HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Miért nem vagyok híve a modern orvostudománynak

2012.08.13. 14:36 Deansdale

Ne értse félre senki, egyes orvosi ágazatokat - például a sebészetet - igen nagyra értékelek. Arról sincsen szó, hogy valamiféle kuruzslásnak akarnék reklámot csinálni. Ami miatt határozottan és kitartóan azt mondom, hogy inkább a halál mint a dokik, azt a HVG cikkéből bárki kiolvashatja (kiemelés tőlem):

A nem várt, súlyos gyógyszerhatás az EU-ban az ötödik leggyakoribb halálok, évente csaknem 200 ezer haláleset hozható összefüggésbe ezzel.

Vagyis ha nem visz el az infarktus, a rák vagy az agyvérzés, mint leggyakoribb halálokok, akkor a legnagyobb esélyed arra, hogy feldobd a talpad: a gyógyszerek.

Nem tudom felfogja-e ezt mindenki a maga megrendítő teljességében.

Gyógyszert kapni bármilyen egyszerű kis nyavajára lehet, és az EU-ban évente 200.000-en tapasztalják meg, hogy milyen az, amikor a "gyógyír" sokkal súlyosabb, mint maga a betegség.

Az elmúlt húsz évben a gyógyszerek négy százalékát kellett valamilyen nem várt, súlyos mellékhatás miatt kivonni a forgalomból.

Vagyis a polcokról minden 25. doboz eltűnt. Ne feledjük: előtte hosszú évekig, évtizedekig ott volt a polcon, és rengetegen megvásárolták, hazavitték, és be is szedték. Érdemes vakon bízni az orvostudományban? Micsoda hülye kérdés. Mondjuk az internet korában az a minimumok minimuma, hogy az ember használja a guglit és megnézi, mi az a készítmény amit felírt az orvos. A hatóanyagot is. Aki enélkül bevesz bármit, az csak magára vethet...

Ja, csak utóiratképpen: 200.000 halott... de azokról nem esett szó, akik nem haltak meg, "csak" maradandó egészségkárosodást szenvedtek, vagy súlyos problémákkal kellett megbírkózniuk a gyógyszerek miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: orvostudomány gyógyszerek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.