HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @VT 135: "Dean, itt nem az anyagi szint, ahol gondok vannak, ezért a változást sem ott kell keresni, nem ez a kulcs!" Amiről beszélsz arra az emberek 99%-a szervileg képtelen, úgyhogy olyan érzésem... (2018.11.20. 17:10) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • don Fefinho: @Frederick2: Meglehet. A lényeg, hogy szerintem kell állam, csak nem ekkora. Minél nagyobb a nem önkéntes újraelosztás, annál kontraproduktívabb. (2018.11.20. 15:48) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Frederick2: @don Fefinho: "Az ő extremitásuk az anarcho-szindikalizmus, ami ugyan elviekben az államot is eltörölné a szabad verseny nevében" Te az anarcho-kapitalistákra gondolsz. Az ő elméletük, hogy telje... (2018.11.20. 15:31) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • don Fefinho: @Frederick2: Őőő... pillanat, pontosítok. Én a libertariánusokra gondoltam, ami azért a jelenkori baloldaliságtól eléggé messze van. Az ő extremitásuk az anarcho-szindikalizmus, ami ugyan elviekbe... (2018.11.20. 15:18) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Madarász Henrik: @csi szi: Nem normális a fickó, nálunk nem lesz semmilyen marxista fordulat és máshol sem, csak a kultúrmarxizmus tombol, sajnos. (2018.11.20. 15:12) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Utolsó 20

A magyar kultúra napjára

2018.01.18. 17:14 Deansdale

A minap hallottam egy dalt, gyerekek énekelték élőben, és eléggé szíven ütött. Mit tegyek no, magyar vagyok, és nem szégyellem. Arról ahogy én hallottam nincs felvétel, de van száz másik verzió a youtube-on, például ez:

Gondolom vannak akiknek ismerős, állítólag volt valami mozgalom körülötte, de az én életemből kimaradt. Nem is ez a lényeg, hanem hogy a szöveg darabkáit hallva nekem a neten kellett rákeresni, mi is ez voltaképpen - és mit ad Isten, az első találatok között ott volt a Nyest, vagyis vérbalos antimagyar nyelvészeink. Rögvest rosszat sejtettem, de még ez sem készített fel eléggé arra a tömény nemzetellenes indulatra, amit ott találtam a dallal kapcsolatban.

Nem tudom, hogy a 40 év orosz megszállás, vagy az azóta tartó (ugyanúgy balos) liberális ámokfutás hozta létre nálunk azt a szubhumán fajt, amelyik a magyarsággal kapcsolatos bármiféle pozitív érzelemre azonnali, zsigeri gyűlölettel reagál, de ideje lenne ezeknek visszavonulni, vagy eltakarodni olyan égtájak felé, ahol nem kell a mucsai magyarsággal naponta érintkezniük. De egyelőre még itt vannak, sőt, ők magyarázzák a nyelvünket, múltunkat, kultúránkat. Színtiszta szégyen, bazmeg.

Számomra az érthetetlenség határát súrolja, hogy hogyan képes valaki nem megérteni ennek a kezdeményezésnek, ennek a dalnak az üzenetét, hogy miért kezd el kötekedni és mocskolódni amikor azt hallja, hogy valaki magyarul álmodik.

Úgy érzem a 2. VH utáni viszonylagos nyugalomnak hamarosan vége európában - az elkényelmesedett nemzeteknek újra fel kell vennie a kardot, mert a tollforgatók elárultak minket. Nem örülök ennek, ahogy gondolom egyetlen normális ember sem örül a konfliktusnak, de mit lehetne tenni? Akik a vérünket akarják nem fognak önként meghátrálni, sőt, amíg emberi szóval próbáljuk meggyőzni őket csak fokozzák erőfeszítéseiket. Az agresszió hiányát gyengeségnek látják, ugyanakkor vannak annyira aljasok, hogy már akkor visítanak, mint malac a kés alatt, amikor még a fene sem bántja őket. Ez is csak egy eszköz a trükktárukban a mi szivatásunkra. Jönnie kell egy megtisztulásnak, mert annyi öngyűlölet, dekadencia, megosztottság gyülemlett már fel a társadalmainkban, hogy elapasztja az élni akarásunkat, a szó szoros értelmében a pusztulásba visz minket. Ha nem vesszük fel a kardot kiírjuk magunkat a történelem színpadáról, mint az ókori rómaiak, akik ugyanezt az utat járták be. Előbb jött a jólét, abból a tunyaság, az erkölcsi hanyatlás, a gyermektelenség, a széthúzás, végül a barbároknak már csak rá kellett taposni az egészre, és az szétmállott, mint egy belülről rothadó rumbatök. Az iszlám világ már húzza a jelmezt a barbárok szerepének betöltésére, de talán van még időnk tenni valamit. A haladó européerek és egyéb férges szellemű öngyűlölők célkitűzéssé dagasztott degenerációjával szemben a fentebb hallható dal olyan fényes tisztaságot képvisel, ami jelzi, hogy még nem tudtak mindent kiirtani, amiért küzdeni érdemes.

81 komment

Címkék: magyar magyarság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and me 2018.01.18. 17:38:39

:) kimaradt nekem is, de nagyon szép dal, megkönnyeztem. És nem csak New Yorkban vagy akárhol, ... itthon is áll az üzenete.

GABOR2 2018.01.18. 17:49:00

Hiányoztál Deansdale, welcome back!

"Ha nem vesszük fel a kardot kiírjuk magunkat a történelem színpadáról, mint az ókori rómaiak, akik ugyanezt az utat járták be."

Amikor vége lett a Nyugati részének akkor ott már multikulti volt. Maga a császár is lehetett nem római és a határon átengedtek sok migránst, hogy majd azok védik majd a határokat a többiektől cserébe.

"Jönnie kell egy megtisztulásnak, mert annyi öngyűlölet, dekadencia, megosztottság gyülemlett már fel a társadalmainkban, hogy elapasztja az élni akarásunkat, a szó szoros értelmében a pusztulásba visz minket."

Biztos jönni fog. Viszont én nem csak a migráns dologban látom a hanyatlást, hanem abban, hogy mindent digitalizálunk és netre kötünk, úgy hogy nem bírjuk megvédeni ezeket a rendszereket. Így kilopják tőlünk a tudást, ami elvileg még előnyünk lehetne. Viszont még ennél is tovább megy már a dolog. Nem tudom olvastad-e, egy EMP támadás esetén egy éven belül meghalna az amerikaiak 90%. Ennyire függünk a technikától.

ujtechkor.blog.hu/2017/10/17/kihalas_szelen

A másik amiről nemrég olvastam és totál kiakaszt. Atomfegyverek vezérlése van internetre kötve, úgy hogy hackerek tudják befolyásolni, akár elindítani fegyvereket.

ujtechkor.blog.hu/2018/01/16/mar_ilyen_is_van_hackelheto_atomfegyverek

Én ezekben is egy öngyilkos hajlamot látok sokak részéről.

GABOR2 2018.01.18. 17:50:57

És hogy mennyire szeretik az átlagemberek a multikultit:

pestisracok.hu/meglepo-belgak-mar-nem-erzik-otthon-magukat-sajat-orszagukban/#comment-227631

A belgák kétharmada már nem érzi otthon magát.

Aurelius Respectus 2018.01.18. 18:02:38

A nyugatiak a 1945 óta tartó folyamatos agymosás eredményeként már úgy leépültek szellemileg, hogy szerintem már menthetetlenek, vsz úgy fogják végezni mint a délafrikai fehérek, akik önként mentek a vágóhídra, talán Dél-Amerikában fogunk találni 100 év múlva néhány országot, ahol még fehér emberek élnek.

GABOR2 2018.01.18. 18:47:27

@Aurelius Respectus: Ha a fehérek száma egy kritikus szint alá csökken, mivel tőlük függnek sokan mások, gyakorlatilag, ingyen eltarják őket és életképtelenség állapotában élnek, ha nem lesz fehér ember hullani fognak ők is mint a legyenek. Gondolj csak arra nem lesz aki új gyógyszereket fejlesszen ki, vagy a mezőgazdaság magas kihasználtságát biztosítsa. Nem lesz kereskedelem.

GABOR2 2018.01.18. 18:50:43

"Jönnie kell egy megtisztulásnak" Attól tartok ez egy nagyon veres folyamat lesz mint inkább sima megvilágosodás. És hullani fog mindenki: keresztény, ateista, LMPG-s vagy mik, liberlális konzervatív, zsidó és bizony a muszlimok is.

Aurelius Respectus 2018.01.18. 19:03:08

@GABOR2: Majd Kína fog uralkodni a világ felett, ahogy az angolok a 19.században, aztán ha elkezdik mészárolni valamelyik országban a kolóniájukat, jól megbombázzák őket.

Barbaarb 2018.01.19. 07:36:07

@GABOR2:

Kétségtelen, hogy el vagyunk kényelmesedve, de nem gondolom, hogy áram nélkül ennyien meghalnának. Biztos nagyon sokan, de ennyien nem, mert egyrészt (újra) feltalálnák magukat, másrészt meg közösségekbe tömörülnének, és úgy nagyobb eséllyel túlélnének.

GABOR2 2018.01.19. 10:56:54

@Barbaarb: Nem tudom, ez a kongresszusi meghallgatásra meghívott szakértők véleménye.

GABOR2 2018.01.19. 11:02:22

@Aurelius Respectus: Kínában is az elmúlt időben hihetetlen nagyságban nőt az adósság ami majd nagy gond lesz. A lakosság ott is öregszik. Bár lehet úgy lesz mint mondod, de meg kell majd küzdenie vagy megállapodnia az USA-n kívül Oroszországgal, Indiával egy csomó kisebb, de azért nem keves lakossággal bíró országgal. Míg az USA-nak két oldalán víz , plusz Mexico és Kanada. Kínaiaknak nehezebb lesz.

GABOR2 2018.01.19. 11:03:50

"Rögvest rosszat sejtettem, de még ez sem készített fel eléggé arra a tömény nemzetellenes indulatra, amit ott találtam a dallal kapcsolatban."

Szerintem ez is úgy működik, hogy vannak emberek akiket direkt ezért fizetnek.

KalmanBlog 2018.01.19. 12:09:21

@Barbaarb: Nem az a probléma, hogy az emberek ne tudnának újra megtanulni tüzetrakni, kunyhót építeni, vagy akár vadászni. Az a probléma, hogy a mai népsűrűség csakis a mai hatékony gazdasággal tartható fenn. Egyszerű eszközökkel kisebb lenne a termés és nem jutna elég kaja mindenkinek. Vagy ha fával kellene fűteni, elfogyna az összes fa hamar.

Az emberek jelentős része tehát függ a gépektől, az infrastruktúrától.

Nekem az idei év egyik célja egyébként pont az, hogy felkészüljek az infrastruktúra kimaradásra, hogy ne fagyhassunk meg, ne halhassunk éhen.

KalmanBlog 2018.01.19. 12:18:16

Hogy a topikhoz is szóljak, pont ma reggel mutatta a feleségem, hogy egy ismerőse kiposztolta ezt a videót.

Az a szívbemarkoló benne, hogy pont egy külföldre házasodott nő, akinek a gyereke távol magyarországtól maximum alapszinten fog megtanulni magyarul, és szinte biztos, hogy ő már semmit nem fog továbbadni a magyar kultúrából. Ne legyen így, de ez a legvalószínűbb.

Most megnézve nekem eszembe se jutott, hogy ez a külföldön élőkről szólna, szinte már ott tartunk, hogy itthon is külön figyelmet kell fordítani rá, hogy átadjuk a magyar kultúránkat. De szerencsére rengeteg jó példát is látok, vannak jó iskolák, jó közösségek. Aki számára fontos, az megtalálhatja a helyét. Úton útfélen látni címereket, kopjafákat, nemzeti témájú szobrokat. Ebben a korban végre újra együtt örülhetünk, hogy magyarok vagyunk. Ne hagyjuk, hogy elrontsák a kedvünket, vagy letérítsenek az utunkról!

Frederick 2018.01.19. 16:40:10

Megmondom őszintén: nem kifejezetten fogott meg a dal, se a szövegével, se a zenéjével. Egy a tucatból - számos ilyen dalt írt már a Kárpátia, a Kormorán, az Ismerős Arcok. Ezzel persze nem gyakorlok felette ítéletet, vitathatatlanul pozitív az üzenet, kell is az ilyen.

Nálam hazafiság témájában inkább az ilyen műalkotások vannak hatással:
www.youtube.com/watch?v=V5u_zjBWI2k

Van egyébként weboldal is.
oroksegunk.net/

Védnökei:

Potápi Árpád János
nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Szabó Péter
Paks város polgármestere

Hamvas István
Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója

Az impresszum szerint a weboldal a Média Paks Kft. munkája.

JÉ, FIDESZ!

Érdekes, hogy azok a politikusok tartanak lelki fröccsöt a hazafiságról, akik már 8 éve elmélyítik az MSZP által elkezdett rombolást az oktatásban és az egészségügyben.

Szerintem jobban jártál volna, Dean, ha inkább az Ismerős Arcoktól teszel be egy dalt.

Deansdale 2018.01.19. 16:53:44

@Frederick: Kicsit fojtogatónak találom, hogy a fideszgyűlölők mindenben a fideszt keresik, és ha sikerül megtalálni akkor nyilván azonnal be is indítják a fikázást. Tudod ezzel az a fő baj, hogy ha a fityisz véletlenül jót csinál, akkor ti a jót is fikázni fogjátok. Egyébként a dal állítólag valami ifjúsági nyári táborban született, orbánbasinak semmi köze hozzá, ahogy az atomerőműnek sem. De jó lenne végre a lényegre figyelni a hülyeségek helyett...

Deansdale 2018.01.19. 16:56:21

@Frederick: Radnótira hivatkozni meg egy kicsit erős ebben a szövegkörnyezetben, mintha az óvodás kisfiad rajzára azt mondanád, hogy nem rossz, de Rembrandt szebbet alkotott. Hja.

Frederick 2018.01.19. 17:04:58

@Deansdale:

Mondjuk ezt a kommentet találtam az általad bírált Jánk István-cikk alatt:

"Csalódott vagyok, hogy a cikk szerzője (aki nyilvánvalóan igyekezett alapos munkát végezni) nem nézett egy kicsit alaposabban utána a mozgalomnak. Így fogalmaz: "e dalnak akkor lenne igazán értelme, ha a határon túli magyarokhoz, például a felvidékiekhez, kárpátaljaikhoz, vajdaságiakhoz szólna." Azért azt érdemes tudni, hogy 2013-ban Paks-Cseresznyéspusztán, a határon túli magyar középiskolások táborában született a dal (tehát nem megrendelésre), pontosan azért, mert azoknak / azokról szól, akiket " tényleg fenyeget az a veszély, hogy elveszítik nyelvüket." 2015-ben klip készült az Örökségünkhöz (paksi kezdeményezésre), amelyet Paks mellett három testvérvárosban: a kárpátaljai Visken, az erdélyi Kézdivásárhelyen és a felvidéki Galántán forgattak. A dal refrénjét viski, kézdivásárhelyi és galántai gyerekek éneklik, összesen mintegy háromszázan. (oroksegunk.net). Közülük sokan vendégeskedtek ősszel Pakson, és egy egész város hallgatta meghatottan a dalt az ő előadásukban. Úgy vélem, hogy nem is kell ezt magyarázni, érdemesebb a szándékot (a magyarság megtartására irányuló szándékot) nézni, mert ez a dal szeretettel készült." (TN)

Ha ez igaz, akkor sem hízelgő az a FIDESZ-re nézve. Hazafias érzelmű emberek létrehoznak valamit, nemesebb célok érdekében. És nem telik bele kis idő, megjelennek a lejárt erkölcsiségű fideszes politikusok, hogy felhasználják azt a saját nemtelen céljaikra. Másképp hívhatnám úgy is: élősködés. Kb. amit a rákosista és kádásrista komcsik tettek József Attila-életművével: felhasználták, más néven élősködtek rajta.

Frederick 2018.01.19. 17:08:43

@Deansdale: "a fideszgyűlölők"

Mármint én? Hadd pontosítsak!

Én fidesz-, emeszpé-, eszdéesz-, elempé-, együtt-péem-, liberálisokpártja-, negyedikköztársaság-, kétfarkúkutyapárt-, déká-, momentum-, jobbikgyülölő vagyok. Igazából ide rakhatod az összes politikai pártot.

glinolid 2018.01.19. 17:31:40

Láttátok már Jordan B. Petersonnal készült legutóbbi interjút?

www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54&t=1437s

Érdemes megnéznetek. Egy komment a videó alatt:

"22:59 - Feminism.exe has stopped working."

som tam 2018.01.19. 19:20:48

@Frederick:
Hat nem lehet tul jo neked, ha ez az erzes van a kozpontban.

Free Helicopter Rides 2018.01.19. 21:16:33

@glinolid: A nőnél elég rendesen beakadt a lemez, és amikor logikus érvekkel szembesülve a kognitív disszonancia tarthatatlan mértékűvé fajul, egyszerűen lefagyott. Utána már autopilot üzemmódban, az interjúalany valaszait értelmezni sem próbálva támadja azt személyeskedéssel.
Dr Peterson meg többször olyan szépen húzza bele a csőbe, hogy azt tanítani lehet. Nem véletlen a végén a mosolya.

kiknekX 2018.01.20. 14:22:15

Van Jókai Annának az a regénye, a Szegény Sudár Anna, pár éve olvastam.

Az van benne, hogy Erdélyben egy 46 éves nő mekkora sznevedéllyel tanítja az unokáját a magyar identitás megőrzésére, szívét lelkét beleteszi, és mindig rá is bízzák a kisfiút, (akinek az anyja román) és egy nagyon erős, sznevedélyes érzelme van a gyerek felé (mindenki, a férje is stb, a perifériára szorul), foglalkozik vele, míg a román nagymama (az ő interpretálásában) le se szarja és ezt így áttételesen (napló formában van megírva) kissé idegesítően fúrja. S aztán, ahogy a gyerek nő, egyre inkább kapocslódik a román dolgokhoz, megszereti a román nagymamát, román iskolába iratják s ő összeomlik.
Az elején ilyen kcisit irritáló figura az asszony de a végére nagyon megrázó, katartikus. És áll és nézi, hogy a gyerek a román barátaival beszél, focizik s rájön, hogy el kell engednie. De azért a fehérló fia mesére emlékezni fog.

som tam 2018.01.21. 02:59:26

@glinolid: Errol az elemzesrol nem tudtam levenni a szemem:
m.youtube.com/watch?v=PXJeghw-cRk

glinolid 2018.01.21. 22:04:36

@Free Helicopter Rides: @som tam: Na, én most dobtam egy hátast:

Channel 4 News has called in security specialists to analyse threats made to presenter Cathy Newman following her interview with a controversial Canadian psychologist who has attracted a following among the “alt-right.”

Ben de Pear, the editor of Channel 4 News, said Newman had been subjected to “vicious misogynistic abuse”. Having to call in security specialists was a “terrible indictment of the times we live in”, he said.

www.theguardian.com/society/2018/jan/19/channel-4-calls-in-security-experts-after-cathy-newman-suffers-online-abuse?CMP=share_btn_tw

Barbaarb 2018.01.22. 13:34:09

@KalmanBlog: Én ezt értem, csak sokallom a 90%-ot.

VT 135 2018.01.22. 17:13:58

@KalmanBlog:
"Egyszerű eszközökkel kisebb lenne a termés és nem jutna elég kaja mindenkinek."

Ez tévedés. Ha elővesszük az ősi tudásokat és kombináljuk az új tudásokkal, akkor sok minden megvalósítható. Permakultúrával pl. ugyanannyi élelmiszer megtermelhető, mint egy intenzív mezőgazdasági művelésű öko-sivatagban. Emellett nem teszi tönkre a földet, hanem együtt él vele. Emellett nem századannyi tápanyagot tartalmaz, mint a ma megtermelt növények többsége. Töredék locsolást, vagy annyit sem igénye. Persze munkaigényesebb, de mi ezzel a gond?

som tam 2018.01.24. 03:43:09

@glinolid:
Jopofa:
m.youtube.com/watch?v=1CrSmlsbgZw
Es amikor analizaljak Cathy Incompetent Newmant (az elso fel ora):
m.youtube.com/watch?t=807s&v=TK2-xYyNpYk

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.01.24. 09:21:43

@glinolid: Hatalmas beszélgetés! :-)
Bár értenék angolul annyira, hogy végig értsem miről van szó. Amúgy tipikus, hogy a femináci riporternő a 100 felsővezetőben lévő férfitúlsúlyt hozza elő, még véletlenül se az építőiparban lévő vagy mocskos és szar munkát végzők közötti férfitúlsúlyt...

som tam 2018.01.24. 15:33:36

@Sipi81:
Jo ez a fazon. Itt az muszlimokat tamogato feministakrol egy benyogese:
www.youtube.com/watch?v=wCIMOncHfTA&t=14s
"unconscious wish for brutal male domination..." (06:30 utan)
Hatalmas!

Barbaarb 2018.01.25. 09:28:50

Ezzel a polkorrekt Oscar-jelöléssel kapcsolatosan várok tőled egy cikket Dean!
Én nem értek a filmkritikához, de visszataszító, hogy ilyen nyíltan nem a teljesítmény alapján döntenek.

Deansdale 2018.01.25. 14:56:13

@Barbaarb: Nem követtem az eseményeket, csak annyit láttam futólag, hogy van valami magyar vonatkozású dolog a jelölések közt, de még azt sem tudom micsoda. Ha tényleg van rá igény utánajárhatok, de a magyar filmélet nálam végetért kb. a Kontrollal :)

Barbaarb 2018.01.26. 07:49:55

@Deansdale:

Nem magyar a vonatkozásra gondoltam, hanem a nemi és etnikumi válogatásra, ami felülírta a szakmaiságot. Már még a transzneműekre is figyeltek:

index.hu/kultur/cinematrix/2018/01/25/kiket_szivattak_az_oscar-jelolesekkel/

Deansdale 2018.01.26. 16:42:56

@Barbaarb: Manapság ez számít normálisnak, már nem is tudom hogy mit lehetne még hozzáfűzni. Ennyi, a nyugati kultúra beszart, és erőszak nélkül valszeg nem is fogjuk tudni visszafoglalni a holdkórosaktól.

Deansdale 2018.02.01. 07:02:35

@mintaszel: Hamarosan írok valamit, ami a kérdéseidre választ ad, de ennek a vitának nem itt van a helye.

Deansdale 2018.02.01. 17:32:29

@som tam: @-JzK-: Best video ever:

www.youtube.com/watch?v=RwbMdfdrIV8

Mondjuk nem árt hozzá egy kis gamer háttér.

KalmanBlog 2018.02.28. 12:32:06

@Sipi81: A témához annyit tennék hozzá, hogy a rádióban azt mondták, hogy _ha lenne pénz_ akkor még sokkal többféle és pontosabb vizsgálatot is megcsinálnának.

Hogy is lehetséges, hogy nincs rá pénz? A kérdés költői.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.02.28. 14:56:31

@KalmanBlog: Én míg be nem bizonyosodik az ellenkezője még azt is el tudom fogadni, hogy valóban egyszerűen csak nem jutott rá több pénz és nem az őstörténet eltitkolása miatt. Viszzont engem ez a másik dolog nem hagy nyugodni, hogy most már mindenáron le akarják tagadni a finnugor őshaza elképzelést. Vannak otthon régi történelemkönyveim, amiben a 20 évvel ezelőtti "hivatalos" történelem van leírva, majd utánanézek azokban ennek az egésznek. Mert én is finnugor származásra nem pedig nyelvrokonságra emlékszem iskolai tanulmányként, de lehet hogy rosszul. És most folyamatosan letagadják, hogy ilyen nem is volt soha, mindig csak nyelvrokonságról volt szó.

zriff 2018.02.28. 16:31:14

@Sipi81: Ez igaz. Én is úgy tanultam, hogy az uráltól jöttünk.

Ha érdekel a magyar őstörténet itt van ami még nem a sablonokat nyomja: oshon.blog.hu/

Deansdale 2018.02.28. 16:36:40

@Sipi81: "engem ez a másik dolog nem hagy nyugodni, hogy most már mindenáron le akarják tagadni a finnugor őshaza elképzelést"

Ez a legocsmányabb orwelli tagadása a nyilvánvaló igazságnak. Vannak akiknek elbírja a bőr a képén, hogy tudatosan lehazudják a napot az égről, mert bíznak benne, hogy ha elég ideig nyomják a hazugságot akkor előbb-utóbb mindenki elfelejti az igazat. Elképesztő világban élünk.

Egyébként érdekes, hogy mennyien támadják azt az elképzelést, hogy őslakosok vagyunk itt, esetleg a hunok rokonai, de ezek az emberek arra már nem mondanak semmit, hogy akkor szerintük mi az igazság, kinek a rokonai vagyunk. A finnugor elméletből feltűnően és nagyhangúan, ugyanakkor gerinctelenül hazudozva (ők sosem állították amit tegnap állítottak) kihátráltak, de paradox módon mégis tovább védik ezt az elméletet azzal, hogy minden más elméletre fröcsögnek és acsarognak. Kimondani már nem merik, hogy ők még mindig a megcáfolt uráli hülyeségben hisznek, sőt, ha kell nyilvánosan tagadják, de a viselkedésük másról árulkodik.

csi szi 2018.02.28. 22:05:14

@Deansdale: Nézd lehet azt gondolni, hogy Reguly Antaltól kezdve mindenki zsidó-habsburger ügynök volt, aki "finnugrista", a felvetés a "halszagú rokonságról" anno is nagy indulatokat
váltott ki, talán Jókai mondta, hogy "fing is meg ugrik is". :)
Azt is lehet gondolni, hogy az összes nyelvész magyarellenes összeesküvés része, aki a magyar nyelvet az uráli nyelvcsaládba tartozónak tartja (nem csak az általatok homogén cionista fészekként leírt MTA-ban vannak ilyenek), csak hát az a helyzet, hogy ti vagytok azok, akik igazából semmit sem tudnak, csak mindenáron és dühödten tagadni akarjátok az általatok megalázónak érzett "finnugor elméletet". Mert a magyar az igenis Über-Herrenvolk, a legősibb nép ezen a Földön, mit ugrálnak a zsidók az ötezer évükkel, mi tízezer évesek vagyunk, minimum! Nem gáz azért ezzel a hiper-túlkompenzált kisebbrendűségi komplexussal élni? Csak kérdezem... Mert akkor mi a f.sz van, ha egy uráli nyelvű nomád társaság jött be ide a 9. szd.-ban, és összeolvadt a helyben találtakkal? Vagy netán az avarok voltak azok a helyben találtak, és az ő nyelvük volt az "ősmagyar" valójában, ahogy László Gyula gondolta? (Árpádék meg törökök?) Ne zavarjon, hogy a honfoglalást is tagadod már, mert kitaláltad, hogy a magyar az ősemberből fejlődött ki a Kárpát-Medencében? Ez már a román, szlovák stb. elmebetegek szintje, akik ugyancsak ezt állítják az ő népükről.

csi szi 2018.02.28. 22:10:27

@KalmanBlog: A zsidók nem engedik, hogy bebizonyítsák, hogy hétszer csavarodott szíriuszi DNS-ünk van igenis. :(

zriff 2018.03.01. 09:01:37

@csi szi: Te vagy az elmebeteg. Az úgynevezett hivatalos történelem gyakorlatilag szart se ér, mert tele van olyan dolgokkal amiket még az úgynevezett jók, bölcsek valójában csak a győztesek írtak, és azokat megkérdőjelezni szentségtörés. de valójában sokkal de sokkal döbbenetesebb az igazság.
Lásd pl. en.wikipedia.org/wiki/The_Jesus_Mysteries

Mia and me 2018.03.01. 09:09:45

@csi szi: :) de csak azért nem engedik, mert nekik is ;-).. :D

Mia and me 2018.03.01. 09:19:37

@csi szi: "mi tízezer évesek vagyunk, minimum! Nem gáz azért ezzel a hiper-túlkompenzált kisebbrendűségi komplexussal élni?"

.. tök mindegy hányezer évesek vagyunk... nem ez a lényeg. hanem hogy míg az akármelyik nemzetnek elő van kaparva mindenféle hőstörténet meg származási vonal, addig a mienk kb. úgy van felvázolva, hogy mindig más népnek "hívnak" - és nincsenek összekötve a láncszemek. Ezáltal a mi történetünk minimum 3/4-e más népek történetébe van beillesztve, vagy úgy van egy egy láncszem megemlítve a történelemben, hogy "...és akkor ez a nép elsüllyedt nyom nélkül..."... aztán persze tök ugyanott lesz egy más megnevezésű, tök ugyanazt a kultúrát képviselő "nomád" nép,...

Akit érdekel - manapság már nem olyan nehéz utazni mint akár 3-400 éve, lehet menni kutatni a gyökereket.

csi szi 2018.03.01. 12:58:04

@zriff: Aha, akkor tudom hogy az eredeti Zeitgeist film készítői honnan vették ezt.

csi szi 2018.03.01. 13:01:24

@Mia and me: Szerintem a magyarság történelme a honfoglalástól elég jól ismert és folytonos, az előttre viszont nem sok támasz van, csak legendák köde. Persze lehet azonosítani a magyarokat az avarokkal, hunokkal, türkökkel (valami bizánci császár írt róluk, a történészek szerint valójában magyarokról), onogurokkal stb. Mindenesetre ha magyarok éltek volna itt pl. a római időkben, annak csak maradt volna nyoma a feljegyzésekben.

zriff 2018.03.01. 13:04:37

@csi szi: Idióta. Ennek sokkal nagyobb irodalma van mint amit te el tudsz képzelni. Írd be jesus never existed a keresőbe.

Mia and me 2018.03.01. 15:13:49

@csi szi: "annak csak maradt volna nyoma a feljegyzésekben."

:) milyen feljegyzésekre gondolsz?... amiket : mivel - kik - és hová írtak? :)

(a mosoly ellenére a kérdés komoly és beugratós is )

csi szi 2018.03.01. 16:21:40

@Mia and me: Beugratós? A rómaiak írtak azért ezt-azt, így tudunk róla, hogy kortársaik voltak a germánok, kelták stb.

csi szi 2018.03.01. 16:24:05

@zriff: Tudom, meg a középkor is kitalált mi? Egyébként lehet, hogy nem létezett, csak nem logikus, hogy egy utólagos összeesküvés fabrikálta. De persze Buddha létezésére sincs bizonyíték, sem más vallásalapítókéra. Lao-Ce (Laozi) pl. a jelenlegi tudományos vélemény szerint egy kitalált figura egyértelműen.

Deansdale 2018.03.01. 16:36:41

@csi szi: "lehet azt gondolni, hogy Reguly Antaltól kezdve mindenki zsidó-habsburger ügynök volt, aki "finnugrista""

Ilyet senki nem gondolt vagy mondott.

Ezzel remélem ezt a gondolatot egy életre lezártuk, és áttérhetünk az érdemibb beszélgetésre.

Ami arról szól, hogy a magyar-finnugor nyelvi rokonság létezik ugyan, de sokkal gyengébb, mint azt a habsburgok által pénzelt Hunsdorfer tálalta a magyar tudományos közösségnek, és erre ma már bizonyítékok is vannak, tehát a legkevésbé sem összeesküvés-elmélet. Sajnos a finnugor elmélet politikává változott, azoknak a rögeszméjévé akik a magyar nacionalizmusban ellenséget látnak. (Mit gondolsz miért sietett elítélő cikket írni az Árpád-házi DNS-tanulmányról az index, a 24, meg az összes balos hírportál?) Nem arról van szó, hogy aki elhiszi a modern tudományos eredményeket az egy nyilasnáci hülyemagyar, hanem arról, hogy akik szerint Sztálintól jobbra mindenki nyilasnáci hülyemagyarnak számít azok körömszakadtukig ragaszkodnak a már megbukott finnugor rokonság elméletéhez POLITIKAI OKOKBÓL. Ehhez nem kell zsidó ügynöknek lenni, ehhez elég ha valaki egyszerű libsi, vagy nevezhetjük ellenzékinek is a jelen állás szerint, ha úgy jobban tetszik. A mandíneren, a 24-en és egyéb portálokon százak okádtak tömény mocskot a komment szekciókban a genetikai kutatások eredményeit ismertető profra, akiknek egyébként halvány lila gőzük sincs se a genetikához, se a történelemhez, őket csak az az egy dolog vezérli, hogy meg kell fojtani minden nacionalizmust, mert az szélsőjobb, nácizmus, sőt, még rosszabb, FIDESZ! Ezeknek a félkegyelműeknek a rozzant elméjében aki nem a finnugor elméletetben hisz az automatikusan orbánista, tehát mocskolni kell és ha lehet elhallgattatni, akkor is ha történetesen genetikus történészprofesszor, aki egy nemzetközi vizsgálat eredményeit magyarázza.

Szóval ne mondd, hogy itt nincs senki ok nélkül a hiteles történetírás terjedése ellen, és az hogy a finnugor elméletet politikai okból védik az csak egy összeesküvés-elmélet. Én a genetikusoknak hiszek, meg úgy általában a tudománynak, ami minden részterületén(!) azt mondja, hogy mi nem vagyunk finnugor származásúak, hanem legalább tízezer éve itt élünk a Kárpát-medencében, a legközelebbi rokonaink a körülöttünk élő népek, és emellett van valami közünk a hun kultúrához is (ami nem egyetlen nép volt, hanem népcsoport). A tudománynak nincs olyan területe, ami ezt cáfolná, a nyelvészetet is ideértve, ami mindössze annyit tud hitelt érdemlően állítani, hogy a magyar és a finnugor nyelvek között van egy nagyon enyhe kapcsolat, amilyen nekünk egyébként számtalan más nyelvvel IS van a latintól az angolig.

"csak hát az a helyzet, hogy ti vagytok azok, akik igazából semmit sem tudnak, csak mindenáron és dühödten tagadni akarjátok az általatok megalázónak érzett "finnugor elméletet""

Szerencséd, hogy nem olvastam végig a kommented mielőtt válaszolni kezdtem, különben nem vettem volna a fáradságot hogy komolyan vegyelek :) Aki az Árpád-házi királyok genetikai vizsgálatára azt reagálja, hogy "ti csak dühödten utáljátok a finneket" az vagy nem egészen épelméjű, vagy fejbúbig merült az ideológiai pöcegödörbe. Felvilágosítanálak, hogy semmi bajunk a finnekkel, és teljesen nyilvánvaló, hogy ők IS a rokonaink bizonyos mértékben, mivel minden embercsoport mindegyik másiknak a rokona, szóval nem határolódhat el senki senkitől. De ez az "általatok megalázónak érzett "finnugor elméletet"" szöveg annyira gagyi, esküszöm hogy bepárásodott a szemem a röhögéstől :D GENETIKA, baszod, GENETIKA. Ha az azt mondja, hogy pápuák és szecsuák leszármazottai vagyunk, akkor azt fogom elfogadni igaznak, de "sajnos" azt mutatja, hogy többtízezer éve itt élő csoportok leszármazottai vagyunk, finnugor gén pedig egy deka sincs bennünk, és már a honfoglalás kori sírokban sem találtak. Ennek semmi köze a nacionalizmushoz, és bocsáss meg hogy atyai jóindulattal ezt kell mondjam, de te vagy a hülye hogy beszoptad a kamu dumát, miszerint aki nem finnugorista az mind náci és finngyűlölő.

Egyébként nem tűnt fel, hogy már az MTA is rég kihátrált a finnugor származás elméletéből? Újabban minden félművelt idióta azt szajkózza mindenhol, hogy a finnugor elmélet mindigis kizárólag a nyelvről szólt, a származásról nem. Úgyhogy valójában te most mit is védesz ellenünk, gonosz nácik ellen? A finnugor elméletet biztos nem, hiszen annak kampó, akkor viszont mi maradt a "hivatalos" oldalon? Nagy büdös semmi. A nyelvi rokonság elméletét védelmezik amíg tudják, azon felül már nem állítanak semmit, csak próbálják elmeszelni és bemocskolni aki porondra mer állni az igazsággal. Tedd föl a kérdést bárkinek akinek akarod, hogy ha őslakosok ill. hun rokonok nem vagyunk, akkor mi igen? Honnan származunk? Van rá egy tízezresem, hogy nem lesznek hajlandóak érdemi választ adni, senki, még az MTA címeres tagjai sem. Nem merik azt mondani, hogy finnugorok vagyunk, más elméletük nincs, az "alternatív" elképzeléseket pedig zsigerből gyűlölik, bár cáfolni nem tudják.

Deansdale 2018.03.01. 16:57:07

@csi szi: "Mert a magyar az igenis Über-Herrenvolk, a legősibb nép ezen a Földön, mit ugrálnak a zsidók az ötezer évükkel, mi tízezer évesek vagyunk, minimum! Nem gáz azért ezzel a hiper-túlkompenzált kisebbrendűségi komplexussal élni? Csak kérdezem..."

Az, hogy egyes genetikai markerekkel jelölt népcsoportok mikor merre jártak a történeti genetika tárgyköre, és vannak róla konkrét fogalmaink. Tudod például megvizsgálták az istállóskői ősember genetikáját, meg a szeleta-barlangi ősemberét is, meg még számtalan más kőkorszaki leletet Magyarország területéről, és mit ad isten, ugyanazok a génjeik mint a mai magyarok háromnegyedének. Az, hogy te erről nem tudsz, nem minket tesz nacionalistává, és kisebbrendűségi komplexusunk sem nekünk van, hanem azoknak akik rettegnek a hun rokonságtól, mert nehogymár kiderüljön hogy a magyarok nem valami jött-ment szarok. TI képzelitek a hun rokonságot "menőbbnek" a finn rokonságnál, engem egyik sem érdekel nacionalista alapon, ugyanis engem az igazság foglalkoztat, nem az, hogy ki mutatna szebben a családi legendáriumban. És ha eddig nem tűnt volna fel, azt is csak egyedül te fröcsögöd itt, hogy a magyar valami kiválasztott nemzet lenne, mi többiek egész kulturáltan elbeszélgetünk arról, hogy a régészek és genetikusok milyen eredményekkel álltak elő az utóbbi időben. A turbósoviniszta turulmagyarjaid csak a képzeletedben élnek, de ott aztán igen életerősen.

"Mert akkor mi a f.sz van, ha egy uráli nyelvű nomád társaság jött be ide a 9. szd.-ban, és összeolvadt a helyben találtakkal?"

Mi a fasz lenne? Semmi. A mi őseink azok akiknek a génjeit hordozzuk, ezen nem változtat semmiféle mentális gimnasztika vagy handabandázás. Te az anyád gyermeke vagy attól függetlenül is, ha a szomszédotokba cigányok költöznek, ha érted mire gondolok. A magyar-finnugor nyelvi rokonságra egymillió lehetséges magyarázat van, az MTA ezek közül egyet favorizál, az összes többiről meg szándékosan nem beszél, mert ezzel a tudatlan hülyékben jól el lehet ültetni a tévhitet, hogy nincsenek is más lehetőségek, csak az az egy.

"Vagy netán az avarok voltak azok a helyben találtak, és az ő nyelvük volt az "ősmagyar" valójában, ahogy László Gyula gondolta?"

Ez is egy lehetőség.

"Árpádék meg törökök?"

Na ez eléggé valószínűtlen, mert semmilyen tudományos adat nem igazolja, viszont számtalan cáfolja.

"Ne zavarjon, hogy a honfoglalást is tagadod már"

Nem zavar, bár nem "tagadom", csak azt mondom, hogy Árpádék nem az Uráltól érkező mongoloid rénszarvashajcsárok voltak. Ahogy a friss genetikai kutatás is megállapította, az Árpád-ház genetikája tökéletesen passzol a mai magyaréba, ami ugyanakkor már cirka 10.000 éve is megtalálható volt itt.

"mert kitaláltad, hogy a magyar az ősemberből fejlődött ki a Kárpát-Medencében?"

Nem áll jól neked ez a bunkó lekezelő stílus miközben olyasmiről beszélsz amiről fogalmad sincs.

"Ez már a román, szlovák stb. elmebetegek szintje, akik ugyancsak ezt állítják az ő népükről."

Ja, és azoknak az elmebetegeknek (akik mellesleg a legközelebbi genetikai rokonaink) tökéletesen igaza van. A legtöbb modern európai nép genetikai markereit olyan kőkprszaki kultúrákra lehet visszavezetni, mint a Gravetti, az Aurignac-i, ésatöbbi. Ismétlem, a te tudatlanságod nem minket tesz nacionalistává.

Ja, aztán hogy a többtízezer éve itt élő kőkori kultúrák népei is jöttek valahonnan még annál is régebben, az egyrészt nyilvánvaló, másrészt a modern népek történetének kutatása szempontjából már abszolút lényegtelen.

zriff 2018.03.01. 17:12:12

@csi szi: A kitalált középkor konteó, de az alapját, hogy a karoling korabeli dokumentumokról már rég kiderült hogy hamisítványok, nem reklámoznak nagyon.

A kereszténységről meg, eredetileg gnosztikus tisztán fikciós tanmese volt. Valakik elkezdték valóságnak venni, az emberek meg hiszékenyek, nőtt a hívók száma, aztán konstantin államvallássá tette, a győztesek meg átírtak mindet amit lehet. pl.

ateistanaplo.wordpress.com/2011/09/09/bart-ehrman-irnokok-akik-megvaltoztattak-az-irast-es-olvasok-akik-errol-nem-tudnak/

Mia and me 2018.03.01. 17:43:06

@csi szi: értem. tehát akikről a rómaiak nem írtak, azok nem léteztek. Meg azok sem akik nem írtak, hanem más módon őriztek hagyományt... Vagy akik olyan módokon írtak, ami egyelőre még megfejthetetlen. vagy épp olyan anyagra amit megevett az idő.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.03.01. 21:56:47

És vajon miért nem jelensz meg nálam, amikor új posztot írsz? Korábban mindig megjelentél.

Fura, hogy nekem is pont most jutott eszembe a magyarkodás. Csak engem a hódmezővásárhelyi újbolsevik polgármester bosszantott fel az EU-s zászló lengetésével.

GABOR2 2018.03.02. 10:52:06

"Mert a magyar az igenis Über-Herrenvolk, a legősibb nép ezen a Földön, mit ugrálnak a zsidók az ötezer évükkel, mi tízezer évesek vagyunk, minimum! Nem gáz azért ezzel a hiper-túlkompenzált kisebbrendűségi komplexussal élni? Csak kérdezem..."

A zsidóknak nincs ötezer évük mármint a "zsidóknak", mert a genetika bebizonyította, hogy ők kazárok...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.03.02. 14:29:26

@GABOR2:

Valami kizárólag anyai ágon öröklődő (mint a kóserség) markert azért mégis bírnak nézni alijázás során. Aztán a fene tudja.

zriff 2018.03.02. 15:28:31

@GABOR2: @don Fefinho: Ha érdekel titeket tudományosan az ilyesmi, akkor itt van ez, valláskritikával foglalkozik: adalek.blog.hu/

KalmanBlog 2018.03.03. 00:06:43

@zriff: Nagyon érdekes írások, köszi a linket!

csi szi 2018.03.03. 14:21:27

@GABOR2: A genetika épp az ellenkezőjét bizonyította, nem kazárok... A kazár elmélet a genetika előttről származik.

csi szi 2018.03.03. 14:22:15

@Mia and me: Persze, igazad van ebben, csak hát ezekről így csak gyűrűk ura-sztorikat lehet költeni, tudni nem sokat...

Mia and me 2018.03.05. 21:32:47

@csi szi: ;-) könyvtárban azért fel lehet lelni dolgokat (népviselet, használati tárgyak díszítése, szövegezése, mondák, mesék, mítoszok, (nép)dalok, versikék)- hogy csak párat említsek amiket lehet kutatni (és utána is lehet olvasni).

A tudás nem összeszedve van, ez igaz. Neked- nekünk kell meglátni a darabokat. Nem kész esszé, amit magolni kell.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.03.13. 22:49:26

@Deansdale: Na egy otthoni könyvben akartam megnézni, de ma más okból Szent Istvánról rendeltem Györffy György könyvét, aki az MTA tagja volt, tehát bízvást lehet "hivatalos"-nak mondani. A könyvet István miatt rendeltem, de nyilván foglalkozik az előtörténettel is. És mit olvasok benne? "Ha ehhez hozzávesszük, hogy a magyar köznép maga is kelet-európai, iránival ötvözött finnugor eredetű, az európai és magyar szembeállítás még inkább vezsít erejéből". Bár nála nem ez a fő vonal, de feketén-fehéren ott van: a magyarság finnugor eredetű. Nem a nyelv, a nép. Ugyanakkor több helyen felmerül nála - mint a fent idézett mondat is mutatja - hogy ő a honfoglaló magyarságot Európa részének tekintette.
Na szóval csak ennyi egyelőre. Még csak belelapoztam a könyvbe.

Deansdale 2018.03.14. 15:54:31

@Sipi81: Amíg a genetika még elenyésző (<1%) TAT-C beütést is csak vért izzadva képes kimutatni a magyarságban (vagy akár a honfoglalókban), addig a finnugor származás kérdése nevetség tárgya. Mivel Györffy meghalt 2000-ben nem tudhatjuk hogy azóta megváltoztatta volna-e a véleményét az új bizonyítékok fényében. Arra persze jók a könyvei, hogy az orwelli mellébeszélést cáfolják.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.03.15. 10:15:42

@Deansdale: Na megnéztem egy 1992-es középiskolai történelemkönyvet. Bár leírják, hogy nagyon kevés a forrás az ősmagyar történelemre, végig finnugor népekről beszélnek. És az is benne van, hogy az őstörténetet nyelvészeti eredmények alapján próbálják meghatározni, amit kiegészít a régészet.
Viszont van egy 1994-es "Magyar történelem gyermekeknek" könyvem is, na az sokkal durvább. Ott semmiféle árnyalás nincs benne, a magyarok nyelvészeti kutatások alapján finnugor népek akik az Uráltól jöttek. Ráadásul bár megemlíti hogy a magyarok nyugati hívásra mentek arrafelé harcolni és adót szedni, mégis rablóhadjáratokról beszél. Na a lényeg, hogy most már kézzelfogható bizonyítékaim vannak. :-)

Egyébként Györffy sokkal óvatosabban fogalmaz, bár nem őstörténetet ír. De az övé valóban profi munka. Inkább nyelvrokonságról ír csak és sokkal árnyaltabb képet ad. Írásával nagyrészt én is ki tudok egyezni, sőt a mai ismereteim alapján is többé-kevésbé jónak tartom (bár ez már egy 2013-as kiadás). Még az Árpádház hun-vonulatát is megpendíti bár ellenérveket is felhoz ellene de az újabb genetikai kutatások ismeretében is azt mondható, hogy közel járt a mai legújabb ismereteinkhez.

Frederick 2018.03.23. 11:48:04

@Deansdale:

Farkas Attila Márton véleménye a hagyományőrzésről
Hagyományőrzés és fogyasztói kultúra
mno.hu/velemeny/hagyomanyorzes-es-fogyasztoi-kultura-2453298

KalmanBlog 2018.03.23. 14:40:14

@Frederick:
FAM csak a szokásosat hozza. Csak beleolvasgattam - több ártana -, de mégis kiszúrtam a tipikus FAM-os cuccot:

"sokakban megszólal a riasztó, a nacionalizmustól való nem alaptalan félelem."

Aki fél a nacionalizmustól, az költözzön Dél-Afrikába Moleenbeck-be, vagy hasonló helyekre. Az egyetlen ami megmenthet minket a kihalástól, az a nacionalizmus. Aki félelmet, ellenséges érzelmeket szít a nacionalizmus ellen, az a nemzet ellensége.

Deansdale 2018.03.23. 16:05:26

@Frederick: Látom hatással volt rá Kassai, hál'istennek :)

Frederick 2018.03.23. 16:11:55

@KalmanBlog: @Deansdale: FAM épp hogy arról beszél, miként lehetne hasznos a hagyományőrzés a magyar nemzet számára.

Az, hogy a nacionalizmus az egyetlen, ami megmenthet, azzal egyetértek.

De hadd kérdezzem meg: melyik nacionalizmus?

Ugyanis nacionalizmus-koncepciókból van több. Az egyik szerint István királyra és a kereszténységre kell alapozni, a másik szerint Koppányra és az ősvallásra. Az egyik szerint a kuruc és az 1848-as hagyományokra, a másik szerint a labanc és a Habsburg-hagyományokra. Az egyik szerint a nacionalizmusnak katolikusnak, a másik szerint protestánsnak, a harmadik szerint újpogánynak, a negyedik szerint ateistának kell lennie. És még sorolhatnám az eltérő nacionalizmus felfogásokat. Az egyik szerint köztársaságpártinak, a másik szerint királyságpártinak kell lennie a nacionalizmusnak.

Na, akkor most mik is a nacionalizmusnak az alapvető fundamentumai?

Amúgy nyugodtan el lehet olvasni a FAM cikket. Ez nem a szokásos ködös cikkei egyike. (Mondjuk a finnugor elmélettel lehetne kritikusabb is, de mindegy.) Emellett Kassai Lajost, a Lovasíjászt épp pozitívan említi a cikkben.

(Amúgy én is azon a véleményen vagyok, hogy Kassai Lajostól több magyar, beleértve engem is, sokat tanulhatna hazaszeretetből.)

Frederick 2018.03.23. 16:12:38

@Deansdale:

"Látom hatással volt rá Kassai, hál'istennek :)"

Láttad a Lovasíjász filmet? Ha igen, mi a véleményed?

KalmanBlog 2018.03.23. 16:47:59

@Frederick: Pont az volna a lényege a nacionalizmusnak, hogy ezeket a hitbéli ellentéteket félre kell tenni és együtt kell működni. De FAM-nak a nacionalizmus félelmetes, úgyhogy ővele nem lehet együttműködni.

FAMot lehet olvasni, de nekem olyan "mint sajtreszelővel maszturbálni". Vagy a rossz oldalon áll, vagy csak sötétségben él. Egyszerűen nem értem meg miért kellene foglalkoznom vele.

Kassai Lajosra felnézek, szerintem is sokat lehet tanulni tőle.

Frederick 2018.03.23. 18:57:34

@KalmanBlog:

"De FAM-nak a nacionalizmus félelmetes, úgyhogy ővele nem lehet együttműködni."

Személyesen ismerem. Ha gondolod, privátban megadhatom az email címét. És akkor felteheted neki a kérdéseidet. (Minden levélre válaszol.) Nacionalistaként kezdte - azóta kissé kiégett, sajnos. :(

Kassai Lajos szilárdabb értékrenddel rendelkezik, mint Farkas Attila Márton. Az tény.

KalmanBlog 2018.03.23. 19:22:37

@Frederick: Nem vágyom rá. Nekem nem szimpatikus, minek keressem a társaságát?

Frederick 2018.03.24. 03:08:43

@KalmanBlog: Visszatérve Kassaira... Elnézegetve a megnyilatkozásait (tele van vele a youtube), az a jó benne, hogy mindenféle ködös filozofálgatás nélkül, érthetően beszél arról, ő mit gondol a hagyományról, és miért gondolja úgy, hogy a hagyomány fontos. Emellett pedig utat mutat egy olyan jobboldali közegben, ahol még mindig dívik a terméketlen szájkarate. Mondhatni, a sok revizionista, legitimista, identitárius, tradicionalista, aki kizárólag eddig a neten volt kemény, megkapta az üzenetet - íme Kassai, lehet utána csinálni! Kassai komolyan gondolja a lázadást a modern világgal szemben, másképp szólva: alternatívát nyújt!

KalmanBlog 2018.03.24. 14:59:05

@Frederick: Lehet úgy is dicsérni valakit, hogy nem rúgsz bele mindenki másba! Kassain kívül is vannak példamutató személyiségek.

A történelmi revízió fontos feladatunk, aki ezen becsülettel dolgozik, azt tisztelem.

A királyság visszaállítása is jó gondolat volna - akármennyire lehetetlennek is tűnik a jelen helyzetben. Mondjuk Habsburg semmiképp ne legyen a királyunk, épp elég bűnt követtek már el ellenünk. De ha Orbán lehetne a királyunk, azon elgondolkodnék.

Frederick 2018.03.24. 15:45:34

@KalmanBlog:

"De ha Orbán lehetne a királyunk, azon elgondolkodnék."

Tudod, van a szervilizmusnak egy olyan foka, ami már fájdalmas. Elhiszem, hogy vannak még emberek, akik hisznek a parlamentáris demokrácia nevezetű lilaködben, és választanak maguknak egy pártot, amiben próbálnak hinni valamelyest. (Én már nem vagyok erre képes, de elfogadom, ha valaki még kapaszkodik ebbe a szalmaszálba.) De amikor valaki ennyire alattvalója lesz egy politikai szektának (FIDESZ), az már valahol szánalomkeltő.

Gondolom, tudsz róla, hogy a Férfihang megpróbálta felvenni a kedvenc pártoddal a kapcsolatot, Isztambuli Egyezmény kapcsán:
www.ferfihang.hu/2018/03/06/orszagos-sztrajkra-keszulnek-a-nok-nonapon-spanyolorszagban/#comment-87247