HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Láttam, a zömével egyetértek. (2020.02.23. 17:26) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: Ezt láttad? Gyűrűk Ura vs. Trónok harca – 5 ok, amiért nem említheted egy lapon a kettőt www.youtube.com/watch?v=kYU6a8v1wSg Szomorú azon elmélkedni, hogy régen a fantasy még igyekezet... (2020.02.23. 17:17) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • GABOR2: @Frederick2: Hát most képzésre is kellett mennen, meg meló is volt és annyi stressz, hogy inkább most kihagytam, de igen, próbálom úgy csinálni, hogy ez a kihagyás inkább a kivétel legyen. (2020.02.23. 10:24) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: "Ahhoz minőségi idő kell." Tökéletesen megértem. Nálam ritka, hogy viszek haza munkát, de előfordul. Viszont most rengeteg olyan alkalom lesz, amikor hétvégén is be kell menni dolgozni. ... (2020.02.22. 19:08) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

A másik francia dilemma

2015.01.11. 16:23 Deansdale

Nem épp a legfrissebb hír, de ettől még érdekes: a francia legfelső bíróság betiltotta Dieudonne M’bala M’bala francia stand-up komikus előadásait, mert antiszemitának tartják. Na akkor hol is van a sajtó- és szólásszabadság? Most megy a duma, hogy nem fognak meghátrálni a muzulmán terroristák előtt, hiszen a szólásszabadság alapvető érték - kivéve, persze, ha a progresszívek akarnak cenzúrázni valakit, mert az teljesen rendben van. A muzulmánokat vagy keresztényeket pocskondiázni mindenkinek szíve joga, nade a zsidókat...?! Hova gondolsz, ember, ők védett csoport, nem olyan mezei prosztók, mint a mezítlábas franciák.

Ramzpaul barátunk pár nappal ezelőtti videójában egy viccel érzékeltette a helyzetet:

Készítettem egy filmet a Cannes-i filmfesztiválra. Arról szól, hogy Mohamed próféta a hátsó bejáratán erőszakolgatja a kis Anne Frankot, miközben Jézus 5,9 millió zsidót terel a gázkamrákba. Az ügynököm jelentkezett és azzal kezdte, hogy van egy jó és egy rossz híre.

- Halljuk előbb a jót!

- A Cannes-i bizottságnak nagyon tetszett a modern Jézus-ábrázolás, frankón kifigurázza a keresztény egyház képmutató jellegét, úgyhogy 1 millió eurót akarnak a zsebedbe tömni.

- Király!

- A rossz hír az, hogy a muzulmánok berágtak rád, és lehet, hogy ki akarnak nyírni. A még rosszabb hír, hogy mész a börtönbe.

- A mohamed-ábrázolás miatt???

- Ugyan már, azzal a franciáknak semmi baja. Ők hisznek a szólásszabadságban!

- Hát akkor?

- 5,9 millió zsidót mondtál, de a hivatalos verzió 6 millió, úgyhogy 5,9-et mondani illegális. Vagyis holokauszt-tagadás. Levarrnak mint a huzat, ha 5,9-et mondasz, 6-nak kell lennie.

Ebben az az igazán érdekes, hogy ha egy állítást tilos megkérdőjelezni, akkor az nem történelem és nem tudomány, hanem dogma. Ha valamit tilos vitatni, akkor az hittétel, mint pl. Jézus feltámadása. Hogy ezt a hittételt egy alapvetően ateista államszerkezet erőlteti a polgáraira, ezen a tényen semmit nem változtat. És ha a dogma kétségbe vonásáért bebörtönöznek, az egyértelmű erőszak, visszaélés az államhatalommal. Nincs lényegi különbség aközött, hogy a muzulmánok rád támadnak, ha megsérted a prófétájuk emlékét, vagy hogy lesittelnek, ha kétségbe vonod az állami dogmát.

...

Mivel a lapot sosem olvastam, csak közvetett információkra támaszkodhatok, de azok szerint a Charlie Hebdo progresszív/liberális szellemű lap, és mint ilyen, támogatja (támogatta?) a korlátok nélküli bevándorlást. Rendszeresen támadtak meg konzervatívokat a bevándorlás védelmében.

Ha egy ember mérges kígyókat dobál be a házadba, de közben megharapja egy és ettől fűbe harap, kell-e sajnálnod? Nyilván bizonyos értelemben minden gyilkosság tragédia, de ezen felül mit kell érezni, mikor a hóhért akasztják?

...

Eközben pedig szaporodnak a szkeptikus hangok, amik szerint kicsit zavaros ez a Hebdo-sztori, ráadásul a leközölt filmanyag is felvet bizonyos kérdéseket.

7 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Go Jóska 2015.01.11. 18:26:39

A szólásszabadsággal kapcsolatos rész nem igényel sok kommentárt, sajnos ez a helyzet. Van erről egy magyar cikk is: mandiner.blog.hu/2015/01/10/maksa_zoltan_talalkozasa_a_szolas_vegtelen_szabadsagaval

Ami szkeptikus videódat illeti, hát azzal sok probléma van. Kezdjük rögtön azzal, hogy a magyar hírportálokon sehol nem volt kivágva az említett rész. Nem hinnem, hogy a francia portálokon kivágták volna, a videó is a TV-t emlegeti, hát ott meg nem szokás az ilyen jeleneteket bemutatni valóban.
A másik ugyebár a vér hiánya. Ebbe nagyon sokan belekapaszkodtak, hogy akkor biztos mellé lőtt. Na most, először is, ha belső meló volt, akkor még nagyobb hülyeség lett volna életben hagyni a rendőrt, mint egy tényleges merényletnél: fölöslegen bonyolítja a helyzetet. Ki az a közrendőr? Ér az ő élete egy fabatkát is a titkosszolgálatoknak?
Aztán, az márpedig egyáltalán nem szükségszerű, hogy akit Kalasnyikovval közleről fejbe lőnek, szétloccsanjon a feje. A 7,62 x 39 mm-es lőszer hegyes, köpenyes (FMJ, fullmetal jacket). Ami azt jelenti, hogy az átütőereje nagy, a roncsolása (viszonylag) kicsi. És, ha esetleg nem is fejbe, hanem nyakszirtnél találja el, akkor még azt a nem túl sok vért is, ami ilyenkor van, azt is fölfogja a ruházat.
Liveleaken, de még a youtube-on is lehet találni felvételeket fejlövésekről. Általában nem csinál nagy koszt.

Szóval, ha netán belső meló volt, arra nem a rendőr esete a bizonyíték.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2015.01.11. 21:36:57

Egy pillanatra elképzeltem, hogy három Moszad-ügynök besétál a helyi Szkítiába és lemészárol mindenkit, akit ott talál.

- vajon hogyan tálalná a sajtó?
- robbannának utána zsinagógák?
- merné egyáltalán keresni valaki az elkövetőket?

zriff 2015.01.21. 15:35:19

Olvastam, hogy múlt héten tartóztatták le a fent említett francia komikust, mert viccelődött a charlie mozgalmon. Na, az ilyenek bizonyítják mekkora egy zseni volt orwell.

BZ1975 2015.01.21. 21:14:04

mandiner.blog.hu/2015/01/21/a_tom_jerry_es_a_faji_eloiteletek_szebb_uj_vilag_ii?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201501

Deansdale 2015.01.22. 14:39:49

@TrollEdomer: Szégyen, bazmeg. Hogy lehet így szólásszabadságról papolni?!

Mme.Brioche 2015.01.25. 12:20:56

nem tudom, ez volt-e már:

"A holland Quote gazdasági magazin közlése szerint Edouard de Rothschild családja 2014 decemberében többségi tulajdonrészt vásárolt a Libération francia napilapban, amely egyúttal a Charlie Hebdo kiadója is."
Forrás: kuruc.info/r/6/138526/