HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Rendőrök helyet felfegyverzett "szabadságharcosok" járőröznek arrafele. Képek is vannak ezekről a "szabadságharcosokról": "Armed ‘Freedom Fighters’ patrol Minneapolis streets in aftermath of George... (2020.09.23. 02:01) Sorosozzunk egy kört
  • GABOR2: Minneapolisban egy városrész szavazott arról, hogy ők sohatöbbé nem fognak rendőrt hívni bármi is lesz. Nos... több száz hajléktalan költözött oda és a lakók most... félnek. Volt aki meg is szegte ... (2020.09.23. 01:57) Sorosozzunk egy kört
  • Go Jóska: @Deansdale: >A többi fehér kultúra nekem nem ellenségem, inkább afféle unokatestvérként tekintek rájuk Hiába nem tartod őket ellenségnek, ha ők viszont annak tartanak téged. Így ez csak annyit ... (2020.09.23. 00:11) Válasz ezúttal egy 888.hu cikkre, magyarságtörténet ügyében
  • GABOR2: @Deansdale: Kösz szépen Deansdale, nagyon érdekes volt. Durva, hogy simán évtizedekig mehet lényegében ugyanaz a módszer. Bár részben már megkopott, főleg a címkék ragaszgatása másokra már, nem olya... (2020.09.22. 21:34) Sorosozzunk egy kört
  • Deansdale: www.youtube.com/watch?v=4_bnkDVGLpY (2020.09.22. 20:36) Sorosozzunk egy kört
  • Utolsó 20

Flúgosítás

2012.02.28. 09:49 Deansdale

Mikor elkezdtem anyagot gyűjteni ehhez a cikkhez, szomorúan tapasztaltam, hogy valaki más már megírta helyettem - ráadásul nem is túl régen. Az istenhithez való hozzáállása siralmas, de a lúgosítás tekintetében tökéletesen leírja, amit arról tudni kell. Ezek címszavakban:

1. Az ember nem vödör, amiben ha savasság van, akkor egy kis lúgot beleborítva minden megoldódik.

2. A gyomorban gyomorsav van, ami az emésztéshez elengedhetetlen - ha azt lúggal semlegesítjük, nincs emésztés.

3. Mielőtt az erős lúg a gyomorban semlegesítődik még rengeteg kárt okozhat a szájüregben, nyelőcsőben, és a gyomorban is. A lúg nem valamiféle titkos tápanyag, hanem maró folyadék. Nem pont ugyanolyan módon mar, mint a sav, de ugyanannyira káros. A lúgosításnak körülbelül annyi értelme van (illetve még kevesebb), mint ha egy gyomorsavhiányos embernek azt mondanánk, igyon tömény kénsavat.

Én még annyit tennék hozzá, hogy a paleó elv és a józan paraszti ész két igen erős mankó az olyan sarlatánságok ellen, mint a lúgosítás.

Egyrészt a józan paraszti eszünk azt mondja, hogy az emberi tápláléknak lehetőleg pH-semlegesnek kell lennie; ugyanis a kacsasült, a petrezselymes burgonya, a valníliapuding nem kifejezetten savas vagy lúgos. A pH-juk általában a semlegeshez közelít, és ez így helyes. Persze a savanyúság savas, de azért egy "ipari" savtól még fényévekre van. Az a pár milliliter ecet nem fog minket sírba vinni, ugyanis az emésztésünk simán tud korrigálni egy kis pluszminuszt.

A paleó elv azt mondja, hogy edd azt, amit az őseid. Felmenőink pedig azt ették, amire rá tudták tenni a mancsukat. Nem törődtek azzal, hogy savas vagy lúgos - igaz nem is nagyon tettek hozzá olyat, amitől a pH-érték felborult volna. Az ősembernek nem nagyon volt ecetje, és még kevésbé speckó lúgosító kajái és löttyei.

Az más kérdés, hogy sok ember szervezete "el van savanyodva". Sokaknak a szelleme és lelke is, de ez most végképp nem tartozik ide, bár éppenséggel összefügghet :) Az emberi szervezetben a savasodást nem a koviubi okozza, hanem a rengeteg mesterséges adalék, paradox módon a cukor, és érthető módon - egyeseknél - az alkohol. Épp ezért a savasság problémájára nem a lúgos víz ivása a megoldás (lásd odafent az 1. pontot), hanem a károsító anyagok bevitelének leállítása.

Persze vannak akik azt mondják, hogy a lúgosítás nem arról szól, hogy szájon át lúgot kell bevinni, hanem figyelni kell az ételek "hatásaira". Az ilyenek szerint viszont a sav olykor lúgosíthat, a lúg meg savasíthat. Na erre varrj gombot. Ami ennyire meg van bonyolítva, az általában már nem sülhet el jól. Ráadásul nem talál az ember két olyan oldalt, ami ugyanazt állítaná. Az első két gugli-találatom például ellentmondott egymásnak meggy tekintetében: az egyik szerint savasít, a másik szerint lúgosít. Szerintem az egész egy hülyeség, dehát én már csak ilyen vaskalapos vagyok :)

Az előbb linkelt szakértőnél találtam az alábbi szöveget:

"Ám ne feledjük el, hogy a lúgosítás szabályai mellett az egészséges táplálkozás szabályait is be kell tartanunk!  Tudnunk kell, hogy a lúgosító étrend nem veszi figyelembe táplálkozásunk egyéb tényezõit, vagyis például a rosttartalmat, koleszterin-bevitelt, glikémiás-indexet"

LOL
Na ez az illető törődik az egészséges táplálkozzással, az már biztos... Minden trendi és üres hívószó ott figyel a kelléktárában. Óvakodik a koleszterintől (fölöslegesen), bőven fogyaszt rostokat (káros), és figyeli a GI-t, ami annyit ér, mint halottnak a cvikipuszi. Ha ilyen emberek ajánlják a lúgosítást, akkor az nekem pont elég ahhoz, hogy még véletlenül se vegyem komolyan.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás lúgosítás táplálkozástudomány flúgosítás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.