HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Borathan: @GABOR2: a blogodon nem kéne cikkeket írni? (2020.02.21. 12:23) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Portfolio-n megjelent egy cikk, arról, hogy a Koronavírus elszabadult és tovább fertőz mint ameddig karanténban tartják az embereket és hosszú ideig nem is semmisül meg a szabadban, tehát ebből már ... (2020.02.21. 10:18) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Ez a hanaui lövöldöző is egy elég érdekes eset. Simán elintézik azzal, hogy szélsőjobbos és sokaknak elég ennyit mondani róla. Pedig állítólag ő nem volt szegény, Mercije volt és bankárként dolgozo... (2020.02.21. 10:02) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Frederick2: Nem maguktól bár részben maguktól is, hisz már sok feministát is pl. elhallgattanak azért mert szerintük magukat férfiból nővé változtatni akaró transgender emberek férfiak maradnak... ... (2020.02.20. 11:50) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Jogvédelem?

2011.11.05. 09:06 Deansdale

Amikor ide jutunk a "jogvédelemmel", azt hiszem ideje lehúzni a rolót:

Szegedi szoláriumot büntetett az Artisjus - Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület ellenőrzést tartott az egyik szegedi szoláriumszalonban, ahol a helyiségben a rádióból szólt a zene. Az egyesület a szerzői jogok megfizetéséről szóló bizonylatot kérte a tulajdonostól, aki elmondása szerint nem tudott arról, hogy a rádiózásért bárkinek is fizetnie kell. Különösen úgy, hogy a rádióban lejátszott zeneszámok után a rádió egyszer már fizet jogdíjat az Artisjusnak.

Na igen. Emlékszem, amikor a drótkerítésünket ellopták, akkor a rendőrség a vállát vonogatta, és apámnak kellett megkeresni a szomszéd falu cigánysorán. Rasszista lennék? Megtalálta. Az idióták simán ledobták az udvarban.

Arra is emlékszem, amikor a bicajomat lopták el. A rendőrök annyit mondtak, lehet rá inni hideg vizet.

De ezeket a veszélyes bűnözőket szerencsére elkapták, és fizetniük is kell, mint a katonatisztnek. Hiszen rádiót hallgattak!

Szokás szerint most is két problémám van az egész sztorival. Az egyik, hogy a bűnözők szabadon garázdálkodnak, és az állam, a rendőrség, meg a "jogvédők" az egyszerű, egyszeri embereket nyúzzák, akik gyakorlatilag nem követtek el semmit. Mert hát mi kárt okozott - akár a társadalomnak, akár a zenészeknek - az a szoláriumos, aki rádiót hallgatott? Eleve abszurd a kérdés, dehát biztos vagyok benne, hogy Artisjusos barátaink megideologizálják, miért súlyosabb a rádiózás az emberölésnél.

A másik, hogy már megint a vérszívók és ingyenélők okoznak fennakadást. Többszörösen. Mert abban biztosak lehetünk, hogy az Artisjus által beszedett pénzből a zenészek látják a legkevesebbet. A "jogvédők" csak létrehoztak maguknak egy jó bizniszt, ami nagyjából olyan, mint a maffia "védelmi pénze": nem csinálnak semmi hasznosat, nem alkotnak semmilyen értéket, egyszerűen csak körbejárnak és kiverik az emberekből a pénzt. Törvényerővel! Mert ha nem vagy hajlandó perkálni, akkor irány a börtön. A "jogvédőknek" nem elég, hogy a rádióállomások már így is fizetnek nekik a nagy büdös semmiért: fizessen az is, aki hallgatja! Hány bőrt lehet egy ilyen rókáról lenyúzni?

Azért kíváncsi lennék, ki hogyan látja a kérdést, hogy miért is kell nekünk egy ilyen "köztes ember", aki a művészek és a hallgatóság közé áll, és valamiféle elvont "jog" nevében sápot húz - sokszor mindkét oldalról.

Szólj hozzá!

Címkék: artisjus szerzői jogok jogvédelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.