HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Balszerencse

2012.03.20. 10:23 Deansdale

Roberto Laudisio Curti 21 éves brazil egyetemista ausztrál nyaralásán úgy döntött, szombat este bulizni megy. Hajnaltájt egy rabláshoz riasztották a rendőrséget, akik pont őt szúrták ki a közelben. A srác valószínűleg nem volt teljesen "tiszta" (szombat este meg minden), talán ezért akart elszaladni, mire a rendőrök előbb lesprézték, majd gondosan megsokkolózták, amibe annak rendje s módja szerint bele is halt. Semmiféle rablást nem követett el, azt hiszem ezt mondani se kell - ennyit a rendőrség is elismert.

A magyar híradások természetesen nem túl bőbeszédűek (viszont pontatlanok, ugyanis nem hétfő, hanem vasárnap hajnalról volt szó, ami elég lényeges különbség ebben a szövegkörnyezetben), mert hát kit érdekel errefelé ez a brazil-ausztrál "belügy". A részleteket az ausztrál lapokban lehet megtalálni.

Ami miatt én mégis felfigyeltem (se ausztrál, se brazil nem lévén), az a következő részlet:

"(...) halálos a Taser: 2001-es bevezetése óta 500 ember halt meg miatta."

Erre most fel lehet hozni mentségként, hogy ha pisztollyal lövöldöznének a rendőrök, abba is meghalnának páran, tehát a taser (sokkoló) még mindig "humánusabb". Csakhogy pont ez a bökkenő: mivel papíron nem halálos, a rendőrök nyugodt szívvel alkalmazzák olyan esetekben is, amikor a pisztolyt eszük ágában sem lenne előhúzni. Mint például az 56 éves tolószékes nő esetében, akire a (dokumentált) skizofrén rohama miatt hívták ki a rendőrséget, akik 2 perc leforgása alatt 10-szer sokkolózták meg, mire végre hajlandó volt meghalni. Így járt a 61 éves részeg biciklista is, akit a bringáján ülve sokkoltak halálra, mert rendőri felszólításra nem állt meg. Gondolom az durva lett volna, ha agyonlövik, dehát a taser az "nem halálos", azt nyugodtan be lehet vetni.

Kivéve amikor viszont halálos.

21 éves brazil egyetemistánknak olyan balszerencséje volt, ami minket valószínűleg soha nem fog még csak megkörnyékezni sem, de azért érdemes egy pár pillanatra elgondolkodni a helyzeten. Talán mégsem olyan bolondok akik arról beszélnek, hogy a nyugat "rendőrállamosodik", és hogy ez nekünk hosszú távon nem lesz jó.

Szólj hozzá!

Címkék: taser szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.