HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Borathan: @don Fefinho: +1 (2020.07.08. 23:28) Pár évtizedes balos agymosás eredménye
  • don Fefinho: @Deansdale: Ha már mindenképpen a deportálás és a hazai autonómia a két opció, olvasszuk össze harmadikká: föltelepíteni őket Budapestre, és körbefalazni az egészet. (2020.07.08. 23:00) Pár évtizedes balos agymosás eredménye
  • Glokta: @Deansdale: Hát ha szerinted én egyből valamiféle holokauszt-szerűségre gondolok a deportálás kapcsán - egyébként nem ahhoz hasonlítottam, hanem épp a svábok erőszakos kitelepítéséhez - akkor vissza... (2020.07.08. 21:55) Pár évtizedes balos agymosás eredménye
  • Deansdale: @Madarász Henrik: Na igen, csakhát magyarul beszélnek... Venni vagy építeni kellene egy szigetet valamelyik óceánon és ott létesíteni egy kolóniát nekik, még azt se bánnám ha valami trópusi paradic... (2020.07.08. 21:29) Pár évtizedes balos agymosás eredménye
  • Madarász Henrik: @Deansdale: Az Ideális India lenne úticélnak, de valamelyik afrikai diktátort is le lehetne fizetni hogy fogadja a szorgos vendégmunkásokat :) (2020.07.08. 20:38) Pár évtizedes balos agymosás eredménye
  • Utolsó 20

Feminista billogválság

2013.05.28. 10:17 Deansdale

Van a feministáknak egy érdekes paradoxonja. Állandóan nőgyűlölettel vádaskodnak, csakhogy ennek semmi értelme nem lenne, ha a társadalom nem tartaná a nőgyűlöletet elítélendő dolognak. Ha itt nagy nőelnyomó patriarchátus lenne (ami nincs), akkor ki nem sz*rná le, ha valakire ráfognák, nőgyűlölő? Maga a tény, hogy ennek a címkének megbélyegző erőt tulajdonítanak, jelzi, nőpozitív társadalomban élünk, ahol a nőellenesség elítélendő.

(A gondolat ugyan régóta motoszkált bennem, de ennek az angol cikknek a segítségével öntődött szavakba.)

6 komment

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bobemara 2013.05.28. 21:34:50

Ezt most egészen komolyan gondolod? :-))

Ezek szerint itt, ebben az országban a homoszexuálisokkal, zsidókkal, cigányokkal, pirézekkel szemben pozitív társadalomban élünk?

Mivel, ha jól értelmezem a különböző megnyilvánulásokat, mindenki kikéri magának, ha diszkriminatív, rasszista jelzővel illetik a fenti rétegekkel kapcsolatos hozzáállása miatt.

Deansdale 2013.05.29. 08:36:40

Igen, a társadalom alapvetően elítéli a rasszizmust, ésatöbbit. Ezt például abból is tudhatod, hogy börtönnel büntetik ezek "fizikai" megnyilvánulásait.

Persze van ennek egy másik oldala is, tekintve hogy bizonyos ilyen polkorrekt vádaskodásokat messze túlerőltettek az értelmes határon, például ha csak gondolni mersz Izraelre máris sül rád az antiszemita bélyeg. Ami totális baromság. És ez ellen joggal lázad a nép. Vagyis a TGM-féle ultraliberális vonulat kitermeli a saját ellenfeleit, akiknek már tele a tökük az állandó rasszistázással, nácizással, ésatöbbi. Az emberek belefáradtak a hazug liberális dumába, nem véletlen, hogy az SZDSZ és az utódjai is haldoklanak, míg a Jobbik virágzik. Paradox módon ez nem azt jelzi, hogy itt mindenki rasszista, hanem hogy a liberálisok már mindenkinek az agyára mentek a hülye dumával, hogy mindenki rasszista.

Ugyanez van kicsiben a "nőgyűlölő" hülyedumával is. A nagyközönség még "veszi", de értő körökben már ez is kiüresedett, mert tudjuk hogy ok nélkül puffogtatják éjjel-nappal. Ez is csak egy "Thought-terminating cliché", vagyis egy társalgást berekesztő beköpés, amivel le lehet dózerolni mindenféle ellenállást anélkül, hogy az illető álláspontjával vagy érveivel egyáltalán foglalkozni kellene.

Az összes ilyen liberális megbélyegzés csak akkor működik, ha az emberek elítélik azt, amire a bélyegző utal. Ha mindenki rasszista lenne, ki a francot érdekelne, ha valaki rádfogja hogy az vagy? Ha mindenki antiszemita lenne, kit érdekelne ha ezzel vádolnák? Ha mindenki fradista, mit számít ha valakire rámondják hogy utálja az Újpestet?

Deansdale 2013.05.29. 09:03:14

...én hiszek abban, hogy az emberek többsége normális. A többség jól megvan irracionális gyűlölködések nélkül, és pont ezért működik a hasonlóval való vádaskodás. Mármint egészen addig, amíg le nem hull a lepel, ahogy azt előzőleg kifejtettem.

Go Jóska 2013.05.31. 16:09:54

Jó ez a cikk. Kicsit olvasgattam még a szerzőtől, és ráakadtam erre a gyöngyszemre: popsych.blogspot.hu/2012/02/when-is-it-useful-to-be-victim.html
Ez is sokmindent megmagyaráz. Sok további cikke is érdekesnek tűnik, azt hiszem érdemes őt olvasni.

Egyébként hadd kérdezzem meg, mi ez a pangás itt is, meg a Férfihangon is? Történtek mostanában olyan dolgok, amikre érdemes lett volna reagálni, de semmi reakció. Pl. itt volt Balogh József ügye, ami óriási port kavart, aztán ennek kapcsán egy érdekes, kissé vicces levélváltás, ahogy egymásnak ugrottak a vadfeministák (Ertsey Katalin vs. NANE), most nemrég meg ez: index.hu/belfold/2013/05/25/diszkriminacio-e_az_ingyen_romkocsma/ folytatása: www.origo.hu/itthon/20130529-elutasitotta-az-ombudsban-teczar-szilard-beadvanyat-a-nok-ingyenbulijarol-es.html
Általános dolgokról, külföldi hírekről van egy-két dolog, hazai aktualitásokról meg semmi. (Most mondhatod, hogy akkor írjam meg én, de erre azt tudom mondani, hogy kommentálni szeretek, cikket írni nem, és tehetséget sem érzek hozzá.)

Deansdale 2013.06.04. 14:26:21

Én egy kicsit háttérbe húzódtam, a blogon csak pedzegetek 1-2 apróságot ami böki a csőröm és elég pár perc a megírására. A Férfihangon is ez van, csak ott nem lehet ilyen "egyperceseket" beszúrogatni. Mostanában mindenkinek kicsit több lett a dolga, ez véletlenül így jött össze. Semmi komoly.