HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

És ez még nem a haladás végpontja, az ugyanis nincs neki

2019.01.11. 17:23 Deansdale

A progresszívek teljesen megzakkantak - az egyik oldalról folyamatosan metoo-zzák a hetero férfiakat és hisztériáznak az egészséges férfi szexualitás bármilyen megnyilvánulásán, a másik oldalról viszont ezerrel nyomatják a gyerekek megrontását és agymosását LMBT-vonalon. Manapság egy nőt megkérdezni hogy mit szólna egy kávéhoz gyakorlatilag nemi erőszak, de kiskorú gyermekeket buzibárokban felléptetni(!) illetve bármiféle ilyen kontextusba helyezni totál normális szerintük.

szerk.: a képet annyira nem bírtam hogy inkább elzártam egy link mögé.

"Transzvesztita fiú" a RuPaul transzvesztita verseny győztesével

A gyermekek szexualizációja bűn! ...már ha heterók csinálják lányokkal, egyébként rendben van.

11 éves fiú nőnek öltözve táncol a buzibárban [angol nyelvű cikk]

Akinek a 11 éves már túl öreg annak van 8 éves is. [szintén angol nyelvű cikk]

Ezenközben egyre többen követelik, hogy a pedofíliát vegyék fel a "normális" szexuális irányultságok közé, mert hát micsoda diszkrimináció hogy rájuk máshogyan néz a világ. A változás jegyében új kifejezést is alkottak a pedókra, ők a "kiskorúakhoz vonzódó személyek", angol rövidítéssel MAP-ok. Elég erre a rövidítésre rákeresni a népszerű szociális médiákon és százszámra lehet találni olyanokat akik felvállalják ezt a küzdelmet.

De persze "meleglobbi" nem létezett már 10-20 éve sem, aki azt gondolta csak homofób volt, és amúgyis, az LMBT aktivista csőcselék sosem akart mást, csak hogy ne bántsák őket az utcán a gonosz ciszheterók. Meg esetleg melegházasságot, de azon felül már tényleg semmit! Még hogy a deviancia reklámozása gyerekeknek, ki fantáziál ilyen hülyeségekről?!

530 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.01.19. 17:12:13

@Frederick2: Anyám borogass! Figyelj, van magyarázat: hite tagadott bolsevik zsidó. Az emberi faj legalja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.01.19. 17:14:08

@Frederick2: Hozzáteszem, éppen hozzájutottam néhány Prohászka-könyvhöz, amelyekben korabeli jegyzetek is vannak. Szenzációs! Amint végzek Hegellel, Prohászka jön!

Frederick2 2019.01.19. 19:43:26

@Mr Falafel: Ha már ez a tipikus hülye picsa megemlítette a Károlyi kerti óvodásokat, megjegyzem, Prohászka létrehozott egy árvaházat.

Ottokár Hadiárvaház
lexikon.katolikus.hu/O/Ottok%C3%A1r%20Hadi%C3%A1rvah%C3%A1z.html

Böjte Csaba atya civil szervezete lehelt bele mostanában új életet
szentferencalapitvany.org/2018/08/18/az-elet-haza-csobankan/

Frederick2 2019.01.19. 19:54:41

@Mr Falafel:

"Amint végzek Hegellel, Prohászka jön!"

Akkor látom, nálad is van egy lista, mit kéne elolvasni. Nekem is van, rajta egy rakás könyvvel. :D

Még az ünnepekben a beat és hippi mozgalmat tanulmányoztam, s ezért még arra is képes voltam, hogy megszakítsam Stephen King "Setét Torony"-sorozatát. Megmondom őszintén: hétköznap ki nem látszom a munkából, és a maradék időmben (legfőképpen hétvégén) semmi másra nem tudok ráhangolódni, mint szórakoztató lektűrre. De már jó ideje szemezek Marie Winn "Gyerekek gyermekkor nélkül" c. könyvével (Lánczi András fordítás).

Alfőmérnők múltkor Benedek Istvánt, egykori pszichiátert ajánlotta olvasásra. :)

Madarász Henrik 2019.01.19. 20:10:51

Elképesztő ez a debil társasság és ezeket nevezte Vona 21.századi pártnak és akart szövetkezni velük.

444.hu/2019/01/19/szivarvany-szinu-fusttel-tiltakozott-a-momentum-az-mtva-szekhazanal

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.01.19. 21:01:56

@Frederick2: Egyszerűen úgy érzem, egész életemben hazudtak nekem. Hazudtak Nietzschéről, Darwinról és Descartes-ról is, tehát hazudtak az elme erejéről. Hamis bálványokat állítottak elénk, hogy soha ne nyíljon ki az értelmünk. Ezért elkezdtem a tudományok bölcsőjénél a filozófiánál. Minden ókori gondolkodót listámra vettem. Bolhapiacokon, interneten, antikváriumokban kutatok. Lehetőleg háború előtti kiadásokat. E tevékenységem közben rá-rálelek gyöngyszemekre. S mindig alig várom, hogy kezembe vegyem őket, hátradőlve az ágyban. Volt olyan nap, hogy egyszerre olvastam el Cicero: Az Istenek természete, Poltoranyin: Nürnbergi epilógus és Montesquieu: A rómaiak nagysága és hanyatlása című művét. Utána úgy éreztem magam, mintha újjászülettem volna. Nemrég végeztem Kanttal, most Hegel van soron. A napokban kaptam meg csomagban a muníciót. Prohászkától 6 kötetet sikerült kiturkálnom a budaörsi bolhapiacon 300-ért darabját, az Apostoli Szentszék kiadásában. Több könyvben is korabeli egyházi személyiségek kézzel írott kommentárja van papírfecniken. Kincs!

Frederick2 2019.01.19. 21:13:50

@Madarász Henrik: "LMBTQ-közösség". Komolyan, ezt a szót meghallom, és sírva nevetek. Nyünyüke. :D

De ez a videó is mentes minden férfiasságtól és felnőttségtől.
www.facebook.com/momentum.mozgalom/videos/2237283859886476/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.20. 00:10:55

@Frederick2: De ha erre az egy százalékra szabjuk át a társadalmat, akkor hirtelen utópia fog történni. Csak előtte nagy állami szabályozás kell hozzá, meg igazságos hozzájárulás a közöshöz (magas adók, FNA!).

Nem is értem mire várunk. :)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.20. 18:04:16

@KalmanBlog: Nem szoktam 444-et olvasni, most rábukkantam hogy mit írtak róla. Ez a Szily nevű tag megkkora egy seggfej... Ebből is ki tudta hozni, hogy tele szájjal szélsőjobboldalizott egy jót.

Alfőmérnök 2019.01.20. 22:43:05

@Frederick2: Ezek a Szécsi Noémik Prohászkának a cipőfűzőéig sem érnek fel. Annyit értenek belőle, mint a kurucinfósok, hogy volt egy antiszemita korszaka. (De az sem faji, hanem kulturális antiszemitizmus volt.) Dienes Valéria (nagy zseni!) az ő hatására tért meg, és haláláig tanítványának vallotta magát (pedig nem akárkiktől tanult, pl. Párizsban Bergsontól).
Igazándiból nem érdekel a Szécsi Noémik származása. Engem inkább az érdekel, hogyan lesznek rendes magyari családból származó írók magyarellenessé (persze tagadják, de azok). Lásd Péterfy, Czapáry, stb.

KalmanBlog 2019.01.21. 00:19:25

@Alfőmérnök: Azt észrevettétek, hogy a Demokrata szépen lassan a "dropping red pills on the normal fags" szerepből fulltotál antifeminstába ment át?

demokrata.hu/velemeny/szojafiu-avagy-noies-feher-ferfiak

Attyaég, egy "rendes" újságban - nyomtatásban is - megjelent a kérlelhetetlen nyílegyenes antifeminizmus! Teljesen korrekt írás, nincs benne semmi hiba!

Nem mintha az eddigi írásaikban lett volna hiba, de most valahogy még ütősebb lett, mint eddig.

-JzK- 2019.01.21. 02:01:43

hvg.hu/elet/20190120_A_kopaszodas_vagy_a_csuklomeretem_miatt_nem_kellek_a_noknek_Az_incel_szubkultura

Egesz jó cikk, jó link forrásokkal, ez a Robert Plomin meg főleg érdekes lehet.

Alfőmérnök 2019.01.21. 02:05:10

@KalmanBlog: Valszleg azért nem vettem észre, mert nem nagyon olvasom.
De ez a cikk eléggé rendben van.
És hát gyanítom, hogy a netről szedegette össze az igazságmorzsákat, mert a nyomtatott sajtóban ilyen tényleg ritkán jelenik meg.

Frederick2 2019.01.21. 07:04:20

@Alfőmérnök: Miley Cyrus, mint feminista? Mondjuk most már Lady Gaga és Pink, Emma Watson és Katty Perry is feministák. Lassan majd Paris Hilton is feltűnik mellettük. :P

Frederick2 2019.01.21. 09:51:51

@KalmanBlog: @Mr Falafel: @Madarász Henrik: @Deansdale: Mit szóltok ahhoz a gyűlölethullámhoz, ami most zajlik Andy Vajna halála kapcsán?

Én csak ámulok és bámulok, ami egyrészt a netes világban, másrészt a környezetemben ment ezzel kapcsolatban. Megy egyfelől az Andy Vajna mocskolása, másfelől Vajna Tímea mocskolása. Egyes(?) embereknek kifejezetten élvezetet okoz, ahogy turkálhatnak abban az egyszerű tragédiában, hogy Andy Vajna nem volt képes legyűrni a rákot. Mindenféle jóérzést levetkőzve, felemlegetik Andy Vajna bűneit, és elmondják mindenféle kurvának Vajna Tímeát.

A Vajna Tímeát sújtó népharagot szintén nem értem. Engem marhára nem izgat, mit tesz a millióival - a felső-középosztálybeli életmódja nem árt senkinek. Ellentétben az olyan feministákkal, mint Pap Réka Kinga vagy Antoni Rita, akik igenis törekednek arra, jó szocipata módjára, hogy áldozatot, egy férfiprédát találjanak férfitársadalomban. Érdekes módon a káros feminista nőket nem övezi akkora gyűlölet, mint ezt a szerencsétlen Timit, akinek annyi a bűne, hogy gazdag, meg picit korrupt.

Félreértés ne essék: nem akarom tisztára mosni sem az Andy Vajnát, sem Vajna Tímeát. De ez a "népharag", ami megy velünk szemben, gyomorforgató.

Ez dettó ugyanaz, mikor az amerikai választások után elkezdték basszogatni Trump feleségét.

Amúgy Kormos Anett most elég korrekt volt ez ügyben:
www.facebook.com/KormosAnett/posts/2305036282840044

Péter Szi 2019.01.21. 10:02:58

@Frederick2: Én sem értem ezt a mocskolòdást, de ha már PRK-t említed, Ő szokta cikizni Timit, zavarja biztos, marxistaként a luxus élete. De hát Istenem, öntudatos feministaként biztos elutasìtaná, ha egy gazdag férfi feleségül akarná venni, akkor meg nem mindegy..

csi szi 2019.01.21. 10:34:04

@Péter Szi: Sima irigység, nem kell többet belegondolni. Persze meg is ideologizálják, ellenzéki körök szerint ma Magyarországon százával fagynak meg a hajléktalanok és az utcára tett családok, miközben a többiek rabszolgaként dolgoznak éjt nappallá téve minimálbéren, éhező gyerekek fordulnak ki ájultan az iskolapadokból, beteg nyugdíjasokat löknek a padlóra a kórházakban, soha nem látott nyomor és reménytelenség uralkodik, amelyből csak az egyesült ellenzék tüntikézései jelentenek halvány reménysugarat, hogy jő még egy jobb kor mely után.. stb.
Így persze Timike a "népnyúzó rezsim" arca, nem csak egy puszta aranyásó.

Dolus directus 2019.01.21. 13:56:14

Elbírálta az ügyészség az MTVA székházas ellenzéki bohóckodást és megkezdte a nyomozást az ellenzéki képviselőkkel szemben (nagyon helyesen). A biztonsági őrök elleni feljelentéseket pedig elutasította (nagyon helyesen).
ugyeszseg.hu/elbiralta-az-ugyeszseg-az-mtva-szekhaznal-tortent-esemenyek-miatt-tett-feljelenteseket/

Érdekesség, ha már szóba került feljebb a 444 portál: Az ügyészség a közleményét 12:38 perckor tette ki, a 444 pedig 12:46-kor már le is hozta a hírt, és még ahhoz is volt idejük 8 perc alatt, hogy Hadházy Ákossal interjút készítsenek, mit szól a döntéshez.
444.hu/2019/01/21/dontott-az-ugyeszseg-az-ellenzeki-kepviselok-ellen-jogos-volt-az-eroszak-az-mtva-szekhazban-ellenuk-indul-nyomozas-kozerdeku-uzem-megzavarasa-miatt

Mondjuk ez az előre megbeszélt és megírt cikk azok után nem meglepő, hogy a legutolsó székházas akciójukat (ami múlt héten volt) csak egyetlen egy médium közvetítette, a 444. Senki semmiről nem tudott, csak Hadházy, Szél Betti, és a 444 újságírója volt jelen az újabb "behatolásnál". Ezek szerint ők a beavatottak.

@Sipi81: "Ez a Szily nevű tag megkkora egy seggfej"

Elég csak ránézni: www.google.com/search?q=Szily+L%C3%A1szl%C3%B3&rlz=1C1GGRV_enHU751HU751&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinlaX79P7fAhUKbVAKHdBLC6gQ_AUIDigB&biw=819&bih=543#imgrc=KEoMHVlawYK9jM:

Madarász Henrik 2019.01.21. 16:36:10

@-JzK-: Ennyit az elnöki hatalomról, háborúkat indíthat a világ bármelyik országa ellen, a neokon uszítók megrendelésére, de saját szavazóit nem tudja megvédeni a balosok terrorjától.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.21. 16:49:28

@Frederick2: Én nem értettem ezt az egész Andy Vajna ellenérzést. Tény hogy jó nagy szeletet hasított az élet tortájából, de hát végülis a semmiből indult. Mióta meg itt volt és valami pozíciót kapott a magyar filmes világban is, beindult a filmipar, csődültek ide az amerikai filmesek meg a sztárok (persze jöttek azért előtte is), meg a magyar filmek is egyre inkább felkerültek a filmvilág térképére. (Most az más kérdés, hogy milyen filmek, de felkerütek.) Vajnának a legmagasabb szinteken voltak Hollywoodban kapcsolatai, ha valaki hát akkor ő alkalmas volt ilyen pozícióra. Persze lehet hogy rosszul látom, annyira nem foglalkoztatott a dolog, csak felületesen nekem ez jött le. Az meg hogy gazdag producer létére szerette a csinos fiatal lányokat hát szerintem teljesen normális.

icipicicsipa 2019.01.21. 16:50:16

Újabb beteg:

Kiakadt az egyik színésznő a Szellemirtók folytatásán
Nemrég jelentették be, hogy folytatódik az eredeti Szellemirtók, ráadásul a sztori figyelmen kívül hagyja az óriásit bukó 2016-os filmet. A hírnek sokan örülnek, kivéve Leslie Jonest, a 2016-os film egyik főszereplőjét.

Az új Szellemirtók a '80-as évek filmjeit folytatja tovább, ráadásul a rendező Jason Reitman, az eredeti filmeket készítő Ivan Reitman fia lesz, és az is elképzelhető, hogy felbukkannak benne régebbi szereplők is. Aki biztosan nem fog feltűnni, az Leslie Jones, aki Twitteren fakadt ki a hír hallatán.

index.hu/kultur/cinematrix/2019/01/21/kiakadt_az_egyik_szineszno_a_szellemirtok_folytatasan/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.21. 16:53:22

@Dolus directus: Ja ezt az interjút én is láttam mikor beült Alindához abban a pizsamában... Alindának meg úgy csorgott a nyála rá ("hogy lehetsz ennyire jóképű?"- kérdezte), hogy már nekem volt kínos.

"Senki semmiről nem tudott, csak Hadházy, Szél Betti, és a 444 újságírója volt jelen az újabb "behatolásnál". Ezek szerint ők a beavatottak. "
Hát ha mind egy helyről vannak fizetve és megrendelve, akkor talán nem is annyira meglepő.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.21. 16:57:20

@icipicicsipa: Hogy rohadna meg az index is ott ahol van... Kezdek kiakadni tőlük.

"Ez a hiperérzékeny sovinisztákat elég rosszul érintette a tengerentúlon, majd a vitába megérkezett az amerikai és a magyar szélsőjobb nagy kedvence, Milo Yiannopoulos, aki rasszista támadásokat intézett a balhéra online reagáló Jones ellen, többek között majomnak nevezve az afroamerikai színésznőt. Egyébként annak idején maga Donald Trump is nemtetszését fejezte ki, amiért nőkre cserélték a férfiakat a filmben."

Tehát még véletlenül se az ócska színésznő a hiperérzékeny akinek "alanyi jogon" járna a folytatásban szerep, á nem... Mindenről azok a rasszisták meg szélsőjobbosok tehetnek!

Deansdale 2019.01.21. 17:02:30

@-JzK-: Soha nem lesz ennél jobb példa arra, hogy a politikai gyűlölködést mesterségesen kreálják: a média többmillió balos emberből kihozta az állatot, egy tizenéves kölyök életre szól tönkretételét követelik, mert amikor odament hozzá egy holdkóros indián és a pofájába dobolt akkor csak állt és zavartan mosolygott. Nem szólt semmit, nem csinált semmit... de mosolygott! A rohadt keresztény fehér férfiak már mindent megengednek maguknak.

Deansdale 2019.01.21. 17:08:51

@Sipi81: Amit Milo-ról írnak konkrétan hazugság. De persze nincs itt semmi jobbos-balos kultúrháború, aki ilyet állít hülye alusapkás :)

Mia and me 2019.01.21. 17:11:20

@Sipi81: ja, kár hogy amcsiban is adócsalt már, azért kellett hazaeveznie.
de persze halottakról jót vagy semmit. Niylván ha megtehette és ehhez volt érzéke, miért ne tette volna.

Mia and me 2019.01.21. 17:15:28

@Frederick2: azért a timi-lőrinces mémek elég viccesek :)

Én hamarabb láttam őket, mint hogy megtudtam hogy beadta a kulcsot a csávója. Néztem hogy mi van, megcsalta azt a szent keresztély asszonyát a Lőrinc, pont a Timikével...?

KalmanBlog 2019.01.21. 17:22:08

@Deansdale: Konkrétan valahol olvastam, hogy a fehér férfiak ezzel a "smirk" mosollyal mennyi kárt okoznak :-).

Ez valami szupererő: elég csak mosolyogni és megkeletkezik a kár! Tönkremennek a lelkek, elolvadnak a hópelyhek, sérülnek az LMBTQ közösség tagjai!

Mia and me 2019.01.21. 17:24:43

@csi szi: "ellenzéki körök szerint ma Magyarországon százával fagynak meg a hajléktalanok és az utcára tett családok"

bocs, de kilakoltatva elég sokan lettek tényleg - a mai napig nem jött ki hivatalos közleményben, hogy egyértelműen átverés volt a frankhitel, és pereknél is az ügyfélnek bizonyítani mindent és nem a banknak. (holott ha az a hivatalos álláspont hogy direkt megtévesztésekre épültek ezek, akkor ugye a bankoknak lenne bizonyítási kényszerük arra, hogy "nem")

mondom ezt annak ellenére, hogy persze elolvashatta volna a szerződés 76 oldalát mielőtt aláírta.

Madarász Henrik 2019.01.21. 17:29:47

@Sipi81: Igen, jól megy a magyar filmiparnak, hasonló okból mint az autógyártásnak, olcsón lehet külföldi filmeket gyártani nálunk. A sok filmdíj, meg sajna csupa a külföldi liberálisoknak kedves témának az eredménye. Magyar történelmi film meg egy sem készült, kivéve a Kincsem filmet, ami meg nem igazán volt hiteles történelmileg.

Frederick2 2019.01.21. 17:31:46

@Mia and me: Az, hogy a te lumpenproli ízlésednek bejön ez a humor, azon meg sem lepődök.

Madarász Henrik 2019.01.21. 17:33:03

@Mia and me: Más környező országokban már csalásnak minősítették a devizahitelezést, csak nálunk ilyen a bírói kar hozzáállása, hogy a bankokat védik.

Frederick2 2019.01.21. 17:34:59

@Dolus directus:

"Elbírálta az ügyészség az MTVA székházas ellenzéki bohóckodást és megkezdte a nyomozást az ellenzéki képviselőkkel szemben (nagyon helyesen). A biztonsági őrök elleni feljelentéseket pedig elutasította (nagyon helyesen)."

És most az, hogy a te ízlésednek megfelelően ("nagyon helyesen") megkezdődött az ellenzéki képviselők ellen a hivatalos nyomozás, az mennyivel visz előbbre bármit is? Röhögve kifizetik, van annyi a bankszámlájukon, hogy csak szúnyogcsípésnek ére3zzék a pénzbüntetést. Ez a sztori annyira bagatell, nem is érdemli meg, hogy foglalkozzanak vele.

Frederick2 2019.01.21. 17:39:09

@icipicicsipa: Na, megmentik a Szellemirtók franchise-t. Ez tényleg meglepő hír!

Mia and me 2019.01.21. 17:40:44

@Frederick2: tanultam báyertől, azt olvastam ő a "mértéke" mindennek médiamegjelenést illetően. Mondjuk a mémek még nem teljesen jók akkor, mert alpári szavak nincsenek egyikben sem, csak finom b.szogatás.

Timikét meg, míg élt az öreg is b.szogatták elegen, merthogy nagyívben nyilvános megszólalásban lesz.rta pl. az összes olyan faszit aki annyira se méltatja a feleségét/barátnőjét, hogy vegyen neki egy brill-t....

Mia and me 2019.01.21. 17:44:30

@Frederick2: "Ez a sztori annyira bagatell, nem is érdemli meg, hogy foglalkozzanak vele."

mondjuk annyiból nem bagatell, hogy ha neked van egy boltod és oda bemegy egy fideszes politikus, és nem tetszik hogy oda bement, és a bizti őröddel kirakatod a p.csába- akkor ezek szerint megteheted- főleg ha a boltodat mégcsak nem is közpénzből húztad fel.

Frederick2 2019.01.21. 17:45:23

@Mia and me: Előre sejthető volt, hogy Raon a falnak beszél. Semmi hatása nem volt az amúgy építő kritikájának - biztos vagyok benne, hogy el se gondolkodtál a szavain. Ugyanott folytatod, ahol eddig. Reménytelen vagy.

Mia and me 2019.01.21. 17:49:39

@Frederick2: Nyugi ennyi volt a témához. Fényezzétek tovább akiket kell. Minden oké.

Nyilván csak bennem keltett visszatetszést (függetlenül attól hogy én nem tudom mekkora ász volt producerként vagy mekkora nem), hogy az öreg még el se lett temetve de már Lőrinc átvett tőle minden fontosabb bizniszt.

Ez szerintem gázabb mint hogy most azt találgatják viccesen a népek hogy mi lesz timike brillével.

Madarász Henrik 2019.01.21. 18:29:47

@Mia and me: Hol olvastad, hogy Mészáros átvette a fontos dolgokat ?

KalmanBlog 2019.01.21. 19:23:24

@KalmanBlog:

"Monday’s here, and people are extremely angry.

People are livid; they are seething with rage.

Why, you ask?

Well, it’s like this: someone committed a crime against humanity.

What manner of crime, you ask?

Smiling While White."

"You know who else Smiled While White?

Yeah. Him."

Forrás: dailystormer.name/memetic-monday-the-grievous-grin/

Memetic Monday: The Grievous Grin by Joe Isolated
Thou shalt not smirk.

Dolus directus 2019.01.21. 19:40:38

@Frederick2: Nyilván nagyon komoly büntetést nem fognak rájuk kiszabni (bár..). Viszont az ő verziójuk, hogy a biztonsági őröket kellene meghurcolni és ezért fel is jelentették őket, az mindennek a legalja. Ilyen szempontból jó hír, hogy ezt az ügyészség elutasította és csak abban fog nyomozni, amiben valóban kell. Azért elég kemény dolgokat kellett ezeknek az őröknek elviselniük. Kapásból sértette az a személyiségi jogaikat, hogy nyilvános felvételeken mutogatták őket, az arcukat és néhánynak a nevét is nyilvánosságra hozták ( pl. facebookon uszították ellenük az embereket, "keressük meg őket"
több fb csoportban is szorgalmazták ezt agresszív liberálisok), a munkájukban becsmérelték őket - becsületsértés, vagy azt állították róluk, hogy megverték a képviselőket - rágalmazás, és a tetejében még kaptak egy elég komoly feljelentést is (hivatalos személy elleni erőszak)... ezeknek az őröknek családjuk van, gyerekeik, civil életük, reggel bementek ugyanúgy dolgozni, estére pedig olyan ellenzéki provokációban volt részük, amibe szerintem senki sem akarna belekerülni.

@Mia and me: "mondjuk annyiból nem bagatell, hogy ha neked van egy boltod és oda bemegy egy fideszes politikus, és nem tetszik hogy oda bement, és a bizti őröddel kirakatod a p.csába- akkor ezek szerint megteheted"

Biztonsági őr is kidobhatja a képviselőt, ha az nem tartja be a szabályokat. Persze az hülyeség, hogy azért is kidobhatná, mert "nem tetszik neki" a képe vagy ilyesmi, de egyébként ha nem tud viselkedni, belső szabályzatot sért, vagy törvényt szeg, akkor a biztonsági őr is kidobhatja.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.21. 20:07:12

@Madarász Henrik: Igen, egyetértek azzal, hogy sokkal jobb magyar történelmi filmeket is lehetne csinálni, de egyelőre ilyen sajna nem készül. Díjakat viszont ma már nem lehet nem progresszív ideológiával átitatott filmmel kapni. Nemcsak magyarral nem, semmilyennel se. De attól még az itt dolgozó és pénzt költő külföldi filmesek még hasznot hoznak.

Frederick2 2019.01.21. 20:55:49

@Sipi81:

"Díjakat viszont ma már nem lehet nem progresszív ideológiával átitatott filmmel kapni."

Lassan eljutunk odáig, hogy az új filmek 80%-ban "progresszív" ideológia van, kisebb-nagyobb mértékben. Azért hadd tegyem hozzá: ennek megvan az esztétikai megalapozása. Számomra szembetűnő, hogy az esztétikai irányzatok közül egyedül egy érvényesül az alkotások többségében: a "progresszív" esztétika. A "progresszív" esztétika, melynek leágazásai a (kultur)marxista esztétika, a (neo)liberális esztétika, a posztmodern esztétika és a feminista esztétika - de ezek ugyanaz a szar. Míg a konzervatív vagy keresztény esztétika marginális, nevetség tárgya, ráragasszák a retrográd címkét, száműzik a marginalitásba. Vagyis ez esztétika szintjén nagyon szépen elő van készítve.

zriff 2019.01.21. 21:18:50

Itt van ez az oldal: ateistaforradalom.blog.hu/

Már a háttere is elég meredek, de a cikkekben már foglalkozik politikával is, amiből áthat a szokásos polkorrekt keresztényellenség, kormánygyűlölet. Rémisztő hogy hová alacsonyodtak le az ateisták.

Glokta 2019.01.21. 21:49:43

@Madarász Henrik:
"Olvastam, annak az országnak vége van, már a természettudományos szakokra is átterjed a marxista hülyeség, mint Kínában a kulturális forradalom idején, sajnos még néhány évtizedig eltart amíg becsődölnek és második Venezuela lesznek és nem tudnak más országoknak ártani többet."

A természettudományos szakokra nem fog átterjedni a szellemiség, ők túl "racionálisan" gondolkodnak ehhez - és már elkezdődött az "ellenforradalom" (pl. James Damore esete).

Azt pedig el nem tudom képzelni, hogy Amerika valódi marxista országgá váljon, a neokonok és neolibek befolyása nagyon nagy és ők nem engednék Sanderséket vagy bármilyen marxista véleményformálót hatalomhoz jutni.

Glokta 2019.01.21. 22:27:13

@Frederick2:
"Mit szóltok ahhoz a gyűlölethullámhoz, ami most zajlik Andy Vajna halála kapcsán?

Én csak ámulok és bámulok, ami egyrészt a netes világban, másrészt a környezetemben ment ezzel kapcsolatban."

Ezzel szemben én most úgy látom a balliberális portálok - hvg, index - korrektek vele kapcsolatban, és megemlékeznek róla és filmjeiről. Ezt például a Magyar Narancs korábbi szerkesztője írta: index.hu/velemeny/olvir/2019/01/20/andy_vajna_meghalt_nekrolog_velemeny/
vagy itt "megvédik" Vajna Tímeát: hvg.hu/tudomany/20190121_vajna_timea_instagram_automata_botok_andy_vajna_halala_pikrea és az RTL is közleményben búcsúztatta.
Viszont a kommentelők hangneme elképesztő (bár én emlékszem a Göncz Árpád haláláról szóló cikkek alatt egyes jobbosok kommentjeire - azok sem voltak sokkal jobbak).

Pedig nyilvánvaló hogy Vajna Filmalapja Európa-szerte híres lett és olyan sikereket ért el, amelyekre már évtizedek óta vártunk - ez egy olyan terület volt, amelybe megérte beletolni a közpénzt, mert egy olyan ember vezette, aki ÉRTETT ahhoz, amit csinál.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.21. 22:36:10

@Frederick2: Én így általánosságban az "esztétikáról" nem tudok mit mondani mert egyáltalán nem értek hozzá. De azért én úgy látom, hogy a konzervatív-keresztény indíttatású alkotások között olyan dolgok vannak, amik akkora értéket, minőséget és hatást képviselnek, hogy azért nehéz lenne félrelökni vagy nevetség tárgyává tenni. (Talán csak a legelvakultabb haladó tenné meg, de én velük nem találkozom. :-)
Én inkább azt látom, hogy megpróbálják kitalálni hozzájuk, hogy valójában azok mind progresszívek vagy progresszíveknek van hozzá közük. Amire meg végképp nem lehet, azt inkább elhallgatják.

Frederick2 2019.01.22. 06:30:14

@Sipi81:

"De azért én úgy látom, hogy a konzervatív-keresztény indíttatású alkotások között olyan dolgok vannak, amik akkora értéket, minőséget és hatást képviselnek, hogy azért nehéz lenne félrelökni vagy nevetség tárgyává tenni."

Én nem erre gondoltam kifejezetten. Inkább arra, hogy pl. a filmkritikában, mint műfajban a liberális esztétikai elvek a döntőek. Teszem azt: egy keresztény esztétika alapján könnyedén be lehetne mutatni, érvekkel alátámasztva, hogy a Freddie Krueger-frachise és a Halloween-franchise mennyire értékrelativista alkotások - de ha ezt valaki megteszi, nevetség tárgyává (vagy inkább) alanyává teszi magát.

Épp a múlt hónapban olvasgattam filmes fórumokat, az egyiken egy illető, érvekkel alátámasztva leírta, szerintem miért gagyi a teljes Halloween-franchise, mire megérkezett egy fanatikus rajongó, műveletlennek nyilvánította az illetőt, majd hozzátette: "Nem érted a filmet!" Érted, nem érti a Halloween-filmeket, ami arról szól, hogy egy sorozatgyilkos hogyan mészárol le civil embereket (meg néha egy-két rendőrt). Aztán kifejtette, mitől értékes a franchise; természetesen az érvei nem tartalmiak voltak (értelemszerű :D), hanem formaiak: kamerabeállítás, vágás, színészi játék, zene, haláljelenetek, meg ilyenek.

Aztán, természetesen vannak konzervatív művek, de már mintha ott is befigyelne a progresszivitás. Pi élete - minden vallás egyenlő. Keresztényfilmeknél pedig a Maria Magdolna-film tesz szívességet a feminista értékrendnek.

Frederick2 2019.01.22. 06:36:13

@Glokta: Íme, a Mérce így emlékezik Andy Vajnára.
merce.hu/2019/01/21/andy-vajna-ket-arca/

Ja, bizonyos ballib portálok tényleg elég tisztességesek most az ügyben. De a gyűlölködő kommentek borzalmasak. És elárulom, a környezetemben lévő gyűlölködők sem jobbak náluk,

Frederick2 2019.01.22. 06:39:36

@Glokta:

"neokonok és neolibek befolyása nagyon nagy"

Sanders jelenti a veszélyt? Már bocs, de éppen a neolibek a legfőbb kulturmarxisták. A neokonok meg bár nem kulturmarxisták, de a mamutcégek irracionális hatalomnövekedéshez elég faszán asszisztáltak a politikájukkal. A Reagan- és Thatcher-kormányzás alatt megtapasztalhatták a cégek, milyen az, amikor több a joguk, mint a kötelezettségük, az utóbbi igazából egyelő a nullával - és élvezték. A neokonok és neolibek munkásságának nagy szerepe van abban, hogy vészesen kinőtte magát a Facebook, a Google, a Disney.

KalmanBlog 2019.01.22. 12:50:10

@zriff: Az ateisták párja a szkeptikusok.

Régen ateista szkeptikus voltam. ateistának neveltek, és szeretem a természettudományokat, azért lettem szkeptikus.

De ahogy bölcsebb lettem beláttam, hogy a szkeptikusok nem mások, mint tudományvallás-hívők.

Először az anti-paleós vonaluk miatt buktak le nálam. A paleo-kritikusok teljesen figyelmen kívül hagyják a tudományos módszertant, szinte kizárólag tekintélyre hivatkozással érvelnek. És a szkeptikusok a paelo-kritikusok mögé álltak, mert az tűnik - messziről - tudományosnak.

Hartlein Karcsit azért továbbra is szeretem, mert ő továbbra is fizikával foglalkozik csak, amihez ért. És azon belül igaza is van azokkal szemben, amit kritizál.

Az ateisták pedig ott buknak meg, hogy mivel az élet értelmét tudományosan megfogni nem lehet, ezért kénytelenek légbőlkapott axiómákra hagyatkozni, amikor az a kérdés, hogy mégis hogyan kellene élnünk. Az ő axiómáik éppen annyira légből kapottak, mint a vallások - a saját elvi kereteiken belül is. Csak nem veszik észre, hogy ezeket az alapfeltevéseket implicit beveszik a gondolkodásukba:

* Az élet célja, hogy boldogak legyünk
* Törekedni kell az egyenlőségre
* Minden élet egyformán fontos

És hasonló "humanista" bullshitek.

Egyébként ha valaki teljesen következetesen végigvinné a szkepticizmust és az ateizmust, az a tudományon belül nagyon okos tudna lenni. Viszont az élet kérdéseire semmit nem tudna mondani, az kívül esik az általa vizsgálható területeken.

És sajnos ilyen emberrel még nem találkoztam, mind meg akarja mondani a frankót azokban a témákban, amikhez a saját identitása volna, hogy nem tud nyilatkozni :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.22. 15:06:40

@Frederick2: Aztán majd nehogy pofáraesés legyen. Csinálják a Star Wars IX-et is, teljesen fölöslegesen már, a kutya nem fog rá elmenni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.22. 16:09:59

@Frederick2: Ja így már értem. Hát ugyebár már Hitler meg Sztálin rájött, hogy a film a legfontosabb propaganda, ez azóta se változott. Néha én is megdöbbenek, hogy mennyire hatással van az emberekre a film: még úgy is hogy tudják, hogy csak illúzió, akkor is elülteti az emberekben az üzenetet.

A hozzájuk tartozó mainstream kritika pedig szerintem azért fontos, mert elmondja az embereknek, hogy mit kell gondolniuk a filmről. És így elég kézben tartani azokat a médiafelületeket ahol ezek megjelenhetnek. Mivel én nem nézek filmeket, engem ez nem ér el, de attól még az emberek többségét eléri.
Amúgy még Kepes András mondta egyik interjújában, hogy ahol ő tanít, ott kifejezetten elemezni szokták például a Győzike-show-t és pont azokat hozta fel érvként amiket te is említettél: mert technikailag, kamerabeállítások egyebek tekintetében nagyon profin meg van (vagy volt) csinálva. Bár ő nem hozta fel érvként ezt arra, hogy akkor az egész műsor jó.

Én ezt a jelenséget spirituális-vallási szempontból magyarázom: nem tudom nem látni azt a folyamatot, hogy most minden arra megy ki, hogy a teremtés rendjét valami összezavarja. De ez már messzire veztet. :-)

Mia and me 2019.01.22. 16:52:16

@Madarász Henrik: hát már október november táján volt szó hogy kip.csázzák Vajnát a vidéki napilapokból meg a tv2ből is. Gondolom az ő orvosi leletei nem voltak egyeseknek titkosak (vagy akár ő maga is úgy kellett döntsön, hogy ne Timike és haverjai vigyék tovább a bizniszt, bármelyiket is).

Mia and me 2019.01.22. 16:55:46

@don Fefinho: hát pedig felnőtt már vagy 2 generáció az első filmek óta, és debizony az újak kíváncsiak rá, mert leszarják hogy az 50-60 évesek mit várnak egy filmtől :)

Mia and me 2019.01.22. 16:56:38

@Sipi81: "most minden arra megy ki, hogy a teremtés rendjét valami összezavarja. De ez már messzire veztet. :-)"

Pedig ez pont hogy érdekes lenne, ha kifejtenéd.

Deansdale 2019.01.22. 17:12:03

@Mia and me: "felnőtt már vagy 2 generáció az első filmek óta, és debizony az újak kíváncsiak rá, mert leszarják hogy az 50-60 évesek mit várnak egy filmtől :)"

Még egy példa arra, hogy a fiatalok hülyék mint a segg.

"Pedig ez pont hogy érdekes lenne, ha kifejtenéd."

Arra kíváncsi lennék hogyan dolgozod fel, hogy az utópiád a teremtés rendjének az ellentéte :)

GABOR2 2019.01.22. 17:17:05

Nem tudom foglalkoztatok-e témával ami amerikában olyan nagy hír lett, hogy még Magyarországra is eljutott a story egy része. ez a "MAGA kids" story:

Egy totál "fake news" terjedt a gyerekekről, hogy milyen agesszívek, de közben őket basztatták, de nem is ez a legdurvább, hanem az, hogy bemutatják Youtuberek, hogy rengeteg baloldali híresség fejezte, ki a vágyát, hogy ezeket a gyerekeket, meg kell verni, sőt... meg kellene ölni őket és a szüleiket is, meg pl. olyan kedves hozzászólások, hogy de klassz lenne abban az iskolájukban egy lövöldözés, vagy hogy a teljes iskolába be kéne terelni a gyerekeket és rájukgyűjtani...

Itt tart az USA, hamarosan szerintem kezdődhet majd a hullahegyek gyártása.

444.hu/2019/01/20/trump-rajongo-katolikus-legenyek-egy-bennszulott-amerikainak-orditoztak-hogy-epitsunk-falat

Mia and me 2019.01.22. 17:41:00

@Deansdale: "Még egy példa arra, hogy a fiatalok hülyék mint a segg."

aki nem tiszteli az ifjúságot....

Miért lennének hülyék? Mások. És így van ez jól. Róluk dönteni/őket értékelni az ő utánuk jövőknek van joguk és rálátásuk. nem nekünk akik leköszönünk képletesen. Mi azt értékelhetjük amit "nekünk" hagytak az elődeink és azt amit mi hozzátettünk.

"Arra kíváncsi lennék hogyan dolgozod fel, hogy az utópiád a teremtés rendjének az ellentéte :)"

melyik teremtési rendnek? melyik utópiám? ;-)

Sipi kifejtése érdekel.
Mivel a teremtés is egy érdekes mítosz, és elég sokféleképpen magyarázható. Pluzs amit tapasztalunk az élővilágban az némiképp nem teljesen mindenhol fedi a "teremtés hivatalos rendjét".
Szóval kiváncsi vagyok hogy mi a teremtés rendje és Sipi szerint mi megy ellene, azaz minek a célja és hogyan hogy ezt megzavarja.

Mia and me 2019.01.22. 17:42:53

@Mia and me: már a filmekben gondolom- ill ezen keresztül az életbe is leszivárogva (ha jól értettem).

Madarász Henrik 2019.01.22. 17:46:57

@GABOR2: Olvastam, már az eredeti hisztéria is egy elmebaj volt. Mert mi van, ha kiröhög egy indiánt, egy fehér fiatal és ha falat követelnek ? simán nézhették volna egy mexikói bevándorlónak az indiánt. Ráadásul hazugság volt az egész sztori. A balosok már csak ilyen agresszív népség, humanizmusról szavalnak, de szívesen ontják vért, 1789, 1917 elég bizonyíték rá.

Deansdale 2019.01.22. 18:05:01

@Mia and me: "aki nem tiszteli az ifjúságot... Miért lennének hülyék? Mások."

Túl könnyű elhülyíteni őket. Valószínűleg az élettapasztalat hiánya, a naivitás, a töméntelen lelkesedés amit könnyű valami hülyeség vitorlájába fogni. Pl. az SW filmek is teljesen vállalhatatlanok 1983 óta, amit kihoztak egy rakás szar, de persze a fiatalok egy része bármit megkajál, csak legyen hangos meg legyenek benne villogó fények... Mint valami nagy csecsemők, bakker.

"Mi azt értékelhetjük amit "nekünk" hagytak az elődeink és azt amit mi hozzátettünk."

Nahát erre nem lehetünk büszkék, amit cirka 1000 év alatt épített fel a nyugati civilizáció azt mi egy generáció alatt hagytuk a "haladóknak" szétverni. Az elődeink azért harcoltak, hogy megszűnjenek a járványok, a nyomor, a tanulatlanság - a mostani generáció nagy küzdelme a fehér faj és a férfinem kiirtása. Hm.

"Sipi kifejtése érdekel."

Tőlem nyugodtan elmondhatja, de úgy sejtem valami olyasmire fog kilyukadni - csak távlatokban mondom - hogy a világnak van egy természetes rendje és hierarchiája, amit a filmipart birtoklók egy ideje már igencsak szeretnének lerombolni, mégpedig úgy hogy a rendet folyamatosan gúnyolják, ill. minden olyat népszerűsítenek ami azt megbontja, aláássa. Erről jutott eszembe, hogy te olykor teszel itt megjegyzéseket arról hogy milyen lenne az a világ amit te elképzelsz mint pozitívat, és egyelőre úgy tűnik hogy inkább a TV-ben népszerűsített káoszra hajaz, mint a természetes rendre és hierarchiára.

Egyébként nem nehéz kitalálni milyen az "isteni" rend: az ahol a legkisebb energiabefektetéssel lehet felemelkedni a maslow piramis tetejére. Ezt meg is valósította a nyugat valamikor az elmúlt 100 évben, csak az a gond hogy a piramis tetejéről fejest ugrottunk, pofával a betonnak. Hagytuk, hogy egy gyilkos eszme szép lassan lebontsa amit felépítettünk, mert nem voltunk elég kegyetlenek ahhoz hogy fellépjünk azok ellen, akik nem nyílt erőszakkal jöttek, hanem "csak" a kultúránk és az értékeink mocskolásával. Ha lett volna elég előrelátásunk, akkor a marxizmus minden megnyilvánulását gyökeresen kiirtjuk, különös tekintettel a modernizált verziókra, amik szociológiai/pszichológiai eszközöket dolgoztak ki a nyugat megsemmisítésére. Ezeknek az eredménye pl. a férfiak elleni lázadás, aminek szerves része vagy te is.

Frederick2 2019.01.22. 19:14:48

@icipicicsipa: @Sipi81: Amúgy különös ez az arrogancia a női Szellemirtók rendezői és színészei részéről. Bukás lett ez a film, BUKÁS! Utoljára Uwe Boll volt az a rendező, hogy miután legyártott egy csomó szar filmet, és hát mind a kritikusoktól, mind a nézőktől eléggé negatív visszajelzéseket kapott, besértődött (ő volt megsértve), és youtube-videókat gyártott, ahol arról monologizált, hogy ő a meg nem értett zseni. Kb. ugyanezt adják elő ezek a szellemtelen szellemirtó feministák. Megbuktak, mint filmesek, ez van!

Az meg, hogy a balliberális újságírás bevédi ezt a hulladékot, az külön szánalmas. De most komolyan, tényleg ilyen vérprimitív alkotások az etalon - csak mert feministák csinálták? Azért legalább legyen már jó ízlés, könyörgöm!

Frederick2 2019.01.22. 19:21:09

@Mia and me: Fényezés?

Nem, egyáltalán nem tartom sokra emberként Vajnát vagy Timit. Korrupció, off-shore, a magyar filmipar keveset ment előre a keze alatt, sőt még Mundruczó Kornél migráció-propagandafilmjére is pénz adott. Tímea pedig felső-középosztálybeli ribi, mint Kelemen Anna vagy a Luxusprolifeleségek.

De én veled meg sok más emberrel ellentétben nem verem rájuk a nyálam. Azt pedig egyenesen visszataszítónak tartom, hogy neked egyfajta élvezetet okoz, hogy Andy Vajnát legyűrte a rák. Ember vagy te egyáltalán, mond?

Frederick2 2019.01.22. 19:31:23

@Deansdale: @Madarász Henrik:

"Hagytuk, hogy egy gyilkos eszme szép lassan lebontsa amit felépítettünk, mert nem voltunk elég kegyetlenek ahhoz hogy fellépjünk azok ellen, akik nem nyílt erőszakkal jöttek, hanem "csak" a kultúránk és az értékeink mocskolásával. Ha lett volna elég előrelátásunk, akkor a marxizmus minden megnyilvánulását gyökeresen kiirtjuk, különös tekintettel a modernizált verziókra, amik szociológiai/pszichológiai eszközöket dolgoztak ki a nyugat megsemmisítésére."

Olyan baloldali hírességek, mint TGM, Csunderlik Péter, Gulyás Márton több helyen is úgy nyilatkoztak, hogy mind a magyar Tanácsköztársaság bolsevikjai, mind az 1917-es orosz forradalom bolsevikjai nemes ügyért harcoltak. Látjátok, ezek a fasza legények nem is rejtik véka alá, kik a példaképeik, meg hogy mik a szándékaik!

Csak azt kérdem: ezek az emberek ilyen pusztító (szociopata) ideológiával a fejükben, mit keresnek még itt ebben az országban? Nem kellene őket innen kirugdalni?

Mia and me 2019.01.22. 19:44:54

@Deansdale: "Túl könnyű elhülyíteni őket."

Attól függ mi a hülyeség.

" Valószínűleg az élettapasztalat hiánya, a naivitás, a töméntelen lelkesedés amit könnyű valami hülyeség vitorlájába fogni."

Amiről általában utólag szokott csak kiderülni hogy nem is hülyeség volt hanem egy következő lépcsőfok a fejlődésben. vagy épp egy kellő és szükséges vargabetű.

" Pl. az SW filmek is teljesen vállalhatatlanok 1983 óta, amit kihoztak egy rakás szar,"

neked.

" Mint valami nagy csecsemők, bakker."

ugyanez elmondható bármelyik korosztályról.
Én 50-es pasikat is tudok, akik bizonyos szempontból nagy csecsemők bakker. Gendersemlegesen nőket is :), bár ők már beszélő csecsemők azért.

"Nahát erre nem lehetünk büszkék, amit cirka 1000 év alatt épített fel a nyugati civilizáció azt mi egy generáció alatt hagytuk a "haladóknak" szétverni."

egyetértek hogy nem lehetünk büszkék, végre egy alázatos és korrekt ítélet a saját "generációnkról"- nyilván hogy miért nem abban már eltérőek a véleményeink.

Igazából a kérdés csak az, hogy ha szerinted is (mondjuk más dolgok mentén mint szerintem) de elbaszta a mai 40-50-60-70 es generáció, akkor mivégre gondolja hogy joga van kritizálni vagy irányítani a fiatalokat? Bármiben is. Nem az lenne akkor a jó ha hátralépnénk kettőt, és megnéznénk a fiatalok a múltból mit vesznek elő mint követendőt? Mert a mi "értékeinket" amivel elbasztunk mindent, köszi nem kérik. És azt sem hogy mi nyúljunk vissza helyettük. Mi már megtettük a téteinket, most nem mi jövünk.

"Egyébként nem nehéz kitalálni milyen az "isteni" rend: az ahol a legkisebb energiabefektetéssel lehet felemelkedni a maslow piramis tetejére."

ez nem isteni rend.

Vagy hogy érted?
A maslow piramis tetejére elvileg emberként úgy is felemelkedhetsz, hogy alul bizonyos szintek nincsenek kielégítve.
Pont ez az emberi teremtés lényege, hogy az önmegvalósítás, boldogság, és egyéb "isteni" dolgok nem feltétlenül függnek az alsóbb szinteken lévő szükségletek maradéktalan kielégítésétől. Sőt, igazából ez már a fejlettebb gerinces melegvérű állatok esetében sem törvényszerű. Bizonyos helyzetekben a társak-szeretet mező ill a megbecsülés mező kielégítése előnyt élvez, akkor is ha az alatta lévő fiziológiás igények nincsenek letudva.
Másrészt többnyire a piramis csúcsára legkisebb befektetéssel az juthat, akinek az alatta lévő szintjeit mások "leszállítják", azaz ha szó szerint nézzük a piramist, akkor önmegvalósítani csak az tud, aki gátlástalanul mások munkájából emelkedik a csúcsra. Tehát ha te profi programozó vagy havi 4 milláért és ezért napi 4 órát b.szod a gépedet távmunkában, amúgy meg önmegvalósítasz, azt azért teheted meg, mert a fiziológiás szükségleteidet sok sok olyan ember termeli ki, akinek egész életében 2 mp. jut önmegvalósításra.
Nem az egyéni kisebb vagy nagyobb energiabefektetésed csak az oka annak hogy a legfelső szeletben és létezhetsz, hanem egy csomó olyan élőlény munkája és óriási energiabefektetése, aki ennek ellenére csak az alsó szintekig juthat.

de szerintem lehet nem a maslow piramisra gondolt Sipi mégsem az isteni renden ;-)- majd leírja ha akarja.

Mia and me 2019.01.22. 19:59:56

@Frederick2: talán olvasd el figyelmesebben amit írtam. A vajna timi & mészi lőrinc mémeken röhögtem egy kicsit amikor még nem is tudtam hogy azért vannak mert meghalt, azt hittem csak vajnát kirakták a tévéből ahogy már pedzegették és Timi megcsalta Lőrinccel, vagy hogy átliánozik rá mert ő lett a leggazdagabb ember a földön...Utána láttam, hogy ja meghalt az öreg. És ezek a mémek nyilván azért születtek, amik azért itt a háttérben marhagyorsan lezajlanak ilyenkor: hogy a szerencsétlen vajna még le se zárta a szemét, de amúgy már lőrinc kezében van mindene, és lehet timike hoppon marad ha az öreg nem utalt még el utolsó napjaiban valami félretett pénzt. A mémekben pont az a "vicces", hogy itt volt ez az ember, a magyar kaszinók a kezében meg tévé meg lapok meg médiabirodalom, aztán hamarabb jöttek arról képek beterítve a netet, hogy az egész lőrincé és timike meg kapkod, minthogy egyáltalán a hírt bemondták volna, hogy szerencsétlen meghalt... Hol olvastad hogy az öreg halálán röhögtem?

Mellesleg az összes állítólag libsi színész meg médiaszemélyiség meg az összes adó elég normálisan megemlékezett a jó dolgairól- és nyilván nem az adócsalásait kezdték ecsetelni.

Mia and me 2019.01.22. 20:14:47

@Deansdale: "Ezeknek az eredménye pl. a férfiak elleni lázadás, aminek szerves része vagy te is."

ó ezt nem láttam. Valószínűleg mást értünk férfiakon. Én kurvára nem lázadok ellenük. A férfiak ugyanis valóban követik az isteni rendet és elhagyják az őseiket és új házat építenek, hisznek, harcolnak, folyton változást akarnak, haladást, szabadságot, újat....- és együttműködnek a társukkal, aki az isteni rend szerint melléjük rendeltetett(s aki mindig meghallja az isteni szózatot -Madách szerint) , és nagy örömükben szaporodnak és sokasodnak ;-).

Deansdale 2019.01.22. 21:01:17

@Mia and me: "Attól függ mi a hülyeség."

Na látod ennyit a teremtés rendjéről. Az abszolút szellemi nyomorba döntő posztmodern szubjektivista dumát nyomod, mintha nem lehetne tudni, hogy pl. a genderkurzus hülyeség, szemben mondjuk az állatorvosi szakkal, aminek van értelme. Hülyeség az egyébként értelmes fiatalokból társadalomromboló erőt képezni ahelyett, hogy valami hasznosra tanítanánk őket. Annak, hogy mi értelmes, szép vagy jó általában objektív szempontjai vannak, amit csak a normalitásellenesek vitatnak. Szinte várom tőled a dumát, hogy egy tál kutyaszar is lehet jó étel, mert ki tudja, valakinek tetszhet. Mondjuk a fiataloknak! És kiderülhet, hogy valójában az a következő lépcsőfok a fejlődésben, csak mi vaskalapos vénemberek ezt már nem érthetjük. Hát na, szerintem se a művészeti, se a kulturális, se az ideológiai kutyaszar nem szép vagy jó.

"ha szerinted is de elbaszta a mai 40-50-60-70 es generáció, akkor mivégre gondolja hogy joga van kritizálni vagy irányítani a fiatalokat?"

Mindenkinek joga van mindenkit kritizálni, irányítani viszont jobb ha a tapasztaltabbak irányítanak, akik már értik, hogy mit rontottunk el és hogyan, ami a fiatalokról semmiképp nem mondható el. Szerintem ostobaság azt várni, hogy ha mi elrontottuk akkor a fiatalok majd helyrehozzák, egyrészt azért mert a fiatalság nem valami mágikus csoda forrása, egyszerűen csak a tapasztalat és a tudás hiányát jelenti, másrészt szemmel látható hogy a fiatalság zömét pont ugyanazok az erők hülyítik folyamatosan akik ezt velünk is eljátszották és behúztak minket a csőbe. Ha most átadjuk a stafétát a fiataloknak akkor csak továbbmegyünk a lejtőn, akik az igazi hatalmat gyakorolják globálisan simán tovább játszák a hülye játékukat, csak már nem mi leszünk a kedvenc bábuk, hanem a fiatalabb generáció. Azzal aztán sokra menne a világ... Pontosan arra van szükség, hogy azok kerüljenek a hatalom közelébe akik értik és látják a helyzetet a maga teljességében, amitől a balos politikusok által az arcukba tolt mikrofonokba trágárkodó tizenéves agyalágyultak még messzebb vannak, mint egy kvantumfizikai nobel díjtól.

"Mert a mi "értékeinket" amivel elbasztunk mindent, köszi nem kérik."

Félreérted az egészet. Nem az értékeink tettek tönkre bármit is, hanem azok akik tudatosan lerombolták azokat. A család, a hit, a nemzet, az összetartás, a gerincesség nem basztak el semmit, azzal estünk kútba hogy hagytuk ezeket szétverni olyanok által, akik azt mondták mint te: ezek az értékek ugyan mitől különbek mint bármi más, mondjuk a dekadencia, az aberráció, az igénytelenség, a gúny, az öngyűlölet, stb.? A szar is lehet finom, a csúnya is lehet szép, az ostoba is lehet okos, az igazság szubjektív, az érzelmek fontosabbak mint a tények, a kultúra elnyomás, a fehér ember gonosz, a férfiak nőgyűlölők, stb. EZ, látod, EZ baszta szét a világunkat, emiatt tartunk most ott, hogy szerencsétlen barmok vak gyűlölettel fröcsögnek egymásra mindenféle fiktív társadalmi töréshatárok mentén, és szentül meg vannak győződve hogy a másik oldal gonosz. Ez nem az értékeinkből következett, már csak azért sem mert a legnagyobb fröcsögők következetesen tagadnak minden tradicionális értéket.

"ez nem isteni rend"

Dehogynem. A maslow mondjuk csak példa volt, érzékeltetni hogy valamiféle fejlődésről beszélünk az egyszerű fizikai szükségletek kielégítésétől valami emelkedettebb felé. Az az isteni rend, ami arra törekszik, hogy az ember fejlődjön, hogy felépüljenek a rendszerek amik hosszú távon garantálják a stabil emelkedést, nyilván elsősorban a fizikai szinteken, de amikor azok rendben vannak akkor lelki-szellemi szinteken is. Az isteni rend az, hogy először is ételt teszel a gyermeked elé az asztalra, fedelet húzol a feje fölé, ruhát adsz rá, aztán elkezdesz a szó nemesebb értelmében embert faragni belőle... és minden olyan dolog ennek a rendnek a része ami ezt szolgálja. És ez persze nem csak kicsiben van így, hanem társadalmi méretekben is. Ami pedig ezt akadályozza, az a rend ellen van, rombol, pusztít. A működő rendszerek szétverése, a pazarlás, a szellemi-lelki felemelkedés akadályozása, a produktivitás és a siker démonizálása, akadályozása, vagyis a progresszív programok amik az utóbbi évtizedekben a nyugatot marcangolják egyértelműen szembemennek a teremtés rendjével. Az, hogy a feministák olyan útjelző táblát követelnek amin női munkás piktogramja látható nem tesz kenyeret a gyereked elé, hanem elveszi onnan az értelmetlen pazarlással.

"úgy is felemelkedhetsz, hogy alul bizonyos szintek nincsenek kielégítve"

Ja, csak az sem egészen normális. Lehet fontosabb egy szerető anya mint egy falat kenyét, de ki szerint normális dolog a falat kenyeret nélkülözni? Magyarázz erről az etiópoknak :)

"Másrészt többnyire a piramis csúcsára legkisebb befektetéssel az juthat"

Társadalmi szintről beszélek. Aki másokat eltaposva jut feljebb az az egészhez nem tett hozzá semmit, sőt. (De ez nem a kapitalizmus kritikája, tekintve hogy az több csórót húzott fel mint bármi más.)

Deansdale 2019.01.22. 21:12:06

@Mia and me: "Valószínűleg mást értünk férfiakon."

Mindig van kifogás, mismásolás, magyarázkodás. A feminizmus en bloc vágja tönkre a nemek viszonyát, nem törődik azzal, hogy ki milyen férfi vagy nő. Sőt, általában pont a legnemesebb férfiakat és nőket mocskolja a legnagyobb lendülettel, mivel pszichológiai igénye minden nemeset elpusztítani a világban, hogy a saját silánysága és gyűlölettelisége ne tűnjön annyira rossznak. Erre a legegyszerűbb példa az, hogy a feminist amozgalom kiközösít mindenkit aki nem elég radikális és férfiellenes. Tucat példát tudnék mondani, akár magyart, akár nemzetközit, olyan nőkből, akik feministának vallják vagy vallották magukat, és a többi feminista kicsinálta őket, mert olyanokat mondtak hogy a férfiak nem a nők ellenségei és a nemeknek meg kellene próbálni együttműködni. Szóval ja, te csak az ilyen meg az olyan férfiak ellen vagy, akik csúnyák és gonoszak, és amúgyis csak megjavítani akarod őket, ezért nyomatod a hazugságokat arról hogy pl. a válások nagyrésze agresszív meg alkoholista férfiak miatt van, ésatöbbi. Férfigyűlölő sémákat ismételgetsz, és fel sem ismered hogy férfigyűlölőek, mert bennük élsz, olyanok neked mint halnak a víz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.22. 21:14:11

@Deansdale: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik.

GABOR2 2019.01.22. 21:14:19

@Deansdale: Engem totál kiakaszt miket le nem írtak ezekkel a gyerekekkel kapcsolatban és miután kiderült, hogy többszörös hazug story, vannak akik akkor is tovább nyomatják és olyan kedveseket írnak, hogy de jó lenne, ha az összes gyerek a felvételen plusz a szüleik mind megdöglenének. A toleráns baloldal...

Hát meg persze kiderült pl. az is, hogy a native amerikai is elég bajosan lehet vietnámi veterán mert az utolsó éven amikor ott voltak amerikai egységek ő még csak 16 éves volt.

GABOR2 2019.01.22. 21:18:56

@Deansdale: "Erre a legegyszerűbb példa az, hogy a feminist amozgalom kiközösít mindenkit aki nem elég radikális és férfiellenes."

Nem tudom meg van-e a sztori, hogy az egyik védett csoport a transok megint pengét váltottak a feministákkal:

"Rebekah Wershbale egy fiatal anyuka, akinek az volt a "bűne", hogy a pólóján nem volt elég befogadó a "nő" kifejezés definíciója. A nőnemű kitétel ugyanis kirekeszti a transzneműeket, de ez nem szokott a normális emberek eszébe jutni, így ez nem is szokott gondot okozni."

"Az esetben igazán szórakoztató, hogy a nő, akit a ruhája miatt meghurcoltak, egyébként lelkes feminista, ám úgy tűnik, mégsem eléggé liberális."

888.hu/article-kirugtak-a-not-a-barbol-mert-a-polojara-az-volt-irva-hogy-no-

GABOR2 2019.01.22. 21:23:49

@Frederick2: "Hagytuk, hogy egy gyilkos eszme szép lassan lebontsa amit felépítettünk, mert nem voltunk elég kegyetlenek ahhoz hogy fellépjünk azok ellen, akik nem nyílt erőszakkal jöttek, hanem "csak" a kultúránk és az értékeink mocskolásával. Ha lett volna elég előrelátásunk, akkor a marxizmus minden megnyilvánulását gyökeresen kiirtjuk, különös tekintettel a modernizált verziókra, amik szociológiai/pszichológiai eszközöket dolgoztak ki a nyugat megsemmisítésére."

Ebben benne van ám az is, hogy a társadalom is akar szabadulni a megkötöttségektől. Nemcsak arról van szó, hogy átmossák az emberek fejét, hanem ők is akarják a maguk kis szabadságát... aminek a vége meg látjuk hova vezet.

Deansdale 2019.01.22. 21:27:29

@don Fefinho: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik."

Igen, ezt mondtam én is, de az isteni rend szerves része az is, hogy a világi dolgok rendben menjenek.

Deansdale 2019.01.22. 21:28:28

@don Fefinho: Azt nem tudom a Mester kire gondol, én pl. Christina Hoff Sommersre :D

Mia and me 2019.01.22. 21:43:08

@Deansdale: "Na látod ennyit a teremtés rendjéről. Az abszolút szellemi nyomorba döntő posztmodern szubjektivista dumát nyomod, mintha nem lehetne tudni"

talán olvasd el a következő gondolatot is.

Nem, nem lehet tudni mi a hülyeség. Mivel fentebb írtad (végre) hogy elbasztuk. Akkor milyen alapon gondolod ,hogy "mi" - bárkiket is jelent ez- majd most hirtelen tudjuk mi a nem hülyeség?
Azt az utat és szabadságot vitatod el ezzel a fiataloktól, amit te meg én meg még a mi szüleink is megkaptak.... és nem éltek vele. Vagy nem jól éltek vele.
A mondandóm lényege pont az az isteni és teremtési rend: hogy ha te már futottál és elbuktál, akkor nem te mondhatod meg a következő futamot, hogy hogyan legyen. Tudod: evolució: aki nem nyert, az húzódjon meg, és nézze hogy az ő mutációja majd mikor jön ismét elő.(ill. ezt ugye már majd csak fentről nézheti ha nézheti:)).

"Szinte várom tőled a dumát, hogy egy tál kutyaszar is lehet jó étel, mert ki tudja, valakinek tetszhet. Mondjuk a fiataloknak!"

Nem, nem érted.
Ennél az analógiánál maradva: mondjuk növesztett hús lehet jó étel, a sok szarvasmarha helyett. (mátrix)
lehet hogy nem lesz jó, de amíg ki nem próbálják és le nem "futják" ők meg azt az utat, addig nem tudjuk. És a kísérletezés, az új út keresése az ő dolguk és életük. A mienk meg az hogy számot vetünk hogy mit b.sztunk el, és nem akarjuk kijavíttatni a következő generációval a mi szarjainkat.

ahogy írod is:
"Szerintem ostobaság azt várni, hogy ha mi elrontottuk akkor a fiatalok majd helyrehozzák"

mert nem helyrehozniuk kell, hanem abból ami van, valamilyen irányba mást és újat építeni. És fognak is. csak hagyni kellene őket végre, és nem betörni akkor vagy egy olyan dobozba, amilyenbe minket is betörtek, vagy egy teljesen másmilyen dobozba (amilyenbe pl. a nagyszüleinket törték be).

"akik az igazi hatalmat gyakorolják globálisan simán tovább játszák a hülye játékukat"

ja, de azt nem 100 éve játsszák ám, hanem vagy 6ezer éve.
Az elől másképp lehet felszabadulni.

"Nem az értékeink tettek tönkre bármit is, hanem azok akik tudatosan lerombolták azokat."

Aha. Rombolni ott lehet ahol már eleve sérült vagy talmi az amik az alapot adják.

" A család, a hit, a nemzet, az összetartás, a gerincesség nem basztak el semmit, azzal estünk kútba hogy hagytuk ezeket szétverni olyanok által, akik azt mondták mint te"

Ami egyben van azt nem lehet szétverni.
Én inkább úgy látom, hogy nem nagyon volt sok helyen "család", csak valami gazdasági vagy kényszerközösség. Azt látom, nem nagyon hittek, hisznek az emberek - még itt ezen az elvileg konzervatív blogon sem nagyon tudok bárkit aki szerintem hisz, a szó leginkább isteni és emberi értelmében - nem nagyon látom, hogy itt a rendszerváltás után volt-e egyáltalán nemzet- szerintem nem volt, már anyámék gulyásszocializmusában sem volt semmiféle nemzet (sőt... de ittt nem írom le a történelmet - jó ezer éve itt meghasonlás van és testvérháború- varjú a varjúnak vájja a szemét és egyebek-), összetartás - ahhoz közös hit kell, vagy valami ami összeköt, a szavak nem kötnek össze. Kicsiben van esetleg, de szerintem sok évtizede itt össze csak a pénz és az érdekek tartanak sokakat, ezáltal a gerincesség sem kifizetődő, sőt az utóbbi ezer évben halál járt érte. Szóval nem igazán látom hogy hol van a sztoriban az, hogy szewrinted itt csak 100 éve lenne bármi is elbaszva. Persze elvan, az utóbbi korokban is, mert óriási történelmi lehetőségeket hagytunk ki országosan.
De az amiről te beszélsz ezek az értékek megmérettettek és közösségileg "nem értékek" legalább ezer éve. EGyéni szinten viszont nem tudták szétverni, mert ahol a nem kifizetődés ellenére is értékek ezek, ott eszerint élnek azóta is.

"Az isteni rend az, hogy először is ételt teszel a gyermeked elé az asztalra, fedelet húzol a feje fölé, ruhát adsz rá, aztán elkezdesz a szó nemesebb értelmében embert faragni belőle..."

Hát ha azt evés és fedél után kezded el akkor már bebuktad.
Talán azért halódik az emberiség mert elhitte (:) hogy a maslow piramis így épül fel egymásra rétegenként és csak az egyik szint után léphetsz a másikra. Ezért mindenki az alsó szinteken teper.... és ragad ezáltal.(is)

"a szellemi-lelki felemelkedés akadályozása"

pont az a rendszer, amire te példaként írtad hogy úgy épül fel mint a maslow piramis.

"Az, hogy a feministák olyan útjelző táblát követelnek amin női munkás piktogramja látható nem tesz kenyeret a gyereked elé, hanem elveszi onnan az értelmetlen pazarlással."

belekapaszkodtok ilyenekbe, ami a cirkusz része. terelés. Ezt az egyet megtanulhattad volna a fidesztől, hogy amire nem szánnak figyelmet és energiát, az (olyan mintha) nem létezik. Ha 5 év múlva is cirkuszolnak, akkor lehet benne valami....

Mia and me 2019.01.22. 21:44:22

@Deansdale: "Lehet fontosabb egy szerető anya mint egy falat kenyét, de ki szerint normális dolog a falat kenyeret nélkülözni?"

nyilván nem a végtelenségig, tehát mivel a földön élünk van egy időtényező is különben mindenki boldog fényevő lenne. De elég sok helyzetben és elég sokáig képes felülírni a magasabbrendű "szükséglet" az alacsonyabb rendű dolgokat, és igazoltan nem csak az embernél.

Deansdale 2019.01.22. 22:26:01

@Mia and me: "Mivel fentebb írtad (végre) hogy elbasztuk. Akkor milyen alapon gondolod ,hogy "mi" - bárkiket is jelent ez- majd most hirtelen tudjuk mi a nem hülyeség?"

Azzal basztuk el, hogy hallgattunk a dumádra :) Vagyis arra a dumára amit a világ elpusztítói öntöttek a fejedbe, és amit azóta is visszhangzol. És most azért tudjuk ezt "hirtelen", mert már látszanak a korábbi tettek és döntések következményei. Egy ideig lehet hinni az utópiában, vagy ha úgy jobban tetszik a filantrópok jószívűségében, de amikor már a nyakadon a kés akkor vagy felrezzensz, vagy megdöglesz. A 24. órában vagyunk, aki még most sem látja a kést a saját nyakán az ön- és közveszélyesen hülye. Még 20 év és nyugat-európa megszűnik létezni, utána még 20 és a nyugati civilizáció összedől. De semmi gond, most átadjuk a kormánybotot egy rakás lánglelkű hülyegyereknek, és ők majd megoldják a gondot, pl. azzal hogy lebontják a határkerítést mert az rasszizmus, és a love meg a peace szlogenek ismételgetése mindent megold.

"Azt az utat és szabadságot vitatod el ezzel a fiataloktól"

Semmit nem vitatok el tőlük, önmagukkal azt kezdenek amit akarnak, de az ország-világ irányítását azért ne tegyük már a kezükbe. Amelyik azt akarja utazzon ki Marokkóba és fejeztesse le magát kumbajázás közben, legalább tisztul az itteni génállomány. (Mellesleg ennyit a fiatalok nagy eszéről.)

"A mondandóm lényege pont az az isteni és teremtési rend: hogy ha te már futottál és elbuktál, akkor nem te mondhatod meg a következő futamot, hogy hogyan legyen."

Ez hülyeség. Az isteni rendben a BÖLCS emberek vezetnek, akik többet értenek a világból mint egy tizenéves. A te logikád szerint akár egy csimpánzra is bízhatnánk a vezetést, voltaképp mindegy. Sőt, ebből is látszik hogy szembemész a renddel, mert nem olyan alapon döntesz aminek értelme van (tapasztalat, tudás, bölcsesség), hanem teljesen felszínes, értelmetlen, érzelmeken alapuló módon (pl. "ártatlanság").

"aki nem nyert, az húzódjon meg"

Hát ha így érted akkor kapufa, mert nyertünk, elvégre a kezönkben a hatalom amivel a fiatalokat bármikor picsán rúghatjuk. Vegyék el a hatalmat erővel ha annyira pengék.

"növesztett hús lehet jó étel"

Oh my fuckin' god. Megint, következetesen szembemész a renddel. Felül akarod bírálni azt amit az Úr alkotott mert végtelen gőgödben azt hiszed hogy te majd jobbat csinálsz. Eddig minden mesterséges élelmiszerrel megszívtuk, és a következtetés mindig az hogy ami természetes az a jó, de miért ne szaladnánk újra fejjel a falnak? Már létezik olyan ami a húst növeszti, állatnak hívják és százezer évek óta esszük. Ez egyébként eszembe juttatja a másik hasonló elképzelést, mikor valami nagy koponya azon töprengett, hogy a nyáron bőven áradó napenergiát hogyan lehetne eltenni télire, mire fölvilágosították, hogy ilyen már létezik, tüzifának hívják. Mindig fel akarjuk találni a spanyolviaszt, miközben a kultúránk meg eltűnik a történelem süllyesztőjében mert még ahhoz is túl hülyék vagyunk hogy csináljunk elég gyereket. Ez szánalom, bazmeg, ez a legalja.

És igen, tökéletesen értem, ugyanis posztmodern filozófusok beszélnek a szádból, amit mondasz azt bármelyik szubjektivista gondolkodó könyveiből ki lehet olvasni, csak az a gond hogy ugyanezek az emberek mellesleg hithű kultúrmarxisták akik mindezt bevallottan a civilizációnk elpusztítására találták ki. Egy öntudatlan fegyver vagy amit rég halott gazemberek szegeznek a világ szívének, és meg vagy győződve hogy mindenki más hülye, aki védeni akarja ami abból a bizonyos világból még megmaradt.

"Rombolni ott lehet ahol már eleve sérült vagy talmi az amik az alapot adják."

Ezt ugye te sem mondod komolyan? Ez totál nihilizmus, ennyi erővel ha valaki felrobbantja a Szent Márk Székesegyházat akkor az úgyis eleve sérült volt, sőt, ha valaki agyonver téged akkor így jártál. Volt amink volt, a világ történetében egyedülállóan értékes, és pont azok verték szét akiknek a szövegét ismételgeted itt. Amit mondogatsz az a rombolás litániája.

"rendszerváltás"

Túl kis léptékben gondolkodsz - a rombolás már a szocializmus létrejötte előtt megindult, a modernkori verziója kb. a francia forradalommal. Persze igazán a szocializmus pörgette fel az eseményeket, nyugaton meg a progresszivizmus.

"De az amiről te beszélsz ezek az értékek megmérettettek és közösségileg "nem értékek" legalább ezer éve."

Aha :)

Mia and me 2019.01.22. 22:27:05

@Deansdale: "a többi feminista kicsinálta őket, mert olyanokat mondtak hogy a férfiak nem a nők ellenségei és a nemeknek meg kellene próbálni együttműködni."

tehát te többi feminista vagy? :)

" Szóval ja, te csak az ilyen meg az olyan férfiak ellen vagy, akik csúnyák és gonoszak,"

Erről ez jutott eszekbe: Aki embernek hitvány az magyarnak is alkalmatlan.
Szóval nem a csúnya és gonoszak "ellen", csak mondjuk aki embernek rossz, az nyilván férfinak (vagy nőnek is) az lesz.

" és amúgyis csak megjavítani akarod őket,"

dehogy akarom.
Nincs dolgom velük. és azt szeretném hogy ne is legyen. meg a lányomnak se.

" ezért nyomatod a hazugságokat arról hogy pl. a válások nagyrésze agresszív meg alkoholista férfiak miatt van"

A nők által 7-10 év után kezdeményezetteknél ez statisztika.
2-3 év utáni válásokat meg vegyesen kezdeményezik- általában megcsalás miatt. Ez is statisztika.

A faszik halálokai meg azért elég jól mutatják hogy ivásban még mindig ők vezetnek (bár kezdenek felzárkózni a nők is).

De megint eltértünk az isteni rendtől és a filmektől:) a szokásos úgyseértünk egyet témára.

Deansdale 2019.01.22. 22:42:19

@Mia and me: Ja, és persze ha az isteni fiatalok azt találják ki, hogy a jövő útja a rendszeres nőverés, akkor gondolom te ahhoz is tapsikolni fogsz.

"tehát te többi feminista vagy? :)"

Ez már annyira gagyi hogy elveszi a kedvem a veled való kommunikációtól, aminek az a kellemetlen vonzata hogy kitiltalak a picsába mint reménytelenül ostoba és humortalan trollt.

"Nincs dolgom velük. és azt szeretném hogy ne is legyen. meg a lányomnak se."

Ne aggódj, a lányod sorsát majd az iszlám elrendezi, így vagy úgy. Egy zsákban fog élni és ha önálló gondolatra vetemedik akkor színesre rugdossák, de legalább elmondhatja hogy ez a mocskos magyar kultúra nem sanyargatja többé. És ez persze még a jobbik eset, van akinek nem ennyire kellemes az iszlámmal való találkozás. Persze a te lányod esetében ez afféle következmény, a szülei hülyesége fog rá visszaütni, akik úgy gondolják hogy ezt a kultúrát védeni ostobaság. A baj csak az, hogy a normális emberek lányaira is a ti hülyeségetek fog visszaütni.

"A nők által 7-10 év után kezdeményezetteknél ez statisztika."

Nem, ez nem statisztika, hanem a NANE propagandája, amit csont nélkül beszoptál mert rárímelt a saját gyerekkori traumádra. Ha apád verte anyádat akkor minden férfi szemét, legalábbis ez az alapállásod, és csak kis számú kivételt bírsz elképzelni. Persze ha egy cigány ellopta a biciklimet akkor minden cigány tolvaj, és ha egy nő megcsalt akkor minden nő rohadt kurva, a világ már csak így működik.

Mia and me 2019.01.22. 22:49:35

@Deansdale: "Még 20 év és nyugat-európa megszűnik létezni, utána még 20 és a nyugati civilizáció összedől"

Róma után is volt élet. Sőt civilizáció is.

" átadjuk a kormánybotot egy rakás lánglelkű hülyegyereknek, és ők majd megoldják a gondot, pl. azzal hogy lebontják a határkerítést"

nem tudom ez a kerítésbontás miért a mániád.
EGyébként az csak egy fizikai akadáy, ezer más módon lehet megakadályozni hogy ide idegenek jöjjenek. (pénzzel a kerítés sem állította meg őket).

"Semmit nem vitatok el tőlük, önmagukkal azt kezdenek amit akarnak,"

de nyilván ha nem hagyjuk hogy ott kezdjenek ahol születtek és ahol vannak, akkor elmennek. ennek asszem elég jól látható jelei vannak...

"Ez hülyeség. Az isteni rendben a BÖLCS emberek vezetnek, akik többet értenek a világból mint egy tizenéves."

Szerintem meg a fiatalok ötletei alapján a bölcs mérlegel. Vezetni meg egy bizalmat bíró ember vagy eszme vezethet.
De ezen ne vesszünk össze. A jövő a fiataloké, ha a bölcsek nem bölcsek csak öregek és okoskodók és merevek és "úgylesz ahogy én mondom" parancselvűek, ott pusztulás vár mindenkire. Mert ott rugalmatlan és alkalmazkodóképtelen a rendszer, az ország.

" nem olyan alapon döntesz aminek értelme van (tapasztalat, tudás, bölcsesség)"

a 6 ezer éves tapasztalat tudás bölcsesség oda vezetett hogy egy szemétheggyé tettük a bolygót, az élet bölcsőjét.

"Hát ha így érted akkor kapufa, mert nyertünk, elvégre a kezönkben a hatalom amivel a fiatalokat bármikor picsán rúghatjuk."

Aha, és te említetted fentebb hogy család, nemzet összetartás. Ezek a szavak azt is jelentik hogy a "saját" sarjat gondozom és bátorítom, nem lenyomom ha nem úgy tesz ahogy én akarom.

" Felül akarod bírálni azt amit az Úr alkotott mert végtelen gőgödben azt hiszed hogy te majd jobbat csinálsz."

nem,Az úr adott eszet is hogy ha már kizabáltam magam alól a földet, akkor oldjam meg valahogy.

" Már létezik olyan ami a húst növeszti, állatnak hívják és százezer évek óta esszük."

ja, ezért vannak szép nagy sivatagjaink szerte a bolygón.

"a nyáron bőven áradó napenergiát hogyan lehetne eltenni télire, mire fölvilágosították, hogy ilyen már létezik, tüzifának hívják."

csak az kémiai "anyagi" tárolás, és amikor felszabadul, akkor más is szabadul nem csak hő.

"mindezt bevallottan a civilizációnk elpusztítására találták ki."

hjaj.

még sosem volt olyan hogy a civilizációnk "Kihalt". Ami jön, ha más is, az is "Mi" leszünk.

"Volt amink volt, a világ történetében egyedülállóan értékes"

írd már körül hogy mi ez.
Komolyan.
Mintha azon keseregnél, hogy jönnek a barbárok és megesznek élve (a római birodalomban)- közben meg ezer szállal itt él bennünk az a kultúra is, meg más kultúrák is. Fejlettebben, szintet lépve, tökéletesebben.
Lehet hogy voltak visszalépések, de a történelem és az emberiség nem tud nem "fejlődni", a vég itt csak az, ha tényleg elégetünk majd minden fát vagy valamelyik gyogyós a trumpbólvagykimdzsonkumból megnyomja az atombomba gombját.

"Túl kis léptékben gondolkodsz - a rombolás már a szocializmus létrejötte előtt megindult, a modernkori verziója kb. a francia forradalommal."

te mondtál itt 100 évet, én meg azt mondtam ami van (és ami a mai világban is rossz) az többezer éve van.

Mia and me 2019.01.22. 23:10:26

@Deansdale: "de legalább elmondhatja hogy ez a mocskos magyar kultúra nem sanyargatja többé. És ez persze még a jobbik eset, van akinek nem ennyire kellemes az iszlámmal való találkozás. Persze a te lányod esetében ez afféle következmény, a szülei hülyesége fog rá visszaütni, akik úgy gondolják hogy ezt a kultúrát védeni ostobaság."

a magyar kultúra nem teljesen a nyugat európai kultúra. Miből olvastad ki azt hogy a magyar kultúrát nem tartom védendőnek?

Per pillanat a magyar kulturát családi szinten védik, mert országosan és hivatalosan nem védik sehol (ill. az erdélyi dolgokról nem tudok sokat, de ott is pénzben kezdik mérni a magyarságot).

ha tudsz módot hogy hogyan lehet védeni (és terjeszteni) a magyar kulturát és magyar tudatot, akkor azt kiváncsian várom. Mert a kerítésnél többet érne egy szellemi- hitbéli- elköteleződésbeli védelem, mivel az iszlám ez által terjed, hogy azt a rést használja ki ami a nyugat (és most a nyugathoz csapódott magyar) számára nem fontos (egyéni szinten).

Amúgy azt nem értem, hogy én miért vagyok iszlámbarátként beállítva folyton, mikor már kismilliószor leírtam, hogy vallásháborúnak gondolom, amiben én a keresztény "oldal"lal vagyok, ha lehet így mondani. Csak a "harcot" képzelem másképp, és nem azt gondolom hogy húdefaszaaziszlám.

Frederick2 2019.01.23. 06:30:55

@Deansdale: @Mia and me: Lehet, hogy nem kellene belekotyognom a vitába, de talán ott van a félreértés, hogy szerintem Mia a Kádár-rendszerben szocializált öregekre gondol. Gondolom, azt neked sem kell elmagyarázni, hogy a Kádár-rendszer mennyivel volt rossz rendszer. De mi van azokkal, akik a Kádár-rendszerben voltak fiatalok, ott szocializálódtak, és a rendszerváltás után is hozták magukkal a kádári sémákat? A kádári öregektől (amely, ne legyen illúziónk, mind az ellenzék, mind a kormánypárt nyugdíjas híveiben megtalálható) tényleg van mit tanulni? Valamit biztos, de nem árt egyfajta szűrő.

Frederick2 2019.01.23. 06:37:45

@GABOR2:

"Ebben benne van ám az is, hogy a társadalom is akar szabadulni a megkötöttségektől."

Az a probléma, hogy részigazságaik vannak. Az oktatási rendszerünk merev. A munkaerőpiac bizonyos területei normális ember számára élhetetlenek. Az, ahogy az üzemi és gyári világ biorobotokat hoz létre az emberekből, horrorisztikus. Az a pörgés, amit a vendéglátásban tapasztaltam, irracionális. És akkor nem is beszéltem arról, mennyi elavult forma van az állami munkahelyeken, amiket már a Kádár-rendszerben is megkeserítették az ember életét. Igen, kötöttségek mindig lesznek az ember életében, de sajnálatosan kialakulnak teljesen felesleges kötöttségek is, amik viszont emésztik a bekerülő embereket.

Én ezért szoktam mondani, hogy csak úgy foghatjuk ki a szelet a kommunisták/jakobinusok/marxisták vitorlájából, ha létrehozzunk egy élhetőbb és emberibb kapitalizmust. A vicc az, hogy a technikai fejlődéssel ez elérhető is számunkra - az más kérdés, hogy az emberiség mire használja fel ezt a technikai fejlődést.

Deansdale 2019.01.23. 08:16:05

@Mia and me: "Róma után is volt élet. Sőt civilizáció is."

Na persze, csak a rómaiakat közben agyonverték és a kultúrájuk szétesett, úgyhogy ha te egy még létező ország esetén pártolod ezt a kimenetelt azt hazaárulásnak hívják. Egyébként mi is van a lányoddal? Ha az idegenek agyonvernék azután is lenne élet? Ez nem spiritualitás vagy pragmatizmus, ez nihilizmus. Attól, hogy a világ nem állna meg nélkülünk azért még megpróbálhatjuk megvédeni magunkat és amink van.

"nem tudom ez a kerítésbontás miért a mániád"

Azért, mert a hőn szeretett fiataljaid többsége a progresszív agyhalállal van megfertőzve. Általános tapasztalat, hogy fiatalon majdnem mindenki "haladó", aztán idővel benő a fejük lágya és úgy lesznek egyre konzervatívabbak. Azok a fiatalok akiket pl. a médiában látsz manapság szinte kivétel nélkül a kreténtáborba tartoznak.

"ezer más módon lehet megakadályozni hogy ide idegenek jöjjenek"

És szokás szerint szembemész a józan ésszel :) Mit gondolsz Soros háza körül mi van? Igen, kerítés, sőt, fal, mert a fal akadályozza az embereket a mozgásban. Lehet, hogy Soros más módon is akadályozhatná az embereket abban hogy benézzenek az ablakán, de mit ad Isten, még a leghaladóbb, leglibsibb csúcsemberek is kerítéseket telepítenek a házuk köré. Ez a dolog mindig kibukik, mikor a gerinctelenek vizet prédikálnak és bort isznak, és elhülyítik a köznépet mint te, hogy az országod körül ne legyen kerítés, mert minek, csak azt nem mondják meg, hogy ha ott nincs kerítés akkor az országon belül kell építeni egymillió kerítést (pl. az Eiffel-torony köré), mert az értéket valahogyan muszáj védeni. (A legjobb megoldás persze szilárd kultúrával és az idegenek kinntartásával védeni, ahogy a japánok teszik.)

"de nyilván ha nem hagyjuk hogy ott kezdjenek ahol születtek és ahol vannak, akkor elmennek. ennek asszem elég jól látható jelei vannak..."

Elmúltak azok az idők mikor menni kellett, mert itthon nem volt elég munka, és az is éhbérért. Manapság aki kimegy az egyszerűen csak gyökértelen és mohó, kevesebb munkáért több pénzt akar, és semmilyen más értéket nem ért, nem ismer. Mondanám, hogy ez a szülők szégyene, amiért ilyen fiatalokat neveltek, de végülis ezt a már sokszor emlegetett háttérhatalom sok évtizedes munkával érte el, úgy hogy nem tudtuk megvédeni magunkat ellene.
A józan ész viszont ott kezdődik, hogy valaki felismeri: ez nem azt jelenti, hogy az eredeti értékek voltak rosszak, vagy a világrend, hanem azok az emberek akik azt lerombolták. Talán pont a te feladatod lenne megtanulni újra hazaszeretetet nevelni a gyermekeidbe, ami régen működött, csak elvették tőlünk, de mi tudatosan visszaszerezhetnénk magunknak... Csakhát sajnos az emberek továbbra is korlátoltak és rövidlátók, a napi politikáról való hazudozással vannak megvezetve, meg arra vannak trenírozva hogy csak a pénzt nézzék, és ezzel a globalisták kvázi nyertek is. Régóta mondogatom, hogy a háttérhatalomnak tulajdonképp igaza lehet, elég hülyék vagyunk ahhoz hogy szabadon sakkozzanak velünk, hát miért ne csinálnák...

"A jövő a fiataloké"

Mármint a római fiataloké? A jövő azé aki képes benépesíteni ÉS megvédeni. 150 évvel ezelőtt ilyen országunk volt, most meg nem, és erre nem megoldás, hogy "majd a fiatalok", mert őket pont te neveled úgy, hogy ne szaporodjanak és ne védjenek meg semmit. A gond első jelére le kell lépni, a családalapítás meg várhat, hát végülis Róma is így szart be, de azt is túlélte a világ, no.

"a 6 ezer éves tapasztalat tudás bölcsesség oda vezetett hogy egy szemétheggyé tettük a bolygót, az élet bölcsőjét"

Ez is egy hülye balos mantra amit vakon ismételgettek, szerves része az öngyűlöletnek amivel a háttérhatalom megmérgezett minket, amivel elvették az életerőnket. A produktivitást démonizálni kell, a hiányát meg dicsőíteni, nyilván. A fejlődés és a kemény munka csak a rosszba vezet, ugyanakkor érdekes módon minden libsi nyugatra akar kivándorolni, ahol még előrébb járnak abban amit átkoztok. Miért nem Mongóliába emigráltok, ott nincs szeméthegy. Valahogy mindig oda vonzódtok amit szóban gyűlöltök, lásd kapitalizmus.

"Aha, és te említetted fentebb hogy család, nemzet összetartás."

Mi köze ennek a szellemi patkányokhoz és férgekhez, akik még a maradékát is szét akarják verni a világnak? Tudod ki és mi képviseli a családot, az összetartozást, a nemzetet? Orbán, akinek 5 gyereke van egy egészséges családban és amikor megindul felénk a sáskahad akkor kerítést tesz a határra meg őröket. Nem csoda, hogy az öngyűlölők őt is annyira gyűlölik, mert pont azokat az értékeket utáltatták meg velük saját magukban, amiket ő nyíltan hirdet. Aki fehérellenes, magyarellenes, férfiellenes, nyugatellenes, ésatöbbi, attól tök érthető hogy szerinte Orbán Hitler és el kell távolítani, majd a helyére tenni egy olyan valakit mint Merkel vagy Macron, akinek nincs gyereke, nem érdekli a jövő, viszont nagyon szépen ismételgeti a polkorrekt kliséket arról, hogy sajnos mi tönkretettük a világot, de vezekelhetünk azzal hogy átengedjük azt a sáskáknak.

Mia and me 2019.01.23. 10:52:19

@Frederick2: igen, a mai 40-50-60 évesek jó része pont olyan megrögzött és merev mint a 70-80 évesek. és nincs istenük nincs nemzetük (tisztelet a kivételeknek). Ők mit taníthatnak nekünk vagy a gyerekeinknek? Még a hibáikat se tudják "megtanítani" mert nem ismerik el hibának.

Akikben pl. én értéket látok azok most 80 és a halál közöttiek.
Ők még tudnak úgy hazáról mesélni pl. hogy elfog a büszkeség, tudnak úgy Petőfit szavalni, hogy megkönnyezem. Adyról elmondják hogy "nagy kópé" volt, de milyen forradalmi ahogy basztatja a magyar dölyfösséget, és mennyire igaza volt a "hibáinkban".

A gyerek hazajött a himnusz tanulásával, és el kellett magyarázni hogy mi mit jelent a tokaj szőllővesszeitől kezdve a mátyás bús hadáig- az összes képet benne, mert irodalom órán csak ennyi volt hogy ezt a verset minden magyarnak tudni kell mert ez milyen felemelő és ettől leszel nemzeti... persze hogy leszarják.
ja, és ezeket én sem az iskolában tanultam meg, hanem volt szerencsénk öregekhez. Olyanokhoz akik nem megrendszabályozni akartak, csak meséltek. És csak akkor amikor figyeltünk, amikor magunktól figyeltünk.
és az hogy arra az öregre gondolva a gyerekemnek a könnyeimet nyelve mondtam el milyen szép az alföld, vagy miért is olyan hosszú a Tisza, a gyerekem is felfigyelt. Lehet még nem érti, de legalább érzi. Hogy itt valami fontos van, ami csak a miénk.

Mia and me 2019.01.23. 11:03:13

@Deansdale: erre akartam írni egy szokásos felelgetőset ,de végülis semmi értelme.

Magyarország minden korban jobb helyzetben volt mint a rómaiak mert nem volt annyira merev rendszer, és nem választotta el az "idegeneket" saját magától, ha azok átvették a magyar szellemiséget. Ha megnézed a történelmet, mennyi mennyi népet olvasztott magába? Akiknek a leszármazottai ma magyarok.

Értem és megértem a színesek elleni stopot, egy részével egyet is értek, de a kultura és a szellemi része továbbra is az ami szerintem a lényeg. Nem a fizikai. Tehát aki felveszi az itteni kultúrát az magyar lesz. (csak ugye itt jön képbe, hogy már nem tudja felvenni mert én a nyugat európai sőt inkább az amerikai "kulturát" látom hivatalosan magyarnak beállítva- azt meg simán felveheti úgy is bárki hogy közben megmarad az iszlámban pl.).
A magyar kultúrát meg jelképeket, értékeket sajnos "lejáratták" és kisajátították. Olyanok hangoztatták (ják) ma és erőltetik akik nem hitelesek ebben a kérdésben. Már az én korosztályom is pedig szomjazott valami ilyenre- de ki adta volna át a magyar szellemiséget?

Amit Frederick írt: a kommunizmus alatt élt emberek, a mai nyuggerek? vagy azok akik a hetvenes nyolcvanas években gyerekek voltak és ugyanaz a minta égett beléjük mint a szüleikbe? Kevés az ép szellemű 90 éves ember. ott lehet pedig még fellelni morzsákat abból amit keresek. (és ami kellene).

Kerítés- Igen régen a várak töltötték be ezt a védőpont és kerítés jelleget. Meg magxarország körül van egy természetes kerítés ami még majd lesz olyan hogy jól jöhet.

De. ma már nem fiziailag lehet védeni egy területet, hanem pl. pénzzel ill annak szabályozásával. (vagy azzal is)
És nemazért de pl. pont a pénz előtt teljes mértékben nyitott kapuk vannak. Itt bárki akinek kicsit több van mint egy átlagmagyarnak, kilóra megveheti az országot, az embereket, az értékeket, a természeti kincseket. Orbánék annyit tettek, hogy résztvettek az osztozásban, azaz kerítettek maguknak pénzt hogy ők is vehessenek.

Te azt mondod a kerítéssel védik az országot, én meg azt mondom az a maslow piramisod legalsó szintje és valójában sokat nem ér (ill. csak a szegények előtt képez fizikai akadályt - tehát a zombi apokalipszis ellen véd csak). A mai háborúk viszont már nem ott zajlanak elsősorban.
hanem egyrészt gazdaságilag és pénzügyileg, másrészt szellemileg, eszmeiségben.

A hazát akkor lehet szeretni ha az hazája és otthona a nemzetnek.
Ezt családilag nem tudom "bemesélni", mert csak szavak lesznek. Ha a fiatalok azt látják, hogy "itt élned halnod kell", akkor élnek halnak majd.
De azt látják, hogy a hazaszeretetet, amit pl. nálunk egy dédszülő "képvisel" még a maga egyszerű formájában - ez az ország úgy értékeli hogy leszarja, hagyja hogy elértéktelenedjen a falu, a kisváros amiben lakik, a gyerekei- tehát a nagyszülők hüléynek nézik- és minket gyerekeiket akik keressük ezeket az értékeket és nem nézzük csak azért szellemi fogyatékosnak a naygit mert pátoszosan mesél arról amit ő tanult- akkor mit gondoljanak?

emigrálás-Mongóliába azért nem emigrálnak a népek mert amíg megy ez a szekér addig ott lehet pénzt csinálni ahol hajtják. De akinek esze van, az pont keleten vesz potom pénzért bármit arra az időkre, amikor már nem ez a szekér fog menni (szerinted a nyugatiak miért vásárolják fel a "középen" lévő magyarországot?- pont ezért- mert itt megvan az esély- de csak annak akinek pénze- tulajdona- tortacikkelye van az ország valamely stratégiai szeletéből)

Frederick2 2019.01.23. 12:23:48

@Deansdale:

" Tudod ki és mi képviseli a családot, az összetartozást, a nemzetet?"

Kádár János?

"Orbán, akinek 5 gyereke van egy egészséges családban és amikor megindul felénk a sáskahad akkor kerítést tesz a határra meg őröket."

Majdnem eltaláltam. :D

Borathan 2019.01.23. 13:33:43

@Mia and me:
A Római Birodalom bukása után kb 500 év volt, mire Európa talpra állt, a népessége kb. elérte azt a létszámot