HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Fejreállt világ

2013.01.09. 14:36 Deansdale

A Férfihangon süllyedt el a kommentek között egy érdekesebb, amit szerintem érdemes megmenteni az utókornak. Íme, kissé bővítve, vágva és tupírozva:

Érdekes polkorrekt világban élünk, ami mintha be akarná tiltani a nemtetszést. A “slutshaming”-en van kiakadva a fél internet, hogy az micsoda szörnyűség – mármint a ledér nők lenézése, a nemtetszés kifejezése. Merthogy "neki joga van megélni a szexualitását". Hát persze! Hogy a túróba ne lenne?!?! De nekem meg jogom van azt gondolni az ő megélt szexualitásáról, amit csak akarok, és ha egyeseknek nem tetszik, hogy én a ledér nőkről X vagy Y véleménnyel vagyok, akkor nyalhatnak követ vagy rághatnak hangyát, de ne akarják az én véleményemet cenzúrázni.

Érdekes neoliberális fordulat állt be a világban, mert régen szabad volt a vélemény, de sok dolgot nem illett megtenni – most meg bármit megtehetsz, de elítélő véleményed nem lehet semmiről. Ezzel sikerült elérni, hogy nincsenek standardok, normák, vagy morál – minden mocsok gát nélkül ömlik a nyakunkba, nekünk meg muszáj tűrni, mert elítélni tilos. Az nem polkorrekt, ha neked nem tetszenek a kurvák, tudod… Épp ezért manapság egyetlen “ellenség” létezik csak, akit el kell nyomni minden erővel: az az ember, akinek negatív véleménye merészel lenni az erkölcstelenségről – vagyis az erkölcsös ember akinek nem tetszik a züllés, a romlás, a fertő. Lásd: melegfelvonulás. Szexshopos bőrszerkóban, lila boával a nyílt utcán a Biblia megdugását imitálni szabad, ez ellen tiltakozni tilos. Hajrá neoliberalizmus :)

Így változtak szép lassan a dolgok a saját kiforgatott ellentétükké:

1. Kezdetben vala a "polgári erkölcs", egy rögzített (többségében keresztényi) értékrend, ami szerint létezik olyan dolog ami szép, jó és értékes, de létezik olyan is, ami csúnya, rossz és értéktelen. És ennek megfelelően a jót támogatni kell, a rosszat kigyomlálni. Aztán jött a neoliberalizmus első sugara, a tolerancia. Ugyan már ne üldözzük szerencsétleneket, akik nem tudnak (vagy nem akarnak) a hagyományos értékrendbe beilleszkedni, elvégre ők is emberek, lehet hogy valami nyomós okuk van amiért kilógnak a sorból. Példának okáért szerencsétlen nem tehet arról, ha meleg, épp ezért csúnya dolog ha üldözzük őt. Oké. (Aztán ez a védelem a melegekről "kiterjesztődött" a bűnözőkre és mindenféle társadalomellenes elemekre, akik viszont tehettek a saját sorsukról, dehát na.)

2. A következő lépés az értékrend megtorpedózása: Kimondhatjuk, hogy a hagyományos értékrend hibás volt, hamis, hiszen most kiderült, hogy minden egyenlő: meleg a heteróval, buta az okossal, tapló a művelttel, nemes a nemtelennel, bűnöző a rendőrrel. Nincsenek is értékek, mindenki a saját sorsának kovácsa.

3. A harmadik lépés az eredeti rend fejreállítása: Mivel elfogadtuk, hogy a meleg is ugyanolyan ember, mint a hetero, és senkinek semmi oka ferdén nézni rá, ezért aki mégis kifogásolja, azzal valamilyen probléma van. Az kirekesztő, másokat üldöző gonosz ember. "Rossznak" lenni teljesen normális, ugyanakkor ezt kifogásolni tilos. Senkivel semmilyen probléma nincs, nem is lehet, hisz egy értékrend-mentes világban minden egyformán elfogadott - kivéve a rosszallást, mert az "kirekesztő". Tehát egyetlen dolog van amit üldözni és irtani kell: az ember aki megőrzött valamennyit a hagyományos értékekből. Mindent el kell pusztítani ami jó, értékes vagy szép, mert létével diszkriminálja a csúnyákat, rosszakat és értékteleneket.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.