrel, a GoT szerintem részben pont azért volt népszerű, mert ugyanolyan kiszámíthatatlan, ellenséges és mocskos volt, mint a ... (2019.05.21. 01:53) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @csi szi: Szerintem a balosokon kívül senkit nem érdekelne Izrael, ha áttennék oda a balos zsidók a székhelyüket és nem más országok belügyeibe szólnának bele. Engem nem izgatna hogy rendezik le a p... (2019.05.21. 00:58) Az úthenger gyorsul
  • don Fefinho: @csi szi: Öngyűlölő antiszemita! (2019.05.20. 20:20) Az úthenger gyorsul
  • csi szi: Based Israeli Journalist: Izraeli újságíró az amerikai liberális zsidókat és az általuk folytatott romboló tevékenységet vádolta az antiszemitizmus erősödéséért. Ezek a zsidók állnak az Oroszországg... (2019.05.20. 18:20) Az úthenger gyorsul
  • Utolsó 20

Terhesség, újszülött, paleo

2011.08.01. 10:36 Deansdale

Ha létezik az ember (jelen esetben: nő) életének olyan időszaka, amikor kiemelten fontos a helyes táplálkozás, akkor az az áldott állapot. Én ugyan nem erőltetem senkire a nézeteimet, gyereket viszont nem vállalnék olyan nővel, aki nem atkins/paleo étrendet folytat legalább az alatt a bizonyos 9 hónap alatt. Ennek rengeteg oka van, de az egyik legfontosabb az Omega-3 kérdése, ugyanis a gyermek épülő agyának ~fele ebből áll, és ha az anya nem fogyaszt eleget, akkor az anya agyából vonódik el az O3 - és ettől a nő depressziós lesz, a gyermek pedig kevésbé intelligens, mint amilyen elegendő O3 mellett lehetett volna. O3 kell még továbbá a szemek és az idegrendszer fejlődéséhez, erősíti az immunrendszert és csökkenti a cukorbetegség esélyét. Mivel az O6 fogyasztása megnehezíti az O3 feldolgozását, ezért áldott állapotban "fokozottan" ki vannak lőve a növényi olajok (kivéve len) és természetesen a margarinok.

A szénhidrátok a gyermek fejlődésére is negatív hatással vannak, tehát azok fogyasztását is korlátozni kell, és már meg is érkeztünk oda, hogy áldott állapotban paleózni/atkinsezni kell, emellett extra fontos az O3 fogyasztása. És hát ha az ember magáért nem is lenne hajlandó étrendet változtatni, a születendő gyermekéért vállalnia kell némi korlátozást táplálkozás terén.

Aki esetleg attól fél, hogy a "normál" modern étrendtől való eltérés árthat az áldott állapot alatt, ne tegye. Modern étrendünk minden, csak nem egészséges. Bizonyíték kell? Íme: Egyre gyakoribb a szélütés az amerikai kismamáknál - írja a HVG. "Emelkedett a szélütések aránya az Egyesült Államokban a várandós és a frissen szült anyák körében, vélhetően azért, mert egyre több közöttük az elhízott, és egyre többen szenvednek magas vérnyomásban vagy szívbetegségben - állapították meg jelentésükben az amerikai betegségmegelőzési központ, a CDC munkatársai."

És ha már megszületett a gyerek, akkor sem érdemes visszaállni az egészségtelen táplálkozásra - egyrészt nyilván bolondság lenne az anya egészségét tönkretenni, másrészt a szoptatás alatt sem érdemes a gyereket az anyatejen keresztül "mérgezni".

Sőt, ami az igazán érdekes, hogy a babát is érdemes a paleo elvek szerint táplálni (amint átáll az anyatejről szilárd táplálékra, az előtt nyilván nem). A vegetáriánusok egyik rögeszméje a gyermekeiket is vega módon etetni, amitől azok betegek lesznek és elmaradnak a saját optimális fejlődési ütemüktől, lehetőségeiktől. Bocs vegák, ez így van. Ezzel szemben a paleó táplálkozás nem csak felnőtt korban egészséges, hanem rögtön a kezdetektől. És a gyermeknek nem csak az anyaméhben, hanem a születés után is rengeteg O3-ra van szüksége a fejlődéshez. Ezt nem tudja máshonnan beszerezni, csak az anyatejből, majd a zsírból, halakból, tojásból. Az anyatej-pótló tápszerekben és a bébiételekben legtöbbször nincs benne. (A szóját kifejezetten kerüljük!) A gyermeket érdemes addig szoptatni amíg az anyának van teje, eközben pedig a megfelelő időben elkezdeni a táplálását "rendes" élelmiszerekkel, azaz - lehetőleg bio - hal, hús, zöldségek, kisebb mértékben gyümölcsök. A gabonákat felejtsük el, és amíg van anyatej addig a tehéntejet is - de az egyéb tejtermékektől nem kell tartani. A zsírtól sem kell megijedni.

Aki tud angolul és érdekli a téma, annak mindenképpen ajánlom a "Paleo baby" cikket.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás terhesség bébi terhes bébiétel várandósság paleo táplálkozástudomány gyermek táplálkozás paleo bébi terhes táplálkozás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.