HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Madarász Henrik: @don Fefinho: Igen mocskos a valóság. Nem azért undorítóak a balosok, mert mindenféle perverziót támogatnak a humánum nevében ? A halálbüntetés eltörlésétől, a színesek bevándorlásán keresztül a hom... (2019.05.21. 02:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • don Fefinho: @Madarász Henrik: Pedig az emberiség sötét oldala egyidős magával az emberrel, a GoT szerintem részben pont azért volt népszerű, mert ugyanolyan kiszámíthatatlan, ellenséges és mocskos volt, mint a ... (2019.05.21. 01:53) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @csi szi: Szerintem a balosokon kívül senkit nem érdekelne Izrael, ha áttennék oda a balos zsidók a székhelyüket és nem más országok belügyeibe szólnának bele. Engem nem izgatna hogy rendezik le a p... (2019.05.21. 00:58) Az úthenger gyorsul
  • don Fefinho: @csi szi: Öngyűlölő antiszemita! (2019.05.20. 20:20) Az úthenger gyorsul
  • csi szi: Based Israeli Journalist: Izraeli újságíró az amerikai liberális zsidókat és az általuk folytatott romboló tevékenységet vádolta az antiszemitizmus erősödéséért. Ezek a zsidók állnak az Oroszországg... (2019.05.20. 18:20) Az úthenger gyorsul
  • Utolsó 20

A józan ész lassú diadala

2012.03.26. 08:18 Deansdale

"Már fehér rizst sem ehetünk?" - kérdezi a HVG, annak kapcsán, hogy egy új kutatás összefüggést mutatott ki a 2. típusú cukorbetegség és a fehér rizs nagy mennyiségű fogyasztása között. Aki eddig azzal érvelt a rizs mellett, hogy az ázsiaiak talicskaszámra tömik, és mégse cukorbetegek, az ezentúl ne tegye.

Qi Sun és munkatársai erős kapcsolatot találtak a rizsfogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség között, az összefüggés nőkben kifejezettebbnek bizonyult, mint férfiakban. A fehér rizs 158 grammos adagja mintegy tíz százalékkal növelte a kockázatot, a kapcsolat dózisfüggőnek bizonyult.

Ez végső soron nem csoda, sőt, tulajdonképpen semmi érdekes nincs benne. Mivel táplálkozási értelemben a "cukor" és a "szénhidrát" gyakorlatilag ugyanazt jelenti, mondhatjuk, hogy a cukorbetegség valójában szénhidrátbetegség, amit a szénhidrát túlfogyasztása okoz. Ezek szerint minden "gyanús", amiben sok a szénhidrát - miért pont a rizs lenne kivétel?!

Egy másik kutatás eredménye:

(...) az ajánlottnál kevesebb vörös hús fogyasztása összefüggésbe hozható a depresszióval és a szorongással.

A kutatók eredetileg azt feltételezték, hogy a vörös hús káros az egészségre, mivel más országokban készült kutatásokból az derült ki, hogy a vörös húsok fogyasztása egészségügyi kockázatokkal hozható összefüggésbe. Vizsgálatuk azonban azt mutatta, hogy a vörös húsok valójában meglehetősen fontosak.

(...) akik az ajánlottnál kevesebb húst fogyasztottak, [azoknál] kétszer magasabb a depresszív vagy szorongásos zavarok kialakulásának kockázata, mint azokban, akik a javasolt mennyiséget fogyasztják.

Valahogy mindig ugyanoda lyukadunk ki: táplálkozzunk normálisan. A hús (legyen akár vörös) mindigis bőséggel szerepelt az emberiség étlapján, így semmi okunk feltételezni, hogy bármi problémát okozna. Ha a táplálkozásunkból kihajítjuk az utóbbi 100 év mesterséges trendjeit, igencsak meg kell izzadnunk ha egészségtelen ételt akarunk találni. Az iparilag feldolgozott olajak, a "helyettesítőanyagok", és sajnos a szénhidrát túlerőltetése mind modern találmány, ami modern betegségekhez vezet. Szerencsére a megoldás egyszerű és olcsó, még csak a gyógyszertárba sem kell elmenni egy tégelynyi mellékhatásért: együnk úgy mint az ükapáink.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás cukorbetegség rizs diabétesz táplálkozástudomány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.