HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Glokta: Az amcsi Demokrata párt már most is nevezhető színesnek, mivel nyíltan fehérellenes, annak ellenére is hogy az elnökjelöltjeik most épp fehérek. Biden pl. több videón is beszél arról, hogy ... (2020.01.24. 16:40) Boldog Karácsonyt!
  • Glokta: @Madarász Henrik: "Igazából az USA fehérei mindenképpen kisebbségbe fognak kerülni idővel, az nem sokat fog rajtuk segíteni, hogy a színesek egyik pártját demokrata, a másik republikánus pártnak fog... (2020.01.24. 15:51) Boldog Karácsonyt!
  • csi szi: @GABOR2: Hillary Clinton nekiment Bernie Sandersnek, bár ez még használhat is neki. Szerinte Sanders támogatói között "nőgyűlölők" vannak, ő maga is nőgyűlölő kampányt folytat, és egy politikai szél... (2020.01.24. 15:31) Boldog Karácsonyt!
  • don Fefinho: @Sipi81: Ugye? :D A woke amúgy csak egy új címke régi tartalomra, a polkorrekt tematikák általános összefoglalója, de ma már ez a kifejezés is kezd átmenni nyílt gúnyba. (2020.01.24. 12:34) Boldog Karácsonyt!
  • Sipi81: @GABOR2: fényévekkel le vagyok maradva a progressziótól. Mi az a woke nő? (2020.01.24. 12:25) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Az év legfontosabb híre

2018.05.27. 20:13 Deansdale

Korea atomtalanítása lópikula, a terrortámadások lényegtelenek - ami most fontos, és mégis elsiklik a tömegek ingerküszöbe alatt: Tommy Robinsont letartóztatták és bebörtönözték, mert a politikai véleménye nem tetszett az angol kormánynak. Az utcáról vitték el a rendőrök, holott semmi illegálisat nem követett el és semmilyen fel- vagy bejelentés nem érkezett róla, és még aznap(!) 13 hónap börtönre ítélték. Aki valaha is hallott már bíróságokról, az tudhatja, hogy mennyire abszurd valakit a letartóztatása napján már el is ítélni - erre előre készülni kellett, tudatosan, az érintetteknek időben szólva, hogy olajozottan menjen minden.

A magyar sajtóban is megtalálható cikkek azt írják azért csukták le, mert az egyik tömegesen nemi erőszakoló muszlim banda tárgyalásáról tudósított, de ez tévedés - az csak egy körülmény volt, nem ok. Ott kapták el, mert tudták, hogy ott lesz, de előre készültek a dologra. A letartóztatás valódi oka az, hogy Tommy nem hajlandó sem áttérni az angol kormány által elfogadott politikai nézetekre, sem bekussolni - évek óta pimaszkodik azzal, hogy saját véleményt merészel formálni, ami a hatalomban ülőkével nem egyezik. Ez a felforgató elem ellenzi a radikális, militáns iszlám terjedését Nagy-Britanniában! Manapság az ilyesmi nem polkorrekt, ez gondolatbűn, amit az állam nem tűrhet. Igen, visszazuhantunk cirka 60 évet, egyenesen a hidegháborús korszakba: a liberális és felvilágosult, EU-tag Britanniában politikai disszidenseket tartóztatnak le és börtönöznek be. És ha ez egyvalakivel megeshet, akkor megeshet bárkivel. Ez olyannyira bizonyos, hogy már meg is történt - nem Tommy az első, és nem is az utolsó. Bármennyire is hihetetlen, elképzelhetetlenül abszurd: nyugat-európában nincs szólásszabadság és nincs jogbiztonság - akinek más véleménye merészel lenni, az megy a börtönbe, egyenesen az utcáról, indok nélkül, gyorsított eljárásban. És ha ez a "más vélemény" történetesen az iszlámmal kapcsolatos, akkor akár bele is nyugodhat, hogy az állam halálos ítéletet mondott ki rá, mert az angol börtönöket (a hatóságok hallgatólagos tudomása mellett) muzulmán bandák uralják, amik örömmel teszik el láb alól vallásuk ellenségeit. Erre is van példa, senki ne gondolja, hogy túlzok: Kevin Crehan azt a félelmetes bűnt követte el, hogy szalonnát hagyott egy mecset előtt, ezért nyilván börtönbe küldte az angol igazságszolgáltatás, ahol rejtélyes körülmények (vagyis a muszlim bandák kezei) között meg is halt.

Robinson ügyében hab a tortán, hogy a bíróság hírzárlatot rendelt el, vagyis még beszélni is tilos a dologról - ha egy angol lap hasábjain szóba kerül az illető emberi jogainak sárba tiprása, azt komolyan megbüntetik. Kezd már eléggé orwellinek látszani az ügy? Szó szerint eltüntetnek valakit, akinek a létezése tüske az állam oldalában, aztán betiltják, hogy a sajtó szóba hozza a dolgot. És még vannak hülyék, akik szerint itt nincs sajtószabadság, de bezzeg a felvilágosult nyugaton...?

...

Képzeljük el mi történne, ha valami hasonló a hazánkban játszódna le. Mi lehet erre analógia? Mondjuk egy nyilvános kormányellenes tüntetésen megjelenik pár rendőr, letartóztatják az éppen beszédet mondó Tamás Gáspár Miklóst "a közrend megzavarásáért", még aznap el is ítéli a bíróság, és bedobják egy olyan börtönbe, ahol közismerten radikális skinheadek és neonácik ülnek, akik már korábban is tettek el láb alól libsiket ugyanabban az intézményben. Mit mondana erre az ellenzék? Semmit, mert a fidesz betiltaná, hogy a sajtó beszéljen az ügyről. Kezd már eléggé orwellinek látszani az ügy? Még a nemzetközi sajtó is arról zengene, hogy a magyar kormány nyíltan fasiszta, elnyomó és zsarnoki, és nemzetközi fellépés szükséges az Orbán-kormány azonnali eltávolítására. Ugyanakkor viszont ez a szitu simán előállhat Nagy-Britanniában, és a kutya sem fütyül rá, ugyanis ott nem egy globalista-progresszívet ítélt el a kormány, hanem egy nacionalista-konzervatívot, és azt szabad, azzal nincs semmi gond, azoknak nincsenek emberi jogai.

683 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula Tommy Robinson

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2018.05.27. 20:19:26

Pont az orweli szó jutott eszembe nekem is erről a hírről, de ahogy most leírtad, hogy már készültek a bebörtönzésére, még gyalázatosabb a dolog. Ez a rendszer tényleg bukásra van ítélve, csak sajnos az az érzésem az iszlám fogja megdönteni és előtte még az utolsó percig üldözni fogja az angol hazafiakat.

Illyés Edith 2018.05.27. 21:51:28

Egyetértek, hogy ez döbbenetes, de tegyük hozzá, hogy a fickó próbaidőre volt bocsátva egy korábbi ügy miatt, ami a mostani "rendbontás" miatt azonnal élesedett. Nem arról van szó, hogy pár óra alatt elítélték volna.

Deansdale 2018.05.27. 22:04:18

@Illyés Edith: Technikailag, igen, de: 1. mivel semmi illegálisat nem csinált az eset még mindig mondvacsinált (a rendőrség "a béke megzavarása" okkal tartóztatta le az éppen semmit nem csináló fazont, és maga a letartóztatás ténye élesítette a próbaidőt); 2. ilyen esetekben sem megy le az ügy egy óra alatt, a bíróságokra nem lehet csak úgy besétálni az utcáról, hogy kérik ezt az embert lesittelni, vagyis ez az egész tényleg elő volt készítve. Tudták, hogy hol lesz, odaküldték rá a rendőröket ok nélkül, és a bíró is már várta hogy aktiválja a próbaidőt.

-JzK- 2018.05.28. 00:06:17

deansdale.blog.hu/2018/04/28/a_kepet_mar_ismertem_de_ez_a_tokeletes_felhasznalasa/full_commentlist/1#c35211190

Május 13-án írtam le, hogy "Ezt a Tommy Robinson-t tuti ki fogják nyírni..."

Bár nem erre a forgatókönyvre gondoltam, de így is sanszos, képzeljétek el ezt az embert bedobják a füstösökkel teli börtönbe...

VT 135 2018.05.28. 00:42:47

Ezt amúgy még lehet fokozni: ugyanis ez a folyamat - a demokrácia legfontosabb elemeinek lebontása Nyugat-Európa számos országában - a birkák lelkes bólogatása közben megy végbe. Most még tudnának tiltakozni, tüntetni, aláírni, sztrájkolni, polgári engedetlenkedni - amennyiben tömegesen tennék! De el fog jönni az az idő, amikor már ezt is büntetni fogják.
Lassan eljutunk odáig, h a vasfüggöny pont fordítva lesz: míg a kommunizmusban tőlünk nyugatra volt a szabad világ, lehet, hamarosan a határtól keletre lesz.

Aurelius Respectus 2018.05.28. 02:05:37

@VT 135: Sajnos maguk okozták elő ezt a helyzetet, évtizedeken át szavaztak az ellenük irányuló törvényeket hozó pártokra. Nem röhejes például, hogy miután 1,5 millió sáska lepte el Németországot, csak 15 %-ot ért el a bevándorlásellenes AfD ?

Frederick 2018.05.28. 08:58:44

@Deansdale: @Aurelius Respectus: @VT 135:

Épp arról beszélgettem a hétvégén egy ismerősömmel, hova fog jutni a jelenlegi jobboldali antiglobalista lázadás platformjai: így az MRA, az alt-right és a nemzet radikalizmus. A jobber ismerősöm kifejezetten pesszimista volt, szerinte ez az egész megmarad a szájkarate, a cybergyerekeskedés szintjén.

Szerintem meg ez előbb-utóbb ki fog jutni a virtualitásból az utcára. Szerintem még inkább radikalizálódni, és ezzel együtt militarizálódni fognak a nacionalista-konzervatív ellenállás gócpontjai. Szerintem vér fog folyni - sőt, igazából már folyt is vér mindkét oldalon.

Miért is?

Mert a globalista feminista-neoliberális-kulturmarxista elit egyre inkább szívja el a levegőt, az életteret a jobboldali antiglobalista nacionalista-konzervatív csoportosulásoktól, személyektől. Olyannyira, hogy a terror különféle eszközeit is beveti egyre többször: munkahelyről való kirúgatás, börtönbe csukás, sőt megöletés.

Ez egy idő után keményebb, durvább és erőszakosabb választ fog szülni a túloldalon. Egyre inkább úgy látom, a nyugati civilizáció (USA és Európa) sorsáért való küzdelem nem lesz pacifista, békés. Lassan csak eljut az antiglobalista jobboldal a fegyveres ellenállás gondolatáig.

A kérdés az: milyen következményei lesznek ennek hosszútávon?

-JzK- 2018.05.28. 09:11:15

@Aurelius Respectus:
Nem olyan rossz az a 15 % ennyi év agymosás után, egyébként emlékszel a Jobbik hány százalékot kapott 2009-ben? És hogy örültünk neki? Micsoda áttörés volt?

Barbaarb 2018.05.28. 09:57:57

@Frederick:

A gond szerintem az utánpótlással van. Ha a fiatalabbak, gyerekek agyát kimossák, akkor egyre kevesebben lesznek a nemzeti érzelműek, antiglobalisták. Felnőve közülük már csak nagyon keveseket lehet visszairányítani a helyes útra. Szerintem.

@-JzK-:

Azért más volt a helyzet 2009-ben Magyarországon, mint ma Németországban. Igaz ugyan, hogy gazdasági válság volt, de "ezen osztoznia" kellett a Fidesszel a Jobbiknak. Mára pedig elözönlötték Németországot a hasznavehetetlen migránsok, és egyedül az AfD áll ki nyíltan ellenük. Gáz, hogy csak ennyit értek el. Számomra ez azt jelenti, hogy a németekben még mindig bőven munkálkodik a lelkiismeret a múlt miatt, amit folyton mantráznak is nekik.

csi szi 2018.05.28. 10:58:07

@Frederick: Durva választ azoktól fog szülni, akiknek már nem lesz vesztenivalójuk, akinek még van, azok nem fognak túllépni a netes (ott is inkább csak anonim) keménykedésen. Egy európai középosztálybeli fehér nem úgy szocializálódott, hogy kimenjen az utcára és balhézzon, verekedni sem tud, sosem csinálta, fegyvere meg pláne nincs. Ha mégis erre adná a fejét, akkor egzisztenciálisan vége, karrierlehetőségei nullára redukálódnak. A fehér underclass, akik anno a nemzetiszocialisták utcai harcosait is adták nagyrészt, azok lehet. De őket idejekorán elintézi az a rendszer, amelyik okkal tőlük tart leginkább. Tommy Robinson megfelelője nálunk Budaházy.

Frederick 2018.05.28. 11:06:21

@csi szi:

"Tommy Robinson megfelelője nálunk Budaházy."

Hát azért a kér ember között azért van némi különbség. Már osztályhelyzetét nézve is. Tommy Robinson a fehér középosztály tagja, míg Budaházy egy fehér munkásosztálybeli. A módszereik és eszközeik is mások. Talán TomCat a jó analógia... de még az sem teljesen.

@Barbaarb: @Aurelius Respectus: @VT 135: @-JzK-: @Deansdale:
Ha már szóba jött, érdekes fejlemény Budaházy-ügyben:
www.blikk.hu/aktualis/krimi/budahazy-gyorgy-terrorcselekmeny-itelet-birosag-fordulat/88l6k77
index.hu/belfold/2018/04/19/hatalyon_kivul_helyeztek_budahazy_gyorgy_iteletet/

Illyés Edith 2018.05.28. 11:30:13

@Deansdale: "mivel semmi illegálisat nem csinált" Filmezte a vádlottakat, akik erre hivatkozva kérhetik az ítélet megsemmisítését: www.counter-currents.com/2018/05/why-i-dont-support-tommy-robinson/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.05.28. 13:03:49

@Illyés Edith: Ja ráadásul tudta, hogy ha ezt csinálja akkor le fogják tartóztatni, mert próbaidőn van. Durva a történet, de ezek fényében azért ki lehet mondani, hogy eléggé idióta volt Robinson.

TrollEdomer 2018.05.28. 14:16:22

@Illyés Edith: A kommentekben benne van az is, hogy ez a vád elég gyenge lábakon áll, lényegében csak ürügyet szolgáltat.

Aurelius Respectus 2018.05.28. 14:42:29

@Illyés Edith: Elég beteg jogrendszer, ha emiatt futni hagyják a bűnözőket, persze nem lep meg, a nyugati polkorrekt rendszer védi a bűnözőket és lábbal tiporja a normális emberek szabadságjogait.

Aurelius Respectus 2018.05.28. 15:52:02

Sajnos az oroszoknál is olyan rossz a helyzet mint nyugaton, ez Putyin legnagyobb bűne, tényleg csak bomlasztás céljából támogatja a bevándorlásellenes pártokat nyugaton. Szép kis jövő elé nézünk, muzulmán kézbe fognak kerülni a brit és francia atomfegyverek és a világ második legnagyobb atomereje az orosz.

mandiner.hu/cikk/20180528_muszlim_bevandorlok_millioi_formaljak_ujja_az_orosz_videket

TrollEdomer 2018.05.28. 16:22:38

@Aurelius Respectus: Azért ők kicsit többet dolgoznak a leírás alapján, mint nyugati migrik.
Ettől függetlenül persze belőlük se legyen túl sok.

Aurelius Respectus 2018.05.28. 16:35:43

@TrollEdomer: Nem az a lényeg hogy mennyit dolgoznak, bűnőznek e, ez csak plusz csapás, hanem hogy lecserélik az orosz népességet, egy ázsiai muzulmánra, Európában is ez a helyzet, a jelenlétük a fő gond, a többi csak járulékos kár.

Illyés Edith 2018.05.28. 17:26:17

@TrollEdomer: Erről szól a próbaidő. Hogy nagyon húzd meg magad, még egy parkolási bírságot se vállalj be. Itt most nem arról van szó, hogy ki a jófiú, hanem hogy érdemes-e ebből az ügyből lobogót csinálni és teljes erővel lengetni. Minimum több sebtől vérzik az egész sztori.

Deansdale 2018.05.28. 17:32:49

@Illyés Edith: A letartóztatásának a hivatalosan megnevezett oka "breaching the peace", vagyis a béke megzavarása volt, ami nagyjából rendzavarást jelent, és köze sem volt ahhoz amit csinált. Ehhez csak utólag csapták hozzá magyarázkodásként, hogy az iszlamisták rá mutogatva akarnak kikerülni a hurokból, és mindketten tudjuk, hogy ez nevetséges kifogás, még arra sem elegendő, hogy egy valamirevaló technikalitásnak nevezzük, amin jogosan csúszik el valaki. A bíróság épületén kívül streamelt videót a srác a mobiltelefonjáról, egy olyan ügyben ami igen fontos és nagy érdeklődésre tart számot, csak arról is be vannak kussoltatva az emberek, ahogy most már Tommy ügyéről is. Ha így nézed, akkor az írásomban linkelt cikkeknek van igaza: azért csukták le, mert tájékoztatni mert a muszlim nemi erőszakoló bandák ellen folyó büntetőperről.

Egyébként érzem, hogy a cikkemben nem szerencsésen fogalmaztam, tekinthető félrevezetőnek is ha valaki a pontos részletek rabja, de fenntartom és bárki előtt vállalom, hogy az eset tartalmát és mögöttes okait hitelesen írtam le, úgy is hogy a letartóztatás körüli részleteket nem fejtettem ki teljesen. Nem veszem zokon hogy pontosítasz a dolgokon, sőt, nagyon helyes, kellenek olyanok akik ragaszkodnak a minden részletre kiterjedő korrektséghez.

Aurelius Respectus 2018.05.28. 17:33:47

@Illyés Edith: Igen, érdemes, ki kell állni érte. Az 56-os forradalmárok mennyi korabeli jogszabályt sértettek meg ? mégis nekik volt igazuk.

Deansdale 2018.05.28. 17:47:32

@Illyés Edith: Ja, viszont a linkelt cikked egy rakás sz*r, az első mondattal elvágja magát, egyértelművé teszi hogy Robinsont ideológiai alapon ellenségnek tekinti és nem riad vissza a hazudozástól sem. "White advocate" a s*ggem partján a pörsenés, az, de nem Tommy Robinson.

A bebörtönzése ellen pedig nem az az érv, hogy odabent kinyírják, hanem az, hogy cirka egy évtizede zaklatja az angol kormány és rendőrség a radikális iszlám elleni fellépése miatt, és ennek csak a legújabb fejezete ez a modvacsinált balhé, ami miatt express leültették, ÉS valószínűleg komoly atrocitásoknak teszik ki. Nemrég végignéztem egy videót, amin több mint egy órát beszél arról, hogy milyen zaklatásoknak volt kitéve: ráküldték az adóhivatalt, a rendőrség rendszeresen járt nála, sőt, az utcán sem hagyták békén, a rokonai bebörtönzésével fenyegették, ésatöbbi. Normális ésszel elképzelhetetlen az ilyesmi, főleg egy liberális jogállamban, ami papíron anglia is volt pár évvel ezelőttig.

És azt már csak mellékes utószóként teszem hozzá, hogy mekkora hülyeség egy jogrendben az, hogy a tárgyalás befolyásolásának veszik ha valaki a bíróság épületén kívül videózza a per résztvevőit, vagy beszél velük. Nem volt egészen épelméjű aki ilyen törvényt hozott. Az USA-ban ezt egy kicsit értelmesebben oldják meg, a "zsűri" (jury) el van zárva a kölvilágtól amíg ítéletet nem hoz, így értelemszerűen nem befolyásolhatja a döntésüket a tévé vagy az internet. Mekkora hülyeség nem azt a pár embert elzárni a külvilágtól, hanem a külvilágot büntetni ha valamilyen információ a médiába szivárog?

Illyés Edith 2018.05.28. 17:52:54

@Deansdale: Az ugye megvan, hogy a linkelt oldal egy fehér nacionalista portál? :) A "white advocate" ott elismerés.

Deansdale 2018.05.28. 18:05:25

@Illyés Edith: "Erről szól a próbaidő. Hogy nagyon húzd meg magad, még egy parkolási bírságot se vállalj be. Itt most nem arról van szó, hogy ki a jófiú, hanem hogy érdemes-e ebből az ügyből lobogót csinálni és teljes erővel lengetni. Minimum több sebtől vérzik az egész sztori."

Szerintem a srác nem hülye, hanem elvei vannak, és azokat követte. Pontosan az a baj, hogy a többséget az állam nagyon könnyen megfélemlíti: kimegy egy rendőr feltenni pár kérdést, és soha többet nem mersz szólni az iszlám ellen. Tommy Robinson ezt a szakmát már igen régóta űzi, és szándékosan megy szembe a brit állam iszlámpárti politikájával, azzal, hogy ha egy szalonnás szendvicset teszel egy mecset lépcsőjére akkor letöltendő börtönt kapsz, de ha egy imám 11 éves lányokat fogdos akkor csak próbaidőt kap, mert szegénynek a felesége nem tud angolul és mi lesz a családdal a pedofil apjuk nélkül.
i.redd.it/eg57ntzwde011.jpg
A brit rendszer beteg, ami nyilvánvalóan az őslakosok ellen van felállítva, őket bünteti az iszlám ellenzéséért, miközben az állam az iszlámot importálja és terjeszti. Tommy Robinson nem hülye, hogy ne emlékezzen a próbaidejére, hanem ő az az 1 a millióból akit még ez sem tántorít el attól, hogy hangosan hirdesse az igazat. Ezért tekintik olyan sokan hősnek, mert az állam folyamatosan el akarja hallgattatni, ő viszont nem hagyja magát.

És igen, ő az a fókuszpont, az az utolsó lehetőség, aminél fel kell lázadni, mert ha a britek hagyják őt a börtönben kicsinálni vagy megrohadni, akkor az egész helyzet csak tovább fog romlani. Az állam mindenkit bekussoltat aki ellenáll, és az egész addig fog fajulni amíg általános vérengzésbe nem torkollik. Valószínűleg máris túlvagyunk azon a ponton, ahol még megállítható ez a folyamat, de ha nem, akkor ez az utolsó lehetőség.

Deansdale 2018.05.28. 18:08:06

@Illyés Edith: "Az ugye megvan, hogy a linkelt oldal egy fehér nacionalista portál? :) A "white advocate" ott elismerés."

Ha az, ha nem az, hülyeség. Aki dícsérni akarja, az ne így tegye. Emellett aki nacionalistának tartja magát de Robinson ellen machinál az elmehet a... Ezerszer hitelesebbnek tartom a srácot, mint az ilyen weboldalakat.

Deansdale 2018.05.28. 18:25:37

@Illyés Edith: Nézd meg ezt és remélhetőleg megértesz mindent: www.youtube.com/watch?v=30363QcHJ-o

Sadist 2018.05.28. 18:52:14

Se indexen se, 444-en nincs az esetről egy büdös szó sem, pedig ők aztán minden csip-csup fasságról cikket írnak.
Liberálisékat ilyenkor valamiért nem érdeklik a demokratikus alapjogok.

Illyés Edith 2018.05.28. 19:16:32

@Deansdale: Én értek mindent, de nálunk sem szabad vádlottakat kamerázni, ha nem járulnak hozzá. (Nem járulnak.) A próbaidőst meg viszik bármilyen indokkal, ez már csak így működik. TR-t elítélték valami jelzáloghiteles csalásért. Órákra vagyunk az ítélethirdetéstől, nem kellene megvárni, ha már idáig jutott az ügy? Az áldozatok mit szeretnének, azt, hogy legyen nagy felhajtás TR körül? Stb... Nekem túl sok itt a kérdés ahhoz, hogy gondolkodás nélkül felugorjak erre a vonatra.

De elfogadom, ha más másként látja.

Deansdale 2018.05.28. 19:52:47

@Illyés Edith: Persze, máshogy látunk dolgokat. Szerintem semmi jelentősége annak, hogy TR megszegett-e valamilyen formalitást és ezért jogosnak minősül-e a letartóztatása, mert számomra ez nem az ő személyéről szól, hanem a jelenségről, aminek épp ő került a fókuszpontjába. Ő csak a tünet, és engem a betegség aggaszt, de mivel általánosságokról nehéz érdemben beszélni, én is a tünetre hívom fel az emberek figyelmét. Arra, hogy:

1. EU-tagországok kormányai SZÁNDÉKOSAN importálják az iszlámot, és SZÁNDÉKOSAN hoznak olyan törvényeket, ami ezt elősegíti, illetve az akadályozását bünteti.

2. Ezek az államok TUDATOSAN MEGFÉLEMLÍTIK azokat, akiknek ez nem tetszik. Ez az igazán durva, a nehezen felfogható és nehezen megemészthető, hogy ún. liberális jogállamok szándékosan megfélemlítik a saját állampolgáraikat, ha azok fel mernek szólalni a globalista-progresszív ágenda ellen. Az ilyen renitenseknek a lakására küldik a rendőrséget, ha ez nem elég le is tartóztatják, ha az sem elég akkor bebörtönzik őket - és találnak hozzá kifogást, hiszen már jó ideje készülnek erre, mindenhol meghozták a gyűlöletbeszéd törvényeket, de ha az épp nem passzol akkor jön "a béke megzavarása", vagy bármi hasonló tetűség.

Paradox módon Tommy Robinson személye egyszerre nem számít semmit és a legjelentősebb téma jelenleg a világon, mert ő a példa mindenki orra alá dugva, hogy ***HA NEM KUSSOLSZ EZ LESZ VELED IS***. Merkel, Macron ugyanígy fog börtönbe küldeni ha németül vagy franciául mersz szólni az iszlám ellen. TR a nyílt hadüzenet a politikusoktól a nép felé: kuss, vagy börtön. Aki azt hiszi, hogy TR azért került rács mögé mert megszegett valami törvényt, és hogy ez ővele nem eshet meg amíg ő nem csinál semmi illegálisat, az nem érti hogy mi zajlik a színfalak mögött, az önveszélyesen naív... vagy már elfogadta, hogy ő kussolni fog, mert jobb idekint mint a börtönben, és a hülye TR is minek ugrált, jobban járt volna ha befogja. Aztán hogy egyre erősödik az iszlám, hát istenem, majd lesz valami.

KalmanBlog 2018.05.28. 23:21:36

Meglepő számomra, hogy erről említést sem tett a Daily Stormer. Azt hiszem régebben írták, hogy aki nem áll ki a Stormer mellett, az nem érti, hogy először a radikálisokat hallgattatják el, azután a kevésbé radikálisokat, és végül mindenkit. Tommy ha jól emlékszem nem állt ki mellette, és ezzel az Alt-Right legradikálisabbjai "levették róluk a kezüket". (Talán.)

Ezért nem szabad engedni, hogy elhallgattassák azt sem, akivel nem értünk egyet. Azért egy hírt csak írhattak volna Tommyról.

Nehéz összehasonlítani, hogy ki a keményebb. USA-ban a first amendment védelme alatt többet lehet beszélni, ezért ott nem akkora kunszt ha valakinek nagy a szája. Ellenben ott is megy az Alt-Right-osok lassú kicsinálása sok eszközzel. Ezt érdemes elolvasni, egy Andrew Dodson nevű átlagos Alt-Right-ost (átlagos abban az értelemben, hogy nem volt vezető pozícióban, csak egy tüntetésen _RÉSZT VETT_) öngyilkosságba kergettek az USA-ban: dailystormer.name/rip-andrew-dodson-a-brother-in-arms-driven-to-suicide-by-the-leftist-mob/

Ott sem életbiztosítás tehát "jobbos"nak lenni.

Még annyit akartam mondani, hogy néztem pár Tommy Robinson videót régebben, és az volt az érzésem, hogy bátran beszél, de szinte _NEM MONDOTT ERŐSEBBEKET, MINT AMIT ORBÁN ÉS A FIDESZ PLAKÁTRA ÍRT_. Értitek, mondtam, hogy Orbánt az UK-ban börtönbe zárnák a plakátjai maitt, és úgy látszik tényleg.

VT 135 2018.05.29. 00:06:33

@Frederick: Elmondom. A globális háttérhatalom a "káosz megszüntetése végett" teljes diktatúrát vezet be. Addigra már a feminizmusnak köszönhetően még jobban szétverték a családokat és a férfi-női bizalmat, szövetséget. Ha nem lesz ehhez elég hű emberük, majd jönnek a drónok, robotok.

Egyetlen megoldás, ha alapjaitól újra építjük a társadalmat. Ez azt jelenti, h először önmagunkkal szóba állva - a többségnek már ez sem megy, mert retteg a saját gyengeségeivel, fejlődnivalóival szembeznéni -, majd mikro, makro, társadalmi szinten újra megtanulni az együttműködést, együttélést. Ha lehántjuk a felszínt, a politikai bohóckodást és ideológiákat, világosan látszik, h a világ szinte összes baja abból adódik, h elfelejtettük, mi a közösség, mi az együttműködés, mi az, h egymásra vagyunk utalva.
Szóval vagy jön a világdiktatúra, vagy még előtt kiírtjuk magunkat a Földről, vagy megtanulunk ismét együtt élni egymással.
Lehet várni Kispista Józsira, h majd a Kékpárt élén elhozza a kánaánt is mindenkinek a sült galambot, de ez soha nem fog bekövetkezni.

Barbaarb 2018.05.29. 07:19:31

@Sadist:

Nem pont ide tartozik, de tegnap volt egy cikk a 888-on, hogy a 444 lelkesen tudósított a Puskás Akadémia kupadöntőbeli vereségéről, miközben a témában (foci, sport) fontosabb bajnokság eldőléséről nem írtak.
Független, és elfogulatlan 444...

icipicicsipa 2018.05.29. 08:42:15

@Illyés Edith:
Nézegettem a videókat ezzel kapcsolatban.
Szembe jött ez:
www.youtube.com/watch?v=aMDOKwozTPY

Itt a lényegi kérdés:
Nem tudja mi van, nem tudja az egész hátteret.
De ami rohadt nagy gond az egészben, hogy a bíróság bekussoltatta a sajtót a dologban.

De nagyon jól elmondja szerintem a faszi, érdemes megnézni.

icipicicsipa 2018.05.29. 08:43:31

@Barbaarb:
"Független, és elfogulatlan 444... "

A legocsmányabb, a legnagyobb férgek gyűjtőhelye a Bede-féle "az a baj, hogy továbbmentek" patkányokkal a 444...

DennisVT1 2018.05.29. 13:33:34

Sztem amúgy most már akkora a felhajtás körülötte, hogy minden létező eszközzel életben fogják tartani, mert mártírként még rosszabb lenne a számukra.

Aurelius Respectus 2018.05.29. 14:27:55

@icipicicsipa: Ilyen undorító kommentelők tényleg nincsenek máshol.

KalmanBlog 2018.05.29. 17:28:37

Amúgy az olasz válság is érdekes: (Indexes linket épp nem találtam, de lehet hogy csak rosszul kerestem)

888.hu/article-minden-amit-az-olasz-valsagrol-tudni-kell

A legtöbb szavazatot kapó tömörülés által javasolt kormányt nem fogadta el az elnök (más forrásokban államfő), mert a javasolt pénzügyminiszter eurószkeptikus.

"Az olasz elnök vasárnap jelentette be, hogy nincs megelégedve Paolo Savona gazdaságiminiszter-jelölttel és megakadályozza az ő jelölését. Erre Giuseppe Conte a választásokon győztes Öt Csillag Mozgalom és a Liga miniszterelnök-jelöltje bejelentette, hogy visszalép és nem akar kormányfő lenni."

"Mattarella válaszul bejelentette, hogy majd akkor a kezébe veszi az irányítást és kinevezi ő a leendő kormány tagjait. A nyíltan baloldali nézeteit ismerve sok jóban nem reménykedhetnek az olaszok, pont az ellenkezője lett, mint amit választottak.

Sergio Mattarella hivatalos indoklásában azt mondta, amiatt nem akarja Savonát a gazdasági tárca élére, mert a politikus személye megriasztotta mindazokat a befektetőket és betéteseket, akik hitelezik az államot és a vállalati szférát."

Mindenhol kibújik a szög a zsákból, hogy mennyire "demokratikus" a rendszer.

Aurelius Respectus 2018.05.29. 17:42:24

@KalmanBlog: Az a helyzet hogy az olasz, görög adósság visszafizethetetlen, lehet trükközni új hitelek felvételével egy darabig, de a végén beáll a csőd, le kellene írni az adósságok egy részét, csak az nagyon fájna a német bankoknak és Németország az EU tényleges vezetője.

-JzK- 2018.05.29. 21:29:43

Ha valaki tud értőn olvasni, láthatja, hogy nem túlzás a Soros-ellenes "kormánypropaganda":

hvg.hu/velemeny/20180529_Soros_Gyorgy_Hogyan_mentsuk_meg_Europat

KalmanBlog 2018.05.29. 22:40:01

@-JzK-: Én ebben nem tudok a sorok között olvasni, de a direkt értelme is vicces:

"A pénz amúgy is kevés. Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente. A tagállamok ennek csak kisebb részét tudnák fedezni. Honnan szerezzünk tehát pénzt?

Tartsuk szem előtt, hogy a menekültválság európai probléma, és összeurópai megoldást igényel. Az EU hitelképessége magas, ám kihasználatlan. Mikor éljünk a lehetőséggel, ha nem egy sorsdöntő válságban? A történelemből tudjuk, hogy háborús időkben mindig emelkedik az államadósság."

Szóval vegyünk fel egy nagy rakás hitelt arra, hogy afrikában elszórjuk. Komolyan mondom, ehhez képest Provident személyi uzsorakölcsönt felvenni esküvőre, hajózásra vagy egy szép autóra megfontolt ésszerű döntés :-).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.30. 01:47:23

@KalmanBlog:

A kormányzati plakátkampányt illetően én is ugyanerre jutottam: egyszerűen nem lehet eléggé túltolni.

Nálam a kvótanépszavazás és a szoclib dörgölőzés után pont ez volt a harmadik nagy perdöntő löket, ami megindított a Jobbik felől a (leírni is szörnyű) FiDeSz felé. Míg a Jobbik rendkívüli taktikai érzékkel átemelte a ballib témákat és beállt a szocik meg a DK mellé orbánozni (nagyon bejött), addig a FiDeSz rendkívüli taktikai érzékkel átemelte a nacionalista témákat és beállt az alt-right mellé sorosmigránsozni (nagyon bejött).

Aurelius Respectus 2018.05.30. 02:00:03

@don Fefinho: Én most azon gondolkozom, ha Toroczkai el tud indítani egy életképes pártot és jelöltje is lesz ott ahol lakok, leszavazok a pártjára 2022-ben, 2014 és 2018 úgyis kimaradt, nem voltam szavazni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.30. 02:10:06

@Aurelius Respectus:

3 kör Jobbikkal kezdtem anno, az idei teszt-szavazat volt; hajlott a kezem a MIÉP-re, de potyaszavazat lett volna. Meg aztán öregszik is az ember, utólag visszagondolva nagyon sok ifjonti forradalmár rigmust egyértelműen marxista hatásként tudtam beanozosítani, ez a béruniózás a mostani kampányban meg... na.

Ahogy a platform és Dúró körüli cirkuszt elnézem, '22-re esélyes, hogy önkezétől elvérzik a párt.

Aurelius Respectus 2018.05.30. 02:18:58

@don Fefinho: Én 2002-ben szavaztam még a MIÉP-re, 2010-ben meg a Jobbikra.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.30. 02:21:11

@Aurelius Respectus: '02-ben még szerencsére kiskorú voltam, olyan helyre ment volna az X, amiért most arconköpném magam. :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.30. 02:47:26

@don Fefinho:

Az meg már csak hab a tortán, hogy míg a FiDeSz a saját prolijait (ne tegyünk úgy mintha nem lennének) legalább saját házi prolitáppal eteti, addig a Jobbik prolijai (ne tegyünk úgy mintha nem lennének) dekára ugyanazokat a montázsokat és kamuoldalakat nyelik, mint kacsa a nokedlit, amiket a szocik és a DK prolijai is. Ugyan a legjobb haverjaim zömével ma már nem értek egyet pártpolitikában (az ideologizálás megint más), valahol mélyen aggaszt, hogy elvileg jobbos csoportbeszélgetésekben úgy röpködnek a 444/HVG/Index linkek és azok kommentstilisztikai elemei, mint egy belpesti romkocsmában.

Barbaarb 2018.05.30. 06:58:31

@Aurelius Respectus:

Nem kell visszafizethetőnek lennie, elég lenne ha a piacról lehetne finanszírozni, de ettől is nagyon messze vannak. Olyan megszorításokra lenne szükség, amit a nép nem tűrne el, elkényeztették őket.

Torockaiéknak a MIÉP-pel kellene szerintem valahogy szövetkezni. Igaz, hogy nagyon kicsi a támogatottságuk, de jól kiépített országos hálózatuk van, sőt még médiumuk is!

@KalmanBlog:

Nekünk annyi lenne a feladatunk, hogy védjük meg a határainkat tőlük, ők meg azt csinálnak, amit akarnak. 1980 óta megháromszorozódott Afrika népessége, ami vastagon köszönhető a sok segélynek is. Embertelen, de be kell ezt fejezni!

Deansdale 2018.05.30. 07:42:00

@KalmanBlog: Na igen. Afrikát évtizedek óta segélyezzük és ezért szaporodnak mint a sáskák, ide is jut belőlük és tönkreteszik európát - mi erre a megoldás? Még több segély, amit már fizetni sem bírunk, ezért vegyük fel hitelbe, és még az ükunokáink ükunokái is fizetni fogják a kamatos kamatokat azért a tervért, ami garantálja a fehér ember bukását.

Van egy tök jó ötletem: csináljunk deportálási kötvényt. Fizetsz 10.000 kemény magyar forintot, cserébe az EU deportál egy muzulmánt, amiről kapsz egy oklevelet és egy interneten elérhető videót amin végignézheted a deportálást. 100.000-ért (és önköltséges utazással) jelen is lehetsz az aktusnál, még többért esetleg választhatsz is deportálandót, vagy saját kezűleg teheted fel a repülőgépre, hajóra.

GABOR2 2018.05.30. 09:31:17

napimigrans.info/elengedtek-a-calais-i-rendorvero-migranst-mert-nem-talaltak-neki-tolmacsot/

Én már egyszerűen ezt nem fogom fel... megverik a rendőrt aztán simán elengedik az illetőt. Ez már egyfajta összeomlás. A másik meg, ha senki sem tud kommunikálni vele, hogy várják, hogy ezek fognak majd dolgozni.

GABOR2 2018.05.30. 09:34:11

@Deansdale: Az államok már így is el vannak adósodva, de amig van gazdasági növekedés van valami remény... ezt is elvennék. Egyszerűen mi közünk hozzájuk, hogy eladósodjunk értük és ha a dolog működne akkor ráadásul magunknak csinálunk konkurenciát, de amúgyis csak egy feneketlen kút lenne valószínű.

KalmanBlog 2018.05.30. 09:46:23

@Deansdale: Ez kurvajó! Én 100-ér akkor inkább vennék 10 kötvényt, de megszállottaknak vagy konkrét károsultaknak jó lehet a drágább opció terápiás célzattal.

KalmanBlog 2018.05.30. 10:15:52

UK-ban "Knife crime epidemic" (késbűn járvány) van, ezért egy bíró azt javasolta, hogy le kellene tompítani a kések hegyét.

Nem vicclapban jelent meg:

www.telegraph.co.uk/news/2018/05/27/knives-sharp-filing-solution-soaring-violent-crime-judge-says/

2018.05.30. 10:27:32

@Deansdale:

Ez elég kendőzetlen, legalább neveznéd így pl. "haztelepedési támogatás, Afrikáért".

Egyébként most a fb-on egy olyat osztogatnak, hogy az Afrikai nők fogamzásgátlását és okatatását lehet támogatni, az nem jó? Az a neve, hogy "karbonsemlegesítő" támogatás, mert hogy a túlnépesedés ellen hat, de benne van a reklámjában az is, hogy így nem fognak bevándorolni + a fogamzásgátláshoz való emberi jog.
Sztem elég okos ember találta ki, kiváncsi lennék konkrétan mire költi.

csi szi 2018.05.30. 10:42:27

@Deansdale: Valami khm, véglegesebb megoldásban kellene gondolkodni. Na jó, csak vicceltem, de így tényleg csak indulna máris vissza.

csi szi 2018.05.30. 10:43:45

@KalmanBlog: Ez van, viszont ha a baloldali populisták kapnának szabad kezet, venezuelai állapotokat csinálnának hamarosan.
Görögországhoz hasonlóan ők is megszívták, hogy beugrottak az eurónak.

zriff 2018.05.30. 11:25:35

Az afrikai segélyezés értelmetlenségéről, már 2009-ben jelent meg egy könyv dead aid, Dambisa Moyo írta.

KalmanBlog 2018.05.30. 12:58:14

@csi szi: Ezt már tényleg nem lehet fokozni. De sajnos ki fog derülni, hogy mégis és jönnek még durvábbak is.

Nem tudom, hogy sírjak-e :_( vagy nevessek :-).

Aurelius Respectus 2018.05.30. 14:55:29

@Barbaarb: A megszorítások értelmetlenek, évtizedeken át vergődhet így egy ország, mint mi 1990 és 2014 közt, le kell írni az adósságot egy visszafizethető szintre és utána korlátozni a kormány hitelfelvételi lehetőségét, csak feltétlenül szükséges dolgokra vegyen fel hitelt, amit vissza is tud fizetni az állami bevételekből.

Aurelius Respectus 2018.05.30. 14:58:48

@Barbaarb: Nem látom értemét a MIÉP szövetségnek, ők már egy bukott párt, ahogy vsz a Jobbik is az lesz 4 év múlva.

Aurelius Respectus 2018.05.30. 15:01:21

@Deansdale: A fogamzásgátlásra lenne egyedül értelme segélyt adni, ingyenes abortuszklinikákat nyitni egész Afrikában és ingyenes óvszerosztó központokat, a fő problémájuk a szaporodás a semmire.

Free Helicopter Rides 2018.05.30. 16:00:00

@Aurelius Respectus: Majd a természet megoldja, ahogyan korábban is.
Ha annyira tartják magukat és a gyerekeiket, hogy a semmire szaporodás miatt tömegesen éhenhalnak, akkor pontosan annyit is érnek.

Free Helicopter Rides 2018.05.30. 16:05:53

@Deansdale: A segélyezés csak mélyíti a problémát. Az ingyen termékkel senki sem tud versenyezni a piacon, tehát pontosan a saját mezőgazdaságuk hal el miatta, ami garantálja, hogy soha nem is lesznek önellátóak. Máris kész a totális függőség.

Nehéz eldönteni, hogy a balos segélyezős logika ennyire gonosz, vagy ennyire idióta. Esetleg mindkettő.

Aurelius Respectus 2018.05.30. 16:07:46

@Free Helicopter Rides: Sajnos az EU idiotizmusa van még egy lehetőségük, idejön a felesleg és eltartatja magát segélyből.

Illyés Edith 2018.05.30. 17:49:20

@Aurelius Respectus: Gondolom az lesz a cél, hogy összegereblyézzenek mindenkit a jobb szélen egy ernyő alá. MIÉP, Erő és Elszántság (Betyársereg + Identitesz), Toroczkai, Novák és neje, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Gárda-maradványok, vörösbarnák, stb. Szerintem ez alsó hangon 10%-ot ér. Kérdés, hogy Orbán meddig hagyja őket nőni. Lehet, hogy amint túllépik az 5%-ot a közvéleménykutatásokban, megindul a fideszes gépezet ellenük. Orbánnak egy 4,9%-os párt kell a jobbszélen, ami gyengíti a Jobbikot, neki meg nem kerül semmibe.

GABOR2 2018.05.30. 19:16:10

A nyugat-európaiak 84% állítólag migráns ellenes. Az agymosás se tart ki örökké, ha intenzíven találkoznak a valósággal.

www.origo.hu/nagyvilag/20180530-a-nyugateuropaiak-84a-bevandorlasellenes.html

Asidotus 2018.05.30. 22:59:56

@Free Helicopter Rides:
"Soha ne tételezz fel rosszindulatot, ha a hülyeség feltételezése megoldja a talányt"
(Antalffy Tibor, az ország legidősebb bloggere)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.05.30. 23:12:08

@Asidotus: Van olyan szintje a hülyeségnek, ami már nem magyarázható hülyeséggel.

Barbaarb 2018.05.31. 07:08:22

@Aurelius Respectus:

Nem tekintesz te erre túl egyoldalúan? Mert a hitelfelvevőnek ez nagyon jó lenne, na de a hitelezőnek?

Miért bukott párt a MIÉP? Épp a Jobbik csinálta ki végleg.

Aurelius Respectus 2018.05.31. 12:27:01

@Barbaarb: A bankárok már így is gigaprofitokat szereztek az adósok terhére az elmúlt évtizedekben, ideje hozzászokniuk hogy nekik is van kockázat, nem lehet egész országokat megnyomorítani a bankok érdekében, ahogy a magyaroknál is több generáció szenvedett mert nem volt pénz semmire az adósságfizetés miatt, mert a degenerált kommunista és demokrata politikusok uzsorakamatra vettek fel hiteleket.
A MIÉP, egy bukott párt, a neve a botrányokkal fonódott össze, Csurka és élettársa gyakorlatilag lenyúlta a pártpénzeket és folyamatosan kizárta Csurka a kritikusait a pártból, ahogy a Kisgazdapárt, az MDF, az SZDSZ az ő nevük is végleg lejáratódott.

KalmanBlog 2018.05.31. 14:24:43

@Aurelius Respectus: A bankokkal egyrészt igazad van, ideje volna megregulázni őket. Másrészt viszont az adósságcsapda maga a mostani világrend alapja. Nem arról van tehát, hogy csak észre kell venni a problémát és egy tollvonással megszüntetni. Komoly ellenállás lesz.

Aki megpróbálja ezt megpiszkálni, az nagyon könnyen a világkormány áldozata lehet, ahogy például JFK is végezte.

Mia and me 2018.05.31. 15:54:22

@Free Helicopter Rides: "Majd a természet megoldja, ahogyan korábban is."

ja, lásd sáskajárás.

VT 135 2018.05.31. 16:16:23

Bocs, ha kissé nyers leszek, de...mikor fogjátok már végre fel, h pártokkal nem lehet rendszert váltani, valódi változásokat elérni??? Lehet nekik drukkolni, mint a focimérkőzésen, pontosan ezt a célt is szolgálja: a szórakoztatást és h a nép elfoglalja magát valamivel. Vagy nevezhetjük bábszínház előadásnak is. Mikor értitek meg, h tök mindegy, Kispista Jóska a Sárga párttól, vagy Nagysándor József a Kék párttól - nem személyek, pártok és ideológiák adják a különbséget, hanem a rendszer működése vagy bedarál, vagy kiköp (utóbbira ritka példa Ángyán József). Hogy lehet várni a messiást, aki majd helyettünk megoldja, elhozza a kánaánt, de NEM FOG JÖNNI!!! A demokráciának becézett valami (most arról nem beszélve, h nyugaton még ezt is a szemünk előtt számolják fel, teljes nyugalommal) nem másról szól, h 4 évente egy ismeretlen érdekcsoporttal kötsz egy szerződést, amelyen kizárólag a te aláírásod szerepel. A legtöbb ilyen szerződést összegyűjtő érdekcsoport aztán azt ír a szerződésre és annyiszor módosítja azt, ahányszor csak akarja. Ez lenne a népképviselet? Üzleti életben mennyire működne ez a modell...?

Nem lehet megspórolni. A társadalmunk, társadalmi érintkezéseink, a férfi-női viszony és szövetség mind válságban van. A válság mindig egy átmenet, egy szülés, a maga összes fájdalmával. A kérdés az, h a válság vége egy új, fejlettebb korszaka lesz az emberiségnek, vagy kiírtjuk magunkat a Földről belátható időn belül. Ezt a változást pedig egyéni (önmagunkkal szóba állunk) és mikroközösségi szinten lehet elkezdeni. A valóságban, nem a virtualitásban.

Mia and me 2018.05.31. 16:26:19

@VT 135: "vagy kiírtjuk magunkat a Földről belátható időn belül. "

ezt most ez emberiségre érted vagy a fehérekre?

Szerintem elég egyértelmű, hogy vissza akarnak térni a totális rabszolgatartó társadalmi formához - csak azt mégse lehet hogy má'meg felül a 3 leggazdagabb fazon a piramis tetejére aztán a többieknek onnan adja az ukászt.

A fehérek "túlképzettek" - amelyik (vékony) réteget lehet azt behozzák talpnyalónak - biztosítva így- de csak addig mindenben talpat nyal - a kis nyugis kiváltságait - a többi meg igazából nem számít mert van a földön bőven rabszolgának való ember ... épp most mozgatják is őket arrafelé ahol majd dolgozni kell.

Frederick 2018.05.31. 18:56:59

@Mia and me: @KalmanBlog: @don Fefinho: @Aurelius Respectus: @Free Helicopter Rides: @csi szi: @Deansdale:

Budaházy Edda nagyot robbantott:
(Rád is szükség van! | A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom felhívása)
www.youtube.com/watch?v=yFqZuRw_oDI

A balliberális szcéne már neki is állt a hisztériának. Az utolsó Szabadfogás műsorban elhordták mindenfélének. És már terjengenek a mémek.
www.youtube.com/watch?v=p7KFWGfZBoQ

"A kormány szülőgépnek tekinti a nőket!" Nyenyenyenye!

Deansdale 2018.05.31. 19:13:18

@Frederick: "A kormány szülőgépnek tekinti a nőket!" Nyenyenyenye!

Mikor utoljára néztem a kormány még nem Budaházy Edda volt :)

2018.05.31. 20:38:22

@Frederick:
Hjaj istenem, de mér' kell iylen bután nekiállni? S még gyakorlatilag az is benne volt, hogy az orrodat is tiszticcsa.

SAjnálom én ezen nevettem:
www.youtube.com/watch?v=KL2-o_DMyPQ

Mia and me 2018.05.31. 20:49:34

@Frederick: jaj ez úgy néz ki mint egy 50-es évekbeli szigorú magyartanárnő :D
...és szerintem úgy is beszél ...

@kiknekX: jaja. :) azon én is ... pálinka kolbász :D a kiscsaj meg hogy röhög :D

Frederick 2018.05.31. 21:07:36

@Deansdale:

"Mikor utoljára néztem a kormány még nem Budaházy Edda volt :)"

Kérdezd a balliberális értelmiséget, aki ezen felbaszta az agyát! :P

Amúgy milyennek találtad a videót?

Azon meg sem lepődök, hogy a két liberális feminista hölgy, KiknekX és Miaandme kineveti Eddát.

Frederick 2018.05.31. 21:13:13

@Deansdale: Egyébként tényleg gáz Edda retorikája. Tényleg szar a videó. A mondanivaló még rendben lenne, de borzalmas a forma. Mondtam én neked, az ilyen Németh Szilárd, Kósa Lajos és Budaházy Edda féle emberek lejáratják a jobboldali témákat. Legyen az migrációellenesség, antifeminizmus, demográciós problémák, Soros-ellesség, bármi.

2018.05.31. 21:35:37

@Frederick:
Jó hát elismerem, hogy nem szép dolog kinevetni - amúgy én csak a paródián nevettem az eredetin csak sóhajtoztam.
Szóval ha már nekiáll így megcsinálni, hogy kvázi megszégyeníti a szingliket és sztereotípiákkal figurázza őket ki, fókák, tengerimalac stb. (gondoljátok, hogy ez hatásos? - bár én pl. annó azért szoktam le a dohányzásról mert egy blogon egy gördeszkás csávó leköpte őket) szóval ha már így fog hozzá, akkor miért nem szólt neki valaki ,hogy ő maga ne legyen már egy sztereotípia.

Frederick 2018.05.31. 21:49:14

@kiknekX: @Mia and me:

"ő maga ne legyen már egy sztereotípia"

De nem ez gyártódik a jobboldalon? Németh Szilárd, Kósa Lajos, Budaházy Edda, mind-mind egy sztereotípia. Röhejessé tesznek olyan témákat, amik egyáltalán nem röhejesek.

A baromállat, aki a kamerák előtt aggódik, hogy Soros bevezeti az arab számokat.

Az új agrárminiszter, aki szerint egy migráns eldobott egy szendvicset, attól lett a sertéspestis.

A KDNP-s képviselők, akik minden férfit és nőt baszogatnak, akik nem vállalnak gyereket.

Sorolhatnám.

Minek kellenek ezek a hülyék, vagy önmagában ezek a hülyeségek? Semmi másra nem jók, mint hogy lejárassák a jobboldali, antiglobalista témákat.

Kicsit megmosolyogtatónak találom azt is, hogy egy csomó jobboldali püfföli a Kétfarkú Kutyákat, amiért kiparódizálták ellen-plakátkampányban a FIDESZ migrációellenes plakátkampányát. Már bocs, de a FIDESZ plakátkampánya önmagában hordozta a paródiát! Mint amikor a hülyegyerek az iskolában felveszi a "rúgj belém" táblát.

Szerintem Orbán Viktor és szolgahada (FIDESZ) lejáratta az olyan jobboldali témákat, mint a migrációellenesség, az antifeminizmus, az "Isten, haza, család".

Mia and me 2018.05.31. 22:06:07

@Frederick: " a két liberális feminista hölgy, KiknekX és Miaandme "

KiknekX-nek úgy rémlik 3 gyereke van, nekem ugyan csak a minimum kvóta kettő :). Van férjünk és mindezt szabad választásból liberálisan feministán "hoztuk", tettük.

Nem értem kikre sütik rá ezeket a bélyegeket - liberális vagyok mert partnernek tekintem a gyerekem? Vagy mert elvárom hogy a férjem is partnernek tekintsen? Vagy mert szétnézve azt látom, hogy "cigány" vagyok: kisebbségnek számítok, mert nem tudok rántott húst sütni, viszont roppant ügyesen kezelem a pénzt (ja, akkor biztos zsidó is vagyok :D)
Vagy azért mert teljesen megértem és logikusnak gondolom azt ami történik: hogy jönnek a sötétebb népek és megesznek, és teret akarnak? (attól függetlenül, hogy én sem örülök neki, de aki egy kicsit összefüggéseiben nézi a történelmet, teljesen logikus hogy egyszercsak ismét van egy nagy népvándorlás - az kb mindegy hogy mennyire segítik- jöttek volna ezek amúgy is- legfeljebb jobban lerongyolódva meg többet gyalogolva/úszva)
Feminista meg azért vagyok, mert nem hiszek a hagyományos "nemi szerepekben" ?- (jó azon kívül hogy papa csinálja meg a gyereket, mama :) meg megszüli mert ez biológiailag determinált... De az már nem az, hogy ki gügyög hozzá és ki teszi tisztába...)

jelszavak, címkék.

Közben meg épül a szép új világ ahol csak pénzben mérik az értékedet. És egyikünk sem ér többet a csúcson bábozóknak, mint bármelyik menekült...

Mia and me 2018.05.31. 22:15:28

@Frederick: "Szerintem Orbán Viktor és szolgahada (FIDESZ) lejáratta az olyan jobboldali témákat, mint a migrációellenesség, az antifeminizmus, az "Isten, haza, család"."

Ebben igazad van. ezért is furcsa hogy egyesek azt hiszik valóban ez a fontos a vezetésnek.

Úgy 10 éve folyik egy 2 milliós pénzügyi és hatalmi "elit" lekenyerezése, és kell nekik kb 4-5 millió rabszolga- akik dolgoznak majd a földjeiken, a gyáraikban, üzleteikben.
Szerintem hótra mindegy nekik hogy az Kovács János-e vagy majd Kovács Abdul János. Ha utóbbi akkor legalább rájuk tekintettel- azaz miattuk- ki lehet építeni egy totális megfigyelő és kontroll rendszert is- mert hát na...majd még ha csak rosszra gondolsz is már jönnek aztán visznek valaki bányájába :).

Majd kiváncsi vagyok a pálfordulás "indoklására" amikor eljön az idő hogy már meg amiért ilyen hazafiatlan volt mindenki (ejnyebejnye majd atyuska meg is szíd közösségileg valami lelkiismeretre ható plakáttal :))hogy nem gyártott magyart, ezért kénytelenek leszünk megszűrve egyeseket beengedni - már nem csak a sokmillióért eddig beengedetteket, hanem a pórnépet is.

Mia and me 2018.05.31. 22:21:59

@Frederick: "Kétfarkú Kutyákat"

annyiból volt gáz, hogy sok szavazatot elvittek ...akár pl. a Jobbikosoktól... a semmire..

Viszont a plakátjaik - minden témában - tényleg majdani törikönyvbe illők: "több mindent, kevesebb semmit!" :)

csi szi 2018.05.31. 22:22:36

@Frederick: Nem kell ehhez primkónak lenni a jobbos álláspontnak. Én még emlékszem, amikor a rendszerváltás körül Fekete Gyula író figyelmeztetett a demográfiai helyzetre, mekkora vitriol fogadta a liberális sajtóban, "fogyik a magyar", "Fekete Agyalágyula" stb. Egyszerűen a liberális krédó szerint akit zavar, hogy "fogyik a magyar", az náci, meg szülőgépet akar csinálni a nőkből, amolyan Szolgálólány meséje stílusban. Egyszerűen a liberális szemében ez fasizmus, az egyén életébe való belepofázás, "semmi keresnivalója az államnak a hálószobában" és a többi lózung.

2018.05.31. 22:23:21

@Frederick:
Amúgy ne magadból indulj ki, a legtöbb ember egyszerűen indulatból politizál vagy foglal állást a jobb v. bal oldalon, szép példa erre a liberális bal oldal és a jobbik telejes kibékülése napjainkra, holott 4 éve a jobbik maga volt az ördög. S oylan emberek is, akiknek VOna Gábor volt az Ördög, hallottam már a szájából ,hogy ő legalább színleg beismerte ,hogy hibázott s úgy váltott állást míg Viktor úgy tesz, mintha szilárdan állna s közben szélsőségesen áll ide-oda.

Szóval az indulatos népek, ők szeretik az ilyeyn megmondóembereket. PErsze van egy szint, ahol már kezdenek árfordulni és az egséz az ellentétes hatást éri el. Nálam pl. az a pécsi videó is ilyesmi volt, nem néztem baromnak az arab számok bevezetését véleményezőket, sőt gonosz dolgonak tartottam a videót, sztem majd' mindenkit meg lehetne így zavarni talán s kedves emberek voltak. S ezzel nem voltma egyedül, akik így éreztek, de azért a zöme osztogatta a fb-on, hogy lám választópógárok míly ostobák.

A paródián is azért nevettem egyébként, azon a kolbászoson, nem amiatt, hogy jaj a magyar ember kolbászt eszik, hanem ahogy rezonált a hangulatkeltésre, sztem az telitalálat volt:-).

2018.05.31. 22:25:56

@Mia and me:
Engem ez az Edda minimum két plecsnivel is kitüntethetne, hahaha.

Mia and me 2018.05.31. 22:30:59

@kiknekX: mondjuk ha ez a neve .... Edda... akkor ugye a szülei is liberális lázadók voltak :D - gondolom akkor még az Edda nem a sziriuszról jöttünk ufóként vonallal volt összefonódva :)

Frederick 2018.05.31. 23:06:17

@Mia and me:

"mondjuk ha ez a neve .... Edda"

Mert hogy hangzana az, hogy Budaházy Ossian? :D:P

VT 135 2018.06.01. 02:19:59

@Mia and me: Az emberiségre értem. Nagyon tetszetős különböző népcsoportokat és hatalmi csoportokat megtenni felelősnek, de ez semmiben nem különbözik attól, amikor egyéni szinten nem vagyunk képesek felelősséget vállalni az életünkért és a döntéseinkért, hanem mások viselkedésétől várjuk a saját boldogságunkat.
A világ mindannyiunk gondolkodásának és cselekedeteinek az eredménye.
Mondok egy példát: a cigányság Magyarországon. Szerintem egy tünet. Annak a tünete, h mi magyarok, képtelenek vagyunk összefogni, még falusi szinten sem megy a közösség . A cigányok meg képesek - időlegesen - összefogni. Persze ezt támogatja a mindenkori hatalom is ("osszd meg és uralkodj", illetve, ha elég nagy a káosz, be lehet vezeni az autokratikus-diktatórikus hatalomgyakorlást).

Az a helyzet, h elfelejtettük, mi az a közösség. Elfelejtettük az emberi létezés alapjait. Ezt nem csak én mondom, tudományos kutatások sora ugyanezt az eredményt hozza. Amíg nem tudunk mikroközösségi szinten sem együttműködni, addig illúzió azt várni, h a világ egyre mélyebb káoszba fordulása megáll, vagy a rend felé fordul! És ilyen szempontból a virtuális elmélkedés is csak szellemi maszturbáció, mert a tetteket fizikai síkon lehet csak megtenni.

Frederick 2018.06.01. 06:10:43

@VT 135: Hiányzik a magyar társadalomból a szolidaritás. A szolidáris nemzetközösség gondolata pedig ismeretlen tőle. Ehelyett versenyzünk egymással, játszmázunk, egyéb módon teszünk keresztbe egymásnak. Mert az individualizmus és a verseny az menő, a közösség és a kooperáció nem menő - jelenlegi vadkapitalizmusban!

"Szívjuk a levegőt egymás elől/A szakadék szélén ülve" (Moby Dick)

A szolidaritás az egyetlen, ami elviselhetővé tehetné a társadalmat. És hiányzik. És akkor csodálkozunk a sok szorongó szociopatán. A társadalom, amelyből egyre inkább hiányzik nem csupán a szolidaritás, de a humanitás és az empátia is, termeli ki a barbárságot.

Jók a szolidaritásról való gondolataid. Igen, ezt mikróközösségben kell elkezdeni. Nem a cégek és a pártok, a civil szervezetek és az alternatív iskolák fogják megteremteni a szolidaritást. Hanem az egymással kooperáló emberek.

Barbaarb 2018.06.01. 07:20:41

@Aurelius Respectus:

Én értem, hogy ez egy pozitív világkép, csak a világ nem így működik, hanem érdekek mentén. A bankároknak nem érdekük az, amit írsz, a többi nekik nem számít (többek közt ezért is lettek azok, akik).
Csurka és élettársa ügyei azért nem nyertek bizonyítást, inkább csak egy párton belüli harc eredménye. Csurkát a mai napig egészen pozitívan ítélik meg a MIÉPesek, de Fideszesek is, sőt sok ellenzéki is.

Papírsárkány 2018.06.01. 07:24:19

@Frederick: "Hiányzik a magyar társadalomból a szolidaritás. A szolidáris nemzetközösség gondolata pedig ismeretlen tőle."

Ami hiányzik a magyar társadalomból az a képesség, hogy felismerje, hogy az összes marhaság, amire azt mondják, hogy hiányzik a magyar társadalomból, hiányzik az összes többiből is.

Vagy másképp fogalmazva "tipikus magyar hibá"-zni az egyetlen tipikus magyar hiba (és igazából még az sem).

Barbaarb 2018.06.01. 07:32:24

@kiknekX:

Most, hogy írod, el tudom képzelni, hogy az utcán kamerával megállítva zavarba hoznának annyira, hogy én is eltévednék ezzel az arab számozással...

Deansdale 2018.06.01. 07:38:38

@Frederick: Nem néztem meg a videót, mert rühellem a kínos dolgokat, filmfelvételen még jobban mint a valóságban, úgyhogy inkább kihagyom az ilyesmit. Ezért nem nézem Puzsért se, feministákat se, meg úgy általában szinte semmilyen politikát, mert szerintem kínos amit csinálnak (még ha ők nem is érzik). A "paródiát" láttam, szerintem semmi nevetnivaló nem volt rajta - arról szólt, hogy a paródia készítője nem érti ezeket a témákat, számára ez az egész csak hülye mélymagyarok képzelgése, akiket kolbásszal és pálinkával nevetségessé lehet tenni. Adja Isten, hogy az édesen nevetgélő kislányának ne kelljen közelebbi tapasztalatokat szereznie az iszlámról, mint az megtörtént már többszázezer európaival (akik valószínűleg pár éve még ugyanígy nevettek az egészen: mit kell itt feszengeni a bevándorláson, ugyan már, xenofóbok!).

csi szi 2018.06.01. 08:41:48

@Mia and me: Mussolini lányát is Eddának hívták, szóval még az is lehet, hogy fasiszták voltak a szülők, és ezért adták ezt a nevet neki :)
hu.wikipedia.org/wiki/Edda_Mussolini

csi szi 2018.06.01. 08:42:46

@kiknekX: Olyan két "plecsnid" neked is van, mint neki ennyi legyen elég :)

Frederick 2018.06.01. 09:03:16

@Deansdale:

"Nem néztem meg a videót, mert rühellem a kínos dolgokat, filmfelvételen még jobban mint a valóságban, úgyhogy inkább kihagyom az ilyesmit."

Nálam valami hasonló a helyzet, mint Don Fefinho-nál: próbálom kerülni a vérbalos szennymédiát és szennypublicisztikát, de az ismerősi körből mindig van, aki betalál eggyel. (Az ismerősi körben mindig van Orbán-fóbiás.) Így jutottam el Edda videójáig, meg ahhoz a Szabadfogás adáshoz, ahol Perjés, Konok és Wahorn, ez a három balhere, hazaáruló díszfaszfej, kigúnyolja Eddát és mindenkit, aki aggódik a demográfiai helyzet és a migráció miatt.

Mia and me 2018.06.01. 09:31:00

@Deansdale: Jó- itt írkálsz folyamatosan, hogy megesznek a migránsok.

Mit lehet tenni? Te mit teszel egyéni szinten?

Mit tudsz tenni, ha a kerítésen kívül más "demokratikus" és megengedett eszközöd nincs ellene?

kezdjük el utálni a szomszéd indiai kisláynt meg a szüleit? (akik egyébként 10szer gazdagabbak meg jobb módban élnek mint az átlagmagyar)
Ide nem csórókat engedtek be eddig se - hanem olyanokat akiknek már másnap volt üzlete, kifőzdéje, pénzváltója (:D).

A csórók mehetnek tovább vagy maradhatnak a törököknél görögöknél...

Ki van ez találva.

A magyarok "szaporodják LE" ezeket a népeket?

Nem tudják.

Itt népmentő lett volna, ha nem lopják el a komcsi vagyont, hanem a magyar "nép" a rendszerváltás után 30 évvel nem csórók gyülekezete, hanem minden család megkapta volna a részét amivel elindult volna a kapitalizmusban - és ki ki sikerei szerint tudott volna felépíteni egy kisebb vagy nagyobb vállalkozást- üzletet- gazdaságot. Aztán akkor mág jöhetnének is az indiai operátorok aztán nyomkodhatnák "bérért" a gombot.
De itt elég kevés a tőketulajdonos, a többi ember meg nem számít, tök mindegy milyen a színe.

Mia and me 2018.06.01. 09:39:54

@Frederick: "Ehelyett versenyzünk egymással, játszmázunk, egyéb módon teszünk keresztbe egymásnak."

turáni átok.

Vagy nem.

Alapvetően elég sok ember rosszindulatú - angliában pl. ezért ezt a mindennapokban nem tapasztalja az ember.

lehet amúgy hogy a kommunizmus öröksége is ez, akik ittmaradtak akkor, azok vagy meghúzták magukat, vagy besúgtak és ezért jutottak előre... egy ilyen "örökségre" rátenni a kapitalizmust, valahol népöngyilkosság. SZerintem tudták ezt...

Én egyébként nagyon ki vagyok a szüleim - szüleink hülyeségén. Látszott- látszódnia kellett ennek! Hogy hagyhatták hogy lerabolják az egész országot...?... :/

KalmanBlog 2018.06.01. 10:55:56

@Frederick: Nem értek egyet, a migránsos médiakapmány szükséges és jó volt. Emlékeim szerint sem igaztalan nem került fel. Olyanokat írt ki a kormány, amiért Tommy Robinsont leültetik. Én sokkal inkább bölcs, bátor húzásnak tartom ezt a plakátkampányt.

Bölcs azért, mert a népet beérzékenyítette a témára, belesulykolta az agyakba, hogy ez fontos kérdés. Emellett jelezte, hogy Magyarországon erről a témáról lehet beszélni, nem fognak elvinni érte.

Bátor azért, mert nyilvánvaló volt, hogy ezeket a problémákat a nyugati politikusok titkolni próbálják, és aki a csöndet megtöri azt utálni fogják érte.

2018.06.01. 10:58:07

@Frederick:

"Mert hogy hangzana az, hogy Budaházy Ossian?"

Akkor inkább lehetne már Kasszandra :-).

Frederick 2018.06.01. 11:19:31

@Mia and me:

"kezdjük el utálni a szomszéd indiai kisláynt meg a szüleit?"

Nem igazán értem, hogy jönnek ide a hinduista, krisnás és buddhista bevándorlók. Leginkább, hogy még annyi gondot sem okoznak a magyar nemzettestben, mint a kínaiak. Példaértékű, ahogy beilleszkedtek a magyar társadalomba. Mármint az indiaiak - nem az indiai származéknak tartott cigányok.

Eddig is a muszlim bevándorlókról beszéltünk. Micsoda csúsztatás behozni a vitába az indiaiakat! :P

Ja, a migráns nők és gyerekek, hogy gyülöljük-e őket vagy sem?!
www.youtube.com/watch?v=ozExAn9-JPA

Mia and me 2018.06.01. 12:25:56

@Frederick: "Eddig is a muszlim bevándorlókról beszéltünk."

te lehet hogy arról beszéltél, de a migráns az migráns :)

Szétválasztani vallás alapján jelenleg nem lehet mivel vallásszabadság van (azaz visszatérek oda, hogy azon kívül hogy van a kerítés, illetve aki gazdag, az jöhet mert vesz magának állampolgárságot is akár - más demokratikus és engedélyezett megállítási módjuk nincs).

Tehát ha majd nemsokára engedni kell egy részüket, akkor sem fogják vallás alapján szűrni.(plusz a muszlim hazudhatja azt hogy bármi - a vallása védelme és terjesztése érdekében)

(ésha ez egyébként egy politikailag is vállalható dolog lenne, hogy ez az ország alapvetően milyen vallású ország.... akkor meg az összes muszlim terrorista itt robbantana, mert akkor "megnevezett" ellenség lennénk, aki a vallásuk ellen van.)

Én azt keresem hogy hogy lehet "demokratikusan" és emberségesen felállítani egy szűrőt - ami egyrészt befogná a nyugat száját, mert nem kizárjuk őket, másrészt - ahogy írtad is, sok kisebbséggel és néppel nincs itt olyan nagy baj, sőt normálisabb értékrenddel rendelkeznek mint néhány "külvárosi"magyar - és őket meg lehet beengedni akár, mert a magyar lakosság viszont hótziher hogy nem fog "leszaporodni" semmilyen népet. (vagy ha igen, akkor abban meg nem lesz köszönet)

Aurelius Respectus 2018.06.01. 12:49:56

@Mia and me: Nincs és nem is lesz demokratikus megoldás, nem kell semmilyen bevándorlót beengedni, csak európai fehér vendégmunkásokat, az afrikai feketék sem jobbak mint a muzulmánok, csak ők nem vallási alapon veszélyesek.

Mia and me 2018.06.01. 13:00:47

@VT 135: "Nagyon tetszetős különböző népcsoportokat és hatalmi csoportokat megtenni felelősnek, de ez semmiben nem különbözik attól, amikor egyéni szinten nem vagyunk képesek felelősséget vállalni az életünkért és a döntéseinkért, hanem mások viselkedésétől várjuk a saját boldogságunkat."

Jó én azért a világon lévő szegénységért és boldogtalanságért mégis egy bizonyos csoportot tartok felelősnek.
Nem mindenhol adatik meg a "korlátlan lehetőség" arra hogy dönts a saját vagy a gyereked(id) sorsáról és választható életéről.
Egyéni szinten elég nehéz mondjuk afrikában egy kiszáradt berepedezett föld közepén állva "vállalni a felelősséget" azért mert biztos saját magad miatt vagy ott ahol....
(egyébként a megindult népvándorlás és migráció akkor miért zavarja a nyugatot? ezek az emberek döntöttek és felelősséget vállalnak a tetteikért, nem ott akarnak lebombázva megerőszakolva, éhenhalva vagy épp gerillának besorozva lenni ahol eddig az otthonuk volt és amit módszeresen szétvert a nyugati nagyhatalmi politika- hanem elindultak oda ahol valamilyen igéretet láttak látnak a jobb életre)

"A világ mindannyiunk gondolkodásának és cselekedeteinek az eredménye. "

Ez igaz, de míg egy milliárdos milliárdnyi ember sorsáról dönthet, és véghez is viheti mert hatalma és pénze van rá, addig egy nincstelen a saját sorsáról se nagyon, max csak annyit hogy ma hal éhen vagy még kicsit küzd és majd csak holnap.

"Mondok egy példát: a cigányság Magyarországon. Szerintem egy tünet. Annak a tünete, h mi magyarok, képtelenek vagyunk összefogni, még falusi szinten sem megy a közösség . A cigányok meg képesek - időlegesen - összefogni."

Azért itt nem csak ennyi a probléma. Sok hsz-ban már kifejtettem, hogy szerintem ez kormányzati érdek, hogy a rendszeváltás utántól rászoktattak egy népet a segélyre, a másik néptől meg elvették a lehetőséget is hogy "csúnyát mondjon" rájuk. Tudatosan lett megszakítva egy - a szocializmusban valamennyire már működő együttműködés a két nép között)

"Az a helyzet, h elfelejtettük, mi az a közösség. Elfelejtettük az emberi létezés alapjait. Ezt nem csak én mondom, tudományos kutatások sora ugyanezt az eredményt hozza. Amíg nem tudunk mikroközösségi szinten sem együttműködni, addig illúzió azt várni, h a világ egyre mélyebb káoszba fordulása megáll, vagy a rend felé fordul!"

Kisközösségi szinten viszont egy szétforgácsolódó világban napi szinten harc a kisközösség életbenmaradása, nyugalma, értékeinek védelme.

Úgy értem... áh.. szóval szerintem rohadt nehéz még akár családi szinten is felvállalni a külvilág felé ha te más értékeket képviselsz mint amit nyomatnak. Plusz vidéken ha nagyon teréz anyáskodsz akkor rádszállnak, kihasználnak, stb.
Egy fecske nem csinál nyarat -
sok lúd disznót győz ...stb. mondások ugye :)

Mia and me 2018.06.01. 13:05:41

@Aurelius Respectus: "csak európai fehér vendégmunkásokat"

ajaj... mert az ukránok szerinted jobbak mint a négerek...?

Mondjuk onnan is jönni akar hamarost vagy 8 millió ember....

Vagy milyen népre gondoltál európai fehér vendégmunkás alatt, aki majd pont magyarországra akar jönni ?

Illyés Edith 2018.06.01. 13:09:34

@Mia and me: Az ukránok egyelőre Lengyelországba mennek. Ha megtelik, akkor talán hozzánk. Kivéve IT szektor, ahol angol az alapnyelv, már most sok ukrán van nálunk.

Aurelius Respectus 2018.06.01. 13:10:25

@Mia and me: jobbak az ukránok, egy kultúrkör tagjai vagyunk, ukránok, oroszok, beloruszok, moldvai románok, szerbek, montenegróiak

Deansdale 2018.06.01. 16:05:24

@Mia and me: "Mit lehet tenni? Te mit teszel egyéni szinten?"

Ha nem nyúlunk erőszakhoz egyéni szinten vajmi keveset lehet tenni - csinálni elég gyereket és arra a pártra szavazni amelyik a magyarság érdekeit képviseli, nem a globalista ágendát. De még ha nyúlnánk is erőszakhoz, akkor sem lehetne sokat tenni, mert egy forradalomhoz is többszázezer ember kellene. Egyénként ilyen értelemben legföljebb magányos őrült lehetsz, aki stratégiai célpontokat nyír ki amíg el nem kapja a rendőrség.

Nehéz ezt beismerni, de a sorsunk jelenleg nincs a kezünkben. Amíg össze nem gyűlik egy forradalomnyi ember addig arra terelnek minket amerre akarnak, nincs beleszólásunk, és maximum annyit tehetünk hogy megpróbálunk elmenekülni valahova máshová, hátha ott jobb.

"kezdjük el utálni a szomszéd indiai kisláynt meg a szüleit? (akik egyébként 10szer gazdagabbak meg jobb módban élnek mint az átlagmagyar)"

Egy-egy ilyennel nem lenne baj, az idegengyűlölet nem ezekkel kezdődik. Néhány ilyen család pár generáció alatt felszívódik a magyarságban, fene bánja. Ha többen vannak, akkor kezdődnek a bajok, és sajnos már itt is többen vannak, ny-eu-ban meg még annál is többen. A baj ott válik nyilvánvalóvá, mikor politikai erőt kezdenek kifejteni, vagy kulturális nyomást a környezetükben. A kultúránk legyengült, az övék meg életerős, ráadásul jobban is szaporodnak, így elkezdenek minket magukba olvasztani a saját országainkban, amire a hülyék és a balosok azt gondolják, hogy nem baj, multikulti, de valójában igenis baj, mert ha hagyjuk akkor a kultúránk elpusztul, ha nem hagyjuk akkor meg véres konfliktusok alakulnak ki.

Mit lehet tenni?

Nem engedni be senkit, legalább addig amíg azokat asszimiláljuk akik már bent vannak. Aztán meg éppen csak annyira megnyitni a csapokat, hogy kényelmesen kezelni tudjuk a bevándorlást. Egyénileg meg szavazz arra aki ezt csinálja. És értem én @VT 135: indulatát, hogy ez csak pótcselekvés, a valódi problémát így nem lehet megoldani, de sajnos neki sincs jobb megoldása. Érdekes lenne kisebb közösségekben "kiválni a társadalomból", hogy úgy mondjam, de ez sem vezet sehová ha a társadalom körülötted összedől. Manapság, mikor afrikában és a közel-keleten többszázmillióan fenik a fogukat európára, mi itt csak országként élhetünk túl - kisebb közösségekben semmi esélyünk.

Deansdale 2018.06.01. 16:18:41

@Mia and me: "Itt népmentő lett volna, ha nem lopják el a komcsi vagyont, hanem a magyar "nép" a rendszerváltás után 30 évvel nem csórók gyülekezete, hanem minden család megkapta volna a részét amivel elindult volna a kapitalizmusban"

Arra viszont föl kellene ébredni, hogy bár ez a duma logikusnak hangzik, a valósághoz semmi köze. Szép ostobaság. Olyanok gyűrnek le minket akikhez képest királyok és olyajmágnások vagyunk. Aki kevesebb gyereket szül mint mi az mind gazdagabb, aki többet az mind szegényebb. Társadalmi szinten semmi sem lenne jobb attól, ha anno szétosztják a vagyont, a sok hülye úgyis elitta volna hónapok alatt, és úgyis azoknál köt ki, akik ügyeskednek és okoskodnak - vagyis azoknál akiknél jelenleg is van. Persze lenne a középosztályban sok család, ahol takarosan kezelnék a dolgot, de azokon sem segítene semmit ez az egész, ha közben beengedjük az iszlámot, ami 30 éven belül túlszaporodik minket. A manchesteri koncert látogatói is kitörölhették a vagyonukkal, és mindenki másra is ugyanez vár az olyan helyeken ahol ugyanazt a politikát folytatják ami idáig elhozta őket - ha érted mire gondolok. Sőt, faramuci módon minket pont az mentett meg, hogy csóróbb az ország, így a 2015-ös első hullám nem állt meg itt. Ha mi is német életszínvonalon élnénk, már 3 éve a nyakunkon ülne párszázezer arab meg néger iszlamista, akik szaúdi pénzen már megépítettek volna pártucat mecsetet, ésatöbbi. Londonban és még pár eu-i nagyvárosban már több bevándorló él mint helyi - gondold el hogy nézne ki Budapest felduzzasztva 2 millió füstössel. Odakint már ebben élnek, csakhát a balosok azt mantrázzák, hogy ez normális, és aki mást gondol az rasszista. Normális lenne pestből egy 4 milliós várost csinálni, ahol csak minden második arc fehér, az emberek harmada muzulmán és a negyede még csak nem is beszél magyarul? Nekem ezt nem veszi be a gyomrom. Persze Párizsban, Londonban ez a helyzet évtizedek alatt, nagyon lassan alakult ki, ezért megfőttek a fazékban mint a béka a tanmesében. Nekünk van lehetőségünk kiugrani még az elején, amikor elkezdik szép lassan feltekerni a lángot...

Deansdale 2018.06.01. 16:19:39

@Illyés Edith: "Az év legfontosabb híre: http://www.penzriport.hu/a-penzriport-tamogatja-a-vollgeld-initiative-t"

Na, ez nem rossz, kíváncsi vagyok kiket tesznek el láb alól először :)

Deansdale 2018.06.01. 16:22:57

@Deansdale: "olyajmágnások"

Na ez legalább egy vicces hiba :)

Frederick 2018.06.01. 18:30:22

@Deansdale:

"Persze Párizsban, Londonban ez a helyzet évtizedek alatt, nagyon lassan alakult ki, ezért megfőttek a fazékban mint a béka a tanmesében."

Azért Párizsért és Londonért kár. Szomorú, hogy mind a franciák, mind az angolok így eladták a nemzeti kultúrájukat. Nekem, ami a francia és az angol társadalommal történik, fájdalom. Remélem, megerősödnek ott a nacionalista mozgalmak, és helyreteszik a dolgokat.

Mia and me 2018.06.01. 19:32:04

@Deansdale:

" Olyanok gyűrnek le minket akikhez képest királyok és olyajmágnások vagyunk. Aki kevesebb gyereket szül mint mi az mind gazdagabb, aki többet az mind szegényebb."

na és ezt tedd fel plakátra, mint ösztönzőt :D
Amúgy meg az amcsiknál 3 gyerek a menő, nem kettő, mégis a középosztályos jobban él mint itt.

"Társadalmi szinten semmi sem lenne jobb attól, ha anno szétosztják a vagyont, a sok hülye úgyis elitta volna hónapok alatt, és úgyis azoknál köt ki, akik ügyeskednek és okoskodnak - vagyis azoknál akiknél jelenleg is van. Persze lenne a középosztályban sok család, ahol takarosan kezelnék a dolgot, de azokon sem segítene semmit ez az egész, ha közben beengedjük az iszlámot, ami 30 éven belül túlszaporodik minket."

ez szerintem nagyon leegyszerűsítése a dolgoknak. És szemet hunysz egy ország kifosztása fölött.
Az a "lenne a középosztályban sok család, ahol takarosan kezelnék a dolgot" kb. 5-6 millió embert jelentENE, ha lehetőséget kaptak volna, és nem az lenne hogy most közel 60 évesen még sokan lakáshitelt fizetnek, vagy azt már nem mert a devizahitel lenyelte a házukat, vagy a gyerekük taníttatása vitte el az életük munkáját, vagy ott áll ebek harmincadján meg üresen a nagy vidéki szép ház mert munka a közelben semmi...stb.
Persze lett volna aki elitta volna... de miért ebből indulsz ki hogy "úgyis" a mostani okoskodóknál lenne a vagyon, ha anno szépen szétosztják? Én nem hiszem ezt. Sőt, akiknél most a vagyon van, azok sógorai, szülei "intézték" a rabló privatizációt. Lehet összeesküvéselméletes, de szerintem ez tervezetten folyt hogy itt bérmunkás, nincstelen réteg maradjon csak (nekem bérmunkás a havi 800ezret kereső is, ha nem tőkéből él, hanem a munkaereje vagy tudása eladásából).

"Normális lenne pestből egy 4 milliós várost csinálni, ahol csak minden második arc fehér, az emberek harmada muzulmán és a negyede még csak nem is beszél magyarul?"

A vége már megvalósult, mégpedig kerületi bontásban, a jobb kerületekben már lassan fele nem beszél magyarul- igaz nem sötét (vagy nem csak sötét) emberek, hanem németek, angolok, egyéb fehérek. Kilóra megvették már ők az országot - a másik felét meg a magyar "tőkéseink".

Nem látom a számtanban az egyszerű magyar ember bármiféle "érdekeit" - ezért írtam hogy a sorsunkat irányítóknak az hogy a pórnép fehér vagy vegyes , oly mindegy, - a vegyes annyiból jobb, amit VT 135 írt, hogy oszd meg és uralkodj, lehet majd szítani az ellentéteket és a szegénység miatti elégedetlenség majd egymás ellen fordítható, nem a kiskirályok ellen.

Deansdale 2018.06.01. 20:28:28

@Mia and me: Az USA-ban is jellemzően a színeseknek van több gyereke, meg a keresztény szekták tagjainak, mint a mormonok. A sokmilliós nagyvárosok libsi közegében 0 gyerek a divat.

"ez szerintem nagyon leegyszerűsítése a dolgoknak. És szemet hunysz egy ország kifosztása fölött."

Nem hunyok szemet, de itt és most kizárólag a szülési kedv szempontjából néztem a kérdést. Szerintem ha anno szétosztják a vagyont attól még nem lenne több gyerek. Tényleg logikátlannak tűnik a dolog, de atombiztos szociológiai ismeret, hogy minél magasabb valahol az életszínvonal, annál kevesebb gyerek születik. Épp ezért mi miért is ne várnánk a több gyereket az életszínvonal emelésétől? :) Szerintem valami olyasmi lehet az összefüggés (bár ez egyelőre csak tipp), hogy a középosztály a legérzékenyebb az életszínvonalára, a felső rétegek meg általában nem érzik "sikkesnek" a gyereknevelést, az ő idejük és figyelmük (meg a nőknek a teste) túl értékes ahhoz, hogy ilyesmikre csesszék el. Így ennek a két rétegnek nagyon könnyű a fejébe beszélni a hülyeséget, hogy a gyerek csak bajnak van, nyűg, és !!!EZ A MENTALITÁS!!! okozza aztán a kevés szülést, nem a konkrét anyagi helyzet, vagy bármi más kifogás. Ott romlik el a dolog, hogy (az alsó rétegek kivételével) a felnövekvő lánygenerációk fejébe azt sulykolják, ne szüljenek "túl korán" és ne szüljenek "sokat", előbb éljenek egy kicsit, és aztán se áldozzanak be mindent a gyerekekért, elég lesz mondjuk 2 - amiből aztán sokaknál 1 valósul meg, vagy nulla, mert elkésnek, lecsúsznak, 40-hez közel már inkább nem vállalják be (a másodikat), mert mi lesz ha beteg, meg az orvos is mondta, hogy olyankor már a nőt is sokkal jobban megterheli a szülés. (Az 1 is egész jó, nem?)

És ha ezeket a nőket, akik ezekkel a nézetekkel a fejükben éldegélnek, megkérdezik huszonévesen, hogy miért nem szülnek, akkor nem azt válaszolják, hogy mert úgy lettek nevelve hogy ne akarjanak, hanem elkezdenek hihető kifogásokat keresni. Hát, most még nem, majd később, még nem érzik magukat érettnek vagy felkészültnek a párjával, és különben is a politikai helyzet, meg nagyobb lakás kell, stabil egzisztencia, és hát a kórházak is szarok, meg az iskolák is bénák, bla, bla, bla. Ez mind szépen hangzik és hihető, frappánsan megoldották a válaszadást - épp csak magukat is átverik ezzel a szöveggel, meg azokat is akik a szavakat nézik és nem a tényeket. Azon dolgok zöme amiket a középosztály papíron hiányol a felső osztályban alapból megvan, és mégsem szülnek, az alsó osztályokban viszont egyáltalán nincsenek meg, és ott mégis sok a gyerek. Ez cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a középosztály csak kamuzik, még ha nem is úgy éli meg(!).

Visszatérve a komcsi vagyonhoz, az igazából sose volt a népé, úgyhogy szerintem nemcsak fölösleges bánkódni miatta, de még csak nem is nagyon erkölcsös. Az a vagyon a komcsi rendszer előtt azoké volt akik felhalmozták, és a kárpótlásnak elméletileg az lett volna az értelme, hogy visszakapják. Mivel az én felmenőimnek nem volt anno vagyona, nem is érzem igazán, hogy jogom lett volna követelni a máséból, akkor sem ha azt a komcsik már rég elvették tőle. Talán túl libertárius vagyok :) De mindegy is, ezen a múlton rágódni fölösleges, úgysem lehet mit tenni vele, ennyi erővel fennakadhatunk azon is hogy az ég kék. Van elég elszántságod szerezni valami fegyvert és lepuffantgatni a főkolomposokat, hogy mint vmi Robin Hood szétoszd az ellopott közvagyont? Ha nem, akkor jobb ha lélekben letojod az egészet és továbblépsz, máskülönben csak megkeseríted magad a tehetetlen dühvel és irigységgel.

"szerintem ez tervezetten folyt hogy itt bérmunkás, nincstelen réteg maradjon csak"

Az, hogy a tömegek maradjanak nyomorban csak mellékhatás volt - a tervezett cél csak a saját meggazdagodásuk volt, aminek a mellékterméke lett hogy másoknak nem jutott. Amúgy ezt a "bérrabszolgák vagyunk" mentalitást sem tartom előremutatónak, a helyzetünk milliószor jobb mint bárkinek a történelemben, és ehhez csak az kell hogy tegyünk valami produktívat a társadalomért (értsd: csináljunk valamit amiért valaki más hajlandó fizetni). Mi lenne az alternatíva? Henyéljünk és kapjunk mindent ingyen az államtól? Pf. Legyen mindenkinek saját földje és művelje? A modern emberek 99%-a már a gondolattól szörnyet halna. Igen széles rétegeknek pontosan ez a legoptimálisabb elrendezés, hogy a képességeikhez mért, nem túl megterhelő munkáért kapnak elég pénzt, amiből megélhetnek. Ezeknek szinte bármi más alternatíva (valami utópián kívül) az éhezést jelentené, úgyhogy összetehetik a két kezüket a kapitalista rendszerért, ami az egyébként meglehetősen gyökér képességeik ellenére is talál nekik valami munkát amivel eltarthatják magukat és a családjukat. Az, hogy mindenki éljen a vagyonából amit a komcsi rendszer végén szétosztanak még utópiának is gyenge, ugyanis az ilyesmihez ész is kell, meg szerencse. Tényleg sokan pillanatok alatt elszegényednének, és aztán velük mit kezdesz? Évente újraosztod a vagyont, és aki takarékos volt cseszheti?

Deansdale 2018.06.01. 20:46:07

@Mia and me: "a jobb kerületekben már lassan fele nem beszél magyarul (...) németek, angolok, egyéb fehérek. Kilóra megvették már ők az országot"

Ezt erősen túlzónak tartom, de még ha igaz is lenne, ez tizedakkora problémát sem jelent, mint az iszlám migráció. Az a pénz amit ezek behoznak elméletileg bekerül a gazdaságunkba, ha itt alapítanak családot akkor meg pikk-pakk képesek integrálódni, és többnyire akarnak is - ellentétben a muszlimokkal. Aki csak befektetési céllal vett pesti ingatlant, na azt szívem szerint picsán rúgnám, dehát ez is az áldott jó EU "előnyei" között van, amit annyira akartunk, és amihez még most is foggal-körömmel ragaszkodnak antimagyar polgártásaink. Erre lenne jó megoldás egy kis kőkemény nacionalizmus, mondjuk egy olyan törvény, hogy 2020-tól magyarországon kizárólag magyar ember birtokolhat ingatlant és földet, és aki ezt strómanokkal akarja kijátszani de lebukik attól nemcsak elkoboznak mindent de még meg is büntetik. Aztán hadd szörnyülködjön a libsi elit, hogy ez micsoda barbárság, de közben - mit ad isten - a felükre esnének a jelenleg irracionális pesti lakás- és albérletárak.

"a sorsunkat irányítóknak az hogy a pórnép fehér vagy vegyes, oly mindegy"

Sajnos mégsem teljesen, mert ha az lenne nem propagálnák erőszakosan az iszlámot. Ami angliában megy az már józan ésszel felfoghatatlan - alusapkás pillanataimban meg vagyok győződve, hogy angliából igen hamar muzulmán államot fognak csinálni, minden szükséges erőszakot bevetve. Az, hogy az iszlám kvázi érinthetetlen, még a nemi erőszakoló bandáikat is csak évtizedes késéssel, a közfelháborodás miatt büntetik meg, de bezzeg az iszlám ellenzőit az állam félelemben és kussban (vagy börtönben) tartja; az, hogy a kormány pénzt öl a sharia törvények bevezetési lehetőségeinek kutatásába; hogy a média egyfolytában ontja magából az iszlám dícséretét; hogy egyre több muszlim iskola és mecset épül és üzemel állami pénzen, szerintem nem hagy teret más következtetésnek, mint hogy ez egy szervezett iszlamizáló folyamat, amiről a britek véleményét elfelejtették kikérni. És valahányszor baj van az iszlámmal, mindig szigorítanak az iszlamofóbok elleni szabályokon!

Mia and me 2018.06.01. 21:17:25

@Deansdale: "Az USA-ban is jellemzően a színeseknek van több gyereke, meg a keresztény szekták tagjainak, mint a mormonok. A sokmilliós nagyvárosok libsi közegében 0 gyerek a divat."

ez nem mond ellent annak hogy a jóltartott középosztálynak meg három van :)

" Szerintem ha anno szétosztják a vagyont attól még nem lenne több gyerek."

Ha van lakhelyed ÉS általad felügyelt megélhetésed, akkor bevállalsz több gyereket.

" Tényleg logikátlannak tűnik a dolog, de atombiztos szociológiai ismeret, hogy minél magasabb valahol az életszínvonal, annál kevesebb gyerek születik. Épp ezért mi miért is ne várnánk a több gyereket az életszínvonal emelésétől? :)"

Mert pl a magyar "hagyomány" is 3-4 gyerekes. Inkább három, és akik középosztálybeliek, azok pont az anyagiak miatt nem vállalják a harmadikat, mivel a középosztálybeli vagy azt legalább alulról súroló létet akarják garantálni a gyerekeiknek is.

" Szerintem valami olyasmi lehet az összefüggés (bár ez egyelőre csak tipp), hogy a középosztály a legérzékenyebb az életszínvonalára,"

pontosan. ezért ha ők jól élnek, akkor 3 gyerek lesz az általános.

" Ott romlik el a dolog, hogy (az alsó rétegek kivételével) a felnövekvő lánygenerációk fejébe azt sulykolják, ne szüljenek "túl korán" és ne szüljenek "sokat","

az alsó rétegben ezt azért nem súlykolják a lánygyermekek fejébe, mert anyunak nem nagyon van véleménnylvánítási joga vagy szava- szinte semmiben.

" Azon dolgok zöme amiket a középosztály papíron hiányol a felső osztályban alapból megvan, és mégsem szülnek, az alsó osztályokban viszont egyáltalán nincsenek meg, és ott mégis sok a gyerek."

Persze, mert minél módosabb vagy tanultabb egy nő, annál inkább rajta múlik a fogamzásgátlás és a gyerekről a döntés. Az alsó osztályokban a ffiak "fogamzásgátlásának" hatékonyságát :) látjuk. Persze felnevelni is kellene, az meg már nem rájuk van bízva, hanem a nőre (és segélyeire) - ezért termelődik újra hatványozottan a szegénység.

A középosztály női:)nek viszont nincs meg a biztos háttér a döntéshez. (meg sokszor a partner se, mert a tanultabb ffiak is kevésbé akarnak vagy sikerül be nekik gyerek - mint a nem tanult ffiaknál)

" Ez cáfolhatatlan bizonyíték arra, hogy a középosztály csak kamuzik, még ha nem is úgy éli meg(!)."

szerintem nem kamuzik. Ettől középosztály, hogy nem az utcára szül.

" úgyhogy szerintem nemcsak fölösleges bánkódni miatta, de még csak nem is nagyon erkölcsös. Az a vagyon a komcsi rendszer előtt azoké volt akik felhalmozták,"

Akkor hagy bánkódjak már miatta :D, mert a felmenőim (is) halmozták fel. és nem hitték el hogy el lehet tőlük venni, aztán meg nem hitték el, hogy a közössé tett formában meg úgy lehet majd ellopni, hogy ők nem kapnak semmit vissza belőle.

"és a kárpótlásnak elméletileg az lett volna az értelme, hogy visszakapják."

Hány embert tudsz aki visszakapott egy fél vármegyét...? :)

"hogy mint vmi Robin Hood szétoszd az ellopott közvagyont?"

ebben van ráció.
és még meg is lehetne tenni, úgy hívják hogy visszamenőleges elszámoltatás.

Mia and me 2018.06.01. 21:18:32

@Deansdale: "Az, hogy a tömegek maradjanak nyomorban csak mellékhatás volt - a tervezett cél csak a saját meggazdagodásuk volt,"

szerintem nem. de most ne kezdjünk, de igen, de nemezni :).

" aminek a mellékterméke lett hogy másoknak nem jutott."

1 milliárdot érő gyárat 10 millió csúszópénzt kapva 100 millióért eladni szerintem nem csak a "saját gazdagodás", hanem jól megtervezett ország-"tőkétlenítés" volt... merthisz akkor hová "jött" volna a külföldi tőke, ha itt már volt (csak mnűködtetni kellett volna- akár a korábbi dolgozók tulajdonába adva).

"Amúgy ezt a "bérrabszolgák vagyunk" mentalitást sem tartom előremutatónak, a helyzetünk milliószor jobb mint bárkinek a történelemben,"

szerintem ezt egyszer már körbejártuk :)
Azért mert egyiptomban a zsidó rabszolgáknak milyen szar volt, még ne ahhoz hasonlítsuk a helyzetünket.

Jelenleg a világon az összes ember megetetéséhez, lakhatásához, kb. magyar középszínvonalon való életéhez megvannak a javak, lehetőségek, fenntartható (!) technológiák.

A jelenlegi átlagmagyar szint szerintem se gáz, de ezt is el fogják venni és fel fogják számolni - mert így hogy a tőke egy pontban koncentrálódik megvan rá a lehetőség.

" Legyen mindenkinek saját földje és művelje? A modern emberek 99%-a már a gondolattól szörnyet halna."

Mondjuk ez már egy élhető és igazságos alternatíva lenne, aki művelni akarja- úgyis nagyüzemben és nagy táblákat lehet gazdaságosan- az tehesse, aki meg meghal a gondolattól, az bérbe adja a nagyművelőnek. Tulajdonjog marad. Mert sose lehet tudni hogy mikor gondolja meg magát vagy a gyereke mikor akar mégis valamit kezdeni vele.

" Igen széles rétegeknek pontosan ez a legoptimálisabb elrendezés, hogy a képességeikhez mért, nem túl megterhelő munkáért kapnak elég pénzt, amiből megélhetnek."

Igen, ezt szerintem már mondtad- de nekem ez rabszolga mentalitás- és most ezt ne vedd negatívan vagy elítélően, egyszerűen csak tényleg ez az. van akinek bejön, csak sokaknak meg nem, és nekik sincs más alternatíva.

" Tényleg sokan pillanatok alatt elszegényednének, és aztán velük mit kezdesz? Évente újraosztod a vagyont, és aki takarékos volt cseszheti?"

Zsidó törvények: :)
szerintem egyszer már írtam. emberöltőnként az alapvagyont megkapta (vissza) a család. (ház, kiskert), akkor is ha zálogba adta, vagy a másik elnyerte tőle... a "fiúk" nem bűnhődtek az apák bűneiért... Aki anno megkapta valami zálogért cserébe, az meg ha ügyes volt ugyis csinált belőle 50 év alatt 3szor annyit, tehát az alapvagyont nem esett nehezére "visszaosztani" az anno zálogosított fiára, hogy az tiszta lappal indulhasson.

Deansdale 2018.06.01. 21:50:50

@Mia and me: "Ha van lakhelyed ÉS általad felügyelt megélhetésed, akkor bevállalsz több gyereket."

Épp az imént írtam le, hogy ez miért nem igaz. Az, hogy másokkal együtt te is ezt kézpeled, csak annyit jelent, hogy te is átvered magad ezzel a dumával. Ny-eu tele van jól kereső középosztálybeli családokkal akik nem vállalnak gyereket - hiába mondod, hogy itt máshogy lenne, erre nincs semmi bizonyíték.

"akik középosztálybeliek, azok pont az anyagiak miatt nem vállalják a harmadikat"

Ez üres kifogás - lásd megintcsak azt amit már kifejtettem. Ragaszkodsz egy téveszméhez, mert neked logikusnak tűnik. A cigók a nyomorba is megszülik a hatodikat, a középosztály meg már a második-harmadikat sem, mert akkor lejjebb kéne adni a téliszaláminál? Ez csak arról tanúskodik, hogy a HOZZÁÁLLÁSUK más, és hogy nem a vagyoni helyzeten múlik a dolog.

"középosztálybeli vagy azt legalább alulról súroló létet akarják garantálni a gyerekeiknek is"

Igen, ez is része az önhülyítésnek, annak az értelmetlen világnézetnek, hogy az anyagiak fontosabbak mint a gyerek. Manapság már a középosztály sem azt jelenti mint 20 éve, aki akkor a parizert evett a társadalom közepén az most naponta rendel pizzát vagy bármit a neten, és közben arra hivatkozik, hogy nem akarja hogy a gyereknek szegénységben kelljen felnőni. Ugyan már...

"pontosan. ezért ha ők jól élnek, akkor 3 gyerek lesz az általános."

Ööööööö, elfelejtettem volna leírni, hogy nyugaton kőgazdag a középosztály, és mégsem szülnek? Pedig határozottan az az érzésem, hogy már vagy ötször leírtam :) Mondom, ragaszkodsz egy téveszméhez, mert szerinted logikus. Nálad több pénz = több gyerek, az összes létező statisztika, felmérés és szociológiai kutatás szerint viszont több pénz = kevesebb gyerek. Sértő szándéktól mentesen kérdem: mi kellene ahhoz, hogy újragondold ezt a tévedésed?

"az alsó rétegben ezt azért nem súlykolják a lánygyermekek fejébe, mert anyunak nem nagyon van véleménnylvánítási joga vagy szava- szinte semmiben"

Ez egyszerű rosszindulat, és jobbára alaptalan, mivel a gyerekeket ott még inkább a nők nevelik, a férfiak nemigen szólnak bele.

"Persze, mert minél módosabb vagy tanultabb egy nő, annál inkább rajta múlik a fogamzásgátlás és a gyerekről a döntés."

Ezzel közvetetten és sántán leírtad, hogy a társadalmi státusz javulásával a nőknél csökken a szülési kedv, de érdekes módon erre te a társadalmi státusz javítását látod megoldásnak.

"Persze felnevelni is kellene, az meg már nem rájuk van bízva, hanem a nőre"

Á, szóval te is tudod, hogy amit fentebb írtál az nem igaz :D

"Ettől középosztály, hogy nem az utcára szül."

Az is önátverés, hogy plusz egy gyerektől lezuhannának a nyomorba. Manapság a tankönyv és az iskolai étkezés jobbára ingyenes, a kisebb gyerek hordhatja a nagyobb ruháit, emellett van CSP és adókedvezmény... Egy gyerek már nem olyan nagy kiadás mint esetleg régebben, csak annak aki flancol, és nem adja a gyerekre a nagyobbik ruháit, mert kinézik maguk közül a játszótéri anyukák, és persze új babakocsi márkás is kell, új bútor és külön szoba a babának, meg ilyesmi. Erről az idióta státuszbuzulásról kellene lemondani, és lenne több gyerek, és ez fejben dől el, sehol máshol.

"ebben van ráció. és még meg is lehetne tenni, úgy hívják hogy visszamenőleges elszámoltatás. "

Hát, ez inkább vágyálom, mint ráció. Szerintem tényleg kár ezen megakadni, csak seb az ember lelkivilágán, ami nem gyógyul be amíg nem hagyod.

"1 milliárdot érő gyárat 10 millió csúszópénzt kapva 100 millióért eladni szerintem nem csak a "saját gazdagodás", hanem jól megtervezett ország-"tőkétlenítés" volt..."

Aki 10 misit zsebrevágott az szerintem szart az országra, a kenőpénzével foglalkozott. Meghát sokszor saját maguknak játszották ki a dolgokat, ott ugye amit felvázoltál eleve nem ül.

"Azért mert egyiptomban a zsidó rabszolgáknak milyen szar volt, még ne ahhoz hasonlítsuk a helyzetünket."

Nem is, de azért mert álmodban aranyban fürödtél még ahhoz sem érdemes. Szerintem teljesen realisztikus helyzetfelmérés, hogy kapitalizmus nélkül a tömegek a földet túrhatnák, mivel nem mehetnének másokhoz dolgozni, vagyonuk meg nem lenne "csak úgy", mert miért ne. Totál utópia egy olyan társadalom, ahol az emberek egyszerűen csak megélnek, mert bőség van és kész, még csak dolgozni sem kell, mert "van elég vagyon". Sőt, továbbmegyek, szerintem nem is lenne jó, mert a munka tényleg nemesít, sokszor még az unalmas és fárasztó verziók is. Az emberiség belerokkanna abba ha nem lenne semmi dolga.

VT 135 2018.06.01. 22:16:56

@Deansdale: "Érdekes lenne kisebb közösségekben "kiválni a társadalomból", hogy úgy mondjam, de ez sem vezet sehová ha a társadalom körülötted összedől."
A társadalom mindenképpen összedől. A szülés mindig fájdalommal jár. A kérdés az, h mindannyian megfulladunk a Titanic-on, mert "nincs mit tenni" (kifogások mindig vannak), vagy elkezdünk kis tutajokat építeni, amelyekből idővel egy új hajót építünk. Én csak fotel-elmélkedést látok itt is, elvagyunk az intellektuális köreinkben, a virtualitásban - és nem csinálunk semmit. Közben azzal etetjük magunkat, h mi aztán mennyi ember szemét felnyitjuk. Ha így lenne, akkor nem lenne az emberek többsége még mindig kiválóan manipulálható...

Az erőszak sehová sem vezet. Ezt az elmúlt évtized forradalmai is jól megmutatták. Hiába van mögötte népharag és lelkesültség, ha közben a különböző titkosszolgálatok céljai érvényesülnek. Ráadásul, mire annyira szar lesz a helyzet, h az átlagpolgár fellázadna, addig már nem lesz lehetőség a lázadásra... Félreértés ne essék, az önvédelem jogát abszolút fenntartom! De az agresszió mindig a tehetetlenségből eredő félelem kirobbanása. Példa: a migráns-téma nem a migránsokról szól, ők csak eszköz. Ők sem érzik itt jól magukat, családjuktól, gyökereiktől, őseiktől elvágva, egy ellenséges közegben. Tudjuk, h a pénz csak átmenetileg boldogít. A probléma gyökere az erős közösségek -> társadalmi kontroll hiánya, vagyis a polgároknak nincsen befolyása arra, mit csinálnak a "vezetőik". És ezzel el is jutottunk ismét csak a probléma gyökeréig, h amíg nem tanulunk meg újra egymással együttélni, együttműködni, addig mindig csak újra, ugyanazt fogjuk átélni, különböző színvariációban. Míg végül meg nem jelenik a THE END felirat.

Nem csak vidékre költözve lehet új mikroközösségeket létrehozni és újratanulni az együttélést, együttműködést! Sőt, ez esetben sem a teljes elkülönülés játszik - ezt nem is lehetne megvalósítani - hanem inkább úgy mondanám, egy új mag, egy új minta, amelynek magának is ki kell forrnia. Sokan azt mondják, mi csak varjak lehetünk: azok, akik a fészkeket építik, amelyekbe aztán más madárfajok költöznek be. Hogy a gyerekeink már természetesnek veszik az emberi léptékű együttműködést. De mondok még valamit: ha beüt a gepasz, akkor a városokban minimális lesz a túlélési esély. Vidéken, ha az önellátás alapjai megvannak, mindenekelőtt a tudás és az ERŐS KÖZÖSSÉG, akkor nagyságrendekkel nagyobb a túlélési esély. Persze lehet azt mondani, h mindig van egy erősebb kutya - de ha eljutunk a mad max-i állapotokig, amikor a bandák uralkodnak, akkor érdemes figyelembe venni, h a bűnözők is mindig a leggyengébb ellenállás felé mennek.

A másik az, h városban is bőven van lehetőség közösségeket létrehozni, az együttélést, együttműködést tanulni. Akár közösségi gazdasági szervezetek létrehozásával, akár munkahelyen, felszítva az együttműködés kereteit, azért, h kiálljunk az érdekeinkért (mert egyedül eltaposnak). Női körök, férfi cselekvő csoportok. Mert saját nemünk tagjai között lenni is fontos.

A demokrácia is azért nem működik, mert nincs az az erő, amely a politikusokat az alsó szinttől kontrollálja, beszámoltassa. Amíg az emberek döntő többsége egy kisgyermek értelmi-érzelmi szintjén vegetál, mindig mástól várja a boldogságát, addig teljesen természetes, h az óvodások fölé kellenek tanárok, akik kordában tartják a csemetéket.
Vannak új, bíztató irányok a közösségi, illetve szervezeti együttműködésre, a vezető-vezetett viszony átalakítására. Pl. szociokrácia, holakrácia. Azt is figyelembe kell venni, h a nulláról indulunk. Ahogy a kisgyerek is sokat esik, mire megtanul járni, ahogy egy sikeres találmányt is megelőz számos kudarc, úgy ezt az újra egymásra találást is sok kihívás nehezíti.
Szóval lehetőségek vannak, lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség. És a problémamegoldás, cselekvés, teremtés, mindig is férfiesszencia volt, tehát lehet akkor elgondolkoznunk, h ha ezeknek ma hijján vagyunk, akkor miért csodálkozunk, ha tovább erősödik a feminizmus?

VT 135 2018.06.01. 22:23:01

Mondok újabb példát a lehetőségekre: szinte minden szülő, akit ismerek, panaszkodik az iskolákra, az oktatásra, a versenyistálló-szellemre és arra az "aljanépre", illetve viselkedésre, amelyekkel kénytelenk szembesülni.
Megoldás? Van!
Létezik a Waldorf-vonal is, amely minden híresztelés ellenére működik, csak sokan nem tudják megfizetni. De van ennél egyszerűbb megoldás is: ÖSSZEÁLLNI 10-15 családnak, vagy bérelni egy pedagógust, vagy ennyi családban szokott lenni is pedagógus és magántanulói státuszban taníttatni a gyerekeket. Nem egy őrdöngősség, olvasom egy olyan anyának a blogját, aki vidéken élve, félig önfenntartó, öko üzemmód mellett sikeresen tanítja a 4 gyermekét, magántanulói státuszban.
Szóval még egyszer mondom, van lehetőség.
De ha nincs, akkor tényleg, minek beszélünk még minderről??? Üljünk le és várjuk a végjátékot? Vagy, h legyen valami pótcselekvés? Mert ez az! Az internet két dologra nagyon hasznos: megfelelően keresve az emberiség aktív és passzív tudástára. A másik pedig a valós, fizikai találkozások megszervezéséhez egy kiváló platform. Minden más pótcselekvés.

VT 135 2018.06.01. 22:34:12

@Deansdale: "Sőt, faramuci módon minket pont az mentett meg, hogy csóróbb az ország, így a 2015-ös első hullám nem állt meg itt. "
Igen, ezt már én is megállapítottam, h az összes gazembersége és korruptsága ellenére a végén mégis nagyon hálásak leszünk az Orbán-rendszernek. Egyrészt a migránsok elleni védekezés miatt. Másrészt, mert mivel nem használtuk ki a lehetőségeket és szinte ugyanolyan szegények maradtunk, mint azelőtt, ezért a kutya sem akar idejönni.
Bónuszpont: ennek következtében agyilag sem tudunk úgy eltunyulni, elhülyülni a nagy jólétben, mint a nyugatiak, így a túlélési esélyeink is erősebbek maradtak.

A 90-es évek pusztításairól csak annyit, h nem szétosztani kellett volna a pénzt. Ahogy ma sem értelmetlen pénzlopó-beruházásokra költeni. Hanem a hazai ipart támogatni, fejleszteni, mindenekelőtt a New Tech vonalon. De erről meg már beszéltünk, h miért nem jó, h gyakorlatilag egy nagy német autóipari összeszerelde az ország...

Deansdale 2018.06.01. 22:40:24

@Mia and me: "Jelenleg a világon az összes ember megetetéséhez, lakhatásához..."

Ja, persze, ha elvesszük azoktól akik létrehozták, aztán egy nagy kommunában ellébecolunk. Az emberiség halála lenne. Még ha fel is tételezzük, hogy egyszer eljön egy ilyen "nagy újraindítás", szerintem azt felejted el, hogy ettől a világ nem állna meg. Az okosabbak, szorgalmasabbak és erkölcstelenebbek ugyanúgy elkezdenének felhalmozni dolgokat, a hülyék megintcsak elszegényednének, még akkor is ha a földjük éppen megmarad. Sosem tudnál tartós egyenlőséget létrehozni, és nem is biztos, hogy jó lenne. Ha engeded, hogy az emberek vállalkozzanak, akkor azonnal kialakulnak az egyenlőtlenségek, ha meg nem, akkor mindenki csóró marad. A jelenlegi rendszerben nagyok az egyenlőtlenségek, de még így is ez az eddig kitalált legjobb, csak kicsit csiszolni kellene rajta. Az utópisták eddig csak rontani tudtak a helyzeten...

"Igen, ezt szerintem már mondtad- de nekem ez rabszolga mentalitás- és most ezt ne vedd negatívan vagy elítélően, egyszerűen csak tényleg ez az."

Nem igazán vágom, hogy miért "rabszolga" az, aki mondjuk tehetséget és kedvet érez házak tervezéséhez, ezért ezt pénzért csinálja másoknak, csak mivel egyéni vállalkozni nincs kedve, egy közvetítőn keresztül teszi ezt, amit úgy hívnak tervezői iroda, és alkalmazottai vannak, amiknek fizetést ad a munkájukért. Nem igazán vágom, hogy mitől rabszolgaság, ha nincs kedved lenyírni a füvet a portádon, ezért megkérdezed a szomszéd fiát, hogy van-e kedve megcsinálni kétezerért, vagy akármennyiért. Ez a legegyszerűbb és legnormálisabb interakció a világon, az erőforrásaink elcserélgetése, amitől senki nem lesz senki másnak a szolgája. Ha a szomszéd kölök egyszer lenyírja a füvedet kétezerért, azzal a rabszolgáddá válik?

"emberöltőnként az alapvagyont megkapta (vissza) a család."

Ez szerintem egy búvalbélelt rémálom, ami mindenkit arra ösztönöz, hogy ne legyen produktív, mert minek, pár év és úgyis visz mindent az állam. Meg persze a másik oldalról nézve is: miért ne herdálna el mindent, úgyis visszajön. Amiért valaki megdolgozott az az övé kell hogy maradjon, mert ez a motiváció emelte ki az emberiséget a kőkorszakból. Az, hogy a családomért dolgozok, és amit megszerzek az az övék is marad. Ha újraosztják, akkor b*ssza meg mindenki, minek gürcöljek?

Ha úgy vesszük, hogy a föld újraosztásával csak egy alap megélhetésre lehetne szert tenni, és azon felül aki szorgalmas az meggazdagodhat, akkor meg ugyanott tartanánk ahol most: a sok csóró átkozódna, hogy nagyok a társadalmi szakadékok, a rohadt gazdagok kihasználják a szegényeket, igazságtalan a rendszer, ésatöbbi. Nem hiszem, hogy az irigyek és hülyék millióit ki tudnád elégíteni azzal, hogy adnál nekik egy kis földet.

Amit leírtál, az a feltétel nélküli alapjövedelemre hajaz, ami szintén nagy hülyeség és eddig belebuktak ahol kipróbálták, mert garantálja hogy az alanyok 90%-a egész életében ne csináljon semmi produktívat. Igazán előremutató csak egy olyan rendszer tud lenni, ahol mindenki motiválva van arra, hogy olyasmit hozzon létre (terméket vagy szolgáltatást) ami másoknak hasznos vagy értékes, és ezt úgy hívják kapitalizmus. Itt alapvetően mindenki annyira gazdag, amennyire mások kedvelik a termékét, szolgáltatását. Pozitív produktivitás nélkül a kapitalizmusban nem lehet megélni, és ez nagyon helyes.

Mia and me 2018.06.01. 22:41:04

@Deansdale: "Ny-eu tele van jól kereső középosztálybeli családokkal akik nem vállalnak gyereket "

Te most jól kereső bérmunkásokról beszélsz ugye?
Én meg arról beszéltem, hogy magad felügyelt jövedelmed van. Olyan, ami akkor is van, amikor esetleg beteg vagy 2 hónapot.

"Manapság már a középosztály sem azt jelenti mint 20 éve, aki akkor a parizert evett a társadalom közepén az most naponta rendel pizzát vagy bármit a neten"

(nemár. A pizza szar és olcsó étel.)

De ne a 20 évvel ezelőtti középosztályhoz hasonlítsd a mait :).
Mert ennyi erővel akkor most 5-6 királya van az országnak, hiszen vannak anno a királyoknál is több vagyonnal rendelkező emberek a mi országunkban is.

""az alsó rétegben ezt azért nem súlykolják a lánygyermekek fejébe, mert anyunak nem nagyon van véleménnylvánítási joga vagy szava- szinte semmiben"

Ez egyszerű rosszindulat, és jobbára alaptalan, mivel a gyerekeket ott még inkább a nők nevelik, a férfiak nemigen szólnak bele."

Félreértetted. Ott anyu nem "dönthet" úgy hogy nem szüli meg az 5. gyereket. Apu meg megcsinálja, mert lsz.rja a fogamzásgátlást..... így értettem h nincs szava ebben, pénze meg főleg nincs "felelősen megelőzni" tablettával a sokadik gyermeket.
...és igen utána az anya gondja a gyerek felnevelése. Az meg azt látja hogy ez a minta.

""Persze, mert minél módosabb vagy tanultabb egy nő, annál inkább rajta múlik a fogamzásgátlás és a gyerekről a döntés."

Ezzel közvetetten és sántán leírtad, hogy a társadalmi státusz javulásával a nőknél csökken a szülési kedv, de érdekes módon erre te a társadalmi státusz javítását látod megoldásnak."

Arra utaltam, hogy a nőn múlik jobban, a ffi helyett. Tehát ha a ffi mellette nem "biztos" vagy egy erkölcsi nulla, vagy még győzködi a nőt hogy még élni akar meg nem akar gyereksírásra hazajönni munkából... akkor nem fog szülni (míg alsóbb osztályoknál ezt nem teheti meg- fel se merül ilyen, mert ott a ffi magáévá teszi a nőt és mivel nincs fogamzásgátlás "természetes" módon jönnek a gyerekek szépen 2-3 évenként). És igen azért kell javítani a társadalmi státuszt, mert egyre több nő egyedül, vagy úgy hogy ő maga is elégnek ítéli meg a saját keresetét is , úgy viszont vállalna gyereket egy közepesen megbízható ffival is.

"Manapság a tankönyv és az iskolai étkezés jobbára ingyenes, a kisebb gyerek hordhatja a nagyobb ruháit, emellett van CSP és adókedvezmény... Egy gyerek már nem olyan nagy kiadás mint esetleg régebben, csak annak aki flancol, és nem adja a gyerekre a nagyobbik ruháit, mert kinézik maguk közül a játszótéri anyukák,"

A tankönyv a kormány által választottból ingyenes, az iskolai étkezés meg csak a rendszeres gyermekvédelemben részesülőknek, ill. a 3 vagy többgyerekeseknek.
A ruha jó ötlet, csak ha lány után fiú jön, azért mégsem hordhat balerinacipőt, mert épp azt örökli... meg azért ehhez kell egy jókora lakás vagy ház is hogy "eltegyél" mindent ami majd valamelyik még meg nem született gyerekre jó lesz...
Láttál mostanában új építésű lakást (mellesleg 25-30 millióért 2 lyuk) ? Ezek bérmunkás lakások :), ágy, asztal , tv -és már lépni se tudsz nem hogy egy jó kártyapartit szervezni benne a haverokkal.

Persze ez pitiáner sírás ilyen vészterhes időkben, amikor más népek leszaporodnak minket...

Viszont ez kétféle stratégia: utód, aki akár gazdagabb lehet majd mint te, vagy legalábbis több/jobb lehetősége lesz a tőkések közé kerülni, vagy soksok nálad is szegényebb utód legyártása, és hátha valamelyik nyer a lottón.
Te utóbbit gondolod követendőnek a középosztálynak? Mert akkor tényleg vágatni kell az agyukból vagy átnevelni őket...
Ők ha szaporodnak, többet, jobbat akarnak a gyerekeiknek.

"Totál utópia egy olyan társadalom, ahol az emberek egyszerűen csak megélnek, mert bőség van és kész, még csak dolgozni sem kell, mert "van elég vagyon""

:D hát pedig a föld erre lett kitalálva a teremtésnél :)

"őt, továbbmegyek, szerintem nem is lenne jó, mert a munka tényleg nemesít, sokszor még az unalmas és fárasztó verziók is"

a munka nemesít igen. de a munka alkotó tevékenység és nem rabszolga-tevékenység.

VT 135 2018.06.01. 22:42:27

Hogy a gyerekvállalási "kedv" témájához is még hozzákotyogjak. Ami ténylegesen akarályozza:
- A kiszámíthatatlanság. A lakhatási/jövedelmi kérdés - nem is csak az, h kevés, hanem, h bármikor kirúghatnak, stb. Nem véletlen volt régen a hozomány intézménye, h nem a semmire vállaltak azért gyereket.
- A feminizmus és annak minden következménye.
- Az önzés és a félelem, h a gyerek miatt csökken a saját életszínvonaluk a szülőknek. De mivel ezt hót ciki lenne beismerni, ezért jönnek a kifogások...

Az anyagiak abszolút értékben egyáltalán nem játszanak szerepet a gyermekvállalásban, mert:
- Amennyiben szerepet játszana, abban az esetben a gazdagoknak nagyon sok gyerekük lenne. Nos, van...?
- Akkor tőlünk nyugatabbra sokkal több gyerek születne, tőlünk keletebbre meg semennyi. Ehhez képest mi a helyzet...?

Mia and me 2018.06.01. 22:47:19

@VT 135: "akár munkahelyen, felszítva az együttműködés kereteit, azért, h kiálljunk az érdekeinkért (mert egyedül eltaposnak). "

hát erről vannak érdekes tapasztalataim. Nagymegbeszélés, meg majd amikor lesz meeting akkor mindenki felveti- elmondja- kiáll.... aztán csak én pofázok. Mindenki hallgat és félti az állását.

VT 135 2018.06.01. 22:49:10

@Deansdale: "Totál utópia egy olyan társadalom, ahol az emberek egyszerűen csak megélnek, mert bőség van és kész, még csak dolgozni sem kell, mert "van elég vagyon"

Sok utópia már megvalósult a történelmünk során. :)
Arra is jó esély van, h sok, nálunk magasabb civilizáció is megsemmisült sokezer éve, így minimális nyomai maradtak (vannak, de erről nem szeretnek beszélni...)
Most is az van, h vagy képesek leszünk emberiség szintjén egy magasabb tudatszintre kerülni, osztályt lépni, vagy megyünk vissza korrepetálásra...
Ajánlom figyelmedbe (a szociokrácia és holakrácia tanulmányozása mellett) Ken Wilber munkásságát, aki a különböző tudatszintekről ír. Ez fokozatosan, de mint egy tőzsdevonal, hullámzóan növekszik. Illetve az emberek többsége még ma is az alacsony tudatszinten van. Ugyanakkor egyre nagyobb a magasabb tudatszinten lévők aránya.
Én is képes vagyok időnként nagyon pesszimista lenni, de az ilyen elemek reménnyel töltenek el.

VT 135 2018.06.01. 22:53:53

@Mia and me: jaja...ismerem, illetve én is hallottam ilyen történeteket...ez gyakorlás és a félelem leküzdése, illetve azok megtalálása, akik hasonlóan hajlandók úttörők lenni. Gondolj bele, h ma gyakorlatilag NINCSEKEN KÖZÖSSÉGEK. Nyomokban. Épp nemrég hallottam egy humánökológus előadását, aki elmondta, h gyakorlatilag már az egyszemélyes "közösségeknél" tartunk, már családok is szétesnek, vagy nincs köztük élő kapcsolat. Ja, és a kutatások szerint a magyar társadalomban különösen alacsony a társadalmi bizalom. :( Tehát innen, a nulláról indulunk el.
Amit magam kiemelten látok, h kezdjük teljesen elveszíteni azt a képességünket, h kapcsolódjunk, találkozzunk egymással! Már akkor sem megy, ha ingyenes. Akkor megy, ha van egy dedikált szervező, aki pénzért megszervez valamilyen összejövetelt (tanfolyam, táncos buli, jóga, meditáció, stb.).

Mia and me 2018.06.01. 23:11:05

@Deansdale: "Ja, persze, ha elvesszük azoktól akik létrehozták,"

Bocsi de jelenleg az összes bérmunkástól elvesszük azt amit létrehoz. magyarországon negyedáron dolgoztatnak majdnem mindenkit. Akkor ezek szerint elveszik ingyen az életerejét...

" Sosem tudnál tartós egyenlőséget létrehozni, és nem is biztos, hogy jó lenne."

ide kapcsolódik-
""emberöltőnként az alapvagyont megkapta (vissza) a család."

Ez szerintem egy búvalbélelt rémálom, ami mindenkit arra ösztönöz, hogy ne legyen produktív, mert minek, pár év és úgyis visz mindent az állam."

Nem pár év hanem egy emberöltő és nem mindent és nem az állam visz. Van egy földem, házam, kis üzletem. Az üzletben hülyeséget csinálok, elúszik, szomszéd megveszi. 15 év múlva megháromszorozza az üzletet. Közben megint elkezdek hazárdírozni, szomszéd megveszi, vagy elzálogosítja a házamat is meg a kertemet, mert ő okosabb/jobb üzletember volt. bérrabszolgáskodok a saját üzletemben ami már a szomszédé, és aki már megtízszerezte a vagyonát ezáltal. eltelik 20 év, a gyerekem is felnő. Na ekkor volt a fáma szetint egy "alapvisszarendezés", azaz a gyerekem megkapja az eredeti házat és kis földet. A gyerek nem bűnhődhet az apja bűnéért (vagy fizethet az apja hülyeségéért-) elv szerint.
Szerintem nem "ösztönöz" lustaságra.
De lehet mások másképp látják. Szerintem a következő generációt segíti, a tehetségek nem elvesztegetését - csak azért mert rossz helyre született...

"Nem igazán vágom, hogy miért "rabszolga" az, aki mondjuk tehetséget és kedvet érez házak tervezéséhez, ezért ezt pénzért csinálja másoknak, csak mivel egyéni vállalkozni nincs kedve, egy közvetítőn keresztül teszi ezt, amit úgy hívnak tervezői iroda, és alkalmazottai vannak, amiknek fizetést ad a munkájukért. Nem igazán vágom, hogy mitől rabszolgaság, ha nincs kedved lenyírni a füvet a portádon, ezért megkérdezed a szomszéd fiát, hogy van-e kedve megcsinálni kétezerért, vagy akármennyiért."

Nem erre gondoltam. Nem ebből élnek embertömegek, hanem gyárakban egy biszbaszt szerlenek egy nagy biszbaszhoz, kasszában ülnek a boltban, rakodnak, kormányzati leveleket kézbesítenek, ügyeletet látnak el a kórházban, takarítanak, gombokat nyomkodnak, üzleteket "szereznek" potom jutalékért, grafikonokat gyártanak valami tök értelmetlen projekthez, monitor bámulnak napestig, mosogatnak egy kifőzde hátsó részén. Mindenki aki nem a saját üzletében vagy vállalkozásában ül, vagy nem egy menedzserrel "működteti" a vagyonát, az bérrabszolga a jelenlegi rendszerben.
De ez csak az én meghatározásom - nyilván aki 800 ezret keres egy irodaházban, az nem gondolja annak magát (pedig szerintem igen, mivel mástól függ a megélhetése és nem saját magától vagy a vagyonától ) vannak szerencsésebbek, akik szeretik azt csinálni amit, de ez nem változtat a tényen, hogy függő.

"Igazán előremutató csak egy olyan rendszer tud lenni, ahol mindenki motiválva van arra, hogy olyasmit hozzon létre (terméket vagy szolgáltatást) ami másoknak hasznos vagy értékes, és ezt úgy hívják kapitalizmus."

nyilván ezt anno nem tudták az őseink úgy 6 ezer évig (meg előtte az ősemberek sem), mert nem ilyen formában éltek.

"Pozitív produktivitás nélkül a kapitalizmusban nem lehet megélni,"

Az a baj, ha szegény családba születsz, akkor pozitív produktivitással sem- csak az erődet és idődet adhatod el.

csi szi 2018.06.01. 23:12:16

@Deansdale: Fosnak a polgárháborútól, ezért nyalják a muszlimok seggét. Az elit is látja, hogy a demográfiai folyamat visszafordíthatatlan, azt hiszik, ha mindenben a kedvükben járnak a muszlimoknak, akkor azok cserébe nem fogják bántani őket. A fehér munkásosztállyal pedig a brit elit nem érez semmilyen szolidaritást, még annyit sem mint bármelyik más ország elitje a helyi alsóbb rétegek iránt. A baloldal sem, pláne nem a brexit-népszavazás óta, de addig is a rögeszméje volt a népességcsere, mint mindenhol Észak-Amerikában és Európában.

Deansdale 2018.06.01. 23:14:26

@VT 135: "elkezdünk kis tutajokat építeni, amelyekből idővel egy új hajót építünk."

Ez szerintem nagyjából annyira reális elképzelés, mint az államra várni, hogy az majd megoldja. Ilyen tutajok építésének nekiálltak már többen is, mind belebuktak, mert olyasmibe erőforrást ölni aminek nincs belátható időn belül megtérülése csak nagyon kevesen hajlandóak. Egyébként sem tartom ezt szerencsés ötletnek, mert ahhoz hogy ebből legyen valami hosszú évtizedek kellenének, és szerintem nincs annyink. A vész közelsége felgyorsíthatja a közösségek épülését, de akkor meg már késő lesz, ugyanis megvédeni magunkat csak együtt tudjuk, mint ország, úgyhogy vagy mind a 10 millióan átmegyünk a közösségépítésen, vagy együtt pusztulunk mindannyian mikor nem tudunk egységes frontot állítani az iszlám ellen. A tutajok nem fognak megvédeni a sokmilliós muzulmán seregektől...

"Én csak fotel-elmélkedést látok itt is"

Sokan kimentek tanyára, meg ökofalvakba, meg ott van Magfalva is, meg egy rakás ilyen kezdeményzés, ahol nem fotelból nyomják - és mindegyik döglődik. Egyszerűen nincs elég erőforrás az ilyenekhez, az emberek élni akarnak, nem belegebedni egy homályos jövőért való meddő munkába. De városon sem jobbak az ilyen közösségek, nem is működnek, és értelmük sincs, főleg ha az erőszakot elvből elutasítod. Szerintem tökmindegy, hogy fotelból okoskodsz, vagy a haverokkal összejártok és egy sör mellett elmélkedtek, úgysem tudjátok kivonni magatokat a világ eseményei alól. De lehet hogy csak én vagyok túl cinikus, ha van valami használható ötleted akkor add elő, meggyőzhető vagyok. Sőt, örülnék ha neked lenne igazad.

"de ha eljutunk a mad max-i állapotokig"

Számunkra nem ez az elsődleges veszély, hanem az, hogy elözönlenek, túlszaporodnak minket a muzulmánok, és felzabálnak mint hangyák a dögöt. Nem attól tartok, hogy szar lesz a gazdasági helyzet és lesz egy kis éhezés, ami miatt az emberek majd egymás ellen fordulnak, hanem hogy 30 év alatt több eu-i országban is hatalomra jut az iszlám, exponenciális tempóban fognak szaporodni körülöttünk mindenhol (folyamatos bevándorlással rásegítve), és ha nem védjük meg magunkat mint ország akkor simán benyomulnak ide is. Sokra mész a mikroközösségeddel ha egyszer a kalifátus úgy dönt, hogy kell nekik Mo területe is, és idejön 50 millió muszlim rendet tenni. Most szándékosan fogalmaztam sarkosan, csak hogy biztosan érthető legyen miért tartom elégtelen megoldásnak a közösségépítést. Ha ny-eu-nak nem jön meg az esze, akkor hamarosan fal kell a határainkra meg géppuskák és tankok, különben nekünk annyi. Esetleg felvehetjük a muzulmán hitet mint államvallást és remélhetjük hogy azzal megússzuk, ami igencsak kétséges.

"Akár közösségi gazdasági szervezetek"

5 éve én is itt tartottam, de ebbe totálisan beleszart a migránsválság. Amiről beszélsz az az állam kezei alól való kibújás, ami nem túl rég még jó ötletnek tűnt, de ma már messze nem elég.

"Szóval még egyszer mondom, van lehetőség."

Nem akarom elvenni a kedved, de ezzel 30 év csúszásban vagyunk. Ha akkoriban komolyan vettük volna ezeket a vonalakat, akkor mostanra lenne egy tömegbázis, amivel talán lehetne kezdeni valamit. Most... Eh. Mire az első otthon iskolázott generáció kikerül a mikroközösségeidből kezdhetik biflázni a koránt. Mondja nyugodtan bárki, hogy alusapkás vagyok, de szerintem 10 éven belül meglesz az első komoly iszlamista tömegkonfliktus az EU-ban, és 20 éven belül meglesz az első olyan tagállam is ahol az iszlám hivatalos államvallás lesz (valószínűleg valamelyik kisállam, benelux vagy ilyesmi, ahol ezt vérfürdő nélkül meg lehet valósítani). Az egyetlen racionális kiútnak most az tűnik, ha időben szétesik az EU, az egyes államokban hatalomra kerülnek a nacionalista erők, és kemény deportálásokkal kiszorítjuk az iszlámot európából. Lehet szurkolni az olaszoknak, hogy a választási mizériák miatti felháborodás kellően felfokozza ott az EU-ellenességet...

Mia and me 2018.06.01. 23:14:47

@VT 135: róla van szó ?:

blog.integralakademia.hu/igy-fejlodik-a-tudatod-szintrol-szintre/

Írsz kezdő könyvet, ami bevezetőnek jó szerinted?

Mia and me 2018.06.01. 23:24:42

@Deansdale: "Sokra mész a mikroközösségeddel ha egyszer a kalifátus úgy dönt, hogy kell nekik Mo területe is, és idejön 50 millió muszlim rendet tenni. Most szándékosan fogalmaztam sarkosan, csak hogy biztosan érthető legyen miért tartom elégtelen megoldásnak a közösségépítést. Ha ny-eu-nak nem jön meg az esze, akkor hamarosan fal kell a határainkra meg géppuskák és tankok, különben nekünk annyi. "

Mivel magyarázod, hogy pesten vannak olyan önkormányzati lakások, ahonnan kiteszik a bérlőket, felújítják a házat, amit megvesz egy külföldi? Az egész házat. (40-50 lakást)

Szerintem már eldöntötték egyesek hogy itt valakiknek kell a terület. És a mai "háborús" módszerrel (pénzzel) már el is foglalták (ill foglalják folyamatosan). Azt még nem tudjuk hogy melyik fajta külföldiek :)

Még az is lehet h itt lesz a zsidónegyed, vagy a my-euiakból (fehérekből) szervezett menekülttábor.

Nekem egyik sem jobb jövő mint a muszlim megevés. Mert mindegyik verzióban a gyerekem még rabszolgább lesz mint én.

Tudom persze, delegalább ők fehérek... :)

Deansdale 2018.06.01. 23:37:21

@Mia and me: Nem élvezem ezt a vitát, úgy érzem azzal hogy lerombolom a légváraidat csak fájdalmat okozok neked, de annyira erőlteted, hogy egyszerűen nem bírok nem reagálni.

A boltodban ki dolgozna? Ha bérbeadod a földed egy cégnek, azt ki művelné? Bérrabszolgák? Akkor mégis mi változott lényegében? Az, hogy ugyanúgy bérrabszolga vagy, de tudod, hogy 10-20-30 év múlva majd kapsz földet az államtól?

Egyébként ha bérbeadod a földed, azon a cégnek nyilván valami profitot kell előállítani, különben becsődöl, tehát te a termelt értéknek nyilván csak egy töredékét fogod megkapni, mert lejön belőle munkabér, munkagépek költségei, adók, a cég haszna, ésatöbbi. Téged megint ugyanúgy kizsákmányolnának, mint most a bérrabszolgákat! Hiszen most is pontosan ez van, csak az emberek nem földet adnak bérbe, hanem a munkaerejüket.

A rendszered voltaképpen annyi, hogy minden generáció kap egy egyszeri támogatást az államtól, azon kívül kábé minden marad a régiben. Annyit még javítanék is rajta, hogy nem fix időközönként kellene földet osztani, hanem minden állampolgár a 21. szülinapján kapna, meg esetleg a szülő ha gyereke születik, külön rendszerben. Ez legalább motiválná az embereket a szülésre :)

VT 135 2018.06.02. 00:00:25

@Deansdale: Egyetértek veled abban, h ha ég a ház, akkor előbb azt kell eloltani. Ugyanakkor ez egy kettős folyamat, mert pl. ehhez mondjuk el kell zárni a gázcsapot, vagy az áramot is, h ez sikerüljön. Utána pedig meg kell erősíteni a ház alapjait, különben összedől és akkor sokat ért, h sikerült eloltani rajta a tüzet. :)
Ezen első okból mentem el kivételesen én is most szavazni (egy ideje már nem, márt látom, amiről írtam, h ebben a formában a szavazással csak üzemanyagot töltünk egy szakadékba szaladó buszba), mert nyílt háború van. És a két rossz közül az a kisebbik rossz, ha az egyik csak kirabol, míg a másik meg is öl (bugrisság + korrupció vs. feminizmus + iszlám).

A kettő viszont nemhogy nem zárja ki egymást, hanem erősítené! És ha neadjisten nyílt, valódi háborúig is eljutnánk, vajon mennyi harci szellem lenne egy olyan társadalomban, amelyben szinte minden kapcsolódás megszűnt? Jó, ez egy elméleti kérdés, én is csak tippelem a választ. Persze, ha önvédelemről van szó, a többség harcol, de ahogy ez az 1. VH-t követően sem volt elég, csak egy Trianonhoz, úgy lehet, egy ilyen helyzetben, most sem lenne az.

Hogy mit lehetne mikroközösségi szinten tenni? (Amit meg kell előzzön mindenkinél az önmagával szóba állás szintje - mondjuk ez nálad tudom, h megvan/megvolt. :) ) Nem tudom megmondani a tutit. Pár példát felsoroltam. A lényege az, h tényleg ilyen mikro, morzsányi méretekben tud elindulni az építkezés. Nekem amúgy a Bedő-féle Férfiak klubja is egy bíztató kezdeményezésnek indult, egy platformnak, amely keretet ad, cselekedni vágy férfiaknak. Sajna azóta kiderült, h annak is csak füstje van, a láng az hiányzik...
Tényleg próbálj rákeresni a szociokráciára és holakráciára, mert ezek nem holmi "álmodozások", hanem számos cég és szervezet ezek különböző variánsában működik már a világon. Egyik sem tökéletes, de az új utak felé vezet. Itt említeném meg, h a vezető is teljesen új szerepbe kell átkerüljön a mai, egó-, és hatalommániás faszfejből (tisztelet a kivételnek): sokkal inkább egy főszervező, integrátor funkciót jelent a jövőben.
Ajánlom még megnézésre a kozossegivallalkozas.hu/ oldalt. Ennek egyik fő pillére Vágvölgyi Gusztáv 'Pabló'. Ő is, álmodozás helyett ebből él, többek között cégeknek tart továbbképzéseket új szervezeti struktúrára áttérésre.
Szóval Deansdale, vannak azért bíztató jelek, csak hajlamosak vagyunk, te is, én is az egészre, a rendszerre felfelé nézve nem észrevenni a lábunk előtt lévő apró, de annál fontosabb kezdeményezéseket.

Magam a vidéki, ökofalus vonal felé irányulok, eldöntöttem, h legkésőbb 5 éven belül mindenképpen leköltözöm. Ahogy írtam, városban is lehet, sőt fontos mikroközösségeket építeni, de vidéken emberibb és egészségesebb életet lehet élni. Sokan családi léptékben már leköltöztek, sokan feladták. Tény, úgy nagyon nehéz. És nem is lehet megspórolni az együttélés/működés újratanulását, mert ez házifeladatunk. :) Mondjuk abban biztos vagyok, h ha eljutunk az új korszakig, akkor a mai, rákként működő nagyvárosok eltűnnek. A kisvárosokra viszont szükség van.

Sok éve folgalkozom az ökofalu, öko-kezdeményezések témájával. Nem nagyon intenzíven, de összerakva fél-egy év nagyon intenzív munkája benne van. Helyszín látogatások, önkénteskedés, nagyon sok emberrel beszélés, olvasás, tájékozódás. Amit írtál, tudok róla, sok kudarc volt (nem mindegyik!). Erre írtam a járni tanuló kisgyerek és a találmány hasonlatát. Tanulni kell a hibákból. Számomra összeállt számos összefüggés. Az egyik az, h ma még, kizárólag növénytermesztésből, állattenyésztésből nem lehet megélni. Több lábon kell állni. Erre is megoldás lehet a közösségi vállalkozás, mert egyrészt jövedelmet hoz, másrészt az egymásrautaltság miatt kényszeríti, motiválja is a résztvevőket az együttműködés elsajátítására. A legfontosabb az emberi tényező. Ezen áll, vagy bukik minden. Nem elég, h ződek vagyunk, meg legyünk önállóak - kell valamilyen spirituális-szellemi "eszköz", amely segít bennünket az együttélés, együttműködés folyamatos tanulásában. Vannak ilyenek, pl. az EMK (ErőszakMentes/EgyüttMűködő Kommunikáció).
Amúgy tömegek vágynak ki a városból, emberi életre, emberi közösségekbe. Többségük megmarad álmodozás szintjén, egyfajta hippi-lelkesedésben, mert nem látja az összefüggéseket. Ezen viszont lehet segíteni. Én is összeállítottam egy rövid tanulmányt, h szerintem mi szükséges egy ilyen öko-kezdeményezés elindulásához és hosszútávú működéséhez, ha érdekel, átküldöm. Mail címed deansdale kukaca meg a gmail?

VT 135 2018.06.02. 00:07:19

@Mia and me: Nem tudok írni, mert kb. én is egy hónapja hallottam e névről és a tudatosság szintről és még ennél jobban nem másztam bele. Számomra megnyugtató volt, mert erősítette azt a világképet, valóságértelmezést, amit vallok. Amit belinkeltél, jónak tűnik, kb. én is így fogok elindulni, ha nekiállok mélyebben foglalkozni vele. :)
A holakráciáról, szociokráciáról viszont elolvastam egy alapos magyar könyvet. Sajnos azt nem tudom megosztani, mert korrektúrázni, recenzióra kaptam, szóval még kiadás előtt áll. Tény, h hiánypótló, mert ezekről a szervezési formákról angolul is nehezen megtalálható, illetve több irányú irodalom van csak fent a neten. Esetleg, ha megjelenik magyarul a könyv, majd jelzem.

Aurelius Respectus 2018.06.02. 00:18:16

@VT 135: Egy társadalmi összeomlásnál előbb a városiak tömegei halnának éhen, azután a fosztogató fegyveres bandák faluról falura járva rabolnák el a parasztok élelmét.

Mia and me 2018.06.02. 00:19:57

@Deansdale: "úgy érzem azzal hogy lerombolom a légváraidat csak fájdalmat okozok neked,"

ja, emiatt ne legyen rossz érzésed.
Légvárak nélkül nem nagyon lehet szerintem élni- nekem kell is egy jobb jövőbe vetett hit, bár egyre reménytelenebbnek tűnik hogy az emberiség egy zombi apokalipszis nélkül képes jobbá lenni.

Azért a légvárgáyrtás mellett dolgozom én is :) rabszolgabérért, és én még szeretem is csinálni a munkám egyes részeit.

"A boltodban ki dolgozna?"

én :)

" Ha bérbeadod a földed egy cégnek, azt ki művelné? Bérrabszolgák?"

A mezőgazdaságot nagytételben megéri gépiesítetten.

"Egyébként ha bérbeadod a földed, azon a cégnek nyilván valami profitot kell előállítani, különben becsődöl, tehát te a termelt értéknek nyilván csak egy töredékét fogod megkapni, mert lejön belőle munkabér, munkagépek költségei, adók, a cég haszna, ésatöbbi. Téged megint ugyanúgy kizsákmányolnának, mint most a bérrabszolgákat!"

Nem. ha nem adom bérbe 0 a jövedelmem, ha meg más ezen tud hatékonyabban termelni mint az én semmittevésem, mert gépiesít, egyben szánt ,stb - akkor valamit kapok. Nem érzed a különbséget? szerintem óriási, és a hatásai is az az emberi "szabadság"-ra: , hogy ha nincs semmid, akkor kénytelen vagy magadat eladni, ha meg van földed/tőkéd, akkor "választhatsz" hogy azzal 0-t termelsz, vagy bérbeadod, és megelégszel azzal amit azért kapsz, vagy te elkezded hasznosítani. Ha ez nem elég vagy nem értesz a hasznosításhoz, még mindig levághatod kétezerért a szomszéd füvét, vagy mehetsz a boltjába félállásba, amikor ő inkább pihenne. de a gyerekednek megmarad az alap, vagy az életkezdő és főleg a lehetőség: hogy ő azt válassza: termel, vállakozik, és nem azt hogy eladja a munkaerejét.

" Hiszen most is pontosan ez van, csak az emberek nem földet adnak bérbe, hanem a munkaerejüket."

Te isteníted a kapitalizmust, miért nem érzed a különbséget a termelővagyonnal rendelkező tulajdonos és a nincstelen munkaerő között? ( én azt mondom mindenkinek legyen (a hazájában) némi tőkéje is- te meg azt mondod, hogy a termelőeszközök -tehát amikor tulaja vagyok valaminek - és azt bérbeadom, az ugyanolyan mint amikor csak a saját testemnek vagyok a tulaja- azaz konkrétan semmim sincs, még a testemet se tudom fenntartani - csak ha a munkaerőmet adom bérbe)

"A rendszered voltaképpen annyi, hogy minden generáció kap egy egyszeri támogatást az államtól, azon kívül kábé minden marad a régiben. Annyit még javítanék is rajta, hogy nem fix időközönként kellene földet osztani, hanem minden állampolgár a 21. szülinapján kapna, meg esetleg a szülő ha gyereke születik, külön rendszerben. Ez legalább motiválná az embereket a szülésre :)"

ezzel egyetértünk. ha ezt lehet nemzeti alapra helyezni, hogy ez itt magyarország, tehát a magyaroknak jár mindez - akkor megnyerhető.

De ugye ott kezdtük hogy a szüleink haygták eladni a fél országot :) - a másik felét meg most osztják kiskirályaink maguk között - nincs mit osztani :)

Részben innen indultam, hogy 5 millió ember "bérmunkássá" tétele volt az elit célja a kommunizmus után , és nem egy erős, tőkés, saját országában tulajdonos magyar középosztály kinevelése és helyzethez segítése a kapitalizmus kiépítéséhez, fejlődéséhez.

Aurelius Respectus 2018.06.02. 00:25:00

@Mia and me: Még 1990 után is voltak kihagyott társadalmi lehetőségek, például rengeteg kis bolt nyílt a 90-es években, ahol családi vállalkozások dolgoztak, aztán hagyták bejönni a külföldi kereskedelmi láncokat, akik tönkretették ezt a réteget.

VT 135 2018.06.02. 00:33:16

@Aurelius Respectus: Talán elkerülte a figyelmed: "ha eljutunk a mad max-i állapotokig, amikor a bandák uralkodnak, akkor érdemes figyelembe venni, h a bűnözők is mindig a leggyengébb ellenállás felé mennek."

Ha van ott egy olyan közösség, amely képes megvédeni, fegyverrel is a tagjait, illetve a behatolást természetes védművek is akadályozzák, akkor inkább azt a falut rabolják ki, ahol egyik sincs.

som tam 2018.06.02. 22:13:08

@Mia and me:
"Szétválasztani vallás alapján jelenleg nem lehet mivel vallásszabadság van.'

Miert ne lehetne? Az iszlam nem egy vallas pusztan, hanem egy olitikai rendszer is. A muszlimoknak pedig kotelesseguk terjeszteni az iszlamot, anelkul bun nem az iszlam foldjen elni. Ezen az alapon a vallasszabadsagot tiszteletben tartva is lehet szelektalni.

GABOR2 2018.06.03. 15:42:30

"Épp az imént írtam le, hogy ez miért nem igaz. Az, hogy másokkal együtt te is ezt kézpeled, csak annyit jelent, hogy te is átvered magad ezzel a dumával. Ny-eu tele van jól kereső középosztálybeli családokkal akik nem vállalnak gyereket - hiába mondod, hogy itt máshogy lenne, erre nincs semmi bizonyíték."

Olyan kisebb értékű bizonyíték van, hogy felmérések szerint Nyugaton már eleve sokan nem akarnak gyereket, míg itthon azt nyilatkozzák, hogy akarnának.

A nyugati kőgazdaság sem annyira biztos, inkább csak a felszín csillog. Hatalmas a háztartások adóssága és sokan hitelből flancolnak. www.origo.hu/gazdasag/20171121-az-amerikai-haztartasok-adossaga116-milliard-dollarral-nott.html

Plusz sokan olyan diplomát választottak mint gender studies és Liberal Arts ami nem fizet jól, de van néhány tízezer dollár adósságuk hogy elvégezték cserébe.

www.origo.hu/gazdasag/20161013-1300-milliard-dollarral-tartoznak-az-amerikai-diakhitelesek.html

Aurelius Respectus 2018.06.03. 15:49:14

@GABOR2: Alapból sajnálom még azokat az embereket is akik hibáztak, de akik ilyen szakokat végeztek mint a genderképzés, sok pénzért, azok megérdemlik a szenvedést.

GABOR2 2018.06.03. 15:53:34

@Aurelius Respectus: Tedd amit szeretnel a pénz majd követ és hasonló agymosások... plusz talán tehetségtelenség a STEM diplomákhoz, de a "diploma mindenképpen kell" mentalitás ezt eredményezte.

-JzK- 2018.06.04. 14:47:29

@-JzK-:

Ez meg külön jópofa:

tldr.444.hu/2017/12/04/ketteszakadt-a-magyar-csaladpolitika-a-tehetosebbekre-ontik-a-penzt-a-szegenyebbeket-egyre-inkabb-magukra-hagyjak

ugye a szokásos síráson túl, hogy nem "a szegények" (értsd cigányok és white trash) kapják a kalácsot, hanem a termékeny középosztály, amely meg is érdemli, ez a rész ragadott meg:

"A családi adókedvezménynek van még egy következménye, amire ritkán szoktunk gondolni: az adókedvezményt jellemzően a férfiak veszik igénybe, hiszen a magyar munkaerőpiac jellemzői miatt általában az ő jövedelmük a magasabb. És ezért nem egy olyan esetet ismerni, amikor egy megromlott kapcsolat esetén nem válik el a pár, a nő kénytelen a kapcsolatban maradni, hogy nehogy elessen a gyerekkel együtt a családi adókedvezménytől. Szikra a családi pótlék és a GYES elsorvasztásának tudja be, hogy ugyan az elmúlt években a legtöbb demográfiai kategóriában csökkent a szegénység az országban, de egy kategóriában látványosan nőtt: az egyszülős családok egyharmada él szegénységben. Ezek döntő többsége az anya egy vagy több gyermekkel.

„GENDERSZEMPONTBÓL, TEHÁT A FÉRFIAK ÉS A NŐK EGYENLŐSÉGE SZEMPONTJÁBÓL IS KÁROS A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY, KISZOLGÁLTATOTTABB HELYZETBE TUDJA HOZNI A NŐKET, MINTHA OLYAN KÉSZPÉNZES ELLÁTÁST KAPNÁNAK, AMI JELLEMZŐEN AZ Ő SZÁMLÁJUKRA ÉRKEZIK.”"

Úristen, kevésbé fognak elválni a nők! Ez szörnyű!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.04. 16:57:54

@Mia and me: ":D hát pedig a föld erre lett kitalálva a teremtésnél :)"

Csak aztán jött Éva az almával... :-)

Mia and me 2018.06.04. 17:05:59

@-JzK-: ez szerintem teljesen korrekt a problémák összeszedésében.

És még most fognak az 50-es években születettek úgy "elöregedni" hogy gondozni, törődni kell velük is... A mai 30-40-es korosztály bele fog zakkanni hogy a gyerekét taníttassa, lakást vagy valami életkezdőd gyűjtsön neki, meg mellette a demens nagyit és anyját is gondozza, vagy gondoztassa? Plusz természetesen álljon helyt ffiként és nőként a kapitalista munkahelyeken is (esetleg még rettegjen, mert jó 10-15 év van hátra a saját lakásának hiteléből...)

A cikk ugyan a nőkről szól főleg, de ott a sorok között az egész ma dolgozó társadalom tragédiája :/

Mia and me 2018.06.04. 17:07:53

@Sipi81: :)
igen, de előtte Ádám hisztizett az Istennek, mert a vele egyenjogú :), önálló Lilith nem felelt meg neki... ;-)
Utána kapta csak maga mellé a saját bordájából a manipulatívan szelíd rábeszélő Évikét :)

Deansdale 2018.06.04. 17:14:43

@Mia and me: "30-40-es korosztály bele fog zakkanni hogy a gyerekét taníttassa, lakást vagy valami életkezdőd gyűjtsön neki, meg mellette a demens nagyit és anyját is gondozza"

A cigóknál ez a probléma fel sem merül, tudod miért? Mert korán szülnek, sokat, és értéknek tekintik a családot, úgyhogy mindig van valaki aki ápolja az ápolandókat. Az, hogy mi a gyerekeinket és szüleinket egyaránt nyűgnek látjuk mutatja, hogy mennyire eltévedtünk.

Mia and me 2018.06.04. 17:15:20

@-JzK-: "A CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNY, KISZOLGÁLTATOTTABB HELYZETBE TUDJA HOZNI A NŐKET, MINTHA OLYAN KÉSZPÉNZES ELLÁTÁST KAPNÁNAK"

Az egész cikk gáz, főleg mivel a családi adókedvezmény nem a ffinak és nem a nőnek jár, hanem a gyereknek.

Ezt simán lehetne úgy intézni, hogy amikor válás van, automatice az a fél veheti csak igénybe, akinél a gyerek marad.

Vagy valami olyan utalványban kapni- ami a gyerekre használható fel.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.04. 17:15:31

@Mia and me: " önálló Lilith nem felelt meg neki... ;-)"
Ja, csak az a baj hogy erről az egész Lilith-történetről egy szó sincs a Bibliában. ;-)

"manipulatívan szelíd rábeszélő Évikét "
Ja és azóta se tanultunk belőle mi férfiak...

Mia and me 2018.06.04. 17:22:03

@Deansdale: szerintem nem nyűgnek látjuk, csak még nem találták fel azt hogy 24 órából hogy tudsz 72-t csinálni.

Nekünk is van olyan rokonunk aki vidéken él, szerintem ellátást igényelne, bár őszerinte meg nem, és is nem költözik sehová senki mellé- egy aktív dolgozó se tudja azt vállalni hogy heti hétszer leugrik 200 km-re és ellátja őt... a gondozás meg azért egyrészt lutri, másrészt meg igen súlyos pénzekbe kerül.
Na most ha szüleink is megrokkannak majd, akkor azok meg a másik irányba 200 km-re vannak, most akkor egyikünk ingázzon majd az ország két vége között...?.. .Mert azért azt tudni kell, hogy az öregek már nem mennek sehová, "mi fiatalok" menjünk.

szóval azért nem olyan egyszerű ez ma már amikor a családok nagy része nem egy db faluban születik meg 4 egymás utáni generáció és nem 2 utcányira egymástól élik az életüket, hanem szanaszét.

GABOR2 2018.06.04. 17:23:15

@Deansdale: Nem tehetnék meg, ha nem kapnának segílykét, azonkívül ha középosztálybeliként akarod nevelni a gyereket, akkor sok drága cucc kell neki. Ha nem teszed kiközösítik, meg nem érti meg a modern digitális cuccokat. Persze amit te magyarázol az is igaz, de bár nem szeretem ezt a közhelyet az igazság a kettő között van.

Mia and me 2018.06.04. 17:23:20

@Sipi81: "Ja, csak az a baj hogy erről az egész Lilith-történetről egy szó sincs a Bibliában. ;-)"

a Biblia patriarcha mese.. :) sokminden nem maradt benne :) az emberiség történetéből.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.04. 17:25:35

@Mia and me: Bezzeg a középkorban kiötlött Lilith-mítosz a színtiszta valóság. :-)

Mia and me 2018.06.04. 17:32:35

@Sipi81: hát ha nem is színtiszta, de egy színfolt, és még lehet is benne valami... mivel a pasik azóta is ott ....szák el, hogy amelyik nő olyan önálló mint ők, arra orrolnak, azzal nincsenek kibékülve, ... amelyik meg hízelgő kígyó, azzal elkezdenek szaporodni :), aztán 15 év múlva Vicus mindent visz ;-)

Deansdale 2018.06.04. 18:12:05

@Mia and me: "a pasik azóta is ott ....szák el, hogy amelyik nő olyan önálló mint ők, arra orrolnak, azzal nincsenek kibékülve"

Ezt honnan veszed? Remélem nem a klasszikus hülyeségre gondolsz, hogy "a férfiak félnek az XY nőktől" :) Szerintem szívből letojjuk, hogy egy nő mennyire gondolja magát önállónak, ez kb. annyira releváns mint hogy a kék vagy a zöld színt szereti-e jobban. A férfinak nem az kell, hogy a nő ne legyen önálló, vagy hogy hízelegjen, hanem hogy legyen kellemes a társasága. Amelyik nőt kerülik a minőségi férfiak (és aki általában veri a mellét, hogy ő "erős" és "független"), az simán csak kellemetlen természetű: kötekedő, hisztis, feminista.

Mia and me 2018.06.04. 21:00:12

@Deansdale: lazíts kicsit, a :) és a ;-) jelek mutatták a mondandóm komolyságát...

A feminista nőket nem kerülik :) amúgy, csak akkor ha csúnyák és/vagy hájasak :D.

Sadist 2018.06.04. 21:30:37

Egyébként az index csütörtök éjjel egykor kirakta a hírt a címoldalra, de reggelre lesüllyedt a többi cikk közé. Meg természetesen facebook posztot se csináltak neki, nehogy kommentelhető legyen. De legalább fény derült arra, hogy a mainstream (kultúrbalos) média miért nem írt róla:
"Olaj volt a tűzre, hogy a Robinson ügyét tárgyaló bíró is letiltotta a médiabeszámolókat addig, amíg a gyermekmolesztálós ügy véget nem ér, úgyhogy a mainstream média kénytelen volt a letartóztatásról tudósító cikkeket visszavonni"

-JzK- 2018.06.04. 22:02:31

@Mia and me:

Tudtommal ez a törvény szerint alapból így van, legalábbis elég abszurd lenne, hogy a gyerektől külön élő apa a válás után továbbra is igénybe venné a családi adókedvezményt.

A cikk arra gondol, hogy mivel általában az apa a jobban kereső, ezért a családi adókedvezmény, annak százalékos jellege miatt, akkor éri meg, ha ez az bizonyos jólkereső apa marad a háznál. Egy 200ezres fizunál nem akkora biznisz, mint egy 400ezresnél.

Így a válás után a háztartás nem csak az apa fizetésétől esik el (mínusz tartásdíj), hanem a családi adókedvezmény azon részétől, amely a saját illetve az apa fizetése közti különbségből adódik.

És emiatt a nő kénytelen lesz emelett a disznó patriarcha mellett megmaradni, holott a "szíve szent szava" már máshova húzna.

Mia and me 2018.06.04. 22:19:01

@-JzK-: persze, nyilván itt akkor "érdekes" a velemaradás vagy nem velemaradás, ha a nő fizetése annyira kevés, hogy ő egyedül nem tudja kihasználni a családi adó vagy járulékkedvezményt maga. És ilyen szempontból viszont igaza van a cikknek, hogy az a gyereknek jár - tehát ha mondjuk 10 év után meg 3 gyerekkel válik az anya, akkor logikus lenne, hogy valamilyen juttatásban megkapja az egyedül maradt szülő a gyereknek- a gyerek jogán a teljes családi kedvezményt - feltéve hogy van munkája, akár csak minimálbéres is. Mivel így a szülők fasirtja miatt a rendszer tulajdonképp a gyerektől von meg kedvezményt. Ráadásul olyan gyerektől, aki feltételezhetően fehér gyerek :), hiszen az induló felállás az a családmodell volt amit a kormány kultivál és díjaz.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.05. 09:48:07

@Mia and me: "A feminista nőket nem kerülik :) amúgy, csak akkor ha csúnyák és/vagy hájasak"
Azért remélem ezen már nem lepődsz meg ennyi év férfiszférás blogolvasás után. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.05. 10:13:43

@Deansdale: Ez a "férfiak félnek az erős nőktől" című sirám egy nő szájából ugyanannak a megfelelője amikor a tutyimutyi és határozatlan férfi siránkozik hogy a nők meg vele nem akarnak kezdeni. Ugyanannak az éremnek a két oldala.

DennisVT1 2018.06.05. 18:03:19

Sztem ez is beillik az év híre mintába:

index.hu/kultur/2018/06/05/nem_lesz_tobb_bikinis_vonulas_a_miss_america_szepsegversenyen/

"A Miss America szépségverseny megválik a fürdőruhás fordulójától, és a jövőben nem a versenyzők külső adottságai alapján választ nyertest, jelentették be a szervezők kedden a Good Morning America című műsorban"

"Carlson szerint a jövőben nem az fog számítani, hogyan néznek ki a versenyzők, hanem hogy mi hagyja el a szájukat, amikor felszólalnak társadalmilag fontos kérdésekben"

Free Helicopter Rides 2018.06.05. 18:38:35

@DennisVT1: Nagyon remélem hogy nem lesznek kirekesztőek, és a férf.. izé.. maszkulin megjelenésű leszbikus transznőket is engedik indulni.

Deansdale 2018.06.05. 20:04:09

@-JzK-: @DennisVT1: Vajon vannak olyan libsik, akik ilyenkor felébrednek, hogy "nahát, szép lassan minden szórakoztató, vicces és örömteli dolgot szétbaszunk ezzel a hadjárattal"?

csi szi 2018.06.05. 21:28:00

@don Fefinho: Ahhoz képest, ami Észak-Amerikában folyik, még a 444 törzskommentelői nagy része is jobbernek számítana ott.
Nálunk szerencsére viszonylag szűk (bár lelkesen aktivistáskodó) kör az, amelyik arra a szintre vagy a közelébe jutott (CEU-n végzett padawanok, néhány belpesti romkocsmabölcsész, bár azok többsége is reakciósnak számítana odakint).

-JzK- 2018.06.06. 01:23:02

Boumediene egyik felszólalása az ENSZ-ben, 1974-ben: „Eljön majd az ideje, mikor férfiak milliói hagyják el a Déli Féltekét hogy az Északi Féltekére menjenek. És nem barátkánt mennek oda. Mivel azért mennek oda, hogy meghódítsák. És meghódítják majd a gyerekeikkel. Az asszonyaink méhei adja meg nekünk majd a győzelmet.“

GABOR2 2018.06.06. 08:26:32

Az átlagos amerikai szülés többe kerül, mint a brit királyi utód világrahozása

Az amerikaiak átlagosan több mint tízezer dollárt fizetnek a szülésért, ami kicsivel több, mint a brit trónörököst világra segítő Lindo Wing magánkórház 8900 dolláros egy napi díja.

makronom.mandiner.hu/cikk/20180605_az_atlagos_amerikai_szules_tobbe_kerul_mint_a_brit_kiralyi_utod_vilagrahozas

VT 135 2018.06.06. 10:10:50

@Deansdale: Tekintve, h a feministák belső lelkivilága és emiatt a világképe is egy totális szenvedés, boldogtalanság és depresszió, nem meglepő, h ezért szeretnék a valós világot is a saját önképükre formálni. H ne legyen akkora a szakadék a belső és külső világ(uk) között.

Frederick 2018.06.06. 14:58:18

@Aurelius Respectus: @don Fefinho: @Deansdale: @-JzK-:

Én azt se tudom, hogy sírjak vagy nevessek azon, miszerint még mindig megy a Budaházy Edda által felvert szarvihar körül a balhé. Olyanok reagáltak a videójára, természetesen leteremtő szándékkal, mint Puzsér Róbert, Dancsó Péter, Perjés Zoltán, Konok Péter, Vastagbőr, Peter's Blog, Mérce, 168 óra, 444, HVG, Mészáros Luca*. Sebestyén Balázs...

Érdekes, engem nem idegesített fel Edda videója - annak ellenére, hogy engem is betalált vele. Szar videó, szar retorikával. Ugyanakkor azt kell mondanom, mégis csak tud valamit ez a csaj. Hiszen ha annyira "jelentéktelen idióta" lenne, ahogy éppen beállítani szándékozzák, akkor nem kapna ennyi kritikát. Függetlenül attól, hogy bunkó és buta volt Edda a videóban (másképp kellett volna tálalni a mondanivalót), mégis sikerült görbe tükröt állítani a magyar társadalom elé. Igen, fogy a magyar és a cigányok túlszaporodnak minket, igen, fogy Európa, miközben mind Afrikában a négerek, mind Európa belsejében a migrik szaporodnak, nem lesz lassan nyugdíj, egyre kevesebben vállalnak gyereket, lassan ránk omlik az omladozó vár. Az Edda-botrány is arról szól, hogy a magyar társadalom képtelen az önkritikára (és ezáltal önmaga megmentésére), ellenben valakivel feltörli a padlót: jelen pillanatban ez Edda. Edda köpőcsészének használása helyett talán érdemesebb lenne összefogni, és azon dolgozni, hogy kihúzzuk magunkat a szarból.

Edda videóját továbbra is vállalhatatlannak tartom, de képmutatás, ahogy reagálnak erre a szerencsétlenre. Szerintem a magyar társadalom jelenlegi állapota sokkal szégyellni valóbb, mint Edda viselkedése.

Talán ez az egyetlen konstruktív kritika az Edda-videóról - de sajnos ez se megy tovább Edda lehülyézésénél.
peter1989.wordpress.com/2018/06/04/butahazy-magyart-nepesitene/

*Lucáról most hallottam először, állítólag nagyon népszerű az Orbán ellen lázadó fiatalok között.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.06.06. 15:27:26

@DennisVT1: Vagyis a szépségversenyen többé nem a külső fog számítani? :-)
A világot a hülyeség fogja elpusztítani.

Aurelius Respectus 2018.06.06. 15:44:51

@Frederick: Itt az alapvető probléma az egyén érdeke, a társadalom érdeke, a liberális demokrácia és a kapitalizmus ami gyerekírtó rendszer. Teljesen jogos az egyének többségének felháborodása, hiszen a kapitalizmus létbizonytalansággal jár, bármikor elvesztheti a férfi a munkáját és akkor szegénység, nélkülözés vár a családra, ha éppen nagy a munkanélküliség. Egy diktatúra ezt persze tudná ellensúlyozni a normális családok kiemelt támogatásával, miközben a lumpen csoportok nem kapnának támogatást, megsértve a demokrácia egyenlőségi elvét. Aztán ott van a társadalomban az a kisebbségi réteg, akiknek olyan foglalkozása van, hogy bármikor tud munkahelyet váltani és jól is keres és mégsem vállal gyereket, mert inkább élvezni akarja az életet, az jó kérdés hogy őket hogy lehetne rávenni a gyerekvállalásra.

zriff 2018.06.06. 15:55:41

@Frederick: Abban egyetértek, hogy legfontosabb egyéni szinten tisztában lenni magunkkal, hogy akarunk-e családot alapítani, de a karrierépítés mint cél hülyeség, csak kemény munka van semmi más, még ha olyanba is dolgozunk ami tetszik, áldozathozatallal jár.

A kannibál migránsokról meg, lehet hogy viccesnek találja, meg ez a edda se gondolom, hogy tudna komolyabban erről, de már ez sem tréfa: magyaridok.hu/lovas-istvan/olasz-kriminologus-ezt-akarjak-hogy-egy-afrikai-vadember-megegye-lanyuk-szivet-2807037/

Frederick 2018.06.06. 16:40:18

@zriff: Jó a Péter cikke (szerintem a legjobb, ami Edda ellen íródott, azért is linkeltem), de sajnálatosan 1, lazán és könnyedén kezeli a migráció problémakörét ("úgyse idejönnek!"), 2, ő is Eddát szidalmazza a demográfiai válság elemzése és az esetleges megoldások ismertetése helyett.

A Magyar Idők, mint korrekt újság, és Lovas István, mint korrekt újságíró? Ezt, ugye, te sem gondolod komolyan!

Az Orbán-kormány a röhejesen szar plakátkampánnyal sikeresen lejáratta a migrációval való foglalkozást. Innentől piszok nehéz ezt interpretálni. Üdítő kivételek: Nógrádi György, Póczik Szilveszter.

som tam 2018.06.07. 01:45:00

@DennisVT1:
Nehogy mar ez akkora meglepetes legyen! Miss Helsinki utan...

VT 135 2018.06.07. 04:02:46

Újabb - ráadásul igen veszélyes! - szituáció a mindennapi, nyugati elmebajban: az amcsiknál a "Szent Diverzitás" nevében immár nem az a fontos, h ki a legalkalmasabb repülésirányítónak, hanem az, aki megüti a SJW-k kvótáit. A következő mi lesz? Kirúgják az atomerőművek fehér dolgozóit és berakják helyette a feka csöveseket?
www.youtube.com/watch?v=N9D4oiutJ5c

aldum · http://aldum.pw 2018.06.07. 11:59:21

@Aurelius Respectus:
>hiszen a kapitalizmus létbizonytalansággal jár
Nem a kapitalizmus jar letbizonytalansaggal, hanem a let. Hogy lehet ilyen okorseget mondani? A kapitalizmus egy bizonyitottan hatekony modszer a meglevo bizonytalansag _csokkentesere_, nem pedig oka annak.

Aurelius Respectus 2018.06.07. 12:05:07

@aldum: A feudalizmusban és a szocialista rendszerben is rendelkeztek az emberek megélhetést biztosító földdel vagy biztos munkahellyel, a kapitalista rendszer jellemzője a munkanélküli.

-JzK- 2018.06.07. 12:09:47

@Frederick: @Aurelius Respectus:

www.kepfeltolto.eu/image/iEWuK

:D ... és tényleg, soha ennyi gazdag, vagy legalábbis gazdagnak tűnő ember nem élt még ebben az országban. A Facebook alapján legalábbis mostanában mindenki mást se csinál, mint nyaral vagy bulizik, esetleg nyaral ÉS bulizik.

A termékenység nem a "borzasztó" magyar fizetések miatt alacsony. Az Orbán-ellenesek azzal jönnek, hogy ha "európai" (úgy értik, hogy német, meg kb. benelux) színvonalú lenne a fizetés, akkor bezzeg szülnének. Akkor a német, dán stb. nők miért nem szülnek?

A német termékenység még a magyar alatt van ráadásul, hiába a háromezer eurós fizu meg az ezer eurós gyes? Ebből is látszik, hogy nem ezen múlik.

Ehhez képest Afrika lakossága:
1950: 228 millió
2016: 1.225 millió

Kiszámoló újabb cikke kiszamolo.hu/regen-minden-jobb-volt/ is mutatja, hogy szépen megy el balos irányba az ember.

Csao írja 2012-ben: "Ma önfeledten az vállal gyereket, akinek így, válságban, hitelben is van miből, de azok közül is csak az, aki nagyon szeretne, mert a jómódúak pörögnek a jómódjuk fenntartásán, a vállalkozásaikban, és sokuknak tényleg individualistább, finnyásabb az értékrendjük, ahogy fogalmaznak: szeretnék élvezni az életet, utazni, síelni, és van is miből. Szülőnek lenni pedig lemondás, készenlét, felelősség és kakiszag. Ha őszinték akarunk lenni, odavagyunk a kis tündérekért meg minden, de ha a családi pótlék nem volna durván amortizálnak."

Most érdekes módon ebben finoman "mellénk" állt, és kritizálja az önmaguknak hamisan bemagyarázott boldogságot a "tudatos" gyermekteleneknél: csakazolvassa.hu/2018/05/13/az-elet-ertelmei/

KalmanBlog 2018.06.07. 12:16:26

@Frederick: Szerintem az vitatható, hogy a a videó minősége milyen, viszont az nem, hogy teljesen igaza van Eddának. A Péter1989 meg ha valóban 89-ben született, akkor már egy kicsit lehetne több esze is, mert a balos üres hülyeségeket puffogtatja csak. Ez a "szójáték" a nevével meg szánalmas óvodás stílus. Edda pont a téma szempontjából lényeges aspektusokat sorolja el, nincs benne hiba.

(A kannibál talán túlzás, vagy mégsem? Lásd szívevés...)

Pont azért húzzák fel magukat rajta az emberek, mert érzik, hogy mennyire igaza van.

Én inkább csak még keményebb lennék, a két gyerek sem elég, 3-nak kell lenni a nemzeti minimumnak. De igazából a fogamzásátlás teljes beszüntetését kellene visszahozni házasságban.

Végsősoron a szolgálólány meséje nem disztópia, hanem a fehér megmaradás tervéhez használati utasítás.

Free Helicopter Rides 2018.06.07. 12:52:50

@Aurelius Respectus: Neked furcsa elképzeléseid vannak a szabad piacról. A munkanélküliséget épp az állami beavatkozás termeli: például annak nincs munkája, aki nem képes kitermelni a minimálbér összegét. Szabad piacon a teljesítményének megfelelően kapna pénzt, államizmusban meg semmit.

Free Helicopter Rides 2018.06.07. 13:03:17

@Aurelius Respectus: Nem, a gyerekirtó rendszer éppen az erőforrások erőszakos átcsoportosítása.
Pl a felosztó-kirovó nagy állami piramisjáték* egyfelől az új belépők nagyobb számára épít, anélkül menthetetlenül összeomlik, másrészt meg épp a gyerekvállalás egyik legfontosabb ösztönzőjét (ki fog rólam gondoskodni, ha öreg leszek?) iktatja ki.
Az állam az újraelosztással a család szerepeit veszi át, azt ezáltal kiüresítve, lerombolva. Család nélkül meg ugye nem nagyon lesz gyerek se.

* Fun fact: a pilótajáték Wikipedián megtalálható definíciója "A pilótajáték vagy piramisjáték olyan nem fenntartható hierarchikus pénzügyi hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a korábbi tagok ... kapják meg." tökéletesen illik az állami nyugdíjrendszerre.

Frederick 2018.06.07. 13:33:19

@KalmanBlog:

„Szerintem az vitatható, hogy a videó minősége milyen, viszont az nem, hogy teljesen igaza van Eddának.”

Kb. én is ennyit mondtam. A videó minősége rossz, ugyanakkor Eddának igaza van.

„Pont azért húzzák fel magukat rajta az emberek, mert érzik, hogy mennyire igaza van.”

Edda megkongatta a vészharangot. Megy a stílusán a vita(?), miközben a mondanivalóját meg kiforgatják a tollforgatók.

Azért erről a demográfiai válságról megnéznék egy értelmiségi vitát. Pro és kontra... Az a baj, hogy egyre inkább azt látom, a kulturmarxisták kiszorítása, a migráció megállítása, a demográfiai helyzet megváltoztatása, nem működik demokratikus módszerekkel. Lassan ideje lenne a kemény kéz politikájára... Különben Európa belefullad az önmaga által kitermelt dekadenciába.

Frederick 2018.06.07. 13:34:07

@-JzK-:

„Amúgy meg megint pörög a témán”

Gerle Éva szerint a füttyögés nemi erőszak – ez nála nem meglepő! Ha ezen a jakobinus kurván múlna, férfiakat lövetne agyon az utcán!

Én a múltkor Barok Eszterrel próbáltam meg vitatkozni Incel-témáról. Szerinted összejött?

KalmanBlog 2018.06.07. 13:50:46

@Frederick: "értelmiségi" vitát nem fogsz látni róla, mert az "értelmiség" definíciója hogy el van szakadva a valóságtól :-).

A 2 alatti születésszám->exponenciálisan fogyó nemzet összefüggést nagyon könnyű levezetni, eddig nincs probléma.

A probléma ott kezdődik, amikor arra kerül a szó, hogy mi a különbség a mai magyarok és a fekete-afrikaiak között? Azzal jönnek, hogy már eleve keveredtünk, nem csak az Árpádok vére folyik bennünk. Van bennünk germán szláv, bolgár stb vér is. Akkor meg nem mindegy?

Szerintem nagyon nem mindegy, de ugye ezt a kérdést rasszizmus nélkül nem lehet megvitatni, tehát az "értelmiség" számára emészthető formában tálalni lehetetlen.

Tehát ha zavar a népességcsere, akkor rasszista vagy. Az pedig bűn. Ne zavarjon hát, ez a belépő az "értelmiségi" körökbe.

Free Helicopter Rides 2018.06.07. 13:58:26

@Frederick: "a kulturmarxisták kiszorítása, a migráció megállítása, a demográfiai helyzet megváltoztatása, nem működik demokratikus módszerekkel"

Az erős kéz csak mártírokat termel. Meg kell teremteni a hangos 10% ellenzéket. Ideje lenne kézbe venni azt a Saul Alinsky könyvet.

Frederick 2018.06.07. 14:27:14

@Free Helicopter Rides:

A Konzervatorium kifejezetten elutasítással kezelte Alinsky-t:
konzervatorium.blog.hu/2013/02/04/saul_alinsky_es_a_kozossegek

És tudod, kik propagálták Alinsky-t? A 4K!, ami egy migránspárti, vérfeminista, jakobinus szervezetként fejtett ki kifejezetten káros tevékenységet.
fenteslent.blog.hu/tags/alinsky/page/1

Frederick 2018.06.07. 14:33:49

@KalmanBlog: Szerintem nagyon fontos lenne, ha három kommunikációs térben zajlana le egy vita mind a migrációról, mind a demográfiai válságról.
1, közbeszéd
2, politika
3, értelmiség

Vagyis az lenne a jó, ha 1, az átlagemberek, 2, a politikusok és az 3, értelmiségiek között lenne egy vita erről. A közbeszédben ez beszédtéma, elég, ha az ember betéved egy kocsmába. (Hogy ennek milyen a minősége, az más kérdés.) A Parlamentben elő-előkerülget a téma, de az nem mentes az érzelmektől és a torzításoktól. Az értelmiségben pedig nincs erről nyílt vita - ami van, a szekértáborokból és a véleménybuborékokból való lövöldözés.

Ez az állapot szerintem intellektuálisan nem egészséges. Hiszen olyan kérdésekről van szó, melyeknek témája a nemzet későbbi léte, eljövendő sorsa.

Aurelius Respectus 2018.06.07. 15:18:28

@Free Helicopter Rides: Ja a gonosz állam, milyen jó is lenne ha 20-30 000 forintért dolgoztathatnának embereket 8 órában, azok az áldott jó kapitalisták.

Gerle Éva 2018.06.07. 15:29:43

@Frederick: :DDDD Jól megy a szövegértelmezés!

Frederick 2018.06.07. 16:18:24

@Gerle Éva: Az, aki prostitúcióügyben támogatja a kliensbüntetést, vagy helyesli a "kőművesfütty" büntetését, az én szememben szörnyeteg. (Egy Szörnyella de Frász.) Kb. a konzervatívok alkoholtilalom förmedvényével egyenrangú törekvés ez.

Jó, tudom, az előbbi inkább egy szenvedélytől sem mentes beszólás volt a részemről. DE jelzem: szívesen vitába szállok a cikkeddel, de csak ha igényt tartasz rá. Vagyis ha jelzed, hogy érdekelne egy esetleges ellenvélemény, akkor örömmel megfogazok itt a kommentmezőben egyet.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.07. 16:30:40

@Frederick:

Én abban látom a felidegesedés forrását, hogy az ellenvéleményt tartalmazó magánjavaslat mögé automatikusan állami kényszert vizionálnak, ami a saját viselkedésük projektálása. Ugyanis ha ők lennének hatalmon, simán állami kényszerrel támogatnák meg a magánvéleményüket, mint ahogy a baloldal teszi is, ahol befolyása van.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.07. 16:36:33

@Free Helicopter Rides:

Hosszú és könyörtelen munkát igényel, mire az ember következetesen kiszanálja magából a nem tudatosított szocialista faszságokat. Legyünk türelemmel embertársaink, de legfőképpen önmagunk irányába, és ne essünk a ló túloldalára sem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.07. 16:38:38

@Free Helicopter Rides:

Maga a szisztéma Bismarck érdeme, aki viszont nem volt szocialista.

Deansdale 2018.06.07. 16:41:32

@Frederick: "A Konzervatorium kifejezetten elutasítással kezelte Alinsky-t"

Nem az a lényeg, hogy ki hogyan viszonyul Alinskyhez, hanem hogy ha valaki csal, az automatikusan nyer, és az ilyenek ellen vagy te is csalsz, vagy eltávolítod őket a játékból. Mivel a progresszívek csalnak, vagy mi is felvesszük a kesztyűt (itt jön képbe Alinsky), vagy eltávolítjuk őket a játékból, amihez sok sikert a modern demokráciákban. Az egyetlen dolog ami biztosan nem működik az a tisztességes játék folytatása a csalók ellen.

Már nem tudom hol olvastam, de nagy igazság volt, hogy a progresszív eszme valójában nem elvekre vagy érvekre épülő filozófia, hanem olyan taktikák gyűjteménye amikkel szociális helyzetekben csalni lehet. Nekik nincsenek elveik, a nagy szavaik mögött hatalmas üresség kong, egyszerűen csak nyomatják a rasszistázást, az ad hominemeket, meg minden olyasmit amivel a vitapartnereket ki lehet golyózni. És ezzel a jobboldal - ami hagyományosan elvekre és érvekre épít - nem tud mit kezdeni, mert hiába van mindenben igaza és tudja hogy a másik fél hazudik, egyrészt a társadalom tengernyi hülyéje ezt nem képes felfogni, másrészt a baloldal okosan befoglalt egy csomó fontos pozíciót (EU és ENSZ vezetésében, stb.), ahol már ők hozzák a szabályokat, és így lehetetlen az igazsággal kiszorítani a hazugságaikat. A diverzitás az erősségünk és a migráció csupa haszon! - és hiába tudja minden épelméjű ember, hogy ez színtiszta kamu, felülről mégis ezt tolják a nyakunkba, és aki ellenáll azzal szemben a fentebb már említett taktikákat vetik be (hiszen az egy rasszista xenonáci akit tilos még csak meghallgatni is!).

A progresszivizmus egy fekély a nyugati világ testén, amit ki kellene égetni, mielőtt végleg elpusztít minket. Demokratikus eszközökkel nem nagyon fog menni a dolog, főleg mivel ezer más szállal kapaszkodnak a társadalom testébe a politikán kívül is, pl. média, oktatás, civilszféra, stb. A parlamentből nem elég kiszavazni őket.

Deansdale 2018.06.07. 16:45:24

@Deansdale: Az "a progresszív eszme valójában nem elvekre vagy érvekre épülő filozófia, hanem olyan taktikák gyűjteménye amikkel szociális helyzetekben csalni lehet" gondolatról egy kicsit bővebben angolul:

medium.com/@rightoforder/cheating-at-status-games-3f16aeaf108e

Aurelius Respectus 2018.06.07. 16:50:05

@Deansdale: Most van egy vita a fideszes médiában, ami tetszik, Szakács cikksorozata a balosokat támogató fideszes vezetőkről, mint Pröhle, Ókovács, Vajna és a többiek, kiváltották az érintettek tiltakozását, remélem elkezdik őket eltávolítani a vita eredményeként.

Frederick 2018.06.07. 21:11:03

@don Fefinho:

"Hosszú és könyörtelen munkát igényel, mire az ember következetesen kiszanálja magából a nem tudatosított szocialista faszságokat."

1, Honnan tudod, hogy nem feudális faszság? Lehet, hogy Aurelius a feudalizmusra gondolt, nem pedig a kapitalizmusra. Létezik ám feudális antikapitalizmus is ám - ismertem is ilyet!

2, Az lenne a fasza, ha az egész emberiség imádná a kapitalizmust. (Az ideális az lenne, ha jobban imádná a Tőkét, mint Istent.) Aki pedig merészel megfogalmazni egy aprócska kritikát a kapitalizmussal kapcsolatban, arra rátörnék az ajtót a Kapitalizmus Papjai. (Persze nem olyan szelídek és békések, mint Aldum, hanem agresszívabbak és brutálisabbak, mint Zombi vagy Belvedere.) Valami olyasmi rendszer kellene, mint az Equilibrium c. filmben: aki kritizálja a kapitalizmust, az meghal!

@Free Helicopter Rides: Jaj, már megint az állam a csúnya gonosz bácsi, Szaurun, ami letarol mindent! :D :P Mert amikor egy cég dolgoztat túl egy családfőt, hogy az a munka végeztével a saját családját, a feleségét és a gyerekeit is leszarja, az mennyivel jobb! Amikor cégek állnak olyan "ügyek" mellé, hogy minél több nőt emeljünk be a munkaerő-piacra, ezzel még inkább rontva az esélyét az egészséges patriarchális családmodell érvényesülésének, az mennyivel más! Az, hogy Japánban egyes (?) családfők hűségesebbek a cégükhöz, mint a saját családjukhoz, az mennyire egészséges!

@Deansdale: Gondolom, neked nem kell magyaráznom, hogy a piac-fétis ("a piac mindent megold") és az állam-fétis ("az állam mindent megold") egyformán rossz, és valójában az állam és a piac között kellene valami egészséges egyensúly!

Frederick 2018.06.07. 21:14:14

@Aurelius Respectus: Azért jól bedobtad a gránátot! :D (Kapitalizmus-téma)

Aurelius Respectus 2018.06.07. 21:39:55

@Frederick: Nem állt szándékomban, ez csak egy megjegyzés volt. Amúgy én sosem kedveltem a kapitalista rendszert, egyedül a jóléti állam elfogadható számomra, amelyik korlátozza. Amúgy az egy súlyos tévedés, hogy egy jobboldali csak a liberális kapitalizmus támogatója lehet, én az államilag korlátozott kapitalizmust tartom elfogadhatónak. Nálam egyénileg a jobboldaliság a konzervatív társadalmi felfogást, a kulturális jobboldaliságot, a polkorrektség ellenzését és a fehér emberek védelmét jelenti a színesekkel szemben.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.07. 23:23:49

@Aurelius Respectus:

Én afféle minarchista monarchista volnék, de még ez sem fed le teljesen pontosan. Nemzetállamra szükség van, szóval az anarchoszindikalista libertarianizmusig azért én sem mennék el; ugyanakkor azt is látni kell, hogy minél nagyobb az újraelosztás, annál nagyobb a tétlenség, ami meg ugye általános szegénységet szül.

A jóléti állam egyébként szerencsétlen átültetése a welfare state-nek magyarba, ahol a welfare ugyan önmagában jólétet jelentene, magában a szóösszetételben viszont segélyező államot takar.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.07. 23:32:11

@Frederick:

A feudalizmust azért legalább elméleti szinten maga a szocializmus lúgozta ki a fejekből. Más kérdés, hogy gyakorlatban csak a földesurak helyébe léptek az elvtársak.

Aurelius Respectus 2018.06.07. 23:45:04

@don Fefinho: Mindegy, ennek most nincs különösebb jelentősége, a legfontosabb nyugaton a színes invázió, nálunk meg a cigányok, az emberek élete fizikailag, országaink etnikai összetétele van veszélyben. Időnként elgondolkozom az utcán, hogy néhány évtized múlva már nem fehér emberek fognak itt járni és idegenek közt kell élnem és rettegnem mint most a borsodi falvak öregjeinek a cigányoktól.

VT 135 2018.06.08. 07:09:00

Na szépen megérkezett a LMBTQakármi, Gender-vonal hazai újabb nagykövete, amely, nyugati mintára a naív gyerekeket akarja agymosni. A csali az, h "a szegény, mit sem sejtő gyerekek szexuális kérdéseit felnőtt önkéntesek válaszolják meg".
yelon.hu/cikkek/713/nemi-identitas-gender
yelon.hu/cikkek/658/ez-nem-tetszesnyilvanitas.-ez-zaklatas

Meglepő, h a 444 lelkesen támogatja őket...?

csi szi 2018.06.08. 15:09:00

@VT 135: "Csapatban járó „menő” lányok állnak körül, és felajánlják, hogy leszopnak."

Hát sajnos ilyen nem történt velem de szerintem nem lett volna akkora lelki törés.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.08. 16:25:14

<OFF>

Mit szóltok a Dúróczkai-botrányhoz?

</OFF>

Aurelius Respectus 2018.06.08. 20:49:17

@don Fefinho: Jó dolog a szakadás, örülök neki, lesz egy néppárt a mérsékelteknek és egy kemény azoknak akinek ez kevés, elég pofátlan dolog volt Vonától 2013-ban egy új pártot létrehozni a régi helyén, a régi szavazók megkérdezése nélkül.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.08. 21:12:49

@Aurelius Respectus: @Deansdale:

Én úgy vettem észre, hogy ideológiai szempontból a Jobbik és a FiDeSz lassan helyet cserél(t), Toroczkai a minap egyértelműen a balliberálisok és a FiDeSz közé lőtte be a pártot, ami magával vonta azt is, hogy a nemzeti radikális vonal java már mostanra otthagyta őket, lásd Vadhajtások. Az, hogy a baloldali merítés mellett ottragadt régi keményvonalasok illetve a korral szelídültek alakítanak-e új formációt amikor megunják, vagy átteszik ők is az X-et Dr. Miniszterelnök Urunknak (aki hatalmas, béke legyen vele) jobbikos tollal, majdhogynem lényegtelen.

Engem inkább a régi motoros értelmiségi réteg reakciói érdekelnének, Toroczkai és Dúró személye körül nem nagyon volt zavar a párt Erejében, de lassan tényleg ott tartunk, hogy a párt lelke hagyja ott a pártot, a maradék pedig megkülönböztethetetlen lesz a habzó szájjal orbánozó szocidékás proliktól.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.08. 21:24:58

@Aurelius Respectus:

"elég pofátlan dolog volt Vonától 2013-ban egy új pártot létrehozni"

Nekem kicsit megkésve, csak a G-nap utáni hetekben, hónapokban kezdett bűzleni a palacsinta.

aldum · http://aldum.pw 2018.06.08. 23:44:02

@Frederick:
>"a piac mindent megold"
Ez valoban hulyeseg lenne, ha mondott volna barki is ilyet valaha :)
Eleve kategorikus tevedes, ket helyen is. Egyreszt a piac nem cselekvo (nem szemely, vagy hasonlo), csak egy absztrakcio, cselekvo egyenek osszessege. Masreszt nincsenek megoldasok, csak tradeoffok (~kompromisszum, sajnos ezt nem sikerult magyarositani azota sem). Itt jonne az, hogy olvasd el XY konyvet Thomas Sowelltol, de mint valahol kifejtetted, nem tudsz angolul, igy nehez olyan otletekrol vitatkozni, amik magyarul meg sem jelentek...

Viszont: az allitas az, hogy az eroszakoskodastol meg sosem lett jobb az osszelegedettseg. Persze aki eroszakoskodik, vagy akinek a javara az eroszakoskodo kiosztja a szajret, az legalabbis rovidtavon jol erzi magat, csak ez a tobbieknek nem jo, meg hosszutavon a kedvezmenyezettnek sem feltetlenul (lasd a segely csapdajat, pl).

-JzK- 2018.06.09. 14:56:57

Gondolkodtam még a demográfiai kérdésen. A feminizmusnak és a női túlhatalomnak oka a csökkenő-előregedő népesség is. Hogyan? Ugye a népességpiramisunk lefelé keskenyedik, egyre kevesebb a fiatal. Ugyan picivel több fiú születik, mint lány, de ez a különbség a nagy számok törvényei szerint elenyésző. Viszont a lefelé keskenyedő népességpiramis miatt pont a partiképes korú (mondjuk 16 és 35 közti) nők lesznek egyre kevesebben, akikre minden férfi 15 és 95 között hajt. A vidéki nagyvárosban még rosszabb a helyzet, mint a fővárosban, mivel a főváros elszívja a vidéki lányok jelentős részét.

Google Streetview-al járjatok végig egy ázsiai nagyvárost, az utcán sokkal több a fital női arc, mint nálunk.

A kereslet-kínálat törvényeit alkalmazva megindokolja a női a túlhatalmat. A fiatal nőkre sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Ezt persze ők is tudják, és ez egy egészséges populációs piramissal rendelekző országban nem így lenne, vagy sokkal kevésbé lenne így. Ez indokolja a "creepy"-kről szóló állandó sirámot, meg a "ki a fasz vagy te, hogy rám nézz egyáltalán" flegma pofákat.

-JzK- 2018.06.09. 15:26:38

@-JzK-:

Matekozzunk picit, megnéztem pár ország demográfiai statisztikáit. Mennyi az országban élő 15-34 év közötti nők aránya a teljes népességhez viszonyítva:

Nyugat-Európa: 11,57 %
Magyarország: 11,74 %
Kína: 13,83 %
Thaiföld: 15,11 %
Brazília: 16,22 %
Venezuela: 16,67 %

Kína azért érdekes, mert ugye ott gyakori a leánymagzatok abortálása, ezért az azonos korcsoportban is kevesebb a nő, és emiatt demográfiai pánik van, mondván sok férfi nem talál majd soha feleséget. Akkor mit szóljanak az európaiak?

zriff 2018.06.09. 16:16:26

@-JzK-: A fő probléma a hipergámia. A poligámia már közhely, de erről is kellene megbeszéléseket tartani széleskörűen. A rossz, laza, veszélyes fiúk a tuti befutók mindig(lásd. a hírhedt ayn rand meg william edward hickman). Az unalmas, udvarias, még ha jól is kereső férfiakkal ha összejönnek, meg rendszerint sírás lesz a vége. Ez nemrég volt: www.returnofkings.com/179057/anthony-bourdain-commits-suicide-two-years-after-getting-cucked-by-his-wife

Mia and me 2018.06.09. 16:21:13

@-JzK-: nepesseg.population.city/magyarorszag/

egészen 45-50 éves korukig a nők vannak kevesebben az adott korcsoport nemi megoszlása szerint. Utána a faszik elkezdenek kihalni mellőlük. Amelyik faszi meg nem, az meg elkezd a 25-30 év körüli nőkre hajtani :)- ezzel rontva a saját fiaik esélyeit (több pénze van, a sok faszi miatt lepattintóbbak a kicsit is lúzerekkel a lányok stb...) tehát a faszik rontják a saját nemük esélyeit. :)

Ha mindenki a korosztályával kezdene, vagy nagyjából azzal :), akkor nem lenne probléma.

Aurelius Respectus 2018.06.10. 13:26:51

@-JzK-: A 444 kommentelői a legaljábbak az összes netes újság közül. Menjenek már a francba 2080-al, nem is igaz, amúgy addigra már késő lenne, ha nem állítják le az inváziót, Európa helyén létrejön Afroarábia.

csi szi 2018.06.10. 20:51:44

@Mia and me: A hipergámia miatt a nők 80%-a férfiak 20%-ára hajt akkor is. Az már más kérdés, hogy az idősebb férfiak között sok a pénzes vagy legalábbis "befutott", és a nők számára ez is érték, nem csak a külső. Ha nem így lenne, akkor a vastag brifkóval és menő kocsival stb. 15-25 évvel fiatalabb csajok között hódítani próbálkozó férfiakat elhajtanák (bár egy 35 éves férfi még lehet a csúcson fizikailag is, akkor pedig miért ne a 20 éves csajokat hajtaná elvált, gyerekes 35 éves meglöttyedt nők helyett?)

Mia and me 2018.06.10. 23:22:29

@csi szi: "bár egy 35 éves férfi még lehet a csúcson fizikailag is, akkor pedig miért ne a 20 éves csajokat hajtaná elvált, gyerekes 35 éves meglöttyedt nők helyett?"

Figyu, nekem mindegy, hogy miket hajtanak :) a 35 éves faszik - Ti pasik szoktatok sírni hogy kihalunk - és ez a gonosz nem-szülő nők miatt van. Csak arra utaltam, hogy valszeg inkább a férfiak miatt-(vagy miattuk IS JÓ részben) mivel a szaporodóképes női korosztály jó részét lefoglalja az ilyen zsákutca, aki 50 éves pénzes- már más nővel leszaporodta a kvótát, vagy 35 éves pénzes de még esze ágában sincs szaporodni pasi, mikorra meg a nők 30-35 körül lesznek, akkor meg már nem kellenek a kutyának se :) (csak a macskáknak). Ha van gyerekük akkor azért nem, ha meg nincs akkor meg azért, mert akkor biztos valami gáz van vele.

DennisVT1 2018.06.11. 13:02:18

@Mia and me: Kimarad a logikádból, hogy első körben, első lépésként a nők választanak. Ezért aztán nem túl jó az a kifejezés, hogy "lefoglalja ez a zsákutca", sokkal jobb az, hogy "önszántukból behajtanak ebbe a zsákutcába".

"mikorra meg a nők 30-35 körül lesznek, akkor meg már nem kellenek a kutyának se"

Ez természetesen nem igaz. Helyesen: "A nők 30-35 körül már egyre kevésbé kellenek azoknak a pasiknak, akik nekik kellenének".
A pasik nagyobb részének úgy általában tökéletesen rendben lenne egy 35 vagy akár 40 éves nő is. Csak ők nem igazán láthatóak ezen nők számára. Persze itt azért már masszívan döntő tényező, hogy akar-e a ffi gyereket (sokan egyáltalán nem), vagy van-e már neki.
A gyerekkel rendelkező nőkre is ugyanígy van kereslet (sztem sokkal nagyobb, mint mondjuk az átlagffira), csak nem abból a csoportból, ahonnan ezek a nők szívesen válogatnának...

Aurelius Respectus 2018.06.12. 14:16:03

@Aurelius Respectus: A sajtó kapcsán írom le, szerintem elfér itt. Meghalt Lovas István, a kevés újságíró egyike volt akit kedveltem.

KalmanBlog 2018.06.12. 15:45:49

@Aurelius Respectus: Nagyon szomorú hír. Mi történhetett vele, nem írják sehol a halála okát.

Aurelius Respectus 2018.06.13. 02:22:13

@KalmanBlog: Elég idős volt, az ilyen korban már rendszeres a szívinfarktus vagy az agyvérzés, percek alatt végez az emberrel.

Alfőmérnök 2018.06.14. 01:14:40

@KalmanBlog: Én először nem akartam elhinni. Makkegészséges fickónak tűnt. De 70 felett ilyen azért tényleg megesik. A részletekre mindenesetre kíváncsi lennék.
Szakmáját (újságírás) magas színvonalon művelő ember volt. És egy igazi magányos harcos. Sok ilyen magányos harcosra lenne ma szükség. Nekem hiányozni fog. (Szerintem ellenfelei is árgus szemekkel figyelték a tevékenységét.)

VT 135 2018.06.16. 21:33:07

@Deansdale: Hát, pont te írtad, h a háttérhatalom (pl. Clintonnéhoz kapcsolódan) ügyeit kiteregető emberek hajlamosak "szívrohamban" meghalni... Bár Lovas mégsem lehetett akkora hal a számukra, bármennyire is kiváló koponya és messzemenően tehetséges újságíró volt. Naponta olvastam a blogját, jó kiegészítés volt a youtube angol nyelvű forrásai mellé. Kicsit azért már őt is elfogta időnként az indulat, ez korábban nem volt jellemző rá. Nyugodjon békében!

-JzK- 2018.06.17. 01:09:27

b1.blog.hu/2018/06/16/rosszul_all_europaban_a_liberalis_demokracia_szenaja_hetfon_akar_megbukhat_a_nemet_kormany

Nagyon remélem, hogy sorban megbuknak a vademberpártoló kormányok. A bevándorlás _korlátozása_ nem elég, még a megállítása sem, vissza kell fordítani a folyamatot.
Hamarosan, remélhetőleg pár éven belül egész Európában elérkezik a történelmi lehetőség, hogy megszabaduljunk az elmúlt fél évszázadban idetüremkedett etnikailag ide nem illő elemektől.
Hacsak nincs Nobel-díja, se nem orvos a drágám, fel pakolni őket egy az etnikumuk szerinti országba tartó repülőgépre.

Aurelius Respectus 2018.06.17. 01:34:09

@-JzK-: Bár a próféta szólna belőled, az ómigránsok is mehetnének Indiába.

Deansdale 2018.06.17. 09:15:45

@-JzK-: "Egyre terjed az Orbán-féle illiberalizmus, pedig a liberális demokráciából hosszú távon sokkal többet profitálnak a polgáremberek."

Aki manapság még mindig ragaszkodik ehhez az elképzeléshez az nem egészen épelméjű. Sajnos vannak ilyenek bőven :\

Deansdale 2018.06.18. 07:16:25

@-JzK-: Mivel a férfiak gondjaival nem szokás foglalkozni, ezért általában szóba sem kerül, hogy ha teszem azt bejön ide 100.000 migráns, akik közül ~95.000 férfi, akkor cirka 90.000 magyar férfitól veszik el a partnert, és hogy álljon már meg a menet, ez valahol mégiscsak probléma, akkor is ha a balosok (és talán a nők) többsége ezen csak röhög. Még a kifejezetten ilyesmivel foglalkozó tudósok is csak közvetetten érintik a kérdést, beszélnek arról hogy a helyi bétáknak szívás a beáramló migráció, de olyan értéksemleges tárgyilagossággal teszik ezt, ami mondjuk egy tudóstól általában érthető, de a témához nem passzol. Közösség vagyunk, bakker, törődnünk kellene egymással. Sokaknak elvették az eszét a fals humanista eszmékkel, hogy az idegennel is pont olyannak kell lenni, mint a rokonnal, de persze csak a fehér embereknek, mert senki más nem gondolkodik így, és hülyének is néznek minket emiatt.

Persze ez a migráció témájában csak egy kérdés a sok közül, ha valaki ezt ignorálja a migráció attól még továbbra is abszolút káros marad.

-JzK- 2018.06.18. 11:02:48

@Deansdale:

Az, hogy egyáltalán a témával foglalkozott valami, az jó dolog. Más kérdés, hogy ezt a progresszívek vissza fogják revolverezni, jó kis shaming language gyártható belőle: "Ti csak azért ellenzitek a kreol csődörök beözönlését, mert lúzerek vagytok és féltek, hogy nem jut nő."

Frederick 2018.06.18. 12:09:23

@Deansdale: @-JzK-: @Aurelius Respectus:

Szabados Ádám, keresztény blogger az Incel-ről:
divinity.szabadosadam.hu/?p=20360

és a feminista propaganda kultikus darabjáról
divinity.szabadosadam.hu/?p=20294

Deansdale 2018.06.18. 14:17:31

@-JzK-: "lúzerek vagytok"

Az empátia bajnokai :)

Mia and me 2018.06.18. 17:32:13

@-JzK-: :)
Kapitalizmus van, a fehér ember újraosztotta a világ pénzügyi vagyonát (magának), a barnább emberek meg újraosztják a a világ biológiai vagyonát.

Attól függetlenül, hogy bármennyire azt hiszitek ;-), nem vagyok migránspárti - viszont egy teljesen logikus lépés ami most zajlik, mindarra, amit a fehér ember tett a világban.

Hogy mi pont a fehéremberekből is a lúzerek vagyunk (már a magyarok) az lehet nemzeti pech is - hogy így tulképp általánosan/társadalmilag mindkét "osztásból" kimarad a java magyar :/- és mindkettőből csak a sz.r meg a kihasználás része marad.

Aurelius Respectus 2018.06.18. 17:51:09

@Mia and me: Inkább a milliárdos réteg osztotta magának a világ vagyonát, az ottani átlagember csak morzsákat kapott.

Free Helicopter Rides 2018.06.18. 19:29:01

@Mia and me: "mi pont a fehéremberekből is a lúzerek vagyunk (már a magyarok)"
Csak a magad nevében, csak te vagy a lúzer.
Az én őseim életüket adták a hazáért, nem az ő önfeláldozásukon múlott, hogy a múlt évezred jó részét megszállás alatt töltöttük.
Te meg egy nagy erkölcsi nulla vagy ezért a kijelentésedért, egy másokat hibáztató értéktelen szar alak.

Mia and me 2018.06.18. 20:10:26

@Free Helicopter Rides: "Az én őseim életüket adták a hazáért, nem az ő önfeláldozásukon múlott, hogy a múlt évezred jó részét megszállás alatt töltöttük."

Senki nem firtatta hogy kinek az ősei adták az életüket a hazáért. Mindannyiunk családjában vannak ősök akik életüket adták a hazáért...

Az igazi nagy újrafelosztás a mi tekintetünkben meg mostanában ment végbe, tehát a jelenleg élő magyarok azok akik végignézték-nézik ahogy elveszik mindazt amit a megszállások meghagytak... mindezt úgy hogy volt előttük példa, hogy hogyan zajlik mivel jár... és mégis megvezették az egész népet.

GABOR2 2018.06.18. 20:59:53

@Deansdale: Nyugaton meg eleve már sokan feladják az egészet és nem akarnak párt. Japánban meg a legdurvább a helyzet.

zriff 2018.06.18. 21:38:02

@GABOR2: Japánnak saját maga tett keresztbe. A gond náluk hogy az engedelmesség, szabálykövetés, csoporttudat végletekig elment, ami végül összeroppantotta őket. Lásd az olyan beteg dolgokat mint: munkahelyi halálra dolgozás-karoshi, iskolai szekálás-ijime, csoportos öngyilkosok-shinju. Az a durva hogy a szamuráj, bushido eszménykép ami a társadalom alapját képezi, sose volt valóság, csak modern alkotás.

2018.06.18. 23:44:36

@zriff: @GABOR2:
Én azt nem értem ebben a JApán "problémában", hogy múltkor nézegettem a népsűrűségi adatokat s Japán nagyon elöl van, nagyobb a népsűrűsége, mint Indiáé. Még azt néztem h,ogy ha megharmadolódnak, akkor is sűrűbben lesznek, mint MAgyarország népe, pedig mi is még a világ legsűrűbb harmadában vagyunk.

Szóval ott vannak bezsúfolódva valami 127 millióan egy négyszer akkora területre, mint Mo., lehet ez szükségszerű, hogy valahogy fogyjanak, nem?, ha már nincs háborújuk.

Mikor ezen vekengnek iylen újságcikkek, mindig olyna érzésem van, mintha egy 120 kilós ember nem evett volna egy pár napja s a tudósok interpolálnák ezt, hogy ha így folytaja, hamarosan túl sovány lesz.

Mia and me 2018.06.18. 23:56:59

@kiknekX: " lehet ez szükségszerű, hogy valahogy fogyjanak, nem?, ha már nincs háborújuk."

ez kicsit morbid :)

Ja, földrengés is ritkábban van, biztos azért aszexuálisok... :)

2018.06.19. 00:14:20

@Mia and me:

Jó, de örökké csak nem sokasodhatnak? Járvány sincs, semmi, jólétben vannak stb.

PErsze, fura, hogy nem dugnak meg képregényekre élveznek stb. egyéb "beteg" dolgok, de végülis az is elég beteg, ha szamurájkardokkal kibelezik egmyást egy háborúban, nem?

Vagy hódítaniuk kéne területeket, de az ugyanaz.

Komoylna nem értem ezt a szaporodáson aggódást, még Európában sem, nálunk is nem az a gond, hogy "fel kell (óvatosan) tölteni a hiáynt migránsokkal" mivel tök sűrű terület vagyunk, nincs hiány. Inkább annyi, hogy ne engedjenek be 3. világ belieket, oldják meg ők is maguk az esetleges túlszaporodásukat (ne hódítással). De manapság azért a hódítás, meg a háborúk nem elsősorban a katonák (emberek) számán múlik, nem vagyunk az orosz gyalogság.

Vagy tényelg iylen hangyaboly szerű dolog ez, hogy aki a legjobban elszaporodik az nyer? Mert ezt pl. abbna a liberális érvelésben sem értettem (már nem emlékszem melyikben olvastam), hogy majd ha az a 7 milliárd ember megindul ide, akkor nézegethetünk.

TrollEdomer 2018.06.19. 08:43:38

@kiknekX: A társadalom elöregedése miatt a nyugdíj érdekes lesz náluk. Amúgy lehet, hogy valóban valamiféle rejtett önszabályzó mechanizmusról van szó.

2018.06.19. 09:33:44

@TrollEdomer:
PErsze ez a nyugdíj dolog számunkra aggasztó, hogy nem fogunk oylan jól élni öreg korunkban, mint szüleink vagy nagyszüleink, de azért így akár egy nép vagy az emberiség történetét tekintve nem túl kardinális kérdés. LEhet az öregek kicsit nlkülözni fognak s nem fog járni midnenféle, de ez kb. midnig ígyv olt, sőt már az egy hatlamas dolog volt, hogy az öregeket az emberi társadalmak nem hagyták psuztulni, hanem kaptak valami ellátást s cserébe ahol tudták, hasznosították őket.

Pont a minap valakikkel besélzgettem s azon filózgattak, hogy állítólag Freud azt sütötte ki, hogy azok a társadalmak, amikben iylen patriarchális "isten atya" stb. vallás van, ott a társadalom szerinte apakompelxusos neurózisban van vagy mi s hogy ez úgy alakult ki, hogy százezer évekig a fiatal hímek midnig egy idő után, ha megerősödtek, akkor eltiporták az idősebbeket, akik addig a vezetők voltak. S hogy ez az "apagyilkosság" állítólag nyomot hagyott az epigenetikában vagy ilysemi, most van erről egy elmélet, hogy kiderült, hogy a nagy traumák mégis nem csak pszichésen, hanem biológiai szinten is átörökítődhetnek.

Szóval emiatt traumatizálódtak s ennek kompenzálására van az iylen típusú vallás.

Jó, nem az én elméletem:-), Freud már sok midnenben megdőlt.

De az tuti, hogy nem kardinális kérdés egy nép életében, hogy 1-2 generáció öregjei nem tudnak majd lakókocsival lemenni a tengerhez lakni.

Aurelius Respectus 2018.06.19. 13:48:55

@kiknekX: Igen, az nyer aki a legszaporább, ha az adott nép nem védi meg erőszakkal a területét, akkor a beszivárgó más népek elfoglalják azt, hol vannak például a sumérok ? a beszivárgó sémiek idővel többségbe kerültek a területükön és beolvasztották őket.

GABOR2 2018.06.19. 14:43:30

@kiknekX: "Szóval ott vannak bezsúfolódva valami 127 millióan egy négyszer akkora területre, mint Mo., lehet ez szükségszerű, hogy valahogy fogyjanak, nem?, ha már nincs háborújuk."

Hitler is ezt jósolta második könyvében ha sokan vannak egy helyen és nincs terjeszkedés akkor jön a népességcsökkenés.

Valószínű bőven elég, de mint nemrég olvastam a japán cégek már bevándorlókat akarnak, egyszerűen nem akarnak kevesebb profitot elfogadni mint ami már most van. Ilyenkor persze elfelejtődik, hogy tíz év múlva már szinte mindent robotok csinálnak majd szöveg.

2018.06.19. 15:01:36

@Aurelius Respectus:
Ezt elfogadom persze, hogy hiba szaporább népeket beengedni. Ill. nyilván az is egyfajta terjeszkedés, hódítás. De ami az abszurd ebben, hogy ide a betelepedő népek nem a sok hely, terület, természeti kincsek miatt jönnek, hanem pont a gazdasági, kultúrális vívmányok miatt, amit ha nem vesznek át, akkor nekik is ugyanúgy eltűnik. Mint egy vírus, ha nagyon elszaporodik, akkor meghal a gazdatest.

Viszont ez esetben sem látom a megoldást abban, hogy mi jobban szaporodjunk, hanem az övéket kéne visszafogni a mi szintünkre, már azokét, akiket vlaamiért eddig beengedtek Európa országaiba.

Sztem ez sokkal elérhetőbb cél lenne, mint ez a mostnai szaporodás nyüstölés, ami eleve full reménytelen s csak arra jó, hogy a népet fikázza, hogy miért nem ezt meg azt csinálnak.

2018.06.19. 15:05:18

@GABOR2:
"Japán cégek már bevándorlókat akarnak, egyszerűen nem akarnak kevesebb profitot elfogadni mint ami már most van."

Jó, hát boynolultka a dolgok. LEhet a jövőben már nem országok meg népek történelme, fejlődése, háborúi stb. lesznek, hanem cégeké. :-)

Aurelius Respectus 2018.06.19. 16:01:27

@kiknekX: Szerintem is meg lehetne oldani a dolgot most is, népességfogyás közben is, mert nálunk a technikai főlény, csak el kell dönteni, hogy nem jöhetnek bevándorlók ide, semmilyen jogcímen, menekültként sem.

GABOR2 2018.06.19. 16:47:50

@kiknekX: A politikusokra azoknak van nagyobb hatása.

VT 135 2018.06.19. 19:29:30

@Mia and me: "Kapitalizmus van, a fehér ember újraosztotta a világ pénzügyi vagyonát (magának), a barnább emberek meg újraosztják a a világ biológiai vagyonát."
Má' ne haragudj, de ha ilyen gondolatok képesek elhagyni az agyadat, akkor téged tényleg nem lehet komolyan venni, annyira egybites a világképed... Ki az a fehér ember? Vagy kik azok? Definiálnád? Az összes? Vagy csak egy részük? Ha igen, melyik részük? Ha csak egy részük, akkor miért írod azt, h "a fehér ember"?
Én fehér ember vagyok és nem oszototta újra a világ pénzügyi vagyonát, szóval ne beszélj a nevemben. Te ezek szerint részese voltál a felosztásának (vagy nem vagy fehér ember).

KalmanBlog 2018.06.19. 19:46:30

@GABOR2:

> japán cégek már bevándorlókat akarnak

"japán" cégek :-)

-JzK- 2018.06.19. 21:39:26

@Frederick:

Puzsér itt téved a legnagyobbat:

"Míg az akadémiai életben és a belvárosi véleményelit köreiben a genderideológia és a politikai korrektség nagy érdekérvényesítő erővel van jelen, addig a társadalomra jóformán semmi érdemi befolyása nincs – hatalma kimerül a balliberális értelmiség tagjainak egzecíroztatásában és egyikük-másikuk jól irányzott levadászásában. Orbán Viktoron és rendszerén karcolást sem tudnak ejteni."

Jelenleg a balliberális-progresszív ideológia társadalmi befolyása valóban kissé megroppant 2010 óta, azonban nincs kőbe vésve, hogy ez így is marad. Emlékezzünk rá, hogy 10 éve még mekkora szavuk volt, és még ma is jelentős erkölcsi tekintélyt jelentenek sokaknak. Úgyhogy a veszély nem hárult el.

Puzsér itt az Orbán-ellenesség jegyében bagatellizálja az USA-ban a foha fehérjét már nyíltan kimutató agresszív progresszió itthoni felütésének lehetőségét. Az "eszdéeszesség" jelen van, parázslik. A magok el vannak hintve, és szíves örömest öntözik is szorgos és gáláns kezek, úgyhogy a gyom rögtön újra szárba fog szökkenni, mihelyst megszűn a kormányzat általi kaszálása.

Deansdale 2018.06.19. 21:49:17

@Frederick: Ahogy önmagát fényezi, mint a szólásszabadság bajnokát, az még alig hányingerkeltő, de ahogy a jobboldaliakat mocskolja, az már nagyon az. Azok a tömegek, akik a melegek verésére elégedetten bólogatnak csak az ő fejében léteznek, és a CEU fidesz általi piszkálását sem említeném egy lapon Robinsonnal, ugyanis az csak arról szólt, hogy tegyék átláthatóvá a működésüket és a finanszírozásukat. Ha majd a CEU munkavállalóit mondvacsinált okokból bebörtönzik, akkor elkezdhetünk párhuzamokat vonni, addig ez csak üres szofizmus. Az orosz és az angol helyzet sem igazán összehasonlítható, egyfelől mert az orosz dolgokról nagyon kevés megbízható adatunk van (a balos sajtó cikkeit nem nevezném annak, lásd a legutóbbi újságírógyilkosságos fiaskót), másfelől mert az emlegetett Pussy Riot és társai jóval messzebb mentek a zavarosba, mint Tommy Robinson. Tommy barátunk egy bíróság mellett ácsorgott békésen, tökegyedül, és a telefonjába beszélt - ez Puzsér szerint hogyan összemérhető azzal, amit mondjuk a Pussy Riot csinált? Templomokba mentek be misét zavarni és múzumokban rendeztek impromptu orgiákat "tiltakozásképpen" valami ellen, amihez a templomoknak és múzumoknak semmi köze nem volt, és tucatnyi törvényt szegtek meg közben, ami miatt jogosan ítélték el őket. A szólás szabad, persze, de ne tegyünk már úgy, mintha egy igen súlyos történelmi jelentőségű katedrálisba mise közben berontani és a hívőket zaklatni, provokálni egyszerű szólásszabadsági kérdés lenne. Ha erre akarnánk párhuzamot találni akkor Tommy Robinsonnak egy mecsetben kellett volna disznóvérrel vizipisztolyoznia. ...és akkor szerintem jóval kevesebben tiltakoznának, hogy börtönbe került.

Ja, csak mert rosszkedvemben talál, külön a k. anyját Puzsérnak a "sírva vonítanak" beszólás miatt, ezen látni hogy aljas gerinctelen tetű, aki szándékosan provokál, mert a felháborodásból él.

Emellett csak annyit, hogy Robinsonnak semmi köze a széljobbhoz. Aki szerint a radikális iszlám európai térhódítása ellen tiltakozni szélsőjobbos dolog, az talán jobb ha többet nem szól a témához, amíg él. Robinson réges régen futballhuligán volt (ami mondjuk megintcsak nem feltétlenül a széljobbosság jele), de hosszú évek óta tejesen normális és tiszteletreméltó középvonalas életet él, ami csak a hihetetlenül balra tolódott overton ablakon kinézve látszik jobbosnak. A kretén progresszívek nácizzák, de ezen ma már nincs mit csodálkozni, mindenki náci aki nem progresszív.

"A baloldal és a gazdasági-politikai elit nem hajlandó tudomásul venni, hogy az európai társadalmak nem tudnak integrálni nagyobb muszlim tömegeket."

Ez is komplett hülyeség, Puzsér azt hiszi hogy Merkelék ostobák, holott a lófaszt. Tudják ők, hogy merre mennek a dolgok, nem tévedésből terelik erre európát, hanem szándékosan. Azzal, hogy a balos politikai vezetést rosszindulatú helyett egyszerűen csak inkompetensnek tünteti fel tulajdonképp csak mentegeti őket, még egy kis jóindulatot szavaz nekik a további romboláshoz.

"inkább kirekesztenek, fasisztáznak, náciznak, elhallgattatnak, darabokra törik az egzisztenciádat"

De vicces lenne ez ha 3 bekezdéssel fentebb nem ő is ugyanezt csinálta volna alig burkoltan...

Puzsér élő műemléke lehetne annak az eltévelyedett entellektüell típusnak, amelyik azt hiszi hogy mindkét szemben álló oldal automatikusan téved, mert az igazság középen van, és csak az az igazi észkombájn aki mindkét oldalt egyformán csépeli. Sajnos képtelen felfogni, hogy bármikor megtörténhet, hogy az egyik oldal téved/hazudik, a másiknak meg igaza van, és ezek között középen nem az arany középutat találja, hanem a féligazságok és félhazugságok bukásba vezető egyvelegét. Az iszlám beözönlés és az iszlám beözönlés ellenzése között nem kell arany középutat találni, itt az ellenzés a normális álláspont és azon kívül minden más önsorsrontás.

Az utolsó bekezdéssel egyetértek, az a klasszikus liberális álláspont összefoglalása, és tökéletesen igaz.

Deansdale 2018.06.19. 21:55:01

@-JzK-: Na igen. Aki ma ilyet leír:

"Míg az akadémiai életben és a belvárosi véleményelit köreiben a genderideológia és a politikai korrektség nagy érdekérvényesítő erővel van jelen, addig a társadalomra jóformán semmi érdemi befolyása nincs"

az vagy maga hülye, vagy szándékosan hülyít másokat. Nyugaton láttuk, hogy a felsőoktatásból és a sajtóból hogyan szivárgott át a libsi mocsok a társadalom egészébe, és már itt is megindultak ezek a folyamatok, annak ellenére is hogy a fidesz kormányoz. Csak azért mert pár évvel le vagyunk maradva a nyugathoz képest még orbitális hülyeség azt bizonygatni, hogy ezek a dolgok miránk nincsenek hatással. Elég az ELTE-n szétnézni és meghűlhet az ember ereiben a vér, de a 24.hu-n is megjelent már a cuckold fétis dicsőítése.

GABOR2 2018.06.19. 22:35:58

@KalmanBlog: Igazi japánok is akarhatnak, hisz akik pénz imádók lettek mindent megtennének érte.

Mia and me 2018.06.19. 22:37:01

@VT 135: Mvel nekünk ők barnák, feketék vagy migránsok, tök mindegy honnan, miért, mi elől, mi célból jönnek. ugyanígy ők is összemosnak minket összes európait és amerikait is - 'fehér emberré".

Nem a magyarok osztották újra a világot, de egy négernek a mygar is pont ugyanolyan mint a német vagy az angol. És a "fehéreknél" van a kánaán...a pénz, a "jobb élet".

Lehet egybitesnek tűnik a mondandóm, de felülről nézve, és a folyamatokat nézve ez a lényege: a számukra "fehér ember" beavatkozott, káoszt és romokat csinált, ... ők meg akkor elindulnak oda ahol szerintük jobb és igyekeznek "természetben" visszavenni amit úgy éreznek elvettek tőlük.

de ez csak a "gazdasági" része - továbbra is azt gondolom hogy az iszlám inváziót meg vallásháborúként kellene kezelni, mivel számukra az.

KalmanBlog 2018.06.20. 08:58:10

@Deansdale: Pontosan. Mikor volt a CEU-s para, akkor terjesztettem mindenkinek, hogy buzológiát tanítanak ott. Az ismerőseim meg le voltak hűlve, hogy hogy mondhatok ilyet. Már a hétköznapi emberek egy része is átvette ezeket a szarokat, és cenzúrázza a köznyelvet. Pedig USA-hoz képest még éppen csak most kezdődik.

KalmanBlog 2018.06.20. 09:10:11

@Deansdale: "Emellett csak annyit, hogy Robinsonnak semmi köze a széljobbhoz."

Itt van a kutya elásva. Mivel a "balosok" szerint a nemzetünk szeretete, sőt még a gyerekeinkért aggódás is halálos bűn, ezért _minden_ normális viselkedés, vagy gondolat számukra náci.

A jobboldal szélén álló Daily Stormer ezt már régóta látta és előre megjósolták, hogy előbb utóbb el fognak jönni Robinsonért, Sargon of Akkád-ért, Jordan Petersonért is. És utána azokért is, akik nem is hangoztatják, csak esetleg mernek másképp goldolkodni.

Mindegy, hogy félted a lányaidat a bevándorlóktól és a feminizmustól, vagy karlendítve Sieg Heil-ozol, a rednszerük ellensége vagy. Ahogy sikerül szűkíteniük a többség overton window-ját, úgy rád lesz koppintva. Vagy gendersemleges "oktatásba" küldöd a gyerekeidet, vagy mehetsz a munkatáborba.

Számukra mindig az aktuális legszókimondóbb a náci.

Erre mondom én, hogy mikor a nácikat vitték nem szóltam, mert nem vagyok náci. Most hogy engem visznek nincs aki szóljon értem.

Frederick 2018.06.20. 09:10:47

@Deansdale: @KalmanBlog: @-JzK-:

Már gyerekkorban meg kell fertőzni a lányokat feminizmussal:
moly.hu/konyvek/elena-favilli-francesca-cavallo-esti-mesek-lazado-lanyoknak

A Puzsér-témához keveset tudok hozzáfűzni, igazából már többször szóba jött a középutasság értelme (sújtok jobbra is, balra is), kielégítően megtárgyaltuk már, most is igazatok van (JZK, Dean).

Az "Esti ​mesék lázadó lányoknak" c. "mesekönyvet" ne adjátok gyereklányok kezébe.

Te se @Mia and me: :D

-JzK- 2018.06.20. 13:54:19

@Frederick:

Ugyanez az érvelés található meg itt is:

alfahir.hu/2018/05/27/europa_jovoje_steve_bannon_milo_yiannopoulos_alt_right_magyarorszag

alfahir.hu/2018/05/27/gyongyosi_marton_alt_right_milo_yiannopoulos_stephen_k_bannon_fidesz

www.facebook.com/UngarPeterLMP/posts/964323810412913

... egyébként jobboldali vagy annak tűnő emberek érvelnek azzal, hogy nem a PC, a progresszivizmus meg a genderideológia nyomulása a fő probléma, legalábbis itt Magyarországon, igenis orbánozni meg mészároslőrincezni kell elsősorban. Lebecsülik az "eszdéeszesesség" visszatérésének lehetőségét...

Frederick 2018.06.20. 14:50:01

@-JzK-: Borzalmas olvasni ezeket az LMP- és JOBBIK-értelmiségieket. De azért van itt némi különbség. Az LMP és a JOBBIK szerintem már rég a Soros Alapítvány zsebéből szórja az igét. (Minthogy a teljes ellenzék, a Munkáspárt kivételével a kulturmarxista hadosztály része.) Míg Puzsér legalább megőrizte az autonómiáját, és mint független értelmiségi, mond baromságokat.

Mellesleg engem is zavarnak a FIDESZ korrupciós ügyei, meg a fel nem tárt ügynökakták DE! amíg az iszlám és a kulturmarxista veszély nincs felszámolva, ezek huszadrangú ügyek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.20. 23:09:57

@Frederick:

Egy ismerősöm Közel-Keleten zsoldosfelcser, ő mondta, hogy amíg Budapest nem úgy néz ki, mint Kabul, addig tőle akár egy velociraptor is irányíthatja az országot.

VT 135 2018.06.21. 02:20:35

@Mia and me: Tehát, ha jól értem, nem te általánosítottad a fehér embert, hanem a nem-fehér ember világéképét mutattad be?
Amúgy tényleg az a gáz mindezekben, h nem az átlagember csinálja ezeket, hanem a megacorporation-ök, illetve az általuk irányított politikusok. Az átlagember ott bűnös, h passzívan, vagy aktívan támasztja azt a társadalmi-politikai rendszert, amely lehetővé teszi ezeket a hatalmi és gazdasági folyamatokat.

som tam 2018.06.21. 06:13:49

@Mia and me:
Teljesen jol alkalmazod a tipikus liberalis narrativat. A mai liberalisok legnagyobb erteke az idividuum, a special snowflake. Egeszen addig, amig az adott egyen ugyanazokat az alapveto ertekeket vallja, mint ok. Ha meg nem, akkor mar az elnyomo feherek, patriarcha ferfiak stb. Vagyis rogton csoportok. Ott mar nem erdekes az egyen erteke.
Vagyis a ‘feher ember’ (csoport) felelossege a szerencsetlen fekete ember (egyen) tragediaja. Az utobbi eseteben nem beszelsz (beszelnek) a fekete csoport kollektiv felelossegerol. (Pedig ahol eltavolitottak a fehereket, most ott sincs mennyorszeg, sot.)
Vagyis ‘mi egyenkent ertekes szemelyek’ vs ‘azok az elnyomo csoportok’. Tiszta fogalomzavar.
Erdekes, nem?

TrollEdomer 2018.06.21. 09:07:01

@Frederick: Na igen, ilyenkor kívánom is iszlám uralmat. Azért inkább Ezeregyéjszaka meséi, mint killary féléket meg transzokat mutogassanak példaképnek a gyerekeknek

Frederick 2018.06.21. 09:30:50

@don Fefinho: @TrollEdomer: @Deansdale: @-JzK-:

Lehet, hogy most bennem van a hiba, de engem valahogy nem idegesít fel Mészáros Lőrinc. Biztos egy gusztustalan figura, és a korrupció sem egy helyes dolog. De annyira jelentéktelen ez az egész, ha azt nézem, hogy iszlamista merényletek tucatjai történtek szerte Európában, és köszönhetően a Willkommen!-ideológiának, még lesz is egy csomó robbantás, tömeggyilkosság, megerőszakolás muszlim részről. Ennek fényében a Mészáros-ügy, meg az összes többi bagatell.

"Hamarosan, remélhetőleg pár éven belül egész Európában elérkezik a történelmi lehetőség, hogy megszabaduljunk az elmúlt fél évszázadban idetüremkedett etnikailag ide nem illő elemektől."

Most mondanám, hogy ez jó ötlet, de amint a hatalomra kerülő jobboldali kormányok nekiállnának az összes muszlimot kitelepíteni Afrikába, megkezdődne az ellenállás, aminek a végeredménye egy hatalmas vérfürdő. Valami olyasmi, mint az "Ember gyermeké"-ben. De az Európában jelen lévő muszlim közösségek veszélyforrás, tagadhatatlan.

Frederick 2018.06.21. 09:31:40

@TrollEdomer:

"Azért inkább Ezeregyéjszaka meséi, mint killary féléket meg transzokat mutogassanak példaképnek a gyerekeknek"

Ezt most a feminista mesekönyve mondtad (Lázadó lányok)?

Frederick 2018.06.21. 09:35:16

@-JzK-:

"... egyébként jobboldali vagy annak tűnő emberek érvelnek azzal, hogy nem a PC, a progresszivizmus meg a genderideológia nyomulása a fő probléma, legalábbis itt Magyarországon, igenis orbánozni meg mészároslőrincezni kell elsősorban."

És az milyen, hogy jobboldali emberek is kiakadnak a Budaházy Edda-videón? Ma megint belefutottam egy jobboldali ismerősöm kommentjébe, ahol ki mást szapult volna, mint Eddát. Azért ha van egy politikai réteg, amitől nem várnám el a demográfiai válság elharapózását, az a jobboldal.

Frederick 2018.06.21. 09:38:56

@-JzK-: Kár, hogy a blog.hu kommentrendszerében nem lehet utólag javítani a kommenteken.

"Azért ha van egy politikai réteg, amitől nem várnám el a demográfiai válság elbagatellizálását, az a jobboldal."

icipicicsipa 2018.06.21. 10:40:11

@Mia and me:
"És a "fehéreknél" van a kánaán...a pénz, a "jobb élet".

Lehet egybitesnek tűnik a mondandóm, de felülről nézve, és a folyamatokat nézve ez a lényege: a számukra "fehér ember" beavatkozott, káoszt és romokat csinált, ... ők meg akkor elindulnak oda ahol szerintük jobb és igyekeznek "természetben" visszavenni amit úgy éreznek elvettek tőlük."

Már megint a sok baromságod, fárasztó.
Itt van mutatóban egy ellenérv:
Felülről nézve mondjuk a fehér ember nem vív törzsi háborúkat az országában, nem erőszakol és öl halomra gyereket, nőt.
Vagy még egy:
A fehér ember kánaán-ja nem teremtődött magától.
A fehér ember tett, tesz érte.

Visszahúzhatnál a konyhába mosogatni, mint, hogy a nagyok dolgába belevau...

GABOR2 2018.06.21. 11:00:50

Japán is hamarosan bevándoló ország lehet akár akarja ezt a lakosság akár nem:

hvg.hu/kkv/20180621_A_migracio_zsigeri_ellenzoi_elvesztettek_Japant_mint_peldakepet

Papírsárkány 2018.06.21. 12:37:03

@GABOR2: HVG azért tud tálalni rendesen :D

Aurelius Respectus 2018.06.21. 12:47:06

@GABOR2: Ezt jól elcseszték, egyszerűen robotizálni kellene, a termelés nélkülözhető részét kitelepíteni külföldre és az így felszabaduló munkaerő elég lenne a szolgáltatási szektorban.

KalmanBlog 2018.06.21. 12:50:33

@Frederick: "És az milyen, hogy jobboldali emberek is kiakadnak a Budaházy Edda-videón?" Azért akadnak ki rajta az emberek, mert az elevenükbe talál.

Minden szava igaz, és aki nem tette meg a magáét, annak kellemetlen szembesülnie vele. Ilyen egyszerű ez. Jobboldali, baloldali itt már mindegy: gyarló emberek vagyunk, azért fájdalmas.

KalmanBlog 2018.06.21. 12:55:02

@GABOR2: Azért az kemény, hogy 5 évre lehet menni, de nem vihet családtagot az ember! 5 év lényegében egyedül! Mert a Japók nem fogják őket befogadni. Persze egymás között ismerkedhetnek, meg elvben a japánokkal is, de azért ez akkor is nagyon kemény szabály.

És persze ez sem elég, ha meg akarják tartani Japán japán jellegét, akkor nem lenne szabad tömegeket beengedni. Az olimpiát meg le kell mondani inkább, úgyis marhaság olimpiát rendezni.

Aurelius Respectus 2018.06.21. 12:59:03

@KalmanBlog: Azért mert ez a ember legbelső magánszférája, hogy van e gyereke. Társadalmi szempontból persze érthető hogy jó lenne, ha mindenkinek lenne három gyereke, csak ma már felbomlott a hagyományos társadalom és mások az emberek igényei is, ma már például nem akarna nyomorogni egy öttagú család egy szobában, ahogy 100 éve természetes volt.

Mia and me 2018.06.21. 13:19:05

@VT 135: " nem te általánosítottad a fehér embert, hanem a nem-fehér ember világéképét mutattad be? "

mivel a folyamat így érthető meg.

Ahogy nekünk a hangyák hangyák :), vagy az összes keletit "lekínaizzuk" holott van thai, koreai, kínai, még azon belül is ők meg tudják egymást különböztetni hogy melyik tartománybeli - úgy a "feketék" meg csak egy jól élő fehér tömeget látnak.
És vannak egyes fehér felelősök a vilgújraosztásáért is meg minden emberiség elleni gaztettért, de egy más kultúrájú és színű embernek ez egy massza.

Ezért írtam, hogy ebből a zsempontból magyarország duplán peches, mert egyrészt "útba esik" útban vagyunk a céljaik felé (fizikailag) másrészt, ha "köszönhetnek is szegénységet vagy pusztítást fehér embertől"- azt nem nekünk "köszönhetik", de ez az ő fejükben "mindegy".

Mia and me 2018.06.21. 13:23:50

@icipicicsipa: "Itt van mutatóban egy ellenérv:
Felülről nézve mondjuk a fehér ember nem vív törzsi háborúkat az országában, nem erőszakol és öl halomra gyereket, nőt."

És felülről nézve téged az miért zavar hogy ők maguk között vívnak törzsi háborúkat?
Nem kellene beleszólni (bombázás) és ennyi.

"Vagy még egy:
A fehér ember kánaán-ja nem teremtődött magától.
A fehér ember tett, tesz érte."

Amerika kánaánja pl. egy egész földrész lakosainak kiírtására, kincseinek elvételére lett felépítve. Vagy mit értesz " a fehér ember tett, tesz érte" alatt?

Deansdale 2018.06.21. 13:56:57

@Mia and me: "Amerika kánaánja pl. egy egész földrész lakosainak kiírtására, kincseinek elvételére lett felépítve. Vagy mit értesz " a fehér ember tett, tesz érte" alatt?"

Azt, hogy azok a kincsek ott voltak, az őslakosok mégse mentek vele semmire.

Egyébként fölösleges úgy beszélgetni mintha a hódítás, az erőforrások begyűjtése erkölcstelen dolog lenne. Az erősebb jogán történt minden hódítás, azok is amit fehér emberek (de nem a fehér faj) követtek el, meg azok is amiket fehérek ellen. Ez még ma is így megy, csak a tömegek lettek beetetve azzal, hogy erőszak ma már nem divatos.

Frederick 2018.06.21. 13:57:25

@GABOR2:

"Történelmi döntést hozott a japán törvényhozás: félmillió külföldi munkavállalónak adnak speciális vízumot. Japán a világgazdaság egyik meghatározó szereplője, de óriási munkaerő-problémákkal küzd."

Nem is olvastam tovább. Japánnak így is diplomáciai gondjai vannak Kínával és Észak-Koreával. Még százezres nagyságú iszlám közösség kell nekik. Bár, van egy olyan érzésem, hogy erre a speciális vízumra inkább a kínai vendégmunkások fogják nagy tömegében rávetni magukat. Ami még inkább kiélezi majd a soviniszta kínai-japán ellentétet. Mindenesetre szomorú egy ilyen döntés a japán állam részéről - bár a demográfiai helyzet ott is kiábrándító.

Mia and me 2018.06.21. 14:56:04

@Deansdale: "Egyébként fölösleges úgy beszélgetni mintha a hódítás, az erőforrások begyűjtése erkölcstelen dolog lenne. Az erősebb jogán történt minden hódítás"

ahogy az iszlám terjedése, terjesztése is.... :/
és az is ahogyan "megesznek" minket nemsokára a nem fehér emberek. Az "erősebb" sokféleképp lehet erősebb.

Ha azt mondod, az erősebb jogán a fehérnek bármit lehet/lehetett a történelem folyamán, akkor mi a gond a nem fehérek ugyanilyen akcióival?

Amiben benne vagyunk, az csak egy újabb ilyen "erősebb" térnyerés.

Annyi a baj, hogy most mi vagyunk a "bennszülöttek", őslakosok.

Deansdale 2018.06.21. 15:40:23

@Mia and me: "ahogy az iszlám terjedése, terjesztése is.... :/"

Természetesen, de pár atombombával elintézzük őket.

"mi a gond a nem fehérek ugyanilyen akcióival?"

Semmi. Ha hülyék vagyunk akkor letolt gatyával végignézzük ahogy kicsinálnak minket; ha nem vagyunk hülyék akkor lemészároljuk őket és élünk tovább nyugodtan.

Csak azért beszélek ilyen stílusban, mert a felvetéseidre ez az egyetlen logikus válasz, illetve nagyjából te is ezt mondod, csak a végkövetkeztetéseket te nem mered leírni.

Mia and me 2018.06.21. 16:16:35

@Deansdale: "csak a végkövetkeztetéseket te nem mered leírni"

szerintem én már leírtam párszor :)
Stadion meg lőrinci gazdaság (meg plakát) helyett esetleg önállósodásra meg határvédelemre lehetett volna költeni. Meg hogy meglegyen a demokratikus "máz" felállítani több ponton azonnal átvilágító pontokat. 4-5 dolgot vizsgálni és aki annak megfelel, mehet ÁT az országon. A többi meg sehogy nem mehet át se.
Vagy amint felmerült, kilépni az euból azt' kész.
hasznunk sok úgyse volt belőle soha.

Mondjuk az atom az necces mert a fehérekre is hat a sugárzó anyag:)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.21. 18:22:02

@Frederick: Igen, megelőzni egyszerűbb és kényelmesebb, mint eloltani úgy, hogy a tűzoltótartályban petróleum van víz helyett.

zriff 2018.06.21. 19:33:42

Itt egy kis érdekesség: hvg.hu/kultura/20180619_MTA_Nem_mi_vagyunk_finnugor_eredetuek_hanem_a_nyelvunk

Tényleg nem semmi, azt állítják származásról sose volt szó.

Deansdale 2018.06.21. 19:46:32

@zriff: Hülyének nézik az embereket, csak az a baj hogy ez a balosoknál be is válik, mert ők tényleg azok. Illetve nem is annyira hülyék, inkább gerinctelenek, és úgy tesznek mintha nem emlékeznének hogy ők is a finnugor származáselméletet tanulták általános- és középiskolában... Á, ilyesmiről szó sem volt, a fidesz a náci amiért kijelentenek valamit amivel voltaképpen a balosok is egyetértenek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.22. 01:57:09

@Deansdale:

[A duplagondol] „azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”

Mintha a progresszióra szabták volna.

GABOR2 2018.06.22. 13:05:27

@KalmanBlog: Ez az első lépés... most még szigorú, hogy elfogadja a lakosság. De majd hichuc jönnek majd a könnyítések később.

csi szi 2018.06.22. 19:34:24

@zriff: Már megint a "nem vagyunk finnugor származásúak" szöveg beállítva fordulatként? :)
A hvg-s cikkben nem térnek ki rá de a kurucon idézett szöveg szerint:
A történeti korú népességek adatbázisával összevetve a honfoglalók genetikai előzményei anyai ágon a pontusi-kaszpi sztyepp keleti részének késő bronzkora, valamint Nyugat-Szibéria késő bronzkori, kora vaskori népességéig vezethetők vissza, és viszonylag jól elkülönülnek a népvándorlás kori és középkori európai csoportoktól. Az úgynevezett teljes mitokondriális genetika alapján végzett vizsgálatok egyedi kapcsolatokat mutatnak a honfoglaló népesség és az Urál-vidék 6–11. századi népességei között.
Forrás: kuruc.info/r/2/187161/
Felhívnám a figyelmet, hogy ez pl. konkrétan említi az Urál-vidéket. Nem említi Mezopotámiát, Mezoamerikát, Egyiptomot ("székely rovást fedeztek fel a Kheopsz-piramisban", vagy a démotikus írást magyar szövegként kiolvasó Varga Csaba nyelvészi munkássága stb.) sőt a Kaukázust sem. Utóbbi konkrétan az Árpád-háziak származása esetében merült csak fel. Etruszk rokonságra sem utal, azt pedig éppenséggel cáfolni tűnik, hogy az őseurópai népesség több tízezer éve helyben élő leszármazottai lennénk (amit itt is bizonygattak páran).
Szóval a szkíta-hun vonalban lehet valami, de meglepő is lenne, ha nem keveredett volna a magyarság az Uráltól a Kárpát-medencéig útközben senkikkel (pl. a kazár birodalomban), ez nem cáfolja a "hivatalos" származási, honfoglalási elméletet.

csi szi 2018.06.22. 19:35:38

@GABOR2: Amíg nem feketékkel képzelik el a dolgot, hanem rokon ázsiaiakkal, talán még nincs akkora baj.

Aurelius Respectus 2018.06.22. 21:39:12

@csi szi: de csak akkor, ha nem muzulmánok

zriff 2018.06.23. 08:41:53

@csi szi: Van egy másik elmélet amit nem vesznek számításba, hogy az eredeti ősmagyarok, innen a medencéből mentek az urálba, majd később visszajöttek: oshon.blog.hu/

Már bocs, de az mta most azt most úgy adja adja elő, hogy mindig is csak a nyelvről szólt, nem létezett soha, semmiféle hivatalos elfogadott származási, honfoglalási elmélet. Közben meg régen minden tankönyvben, fiatalkorúaknak szóló ismeretterjesztő magazinban, törikönyvben az uráli őshazáról, finnugor ősökről lehetett olvasni.

GABOR2 2018.06.23. 10:23:07

@Mia and me: A balliberálisok felfalják saját gyermekeiket:

"Reed Hastings leveléből az derül ki, hogy Friedland először a kollégákkal tartott értekezleten éppen azokról a szavakról beszélt, amelyek sértőek a filmvásznon. Kollégái már akkor szóltak neki, hogy bántó kifejezést használt, amiért bocsánatot is kért."

Kirúgták a fickót aki pont a sértő kifejezések szűrésére volt ott és már azt se tudják elviselni, hogy egy értekezleten kitárgyalják az ügyet ami pont arra van kitalálva.

www.origo.hu/nagyvilag/20180623-kirugtak-a-netflix-kommunikacios-vezetojet-mert-serto-kifejezest-hasznalt.html

csi szi 2018.06.23. 14:00:37

@GABOR2: "Terhére róják azt is, hogy később, amikor felszólalt a vállalat fekete alkalmazottainak tartott rendezvényen, nem hozta fel ezt az esetet, amit többen úgy értelmeztek, hogy nem vállalja a felelősséget a történtekért. Pár nappal később a HR-osztály két fekete alkalmazottja próbált neki segíteni, hogy megbirkózzon az első esettel, amikor Friedland újra négerezett."

Be kell látnod, csak magára vethet. Nem volt hajlandó önkritikát gyakorolni, pedig még segíteni is akartak rajta a jóságos feketék. :D

Frederick 2018.06.24. 06:25:36

@-JzK-: Ez a Dés Fanni tipikus szarkeverő. Ő szorgalmazta régebben a Mércé-n, hogy vezessék be a kliensbüntetést Magyarországon. Egy szexmunkás följött a Mérce kommentmezejébe, és darabokra szedte Fanni kliensbüntetős és prostitúcióellenes cikkét. Kiderült, hogy egyáltalán nem ismeri Fanni a prostitúció és a szexmunkások világát. Sebaj, a kommentre nem válaszolt, és írta a következő kliensbüntetős cikket.

Egyébként az történt, amire számítottam. A feminizmus bértollnokai, mint Karafiáth Orsolya, Barok Eszter és Dés Fanni, arra használják az Incel-ügyet, hogy 1, uszítsanak a férfiak ellen és 2, lejárassák a Gender-kurzussal szembehelyezkedő mozgalmakat, mint az MRA, a MGTOW, a PUA és az Alt-Right.

Az külön tetszik, hogy férfiak is lájkolták a cikket. Biztos vagyok benne, hogy fogalmuk sincs, mi ez az egész Incel.

Itt egy újabb borzalom:
merce.hu/2018/06/05/a-metoo-es-a-magyar-rendszerkritika/

Ritka gusztustalan társaság ez a Mérce!

Aurelius Respectus 2018.06.24. 15:10:00

@Frederick: Beteg világ. Nem semmi ez a belinkelt smokingbarreles szöveg, a fickó még betegebb, mint a másik SJW akit megkritizált.

Frederick 2018.06.24. 17:03:52

@Aurelius Respectus: Volt már itt egyszer egy Danialves-Deansdale vita a Thor témánál. Az szórakoztató volt! :)

Frederick 2018.06.24. 17:12:35

@Aurelius Respectus: Hogy a Smokingbarrel-cikkről is beszéljek, nem rosszindulatú a szerző, csak látványosan nem érti a problémát. Ahogy ezt már a Thor-vitában is megmutatta. Vagy lásd a nemrég általam linkelt videókritikát, ahol BlackSheep látványosan nem érti, sokaknak mi baja az Utolsó yedik-kel. Annyira értetlenek ezek a "filmkritikusok", hogy az már valahol megmosolyogtató. Naivitás felsőfokon.

Deansdale 2018.06.25. 07:14:45

@Aurelius Respectus: Én annyit tudok róla, hogy az egyik klipjében felakasztott egy fehér gyereket. Lehet én vagyok túl maradi, de ennek fényében egyáltalán nem érdekel a "művészete".

som tam 2018.06.25. 08:41:18

@Aurelius Respectus: @Deansdale:
Ilyen alapon szinte minden elpatkolt bunozot lehetne siratni.

TrollEdomer 2018.06.25. 10:35:13

@Frederick: Erre a szexmunkás kiosztja pc picsát jelenetre tudsz linket mutatni?

Frederick 2018.06.25. 11:33:10

@Aurelius Respectus: @TrollEdomer: @Deansdale:

A kommentmezőben keressétek Szabó Mónika kommentjeit:
kettosmerce.blog.hu/2015/08/24/a_legalizacio_nem_megoldas_a_szegenysegben_elo_noket_meg_kell_ovni_a_szexipartol

Szabó Mónika darabjaira szedi Dés Fanni hülyeségeit.

Aurelius Respectus 2018.06.25. 12:28:49

@Deansdale: Erről az akasztásról én is olvastam, persze hallgat róla a fősodor összes lapja, csak a barátnőverést írja mind.

Frederick 2018.06.26. 11:56:01

@Aurelius Respectus: @Deansdale:

"Az Amerikai Könyvtárszövetség gyerekirodalmi részlege (ALSC) szombaton egyhangúan úgy döntött, hogy megváltoztatja az egyik, általuk adományozott díj nevét, így Laura Ingalls Wilder író neve helyett most már simán Gyerekirodalmi Örökség Díj néven fut az elismerés. A fő kifogás az volt, hogy Laura Ingalls Wilder könyveiben sztereotip módon ábrázolta az afroamerikaiakat és az őslakos amerikaiakat, ez pedig nem fér össze az ALSC alapértékeivel."

konyves.blog.hu/2018/06/25/az_amerikai_sikeriro_nevet_levettek_a_dijrol

Aurelius Respectus 2018.06.26. 20:45:39

@-JzK-: Tébolyult a fickó, mindenhol a balos heverjai vannak hatalmon és arról hallucinál, hogy bántják szegény migránsokat.

VT 135 2018.06.26. 23:54:23

@Frederick: "Szabó Mónika darabjaira szedi Dés Fanni hülyeségeit." - másoljad már ide légyszi! Nem szeretném a kattintásommal anyagilag támogatni azt a nyomorék oldalt és szerzőjét.

Frederick 2018.06.27. 06:42:32

@Aurelius Respectus: @-JzK-:
merce.hu/2018/06/20/tgm-aquarius-a-melypontnal-is-lejjebb/

Szegény migráncs, nem engedik be Európába!... Jajj, mennyire fasz-ista Olaszország, hogy nem akar iszlám fundamentalistákat, Al-Kaida és ISIS-ügynököket a saját országában!... Növekedő FASZ-izmus, verik a nyőket, szegény migráncs! Tégéem, a magyar társadalom lelkiismerete!

Aurelius Respectus 2018.06.27. 12:10:21

@Frederick: TGM a grafomán marxista, aki ismételgeti a hülyeségeit :)

Frederick 2018.06.27. 13:18:44

@Aurelius Respectus: Ha én létrehoznék egy migránssegítő szervezetet, akkor annak az lenne a neve: "Nebántsd a Migráncst!" Állítólag jó üzlet ez a migráció, be kéne szállni... :P :)

Amúgy komolyra fordítva a szót, én mosolygok azon, ahogy a balosok kiakadnak a Stop Soros törvényen. Ez nem lesz egy kifejezetten PC-analógia: a nyilas rezsim idején, mikor Szálasi rossz szemmel nézte, hogy magyarok is belépnek a német hadseregbe, hozott egy olyan törvényt, hogy az a magyar, aki belép a Wehrmachtba, az elveszti az állampolgárságát. (Mivel az volt az egyik fixa ideája, hogy magyar ember magyar hadseregnek legyen a tagja, ne németé.) Mondjuk Szálasi ezen húzását szívesen alkalmaznám a jelenkori migráncssimogató szervezetekre is, mert van egy olyan érzésem, hogy ezt a pénz- és börtönbüntetést simán ki fogják játszani.

Amitől viszont hányingerem van, az az olaszok ekézése balról. Hogy "mennyire fasiszta az olasz társadalom", csak mert nem engedi be azt a 200 néger menekültet. Már elnézést, de Olaszország volt talán az egyik legszolgaibb végrehajtó migráncskérdésben. Migráncsok tömegeit engedte be az országba. És most, hogy kijelentette, betelt Olaszország, és kirakta a STOP táblát, megy az olaszok lefasisztázása. Undorító!

VT 135 2018.06.27. 14:30:16

@Frederick: Amúgy az olasz fasizmus kifejezetten balos volt, illetve a munkaadókat és munkavállalókat korporációkba tömörítve igyekezett feloldani a két csoport ellentétét. A stagnáló, döcögő olasz gazdaságot lábra állította. Egészen addig, amíg Mussolini belekezdett a külföldi, agresszív, hóditásaiba, kifejezetten példamutató rendszernek tartották szerte a világon. Ennyi a baloldal olasz fasizmus-rettegéséről. :)

Aurelius Respectus 2018.06.27. 15:47:30

@Frederick: Azért az olaszok is megérik a pénzüket, ahelyett hogy megkezdenék gőzerővel a migránsokat kitoloncolni, más európai országokra próbálják rásózni őket.

Mia and me 2018.06.27. 19:57:54

@Aurelius Respectus: valamit csak tenniük kell velük, agyon nem lőhetik...

som tam 2018.06.27. 22:10:35

@Mia and me:
Miert is nem? Nem lenne egyedulallo eset hatarsertes eseten. (Nem azert irom, mert szerintem ez az idealis megoldas.)

VT 135 2018.06.27. 22:49:49

Kijött Lauren Southern döbbenetes dokumentumfilmje Dél-Afrikáról, az ottani fehérgyűlöletről és nyílt, fehérekkel szembeni diszkriminációról, a minden horrort felülmúló farmergyilkosságokról (amelyeket fel sem derítenek, sőt elhazudják), a kártérítés nélküli földelvevésről - államosítás? ismerős valahonnan... a készülődésről az elkerülhetetlen polgárháborúra.

Dean, érdemes lenne erről beszámolót írnod.
www.youtube.com/watch?v=a_bDc7FfItk

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.06.27. 23:01:06

@Frederick:

Milliók fagynak éhen az oktatásegészségügyben, kopasz, bőrdzsekis, bakancsos NER-legények tömött marhavagonokban hordják ki a magánnyugdíjpénztárból a fékeket és az ellensúlyokat, 0rbán Grazban veri a feleségét, és akkor most még ez is.

Aurelius Respectus 2018.06.28. 00:20:23

@Mia and me: Egy tökös kormány hajókra rakná őket és kirakná Líbiában az egész bandát.

csi szi 2018.06.28. 00:25:56

@Aurelius Respectus: Deee az nem lenne jogszerű :)

csi szi 2018.06.28. 00:30:11

@Frederick: A baloldal mára oda jutott, hogy nyitott határokat követel és emberi jognak akarja nyilvánítani, hogy mindenki oda, abba az országba költözzön, amelyikbe szeretne. Mondhatni a nemzetköziség eszméjéből ez szervesen következik, a balosok, haladók mindig is világkormányt képzeltek el a jövőre nézve. Most elérkezettnek látják az időt, hogy meg is valósítsák, a nyugati társadalmak elöregedésére meg természetesen a mély humanizmusukra hivatkozva. A nagytőke pedig azért áll mellettük ebben, mert le akarja nyomni a béreket a nyugati országokban is.

csi szi 2018.06.28. 00:35:17

@csi szi: Tehát a tőke meg a szakállas forradalmár lumpenértelmiség a látszat ellenére most is szövetségesek, ahogy Leninéket is pénzelték new yorki bankárok... a korabeli zsidó sajtó pedig teljesen nyíltan a zsidóság nagy győzedelmeként üdvözölte a bolsevikok hatalomra jutását, ez nem valami antiszemita kitaláció... persze aztán fordult a kocka, "Zinovjev", "Kamenyev", "Trockij" és társaik (eredeti nevüket kikeresheti a wikipédián, akit érdekel) a fogaskerekek között végezték, a béna kezű ragyás grúz pszichopata ravaszabbnak és kegyetlenebbnek bizonyult mindegyiküknél.

Frederick 2018.06.28. 06:54:46

@csi szi: Már régóta zajlik egy újjakobinus forradalom, a teljes nyugati civilizációban. Kellene egy ellenforradalom, ami leveri és felszámolja az egészet. Ki kell mondani az összeurópai jobboldalnak: a nyugati civilizációnak ellensége a kulturmarxizmus és az iszlám. Aztán megfelelően fellépni vele szemben. Igenis minden országban be kell vezetni egy STOP SOROST, igenis minden országban fel kell számolni a CEU-hoz hasonló intézményeket, igenis minden országban vissza kell szorítani a feminizmust, igenis minden országból ki kell paterolni az iszlámot. Kemény intézkedésekre van szükség.

Mia and me 2018.06.28. 11:25:59

@som tam: azért nem lehet, mert beengedték a hajót amin jöttek :).

Olaszoknál nyilván az lenne a sarkalatos pont, hogy nem enged kikötni olyan hajót amin banán helyett emberek vannak.

A part közelében fuldokló menekülteket meg kötelességük kimenteni - viszont ja, ahogy@Aurelius Respectus: írta, őket meg hajóra és returutaztatás.

Gondolom azért ez nem kevés pénz így ...

GABOR2 2018.06.29. 09:33:13

@Frederick: Ráadásul nem is oldja meg Afrika problémáját ez. Hamarosan duplázodik Afrika lakossága, több százmillióval lesznek a többen kb. 70-es IQ-val. Ha át is veszünk belőle nem is milliós hanem néhány tízmilliós nagyságrendben, nem oldjuk meg a problémájukat, magunkat viszont végveszélybe sodorjuk. És ha minket kicsinálnak nem lesz ám aki Afrikába küldözgessen pénzt, vagy úgy általában működtesse a világgazdaságot errefelé és végül Afrikában is tömegesen fognak meghalni. Apropó ilyenkor mi van azzal, hogy tíz év és mindent robotok csinálnak majd és miért mondják hogy annyira kell a migráció?

GABOR2 2018.06.29. 09:34:45

@VT 135: Hitler is számos lakosság segítő lépést tett és magát szocialistának tekintette, dehát akik vesztenek azoknak kuss.

GABOR2 2018.06.29. 09:37:21

@csi szi: "A baloldal mára oda jutott, hogy nyitott határokat követel és emberi jognak akarja nyilvánítani, hogy mindenki oda, abba az országba költözzön, amelyikbe szeretne."
Vajon mennyire akarnának Európába jönni, ha nem kapnának ingyen pénzt? Itt ők semmit se tudnak csinálni, mert semmi képzetségük nincs.

csi szi 2018.06.29. 13:11:17

Azért ez túlzás, tudnak alja munkákat végezni, amit és annyiért őslakos nem vállalna el. Ezért indult eredetileg az egész belepítés állami jóváhagyással, nem az ingyen pénzért. Azonkívül természetesen ott van a bűnöző életmódból való élés is, drokereskedelem, prostitúció, gagyizás stb.

som tam 2018.07.01. 07:47:31

Valami miatt nem mukodik a “valasz erre” link. JzK, baj lesz ebbol is!
m.youtube.com/watch?v=DEZpciLUQDk

KalmanBlog 2018.07.01. 21:27:20

JzK: > www.dailymail.co.uk/news/article-3376846/Five-years-jail-men-emotionally-bully-wives-New-law-target-bullies-control-partners-coercive-controlling-behaviour.html

Nőknek nyilván bemondásra el fogják hinni a vádat! Lehetsz akármilyen jó férj, ha elúnnak, akkor élből rádsóz 5 évet az asszony. Mire szabadulsz az összes ismerősödnek annyit sírt hogy milyen rossz ember vagy, hogy senki nem áll többé szóba veled!

TrollEdomer 2018.07.02. 08:54:41

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3376846/Five-years-jail-men-emotionally-bully-wives-New-law-target-bullies-control-partners-coercive-controlling-behaviour.html

Elolvastam. Egyelőre biztató, hogy férfi áldozatokról is említést tesznek, illetve azt írják, hogy elvárható legyen valamilyen dokumentálhatóság, fenyegető üzenetek stb.

GABOR2 2018.07.02. 09:07:33

KalmanBlog ez még visszaüthet a nőkre mert ők szoktak inkább a nyelvükkel támadni.

Mia and me 2018.07.03. 17:33:54

@GABOR2: ez visszaüthet inkább mindenkire, mivel felváltva támadnak a nyelvükkel az emberek ... előszeretettel a gyerekeikre :).

1984 - gyerek felnyomja a szülőt egy b.szódjatok megért :)

GABOR2 2018.07.03. 17:38:40

@Mia and me: Meg a felnőttek a gyereket. Némelyik... huh.

Alfőmérnök 2018.07.04. 00:16:42

@TrollEdomer: És mi számít "fenyegető üzenet"-nek? Pölö az, hogy "találkozzunk 5-kor a mozi előtt"?

VT 135 2018.07.04. 04:47:07

@TrollEdomer: Semmi bíztató nincs benne, ez a szint már az orvelli 1984-et is túlszárnyalja. És a háttérhatalom ezt szánja mindannyiunknak, szóval lesz még itt ez, meg az, mert bár jelenleg a térségben éppen csatát nyertünk, de a háború vége még messze van...

TrollEdomer 2018.07.04. 07:32:29

@Alfőmérnök: te is tudod hogy ez nem fenyegetés, csak kötekszel.
Egy pszichopata percenként SMSekkel bombáz valakit, mi az hogy nem tudja mindig, mit csinál a másik, mi az, hogy van önálló élete, fenyegethet, hogy ez és ez lesz ha elhagysz.

Nyilván elvárható hogy legalább ezeket dokumentálja áldozat, ne csak úgy bemondjon valamit. Ha férfi ügyesen dokumentálja nő verbális abúzusát, jól jöhet ki bíróságon válópernél.

Frederick 2018.07.04. 09:00:33

@TrollEdomer: @don Fefinho: @Aurelius Respectus:

Nemrég vitáztam feministákkal az Incel-jelenségről. Próbáltam érvekkel, logikusan felépítve, indulatot és szenvedélyt mellőzve. Az egyik hölgy azt fejtegette, hogy én el akarom venni a nőknek azt a jogát, hogy saját maguk megválaszthassák a partnerüket. A másik hölgy vitapartnerem meg azt, hogy bár úgy tűnik, én próbálok távol állni a két szélsőségtől (férfigyűlölet és nőgyűlölet), úgy tűnik az érveimből, hogy nem állok távol az egyik szélsőségtől, szerinte. Magyarán, burkoltan le lettem hímsovinisztázva. Ki is léptem a vitából.

Frederick 2018.07.04. 09:08:43

@TrollEdomer: @Alfőmérnök: @don Fefinho: @Aurelius Respectus: Épp most mentem fel a Moly.hu-ra, ahol a vita zajlott.

"Ez a tartalmad diszkriminatív, ezért rejtve lett, két hét múlva törlődik."

Törölték az összes kommentemet. Az ellenfeleimét természetesen meghagyták.

Az üzenet egyébként azért szép, mert az oldal tele van olyan bejegyzésekkel, ami szapulja a férfiakat, a jobboldalt, a keresztényeket - vagyis diszkriminatív. Kellemes kettős mérce!

Így használjátok a Moly.hu-t! (Sajnálatosan nekem a szakmámból adódva kell használnom, de egyre inkább orrbefogva.)

-JzK- 2018.07.04. 14:31:43

@KalmanBlog:

Ez a game betiltását célozza, ha a férj frappáns megjegyzésekkel elüti a shit teszteket, akkor az bullying-nak minősül, és irány a kaptár...

De legalább TGM szomorú: merce.hu/2018/07/01/tgm-aquarius-2-a-melypontnal-lejjebb/

Aurelius Respectus 2018.07.04. 14:56:41

@Frederick: Lehet hogy a helyi cenzor volt a vitapartnered. Én csak a könyvtárnyilvántartásra használom az oldalt.

Frederick 2018.07.04. 15:58:14

@-JzK-: Csak a végebe olvastam bele. Ott azért előjött nálam a farkasmosoly.

"Sajnos, nekünk az a dolgunk, hogy elrontsuk az önök kedvét."

Milyen enyhén fogalmazta meg az újbaloldal feladatát. Elrontani a kedvünket. Minden normális ember kedvét. Ezt én úgy mondanám: elbaszni a jövőnket!

"Cudar vereség, pokoli gyalázat. És gyász. Gyász azokért, akiket ezek megölnek."

Na, itt baszhatja seggbe magát ez a túlművelt majom! Pont az ő és a haverjai által megvalósított multikulti tette lehetővé, hogy európai emberek tucatjait öljék halomra a dzsihadisták Európa szívében. A manchesteri gyermekgyilkosságoknál nem hallottam gyászolni TGM-et. Épp hogy Tégéemék járultak hozzá több európai gyalázatos meggyilkolásához. Legalább gondolná végig, mit ír le és mit mond!

Hogy mekkora egy fasz ez a TGM! Pont beleillik ebbe a Mércés patkányok közé!

És tudod, mi ebben a legrosszabb? Hogy mi, MRA és alt-right fiúk még mindig nem teszünk ezek ellen semmit! Közben ők meg vígan folytatják azt az aknamunkát, ami emberéletek ezreibe kerül.

Frederick 2018.07.04. 16:12:22

@Aurelius Respectus: A munkámhoz használom egyrészt. Másrészt egy-egy cikk megírásánál onnan is szerzek infókat. Mert az tagadhatatlan, hogy a Moly-on van információáramlás, tájékozódásra használható.

Egyébként mekkora bullshit, hogy a kultúra az Orbán-kormány kezén van.

Lássuk:

1, A Moly egy megkerülhetetlen szereplő a magyar kulturális életben. (Ezt már Belvedere is fejtegette itten egy kommentben.) A Moly nem csupán a könyvszerető emberek gyülekező- és beszélgetőhelye. Hanem könyvtárak, könyvkiadók és könyvterjesztők tevékenységi helye. Reklámozás, promóciózás, titkos tárgyalások, kritikák, tájékozódás. Elárulom: a két legnagyobb magyar könyvkiadó, a Libri és a Líra is használja bőségesen ezt a virtuális közösséget.

Kinek a kezén van?

A BALLIBERÁLISOK KEZÉN.

2, A Libri és a Líra és Lant a két legnagyobb magyar könyvkiadó. Nálunk nincs nagyobb kiadó a piacon. Egyeduralkodók. Az Alexandra meghalásával végleg bebetonozódott a pozíciójuk.

Kinek a kezén van?

A BALLIBERÁLISOK KEZÉN.

(Rövid intermezzo: Kuszma nem csupán a legnépszerűbb kritikus a Moly.hu-n, hanem a Libri egyik fontos pozíciót betöltő személyisége. Művelt és kegyetlen. Igazi Lukács György-alkat.)

3, A Delta Vision a legnagyobb fantasy kiadó Magyarországon. Riválisaitól rövid időn belül megszabadult: a Cherubiont magába olvasztotta (jelen pillanatban is zajlik a régi Cherubion-gárda kivéreztetése), a Tuant pedig peres úton lökte partvonalra. Jelen pillanatban a fantasy szcénában egyeduralkodó.

Kinek a kezén van?

A BALLIBERÁLISOK KEZÉN.

És ehhez vegyük hozzá, hogy az egyetemek többsége is balos behatás alatt van. Az irodalmi és kulturális folyóiratok többsége is balos. A vezető filmesztéták többsége szintén balos. Az RTL Klub és a TV2-ből árad a liberális szellemiség. Budapest, Debrecen és Kaposvár kultúrájukban még mindig liberális város.

Miről is beszélünk?

Aurelius Respectus 2018.07.04. 17:29:25

@Frederick: Sajnos igazad van. Nem is tudtam, hogy így elbántak a régi Cherubion szerzőkkel.

Frederick 2018.07.04. 18:57:35

@Aurelius Respectus: Csak innen-onnan összeszedegetett információim vannak. Pl. Arról, hogy a Delta Vision főszerkesztője nem kedveli a régi Cherubion-gárdát. De csak szóbeszéd, aminek nem tudom, mennyi az alapja. Amit biztosan tudok, hogy régen a Delta Vision és a Cherubion között nem volt valami felhőtlen a viszony. Olyan hírek is vannak, hogy a magyar famtasy-n belül a M.A.G.U.S.-t előnyben részesítik a Cherubionnal szemben, már csak azért is, mert jobbak a M.A.G.U.S.-művek eladási mutatói. Most fog megjelenni egy új regény Raoul Renier-től (Kornya Zsolt) és egy új könyv Wayne Chapman-tól (Gáspár András), plusz valami M.A.G.U.S. szerepjáták-csomag. A Cherubion szerzők közül egyedül John Caldwell (Nemes István) A Káosz Kincse c. regényét adják ki, de az régóta be volt ígérve.

Amit gondolok, az nagyrészt feltételezés és következtetés. Ha észre veszed, már hosszú évek óta nem jelent meg új Cherubion könyv. Se Nemes Istvántól, se Hűse Lajostól, se Tölgyesi Lászlótól, se Berke Szilárdtól, se Tóth Norberttől. Ami kicsit elgondolkodtató. Mióta nincs új Cherubion-könyv? És miért? Ahhoz, hogy fönn lehessen tartani egy világot, ahhoz ugye alap az olvasói éhség ébren tartása és kielégítése, ahhoz pedig évente ki kellene adni legalább 3 könyvet. De valahogy nem jelent meg az elmúlt évek alatt új regény sem Worluk világán, sem Cherubion világán, sem Ammerúnia világán. Mondom: évente legalább 3 regénynek vagy novelláskötetnek meg kellene jelennie. Valahogy mégsem... Szerintem ez lassú kivéreztetés, bár a tévedés jogát fenntartom.

Aurelius Respectus 2018.07.04. 21:14:29

@Frederick: Köszönöm. Az a helyzet, hogy én már csak a Cherubion novellásköteteit veszem már régen, ott is le vagyok maradva, két könyv még hiányzik, a mellékvilágok köteteit nem nagyon veszem, de én is észrevettem, hogy nem jelenik meg olyan sűrűn mint régen.

Aurelius Respectus 2018.07.04. 21:23:12

@Frederick: Volt már egy Káosz kincse, gondolom a régit írta át egy kicsit.

VT 135 2018.07.04. 23:58:44

@Frederick: csak magadat okolhatod, többszörös hibát követtél el:
1., Megpróbáltál feministákkal értelmes vitába bonyolódni.
2., Megpróbáltál nőkkel értelmes vitába bonyolódni férfi-női-feminista témákról.
3., Ezeket az igen érzékeny témákat ismeretlenekkel próbáltad megvitatni és nem is élőben.

Ebből már egy is garantálja a biztos kudarcot. :)

Mia and me 2018.07.05. 00:27:21

@Alfőmérnök: "És mi számít "fenyegető üzenet"-nek? Pölö az, hogy "találkozzunk 5-kor a mozi előtt"?

Ha kiegészíted egy "különben ez meg az lesz és megölöm a macskádat"-tal, akkor igen :)

Frederick 2018.07.05. 06:43:22

@VT 135: Megmondom, mi zavar. A feminista dezinformálás az Incel-témában. Meg az, hogy egy olyan férfigyűlölő patkány, NANE-rohadék van körülrajongva a Moly-on, mint egy Dés Fanni. Azon a Moly-on, ami mára lassan olyan befolyásoló tényező lesz a magyar irodalmi életben, mint régen a Horthy-rendszerben volt a Nyugat. Az ilyen helyekre szivárognak be ezek a gyűlölködő tartalmak.

Épp most olvastam bele a Richter-interjúba a Férfihangon, ahol épp arról beszélnek, megerősödött a férfimozgalom. Mi van? Én még mindig azt látom, hogy a feminizmus a mainstream, míg a férfimozgalom marginális. Csodálatos álombuborék; döbbenve tapasztaltam, hogy a Férfihang már jobboldali, konzervatív emberek száján is szitokszó. Ja, erősödik, a büdös francokat!

Én azt látom, az ellenségeink egyre erősebbek. Alakítják a közbeszédet és a közgondolkodást. És ezen még az Orbán-Putyin vonal bebetonozott léte sem változtat.

TrollEdomer 2018.07.05. 07:34:58

@-JzK-: Gameben nem szokás fenyegetéssel válaszolni shit tesztekre, talán vicces formában, az normális esküdtszéket nem győz meg.

Tény, hogy verbális erőszak ingoványos terep, másrészt ilyen törvény pont, hogy nők ellen is fegyver, elkezdi nyomni rizsát, hogy egy haszontalan semmirekellő vagy, biztos megint kocsmában voltál, zaklatja férfit, szépen mindent felvenni, ha börtönt nem is ér, de legalább válópert jól fogja befolyásolni.

Deansdale 2018.07.05. 07:42:18

@TrollEdomer: Szerintem naivitás azt gondolni, hogy a bíróságok majd objektíven és egyenlően fogják alkalmazni az új szabályokat. Kb. az lesz a helyzet mint a gyermekelhelyezésekkel, a törvény betűje elvileg semleges, az alkalmazása a gyakorlatban a legkevésbé sem az.

Egyébként is hülyeségnek tartom az állam hatalmát ilyen eszközökkel gyarapítani - semmi szükség nincs arra hogy már a fizikai agresszióval nem járó kapcsolati problémákkal is az államhoz menjünk panaszra, ami aztán majd jól bebörtönzi aki nem szimpi. Ezt a trendet meg kellene már fordítani végre, a korábbi hülye CSBE törvényeket kellene felszámolni ahelyett hogy tovább szaporítanánk őket.

TrollEdomer 2018.07.05. 07:49:12

@Deansdale: Az a baj, hogy sajnos az alaphelyzet nagyon is valós, tényleg vannak olyan pszichopaták, akiknek a stratégiája áldozat elszigetelése, totális kontroll megszerzése, aztán utána folyamatos terror.
Nyilván nagyon fontos, hogy egyértelműen lehessen bizonyítani ezt, itt a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kell fektetni ártatlanság védelmére, de ilyen embereket tényleg hasznos elszigetelni társadalomtól, vagy legalábbis megijeszteni őket, hogy elméletileg akár börtön is várhat rájuk, ha nem állnak le zaklatással.

Ha nem is fogják nemsemlegesen alkalmazni törvényt, ha nő nem kerül börtönbe, csak rásütik szégyenbélyeget, akkor is apa megnyerheti a gyereket, ha szerez jó ügyvédet, aki jól érvel, most lehet hogy ő egy erős férfi aki bírja bántalmazást, de ilyenre bízni gyereket?

Mia and me 2018.07.05. 09:05:01

@TrollEdomer: mindenki ellen fegyver és még jobban szembeállítja majd a két nemet.

Viszont akár jól is kijöhet a dolog-ha okosan alkalmazzák, mert tény hogy a verbális agresszió sokszor pusztítóbb az egyén életvitelére mint más "agresszív" megnyilvánulás. Nők ffiak szerintem ebben ugyanolyan mértékben vétkesek - a nők inkább pocskondiázás, oltogatás, szapulás, "bezzegelés" cimszó alatt, a faszik meg a leértékelés, elszigetelés, megfélemlítés, kontroll mentén.

Viszont az hogy a fizikai agresszió már csak a csúcsa mindennek, azt jelzi hogy a ffiak is bőven érintettek a verbálisban is bűnösként is- szóval azért ezt nem kell csak a nők felségterületének tekinteni.

Deansdale 2018.07.05. 13:47:55

@TrollEdomer: Minden egyes valós esetre jutni fog 100 hamis amit csak azért indítanak hogy jól kitoljanak valakivel, és ez az esetek 99%-ában a férfi lesz. Ezek közül nem kevés börtönnel is fog végződni, hiába hogy objektíve nézve nehezen bizonyítható a dolog, a bíróságon elég 1-2 könny, nagy szavak arról hogy az alanynak félelemben kellett élnie, egy jószívű bíró, meg esetleg néhány betanított panasz a gyereknek/barátnőnek és le van zsírozva az elmarasztaló ítélet.

Ráadásul a valós esetekben is ésszerűbb megoldás lenne (és jobban is járnának) ha a sanyargatott fél egyszerűen lelépne. Ha a "zsarnok" utánamegy és tesz valami illegálisat akkor azzal már tisztán lehet a bíróságra menni, nem kell a homályos rizsa a bizonyíthatatlan lelki bántalmazásról. De ha egyszer szerettél valakit annyira hogy összbútoroztatok akkor utána miért kellene börtönbe küldened, még ha el is uralkodott rajta a féltékenység vagy a kontrollmánia? Hagyd ott és kész, minek ehhez rendőrség meg ügyvédek?!

Szóval ha valós is az alaphelyzet (amit nem kétlek, minden nagyobb városban van talán 1, esetleg 2 ilyen pár), akkor sem érdemes külön törvényt hozni rá, sőt, a többi hasonló törvényt is vissza kellene fejteni mert azokkal sincs csak évente 1-2 érdemi ítélet, meg tízszer annyi visszaélés. Az emberek magánéletének kezelését vissza kellene adni az embereknek, meg kellene szoknunk hogy a gondjainkat egymás között intézzük el, ne az államhoz szaladjunk segítségért mert a másik csúnyán nézett vagy valami sértőt mondott. Felelősséget kellene vállalnunk magunkért és meghozni a szükséges döntéseket, akkor is ha nehezek. Tisztára visszafejlődünk agyilag, ha így mennek a dolgok hamarosan úgy szaladgálunk majd panaszkodni állam bácsihoz mint nyafogó gyerekek az óvodában.

Nem téged akarlak baszogatni ezzel, de már évtizedekkel ezelőtt figyelmeztettek minket az előrelátók, hogy ez a folyamat káros és veszélyes, és nem szabad hagyni kibontakozni, mert ha az állam egyszer ráteszi a mancsát valamire akkor nem szívesen veszi le róla, és mint magánemberek nem akarhatjuk, hogy az állam mancsa az intim szféránkra kerüljön. Egymilliószor jobb mindenkinek, ha maga veszi kézbe az élete irányítását és nem vonja bele az államot.

Mia and me 2018.07.05. 14:18:51

@Deansdale: "Hagyd ott és kész, minek ehhez rendőrség meg ügyvédek?!"

gyanítom a legtöbb valós esetben azért kell, mert a nő is fizette a lakáshitelt, esetleg van 2-3 gyerek, meg esetleg 15 éve mossa a közös padlót ... könnyű mondani hogy ahol bántanak hagyj ott mindent, amikor a fél életed munkája van benne (és nem jár és nem joga senkinek hogy csak azért mert ő hülye vagy átment agresszívba, akkor a másik meneküljön ha nem tetszik)

Plusz a pszichopaták azért 50-60 évig is ellavírozgatnak ezzel a mézesmadzag, elszigetelés, leépítés, kontroll és terror forgatókönyvvel - csak épp a 60 év alatt 20-30 nőt (és esetleg néhányuknál összesen 6-10 gyereket) tesznek lelkileg meg fizikailag is tropára.
Plusz a mintaadás kapcsán "megfertőznek" még 100 másik faszit(munkatársak, haverok, ismerősök, klubtagok), akik amúgy normálisak lennének, csak a sármőr lélekvadász lesz a szemükben a "menő" és igyekszenek jól-rosszul utánozni a fogásait, ...majd telesírják a netet :).

TrollEdomer 2018.07.05. 14:31:09

@Deansdale: Ezzel az a baj, hogy papíron nagyon jól hangzik, hogy egyszerűen ott is lehet hagyni a pszichopatát, amíg nem alkalmaz erőszakot.
De ez olyan, hogy ha mindenki megtanulná önvédelem alapjait, meg azt, hogy ne bízzon a csalókban, fele annyi dolga nem lenne rendőröknek.
Mindenkit nem lehet megmenteni, de ha férfi gyerek és anyagiak elvesztése miatti félelem nem meri elhagyni nőt, nő meg fenyegetések hatására férfit, nekik pont jó lehet a törvény, hogy tudják, ha ütős felvételeket, durva smseket meg hasonlókat mutatnak fel, másik nem fogja simán ejnye bejnyével megúszni.

Deansdale 2018.07.05. 14:53:42

@Mia and me: Ehhez egy sima válás elég, ott általában úgyis mindent visz a nő.

Azt meg nem nagyon tartom valószerűnek, ha egy nő 3 gyerek meg 15 év házasság után jön rá, hogy a férje egy idióta. Biztos van ilyen is, de ott a nő is idióta :|

Ahogy azt sem hiszem, hogy 20-30 nőt kicsinál egy-egy kontrollmániás pasi (és ennek a fordítottját sem). Ahhoz hogy valami lelkileg hasson évek kellenek, 2 hónap veszekedést az ember 2 hét alatt elfelejt.

De még ha mindez igaz is, egyszerűen elfogadhatatlannak tartom emberek bebörtönzését vagy megbüntetését azért, mert a párkapcsolataikban önzőek, féltékenyek, vagy irányítani akarják a partnerüket. Kinek mi köze ehhez? Az államnak biztosan semmi. Mi a fasz felé haladunk, hamarosan az is büntethető lesz ha valaki nem hajlandó moziba menni a partnerével vagy fokhagymásat eszik pedig a párja azt utálja? Még 20 év és jönnek majd a nagyeszű javaslatok, hogy az állam szabályozza ezeket a dolgokat is, mert miféle párkapcsolati erőszak ha mandulás csokit viszel haza mogyorós helyett, egy modern nőnek ezt nem kötelessége eltűrni, azt meg ne mondja senki hogy akkor váljon el, mert az lelkileg sokkal megterhelőbb lenne mint a feljelentés meg a pereskedés.

Deansdale 2018.07.05. 15:01:06

@TrollEdomer: Nade teljesen más ügy a bűnözés mint a párkapcsolati problémák. Ha az utcán kirabolnak vagy megvernek az egy dolog, azzal menj a rendőrségre, de mi a fenéért jelentenéd fel a saját feleséged azért, mert ő kezeli a családi pénzügyeket és nem akar neked adni sörözésre vagy crossmotorra? Te nem érzed ebben az infantilizálódást, azt hogy egyre inkább az államra bízzuk az intimszféránkat (is), és hogy ez nem fog jóra vezetni? Ez most biztosan alusapkásnak fog tűnni, de sajnos nem az: innen már csak pár lépés, hogy kamerát tegyenek minden lakásba, vagy hogy kötezelő párkapcsolati leckéket és tanfolyamokat nyomjanak az emberek nyakába (ahogy nyugaton már nem egy iskolában kötelező a srácoknak a "ne erőszakolj meg nőket!" tanórákon részt venni). És persze minden ilyen fejlemény hátterében a feministák állnak, ők képzik át a bírókat, a rendőröket, a tanárokat... Kurvára nem lesz jó nekünk, ha ez így megy tovább.

TrollEdomer 2018.07.05. 15:17:39

@Deansdale: Mondjuk ha a kötelező párkapcsolati tanfolyamban a game-ről lenne szó (legalább említés szintjén, hogy férfi tudja, ilyen is van világon, és később jól rá tudjon feküdni), meg az abuzív kapcsolatokról (miért is gáz pozitívan ábrázolni, mikor csaj összejön vámpírral/milliomos pszichopatával), akkor lehet hasznosabb lenne sok magoltatásnál.

TrollEdomer 2018.07.05. 15:24:56

@Deansdale: Mivel a válásnál már így is nagyon elfogultak nő javára, verbális erőszak inkább férfi javára billentheti mérleget.
Mondjuk az valóban jogos, hogy mégis ki elég józan manapság arra, hogy akár börtönről is dönthessen...
Szerintem ez kizárólag akkor játszhat, ha egyértelmű halálos fenyegetésről van szó, vagy megszegik távoltartási végzést, mert ezen esetekben már tényleg komolyan kell tartani fizikai erőszaktól.

Mia and me 2018.07.05. 15:33:20

@Deansdale: "Mi a fasz felé haladunk, hamarosan az is büntethető lesz ha valaki nem hajlandó moziba menni a partnerével vagy fokhagymásat eszik pedig a párja azt utálja? "

te nem érted.

Amit @TrollEdomer: is írt, a legtöbb esetben már olyanok vannak, hogy félteni kell tőle a gyereket, az idős szülőt, a gyerek kisállatát... És igen, ezek mind évek alatt zajlanak, nem 2 hónap alatti "kurvaanyázás"ról van nyilván szó.

Meg ha nincs gyerek de nem engedi a faszi a nőt sehová, nem vehet fel szoknyát meg ilyenek. NEM a mázesmadzag időszakban teszi ezt. hanem van aki csak 1-2 év után, vagy amikor már a nő szült és visszamenne dolgozni, stb. Tehát kialakít egy függést, elszigetel, és ha az se használ, akkor jön a fizikai "rendszabályozás".

Mia and me 2018.07.05. 15:39:02

@Deansdale: "de mi a fenéért jelentenéd fel a saját feleséged azért, mert ő kezeli a családi pénzügyeket és nem akar neked adni sörözésre vagy crossmotorra? "

ez most hogy jön ide?

Tudod mi a szóbeli bántalmazás meg az anyagi függésben tartás, erőfölénnyel visszaélés?

Nem nem akar neked adni, hanem zárolja a számlát baszki, és nem sörre nem kapsz pénzt, hanem a gyerek cipőjét se tudod megvenni.

Deansdale 2018.07.05. 16:05:36

@Mia and me: "te nem érted"

Aha :)

Figyelj már, a szokásos 25 kör mellébeszélés helyett kezdjük a végén, a tiszta vízzel a pohárban. Mindenki tudja, hogy a CSBE, a családon belüli nemi erőszak és a gyermekmolesztálós vádak 95%-a totál kamu, válóper előtt álló nők mennek vele a bíróságra hogy a férfit kicsinálják, hogy megtarthassák a gyerekeket + az egész vagyont és megspórolhassák a hosszas pereskedést. Ez a feministák szerint azért nem jó, mert túl fárasztó a nőknek, és azért akarják a törvényeket minden szarral bővíteni, hogy tovább könnyítsék a dolgukat. Eddig a feleségeknek, ha ártatlan férjüket börtönbe akarták küldeni, be kellett tanítani a gyerekeknek, hogy apuci a lábuk közé nyúlkált, meg ilyenek, de ezután erre már nem lesz szükség: egyszerűen csak be kell menni a bíróságra, hogy lelki terrornak voltak kitéve, és ennyi. Venni akartak egy motorcsónakot de a férfi nem engedte, sőt, azt sem hagyta hogy a nő leruccanjon Haitira a barátnőkkel, amik egyértelmű jelei a beteges kontrollálási vágynak, tehát a férfi CSBE-t követett el és mehet a lecsóba. Bizonyíték? Hát nem látják, hogy nincs motorcsónak és Haitira sem jutott el a nő? Pfff. Egy-egy kétértelmű SMS-t vagy emailt meg a hülye is össze tud szedni, és ez már elég ahhoz hogy a vád megálljon a lábán, hiszen a feminista agymosáson átesett bírók tudják, hogy a lelki terror nehezen bizonyítható, tehát kevéssel is be kell érni a tárgyaláson.

Szerintem a hülye is tudja, hogy ennyi értelme van ennek az egésznek, semmi több, mert aki fél elhagyni a partnerét az a rendőrségen feljelenteni is fél, és az ilyen esetek száma amúgyis annyira alacsony hogy még azt sem éri meg hogy mi itt foglalkozzunk vele, nemhogy külön törvényt.

Ja, akitől meg félteni kell a gyereket azt már eddig is büntették, az nem lelki terror, hanem fizikai. Ha a terrorizáló kezet emel az áldozatra akkor már most is lehet menni a rendőrségre, ha meg nem emel rá kezet akkor el lehet költözni. Tipikus női kamuzás eljátszani egy olyan férfitól való félelmet akiről tudják, hogy nem emel rájuk kezet.

Deansdale 2018.07.05. 16:10:13

@Mia and me: "ez most hogy jön ide? Tudod mi a szóbeli bántalmazás meg az anyagi függésben tartás, erőfölénnyel visszaélés?"

Amiket írtam 100%-ban kimerítik az anyagi függésben tartás törvényi definícióját. Ilyenekkel nyugodtan mehetsz ezután az angol bíróságokhoz és az "elkövetőt" le fogják sittelni.

Mia and me 2018.07.05. 20:06:55

@Deansdale: "Mindenki tudja, hogy a CSBE, a családon belüli nemi erőszak és a gyermekmolesztálós vádak 95%-a totál kamu,"

Ki az a mindenki?
Én azt látom, hogy sokkal több van mint ami kiderül - ugyanis vannak ennek a fiatal felnőttkorban totál egyértelmű bizonyos szitukra adott reakciós tünetei, és kurvasok fiatal mutatja. "betanulásra" nem megy.

"Ja, akitől meg félteni kell a gyereket azt már eddig is büntették, az nem lelki terror, hanem fizikai. Ha a terrorizáló kezet emel az áldozatra akkor már most is lehet menni a rendőrségre, ha meg nem emel rá kezet akkor el lehet költözni. Tipikus női kamuzás eljátszani egy olyan férfitól való félelmet akiről tudják, hogy nem emel rájuk kezet."

Pont ez az hogy a lelki terror azt jelenti hogy az áldozatok (akár nő akér ffi akér gyerek) az egész életét olyan "készenlétben" tölti hogy mindent jól csináljon, semmikor semmivel ne adjon még véletlenül se okot a lelki terrorral beigért testi/anyagi/egyéb beigért büntetéseknek, hogy mire már elviselhetetlen lesz, addigra képtelen segítséget kérni mert idegroncs és akár mentálisan is sérül, be van zárva egy ördögi körbe és szinte tehetetlen.

A "kezet emeléses" eseteknél minden (!) esetben előtte hosszas, akár éveken át tartó lelki megaláztatásnak is ki volt téve a nő és/vagy az egész család. És pont azért nem léptek, mert nálunk magyarországon teljesen "elfogadott" az a fajta lealázása a másiknak, ami a terror "megalapozása". (megjegyzem, egyes esetekben a nők is simán élnek ilyen ezsközzel, és vannak ffiak is akik belerokkannak a folyamatos önbecsülés-tiprásba - nekik is azt javaslod: "menjenek- hagyják ott a házat, gyereket"?)

De ha kezet emel se mehet a rendőrségre ,csak ha vér folyik... és milyen ironikus, hogy a vért meg pont a nők szokták folyatni, mivel ők azok akik éveken át tartó alázást, verést, rugdosást megelégelve egyszercsak belenyomják a nagykést a részeg apuba, és akkor még ők lesznek a családi "erőszakoskodók", merthát " A bűncselekményt" végül ők követtek el.
Mellesleg a bántalmazott nők jó része már elköltözik ha van hová, vagy megy otthonokba, de mennek ezek a jóemberek utána, mert ami az "övék" az az övék, vagy senkié ne legyen -alapon évekig képesek zaklatni azt a nőt, akit előtte naponta vertek vagy épp majdnem meg is öltek nagy "szeretetükben".

Alfőmérnök 2018.07.05. 21:02:26

@TrollEdomer: @Mia and me: Vehetitek kötekedésnek, de nem árt néha megvizsgálni a határeseteket. Lehet, hogy nem jó példát hoztam, de biztos lehet találni olyat, amit a feladó nem fenyegetésnek szán, a címzett meg úgy érti, vagy nem úgy érti, de azt hazudja, hogy úgy érti, bele lehet magyarázni, hogy fenyegetés, és a bíróság is elfogadja a belemagyarázást.
Az igaz, hogy majd a gyakorlat dönti el, hogy milyen a törvény, de a tapasztalat azt mutatja, hogy amelyik törvénnyel vissza lehet élni, azzal vissza is élnek.
Egyébként a feminizmus (politikai filozófiai) "eredményének" szokás tartani, hogy a magánéletet is a politikum részévé tette -- ezt persze általában úgy említik, mint pozitívumot, mintha nem az lenne a logikus következménye, hogy a feminizmus felszámolja a privátszférát (amit a klasszik liberalizmus egyik fő eredményének szokás tartani, szerintem joggal).
Most gondolj bele, ahhoz, hogy kikérhessék a mobilszolgáltatódtól az üzeneteidet, elég, ha lefekszel egy picsával, aki másnap rájön, hogy nem szeretkezett, hanem megerőszakolták. Ha biztosra akarsz menni, jól teszed, ha minden baszásodról videófelvételt készítesz, amit adott esetben be tudsz mutatni a rendőrségen/bíróságon, hogy bizonyítsd, kölcsönös beleegyezésen alapuló szex volt! :)

Frederick 2018.07.06. 06:39:04

@Mia and me: @Deansdale: @TrollEdomer:

Jó beleoffoltam az előbb ebbe a beszélgetésbe. Csak most esett le, hogy itt már jár egy téma. Bocs!

Ez viszont kicsit a témához tartozik.
www.ferfihang.hu/2018/07/02/mostantol-nemi-eroszaknak-minosul-az-egyertelmu-hozzajarulas-nelkuli-szex-svedorszagban/

Frederick 2018.07.06. 06:42:17

@Deansdale: @Alfőmérnök: Azért lenne egy kérdésem.

"Egyébként a feminizmus (politikai filozófiai) "eredményének" szokás tartani, hogy a magánéletet is a politikum részévé tette -- ezt persze általában úgy említik, mint pozitívumot, mintha nem az lenne a logikus következménye, hogy a feminizmus felszámolja a privátszférát (amit a klasszik liberalizmus egyik fő eredményének szokás tartani, szerintem joggal)."

Szerintetek az Orbán-kormány milyen intézkedésekkel szoríthatná vissza a feminizmust Magyarországon?

A válság ismert, én arra lennék kíváncsi, hogy a jelenlegi kormány előtt milyen lehetőségek vannak a válság kezelésére. (itt a válság = feminizmus).

TrollEdomer 2018.07.06. 07:49:46

@Frederick: Az hogy itt lényegében megfordul bizonyítási kötelezettség, ártatlanságot és nem bűnösséget kell bizonyítani vád esetén, sokkal aggasztóbb, mintha tényleg egyértelműen verbális erőszakot kell bizonyítani.
Egyébként magánéletbe be nem avatkozás addig áll fenn, míg senkinek nem esik baja, tehát homárok mondhatják, hogy attól senkinek nem esik baja, amit ők csinálnak négy fal között, de ha valakit kár ér, akár gyerekmolesztálás, akár fizikai erőszak, akár elszigetelés és lelki tönkretétel, az már közügy is.

Deansdale 2018.07.06. 12:15:19

@Frederick: "Szerintetek az Orbán-kormány milyen intézkedésekkel szoríthatná vissza a feminizmust Magyarországon?"

A felsőoktatásban kellene visszaszorítani őket + egyáltalán nem pénzelni semmilyen szervezetüket (mint a NANE). Emellett ha a külföldről pénzelésüket is le lehetne állítani akkor garantáltan visszaszorulnának pár év alatt. Ha elég tökös lenne a kormány akkor állami finanszírozást akár csak részben is igénybe vevő oktatási intézményekben egyszerűen betiltana minden gender-, nő-, feminista- és LGBT szakot és tárgyat, de ha ennyi vér nincs a pucában akkor csak nem kellene államilag finanszírozott verziókat indítani belőlük. Aki annyira szeretne feministulni az fizessen érte félévenként minimum pártízezer forintot.

Én mondjuk, ha holnap királlyá választanak, hoznék valami törvényt az "oszd meg és uralkodj" politizálás ellen, okosan megfogalmazva, ami (más egyebek mellett) a férfiakat és nőket szembeállító ideológiák nyílt terjesztését is büntetné, aztán hetek alatt mindent meg lehetne tisztítani a progresszív szennytől. Hogy ez drasztikus lépés lenne és nem túl libertárius? Tudom, de jelenleg nem tehetjük meg hogy magas szintű eszméket kérünk számon magunkon, miközben sokkal alacsonyabb szinteken vannak egzisztenciális kríziseink. Nem voltak hülyék a rómaiak mikor megalkották azt a rendszert, hogy békeidőben demokrácia van meg virágeső, háborúban viszont gyakorlatilag királyt választanak és a pluralizmus szünetel. Amikor azonnali és drasztikus lépésekre van szükség az egymást kölcsönösen szabotáló pártok parlamentáris rendszere nyugodtan nevezhető öngyilkosságnak.

Frederick 2018.07.06. 12:31:49

@Deansdale: A kommented az alábbi gondolatokat szülte nálam:

1, A NANE jelenleg sok mindenért lobbizik. A szokásos vesszőparipája a zéró tolerancia a nemi erőszak terén, amelyet ők beteges módon kitágítottak, beleértve a legártalmatlanabb dolgokat is. Viszont most már megjelent követelésük között a kliensbüntető rendszer is.

2, Nekem van egy olyan érzésem, hogy a CEU baszogatása és a STOP SOROS egyfajta jogi megalapozása a kulturmarxistákkal való leszámolásnak. Merem remélni, hogy a FIDESZ-kormány megmarad ezen az úton. Az nagyon jó lenne, ha távlati terveik között lenne az újbalos bagázzsal való leszámolás.

3, Szerintem a jelenlegi helyzetben a hazai alt-right és MRA-mozgalmaknak egyetlen feladata és eszköze van: a lobbizás. A lobbizás az iránt, hogy Orbán vegye fel a kesztyűt, és számoljon le a kulturmarxistákkal. Nagyon furcsa ilyet az én számból hallani, leginkább, hogy továbbra is vannak ellenérzéseim, de ha az Orbán-kormány komolyan gondolja a migrációval és a kulturmarxistákkal való szembemenést, akkor NEKÜNK KÖTELESSÉGÜNK TÁMOGATNI A FIDESZT. De nem csak támogatni, DE SZÁMON KÉRNI MINDEZÉRT. A migrációval ("törökök")* és a kulturmarxistákkal ("Hegedűs hadnagy")* való szembeszállás és leszámolás NEMZETI LÉTÉRDEK.

* analógia az Egri Csillagok

Mia and me 2018.07.06. 13:57:03

@Alfőmérnök: "de nem árt néha megvizsgálni a határeseteket. Lehet, hogy nem jó példát hoztam"

:)
hát nem.

Egy sms-ről elég könnyű eldönteni hogy fenygető-e vagy sem, meg azt is hogy napi 30 db-e vagy 3 évente 2.....

Nem hiszem hogy ilyen szarságokkal foglalkozik majd a bíróság hogy kinek nem vett a faszija wellness hétvégét - a komoly esetekben is elég nehéz manapság bizonyítani (már tényleg amikor valaki a kárát látja-legtöbbször a gyerek- akkor van csak valami), szerintem pont ezt akarják kicsit "Könnyíteni", hogy ne jusson oda el a kapcsolat meg a család "terror"-dinamikája, amikor már többen komolyan sérülnek.

Mia and me 2018.07.06. 14:00:08

@Deansdale: "akkor csak nem kellene államilag finanszírozott verziókat indítani belőlük. "

gondolom a romológia és tibetológia is juthat e sorsra, és csak jogászokat meg közgazdászokat képezzünk...

"okosan megfogalmazva, ami (más egyebek mellett) a férfiakat és nőket szembeállító ideológiák nyílt terjesztését is büntetné"

a hímsovinizmus is a nőket és ffiakat szembeállító ideológia (attól hogy 2 ezer éve ez működik, még egy szembenállást és az egyik lenyomását propagálja)

Deansdale 2018.07.06. 14:18:09

@Mia and me: "a hímsovinizmus is a nőket és ffiakat szembeállító ideológia"

Banyek, azonnal tiltsuk be az egyetemi szakokat amik a hímsovinizmust oktatják :)

Emlékeztetsz az anyámra, belőle is kijön néha, hogy akármit mondunk elkezdi az ellenkezőjét mondani.

Egyébként a hímsovinizmus nem ideológia és nem célja a férfiak és nők egymás ellen fordítása, de tudod mit, ha bármiféle iskolában tanítanák akkor azt is beszüntetném.

Deansdale 2018.07.06. 14:20:16

@Mia and me: "gondolom a romológia és tibetológia is juthat e sorsra, és csak jogászokat meg közgazdászokat képezzünk..."

Erről meg annyit, hogy ami csak fölösleges az kevésbé aggaszt mint ami káros. Ha valaki tibetológiát tanul, lelke rajta, én leszarom, mivel valószínűleg nem fogja a társadalmat rombolni az ott tanultak terjesztésével (ellentétben a feministákkal).

Mia and me 2018.07.06. 14:28:52

@Deansdale: nem iskolában tanítják :)

hanem az egész társadalom minden gyereknek kb 2 éves kortól.

És a normális fiúk pont úgy szenvednek tőle mint a normális lányok... az agresszív fiúk meg pont úgy természetesnek veszik mint a picsa aranyásó csajok, akik ezt kihasználva mosolyogva bólogatnak a megfelelő embereknek.

Mia and me 2018.07.06. 14:30:28

@Deansdale: társ-ad-alom

:)

ez azt jelenti az összes embernek TÖBBnyire jó :)

A jelenlegiben pár kivételezett kivételével mindenki szív így vagy úgy... (kb 6 ezer éve)

Deansdale 2018.07.06. 14:41:24

@Mia and me: "nem iskolában tanítják :) hanem az egész társadalom minden gyereknek kb 2 éves kortól"

Na, te is vadfeminista lettél? A nyugati társadalmak mindenre nevelnek, csak hímsovinizmusra nem. Szerintem te ezt a fogalmat összetéveszted a férfigyűlölettel - abból van bőven.

TrollEdomer 2018.07.06. 14:54:28

@Mia and me: A normális fiúk egy jelentős része attól szenved mostanság, hogy nem tanulja meg gamet, pozitív férfimintákat.

Aurelius Respectus 2018.07.06. 15:14:10

@Mia and me: A tibetológia teljesen ártalmatlan dolog, én az egyetemek balos tenyészeteit számolnám fel, a szociológia, esztétika, filozófia szakokat és kutatóintézeteket.

Mia and me 2018.07.06. 17:35:32

@Deansdale: de én nem a nyugati társadalmakban élek hanem egy újfeudális "dakota"keresztény társadalomban.

Lehet hogy svédországban nem nevelnek hímsovinisztán, de magyarországon többnyire olyan az uralkodó "társadalmi elvárás" mindkét nem felé.

@TrollEdomer: valóban, ugyanis nem nagyon van pozitív ffiminta, nincs védelmező, óvó, értéket sugárzó, erős (nem erőszakoskodó), határozott (nem leugató) minta.

A férfi oldal kifacsart mintái vannak csak, és a nőknél is sok kifacsart, túlzott minta. Általában két fél-lény találkozik egymással és nem két különnnemű de egész és felnőtt ember.

Mia and me 2018.07.06. 17:41:51

@Aurelius Respectus: jaja. végülis a filozófusok jöttek rá először hogy a föld gömb alakú pusztán gondolati úton...

TrollEdomer 2018.07.06. 17:42:17

@Mia and me: ahogy elnézem neked a biológia a hímsovinizmus :p

Ja egy csicska országban ahol hagyják hogy arabok ezerrel erőszakolják nőket ott nincs hímsovinizmus

TrollEdomer 2018.07.06. 17:43:42

@Mia and me: nem vagy képben.
Nem gondolati úton jutottak el oda hanem megismételhető kísérleti eredmények által

Aurelius Respectus 2018.07.06. 17:50:44

@Mia and me: A filozófusoknak sok bajt köszönhetünk, a jakobinizmus, a marxizmus és a kultúrmarxizmus is a szellemi termékük.

Mia and me 2018.07.06. 17:57:11

@TrollEdomer: te bemondod a telóba a hsz-ást és az pötyögi be hogy sosincs se írásjel se névelő ? :)

Nem kötekedés, csak ezt a mondatot már így vesszők meg névelők nálkül tényleg nem értem.

Mia and me 2018.07.06. 17:58:57

@TrollEdomer: Arisztotelész meg Platón abból következtette ki hogy a föld gömb alakú, hogy az (a gömb) a legtökéletesebb forma.

De lehet hogy keverem, már rég tanultam filozófiát ;-)

Mia and me 2018.07.06. 18:01:46

@Aurelius Respectus: meg sok egyéb más....

Ennyi erővel az összes vallás, az összes művészet is tök felesleges (vagy akár árt is) ....

Hajrá 12. szín...

TrollEdomer 2018.07.06. 18:06:16

@Mia and me: az szart sem ér, hogy szerintük gömb a tökéletes, az számít, hogy méréseket végeztek és az alapján megbecsülték Föld sugarát. A valódi megismételhető eredményeket produkál. Ezért gázak áltudósok kuruzslók akik ezt nem teljesítik. Pl Trianon gyász kapcsán arról beszélnek milyen gáz az áldozatmentalitás, az fel sem merül bennük, hogy femcsik BLMesek esetén is az

TrollEdomer 2018.07.06. 18:07:04

@Mia and me: az szart sem ér, hogy szerintük gömb a tökéletes, az számít, hogy méréseket végeztek és az alapján megbecsülték Föld sugarát. A valódi megismételhető eredményeket produkál. Ezért gázak áltudósok kuruzslók akik ezt nem teljesítik. Pl Trianon gyász kapcsán arról beszélnek milyen gáz az áldozatmentalitás, az fel sem merül bennük, hogy femcsik BLMesek esetén is az

Aurelius Respectus 2018.07.06. 18:24:24

@Mia and me: Néhányat nem ártana betiltani, én személy szerint, az iszlámot, a hit gyülekezetet és a szcientológiát simán betiltanám.

Aurelius Respectus 2018.07.06. 18:26:21

@Aurelius Respectus: A modern művészeteknek pedig nem adnék egy fillér állami támogatást sem.

Mia and me 2018.07.06. 20:24:32

@Aurelius Respectus: ami jó vagy szép vagy elgondolkodtató.. .annak nem is adnak :)

2018.07.06. 21:12:51

@Miad and me: @TrollEdomer:
Onnan gondolták a görögök, hogy a Föld gömb alakú, hogy a tengeren a horizonton feltűnő hajóknak először az árbóca látszik mindig.
Másrészt meg a Föld árnyéka mikor a Holdra vetül, mindig körív.
Meg még egy volt, hogy az egyes égitestek ugyanabban az időpontban különböző helyen megfigyelve különböző magasan látszanak a horizont felett.
Szóval azért megfigyelésekből következtettek de nem akarták bizonyítani, vitatkozgattak, logikázgattak.
Inkább természet filozófia volt talán, a mennyiségi leírás, kísérletek Galilei meg Newton óta vannak. Ill. még talán először Kepler a bolygó mozgásokra, pont most olvastam ezeket.

Mia and me 2018.07.06. 23:48:23

@kiknekX: :)

google a barátunk, most nem túrtam fel az egyetemi könyveimet...

Nem Artisztotelésre gondoltam - hanem rá - ez nagyon megragadt hogy a gömb a legtökéletesebb :) :) - amit valóban igazoltak megfigyelésekkel is, de az "alapgondolat" csak elméleti oldalról kiötlött volt
:

"A püthagoreus csillagászok (pl. Hérakleidész, i. e. 390 k. – i. e. 322) minden égitestet, így a Földet is, gömb alakúnak vettek, mert szerintük – nyilván teljes szimmetriája miatt – a legtökéletesebb mértani test a gömb. Nézetüket alátámasztotta az az észrevételük, hogy a Hold világos oldalának határvonala mindig körív, tehát a Hold gömb alakú. Ha pedig ez így van, akkor a többi égitest és a Föld is ilyen lehet."

VT 135 2018.07.09. 21:48:16

@Frederick: "a Férfihang már jobboldali, konzervatív emberek száján is szitokszó. Ja, erősödik, a büdös francokat!"
Én már a Férfihangon is elmondtam n+1-szer, h lehet a végtelenségig a virtuális faszt verni férfiként és arról álmodozni, h mekkora bátorsággal, mekkora tetteket hajtunk végre az interneten szájtépéssel - de ezzel csak az ÖNÁMÍTÁS nevű, világszerte közkedvelt hobbit űzzük magasabb szinten. Változást csak a fizikai világban, valós, fizikai cselekedetekkel, összefogva, együttműködve, vezetve és követve, férfiként, a feminizmus által már nem agymosott nők támogatásától kísérve lehet elérni. Vagy tököt növesztünk, vagy jönnek majd olyan kultúrák, ahol még megvan a maszkulinitás. Ennyi.

VT 135 2018.07.09. 22:02:34

@Mia and me: "hanem az egész társadalom minden gyereknek kb 2 éves kortól."
Mire gondolsz?
Hogy lassan a fiúk 50%-ának nincsen semmilyen hiteles férfimintája?
Vagy arra, hogy egyre-másra derül ki a pszichológiai kutatásokból, hogy azok a férfiak, akik nőket erőszakolnak, vagy egyéb módon ellenségesek a nőkkel, lődözve ámokfutnak, szinte mindig egy elnyomó, férj/apa nélküli anyának a fizikai-verbális erőszak-uralma alatt nőttek fel?
Te tényleg úgy tűnik átmentél vadliberálisba... :(
Mesélj még, de tényleg! Az, h minden mocskolódás, semmibe vevés, kasztrálás ellenére a férfiak többsége lovagias (lenne) a nőkkel, h ha egy nő kér segítséget, sokkal nagyobb eséllyel kapja meg, mint egy férfi, hogy a nemi erőszakot a társadalom 99,9%-a elítéli és drasztikus büntetések sújtják az elkövetőket, holott ez a bűntény minimális arányú a többihez képest és fokozatosan tovább csökken. Ja nem, elfelejtette: csak a nők megerőszakolását ítéli el a társadalom - a férfiak, pl. börtönökben való megerőszakolását teljesen rendben valónak tartja...
Na mindegy, nálad úgy látszik tényleg teljesen elmentek a Feminista-szigetekre nyaralni, akkora zöldségeket sikerült kiadnod magadból...

Mia and me 2018.07.09. 22:45:50

@VT 135: "Mire gondolsz?
Hogy lassan a fiúk 50%-ának nincsen semmilyen hiteles férfimintája?"

Ez igez, ez viszont nem mond ellent annak hogy ami van minta az viszont egy klasszikus alá-fölérendelésen alapszik. (és igaz hogy van amikor egy nő lesz fölérendelt néha, de alapjaiban egy ffiaknak "kiépített" világban élünk- és nagyon kevés helyen vagy területen van tényleg egyenjogúság)

"Vagy arra, hogy egyre-másra derül ki a pszichológiai kutatásokból, hogy azok a férfiak, akik nőket erőszakolnak, vagy egyéb módon ellenségesek a nőkkel, lődözve ámokfutnak, szinte mindig egy elnyomó, férj/apa nélküli anyának a fizikai-verbális erőszak-uralma alatt nőttek fel? "

Örülök hogy kiemelted az elnyomó erőszakos anyát, de érdekes módon sosem látom ezekben a magyarázatot vagy a számonkérést, hogy hol volt az APA, hogy a "nincs" mintája helyett valami alternatívát mutatott volna az elnyomó anya helyett/mellett ?

" h ha egy nő kér segítséget, sokkal nagyobb eséllyel kapja meg, mint egy férfi,"

Tévedés. Csak akkor ha szép/csini.
Ha nem akkor rosszabb esélyei vannak mint egy átlagffinak.
A segítés, előnyben részesítés nemtől függetlenül a szépeknek, csiniknek "jár". :).

" hogy a nemi erőszakot a társadalom 99,9%-a elítéli és drasztikus büntetések sújtják az elkövetőket, holott ez a bűntény minimális arányú a többihez képest és fokozatosan tovább csökken."

De mivel nemi erőszakot is és más bűntényt is statisztikailag ffiak követnek el gyakrabban, ezt a többi ffival kellene megbeszélnetek.

" Ja nem, elfelejtette: csak a nők megerőszakolását ítéli el a társadalom - a férfiak, pl. börtönökben való megerőszakolását teljesen rendben valónak tartja..."

szintén a ffiak követik el - csak épp mivel ott csak ffiak vannak- ezért ellenük. Mivel a "társadalom" felét mégiscsak a ffiak alkotják... így ha szerinted a börtönökben való erőszakot a társadalom helyénvalónak tartja, akkor ezek szerint a ffiak helyénvalónak tartják ezt. (egyébként nem hiszem h helyénvalónak tartja a társadalom, legfeljebb a "börtöntársadalom" veszi ezt természetesnek -de mivel zárt rendszer, nyilván aki kint van nem fog nagy erőkkel küzdeni ellene, amíg ő maga nem érintett)

Aurelius Respectus 2018.07.10. 01:18:08

@VT 135: Tévedés, a propaganda a legfontosabb, saját igazunk elterjesztése a köztudatban, a nyugati marxisták is ezt tették az elmúlt 50 évben és ma ők vannak hatalmon minden szférában, csak a Férfihang sajnos nem túl olvasott oldal.

TrollEdomer 2018.07.10. 08:45:22

@Mia and me: Mintha az alá fölé rendelés helytelen lenne. Egyébként nők verbális képességeit figyelembe véve, ha férfi nem fölérendelten indul, biztos hogy végére papucsférj lesz.

TrollEdomer 2018.07.10. 09:42:35

@Aurelius Respectus: Mondjuk ahogy elnézem, kormánypárti sajtó mostanság jól rászállt genderre, az jó hír.

Papírsárkány 2018.07.10. 13:39:14

@-JzK-: Próbálom elképzelni a sajtómunkás arcát, amikor nem a megszokott "jajdehogyisméltóságosuram, mink kérem ezt itt ellenezzük, fel is jelentjük-kirúgjuk-megöljük aki írta" választ kapta :)

Deansdale 2018.07.10. 14:31:44

@-JzK-: Ember, minek jársz te ilyen agyhalott libsi weblapokra? :)

Deansdale 2018.07.10. 14:44:50

@-JzK-: A második linked mondjuk érdekes, már annak aki tud annyira angolul hogy megnézze a csákó youtube videóit. Vannak nagyon jó meglátásai, annak ellenére hogy bizonyos kérdésekben reménytelenül balos és felül a konzervatív-ellenes propagandának. Ilyen az, amikor egy klasszikus liberális aki baloldalinak érzi magát nem tud sehová em kötődni, mert látja hogy a modern baloldal egy rakás szar, de a jobboldal ellen meg be van oltva gyerekkorától, elhitte a dajkameséket hogy az a gazdag elnyomók és nácirasszisták pártja akik szegény kisebbségiek vérével töltik fel az úszómedencéiket.

Mia and me 2018.07.10. 16:42:06

@TrollEdomer: az alá-fölérendelés helytelen.
A nő meg a ffi egy fajta, csak kétnemű. Azaz kiegészítik egymást, egyik ebben másik abban "jobb", üdvös ha kialakulnak azok a dolgok hogy melyik miben döntőképesebb, és a másik ezt belátja- természetesen oda-vissza. Felemásan nem működik. Olyan nincs hogy egyik a másik fölött áll. Ill. van, de az akkor nem kapcsolat, nem együttműködés, és nem válhat sosem egészséges jól működő "családdá".

Aurelius Respectus 2018.07.10. 17:49:08

@TrollEdomer: Pont ezt akartam mondani, hogy nem kedvelem a Fideszt, de kommunikációs téren volt néhány ügyes húzásuk, például a migráció kérdésében közönyös magyarokat sikerült átnevelni néhány év alatt migrációellenesnek.

TrollEdomer 2018.07.10. 17:57:47

@Mia and me: ez már évezredek óta így van. Családi ügyekben nő szava számít többet, házon kívül férfié

VT 135 2018.07.10. 17:58:08

@don Fefinho: "Nincs mese, be kell lépni a téeszbe."
Lehet, h viccből mondtad, de nagyon is fején találtad a szöget! Igen: be kell lépni a szövetkezetbe - szövetkezni kell, ha túl akarunk élni! A civilizációt sosem öntörvényű, mindenkit leszaró individuumok építették fel, hanem rend, struktúra, szervezés, vezetők és együttműködés mentén. EZ férfi esszencia - a "magányos farkas" az meg az egójába szorult, szellemi-lelki kisgyerek-kamaszkorban rekedt, szánalomra méltó férfikezdemény.

VT 135 2018.07.10. 17:59:32

@VT 135: Tőlünk nyugatabbra amúgy, ahol a szocializmusban nem kényszerítették az embereket egy mesterséges keretbe, a legtermészetesebb dolog a termelő szövetkezet! Így nem kell mindenkinek minden gépet megvennie, sokkal jobban tudják a piacon érvényesíteni az érdekeiket, stb. Biztos ők a hülyék. :)

VT 135 2018.07.10. 18:03:21

@Mia and me: Szeretnék kérdezni tőled valamit: szerinted azzal, hogy a társastáncban a férfi vezet, a nő pedig követő, ezzel alá-fölérendeltségi viszony van? Az alá-fölérendeltségi viszony automatikusan elnyomatást, diktatúrát jelent? A kapitány elnyomja az elsőtisztet, meg az összes többi tengerészt? Ha elmegyünk kirándulni és van egy túravezető, akkor ő elnyomja a túra többi tagját? Ha a háztartást, otthont a nő vezeti, akkor ő elnyomja a férfit?
Táncoltál már valaha társastáncot (úgy, h nem te vezettél)? Ugyanis a társastánc tökéletesen lemodellezi a férfi-női (és család) viszonyt.

VT 135 2018.07.10. 18:06:38

@Deansdale: "Ember, minek jársz te ilyen agyhalott libsi weblapokra? :)" - néha szórakoztatóak. :) Az elmebajukon meg nem kell felhúznunk magunkat. Emellett tény, h valamiért a libsi "újságírók" sokkal viccesebben, frappánsabban tudnak írni akármiről, mint a jobboldali társaik. Néhány kivétel van, pl. Aristo, de a trend akkor is ez. A 444-en néha érdekes a geekz részleg is. Meg ha mégis sikerült felcsesznünk az agyunkat, akkor beszállhatunk a dühöngőbe (komment) és oszthatjuk az észt. :D

VT 135 2018.07.10. 18:08:28

@VT 135: A mai napig röhögök, ha eszembe jut pl. hogyan tálaltak egy mínuszos búlvárhírt, h egy indiai vonaton egy kígyót találtak.
"Utas fogta meg a dzsakartai vonaton ámokcsúszó kígyót"
Vigyázó szemünket vessük az indonéziai Dzsakartára, a globális felmelegedésnek hála, talán meg a magyar vasúton is lesz hasonló jelenet.

Egy csúszómászó rejtőzött el az egyik szerelvényben, amely miatt leállították a vonatot, és a rendőrség is kiszállt. Ám a lábatlan állattal nem nagyon tudtak mit kezdeni.

Szerenécsre egy utas értett a kigyófogáshoz és egy egészen laza mozdulattal előkapta, és agyoncsapta a feltehetően jegy nélkül utazó állatot. A technikának hála, egy másik utas videóra rögzítette a jelenetet, íme"

Mia and me 2018.07.10. 19:29:02

@TrollEdomer: erről beszélek, hogy már nem teljesen. Van amelyik nő jobb érdekérvényesítő kifelé, és jobban átlátja világot, a család összességének jobb döntést tud hozni - és van olyan ffi, aki jobban tudja összatartani a családot, vagy a napi dolgokat koordinálni.
Ha az évezrdes "szerepek" szerint adjuk meg a döntési jogokat, akkor egyre élesebb szakadék lesz a "családapa" státusza szerint a családok között (ez az évezredes minta - "apák bűnét a fiú fizeti meg", "beleszületsz a kasztodba" stb.)- ha meg a két összekerülő ember megismeri egymást és tényleg egyenrangú félként viselkednek egymással, akkor a mindennapokban fél-egy év alatt kiderül, hogy melyik fajta szerepben kinek jobb a döntési képessége.

@VT 135: "Az alá-fölérendeltségi viszony automatikusan elnyomatást, diktatúrát jelent? A kapitány elnyomja az elsőtisztet, meg az összes többi tengerészt?"

Nem feltétlenül, de a szituban akár benne van hogy igen. Ahhoz egyenrangú félként kell tekinteni a vaamilyen szempontból "aládrendeltekre" hogy meghalld és mérlegeld amit ők mondanak/észlelnek. A döntés persze a kapitányé, de ha süket a többiekre, akkor úgy lehet járni mint a Titanic.

" Ha elmegyünk kirándulni és van egy túravezető, akkor ő elnyomja a túra többi tagját?"

Ha minden téren az ő szava dönt - abban a váratlan helyzetben is, amiben ő még nem volt, de az egyik mezei túrista már igen, és tud rá megoldást....- nos akkor igen.

"Ha a háztartást, otthont a nő vezeti, akkor ő elnyomja a férfit?"

Ha nem a nő akarja vezetni és mégis neki kell tennie, akkor a ffi nyomja el a nőt ;-) :D

TrollEdomer 2018.07.10. 19:36:39

@Mia and me: Ez azért nem túl valószínű, de ha mégis, akkor olyan partnert kell találni, akivel ez működik, ezért ne neveljék félre az összes többi fiút.

A Titanic os példád nagyon rossz, ugyanis kapitánynak semmi szerepe nem volt balesetben, ébren sem volt akkor. Azért kellett úgy sietni, mert kevés szenük volt, annak egy része is égett, nem nagyon fért bele ebbe a gyorsítás lassítás.

VT 135 2018.07.10. 21:19:51

@Mia and me: Örülök, h megértetted és, még ha indirekten is, elismerted, amiről beszéltem. Az, h mi is lehet...nos: a késsel lehet vágni, nagyon hasznos, nélkülözhetetlen eszköz az életünkben. Lehet vele szúrni, ölni is - akkor dobjuk ki és tiltsuk be az összes kést?

"a mindennapokban fél-egy év alatt kiderül, hogy melyik fajta szerepben kinek jobb a döntési képessége." - Mégis, szerinted mi lehetett az oka, h sok(száz?)ezer éven át fennállt és sikeresen működött a férfi-női szerepes családmodell és munkamegosztás? És amióta modernség van, meg önmegvalósítás, meg feminizmus és sikerült ezt szétverni, azóta semmi sem működik, a családok szétesnek és tele van a világ boldogtalan, magányos emberekkel és 41 feletti, gyereknélküli nőkkel... Hiába próbálod az egészet összekutyulni: a szerepek nem véletlenül alakultak ki - mivel biológiailag is teljesen különbözőek vagyunk, amellyel párhuzamosan szellemileg-lelkileg is, ez önmagában magával hozza azt, h eltérő szerepekben vagyunk jók. Ez nem zárja ki - sőt nagyon fontos! -, nőként megélni az Amazon/Bölcs Boszorkány korszakot is. Megélni, h nőként képesek vagytok harcolni, fejeket vágni, függetlenként mindent megoldani. Aztán beleunni, belefáradni, "belehalni" - és bizonyos mennyiségű szenvedés után továbblépni a Hölgy -> Királyné korszakba. Fontos ez, hiszen, ha nem lenne meg ez a korszak, akkor mindig ott lenne a "mi lett volna ha" vágya. De ha ez a vágy kiégett, már könnyű lesz belesimulni a harmónikus, valóban női szerepekbe.
Ugyanígy férfiként is fontos a Vándor korszakban felfedezni a lágy, befogadó, feminim oldalunkat. De férfiként is van tovább: a "vad" férfi, ahogy Richard Rohr írja A férfi útja c. könyvében, illetve Lovag -> Király, ahogy a Joós István-i korszak ábrán szerepel. Ajánlom egyébként is figyelmébe mindenkinek Joós István írásait, videóit. Nem tesz csodát, de a világkép, amit közvetít, az egy koherens, érthető poszt-feminista, gyakorlatilag Red Pill világkép. (Bár ő nem így nevezi, ez csak az én jellemzésem. :) )

VT 135 2018.07.10. 21:27:09

@Mia and me: Idéznék a bloggazda egyik írásából:

deansdale.blog.hu/2016/03/09/nemi_szerepek_215/

"A csúnya gonosz hagyományos nemi szerepekben mindenkinek elég volt 1 területen sikeresnek lennie, és máris flottul mentek a dolgok. Mindenkinek világos volt, hogy mik és mekkorák az elvárások, valamint hogy miket lehet azok teljesítéséért cserébe elvárni. Egy ilyen rendben az egyébként nem túlságosan egetverő képességekkel megáldott emberek is lehettek sikeresek, mert végtelen számú minta és példa volt előttük, amit nem volt nehéz követni. Lehet, hogy egyeseknek ez nem elégítette ki az önmegvalósító igényeit, ugyanakkor fix sikerélményt kínált és mindenkinek megadta a lehetőséget mások tiszteletének, megbecsülésének kivívására.

Manapság mindenkinek több fronton kell helyt állnia, ami - mily meglepő - sokkal nagyobb lelki-szellemi terhet ró az emberekre. Annakidején szétosztottuk a feladatokat kétfelé - ma mindenki egyszerre csinál mindent. Akkora hülyévé váltunk, hogy egy manufaktúrás rendszerről visszaálltunk egy céhesre, amivel úgy lerontottuk az életvitelünk hatékonyságát, hogy még a technológiai fejlődés ellenére is sokkal többet stresszelünk és sokkal kevésbé érezzük sikeresnek magunkat, mint ükszüleink. Minél többféle elvárásnak kell megfelelnünk, annál valószínűbb, hogy lesz olyan amiben nem vagyunk érdekeltek vagy tehetségesek, és máris jöhetnek a kudarcok meg az önértékelési problémák."

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.07.11. 12:01:20

@Frederick: "A lobbizás az iránt, hogy Orbán vegye fel a kesztyűt, és számoljon le a kulturmarxistákkal. Nagyon furcsa ilyet az én számból hallani, leginkább, hogy továbbra is vannak ellenérzéseim"

Nem furcsa, tekintve hogy ez az egyetlen reális elképzelhető út a jövőre nézve. Más esély nincs.

KalmanBlog 2018.07.11. 15:36:07

@Sipi81:
Ránéztem az oldaladra, egész ígéretes dolgok vannak rajta, meg fogom nézegetni. (A JavaGC-s téma jó mély, látszik, hogy nem újszülött csirke vagy a témában :-) )

Két megjegyzésem van:

"Az oldal megtekintéséhez minimálisan 1024x768-as felbontás szükséges" - abkal jön fel, pedig sokkal nagyobb a moncsim. (Firefox 61.0 (64-bit) Mozilla Firefox for Ubuntu)

Kikapcsolt JavaScripttel szürke "védőfólia" van a tartalmon, pedig szerintem bőven értelmes lenne az oldal JS nélkül.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.07.11. 22:31:40

@KalmanBlog: Örülök, ha tetszett. :-) Jelenleg is három cikk van készülőben ezért is nem nagyon írok hozzászólásokat blogokba meg nem is igazán olvasom őket. A szabadidő sajnos véges. :-)

Felbontásos hibajelentést kösz, meg fogom nézni, csak ezen a gépen itt se Ubuntu nincs se FF, de majd egyik kollégát megkérem hogy nézzen rá, jön-e nála.

Jól látod hogy nagyrészt plain html az egész de vannak olyan funkciók és aloldalak amikhez kell rajta a JS. Ezzel kapcsolatban nem te vagy az első aki kifogásolja, de szerintem 2018-ban a JS már nem luxus, a legtöbb weboldal használja. Ami nagyobb baj sajnos az az, hogy nincs mobilos nézet, de mivel a cikkek fix tördelést használnak (ezért is készült anno a felbontásos hibaüzenet), ez eléggé megoldhatatlan. A mobil nem az összetett és hosszú cikkek olvasására lett kitalálva, úgyhogy egyelőre hagyom is az egészet, marad így. Jobban érdekel a cikkek írása mint az oldal farigcsálása, hogy mobilon is élvezhetően menjen.

Mia and me 2018.07.11. 22:33:36

@VT 135: "Manapság mindenkinek több fronton kell helyt állnia, ami - mily meglepő - sokkal nagyobb lelki-szellemi terhet ró az emberekre."

Mily meglepő :), kezdjük érteni egymást.... legalébb egy kicsit. :)

Viszont a "több front" nem azt jelenti hogy összekutyultuk vagy szétosztottuk még bonyolultabban a feladatokat (mint ahogyan eddig milyen egyszerű volt), hanem hogy ténylegesen a világ az emberekre (függetlenül hogy nő v ffi) sokkal sokkal több szerepet, kihívást, feladatot tukmál rá, ha be akar illeszkedni a társadalomba. Tehát mint a nőnek mind a ffinak többféle dolognak kellene megfelelnie mint aminek ketten megtudnak. Ezért kellene "MI"ként működni, és a sok dologból kiválasztani hogy "Mi" minek akarunk megfelelni , és azokból meg egyesével a feladatokat leosztani úgy hogy aki jobb benne, függetlenül attól hogy évezrdesen ez ffi feladat volt vagy női. Mert a hagyományos dolgokon kívül van egy halom, ami eddig nem volt senki szerepe, vagy az intézőé volt, vagy a rabszolgáé, vagy a 3. cselédé, vagy a család könyvelőjéé... stb. amit most atomizélt világunkban első körben a két embernek kell megoldania, aztán ha van gyerek és nagyobbodik akkor őt/őket is bevonva, szintén képességeiknek ill. az ő tudásuknak megfelelően.

" Mégis, szerinted mi lehetett az oka, h sok(száz?)ezer éven át fennállt és sikeresen működött a férfi-női szerepes családmodell és munkamegosztás? "

az okok között szerepel az is hogy évezredeken keresztül a család inkább volt gazdasági közösség és "munkaerőtermelő" egység (legyen sok gyerek dolgozni a földeken, stb,)- mintsem érzelmi közösség. A nőknek és ffiaknak a "sikeres működés" többnyire egy kényszerű igavonás volt, az hogy "felosztott" szerepek szerint, még nem tette "boldoggá" vagy örömtelivé a létet. A gyerekek még 150 éve is majdnemhogy fogyóeszközként szerepeltek a paraszti családban, kb. db db szintjén. Szóval a "sikeres" azért még nem jelent feltétlenül megfelelőt vagy boldogat - tök midnegy meddig "állt fenn" az a modell.

KalmanBlog 2018.07.12. 02:22:13

@Sipi81:

Végigolvastam a cikket, nagyon király, sok új infó is volt benne, pedig foglalkoztam már a GC témával sokat.

Ebbe azért belekötnék:

"és végül: a finalize() egyáltalán nem biztos, hogy valaha is meghívódik, hiszen nincs garancia arra, hogy az adott objektumot a GC fel fogja szabadítani az alkalmazás vagy a JVM életciklusa alatt

Ha azonban van egy referencia sorunk, akkor ezek a problémák nincsenek."

Szerintem ez a probléma referencia sorral pontosan ugyanúgy működik. Sőt, a harmadik pont is hasonló a referencia sorokkal, mint finalizerrel.

Na de ez itt tényleg offtopic :-)

KalmanBlog 2018.07.12. 14:29:54

@-JzK-: Ezt lopom :-)

Mai Demokrata címlapon van ez a cikk: demokrata.hu/hir/belfold/magyarorszag-vilag-egyik-legbiztonsagosabb-orszaga

"Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa"

Erről az jut eszembe, hogy sajnos ennek nem az az oka, hogy olyan rettenetes nagy volna a rend itthon, hanem hogy a hagyományosan biztonságos helyek a diverzitásnak köszönhetően jócskán lecsúsztak.

Emlékszem gyerekkoromban olyanokat meséltek a felnőttek - és nehéz volt elhinni - hogy nyugaton nyaralva ottfelejtették a pénztárcájukat valahol egy egész napra, és mikor este visszamentek természetesen a helyén volt. Innen indultak, alig 30-40 évvel ezelőtt.

Frederick 2018.07.12. 14:35:54

@-JzK-: @KalmanBlog: @Sipi81: @Aurelius Respectus: @Deansdale:

Már megint rasszizmus-botrány, meg bántsák a cigókat. A téma: legyen-e kizárólag cigányokból álló cserkészcsapat? Az külön vicces, hogy kifejezetten szegregációs ötlettel állt elő egy liberális, magát integráció-pártinak nevező alter iskola (amelybe csak cigányok járnak), és amikor azt egy integrációpárti cserkészszervezet (melyben egyaránt vannak magyarok és cigányok) visszautasította, mert szerinte túl szegregált a koncepció, akkor megkapta mint az alter iskolától, mind a ballib iskolától a rasszista vádat. Én már ki sem ismerem magam a témában. Most akkor ki a szegregációpárti, és ki az integrációpárti? Mindegy, mindenesetre megint rassziztáznak a progresszívok.

pestisracok.hu/aljas-hazugsaggal-probalja-lejaratni-az-ellenzeki-media-a-magyar-cserkeszszovetseget/

Mia and me 2018.07.12. 14:53:50

@KalmanBlog: "hogy nyugaton nyaralva ottfelejtették a pénztárcájukat valahol egy egész napra, és mikor este visszamentek természetesen a helyén volt. Innen indultak, alig 30-40 évvel ezelőtt"

:D
mi meg onnan indultunk hogy emlékszem apámnak volt az a mondása, hogy "ami nincs lebetonozva- azt viszik -sőt ami le van, azt is" - ... és eltelt 30 év ... és most is ugyanott tartunk... ;-)

KalmanBlog 2018.07.12. 15:08:38

@Mia and me: Viszont legalább nem basznak meg fényes nappal akaratod ellenére, ezért a legbiztonságosabbak között vagyunk. Ez is valami.

Aurelius Respectus 2018.07.12. 15:35:16

@Frederick: Szerintem nem rossz ötlet amúgy a csak cigányokból álló csapat, ha ezt igénylik.

Aurelius Respectus 2018.07.12. 15:37:11

@KalmanBlog: Ebben igazad van, beengedték a sok migránst, itt az eredmény, nálunk is elég rossz a helyzet a cigányok lakta részeken.

Frederick 2018.07.12. 16:12:46

@Aurelius Respectus:

"Szerintem nem rossz ötlet amúgy a csak cigányokból álló csapat, ha ezt igénylik."

Jó, persze, joguk van megfogalmazni egy ilyen igényt. (Meg egy cigány cserkészcsapat szerintem sem akkora gáz. Láttam én már cigány kőműves- és favágóbrigádot is.) Ami nekem problémás, az a rasszistázás, méghozzá egy olyan ügyben, ahol nyoma sincs rasszizmusnak. Mindegy, ezzel még inkább hozzájárultak a cigány-magyar ellentét elmélyüléséhez. Ki tudja? Talán ez is volt a szándék.

Mia and me 2018.07.12. 22:00:53

@KalmanBlog: viszont ez is 30 éve is így volt ....

som tam 2018.07.13. 13:05:52

@Aurelius Respectus:
Ez szerintem nem annyira migrans kerdes, illetve nem lehet leegyszerusiteni erre. Peldaul az Emiratusokban sokkal tobb a migrans, mint a helyi, es megis a vilag talan legbiztonsagosabb orszaga. Csakhogy ott szigoru a rendfenntartas. Eloszor is a helyi populacio nem veszelyeztetett, mert az expatoknak 65 eves korban el kell hagyniuk az orszagot, hacsak nem sajat tulajdonu ceguk van, ami igazabol maximum 49%-os tulajdoreszt jelenthet. Persze gyakorlatban a helyi tulajdonosok jo resze csak nevlegesen van benne a cegekben valami eves juttatasert. Igy a kulfoldiek dolgozhatnak sajat joletukert, es az orszag hasznara valnak. Utana mehetnek haza, mindenki jol jart. Aztan ha valami gazosat csinal valaki, repul, de csak nemi bortonben toltott ido utan. Ha peldaul ket ember osszeverekszik, mindkettonek annyi, fuggetlenul, ki kezdte. A taxis nem tartja meg a kocsiban hagyott penztarcat, sem a benne levo penzt, mert huzhat haza Pakisztanba, ha kiderul. Innen jut eszembe, hogy a taxisok megregulazasa is csak szandekon mulik. Benne van a GPS a kocsiban, a kozpontban pedig nyilnvantartjak az utvonalakat. Nincs atveres. Ott felejtesz valamit a kocsiban, elfelejted az azonositojat, masnap bemesz a kozpontba, ott megnezik, ki jart azon az utvonalon, felhivjak a sofort, o meg atadja neked a cuccodat. Olyan egyszeru! Ma mar nem nagy dolog ilyen rendszert kiepiteni. A nok meg nyugodtan setalhatnak az utcan egyedul az eiszaka kellos kozepen. Nem azert, mert az eh s muszlim ferfiak nem olyanok, hanem mert a csaladtol tavol ket evig ott dolgozo melosok a szallasaikon vannak, amik kivul vannak a varosokon. A muszlim tudja, hogy muszlimot csak kokemeny rendfenntartassal lehet kezelni. Ez csak politikai akarat kerdese.

som tam 2018.07.13. 13:07:47

@som tam:
Tanulhatnank toluk eszszeruseget...

Aurelius Respectus 2018.07.13. 16:46:37

@som tam: Igen ők megtehetik, mert nincs demokrácia, Európában öt perc alatt ott lenne 10 jogvédő, akik megtámadnának minden ilyen rendelkezést.

som tam 2018.07.13. 18:51:42

@Aurelius Respectus:
Ezzel nem tudok egyeterteni. Egy demokratikus orszagban az allampolgarok dontenek, nem a jogvedok. Ha otthon demokracia lenne, akkor megkerdeznek az allampolgarokat, mit szeretnenek. Szerinted mit valasztananak? Az emiratiak szinte egytol egyig egyetertenek ezzel a szabalyzassal. Ennek nem sok koze van a demokraciahiz, inkabb a helyi szabalyzashoz. Nem a jogok milyensege teszi a demokraciat, hanem a meghozataluk modja.

Deansdale 2018.07.13. 19:00:21

@som tam: A helyzet az, hogy az araboknál nincs meg az a külföldről pénzelt globalista sáskahad ami a nyugati demokráciákat belülről rágja szét. Ott tökéletes egyetértés van arról hogy mi a normális - nálunk emberek ezrei élnek abból hogy az itteni normalitást támadják és rombolják.

A döntéseket meg a kormány hozza, a népnek semmi köze azokhoz. Pont ez a baj. Sőt, ha egy kormány egy kicsit közelít a népakarathoz azt a környező kormányok megtámadják, hiszen az populizmus, ami mint tudjuk szinte már nácizmus!

som tam 2018.07.13. 19:21:18

@Deansdale:
Igen. Ezert sem beszelhetunk demokraciarol. Kozvetlen demokraciaban tobb eselye lenne az ilyen kezdemenyezeseknek. Teljesen nyilvanvalo, hogy nem demokratak vezetik az EU-t.
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10967168/Jean-Claude-Junckers-most-outrageous-political-quotations.html