HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Jó és rossz előítélet

2012.07.25. 13:15 Deansdale

Balavány György jó liberális módjára felháborodott azon, hogy Bándy Kata tragikus halálának kapcsán sokan "cigányoznak". Micsoda aljas előítélet - mondja ő -, hogy valakit erőszakosnak titulálnak csak azért, mert cigány?!

Aztán előadja a tutit: az elkövető nem azért volt erőszakos, mert cigány, hanem mert férfi!

Neoliberális agyába nem fér be, hogy ez pont ugyanolyan előítélet, csak az egyik csoportot lecserélte egy másikra. Cigányokra általánosítani? Halálos bűn, akasztást érdemel. Férfiakra általánosítani? Mi sem természetesebb. A férfiakat nem védi a polkorrektség, folyamatos a vadászidény.

Az egyetlen, talán utolsó célpont a gyűlölet számára, ami még "sikkes", az a férfiak. Rólunk minden szart össze lehet hordani, minket el lehet mondani bármiféle rossznak, és nemhogy a kutya sem húzza fel a szemöldökét, de a nagyközönség egyenesen tapsol! A denveri "batman mészárlás" elkövetője férfi volt - és már meg is jelentek az első cikkek, amik azt tárgyalják, hogy a férfiak "eredendően" erőszakosak, gonoszak, és még ki tudja mi. A dolog sanyarú iróniája, hogy a cikk szerzője szinte miliméterre ugyanazt a hibát követi el, mint Balavány: bevezetőjében hosszan ecseteli, hogy az ilyen tragikus események után mindig elkezdődik az ujjal mutogatás - a rossz irányba, hiszen a "jó irány" a férfiak! Siralmas.

Miért olyan előítéletes mindenki, hogy nem látják: mindenért a férfiak hibásak???

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.