HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Mia and me: "Amiket mi mondunk hogy "probléma", az is a gyerekeink jövője, az ország sorsa miatt is probléma, nem csak "elviekben"." Az, hogy elvették az mnyp-t, meg az összes többi dolog amit fel... (2018.08.15. 09:01) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • TrollEdomer: @Mia and me: hosszútávon menjenek az emberek önkéntes nyugdíjpénztárba, kommunizmusban ezt nem tehették meg, nekik biztosítani kell a normális nyugdíjat még egy jó ideig. (Jó igen, erre mondhatod, ... (2018.08.15. 08:26) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Nahoten: @glinolid: Látom megérkezett a Fidesz csapat személyedben, hogy védd a mundér becsületét. "... a válság megáll a htároknál..." amit említettél, nem politikai nyilatkozat volt, csak egy vélemény. ... (2018.08.15. 07:17) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • glinolid: @Nahoten: Annyira jól kigondolt volt az mnyp, hogy Bajnaiék voltak azok akik először szorgalmazták azt, hogy aki teheti lépjen vissza a 100%-os állami nyugdíjbiztosítási rendszerbe, mert az sokaknak... (2018.08.14. 23:50) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Nahoten: @glinolid: "Az MNYP megszüntetését Bajnaiék már Orbánék előtt felvetették. A végső lökést köszönd az EU-nak, miután Orbánéknak megtiltották azt, hogy 7% -os hiánnyal tervezzék a következő évi klts... (2018.08.14. 22:15) Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek
  • Utolsó 20

Marvel vs. Marvel

2018.02.10. 13:07 Deansdale

Rögtön egy kitérővel kezdem, hiszen nem is erről akartam beszélni, de sebaj: a progresszív néphülyítés elérte a kívánt hatást, a kisebbségek nyugaton már nemcsak péppé vannak hülyítve, de folyamatos fehér/férfi/hetero/keresztényellenes gyűlöletben izzanak. Ennek legfrissebb megjelenési formájaként a hülye niggerek a neten hőzöngenek, hogy fehér emberek hogyan merészelik megnézni/dícsérni/fikázni a Marvel legújabb filmjét, a Fekete párducot, hiszen az egy nigger film, niggereknek, nigger rendezővel, ésatöbbi. Itt tartunk, baszki, a baloldal áldásos tevékenysége nyomán a gyűlölködés sosem látott magasságokba csapott, a 10-20 évvel ezelőtt szinte eltűnő faji ellenségeskedés újra felütötte a fejét, és rosszabb mint valaha. Hajrá társadalmi igazságosság! /s Csodálkoznék, ha a dicső amerikában megúsznák az FP vetítését faji konfliktusok nélkül, garantáltan lesz pár szubhumán, akik személyes sértésnek fogják venni a fehér emberek jelenlétét, és agresszióval fognak reagálni rá.

Amiről valójában szólni akartam, és amit a sok kép miatt csak lapozás után fogok kifejteni...

...az igazából nem nagy újdonság, csak gondoltam összeállítok egy kis montázst arról, hogy mi történik, ha egy cég a libsik kezére kerül, akik természetesen a rajongókra éppúgy szarnak, mint a cég anyagi érdekeire, és rögvest a saját képükre formálnak mindent. Nagyjából ez a Marvel zászlóshajója, amit mindenki ismer, és akit egyáltalán érdekel ez a téma, az általában kedveli is:

avengers.jpg

A vasember arcát nem látjuk, de mindenkinek beugrik Robert Downey Jr., illetve Hulkra volt több próbálkozás is az utóbbi időben, de az Avengers filmek révén Ruffalo barátunk a legismertebb, aki bár töketlen feminista idióta, azért mégicsak fehér férfi. Most nézzük, hogy a filmek alapjául szolgáló képregények jelenleg hol tartanak:

Thor nő lett:

...ahogy Hulk is:

Amerika Kapitányból kétféle verzió létezik, a néger,

illetve a fehér, amelyik náci:

Vasember pedig egy 15 éves néger lány:

Egyedül Hawkeye maradt meg annak, aki volt, feltételezhetően mivel egy sokadrendű mellékszereplő, illetve valamilyen általam érthetelen okokból Black Widow-ból nem csináltak férfit. (Lehet nemsokára transznemű lesz, a fene tudja.)

Ja, természetesen Pókember is néger.

Ezenkívül vannak még új hősök is, például Mókuslány,

meg "America Chavez", aki papíron földönkívüli, a gyakorlatban egy leszbikus latina, aki mindent gyűlöl ami a klasszikus Amerikát jelképezi.

De persze szó sincs arról, hogy a progresszívek a saját propagandájuk idióta eszközévé züllesztenék a majd' egy évszázados képregényipart - aki ilyet állít az nőgyűlölő és rasszista. És a Marvelnél csodálkoznak, hogy nem fogynak úgy a képregények, mint régen. Biztos a náci propaganda az oka...

428 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2018.03.28. 15:47:48

@Deansdale: "Ha van egy kutyád vagy macskád, egy varázspálcával visszakereshetnéd azt az álla(po)tot amikor egy anya osztotta meg a saját életét az ő ősével meg a tiéddel."

Nem tudom mennyire világos, hogy ezt SZEMÉLYESEN értettem, nem a fajokra.

-JzK- 2018.03.28. 16:08:23

@Deansdale:

Az viszont elég objektív, hogy komolyan vehető, kidolgozott, egzakt fogalmakkal bíró teológiája, világnézete, filozófiája csak a kereszténységnek van. Ehhez mérhető, szellemileg rendszerezett hit nincs még egy a világon. Az iszlámnak van esetleg összehasonlítható vallási irodalma, de ezek jó része magatartási szabályokra vonatkozik, bőven nincs olyan szintű rendszerező teológiája, mint a kereszténységnek.

Az, hogy valami él, az természettudományo szempontból annyit jelent, hogy bizonyos kémiai reakciók lezajlódnak, illetve reprodukálódik. Egyébként a katolikus tanítás ilyen téren a legmegengedőbb az evolúcióval szemben, a young-earth-creatonist primitív világnézet a csököttagyú amerikai protestánsok rezortja. A katolikus tanítás szerint Isten a következő pontokon avatkozott be az anyagi létbe:

1. A nemlétből a létbe, amikor az anyag létrejött -> ősrobbanás

2. Az élettelenből az élőbe -> abiogenezis

3. Az állatból az emberbe -> hominizáció

Ez a három nagy ugrás az, amit feltétlenül Istennek kell tulajdonítanunk, minden mást szabadon tulajdoníthatunk másodlagos természeti okoknak, meteoroknak, evolúciónak, stb.

"hülyét kapok mikor egyes emberek meg akarják változtatni a teremtett világ szabályait."

Nem változtatjuk meg, hanem alkalmazzuk. Az, hogy pl. az atomenergiát ki tudjuk használni, az a természet létező szabályainak felhasználásával értük be. Nem lett megváltoztatva egyetlen természeti törvény sem.

"Az eddigi kísérletek még nem nagyon hoztak létre semmi jót (említsük csak pl. a margarint), csak lehetővé tették hogy minél több ember tengődjön ipari salakanyagokon és melléktermékeken."

A premodern korban elég gyakori halálozási ok volt az éhhalál, azályok idején a lakosság egy része konkrétan éhen halt. Ma ilyen gyakorlatilag nincs, maximum néhány barbár országban. Gondolom belátod, hogy ezek a "mérgező műkaják" is jobbak, mint a semmi. Annyi történt, hogy a fejlődés által eljutottunk odáig, hogy a legszegényebbek ma már nem éhenhalnak, hanem LEGALÁBB olcsón előállítható ételt tudunk nekik biztosítani.
A Hatodik napon c. filmben mondja a főgonosz, hogy a képmutató zöldek inkább éhenhalasztanák a szegényeket, minthogy klónozott halat egyenek.

"spirituális értelemben nagyjából bölcsödés szint az állatokra mint tárgyakra, és nem mint élőlényekre tekinteni. Attól, hogy megesszük őket még lehetne tisztességgel bánni velük, annak ellenére hogy nálunk fejletlenebbek."

Én nem is javasoltam, hogy bánjunk méltatlanul velük. Nyilván az öncélú bántalmazásuk, kínzásuk nem erkölcsös cselekedet. A sötétzöldek szerint persze az is állatkínzás, hogy egyáltalán tartjuk őket, amivel kb. azt sugallja, hogy ezeknek az állatoknak az is jobb lenne, ha nem is léteznének.

"Akinek valaha is volt kutyája, és szánt legalább 5 percet a megfigyelésére, az tudja, hogy tele vannak érzésekkel, érzelmekkel, igényekkel (többek között a szeretetre), sőt, gondolatokkal."

Nem, ez egy antropomorf illúzió. A kutya egy ragadozó állatnak, a farkasnak egy szándékosan ilyenné tenyésztett alfaja. Gyakorlatilag azért olyan, amilyen, mert genetikailag kódoltan neotenizált (azaz "lélekben" örökké kölyök marad) és Williams-Beuren-szindrómás. Ezek az emberben tévesen olyan asszociációkat keltenek, mintha emberi érzésekről lenne szó. De ez illúzió, kb. ugyanaz, mint ahogy két pöttyöt meg egy görbe vonalat már arcként azonosít be az agyunk. Én elhiszem, hogy valakinek ez az illúzió kedves, kb. mint Cypher-nek a Mátrix, de attól még természettudományosan pontosan erről van szó. Tekintve, hogy a kutya agyának nincsen neocortex-e (ez csak a fejlettebb primátáknak van), így nincs beszédközpontja sem. Nem, nem ért téged, és nem képes analóg módon sem emberi érzelmekre.

KalmanBlog 2018.03.28. 17:30:59

@-JzK-: "How does this turn a racist into a “non racist”?"

Úgy, hogy amikor kiderül, az ember első gondolata az, hogy biztos a vérükben van ezeknek a cégeknek, hogy hazudnak...

Még mindig azt gondolod, hogy ártatlan dolog ez a méregetés, és nem fognak visszaélni a DNS mintákkal?

-JzK- 2018.03.28. 18:16:24

@KalmanBlog:

Nem gondolom, hogy félnivalóm lenne, legalábbis pont ezáltal nem több, mint amiatt amúgy is, hogy van Facebook-om, okostelefonom, stb. Nem kell túlzásba vinni a konteozást sme.

Ahhoz meg külön én járultam hozzá, hogy nyugodtan használják fel a DNS-em orvosi kutatás céljából. Az nekem mit árt? Az nekem csak jók. Annál nagyobb az esélyem, hogy a kifejlesztett gyógyszer "rám" lesz szabva, és nem másra.

-JzK- 2018.03.28. 19:20:50

@KalmanBlog:

Akár :) Mi más? Erre mondják, hogy túl élén a fantáziád :)
Pl. ott van a Teva IZREALI (!!!) gyógyszergyártó cég, te is vehetsz részvényt, ha pár hónapja vettél volna, irdatlan nagyot kaszáltál volna. Na most gondolhatod, hogy ők nem Tóth Lajos DNS-ére kíváncsiak, hogy azon csámcsogjanak, hogy szegény Lajcsi kopaszodik és még a prosztatarákra is hajlamos. Hanem rendel kb. 100ezer darab emberi DNS-t a géntesztelő cégtől, akik azon ügyfelek közül, akik ehhez hozzájárultak, küld egy adagot. Aztán ők meg nézegetik, hogy egy kísérleti szakaszban lévő gyószer ütközik-e valamivel.

Mia and me 2018.03.28. 21:21:06

@-JzK-: "Az állatoknak nincsenek az emberhez fogható érzéseik, és gondolataik, ösztöneik vannak. Amit mi "szeretetnek" nevezünk pl. egy kutya kapcsán, az egyszerűen annyi, hogy erre van kitenyésztve"

aha, és mi van a macskával, a galambokkal, stb... és az olyan mentett "vadállatokkal" akik vissza visszajárnak még egy darabig...?

Mia and me 2018.03.28. 21:23:15

@Deansdale: "Az állatok a Biblia szerint a gondjainkra vannak bízva, ami nem csak azt jelenti, hogy megehetjük őket, hanem felelősség is,"

na most az egyszer egyetértünk :). Ezt most szépen írtad.

-JzK- 2018.03.28. 23:12:17

@Mia and me:

Tudják, hogy kaját kapnak, túlélési ösztön.

TrollEdomer 2018.03.29. 07:09:46

@-JzK-: Nevetséges önhittség azt hinni, hogy állatnak nincs valódi érzelme, míg embernek igen, ugyanolyan agyuk van, az egyetlen tudományosan igazolható különbség, hogy nem képesek tudatosan keresni a fejlődés módját.

TrollEdomer 2018.03.29. 07:12:09

Ugyanazon fajtájú kutyák között sem lesz mindegyik Hachi, aki halála után is ragaszkodik gazdájához.

KalmanBlog 2018.03.29. 12:02:39

@-JzK-: Amúgy meg már eleve megvan a DNS minta, akkor viszont nem értem, hogy miért van szükség rá még egyszer?

5 Privacies You Didn't Know You Lost: (DNA data részre időlink)
youtu.be/rtJw35Vmpxk?t=1174

-JzK- 2018.03.29. 13:23:35

@TrollEdomer:

Akkor tedd be a kutyát az MRI-be, vagy nézegesd az agytevékenységeit diódákkal. Nem fogod látni azokat az egyterületeket "villódzani", ami az embernek szokott, ha érzései, ha gondolatai vannak, mivel nincs neki olyan.

A kutya a következő okokból olyan, amilyen:
1. Fél tőlünk: a farkas ősei kódja miatt minket a medvékkel azonosít, mivel az volt az egyetlen állat Eurázsiában, amelyet két lábon látott járni. És persze az egyetlen állat, amelytől fél, ugyanis egy kifejlett medvével egy farkasfalka sem bír el.

2. Kölyöklelkű, azaz neotenizált: az utódgondozó fejlett gerinces állatok kölykei függnek a gondozóiktól, akik ugye a legtöbb esetben a szüleik. Hogy a gondoskodás megmaradjon, a kölyök csahol, kedveskedik a gondozójának, mivel az életbenmaradása függ tőle. Nincs benne önállósági törekvés, nem lázad, hiszen ha lázadna, mehetne isten hírével, akkor elpusztulna.

3. Williams-Beuren szindróma, ez kb. az autizmus ellentéte, amikor valaki megrögzötten szociálmániás, mindenkit ölelget, csókolgat.

Nem azért, mert "szeret", nincsenek emberi értelemben vett érzései, érzelmei. Egy ragadozó állatról beszélünk, amelynek egészen máshogy van bekötve az agya.

TrollEdomer 2018.03.29. 13:35:27

@-JzK-: Mivel más az agyfelépítése, jó, hogy nem pont ugyanazon területek aktívak benne, mint emberben.

Még egyszer, Hacsi története elég híres, ő azután ragaszkodott, várta a gazdáját a vasútállomáson, hogy már rég nem kapott tőle semmit, és nem sikerült pár virslivel elcsalni onnan.

Diorella Queen 2018.03.29. 13:55:09

@-JzK-: :D
Ez jó.

Puskaporos hordón ülsz!:)

Diorella Queen 2018.03.29. 13:58:00

@Mia and me: aha, és mi van a macskával, a galambokkal, stb... és az olyan mentett "vadállatokkal" akik vissza visszajárnak még egy darabig...?
Válasz erre

Azok meg lehet hogy Stockholm -szindrómások?:D

-JzK- 2018.03.29. 16:12:21

@TrollEdomer:

Ez akkor sem "szeretet", analóg értelemben sem hasonlatos az emberi érzésekhez. A kutya maximum akként ragaszkodik az emberhez, mint a kölyök az anyjával, esetleg mint a falka tagjai egymáshoz. Ez túlélési ösztön, nem emberhez hasonlatos érzések. Hajlamosak vagyunk antropomorfizálni nem emberi lényeket, a gyermekmesék többsége is állatmese. Felnőtt emberek közül is van sok olyan, aki beszél, gügyög az állatához. Azonban ettől ez még nem valóság.

TrollEdomer 2018.03.29. 17:12:55

@-JzK-: Szóval az nem szeretet, ha állat képes életét is kockáztatni gazdiért. Akkor szerelmespár közt is csak fajfenntartási ösztön munkál, kémia, ennyi.

Mia and me 2018.03.29. 19:18:48

@-JzK-: "a farkas ősei kódja miatt minket a medvékkel azonosít, mivel az volt az egyetlen állat Eurázsiában, amelyet két lábon látott járni."

:D bocs, basszus, tehát érzései, vagy ragaszodás vagy a saját szintjén "szeretet" az nem lehetséges, de ezt azért simán "tudjuk", hogy minket meg a medvével azonosít.... ? :D

Diorella Queen 2018.03.29. 19:53:08

@-JzK-: Egy műsorban arról volt szó, hogy a kutya nagyon is embernek képzeli magát.Az embert pedig felkatagnak tekinti.

Diorella Queen 2018.03.29. 19:56:32

@TrollEdomer: De egyébként hol kockáztatja egy kutya az életét a gazdiért?
Bemegy a tűzbe érte, utána?
Mert az hogy beugrik a folyóba a gazdi után, az nem éppen tudatos kockáztatás, inkább csak magabiztosság, hogy ő tud úszni, miközben a veszélyt nem fogja fel.
A mély kútba nem ugrik be a kutya sem a gazdi után, a tűzbe sem megy utána és ha a gazdi kiugrana az ablakon ejtőernyővel, a kuyta csak azért ugrana utána maximum, mert azt hiszi hogy ő is ember.

TrollEdomer 2018.03.30. 11:36:15

@Diorella Queen: Miért csinálna olyan hülyeséget, hogy kútba ugrik? Azzal úgysem segít.

google : dog risks life to save owner

TrollEdomer 2018.03.30. 11:47:39

@-JzK-: Az viszont elég objektív, hogy komolyan vehető, kidolgozott, egzakt fogalmakkal bíró teológiája, világnézete, filozófiája csak a kereszténységnek van. Ehhez mérhető, szellemileg rendszerezett hit nincs még egy a világon.

Indiai hitvilág nagyon kidolgozott, Védák stb, és benne van lélekvándorlás, állatok lelke.

-JzK- 2018.03.30. 13:17:28

@TrollEdomer:

Ugyan már, a hinduizmus nem egy komolyan vehető vallás, világnézet, hanem egy barbár hitvilág. Hogy lehetne komolyan venni egy olyan vallást, amely arra szól, hogy mosdatlan emberek attól tisztulnak meg, hogy a Gangesz undorító vizében fürdenek, rotható hullák és ürülék mellett? Ahol tehénvizelettel kell megtisztulni? Ne szórakozzunk már.

Deansdale 2018.03.30. 13:51:26

@-JzK-: "Ugyan már, a hinduizmus nem egy komolyan vehető vallás, világnézet, hanem egy barbár hitvilág. Hogy lehetne komolyan venni egy olyan vallást, amely arról szól, hogy mosdatlan emberek attól tisztulnak meg, hogy a Gangesz undorító vizében fürdenek"

Na ezzel a gőggel csak óvatosan, mert a kereszténységből is lehetne ezer ilyen példát mondani :)

-JzK- 2018.03.30. 14:42:23

@Deansdale:

Ez nem gőg, a kereszténységben hol voltak valaha is olyan szertartások, hogy állati és emberi ürülékben kell fetrengeni?

hu.wikipedia.org/wiki/Indiai_kasztrendszer

"Külföldre utazás után a megtisztulás a XXI. század elején is kötelező a magasabb kasztokba tartozók számára. Ugyanis a hindu egy hosszabb utazás során nem tudja betartani az ételekre vonatkozó szigorú előírásokat; például külföldiektől kell ételt elfogadnia. Mostanában a politikai elit, az ipari és kereskedelmi vezetők, és az értelmiség rendszeresen utazik, akár hosszabb időre is. Továbbá a vendégmunkások és külföldi egyetemeken tanuló hallgatók is sokat tartózkodnak más országokban. A nehézkes és bonyolult megtisztulás kötelezettsége külön teherré válik."

Még nekik kell megtisztulniuk utánunk? :D

"Vannak bonyolult rituálék is. Egy példa:
Megfürödni 108 különböző vízmedencében
Átmenni egy olyan helyen, ahol egy bárányfej van elhantolva
Homlokot ugyanannak a báránynak a vérével bekenni
Újabb 108 vízmedencében megfürödni
Tehénvizeletet inni
Ismét megfürödni
A kaszttanácsot megvendégelni"

Érted, tehénvizeletet inni, ez a megtisztulás...

"A külföldi ételek és a tengeri út által tisztátalanná vált felsőbb kaszthoz tartozó ortodox hindu kedvenc gurujától, vagy templomának papjától kér útmutatást a megtisztuláshoz. Ehhez szent vízben kell fürödnie, akár százszor is a Gangesz vizében. Sokszor a szent tehén vizeletéből is innia kell, vagy az öt tehéntermékből álló kásából ennie. Ezek az összetevők tej, túró, nagy tisztaságú vaj, tehénvizelet, tehénürülék."

Szóval egy hindunak ha "beszennyezte" magát egy külföldi országban, meg kell fürdenie a Gangesz rohadó vizében, ahol úszik a szar, az emberi és az állati tetemek, és tehénszaros-tehényhugyos cuccot fogyasztania.

"A legtöbbet fogyasztott ételek kaccsik, így rájuk szigorú tisztasági előírások vonatkoznak. A konyhán kívüli főzéshez és étkezéshez külön területet kerítenek el. Ezt a területet sárral, vagy tehénürülékkel kenik be. A család nem hagyja, hogy az így megtisztított terület bármiképp beszennyeződjön, mert akkor az ott levő ételt ki kell dobni. Tehát nem léphetnek be oda idegenek, és nem vetülhet oda érinthetetlenek vagy külföldiek árnyéka."

Tehénszar a konyhában is..

-JzK- 2018.03.30. 14:47:20

@-JzK-:

Pár kép, hogy mi úszik a Gangeszben: www.erdekesvilag.hu/az-indiai-szent-gangesz-borzalmai-18/

... ebben "tisztulnak" meg. Ha valaha lesz egy globális, és tömeges halálozást okozó járvány, alighanem ebben az undorító koktélból fog kikerülni .És vannak idióta fehérek, akik ezeket a keleti filozófiákat valami egzotikus, vonzó dolognak tartja.

Deansdale 2018.03.30. 14:52:40

@-JzK-: Hát, végülis az ószövetségben pl. emberáldozatokat követel Isten, az sokkal spirituálisabb. Ez csak az első gondolat ami eszembe jutott - ha szerinted a Bibliában nem lehetne barbárságokat találni akkor valszeg sosem olvastad.

-JzK- 2018.03.30. 16:11:47

@Deansdale:

A Ószövetség elítéli az emberáldozatot (Jer 7,31; Ez 16,20; MTörv 12,31), ha Izsákra gondolsz, az csak egy teszt volt.

Diorella Queen 2018.03.31. 21:26:44

@Deansdale: Nálad a pont.
A hinduizmus a legemberbarátibb vallás az összes vallás között.

Asidotus 2018.03.31. 22:46:01

@Diorella Queen: nem a buddhizmusra gondoltál?
(már amennyire azt vallásnak lehet tekinteni, mert nem áll messze a valóságtól az a vélemény, hogy az inkább "csak" filozófia)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.03.31. 23:32:02

@Asidotus:

Meg egy picit pszichológia is. A nyugati elmekórtan mellé csapva meglepően harmonikus katyvaszt kapunk.

-JzK- 2018.04.01. 23:07:47

@Diorella Queen:

raszták = négernek lenni akaró hülye fehérek, akik nem tudják, hogy a rasztafárik szerint a négerek a kiválasztott nép, a fehérek meg a gonosz elnyomók

krisnások = indiainak lenni akaró hülye fehérek, akik nem tudják, hogy az indiai kasztrendszer szerint mint nem-indiaiak eleve nem is rúgnak labdába

A barbár vallások sztárolása a hippik idején lett divat, hogy minden "egzotikus" vallásból kutyultak valamit. Mindegy mi az, mindegy mennyire nem autentikus, csak ne az az uncsi fehér kesztény polgári közeg legyen,

TrollEdomer 2018.04.03. 07:28:27

@-JzK-: Szerintem meg a papi nőtlenség egy ótvaros baromság.

Ez nem változtat azon, hogy indiai hitvilág nagyon kidolgozott.

Diorella Queen 2018.04.04. 18:07:36

@-JzK-: Országunkben jelenleg az egyetlenek,melyek méha enni adnak a legszegényebbeknek,azok a krisnások.És a Krisztus szeretete egyház.
Teljesen mellékes hogy fehér, fekete vagy kínai a tagja.

Diorella Queen 2018.04.04. 18:08:34

@Asidotus: Valójában majdhogy nem ugyan az a kettő.Buddha fiatalabb valamivel.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.04. 11:49:27

@Deansdale: @megamovieboy: @KalmanBlog: @Aurelius Respectus: @zriff: @Sipi81:

Kicsit visszatérve a filmekre... szomorodva veszem észre, micsoda diadalutat jár be "A szolgálólány meséje", mind a film, mind a könyv. Ugye, ez az a műalkotás, ami igényesen és színvonalasan uszít a férfiak, a keresztények, a jobboldal és a nacionalisták ellen. Egy olyan utópiát rajzol meg, ahol egy keresztény jobboldali férfielit elnyomja a nőket. Nagyot markol, és sajnálatosan jól csinálja. ügyes. A magyar kulturális életben egyetlen negatív kritika sincs az alkotásról; szinte az összes kritika halmozza rá a pozitív jelzőket. Még az egyetlen olyan kritika is, ami konfrontálódik a művel, túlságosan udvarias.
divinity.szabadosadam.hu/?p=18640

Egyre többen ajánlgatják az ismerősi körből. Olvasom filmes fórumokon az ajánlásokat. És ami elborzaszt: az ajánló emberek többsége nem feminista. "A szolgálólány meséje" rendkívül népszerű a nem feminista emberek körében is. "A szolgálólány meséje" beékelődött a kultúránkba. A sorozat kultfilm lett, mint a Ponyvaregény, a könyv pedig alapmű, mint a Mester és Margarita. Amikor olyan művek között kellene lennie, mint a Patyomkin páncélos és a Jud Süss. De hát ahogy a történelmet, a kultúrát is a győztesek írják.

Még egy megjegyzés... vagyis észrevétel a taktikáról. Ezen feminista propagandáknak a népszerűsítése terén megjelent egy új fogás, ami annyiból áll, hogy kifejezetten szar művekkel ütköztetve ajánlják az emberek figyelmébe. Csak pár példa: "Az éhezők viadala" ütköztetése az Alkonyattal (a győztes "Az éhezők viadala"). "A szolgálólány meséje" és a "Dr. Szöszi" ütköztetése a "Egy boltkórós naplójával (a győztes természetesen "A szolgálólány meséje" és a "Dr. Szöszi"). És még egy csomó ilyen. Persze, az kétségtelen, hogy "A szolgálólány meséje" és az "Éhezők viadala" igényesebben van megcsinálva, mint a Twillight vagy a "Egy boltkórós naplója". Csak hogy ettől még káros propagandafilm mindkettő.

És a legvégére... számomra különös, hogy sem a magyar MRA, sem a magyar alt-right, sem a hazai konzervatív szféra nem reagált "A szolgálólány meséjé"-re. Amikor itt egy olyan férfiellenes és keresztényellenes, nem csupán a konzervatív jobboldalt, de minden egyes antifeminista mozgalmat démonizáló alkotásról van szó, ami sajnálatosan a nyugati kultúra részévé vált.

Valaki közületek amúgy olvasta/megnézte a Szolgálólány meséjét? Beleolvasott a könyve, belenézett a sorozatba? Ha igen, akkor mi volt a benyomás?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.04. 12:03:41

@Frederick: Nem hallottam se a könyvről se a filmről (bár mentségemre legyen mondva: nagyon ritkán nézek filmeket).

Azok alapján amiket most utánaolvastam, csak képzeljük el milyen sivalkodás menne, ha az egész kontextusban kicserélnénk a kereszténységet iszlámra!

KalmanBlog 2018.05.04. 12:13:07

@Frederick: Én csak ilyen filmelemző oldalon olvastam a szolgálólány meséjéről fél oldalt mivel nem nézek mozgóképet.

A véleményem az róla, hogy úgy fog járni mint az 1984: disztópiának írták, de rá fogunk jönni, hogy felhasználói kézikönyvnek kellene inkább használni. Ha bevezetnénk a kényszerszülés intézményét, akkor még megmenthető lenne a nemzet és úgy általában a fehér rassz is.

zriff 2018.05.04. 13:03:14

@Frederick: A sorozatot nem nézem, a filmet régen láttam, a könyvről is olvastam, nyomasztó az biztos. A vallásos fanatizmus elleni oktató szándéknak régen lehetett valami alapja, de a mostani már alig titkolt keresztény, fehér férfi, családellenes korszellemben, biztos hogy csak sima gyűlöletkeltés, démonizálás céljából készítették.

Deansdale 2018.05.04. 13:17:58

@Frederick: "számomra különös, hogy sem a magyar MRA, sem a magyar alt-right, sem a hazai konzervatív szféra nem reagált "A szolgálólány meséjé"-re."

Szerintem azért nem, mert normális ember ilyen vackot nem néz (hacsaknem direkt kritizálási céllal).

Deansdale 2018.05.04. 13:23:19

...ha már feléledt ez a topik:

Az új Avengers mozi kurvajó. Aki szereti az ilyesmit, az feltétlen nézze meg, de előtte ajánlott utánanézni, hogy ki is ez a Thanos gyerek, nehogy véletlenül összekeverjük valamiféle tucatszarokkal, mint amilyen Steppenwolf volt a Justice League-ben :)

TrollEdomer 2018.05.04. 13:28:53

@Frederick: Én trollkodom időnként, hogy jobban szeretem reálisabb világokat. Mondjuk Walking Deadet. Elnézve mostanság sok zombit.

TrollEdomer 2018.05.04. 13:29:50

@Deansdale: Az rajta van listán, meg Fekete Párduc, ha rossz, sztem akkor is nézhető, és akkor legalább teljesen hitelesen szidhatom.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.04. 13:44:16

@Deansdale: "Szerintem azért nem, mert normális ember ilyen vackot nem néz"

Akkor most már tudom, hogy az indexnél miért ez lett a kedvenc sorozat. :-)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.04. 15:55:51

@Sipi81:

"Azok alapján amiket most utánaolvastam, csak képzeljük el milyen sivalkodás menne, ha az egész kontextusban kicserélnénk a kereszténységet iszlámra!"

Erről két gondolat jutott eszembe:

1, Abszurd, hogy olyan emberek kajabálnak keresztény fundamentalistákról, akik bármikor beengednének iszlám fundamentalistákat Európa szívébe. Ez semmi más, mint puszta keresztényellenesség - ami a baloldal egyik motorja. A baloldalnál áhított cél, hogy felszámolják a kereszténységet. A Ferenc pápa ajnározása is kétszínű: igazából ők nem a "nyitottabb" Vatikánnak örülnek, hanem abban reménykednek, hogy majd Ferenc pápa lesz a felszámolóbiztos.

2, Én azon elmélkedtem: mi történne, ha megfordítanánk a képletet? Vagyis csinálnánk egy olyan filmet, ami arról szólna, egy feminista fundamentalisták által uralt társadalomban hogyan nyomják el a férfiakat. Szerintem vért hánynának a femcsik. Antoni Rita a Szexmissziót és a Védett férfiakat is a hímsovinizmus és a feminizmust lejáratni kívánó propaganda részének tartja. Félművelt és intoleráns emberek ezek.

@zriff:

"A vallásos fanatizmus elleni oktató szándéknak régen lehetett valami alapja, de a mostani már alig titkolt keresztény, fehér férfi, családellenes korszellemben, biztos hogy csak sima gyűlöletkeltés, démonizálás céljából készítették."

Margaret Atwood a szovjet ideológiától megrészegülve, a patriarchátus feminista démonizálásában osztozva alkotta propagandaművét, egyenesen a Reagen-rezsim lejáratása céljából. Már akkor is egy bődületes hazugság volt. Most pedig ismét előásták, immár sorozatként, hogy lejárassák a Trump-rezsimet. Most is bődületes hazugság. Reagan, bár tudtommal protestáns volt, de nem volt fundamentalista. Trumpra pedig ezek a vádak kifejezetten nevetségesek.

@Deansdale:

"Szerintem azért nem, mert normális ember ilyen vackot nem néz"

És magad meg is adtad a választ:

"hacsaknem direkt kritizálási céllal"

Az MRA-nak pedig kiemelt eszköze az ideológiakritika. Ehhez pedig sajnos az kell, hogy időnként elfogyasszunk némi feminista propagandát. Így A szolgálólány meséje c. rettenetet. Ez ugyanis egy méreg, ami most mérgezi a kultúránkat, a civilizációnkat, a morálunkat és a gondolkodásunkat. És ha létezik egy méreg, akkor szükség van ellenméregre. Vagyis kritikákra.

De megértem. Én is nehezen veszem rá magam a sorozat megnézésére vagy a könyv elolvasására. Nem valami jó érzés elmerülni a tömény gyűlöletbe és hazugságba. Szerintem nem fogom sem elolvasni a könyvet, sem megnézni a sorozatot. Bár érzem, valakinek le kéne gyártania az ellenmérget.

@KalmanBlog: Azért a megnevezés sokat sejtető.
index.hu/kultur/media/2018/04/25/a_szolgalolany_meseje_masodik_evad_kritika/

"Iszonytató leckével folytatódik a szülőgépek sztorija" - Ez a címe a cikknek. Ugye, milyen bájos!

"Szülőgép". Tipikus feminista bullshit. Ismerős, nemde? Trump / Orbán / Putyin szülőgépnek tekinti a nőket. A keresztények, a jobboldaliak és a nacionalisták úgyszintén. Pfff! Hányingerkeltő ez a fajta érzelmi manipulálás!

@-JzK-: @gazellla:

És ne feledkezünk meg a kereszténység "progresszív" ágáról sem:
pecsiegyhazmegye.hu/aktualis/vadfuge/1907-miert-kereszteny-olvasmany-a-szolgalolany-meseje

Ha a hülyeség fájna...

KalmanBlog 2018.05.04. 16:11:30

@Frederick:
" "Szülőgép". Tipikus feminista bullshit. Ismerős, nemde? Trump / Orbán / Putyin szülőgépnek tekinti a nőket. A keresztények, a jobboldaliak és a nacionalisták úgyszintén. Pfff! Hányingerkeltő ez a fajta érzelmi manipulálás! "

Szerintem ez is shit teszt, és "Agree and Amplify" módszerrel kell kezelni. Ezért mondom, hogy én a Szolgálólány meséjét elérendő idealisztikus utópiának kezelem. Persze úgy, hogy sosem láttam és nem is fogom megnézni :-). A lényeg, hogy ha én azt mondom, akkor a nőmnek teherbe kell esnie tőlem és szülnie kell nekem, hiszen az a dolga. Az én dolgom meg hogy megmondjam neki! :-)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.04. 17:40:33

@KalmanBlog:

Puszta Pál, a biológus így vezeti rá feleségét a gyermeknemzésre:

"Az én feladatom, hogy megtermékenyítselek. Hogy
megtermékenyítsem a méhed. A te feladatod, hogy gyermeket szülj nekem."

Puszta Pál, a segédmunkás így vezeti rá a feleségét a gyermeknemzésre:

"Te elfekszel, én meg jól megdöngetlek. Szülsz nekem kölköket, ötöt. Három fijút és egy jeányt."

(Mia and Me, mikor meghallotta, mit mondott Puszta Pál a feleségének, elkínzott arccal befogta a fülét.)

Puszta Pál tisztában van vele, hogy a család a társadalom alapja, a gyermek pedig szükséges mind a család, mind a társadalom túléléséhez. De ez a fajta közlés nélkülözött mindenféle romantikát.

A 21. SZÁZADBÓL KIVESZETT A ROMANTIKA!

Vagy mégsem?
www.youtube.com/watch?v=HNjVaaZXcBY

Mia and me 2018.05.04. 20:07:16

@Frederick: ""Te elfekszel, én meg jól megdöngetlek. Szülsz nekem kölköket, ötöt. Három fijút és egy jeányt."

(Mia and Me, mikor meghallotta, mit mondott Puszta Pál a feleségének, elkínzott arccal befogta a fülét.)"

:) nyilván , mivel az egyik kölök ezek szerint vagy alien vagy transznemű ha senemfijúsenemlyány. Szegény Puszta Pálné meg majd el lesz égetve mint boszorkány, mert biztos az ő hibája... :)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.04. 21:04:10

@Mia and me: Az a baj, hogy Puszta Pál bevitt a szervezetébe tizenkét pohár pálinkát. Meg valamennyi sörmennyiséget. Ami megzavarta a gondolkodását. A kommunikációját. Meg azon szándékát, hogy meghágja az asszonyt. Ugyanis az történt, hogy amikor rá akarta vetni magát a pici feleségére, megbotlott a küszöbön, beverte a fejét az asztalba, és elvesztette kis időre az eszméletét. Így Puszta Pálné egy rövidke időre megúszta a "küldetését" - ami a gyerekcsinálás.

Ha már szóba jött a téma, ajánlott film a témában.
port.hu/adatlap/film/tv/a-hercegno-the-duchess/movie-93037

Aurelius Respectus 2018.05.04. 22:45:48

@Deansdale: Elkezdtem megnézni a neten az előzményfilmeket, amiket még nem adtak le a tévében. megvolt az Amerika kapitány polgárháború, Thor Ragnarök és Doktor Strange, még hátravan a Hangya, a Galaxis őrzői 2, Pókember hazatérés és a Fekete párduc. A Thor Ragnarök látványos, de idétlen a humorizálás benne, a Doktor Strange esetében szintén jó volt a látványvilág, de valahogy egy szereplő sem volt szimpatikus.

Deansdale 2018.05.05. 08:37:02

@Aurelius Respectus: Ez a film közvetlenül a Ragnarok után zajlik, annak a végére (illetve az első film végi extra jelentre) érdemes emlékezni mielőtt elkezded az A3-at.

Persze a többi előzményfilmet sem árt ismerni, kivéve talán a Hangyát, mert ő nem szerepel ebben a filmben, és ahogy emlékszem abban nem volt olyasmi ami hatással lenne erre a sztorira.

TrollEdomer 2018.05.05. 10:33:17

@Frederick: Mondjuk magyar nézők jelentős része azért iszlám uralomra asszociál szolgálólány kapcsán.

Aurelius Respectus 2018.05.05. 11:50:21

@Deansdale: Érdekes lesz ha lemegy ennek a filmnek a második része és kivonják az eddigi hősök nagy részét a forgalomból miről fognak majd filmeket forgatni. Eddig a Marvel kapitány látszik érdekesnek, azokból amiknek megadták a címét 2020-ig.

Aurelius Respectus 2018.05.18. 23:26:29

@Deansdale: Megnéztem a Bosszúállókat, miután végeztem az összes előzménnyel, de el sem tudom képzelni ebből hogy lesz idővisszaforgatás, a kő és Strange nélkül.

Aurelius Respectus 2018.05.18. 23:28:22

@Aurelius Respectus: Amúgy tényleg a legjobb Marvel film volt eddig.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.19. 08:23:12

@Aurelius Respectus:

Mely Marvel-filmek jöttek be neked eddig?

A Thor 1-hez (mármint az első filmhez) mit szólsz? Szerintem kegyetlenül szar lett. Nem értem a hype-t és a rajongótábort. Okádék szar az első rész. A második elmegy, bár a Dean által is kritizált PC-elemek vállalhatatlanná teszik. A harmadik nem láttam, valahogy az első két rész elvette tőle a kedvem.

OFF: Nem tudom, ismered-e:
baaadmovies.blog.hu/
Rossz filmeket elemez, de humorosan, szórakoztatóan és okosan.

Deansdale 2018.05.19. 10:14:45

@Aurelius Respectus: Szerintem elszedik Thanostól a kesztyűt, de nem csinálnak vissza mindent, csak a nagyrészét, és az eredeti gárda megy a lecsóba, átadva helyét az újaknak.

Aurelius Respectus 2018.05.19. 19:32:56

@Frederick: Ezen gondolkoznom kell :) A vasember 1, a Bosszúállók 1-2-3 , Amerika kapitány A tél katonája, Amerika kapitány polgárháború, A galaxis őrzői 1-2 jöttek be a legjobban, de a közepes szintet minden film megüti legalább. A Thor 1 nem a sorozat legjobb része, nem olyan látványos, a szereplők sem nagy számok, de a tízes skálán adnék rá 6-ot.

Aurelius Respectus 2018.05.19. 19:37:49

@Deansdale: Közben elolvastam a wikipédia cikket, ahol írják hogy Nick Fury Marvel kapitánynak írt a végén mielőtt eltűnt, lehet hogy ő is benne lesz a korrekcióban. Érdekes ez a Thanos, az álláspontja még valahol érthető is hogy így akarja felszámolni a túlnépesedést, de persze értelmetlen, az emberi populáció nagyjából 50 év alatt képes megkétszereződni, elég megnézni Afrikát.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.19. 19:37:53

@Aurelius Respectus: Most, ha jól értem, a szabadidőd nagy részében a Marvel-univerzumban merülsz el. :) Bejön amúgy az univerzum? Lehet, hogy a képregényeknek is nekikezdesz?

Én legutóbb a Mortal Kombat-univerzumban tettem látogatást. Na, nem a játékokban, mert jó ideje nem játszom semmivel. Hanem a két mozifilmet néztem újra, plusz megnéztem a Mortal Kombat: Conquest sorozatot. A sorozatot ajánlom a figyelmedbe, az indavideón fenn van az összes rész, és kifejezetten jó kis, hangulatos fantasy.

Aurelius Respectus 2018.05.19. 19:44:48

@Deansdale: Remélem Bucky, Wanda és Strange karakterét még visszahozzák, ők érdekes karakterek és nem tudták még megmutatni mit tudnak.

Aurelius Respectus 2018.05.19. 19:48:12

@Frederick: Gyorsított eljárásban végignéztem a még hiányzó filmeket, érdekelt a mostani Bosszúállók film nagyon és kellett látnom az előzményeket, hogy ismerjem a szereplőket. Eszem ágában sincs képregényeket olvasni, vannak fontosabb elolvasni való könyveim enélkül is :)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.19. 20:18:30

@Aurelius Respectus: Én a szabadidőmben mostanában filmezek. Meg megtekintek néhány filmajánlót (BlackSheep, Sorter, FreddyD), tájékozódás gyanánt, hogy tudjam, mit érdemes megnézni, és mit elkerülni.

"vannak fontosabb elolvasni való könyveim enélkül is"

Bár legutóbb azt írtam Don Fefinho-nak, hogy "Az asszony meg a lánya", de félreraktam, és most azon gondolkodom, hogy a Forsyth Saga-nak állok neki. De még ez sem végleges. Most valahogy inkább ilyen filmes időszakomban vagyok megint.

Aurelius Respectus 2018.05.19. 20:26:52

@Frederick: Nekem elég beszűkült filmes érdeklődésem van főleg a sci-fi fimeket, a krimiket és az akciófilmeket szeretem, szóval amióta netem van kevés tévét nézek, a Kaptár sorozatot kedvelem például vagy akcióban a John Wick volt jó film mostanában, évente néhány új film van amit érdemes megnézni, meg néhány filmsorozat, például most nézem az Into the Badlands harmadik szériáját.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 05:56:59

@Aurelius Respectus:

"Nekem elég beszűkült filmes érdeklődésem van főleg a sci-fi fimeket, a krimiket és az akciófilmeket szeretem"

Az igazat szólva, többnyire én is akciófilmeket nézek. Mostanában az ázsiai akciófilmekre kattantam rá. A kínai, thai, indonéz és koreai akciófilmek közül sok jó van. A japánok már nem olyan jók az akciófilmek terén, náluk inkább a rajzfilmjeik (animék) azok, amik nézetik magukat.

Azért nagy ritkán előveszek egy vígjátékot, egy filmdrámát, sőt művészfilmet is.

"vannak fontosabb elolvasni való könyveim enélkül is"

Mit olvasol mostanában?

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 06:03:40

@ArriMedes: A magyar filmkritikusi szcénára két dolog jellemző:

1, Kivétel nélkül felszopják az összes Marvel-filmet.

2, Mind aláveti a feminista esztétikának, és beáll a MeToo-mozgalomba.

Smoking Barrel's-csapat, Szirmay, Danialves, akikről bizton tudom, hogy femcsik. De még szerintem bőven sorolni lehetne a neveket.

Küldök én is két linket, ami a filmkritikusi szakma problémáiról szól. Bár ezek nem politikai oldalról közelítik, inkább szakmai szempontból.

smokingbarrels.blog.hu/2018/05/09/kene_mar_egy_jo_filmkritikus-flamewar
tomszerintavilag.wordpress.com/2018/05/02/mi-a-baj-a-filmkritikusokkal/

Deansdale 2018.05.20. 08:54:48

@Frederick: A második linkedbe beleolvastam, de már ott elakadtam, hogy különbséget tesz az "érdemi" és a lenézendő amatőr filmkritikusok közé, anélkül, hogy odaírna egy igen fontos kitételt: akiket ő pocskondiáz azok a filmkritikát SZÓRAKOZTATÓ CÉLLAL űzik - náluk ez egy előadói műfaj, mint a stand-up, és azért nézik őket sokan, mert jól csinálják. Akiket profinak tart, azok meg többnyire sótlan idióták akik azt hiszik, hogy a véleményük mérvadó, és elég ha azt leírják valami szakrovatba ahol elolvassa 6-8 hasonszőrű "valódi kritikus", és jól kezet fognak egymás faszával, hogy ők mennyivel műveltebbek mint az ostoba mozijáró tömegek. Különösen bájos, hogy ezen profik között emlegeti pl. a 24.hu szennymagazin rég megdöglött mozielemző leányvállalatát...

A kritika mint műfaj pár éve rúgta az utolsókat, és azóta kimúlt, tekintve hogy ugyanúgy befoglalták a libsik, mint minden mást, és manapság az számít jó filmnek, amit libsi gárda forgat, amit meg nem, az szar. Illetve pont abban a formában maradt még értelme a kritikának, ahogy a fiatal és független youtube-os generáció űzi, akiknél egy-egy kritika szórakoztatóbb mint maga a film. Pont az elitista megmondóembereknek kellene végre venni a lapot, és valami produktív munka után nézni, ahelyett hogy szakmai féltékenységből köpködnek a náluk sokkal népszerűbb youtuberekre. Amikor a rottentomatoes-on egy-egy film kritikusi értékelése szöges ellentéte a nézői véleményeknek, ott lehet tudni, hogy sunyiság van a dologban, és nem a nézők hülyék, hanem a kritikusok rejtett motivációi szennyesek.
society-reviews.com/2018/03/06/are-we-in-culture-war-rotten-tomatoes-critics-vs-audiences/

Deansdale 2018.05.20. 09:06:54

@Frederick: ...továbbolvasva a második linkedet kész hányinger ez a cikk, hozza az összes negatív sztereotípiát ami a maguktól elszállt, féltékeny és rosszindulatú, ugyanakkor meglehetősen szerény képességű emberekről él a köztudatban. A közönség hülye, aki máshogy gondolkodik mint ő az nem ért hozzá és dilettáns, de persze ŐBENNÜK nincs meg az alázat, ami a cikkíróban igen... Bazmeg. Mintha az MTA írását olvasnám finnugor-ügyben, vagy Boldogkőit a paleóról. Hál'istennek az internet valódi demokrácia, mindenki oda jár ahová neki tetszik, így az ilyen hülyéket nem kötelező olvasni.

Remélem nem te írod álnéven ezt a blogot, vagy nem valami ismerősöd az illető :)

Deansdale 2018.05.20. 09:12:52

De ha már itt tartunk, muszáj megemlítenem, hogy Dancsó teljesen gallyra ment, Szirmai is elvesztette a régi varázsát, és persze el is kurvult (a dizni nyaraltatja aztán meg dícséri az új SW-t amit mindenki más lehúz...?!), úgyhogy a szakma két hazai zászlóshajója elsüllyedt. A retroshock hál'istennek még megy, úgyis az volt a legjobb, de az retro-csatorna, új filmekkel csak hébe-hóba foglalkozik. Kellene egy még újabb generáció, ami leváltja a lassan levitézlő "új generációt"...

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 10:30:08

@Deansdale:

"A kritika mint műfaj pár éve rúgta az utolsókat, és azóta kimúlt, tekintve hogy ugyanúgy befoglalták a libsik, mint minden mást, és manapság az számít jó filmnek, amit libsi gárda forgat, amit meg nem, az szar."

Hát igen. Valahogy feltűnő, hogy az összes "mérvadó" filmkritikus és filmesztéta az egekbe dicséri a vérfeminista "A szolgálólány meséje", a migrációpárti District9-et és az elcseszett Utolsó jedik-et. Az is feltűnő, hogy az összes vérlibsi lehúzza "A szürke 50 árnyalatát", ami tényleg egy rossz film, vitathatatlan az esztétikai értékítélet, csak hát valahogy itt előkerül az morális és politikai vonal, hogy ez mennyire hímsoviniszta alkotás. Én meg csak pislogok azon a kettős mércén, ami hímsonivizmussal vádolja az amúgy teljesen sovénmentes A szürke 50 árnyalatát, de közben hájpolja a keményen nősténysoviniszta "A szolgálólány meséjét".

"Pont az elitista megmondóembereknek kellene végre venni a lapot, és valami produktív munka után nézni, ahelyett hogy szakmai féltékenységből köpködnek a náluk sokkal népszerűbb youtuberekre."

Számomra azért rejtély, miért támadják Szirmait. Hiszen egy "amatőr" Szirmai és egy "profi" Danialves véleménye nem tér el sokban az SJW-filmektől. Én a helyükben inkább beemelném a kulturális elitbe. Ami viszont sokatmondó, hogy Retroshock-ot is támadják, aki viszont jóval profibb és szórakoztatóbb ezen a téren, mint ezek a hivatalos filmesztéták.

"Remélem nem te írod álnéven ezt a blogot, vagy nem valami ismerősöd az illető :)"

Dehogyis. Hova gondolsz? Én nem is tudom, mikor írtam utoljára filmkritikát. :D

"Dancsó teljesen gallyra ment"

Dancsónak sosem jött be a stílusa, ugyanakkor néha-néha megnéztem egy-egy videóját. Volt köztünk kifejezetten jó is, amivel egyet tudtam érteni. Viszont rengeteg gáz videója van, amik fokozatosan elvették tőle a kedvem.

“Randitippek Profiknak Babettel” - Ez volt az a videó, ami végleg elvette Dancsótól a kedvem.

Dancsó készített egy 5 vagy 6 részes paródiát a Feleségek luxuskivitel c. trash-műsorról. Annak egyik ikonikus alakja Babett. Ki az a Babett? Az új Kelemen Anna, semmi több. Ez a hölgy beült a barátnőivel egy étterembe, majd kijelentette, hogy az étterembe dolgozó pincék szolgák - mindezt kamerák előtt. Vagy azt nyilatkozta, úgy szintén a kamerák előtt, hogy az a nő, aki nem költ vagyonokat az öltözködésére, az nem valódi nő. Egy igazi szociálisan uszító féreg - tipikus teremtmény a médiában.

Na, Dancsó egy 6 részes videóban bírálat alá vette Babett-et, és annak műsorát. Szándékomban állt, hogy megnézzem - egészen addig, míg meg nem tudtam, hogy a későbbiek során Dancsó és Babett felvették egymással a kapcsolatot, összehaverkodtak, és csináltak egy közös videót. A közös videó arról szól, hogy Dancsó és Babett baromkodnak, jópofiznak. Egyrészt egy teljesen érdemtelen, dögunalmas videó a semmiről; másrészt egy ingyen(?) promó egy jellemtelen médiakurvának. Vagy két médiakurvának? Nem is tudom. Mindenesetre ezek után nem néztem meg a pár részes paródiát. Mert így hiteltelen.

Dancsó Peti egyébként egyre inkább Havas Henrik nyomvonalán halad – csak kicsiben. Ugye, Havas volt az, aki egyszerre akart anti-bulvár és bulvár lenni. Mint anti-bulvár, pl. bírálta Fekete Pakó primitívségét, és mint bulvár, pl. ingyenreklámot csinált Kelemen Annának. Dancsó dettó ugyanez: hol bírálja a trash különféle szereplőit (pl. Dorinát), hol meg trash szereplőket promóz hülye videókban (pl. Babett). Dancsó egyszerre akar Kelemen Anna-féle médiakurva és Puzsér Róbi-féle médiakritikus lenni. Hát sok szerencsét ehhez a balfaszkodáshoz! Csak kettébe ne törje a karrierjét egy MeToo, valamelyik médiakurva részéről. (Ha már maradunk a Havas-analógiánál.)

És akkor a végezetére a korona: a kommentekben a Dancsó hívek ünneplik hősüket. Olyat is olvastam: “Dancsó viszatért!” Szép visszatérés… :P

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 10:38:39

@Deansdale: Esetleg a Baaadmovies-szal és a Filmbarátokkal tehetsz egy próbát. Mondjuk ők is igyekszenek megmaradni apolitikusnak, mint Retroshock - avagy politikai elemzéseket filmekről nem nagyon várj tőlük. Most nem azt mondom, hogy akkorát robbantanak, mint Retroshock, de 1, aktuális filmekről szól, 2, a maga módján szórakoztató.

Deansdale 2018.05.20. 10:53:20

@Frederick: "Számomra azért rejtély, miért támadják Szirmait."

Egyszerű szakmai féltékenység, böki a szemüket hogy bár tanultabbnak és okosabbnak hiszik magukat nála, mégis ő a népszerűbb, és valszeg jobban is keres a youtube-bal mint ők az alacsony látogatottságú szubkult-magazinjaik mellékleteiben.

"Dancsó"

Vele az a gond, hogy rájött, sokkal jobban keres ha a tizenévesek kretén igényeit szolgálja ki, mint ha minőségi videókat készít értelmes embereknek. Anno nagyjából havonta jött ki 1-1 filmkritikával, mostanában heti 2-3 videót fos ki olyasmikről amik épp abban az 5 percben foglalkoztatják a tinédzsereket. Mivel ezeket is megnézik ugyanannyian, mint a régi videókat, így lazán tízszer annyit keres, feleannyi befektetett energiával, mivel a videói rövidebbek lettek és nem igényelnek semmi kutatást vagy agymunkát. Régen tartalmat gyártott és azt adta el, ma már ő maga a brand, ő a tartalom. Celeb lett :| Nem sajnálom tőle, csakhát a produktuma nézhetetlen lett.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 11:19:34

@Deansdale:

"bár tanultabbnak és okosabbnak hiszik magukat nála"

Azért hadd tegyem hozzá: ezek az emberek egyetemen, valami esztétikaszakon vagy min végeztek. Vagyis nekik végzettségük van, diplomájuk, hogy "értenek" a filmekhez. Meg an block a művészethez. Amit én persze kiröhögök, de ők nagyon komolyan veszik, és erre építik fel az egójukat. Hogy végzettségük van róla, hogy komoly lapoknak írnak (VOX), hogy elismeri őket a szakma.

Én ismerek ilyeneket az irodalomtudomány területéről. Csak olyan személyek véleményét hallgatják meg/ olvassák el az irodalomról, akiknek papírjuk van róla, és elismeri a szakma.

A művészvilág, legyen az film, könyv, zene, képzőművészet, bármi, nem mentes a sznobizmustól. Ami a legrosszabb, hogy ez a sznobizmus a Kádár-rendszerben alakult ki, és máig nem sikerült megszabadulni tőle. Viszont ez a kádári örökség, vagyis ez a merev, karót nyelt mentalitás jelentős gátja mind a művészvilág, mind az értelmiség fejlődésének.

Deansdale 2018.05.20. 11:37:22

@Frederick: "ezek az emberek esztétikaszakon végeztek"

Igen, ott tanulták el az összes elitista manírt, a kívülállók (a nagyközönség) lenézését, az autodidakta kritikusok elleni szakmai gyűlöletet. Azt viszont kétlem, hogy ízlést vagy észt sikerült volna a koponyájukba tölteni. Ahogy a magyar felsőoktatást ismerem, sokmindent tanulhat valaki esztétika szakon, csak azt nem, hogy hogyan legyen közérthető és szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő kritikusa a modern popkultúrának. Azt, hogy ezek mekkora kontárok pontosan az bizonyítja, hogy egyetlen egy sincs köztük aki befutna a tehetségével és tudásával. Hol vannak az esztétika szakott végzettek youtube-csatornái? Ja, szerintük a szakmai tudás mércéje nem az, hogy egy kritikus mennyire népszerű? Hát igen, ez a tipikus elefántcsont-torony mentalitás, a belterjessé váló szakmák impotens kifogáskeresése.

Megnéztem ezt a VOX magazint, ha már annyira menőnek tartják, hát az Avengers-kritikájukon egyetlen komment sincs. Ennyire népszerű az oldal? Vagy ennyire moderálnak?

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 12:27:05

@Deansdale:

"Hol vannak az esztétika szakott végzettek youtube-csatornái?"

Én többnyire az irodalomtudományról tudok némi képet festeni, mert arra van némi rálátásom. Ők "nem élnek ilyenekkel". Náluk az számít jelenlétnek, ha szakmai lapokban jelenhetnek meg a kritikáik, esszéik, tanulmányaik. Ilyen, hogy blog vagy youtube-csatorna, náluk a marginalitás egy tere. Ők pedig a szakma középpontjában akarnak lenni, ami egyet jelent a szakmai lapokkal. Olyan szakmai lapokkal, amit egy szűk réteg forgat, a nagy közönség nem.

Nem akarnak ezek az emberek a nagyközönséggel kommunikálni. Pl. Az "ifjú titánok" beérik azzal, ha egymás között kommunikálnak, az öregek megveregetik a vállukat, elismeri őket a szakma.

"hogy hogyan legyen közérthető és szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő kritikusa a modern popkultúrának."

Ez, mint írtam, nem is a céljuk. Az egyik részük alakítója akar lenni a popkultúrának, de úgy, hogy az igazodjon a saját ízléséhez (pl. Magyar Narancs). A másik részük meg lenézi a popkultúrát, és a "magas" kultúrát részesíti előnyben (pl. Magyar Napló).

"Hát igen, ez a tipikus elefántcsont-torony mentalitás, a belterjessé váló szakmák impotens kifogáskeresése."

Végül is látod te is a problémát, nem kell nekem külön magyarázni. :) Bocs, hogy az irodalomtudományból hozok példát, de mint írtam, mozogtam már ilyen körökben. Világosan láttam ezeket a gondokat. Én pl. sosem értettem, hogy Esterházy Pétert hogyan lehetett kikiáltani a nemzet írójának, mikor eleve megvetette a populáris kultúrát, és tipikus megtestesítője volt az elefántcsont-torony mentalitásnak.

"Megnéztem ezt a VOX magazint, ha már annyira menőnek tartják, hát az Avengers-kritikájukon egyetlen komment sincs. Ennyire népszerű az oldal? Vagy ennyire moderálnak?"

Fogalmam sincs. Én legutóbb gimnazista koromba vettem a kezembe filmkritikus magazint, CINEMA, vagy mi volt a neve. A VOX, észrevételeim szerint, egy hivatkozási alap a filmes bloggerek és vloggerek között. Szerintem azért 0 komment, mert dögunalmas. A VOX egy régi magazin, szerintem kiment a divatból. Az internet, s vele együtt a facebook és a youtube hatalmas változást hozott a kultúrába, s ez érezteti hatását a magazinok területén is.

Aurelius Respectus 2018.05.20. 12:39:16

@Deansdale: Ez már egy elég régi probléma, hogy az értelmiség lenézi a néptömegek ízlését, pl ponyva - szépirodalom, erre rájött hogy 1945 után megszállták nyugaton és nálunk is a balosok a humán szakokat az egyetemeken, ahol most a kultúrmarxizmus az uralkodó, így egy átlagembert az érdekel hogy szórakoztató legyen egy film, egy balost hogy érvényesül mondjuk a feminizmus egy filmben. Különben visszavehetnének az arcukból mert a film eleve a tömegek szórakoztatására létrejött műfaj, csak az értelmiség idővel létrehozta a művészfilmeket saját magának, ezért nincs joguk hogy a saját balos szempontjaik alapján értékeljenek és ne az legyen a szempont, hogy mi tetszik a nézőknek egy szórakoztató filmben.

Aurelius Respectus 2018.05.20. 12:45:10

@Frederick: A netezés elviszi az időmet, de főleg történelmi témájú könyveket, meg néhány sci-fi és fantasy könyvet.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 14:37:27

@Aurelius Respectus:

"egy átlagembert az érdekel hogy szórakoztató legyen egy film, egy balost hogy érvényesül mondjuk a feminizmus egy filmben."

Most te kifejezetten a balosokat emelted ki, de sajnálatosan azt kell mondanom, a jobbos kulturpolitika sem jobb ebben az értelemben. Nekem már volt dolgom a jobbos, konzervatív Magyar Naplóval, ismerek pár szerkesztőt onnét, meg én is írtam nekik pár cikket. A tömegkultúrát eleve lenézik, amibe beletartozik a fantasy, a képregény, az anime, a sci-fi(!), a számítógépes játékok degradálása is. A fiatalsággal képtelenek a kommunikációra.

Természetesen borzalmas a balos kultúrpolitika, de szomorúan a jobbos kultúrpolitika sem problémamentes.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.05.20. 14:39:12

@Aurelius Respectus:

"A netezés elviszi az időmet"

Na igen. Most én is sokat ülök a net előtt. Bár hozzáteszem, nekem éppen most jött elő ismét az introvertált időszakom. Amikor ki sem teszem a lábam a lakásból. Netezés, filmezés.

Aurelius Respectus 2018.05.20. 15:05:03

@Frederick: Igen, van a jobboldali irodalmi értelmiségben is lenézés a ezek iránt, a sci-fi még mindig nem elismert irodalmi műfajként, pedig a számítógépes játékokat leszámítva, az általad felsoroltak is a kultúra részei, jó művek készültek ezekben. Nincs bajom a számítógépes játékokkal amúgy, de az más műfaj, ahogy a sakk vagy a póker sem művészeti alkotás, akármilyen tehetségesen műveli valaki.

zriff 2018.05.20. 19:26:37

@Frederick: A jobboldallal, nacionalizmussal kapcsolatban, szerinted lehetséges lenne, vagy kell-e, március 15. eseményeit a nyilvánosság számára mítosztalanítani, vagy a magyarság még nem érett meg rá? torimaskepp.blog.hu/2018/03/14/5_erdekesseg_marcius_15-erol_ami_a_tankonyvekbol_kimaradt

jobbegyenes.blog.hu/2017/03/15/a_48-as_aki_soha_nem_fog_bekerulni_az_unnepi_beszedekbe

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.06.05. 09:29:30

@Aurelius Respectus: @Deansdale: @-JzK-:

Éppen mostanában gondolkodtam a négerek jogvédő mozgalmán. Hogy ennek egyáltalán van-e még értelme.

Nézzük:
1, Kialakult egy néger középosztály.
2, A néger középosztály nem zárt; vagyis egy néger diák előtt ott a lehetőség, hogy beküzdje magát tanulással és munkával a néger középosztályba.
3, Négerek a sportban, a színészetben, a művészetben, a gazdaságban.
4, Az USA egyik elnöke is néger volt, Obama.
5, Négertéma kapcsán osztották az Oscar-díjat (most at évszám nem jut eszembe).
6, Az egyetemek tele vannak négerekkel.

Akkor most mi értelme is van az egész néger jogvédő mozgalomnak? Mi ez a nagy felhajtás? Csak én látom azt, hogy ez mennyire üres és értelmetlen?

Aurelius Respectus 2018.06.05. 13:56:06

@Frederick: Érdemesebb távolról megnézni, az amerikai zsidók akik létrehozták a néger jogvédő mozgalmat célja nem a feketék felemelése volt, hanem az etnikailag akkor nagyjából homogén, 90 % volt fehér, társadalom felbomlasztása, egy olyan társadalom létrehozása, ahol egymás iránt ellenséges etnikumokra bomlik, ahol a zsidók csak az egyik kisebbség, akik nem állnak a figyelem központjában, tehát pont ez a cél ami most van, a feketék folyamatos hergelése a fehérek ellen.

csi szi 2018.06.05. 14:01:36

@Frederick: Identitáspolitika, a demokratáknak szüksége van a feketék szavazataira ezért azt kell mondani nekik, hogy a csúnya fehér ember (=republikánusok) elnyomják őket, de majd ők harcolnak a jogaikért.

csi szi 2018.06.05. 14:05:14

@Aurelius Respectus: Ahogy a modern feminizmus célja is a tradicionális család és a keresztény morál megsemmisítése volt.
Ami azt illeti a múltban valóban el voltak nyomva a feketék és a nők is, a követelések jogosak voltak. Csak azt látjuk, hogy ahogy a szocializmusban az osztályharc egyre fokozódik (Sztálin szerint), itt is ez történik. :)

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.08.07. 22:51:35

@Deansdale: Megnézted azóta a Fekete Párduc-ot? Nem tervezel róla kritikát? Állítólag leplezetlenül rasszista, emellett rettentő szar.

Nézd csak!
marieclaire.hu/kultura/2018/05/14/kulon-film-keszulhet-a-fekete-parduc-hosnoirol/

TrollEdomer 2018.08.08. 07:18:40

@Frederick: úgy tudom, ott leginkább a főgonosz volt a black lives matter mentalitású. Még nem láttam, de tény, hogy egyesek azt mondták, eddigi legszarabb Marvel film

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.08.08. 08:32:12

@TrollEdomer: Állítólag tömény fehérellenes rasszizmus jellemzi a filmet. De úgy látszik, a balliberális, feminista szubkultúrának ezt is szabad.

Mondjuk én nem igazán nézek Marvel- és DC-filmeket. Számomra élvezhetetlen az összes.

Deansdale 2018.08.08. 14:23:01

@Frederick: Kb. ennyit érdemes róla mondani: rasszista, és szar. Szerintem jobban jár aki kihagyja, még akkor is ha MCU rajongó.

TrollEdomer 2018.08.08. 15:27:52

@Deansdale: Mi teszi annyira húde rasszistává?

Deansdale 2018.08.08. 15:42:22

@TrollEdomer: A film szimpatikus áldozatnak megírt "gonosza" szerint a primitív és mocskos fehéreket ki kellene irtani, vagy legalábbis rabszolgává tenni azért amit a szegény fekákkal műveltek, a főhős pedig nagyjából azt mondja, hogy hát igen, végülis ebben van valami, de a mészárlás azért mégsem szép dolog.

Féleszű niggerek tízezrei nézték meg ezt a filmet úgy, mint valami feka forradalmi művet, ami igazolja hogy ők a világ közepe, a tetű fehérek mindent tőlük loptak, és ezért jól le kéne mészárolni őket. A mozipremier környékén nem egy fehér embert meg is vertek, hogy hogyan merészel beülni erre a feka filmre, szóval a hangulatkeltés elérte a hatását.

TrollEdomer 2018.08.09. 07:44:39

@Deansdale: A gonosz miért ne lehetne rasszista?
Amúgy abban tényleg van valami, hogy afrikai hazaárulók (akik olcsón eladják ásványkincseket) nem egyszer némi nyugati segítséggel kerülnek hatalomra vagy maradnak ott.

Deansdale 2018.08.09. 09:21:31

@TrollEdomer: Az a gond, hogy a film a "gonosz" véleményét úgy adja elő, hogy jogos és alátámasztott, és a négereknek igenis lázadnia kellene a fehérek ellen, csak az utolsó pillanatban áll meg ott, hogy a nyílt mészárlás talán mégsem szerencsés. Mondhatni a film a gonosz pártján áll, tragikus négerjogi hőst csinál belőle akinek azért kell vesznie mert az eszméit sajnos problematikus lenne átültetni a gyakorlatba.

Holott ez az egész elnyomós duma orbitális kamu, egy fehérellenes támadás, aminek semmilyen formában nem kellene morális támogatást adni. A fehérek szüntették meg a rabszolgaságot és jelenleg is azoknak a fekáknak az élete a legjobb a világon, akik az USA-ban vagy ny-eu-ban élnek, a fehérek között, többnyire a fehérek pénzéből finanszírozott szociális juttatásokkal támogatva. A négereknek hálálkodni kellene a fehérek felé, nem azon tanakodni, hogy bár megérdemeljük hogy lemészároljanak minket, ezt egyelőre még ne kezdjék el mert a technikai fölényünk miatt esetleg visszaüt rájuk.

-JzK- 2018.08.09. 09:56:21

@Deansdale:

... és a négerjogi aktivisták ezért támadják is a filmet, mondván, hogy ha ennyire jogos a négerlázadás, milyen felháborító már, hogy a főhösnek és az ő négereinek a koszos fehérekért kell kockáztatni a életüket.

Frederick · http://cassetto-tiroir.blogspot.hu/ 2018.08.09. 10:05:04

@-JzK-: @Deansdale: @TrollEdomer:

Puzsérék 1 órában elég szépen kielemzik a film rasszizmusát.
www.youtube.com/watch?v=wlsRWtc6ahQ

Mondjuk a srácok elég Marvel- és DC-ellenesek. Vagyis erre érzékeny emberek jobb, ha nem hallgatják.

TrollEdomer 2018.08.09. 13:47:14

@Deansdale: Úgy tudom később sem fog fehérek ellen háborúzni, mellesleg ilyen helyzetben én sem feltétlenül azt mondanám, amit valójában gondolok, hanem megpróbálnám meggyőzni főgonoszt, hogy álljon le, és ne kelljen élet halál harcot vívni.