HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Hogy hová lettek a férfiak? Megunták a süket dumátokat és lementek sörözni.

2016.06.04. 22:53 Deansdale

Zimbardo új könyvét boncolgatja valami szélütött tinédzser a könyvesblogon. A mottójuk szerint megmondják mit olvassak és mit ne... Hát ha ezen a nívón mozognak akkor inkább következetesen a fordítottját csinálom a javaslataiknak.

[Zimbardo] azokról a középosztálybeli fiúkról, fiatal férfiakról ír, akik a virtuális valóságra cserélik a számukra kudarcokkal teli valóságot, hiszen ez nem biztosítja annak a lehetőségét, hogy a sikert, a hősiességet megtapasztalhassák.

Ilyen hülyeséget is csak az írhat le, aki se a játékokról, se a férfiakról nem tud semmit. Tipikus feminista projekció, a beteg hit hogy ők mindent jobban tudnak a férfiakról, mint maguk a férfiak. Az ember azért játszik, mert jó. Erre van hangolva az agyunk, nőké és férfiaké egyaránt - a szabadidő egyik legkellemesebb eltöltési módja játszani valamit. Hogy a Soccer Spiritsben, az Offworld Trading Companyban, vagy a legújabb Call of Dutyiban miféle hősiességet keresnek a kudarcokkal bélelt férfiak, az rejtély.

A nekem kijár-gondolkodású fehér, középosztálybeli férfiak lemaradása és önkéntes kivonulása a társadalomból veszélyes jelenség, de a társadalmi tényezők elhallgatása és a nőmozgalmak bűnbakként történő szerepeltetése, sztereotípiák és előítéletek mozgósítása fenntartásokat szül az olvasóban.

Látom szenvedsz az angollal, galambom, talán nem kellene külhonból importálni a férfigyalázó hülyeségeket. S vajon hány éve álhatott be az agyhalál annál, aki "nekem kijár-gondolkodású"-nak nevez olyan embereket, akik ahelyett hogy bárkitől bármit követelnének szép csendben leülnek otthon a fotelba, és pötyögni kezdenek valami játék előtt. Ez aztán a követelőző magatartás!

Szinte látom ahogy progresszív cikkírónknak köpési ingere támad a "fehér, középosztálybeli férfiak" szókapcsolattól, mert hát nem rasszista és szexista ő, csak ezek a mocskos fehér férfiak olyan gyűlölnivalóak.

Ja, hát igen: a férfiak kivonulása a társadalomból veszélyes jelenség, mert nem lesz aki megtermelje a megélhetésetekre valót, igaz? Cirka 60 éve szapultok minket, mind hallottuk már a krédót: a férfiak nőelnyomók, feleségverők, nemi erőszakolók, meg úgy általában szexista, rasszista, homofób mindegyik. Különösen a fehérek és a középosztálybeliek! Leromboltátok az apák és férjek tiszteletét, megnyírbáltátok a jogaikat, ellenük hangoltátok a lányok egyre újabb felnövekvő generációit, és most csodálkoztok, hogy hátat fordítottak nektek. Érdekes módon az igazság bennem nem kelt fenntartásokat, de végülis értem hogy benned miért igen.

A jelzett problémára adott megoldás a férfiak gyereknevelésben és az oktatási rendszerben vállalt részvétele, amelynek fontosságára feminista kutatások már rég felhívták a figyelmet

Úgy érted az otthon söröző játékosokat nyomjuk be óvó- meg tanárbácsinak? Te komplett hülye vagy? Pont mint a feminista "kutatóid"... És mennyire fog sírni vajon a szád, ha az oktatásból egy rakás nő kiszorul, mert benyomulnak a férfiak?

A könyv felmérések esetlegesen összeválogatott halmaza, amely ahelyett, hogy megvilágítaná a gazdasági, társadalmi tényezők összefüggéseit, a nőjogi mozgalmakat okolja, anélkül, hogy ezt belátná, vagy vállalná.

A hülye Zimbardo csak egy gagyi világhírű szociológus, de te a könyvesblogról majd jól megmondod neki a frankót... A vak is láthatja, hogy sokkal jobban értesz a dolgához mint ő maga.

Zimbardo: Főleg most, a gazdasági válság idején és azt követően, rengeteg fiatal férfi irányvesztett, úgy gondolja, a jövő nem tartogat semmit számára.

Feltételezem ennek lehet valami köze ahhoz, hogy a feminizmus jó 60 éve folyamatosan munkálkodik a férfiak kiszorításán az oktatásból, a munkaerőpiacról, a közéletből. Manapság a munkanélküliség rosszabb mint valaha, a családalapítási esélyek kisebbek, s közben a média egyre hangosabban harsogja, hogy a férfiak szarok, a férfiak szemetek, a férfiaknak befellegzett. Mint például ti. Ha egy fiatal férfi a jövőjébe tekint, vele vetélkedni akaró nőkkel való kínkeserves kapcsolatokat, satnya állások között való fuldoklást és növekvő adósságterheket lát - talán nem csoda, hogy egyre többen szarnak bele, és ülnek le a gép elé. Lehet felháborodást mímelni, de a mai fiatal nők többsége egyszerűen nem éri meg azt a fáradságot, hogy az ember megpróbáljon kapcsolatot keresni velük. Ha a cikkíró speciel nő, mit tudna vajon adni egy férfinak? Folyamatos feminista nyűglődést és konfliktusokat.

Ezért visszavonulnak a szobáikba, hogy videojátékokat játszanak, mert ez kellemes világképet nyújt számukra, olyat, ahol sikeresek lehetnek, hősök vagy győztesek lehetnek.

Hülyeség habbal. Az ember nem azért nyom be valami autóversenyt mert annak kellemes a világképe, hanem azért amiért a pápuák táncolnak vagy az amishok kereket hajtanak. JÁTÉK, bazmeg, játék. Az csak a ti beteg kényszerképzetetek, hogy ha valaki játszik akkor biztosan menekül a kudarcaitól - de kizárólag akkor, ha férfi, hiszen a nőknél a játék lélekemelő és produktív tevékenység, ugyi. Mindig csak a férfiakkal van baj... Ha tanulnak és dolgoznak akkor azért (mert nem hagyják szóhoz jutni az elnyomott nőket), ha leülnek pihenni akkor meg azért (mert közben nem tudják azt a figyelmet és anyagi ellátást produkálni amit a nők elvárnak tőlük). Hova lettek az igazi férfiak, akik keményen dolgoztak míg a nők otthon nézték a tévét?!

A videójátékokat gyártó cégek (...) a férfiak számára olyan fontos tulajdonságokat stimulálnak, amelyeknek a megélésére nincs lehetőségük a való világban: a versengést, dominanciát, agressziót, pusztítást

És anyádat. Azt kifelejtetted. Hát a férfiaknak nyilván csak negatív tulajdonságai vannak, ugye, a férfiak mind destruktív, agresszív szemetek - és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy csendben tűrik a megaláztatásukat és félresöprésüket, csak annyit kérnek hogy hagyják őket békén egy doboz előtt ücsörögni. De még ez sem adatik meg nekik, mert azok az áldott nők semmiképp sem tűrhetik ezt a mocskos férfiagressziót. A pusztításra teremtett férfiakkal az a baj, hogy léha módon otthon söröznek a haverjaikkal és fittyet hánynak az utánuk epekedő nőkre. És a pszichológus meg a cikkíró agyát nem katapultálja a mélyűrbe a kognitív disszonancia, hogy szerintük a tutyi-mutyi, anyuci pincéjében lakó anyámasszonykatonái az agressziót, a pusztítást és a dominanciát keresik.

a nők nem tudnak ezekkel az értékekkel azonosulni. De valószínű lesznek majd olyan játékok, amelyek a nőket célozzák meg, hiszen az együttérzést, a támogatást emelik majd ki.

Hülye, idióta kretének :) Az áldott, angyali nők csak akkor játszanának bármilyen játékkal, ha az mennyei békét hozna a világra és empátiát sugározna a tengerimalacok segglyukába. A nők jelenleg már a játékosok felét teszik ki, és olyan dolgokat nyomatnak mint a candy crush meg a fruit ninja - nyilván mert ezekben több az együttérzés.

nagyon sok férfi 10-15 órát is videójátékokkal tölt el, ahelyett hogy valami mást csinálna, megtanulna egy nyelvet, például, vagy olvasna, időt töltene a családjával, a barátaival.  És nem is ismerik fel, hogy ez nem jó így.

Nyilván a te feladatod megmondani a férfiaknak, hogy hogyan helyes élniük, elvégre a hülyéi még ehhez sem értenek. Az, hogy a GYES-en lévő anyák háromnegyede napi ~14-16 órát tölt a neten nem jelent semmit, de ha egy férfi játszik az egyértelmű jele a... valaminek. Valami rossznak, mert amit a férfiak csinálnak az csak rossz lehet. Játék helyett tanulhatnának inkább nyelveket, amivel hasznosabban tudnák a nőket kiszolgálni. Ha egy férfi nem akarja a nőket szolgálni akkor valami gubanc van a fejében, sürgősen meg kell szégyeníteni és/vagy valamilyen közvetett módszerrel visszatéríteni a helyes útra.

Mára az egyetemeken, főiskolákon 60%-40%-os a nők és férfiak aránya

Ideje lenne eldönteni, hogy ez végülis a nők számára siker, vagy a lusta férfiak hibája. Az mindenesetre tuti, hogy egy nőelnyomó társadalomban ez elképzelhetetlen lenne, úgyhogy vonja le mindenki az adódó következtetéseket, ha még nem sült ki az agya a feminista propagandától.

A nők emancipációjával előállt az a helyzet, hogy a férfiak már nem tudnak vetekedni a nőkkel, nincs kinél jobbak legyenek, hiszen eddig mondhatták azt, hogy legalább a nőknél jobbak.

Jézusom, bammeg. Aki ilyen hülye az hogyan tudott könyvet kiadni? Biztosan nem maga gépelte, esetleg diktálta valakinek. A férfiak sosem akartak vetekedni a nőkkel, és most sem akarnak - ez csak a kretén feministák számára cél. Ők akarják folyton bizonygatni, hogy vannak olyan jók mint a férfiak, sőt, jobbak.

Nade a lényeg: hogy a francba ne tudnánk vetekedni a nőkkel, ha akarnánk? A nők még a feminizmus rémuralma alatt is csak folyamatos segítséggel képesek úgy-ahogy versenyre kelni a férfiakkal; egyfolytában kvótákért meg előjogokért rimánkodnak, elkaszálják a férfiakat minden adódó alkalommal (például az alapszintű oktatásban ipari méretekben), folyamatosan döntik a pályát, hogy nekik lejtsen, és még így is csak a középszintű pozíciókba tudtak betörni mielőtt kifogyott a szufla. Ha ez nem szánalmas teljesítmény, akkor nem tudom mi az.

Csak hogy világos legyen: minden tiszteletem azoké a nőké akik nem akarnak a férfiakkal versenyezni, hanem egymást kiegészítő feladatkörökben, velünk együttműködve dolgoznak a közös boldogulásért. Bajom azokkal a nőkkel van, akik lépten-nyomon a férfiak mocskolásával tatarozzák a saját megrokkant egójukat, például olyan cikkekben, mint ez a könyvesblogos okádék.

A férfiak hanyatlásával párhuzamosan azt látjuk, hogy a nők jobban teljesítenek, minden területen, az iskolában, a munkahelyeken, a sportokban.

Az ausztrál női fociválogatottat (amely jelenleg a világranglista 5. helyén trónol) egy edzőmeccsen 7-0-ra verte az egyébként nem túl patinás ausztrál Newcastle Jets 15 év alatti utánpótlás-csapata. Befejeztük ezt a baromságot a férfiak hanyatlásáról és a nők felemelkedéséről, például a sportban? Persze ez nem tartja vissza a tökkelütött feministákat attól, hogy "egyenlő bért" követeljenek a férfi és női focistáknak, mert hát ugyanannyi munkát fektetnek be, szóval úgy lenne igazságos.

Az iskolákban meg persze hogy jobban teljesítenek a lányok mióta szénné feminizálták az oktatási rendszert, demotiválva a fiúkat és a végtelenségig tolva a lányokat. Mondjuk erre egy normális ember azt reagálná, hogy reformáljuk meg a rendszert a fiúk érdekében, dehát ilyesmi a feministáknak eszébe sem jut. Ők semmi mást nem akarnak, csak egyenlőséget, de annak az egyenlőségnek pont megfelel ha a nők mindenből jobbat kapnak.

Keményebben megdolgoznak mindenért és sokkal inkább odateszik magukat.

Hát nem elfelejtettem már megint, hogy a nők mindenben sokkal jobbak, mint a férfiak? Kikívánkozik belőlem valami kacifántos kiszólás, de inkább visszafojtom, mert méltatlan lenne a nőkre zúdítani a szellemi fogyatékos feministák által gerjesztett jogos felháborodást. Azt mindenesetre elképzelem, ahogy a cikkíró édesanyja odateszi magát egy utcasarokra és keményen megdolgozik mindenért.

De hagyjuk már ezt a nőistenítő soviniszta maszlagot - lehetetlen komolyan venni valakit aki ilyen elvakult szexista. Röhögni támad kedvem amikor az egyenlőség felkent bajnokai oldalakon keresztül bizonygatják, hogy a nők mindenben jobbak mint a férfiak, de még ugyanazzal a lélegzettel tagadják, hogy ők lennének az okai a férfiak társadalmi kivonulásának. Ha egy nő így gondolkodik akkor csak a hülyék nem vonulnak el a társaságából...

A férfiak már nem vehetik fel velük a versenyt, úgyhogy inkább feladják.

Vagy az is lehet, hogy egyszerűen csak szeretnek játszani, és rájöttek, hogy ilyen nőkre gürcölni úgyis hülyeség lenne. Dolgozzon a feministákra a hóhér, szenvedjenek meg a saját pénzükért a saját "karrierjükben", miközben mi röhögve toljuk az autóversenyt vagy a focit. Annyira akarták a feministák a munkát, hát dolgozzanak. Ja, vagy most jön a panasz, hogy nem így gondolták? Hol vannak az igazi férfiak akik ahelyett hogy élvezik az életet inkább a nőkre dolgoznának? Lehet panaszkodni Dworkin meg Solanas sírjánál.

De a nők képzettsége mégsem köszön vissza a vezető pozíciókban.

Mert ahhoz dolgozni is kellene, nem elég a papír meg a siránkozás az elnyomásról.

a Szilícium-völgyben a hightech cégek is arra törekszenek, hogy több nőt alkalmazzanak a menedzsmentben

De ez nem diszkrimináció! Voltaképpen ez csak, hát, hogyismondjuk, nyílt diszkrimináció a férfiakkal szemben, de végülis azt szabad. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a nőmozgalmak ártanának a férfiaknak, ilyesmiről nincs szó.

A gond az, hogy a férfiak kilépnek a szociális életből

Kinek gond ez? Mert az ugye magától értetődik, hogy nem a férfiaknak. Csak nem a nőknek? Azt hittem ez nekik kész örömünnep - végre leléptek az elnyomó férfiak, felszabadult a játszótér, ideje pezsgőt bontani. De nem! Az okos, erős, önálló nők rögvest sírni kezdenek, és követelőznek hogy a férfiak azonnal változtassanak a viselkedésükön. Az irónia kimarta a képernyőmet, úgyhogy két mondat között újat kellett installálnom: a független feminista nők felháborodva követelik, hogy a férfiak azonnal hagyják abba az élet élvezetét, mert az nekik nem tetszik.

ha az anyjuk nem vinné be a szobájukba a kaját, akkor éhen halnának

A te anyád igazán kipróbálhatta volna ezt még mielőtt írásra adtad a fejed...

Én azt mondom, hogy a fiúk azt érzik, ez nekik kijár, ők megérdemlik, hogy nekik kijárjon úgy, hogy nem is kell ezért tenniük.

Szóval ha a férfiak kivonulnak a társadalomból, az azért van mert az nekik kijár. Mármint mi is ez az "az"? A csendes elsüllyedés a társadalom számkivetettjeiként? A fiúk úgy érzik megérdemlik a sikertelenséget. Ez aztán a beképzeltség csúcsa! Dehogy érdemlik meg, baszki, vissza a bányába a kurva rabszolgáival, húzzák csak az igát a folyamatos feminista mocsokáradatban, miszerint a munkájukkal csak nőelnyomnak!

De ez nem így működik, mindenért tenni kell, amit el szeretnénk érni.

Pont az előbb mondtad, hogy az a baj, hogy nem akarnak elérni semmit. Döntsétek már el, hogy mi a túrót akartok. A beképzeltség jele hogy a srácok beérik kevéssel és nem követelőznek semmiért, míg a feministáknál csupa szerénység és empátia hogy ígyis-úgyis a férfiakon követelnek mindent.

Úgy látom, a fiúk nem találják a helyüket a világban, úgy érzik, hogy nem elég okosak

Ne vetítsd ki ránk a saját kisebbrendűségi komplexusodat... Én például elég okos vagyok hogy hülyére röhögjem magam rajtatok.

De a társadalomnak szüksége van termelőképes férfi munkaerőre.

A társadalom elmehet a jó büdös picsába amíg így bánik a férfitagjaival. Majd akkor fogunk újra munkába állni ha a férfilétnek visszaáll a tisztelete, értéke, megbecsülése. Amíg a feministák nyomatják a férfigyűlölő dumát addig mi szépen elvagyunk a számítógép előtt, és csak néha röhögünk hangosan a kínotokon. Jaj, jaj, hát miért nem gondolnak ezek az agresszív nyámnyila nagyravágyó ambíciótlan pusztító visszahúzódó hanyatló termelőképes férfiak a nők érdekeire...?!

Az a gond, hogy az efféle könyvesblogok úgy képzelik, ők a társadalom, a férfiak meg a teherhordó szamarak akiket lehet szarral etetni, ütni-verni és meggebeszteni a munkában, mert az a világ rendje. Aztán ha a férfiak megunják a dolgot akkor jön a kollektív sírás és fogcsikorgatás, persze a férfiak hibáztatásának formájában, hiszen egyiknek sincs gerince kimondani: bocs, elbasztuk. Tetűk voltunk de belátjuk, abbahagyjuk a mocskolásotokat és talán még egy vacsorát is főzünk, csak gyertek vissza. (Dolgozni.)

Ez eszébe sem jut egyiknek se, hiszen egész életükben csak egyféle fegyvert ismertek: a megszégyenítés folyamatos erősítését a végtelenségig. Ha a teherhordó a sok veréstől bemondja az unalmast akkor csak még jobban kell verni...

Ha a fiatal fiúk azzal töltik idejük nagy részét, hogy videojátékokkal játszanak, sosem lesznek képesek arra sem, hogy párbeszédet tartsanak fenn

Párbeszédet? Veletek?

Az Egyesült Államokban a fiúk nagy részét ADHD-val, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitás zavarral diagnosztizálják, ami annyit jelent, hogy az iskola unalmas.

Ennek nyilván semmi köze sincs az iskolarendszer feminizálásához... A szüneteket lerövidítették, mozogni tilos, játszani tilos, a padban pedig moccanatlan kussolás van, különben a tanító néni elzavar a suliorvoshoz, aki rutinszerűen írja fel a ritalint. Nyilván a fiúk hibája, hogy a 99%-ban női, és jobbára feminista tanerő nem képes és nem is hajlandó érdemben foglalkozni velük.

Például a háztartásban végzett munkamegosztással, ami bizonyítottan a párkapcsolati harmónia fenntartását segíti elő

Jól van kislányom, alaposan bebifláztad a férfiak rabszolgaságára vonatkozó propagandát, még írd le szépen ötször aztán menj sírni a macskáidhoz :)

Azokat a negatív, megbélyegző hozzáállásokat is említi, amelyeket azok az apák szenvednek el, akik úgy döntenek, hogy ők maradnak otthon a gyerekükkel.

...akiket speciel a nők bélyegeznek meg, mert hát kinek kell egy ingyenélő? Nem véletlen a statisztika, miszerint a nők hamarabb válnak el az olyan férfitól aki kevesebbet keres.

A nőmozgalmak miért nem tanulhattak/tanulhatnak a fiúk/férfiak?

Jaja, én is pont erre gondoltam. Micsoda korban élünk, már diszlexiások és mindenféle egyéb kretének is írhatnak blogot. Halleluja.

A nők mostani generációja a női felszabadító mozgalmaknak köszönhetik a társadalmi változásokat

A további nyelvtani cigánykerekektől eltekintve - ami mondjuk egy könyvesblogon elég gáz -, ha a társadalmi változásokat a nőmozgalmaknak köszönhetjük és a férfiak elvonulása társadalmi változás, akkor össze tudjátok adni a kettőt a kettővel hogy kijöjjön a négy? Vagy a nőmozgalmak kizárólag a nőknél okoztak társadalmi változásokat, a férfiaknál nem? Azokat valamiféle nemlétező férfimozgalmaknak köszönhetjük?

azt látom, hogy ma fiatal férfinek lenni a legrosszabb, ami történhet

Ja, ezért kell őket még inkább megszégyeníteni és minden problémáért őket okolni. Mert biztos nincs még elég bajuk.

És ha ez a helyzet így folytatódik, férfiak milliói nem lesznek a nők megfelelő társai.

Na és? Mármint úgy értem ki az isten faszát érdekli az olyan nők nyűgje akik így kezelik a férfiakat? Még jó hogy nem találnak párt, ne is találjanak. Az Isten óvjon attól minden férfit, hogy ilyen szellemi toprongyokkal álljon össze. Sorvadjon el az összes férfigyűlölő feminista a macskái társaságában, annál jobb lesz a társadalomnak.

A normális nők pedig mindig találnak párt, nekik ez nem probléma.

...

ui.: Azt nem tudom, hogy Zimbardo ugyanúgy megzápult, mint Müller Péter, vagy csak a könyvesblog ferdítette félre a mondandóját. Amennyiben az utóbbiról van szó szíves elnézését kérem.

64 komment

Címkék: feminizmus szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2016.06.05. 07:03:45

alfahir.hu/a_tarsadalomnak_szuksege_van_ferfiakra_hova_tunik_az_uj_nemzedek

Az alfahires tálalás szerint nem Zimbardoval van a baj, persze lehet, hogy nem minden következtetése helyes, de :

"A lényeg a túlzásba vitel. Semmi gond a pornográfiával, semmi gond a videojátékokkal, a probléma ezek túlzott fogyasztása. Ha napi 2-3 óráról 5-10-15 órányira nő az ezekre fordított idő - ahogy a fiatal férfi válaszadók adataiból kiderül - már függőségről beszélhetünk."
"Ki kell mondanunk: Szükségünk van rátok. A társadalomnak szüksége van férfiakra.""
"A megoldás további lényeges eleme, hogy a csonka családban felnövő fiúk számára a férfi rokonok próbáljanak meg apjuk helyett apjuk lenni. Mutassanak példát és aktivizálják a fiatalokat, ne sajnálják erre az időt és az energiát.

Fontosnak nevezte azt is, hogy a versengés helyett kooperáció és párbeszéd alakuljon ki a nemek között, amihez a nők együttműködésére is szükség van. Nekik is partnerként kell kezelniük a férfiakat, és fel kell ismerniük, hogy mindkét nem sokat tanulhat a másiktól."
"Példakép helyett a férfi lett a viccek csattanója, aki egész egyszerűen hülye, és arra szorul, hogy egy nő megmentse. Ez nyilvánvalóan senki számára nem egy vonzó jövőkép, a fiatal férfiaknak pedig nem maradt idoljuk, akire hasonlítani akarnának."

01732895 (törölt) 2016.06.05. 09:14:18

Ez egy remek bejegyzés, de az idézeteket fájdalom volt olvasni. Van ebben a könyvesblogos bejegyzésben legalább egy mondat, amitől nem zokog fel bárkiben is a grammar nazi? Persze-persze, a mondanivaló a lényeg, nem a megfogalmazás, de hát az is hasonló színvonalú. Nem hiszem el, hogy egy ilyen cikk lejöhetett egy ismert blogon.

tnsnames.ora 2016.06.05. 10:14:49

@Deansdale:

Hipergyors átfutási idővel dolgozol :) Tegnap este került elő a téma és ma épphogy csak megjöttem az uszodából egy ekkora gigaposzt fogad.

Van bennem némi ambivalencia...

Egyfelöl azt gondolnám elsőre, hogy az eredeti poszter nem érdemel ekkora figyelmet, nálam ott megbukik minden hasonló firkáló, aki nem az interjúalanyra és véleményére kiváncsi, hanem a saját agylövését próbálja ráeröltetni a világra. Lásd tévében Veiszer Alindát, Kálmán Olgát, stb.

Másfelöl bár szép mennyiségben kommentelték az eredeti posztot, de kvázi senkinek nem jön le, hogy manipulálva vannak a poszter által. Ha innen nézzük, akkor egyáltalán nincs túlméretezve ez a poszt... :)

Nyilván vannak részletek ebben a posztban amiről lehetne beszélgetni, vitatkozni (Én például nem vagyok nagy játékpárti, amennyiben gép az egyik játékos, minden mesterséges intelligencia fanatizmusom mellett sem. És a netpornót sem tartom jó kitörési pontnak inkább csak gyenge pótcselekvésnek több más gyenge alternatívához hasonlóan. Azaz a férfiak és nők megkerülhetetlenül egymásra vannak utalva hosszabb távon, senki nem tudja csak maga megoldani a sokszor érzékelhető áldatlan helyzetet).

De az alapüzenet világos és támogatható. Az eredeti poszter valóban primitív világképe könnyen azonosíható és maximálisan kerülendő/elkerülhető.

2016.06.05. 11:10:40

Ha nem gond, két felvetéseddel nem értek egyet. :)

1.
A játék az ember leghatékonyabb eszköze a saját fejlesztéséhez. Azért jó játszani, mert amikor játszol, fejlődsz (avagy más előnyeid származnak belőle) és ezt az agy jutalmazza. A gyerek is azért szeret játszani, mert a játék fejleszti őt és ezért kap jutalmat az agyától.
Emellett abban is igaza van az írónak, hogy azért játszik sok gyerek gépek előtt, mert a külvilágban nem lehet hős. Az a gyerek, aki a normális világban tud hős lenni (hagyják pl. játszani, stb. és hasonló ingerek érik, mint játék közben) az nem fog számítógépes játékok előtt ülni egész nap.
Tehát ha nem bánod, ebből a szempontból egyetértek a cikkíróval.
/Megj.: A nők esetében is megvan ugyanez a folyamat. Csak a nők/lányok nem hősként vesznek részt a számítógépek világában, hanem közösségként. Ahogy dr. Ranschburg Jenő is mondta, a fiúk ütközve tanulnak, lányok meg trécselve. Azaz a lányok nem hőst játszanak - ezért is vannak kevesebben a számítógépes játékokban. Hanem beszélgetnek - azaz chatelnek a Facebook-on. Ők is egy virtuális térbe lépnek be és ott élik ki a nemükből fakadó igényüket. Ráadásul mind a számítógépes játék, mind a FB-ozás pozitív visszacsatolást hordoz magában. Pl. a FB-on nincs negatív lájk - pont azért, hogy mindenki maradjon szépen a seggén és kattintgasson és ne hagyja el a FB-ot. Azért okoz függőséget, mert azt a tartalmat látja mindig, amit szeret (nincs ellenvélemény, vagy csak kevés, és ezt az algoritmus okozza), másrészt csak megerősítést kap. Az a lány, aki a való életben valós barátokkal szocializálódik, akinek gyerekkorában nem rakta elé anyuka a tabletet, hogy végre kussoljon a gyerek, hanem beszélgetett vele meg olvasott neki, az nem fog órákat lógni naponta a Facebook-on. Ahogy az a fiú is, aki szaladgálhatott eleget, akit nem zártak be a TV elé, az nem fog órákat játszani a gépen./

2.
Abban is igaza van a cikkírónak, hogy a férfiaknak sokkal nagyobb részt kellene vállalniuk a jövő generáció nevelésében. Már csak azért is, mert a nevelés (ami a külvilággal való kapcsolatba lépést jelenti) alapvetően a férfi princípium része, így a férfiak általában jobbak benne. A fiúk számára meg végképp fontos, hogy férfiak neveljék. Ahogy egy régi mondás is tartja:
'Az anyák fiúkat nevelnek. Az apák férfiakat.'
Persze a szerencsétlen cikkíró a maga idióta módján adja ezt közre. (Mert pl. egyetlen feminista írást sem olvastam még, amelyik azt mondta volna, hogy a férfiaknak azért kellene részt venniük a gyereknevelésben, mert az a gyereknek jó. Max. csak annyit, hogy azért csinálják, mert akkor anyuci kibontakozhat. Arról meg píszí módon megfeledkezik, hogy a férfiak kiszorulása a gyereknevelésből éppen nagyrészt a feministáknak köszönhető, mivel erős tevékenységet végeztek azért, hogy a család intézménye felboruljon és az apától elvegyék a gyereket válás után.)

.

A fentiektől eltekintve nagyon jó lett a cikk!

NEM LEHETNE BEKÜLDENI NEKIK, HOGY VÁLASZCIKKÉNT BERAKJÁK?
(Szigorúan kikötve, hogy változtatás nem engedélyezett!)

Persze előtte némi formai módosítást eszközölnék a helyedben, ahogy azt a többi cikkednél is mondtam már. Az idézetek dőlten írva, idézőjelbe rakva, hogy elkülönüljön attól, amit te írsz. Stb.
Szerintem simán jól mutatna náluk ez a cikk.
Egy próbát megérne. :)

TrollEdomer 2016.06.05. 11:16:44

@zombigyilkos: Ahhoz hogy több férfi legyen általános iskolában meg kéne növelni fizetéseket is, nálunk legalábbis, mert ilyen körülmények közt nem csoda, hogy nem sok férfi megy pályára. Nőknél elfogadhatóbb, hogy férjük tartja el őket.

Deansdale 2016.06.05. 11:39:20

@zombigyilkos: 1. Az a sejtésem hogy Zimbardo megállapításai a játékba menekülő férfiakról nem az iskolás korú gyerekekre vonatkoznak, ahol talán még valami értelmük is lenne - ahogy te is jelezted. Az nyilvánvaló, hogy a gyerekeket hagyni kellene kiteljesedni a fizikai aktivitást igénylő játékokban, mert annak hiányában csak egy képernyő előtt fognak görnyedni. De a könyvesblogos cikkíró ilyesmiről egy szót sem ejt, ugyanis számára a fiúk fiús játékai agresszívak és szexisták, vagyis üldözendők.

Ugyanakkor azt vitatnám, hogy a fiúk önként a fizikai játékot választanák a pötyögés helyett. Sajnos az emberi agy (evolúciós örökségként) önkéntelenül is reagál a színes-zajos mozgásokra, így egy képernyő szinte szívja magába az emberek figyelmét. Sokkal izgalmasabb a gyerekeknek, mint szaladgálni, úgyhogy szerintem nem lenne elég a lehetőséget biztosítani, hanem egyenesen szorgalmazni kellene a mozgásos játékokat (illetve korlátozni/tiltani a képernyőseket).

2. Szerintem ezt sem egészen úgy érti, ahogy te. Nyilvánvaló, hogy az oktatásba több férfi kellene, de cikkírónk nem a pozitív példaképet kevesli a felnövekvő fiúk előtt, egyszerűen csak tovább akarja feminizálni a férfiakat azzal, hogy feminin munkákba akarja kényszeríteni őket. A "gyereknevelésben vállalt részvétel amire a feminista kutatások is felhívták a figyelmet" nagyjából annyit tesz, hogy pelenkázzon a faszi amíg a nő dolgozik/szórakozik.

Szóval amiket leírtál azokkal egyetértek, de a könyvesblog szerintem nem úgy gondolta.

100%-ig biztos vagyok hogy nem közölnék le a cikkemet, akkor se ha kigyomlálnám a beszólásokat.

2016.06.05. 15:26:03

@TrollEdomer:

Nem a fizetést kell növelni az oktatásban. Egy általános- vagy középiskolai tanár 90-250 között keres havonta. Ez simán felveszi a versenyt a tűzoltók, katonák, rendőrök fizetésével. Márpedig ha belegondolsz, a tűzoltónak jóval nehezebb és összetettebb munkája van ugyanazért a pénzért. Ha a fizetés lenne a gond, akkor azt látnád, hogy a nők mennek rendőrnek és tűzoltónak, a férfiak meg tanárnak. De nem így van.

NEM A FIZUT KELL EMELNI, HANEM A KÖVETELMÉNYEKET!

Minden munkahelyen, ahol alacsonyak a követelmények, ott odamennek a nők, mert azt ők is meg tudják csinálni. És természetesen kiszorítják a férfiakat (hiszen egy nőt hamarabb vesznek fel, meg nehezebben rúgnak ki, ha azonos elvárásoknak felel meg, mint a férfi). Nézd meg akár a bolti eladókat is. Ahol könnyű a munka (helyi kisbolt, stb.) ott csak nőket látsz. Ahol viszont hajtás van (Tesco, Lidl, stb.) ott már fele részt férfiak dolgoznak. Miért? Mert jóval nehezebb a munka.
Igazából így van ez minden esetben. Nézd meg a nőkre jellemző munkák többségét (ápoló kivételével, mert az női princípium). Irodai állások, könyvelő, könyvtáros, jogász, stb. Ezen munkák jelentős részét egy gyerekre vagy kamaszra is rá lehetne bízni rövid betanítás/tanulás után. Míg ott, ahol komoly követelmények vannak, meg ahol nem elég csak bemagolni valamit a közép-/fősuliban, hanem más téren is kell valamit letenni az asztalra (tűzoltó, manager, vájár, bútorasztalos, vállalkozó, stb.) ott már férfiak vannak.

Ergo ha azt akarjuk, hogy az oktatás területén több legyen a férfi, akkor a követelményeket kell emelni.
Egyébként nem azért, hogy több legyen a férfi. Felőlem aztán bárki taníthatja a gyerekeket. Elsősorban nem az a gond a mai pedagógusokkal, hogy nők. Hanem az, hogy szart sem ér többségük (még a férfiak sem). mert nincs feléjük követelmény támasztva. Elvégeznek egy középiskolát, majd beülnek a fősulira/egyetemre, magolnak egy kicsit, és máris ők a pedagógusok. Nevetséges.

Manapság pedagógus lehet az alábbi ember is:
- elhízott
- alkoholista, dohányos
- alacsony IQ/EQ-val bíró
- gyenge kognitív képességekkel bíró
- depressziós, frusztrált, lelki beteg
- pedofil, pszichopata, feminista
stb.
Semmilyen előzetes szűrés vagy teszt nincs, ami ezeket szűrné. Igazából ha be tudsz magolni dolgokat (elég csak rövid távra), akkor már lehetsz tanár.

Most képzeld el, ha a pedagógusoknak bevezetnénk, hogy felvételi során, illetve utána 5évente:
- IQ teszt (min. 110-120 pont követelmény)
- EQ teszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Kognitív tesztek (min. átlag emberi érték elérése)
- Kreativitásteszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Személyiségteszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Vezetői- és munkatársi kompetenciateszten való megfelelés
- CPI avagy MMPI teszteken való megfelelés
- Fizikai felmérés (futás, fekvőtámasz, felülés, úszás)
- Pszichológussal való beszélgetés
- Stressztűrés, problémamegoldás, konfliktuskezelés és vezetői képességek gyakorlati mérése
stb.

Ha ezeket bevezetnék a pedagógusképzés felvételijénél, illetve utána 5évente újra tesztelnék a pedagógusokat, akkor sokkal nehezebb lenne bejutni oda. És idővel sokkal jobb pedagógusok nevelnék a gyerekeket. Esetleg ki lehet azzal egészíteni, hogy pedagógus csak az lehet, akinek van legalább 2-3 év tapasztalata valamilyen nem pedagógusi munkahelyen. (És itt kizárnám az irodai és hasonló munkaköröket, meg az állami- és önkormányzati munkák döntő részét is.) De lehetne még fűszerezni ezeket a követelményeket szépen.
Nyakamat rá, hogy egyből emelkedne a férfi pedagógusok aránya.
(Bár mondom, felőlem mindegy, hogy nő vagy férfi - a lényeg, hogy jó pedagógus legyen.)

2016.06.05. 15:59:36

@Deansdale:

1.
- Persze, a cikkíró csak fröcsög, ez egyértelmű. Csak azt jegyeztem meg, hogy a férfiaknak (és itt nem csak a gyereknek, hanem a felnőttnek is) szüksége van arra, hogy 'hős' legyen. A számítógépes játék ezt az illúziót kelti. Ezt egyébként nem csak Zimbardo mondja, hanem sokan mások is.

- Amit a gyerekekkel kapcsolatban írtál, hogy a képernyő jobban vonzza őket, mint a gyakorlati aktív játék, ez nincs így. Amelyik gyerek hozzá hasonló korú gyerekekkel, megfelelő körülmények között tud szabadon játszani (már igen kiskorától), az az esetek döntő részében nem fog a számítógépes játékok elé leülni. Egyszerűen azért, mert azzal nem tud megfelelően kommunikálni. Mondok egy példát: Summerhill. Ebben az iskolában a gyerek azt csinál, amit akar. nincs neki előírva, hogy órára járjon, de még csak az sem, hogy mikor hol legyen. És természetesen van a suliban számítógép nethasználattal, mindennel. Ha igaz lenne, amit mondasz, akkor a summerhill-i gyerekek többsége egész nap a gép előtt ülne. Mégsem teszik, hanem inkább kimennek az udvarra játszani.
De ugyanezt mondja Gerald Hüther professzor is:
gyerekmusor.blog.hu/2012/11/03/virtualis_vilagok_buvoleteben
Illetve André Stern a saját gyerekének a példájával is ezt mondja el:
youtu.be/zc0ahiPVDrs?t=33m
De mondhatok saját példát is. Van egy kiskölyök a környezetemben, ahová edzésre járok. A srác eddig órákat töltött a gép előtt, az anyja úgy szedte el előle a gépet, mert állandóan azt nyomkodta. Még edzések előtt is tablet volt nála, amin játszott. Viszont mostanában, hogy nem íratják be annyi tanfolyamra meg szakkörre, mint korábban (és így tud játszani meg azzal foglalkozni, amit szeret - pl. barkácsolgat, olvasgat), azóta nem játszik. Éppen pár napja került szóba, hogy mit csinál szabadidejében és viccesen megjegyeztem, hogy 'lövöldözöd a gépen az ellenséget?'. Erre azt mondta, hogy nem, mert az dögunalmas. Mindezt az a gyerek mondta, aki korábban a szabadidejének nagy részét a gép előtt töltötte. Egyszerűen korábban nem tudta elképzelni, hogy más is van, mint a gép. Most meg a számítógép csak egy eszköz lett számára. Jobban szeret a szabadban játszani, futkosni, barkácsolni, stb.

.

2. Először is tisztázzuk:

A NEVELÉS NEM FEMININ MUNKA!!!

Sőt, kifejezetten férfi princípium.
A neveléssel nem feminizáljuk a férfiakat, hanem egy eredendően is férfias tevékenységbe vinnénk vissza őket, amit az utóbbi időkben (sajnos) a nők kivettek a kezükből. A nők a történelem során a legkisebb gyerekekkel foglalkoztak. Ők óvták, védték a gyereket, ők adták át neki az érzelmeket, stb. Viszont a külvilággal már a férfi ismertette meg a gyereket (főleg a fiú gyereket), mert eleve ő csinálta. Már a honfoglaló őseinknél is az óvodás korú gyerekkel bizony nem keveset foglalkozott az apja. Mikor pedig a gyerek 6-7 éves lett, kivették az anyai sátorból és bekerült egy fiúközösségbe, hozzá hasonló korú fiúk közé, ahol a gyerekeket férfiak nevelték. De ugyanez megvolt szinte mindegyik társadalomba is. Gondolj csak később arra, mikor inasnak adták a gyereket. A kisiskolás korú gyerek gyakorlatilag egy felnőtt férfi keze alá került, hogy megtanuljon egy szakmát, plusz az életre neveljék. Megismertették a külvilággal. A nevelés meg pont ez - a külvilággal, más emberekkel való megismertetés, a társadalom szabályainak megtanítása, a nehézségekre való felkészítés, stb.

Erről szintén egy cikk:
utveszto.uw.hu/os/apatlan-tarsadalom.html

Szóval bizony rohadt fontos, hogy a gyereket (főleg a fiúgyereket) a férfiak neveljék elsősorban.
Persze lehet, hogy a cikkíró nem erre gondolt, de egy feminista agyába sajnos nem teljesen tudom még beleképzelni magam. :)

.

Én a helyedben azért megpróbálnám. Veszteni nem vesztesz vele semmit, viszont ha mégis bejön, akkor nyerhetsz. Igazából az ilyen oldalaknál az olvasottság nagyon fontos, és egy néha feltűnő, vitát generáló cikk növelheti azt. Ergo nem kizárt, hogy kiraknák. Ergo én megpróbálnám. És még véletlenül sem gyomlálnék ki belőle semmit. Formáznám kicsit, hogy olvashatóbb legyen, és ennyi. Jól van ez megfogalmazva.

zriff 2016.06.05. 16:15:26

@Deansdale: Szerintem se közölné a könyvesblog a cikkedet. Tutira arra hivatkoznának, hogy ők könyvekkel foglalkoznak nem politizálnak, de közben meg polkorrektek.

Nahoten 2016.06.05. 16:31:16

Szép volt Dean. Szép kritika.

A helyzet adott, sokat gondolkozom a megoldáson.
Eddig arra jutottam, hogy nekünk fehér férfiaknak vissza kell venni a hatalmat, a döntéseket.
Egy embernek is meg kell tennie mindent, hogy amit csak tud visszaszerezzen. Mivel a fogyasztói társadalom a pénzből ért, ezért uralkodni kell minél több pénz elköltése felett és a pénzköltés célja felett.
A családokban vissza kell venni a nőktől a pénz felügyeletét. Az egyes döntéseknél férfiakat segíteni. (pl. most volt egy lehetőségem két fizetett előadó közül választani és habozás nélkül a férfit választottam.)
Ha a pénz költése felett megvan a hatalom, akkor majd igazodnak a cégek is a férfiakhoz, nekik akarnak mejd megfelelni, hogy eladhassák termékeiket.
El kell felejteni a kényelmet, hogy a nadrágot majd a feleség veszi meg nekünk. Tessék megtanulni újra nadrágot venni a boltban, mert akkor a mi kegyeinket keresik majd és nem nőkét.

Nahoten 2016.06.05. 17:17:08

Már itt is van egy cikk, pont ugyan azt a marhaságot nyomja:

divany.hu/ego/2016/06/05/hova_lettek_a_ferfiak/

Nahoten 2016.06.05. 17:20:43

Na most dobtam egy hátast:

A fenti cikkből:

Zimbardo a könyvében arról is ír, hogy a nem házasságba, de élettársi kapcsolatba született gyerekek is veszélyeztetettek, talán ez volt az a témakör, amiben a hallgatóság egy része és még a beszélgetést vezető Bombera Krisztina sem értett egyet a neves pszichológussal. De még mielőtt túlzott konzervativizmussal vádolnánk Zimbardot, azt azért el kell mondanunk, hogy a nézők soraiból hozzá intézett kérdésre, miszerint az azonos nemű párok gyermekei is veszélyeztetettek-e meglepő választ adott. Szerinte ugyanis az azonos nemű szülők gyerekei gyakran jobb helyzetben vannak, mint a hagyományos családban felnövő társaik. Ezek a párok rendkívül odafigyelnek arra, hogy apai és anyai minta is legyen a gyerek előtt, különböző mintákat próbálnak ki és tudatosan képviselik az apai és az anyai szerepeket is, ami gyakran jobban működik, mint az ellenkező nemű párok esetében.

TrollEdomer 2016.06.05. 17:42:15

@Nahoten: Na igen, amit ő mond, nem lehet egyszerűen a szőnyeg alá söpörni, de ha a homoszexualitás a teljesen normális kategóriába kerül, véget ér ez a nagy gondosság, másrészt normális világban ellenkező nemű nevelőszülők sokkal inkább természetesebben adnák át ezeket a mintákat.

KalmanBlog 2016.06.05. 19:29:05

Én már szégyellem magam, amiért adót fizetek. Az a baj, hogy családot eltartani és közben MGTOW-nak lenni csak úgy lehet, ha az ember bűnöző (de legalább adócsaló). Az meg nekem túl forró.

Pillanatragasztó (törölt) 2016.06.05. 21:18:17

Szegény nők, a történelem során talán először kaptak némi konkurenciát - és látványosan megbuktak a feladat alatt. Ha a férfiakat vissza akarják terelni, akkor tegyék a párkapcsolatot, a házasságot a férfiak számára újra vonzóvá. Pl. kezdésnek lehetne a jelenlegi végletesen egyoldalú családjogi törvények megváltoztatásáért küzdeni, illetve lehetne a változatosság kedvéért ezentúl a családon belül önmegvalósítani.
Most szólok, az eddig bevált megszégyenítős taktika lejárt lemez, az már nem fog működni.

-JzK- 2016.06.06. 01:18:27

Zimbardo szavait abszolúte félremagyarázták, az eredeti írás abszolút pozitívan és segítő szándékkal áll a férfiakhoz. A könyv angol nyelvű megjelenésekor már volt cikk a blog.hu-n, érdemes a kommenteket is elolvasni:
soulbook.blog.hu/2015/06/02/zimbardo_ferfiak_fiuk_technologia_porno_videojatek

_Neville 2016.06.06. 04:27:39

@zombigyilkos: Tévedés. Nem azért megy kevés férfi tanárnak, mert olyan könnyű az egyetemet elvégezni (egyébként ezt azoktól szoktam hallani, akik még sosem próbálták :)), hanem mert nem igazán lehet egzisztenciát teremteni a fizetésből. S ha már egy férfi 5-6 évet beleöl az életéből arra, hogy egy egyetemet elvégezzen, nem igazán rukkolhat elő havi 90-nel. Egy talpas rendőrnek hol kell ekkora idő-, és energiabefektetés? A nőknél belefér, hogy szarul keresnek, majd apuci eltartja, egy férfi viszont azt fogja mondani, hogy inkább jelentkezik másik szakra, vagy ha mégis elvégezte, akkor pályát módosít, mert ennél többet megkeres láblógatós excelhuszárként is.

2016.06.06. 08:44:51

@_Neville:

"Nem azért megy kevés férfi tanárnak, mert olyan könnyű az egyetemet elvégezni"
Ennek azért rugaszkodj neki még egyszer.
Ugyanis sehol nem írtam, hogy azért nem mennek, mert számukra könnyű az egyetemet elvégezni. Azt írtam, hogy azért nem mennek, mert a nők szorítják ki őket. A _nők számára_ könnyű az egyetem elvégzése, és mivel a munkaerőpiacon kivételeznek velük (nekik jóval nagyobb esélyük van, hogy felvegyék őket, és jóval kiseb esélyük, hogy kirúgják őket), ezért évtizedek alatt női szakma lett a nevelés.

"mert nem igazán lehet egzisztenciát teremteni a fizetésből"
Mert a rendőrtiszti meg katonatiszti elvégzésével aztán lehet komoly egzisztenciát teremteni, mi? Mesélj még! :)

"Egy talpas rendőrnek hol kell ekkora idő-, és energiabefektetés?"
Hű, micsoda energiabefektetés basszus! :D
Bemenni egy egyetemre és beülni az órákra meg vizsgaidőszakban magolni egy sort. Mindezt nagyrészt úgy, hogy állam bácsi fizeti a képzést. Jesszus baszdmeg, micsoda terhelés és áldozatok! :) Cserében meg kapsz egy olyan munkát, ahol két tucat kisgyerekre kell figyelned egy kényelmes tanteremben ülve, meg elmakogni nekik azt, ami amúgy is benne van a tankönyvben. Ez ám az energiabefektetés! Szegény-szegény pedagógusok. Szem nem marad szárazon... :D
Mennyivel jobb helyette bemenni a rendőrképzésre (az sem két nap), ahol már eleve fizikai, egészségi meg pszichológiai követelményeknek kell megfelelj, pedig még be sem jutottál. Utána mehetsz a gettóba járőrözni, meg parancsra traffipaxolni (értsd: a társadalom egyes számú köpőcsészéjét játszani), akár hétvégén is, nem kevés túlórázással, mínusz 15 foktól plusz 40-ig. Vagy esetleg a határra őrködni, távol a családtól meg a feleségedtől (aki emiatt elválik tőled és viszi a jövedelmed felét). Miközben ha véletlenül rossz döntést hozol a rendelkezésedre álló saccperkábé 2 másodperc alatt, akkor az ügyészség 2 év alatt talán eldönti majd, hogy mennyire is volt rossz a döntésed. De kurva jó biznisz, nemde?! A hülyének is megéri rendőrnek menni ahelyett, hogy tanár legyen. :D

TrollEdomer 2016.06.06. 10:12:54

@zombigyilkos: Nem látom a teljes képet, de barátnőm gyógypedagógus asszisztens, főiskolai végzettséggel 90et keres, és ha azt mondod, hogy milyen könnyű a munkája, pucold ki te a gyerekek seggét, ügyelj rájuk tábor alatt napi 16 órát, és jópofizz olyan szülőkkel, akik nem egy esetben retardáltabbak mint a gyerekek, aztán térjünk vissza erre.
Ilyen körülmények közt nem csoda, hogy nem sok férfi megy egy ilyen pályára, inkább elmennek Angliába felszolgálni...

A rendőr, katona és tűzoltó az legalább egyértelműen férfias szakma.

Q-in-Law 2016.06.06. 10:22:59

Azért maradtak tartalékok Zimbardo kutatásában. Nem volt kifejezetten erős a mintavétel. www.slate.com/articles/technology/future_tense/2015/05/philip_zimbardo_s_man_disconnected_claims_porn_internet_are_destroying_men.html

"Zimbardo told the BBC last week that “almost every statement we make is evidence-based,” but that depends on what you mean by “evidence.” The research that underpins the book doesn’t come from a peer-reviewed study. It comes from a survey that Zimbardo posted online alongside his 2011 TED talk. It amassed 20,000 responses in two months, but not just from “young men”: Only 39.8 percent of respondents were under the age of 25, and about one-quarter of all respondents were female. Many of them had just watched a video where the psychologist administering the survey told them that young men have been “digitally rewired” to fail at life and love and that if radical social changes didn’t happen soon, humans would be reduced to “banana slugs.”

KalmanBlog 2016.06.06. 10:56:09

@zombigyilkos: Én szerettem volna tanár lenni (matek, informatika vagy fizika), és egyértelműen azért vetettem el mint komoly lehetőséget, mert képtelenség tisztességesen eltartani belőle egy családot.

Amikor én voltam iskolás még voltak szakmailag jó tanárok (nem tudom most mi a helyzet). Volt nagyon jó matektanárom és gimiben nagyon jó fizika tanárom is, aki nő volt.

Én egyébként azt gondolom, hogy van a nőknek egy 5-20%-a, aki jól tud teljesíteni férfias szerepekben. "Érdekes" módon nagy az átfedés azokkal, akik eleve férfias nők, például az ujjarányuk alapján. De volt abszolút nőies nő tanárom is, akinek élveztem az óráit (kémia/bilológia), sokat tanultam tőle, és minden szempontból szeretettel gondolok rá vissza.

Szóval ezzel az 5-20%-al nem lenne semmi baj. Ők valószínűleg át is mennének Zombigy szűrőin. Úgyhogy egyetértek azzal, hogy elég lenne kompetencia alapon szűrni, minden más magától megoldódna, valószínűleg a bérszint is megemelkedne, vagy betöltetlenek maradnának az állások.

Amúgy rohadtul élvezném a tanítást, és talán még jó is lennék. Már tartottam szakköröket hobbiból. Most éppen nem tanítok, az a tervem, hogy akkor kezdem újra, ha közeli rokonok beérnek abba a korba, és akkor az ő osztályuknak indítok órát. Aztán majd a saját gyerekeimnek is.

DennisVT1 2016.06.06. 11:21:01

@KalmanBlog: Nincs is olyan pontja/válfaja az MGTOW-nek, hogy házas vagy és családod van...
Valszeg nem véletlen. A gyereked önállóságáig már nem lehetsz MGTOW.

DennisVT1 2016.06.06. 11:26:36

@KalmanBlog: "Én szerettem volna tanár lenni (matek, informatika vagy fizika), és egyértelműen azért vetettem el mint komoly lehetőséget, mert képtelenség tisztességesen eltartani belőle egy családot."

Majdnem ugyanez. Végül nem az volt, hogy konkrétan én vetettem el a lehetőséget - én annak idején (18 évesen) nem gondoltam ennyire előre, hanem ugyanezen okok miatt lebeszéltek róla.
De azóta is tartottam barátoknak ismerősöknek külön matekot, érettségire felkészítést, ilyesmit. Élveztem.
(Tudom, tudom, főállásban 30 gyerekkel tök más)

KalmanBlog 2016.06.06. 12:21:59

@DennisVT1: Gazdasági értelemben lehetnék MGTOW, ha nem fizetnék adót, tehát csak a saját családom gazdagodásáért dolgoznék. Ez lenne a tisztességes, hiszen az adónkat ellenünk költik el. De sajnos csirke vagyok hozzá.

Deansdale 2016.06.06. 12:44:52

@DennisVT1: "Nincs is olyan pontja/válfaja az MGTOW-nek, hogy házas vagy és családod van..."

Ez csak akkor igaz, ha a "saját utad" úgy érted, hogy te egyedül mész rajta. Én tágabban értelmezem a saját utat, simán belefér, hogy családot akarok, és akkor a családalapítás a saját utam. Számomra az MGTOW a saját fejem után menést jelenti, nem a szó szerinti függetlenséget. Kicsit arra hasonlít ez, mint amikor a kamaszok azt hiszik a függetlenség azt jelenti, hogy senkitől nem fogadnak el tanácsot, vagy épp direkt az ellenkezőjét teszik annak amit mások várnak tőlük, holott ez hülyeség. Az igazi függetlenség az amikor szabadon döntesz, hogy megfogadsz-e egy tanácsot vagy teljesítesz-e valamiféle elvárást, és ha az egyezik a saját céljaiddal akkor meg is teszed.

A lényeg annyi, hogy ha egy MGHOW családot alapít akkor azt a saját szabályai szerint teszi, nem hagyja uralkodni a nőt, vagy elbétásítani magát. Egy házasságban is megteheted hogy azt csinálsz amihez kedved van (lemész sörözni a havarokkal vagy motorozni egy kört éjszaka), nyilván hozzáértve hogy nem vagy se fogyatékos, se pszichopata, és a saját hosszútávú céljaidat nem ásod alá rövidtávú "csakazértis" önfejűsködéssel. A kompromisszumokat a saját vágyaid és céljaid között hozd meg, azokat kiegyensúlyozva, ne egy nő vagy a társadalom kedvéért.

Deansdale 2016.06.06. 12:49:54

@DennisVT1: Kicsit máshogy megfogalmazva: úgy tűnik számodra az MGTOW egy olyan filozófia ami keretek közé szorít, ami bizonyos dolgokat tilt, másokat meg kötelezővé tesz. Nem látod ebben a paradoxont? :) Pont az a lényeg, hogy úgy élj ahogy TE akarod, és ebben még a mások MGTOW-ról alkotott elképzeléseit se hagyd, hogy korlátozzanak. Ez lenne aztán az igazi irónia, azért nem tenni meg valamit amit akarsz mert "a saját utad" nem engedi :D

2016.06.06. 13:58:05

@TrollEdomer:

"de barátnőm gyógypedagógus asszisztens"
Remek, hogy hoztál ellenpéldát.
Annyi csak a baj vele, hogy egyrészt rohadtul nem az az általános, amit írsz. Másrészt még mindig könnyebb a gyerekekkel bírni, mint ami a hasonló fizetésű férfi munkák többsége. Annyi csak az érdekesség, hogy a nők itt is megint sikeresen helyezik magukat áldozatszerepbe (és ennek a legtöbb papucs is szépen bedől). Kb. pont úgy, mint a HTB munkánál.

"A rendőr, katona és tűzoltó az legalább egyértelműen férfias szakma."
Mint ahogy régen a pedagógusi szakma is az volt. És mint ahogy manapság a katona/rendőr is kezd nőiesedni (és ezzel együtt rohamosan zuhanni a színvonal).

2016.06.06. 14:15:50

@KalmanBlog:

"mert képtelenség tisztességesen eltartani belőle egy családot"
És ezért helyette rendőrnek álltál? :)
/Vicc volt. Nyilván nem./
Amit írtam, annak annyi az a lényege, hogy azonos fizetési kategóriákban _jellemzően_ a nők jóval könnyebb munkát végeznek, mint a férfiak. Kivételek persze vannak, de ez a jellemző tendencia, ami pont emiatt rányomja a bélyegét a társadalmunkra.
Az meg külön kérdés, hogy mit jelent nálad a 'tisztességesen eltartani'. Havi nettó 400ezer? Mert ha az, akkor csak szólok, hogy tűzoltóként kimenthetsz te naponta 10 embert a halálból, meg rendőrként elkaphatsz naponta 3 tömeggyilkost is, mégsem álmodozhatsz erről a szintről.

.

"még voltak szakmailag jó tanárok (nem tudom most mi a helyzet). Volt nagyon jó matektanárom és gimiben nagyon jó fizika tanárom is, aki nő volt."
Egy kérdés ezzel kapcsolatban:
Hányszor volt olyan, hogy a jó női matek és fizikatanárod az udvaron tartotta az órát, úgy, hogy te szaladgálhattál, játszhattál - és úgy tanította meg neked a tananyagot?
Csak mert ha a szám konvergál a nullához, akkor neked nem hogy jó tanárod nem volt, hanem egyenesen egy hozzá nem értő barom volt, aki tanított. Egy olyan szerencsétlen ökör, akinek fogalma nincs a pedagógiához, a gyerekek fejlődéséhez, az igényeihez, és persze semmi máshoz nem ért, mint hogy beültessen téged egy padba és adagolja azt, ami a gyerekek többségét rohadtul nem érdekli (és el is felejtik), és ami egyébként is benne van a tankönyvben és saját magadtól is jó eséllyel meg tudnád tanulni.

.

"van a nőknek egy 5-20%-a, aki jól tud teljesíteni férfias szerepekben"
Ezzel én is egyetértek.

.

"elég lenne kompetencia alapon szűrni"
Pontosan!
- szüntessük meg az ingyenes közép- és felsőfokú oktatást
- csökkentsük az állami bürokráciát az ötödére/tizedére
- racionalizáljuk a béreket az állami szektorban
- csináljunk egy egyéni biztosítós nyugdíj- és EÜ rendszert
- szüntessük meg a nemek közötti jogi egyenlőtlenségeket
- válás esetén vezessük be a gyerek váltott elhelyezését
(ezzel együtt szüntessük meg a tartásdíjat)
- választásnál adjunk magasabb szavazati jogot a többet adózóknak
és kész.

Magyarán csináljunk egy kapitalista gazdaságot egy valódi demokráciával.
Ebben a rendszerben az a nő, aki valóban képes felvenni a versenyt a férfiakkal, az nyugodtan megteheti. Aki meg nem tudja vagy nem akarja, az még mindig mehet második opcióként háztartásbelinek (ez utóbbi lehetőség a férfiak számára nem áll, tehát a nők még így is előnyben maradnak, de ennyi belefér).

.

"Amúgy rohadtul élvezném a tanítást"
Hidd el, nagyon jó. ;)
Még jobb, ha nem tanítasz, hanem nevelsz és mentorálsz.
Igazából ez pont oylan élvezetes tevékenység, mint bármi más, amikor alkotsz valamit. Itt is látod, mikor a hatásodra fejlődést látsz bennük. Az minden fáradtságot megér.

DennisVT1 2016.06.06. 14:20:34

@Deansdale: De most akkor mindenki MGTOW aki úgy éli az életét, ahogy ő akarja. Pont.
Így viszont nincs sok értelme az egész MGTOW kifejezésnek és "mozgalomnak". Wastrel tök hosszú cikkét a férfihangon le lehetne cserélni erre az egymondatos definícióra.

Számomra az MGTOW az, hogy az ember úgy éli az életét, ahogy ő akarja, DE BIZONYOS KERETEK KÖZT. Akkor lesz MGTOW, ha a saját élettervei egybeesnek ezekkel a keretekkel, vagy beleférnek ezekbe a keretekbe.

Kicsit úgy érzem most ezt az MGTOW definíciót, amit sugallsz, hogy addig feszegetjük, amíg mindenki belefér, aki akar. Kicsit úgy,mint odaát pár hónapja az alfahím témát. Ott is addig csűrte csavarta mindenki a definíciót, amíg azon kaptam magam, hogy a férfi ismerőseim 90%a alfahím. Most meg 90%uk MGTOW...
Lassan könnyebb lenne azt definiálni, hogy ki NEM az...

Nemtom érthető-e mit akarok mondani.

KalmanBlog 2016.06.06. 14:39:01

@zombigyilkos: "Hányszor volt olyan, hogy a jó női matek és fizikatanárod az udvaron tartotta az órát, úgy, hogy te szaladgálhattál, játszhattál - és úgy tanította meg neked a tananyagot?"

Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, de ha ez a szint, akkor férfi tanárból sincsen jó egy sem. Megint beleesel abba a hibába, hogy abszolút fekete fehérben gondolkodsz anélkül, hogy látnád a szürke számtalan árnyalatát.

2016.06.06. 14:54:08

@KalmanBlog:
"Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak, de ha ez a szint, akkor férfi tanárból sincsen jó egy sem."
Ezzel nem ábrándítottál ki egyáltalán. :)
Tökéletesen tudom, hogy alig van olyan tanár, amelyik valóban tudna nevelni/tanítani. De még olyat is nehéz találni, amelyik egyáltalán akarna ilyet tenni. Sajnos.
/Pedig régen bizony voltak ilyenek. Nem is kevés. Pedig akkor még töredékét sem tudták annak, amit ma tud a pedagógia meg a gyermekpszichológia, neurológia./

.

"abszolút fekete fehérben gondolkodsz"
Ez téves.
Csak simán megfogalmaztam, hogy mi lenne egy alapvető követelmény a tanár felé. És nem is bonyolult. Értsen a pedagógiához, akarjon nevelni/mentorálni, tudjon is ilyet csinálni, legyen megfelelő példakép.
Ma a pedagógusokat semmi nem akadályozza meg, hogy úgy tanítsanak, ahogy írtam. Mégis csinálja valamelyik? Hát elvétve néhány. Ez tökéletesen bizonyítja, hogy alkalmatlanok pedagógusnak.

És erre jön rá az, hogy vajon milyen példaképek.
Hiszen a gyerek példákból tanul. Nem abból, amit a táblánál tanítasz neki, hanem amit önmagaddal mutatsz számára.
Mondd, melyik tanárodra szeretnél hasonlítani? Arányaiban hány tanárod az az, amelyik értelmileg példakép számodra? Arányaiban hány tanárod az, amelyikre fizikailag (pl. testalkat, erő, ügyesség, állóképesség, stb.) szeretnél hasonlítani? Vagy amelyikre egészséges életmód kapcsán, vagy jellem kapcsán szeretnél hasonlítani?
És nézd meg azt, hogy a fenti alapvető és egyszerű követelmények közül hány tanár volt, amelyik mindnek megfelelt? Volt olyan akár egy is?

Jelenleg a jövő generációját a társadalom söpredéke neveli.
Kivételek persze vannak, de nagyon kevesen.
Holott az elit kellene, hogy nevelje őket.

KalmanBlog 2016.06.06. 15:13:49

@zombigyilkos: Pont ezt mondom, hogy fekete-fehérben gondolkodsz.

Egyetértek, hogy nem volt olyan, aki minden követelménynek megfelelt. De hidd el, ez az egész társadalomban így van. Például még te sem lennél tökéletes példakép, mert olyan makacs fafejed van, hogy ilyen nem szeretnék lenni. De még önmagamra is azt mondom, hogy vannak dolgaim, amit nem feltétlenül kellene lemásolniuk a gyerekeimnek.

A példákat nem egy embertől veszi az ember, hanem összecsipegeti:

* Volt olyan tanárom, aki csupa jóság volt
* Volt olyan, akit minden érdekelt, és izgalmas beszélgetéseket indukált a gyerekekkel mindenféle témákról
* Volt aki minden hétvégére szervezett kirándulást, ahol a természet dolgairól beszélgettünk séta közben
* Volt olyan, aki életmódváltással meg tudott szabadulni a sörhasától (ami annak ellenére nőtt, hogy versenyszerűen bringázott) - és ezzel elém is példát állított, amikor évekkel később egy hasonló sörhassal kezdtem küszködni
* Volt olyan, akinek olyan tudása volt, hogy arról mesélt nekünk, hogy melyik fejezetet kellene átalakítani hogyan és miért az egyetemi tankönyvekben.
* Volt aki úgy tudta a fizikát mesélni, hogy óra elején bemerültünk egy varázslatos burokba, és az óra végéig egy hullámhosszon rezegtünk a tanárral. Nem csak átadta a tudást, de spirituális élmény is volt egyben.

De persze ez mind "hozzá nem értő barom" volt, mert te kinyilatkoztattad, hogy mindezt lengőtrapézon kellett volna csinálniuk.

Deansdale 2016.06.06. 17:20:23

@DennisVT1: "Így viszont nincs sok értelme az egész MGTOW kifejezésnek és "mozgalomnak"."

Ahogy az MGTOW egyik atyja leírta anno a blogján, ez nem mozgalomnak készült, hanem megfigyelés volt: a férfiak nem csoportosulnak, inkább egyszemélyes hadseregeket alkotnak. Egymást másolni vagy kitalálni valamiféle vezérelvet a tökéletes ellentéte annak a gondolatnak, hogy egy férfi a SAJÁT útját járja. Hiszen pont attól a sajátja, hogy nem mások szabályai szerint játszik. Ha én a netről olvasnám le hogy hogyan kell élnem utána eszembe sem jutna azt mondani rá, hogy a saját utamat járom :)

"Wastrel tök hosszú cikkét a férfihangon le lehetne cserélni erre az egymondatos definícióra."

Nem tudom melyik cikkre gondolsz, valószínűleg nem olvastam mert éppen a szünetemet tartottam. Az mindenesetre biztos, hogy nagyon sokan félreértik az MGTOW-t a legjobb szándékaik mellett is. Azt hiszik hogy az valami körvonalazott eszmerendszer aminek az egyik legfőbb eleme a nőktől való elzárkózás. Ez szerintem (meg az eredeti "kitalálók" szerint) hülyeség. Összefoglalom én neked a lényeget szívesen:

Az MGTOW filozófia magja az, hogy a saját szabályaid szerint éld az életed; ne sorold a saját céljaidat, érdekeidet, elveidet másoké alá.

Ennyi. Arról szól a dolog, hogy ne szóljon bele se a társadalom, se a szüleid, se a politikusok, se a nőd abba, hogy te mit kezdj magaddal. Az kizárólag a te dolgod. Ettől még tarthatsz nőt, csak ne hagyd hogy irányítson...

Ha te egy rajtad kívülálló filozófiát követsz akkor máris nem a saját utad járod, hanem azt amit Wastrel és a többiek kijelöltek neked. Ez paradoxon :) Attól leszel MGTOW hogy senkit és semmit nem követsz, csak a saját késztetéseidet.

A saját út járása egy gyönyörű gondolat, mert a férfiak mindigis a társadalom jármában gürcöltek, ki volt osztva rájuk a feladat amit mások érdekében végezniük kellett. Ha te a társadalom elvárásait valami internetes guru vagy csoport elvárásaira cseréled le azzal csak adtál a szarnak egy pofont... A SAJÁT elvárásaidat helyezd előtérbe.

Sajnálom, hogy így félresiklott ez a gondolat, dehát mondjuk adott, hogy soha nem létezett a világon még semmi, amit mindenki megértett, vagy amiben mindenki egyetértett volna, szóval miért pont az MGTOW lenne az első kivétel... Az MGTOW mindenesetre a keretek hiánya, nem pedig a keretek cseréje.

"Kicsit úgy érzem most ezt az MGTOW definíciót, amit sugallsz, hogy addig feszegetjük, amíg mindenki belefér, aki akar."

Még szép, bammeg, hogy mindenki aki a saját útját járja belefér a saját útjukat járók csoportjába :) Speciel pont azok NEM férnek bele akik a netről szereznek maguknak szabályokat és kereteket, hogy azokat kövessék :\

"Most meg 90%uk MGTOW..."

Nem hiszem hogy ismersz akár egyetlen igazi MGTOW-t is, mert a férfiak 99%-a még ma is mások elvárásai szerint él. Tanulj, dolgozz, házasodj, csinálj gyereket, gürcölj rájuk, tegyél félre a temetésedre. A férfiak 99%-a ezt a tervet követi, vagy legalábbis próbálja, több-kevesebb sikerrel. A hobbijaikat feladják, a pénzüket a családra költik (mert annak az a rendje, ugye), ha néha csinálnak valamit a maguk kedvére az alkalmi lázadás vagy lelkifurdalást okozó "bűnbeesés"... Nem attól lesz valaki MGTOW, hogy ezt a tervet egy másik tervre cseréli, amit ezúttal nem a szülei vagy a felesége írtak meg, hanem én vagy Whisper vagy Wastrel vagy bárakárki. Attól lesz valaki MGTOW hogy mindenféle idegen tervet félredobva a saját vágyait kezdi el megvalósítani. Ha szerinted ez a férfiak 90%-ára igaz akkor valószínűleg időutazó lehetsz és a távoli jövőből írkálod a kommenteket :)

2016.06.06. 20:32:14

@KalmanBlog:

"Például még te sem lennél tökéletes példakép"
Nem tökéletes példaképről beszéltem!
Hanem tök egyszerű, átlagembertől is elvárható dolgokról.
(Ebből is látszik, hogy nem én látok feketén-fehéren, hanem te.)

Amit már írtam, de bemásolom:

- IQ teszt (átlag, vcagy picit átlag feletti érték)
- EQ teszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Kognitív tesztek (min. átlag emberi érték elérése)
- Kreativitásteszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Személyiségteszt (min. átlag emberi érték elérése)
- Vezetői- és munkatársi kompetenciateszten való megfelelés
- CPI avagy MMPI teszteken való megfelelés
- Fizikai felmérés (futás, fekvőtámasz, felülés, úszás)
- Pszichológussal való beszélgetés
- Stressztűrés, problémamegoldás, konfliktuskezelés és vezetői képességek gyakorlati mérése

Csak szólok, hogy ennek jó része még a sima rendőröktől, katonáktól is elvárás. Sőt, néhány tekintetben jóval magasabb szinten. És lőn, mégis képes rá rengeteg ember.
Igazából semmi extra nincs benne.
Annyit várok csak el, hogy:

- Legyen picit átlag feletti IQ-ja.
- Legyen egy átlagos szellemi színvonala
- Ne legyen lelki problémás, veszélyes
- Legyen egy átlag emberi fizikuma
- Ne legyenek szenvedélybetegségei
- Értsen a szakmájához
- Képezze magát folyamatosan

Ebben semmi különös nincs. Ha ennek megfelel egy pedagógus, akkor tökéletes. Van ilyen? Nincs. Pedig nem sokat várnék el tőlük.

.

"A példákat nem egy embertől veszi az ember, hanem összecsipegeti"
Igen, ez így van.
VISZONT KURVÁRA NEM MINDEGY, HOGY EGY PÉLDÁBÓL MENNYI VAN!

- Ha 10 pedagógusból 3 dohányzik (mert ma annyi van dohányos), akkor 10 gyerekből is 3 dohányozni fog. És lássuk, mi is az eredmény? A mai 16 évesek negyede nikotinfüggő. Gratulálok!
- Ha 10 pedagógusból 8 nem sportol (ahogy ma is így van), akkor 10 gyerekből 8 sem fog sportolni. És mi az eredmény? Már az általános iskolás gyerekek negyede-harmada túlsúlyos. Gratulálok!
- Ha 10 pedagógusból 3 frusztrált, akkor 10 gyerekből 6 problémás lesz. Mennyien is vannak? Összeszámolni is kevés.
- Ha 10 pedagógusból 9 nem tud még tanítani sem (mert nem tud, ez biztos), akkor az összes gyereknek mozgásszervi problémája lesz, túlsúlyos lesz, megutálják a legtöbb tantárgyat, frusztráltak lesznek, depressziósok lesznek, és még sorolhatnám a káros hatásait annak, ha napi 6-8 órára leültetünk egy gyereket a padba. Mennyi ilyen gyerek is van? Könyörgöm, ki sem látszunk belőle, baszod!
Folytassam?

Bizony a pedagógusok felé elvárás kell(ene), hogy legyen, hogy legalább alap dolgokban hozzon egy átlag szintet, plusz ne legyenek káros hatásai a gyerekre, meg értsen a szakmájához. Ez nem sok, ez csak az alap. De még ezt sem hozzák.

Tehát cseszheted, ha az egyik tanárod bármilyen is volt, ha a többi nem volt az.
Ráadásul a tanáraival szemben az ember elfogult. Láthatóan te is az vagy. Sőt, tovább megyek: én is az voltam. Imádtam iskolába járni, kedveltem a tanáraimat, stb. Meg voltam győződve arról, hogy amit tettek, azt jól csinálták. Nekem is voltak jól tanító tanáraim. Nekem is voltak olyan tanáraim, akiktől átvettem példákat, és még sorolhatnám a hasonlókat ahhoz, amit te írtáll. Másfél évtizede még én győzködtem az embereket arról, hogy az az oktatási rendszer, amiben felnőttem, az nagyon jó.

De tudod, azóta sokkal jobban értek a pedagógiához, a gyerekek fejlődéséhez, a pszichológiához meg a kapcsolódó dolgokhoz. Ráadásul láttam alternatív megoldásokat, amiket te valószínűleg nem. És most már tudom, hogy amit csinálnak, az nem hogy nem jó, hanem kifejezetten ártalmas. Most már tudom, hogy nem hogy nem jó a tanárok többsége, hanem kifejezetten káros a gyerekekre nézve.

.

"De persze ez mind "hozzá nem értő barom" volt"
Igen, mert beültetett egy terembe téged, ahelyett, hogy úgy oktatott volna, hogy könnyebben megtanuld (meg közben ne csessze tönkre az egészségedet). Most vagy azért nem csinálta úgy, mert nem értett hozzá (és akkor emiatt nem alkalmas pedagógusnak), vagy pedig azért, mert ugyan tudta volna, hogy hogy kell, de mégis szart rá (és akkor meg azért alkalmatlan pedagógusnak).

.

"mert te kinyilatkoztattad, hogy mindezt lengőtrapézon kellett volna csinálniuk"
Semmi ilyesmit nem írtam, pláne nem lengőtrapézt.
és még én látom feketén-fehéren a világot... :)

_Neville 2016.06.06. 20:47:21

@zombigyilkos: Senki nem sír, csak a tényeket közöltem. :) Amúgy egyetértek veled, hogy emelni kéne a követelményeket, de a jelenlegi társadalmi és anyagi megbecsültség mellett ezzel csak azt érnéd el, hogy alig maradna valaki a pályán. A minőséget meg kell fizetni, ebben az oktatás se kivétel. Ellenkező esetben eleve más szakmát választ a jelölt (főleg, ha férfi), vagy pályát módosít, aki már odament és alkalmas lenne, lévén a jó tanársághoz olyan skillek kellenek, amelyek az élet más területein is gyakran hasznosíthatóak. S ha más területen ezt sokkal jobban megfizetik, akkor a szent őrülteken kívül tényleg csak a kitartott menedzserfeleségek engedhetik meg azt a luxust, hogy 40 évig ott maradjanak.

DennisVT1 2016.06.06. 20:53:43

@Deansdale:
"Az MGTOW filozófia magja az, hogy a saját szabályaid szerint éld az életed; ne sorold a saját céljaidat, érdekeidet, elveidet másoké alá."
+
"Nem hiszem hogy ismersz akár egyetlen igazi MGTOW-t is, mert a férfiak 99%-a még ma is mások elvárásai szerint él. Tanulj, dolgozz, házasodj, csinálj gyereket, gürcölj rájuk, tegyél félre a temetésedre. A férfiak 99%-a ezt a tervet követi"

De ezt a tervet is kell gyakorlatilag követnie ha családot alapít. És én erre mondtam Kalmannak, hogy aki házas családos, az már eleve nem lehet MGTOW. És nem azért, mert ezt kizárja valami szabályrendszer, hanem pont azért, mert követned kell a jelenlegi standard ffi életpályát.
Amire persze ha Kalman azt mondja, hogy de ő ezt is AKARJA, ez az ő útja saját elhatározásból, akkor máris MGTOW lesz? A férfi ismerőseim messze túlnyomó része ezt követi, és senkit sem kényszerítettek semmire. Most akkor ők MGTOW-k vagy sem?

Deansdale 2016.06.06. 21:25:32

@DennisVT1: Nyilván nem álomvilágban élünk, vagyis ha olyan dolgokra vágysz amihez pénz kell akkor dolgoznod kell. Ennyiben igaz, hogy a társadalom által preferált férfisorsot valamilyen szinten követni kell. Ha ez alól is ki akarsz bújni akkor lehetsz remete vagy bűnöző...

Nade önmagában az, hogy dolgozol, pénzt szerzel és ételt teszel a szeretteid elé még nem megalkuvás, mert egy normális férfi ezeket magától is akarja (előbb vagy utóbb). A lényeg az, hogy a saját terveid szerint menjenek a dolgok. Ne azért házasodj mert a barátnőd már nagyon sír érte, ne azért legyen gyereked mert a feleséged ketyegni hallja a biológiai óráját, ne add el a motorod hogy családi autót vegyél, ne hagyd magad szexszel manipulálni, ne add fel az álmaidat csak azért mert családod lett, stb. Látszatra nagyon kicsi a különbség, filozófiailag viszont óriási, hogy igáslóként hajtanak mások a saját érdekükben, vagy a saját utadon viszed magaddal a nőd és a gyereked. Egy MGTOW férfi azt csinálja amit helyesnek gondol, ő a mérték saját maga számára, és olyan nőt választ maga mellé aki ezt elfogadja, sőt, aki ezt pozitívumként éli meg. A nők vágyják a férfi dominanciáját, bár ugyanakkor nyilván nyomják az elbétásítást is tudat alatt, a shit teszteket, stb. Egy MGTOW típusú férfi nem enged a saját dominanciájából.

A modern férfiak túl sok kompromisszumot kötnek, túl sokat engednek el a saját álmaikból. Nem urai a saját életüknek, hanem szolgái másokénak.

Papíron érthető az a gondolat, hogy ha nincs nő az életedben akkor egy manipulációs lehetőséggel kevesebb, de egy magára valamit is adó férfinak nem ez a megoldás. Ha úgy sikerül végigélned egy életet hogy elbújtál a kihívások elől akkor nem sikeres voltál, csak gyáva. Az MGTOW típusú férfi ha úgy érzi hogy párkapcsolatot akar, akkor párkapcsolatot épít, és nem érdekli hogy a nők manipulatívak. Inkább világossá teszi a csajának, hogy neki minden körülmények között saját élete van, amihez a nő csatlakozhat utasként ha akar, de ha véletlenül viták kerekednének a kormányzás körül akkor utilapu. Egyes nők egója egyáltalán nem bírja ezt, másoké kifejezetten élvezi, úgyhogy a trükk megtalálni azt a nőt aki kompatibilis az MGTOW létformával.

Azt lehetetlen bárkiről is megítélni, hogy otthon a családjában milyen párkapcsolati dinamika uralkodik, így azt is lehetetlen megmondani, hogy ki felel meg ennek a filozófiának és ki nem. Az az egy biztos, hogy aki szerint az MGTOW a magány útja az totálisan félreértette az egész témát. A történelem legnagyobb MGTOW-ja Dzsingisz Kán volt - a saját életét élte ahogyan neki tetszett, és mégis volt felesége meg gyerekei :) Próbálta volna csak neki bemagyarázni valaki, hogy ha a saját útját akarja járni akkor kerülnie kell a nőket... :D

2016.06.06. 21:28:18

@_Neville:

"jelenlegi társadalmi és anyagi megbecsültség mellett"

"jelenlegi társadalmi és anyagi megbecsültség mellett"

1. Társadalmi megbecsültség:
A mai pedagógusi karnak azért nincs társadalmi megbecsültsége, mert az évtizedek alatt a mai söpredék lehúzta a színvonalat. A legtöbb szülő tökéletesen érzi, hogy többségük egy nulla. Egy csoportnak a társadalmi megbecsültsége nem attól függ, hogy rámondjuk, hogy na most megbecsülünk titeket. Hanem attól, hogy mit tesznek és hogyan teszik.
Érdekes, hogy a tűzoltóknak igen jó a társadalmi megbecsültsége. Miért? Pedig nem kapnak magasabb fizut, ráadásul a munkájuk is nehezebb. Mégis becsülik őket. Nem tán azért, mert ők rendesen végzik a munkájukat? Ja de.
De régebben a tanárokat is megbecsülték, pedig akkor sem voltak olyan nagyon eleresztve pénzügyileg. Nem azért emelte meg egy tanár előtt a kalapját a legtöbb ember, mert a tanárnak magasabb volt a fizuja. Hanem azért, mert a tanárok többségén volt mit tisztelni.

Ma hogy tiszteljek egy dohányzó, elhízott malacot, aki még a szakmájához sem ért, és egy épkézláb ötlete nincs arra, hogy a gyerekeket hogyan lehetne jobb módon tanítani?

.

2. Anyagi megbecsültség:
Hiszed vagy sem, de a pedagógusok a közszféra egyik legjobban fizetett rétege. Általában többet kapnak, mint az ápolók. Holott könnyebb a munkájuk. És az ápolókat valahogy mégis jobban megbecsüli a társadalom (bár ott is vannak vadhajtások, ez tény). Nem mondom azt, hogy nem kereshetnének jobban a pedagógusok, de azért azt sem mondanám, hogy annyira szarul lennének fizetve.

.

"alig maradna valaki a pályán"
Ez sem igaz.
Érdekes, hogy a rosszabbul fizetett katonáknál, tűzoltóknál meg rendőröknél (na utóbbiak sem a társadalom legmegbecsültebb rétege, ezt azért valljuk be) van ember.

Mondok egy érdekességet.
/Kedvenc példám erre, mert már mások is jöttek ezzel. :) /
A francia idegenlégióban a katonák kevesebbet keresnek, mint a sima francia hadseregben. Sőt, a légiós valójában kevesebbet keres, mint egy hétköznapi munkás Franciaországban. Ha kimész Fr.o-ba munkát vállalni, rövid időn belül többet kereshetsz, mint egy légiós. És nem kell Francia Guayanába menned pókokat enni, meg krokodilokkal birkózni, sem Szomáliába lövöldözni.
Itthon is lehetsz katona, és csinálhatsz hasonlót, mint a légiós odakint. Sőt, ha esetleg kalandra vágysz, akkor kimész az USA-ba tengerészgyalogosnak, vagy más országba katonának (több helyre mehetsz), és nem csak a légióshoz hasonló kalandjaid lesznek, de még fizud is több lesz.
Miért akar mégis mindenki légiós lenni?
Miért van az idegenlégióban 20X-os túljelentkezés?

Nem a fizu miatt.
Hanem azért, mert az egy elit!
Letettek valamit az asztalra, nevük van, elismertségük van.

Ha a pedagógusi szakma követelményeit emeled, és eléred, hogy ott is egyfajta elit legyen (a társadalom elitje), ahová nehéz bekerülni, mert megszűrik, hogy ki kerülhet be, akkor bizony ott is túljelentkezés lesz. Akár még a mai fizuk mellett is.
Az embereket nem csak a pénz motiválja ám a munkavégzéshez! Nagyon számít az is, hogy milyen csapatba kerül az ember, kik közé, és hogy milyen nehéz oda bekerülni. És ez éppen a férfiakra igaz inkább.

Ráadásul én nem feltétlen úgy képzelem, hogy fiatalok legyenek pedagógusok. Persze nem mondom azt, hogy ne lehessenek, hiszen nyilván nem a kor számít, hanem az alkalmasság. Viszont nem zárnám ki az idősebb generációt sem erről a szakmáról. Sőt, ösztönözném őket erre!
Pl. ott vannak mindjárt a fegyveres szervek. Valljuk be, a mai 65 éves nyugdíj-korhatárral egy tűzoltó nem fog tudni a nyugdíjig kivonulgatni. Egy részük kiképző lesz, vagy esetleg kap valami papírtologató melót (amire persze nincs szükség, mert csak a pénzt viszi). De az összeset nem lehet berakni irodába meg kiképzőnek.

De miért ne lehetne egy részük pedagógus???
Persze nyilván az a része, amelyik alkalmas rá. Adott egy tűzoltó, aki nem csak sima tűzoltó, hanem mondjuk 40 éves korára már alsóbb parancsnoki szinten dolgozik. Nyilván 20 év vonulás után eléggé megcsömörlik, kezd kiégni. (nem volt régen véletlen a korai nyugdíj, Más szakmákban is ki lehet égni, nem hogy az ilyenben.)
Egy ilyen ember, ha a tűzoltói hajtást nem is bírja már, a tanári szakmát még simán bírhatja. Eleve megfelelt a pszichikai és hasonló teszteken, fizikailag tűzoltónak is alkalmas (ergo átlag feletti a fizikuma), embereket vezetett, van élettapasztalata, és talán káros szenvedélye sincs. Esetleg még nevelni/motiválni is tud.

Eleve egy más jellegű munkát végezhet, így a váltás miatt nehezebben ég ki. Emellett nem 0-kilométeres senki, hanem egy meglett ember, élettapasztalattal (akár kalandos élettel is).
Vajon melyik lehet jobb pedagógus? Melyik nevelheti jobban az életre a gyereket? Egy kezdő tanár tapasztalat nélkül, vagy egy 40 éves 'harcos', hosszú évek tapasztalatával, akire a gyerekek felnéznek?
Egyet találhatsz.

Persze nem azt mondom, hogy nem kellene emelni a pedagógusok fizetését. De először a követelményt kell emelni, és utána lehet a fizut is.

DennisVT1 2016.06.06. 21:58:25

@Deansdale: "Egy MGTOW férfi azt csinálja amit helyesnek gondol"

Megmondom őszintén ez nekem megint visszás, mert elég gyakran lesz szakadéknyi különbség aközött, hogy mit gondolsz helyesnek, és aközött, hogy mit szeretnél, mit akarsz. Ha nem esik egybe a kettő, és azt teszed, ami a helyes, akkor rögtön nem a saját utadat járod. Mondok egy tök saját példát a közelmúltból. Megbeszéltem egy programot a - lassan mondhatni - barátnőmmel pár nappal előre. Nem volt más program, volt kedvem vele menni, nyilván szeretek időt tölteni vele. Aztán felhívott egy régi focis csapattársam, hogy pont aznap, pont akkor lenne egy foci, amire jó lenne, ha el tudnék menni. Ezerszer inkább lett volna kedvem a focihoz, de azt éreztem helyes döntésnek, hogy tartom magam az eredetileg megbeszélt dolgokhoz. (Sok minden megmaradt apám tanításai közül, de leginkább az a gondolat, hogy egy férfi annyit ér, amennyit az adott szava ér). Akarni viszont mást akartam volna csinálni. De úgy viszont nem lehet egy értelmes kapcsolatot akarni, és fenntartani, hogy ilyenkor kiugrálsz a megbeszélt dolgokból.
Erre mondom azt, hogy már egy komoly barátnő is (hát még a család, gyerek kombó) igen sokszor lehetetlenné fogja tenni, hogy igazán a saját utadat járd, és most akkor nem olyasmiről beszéltem mint te: esküvő, gyerekvállalás ideje, motor eladása, stb. Hanem egy teljesen mindennapos szituációról.
Nem tudsz úgy (és nincs is értelme) magad mellé tenni egy másik embert, később egy harmadikat negyediket, hogy le ne térj a "helyes" döntések miatt a saját utadról. Hogy mindig úgy éld az életed, ahogy te akarod. Ha pedig nem kötsz kompromisszumot semmiben, akkor előbb utóbb úgyis útilapu kerül vagy rád, vagy a csajra...

"úgyhogy a trükk megtalálni azt a nőt aki kompatibilis az MGTOW létformával."

Ez most redpill lesz, de minden nő (na jó: elég sok nő) kompatibilis az MGTOW létformával, ha elég nagy a különbség a javadra SMV-ben. Ha elég alfa vagy, akkor minden szart elnéznek neked (lásd a saját írásod Elvisről), ha viszont nem, akkor mindenért 3 nap rikácsolás a jutalmad. Viszont ez a férfiak 90%nak nem opció, és ennek a 90%nak a 99%a soha nem fogja megtalálni azt a nőt, akivel ez működni fog. Ergo az igazán komoly kapcsolat és család az esetek messze túlnyomó részében kizárja az MGTOW létformát. (avagy annyira alá kell választanod, amiért már nem éri meg) És mondom: nem azért zárja ki, mert ez a "definíciója" az MGTOWnek, hanem mert nem lehet a kettőt párhuzamosan jól csinálni.

Dzsingisz Kán pedig olyan kibaxott nagy alfa volt, hogy azt csinált, amit akart, és úgyis bepisilt tőle minden nő. Ugyanennek a mai negatív híres megfelelője Chris Brown, aki hiába verte kétszer bucira Rihannát, az még akkor is visszament hozzá... Így persze lehetsz MGTOW... és akár házas is.

Azért lássuk be nem véletlen számít egyfajta MGTOW "bibliának" a Men on Strike. A férfiak 98%a vagy nem képes igazi MGTOW (félmegoldásnak meg mi értelme?!) lenni, vagy végeredményben komoly kapcsolat nélkül marad.

2016.06.07. 08:17:12

@Deansdale:

„Nem tudom melyik cikkre gondolsz, valószínűleg nem olvastam mert éppen a szünetemet tartottam.”

Szerintem erre a cikkre gondolt.
www.ferfihang.hu/2014/03/31/ferfiak-akik-a-maguk-utjat-jarjak/

„A történelem legnagyobb MGTOW-ja Dzsingisz Kán volt - a saját életét élte ahogyan neki tetszett, és mégis volt felesége meg gyerekei.”

Hmm, ezt nem hallottam még történelem órán! :)

Deansdale 2016.06.07. 08:27:49

@DennisVT1: Nézd, én tudom hogy te nem vagy enyire szőrszálhasogató, mi a fene az ami miatt ezt ennyire nem szeretnéd megérteni? :D

"elég gyakran lesz szakadéknyi különbség aközött, hogy mit gondolsz helyesnek, és aközött, hogy mit szeretnél, mit akarsz"

Ez a mondanivaló lényegét nem igazán érinti; a lényeg az, hogy a döntés a sajátod legyen, és ne azért hozd, mert valaki azt várja, mert beleszégyenítettek, mert valaki durcás lesz ha nem az ő kedvére teszel. Az csak látszólag hiba az algoritmusban, hogy akadnak döntéshelyzetek mikor két fontos dolog között kell mérlegelni - ilyenek mindig vannak az életben, akár MGTOW-nak nevezi vlaaki magát, akár nem.

Ha te azért maradtál a nőddel szervezett program mellett mert nem akartad megbántani a csajt, vagy kellemetlenséget okozni neki, akkor az nem volt MGTOW döntés. (Bár ettől nem dől össze a világ :) Ha azért maradtál az eredeti program mellett mert úgy érezted hogy az előre egyeztetett tervek visszamondása olyasmi lenne mintha megszegnéd a szavad, akkor MGTOW döntés volt. A lényeg hogy a döntéseid saját magadból induljanak ki, ami nem egyenlő az önzéssel, hanem a saját elvek, saját értékrend követését jelenti. Amikor mások érzelmeit, mások vágyait helyezed a magadé fölé, akkor válsz igáslóvá.

Az az emberi élet velejárója, hogy nem lehet minden vágyat kielégíteni, és hogy belső kompromisszumot kell keresni az önzőség és a szilárd értékrend között. Erről szól a fenti sztorid is. Egy MGTOW férfi ezt a kompromisszumot a SAJÁT vágyai és a SAJÁT értékrendje között keresi. Egy modern férfi viszont a nője és a társadalom értékrendjét ütközteti magában a nője és a társadalom vágyaival, amik között aztán felőrlődik és kiég, mikor évtizedekkel később ráébred hogy teljesen feladta önmagát mások érdekében.

"minden nő (na jó: elég sok nő) kompatibilis az MGTOW létformával, ha elég nagy a különbség a javadra SMV-ben"

Magyarul 8 fölött egy nő sem az, mert ott lehetetlen nagy különbségnek lenni, hacsaknem te 10-es skálán 12-es vagy :D Viccet félretéve, persze, a nők ösztönszinten passzív természetűek és alkalmazkodnak a férfihoz, de ez változó mértékben igaz. Van aki túl egoista (feminista) vagy túlságosan nagy hangsúlyt helyez a barátnők, rokonok "tanácsaira", akik aztán jól megmondják neki hogy ne legyen olyan pasival aki nem nyalja a seggét. Amúgy viszont persze, a bétáknak nincs más jó választása, mint tanulni és fejlődni az alfává válás irányába. Egy lúzer csak magányosan lehet MGTOW, ami valójában csak a vereség takargatása, és ez egy gerinces férfinek nem opció. Le kell fektetni a célokat, aztán annyit fejlődni hogy elérhetővé váljanak. Akinek HB10 kell feleségnek az az egész életét az alfásodásnak szentelheti, de ha ezt azért csinálja mert ez a saját célja, akkor nyugodtan lehet MGTOW. Ha sakkmester akarna lenni akkor azt kellene tanulnia, nincs ezek között semmi különbség.

"nem lehet a kettőt párhuzamosan jól csinálni"

Nem könnyű, az tény, de nem tudom ki találta ki hogy az életnek könnyűnek kell lennie :) Aki tökös az amúgysem erőlteti folyamatosan a very easy fokozatot, néha fel kell menni akár very hard-ig is - ott nagyobbak a jutalmak :) Garancia semmire nincs az életben, a sors bármikor tökönrúghatja a legszebb életet vagy legszebb tervet is. Nem az eredmények tesznek MGTOW-vá, hanem az ahogyan megéled a dolgokat. Tökéletesen lehetséges, hogy a feleséged egyszercsak le akar lépni, dehát ez akkor is megtörténhet ha nem tartod magad MGTOW-nak. A különbség annyi, hogy egy átlagos béta könyörög, alkudozik, még jobban feladja magát a válás elkerülésére, míg te azt tudod mondani, hogy ha vége hát vége, ez egyben érdekes új dolgok kezdetét jelenti.

Nézd, nem tudom már hogyan újrafogalmazni, hogy a lényeg a következő: azt csináld amit te akarsz, és ne azt amit a neten olvastál. A nőd elvárásai helyett a men on strike elvárásait követni pont ugyanaz a baromság, sőt, még rosszabb. Az alapelv félelmetesen egyszerű, s talán pont ezért annyira érthetetlen: aki a saját útját járja az a saját szabályai szerint él, amiket nem a feleségétől, nem társadalomtól, és nem az internetről importál. Az MGTOW, nyilván te is tudod, a "men going their own way" rövidítése, ami arra utal, hogy minden férfinek saját útja van, ami KÜLÖNBÖZIK minden más férfiétól, mégpedig azért mert minden férfi egyéniség, SAJÁT vágyakkal, SAJÁT értékrenddel. Ezt nem lehet általánosítani, nem lehet belőle szabályokat vagy kereteket faragni, mert azzal pont az alapgondolatot szúrod tökön. Van akinek a saját útja a szelíd motorozás kapcsolatok nélkül, van akié meg a 3 feleség és 8 gyerek. Nem mondhatod senkire hogy nem a saját útját járja csak azért mert nem felel meg valami gyökér kapcsolatellenes álfilozófiának.

Ez az irónia csúcsa egyébként, "szabadság" feliratú táblákból kerítéseket építeni. A "csináld amit akarsz"-ból hogy lett "kövesd ezt az utat"?

KalmanBlog 2016.06.07. 11:08:08

@DennisVT1: "Ez most redpill lesz, de minden nő (na jó: elég sok nő) kompatibilis az MGTOW létformával, ha elég nagy a különbség a javadra SMV-ben. Ha elég alfa vagy, akkor minden szart elnéznek neked (lásd a saját írásod Elvisről), ha viszont nem, akkor mindenért 3 nap rikácsolás a jutalmad."

Én ezzel nem értek egyet. Szerintem akármilyen SMV-jű is a nőd mindenképpen tovább húzod a kapcsolatban MGTOW felfogás mellett. A 3 nap rikácsolás éppen annak lesz a jutalma, aki már néhányszor a saját kerete helyett a nőét követte - bekerült a béta dobozba, és aztán próbál kitörni. De aki folyamatosan a maga útját járja - ami útra magával viszi a nőjét - attól pontosan ezt várják el utána is.

Tehát nem az van, hogy akkor engedheted meg magadnak, hogy a saját utadat járd, ha nagy az SMV előnyöd, hanem épp fordítva. Ha kisebb, vagy nincs SMV előnyöd, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy becsicskulj, mert egyből kiszagolja a nő, hogy jobbat is foghatna.

Mme.Brioche 2016.06.07. 13:31:15

hehe... nagyon jó poszt :-DD a könyvesblog mindig is ki tudott hozni a sodromból a hülyeségeivel meg az arroganciájával (már ez a mottó is, nagyon gáz), látom nem vagyok egyedül :-D

Deansdale 2016.06.07. 14:00:50

@Mme.Brioche (FR): Rég láttalak... Írkálsz valahol mostanában?

Mme.Brioche 2016.06.07. 14:24:33

@Deansdale: á, olvasni is alig van időm, nagytakarítom a házat, nincs idő netezni, az utolsó szöszig mindent átmozgatok és átselejtezek, csak néha lerogyok kicsit pihenni, olyankor szoktam kicsit olvasgatni :-)

2016.06.08. 13:09:37

@KenceFince:

Mondd, miért jó neked, hogy egy ilyen ócska fasiszta szukát reklámozol? Mazochizmus? :)

KalmanBlog 2016.06.08. 14:14:21

@KenceFince: A vicc az, hogy az antifeminizmus egyetlen elemét sem cáfolja, csak a szóhasználat nem tetszik neki, ezért máshogy foglamazza meg. Ezenkívül gyűlöli a szexre vágyó, de nem alfa férfiakat - ők csak húzzák a társadalom igáját, de várjanak érte semmit. Ahogy a nagy könyvben meg van írva: AWALT.

KalmanBlog 2016.06.08. 16:03:21

@KenceFince: Elnézést kérek Deansdale-től az offtopikért, de nem bírom ki. Ha zavar nyugodtan töröld ki!

Magyarul:

"valamilyen önkéntelen (értsd: nem akart, nem PUA-képzésen elsajátított, nem mű-) testbeszéden keresztül" - olyan régóta gyakorolja a domináns pozíciót, hogy mire én megismerem már rutinból menjen.

"Bocsánat a nem épp píszí kifejezésért: az kell a nőnek, hogy a férfi ne legyen nyomi. Legyen én-ereje, ne üvöltsön róla a frusztráció, a megfelelni akarás, a szexéhség, az örök próbálkozás ráégett szerepe." - randi előtt kurvázzon egy kiadósat.

Ahogy Rollo Tomassi mondja: a nők nem a küzdelmet akarják látni, hanem az eredményt. Akármilyen kemény is az élet, úgy kell tenni, mintha erőfeszítés nélkül lennénk sikeresek.

KalmanBlog 2016.06.09. 14:40:46

@DennisVT1: Valóban érthetőbb egy kicsit a fogalmazása, de nekem valami oknál fogva mégis Tomassi a kedvencem. Nem tudom megmondani, hogy miért.

Deansdale 2016.06.10. 23:06:45

@-JzK-: Nem teljesen elvetélt cikk ez, csak nem lát elég mélyre, meg hát alapvetően nőközpontú gondolkodású aki írta. Viszont vannak benne érdekes dolgok, lehet holnap írok rá valami válaszfélét.

2016.06.20. 07:37:24

@Deansdale:

Az alábbi kommentet találtam, amelyben a komment szerzője kimondottan negatív véleményét fejti ki az MGTOW-ról. A legrosszabb az, hogy a bíráló antifeminista, és ellenszenvvel viseltet a feminizmus iránt. (Egy feminista kritikát be sem raknék az oldalra.)

„Persze mielőtt tovább osztanám ezt a díszes bandát, a korrektség jegyében azért meg kell említenem a másik oldal “lúzer brigádját” is. A férfiak is voltak sajnos annyira hülyék, hogy ahelyett, hogy ezt az egész barom “mozgalmat” ignorálták volna úgy az elmúlt 10-20 évben (vagy mióta nem hajt semmilyen hasznot… XD), helyette az ő “nők által elárult” rétege is kitermelte a maga “klubját”, mégpedig a Men Going Their Own Way mozgalom zászlaja alatt: www.ferfihang.hu/2014/03/24/mi-a-fene-az-a-mgtow/

Gyakorlatilag az egész alig több, mint masszív nőgyűlölet, a férfiakat a másik nem ellen való uszító “hadjárat”, ami persze egyszersmind predesztinálja is, hogy az életben ne legyen normális kapcsolatuk semmilyen nővel, hiszen akiben eleve nem bízol, hovatovább gyűlölöd, azzal nehezen tudsz akár csak baráti viszonyt is kialakítani, nem hogy élettársit/szerelmit. Igazából az egészet úgy képzeljétek el, mint ami Usteam fórumon megy a csajos topicban, csak ezek külön nevet és logót is csináltak maguknak. XDDDD Amúgy az üzenet körülbelül annyi lenne, hogy “ne menj annyira a farkad után, hogy hagyd magad mindenféle baromsága belevezetni a nő által”, csak éppen nem értem, hogy ezt miért nem lehet egyénként művelni, miért kell ehhez is külön mozgalmat alapítani? Amúgy egyik haver is “belépett” ebbe, ő sem tudta nekem elmagyarázni, hogy miért kell így “toborozni”, illetve miért reklámoznak egy amúgy tök normális viselkedést (értsd: akármilyen szerelmes vagy, azért ne hagyd magad elnyomni) úgy, mintha ők találták volna fel a spanyolviaszt, valamint miért fokozzák ezt fel irreális mértékben. (Szal egy MGTOW-s szerint minden nő valami pénzéhes démon, aki csak a pénztárcádat akarja, ha pedig mégis hajlandó hozzád menni, valójában már a válásra készül, hogy vihesse a gyerekeket és persze mindennek a felét. Szal “kissé” előítéletes egy társaság…

2016.06.20. 07:40:48

Valamiért nem rakta be a másik linket. Na mindegy, eme (amúgy remek) cikk alatt van a komment (vagyis komment-részlet):
peter1989.wordpress.com/2016/06/10/a-feminista-jobban-tudja-avagy-az-a-csodas-kettos-merce/

Deansdale 2016.06.20. 08:18:58

@Ahasverus: Az a gond, hogy az MGTOW sok esetben csak kibúvó olyanoknak akik nem tudnak csajozni. Ez nem üres vád, sajnos első ránézésre is azonnal látható. Kb. olyan a helyzet, mintha valaki indítana egy mozgalmat a luxusautók utálatára, és a tagok 90%-a csóró lenne, akiknek semmi esélye luxusautót birtokolni. A kívülállók nyilván észreveszik az ilyesmit és teljesen jogosan mondják, hogy ezeknek a szerencsétleneknek csak savanyú a szőlő. Persze ennek az MGTOW eredeti ideájához semmi köze.

Akik az MGTOW "értelmes" tömegbázisa lehetnnének, vagyis akik ténylegesen a saját útjukat járják, azok általában nem foglalkoznak az MGTOW mozgalommal, mert az nem tud adni számukra semmit. Akinek ez magától értetődő életforma, annak az MGTOW mozgalom olyan mint a "levegőt lélegzők klubja". Miért kellene hogy érdekelje őket ilyesmi? Amúgyis, ahogy fejtegettem fentebb, ez nem valódi mozgalom, és amint szabályokat fektetnek le hozzá azonnal elveszíti az értelmét. Aki a saját útját járja az hülye lenne magára venni a félreértett MGTOW korlátozásokat, ezzel csak fölösleges bilincseket tenne a saját kezeire. Paradox módon az MGTOW mozgalom pont azokat idegeníti el akikről a leginkább szól az egész, azzal, hogy kodifikálni akar egy viselkedésformát a "saját út" definiálására. Ezt pont azok fogják azonnal elutasítani akik ragaszkodnak a saját útjukhoz. Kissé túlragoztam ezt a kérdést de szeretném ha tényleg mindenki megértené, és ha többféleképpen mondom el talán többen átlátják...

Viszont a blabla a nőgyűlöletről csak a szokásos baromság - nincs abban semmiféle gyűlölet ha valaki felméri, hogy a modern világban a kapcsolatok többsége üres és anyagias, és sajnos több stresszel jár mint örömmel. Mindenkibe jó mélyen bele van vésve hogy gyanakvással szemléljen mindent ami a nőkkel szemben kritikus, így a jogos észrevételeket is ösztönösen gyűlöletnek bélyegzik. Ennek jó lenne véget vetni, csakhát a társadalom teljes reformja kellene hozzá, amire a közeljövőben nem látok sok esélyt :)

Az is beszédes, ahogy a válások után kiégett férfiakat egyszerűen félresöpri, mintha ott nem is létezne valódi probléma, csak ezek a hülye faszik elkúrtak valamit és most cinikusan oltják a fiatalokat. Észre kellene venni, hogy ezek az emberek valódi problémákról beszélnek, amivel a társadalom egyáltalán nem foglalkozik - pont mint az ilyen kommentelő kretének. Ugyan, ne légy paranoiás, házasodj csak meg, aztán ha 40 évesen hajléktalanná válsz és sosem láthatod többet a gyerekeid akkor így jártál, biztos te basztad el, kussolj és ne rontsd el a fiatalok kedvét a házasodáshoz. Aki így gondolkodik az valójában egyáltalán nem gondolkodik, csak löki a süket szöveget. Amíg a családjogi törvények ennyire férfiellenesek addig teljes létjogosultsága van az olyan mozgalmaknak amik a férfiakat figyelmeztetik a veszélyekre. Sőt, kifejezetten szükségszerű hogy a férfiak végre "öntudatra ébredjenek" és véget vessenek ennek az állapotnak. Amíg a többség vak addig a törvényhozás semmit nem fog újítani az érdekünkben.

Pillanatragasztó (törölt) 2016.06.21. 11:41:38

Zimbardo és társszerzője az egész könyvben azon kesereg, hogy mivel a férfiak nagy része láthatatlan a nők számára, szegény nőknek kevés minőségi férfi jut - és ez természetesen főként a férfiak hibája. A jó öreg nőcentrikus szemüveget egyetlen pillanatra sem tudja letenni, és talán egy félmondat erejéig sem hajlandó megemlékezni a láthatatlan férfiak problémáiról, legfeljebb pejoratívan említi ezt a csoportot. A könyv marad a jól bevált receptnél: a férfiak problémáival csak azért és csak akkor kell foglalkozni, ha az már a nőkre is negatív hatással van.
Valahogy nem igazán lett kifejtve, hogy a házasság fogalmának kiüresítésével a nők mennyire érdekeltek lettek a család szétverésében, illetve az is aránytalanul kevés hangsúlyt kapott, hogy a ennek következményeként a férfiminta hiánya milyen káros hatásokkal van a fiúgyerekek fejlődésére. Olyan érzésem volt, hogy a könyv fele a pornó és a játékok ostorozásáról szólt, tudathasadásos módon azokat a "Tünetek" és az "Okok" fejezetben is analizálva. Nem is folytatom, annyi probléma van ezzel a könyvvel, hogy nem nagyon érdemes elolvasni. Semmi újat nem mondott, viszont az anyag durván féloldalas, végletesen elfogult.

És ami levágta a biztosítékot:
"Már rögtön a kezdetekkor, alig pár nappal születése után sok amerikai fiúgyermek esik át körülmetélésen. Ezt a folyamatot némelyek a nemi szervek megcsonkításához hasonlítják, ugyanakkor az amerikai fiúk többségénél még ma is erőltetik ezt a beavatkozást."
A nemi szervek megcsonkításához hasonlítják némelyek. Aha, az igen. Ha levágunk a gyerek nemi szervéből egy darabot, mert a perverz, rothadó elméjű anyukának úgy jobban tetszik a csecsemőpöcs, az per definíció a nemi szerv megcsonkítása. Vagy mégis hogyan definiálják ezek a gyengeelméjűek a nemi szerv megcsonkítását? A férfi nemi szerv nem is nemi szerv!? Vagy ha levágják egy teljesen egészséges és működőképes részét, az nem csonkítás!? Az ilyeneket a nyakuknál kéne megcsonkítani, úgysem esne le semmilyen hasznos szervük.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.06.21. 13:49:49

@Pillanatragasztó:

Maga a kötet fölsorol szinte minden problémát férfiszemszögből, amit akár itt Dean, akár a Férfihang stábja a túloldalon kielemzett már.

A könyv recenziói azok, amik félreérthetőek, és szinte már előre kiforgatják az egészet, hogy az embernek kedve se legyen elolvasni. Mondanom sem kell, a recenziókat nők írják.

zriff 2016.06.21. 16:47:41

@Pillanatragasztó: A férfi körülmetéléshez nem mernek sokan elítélően hozzászólni mert rögtön rájuk sütik a náci kártyát, pedig ez főleg vallási kérdés. Orvosi esetben csak olyankor szabadna ezt alkalmazni, amikor már nem segítenek a kenőcsök egy fitymaszűkületnél, csak is akkor. Mekkora egy abszurd világ. Ekkor gondolkodom el, hogy ha így védik, akkor ezzel az erővel nyugodtan visszalehetne hozni az egyiptomi vallást, hiszen ott is volt körülmetélés. Lehetne rögtön építeni a templomot, szobeknek, anubisznak, ozirisznek meg a többi istennek.
süti beállítások módosítása