HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Madarász Henrik: @don Fefinho: Igen mocskos a valóság. Nem azért undorítóak a balosok, mert mindenféle perverziót támogatnak a humánum nevében ? A halálbüntetés eltörlésétől, a színesek bevándorlásán keresztül a hom... (2019.05.21. 02:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • don Fefinho: @Madarász Henrik: Pedig az emberiség sötét oldala egyidős magával az emberrel, a GoT szerintem részben pont azért volt népszerű, mert ugyanolyan kiszámíthatatlan, ellenséges és mocskos volt, mint a ... (2019.05.21. 01:53) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @csi szi: Szerintem a balosokon kívül senkit nem érdekelne Izrael, ha áttennék oda a balos zsidók a székhelyüket és nem más országok belügyeibe szólnának bele. Engem nem izgatna hogy rendezik le a p... (2019.05.21. 00:58) Az úthenger gyorsul
  • don Fefinho: @csi szi: Öngyűlölő antiszemita! (2019.05.20. 20:20) Az úthenger gyorsul
  • csi szi: Based Israeli Journalist: Izraeli újságíró az amerikai liberális zsidókat és az általuk folytatott romboló tevékenységet vádolta az antiszemitizmus erősödéséért. Ezek a zsidók állnak az Oroszországg... (2019.05.20. 18:20) Az úthenger gyorsul
  • Utolsó 20

Nincs itt semmi látnivaló

2012.05.14. 13:14 Deansdale

Modern világunk egy kicsit visszás. Sok dologról lehet sejteni, hogy valójában nem annyira használ, mint inkább árt (legyen az a margarintól a naptejen át a tévézésig bármi) - de mindig van néhány okos megmondóember, aki megnyugtatja a birkákat: aggodalomra semmi ok, minden nagyon szép, és aki mást állít az alufóliasipkás összeesküvés-hívő.

Legutóbb a HVG közölt le egy jó kis cikket, hogy a naptej nem okoz rákot, miféle hülyeség ez, nem is tudják ki talál ki ilyeneket. Fuj! Aztán pár nappal később lemegy ez:

Károsak lehetnek a naptejekben, műanyagban és fogamzásgátlóban használt vegyületek

Mik vannak... Állítólag azért kell a naptej, mert marhára szaporodik a bőrrák. Azt ilyenkor sosem teszik hozzá, hogy kiknél is szaporodik az a bizonyos bőrrák; alapvetően két embercsoportnál: 1. azok akik hófehér bőrrel a trópusokra költöznek, illetve 2. akik rendszeresen naptejet használnak.

Persze voltak is vizsgálatok, amik igazolták a naptejek rákkeltő hatását (ezzel az eredeti cikkben is foglalkoznak), de ezeket "elegánsan" lesöprik annyival, hogy bár igaz, hogy a sok naptej után sok volt a bőrrák, de ez lehet véletlen is, nem biztos hogy a naptej okozta. Szép tudományos érvelés...

Azt meg ne gondolja senki, hogy a naptejek károsságát tagadó "tanulmányok" szerzőinek bármi köze lenne a multimilliárdos bizniszt bonyolító nemzetközi kozmetikai és gyógyszeripari cégekhez... Ilyen csak a filmekben van, a valóságban nem léteznek kilóra megvett politikusok és a saját hasznukat szem előtt tartó kutatók.

...

Folytathatjuk a nézelődést szép új világunkban mondjuk azzal, hogy "Világjárvány lehet a cukorbetegségből", amihez azonnal hozzácsaphatjuk közeli rokonát is: "Nem tud szabadulni Amerika az elhízásjárványtól". Micsoda hülyeség az, hogy a cukorbetegséget a cukor okozná, és hogy ugyanakkor attól dagadtak az emberek? A magabiztos állami bácsi fehér köpenyben jól megmondja, hogy ez mind hülyeség, zabáljátok csak tovább a cukrot, jó lesz az. Sőt, fogyni fogtok tőle. Dobjátok el a húst, mert az a gonosz műve - egyetek inkább többszörösen feldolgozott, felpuffasztott, színezett, aromásított és bőséggel cukrozott cukrot, az biztosan egészséges. (Ja, aki nem tudná: a búza kb. háromnegyede szénhidrát, magyarul cukor.)

Mit mond a kutató? Hát nem azt, hogy ne együnk cukrot. Azt mondja, a cukorbetegség genetika meg környezeti tényezők függvénye, és esetleg közrejátszhat az is, ha túl gyorsan faljuk be az ételt. Na persze. Ha genetika kérdése lenne, akkor dédszüleink is mind cukorbetegek lettek volna, ugyanis a szó gyakorlati értelmében a génkészletünk teljesen megegyezik az övékkel. Nem lehetséges, hogy mégiscsak a növekvő cukorfogyasztás a ludas? Csak azért kérdem, mert kb. 10-szer annyi szénhidrátot fogyasztunk mint a 100 évvel ezelőtti emberek...

...

Elgondolkodtató az is, hogy mostantól Védőoltás miatt bírságolhatják meg a szlovák szülőket. "Az intézkedés szükségességét és hozadékait szakértők is megkérdőjelezik." Vajon miért...? Egyébként a szlovák államnak jó oka van erre a lépésre, az utóbbi években olyan sok járvány pusztította végig az országot hogy csuhaj. Előbb a kanyaró ölt meg mindenkit, aztán a pestis. Még szép hogy ezentúl kötelező lesz minden oltás, és biztos nincs semmi köze a változásoknak a gyógyszercégek profitjaihoz.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás cukorbetegség szép új világ táplálkozástudomány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.