HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Magyarország: az ígéret földje

2019.03.08. 18:40 Deansdale

A cikk címe nem valami fideszes propagandatermékből származik, hanem egy francia dokumentumfilm, amiről eddig sajnos nem volt tudomásom, pedig már majdnem fél évvel ezelőtt foglalkozott vele a francia sajtó. Arról szól, hogy - németekhez, belgákhoz, hollandokhoz hasonlóan - francia emberek is menekülnek hazánkba a migránsválság elől.

Tudjátok mit, nem akarom ezt hosszan kommentálni, magáért beszél.

(Az egyszerűség kedvéért itt a francia cikk gugli fordítós magyar linkje, olyan amilyen, illetve a Breitbart angol nyelvű írása, ami talán a leghasználhatóbb forrás. Plusz Black Pigeon Speaks barátunk legújabb videója, ahonnan az ötletet kaptam.)

202 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.03.13. 13:03:10

@don Fefinho:

"Viktor, nekem elegem van ebből, hogy én vagyok a Fidesz pénztárosa, túl sok felelősség ez nekem. Vissza akarok vonulni, hogy a családommal tölthessem a megérdemelt nyugdíjas éveimet."

"De Simics, a kollégiumi idők óta együtt dolgozunk! Szükségünk van rád!"

"Oldd meg valaki mással, mert egyre nehezebben megy a munka, és előbb utóbb hibázni fogok! Ne várjuk ki, engedj előbb nyugdíjba!"

"Jólvan barátom, van egy ötletem! Egy utolsó nagy hecc. Ez akkora lesz, hogy életed végégig mesélheted az unokáidnak! Rejtő Jenő és Piszkos Fred is megnyalják mind a tíz ujjukat!"

"Ne csigázz tovább, halljuk!"

"Összeveszünk! Mától halálos ellenségek leszünk!"

"Hahaha! Ezt úgysem hiszi el senki! Hogy mi összeveszünk? Mikor a kolesz óta jóban rosszban együtt vagyunk? Ne viccelj!"

"Mindent elhisznek, amit akarok! Mienk - akarommondani még a tied - a sajtó fele, a másik felét pedig az orránál fogva vezetjük. Csak valami durvát kell csinálnunk. Nyilatkozz például, hogy egy szemétláda vagyok. A lényeg, hogy indulattal mondd, játszd el, hogy annyira dühös vagy, hogy szinte elment az eszed is!"

"Szemétláda? Ezt a misén hallottad vasárnap? Ezt így nem fogják elhinni, ennél ma már keményebbeket mondanak az emberek."

"Jó, akkor mondd, hogy Orbán egy geci! Nekem mindegy, a lényeg, hogy hihető legyen!"

"Jó, ez még részletkérdés. De mi lesz a csavar?"

"Dühödben az ellenzékemet kezded támogatni! A jobbik aggaszt leginkább. A jobb pontjaikat elkezdtem átvenni, de még így is egyre erősödik. Sajnos tele van gerinctelenekkel és ügynökökkel, de a nép még nem látja. Hadd mutassák meg valódi arcukat!"

"Értem, szóval kezdjem el támogatni a jobbikot. És a pénzért cserébe alkukkal bírjam rá őket, hogy megmutassák a valódi énüket! Erre gondolsz?"

"Pontosan erre. Közben újraépítem a pénzügyi rendszerünket a vejemmel. Ügyes fiú, és teljesen lojális. Te meg pénzeled a Jobbik ámokfutását. Amint beleállnak a földbe, megvesszük a sajtódat, és ami pénzt kapsz érte, azzal elmehetsz nyugdíjba."

"Hahaha. Isteni terv. Végre egy kis izgalom. Már nem is akarok nyugdíjba menni. Vannak is ötleteim hogy álljak neki. Meglásd, az orruknál fogva vezetem őket! Kétharmadunk lesz! Várd ki a végét és egy platformra teszem őket az MSZP-vel!"

"Hahaha! Hiszem ha látom. Ennél sokkal kevesebb is elég volna, hogy örökre hiteltelenné tegyük őket és bebiztosítsuk Magyarország jövőjét!"

Madarász Henrik 2019.03.13. 13:57:28

@Kisgé: Antall kormánya az SZDSZ programját hajtotta végre gazdasági téren, ezért is állunk ott ahol most vagyunk, az EU legszegényebb államai közt.

Deansdale 2019.03.13. 16:52:12

@Kisgé: Lehet hogy érdekes, de számomra olvashatatlan, mert kapásból a fideszt kezdik ócsárolni. Hányinger, hogy a baloldal tökmindegy milyen témában beszél, abból mindig zsarnokorbán lesz, és még csak nem is valami hosszas és logikus gondolatmenet végére, hanem legkésőbb a harmadik mondatba odacsűrve. Ha Uj Péter a virágkötészetről vagy a napfolttevékenységről kellene hogy írjon azoknak a cikkeknek a fele is Orbángyalázás lenne.

Még ha ezt le is vakarom róla, a cikk azzal kezdődik, hogy a szadesz bukásával fémjelzett libsi csődtömeget átrajzolja egy olyan pozitív próbálkozásra amire a mucsai magyarság még nem volt elég érett... Na elmegy a fenébe.

Az ilyenek mindent elmondanak az egész témáról:

"Beszélgettem egyszer a korszak egyik meghatározó gazdasági vezetőjével, aki azt mondta, hogy a rendszerváltás idején nagyon nagy ellenzője volt a reprivatizációnak és a tulajdonosztásnak, de ma már, vagyonos emberként érti, hogy miért lett volna fontos."

Az országot anno gazemberek vezették, akik hogy úgy mondjam a rendszerváltást is ellopták. Saját zsebre kijátszottak mindent miközben az országot 20-30 évvel vetették vissza a múltba gazdasági értelemben, amiben az igazi tragédia hogy ezt a mérhetetlen vagyont és termelőerőt még csak nem is mind zsebrevágták, hanem egy igen jelentős részét hagyták elpusztulni, elpusztítani. Most persze "vagyonos emberek", nyilatkozgatnak ezt-azt, ami a dolgokon már nem változtat semmit, hogy az ő vagyonuk a mi vagyonunk volt, csak ellopták tőlünk. És ezek feszegetik a fideszt, ami a legkevesebbet tehet az egészről, mert a hatalom közelébe már csak a privatizáció után jutott.

Kisgé 2019.03.13. 17:53:42

@Deansdale: Ami miatt számomra érdekes, hogy a nyilvánvalóan Soros-finanszírozott portálon ilyen (mégha elég enyhe) kritika jelenik meg a 90es változásokról. Az eddigi narratíva szerint elképzelhetelen volt a rendszerváltás szent tehenét támadni. Ahogy Madarász kolléga megjegyezte a rendszerváltás gyakorlatilag Kis János, Pető Iván és a többi szdsz-es zsidó ávósgyerek tervei szerint zajlott le. Amiket írsz azzal tökéletesen egyetértek, csak meglepő, hogy mégha ilyen ligthosan is, de kritizálni merik őket a 444-en.

Deansdale 2019.03.13. 20:01:17

@Kisgé: Nem úgy értettem, hogy nincs igazad :) Csak arra próbáltam utalni, hogy én már túl türelmetlen vagyok a balos szemétdombokból kibányászni az aranyrögöket, és tisztelem azokat akik még képesek ilyesmire. Lassan át kellene adnom a stafétát valakinek aki még nem undorodik ennyire a hazugságoktól.

2019.03.13. 21:20:45

@Deansdale: Te hogyan csináltad volna a rendszerváltást? Tekintve hogy példa nélkül álló társadalmi kisérlet volt és mindvégig ott volt a félelem, hogy mégsem lesz vértelen az átmenet.
Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni, abból a biztos pozicióból hogy most az EU és a NATO tagjai vagyunk és kb stabil országban élünk.
Visszatekintve kurvasok dolgot elbasztak.
De ezt akkor nem lehetett látni előre.
Plusz hol voltak akkor a mai nagyotmondó fotelhuszárok?
Ez mindig is egy félperifériás ország volt és az is marad mindörökre.

2019.03.13. 21:27:00

@KalmanBlog: haha ez nagyon ügyes ötlet. Persze a fantázia világa. Azon emberek fantáziája, akik abban hisznek, hogy annyira ravasz, okos, előre minden kiszámoló vezér kezében az ország. Igy nincs mitől félnünk, a vezér mindent előre lesakkozott. Minden problémát előre lát öt lépéssel. Mi biztonságban vagyunk az akolmelegben.
Jó dolog a hit. A feltétel nélküli vakhit meg a legjobb.

Vedd észre hogy ez egy ősi emberi reflex: a biztonságra törekvés. Felruházod a vezéredet olyan tulajdonságokkal amik számodra biztonságot adnak. Szép kerek a világ.

yotta 2019.03.13. 22:13:27

@Yotengri:

"Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni, "

Semmit nem tudsz, semminek nem jársz utána: az ellopott rendszerváltás minden percében, minden húzásról már akkor azonnal tudta mindenki, aki akarta, honnan fúj a szél; több könyv is megjelent a dologról, csakhogy 2010-ig éppen azok kezében volt a sajtó szinte minden szegmense, akik a rendszerváltás gaztetteiért felelősek, így ne csodálkozz semmin, hanem nézz utána. Lakatos Pál, Zentai László, Drábik János, Bayer Zsolt, Boros Imre, Bogár László hogy csak néhány nevet említsek azok közül, akik azonnal szóltak...

"De ezt akkor nem lehetett látni előre."
Mindent láttak előre!!!

2019.03.13. 22:22:29

@yotta:"Ezt a rendszert vállaltuk, innentől ebben a vonatkoztatási rendszerben kell gondolkodni, ergo, milyen logikával kell rendelkeznie valakinek, aki ahhoz az állapothoz viszonyít, mintha nem lennénk tagok?

Az állítólagos kritikák azt hazudják, hogy bezzeg az EU-s visszafizetés nélkül nem lenne itt más, mint nihil, pusztaság és halál, de bezzeg a jó EU, az megmentett minket!"

Az a jó ellenzéki pozícióban, hogy könnyen lehet osztani az észt úgy előadva, ha bezzeg ők lennének kormányzati pozícióban, akkor mennyivel jobban csinálnák. Ha vannak is benne építő javaslatok hajlamos elnyomni a sok hiteltelenné vált politikus miatt, akik most is a porondon vannak. Az ellenzéki javaslatok közül is voltak vegyesen elfogadott és visszadobott, de ők azt szeretik hangsúlyozni, amit meg se vitattak.
Az rejtély számomra is miért szoktak azzal jönni, ha nem lenne EU-s támogatás mi lenne. Ha jól emlékszem úgy hivatkoznak ezen támogatási összegre, hogy az a külföldi adófizetők pénze és nem a magyaroké. A balliberális kormányzás alatt sem produkáltak akkora gazdasági növekedést megfejelve a válság előtt bevezetett megszorító intézkedések sem segítettek ennek ellenkezőjén. Többnyire megszorításokban tudtak gondolkodni, mikor kormányoztak egy szebb jövő ígéretében.

2019.03.13. 22:25:29

@yotta: Rákérdezhetek, hogy te konkrétan hol voltál és mit csináltál akkoriban?
Akiket felsorolsz 6 db ember. Ez az ország meg 10 millióból állt, és az ellenzéki kerekasztalt is legalább 50 ember csinálta. Ha a te általad említett emberek nem rendelkeztek befolyásoló erővel akkor marginálisak maradtak.
Maguk mellé kellett volna állítaniul a társadalmat.
Az ifjú lánglelkű forradalmár Orbán Viktor miért nem őket karolta fel?

Minden társadalomban milliónyi vélemény létezik egyszerre. Aki erős az érvényesül. Mint ahogy jalanleg is történik.
Simán lehet, hogy 30 év múlva előáll másik 6 ember és döngetik a mellüket, hogy ők már 2019ben megmondták mekkora bajokat csinál a jelenlegi politika.

Szeretném, ha megértenéd, hogy senki nem jövőbelátó és sportszerűtlen visszamutogatni, hogy bezzeg volt hat ember aki a több ezer/milliónyi ellenében megmondta a tutit.
hidd el most is van hat ember akinek a jövőjóslatai majd be fognak jönni. De kik azok most?
Nyilván te a saját nézőpontodat gondolod csalhatatlannak.

2019.03.13. 22:42:53

@yotta: "Nem, mert ma Magyarországon a Fidesz ellenzéke zömmel hazudik
vagy csúsztat és az erre adott tisztázó válaszokat nem szabadna maszatolásnak, a helyzetből való kimászásnak nevezni. Ezért aztán igenis van baj a véleménykülönbséggel, mert nem válik szét a tényeken alapuló vélemény, a hamis állításokon alapuló véleménytől!!!"

Ezt írtam: "Mind a kormányzati, mind az ellenzéki oldalnak megvan a maga tábora és hitvilága. Ha az egyik valamilyen botrányba kerül nem rest a másik ráugrani, hogy lejárassa és ujjal mutogasson rá mit csinálnak, ha többnyire jogos is. Ugyanakkor, ha a saját táborról van szó hajlamosak mindkét oldalon elkövetni azt a hibát, hogy maszatolnak próbálva ezzel kimászni a helyzetből."

Sehol nincs benne, hogy a Fidesz ellenzéke, hanem általánosságban fogalmaztam a pártokkal kapcsolatban, amiben minden szereplő benne van. Az meg egy politikai fogás, hogy szeretik jobban felfújni, akkor is, ha az ügy nem olyan horderejű. Ez párttól és oldaltól független.
Példaként ott volt Gyurcsány Balatonöszödi beszéde, ami ismertté lett a nyilvánosság előtt és ahelyett, hogy lemondott volna ezzel mentve a menthetőt inkább beleállt és úgy állította be, mint egy őszinte beszédet, amit neki volt bátorsága felvállalni a hazugságok közepette. Látszólag ezzel akart felmagasztalódni.
A másik Schmitt Pál, aki belebukott köztársasági elnökként a plágium-botrányba azzal, ahogy a doktori címét szerezte. Az elején próbálták védeni, kiállni mellette, amíg lehetett, de végül kihátráltak mögüle és le kellett mondania elveszítve a doktori címét is.

yotta 2019.03.13. 22:51:06

@Yotengri:

"Szeretném, ha megértenéd, hogy senki nem jövőbelátó és sportszerűtlen visszamutogatni, hogy bezzeg volt hat ember aki a több ezer/milliónyi ellenében megmondta a tutit."

Akkor megismétlem: többek között felsoroltam hat ember nevét, akik az elfuserált rendszerváltásról, az akkori visszaélésekről AKKOR, érted? akkor, nem ma, hanem azon melegében lerántották a leplet! Születtek könyvek, írások akkor és nem most, az akkori disznóságokról, jómagam többekkel már az internet hajnalán, amikor még betárcsázós net volt, HIX fórum, Compuserve fórum stb, vérre menő csatákat vívtam a teféle hülyékkel, akik már akkor védték a védhetetlent, most meg idejössz fejet tágítani és tízmillió tudatlanról papolni, meg, hogy kit mikor kellett volna maguk mellé állítani!
És bizony az átállításnak, a befolyásolásnak volt az eredménye a 98-as kormányváltás. Ennyi idő kellett, mire felocsúdott a nép, de aztán a tolvajok újraszerveződtek és elrománozták, kötelesezték a folytatást.
Ennek nyögöd most minden következményét, tudatlan!

2019.03.13. 22:54:06

@don Fefinho: "Azt képtelen az ellenzék igaziból fölfogni a NER leválthatatlanságával kapcsolatban, hogy minden olyan formáció hamvában bukta, amit az MSzP-nek és/vagy a DK-nak akár csak a lágy szele meglegyint. Ennyire egyszerű az egész. Nem a FiDeSz-nek van önmagában nagy hátországa, hanem a ballib rendelkezik nagyobb ellenzékkel, mint a kormány. Akit a ballib gőzerővel támad, az nyeri a választásokat. Amíg a Jobbikkal marakodtak, a Jobbik egész népszerű volt, most, hogy a Jobbik beállt a ballib mellé, a szavazói viszont nem, megy a értetlen pislogás, hogy mi történt."

Annak tekintetében különösen nagy tett, amit a Fidesz véghezvitt a baloldali médiatúlsúlyban, hogy kis pártból ilyen naggyá nőtte ki magát. A Jobbik, LMP is felszalámizódott a választás óta. Az önmagában nem segít az esélyesség növelésében, hogy annyi a szlogen bármi áron leváltani a kormányt.

yotta 2019.03.13. 23:07:04

@M87:

"Sehol nincs benne, hogy a Fidesz ellenzéke, hanem általánosságban fogalmaztam a pártokkal kapcsolatban, amiben minden szereplő benne van."

Én pedig azért írtam, amit, mert tagadom az általad megfogalmazott általános állítást és nem fogadható el, hogy mindkét tábort ugyanolyan megértéssel kezeld: a baloldali és libernáci tábor szüntelenül hazudik, félrevezet és csúsztat.

Ez volt a hozzászólás lényege, de ha akkor ez nem ment át, akkor most így fogalmaztam.

Az őszödi beszédet és a Schmitt ügyet összemosni vagy akár hasonlónak minősíteni a dolog nagyon nem értését jelzi: az őszödi beszéd egy alkotmányellenes cselekményre mutatott rá, a plágium meg az, ami: stikli, vagy nevezd aminek akarod.
A böszmét mind a mai napig védi az őszödi hepening miatt a tábora, Schmittet körömszakadtomig védtem magam is, mígnem a mocskos HVG csepegtetős információ morzsái harmadik vagy negyedik menetében olyan ténnyel állt elő, amiről be kellett látni, hogy bizony Schmitt csalt.

2019.03.14. 00:10:31

@Deansdale: "A függetleneket úgy képzelem el, hogy szerintük a fidesznek vannak jó húzásai is meg rossz húzásai is, éppúgy ahogy az ország helyzetében is vannak jó/javuló meg rossz/romló dolgok, és mindezt össze lehet vetni az ellenzék múltbéli tevékenységével ill. az ismert terveikkel, és ebből kialakul egy mérleg, hogy végülis ki a jobb. Vagy kevésbé rossz. Ehhez képest manapság a függetlenobjektívek jó háromnegyede a legelvakultabb Orbángyűlölő aki a saját hitelességét is kész kútba dobni, annyira szidni akarja Orbánt. Nem veszik észre saját magukon, hogy valami sántít?"

Emberi gyarlóság, hogy sokakban van egyfajta csodavárás. Ha így vesszük többet tett, mint az ellenzék tenne és ők levizsgáztak, mikor kormányon voltak. Ugyanakkor voltak olyan ígéretei, amit nem tartott be vagy nem úgy. Nem azt kell nézni mit mondanak, hanem mit tesznek. Szerintem az jogos kritika lehet például, hogy voltak ellentmondásos megszólalásai és cselekedetei. Valamitől kialakult a bizonytalan réteg is. A ki a jobb lenne optimális, mert a rossz jelöltek közül választani olyat, amelyik a kevésbé az nem túl felemelő. Ilyen ellenzék mellett nincs nagy félnivalójuk és láthatóan igyekeznek biztosra menni.

yotta 2019.03.14. 01:10:04

@M87:

"Semmi megértés nem volt a leírásomban. Lényeg az, hogy egyik oldal sem hibátlan. Ezen a részen mi nem érthető?"

Érthető, de szerintem ilyen általános és semmitmondó örök igazságot nem kell kiemelni, mert hát persze!

Kisgé 2019.03.14. 06:34:17

@Yotengri: Te elolvastad egyáltalán a linkelt cikket? TL; DR: a nagyarcú mo.-i zsidó liberális ávósivadékok az ország vagyonát külföldiek kezére játszották, kiröhögték a lengyeleket és cseheket, akik nemzeti tőkésosztályt építettek(honnan ismerős ez?) és most a saját portáljukon vállvonogatva beismerik, hogy azoknak volt igaza...

Deansdale 2019.03.14. 08:09:24

@Yotengri: Tulajdonképp igazad van, a rendszerváltás idején kellett volna erről blogolnom a 80-as évek internetén általános iskolásként, az lett volna a nagy szám, nem az hogy így utólag csak úgy ukkmukkfukk beszélgetünk az igazságról. Most már legyen kussban mindenki, főleg azok akik nem láttak előre mindent, meg azok akik igen.

Nagyon álságos amit előadsz, ennek a témának ugyanis nem az én személyem a központja, hanem a redszerváltás ill. a privatizáció. Ahelyett hogy engem próbálsz vitatni talán maradj a témánál, oké?

A rendszerváltáskor a szoci rezsimet, annak képviselőit, és az összes intézményüket ki kellett volna hajítani a picsába, és új alapokról indítani mindent. A legtisztább példa ennek az igazságát bizonyítani az MTA, ami anno a szoci rendszer talpnyalója volt, és simán folytatta ugyanazt, még ma is ugyanazon érdekkörök kiszolgálója. Ezt kellett volna elvágni egy tollvonással még '89-ben, mostanra már lehetne egy sokkal normálisabb intézményünk az MTA helyén.

Sajnos a mi tolvajaink okosabbak voltak mint más szoci népeké, a nemzet meg talán türelmesebb, így végülis hagytuk hogy ők maguk vezényeljék le a saját leváltásukat, és mit ad Isten a leváltásukkal ők maguk kerültek a hatalomba, hogy aztán az állami vagyont zsebrevágva még egyszer a szemünkbe köpjenek.

Ehhez képest a téma tárgyalása közben Orbánékat szapulni egyértelmű jele vagy annak, hogy az illető személyesen (családilag) érintett és saját magáról akarja elterelni a rivaldafényt, vagy pedig annak hogy idióta fideszgyűlölő aki bármi hülyeséget elhisz amíg a végére odabiggyesztik hogy orbánrohaggyonmeg.

Deansdale 2019.03.14. 08:13:09

@Yotengri: Úgy tűnik azt próbálod itt előadni, hogy a szoci rezsim jóhiszeműen állt a rendszerváltáshoz, csak a nép javát akarták, de sajnos nem voltak jövőbelátók és véletlenül elrontották, ami orbitális hülyeség. A saját zsebükre osztottak szét mindent - ebbe jóindulatú naivitást képzelni, hmmm, jóindulatú naivitás, illetve annál egy kicsit még több is.

2019.03.14. 08:46:42

@Deansdale: nem azt akarom előadni.
Ebben nincs vita, hogy minden hatalomra került politikusnak a saját hatalma, vagyon gyarapodása a fontos.

Azt akartam előadni, hogy a világban minden pillanatban rengeteg féle esemény, folyamat zajlik. Ezeket az emberek elemzik és jövőbeli jóslásokat tesznek. Akinek bejönnek a jóslásai, azok visszafele mutogatnak, hogy ők már akkor is megmondták. Mindig minden pillanatban vannak ilyenek.

Egy FBI ügynök sok évvel a 9/11 előtt elemezte a terroristák módszereit és tanulmányban írta le hogy repülővel belemenni egy toronyba az mekkora jó ötlet. Na neki bejött a jóslata, de senki nem foglalkozott vele. Pedig ha komolyan veszik akkor megerősíthették volna a védelmet.

2019.03.14. 08:48:17

@yotta: újra elmondtad az eredeti kommentedet és egyáltalán nem reagáltál az enyémre, el se olvastad.

yotta 2019.03.14. 08:54:44

@Yotengri:

" újra elmondtad az eredeti kommentedet és egyáltalán nem reagáltál az enyémre, el se olvastad."

Oszt szerinted, melyik kommentrészedre nem reagáltam???

2019.03.14. 18:11:12

@yotta: arra hogy néhány jövőjóslónak bejön, soknak meg nem. Akinek bejön azt döngeti a mellét, hogy ő már mikor megmondta.
És hogy a mai napon is vannak olyan vélemények, akiknek majd 30 év múlva igazat lehet adni, mert úgy történtek az események. De ez csak utólag derül ki.
Semmit nem jelent az előre okoskodás, ha nem párosul cselekvő készséggel, mozgósító erővel.

Madarász Henrik 2019.03.14. 18:56:06

@Madarász Henrik: Ez már a bűncselekmény kategóriája, ezért börtön járna.

yotta 2019.03.14. 19:35:10

@Yotengri:

"Yotengri 2019.03.13. 21:20:45" Ebben a Deansdalenek szóló hozzászólásban vetetted be azt a hülyeséget, mintha itt 30 évvel a rendszerváltás után jönnénk az okoskodással, visszamutogatással.

Erre reagáltam a "yotta 2019.03.13. 22:13:27" hozzászólásomban, kiemelve a vérlázító hazugságod: "Nagyon álságos 30 évvel később nagyképüsködni..." és írtam többek között azt, hogy mennyire tudatlan vagy, és nem vetted a fáradságot, hogy utánanézz a dolgoknak! Sőt, amikor leírtam 6 nevet, akik könyveket és írásokat jelentettek meg azon melegében az ellopott rendszerváltásról, azzal söpörted le, hogy az a hat a tízmillióhoz, meg, hogy ki kit győzködött...

Most akkor mire nem válaszoltam, mikor és hol?
Ám, ha nem érteni mádzsár, szájbarágósabban:

" arra hogy néhány jövőjóslónak bejön, soknak meg nem."

Felsoroltam hat nevet, akik rámutattak, megírták a rendszerváltáskor, tehát 1989 - 1995 között!!!! a visszásságokat. Nem jövőt jósoltak, hanem az akkori jelent mutatták be! Érted?

" Akinek bejön azt döngeti a mellét, hogy ő már mikor megmondta."

Tekintettel arra, hogy utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés.

"És hogy a mai napon is vannak olyan vélemények, akiknek majd 30 év múlva igazat lehet adni, mert úgy történtek az események."

Ki nem szarja le? Eriggy filozofágassá a Heller Ágicával!

"Semmit nem jelent az előre okoskodás, ha nem párosul cselekvő készséggel, mozgósító erővel."

Ezt meg mireföl skríboltad ide? Ki okoskodott előre? Senki nem okoskodott rendszerváltás ügyben előre, hanem akkor és ott rámutattak, hogy ki, mikor mit lopott el.
Milyen mozgósító erőt kellene, kinek felmutatnia?

yotta 2019.03.14. 19:37:10

@yotta:

Javítás: "Tekintettel arra, hogy utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés" helyesen:
Tekintettel arra, hogy NEM utólag mondták meg, hanem akkor, ez egy barom felvetés.

2019.03.14. 21:08:14

@yotta: jól van főnök csak nehogy agyvérzést kapjál.
Drábik meg bogár nem voltak döntési pozicióban.
Csak a történelem igazolta hogy az eseményeknek olyan következményeik lettek amiket ők mondtak.

Ma is sok ember mondja hogy amit Orbán csinál (több területen) annak katasztrofális következményei lesznek. Közülük is lesznek akik majd visszamutogatnak (ha igazolja őket a történelem) hogy ők már akkor megmondták.

Sajnálom, ha most sem fogod fel amit írok. A hellerágnesezés meg egész szinvonalas érv volt. Ja nem is.

2019.03.14. 21:09:58

@yotta: mióta zavar a lopás? A mostaniaknak egész jól elnézed. Hahaha

yotta 2019.03.14. 21:26:02

@Yotengri:

"Drábik meg bogár nem voltak döntési pozicióban.
Csak a történelem igazolta hogy az eseményeknek olyan következményeik lettek amiket ők mondtak."

Eddig azt hazudtad, hogy 30 év után okoskodnak. Közöltem, hogy ők akkor tudatták a közvéleménnyel a disznóságokat, amikor azok megtörténtek. Észbe kapsz, hogy hatökör vagy, ezért csavarsz egyet a történeten és kijelented, nem voltak döntési pozícióban... íme, az igazi troll... nem beszélve arról, hogy síkbuta vagy, mert Bogár és Boross döntési pozícióban volt...

"Ma is sok ember mondja hogy amit Orbán csinál (több területen) annak katasztrofális következményei lesznek. Közülük is lesznek akik majd visszamutogatnak (ha igazolja őket a történelem) hogy ők már akkor megmondták."

Nem! 1998-tól mondják épp milyen szél fú. Előbb-utóbb el kell számolni a sok riogatással.

"Sajnálom, ha most sem fogod fel amit írok."

Semmit nem írsz, amit fel kellene fogni: üres hülye duma!

"A hellerágnesezés meg egész szinvonalas érv volt."

A színvonal passzolt minden szavadhoz!

"Ja nem is."

Pedig, de!

2019.03.14. 22:00:27

@yotta: "Eddig azt hazudtad, hogy 30 év után okoskodnak."

Az értő olvasás nem az erősséged. Semmi baj, pont beleillesz a mai világba. na csá!

Deansdale 2019.03.14. 22:37:34

@Yotengri: Kicsit sok már a gúny meg a személyeskedés, és ahhoz képest kevés a tartalom. Aztán meg azt fogod hinni hogy a pártállásod miatt leszel moderálva...

@yotta: Te is túlpörögtél kissé, szerintem ez a vita nem ér ennyit :)

2019.03.18. 19:29:34

@icipicicsipa: na és ez a legjobb kapitalizmus azért tud elkövetni ilyen durva dolgokat: a féktelen verseny és a kapzsiság már ott is tragédiát okoz, ahol pedig a biztonság kellene a legfontosabb legyen:

index.hu/techtud/2019/03/18/egy_ora_alatt_ipaden_kepeztek_ki_a_pilotakat_a_lezuhant_boeing_tipusara/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.18. 23:10:35

@Yotengri: Aztán a nyirkai jóslattal hogy állunk?

Frederick2 2019.03.19. 15:18:03

@Deansdale: Kis korrigálás. Mert látom, szóba jött Orbán nácizása.

A baloldalon már évek óta megy Trump. Orbán és Putyin nácizása. De merő naivitás azt hinni, hogy ezt az olyan felszínes nyárspolgár intellektuelek művelik kizárólag, mint pl. hazánkban Vágó István vagy Lengyel László. Ezt föntről kezdték el olyan értelmiségiek, akik kifejezetten műveltek és értelmesek, széleslátókörűek és mélyenelemzőek voltak egykoron.

Itt van pl. ez:
444.hu/2016/11/22/egy-tortenesz-20-tanacsa-a-trump-rendszerben-eloknek-de-magyarkent-sem-hulyeseg-elolvasni

A szóban forgó történész, Timothy Snyder egy kifejezetten jókoponyájú történész, igényes életművel a háta mögött. Mégis olyan ostobaságokat hirdet nagy komolysággal, hogy láthatólag a nyugati civilizáció semmit nem tanult a hitlerizmusból és a sztálinizmusból, aminek a legvilágosabb jele Trump, Orbán és Putyin; Trump, Orbán és Putyin újjáélesztik azt a sötét hagyományt, ami a sztálinizmmus és a hitlerizmus barbársága; ezen politikai logika alapján pedig eljutunk újra a népirtás és a haláltáborok gondolatához.

Timothy Snyder nézeteit pedig kajálja a liberális értelmiség. Sajnos.

Megkezdik a nagyok (Timothy Snyder), hűségesen átveszik az adott országok liberális értelmisége, onnan pedig lecsöpög a jobboldalt utáló plebshez.

Frederick2 2019.03.19. 15:26:12

@Deansdale: Ja, a végén kihagytam a legfontosabbat.

Mikor azt látom, hogy pont a legműveltebb és legértelmesebb intellektuelek kezdik el szítani a jobboldal elleni gyűlöletet, ide értve a Trump-fóbiát és az Orbán-fóbiát ia - külföldön Timothy Snyder és Noam Chomsky, hazánkban Vekerdy és Feldmár - miközben nem reagálnak érdemben a valódi kézzelfogható veszélyekre (migráció által importált terrorizmus, ez EU egyre diktatórikusabb működése, feministák és kulturbalosok igyekezete a szabadságjogok egyre nagyobb tiprására), legrosszabb esetben bagatellizálják ezeket, és asszisztálnak mellé, akkor elgondolkozok azon, hogy ezek az emberek valószínűleg nem ilyen hülyék, nagyon is látják világosan, mi a szituáció, s tisztában vannak azzal, hogy a jobboldal kritikája, mely puszta farkaskiáltás (nácizás, fasisztázás), puszta blődség. És mindezek ellenére teszik tovább a dolgukat, folytatják a néphülyítést. Felkorbácsolják a gyűlöletet és olyan romboláshoz adják a nevüket, amire humanista emberként nem lenne szabad.

csi szi 2019.03.19. 16:47:14

@Frederick2: Az értelmiség alapvetően hülye a politikához, ami nem értelmiségi műfaj.

Frederick2 2019.03.19. 18:10:20

@csi szi: Az értelmiség alapvetően hülye a politikához?

Eötvös József is hülye volt a politikához?

(Maradjunk a jelenben!)

Az orbáni-rezsimet és a trumpi-rezsimet támogató konzervatív értelmiség is alapvetően hülye a politikához?

Szerintem ne általánosítsunk! Én úgy fogalmaznék...

Az értelmiségnek megvan a maga felelőssége! És az értelmiség egy (sajnálatosan nem elenyésző számú) része elhatározta, hogy oroszlánszerepet vállal a nyugati civilizáció lerombolásában.

Deansdale 2019.03.19. 18:19:11

@Frederick2: @csi szi: Az ún. értelmiségiek szeretnek szép eszmékben gondolkodni, ami általában balossá teszi őket, és egy idő után elveszítik a kapcsolatot a földhözragadt realitásokkal. Ugyan már, migráció, csak integrálni kell őket és semmi gond, legföljebb a xenofóbokat kell, khm, "félreállítani", dehát annyi baj legyen. Aztán hogy ez az integráció hogyan nézne ki a gyakorlatban arról mélyen hallgatnak, mert elég ha az eszme szép, a megvalósítással bíbelődjenek mások :) A cigókat pl. 600 éve nem sikerül integrálnunk, meg senki másnak sem a világon, és ugyanez van a zsidókkal, négerekkel is, de ez egy olyan tény ami elől prímán a homokba lehet dugni a fejet és akkor nem látszik. Addig nem jutnak el gondolatban, hogy bizonyos kultúrák közt talán nem is lehetséges integráció.

zriff 2019.03.19. 19:39:26

Erről a témáról már volt könyv is, paul johnson intellectuals (értelmiségiek) címmel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.19. 19:51:34

@Frederick2: Nem mind értelmiségi, aki annak hiszi magát. Minél inkább állít magáról valamit valaki (értelmiségi vagyok, bölcs vagyok, stb.), annál nyilvánvalóbb, hogy nem az.

Frederick2 2019.03.19. 20:21:02

@Deansdale: @Madarász Henrik:

"Mit szólsz az új Marvel filmhez, a Marvel kapitányhoz? Elég lehúzták a kritikusok és az a érzésem, hogy jogosan."

Most az angolszász kritikákra gondolsz? Mert a magyar kritikák az egekbe dicsérik a filmet (balliberális portálok filmsarokja, geek-barlangok, "hivatalos" filmoldalak).

"Amúgy a film állítólag Brie-től függetlenül is szar"

És akkor a Port.hu és egyéb filmportálok kommentmezejéről ne is beszéljünk - sokan megvannak elégedve a filmmel.

Mondjuk én nem nézek Marvel-filmeket (a Fekete Párduc borzalom volt az utolsó), így erről véleményt mondani nem tudok. De kicsit furcsa, hogy bukásnak ítélitek meg a filmet, miközben kritikák és kommentek tucatjai dicsérik a filmet.

Frederick2 2019.03.19. 20:24:31

@zriff: Szódával elmegy az a könyv. Főiskolás koromban olvastam. Vannak benne jó észrevételek és megfontolandó gondolatok, de a szerző egy bulvársajtós szintjén turkál híres írók és költők, filozófusok magánéleti szennyesében, és ez egy idő után inkább taszító. Ki kivel kúrt félre, hogyan kínozta a feleségét, hogy mocskolta a háta mögött, mennyi lelencgyerek van a háta mögött stb.

Frederick2 2019.03.19. 20:29:26

@don Fefinho: Phú, ne is mond! Van egy ilyen ismerősöm - az a mániája, hogy az élet minden egyes percében intellektuel akar lenni. Hétköznapi, könnyed témákról (nők, piák, buli, munka, filmek, zene) nem is lehet vele beszélgetni - csak történelem, politika, ideológia, vallás, régészet. Annyira értelmiség akar lenni, hogy inkább lesz az értelmiség paródiája.

Deansdale 2019.03.19. 20:33:25

@Frederick2: Az hogy a kritikusok dícsérik magától értetődik, a kritika pártállás kérdése, ez a film meg erősen balos. Azon sem lepődöm meg ha magánemberek is vannak akik dícsérik, elvégre nem lehet mindenki épelméjű, vannak akiknek minden szar bejön, csak legyenek benne látványos lézersugarak meg robbanások. Van akinek a Transformers 5 is bejött, ami miatt pedig emberiség elleni bűncselekmény címén 170 évre lesittelték az egész alkotógárdát.

A filmmel a legfőbb gond, hogy ha tudod hogy Brie Larson színésznőként egy végtelen nagyképű, tehetségtelen, öntelt bunkó, akkor ez a vásznon és a szerepen keresztül is átjön, és élvezhetetlenné teszi az egészet.

Madarász Henrik 2019.03.19. 20:42:12

@Frederick2: Az Indexen olvastam egy kritikát és hallgattam egy műsort, ezek szerint nagyon gyenge volt a film. A feminista főszereplőnő meg azt nyilatkozta hogy nem érdekli a középkorú, fehér férfi kritikusok véleménye, azért elég árulkodó nyilatkozat. Amúgy megint felhúztam magam, már a Flash-ban is rohadt idegesítő volt a fehér főszereplő férfi fekete szerelme, a Holnap legendái szintén ezt nyomja, plusz a leszbikus szál. A Supergirl volt a legrosszabb, ott is nyomták a buzulást, de legjobban a szép szőke fehér főszereplőnő és néger szerelme vágta ki nálam a biztosítékot az első szériában, a másodikban szerencsére egy fehér fickóra cserélték a négert, erre a harmadikban már megint összehozták a négert egy szép fehér nővel és ott enyelegnek a filmben, ilyenkor átpörgetem a jelenetet. De utálom ezeket az alávaló férgeket, akik minden filmet bemocskolnak a polkorrekt agymosás miatt, lassan egy filmet sem tudok megnézni majd.

GABOR2 2019.03.19. 20:49:21

@Madarász Henrik: Hú látom a filmről beszélgettek.

Mint példát az egyik újabb cikkben használtam és megelítettem néhány furcsaságot vele kapcsolatban:

ujtechkor.blog.hu/2019/03/19/friss_trendek

"Vagy hogy ne érje el az embereket a negatív kritika a filmről a Youtube algoritmusát megváltoztatták és hátrasorolták a negatív kritikákat, vagy mi van azzal, hogy kiderült, hogy rengeteg helyen nem jelentek meg a nézők és igazából a Disney vásárolt egy csomó jegyet, hogy ezért az emberek azt higgyék másokat is érdekel a film nagyon. Maga a film egy feminista film, ami "nem szól a fehér középkorú férfiaknak" és a színésznő kijelentette pl. hogy őt nem érdekli, hogy mi jön be egy fehér negyven éves kritikusnak, mert nem neki készít filmet és túl sok a fehér kritikus stb. stb.. Videó. Videó arról, hogy 50.000 negatív kommentet töröltek, de még így is csak ha jól emlékszem 3%-kal lett jobb az értéke és később folytatták a törlést és persze csak a negatívokat. És még rengeteg minden, de ezt csak mint egy nem régi példa említem."

Adtam pár linket is, de ez csak egy példa akart lenni.

Frederick2 2019.03.19. 20:52:29

@Deansdale: @Madarász Henrik: Hát az én kultúrafogyasztásom eléggé leszűkült a regényre és a zenére. Filmet alig-alig nézek. Inkább nosztalgiázok; a múltkor 8 Clint Eastwood-filmet néztem meg (az első két Piszkos Henry-film még most is megállja a helyét), meg újranéztem a Hét szamurájt. Az én problémám nem csupán az SJW-vonal beerőltetése - hanem az, hogy kifáradt az amerikai filmgyártás. És ahogy elnézem, az ázsiai is kezd kifulladni...

De ha akartok nézni egy jó maszkulin koreai akciófilmet, ajánlom a figyelmetekbe ezt:

www.youtube.com/watch?v=lY2E0dRcLto

Madarász Henrik 2019.03.19. 20:57:58

@Frederick2: Amúgy igazad van, az ázsiai filmek kezdenek sokkal jobb filmek lenni mint az amerikaiak, felüdülés megnézni egy kínai kalandfilmet, ahol nincs ez a polkorreket szemét.

Madarász Henrik 2019.03.19. 21:01:02

@GABOR2: Olvastam a cikked, tetszett, szerintem is ezek a milliárdosok fontosabbnak tartják a politikai céljaik elérését, mint a pénzkeresést, inkább bevállalják a veszteséget is, ekkora vagyon mellett nem számít.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.19. 21:01:27

@Madarász Henrik: Egész jó horrorokat dobnak ki újabban Dél-Koreában.

GABOR2 2019.03.19. 21:08:47

@Madarász Henrik: Meg később talán még többet is visszaszereznek kerülőúton. Soros alapítványának főnöke szerint is:

"végeredményben minden a pénzről szól”

Nem olyan régen és kb. egyszerre teljesen különböző vállalatok csinálják ugyanazt: Nem érdekli őket annyira, hogy amit csinálnak pénzt hozzon, az érdekli őket hogy nyomassák az SJW ( Social Justice Warrior ) ideológiát és identitarianismust ( ami kb. PC nácizmus a fehérekkel szemben )

Vajon hogy lehet ez? Vannak elméletek. Pl. hogy az amerikai egyetemekben kinevelődött egy ilyen réteg, akik most jutott hatalom közelébe. Vagy, hogy vannak ilyen cégeket meggyőző "szakemberek", akik azt mondják, hogy ezt akarják a mai fiatalok (kutatások kimutatják, hogy nem) . Ezek az elméletek szerintem rosszak, vagy nem teljes képet adnak, hisz ha ezek lennének is, ez nem elég. Ugyanis, ha ez megy és a cégek pénzt veszítenek akkor az a logikus, mint ami régen ment... akkor annak dolognak végetvetnek. Most azonban a tulajdonosok nem vetnek ennek véget, és bátrán szidják is saját ügyfeleiket a cégek és tojnak arra, hogy sokszor egészen brutális összegeket veszítenek. Úgyhogy a megoldás talán inkább az, hogy mivel a világ vagyonának nagy része nagyon kevés ember tulajdonában van és igazából ezek a különböző cégek is ezekhez tartozik... valahogy eldöntötték, hogy akkor indulhat a "háború".

Többi túl hosszú lenne kommentben. De ez egy általános támadás, és pl. az 54 éves múltú angoloknál nagy sikerű Dorctor Who is teszthalott állapotban van miután átvették az irányítást az SJW-ok.

Frederick2 2019.03.19. 21:13:00

@don Fefinho: Sőt, a magyarok is mostanában egész hátborzongató horrorfilmeket készítenek.

port.hu/adatlap/film/mozi/pappa-pia-pappa-pia/movie-178292

"Ezt a filmet annyira fájdalmas volt végignézni (ráadásul reggel), hogy utána azonnal ki kellett mennem a levegőre." (Trap 416)

Ki kellett mennie a levegőre. Annyira kemény horrorfilm volt. Hmmm... :P :D

Frederick2 2019.03.19. 21:21:07

@GABOR2: A Doktor Who női verziójának bukásáról én is hallottam.

Azért hadd tegyem hozzá, hogy a girl power az egyik legnehezebb karakter. Már a regényirodalomban is megszenvednek vele az írók - és a nagy része nem is képes olyan erős karaktereket alkotni, mint pl. Sarah Connor vagy Allen Ripley. A fantasy-ban a legtöbb kemény női karakter sablon. Nálam egyébként az abszolút favorit (bátran odaállítható Ripley mellé), az Nemes István Gwynda-ja (Elf mágia).

A filmgyártásban ez dettó. Borzalmas a legtöbb girl power karakter. Látszik, hogy nem értenek hozzá, beletörik a bicskájuk. Sablonkarakterek, unalmasak és egysíkúak. A Mad Max 4 Furiosa-ja pl. egy Sarah Connor-klón volt, mindenféle eredetiség nélkül.

GABOR2 2019.03.19. 21:28:22

@Frederick2: Ő nem girl power figurát nyomat, hanem a kritikák szerint kb. csak unalmasan felmondja a SWJ propagandát és rendkívül unalmas pártállástól függetlenül.

GABOR2 2019.03.20. 00:26:17

@Frederick2: Igazából még a ballib kritikusok amíg nem jöttek meg a nézetségi számok nem lelkesedtek érte. Ez talán azért is van, mert a színésznő közvetlenül megmondta, hogy nem érdekli, hogy fehér negyvenes kritikusok mit gondolnak.

youtu.be/9e852S8RvlU?t=211

Egyébként meg mind a külföldi mainstream mind Youtuberek tonnaszámra adják ki a videókat olyan megközelítésekből amiről magyar mainstreamben nem olvashatsz sehol.

GABOR2 2019.03.20. 00:27:31

@GABOR2: Fehér negyvenes férfi kritkusok... természetesen.

Frederick2 2019.03.20. 06:50:36

@GABOR2: Óh, biztos vagyok benne, hogy a Hollywood Hírügynökségnek és a Filmbarátoknak tetszett a film! :P

Deansdale 2019.03.20. 08:02:42

@Madarász Henrik: "De utálom ezeket az alávaló férgeket, akik minden filmet bemocskolnak a polkorrekt agymosás miatt, lassan egy filmet sem tudok megnézni majd."

Ami mostanában amerikából jön az szinte garantáltan tele van progresszív propagandával, már annak is örülni kell ha legalább finoman csinálják, nem pökhendi arrogáns módon, mert manapság már az a norma. Lehet vissza kell térni a klasszikusokhoz? Alapjában véve nem különösebben szeretem a régi filmeket, sorozatokat, de lehet hogy rákényszerülök a fogyasztásukra.

Deansdale 2019.03.20. 08:12:13

@Frederick2: Ha megy az angol itt le van írva hogy mi az oka a női írók folyamatos kudarcainak ha "erős női karaktert" kell írniuk:
twitter.com/RationalMale/status/1104509379154391040
de röviden annyi, hogy az erős női karakter náluk annyit jelent, hogy férfi karakter csöcsökkel, az erős férfi náluk pedig értelemszerűen az alfát jelenti, akiket ők tökéletesnek és csúcsszupernek látnak, ezért olyan női karaktereket írnak amik alapból tökéletesek. (Tehát unalmasak.) Azt nem látják és nem értik, hogy egy férfinak rengeteget kell dolgoznia mire igazi alfa lesz, az nem jön csak úgy magától, a legtöbbször kudarcokon, nehézségeken át vezet oda az út, és a filmvilágban a legtöbb férfi karakteren ezt az utat mutatják be (Luke Skywalker), nem azt hogy milyen amikor már győzött és ő a világ ura és kisujjból megold minden problémát (Rey).

Ripley meg Sarah Connor nem voltak Mary Sue-k, manapság viszont szinte csak azok vannak, mert már az írók és forgatókönyvírók sem tehetség alapján kerülnek kiválogatásra, meg mert egyre többen feminista közönségnek írnak, ami kizárólag a Mary Sue-kat fogadja el, minden másra lázad.

TrollEdomer 2019.03.20. 08:15:00

@Frederick2: Remélem Battle Angel Alita jól hozza girl power karaktert (anime alapján készült).

(Marvel kapitányért akkor sem mennék moziba, ha húde jó lenne, unalmasak már a szuperhős filmek. Amúgy balos kritikusok jó része sem esett hasra tőle index.hu/kultur/cinematrix/2019/03/06/marvel_kapitany_captain_marvel_kritika/)

Frederick2 2019.03.20. 08:30:27

@TrollEdomer: Én nem láttam, de haver beült rá moziba, és azt mondta a filmre, hogy középszerű. Magam nem tudom, megnézem-e. Nálam Robert Rodríguez nagyon elkaszálta magát a Machete-filmekkel - ilyen köpedelmes akciófilmek után nincs bizalmam az Alita-filmmel kapcsolatban.

Frederick2 2019.03.20. 08:36:28

@Deansdale:

"Alapjában véve nem különösebben szeretem a régi filmeket, sorozatokat, de lehet hogy rákényszerülök a fogyasztásukra."

Ügyesen kell mozogni a filmvilágban. Én úgy csinálom, hogy többnyire ázsiai akciófilmeket nézek, de azért néha belekóstolok egy-egy amcsi filmbe is, időnként pedig leporolok valami klasszikust. Aztán valamikor mindig akad valami jó film.

GABOR2 2019.03.20. 08:58:50

@Frederick2: A Szirmai Gergely kiégett, hónapok óta nem csinált tán már új részt. Be is vallotta, hogy valami mentális baja van ami rendszeresen rájön.

GABOR2 2019.03.20. 09:01:41

@TrollEdomer: Alita jó film volt, de isteníteni nem kell. A főgenya megússza a végén, ezért is sokan várják az új részt.

Frederick2 2019.03.20. 09:41:13

@GABOR2: @TrollEdomer: @Deansdale: @Madarász Henrik: Ne folytassuk ezt a vitát valamelyik Marvel-poszt alatt? Mert félő, nagyon eltértünk a cikk témájától, vagyis spoiler. Bár ha azt nézem, hogy minden mindennel összefügg... :D

TrollEdomer 2019.03.20. 10:31:04

@GABOR2: Ha nem nézhetetlen, elvből beülök rá, Cameron legalább mer vállalkozni, és nem csak remakeket, meg egy kaptafára menő szuperhős dolgokat nyomat.

Frederick2 2019.03.20. 11:18:00

@TrollEdomer: Ja, Cameront el is felejtettem. Ő mondjuk tényleg csinált elég jó kis filmeket (Avatar). Nekem csak Rodriguez-zel van bajom - de ez a Machete-borzalmak és a szörnyű gyerekfilmek után nem is csoda. De lehet, hogy egyszer Cameron miatt megnézem az Alitát.

KalmanBlog 2019.03.20. 13:19:12

@Frederick2: Nekem a Machete totál bejött. Azzal együtt is, hogy van benne grrrrl power, meg mexikói bevándorló jó, értem.

Egyszerűen annyira jó a film feelingje, hogy számomra élvezhető az agyatlan öldöklés. Külön királyság, hogy Danny Trejo eddig minden filmben gonoszt játszott, és végre kapott egy pozitív hős főszerepet.

Szerintem azért maradt az SJW üzenet ellenére nézhető a film, mert Machete 100% maszkulin karakter maradt, őt nem kúrták szét az agenda oltárán.

Az akciójelenetek vállaltan komolytalanok, és a többsége vicces. Ráadásul a filmen belül és a trilógián belül is folyamatosan emelkedik az abszurditás. Mindig jön valami új még-meghökkentőbb hülyeség, ami odavág.

A soundtrackjén is van hallgatható zene.

Nekem nagy kedvencem Machete.

KalmanBlog 2019.03.20. 13:36:02

@GABOR2: A balosok esetén ezen nincs mit csodálkozni: balosság maga egy mentális betegség, ami csak kicsit súlyosbodik, és már jönnek is a további tünetek.

Azért jobbulást kívánok neki! Innen üzenem, hogy a szóját, glutént, tejtermékeket és gyorsan felszívódó szénhidrátokat hagyja el az étrendjéből, és egyen sok egészséges zsírt! Csodákat művel! Még a politikai nézeteit is megváltoztatja idővel.

Frederick2 2019.03.20. 13:38:36

@KalmanBlog:

"Az akciójelenetek vállaltan komolytalanok, és a többsége vicces."

Igen, valószínűleg ez volt nálam a gond. Egyszerűen nem voltam képes komolyan venni az akciójeleneteit. Persze lehet, hogy tényleg szándékosan ilyen bénák benne az akciójelenetek. (Hát már a Trejo és Seagal között párbaj is milyen volt! fanyalgok). Valahol hallottam, hogy Rodriguez akciófilm-paródiának szánta a filmet. De ha így van, én akkor is valami olyasmit vártam, mint Jason Statham Crank-filmjei. Mindegy, ízlések és pofonok!

Frederick2 2019.03.20. 13:44:04

@KalmanBlog:

"balosság maga egy mentális betegség, ami csak kicsit súlyosbodik, és már jönnek is a további tünetek."

Azért az se semmi, ahogy egyes jobbosok (mint pl. te) átveszik a balosok fegyvertárát. Az, hogy a jobboldaliság mentális betegség, vagy eleve náciság, akkoriban az aljasabb baloldali értelmiség egyik kedvenc vesszőparipája volt. (Konok Péter).

Nem, kérlek szépen! Erkölcsi hulladékok és nemesebb emberfők egyaránt vannak a jobboldalon és a baloldalon is. A baloldaliság és a jobboldaliság egyaránt nem mentális betegség - de lehet őket betegesen is képviselni. Az ilyenfajta megjegyzések persze egy olyan politikai vitakultúrában, ami lassan lesüllyed a valóságshowok és talk-showok szardobálós szintjére, elfogadottak. Én mindenesetre nem alkalmazkodom az ilyenfajta szellemiséghez.

KalmanBlog 2019.03.20. 14:14:47

@Frederick2: Kicsit túloztam, de a lényeg az, hogy a tesztoszteronszinttel összefügg a politikai világkép. A magasabb tesztoszteronszintűek hajlamosabbak "jobbosok" lenni, az alacsonyabb T-szintűek és a nők pedig "balosok". Márpedig a T-szint csökkenése társadalmi szintű járvány, és egyáltalán nem tűnik egészségesnek.

Ezért logikusnak tűnik a feltételezés, hogy ok-okozati összefüggés lehet a liberalizmus, a tolerancia és az alacsony T-szint között. Pláne, ha belegondolunk, hogy a csoport védelme hagyományosan a férfiak feladata, tehát logikus volna, ha a tesztoszteron intoleranciára és idegenekkel szembeni gyanakvásra sarkallná a férfiakat.

A tesztoszteronszintet nagyjából azok a tényezők csökkentik, amik az életmód alapú mentális betegségeket is okozzák:

* egészséges zsírban szegény étrend
* kevés mozgás és a komoly erőkifejtés teljes hiánya
* hormon-zavaró növényi táplálékok
* BPA (műanyagokból)
* stb.

Tehát egyáltalán nem elrugaszkodott, hogy összefüggés van a kettő között.

És amikor azt mondom, hogy betegség a balosság, akkor nem a klasszikus értelemben jobb-balra kell gondolni, hanem a liberalizmus szélsőséges válfajaira. Amiről Mark Dice is ír - bár nem olvastam, de a mém, hogy "Liberalism - find a cure" tőle származik: www.amazon.com/Liberalism-Find-Cure-Mark-Dice-ebook/dp/B07KC5SV39

Arról egyébként nem tudok kutatást, hogy a vitathatatlan mentális betegségek (a vitathatatlant azért írtam bele, hogy véletlenül se az APA kurrens definíciójára gondoljunk, ami szerint a férfiasság mentális betegség) és a politikai nézetek között valójában van-e összefüggés, de a fenti logika szerint szerintem komoly esélye van.

Madarász Henrik 2019.03.20. 14:19:24

@Deansdale: Nagyon pofátlanok lettek az utóbbi években, elvileg tilos a filmekben a szexuális tartalom az USA-ban. Erre a fiataloknak szánt sorozatokat telerakják női és férfi homokos karakterekkel, akik ott enyelegnek egymással, ez a fiatalság megrontása, hogy próbálják ki a homokos életformát. Ekkora hatalmuk van már, hogy a törvényeket sem tartják be.

Frederick2 2019.03.20. 15:08:41

@KalmanBlog:

Szendi Gábor sincs jó véleménnyel az APA-ról (American Psychiatric Association's) és az általuk létrehozott rendszerről, a DSM-ről (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). De ez nem meglepő.

Frederick2 2019.03.20. 15:13:13

@Madarász Henrik:

"a fiataloknak szánt sorozatokat telerakják női és férfi homokos karakterekkel, akik ott enyelegnek egymással, ez a fiatalság megrontása, hogy próbálják ki a homokos életformát."

Szerintem Hollywood ezt nem az amerikai ifjúságnak szánja, hanem az európainak. Szerintem a cél, hogy az ifjúságon keresztül (Z-generáció) elfogadottabbá tegyék a közvéleményt a melegházassággal kapcsolatban. Így alakítanak ki egy elfogadottabb közeget, amely aztán törvényes úton bevezeti a buziházasságot. A buziházasság pedig egy újabb szellemi méreg, ami bomlasztja a hagyományos családmodellt.

Madarász Henrik 2019.03.20. 15:13:52

@Frederick2: Ez a testület tele van balos tagokkal és ideológiai alapon adja ki a határozatait. Eleve hogy mondhatták azt, hogy nem betegség a homoszexualitás ? Amikor egy genetikai téves mutáció eredménye, ahogy más betegségek is.

Madarász Henrik 2019.03.20. 15:17:49

@Frederick2: Szerintem 1-2 kivétellel már minden nyugati országban van buziházasság, csak a volt szocialista országokban nem nyomták ezt le az emberek torkán.

GABOR2 2019.03.20. 22:27:36

Hát ez a Kapitány Marvel történet nem akar abbamaradni. Tényleg úgy tűnik, hogy engedélyt adtak a cégeknek, meg színészeknek, hogy úgy szidják saját közönségüket ahogy csak akarják. Ezt üzente a fanoknak Samuel Jackson, mert hangot attak annak, hogy nem szeretik a politikai üzeneteket a filmekben:

www.indiewire.com/2019/03/samuel-l-jackson-hates-trump-motherfucker-losing-fans-1202051335/

“I know how many motherfuckers hate me,” Jackson recently told Esquire about not fearing fan reactions to his Trump criticisms. “‘I’m never going to see a Sam Jackson movie again.’ Fuck I care? If you never went to another movie I did in my life, I’m not going to lose any money. I already cashed that check. Fuck you. Burn up my videotapes. I don’t give a fuck.”

bombahoppa 2019.03.21. 06:21:56

@GABOR2: szerintem ez a rész fontosabb:
“No, motherfucker. I’m a human being that feels a certain way. And some of this shit does affect me, because if we don’t have health care, shit, and my relatives get sick, they’re going to call my rich ass. I want them to have health care. I want them to be able to take care of themselves. This is how I feel. And I count to one hundred some days before I hit ‘send,’ because I know how that shit is.”

Leegyszerűsítve azért szar a rendszer, mert nincs tb, és a beteg rokonai őt hívják segítségül. Kérdezem, egyébként kit kellene segítség ül hívni az embernek ha bajban, ha nem a rokonokat? Túlságosan illiberális a kérdés. Leegyszerűsítve a válaszom az lenne, hogy előtte az élet, intézze el, hogy legyen tb., Ha annak a hiány gond. Volt már pár elnök az államokban akit nem zavart ez a hiány.

A klímaváltozás megítélésén lehet vitatkozni, de hogy a tb hiánya miatt szar ember Trump, az minimum véleményes. Egyébként a stílus maga az ember, szerintem a politikai kultúrába semmilyen szinten nem fér bele a káromkodás.

GABOR2 2019.03.21. 09:32:17

@bombahoppa: Valamit mondania kellett... Egyébként is, pont ő mondta, hogy már annyi pénze van, hogy elégethetik nyugodtan a filmjeit és az újakra se kell beülni. Most azért, hogy őt ne zavaraják a rokonok... Áhhh. Nem, szerintem kötelező rosszat mondani Trumpra és ő ezt nyomatja. Trump alatt egyébként rekordot ért el a feketék foglalkoztatottsága és úgy tűnik ő többet tett a feketékért is, mint a demokraták a sok szociális programmal... amik amúgy még jobban szét rombolják a párkapcsolatokat mint a fehéreknek.

Frederick2 2019.03.21. 10:06:49

@GABOR2:

"Trump alatt egyébként rekordot ért el a feketék foglalkoztatottsága és úgy tűnik ő többet tett a feketékért is, mint a demokraták a sok szociális programmal."

Valaki megírhatná cikkben. Amúgy szánalmas a Trump démonizálása. Komoly történészek, irodalmárok, filozófusok - akik érdekes módon egytől egyig "liberálisok", "balosok" és "demokraták" - már egyenesen odáig mennek, hogy Trump a legjobb példa arra, hogy az amerikai társadalom semmit sem tanult az Európát letaroló nácizmusból és sztálinizmusból, s hogy ezen logika alapján lassan eljutnak a halál- és munkatáborokig. Az eszem megáll, ahogy ezek az amúgy (túl)művelt emberek ilyen ordenáré primitív faszságokkal mérgezik az értelmiségi közéletet.

Nálunk sincs ez másként. Íme Feldmár, az alternatív gondolkodás egyik apostola:
24.hu/kultura/2017/07/21/feldmar-andras-a-legtobb-embernek-bunko-volt-az-apja-persze-hogy-bunkot-fogunk-megvalasztani/

Amúgy az interjú egészen addig frankó, ameddig el nem ér a politikához. Amit a pszichológiáról és az önmagunk megismeréséről mond, azon érdemes elgondolkodni. Viszont onnantól, hogy a 24 újságírója behozza a képbe a politikát, jön a faszság.

"RIPORTER: Mit gondol a magyar társadalom plakátokban is kicsapódó kollektív félelmeiről?

FELDMÁR: Komplett őrület, de az érdekes az, hogy ez nem magyar sajátosság. Az Egyesült Államok pontosan olyan őrült, mint Magyarország. Elég megnézni Trumpot. Én naivan azt hittem, hogy egy nagy ország elnökénél a minimum az, hogy nem hazudik, vagy ha igen, legalább jól hazudik. De őt abszolút nem érdekli, ha rajtakapják. De akárcsak Amerikában, Magyarországon is fel kell tenni a kérdést: ki adja a hatalmat idiótáknak, hogy uralkodjanak fölöttünk? A válasz pedig az, hogy mi adjuk. És miért? Szerintem azért, mert a legtöbb embernek bunkó volt az apja. Hát persze, hogy bunkót fogunk megválasztani, mint a nagy, közös apánkat. Én először meglepődtem, hogy megválasztották Trumpot, de aztán rájöttem, hogy én vagyok őrült, azaz nem vagyok kapcsolatban a valósággal, mert a legtöbb ember tényleg ezt akarja."

Hát Feldmár tényleg nem áll kapcsolatban a politikai valósággal. Mert akkor tudná, hogy nem csupán Trump, de Hillary és Obama is hazudott a politikai csatározások során. De egyébként: miben is hazudott Trump? Mert konkrétumok nem igazán hangzottak el. Amúgy a balos értelmiség miért megy el amellett, hogy az Obama-éra idején a titkosszolgálatok jogtalanul lehallgattak egy csomó amerikai állampolgárt, olyanokat, akiknek semmi közük nem volt a nagypolitikához? Amúgy ahogy Trump kezeli az északi-koreai problémakört, több, mint korrekt.

Az külön bájos, hogy lenézi azokat az amerikai állampolgárokat, akik Trumpta adták a voksukat. Ja, bunkók voltak, milyen nagyszerű magyarázat! Amúgy lebunkózni valakit a politikai identitása miatt kifejezetten bunkó dolog; mondhatni: Feldmár átment bunkóba! Az ugye, megvan, hogy az angolszász baloldali értelmiség kifejezetten ócsárolta az átlagembereket, először az USA-ban, hogy Trumpra szavaztak Hillary helyett, másodszor Angliában a Brexit miatt. Amit szolgaian lekövetett a magyarországi balliberális értelmiség. Karafiáth Orsolya, asszem, mikor a magyar laksoság harmadszor is megválasztotta Orbánt, szintén ostobának és bunkónak titulálta a vidéki embereket. A legviccesebb az egészben, hogy ezzel az arrogáns viselkedéssel pontosan azt érik el, amit a legkevésbé akarnak: még több ember megy át a jobboldalra. Az amerikai, az angol, a francia, a magyar baloldal munkások tömegeit veszítette el: mentek át szépen a jobboldalba.

GABOR2 2019.03.21. 11:09:07

@Frederick2:

"pontosan azt érik el, amit a legkevésbé akarnak: még több ember megy át a jobboldalra."

Igen, ezért van olyan összeesküvés elmélet is, hogy direkt ez a cél. Jön egy kormány ami a látható rosszat kezeli és mindenki őt akarja, de közben nem annyira nyilvánvaló területeken megy előre a nagy terv és az ártás.

Ha konkrétan Orbánt nézzük szerint a digitális állam tervei baromira ártalmasak lesznek.

Pl. tegnapi hir, hogy a digitális egészségügyet még tovább vinnié. Még több adat menjen netre.

itcafe.hu/hir/egeszsegugy_informatika_kasler.html

Miközben más helyeken ahol ilyen van lopják az adatokat ezerrel és ezek a legértékesebb adatok, többet érnek mint a bankkártya számok, tehát a fekete piaca biztos.

"Ilyen az, amikor az állam túl sokat tud rólad, és ez a tudás rossz kezekbe kerül"

444.hu/2019/02/28/ilyen-az-amikor-az-allam-tul-sokat-tud-rolad-es-ez-a-tudas-rossz-kezekbe-kerul

"2019 januárjában 14 ezer HIV-pozitív ember adatai szivárogtak ki az internetre a szingapúri egészségügyi rendszer bizalmasan kezelt nyilvántartásából."

"A szivárgás mögött álló történet viszont még ennél is furcsább: nagyon úgy néz ki, hogy egy Szingapúrból kitoloncolt amerikai HIV-pozitív ember szivárogtatta ki az adatokat,"

"2018 júliusában, azaz fél évvel a mostani adatszivárgás előtt hekkerek feltörték a szingapúri egészségügyi rendszert. Akkor másfél millió ember személyes adatait lopták el. Ez a lakosság negyede."

"Joyce ebben már nem igazán bízik. “Az ő dolguk lett volna védeniük minket. Elveszítettem a bizalmam a rendszerben” "

Késő bánat.

"Kétszer annyi rosszindulatú támadás éri az egészségügy, mint az ipar informatikai rendszerét – legalábbis az Egyesült Államokban. A terep még a bankszektornál is vonzóbb: míg egy bankkártya ellopott adatai egy dollárért cserélnek gazdát a feketepiacon, egy páciens elektronikus egészségügyi „kartonja”, amely jócskán tartalmaz pénzügyi adatokat is, 200–2000 dollárért is elkelhet. Még a lopott holmi elpasszolásával sem kell sokat fáradozni, hiszen a legbiztosabb vevők maguk a meglopottak. A zsarolószoftverek áldozatai inkább fizetnek, mert ha egy kórházi informatikai rendszer megsemmisül, betegenként 380 dolláros költséget jelent a helyreállítása. Nem is szólva arról, hogy akár életveszélyes helyzetet okozhat, ha sürgős esetben nem férnek hozzá a beteg kórelőzményét, gyógyszerérzékenységét felsoroló adatokhoz."

A másik témához meg... bunkó apák. Klasszikus. A frankfurti iskola az apák kicsinálásával remélte a család és így a nemzet szétrohasztásást a leghatékonyabbnak.

Frederick2 2019.03.21. 11:29:59

@GABOR2:

"A frankfurti iskola az apák kicsinálásával remélte a család és így a nemzet szétrohasztásást a leghatékonyabbnak."

Azért én szomorúan nézem, hogy az Európai Unió érdekeit érvényesítő Soros Alapítvány és az általa kiépített Soros-hálózat mennyire befoglalta azt, amit úgy hívnak: alternatív pedagógia és alternatív pszichológia. Feldmár András és a Feldmár Intézet sem így indult; Feldmár maga hasonló figura volt, mint Szendi. Most meg ő és az általa létrehozott civil szervezet/alapítvány/szellemi műhely is egyike lett az EU szellemi toborzó - és kiképzőhelyeinek.

Ez az, amit megpróbáltam elmagyarázni kétszer is VT135-nek is az EMK kapcsán, de hát ő besértődött, és nem beszél velem. Mert hát csúnyának mondok az EMK kapcsán, amire ha ráállna a világ, akkor csak egy rumos kávét kellene kérnünk, megoldódna minden problémánk a világon! Az cseppet se zavarja, hogy az Erőszakmentes Kommunikáció egyéni pszichológiai módszer, amivel az egyén megoldhatja a saját életében felmerülő problémákat. Össztársadalmi problémák megoldására - "cél a világbéke!" - teljesen alkalmatlan. Mindenesetre mára Gender-papnők, LMBT-aktivisták és kulturbalos apologéták kedvenc fegyvere - akik egyébként egyáltalán nem mentesek az erőszaktól. Ahogy egyébként a Waldorf-, Summerhill- és Rogers-pedagógusok nagy részét is sikerült a NER ellen hangolniuk.

Ja, lehet úgy is mondani, hogy a Frankfurti Iskola szelleme továbbél. És sajnálatosa megfertőz és megmérgez olyan dolgokat, amiket nem kéne.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.03.21. 12:40:18

OFF:

24.hu/belfold/2019/03/20/orban-viktor-manfred-weber-kizaras-neppart/

Nagy kár lenne, ha a három napnyugati bölcs mindent rendben találna. Pedig az EU aranya, tömjénje és mirhája nélkül mostmár aztán tényleg bukik a NER, legkésőbb 2011-re!

Madarász Henrik 2019.03.21. 13:06:39

@don Fefinho: Vicces ez a bölcsnek nevezés :))

csi szi 2019.03.21. 15:05:22

@KalmanBlog: "lényeg az, hogy a tesztoszteronszinttel összefügg a politikai világkép. A magasabb tesztoszteronszintűek hajlamosabbak "jobbosok" lenni, az alacsonyabb T-szintűek és a nők pedig "balosok"

Csak akkor, ha relatíve magas státuszú az illető. Ha valaki alacsony státuszúnak érzi magát, és úgy érzi, hogy csak egy "társadalmi igazságtétellel" kerülhet magasabb státuszba, akkor balos lesz, ha magas tesztoszteronszintű is. Szerinted az amerikai fekete férfiak tesztoszteronhiánnyal küszködnek?
A régi baloldal forradalmár ikonjai, mint pl. Che sem voltak túlzottan femininek. Az erőszak pedig nem állt távol tőlük, és nem csak gyáva maszkos orvtámadásokra voltak képesek, mint amilyenek a mai "antifa punkokra" jellemzők.
Ezzel szemben egy "konzervatív katolikus családapa" vagy katolikus pap az lehet feminin tulajdonságokkal is rendelkező, de "jobbos". Bár megnyilvánulhat a "puhasága" abban, hogy mondjuk elveti az erőszakot általánosságban, vagy a szegényekkel való együttérzésről prédikál. Sőt, persze egy katolikus családanya sem feltétlenül "balos", bár érzékeny lehet balos témákra. Pl. hiheti azt, hogy a cigány gyerekeket igenis ki lehetne emelni a nyomorból, csak "gonoszak vagyunk", ahogy a Ritoók Nóra-félék gondolják.

csi szi 2019.03.21. 15:10:56

@Madarász Henrik: Nem találtak "buzigént", szóval ennél bonyolultabb. Miért fordulhat elő akár egypetéjű ikreknél is, hogy az egyik homokos lesz, a másik nem?
Az anyaméhben az embert ért hormonális hatásoknak tulajdonítani már közelebb lehet az igazsághoz, bár ott sem feltétlenül determinál, mint az ikrek példája mutatja, illetve nem tudjuk pontosan, mitől "billen át" a dolog.

Madarász Henrik 2019.03.21. 15:18:25

@csi szi: Valami biológiai oka lehet, már az ókori görögöknél is rengeteg volt belőlük és akkor még nem létezett sem marxizmus, sem liberalizmus :)

TrollEdomer 2019.03.21. 16:35:08

@Madarász Henrik: Nemi erőszak, félrenevelés, kasztrálás meg hasonlók léteztek.

Madarász Henrik 2019.03.21. 16:42:01

@TrollEdomer: Szerinted egy normális, heteró férfi megerőszakolna egy másik férfit ? Ilyet legfeljebb a börtönökben tanyázó primitív, alja lények tesznek.

TrollEdomer 2019.03.21. 16:45:18

@Madarász Henrik: ókori görögöknél normális volt megerőszakolni a legyőzött ellenséget.

GABOR2 2019.03.21. 17:47:45

@don Fefinho: Majd csak választás után derül ki, hogy ki nyerte ezt a meccset, hogy elárulják-e Orbánt tettel is.

TrollEdomer 2019.03.22. 09:35:56

@KalmanBlog: Hülyeség, jópár alfa egyáltalán nem jobbos, logikus is, nekik mindenképp lesz elég jó nőjük, miért aggódjanak akkor a feminizmus miatt?

GABOR2 2019.03.22. 09:58:05

@Frederick2: A képregények jövője milyen lesz? Elég ennek a videónak az első pár másodpercét megnézni:

www.youtube.com/watch?v=Zzc_jmq2L8g