HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Miért fontos a genderkurzus a progresszíveknek

2018.08.11. 12:05 Deansdale

...azért, mert némi "külső" segítséggel kevés ember is óriási rombolást tud véghez vinni a társadalmainkban. Ilyesmiről írtak már sokan, de a köztudatba sosem jutott el, és úgy sejtem az én cikkem sem fogja meghozni ezt az áttörést, dehát tegyen meg mindenki amennyit tud, aztán bízzunk a felsőbb hatalmakban, hogy ez elég lesz.

Leírom röviden, hogy mi zajlik jelenleg a nagyvilágban, illetve ott már 1-2 évtizede, és ami hozzánk épp most szeretne betörni. Az üzleti világban vannak nagyhatalmú emberek, akiknek a szavára sokan hallgatnak. Szándékosan nem említem Sorost, illetve így most már igen, de nem rá kell gondolni, hanem bankigazgatókra, médiacégek tulajdonosaira, ésatöbbi. (Ezek általában zsidók, de ez most nem mellékes.) Amikor egy cég eléggé kinövi magát, és kibontakozik egy bizonyos hatalma a néptömegek véleményformálásában, akkor a cég vezetésébe, igazgatótanácsába az említett befolyásos emberek "tanácsainak" alapján bekerül néhány megbízható arc, akik aztán harcosan képviselik a progresszív ideológiai érdekeket a cégen belül - egyszerű nyugati példákkal élve ilyen a google/youtube-nál Susan Wojcicki, a facebooknál Sheryl Sandberg, az Apple-nél meg szinte az egész Board of Directors ez a kategória. Ezeknek általában az az első két dolga, hogy elterjesztik a cégnél az "inkluzív, multikulti és diverz vállalati kultúrát" (ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy kirúgnak minden konzervatívot), illetve leváltják a HR-osztály fejét, és onnantól az új alkalmazottak felvételénél már alapból kiszűrnek mindenkit, aki nem vérprogresszív. Így alakulhatott ki az, hogy a google-nál, facebooknál, twitternél, redditnél, stb. a durva progresszív túlsúly már a cég működését befolyásolja: kiiktatták az egészséges többpárti, diverz gondolatiságot tükröző kollektív lelkiismeretet, s immár a vállalat teljes hatalmával a hátuk mögött rágalmazzák, cenzúrázzák és támadják politikai ellenfeleiket. Ettől a ponttól a fentebb említett befolyásos oligarchák már a saját hadseregükként használják ezeket a cégeket, és koordinált támadásokat hajtanak végre a nem-progresszívek ellen, aminek legutóbbi és eddig legfeltűnőbb példája Alex Jones, az Infowars atyja, akit egyetlen nap leforgása alatt szinte teljesen kitöröltek az internetes létezésből. Nemcsak a milliós forgalmú youtube csatornáját törölték, az apple letiltotta a podcastjait, a facebook bannolta, és ezen kívül még több mint egy tucat helyről dobták ki, többek között az e-mail szolgáltatója(!). Erről csak nagyon hülyék vagy nagyon tisztességtelen emberek állíthatják, hogy nem a háttérből szervezett, célzott politikai támadás volt ellene, hanem csak épp most, véletlenül pont egyszerre döbbent rá 10-15 webes cég, hogy nahát, Alex Jones "megszegte a szabályzatukat". (Pl. a LinkedIn, amire Jones évek óta nem posztolt.)

(S épp most, ahogy a részleteket böngészem a neten, látom, hogy a twitter bannolta Gavin McInnes-t, aki az egyik leglágyabb arc az enyhén jobbos körökben, akire persze ettől függetlenül kórusban süvöltik a progresszívek, hogy náci.)

Lényegre visszatérve: ilyesmi nem történhetne meg, ha az oligarchák nem tudnák távirányítani az ilyen cégeket, ami pedig nem lenne lehetséges, ha azok nem lennének eléggé balra tolva. Az egésznek a kulcsa pedig pár ember a cégvezetésben, illetve még ennyi a cég személyzeti osztályán, akik aztán feltöltik a vállalatot értelmetlen semmirekellőkkel, akiknek egyetlen valódi dolga a közösségi médián okoskodni, hogy aki nem progresszív, az mind náci, és ezért nemcsak a cenzúrájuk indokolt, de a teljes elnyomásuk és ellehetetlenítésük, sőt, a megverésük és terrorban tartásuk is.

Ezért kell nekik a genderkurzus, meg az összes hasonló balos agyevő képzés és oktatás. A CEU-féle intézmények alig burkoltan kriptomarxista közgáz szakjairól kikerülnek az igazgatótanácsokba szánt tagok (a Sheryl Sandberg-ek), a hülyébbeknek futtatott, semmirekellő szakokról meg a siserehad, akiket föl lehet venni a cégek diverzitási osztályára körmöt reszelni és konzervatívokat gyűlölni. Ez a fentebb leírt okok miatt sokkal nagyobb súlyú dolog, mint első pillantásra gondolná a kedves olvasó. Egy-egy óriási közvélemény-befolyásoló erővel bíró céghez elég benyomni 2-3 vezéregyéniséget meg pártucat hasznos hülyét, és teljesen át lehet formálni a vállalat arculatát, azon keresztül pedig az egész világot. Elég csak arra gondolni, hogy a 4 nagy webes platform mennyire egyeduralkodó az internetes véleményformálásban: amit a facebook letilt, amit a google a keresőben hátrébb sorol, amiről a redditen és twitteren tilos írni, az az emberek 90%-ának nem is létezik.

És ennek konkrétan mérhető jelei vannak - az adatokat még nem néztem át, de számomra megbízható forrás állította, az internetes adatforgalom mutatóin egyértelműen látszik, hogy az elmúlt 3 évben a konzervatív/nacionalista források szűrése-tiltása 40-70%-os visszaesést hozott a látogatottságukban. Hogy ez hogyan működik azt pillanatok alatt meg lehet érteni egy egyszerű google kereséssel: beírja az ember hogy Trump, vagy valami aktuális hírről pár kulcsszót, és a találatok első 1-2 oldalán szinte kizárólag progresszív linkeket fog találni. Ugyanez megvan pepitában a twitteren, redditen is, és persze a fész is erre gyúr a maga eszközeivel.

Genderkurzus hiányában, de főleg a CEU nélkül, ezt az egészet sokkal nehezebb átnyomni egy ország, esetünkben Magyarország nagyobb cégein. Persze mi nem vagyunk annyira jelentősek, mint mondjuk a 4 webes óriás, de a globalista erők nem restek lemenni alacsonyabb szintekre, hogy a hatalmuk a lehetőségekhez mérten teljes lehessen. A média zömét már eleve befoglalták, dehát oda is kell némi utánpótlás, az oktatásban sínen vannak (elkezdték az ELTE-n, de már terjed a vírus), innen lehetne tovább terjeszkedni mindenfelé, akár a MOL Rt.-hez, akár az OTP-hez, igazából tökmindegy, csak nagy cég legyen lehetőleg minél nagyobb társadalmi lábnyommal.

Az OTP-s példa azért ül igazán, vagyis azért kifejezetten orwelli, mert már a pénzintézeteknél is megkezdődött a nem-progresszívek kitiltása, ami értelemszerűen még eggyel rosszabb, mint "csak" a netről leradírozni valakit. Egyre több konzervatív/nacionalista számol be arról, hogy a pénztranszferrel foglalkozó vállalatok (a paypal-tól a kickstarteren át egyes kriptovalutákkal foglalkozó cégekig) egyszerűen szerződést bontanak velük, és nem hajlandóak kiszolgálni őket. Ez már messze túlmutat úgy a normalitás, mint a politikán kívüli életben elfogadható politikai befolyás határán. Egy normális társadalom nem engedheti meg, hogy egy politikai ideológia tervezetten befoglalja az üzleti szféra fontosabb, a magánéletet közvetlenül befolyásoló szegmenseit, hogy aztán megtagadja a szolgáltatást mindazoknak, akik nem hajlandóak a pártjukra állni politikai kérdésekben. Elvetélt, idióta gondolat azt mondani, hogy ha a konzervatívoknak ez nem tetszik, akkor hozzanak létre konzervatív cégeket amik őket szolgálják ki, mert ezzel csak szentesítenénk és véglegesítenénk a társadalom kettészakadását, pecsétet tennénk az egy országon belül futó párhuzamos társadalmakra, ami lehetetlenné tenné az érdemi együttműködést, sőt, magát az együttélést. Az sem mellékes, hogy a teljesen legitim konzervatív/nacionalista értékrendű embereket a már meglévő monopóliumok mellett új platformok létrehozására kényszeríteni eleve mocskosság, és gyakorlatilag lehetetlen feladatra kényszerítené a társadalom jobbik felét, tekintve hogy a progresszívek úgy nyírnák az összes ilyen új céget, ahogy csak tudnák. Ahhoz, hogy új startup-ok eséllyel indulhassanak a piacon a meglévő monopolcégeket előbb szét kell darabolni, vagy akár a felszámolásig bírságolni, amit jelenlegi formájukban egyértelműen megérdemelnének. De a normális persze az lenne, ha a cégvilágból kiebrudalnánk a politikát, és visszatérnénk azokhoz a szebb időkhöz, amikor az internetes kereső keresett, a videószolgáltató videókat szolgáltatott, a szocmédia pedig békésen lopta a felhasználók adatait, ahelyett hogy egy sötét politikai erő szolgálatában nyomnák el ennek az erőnek a vélt vagy valós ellenfeleit.

E társadalomhasító metódus kiindulópontja és egyik legfontosabb talpköve a felsőoktatás. Ennek elfoglalása egyébként ugyanolyan módszerekkel történik, ahogy a cégeké: 1-2 pozícióba progresszív ember kerül, az elhinti a gondolatot, hogy a haladás jegyében jó lenne egy kis genderszak, aztán szép lassan addig terjesztik a befolyásukat, míg az egyetemeken transzbudik kezdenek feltűnni és ha véletlenül egy konzervatívot látnak meg a közelben akkor a diákok impromptu tüntetést szerveznek a bőszen terjedő fasizmus ellen. És ezek a szerencsétlen, agymosott fiatalok lesznek aztán a következő hadmozdulat törzse, akik nemcsak az overton ablakot húzzák balra gőzerővel, de elkezdenek mindenkit kiszorítani a társadalom testéből, aki nem tagja az aberrált mozgalmuknak.

Ennek egyelőre még csak az előjelei mocorognak nálunk, de vigyázó szemünket Párizsra vetettük, és megláttuk a csúf jövőt, ahol ez már nemcsak realitás, de tenni sem lehet ellene. Itt még "csak" párezer péppé hülyített fiatal rikoltozza az éterbe, hogy Orbán náci, meg hogy Maótól jobbra mindenki fasiszta, és ezek többsége egyelőre vagy diák, vagy a semmibe lógó lábú aktivista, de már megkezdődött a felszívásuk a magyar médiába és civilszférába, ami hamarosan folytatódik a nagyobb magyar cégekkel és a közélet egyéb szereplőivel. Még pár év, és az OTP is elkezdhet szerződést bontogatni a "fasisztákkal", a T-Kom letiltja a "nácik" telefonját és internetét, de ha szépen haladunk elképzelhetővé válik, hogy a Tesco nem szolgálja ki aki nem mutatja be a haladó klubkártyáját. És mindezt a demokrácia háta mögött, azzal totálisan szembemenve, de annak a nevében. Ezeket a változásokat senki nem fogja megszavazni, és aki nem figyel az észre sem fogja venni őket amíg késő nem lesz. Ez a webes platformokkal sajnos máris megtörtént, így múlt időben beszélhetünk az ideológiai kisajátításukról, és tárgyilagosan a konzervatív/nacionalista gondolati világ nyílt elnyomásáról.

Lehet utálni a fideszt, lehet arról papolni, hogy lopnak (mert lopnak), de szerintem ez a világ legnagyobb szűklátókörűsége. Aki ezt ismételgeti, mint megakadt lemezt, az képtelen a jövőbe látni, nem érti a nagyobb összefüggéseket, és inkább szavazna a teljes nyugati világ romba döntésére, csak nehogy valami fideszközeli valakinek egy kicsit több pénze legyen. A fidesz nem először, és remélhetőleg nem is utoljára bizonyítja, hogy nem csak jobban érti és látja a nyugati világ valódi problémáit, mint a többség, de úttörőként fel is lép ellenük, szembemenve a globalista/progresszív hatalommal, vállalva annak minden dühkitörését és bosszúhadjáratát. A genderkurzus betiltásával szerintem világelsők lennénk, a szó legszorosabb értelmében mi mutatnánk meg a süllyedőfélben lévő nyugati féltekének, hogy mi a kiút a mocsárból.

A HVG-n [update:] 19 (tizenkilenc) írás foglalkozik a genderizmus betiltásával, és ez hűen jelzi, hogy mennyire fontos a téma a progresszív/globalista erőknek. A világvégére sem szánnának többet 5 cikknél, de ez a téma más, ez jelentősebb. Ez a jövő záloga! Épp ezért most mindenki, aki a progresszívek szekerét tolja (tegye bár tudatosan, hasznos hülyeként, vagy félreértett klasszikus liberális elvhűségből) előmászik a kövek alól, és kórusban ciripelik, hogy a náci fidesz megvédi a magyar társadalmat és demokráciát a rejtett kultúrmarxista hatalomátvételtől, hogy rohadnának meg ahol vannak... Ez a liberálfasiszták konzervatív-elnyomó jogának a lábbal tiprása! Hát hogy fogják így Magyarországon végigvinni ugyanazt, amit az internet világával és a hozzá kapcsolódó pénzügyi szolgáltatásokkal már megtettek, vagyis hogy a globalista hatalom szolgálatába állították őket, a hitetlenek elleni fegyverként? Hát mit akar a fidesz, pluralizmust, békét, egyenjogúságot?! Ebből is látszik, hogy tényleg nácik, és el kell nyomni őket minden erővel.

1000 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiknekX 2018.10.11. 06:26:07

@KalmanBlog:
Fúh, jó hogy ezt beírtad az oviról, már akartam írni pedig ,hogy borzasztó paranoid amit előadtok. A mi óvodánkban sem volt különösebb gáz, sem az iskolában. Van persze ,hogy nincsenek teljesen a top-on, de alapvetően így a normál erkölcsi értékrendre nevelgetik őket.
Nincs semmi ilyen SWJ vagy mi cirkusz s elég rugalmasak a népek. Ami néha probléma (volt) 1-2 óvónőnél egy picit inkább a flegamság, beleszarás. Nyilván ezek is emberek. lehet köztük ilyen-olyan, ez tényleg lehet gond, ha rosszat fogsz ki.

Ha valaki enniyre nem bízik meg a társadalomban, amibe beleereszti a gyerekét, akkor tényleg jobb ha kivonul egy szektába vagy nem szaporodik.

Vagy ennyire nem bízik magában a szülő ... sok midnent megkap a gyerek a társaitól, környezettől, és formálják is ezek valamenniyre, de elsősorban a szülő formálja. Nem kell ehhez egy karótnyelt alaknak lenni, mert úgy is a "te véred" lesz én midnig meglepődöm, pedig én feladtam rég a nagy kontrollt, hogy menniyre bennük van a családjuk meg én magam is sokszor azokban a dolgokban, ahogy ezeket feldolgozzák. Én modnjuk eléggé meg is könnyebbültem ettől, egyáltalán nem igaz, ohgy rögtön gyerekakasztós rappereket fognak imádni meg ilyenek - ezek a mesék, rappek, amik mennek egyébként soksozr nagyon izlésromboló dolgok (ezt elismerem) de látszik ,hogy nem néztetek ilyesmiket, mert zömében ezek ilyen bárgyú de abszolút erkölcsös történetek (még a rap szövege is erkölcsileg ált. elfogadható, csak sittes) barátság, szeretet, összetartás stb. ilyenek a tnaulságok. Sokban van az "ideális család" is.

Aztán: gondoltam, hogy max. 5 éves lehet a gyereked:-). Pl. egy 10 körüli gyereket vagy teljesen eltiltasz vagy menni fog a maga útján a neten. De elmeséli, hogy miket látott - csak győzd hallgatni.
PErsze ehhez vlszleg az is kell h,ogy én soha nem állok mögötte, hogy mit művel és nem faggatom sem. Így magától dől az információ.
Amiket elmesél, arról modnok véleményt pl. hogy sztem ökörség, vagy szörnyű vagy van aminek meg örülök, hogy olyat néz pl. s akkor simán próbál megfelelni s büszke arra, hogy azt is nézi stb.

+ azok a kortársak, akiktől féltitek, azoknak a szülőknek a gyerekei, akikre rá akarnátok bízni otthonoktatásban a társadalmat.

Jó lehet ,ohgy iylen rejtett nemtudomi propagandát kapnak a konzervatív életmód ellen - pl. amiket a felnőtt filmeklről leírtok, azzal midnig egyetértek ,hogy tényelg van benne.
De egyszerűen nem igaz, nonszensz, hogy egy szülőtől, aki nem vadította el magától teljesen a gyerekét, hogy ettől ezek a dolgok elhódítják s onnnantól a szülőt lenézi.

Frederick2 2018.10.11. 06:44:03

@KalmanBlog: Nem értem, mi bajod van a tetoválással. Azon kívül, hogy öregkorban csúnyán mutat (egy ráncos bőrön természetesen nem ugyanúgy néz ki a tetkó, mint egy sima bőrön). Nincs tetkóm, de egyáltalán nem bélyegzem meg érte senkit.

A gyereknevelésben értelemszerűen kellenek a korlátok. Ezt eszem ágában sincs vitatni. De te azt mondod, hogy a felnőtteknek is saját magukat el kell zárni egy csomó kulturális tartalom elől.

Azért is különös a modern kultúrától való idegenkedésed, mert a kedvenc pártod, a FIDESZ körüli értelmiségeik közül is többen fogyasztói a modern kultúrának. G. Fodor Gábor kedvenc itala a Coca Cola. Megadja Gábor szereti a metál zenét (a Metallica a kedvence), meg a B-kategóriás akciófilmeket. Békés Márton felvállalta, hogy időnként hallgat Lady Gagát (persze azt a dekonstruktív kurvát én se hallgatnám, de ízlések és pofonok különbözőek).

Szerintem ennyire mereven felesleges elzárkózni a tömegkultúra elől. A kapitalizmus egyik velejárója a tömegkultúra; a popkultúra áthatja az életünket, akár akarod, akár nem.

Mia and me 2018.10.11. 09:21:35

@VT 135: "Másrészt a nagyipari mezőgazdaság olyan szinten teszi tönkre a földet, h a talajpusztulás, sivatagosodás, kilúgosodás, stb. brutális léptékű."

Igen, meg lehet nézni a nagy ókori civilizációk helyét, szinte mindegyik egy "sivatag" közepén csücsül(t), nyilván nem véletlenül (és nem véletlen hogy a korabeli rajzok leírások meg virágzó kánaánnak mutatják be)- szóval ha "kiesszük" a földet pótlás nélkül magunk alól akkor marad a homok....

" Szóval permakultúra."

Igen, ezt több helyről hallottam már. Vettem könyveket is :) ha végre nem csak 5 nm balkonládányi földem lesz :).
(Biokertészek nagykönyve, Gaia kertje, Természetes kert)

Szerintem is pont az a baj, hogy itt MO-on pl megfigyelhető hogy a kisvárosok, tehát az emberi léptékű helyek is kezdenek beszűkülni, legtöbb vidéki ismerősöm ilyen helyen lakik ... és autózik be minden nap a közeli nagyvárosba dolgozni. Mert ugye a kisvárosban lehet hivatalban dolgozni vagy a közértben, aztán kb ennyi... És valahogy mindenki ráállt erre a havi fizetéses dologra (sajnos ahol verkli van meg mókuskerék, gyerekek, ott én nem is látok most más lehetőséget, mivel akkor kell a "biztos" havi ellátmány, még ha esetleg kevesebb is mintha valaki sokat dolgozna sokáig aztán egsyszercsak a nyakába szakad a bank... szóval arra nem lehet gyereket nevelni mert nem várja meg míg anyu meggazdagszik :), mindennap kell neki enni)

"A kérdésre, h mennyi munka van vele, "heti egy nap, az is inkább betakarításkor", illetve mennyi élelmiszer terem meg "kétszer annyi, mint ugyanakkora nagyipari mezőgazdasági területen". Ehhez persze tegyük hozzá, h 20 éve csinálja! A belépési idő is kb. 5 év."

igen, tehát munka után hazaautózol buszozol és utána 5 évig azért van némi munka, és nem biztos hogy lesz "látszatja"... erre a mai emberek többsége képtelen. :(

Köszi a linket:)

Mia and me 2018.10.11. 09:39:49

@KalmanBlog: így viszont egy üllő jött ki belőle ... kalapács nélkül ;-)

Mia and me 2018.10.11. 09:43:39

@Madarász Henrik: ezt azért nem hiszem.
A föld eltartóképessége (szinte) végtelen. Viszont ha ennyien vagyunk áldozni kellene a sz.runk eltakarítására és minden újrahasznosítására (nem csak a kólás palackból ruhát, hanem minden hulladék lebontását és visszaforgatását - a természet tenné a dolgát, ha hagynánk- sőt segítenénk)

Mia and me 2018.10.11. 09:53:39

@Deansdale: "pl. ki enne meg bármit amit BP belvárosában termesztettek egy közösségi kertben vagy háztetőn?"

pl. én.

Annyi szmogot be is szívok, szóval nem a paradicsomon fog múlni.
Másrészt a szmog... szóval nem tudom, ahol én lakok ott vízválasztó van- 2 utcányira tényleg meg lehet dögleni, de itt érvényesül a duna szélcsatornája. Simán esszük ami a folyosón terem :). ha lenne a tetőn kert abból is ennék.

A kocsik nehézfém meg egyéb terhelése kb a 2. emeletig ér el és csapódik le, ezt tök jól meg lehet figyelni a házak falán is. magasabban már szép és tiszta az élet ... főleg a növényeknek :)

kiknekX 2018.10.11. 10:02:47

@Mia and me:
"Viszont ha ennyien vagyunk áldozni kellene a sz.runk eltakarítására és minden újrahasznosítására (nem csak a kólás palackból ruhát, hanem minden hulladék lebontását és visszaforgatását - a természet tenné a dolgát, ha hagynánk- sőt segítenénk)"

Az a baj ezzel, hogy nem a legolcsóbb dolgok a jelenben, most nem profitál belőle senki pár éven belül, így nem is csinálják.

Volt az a panelprogrma pl. még a Gyurcsány kormány alatt indult 2007-ben, nálunk is elindult, páláyztak rá a házsorunk,
node aztán bejött a rezsicsökkentés és hamar rájöttek, hogy egyáltalán nem éri meg beruházni, mert a lecsökkent fűtés rezsi miatt továbbra is megéri inkább kcisit az utcát fűteni. Le is nyomták a nyugger nénik a pályázatot, addig perelgették, míg el is maradt.

(Az egyéni fűtés mérést azért bevezették s ez tényleg minimális beruházással is nagy megtakarítást okozott) ill. motiválta a lakókat arra, hogy egyénileg az ablakokat rendesen szigetelőre cseréljék, de a falon szigetelés nincs.

Madarász Henrik 2018.10.11. 10:05:16

@Mia and me: Erős túlzás, legfeljebb akkor lenne korlátlan, ha senki nem enne húst, gabonát, zöldséget, gyümölcsöt, csak zöld algát lehetne zabálni.

Mia and me 2018.10.11. 10:08:23

@Frederick2: ebben egyetértek veled.

Persze a kortársak nagy hatással vannak ,meg jaj bekapcsolja tévét és...
..és kapcsolgatja és leragad ott ami neki tetszik.

Ha nem Hanna montana lesz az, az azért lesz mert nem azt nézték eddig se, mert nem olyanokat néz anyu apu felnőtt megfelelőben.

A gyerek családban IS él, onnan is ragad rá azért ez az.

lehet hogy akik túl konzervatívan, magyarosan akarják nevelni a gyereket, azokra azért néz kerek szemekkel, mert ők maguk sem élnek úgy, és akkor persze van egy óriási rés a közt amit apu papol meg aközt ahogyan él, nem lesz hatása... hisz amit a suliban hall lát a társától ott nincs rés.

Nem lehet elzárni teljesen ebből a világból a gyereket, mert ő ebben a világban él, ami most alakul, abban kell majd aktívan élnie és tennie, nem abban amit akár mi akik 20 évvel vagyunk csak öregebbek nála, "ismerünk".

Madarász Henrik 2018.10.11. 10:09:54

@kiknekX: Az egyéni fűtésmérés azokat sújtja, akik nem szeretnek fagyoskodni, ők fűtik a szomszédok lakását is, akik teljesen letekerik a fűtést.

Mia and me 2018.10.11. 10:16:26

@kiknekX: "én soha nem állok mögötte, hogy mit művel és nem faggatom sem. Így magától dől az információ."

:) így így.

Nálunk a neccesebb dolgok este a lefekvéskor szoktak előkerülni az esti mese helyetti beszélgetéskor, de soha nem kérdezek, felváltva mondják, én meg félálomban próbálom összerakni hogy akkor kit rugott meg ki, vagy az már a saját minecraft világában volt...? :)

kiknekX 2018.10.11. 10:16:39

@Madarász Henrik:
Igen, van egy ilyen verseny, bár van egy általány rész is, amit fizetni kell, tehát a letekeréssel nem lehet teljesen megúszni s úgy azért akkor 18 fokban kell ülni.

S még aki a szomszédokat fűti az is nyer vele, mert brutálisan lemegy az összfogyasztás. Amíg az van, hogy közösen fizetik s az egyén része töredék ebben pl. 1/1000 vagy ahány lakás van a házsoron, addig mindenki feltekeri maximumra s max nyitogatja az ablakot, jót szellőztet, ha meleg van. Ha nincs egyéni szabályozó akkor ált. nem is lehet a fűtőtesteket nagyon állítgatni.

Madarász Henrik 2018.10.11. 10:24:13

@kiknekX: Na igen, az is egy jó téma, hogy a hőszigetelés után, sokkal hamarabb elfogy a lakásban a levegő és még télen is szellőztetni kell rendszeresen.

kiknekX 2018.10.11. 10:25:33

@Mia and me:
Múltkor mentem be porszívózni a fiam szobájába s épp egy olyan videót nézett, hogy Majka beszélt arról, egy ilyen hosszú interjú volt, hogy sajnos Curtist ki kellett tenni az együttesből, mert drog problémái vannak stb.

S később elő is hozta ezt a témát a fiam s tök jól megbeszéltük, hogy miért jelentett ez problémát az együttesnek meg a munkában, hogy az egyik drogozik, ill. hogy cseszi el vele az életét meg pl. hogy de a Curtis a barátja volt Majkának s mégis kirakta s ez miért van.

Azt is észrevételezte a fiam, hogy Majkának az egész teste ki van varrva s ezt véleményeztem a magam szemszögéből.

Sokszor persze van, hogy én is csak bólogatok meg egyik fülemen szinte csak be, másikon meg ki, hogy pl. melyik focicsapatban kik a játékosok stb.

Mia and me 2018.10.11. 10:26:11

@kiknekX: jó hát a panel egy vicc azért. Meg hogy az a hő eredetileg ugye ingyen volt.... most meg a legdrágább fűtés.

Igen ez a baj, hogy a "fenntartható" (nem fejlődés hanem szinten tartás) az nem profitorientált dolog, hanem csak simán értékmegőrző lenne. Innentől meg akiknek pénze lenne kiépíteni hozzá a kellő elemeket, az szarik rá.

Mondjuk beleszőve ebbe a gyereknevelést, nyáron minimaxon voltak este hosszú mesefilmek, ott pl. volt egy amiben apu volt ilyen milliárdos, ál-zöld faszi, és a gyerek meg ugye rájött hogy mindent a mégtöbb pénzért csinál, meg ezáltal egy területen elvette az állatok vizét, de ugye a tévében csak az alapítványi nagy szép kiépített részt mutogatták, és akkor a gyerek ugye segít az állatoknak :) visszakapni a vizüket, meg aztán a végén ül az apjával aki mondja hogy na most tönkrementem, boldog vagy? a gyerek meg mondja hogy igen :), mert látod ők (az állatok) milyen boldogok.

Mi mondjuk nem vagyunk milliárdosok, de a gyerekem már mondta hogy ütjöztött oszttárssal aki szerint a pénz a legfontosabb mert azon mindent lehet venni, az enyém meg mondta hogy nem ha nincs semmi, akkor nem tudsz venni semmit, tehát az élelem a legfontosabb (nem éhezünk ;-) nem azért mondta) - csak hogy mi már eljutottunk ide, és azért gondolom mások is.

Persze kérdés, hogy ha nagyok lesznek, akkor ugye akinek a pénz a legfontosabb, annak abból lesz -e sok :) és szarik mindenre mint a sokpénzes apja, vagy esetleg eszébe jut hogy tényleg anno az a másik gyerek mondta és tényleg, ha nincs mit venni, akkor minek a pénz...

kiknekX 2018.10.11. 10:27:55

@Madarász Henrik:
Persze, egy szellőztetés belefér. De pl. a munkahelyemen, ahol nem lehet szabályozni a fűtőtestet s brutál meleg télen, ott meg végig megy ki a nyitott ablakon a fűtés az utcára.

VT 135 2018.10.11. 11:02:02

@TrollEdomer: Te olvasod is, amit írok, vagy csak nézed? :) Pont arról írtam, h ha létrejön egy élő, szerves, egymással kapcsolatban álló közösség, akkor mindez, sőt ennél sokkal több minden is megoldható!
Mozi? Hát, plázamozira amúgy sem vágyom, de ha összeül egy kisebb társaság és együtt megnéz egy filmet, esetleg utána beszélgetnek, akkor szerintem az nagyobb élmény is ad. :)
Emellett simán fel lehet menni néha városba is szórakozni. Ráadásul, mivel egymást segítő közösségről beszélünk, akár nyaralni is el lehet menni, hiszen addig a közösség többi tagja odafigyel, pl. az állatokra.
Internet? Ki mondta, h ne legyen? Ma is van már mindenhol. Mondom, h nem a kőkorszakba kell visszamenni - ami használható, nem környezetromboló, fenntartható technológia, azt használjuk!

VT 135 2018.10.11. 11:10:54

@KalmanBlog: "nem tudok jó szívvel Beatlest hallgatni péládul, mert folyton az jut eszembe, hogy ezzel kezdték (folytatták) a régi értékek lebontását." - azért ennyire nem érdemes fanatikusan hozzáállni.
Sokat segít az is, ha az egészet nem egy átokként tekinted, hanem egy folyamat szereplőiként. Amiről írtam már korábban, h szerintem az emberiség korszakokat él meg (ahogyan az egyének is): korábban volt a nagyon szigorú szabályok keretek korszaka, most van lecsengőben a totális invidualizmus, nulla együttélési szabályok keretek korszaka. Ez is fontos, hiszen ezt megtapasztalva, ebből a tanulságokat levonva tudunk továbblépni a következő korszakba, ahol már tudatosan választjuk a kereteket, szabályokat, mert rájöttünk, h az egész világegyetem szabályok alapján működik - és mert ez nekünk végső soron jó! :) Csak ezeket a szabályokat már nem egy felsőbb hatalom fogja ránk kényszeríteni, hanem az adott közösség megegyezésein alapul és ha szükséges, akkor a közösség módosítja, megváltoztatja.
A hippizmusnak is fontos szerepe van/volt a fellazításban. Ami fontos, h ez egy állomás csak, ahol nem szabad leragadni. Világot megváltani nem lehet a fűben heverészve... :)

VT 135 2018.10.11. 11:16:34

@Deansdale: "annyi minden lenne tiltólistán, talán egyszerűbb lenne azt felsorolni, hogy mit szabad"
Hahaha, tudtommal neked van gyereked, nem? :) Nekem még nincs, de azt tudom, h a tiltással pont az ellenkezőjét éred el. Az sem véletlen, h a szigorú vallási keretbe leszabályozott gyerekek lesznek aztán a legnagyobb, legszélsőségesebb lázadók, a lányok a legnagyobb ribancok. Vagy még rosszabb esetben egy nyomorú, szürke, saját vágyait elfojtó életet élők.
Szerintem az a fontos, h szülőként ki tudjunk alakítani egy olyan bizalmi légkört, h a gyerek figyel, hallgat ránk, így amikor belelép a lázadó-kamasz korszakába, akkor is tudja, kihez fordulhat, illetve megérti, h mit miért nem szabad, nem érdemes - nem azért, mert a szülő "diktátor" tiltja, hanem mert neki nem jó.

VT 135 2018.10.11. 11:20:28

@VT 135: viszont a netes médiát lehet kontrollálni, szűkíteni. Van olyan baráti család, ahol nincsen TV (adás), néha néznek filmet, gépről. Illetve itt jönne megint be a képbe az együttműködés, h nem a hulladék, versenylő, nevelést már nem, csak információt átadó iskolákba járatjuk - a mai oktatás amúgy is csak engedelmes fogaskerekeket gyárt a rendszer számára -, hanem összeáll 10-15 szülő és vagy közülük egy pegadógus tanítja, vagy felbérelnek pedagógust, aki tanítja őket magántanulói státuszban. Lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség.

Frederick2 2018.10.11. 11:22:38

@Mia and me:

"az már a saját minecraft világában volt...? :)"

Engeded Minecraftozni? És ha igen, mit tapasztalsz a gyerekeidnél, milyen hatással van rájuk? Te már próbáltad a játékot, és ha igen, milyennek találtad (játékélmény)?

Minecraft állítólag az a játék, amiben gyerek és felnőtt egyaránt örömét leli. Én még nem próbáltam.

@VT 135:

"A hippizmusnak is fontos szerepe van/volt a fellazításban."

Én nem táplálok haragot és gyűlöletet sem a beat nemzedék, sem a hippi nemzedék iránt. Valahogy megértem, hogy nem akartak fogaskerekek lenni a kapitalizmus gépezetében, nem akarták alárendelni magukat a munkaerő-piac szabályszerűségeinek, és törekedtek egyfajta nagyobb szabadság megélésére. Persze, nagyon naivak voltak, az tény. Az infantilizmusuk, az, hogy megmaradtak egyfajta Pán Péternek, ahelyett, hogy felnőttek voltak, az számomra kifejezetten taszító. Ahogy Csernus mondja: a valódi boldogság a felnőtteknek jár ki! De minden tévedésük dacára megértem őket - még ha nem is értek egyet az életfilozófiájukkal.

VT 135 2018.10.11. 11:27:31

@Mia and me: "Szerintem is pont az a baj, hogy itt MO-on pl megfigyelhető hogy a kisvárosok, tehát az emberi léptékű helyek is kezdenek beszűkülni, legtöbb vidéki ismerősöm ilyen helyen lakik ... és autózik be minden nap a közeli nagyvárosba dolgozni. "

Igen, ez az a folyamat, amiről írtam, h épül le a társadalom (a mai falvakban sincs már közösség, csak frusztrált lakók, akik fel vannak háborodva, h ők nem tudnak a városban lakni). Tehát nullláról építjük újra, nem lehet foltozgatni.

Madarász Henrik 2018.10.11. 11:37:15

@VT 135: Már a szocializmusban megindult a falvak leépítése, amit aztán a demokrácia fejezett be. Gondold el, hogy akinek nincs kocsija, szinte sehová nem tud eljutni, mert olyan ritkán járnak a buszok és a vonatok sok helyen, pedig csak néhány stadion ára lenne egy normális közlekedési rendszer.

Mia and me 2018.10.11. 11:59:10

@Frederick2: engedem. de időkorlát van :)
(mert a minecraft világ végtelen :D)

A nagy (ő lány) jól kezeli- ez ugye ilyen bányászós, földbetörős, bárányos-csirkés játék, vannak áállatok amiket megszelidítesz, termesztesz ;-), meg legyőzöl megeszed, meg aztán kiépíted a világod, jönnek a zombik vagy a falusiak (másik helyről) azokkal a harcolsz, upgréédeled magad meg minden.
A kicsinél (ő fiú) néha necces, mert ő néha bezombul belé és akkor nem lehet enni meg inni se, mert addig jönnek a nemtudomkik és garázdálkodnak a világába (neten vagy, mások is beléphetnek, múltkor valami nagy arc helyezett táblákat az Ő világukba és ott örültek hogy dejó járt náluk ...)-de ez inkább attól van hogy ő még csak 8 éves... szerintem más az időérzékelése, ezt másoktól is hallottam hogy azért ilyen nyomogatós szarok 10-12 éves kortól kezelhetők csak rendesen, addig valahogy függőséges tünetek is lehetnek, ha nem nyomogathat akkor amikor szeretne :)

Anno én starcraftoztam (:)) hasonló, csak mondjuk ott azért a grafika jó- itt nem birom nézni mert ez a kőkorszak előtti kockákból álló, nekem szinte kivehetetlen a föld, erdő, minden, és keresss rá a figurákra - ultragáz :).
De pl. csomó jó zenéjük van- most a kedvenc számom is minecraftos :) - ez egy iparág lett nem csak sima játék :).

DE :)- pl ennek köszönhetően ha elmegyünk egy olyan társaságba ahol a gyerekek nem ismerik egymást és 2 percen belül már beszélnek hogy ki a kedvenc videósa(akik filmezik és kommentelik élőben ahogy játszanak- és "sztárok" :))), hú azt látta-e, ezt hogy építi fel, stb. tehát míg én X y kinézetéről és zenéjéről vitatkoztam ismeretlen társaságban tizenévesként :)(mert én zenerajongó voltam), addig nekik most akkor ez a játék az összekötő kapocs és ami feloldja, hogy utána mennek és fogócskáznak, vagy élőben minecraftolnak a játszótéren , stb.
Gendersemleges :), az egyik híres videós egy cuki csaj, meg vannak fiúk is, tehát mindenki talál példaképet, plátói szerelmet magának :).

szóval összegezve: ilyen építgetős - területvédős játék - nem hiszem hogy káros lenne, a macska szőrét még nem vágták kocka alakúra (bár már láttam neten - persze felnőtt csinálta:)- ilyeneket is )- korlátokkal, mértékkel mehet :).

KalmanBlog 2018.10.11. 12:15:55

@Frederick2: "Nincs tetkóm, de egyáltalán nem bélyegzem meg érte senkit." Nem is kell, mert megbélyegzik magukat LOL

Frederick2 2018.10.11. 12:30:42

@KalmanBlog: Mondjuk választ nem kaptam a kérdésemre.

Frederick2 2018.10.11. 12:43:07

@Mia and me: Kösz. Nem mondom azt, hogy kipróbálom. Talán egyszer. Az igazat megvallva kijőttem már a gamer korszakomból - és az igazat megvallva nem is igazán akarok visszatérni hozzá. Jó dolog játszani - DE más dolgoktól veszi el az időt. Én a szabad időmben (már amit a munka meghagy az időmből) olvasással, zenehallgatással, filmnézéssel, meg a haverokkal való sörözéssel, beszélgetéssel telik. Az a baj, hogy ha bejön nekem egy játék, akkor az akár egy egész hétvégét is elvehet tőlem.

Legutóbb is csak két játékba kóstoltam bele:

Paladins:
www.gamestar.hu/hir/paladins-teszt-249768.html

Star Trek Online:
www.pcguru.hu/teszt/star-trek-online-teszt/981

Egy ideig elökörködtem velük - aztán néztem más elfoglaltság után.

KalmanBlog 2018.10.11. 14:05:03

@Mia and me: "másoktól is hallottam hogy azért ilyen nyomogatós szarok 10-12 éves kortól kezelhetők csak rendesen, addig valahogy függőséges tünetek is lehetnek, ha nem nyomogathat akkor amikor szeretne :)"

Én azért aggódnék. Mi van, ha megmaradnak a függőséges tünetek? Van ismerősöm, akinek a jóképességű fiatal fia emiatt kallódik, mert képtelen lejönni a játékokról. Sőt, hogy messze ne menjek, én is küzdök ezzel, pont ahogy Frederick, ha elkezdek valamit én sem tudom abbahagyni. Ezért csak sztorit elmesélő egyjátékos dolgoknak állok neki, mert annak legalább vége van egyszer. De annak sem kellene, rengeteg időt elvisz. Ha rákaptam volna az online játékra is, nem tudom mi lenne belőlem, mert azt aztán tényleg nehéz abbahagyni.

KalmanBlog 2018.10.11. 14:16:18

@Frederick2: Miért jut egyáltalán eszébe valakinek, hogy tetováltat? Azért, mert attention whoring szindrómája van. Meg akarja mutatni mindenkinek, hogy mekkora egyéniség.

Na most egyéniség az éppen nem lesz tőle. Az, hogy mi van rajta alig kivehető többnyire. Ma reggel a teremben volt egy hatalmas tetkó, kicsit kiváncsi lettem, gondoltam megkérem a tagot, hogy egy kicsit pózoljon nekem, hogy el tudjam olvasni. Meg segítsen kibetűzni a rovásírást, mert gyakorlom, de felnőtt fejjel már nehezen megy a tanulás.

Szóval kábé tökmindegy, hogy mi van a bőrön, mert úgyse nézi meg jobban senki. Kivéve, ha egy óriási horogkereszt, az legalább bátorságról árulkodik, ha már észről nem.

A nőkön különösen gusztustalan. Egy fiatal nem elhízott nő szinte akármit csinál szép. Szép a fiatal bőre, és attól még egy egyébként csúnyácskább lány is vonzóvá válik. Kivéve, ha rá van firkálva valami.

Sokszor nem dugtam tetovált nővel, de amikor igen, akkor rohadtul zavart, hogy nézni akartam a testét és szép bőrfelület helyett mindenféle firkát láttam. De nem fogsz találni egyetlen férfit sem, aki azt mondaná, hogy: "ejj, szép ez a nő, de ha lenne egy tetoválása, még jobban tetszene." vagy: "nem tetszik, de ha lenne egy pillangó a hátán, akkor megbasznám". Ilyen nincs. A tetoválás egyszerűen csak zavaró a nőn.

Van egy másik megfejtés a lelki mozgatórugóra egyébként: a szolipszizmus. Mivel a nőknek tetszenek a rosszfiús alakok, akik tetoválva vannak - ugye hozzákötik a börtönviselt nehézfiú státuszt, ami egyeseknek bejön - ezért azt gondolják, hogy a férfiaknak is bejön, ha egy nő tetovált. És ezért tetováltatjáj magukat. De semmi mást nem érnek el vele, minthogy kevésbé nőiesek lesznek tőle, amitől még taszítóbbá válnak.

Ezek miatt degenrált dolog a tetoválás - főleg nőkön. A régi szöveg, hogy öregen hogy fog kinézni kevésbé érdekes: öregen úgyis mindenki csúnya, tök mindegy. A baj az, hogy már ma is ronda. További infókért látogass a returnofkings.com-ra, ott számtalan cikk foglakozni a tetoválás és a degeneráltság összefüggéseivel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.11. 15:12:03

@Mia and me: @Frederick2: @KalmanBlog:

Hehe, én Blizzardon meg Konamin nőttem fel. :D Arra mondjuk pont jó volt, hogy az ember megtanuljon belőle szépen fogalmazni angolul. Az a jó játék, aminek van olyan jó sztorija, mintha egy filmet néznél.

Aztán persze megunja az ember, illetve visszaszorul. Nem önmagában a játék addiktív szerintem, hanem az internet. Ott a végtelen információ, ha éjjel birizgálja valami az agyadat, nem kell megvárni, míg reggel kinyit a könyvtár, hanem rákeresel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.11. 15:21:42

@don Fefinho:

+1 off: Beelőzött valaki a Peterson könyvvel, most jött ki. :) Kénytelen leszek nekiállni a Maps of Meaningnek.

Dolus directus 2018.10.11. 15:40:57

@KalmanBlog: Van erre egy nagyon szép semmitmondó,felvilágosult szavuk: önkifejezés. Ma már csinálhatsz bármilyen hülyeséget, és bedőlhetsz a csordaszellemnek,elég csak azzal takaróznod, hogy ezt önkifejezésből tetted és már bólogat is a sok álintellektuális. Ahelyett, hogy valami értelmes hobbival, szakmával, alkotó tevékenységgel "fejezné ki magát", egyszerűbb beugrania egy szalonba és megkérni valakit pár tízesért, hogy varrjon valamit a bőrére. Ezzel le is van tudva az ő különlegességének az illúziója, nem igaz, de legalább elhiszi, hogy különleges. De sok ilyen "pótszer" van manapság. Régen természetes volt, hogy az ember a munkájában, a szakmájában találja meg önmagát vagy a családjában, hobbijában, netán a sportban. Mai fiatalok közül ritka, aki ezekből kettőt is egyszerre csinálna, sőt sok esetben még a munkájuk sem érdemi, produktív munka. Egyszer hallottam erre egy nagyon jó kifejezést és megragadt: az a munkája, hogy elfoglaltnak tűnjön. Mivel nincs jobb "önkifejezési eszközük" marad a facebook, a tetoválás, a külsőségek hangsúlyozása vagy mondjuk egy diploma (akik azért tesznek le egyet, hogy elmondhassák magukról mekkora értelmiségiek..)

A tetováltak 99%-a amúgy nem is lenne tetovált, ha éppen nem lenne divat. Gyakran hallom még azt az érvet, hogy azért tetoválnak valamit magukra, mert az ennyire fontos nekik... mindjárt gondoltam, hogy ha valami nem fontos neki, azt nem fogja magára varratni... igazából ezek csak kifogások, mindenkinek van egy rakás fontos dolga az életben, mégsem tetováltatja magára. A fő ok valóban egyfajta feltűnési viszketegség,csordaszellem, "én is itt vagyok" effektus, csak szépen meg van ideologizálva az egész.

Dolus directus 2018.10.11. 15:43:26

Persze vannak normális, értelmes emberek is tetoválással, akiknek rendben van a személyiségük és nem kompenzálnak semmit se vele, ezt nem tagadom, mert ismerek ilyet, csak kevés van belőlük.

Frederick2 2018.10.11. 16:25:28

@KalmanBlog:

Mondjuk ez (hasonlóan a geek-ről való kommentedhez) elég szépen összeszedett eszmefuttatás. Ahogy Spock mondaná a Trek-ben: logikus. :)

Mondjuk a középkori Kínában és Japánban divat volt a férfiak egy részénél. És ott tradicionális szerepet töltött be.

Azzal egyetértek, hogy a modern ember számára egyfajta egotripp, egyéniségének való hízelgés, önimádat. Mint a pirszing.

@Dolus directus: Igen, valami ilyesmi. :)

Madarász Henrik 2018.10.11. 18:22:27

@Frederick2: A tetoválásnak az ókorban és a korai középkorban volt értelme, amikor segített a törzsek tagjainak azonosítani egymást és felismerni az idegeneket.

TrollEdomer 2018.10.12. 08:36:49

@VT 135: Tudod szép amit mondasz, csak nem működik, mert figyelmen kívül hagyod, hogy milyen infrastruktúra kell akár egy személyi számítógép előállításához is. Az infrastruktúrát egy nagyváros tudja a legjobban biztosítani.

csi szi 2018.10.13. 17:36:35

24.hu/kultura/2018/10/11/csanyi-vilmos-interju-orban-kultura/

Kb. a közepén kezdődik a belpolitikailag releváns rész innen:

"A NER-rel én nem vagyok annyira negatív, mint az a kör, ahová tartoztam, tán tartozom ma is. Ugyanis nem látok alternatívát.

Ön szerint mit akar Orbán?

Nekem úgy tűnik, hogy egy a saját elképzelése szerinti modern társadalmat épít."

Mia and me 2018.10.13. 19:17:24

@TrollEdomer: de az infrastruktúra már megvan - nem csak a nagyvárosokban.
Azt nem kell szétverni, csak fel kellene építeni és tölteni a kisebb nagyobb városokat is élettel és közösséggel.

Mia and me 2018.10.13. 19:18:47

@TrollEdomer: meg főleg munkával munkalehetőségekkel (ami most amiatt nincs hogy nincsenek emberek )

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.15. 20:22:40

@Mia and me: Itt érzek némi végiggondolatlanságot.

-JzK- 2018.10.16. 09:43:19

kotaku.com/how-the-npc-meme-tries-to-dehumanize-sjws-1829552261

Magyarul droidok, nem? :)
Ugye nálunk ezt már tomcaték 2004-5 körül körül kitalálták.

KalmanBlog 2018.10.16. 10:08:47

@-JzK-: Végre felfogtam. NJK Nem Játékos Karakter, azaz NPC. A tegnapi memetic monday-en nagyon királyok vannak, be akartam küldeni nektek de valamiért nem mentek át a linkek, úgyhogy lemaradtatok róla.

Mekkora királyság, hogy az NPC mém dehumanizálja az SJW-ket :-). Totál Poe törvénye. Nem tudom eldönteni, hogy valódi SJW-k érezték sértve magukat, vagy pedig a 4chan trolljai terjesztették el ezt is, mint annyi mindent a legendás mémekről :-). Akárhogy is, egyik viccesebb mint a másik! GigaLOL!

KalmanBlog 2018.10.17. 09:45:49

Breaking news: az NPC-knek nincs belső hangjuk!

knowyourmeme.com/photos/1411556-npc-wojak

csi szi 2018.10.18. 00:37:33

@-JzK-: Brit tudósok:) bocs dán...

Kisgé 2018.10.18. 06:14:19

@-JzK-: n=1 minta alapján van benne valami;)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.18. 13:30:01

Most vetettem föl cimbinek a paradoxont:

Olyan undorító, aljas galád módon lop a Fidesz, hogy nagyságrendekkel több pénzem marad reálértéken, mint előtte, amikor még nem loptak.

Asidotus 2018.10.19. 23:53:13

@don Fefinho:
1. hazudni azért nem kéne, mert nagyságrendekkel biztos nem maradt több. Nem hiszem, hogy a 2010. előtti időkhöz képest most nyugat-európai a jövedelmed (ha igen, akkor meséld el, hogy csináltad, tartok tőle, hogy ahhoz a Fidesznek nem sok köze van).
2. mennyi pénzed lenne akkor, ha tényleg nem lopna a Fidesz?

Azért álljunk már meg, és ne csináljunk hülyét magunkból. Letagadni, hogy a Fidesz egy korrupt rendszert épít, a diktatúra számos elemét újból előhozza.
Ha azt mondod, amit Deansdale szokott, hogy akármilyen rossz is a Fidesz, a többiek még rosszabbak lennének, azt elfogadom, hogy így látod, de azért az egyértelműt letagadni nem kéne

Mia and me 2018.10.20. 10:57:12

@don Fefinho: akkor örülj neki hogy most MÉG nem te lettél az újabb közellenség, hanem azok akiknek semmijük sincs és annyit is érnek. De ami késik, nem múlik, előbb utóbb sor kerül mindenkire.

Deansdale 2018.10.20. 11:39:34

@Mia and me: Na ez már tényleg a süket duma legalja, a fidesz a menhelyekre tereli be a hajléktlaanokat, hogy ne az aluljárókba és kapualjakba hugyozzanak, ne ott aludjanak és fagyjanak halálra a télen. A menhelyeken van kaja, meg esetleg megpróbálják talpra is állítani őket, már amelyiket még lehet. Ez aztán a g*ciség... Bezzeg a korábbi nemfideszes kormányaink mennyi mindent tettek a hajléktalanokért!!!

Deansdale 2018.10.20. 11:41:40

@Deansdale: Ja és persze ez annak a jele, hogy a fidesz mindent el akar pusztítani, előbb-utóbb az átlagembert is betiltják!!! Menekülj amíg nem késő!

VT 135 2018.10.20. 12:56:26

@Deansdale: A hajláktalanos ajvékolás annyira, de annyira ugyanazon a (manipulált) érzelmi hisztérikus síkon zajlik, mint a migráns simogatás! Észérvek itt sincsenek, csak hisztéria. Talán annyi a különbség, h ez az intézkedés, nem csak a közösség (társadalom) többségének az igényét tükrözi - h ne kelljen az utcán, a buszon a pisaszagot, a TBC-s levegőt, a tetveket elviselni -, h a társadalmat egyben tartó, együttélést szabályozó kereteket mindenki betartsa.
Hanem ez az intézkedés konkrétan a hajléktaloknak jó, hiszen esélyt kapnak visszatérni egy ember-állat alatti vegetálásból egy emberi életbe!! Na most, ha ők ezt nem akarják, az a szívük joga, de azt ne a mi számlánkra tegyék.

Egyébként saját tapasztalat is hajléktalannal, h a hajléktalanság valójában egy belső probléma külső, fizikai kivetülése. Úgy mondanám: a hajléktalanok lelkileg nincsenek otthon, jelen. Ha nem erről lenne szó, akkor a társadalom igen tekintélyes része hajléktalan lenne, hiszen sokszázezer ember él albérletben. És arra is vannak jó példák, h aki átmenetileg reccsent meg - pl. válás miatt kirakták a lakásából... -, az a legtöbbször belekapaszkodik a segítségbe és végül saját erőből (mert másból nem is lehet!) kimászik a gödörből és új életet kezd. Ebben lehet és fontos is segíteni! De ha valaki eldöntötte, h feladja az életet és ebben a céljában mindenki hagyja őt békén, akkor ahhoz nem hinném, h a társadalom többségének asszisztálnia, segítenie kellene...

VT 135 2018.10.20. 13:04:59

@Asidotus: "mennyi pénzed lenne akkor, ha tényleg nem lopna a Fidesz?"

Hát ez attól függ.
- Ha pl. ugyanolyan erősen szivattyúznák ki a pénzt az országból a multik extraprofitján keresztül, mint a szoci kormányok alatt, akkor valószínűleg még kevesebb lenne(most is szívattyúzzák, ez a globalista kolonizáció lényege).
- Nem az a legnagyobb problémba, h lopnak. Hanem az, h ennek nincsen mértéke, nincsenek következményei és emiatt az egész rendszer (nem politikailag értem, hanem mint "üzem") nagyon gyengén, nagyon nem hatékonyan működik. A mértéktelen korrupció mindent eltorzít, ráadásul a társadalmat is egyre kiábrándultabbá teszi.
- A lopásnál nagyobb gond, h semmit sem tettek az elmúlt években sem azért, h a német autógyárak beszállítói Kft.-ből továbblépve fokozatosan kialakuljon magyar ipar, kevésbé függő magyar kis-, és középvállalkozások, illetve az új ipari-társadalmi irányok felé fordulni a mondjuk leginkább múltba révedő autógyártás irányából... A magyarságban annyi kreativitás, erő lakozik, erre már sokszor példát láthattunk, elég a 19. sz. végére, vagy a két világháború közötti időszakra gondolnunk. Szóval hatalmas kihasználatlan potenciál pazarlódik el.
De mielőtt megint mindent a Fideszre fognánk, gyorsan szólok, h ez továbbra is csak a felszín, a következmények következménye és változás csak az egyén-mikroközösség-társadalom új alapokra helyezésével, alulról épített rebootolásával érhető el!

Deansdale 2018.10.20. 13:31:33

@VT 135: Most kellene létrehozni egy magyar autógyárat, aztán kilépni az EU-ból...

kanadai maki 2018.10.20. 13:42:10

@VT 135: Elég komoly bajba fogunk kerülni, ha padlót fog a dízelgyártásra berendezkedett német autóipar, sajnos a magyar GDP túl nagy részét adja a termelésük.

Mia and me 2018.10.20. 15:27:58

@Deansdale: nézz utána menhelyek férőhelyei számának - aztán képzeld el, hogy borsodból nem fog pestre utazni csak azért mert itt esetleg van 200 szabad hely.

Egyébként hozzávetőlegesen 3 szor annyi ember él országszerte az utcákon, mint amennyi férőhely országosan van.

És akkor még nem számoltuk azokat a hozzávetőlegesen ezres nagyságrendű családokat akik a közeljövőben ki lesznek lakoltatva. Egy részük nyilván meghúzza magát majd rokonoknál, de ilyenkor a családfő és a család viszonyában statisztikailag erős a törés az irányba hogy anyós a faszit nem fogadja be, mivel "miatta" került a család padlóra. Ezt lehet mondani hogy nemis, meg akinek ilyen a családja az ezmegaz, de ez attól még egy létező jelenség, hogy a ffi hontalan jó része egyetlen balszerencsés élet-fordulatnak köszönheti azt, hogy mindenét elvesztette.

de hát persze, igaz is, aki egyszer hibázott, az megérdemli...
egy nap háromszor szólítsuk fel hogy hagyjon fel az utcán éléssel, aztán ha ezt aznap nem teszi meg, akkor negyedjére már eljárás, cuccai- családi fotói, esetleg egyetlen saját könyve kerüljön a szemétre vagy elégetésre, és verjük rá még az ügyvédi meg eljárási költséget...Ha meg majd kinyiffan, akkor a felhalmozott adóssága az ilyen "előállítási" költségekből majd terhelődik tovább a gyerekeire...

Mia and me 2018.10.20. 15:32:22

@VT 135: nem az a baj hogy megoldás kell a hajléktalanságra, hanem az hogy amit mosrt kieszeltek az nem megoldás csak "eltüntetése" a problémának.

"az a legtöbbször belekapaszkodik a segítségbe "

Egy nap alatt is kaphat 3 felszólítást. 1 nap alatt milyen segítség jön amibe belekapaszkodhat, aki esetleg válás után csúszott le, vagy lakáshiteltartozás miatt került az utcára?

A menhelyeken meg általában ellopják mindenüket ... főleg azért ódzkodnak bemenni oda "aludni".
nappal- enni, tisztálkodni használják ezeket a lehetőségeket.

Deansdale 2018.10.20. 16:10:35

@Mia and me: Tudod mit, aki valóban hajléktalan, de még van benne élni akarás, az nem válogat, és ne is válogasson. Úgy tudom van elég férőhely mindenhol, de ha nem lenne, akkor az állam valszeg készségesen elszállít pár embert máshová, és szerintem egy idegen városban szállón telelni még mindig jobb mint "hazai pályán" halálra fagyni.

Egyébként te milyen megoldást javasolnál hajléktalanság ellen? Osszunk lakást, vagy hagyjuk őket az aluljárókban? Valójában a szó legszorosabb értelmében képtelenség megoldani a problémát, úgyhogy ha legalább eltesszük őket a forgalmasabb helyekről és párat megmentünk az éh- vagy fagyhaláltól akkor máris többet tettünk mint sok más kultúra.

Nyílt titok, hogy azért rühellik a szállókat mert ott nem lehet ész nélkül piálni és kábszerezni, sokszor cigizni sem, és őket már csak ez érdekli az életben. Nem akarnak bemenni a szállókba, de tudod mit, b*sszák meg, a többségi társadalomnak joga van rendreutasítani őket, mert ahogy most viselkednek az minimum antiszociális. Engem mint magánembert pl. abszolút nem zavarna, ha erdőszéleken laknának mindenféle kalyibákban (amire mondjuk létezik is példa), de hogy a fővárosban járdák, utcák, aluljárók vannak végighugyozva, meg hogy ott tarhálnak mindenütt, az tarthatatlan.

És megismétlem, ezt az egészet úgy tálalni, hogy a fidesz ártani akar a hajléktalanoknak abszolút gerinctelenség. Ha tényleg csak annyi lenne a terv, hogy szőnyeg alá legyen söpörve a jelenség, még az sem lenne ártó szándék, hát még az hogy a szállókra akarják őket begyűjteni.

Deansdale 2018.10.20. 16:18:32

@VT 135: @kanadai maki: Kicsit bővebben mint fentebb: szerintem pont most lenne időszerű beindítani a magyar iparosodást, elsősorban is az autógyártást. A beszállító cégek hálózata olyan szinten ki van építve, hogy nevetségesen egyszerű lenne egy új összeszerelő gyárat beindítani valahol, csak 1-2 tapasztalt és még néhány épelméjű mérnök kellene, akik megterveznék az autókat és a gyártó üzemet egyaránt. Nézhetnénk a jövő felé és lehetne elektromos autó, vagy bármi, ez már szinte mellékes, és nem fontos hogy rögtön világszínvonalú legyen a dolog, elég ha a magyar kereseti viszonyokhoz mérve olcsó. Jelenleg India meg Kína gyárt olcsó szart tömegeknek, szerintem ezt mi is meg tudnánk csinálni, azzal az előnnyel hogy nem kell a készterméket áthajózni a fél világon.

A fegyvergyártásban is van jövő, legalábbis ha a pókösztönöm nem csal :|

Még érdekesebb gondolat lenne feltámasztani hamvaiból valami KGST-szerűséget, persze nem pont azt és nem pont úgy, de mondjuk a V4-ek együttműködhetnének gazdaságilag is, ha már politikai értelemben így egymásra találtunk. Muszáj függetleníteni magunkat az EU-tól, és az nem fog egycsapásra menni, csak egy jól kigondolt folyamat eredményeképpen, amit mihamarabb el kellene indítani.

Dolus directus 2018.10.20. 17:27:07

"Tudod mit, aki valóban hajléktalan, de még van benne élni akarás, az nem válogat, és ne is válogasson. Úgy tudom van elég férőhely mindenhol, de ha nem lenne, akkor az állam valszeg készségesen elszállít pár embert máshová, és szerintem egy idegen városban szállón telelni még mindig jobb mint "hazai pályán" halálra fagyni."

Pontosan. Menjen csak szépen borsodból Pestre vagy akárhova, ahol hely van, pont úgy, mint aki munkát keres más városban,hogy megéljen valamiből. Nincsen ám annyira a hajléktalanok keze "elengedve", egy rakás civil szervezet foglalkozik velük (valódi civil szervezetek, nem a Soros félék, azok szarnak a hajléktalanokra). Ezek ételt, ruhát,tisztálkodási szereket juttatnak el hozzájuk, plusz még ott van az állami segítség fedél, ágy és takaró formájában. Vicces azt hallani, hogy a férőhelyeken milyen konfliktusok vannak (főleg a lopás szokott elhangozni), mint ha az utcán nem lenne ilyen? Most már lassan ott tartanak a liberálisok, hogy a férőhelyeket ördögi helynek állítják be, bezzeg az utcán, ott minden szép és jó, nem lopják el a cuccaikat, nem verik meg őket stb. Agyrém.

És a másik, amit Deansdale is említett már: mi a libarálisok megoldása? A nagy büdös semmi. Pofáznak, hogy minden mennyire szar és "nem megoldás". Nem is megoldani akarják ezzel a hajléktalanságot, hanem kezelni, kezdjük ott. A kezelés egyik alapvető fontosságú lépése, hogy betereljék őket oda, ahol nem fagynak meg, van víz,villany,étel,ahelyett, hogy szarban,hugyban feküdjenek a köztereken. Ez annyira evidens, hogy egy 5 éves is megérti. A liberálisok nem. Az is egyértelmű, hogy ha önként nem akar bemenni, nem akar változtatni a helyzetén, akkor igenis rendészeti eszközökkel erre rá kell kényszeríteni ( a liberálisok itt már agyvérzést kapnak). Vagy legalábbis ezt a tarthatatlan állapotot megszüntetni, már csak köztisztasági okokból is, hogy az utcán fetrengjenek. A személyi szabadságukat nem lehet elvonni, hát akkor oldják meg máshogy, ahogy lehet.

Vannak pozitív példák is, hogy egy részüknek sikerült felemelkedni és munkát találni, piát elhagyni, albérletet fizetni stb. De ők elfogadták a segítséget, és éltek azokkal a lehetőségekkel, amiket az állam és a civil szervezetek nyújtottak nekik. És már megint oda lyukadunk ki, hogy ha az egyiknek sikerült, a másiknak nem, akkor nem feltétlenül az állam a hunyó a történetben, hanem az egyéni akarat és tenni akarás.

Más, de szorosan kapcsolódik hozzá. Én ha Pesten járok elborzadok mennyi hajléktalan és rossz kinézetű cigány lepi el a főtereket. Egyszerűen nem lehet nyugodtan egy szál cigit elszívni, vagy bármit csinálni, mert odajönnek kéregetni,telefont,parfümöt árulni vagy akármi. Nem a hajléktalanok, hanem fiatal, suttyó cigányok. Valahogyan ezeket is ki kéne tiltani, akár kemény rendőri intézkedéssel, személyes tárgyak elkobzásával vagy akármivel, mert undorító az a lehúzás, ami megy a belvárosban. Remélem nem csak a hajléktalanokat fogják eltüntetni a közterekről, hanem őket is. Mert ezek még rosszabbak.

Mia and me 2018.10.20. 17:27:50

@Deansdale: senki nem tálalta úgy - viszont a rendelet lényegében kriminalizál- bűncselekménnyé változtat egy - lehet hogy csak időleges - élethelyzetet ,ami BÁRKIVEL megeshet.

"Egyébként te milyen megoldást javasolnál hajléktalanság ellen? "

pl. szociális bérlakás rendszer - tudod vannak akik ugyan kurvajól keresnek, de mégis 15-20 ezer bérleti díjért 60-80 nm-es önkormányzati bérlakásban laknak. Nálunk nem egy teljes önkormányzati HÁZ fel van újítva önkorm pénzen és 1-2 luxuslakásban laknak, a többi meg kitudja mire van tartogatva...üresen áll...(amíg meg nem veszi egy üzletember az egész házat...)
Nos anno ez a bérlakás konstrukció nem a felső középosztályt és felső tízezret volt hivatott kiszolgálni, és nem az ingatlan-bizniszmenek terepe volt.

vagy pl. munkahely elvesztése, hitel bedőlése esetére szintén működhet az utcára tevés helyett az, hogy valamilyen kisebb bérleti díjért marad a család a saját lakásában- ami így ugyan mondjuk 3/4 részt a banké lesz (amennyit még nem fizettek ki a hitelből)- de nem az egészet bukják csak azért mert a faszi elvesztette a munkahelyét és fél éve nem talál másikat. Ezt persze ha bankok nem vállalják fel, akkor lehetne az is hogy az állam kifizeti a maradék hitelt, de nem eladják a fejük fölül hanem a "szociális bérlakás" elvnek megfelelően fizetnek egy élhető bérleti díjat amíg benne laknak (ha költöznek akkor megkapják a negyed rész saját tulajdonuk "árát" kpban, amit másik szociális bérlakás lefoglalására fordíthatnak a másik városban- ha nem költöznek, akkor meg amikor apu feldobja a tappancsot, akkor a gyerek a negyedét örökli csak merthisz a 3/4 az államé.

" ha legalább eltesszük őket a forgalmasabb helyekről"

hogy ne látszódjanak....

" és párat megmentünk az éh- vagy fagyhaláltól akkor máris többet tettünk mint sok más "

jaja. kb a hajléktalanokat is leköröző módon vidéki kisnyuggerek a saját kis viskójukban meg lakáskájukban fagynak meg évente elég sokan (de ez szintén nem probléma, mert őket NEM LÁTJUK!)
A hajléktalan viszont csakis azért probléma mert látszik-láttatják a szegénységet, és el kell tüntetni őket a látványból a "plakátról" amit az országról gyártanak..

"Engem mint magánembert pl. abszolút nem zavarna, ha erdőszéleken laknának mindenféle kalyibákban (amire mondjuk létezik is példa)"

Nem férnek már. És fával tüzelnek, és szemetelik tele az erdőt - nagyobb probléma mint hogy az aluljáróban elfoglal 2 nm-t- és napközben esetleg elmegy egy hajléktalan szállóra enni meg fürdeni. Valamint akik kint élnek is, ha enni akarnak akkor be kell menniük a közeli településre. Plusz ha vissza akarnak zárkózni, akkor munkát se nagyon találnak pl. Pécel és Pest között a bozótban.

"Tudod mit, aki valóban hajléktalan, de még van benne élni akarás, az nem válogat, és ne is válogasson."

Látod, ez viszont már egy olyan fajta "látásmód" amikor a végén az van, hogy egyes társadalmi csoportok kinyilatkoztatják és eldöntik hogy más társadalmi csoportoknak hol a helyük, mivel érjék be, mi jár nekik, mit tehetnek vagy mit nem tehetnek.
Amíg azon a végén vagy/vagyunk akiknél meghagyták azt az illúziót hogy ők dönthetnek (akár másokról is) addig frankó, de mi van ha egyszercsak bármi oknál fogva a következő ilyen "megcélzott" társadalmi csoport akiről a többiek majd dönthetnek, önkényesen rendelkezhetnek, MI leszünk?

Dolus directus 2018.10.20. 18:40:48

Mia and me:

Szociális bérlakásra eddig is pályázhatott szinte bárki, még hajléktalanok is, ilyen lehetőség van, létezik, csak hát azt nem teszik hozzá, hogy a bérleti díjat (akármilyen olcsó is) inkább elisszák. Egy önkormányzat teljesen jogosan utasíthat el egy megbízhatatlan alkoholistát, aki koszosan, büdösen besétál hozzájuk. Őszintén szólva senki sem adná bérbe az ilyeneknek.

Ezért van a szálló. Ott ellehet kezdeni talpra állni, meg van minden feltétel és még fizetnie sem kell érte. Tisztálkodhat, kap orvosi ellátást, ételt,ágyat, járnak hozzá civil szervezetek (vagy ő mehet hozzájuk) és ott kap ruhát meg egy csomó mindent, amire szüksége lehet. Még az alkoholfüggőségéből is segítenek kijutni, csak kérnie kell. De hát a többség nem kéri, nem igényli, nem tesz érte. És ti ezekkel vagytok, ezeket véditek. Akiknél az akarat hiányzik. Nem lehet máshogy csinálni csak, ha rá vannak kényszerítve. Akkor sem az fog az összes visszailleszkedni, de néhánynál segíthet egy kis "atyai szigor" és észbe kap. Ennyi a legtöbb, amit egy állam megtehet az ilyen emberekért.

Madarász Henrik 2018.10.20. 19:04:51

@Dolus directus: Te is tudod, hogy szinte csak cigányok kaphatnak ilyen lakást, mert a sokgyerekesek állnak az igénylőlista tetején, ezért is számolták fel a szociális lakásokat, mert nem akarták balhés cigányoknak odaadni ezeket a lakásokat és tönkretenni az egész házat.

Mia and me 2018.10.20. 19:17:08

@Dolus directus: "Szociális bérlakásra eddig is pályázhatott SZINTE bárki,"

pályázni lehet, csak nem kapja meg SZINTE senki, csak az, aki lényegében nem szorul rá.

"Nem lehet máshogy csinálni csak, ha rá vannak kényszerítve."

Értem ,tehát ha most előállításonként és perenként még 25-40 ezer forintot rávernek az megfelelő "kényszerítés"? (amit ugye vagy ő fizet ki ... miből?... vagy ha találnak élő rokonát, akkor azzal fizettetik ki, vagy ha senkije nincs és meghal, akkor az állam lenyeli, amit tulajdonképp akkor így teésén fizetsz ki az adódból - mivel a bírót, a kirendelt ügyvédet és a büntetés díját a megfelelő számlára valakitől be fogják hajtani)... mondjuk olyan szerencsétlenül mászkál hogy havonta begyűjt egy ilyen per és büntiköltséget, az 3 hónap alatt már egy egészen jó fizetésnek felel meg. Ha mégis sikerül munkát találnia, akkor ugye legalább fél évig vonják tőle a tartozását (vagy ha egyben levonják az első fizetéséből, akkor ugye ezzel ki is rugatták azonnal, hiszen második hónapban már nem tud megfelelően étkezni, albérletet fizetni- rendesen megjelenni a munkahelyén mivel hiába dolgozott le 1-2 hónapot, pénze az pont úgy nincs semmire mint mikor hajléktalan volt)
Ehelyett ezt a hajléktalanonként 40- 120 ezer forintot pont fel lehetne használni arra (hogy nem a bíróságokat meg az ügyvédek fizetését gyarapítjuk vele) hanem több házat átalakítanak pl. ahol megfelelően gondoskodhatnak ŐK maguk magukról.
Mondjuk lenne egy 3 hónapos limit amíg nem kell érte fizetni semmilyen bérleti díjat, de rendbe kell tartani, munkát kell keresni stb...- utána meg egy havi 15-20 ezres bérleti díj normálisan fizethető - mondjuk egy évig. Ha egy éven belül nem tud elköltözni saját jogú albérletbe - akkor lehet valamivel szankcionálni.
Nem kerül többe a rendszer mint az amit most ez a kriminalizálás magával hoz plusz költséget az államnak.

Plusz azon elgondolkodott-e már valaki ,hogy hogyan "állapítják " meg hogy valaki hajléktalan?
Nincs lakcímkártyája? Vagy lejárt az ideiglenes lakcíme? (mikor felköltöztem pestre évekig nem volt itteni lakcímem, mert a főbérlő nem akarta hogy bejelentkezzek hozzá, volt egy vidéki lakcímkártyám... amikor bulizni mentünk volt hogy reggelig ültünk egy padon... ha ma csinálom ezt, akkor bevisznek- főleg ha szakadt farmer van rajtam?)
vagy ha valaki csak simán az utcán van néhány éjszakát némi motyóval mert épp úgy alakult? (esetleg "kalandvágyból" pestig jut csak, nem angliába)
Vagy esetleg itt csövezik mert hátizsákos turista? Vagy csak alcheimer kóros, vagy demens és lement a boltba a melegítőjében, aztán ott ragadt mert közben gőze nincs hogy kicsoda és hol lakik - és jellemzően ők segítséget se kérnek -(a rokonok meg mehetnek érte a fogdába..? meg fizethetik a büntetést)
Vagy csak ül egy padon órák óta mondjuk szakadt cuccban mert összeveszett a barinőjével és az megmondta hogy menjen a p.csába.. esetleg utána dobta egy szatyorban a fogkeféjét meg alsógatyáit....

Az eljárásban az a gáz, hogy BÁRKIt bevihetnek. Lényegébe összecseng azzal, hogy ha két ember mások által is csatlakozhatóan (tehát pl. egy kocsmában) komolyan politizálni kezd, akkor büntethető és előállítható mert nem jelentették be előre hogy politikai "gyülekezetet" tartanak. :)

VT 135 2018.10.20. 19:37:06

@Deansdale: "pl. abszolút nem zavarna, ha erdőszéleken laknának mindenféle kalyibákban".
Engem igen. Ugyanis ott is rögtön kijön az, h nem a lakhatás hiányzik, hanem amit már írtam - a belső jelenlét. Emiatt azonnal teleszemetelik, tönkreteszik az erdőt. A Sas-hegy déli lejtőjén önkormányzati telkek vannak, amit lehet bérelni "hétvégi" kisteleknek. Sok évvel ezelőtt felfedezték a hajléktalanok. Először csak az ott lévő kis házak gyulladtak ki spontán... A másik, h olyan szeméthalom kelettkezett, h egy-két évben, amikor én is béreltem ott telket és igyekeztem rendbe rakni, fél m vastagságban találtam az odahordott (műanyag, stb.) szemetet.

VT 135 2018.10.20. 19:41:55

@Deansdale: Részemről a gépkocsi az egyik legerősebb szimbóluma annak, h mekkora zsákutcába kormányozta magát ez a civilizáció. Hosszú lenne ezt részletesen kifejteni, ide sorolnám még a műmézet, meg a cola light-ot is.
De talán az elektromos autó, ha már nem tudunk leszakadni az autókról valóban jó irány lehetne. Illetve számos egyéb olyan előremutató technológia van, amelybe bele lehetne fektetni.
Az mondjuk nem ipar, de az ipari mezőgazdaságot is el lehetne kezdeni átállítani fenntartható, természetközeli gazdálkodásra. Rengeteg munkahely keletkezne is. Mondjuk kezdetben lehet, h keresztbe tenne a többezer hektáros uradalmak gazdasági érdekeinek, de hosszú távon szerintem mindenk szereplő jól járna.

VT 135 2018.10.20. 19:48:49

@Mia and me: "pl. szociális bérlakás rendszer - tudod vannak akik ugyan kurvajól keresnek, de mégis 15-20 ezer bérleti díjért 60-80 nm-es önkormányzati bérlakásban laknak."
Egyszerűen nem vagy hajlandó elfogadni azt, h ezek az emberek nem a lakhatás hiánya miatt szenvednek elsősorban, hanem a saját, belső, szétesett életük miatt. A hajléktalanság egy következmény. A saját belső életét viszont csak ő tudja megoldani, de mások segíthetnek neki ebben. Azok a csoportok, akikről te beszélsz, azok ezt igénybe is veszik és megtalálják a kiutat.

A hajléktalanok ezen része viszont úgy akar kiszállni a társadalomból, úgy akarja ignorálni az összes társadalmi keretet, h UGYANAKKOR piócaként a társadalomtól várja, h mindennel ellássa. Szerintem látható ennek az égető ellentmondása.

VT 135 2018.10.20. 19:55:31

Engem amúgy érdekelne, h tényleg ennyire kaotikus viszonyok vannak-e a hajléktalanszállókon, vagy ez is csak egy mítosz (felteszem, egyikünk sem járt ilyen helyeken). Mert ha ilyenek a viszonyok, az valóban az állam szégyene, ha nem tud rendet tartani egy ilyen helyen és ezen akkor valóban az intézkedésekkel párhuzamosan javítani kellene, h ne verjék össze egymást és ne lopják el a cuccait.

Dolus directus 2018.10.20. 20:06:30

@Mia and me:

„pályázni lehet, csak nem kapja meg SZINTE senki, csak az, aki lényegében nem szorul rá. „

Figyelj, egyetlen egy lényegi kérdés van itt: te kiadnád egy a saját hugyában fetrengő alkesz hajléktalannak az ingatlanodat? Kötve hiszem. Ugyanakkor elvárnád mástól, mondjuk az államtól, hogy ő tegye meg. Nem fogja. Innentől kezdve csinálhatsz akármilyen bérlakásos rendszert, akármilyen feltételekkel, azok a hajléktalanok, akiket ÉRINT a mostani szabályozás (vagyis az utcán fetrengő,alkesz, tenni nem akaró réteget) nem fognak ilyen helyekre beköltözni. Még egyszer leírom, mert látom nehéz a felfogásod: az állam most is gondoskodik az ilyen alakok elhelyezéséről, csak nem „lakás”, hanem szálló formájában. Ha más képes ott lenni és kitörni ebből a helyzetből (amihez sok segítséget megkap INGYEN), akkor ezek az utcán a saját hányásukban fetrengők miért nem? Hát mert nem akarnak. Ragozhatod, de ez a lényege mindennek.

A bírságról. Itt is össze-vissza hordtál mindent. Először is bírságolni nem fognak minden esetben, az a legvégső opció. Másodszor, ha mégis kiszabnak, senki más nem fogja helyette befizetni (Élő rokon? Mi ez a baromság, ilyen nincs is..) A be nem fizetett szabálysértési bírságot először közmunkával helyettesítik, de ha azt sem vállalja az illető, akkor jön az elzárás. Szóval megint csak a szokásos hisztériakeltés folyik.

„Plusz azon elgondolkodott-e már valaki ,hogy hogyan "állapítják " meg hogy valaki hajléktalan? „

Látszik, még életedben nem láttál szabálysértési eljárást. Önként elismerik, mikor a rendőr felveszi a jegyzőkönyvet. Ha nem ismeri el, akkor felveszik a bizonyítékokat, tanúk, pár fénykép a „tetthelyről”, rendőri jelentés, lakcím hiánya. A bíró pedig eldönti, hogy melyik mond igazat. De ilyen nem szokott előfordulni, mert már a helyszínen elismerik, hogy életvitelszerűen az utcán élnek, nem is érdemes tagadni.

„Bárkit” nem vihetnek be, ez is baromság. Egy bíróságon nem állna meg a vád. Szokásos ballibsi riogatás.

Madarász Henrik 2018.10.20. 20:09:59

@VT 135: Szerintem igen, mindig ezt mondják a hajléktalanok, ha kérdezik őket a tévések.

Dolus directus 2018.10.20. 20:37:11

Akik kinn élnek az utcákon, azok azt mondják rossz hely a szálló. Akik pedig benn élnek a szállókon, azt mondják jó hely. Aki a szállók ellen érvel, az mindig az utcán élőket nyilatkoztatja (libsi média), és a szállók közelébe se megy.

www.youtube.com/watch?v=Q04W91ioY_s

Mia and me 2018.10.20. 20:44:31

@VT 135: "nem a lakhatás hiánya miatt szenvednek elsősorban, hanem a saját, belső, szétesett életük miatt. A hajléktalanság egy következmény."

Igen, a pénztelenség, a szegénység, a rablóhitelek, a drága orvosi ellátás (ismerek olyan családot akik úgy vesztették el a házukat hogy már minimális hitelük volt csak, amikor apuka rákos lett, és ráköltötték 3 év alatt a teljes családi vagyont, plusz mert nem tudták tovább fizetni a hitelt a bank vitte az egész házat és még most is tartoznak, mert időközben elértéktelenedett az a vidék munkalehetőség hiányéban és a bank nem tudja annyiért eladni amennyi még a hitelből hátravan ! abszurdum az egész- másik nagyvárosban fizetnek albit ahol dolgoznak meg még fizetik a házuk értékén túli hiteltartozást), akár egyetlen rossz döntés, vagy egyetlen szerencsétlen életfordulat következménye is lehet.

Nem mentek fel senkit a saját tettei alól, de azt azért látnotok kellene, hogy ma Magyarországon nagyon kicsi is elég ahhoz hogy valaki alól kicsússzon a talaj.

És persze kell megoldás, de akkor olyan ami nem csak eltünteti a látható "következményt" a hajléktalanokat, hanem ami a gyökerénél próbálja ezt kezelni, azaz azon igyekszik, hogy minél kevesebb ember kerüljön/kerülhessen ilyen élethelyzetbe.

Mia and me 2018.10.20. 20:58:21

@Dolus directus: "Ugyanakkor elvárnád mástól, mondjuk az államtól, hogy ő tegye meg."

Az államot én fizetem, tehát az állami szoc. bérlakás tulképp az enyém. És azért tartom - tartanám fenn, hogy ezek az emberek kapjanak egy második esélyt.

" az állam most is gondoskodik az ilyen alakok elhelyezéséről,"

baszod, bárki lehet ilyen ALAK, te meg ezt nem fogtad fel? Elég 1-2 szerencsétlen helyzet az életedbe és vagy rokonoknál vagy barátoknál kényszerülsz ingyen dekkolni valameddig (amikor is tulképp nem az állam hanem egy másik ember kontójára laksz- tehát ezt veszem én a jótündér kategóriának, ami nem mindenkinek adatik meg, vagy sok emberben van akkora önérzet hogy nem fog az ismerősei nyakán élősködni 2 hétig se) -vagy az utcán keresel menedéket...

"akkor ezek az utcán a saját hányásukban fetrengők miért nem?"

Fogadjunk hogy a saját hányásban fetrengőket meghagyják a szoc munkásoknak? Tudod pont úgy mint az ellenőrök is a csak buliból hazatartó kicsit spiccesen "lógó" embereket büntetik a villamoson, a 3 megtermett kigyúrt nemidénbarnultakhoz oda se mennek.

"A bírságról. Itt is össze-vissza hordtál mindent. Először is bírságolni nem fognak minden esetben, az a legvégső opció."

negyedik felszólításra.

Ezt írtam, most akárhol olvasok a téma kapcsán, a 3 felszólítás akár egy napon belül is elhangozhat...

bomberhopper 2018.10.20. 21:36:56

@Mia and me:

"Az államot én fizetem, tehát az állami szoc. bérlakás tulképp az enyém. És azért tartom - tartanám fenn, hogy ezek az emberek kapjanak egy második esélyt."

Én meg úgy gondolom, hogy álljanak be a sorba, jelentkezzenek, és ha pozitív az elbírálás eredménye, akkor kapjanak. De ha adóról van szó, akkor -ha tényleg úgy van, ahogy írod korábban, hogy kik, és mennyiért veszik igénybe a szociális lakásokat- akkor viszont az én pénzemből ne építsenek szociális lakásokat. Kinek a pénze az adó, az enyém vagy a tiéd?

Véleményünk különböző, a kormány majd dönt. Ilyen "szép" dolog a demokrácia.

Deansdale 2018.10.20. 21:59:27

@Mia and me: Egész pontosan hogyan szeretnéd megvédeni az embereket a saját rossz döntéseiktől, vagy a sorstól? Az, hogy valakinek megromlik az egészsége, ezért elveszti a munkáját, és rámegy mindene, a világ összes országában megeshet, és sajnos meg is esik. Mi, akiket ti ellenzékiek fideszesnek képzeltek, értjük a problémát, csak azt nem vágjuk, hogy ami a világon mindenütt megesik, illetve hazánkban is gyakori volt más kormányok alatt, az most miért lett hirtelen a fidesz hibája. Minden józan emberi számítás szerint az utcán alvókat a szállókra bevinni ELŐRELÉPÉS az ő ügyükben, nem valamiféle elnyomás, aminek az ellenzék beállítja a dolgot.

Ugyanakkor az túlzás, hogy ma Mo-n kevés is elég a hajléktalanná váláshoz, mert pl. egy frankhiteles zakóba bugyolált rákbetegség messze nem "kevés". Ilyesmi nagyon kevesekkel esik meg, talán százezerből egy emberrel, és az hogy te pont ismersz egy ilyet csak véletlen egybeesés. Frankhitelbe sokan belebuktak, de elenyészően kevesen alszanak emiatt most az utcán, pl. a te ismerőseid sem. Az, hogy valakinek nincs ingatlan a nevén még nem teszi a szó klasszikus értelmében hajléktalanná.

Az pedig a dolgok rendjéhez tartozik, hogy ha be akarják kényszeríteni az utcán alvókat a menhelyekre, akkor az ellenkezőkre valamiféle retorzió hárul. Aki felszólítást kap, akár egy nap hármat, tudod mit csinálhat? Bemehet a k*rva menhelyre és akkor nem büntetik meg. Ne tegyünk már úgy, mintha a fityisz úgy büntetgetné a hajléktalanokat, hogy azoknak ez alól semmiféle kibúvója nincs. A büntetés nem a cél, az csak egy retorzió azoknak akik szándékosan nem engedelmeskednek.

Deansdale 2018.10.20. 22:17:27

@Mia and me: "persze kell megoldás, de akkor olyan ami nem csak eltünteti a látható "következményt" a hajléktalanokat, hanem ami a gyökerénél próbálja ezt kezelni, azaz azon igyekszik, hogy minél kevesebb ember kerüljön/kerülhessen ilyen élethelyzetbe"

Ez erősen utópista elképzelés, ami figyelmen kívül hagyja a realitásokat. A hajléktalankérdés sarokpontja, hogy csak olyan emberen tudsz segíteni aki akarja azt, és maga is hozzáteszi a saját részét a felemelkedéséhez. Pontosan a jelen intézkedésre adott válasz mutatja, hogy a hajléktalanok egy része NEM AKARJA, hogy neki segítsenek, ő valamilyen (civilizált embernek jobbára érthetetlen) okból úgy gondolja, hogy neki jó hajléktalannak lenni, és hiába erőlködik bármiféle kormány, nem fogják tudni visszaintegrálni a társadalomba. A hajléktalanok nagy része nem kívánja a 8 óra munka stb. életmódot, szellemileg vagy lelkileg képtelenné vált a produktív munkára, sőt, vannak akiket igazából a jobb lakhatási körülmények sem érdekelnek. Lehet olyan mélyre süllyedni, hogy az embernek elég a kapualj meg egy kikukázott szakadt paplan, és nem akar többet.

Ezeket vagy az utcán hagyod, vagy beparancsolod a menhelyekre, mert mást nemigen tudsz kezdeni velük. Lehet játszani a jóembert, hogy ki mennyire aggódik értük és törődne velük (csak konkrétan csinálni ne kelljen semmit, mondjuk pénzt adni, mert arra a leghangosabban sápítozók a legkevésbé hajlandóak), de ők ezt leszarják, nekik a napi pia és cigi a fontos, meg hogy hagyják őket békén. Ha te lennél az ország uralkodója, te sem tudnál velük csinálni semmit, nem a jóindulat vagy az akarat hiányán múlik a dolog. Ja, hát álmodni lehet, hogy adjunk mindegyiknek lakást, meg szupcsi segélyt, vagy olyan munkát amit szeret, csakhát egy országban kismillió ilyen humanitárius ügy van amire a világ összes pénze is kevés lenne. Amúgyis, cigókkal már próbálták azt, hogy minőségi lakásokba dugták őket ingyen, rekordidő alatt le is lakták azokat, mert ami ingyen van azt a többség nem becsüli semmire. Ha bedugsz 30 hajléktalant 30 ingyenlakásba, garantálom hogy ~28 pillanatok alatt lelakja a helyet, szétszerelnek mindent ami akár egy fillért is ér és eladják páleszért, amit meg nem lehet eladni azt tönkreteszik, szétverik, beleszarnak (mármint szó szerint). A példában szereplő 30 hajléktalanra legalább még kétszerannyi felügyelő személyzet kellene minimum heti 40 órában, hogy kordában tartsák őket.

Mia and me 2018.10.20. 23:03:14

@bomberhopper: "Én meg úgy gondolom, hogy álljanak be a sorba, jelentkezzenek, és ha pozitív az elbírálás eredménye, akkor kapjanak."

ez esetenként 2-5 év. Addig pont be lehet büntikből szerezni az új rendszerben akár többszázezer ft tartozást a semmiért. Valamint ahhoz hogy megkapd a bérlés jogát, úgy tudom hogy le kell fizetni némi díjat - tehát ugyan nem a tulajdonjogot veszed meg hanem a "bérlés jogát", de ki kell perkálnod némi pénzt, ami egy pesti lakás esetében 5-6 millió is lehet. De ezt nem tudom pontosan, azt tudom hogy család nagyobba szeretett volna költözni a sok gyerek miatt és eleve mire megkapták már a fele gyerek nagykorú lett és lassan el is költözik - másrészt mivel nagyobbat kaptak kellett pár milliót fizetniük erre a "bérlési jogra" az önkormányzatnak (plusz ahová költöztek, ugye ők fizették a teljes felújítást, festést mindent mert az előző lakók úgy hagyták ott)

" De ha adóról van szó, akkor -ha tényleg úgy van, ahogy írod korábban, hogy kik, és mennyiért veszik igénybe a szociális lakásokat- akkor viszont az én pénzemből ne építsenek szociális lakásokat. Kinek a pénze az adó, az enyém vagy a tiéd?"

A bérlakásokat nem építi jellemezően, hanem a régi önkormányzati lakásokat újítja fel - vagy adja ki) - ezen bérlakások egy része - a felújítottak - igen kevés összegért olyan embereknek van kiutalva akik nem annyira szorulnak rá (ez általában bizonyos kerületekre igaz), egy részüket meg ahogy Madarász Henrik kommentelő írta, a sokgyerekes -főleg cigány lakosság kapja meg (ez szintén bizonyos kerületekre igaz).

Tehát a "közepén" lévő, pont átmenetileg segítséget igénylők, akik átmeneti zavarban vannak, és kevés kellene hogy ne veszítsék el a talajt- nem kapnak semmit ebben a rendszerben.

Amit fentebb írtam, magát a hajléktalanságot, az ide kerülést lehetne megakadályozni és orvosolni egy jól működő bérlakás rendszerrel.

De nem is ez a lényeg, ennyire nem akartam belemenni a hontalanokba, csak Deansdale kérdezte hogy hogyan lehet megoldani büntetgetés helyett, van -e ötletem - és ennyi. szerintem ez járhatóbb, kevesebbe kerülő dolog lenne, és senkit nem "kriminalizálna", csak azért mert épp olyan helyzetben van amiben, sőt hosszú távon segítene abban hogy egyre kevesebben jussanak el odáig hogy utcára kerülnek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.20. 23:31:35

@Mia and me:

A NEMLÁTJUK-ban az a szép, hogy bármit oda lehet mögé mondani, mert úgyse látjuk. Mint a patriarchális elnyomópénisz strukturálisan láthatatlan nőverőkeze, stb. stb. ...

VT 135 2018.10.21. 09:38:38

@don Fefinho: "a patriarchális elnyomópénisz strukturálisan láthatatlan nőverőkeze"
Ezt az összetett kifejezést még így nem hallottam, de szakadok rajta! :)))

Mia and me 2018.10.21. 11:16:02

@Deansdale: "Frankhitelbe sokan belebuktak, de elenyészően kevesen alszanak emiatt most az utcán, pl. a te ismerőseid sem."

Mivel volt egy marha aki a piaci ár negyedéért kiadta nekik a lakását egy évig, amíg a nő talált munkát ott, meg a gyerek is nagykorú lett és elment tanulás helyett dolgozni.

Azaz akik a padlóra kerüléskor nem az utcán kötnek ki, azok tulképp valamilyen egyéni "felvállalás" miatt ússzák meg, amikor is a társadalom egyetlen tagja magára vállalja azt a segítséget és költséget, amit az állam is megtehetne ha a társadalom által befizetett adóforintokból nem a dakota szellem vasútja (a Tanú után szabadon) vagy stadionjai épülnének.

Deansdale 2018.10.21. 11:59:15

@Mia and me: "Azaz akik a padlóra kerüléskor nem az utcán kötnek ki, azok tulképp valamilyen egyéni "felvállalás" miatt ússzák meg"

Igen, és ez teljesen normális és jó így. Amikor az állam elkezdte kivenni az emberek kezéből az egymás iránti szolidaritás felelősségét, azzal legitimizálta a nemtörődömséget, a mások nyomorának ignorálását. Azzal, hogy az államra hárítjuk az embertársainkkal való törődést rosszabb emberekké válunk, és ezt a folyamatot vissza kellene fordítani. Már csak azért is, mert az állam SOKKAL rosszabb jótétlélek, mint az emberi lények. Az állam pazarol, sikkaszt, bürokráciát tart fenn és nem ahhoz nyomja a pénzt aki tényleg rászorul; ezzel szemben a haverodék főbérlője pontosan ott segített ahol szükség volt rá, és pont annyit amennyit kellett. Több ilyen emberre lenne szükség, ahelyett hogy állambácsitól várjátok a csodát - attól az államtól, amelyet a következő mondatban már elítéltek és szapultok. Tudathasadt dolog manapság balosnak lenni, egyszerre szidjátok az államot mert sz*r, és követelitek hogy legyen egyre hatalmasabb, vegyen át egyre több feladatot, felelősséget, funkciót az emberektől.

Mia and me 2018.10.21. 12:30:53

@Deansdale: ez így önmagában amit leírsz teljesen oké - viszont nem mondhatja senki hogy nem fizet adót mert ő már Vargáék kisegítésével "befizette" :). Valamint népi :) megfigyeléseim azt támasztják alá, hogy jelen esetben is csak azok háborodtak fel a hajléktalanok megbüntetésén, az erdőbe épített kalibáik lerombolásán, akik maguk már így vagy úgy de segítettek ebben vagy hasonló problémában egyénileg másokon, vagy jelenleg is olyan helyen dolgoznak ahol problémákat igyekszenek megoldani.

Tehát ha elfogadjuk hogy az állam kivonul a szociális dolgokból és a szolidaritásból mert ez az "emberek" feladata, akkor ne szedjen be adót szolidáris jogcímeken (se) - hanem ott tartunk mint egyszer féléve egy másik postban : mindenki döntse el, hogy MIRE fizet az államnak - mondjuk legalább a befizetett adója fele mértékéig- aki stadionra, azok pénzéből (és csakis azokéból) építsen az állam stadiont, akik karitatív dolgokra (azokéból és csakis azokéból) tartson fenn bérlakást meg ilyen társadalomba visszavezető intézményeket, akik autóutat vagy vasutat akarnak a semmibe (és csakis azoknak a pénzéből) csináljon utat a semmibe.
A másik feléből meg fenntarthatja az apparátust meg költse egyéb dolgokra (Kelly hőseit játszva aranyrudakra vagy amire akarja:))
Nincs ezzel gond. Egy állami bank simán tudna vezetni alszámlákat, ki-ki arra utalná amire akarja :)- és kiderülne hogy mit akarnak az állampolgárok.

Jelenleg a fizetés bruttója után beszed a munkáltatótól 23,5 %-ot, tőlem meg még további 33,5-et ilyenolyan jogcímeken - amikért cserébe belebegteti h nyugdíjad nem lesz, ha beteg vagy fizess magánorvost, ha elveszted a munkád akkor meg annyit is érsz.
Tehát minden tett a "viszonylatában" felháborító és nem úgy önmagában - mert persze ebben igazad van, mindenki segíthet a saját szomszédján meg ismerősein - és ha nem kevesebb mint a fele fizetése maradna meg, lehet hogy sokkal több jótündér is lenne mint így.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.10.21. 21:33:00

@Mia and me: Az a baj, hogy a sok népi megfigyelés mellett nekünk van népi demokratikus megfigyelésünk is, sajnos.

KalmanBlog 2018.10.21. 23:49:12

A hajléktalankérdés kapcsán nem illik erről beszélni, de ha belegondolunk anyagi problémák mellett valami másnak is kell lenni.

Képzeljétek el, hogy egy ember felnő, majd elveszíti mindenét, és nincs _egyetlen ismerőse sem_, aki befogadná átmenetileg, amíg összeszedi magát annyira, hogy legyen egy melója, amiből eltartja magát.

Hogy lehetséges ez? Tudom, hogy túlságosan védett környezetből vizsgálom a világot, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha nem lenne egy vasam se, akkor ne lenne egy ismerősöm se, aki befogadna. És azt sem tudom elképzelni, hogy ha a barátaim között valaki így járna, akkor hagynám/hagynánk az utcán kallódni.

_Kivéve_, ha elviselhetetlen alakká válik, akivel képtelenség kommunikálni, aki veszélyes a környezetére, aki a szenvedélyinek annyira rabja, hogy mindent tönkretesz maga körül.

Sokan megengedhetik maguknak, hogy segítséget adjanak valakinek - akár viszonzatlanul is. De azt nem fogják megkockáztatni, hogy tönkretegyék a környezetüket csupa szívjóságból.

Nem azt mondom ezzel, hogy ettől kisebb volna a probléma, hanem hogy szerintem még itt sem az anyagi kérdés a legfontosabb aspektus.

yotta 2018.10.22. 02:41:01

@KalmanBlog: Mindezt kiegészítem avval, hogy magamat sem tudnám elképzelni, hogy egy közterületen egy kikukázott paplant magamra tekerve, fejemet egy kutyapisis lépcsőnek támasztva, arcommal azzal a járófelülettel érintkezzek, amelyen korábban más emberek a kutyaszaros, meg minden más ganéval fertőzött bocskoraikkal mászkáltak.

Az ilyen életmódot választó hajléktalanok esetében bizony, kell lennie még valami belső kontrolhiánynak is, ami nem húzza meg náluk a csengőt...

Frederick2 2018.10.22. 14:06:28

@Deansdale:

„Nyílt titok, hogy azért rühellik a szállókat, mert ott nem lehet ész nélkül piálni és kábszerezni, sokszor cigizni sem, és őket már csak ez érdekli az életben.”

Ezt melyik szakirodalomban olvastad? Vagy valamelyik szociális munkás súgta meg neked? Esetleg a hasadra ütöttél, és onnan jött a válasz?

Van más opció is: A szállók megteltek csövesekkel, így értelemszerű, hogy van, aki kiszorul az utcára. Ugyanakkor a hajléktalanok nem férnek meg egymás mellett, összebalhéznak és összeverekednek egymással, ellopják egymás cuccát.

Kísérletet sem teszel a kép árnyalására. Nálad, úgy látom, a hajléktalanok gonosz goblinok, akik dühösek, mert nem cigizhetnek, alkoholizálhatnak és drogozhatnak a menhelyen.

Szerintem beszélgess el néhány hajléktalannal foglalkozó szociális munkással.

„Nem akarnak bemenni a szállókba, de tudod mit, b*sszák meg, a többségi társadalomnak joga van rendreutasítani őket, mert ahogy most viselkednek az minimum antiszociális.”

Mondjuk az is elég röhejes, hogy te, mint magánember, a többségi társadalom nevében beszélsz. Ahogy a FIDESZ is. Bár lassan láthatóvá válik a képlet: FIDESZ = Deansdale = társadalom többsége = nemzet. Mert ugyebár, a társadalom többsége maga a nemzet. :P Aki meg nem fideszes, az nem a nemzet tagja. :P

Továbbra se árnyald a hajléktalanságot, mint jelenséget, Dean! :P

„Engem mint magánembert pl. abszolút nem zavarna, ha erdőszéleken laknának mindenféle kalyibákban (amire mondjuk létezik is példa), de hogy a fővárosban járdák, utcák, aluljárók vannak végighugyozva, meg hogy ott tarhálnak mindenütt, az tarthatatlan.”

Az erdőszéli kalyibák többségét szétverik a rendőrséget.

Amúgy könnyen beszélsz, mint az alsó-középosztály tagja. Megnézném, mennyire tartanád magad ezekhez az elvekhez, ha magad is hajléktalan lennél. Van egy olyan érzésem: semmenyire.

„Bemehet a k*rva menhelyre és akkor nem büntetik meg. Ne tegyünk már úgy, mintha a fityisz úgy büntetgetné a hajléktalanokat, hogy azoknak ez alól semmiféle kibúvója nincs. A büntetés nem a cél, az csak egy retorzió azoknak akik szándékosan nem engedelmeskednek.”

Újabb magasröptű gondolat. :P A hajléktalan mit tesz a magas pénzbüntetéssel? Kifizeti? A pénz- és börtönbüntetés pedagógiai célra alkalmatlan.

„A hajléktalanok nagy része nem kívánja a 8 óra munka stb. életmódot, szellemileg vagy lelkileg képtelenné vált a produktív munkára, sőt, vannak akiket igazából a jobb lakhatási körülmények sem érdekelnek.”

Megint egy újabb gondolat, ami utal arra, hogy fingod sincs a témáról. Igen, vannak hajléktalanok, akik próbálnak munka útján visszaintegrálódni a társadalomba. A nagy részük csicskaként funkcionál a cigányoknál, meg átverik őket az építőiparban meg a vendéglátásban (mosogatás). Bizony, a nagy része fekete munkát végez, sehol nem jelentik be őket – úgy verik át őket a palánkon, hogy az semmiféle külön erőfeszítésbe nem kerül a gerinctelen munkaadóknak.

„Ha bedugsz 30 hajléktalant 30 ingyenlakásba, garantálom hogy ~28 pillanatok alatt lelakja a helyet, szétszerelnek mindent ami akár egy fillért is ér és eladják páleszért, amit meg nem lehet eladni azt tönkreteszik, szétverik, beleszarnak (mármint szó szerint).”

Igen, minden hajléktalan egy féreg! Szép goebbelsi retorika! :P

„Az állam pazarol, sikkaszt, bürokráciát tart fenn”

Ha már tudathasadásosnak nevezed Miát, emlékeztetlek, hogy régebben te is beszéltél olyanról, hogy nem ártana az államnak csökkenteni a bürokráciát. Arra is emlékeztetlek, hogy a FIDESZ tett is ígéretet 2010-ben az állami bürokrácia csökkentésére. Azt meg gondolom, nem kell kiemelnem, hogy nemhogy növelte a NER a bürokráciát, hanem egyenesen megnövelte KLIK-kel, rengeteg államtitkárral és tanácsadóval, kormányablakkal. És valahogy nem láttam tőled a bírálatot.

Frederick2 2018.10.22. 14:12:46

"Azt meg gondolom, nem kell kiemelnem, hogy nemhogy növelte a NER a bürokráciát, hanem egyenesen megnövelte KLIK-kel, rengeteg államtitkárral és tanácsadóval, kormányablakkal."

Javítom magam.

"Azt meg gondolom, nem kell kiemelnem, hogy nemhogy csökkentette a NER a bürokráciát, hanem egyenesen megnövelte KLIK-kel, rengeteg államtitkárral és tanácsadóval, kormányablakkal."

csi szi 2018.10.22. 16:44:41

Mi a megoldás, az hogy engedjék őket a belvárosi aluljárókban feküdni, bűzölögni stb. mint a liberális városokban szokás? Most persze a Fidesz átment a másik végletbe, hogy sehol sem lehetnek "életvitelszerűen közterületen" (ez mit jelent, ha ülnek a padon és van náluk egy nejlonszatyor az már az? mennyi idő után?)
Már korábban próbálták önkormányzati rendelettel kitiltani őket bizonyos területekről, de semmi hatása nem volt. Úgy látszik, ehhez is alaptörvényt kell módosítani...

Mia and me 2018.10.22. 17:51:31

@KalmanBlog: "Képzeljétek el, hogy egy ember felnő, majd elveszíti mindenét, és nincs _egyetlen ismerőse sem_, aki befogadná átmenetileg, amíg összeszedi magát annyira, hogy legyen egy melója, amiből eltartja magát."

Két hét egy hónap alatt nem feltétlen találsz munkát. 1 hónapnál meg ha tovább dekkolsz valahol,az azért megmérgezi a kapcsolatot mert mindenki pénzből él. A magyar lakosságban egyszerűen "átlagosan" nincs akkora anyagi tartalék (még ha esetleg akarat lenne is) hogy magára vállaljon egy ismerőse kiszámíthatatlan kimenetelű felkarolását és akár több hónapon keresztül tulajdonképp a részbeni vagy teljes eltartását... Akinek "semmije" sincs, esetleg a háza úszott meg még hiteltartozás is maradt, mélyen a gödörben van, azon senki sem annyira akar segíteni, mert "necces" és kockázatos. Plusz rejt olyan cukorságokat is a helyzet, hogy pl. jön a végrehajtó a lakásodban a te bútoraidért és műszaki cuccaidért, amikről ha nem tudod minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a tiéd, akkor elviszik az ismerősöd tartozása fejében mert feltételezik hogy ahol lakik ott neki is vannak cuccai... ;-)

Szóval nehéz tényleg - és pont amiatt nehéz mert a rendszer nem csak azt lehetetleníti el aki egyszer hibázott vagy érte valami szerencsétlenség, hanem az ő "baja" akkor továbbgyűrűzik mindenkire, aki csak kapcsolatban áll/lép vele.

FFiaknál meg szerintem erős tényező az, hogy ha az anyagi padló jelentősen kihat a családra is, akkor szinte automatikusan elveszti a családot (és a tágabb család - a felesége családja és a saját családja támogatását is- mivel még mindig erős társadalmilag az az elvárás hogy neki kellett volna tennie, küzdenie, jobb munkát találni, stb.) Tehát eleve a vér szerinti meg a választott családja is inkább ellenség lesz mint támogató - kollektívan nagyon erős a bűnbakképzésre való hajlam, illetve hogy aki elesett azon taposunk még egyet (és ezt viszont tényleg a média, a politika és az utóbbi 15 év általános társadalmi agymosásának érzem köszönhetőnek)

VT 135 2018.10.23. 03:37:14

Eddig valahogy folyamatosan a hajléktalanok legantiszociálisabb régegének a MÉLTÓSÁGÁRÓL volt szó. Akkor legyen szó egy kicsit az én méltóságomról! Aki fizetem az ezerféle adót, betartom az állam által rámkényszerített és a társadalmi iratlan szabályokat.

Szóval, az meg az én méltóságomhoz tartozik, h nem akarok:
- a buszon beleülni egy ember alatti életben vegetált személy pisályába
- egész úton szagolni a pisa-, szar-, és egyéb bűzét a járművön, amin utazom
- TBC-s lenni, mert belélegzem az esetleg TBC-s lehelletét
- egyéb fertőzést kapni, amit ő nem óhajt kikúrálni
- kerülgetni a pisás, szaros bázisaikat az aluljáróban
- lekoptatni a pénzért kunyerálós zaklatásait
- látni a szemetet, amit akár a városban, akár a parkban, akár az erdőben maguk után hagynak.

Glokta 2018.10.23. 08:53:35

Én is a fővárosban lakom és gyakran járok a belvárosba (ált. metróval), de elviselem, ha egyszer-egyszer felszáll egy csöves a buszra vagy a villamosra két méterrel mellém.

Az igazi probléma az ellenzéki sajtóval az, hogy kurvára álszent. Márciusban hirdették hogy a gonosz kormány kilakoltat embereket és csomóan megfagynak télen miattuk, aztán mikor a Fidesz legalább utóbbi problémát orvosolni próbálná (kötelező hajléktalanszállón lakni) akkor meg sápítoznak hogy "szegény hajléktalanok" meg "nem vagyunk szolidárisak" pedig ez a rendelkezés ÉLETEKET MENTHET.

Glokta 2018.10.23. 09:03:36

@Mia and me:
Téged nagyon félrevezettek az ellenzéki sajtóban.
Egyrészt nem égetik el senkinek a cuccait:
"(…) azon ingóságokat, amelyeket az elkövető nem vesz magához, de úgy nyilatkozik, hogy azokra igényt tart, valamint amelyek vonatkozásában a nyilatkozat a helyszíni intézkedés során nem szerezhető be, a (…) meghatározott szerv tárolásba veszi.

a[z előző mondatban említett] ingóságot 6 hónapig őrzi meg. A megőrzési idő leteltét követően a (…) hatóság intézkedik az ingóságok megsemmisítése iránt. Ha az ingóság gyorsan romló, bomló, tárolhatatlan dolog, akkor azt haladéktalanul meg kell semmisíteni."

szóval csak azt a kaját semmisítik meg, ami a hajléktalannak nem kell, de az amúgy is megromlana. Fél éven belül visszajöhet a többi cuccáért.

Másrészt nem fognak negyvenezreket kiperelni egy hajléktalantól újra és újra, a börtön pedig talán még kényelmesebb is mint a hajléktalanszálló.