HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Egy komment máshonnan

2019.07.06. 10:20 Deansdale

Szerintem ez egy jó komment, bár a zöme már elhangzott részleteiben többször és több helyen, talán így összerakva más megvilágításba helyez dolgokat. Amúgyis rég foglalkoztam már a feminizmussal. Uborkaszezon van, na :)

---

...egyre erősödő meggyőződésem, hogy a sors/tao/atyaúristen úgy vezeti a világot, hogy akiket a gonoszok szerepére kijelöl azokat vakká teszi erre (különben nyilván nem vállalnák), tökéletesen immunissá válnak arra hogy a saját szerepükkel kapcsolatban bármit megértsenek vagy meglássanak. Egy nagyon erős hit él bennük, és az vezeti őket mindenben, ami mindenféle tényt, józanságot, könyörületet, és minden mást is félresöpör, csak megy előre mint a bulldózer. Amiben ő hisz az szent, és ez több mint ha igaz lenne, s persze a szent hit nevében bármi elkövethető, a legocsmányabb atrocitás is teljesen normális és indokolt ha ő csinálja. Hitetleneket bebörtönözni, elnémítani, eltiporni? Mi sem magától értetődőbb, mint hogy ez mind pozitívum, hiszen aki nem hisz, az gonosz.

És nem értik meg, hogy pont maga ez a hit a gonosz - amennyiben elfogadhatónak tartják hogy másként gondolkodók ellen támadólag fellépni és nekik ártani "jó", onnantól ők a zsarnokok, a nácik, a fasiszták, az elnyomók. Azt, hogy ki a gonosz nem a pártállás dönti el, hogy ki mit gondol a gazdaságról vagy a nemzetről, hanem hogy ki nyúl gonosz eszközökhöz mások ártalmára, hogy ki az aki támad, aki az akaratát másokra akarja erőltetni akár erőszak árán is. A nemzetközi feminista tömegbázis következetesen a rossz oldalon áll ebben a tekintetben, folyamatosan támadólag lépnek fel kívülállók ellen, mindig mások életét akarják kontroll alatt tartani (az nem elég nekik ha a sajátukat úgy irányítják ahogy nekik tetszik). Szinte minden tevékenységük igazságtalan és valaki(k)nek az ártalmára irányul, elhallgattatni akarnak, elnyomni, férfiakat meghurcolni és megszégyeníteni, állásukból kirúgatni, hírnevüket bemocskolni. Persze magukról nem ezt gondolják, hiszen ők a patriarchális elnyomás ellen harcolnak! De ez elvont, fiktív elképzelés, egy metanarratíva aminek az örve alatt a mindennapokban a facebookon, twitteren fröcsögik a gyűlöletet, az utcákon vonulnak hazug és hamis jelszavak alatt, stb. Az elmélet gyökeres ellentéte a gyakorlatnak, csak sajnos teljesen vakok ezt észrevenni. Nem robban szét az agyuk a kognitív disszonanciától, hogy a nemes felszabadító harcuk jegyében a tevékenységük 95%-a gyűlölködés, önző haszonszerzési próbálkozás, mások életének megkeserítése és/vagy erőszakos irányítási kísérlete, mások emberi jogainak elvitatása, miközben azok akikre ezt a rengeteg mocskot rászabadítják semmit nem ártottak nekik.

---

Kiegészítés: mindez nem csak a feministákra igaz, hanem tágabb értelemben a teljes progresszív mozgalomra.

228 komment

Címkék: feminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2019.07.06. 11:19:46

Dean - Kinn van a komment a bejegyzés alatt. Kicsit várni kellett (az engedélyezés miatt), de kinn van.

Frederick2 2019.07.06. 11:38:53

Némi kiegészítés a kommenthez/bejegyzéshez.

Szerintem a feminizmusnak van két funkciója, ami eleve rövidzárlatossá teszi a híveit. A feminizmus egyrészt vallás, valláspótlék. A vallás jó esetben erősíti az egyént (erre példa számos katolikus és buddhista), de a gyengébb jellemeknél csak kapaszkodó, fogódzó. A feministák többsége szerintem jellemgyenge ember, aki feminizmus nélkül értéktelennek érzi az életét. Itt pedig jön a másik funkció: a feminizmus drog. A drog bódít, vigasztal, ugyanakkor megadja az erő és a gondtalanság illúzióját. A feminizmus pedig bódít, vigasztal, s adja az erő és a gondtalanság illúzióját. És akkor elő se hozom a régi felismerést, miszerint maga a vallás is képes drogként működni (lásd jehovák).

moly.hu/konyvek/naomi-alderman-a-hatalom

Pont Gaura Ágnes kommentjei és bejegyzései olvasgatása közben jutottam erre a következtetésre. Mert oké, tényleg okosabb és intelligensebb a csaj, mint a többi szüfrazsett (pl. Szél Betti, Karafiáth Orsi, Czapáry Veronika). De valahogy érződik nála is a mankójelleg, a valláspótlék, a drog.

"Ezt a regényt lehet / kell feminista kiáltványként olvasni, de mondjuk a feminizmus harmadik hullámának szellemiségében, amely az általános egyenlőség kérdését helyezi a középpontba."

"talán a #metoo éra egyik alapszövege lesz"

Tévedés ne essék: ez vallási szöveg. Kvázi-vallás, persze. A "feminizmus harmadik hulláma" és a "metoo" szent tehenek, kvázi-vallási dogmák. Az eszkatologikus cél is adott: az általános egyenlőség. (Az egyébként mi? Homályos a fogalom, mint minden vallásos vagy kvázi-vallásos szövegnél, gondolkodásnál.)

Margaret Atwood áhítattal való emlegetése dettó. Margaret Atwood olyan a feminista kvázi-vallásban, mint a katolicizmusban pl. Szent Ágoston. Egyházanya. A női szent, aki lefektetett egy dogmát a feminista skolasztikában. Mivel M. A. szent, eleve szóba se jöhet a kritikus megközelítés.

A feminista kiáltvány itt szent szöveg. Naomi Alderman is ugyanolyan skolasztikus bölcselő, mint Margaret Atwood. És a regénye ugyanolyan szent szöveg (kiáltvány), mint az Atwood-regény. (Azért regényeket kiáltványokként, mondhatni szent szövegekként való kezelése rettentő abszurd. Ilyet a marxista esztétika művelt még a "régi szép időkben".)

Mondjuk a végét nem értem.

"a váltott nézőpontoknak köszönhetően egyértelműen kirajzolódik, hogy az egyenlőtlenség és a másik fél nem tisztelése hosszú távon csak szenvedéstörténetet szül."

Ha problémája van a szenvedéstörténettel, akkor miért is fontos neki a MeToo, ami a női szenvedéstörténetre alapoz; M. A., aki pont a női szenvedéstörténetet örökítette a regényében; és a feminizmus harmadik hulláma, aminek fundamentuma a női szenvedéstörténet.

Hajaj, itt már előjött a kognitív disszonancia!

Kvázi-vallásos emberekkel érdemes a párbeszéd? Próbált már valaki vallásos, vagy bármi egyéb témában vitázni egy Jehova Tanújával?

Frederick2 2019.07.06. 11:40:11

Egyébként ezt akartam linkelni. Mert ezt a Gaura-szöveget elemeztem ki egyfajta szempontból.

moly.hu/ertekelesek/2815699

Madarász Henrik 2019.07.06. 14:37:56

Pont azt akartam megjegyezni, ami az utószóban volt, hogy a feminizmus ugyanúgy a marxizmus utóda mint a többi SJW mozgalom, innen ez a népboldogító, erőszakos fellépés.

csi szi 2019.07.06. 17:45:09

@Madarász Henrik: Bioleninism, ahogy Spandrell mondja.

2019.07.06. 20:50:31

Ez egy nagyon jó poszt. Tökéletes leírás a jelenségről.

Frederick2 2019.07.06. 21:49:51

@Madarász Henrik: @csi szi: Szerencsére minket nem lehet átbaszni a palánkon.

Sajnálatosan a X-, Y- és Z-generáció kellően agymosott. Szomorú. :(

Frederick2 2019.07.06. 21:51:21

@Daenerys Targaryen: De te végül is valamilyen szinten feminista vagy, nem? Hiszen egy fiktív feminista ikont használsz nicknévnek és avatarképnek (Daenerys Targaryen).

2019.07.07. 21:20:15

@Frederick2: nem tudom ki ez az avataron, nem láttam a gyűrűk urát. :-)

Barbaarb 2019.07.08. 08:27:30

Az is benne van szerintem a dologban, hogy az ilyen dolgokkal a butább emberek találhatók meg, a gondolkodók kevésbé. Így a buták tömege fog ide tartozni, és egyrészt sokan lesznek, ami a demokráciában erő, másrészt a buták általában nem is tudják másképp elképzelni a dolgokat, csak erőszakosan, felülről irányítva mindent.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.08. 13:30:47

@Frederick2: Szedd ki az előmoderálást, teljesen potya.

Deansdale 2019.07.08. 14:11:54

@Barbaarb: Sajnos nem. A progresszív hülyék legtöbbje pont a felsőoktatásban lett agymosva, papíron a legkevésbé sem buták. És pont ez az egyik gond: egy okos embert marhanehéz meggyőzni arról, hogy szektás módszerekkel a tudta nélkül beszervezték a progresszív egyházba hasznos hülyének, pedig ez a helyzet. A tipikus belpesti éttermiség egyáltalán nem ostoba, csak síkhülye :\

Frederick2 2019.07.08. 15:45:28

@don Fefinho: Már kinn van a kommented. :)

Frederick2 2019.07.08. 15:53:06

@Deansdale:

"A progresszív hülyék legtöbbje pont a felsőoktatásban lett agymosva"

Ez egyébként érdekes. A feminizmus meg önmagában a baloldali progresszívizmus hívei között kevés szakmunkást találsz. A többség diplomás "értelmiségi".

Deansdale 2019.07.08. 18:18:30

@Frederick2: A progresszivizmusban van egy ilyen furcsa mártírom jelleg, sokan olyan embercsoportokat akarnak képviselni amivel semmilyen napi kapcsolatuk nincs. Mondjuk ez a feminizmusra pont nem ül, de faji alapon igen. A rengeteg MTA-s aki a cigányprotezsáló programokat vezeti kizárólag akkor lát cigányt mikor évente 1-2 alkalommal leruccan vidékre egy projekt-meetingre és ott kiviszik terepre. Ugyanez van LGBT vonalon is, a sok libsi nagyon akarja képviselni őket holott legtöbbüknek nincs napi kapcsolata ilyen emberekkel, sokuknak nincs is ilyen ismerőse egyáltalán. Biztos vagyok benne hogy léteznek bölcsész baráti társaságok ahol mindenki nagyon szövetségese a cigóknak éppúgy mint a betűleves-bandának, és egyetlen egynek sincs közöttük egyetlen témába vágó ismerőse sem. Számukra ez az egész csak arról szól hogy a jóemberség ismertetőjegyeinek listáján kipipálhassák ezeket a rubrikákat, és ez alapján lehet lenézni azokat akik erre az erkölcsi bájolgásra képtelenek vagy nem hajlandóak. Ja, és hogy a lényegre térjek, ez van azokkal az értelmiségiekkel is akik a szegények sorsán nyekeregnek. Élőben legfeljebb Pest utcáin látnak csórókat, akik kéregetnek, de közelebbi tapasztalatuk nincs arról hogy él az országban többmillió ember akik számára nem az a megváltás, ha balos a kormány, mert őket nem a pártállás érdekli meg a hülye duma a szolidaritásról, hanem hogy hó végén is van-e mit enni. A szegények megváltása a pesti értelmiségnek ugyanolyan absztrakt eszme mint bármilyen más identitási csoporté, és az utóbbi időben erősen le is csengett, már nem divat, levették a jóemberség ismertetőjegyeinek listájáról. Cirka másfél évtized alatt a jómunkásemberek érdekeiért dolgozó szocialistákból az egyszeri embereket elnyomófasiszta többségi tömegbázisnak látó progresszívek lettek, és ez hűen megmutatja azt is hogy az azelőtti törekvéseik a munkások felemelésére mennyire voltak őszinték.

Na ez egy hirtelen gondolathullám volt a semmiből, ha csak a fele igaz vagy értelmes az már eredmény :)

Barbaarb 2019.07.09. 07:40:44

@Deansdale:

Hát ez az, hogy papíron nem buták, csak ez nem a papíron múlik. Persze a felsőfokú végzettség mutatja, hogy nem teljesen sötét az illető, de legtöbb esetben a tanulmányukat nem gondolkodással végezték el.
Na meg akikről te beszélsz, ők az iránymutatók, én meg a birkáikról beszéltem. Nehogy azt hidd, hogy ezek a gondolatok nem jutnak el az utolsó faluba is. Példaként említhetném, hogy 8 általánossal, vagy azzal se rendelkező közmunkások akartak meggyőzni engem arról, hogy a paksi atomerőműről népszavazást kellett volna tartani, és én hiába mondtam nekik, hogy még én mérnökként sem tudom megítélni, hogy jó-e az nekünk, akkor hogy lenne szabad ilyen döntést a népre bízni. Jó ez pont nem a progresszivitással van összefüggésben, de ugyanaz a csoport, és az látszik, hogy milyen könnyű őket megvezetni, mert elhitetik velük, hogy de bizony te is ugyanolyan ember vagy, téged is meg kell kérdezni!

Frederick2 2019.07.09. 16:47:41

@Deansdale: @Barbaarb: @don Fefinho: Amiről te beszélsz (Barbaarb), az Orbán-fóbia. A munkásosztály kifejezetten fogékony rá, sajnos. Ennek lényege: "minden szar, amit az Orbán csinál" - emögött pedig semmi érvelés. Érzelmi alapon gondolkodnak, nem értelmi alapon, így érvelni felesleges.

Ami engem hányingerrel tölt el, az ukránellenesség. Ugye, az egyik érv az volt az iszlamista népség beengedése mellett, hogy majd azok kitöltik a magyar munkaerőhiányt. Ezt a NER úgy védte ki nagyon okosan, hogy beengedte dolgozni az ukránok. Az Orbán-fóbiások, akik a legnagyobb humanizmussal beszélnek a szegény migrikről, fröcsögnek az ukránokra, hogy azok bűnöznek, csúnyán néznek, hangoskodnak, megerőszakolják a nőket... meg mit engedjünk be olyanokat, akik Ukrajnában szemétkednek a magyar kisebbséggel?... stb. Ukránellenes szólamok, "ukránbűnözés" felemlegetése balról.

Szegény migráncs... rohadt ukránok... kötelességünk segíteni a szegény migráncson... rohadt ukránok miért nem maradnak Ukrajnában?... a szegény migráncsok betölthetik itthon a hiányszakmákat... a rohadt ukránok elveszik a munkánkat... a szegény migráncsok nem is bűnöznek, csak az Orbán-média... a rohadt ukránok feltörik a kocsikat... a szegény migráncsok nem is bántalmazzák a nőket, csak az Orbán-média... az ukrán férfiak agresszívan vizslatják a magyar nőket...

Szánalmas ez a kettős mérce, nem?

Madarász Henrik 2019.07.09. 17:32:14

@Barbaarb: Szerintem meg nem az észen múlik, ott van példaként TGM, aki egy filozófus, művelt, olvasott ember, de olyan mértékben átmosódott az agya a marxizmus különböző változataival, hogy teljesen életidegen baromságokat ír le a cikkeiben, még egy középiskolát végzett ember is azonnal látja, hogy nincs igaza ( aki nem egy balos világnézetű ).

2019.07.09. 18:23:03

@Deansdale: Ebben az egészben az az érdekes, hogy azzal, hogy a fehér ember kötelességének érzi, hogy pesztrálja a színeseket, ill. a színesek is tőlünk várják, hogy fel/beemeljük őket a dolgainkba (tegyünk feketét a filmjeinkbe stb.) tulajdonképpen mindkét oldal (az sjw fehérek és a színesek is) elismerik a fehér felsőbbrendűséget. Ha nem lenne a fehér magasabb rendű intelligenciában stb., akkor nem érezné úgy se ő, se a színes, hogy a színes a fehér ember pesztrálására szorul. Ugyan ez van ffi-nő viszonyban is. Azzal, hogy a nők a férfiaknál hisztiznek, hogy ide-oda vegyék be őket ahelyett, hogy saját dolgokat építenének fel, ill. a férfi beemelő keze nélkül küzdenék fel magukat, elismerik, hogy a férfi az úr. A gyerekeim is azért nálam hisztiznek dolgokért, mert tudják, hogy az én jogom eldönteni, adok-e vagy sem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.09. 19:21:28

@gazellla: Ahogy egy klasszikus írta valahol: we fell down on the road to Damascus and realized that we're still in charge, we've always been.

Barbaarb 2019.07.10. 08:15:00

@Frederick2:

Egyrészt van az Orbánfóbia jelenség, de van mellette más is. Az ellenzéki álláspont például alapvetően Paks2 megszüntetése volt, csak mellékzönge volt ebben, hogy miért nem volt erről népszavazás, mert akkoriban volt másról, ami nem tetszett nekik.
És ezeket a prolikat (nem sértésből, szerintem konkrétan ez a legjobb kifejezés rájuk) ez fogta meg, ezzel érveltek, mert ebben saját szükségességüket érezték, hogy ők is dönthetnek. Persze a döntés már a hajuk alatt volt, akármi is történt volna a kampányban, akár milyen érvek kerülnek is felszínre, akármennyire fel sem tudja fogni a tizedét se annak, amit mondanak róla.

@Madarász Henrik:

Szerintem te ezt még az első hozzászólásomra írtad, később leírtam, hogy igen, ezek az iránymutatók, de a velük együtt mozgó tömegek nem ilyenekből állnak.

Frederick2 2019.07.10. 09:08:52

@Barbaarb: @Deansdale: Közben találtam egy újabb finomságot. A Mérce interjút készített egy hazaáruló... pff, elnézést... egy "migránsokat segítő szervezet" vezetőjével.

merce.hu/2019/07/04/a-nemet-belugyminiszter-orul-annak-hogy-orban-megepitette-a-keritest/

"A napokban sokat hallhattunk a „Sea-Watch 3” hajóról, amellyel Carola Rackete német kapitány június 29-én éjjel 40 menekültet vitt az olasz partra engedély nélkül. Salvini, az olasz belügyminiszter azt az utasítást adta, hogy a hajó vigye vissza utasait Líbiába, ahol korábban megkínozták őket. Az olasz hatóságok többek között embercsempészettel vádolták meg Racketét, akit a kikötés után őrizetbe vettek, Németországban pedig vasárnap óta több mint 800 000 eurót adományoztak támogatók a jogi költségekre. Végül kedd este szabadon engedték, de július 9-én újra kihallgatják majd."

A letartóztatása egyébként helyes. Nem csupán azért, mert jogtalanul csempészett ez a rohadék migriket Olaszországba, hanem mert nyíltan a saját kontinense ellen tevékenykedik, vagyis hazaáruló. Na de készült a főnökével, Ruben Neugebauerrel egy interjú, ahol ez a rohadék magyarázza a bizonyítványt. Idézek belőle, mert tanulságos:

"Európa visszalépett egyet. Régebben volt egy balos kormány Olaszországban, amely kezdetben lazított a helyzeten, most meg Salvini van. Szó nélkül elmennek a kereskedelmi hajók a mentőhajók mellett, meg sem kérdezik, hogy segíthetnek-e valamiben. 2018-ban megháromszorozódott a halálozási arányszám."

"És a mentőhajókat jogi procedúrák fenyegetik… De ez tisztán politikai okokból történik. Erre mindig emlékeznünk kell. Nem ismerek olyan esetet, ahol tényleg elítéltek volna egy mentőt. Mégis sokba kerül nekünk: eljárási költségek, hosszú procedúrák, és a végén a szervezetek gyakran elvesztik hajójukat."

"Az európai országok jobban hasonlítanak, mint gondolnánk. Ez az egész „bevándorlási válságról” szóló vita bűnbakpolitika. Persze, amikor 2015-ben volt egy csúcs, több mint egymillió menekült jött Európába. Ez igaz. De ezek szétosztódtak Európa-szerte. Ez eleinte zűrös volt, de az emberekben volt egy óriási segítőkészség is. Még most is több ember aktív Németországban a menekültek segítésében, mint amennyien az AfD-re szavaztak. Csak ez a német diskurzusban abszolút nincs reprezentálva."

"Nem lehetsz bevándorláspárti vagy -ellenes. A migráció egy tény. De lehetsz emberi jogok-párti vagy -ellenes. Vannak országok, ahol lehet társadalmi többsége az emberi jogok védelmének. És vannak, ahol éppen most nem. Németországban is volt egy ilyen korszak, nagyon sötét volt. Ha azt mondjuk, hogy vannak országok és emberek, akikre vonatkoznak az emberi jogok, és olyanok, akikre nem – és igazából most éppen ez történik -, akkor nagyon ingoványos terepen közlekedünk."

"Az a pénz, amit az országok menekültpolitikába fektetnek, igazából a gazdaságot élénkíti. Egy menekültnek olyan kevés pénze van, hogy ha kap valamennyit, azt rögtön elkölti. Egy menekültszálló is munkahelyeket teremt. Vagyis kedvező a gazdaságnak. Szükség van a bevándorlásra. Nagyon sokan azok közül, akik 2015-ben Németországba jöttek, fizetnek adót és társadalombiztosítást. Középtávon ez nem került a német államnak semmibe."

"Nekem a német Zeit hetilap azt vetette szememre, hogy „kompromisszumok nélkül” értelmezem az emberi jogokat. De kérdem én, hogyan lehetne másképp, mint kompromisszumok nélkül? Ezért hívják az emberi jogokat elidegeníthetetlennek. Nem létezhet kompromisszum. Ha valaki azt mondja, hogy csak németekre vagy magyarokra vonatkoznak ezek a jogok, akkor nem értette meg a lényeget."

Az anyja picsáját, ennyi mocskos hazugságot! Amúgy két dolog nyilvánvaló ebből az interjúból:

1, A Salvini-kormány ugyanolyan nemzetvédő harcot folytat Olaszországban, mint Magyarországon az Orbán-kormány. Ami nálunk a StopSoros és LexCEU, az ott a csempészek és a hamis emberjogi szervezetek elleni törvényes rendeletek. Nemzeti önvédelem - demokratikus és liberális módon. Minden tiszteletem Salvini-nek, nem könnyű a helyzete, egyszerre harcolva a honfoglaló iszlamistákkal és az Európa-áruló szélsőballal szemben.

2, Az SJW még mindig a liberális emberjogi dimenzióban tárgyalja a migráció témáját, miközben magasból leszarja a nemzetvédelmi kockázatokat.

GABOR2 2019.07.10. 13:56:25

Nézd, ha a Bibliát nézed, akkor ott ez az Ószövetségi részben nagyon gyakran előjön.

Nézzünk pár történetet:

Egy rejtélyes nép a Bibliában akik Istent keresték és megtalálták, úgy tettek mintha mégse találták volna meg, mert nem tetszett nekik amit találtak és visszaléptek egy korábbi szintre. Ezeket Isten úgy büntette, hogy minden egyes tagot meleggé tett, sőt extra vágyat adott nekik, hogy még bűnösebbek legyenek és mind menjen a mély pokolba. Előtte viszont a világ talán legbölcsebb népe volt.

A zsidók egyiptomi története teli van ilyennel. Eleve a fáraó azért nem enged, mert Isten "megkeményíti a szívét", hogy ne tegye, de ha már migránsimádatról van szó, ott is van egy nagyon hasonló rész. Amikor a zsidók már kivonulnának Isten megváltoztatja az egyiptomi nép szívét, hogy hirtelenjében rajongjanak a zsidókért és így mindenféle kincsüket, ékszerüket odaadják nekik és egy a zsidók kirabolják Egyiptomot.

Rengeteg más történet arról, hogy igazából Isten vezette a zsidóknak az ellenségüket, mert vágyat ébresztett az uralkodókban, hogy megtegyék.

Olyan is van, hogy rengeteg állami vezető "megrészegül" de nem földi bortól, hanem ez azt jelenti, hogy elveszi az eszüket, hogy rossz döntéseket hozzanak.

A bálványokat is azért imádják a zsidókon kívüli népek mert Isten elveszi tőlük a józan belátást.

Úgyhogy, igen a Biblia Ószövetségi része teli van ilyesmivel és ha megnézed, Nyugat ma szintén otthagyta Istent, de olyan nagy a technikai fölénye, hogy most nem nagyon lehetne egyszerűen csak rájuk küldeni valakit márcsak az atombomba miatt se, hanem el kéne venni az eszüket, hogy imádják az ellenségüket és ők maguk pátyolgassák őket.

Éppen ezért igazából nincsen a liberalizmusnak politikai képviselete Nyugaton, mert állítólag akik azt képviselik azon vannak folyamatosan, hogy a nem túl távoli jövőben megszünjön.

Deansdale 2019.07.10. 14:05:58

@don Fefinho: Bakker, ez az idézet nagyon rémlik, de nem tudnám megmondani hogy honnan van. Linked van rá? Keresők nem találják :|

GABOR2 2019.07.10. 14:06:43

Megjelent a "Kutúrháborús történések" sorozatom legújabb része és ott van is egy kis történet ami pont ezt mutatta.

Egy fesztiválról úgy döntöttek, hogy a fehéreknek a belépőjegye dupla annyi lesz mint mindenki más-é és szerintük ez rendben van, mert ezzel csak támogatják segény elnyomottakat (akkor is ha milliomos ázsiai).

Az egyik fekete rappernek nem tetszett ez, és lényegében pont azt írta amit itt te:

"Festival charging different prices based on race... Well done intersectional radicals. You've become the very racists you claim to stand against. So woke... So very woke."

De sok más beteg dolog is történt, pl. balosok követelik, hogy ne legyenek nácik ezentúl a videójátékokban, mert ez normalizálja őket, sőt lehet, hogy valakik emiatt nácik lesznek könnyedén; meg amúgyis állítólag vannak akiket nagyon sért az, hogy náci karakterrel kéne nyomulnia, ezért ha nem is szüntetik meg ezután jelenjen meg egy "történet szöveg", hogy ez a karakter igazából nem is náci, hanem csak kényszerrel sorozták be és igazából utálja Hitleréket.

De a Projekt Veritás-Google sztoriját is feldolgoztam, amiből pl. kiderül hogy a Google mindent meg akar tenni, hogy Trumphoz hasonló ember ne kerüljön hatalomra és pl. a Google mesterséges intelligenciáját -minő horror- SJW-k oktatják, hogy hogyan tekintsen a világra.

ujtechkor.blog.hu/2019/07/09/kulturhaborus_tortenesek_209

GABOR2 2019.07.10. 14:55:51

Amúgy végre mostmár lépni fog Trump tán a jobboldaliak érdekében a közösségi oldalakon hála a Project Veritas Google sztorijának Trump összehív egy nagy találkozót a Fehér Házba ahová meghívott több nagy közösségi oldal vezetőt, de Youtube-ereket is és a fő téma a közösségi oldalakon levő cenzára lesz.

Talán már holnap lesz...

"White House to Hold Social Media Summit"

www.wsj.com/articles/white-house-to-hold-social-media-summit-11561566481

Természetesen a jobboldali Youtube-erek miatt egyes médiák troll találkozónak nevezik az eseményt. Pedig lesznek ott mérsékelt balról is pl. Tim Pool.

TRUMP’S “SOCIAL MEDIA SUMMIT” IS A FAR-RIGHT TROLL CONVENTION

www.vanityfair.com/news/2019/07/trump-social-media-summit-far-right

Barbaarb 2019.07.11. 08:02:44

@Frederick2:

Az a baj ezzel, hogy nagyon jól, és meggyőzően beszél, ezzel sokakat a maguk oldalára állít, mert hihető, szívbemarkoló hazugságokat mond.

GABOR2 2019.07.11. 11:49:26

"Az a pénz, amit az országok menekültpolitikába fektetnek, igazából a gazdaságot élénkíti. Egy menekültnek olyan kevés pénze van, hogy ha kap valamennyit, azt rögtön elkölti. Egy menekültszálló is munkahelyeket teremt. Vagyis kedvező a gazdaságnak."

Sőt, ha egy rabló ellopj tőled a megtakarításod és elkölti helyetted, az is élinkíti a gazdaságot, tehát lopni jó.

Most komolyan... Másoknak adni a mi pénzünket? Adják nekünk ha nem tudnak vele mit kezdeni és mi elköltjük.

csi szi 2019.07.11. 12:15:20

@GABOR2: Broken window fallacy.

Frederick2 2019.07.11. 12:40:10

@GABOR2: (2019.07.10. 13:56:25)

Látom, mindent megtesztek, hogy a színvonalas és igényes zsidó-kritikát elvigyétek (sőt, levigyétek) a primitív antiszemitizmus szintjére. Mi a fasznak kell idehozni az Ószövetséget? Egy olyan ősi iratot, amiből gagyi módon bármilyen hülyeséget ki lehet hozni - persze dilettánsoknak. A modern jakobinus szellemiség, ami még most is rothasztja a nyugati civilizációt, a francia forradalomban formálódott meg; az lett tovább fejlesztve az évtizedek során (a Revolúció Evolúciója). A zsidóság egy nagy részének a forradalmi ideológiával való összefonodása innentől vizsgálandó.

Persze lehet a kezdetektől is vizsgálódni, ahogy Bibó tette anno - de az legalább színvonalas, kellően árnyalt, és lehet vele kezdeni valamit; nem úgy azzal a ZS-kategóriás gondolatkörrel, amit a téma kapcsán lazán idevetsz időnként.

Egy informatikus, aki magyarázza a Bibliát. Vaú! :P

Deansdale 2019.07.11. 12:53:22

@GABOR2: Ja, a helyzet még rosszabb mert hitelre veszik fel a pénzt amit kiosztanak közöttük. Börtönt érdemelne minden érintett.

GABOR2 2019.07.11. 13:34:54

@Frederick2: Csak tudnám, hogy jön ide az antiszemitizmus. Én nem a ti vitátokba szálltam bele, hanem Deansdale ezt írta ebbe a cikkébe:

"...egyre erősödő meggyőződésem, hogy a sors/tao/atyaúristen úgy vezeti a világot, hogy akiket a gonoszok szerepére kijelöl azokat vakká teszi erre (különben nyilván nem vállalnák), tökéletesen immunissá válnak arra hogy a saját szerepükkel kapcsolatban bármit megértsenek vagy meglássanak."

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.11. 14:55:31

@Frederick2: Az Ószövetség nép-önéletrajzi dokumentum. Kiolvasható belőle az illetékesek jellemrajza.

2019.07.11. 16:14:10

@csi szi: na akkor shabbat shalom mindenkinek, mi itt jeruzsálemben holnap már nem dolgozunk.

2019.07.11. 19:54:29

@don Fefinho: Ezek szerint feltaláltam a spanyol viaszt. :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.11. 20:17:42

@csi szi: Tény és való, olvastam mindkettőt. Meglepő, milyen közel állnak egymáshoz. Ha vallási iratok szerkesztője lennék, bepréselném az Ó- és az Újszövetség közé. (Ön)ellentmondás nélküle is van már a Bibliában, ennyi még beleférne igazán.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.11. 20:18:39

@Daenerys Targaryen: Péntek muzulmán pihenőnap, szombat zsidó, vasárnap meg keresztény? Háromnaposak a hétvégék vagy mi a szösz? :D

2019.07.11. 22:40:45

@don Fefinho: zsidóknál és araboknál egyaránt péntek-szombat az ünnepnap. Vasárnap általánosan munka van itt. Yom rishon, a hét első napja a vasárnap. Keresztények itt nincsenek. Azok Libanonban élnek.

Deansdale 2019.07.15. 15:08:04

@gazellla: Az a gond, hogy a hülyéket és hazugokat semmilyen tény vagy érv nem szereli le, nekik érdekeik fűződnek a finnugor elmélet fenntartásához, az igazságra meg nagy ívben tojnak. Minden ilyen cikkre simán rá lehet vágni, hogy dilettáns turbómagyar, és kész.

Hogy a szakmai részhez is szóljak, Marácznak többnyire igaza van, de kissé túlbonyolítja a távol-keleti ill. török vonallal. Én a genetikának hiszek, ami azt mondja őslakosok vagyunk itt, tehát fölösleges távoli őshazát keresnünk. Innen persze mehettek ki akárhányan akárhová, kapcsolataink bármilyen néppel lehetnek, de ezek nem jelentik azt, hogy akkor szükségszerűen onnan jöttünk. Az meg magától értetődik hogy a finnugor elmélet óriási kamu, a Bach-korszak idején honosították meg nálunk az osztrákok, ez mindent elmond amit tudni kell róla. (Az meg az MTA-ról mond el mindent, hogy a mai napig sem hajlandóak még csak vitára bocsátani sem a kérdést, hanem szakmai tönkretétellel és mocskolódással támadják azokat akik nem osztják a hamis álláspontot.)

csi szi 2019.07.15. 16:50:03

@Deansdale: Ez a Marácz tényleg nyelvész? Az amszterdami egyetem honlapja szerint "kelet-európai tanulmányok" a szakterülete.
Az "eurocentrizmus" vádja pedig tipikusan posztmodern-neomarxista duma (igen, a nyelvészetet európaiak találták fel, a legalaposabban tanulmányozott nyelvcsalád az indo-európai és az ebbe sorolt nyelvek rokoni viszonya, az ezekben kimutatott szabályszerű hangváltások stb.), de nyilván tudja mivel lehet arrafelé bevágódni. Bár lehet most megcélzott egy leendő állást a Kásler-féle Magyarságkutató Intézetben is.
A többivel kapcsolatban pedig szerintem már ki volt párszor vesézve, hogy a genetikának és a nyelvrokonságnak semmi köze egymáshoz. Az pedig egyfajta nevetségesen grandiózus gondolkodásmód, hogy "mi" lennénk az európai ősnép, amelyik mindenfelé szétszórta a magjait (kulturálisan is), sőt a magyar az őseurópai nyelv.
De hát románokat is olvastam már halál komolyan fejtegetni, hogy ők alapították Rómát is... :)

Deansdale 2019.07.15. 18:13:25

@csi szi: Ő eurocentrizmus alatt a ny-eu-i népek gőgjét érti, amivel lenézik a mucsai parasztokat, mint pl. a magyarság, és arról beszél hogy a finnugorista elmélet ezt az igényt szolgálja ki. Hogy úgy mondjam a frank-germán-hispán-stb. gittegylet szemében nem vagyunk eléggé árják. Ebben Marácznak van valamennyi igaza, a nyugati történészek és nyelvészek eléggé elitisták, tényleg próbálják a saját népeiket valamiféle "menő" őskultúrához kötni, és elválasztani az aljább népektől, mint a szlávok és magyarok. A hunokat, sumérokat, szkítákat pl. sokszor sokan próbálták már a saját népeik őseinek kikáltani, ez afféle presztízskérdés - csak hát mindenki mással ellentétben nekünk magyaroknak erre valódi jogalapunk is van :) Illetve lenne, ha az MTA nem utasítaná el az egészet csípőből. Így az a helyzet, hogy senki nem képes a hunokról kimutatni, hogy ők voltak az ősei, mi meg tudnánk, csak nem akarjuk. Kapufa.

"a genetikának és a nyelvrokonságnak semmi köze egymáshoz"

Ez szerintem sánta gondolat, azok védekeznek vele akiknek az elméleteit aláásták a modern genetikai eredmények. 20 éve még az volt műsoron, hogy a honfoglalók echte finnugorok voltak akiknek a dédapái az Uráltól indultak errefelé, tehát nyilván genetikai rokonságról beszéltek, ami értelemszerűen összekötődött a nyelvrokonsággal. Valamilyen általam érthetetlen okból kifolyólag annak idején senki nem mondott olyasmit, hogy "a genetikának és a nyelvrokonságnak semmi köze egymáshoz". Hm. Aztán mikor a genetika beleszart az MTA palacsintájába akkor jöttek elő ezzel a dumával, kb. olyan értelemben, hogy "ja, a genetika nem számít, a finnugor elméletünk akkor is igaz és érvényes ha a genetika szerint soha semmi közünk nem volt a finnugorokhoz". Ez szerintem színtiszta mellébeszélés, parasztvakítás. Sőt, a finnugoristák teljesen elvesztették a hitelességüket azzal, hogy szemrebbenés nélkül hazudnak az emberek arcába, azt állítják szó sem volt genetikai rokonságról, holott b*zmeg mindannyian jártunk iskolába, és többségünk még emlékszik arra hogy de igenis arról volt szó. A tankönyvekben fotók voltak a hantikról és manysikról, hogy ők a "legközelebbi rokonaink", és ezt nem nyelvészeti értelemben írták. Na mindegy.

Amúgy viszont ez a "genetikának nincs köze a nyelvhez" elmélet egy ásító fekete lyukat generál a magyarság őstörténetében, ugyanis ha a genetikánk helyi, a nyelvünk meg uráli, az hogy a fenébe alakult ki? Kimentünk, ott nyelvet cseréltünk aztán visszajöttünk? A honfoglalásos nyelvcserés elmélet teljesen abszurd, főleg mivel a honfoglaló sírokban is csak elenyésző, 2-3%-nyi finnugor gént találtak. De nem is ez a lényeg, hanem hogy ha kizárólag a nyelvre koncentrálsz, akkor is rájössz, hogy a magyarnak vajmi kevés köze van a finnugor nyelvekhez, van kb. 30 szóegyezés, és ennyi, kampó. Erre egy nép származáselméletét ráépíteni elképesztő dilettantizmus, persze ha tudjuk hogy a Habsburgok finanszírozták közvetlenül a 48-as szabadságharc leverése után, úgy már kicsit érthetőbb a dolog. Kb. 30 szóegyezésünk a latintól kezdve az angolig számtalan nyelvvel van, ezeket félresöpörni és a finnugor "rokonságot" erőltetni mindenek fölött egyértelműen szakmaiatlan dolog, egyszerűen megmondva politika.

"Az pedig egyfajta nevetségesen grandiózus gondolkodásmód, hogy "mi" lennénk az európai ősnép"

Nem láttam a cikkben magyar szupremacizmust, olyasmit hogy mi valami speciális ősnép lennénk ami előtt mindenki letérdelhet. Arról volt szó, hogy mi vagyunk a nyelvcsaládunk egyetlen megmaradt tagja, amiben van is ráció, tekintve hogy a finnugor rokonság nevetséges gondolat, de semmilyen más nyelvcsaládba se tudnak minket betömni. Egyedi a nyelvünk, na :) És a saját belső logikáját tekintve igencsak régi. Ha valaki ezt a gondolatot nem bírja elviselni, mert úgy érzi túl kicsik vagyunk ahhoz hogy bármiben is egyediek legyünk, annak szerintem lazítania kellene egy kicsit. Az, hogy nem vagyunk értéktelen mucsai jöttmentek a "nagymúltú" (pfff) ny-eu-i népek árnyékában, nem egyenlő azzal hogy a zsidókhoz hasonló "kiválasztott nép komplexust" kellene építenünk, és erre szerintem nincsenek is kísérletek. Csak az egészséges önbecsülését akarjuk visszaadni ennek a szerencsétlen nemzetnek AZ IGAZSÁGGAL, hogy nem vagyunk másodrendűek az indoeurópai népekhez képest.

Az meg hogy szétszórtuk a magjainkat voltaképp letagadhatatlan tény, tekintve hogy a Kárpát-medencéből áramlott szét európába igen sokminden, a földművelés fejlődésétől bizonyos kulturális hullámokig. Ez egyszerű tény, amit elfogadni kellene és helyén kezelni, nem pedig tagadni csak azért mert nem passzol a "merjünk kicsik lenni" önbecsmérlő mentalitáshoz. Mi nem alapítottuk meg Rómát, de azért szégyenkeznünk sem kell majd, ha egyszer végre széles körben ismertté válik az igazság.

zriff 2019.07.15. 18:49:13

@Deansdale: Remélem nem megyek túl bulvár szintre, de az mta titkos úgymond szerelmi szobájáról tudsz valami konkrétat? A hivatalos közlemény hogy volt egy szoba de csak sima pihenő volt, meg mára már nincs is. Az elég durva hogy kutatás helyett ilyenekre megy el a pénz.

Deansdale 2019.07.15. 20:45:48

@zriff: Nem sokat tudok erről, de nem tartom meglepőnek.

2019.07.15. 22:55:15

@Deansdale: Köszi szépen a választ, Dean!
Igazából én nem vagyok ugye egy régi bútordarab, mégis emlékszem rá, hogy azt tanultuk, hogy rokon népek a finnek stb. vér szerint is. És hogy ők észak-nyugatra vándoroltak el, mi meg dél-nyugatra az őshazánkhoz képest.

Vicces igen, amit írsz, hogy kb. így néz ki a dolog:

„A manysik, finnek stb. a rokonaink, hát hiszen nézd meg a nyelvünket. Ha nem fogadod el, hülye vagy!"

Aztán most már ez a duma:

„Miiii, te azt hitted, a nyelvrokonság vérrokonságot is jelent, hát de hülye vagy, pff, ki mondta ezt neked? Feleslegesen pattogsz a finnugor elmélet ellen, te kis turbómagyar, hiszen csupán a nyelvről van szó!"

És komolyan elvárják, hogy legyünk amnéziások, hogy alig pár éve még azt kaptuk az arcunkba, hogy miért zavar minket, hogy nem a hunok leszármazottai vagyunk.

Van egy olyan emlékem amúgy, hogy töri órán helyettesített egy másik osztály töritanára, a honfoglalást vettük, és kb. az egész óra abból állt, hogy idegesen járkált fel-alá és azon dühöngött, hogy minden szavunknak kiizzadnak az mta-ban vmi szláv vagy finnugor eredetet, de ha semmi se sikerül, ahhoz se bírják azt odaírni, hogy magyar szó, hanem ismeretlen eredetű. Mert ugye a magyar egy olyan alávaló nemzet, hogy másoktól kellett megtanulnia beszélni, egy szót se voltunk képesek önállóan alkotni.

Kedvencem amúgy a Nándor név eredete. Gőzerővel tagadják, hogy köze lenne a nádor tisztséghez, és csak egy kultúrálatlan turbómagyar hiheti, hogy van összefüggés. De ha van is, akkor se magyar, mert a nádor szó szláv eredetű, holott sehogy se jöhet össze a dolog, mert olyan szláv kifejezésből eredeztetik, ami nem is helyes úgy. Érdemes elolvasni ezt róla: maghon.weebly.com/uploads/2/0/0/3/20035969/varga-csaba-nador-szavunk.pdf

Magyar ember érzi a zsigereiben és a saját kultúráját ismerve, hogy kik és mik vagyunk. Ha nem lennénk kiskorunktól kezdve nap mint nap masszívan bedrogozva (média), biztos vagyok benne, hogy a többség felismerné, mi az igazság. Kicsit tanulmányozni a történelmet, hallgatni a népzenénket, olvasni az irodalmunkat (amiket tényleg magyarok írtak), merni elővenni többszázéves könyveket is... elgondolkodni, ha annyira noname kis nemzet vagyunk, miért is kellett mondjuk Trianonnal tönkretenni, de még így se sikerült... Igenis nagy nemzet vagyunk.

Az meg, hogy vannak túlzások (szíriusz stb.), és ezen röhögnek a libsik, hát ez pont az ő hibájuk, mert amit elfojtanak, az betegen tör felszínre.

F. Szabó 2019.07.15. 23:08:44

Egy írás, ami mondandójában rokon az aktuális posztoddal. Nem olyan filozofikus, ellenben nagyon lényeges dolgokat mond ki világosan:
demokrata.hu/velemeny/devirilizacio-a-feher-ferfiassag-felszamolasa-145056/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201907

2019.07.15. 23:20:52

@Deansdale: Megvan, ezt akartam volna eredetileg linkelni, nem, amit az előző hsz-emben beraktam. Ez egy doktori disszertáció, benne a nádor szó etimológiájával.
doktori.bibl.u-szeged.hu/1944/1/Szocs_T-PhD.pdf

Jó leleplezések vannak benne a szlávosítással kapcsolatban.

TrollEdomer 2019.07.16. 08:10:27

Más téma, mit gondoltok a mi oktatási reformunkról?

Sztem legjobb esetben is aggályos, hogy el akarják lehetetleniteni, hogy ember kivonja a gyerekét állami agymosodából.

Deansdale 2019.07.16. 08:11:52

@F. Szabó: Csoda, hogy ezt valaki így le merte írni, gondolom azóta is ezer torokból sikít, hogy ez az illető micsoda náci :) Kár, hogy kommentelni nem lehet náluk.

Deansdale 2019.07.16. 08:40:03

@TrollEdomer: A magántanulósodás elsősorban a teljesen antiszociális gyermekek elleni utolsó lehetőség szokott lenni, vagyis mikor a szülővel közli a suli hogy a kölyök képtelen beilleszkedni, vigye a fenébe. Erre sajnos szükség van, mert a kisegítő sulikat megszüntették, kvázi minden gyereknek a "normális" oktatásba kell járnia, azoknak is akik erre képtelenek. Persze vannak olyan szülők is akik direkt nem akarják suliba járatni a gyereküket, de ezek jóval kevesebben vannak.

Az oktatási rendszerünk egy rakás szar, és évtizedek óta folyamatosan csak romlik, sosem javul. Ebben a témában nincs mit mentegetni a fideszen, igaz hogy a legnagyobb elkúrásokat nem ők csinálták, de nem is javították ki azokat, sőt, tovább rontják a helyzetet.

Ha születne még gyerekem (ami már nem nagyon valószínű :) akkor mindent megtennék hogy kivonjam az állam kezei közül - ami rossz egy gyereket ér annak 90%-a a médián és az iskola- ill. orvosi rendszeren keresztül találja meg, úgyhogy bármennyire is őrültségnek hangzik, én megpróbálnám a gyereket ezektől teljesen elszigetelni. Semmi szükség arra, hogy az állam felülbírálja a gyereknevelési elképzeléseimet, a gyerek ugyanis nem a parlamenté, hanem az enyém.

Deansdale 2019.07.16. 09:17:04

@gazellla: Jobban összefoglaltad a dolgokat mint én, köszönöm :)

A nádoros írások közül jobban tetszett Varga Csabáé, még ha vannak is benne hibák, de nekem jobban csúszik az olvasmányosabb, személyesebb stílus. Ha egy hosszabb száraz értekezést kell elolvasnom az rosszabb mint a spanyolcsizma :D

Frederick2 2019.07.16. 12:14:12

@Madarász Henrik: A FŐHŐS rittyentett még évekkel ezelőtt egy portrét Toroczkai-ról. Gondoltam, hátha érdekel. Picit gunyoros, Apáti stílusa meg borzalmas. De egyszer végigszenvedhető.
www.youtube.com/watch?v=FhIjIRyYDdM

Frederick2 2019.07.16. 12:48:45

@Deansdale:

"Igenis nagy nemzet vagyunk."

Ezen az ex katedra kijelentésen most keserűen felnevettem. :P

Nagy nemzet vagyunk? Mármint a jelenben? :P

Tudom, hogy most a múlt volt a téma, de hadd vigyem át egy kicsit a jelenre! A jelenlegi állapotokra!

Sajnálatosan még nacionalistaként is azt tapasztalom, hogy a jelenkori magyarság annyira gyenge immunrendszerrel rendelkezik, hogy tényleg valamiféle drogot (pl. pálinkát) kell szedni ahhoz, hogy valaki erre a gyenge immunitásra büszke lehessen.

Épp a múlthéten sétáltam le a Balaton-part egy forgalmas részére egy haverommal, ahol egy vendéglátós ismerősöm panaszkodott, a szórakozóhelyét nem egyszer ellepték a cigányok, elüldöztek minden magyart, kisajátították a helyet, csökkent a forgalom. A szórakozóhely fenntartói nem mertek keményen fellépni a bunkókkal szemben, nehogy egy telefonhívásra Enyingról lezúduljon a csőcselék.

A balaton-parti települések bulizós részei tele vannak kurvákkal, stricikkel, dilerekkel, zsebtolvajokkal és verőemberekkel - mind cigány származású. A közbiztonság a béka segge alatt, zaklatják a turistákat és a vendégeket, nem egyszer megverik és kifosszák az embereket. De beszélhetünk Borsodról; Budapest azon részeiről, ahová fehér ember nem meri betenni a lábát; a cigányok által terrorizált falvakról.

Rájöttem már az évek folyamán, hogy a cigánybűnözés valójában egy shit test. A cigányok a rendszerváltás óta, amióta radikálisan enyhült a szigor, tesztelik a magyar társadalmat. Hogy mennyire védekezik! És a teszt eredményei nekik kedveznek mindmáig. Mert a magyar társadalom kezdetben védekezett, mára meg tűri a károkozást.

Mert az egy dolog, hogy a cigányság nagy része ennyire destruktívan funkcionál a magyarság testében. De hol van a magyarság önvédelme? Sehol! A magyar társadalom tűr...

Ahogy tűr egyébként sok minden mást is. Hadd ne soroljam...!

Aztán vannak itt más tényezők is. Pl. az egymás marása. Nincs meg az a fajta szolidaritás, ami alapfeltétele lehetne egy nemzet létezésének. Annyira széthúznak az emberek, oly mértékű az ellenségeskedés, hogy az már egy szinten gyomorforgató.

Annyira nincs szolidaritás, és annyira gyenge az önvédelmi ösztön, hogy a segítséget mindig mástól várják a magyarok. Mi volt a cigányok által terrorizált zsákfalvakban? Majd megvéd minket a Magyar Gárda, a Betyársereg, a JOBBIK, a Mi Hazánk! Nem ám az, hogy összefogunk, kialakítunk egy olyan faluközösséget, ahol az emberek szolidaritást vállalnak egymásért, és megszervezzük az önvédelmet! Nem, oldja meg más, felülről!

A NER úgy kommunikálta, hogy a magyarok (maga a nemzet, a nép, a társadalom) mondott NEM-et a migrációra, az EU által sújkolt Migráns Kvótára! Tévedés! A FIDESZ, mint kormánypárt mondott rá NEM-et. Ha nem lenne a FIDESZ, a magyar társadalom eltűrné a migrációt, a betelepülő iszlamista népeket - és persze annak következményeit, mint az erőszakos hittérítést. Ahogy eltűri most a neki kárt okozó cigány maffiákat is.

Hogyan legyek büszke egy olyan nemzetre, ami képtelen az önvédelemre, hiányzik belőle a szolidaritás, széthúzók a tagjai, és felülről várja folyamatosan a problémáira a megoldásokat? Mert az egy dolog, milyen a múltja, de a jelene elkeserítő.

csi szi 2019.07.16. 13:02:45

@gazellla: Én mondjuk nem látom ezt, csak a kisebbrendűségi érzetektől szenvedő nemzetek által létrehozott grandiózus képzeteket (nem csak a szíriusz a túlzás, ide sorolom a mindenféle, egyiptomi feliratokat folyékonyan magyarul "kiolvasó", maja-magyar stb. rokonításokat felvető, "tudósként" papoló figurákat is, mondjuk ilyen volt Kovács "Magyar" András sámán ( lásd: kuruc.info/r/6/76594/ ) - nem tudom aktív-e még - aki egyébként egy látszólag szimpatikus fickó, csak hát szélhámos, és ömlött a szájából a hülyeség is rendesen), amilyeneket jól ismerünk a szomszéd népeknél is, csak rajtuk mi röhögünk adott esetben. Lásd a Szkopjéban álló arany Nagy-Sándor szobrot, amit ezek a bolgárul beszélő, de magukat az ókori makedónok utódjainak tartó délszlávok állítottak a "nagy elődnek". De vannak a macedón nép "ősnép" voltát bizonygatók is arrafelé is. :) Persze ezek nagyjából ártalmatlan dolgok, csak kevés közük van a tudományossághoz, és sosem fogja a "hivatalos tudomány" elfogadni őket, ahogy a laposföld-hívőket sem, persze mindezért lehet okolni a zsidókat, a gyíkembereket, sőt az alakváltó reptilián és kriptozsidó Habsburg-házat stb...
Egy nyelv sem izoláltan fejlődött, egyesek szerint az emberi beszéd is egyetlen alkalommal alakult ki és az összes nyelv ebből az ősnyelvből ered - persze arra semmi bizonyíték, hogy a magyar bármennyiben is közelebb állna ehhez, mint más nyelvek. A népi etimologizálásokban (minden szó beleerőltetése valamilyen általuk kitalált szóbokorba) utazó amatőr nyelvészeket nem fogják sose komolyan venni szakmai körökben, hiába hivatkoznak az "üldöztetésükre". Ismert érv ez minden kóklertől, áltudóstól, lásd Egely Gyuri bá' és társai, Däniken és még lehetne sorolni. Persze találhatnak ilyen arcok időnként politikai pártfogókat, amint látható külföldön sokszor, nálunk ritkábban. Széles Gábor pl. energiacellával akarta megoldani a magyar energiaellátás problémáját, azóta is várjuk...

csi szi 2019.07.16. 13:25:52

@Deansdale: Jó, tisztában vagyok vele, hogy senki sem fog megingatni a meggyőződéseidben, ahogy a dietetikusokat is csuklóból hülyézed, ha nem értenek egyet veled, a nyelvészeket stb. is (annó a férfihangon láttam, próbált veled vitatkozni valami nyelvészeti témákban járatosabb arc, persze eredmény nélkül). Szóval ezt a témát ezzel lezárhatjuk, nem akarok trollkodni.
Azért csak megjegyzésül: szóegyezés és szóegyezés között is van különbség, a "finnugornak", "urálinak" besorolt alapszókincsbeli szóegyezések (víz, hal, vér, kéz meg ilyesmik) nem sorolhatók ugyanabba a kategóriába (az alap számnevekhez hasonlóan aligha egy arra kóborolt idegentől vették át őket a törzsek), mint a latin szóátvételek, amelyekből számtalan van minden európai nyelvben (de még nem európaiakban is akad belőlük), érthető okokból.

Utolsó bekezdés: valami bizonyíték van erre? Mert a "hivatalos tudomány", régészet nem tud tudtommal ilyesmiről, mármint hogy itt lett volna a civilizáció bölcsője. De gondolom ez is olyasmi, mint a boszniai piramisok.

Deansdale 2019.07.16. 16:01:14

@csi szi: "Persze ezek nagyjából ártalmatlan dolgok, csak kevés közük van a tudományossághoz, és sosem fogja a "hivatalos tudomány" elfogadni őket, ahogy a laposföld-hívőket sem, persze mindezért lehet okolni a zsidókat, a gyíkembereket, sőt az alakváltó reptilián és kriptozsidó Habsburg-házat stb..."

Itt nagyon durván összemosol többféle dolgot, nem tudom hogy szándékosan, vagy csak valamiért így állt össze a fejedben a kép.

Először is a történettudomány nem egy fix valami, ami állít egy specifikus dolgot és azon kívül minden hülyeség, hanem van ezer tudós, akik összesen legalább kéttucatnyi különböző tézisben hisznek, és ezeket ütköztetik, ami mellett a helyzet még folyamatosan változik is új felfedezések miatt, mint pl. a genetika. Sok magyar ember fejében az számít "tudományosnak", amit az általános iskolában megtanult, azon kívül minden sarlatánság, és ezzel félresöpör mindent - ahogy te is teszed. Ez több szempontból is sánta, elsősorban azért mert TUDOMÁNYTALAN, ugyanis pl. a sokat emlegetett genetika alapjaiban lerombolta amit te "tudományosnak" hiszel. A finnugor származáselmélet egy rakás szar, csakúgy mint az a gondolat hogy a nyelvünk valamiféle finnugor ősnyelvi családból származik. Ezek mára teljesen meg lettek cáfolva, normális kutató nem hisz ezekben, annak ellenére sem hogy vannak még páran akik próbálják mentegetni a menthetetlent. Nem vagyunk finnugorok és a nyelvünk sem az, ez tény. Ehhez nem kell az a kamu duma amit próbálsz ránk hányni, a gyíkemberezés meg a zsidózás, ezek TUDOMÁNYOS tények. A mai magyarság 3/4-e a genetikáját visszavezetheti a kőkorszakban itt élt népcsoportokig, mint pl. az istállóskői. A DNS nem hazudik, ráadásul a vizsgálatokat zömében külföldi tudósok végezték, szóval itt a nacionalizmust emlegetni vagy ostobaság, vagy szándékos aljasság, ill. legjobb esetben is - amit nálad feltételezek - egyszerű ignorancia, egy félreértett hit abban hogy amit fehérköpenyes bácsik mondtak neked az szent és igaz, és minden más turbómagyarkodás. Ebből a téveszméből neked kellene felébredni.

Az, hogy a "hivatalos tudomány" (értsd: MTA) nem fogadja el az új tudományos fejleményeket egyáltalán nem meglepő, mivel egy beszűkült, a saját presztízsükbe szerelmes és politikailag befolyásolt bandáról beszélünk, akiknek hatalmas arcvesztés lenne beismerni, hogy évtizedekig hülyeséget beszéltek. Sosem ismernek be ilyesmit, de ez csak rájuk nézve beszédes, a magyarság őstörténetéről nem mond semmit.

Ha szerinted a genetikai kutatások a laposföld kategória akkor nincs miről beszélnünk.

Ott is van némi kavar a fejedben, hogy a tudomány fejlődését konteónak képzeled, és így adódik a következtetés hogy aki nem a hagyomáyos (MTA-s) dumát nyomja az nyilván gyíkemberekben hisz és bűnbakot keres a saját dicstelen múltjáért, holott ez orbitális hülyeség. Faék egyszerűségű tényekről beszélünk, amik fekete-fehérben dokumentálva vannak, bárki utánajárhat 2 perc alatt: a finnugorista elmélet gyakorlatilag egyáltalán nem létezett a 48-as szabadságharc előtt, utána pedig Hunsdorfer és Budenz osztrák jómunkásemberek terjesztették el hazánkban, akik foglalkozásuk szerint nem is voltak nyelvészek, csak amúgy hobbiszinten nyomták. Erre azt reagálni, hogy ettől függetlenül nekik kizárólag igazuk lehet és aki az elméletüket vitatja hülye turbómagyar, hogyismondjam, meglehetősen fura. Különösen úgy, hogy minden más tudományág erősen ellentmond a finnugor elméletnek és még nyelvészetileg is egy kalap szamóca, ahogy a fentebb linkelt cikkben az olasz(!) nyelvészprofesszornő megállapítja, a magyar és a finnugor nyelvcsalád között 30 valódi szó-kapcsolat található, ami semmire nem elég, főleg arra nem hogy egy nemzet származástörténetének alapjául szolgáljon. Remélem megbocsátasz, de szerintem pont azt csinálod amivel engem vádolsz: téged nem lehet a téves meggyőződésedben megingatni. Ha képes lennél objektíven megvizsgálni a kérdést te is rájönnél, hogy a finnugor hülyeség igen gyenge lábakon áll, és nem gyíkemberező turulmagyar dilettánsok támadják, hanem nemzetközi genetikusok, nyelvészek, történészek. S még visszatérve ennek a bekezdésnek az alapgondolatához: ha nem tudod a Habsburgok miért akarhatták a magyar történelmet meghamasítani, nézz utána mi volt az a Bach-korszak. Arról szólt az egész, hogy a magyar nemzetet be akarták olvasztani az osztrákba, és kőkeményen dolgoztak is ezen, és ha szerinted ebben a kontextusban elképzelhetetlen hogy a magyar őstörténetet meghamisítsák, hát, megintcsak nem tudom hogyan tudnánk folytatni ezt a párbeszédet. Fölösleges és ostoba dolog ebbe a történelmi témába belekeverni a beteg hülyeséget a reptilián zsidókról, amiben amúgysem hisz senki, mesterséges agyszülemény a másként gondolkodók nevetségessé tételére.

Deansdale 2019.07.16. 16:26:27

@csi szi: "Jó, tisztában vagyok vele, hogy senki sem fog megingatni a meggyőződéseidben, ahogy a dietetikusokat is csuklóból hülyézed, ha nem értenek egyet veled, a nyelvészeket stb. is (annó a férfihangon láttam, próbált veled vitatkozni valami nyelvészeti témákban járatosabb arc, persze eredmény nélkül). Szóval ezt a témát ezzel lezárhatjuk, nem akarok trollkodni."

Ez meg, ismét bocsáss meg, egy suttyó faszság, hogy a tényekre, érvekre, gondolatmenetekre abszolút nem reagálsz semmit, a témához nem szólsz hozzá, csak elkönyveled hogy bármit is mondok az csak hülyeség lehet, mert a fehér köpenyes bácsik akik előtt hasraestél a szemedben nagyobb tekintélyek mint én. Szólj a témához, baszod, nem olyan nehéz dolog az, 20 perc utánajárással már egész érdemi módon szólhatsz akár a nyelvészethez, akár a történelemhez, akár a dietetikához. Nincs szükséged pöcsétes papírra hogy gondolkodni vagy vitázni merj ezekben a kérdésekben. Mellesleg amikről beszélek azokat nem csak én állítom, hanem ezer más ember, PhD-s professzorok a világ minden tájáról, szóval ha szerinted az egészet azzal félre lehet söpörni hogy csak én vagyok hülye, akkor van egy rossz hírem. A fentebb linkelt Marácz pl. több nemzetközi egyetemen tanít, nehezen lehetne azt mondani hogy fogalma sincs a témáról. Szakadj már el attól, hogy az MTA az igazság forrása és ahhoz képest mindenki hülye, már csak azért is mert az utóbbi időben már az MTA-s hangok is megoszlanak, ott is vannak akik pl. a finnugor elméletet vitatják, tagadják. Gigászi félreértésben vagy amikor tévesen azt képzeled, hogy van "a tudomány", meg vannak azzal szemben a tudománytalan hülyék, és azzal hogy te megakadtál ott amit általános iskolában tanultál te a tudományos oldalhoz tartozol és joggal nézheted le a hülyéket.

Ja, sokan rám szállnak akik ránézésre jártasabbak a nyelvészeti kérdésekben mint én, és tudod mi a közös bennük? Hogy semmilyen érvet nem tudnak felhozni az álláspontjuk mellett, kvázi abban kimerül a tudományuk hogy nekem nincs pöcsétes papírom tehát kussoljak. A magyar nyelvben a gyökök és szóbokrok léte tény, ezrek kutatták és beszélnek róla, szótár is készült róluk jó sok évtizeddel ezelőtt - az hogy a hivatalos álláspont szerint ilyesmik nem léteznek csak az ő ideológiai csőlátásukról tesz tanúbizonyságot, a magyar nyelv belső logikáját nem teszi semmissé.

A dietetikáról is beszélhetnénk napokig, de már megtettük. Ott sem egy hivatalos álláspont van és azon kívül dilettánsok, hanem százezer tudós akik többszázféle elképzelést hirdetnek, amiből a "hivatásos" dietetika évről évre változóan szemezget magának. 5 éve messze nem azt mondták mint most, és folyamatosan ahhoz az állásponthoz közelítenek amit én is vallok, de persze gondolom ettől én még hülye vagyok a dologhoz, nem érthetek hozzá, hiszen nem övez a pöcsétes papír dicsfénye. Pfff.

Igen, vannak meggyőződéseim, amik kivétel nélkül úgy alakultak ki, hogy kurvasok infót begyűjtöttem az adott témában, előítélek nélkül, és megnéztem hogy mi IGAZ. Ha a genetika szerint őslakosok vagyunk itt, ha a K-R szóbokorban én magam simán kigyűjtök 60 szót 10 perc alatt, ha a szénhidrát inzulinválaszt okoz és ezzel zsírraktározásra indítja a sejteket, akkor ez az igazság és a valóság, bazmeg, amit lehet ideológiai okokból tagadni, lehet azt köpködni hogy ez turbómagyarság meg gyíkemberek, de amíg egyetlen SZAKMAI érved sincs semmi ellen amit elsorolok addig remélem megérted hogy nem vagyok hajlandó puszta megszégyenítési kísérletek miatt visszakozni és olyasmikben hinni amikről tudom hogy hazugságok, tévedések.

Nem trollkodsz, csak a fejed dugig van tekintélyre ill. népszerűségre való hivatkozás érvelési hibákkal, az érintett témákban egyszerűen csak benyeled amit a fehér köpenyes bácsik mondanak, és mindenki mást meg hülyének nézel, miközben magukról a témákról úgy tűnik semmit nem tudsz, és nem is érdekelnek téged annyira hogy utánuk nézz. Namármost ha a fáradságot sajnálod a tájékozódásra, akkor legalább ne nyilatkozz úgy mintha szaktekintély lennél azáltal hogy szaktekintélyek véleményét visszhangzod, és ne nyomj gőgös, lekezelő, tenyérbemászó dumát arról hogy aki nem nyelte be kritika nélkül ugyanazt amit te, az nyilván holdkóros hülye aki nem ért semmihez. Én a helyedben kurvára elszégyellném magam hogy zéró tudással a tarsolyomban nézem le azokat akik szakmai vitákat folytatnak. Én ha valamit gondoltam azt mindig le is írtam hogy MIÉRT, és soha senki nem tudott ebből megcáfolni semmit, se nyelvészek, se dietetikusok, se feministák, senki. (A legtöbben persze meg sem próbálják, csak személyeskednek.) Ha bárki bármit megcáfolt volna a nézeteimből akkor azonnal megváltoztattam volna a nézeteimet, mert számomra az igazság a lényeges, nem vagyok hülye hogy tévedésekhez ragaszkodjak.

Deansdale 2019.07.16. 16:38:25

@csi szi: És igen, kissé felhúztam magam, de szerintem rászolgáltál erre a, hm, rápirításra, mert tényleg bicskanyitogató amit csináltál fentebb. Cáfolj meg bármit az állításaim közül és elismerem hogy igazad van, de ne gyere homályos célozgatásokkal, hogy eltévelyedett fanatikus vagyok ha közben semmit nem tudsz megcáfolni a nézeteimből. Kib*szottul nem bírom azt a vitastílust, ami a témához hozzá sem szól, kizárólag a másik személy hitelességét próbálja kikezdeni mindenféle gyanúsítgatásokkal és célozgatásokkal. Ez a vitakultúra segglyuka, és oltári szégyen hogy úgynevezett "tudósok" és "szakemberek" is idáig süllyednek olyan témákban, ahol nyílt vitában nem képesek megvédeni az álláspontjukat.

"Azért csak megjegyzésül: szóegyezés és szóegyezés között is van különbség, a "finnugornak", "urálinak" besorolt alapszókincsbeli szóegyezések (víz, hal, vér, kéz meg ilyesmik)"

Mármint pl. a finn kota meg a magyar ház, mint szóazonosság, amihez képest a magyar ház illetve az angol house nem lehet rokon, bár ugyanúgy hangzanak, íródnak, és ugyanaz az értelmük, de rokonok nem lehetnek MERT CSAK? Mert mivel az Uráltól jöttünk ezért az angollal bármilyen szóazonosság csak fatális véletlen lehet, vagy több nyelven keresztülmenő közvetett átvétel. Hja. Ismerem ezeket az érveket, hidd el. De azt is leírtam már leglaább tucatszor, hogy azt a néhány szóegyezést a finnugorral valójában senki nem tagadja, én sem, sőt, tutifrankó magyarázat van rá hogy hogyan alakulhatott ki, de ahhoz az egész kurvára sovány hogy a magyar nyelv ősének kiáltsuk ki a finnugort. A "szakértők" valamiért sosem reagálnak az érvekre ill. az alternatív elméletekre, mindig csak azt a hazug dumát fújják hogy az alternatívok tagadják a finnugor kapcsolatot (ami nem igaz), és hogy emiatt nyilván hülyék és dilettánsok. Kivan a faszom a magyar nyelvésztársadalom azon részével ami képtelen elméleteket ütköztetni, mert azt hiszi azzal a személyes tekintélye kerülne veszélybe.

csi szi 2019.07.16. 16:39:05

@Deansdale: Oké, szóval szerinted uráli nyelvcsalád nem létezik, vagy ha igen, a magyarnak semmi köze hozzá, annak ellenére, hogy ez a többségi álláspont ma is, nem csak az MTA-nál. Lásd wikipedia, mondjuk. Jó tudom, lehet szarozni a wikipédiát, hogy azt zsidók szerkesztik (nyilván van elfogult tendenciózus szerkesztés), de mivel ott idézni kell forrásokat, azért irányadó lehet, ha nem is kell kritika nélkül szemlélni:
en.wikipedia.org/wiki/Uralic%E2%80%93Yukaghir_languages
Nem derül ki ebből, hogy a magyar nyelv "finnugorságában" már csak a mitikus MTA-s magyargyűlölő klikk hisz, már senki más. A többségi álláspont úgy tűnik ma is az, hogy a magyar "ugor" nyelv, és a hanti-manysi távoli rokona, bár tudom ez sokaknak vörös posztó volt már a 19. sz-ban is ("Magyarország halszagú!") és ezért támogatták akkor a török nyelvrokonságot (ugor-török háború), pl. a zsidó Vámbéry és Germanus, mindketten nagy törökfanok voltak. Az egyéb alternatív elméletek igazából csak a II. vh. után az emigráció légkörében kaptak szárnyra, lásd Badiny Jós Feri bácsi és a sumér eredet tana. A rendszerváltás környékén pedig itthon is találtak követőket, majd továbbfejlesztőket.
A komcsi történettanítás olyan volt amilyen, de a "finnugor elmélet" száz éve elfogadott volt már (persze tudom, összeesküvés...), és a Horthy-korszakban sem tagadták, sőt akkor is tanították, hogy a finnek "testvérnép", 1940-ben a "testvér" finneket megsegíteni indultak el magyar önkéntesek (valamiért akkor nem volt ciki a finn állítólagos rokonság - erről csak annyit tudok személyesen mondani, hogy finnül beszélő ismerős szerint igen hasonlít a két nyelv logikája, ha a szókincse gyakorlatilag teljesen eltérő is - bár ezt mondták már koreaiul tudók is a koreaira, ami csak az egyelőre vitatott altáji nyelvcsoport igaznak elfogadása esetén tekinthető távoli rokonnak). Ugyanakkor a hun eredetet sem, volt Attila-kultusz, hogy hogy egyeztették össze ezeket akkor, azt nem tudom pontosan. Talán úgy, hogy a hunok is "finnugorok".
Egyébként meg lehet gúnyolódni persze azon, hogy "na most azzal jönnek, hogy a nyelvi az nem genetikai rokonság", de ez így van, senki sem tagadhatja. A francia kreolt makogó haiti néger gondolom szerinted sem latin származék. :) A hivatalos álláspont egyébként az volt, hogy a honfoglalók azok ilyen ferdeszeműek voltak még, csak annyira feloldódtak az itt talált és környező népekben, hogy ebből mára nem maradt semmi. Persze valójában már akkor is pedzegették, hogy legfeljebb a honfoglalók elitje volt "ferdeszemű" embertípus. Aztán kiderülhet, hogy még azok se... De genetikai kutatásokkal nem lehet nyelvrokonságot cáfolni, ahogy fordítva se.

csi szi 2019.07.16. 16:43:11

Bocsánat, Germanus esetében nem vagyok biztos, meg ő kicsit később élt, egyébként ha jól emlékszem (Hajnóczy Rózsa: Bengáli tűz, a felesége nevén jelent meg a könyv, de igazából ő tekinthető a valódi szerzőnek) a dravida nyelveket próbálta a magyarral rokonítani. Sok ilyen próbálkozás volt, Kőrösi Csoma Tibetben kereste az őseinket, de egyik sem állta ki az idők próbáját, bár pl. Kőrösi Csoma körül kialakult egy kis kultusz anno, még a kádári időkben is megvolt.

Deansdale 2019.07.16. 17:06:26

@csi szi: "szóval szerinted uráli nyelvcsalád nem létezik"

Soha nem mondtam ilyet.

"vagy ha igen, a magyarnak semmi köze hozzá"

Ilyet sem mondtam, csak azt, hogy a nyelvünk nem abból a családból származik. Kéttucat szóegyezés kurvakevés ahhoz hogy oda származtassuk a nyelvünket, szemben olyan érvrendszerekkel, mint pl. a K-R szóbokoré, ami szerintem minden nyitott elméjű embert meggyőz, csak az ideológiailag előfeszített emberek immunisak rá (bár ellenérvük nekik sincs). Azt belátni, hogy a girbe és a gurba szavak nem két külön nyelvből lettek átvéve többszáz év eltéréssel, hanem egy nyelvben fejlődtek organikusan, nem kell sok ész, meg nyelvész diploma sem. Viszont ha ezt belátja valaki, a genetikai kutatásokkal együtt kikerülhetetlen a következtetés, hogy nem csak mi élünk itt már többezer éve a Kárpát-medencében, de a nyevünk is itt volt velünk, nem az Uráltól hoztuk a 900-as évek derekán. A rengeteg K-R szóátvétel a környező országok nyelveiben azt mutatja hogy már igen régen ezt a nyelvet beszéljük ezen a környéken, és ahelyett hogy mi vettünk volna át mindenkitől mindent, mások vettek át tőlünk néhány jövevényszót. Ez NEM egó-kérdés, nem nacionalizmus, nem turbómagyarság, egyszerű nyelvészet és logika. Ha akarod tárgyalhatjuk bővebben is.

"ez a többségi álláspont ma is, nem csak az MTA-nál. Lásd wikipedia"

Mivel a wikit jobbára pont az MTA-s bagázs és követőik szerkesztik, nem csodálom hogy az ő álláspontjukat nyomatják, de pl. amíg a K-R kérdésre köpni-nyelni sem tudnak addig nem vagyok hajlandó vakon átvenni az elméleteiket. Bizonyítsák be hogy igazuk van és azonnal a pártjukra állok, szerintem ez nem nagy kérés.

"Jó tudom, lehet szarozni a wikipédiát, hogy azt zsidók szerkesztik (nyilván van elfogult tendenciózus szerkesztés)"

Hagyjuk már ezt a tré zsidózós hülyeséget, ezt csak arra alkalmazod hogy a saját szemedben hiteltelenebbé tedd a vitapartnereid. Anno én is regisztráltam hogy szerkesszem a wikit, aztán ki is zártak minden "kényes" témából, mert az admin jogok olyan embereknél vannak akik a hivatalos álláspontot fetisizálják. Ehhez nem kell se zsidónak, se gyíkembernek lenni, és nem kell hozzá semmiféle összeesküvés sem, egyszerűen csak hasonló világlátású emberek az adminok mint te, és ezt most nem degradáló értelemben mondom, ne értsd félre, csak rávilágítok hogy mennyire egyszerű eltolni egy tudományos vitát valamelyik irányba pusztán azzal, ha pl. a wiki szerkesztők zöme hasonlóan gondolkodik.

"tudom ez sokaknak vörös posztó volt már a 19. sz-ban is ("Magyarország halszagú!") "

"Tudod". Mármint, khm, "tudod", bazmeg, mert az MTA-sok ezt a félelmetes ostobaságot terjesztik, te meg benyeled nekik kritika nélkül. "Tudod", ja. A finn nép kurvára nem halszagú senkinek, és soha senki nem érvelt azzal A NYELVI VITÁBAN hogy azok lennének. Egy kretén ad hominemben hiszel amit direkt lejárató szándékkal terjesztenek gerinctelen faszfejek. A magyar őstörténet tekintetében az igazság keresése KURVÁRA nem arról szól, hogy nem akarunk finn rokonokat, mert nekünk a finn nép derogálna, hanem a tetves IGAZSÁGOT keressük, mert az uráli származásunk (vagy akár a nyelvünké) marhára nem az.

"támogatták akkor a török nyelvrokonságot"

A törökkel is van annyira rokon a magyar nyelv, mint az uráliakkal, csak erre könnyű rávágni hogy ez nagyobbrészt nyilván a török hódoltság eredménye. Mivel számomra továbbra is a genetika és a logika a mérvadó a török rokonságra ugyanazt mondom mint a finnugor rokonságra: az, hogy a nyelveink az évezredek során kapcsolatba kerültek egymással nem jelenti hogy a mi nyelvünk az övékből, vagy akár közös ősből származna.

"Az egyéb alternatív elméletek igazából csak a II. vh. után az emigráció légkörében kaptak szárnyra"

Ez érdekes gondolat annak tükrében hogy a finnugor elmélet csak a 19. sz. második felében terjedt el, és előtte abszolút köztudomású volt a hun származásunk, amit a krónikáink is alátámasztanak. Az, hogy az MTA az 1900-as évek eleje felé egyeduralkodónak tekintette a finnugor elméletet már akkor sem jelentett túl sokat, annak nem tudományos, hanem politikai okai voltak. De már zsibbadnak a heréim a feltűnő szándéktól, hogy az alternatív elméleteket valahogy össze lehessen kötni a magyar nacionalizmussal, és ezzel anélkül hiteltelenné tenni őket hogy az érveikkel foglalkozni kellene. A "hivatalosok" módszere 90%-ban ennyi: bemocskolni a másként gondolkodókat az elméleteik és érveik kitárgyalása nélkül.

"de a "finnugor elmélet" száz éve elfogadott volt már (persze tudom, összeesküvés...)"

Figyelj, ne vedd magadra, de mindig mikor a tróger összeesküvéses baromsággal jössz ökölbe szorul a talpam a gerinctelenségedtől. Persze, a finnugor elmélet elfogadott volt, ami nem jelenti hogy igaz is. Tudod, a laposföld elmélet is volt elfogadott.

csi szi 2019.07.16. 17:14:05

Abban meg persze igazad van, hogy tekintélyre illetve népszerűségre is hivatkozok, elismerem, nem vagyok nyelvész.
Az ilyenekkel viszont nem tudok mit kezdeni, hogy ha jól értem szerinted az angol house a magyar házból származik, mert hasonlóan hangzik? Akkor már miért nem fordítva? Mert az ő nyelvészeik szerint ez a szó proto-germán eredetű, ami persze nem biztos, hogy így van. Nyilván elő lehet vezetni egy olyan teóriát, hogy a Kárpát-Medencében a fáról lemászott ősemberek elkezdtek beszélni (talán erre járt egy szíriuszi űrexpedíció, és az ő hatásukra, hehe), és a semmiből megalkották a magyar nyelvet, annak szókincsét, majd az összes többi nyelv ezekből kölcsönzött, bizonyítékul ott a "ház" szó (nyilván a magyarság épített először házakat, gondolom van erre történelmi, régészeti bizonyíték, meg írásos emlékek is, amelyek bizonyítják ezen bronzkori vagy korábbi csoportok magyar nyelvűségét, legalábbis úgy beszélsz az ilyesmiről, mintha ezeket már bebizonyították volna, csak sok a hitetlenkedő, illetve a magyarellenes alapállása miatt elutasító).
A dns-ről annyit, hogy az Alpokban talált "jégember" Ötzi genetikai rokonait is megtalálták a szomszédos völgyekben. Ezek németül beszélnek, akkor gondolom Ötzi is minimum indogermán lehetett, más lehetőség kizárva? De persze lehet abban hinni, hogy a neolitikumban is magyarul beszéltek. Csak tudományosan nem bizonyítható. Sem az egykori hatalmas magyar birodalmak léte, lehet persze kijelenteni a szkíta eredetet, csak hát a világ rajtunk kívüli része szerint azok iráni népek voltak.
A magyar őstörténet pedig kibogozhatatlan, a hiányzó részleteket lehet fantáziával pótolni, sokan igen élénk fantáziával meg is tették, lásd Arvisura :) Tudni csak Istvántól, illetve a közvetlen felmenőitől kezdve lehet biztosat. A hun eredetmítoszokban lehet némi igazság, simán elképzelhető, hogy ha nem is az egész népnek, az uralkodó rétegnek, az Árpádok és még néhány családnak volt közük hozzájuk, ahogy más sztyeppei törzsszövetségekhez is esetleg (a kárpát-medencei avarok pedig akár lehettek a "magyarok" is, ki tudja).

csi szi 2019.07.16. 17:23:55

Ja értem, hogy te a "k-r" szóbokorra fűzöd fel az egészet, mint mindent elsöprő bizonyítékra. Nekem meg abszolút nem meggyőző, felőlem elkezdheted magyarázni, hogy az angol "car" szó eredete ugyanaz, mint a magyar "kár"-é és "karó"-é, csak hát izé...
Amúgy pont a magyar wikin van éppenséggel gyöknyelvészek által írt szócikk is a szóbokrokról: hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%B3bokor
Ezt úgy látszik meghagyták valamiért az adminok. Talán, mert a gyökök alapvetően a sémi, így a héber nyelv jellegzetességei? :)
Figyelj, pl. engem nem győz meg senki arról, hogy a "kert" szó az tutira a "kör"-ből keletkezett ilyen gyöknyelvi módon, és nem mondjuk a német "garten" stb.-ből... mert tudjuk, a kertek általában kerek formájúak, gondolom :) Vagy hogy a körből származik a kar, abból a kard és a többi hasonló "levezetés". Egy részük persze nyilván igen (jellemzően a nyelvújítás korában alkottak így szavakat), de a többi erősen belemagyarázásnak érződik számomra.

Deansdale 2019.07.16. 17:27:48

@csi szi: " a Horthy-korszakban sem tagadták, sőt akkor is tanították, hogy a finnek "testvérnép", 1940-ben a "testvér" finneket megsegíteni indultak el magyar önkéntesek"

Na ennyit a "halszagú" hazugságról.

"finnül beszélő ismerős szerint igen hasonlít a két nyelv logikája"

Vannak benne hasonlóságok és eltérések is, mint szinte minden más nyelvvel. Ez önmagában nem bizonyíték semmire.

"Egyébként meg lehet gúnyolódni persze azon, hogy "na most azzal jönnek, hogy a nyelvi az nem genetikai rokonság", de ez így van, senki sem tagadhatja."

Ebben a lényeg a hazudozás, hogy 10 éve még genetikai rokonságról IS beszéltek, amit ma már letagadnak (ők ilyet sosem mondtak!), és csak azóta állítják hogy a genetikának és nyelvnek nincs köze egymáshoz mióta kiderült, a genetikánk nem finnugor. Gerinctelen banda akik úgy csűrik-csavarják a dolgokat hogy mindig meg tudják magyarázni, nekik van igazuk, akkor is ha az elméleteik folyamatosan változnak. Tegnap is igazuk volt meg ma is az van, annak ellenére hogy tegnap mást mondtak mint ma, vágod.

"A francia kreolt makogó haiti néger gondolom szerinted sem latin származék. :)"

Nyilván, de akkor viszont kurvára adósok a magyarázattal, hogy ha egyszer itt vagyunk őslakosok akkor a nyelvünk miért uráli, és mivel tudják hogy erre nem létezik olyan magyarázat ami nekik tetszene, így egyáltalán meg sem próbálják megmagyarázni a dolgot - hallgatnak mint a sír és remélik hogy senki nem tesz fel kényes kérdéseket. Persze létezik egyszerű és frappáns magyarázat ami logikus és minden kérdésre választ ad: innen mentek ki népcsoportok arrafelé akik átadtak nyelvi elemeket az uráli nyelvcsaládba. Kész, probléma megoldva, kérdés lezárva. De az MTA ezt nem fogadhatja el, mert a genetikánk ellenére is tilos elfogadniuk hogy őslakosok vagyunk itt, így ezt az elképzelést tökéletesen ignorálják, más elméletet nem hajlandóak felállítani, csak ücsörögnek a semmiben és várják hogy körmükre égjen a szitu. Nincs magyarázatuk hogy a nyelvünk hogyan lehetne uráli, de kötik az ebet a karóhoz hogy az, közben aktívan ignorálják még a gondolatát is annak hogy esetleg mi adtunk át nyelvi elemeket oda, és nem fordítva.

"A hivatalos álláspont egyébként az volt, hogy a honfoglalók azok ilyen ferdeszeműek voltak még"

Ja, ez is szépen megbukott mikor kiderült hogy a honfoglalás kori sírokban sincs túl sok uráli vagy tágabb értelemben ázsiai gén, Árpádék genetikája kvázi ugyanaz volt mint az azelőtt itt élő népeké, vagyis ugyanaz mint a miénk ma. Hm.

"csak annyira feloldódtak az itt talált és környező népekben, hogy ebből mára nem maradt semmi"

Szerintem nevetséges elképzelés hogy ránk nyomták a nyelvüket aztán köddé váltak, ez amolyan kényszeredett okoskodás amiben még az sem igazán hisz aki hirdeti. A magyar nyelven a 150 év török hódoltság alig hagyott nyomot, de Árpádék teljesen lecseréltették a feltételezett avar nyelvet magyarra? Ugyan már. Ja, és Árpádék nem az Uráltól jöttek, mint említettem.

"Persze valójában már akkor is pedzegették, hogy legfeljebb a honfoglalók elitje volt "ferdeszemű" embertípus."

Ja, már akkor is érezték hogy a magyarázataik sánták, és keresték a kibúvókat. A "nyelvcserés" elmélet mellesleg nem tud megmagyarázni olyan nyelvészeti szakmai kérdéseket, mint a sokat emlegetett szóbokrok, vagy úgy egyáltalán a magyar nyelv meglepő egységessége és működő belső logikája, ami gyakorlatilag kizárja hogy töbezer éves távlatban többtucat különböző szomszéd nemzettől guberáltuk volna össze.

"genetikai kutatásokkal nem lehet nyelvrokonságot cáfolni"

Közvetlenül nem, de közvetetten igen, mivel a genetikai rokonság elhelyezi a népet egy térképen, megmutatja honnan jött, így egy többezer km-el távolabbról való "nyelvi származás" merőben valószínűtlen és logikátlan. Persze ha lenne rá valamilyen magyarázat, mint pl. haitin a francia gyarmatosítók... Ami a magyar nyelvnél hiányzik. Próbálták ráhúzni erre a kaptafára hogy a honfoglalók voltak a francia gyarmatosítók és az avarok a haiti négerek, de ez egy levegőben lógó elmélet amit semmilyen más tudományág nem támaszt alá, se a kézzelfogható leletek, se a korabeli krónikák, se a genetika, semmi. Lehet benne vakon hinni, csak marhára tudománytalan. Ezzel szemben amit fentebb említettem, hogy innen kimenő népcsoportok vittek nyelvi elemeket a finnugorba, na az megfelel más tudományágak álláspontjainak is, de az MTA valahogy mégis leszarja.

csi szi 2019.07.16. 17:50:35

@Deansdale: "innen mentek ki népcsoportok arrafelé akik átadtak nyelvi elemeket az uráli nyelvcsaládba"
Alapszókincset, ami az ő életmódjukhoz (halászat-vadászat) kapcsolódott? Ez azért erősen sántít. Tudom nehéz magyarázatot találni erre az uráli kapcsolatra, de mégis ott van. És nem korabeli Reguly Antalok mentek ki a manysikhoz, és tanították meg nekik, hogy minek nevezzék a halat vagy a vizet vagy mittomén milyen alapszókincsbeli dolgokat, az tuti. Persze az egész nehezen egyeztethető össze a honfoglalás kori nomád lovasnéppel vagy a genetikával. Azért mondtam, hogy kibogozhatatlan valószínűleg.
Az meg egy dolog, hogy az őskortól kezdve volt genetikai folytonosság a népességben, nem volt egyszer sem teljes népességcsere, az biztos. A hódítók jellemzően y-dns-t hoztak. A mai migránsokhoz hasonlóan vélhetően kevés asszony és gyerek tartott velük.

Deansdale 2019.07.16. 18:10:43

@csi szi: "Ja értem, hogy te a "k-r" szóbokorra fűzöd fel az egészet, mint mindent elsöprő bizonyítékra."

Nem egészen, az csak egy téma a sok közül, ami szerintem eléggé meggyőző. Hadd próbáljam egy allegóriával megértetni: tegyük fel, hogy a környező országokban vannak bizonyos holmik, ausztriában kormány és kerék, szlovákiában ablaktörlő, ukrajnában csomagtartófedél, romániában benzintank. Magyarországon meg vannak működő autók, amik a környező országokban nincsenek. Az MTA állítása szerint ezeket a cuccokat a környező országokból vettük át és fatális véletlen hogy nálunk összeáltak működő gépjárművekké, de ne is nézzük hogy ezek működő gépjárművek, ez csak lárifári, szóbokrok nem léteznek. Én meg azt mondom hogy a környező országokba jutottak ki innen alkatrészek, egy működő egésznek a különböző alkatrészei. Mindenki eldöntheti magának, hogy melyik magyarázat valószínűbb, a "hivatalos", vagy az én dilettáns verzióm (amit mellesleg rengetef nyelvész támogatott Czuczor+Fogarasitól kezdve számtalan kortárs szakemberig, nem én találtam ki).

"Ezt úgy látszik meghagyták valamiért az adminok. Talán, mert a gyökök alapvetően a sémi, így a héber nyelv jellegzetességei? :)"

Családtagomnak van Izraelben élő nyelvész levelezőpartnere, aki a magyar és a héber kapcsolatait boncolgatja. Elég érdekes felvetés, mondjuk az én elképzeléseimbe belefér, az MTA-éba kevésbé. Tudom, ez a gúnyolódásodra nem válasz, de nem is annak szántam.

"Figyelj, pl. engem nem győz meg senki arról, hogy a "kert" szó az tutira a "kör"-ből keletkezett ilyen gyöknyelvi módon, és nem mondjuk a német "garten" stb.-ből..."

Hát végülis akármi keletkezhet akármiből, csak mondjuk valamivel logikusabb azt feltételezni, hogy a kert-kerít-kerítés szavaknak van valami köze egymáshoz, és nem 3 különböző nyelvből vettük át őket. Tudod, a kertedet kerítés fogja keretbe, vagyis attól kert, mert kerítve van. Ebben van nyelvi logika, még ha nem is hiszed el hogy így keletkezett, azt nem tagadhatod hogy abszolút lehetséges hogy egymásból keletkező szavakról beszélünk. Abban meg semmi logika nincs, hogy a kert germán eredetű szó amit 300 éve vettünk át, a kerít szláv és 1000 éves, a kerítés meg latin és 600 éve loptuk, és galaktikus méretű véletlenség hogy nálunk összeálltak egy logikus egésszé, szóbokorrá. Lásd a fentebbi autós allegóriát. Persze nem muszáj ezt elhinni, csak szerintem "tudományosabb" mint azt mondani hogy a magyar ház a finn kotából ered, mert bár a finn kota nem is igazán házat jelent, de ha a fiktív hangzóváltozásos törvényeket nézzük akkor k->h és t->z, tehát a kotából lehet hoza, ami már hasonlít a ház szóra, és ez egy MTA-s nyelvésznek cáfolhatatlan bizonyíték a magyar nyelv uráli származására. A cirka 80 szóból álló K-R szóbokor meg nyilván lófasz, az nem bizonyít semmit. És még én vagyok a dilettáns :D

"mondjuk a német "garten" stb.-ből"

És miért ne származhatna a német garten a magyar kertből? Van erre bármi érv azon kívül hogy finnugor nyelvcsaládban nincs se kert, se garten, így nyilván csak mi vehettük át másoktól? Lol, bakker. Ja bocs, van még a másik nagyon tudományos érv, miszerint olyasmit feltételezni hogy mások vettek át bármit tőlünk turbómagyar nacionalizmus, a valóságban ilyesmi ugye nem fordulhat elő, mert az olyasmi képzettársítást eredményezne hogy a régi magyarok nem voltak teljesen síkhülyék, sőt, bizonyos dolgokban mások előtt jártak. Na az ilyen gondolkodás tűrhetetlen :)

"Vagy hogy a körből származik a kar, abból a kard és a többi hasonló "levezetés"."

Ha a közbülső lépéseket kihagyod, akkor persze, hogy hülyén hangzik a dolog, de ez szándékos szabotálása a másik oldal érveinek. A karoddal karolsz, vagyis kerítesz, körbeveszel dolgokat. Belepasszol a szóbokor logikájába. A kardot én nem említettem, mint a szóbokor tagját, mert az speciel tényleg átvittebb képzettársítást igényel, de mondjuk el is magyaráztam anno, hogy nem minden a K-R szóbokor tagja amiben ezek a betűk megtalálhatóak, csak azok a szavak tartoznak oda, amiknek köze van a "kör" fogalmához. Szerintem az, hogy a karoddal karolsz valószínűsíti, hogy a szóbokor tagjáról beszélünk, míg a kard szónál az összefüggés nem ilyen egyértelmű. Persze továbbre sem muszáj ezekben hinni, de azt azért el kellene ismerni, hogy kb. 5 nagyságrenddel logikusabb a dolog, mint hogy a kar görög eredetű szó lenne, a karol meg szláv, és hogy a szóbokor többi 80 tagja is random átvétel más nyelvekből. A kardot szerintem a wikin találtad, azt ne próbáld rám verni, nekem ahhoz nincs közöm :)

Deansdale 2019.07.16. 18:17:06

@csi szi: "Alapszókincset, ami az ő életmódjukhoz (halászat-vadászat) kapcsolódott?"

Aha, mert az hogy mi vettünk át másoktól hasonló alapszavakat (mint számnevek vagy a hét napjai), az nyilván elfogadhatóbb :) Szerintem a legutóbbi jégkorszak végefelé történt az ősmagyar ill. az uráli népcsoportok találkozása, ami kb. 12E évvel ezelőtt volt, úgyhogy akkoriban nem lehetett túl nehéz alapszókincset osztogatni ill. cserélgetni. Ez szerinted kevésbé elképzelhető, mint a K-R szóbokor léte?

Amúgy bármennyire alapszókincs, 30 szó akkor sem elég egy származáselmélethez. Ha a nyelvünk uráli származású lenne akkor muszáj lenne feltételezni hogy tényleg kurvasokmindent másoktól vettünk át, ami abszolút logikátlan és valószínűtlen a dolgok egészét tekintve.

2019.07.16. 18:30:00

@csi szi: Az a baj, hogy még csak meg se próbálsz nem gúnyolódva, leereszkedően beszélni velünk.

Ha van valami, amire egyre kevésbé vagyok hajlandó egy vitában, az az, hogy olyasmi miatt magyarázkodjak, amit nem mondtam.

Zsidó gyíkemberek, magyar az osnyelv stb., ezeket te írtad és ezért te tegyél erőfeszítéseket, hogy bizonyítsd, így gondolom, nem én fogok arra, hogy cáfoljam, hogy nem így gondolom.

Lassan majd eljutunk oda, hogy a holokauszttagadás mellé bekerül a finnugorelmélet-tagadás, és akkor majd boldog lehetsz, mert lesz még egy tudományos téma, amiről nem lehet beszélgetni.

Te valamiért fontosnak tartod, hogy amolyan fékek és ellensúlyok módra itt képviseld a tudományosság fényét, csak az a fura nekem, hogy Dean blogján ilyen masszív virtue signallinggal kell találkoznom, te ezt kinek, miért csinálod? A molyos libsik szoktak ilyen gúnyolódásokat levágni mindennel szemben, ami nem az mta-kánont hozza, miért kell ezt a színvonalat áthozni ide?

Nem az a bajom, hogy nem értesz egyet, hanem annak a módja.

csi szi 2019.07.16. 21:37:48

@gazellla: Sajnálom, ha magadra vetted, nem volt szándékom rajtad gúnyolódni. Bizonyos jelenségeken viszont engedtessék meg, hogy lehessen egy vitában.
Maradjunk annyiban, hogy körüljártuk a témát, le is lehet zárni. Dean-nel már volt pár éve a témában pár üzenetváltásunk itt a blogján, akkor sem értettünk egyet, most se.

Deansdale 2019.07.16. 21:39:55

@csi szi: ...egyébként látod, nyelvészetről lehet érdemben vitatkozni, és ha nem is sikerül meggyőzni egymást, kölcsönösen el lehet ismerni hogy a másik elméletei legitim szakmai gondolatok. Semmi szükség a halszagú meg a zsidózós élcelődésre. Ha nem sikerül meggyőznünk egymást, akkor sincs tragédia, nem kell úgy venni hogy a másik síkhülye akivel beszélni sem érdemes. Ha valaki például elmagyarázná, hogy hogyan lehetséges uráli nyelvet idehozni az itt őshonos magyarságba úgy hogy az a többi tudományterület eredményeihez is passzoljon, én elfogadnám hogy az az igazság. Viszont az "Árpádék ráerőltették a nyelvüket az avarokra és közben pár generáció alatt kikoptak a népességből" nekem nagyon erőltetett, többféle tudományos szempontból is.

Emellett az MTA-tól elvárnék még annyit, hogy amikor a véleményükön változtatnak akkor legyen elég gerincük kiállni a köz elé és beismerni hogy addig tévedtek, ne nyomják az alpári hazudozást, hogy ők sosem állították ezt vagy azt, amire egyébként mindenki emlékszik hogy pár éve még azt mondták.

Én igen sokat adok arra, hogy szellemileg nyitott vagyok és korrekt (ez nálam olyasmi mint hogy a fitneszlibák sokat adnak az igényes megjelenésre), ezért igencsak fel tud idegesíteni mikor valaki azzal jön hogy javíthatatlan fanatikus vagyok akit a "szakértők" hiába próbálnak észhez téríteni. Semmilyen gondolatom nem származik abból hogy egyszerűen átvettem másvalakitől, főleg nem mert "megtetszett" - mindent végiggondolok és csak azt fogadom el amit megértek, logikusnak találok. Az is nagyon távol áll tőlem, hogy merő nacionalizmusból vagy hasonló érzelmi okokból hülyeségekben higgyek, csak azért mert a hun rokonság szebben hangzik mint a finn, vagy bármi ilyesmi. Aki ilyesmivel vádaskodik az az én szememben a leggyengébb érvelési hibákat véti és személyeskedik, főleg amikor szőnyegbombázás-szerűen űzik ezt nagy tömegeken, azt állítva hogy pl. aki nem finnugorista az csak azért nem az mert a kórosan soviniszta magyarságtudatát a hun rokonsággal akarja tatarozni. Az ilyesmit jó lenne kihagyni a szakmai vitákból, de sajnos ennek pont az ellenkezője a szokásos, vagyis ez fedi le a teljes "szakmai" vitát, konkrét nyelvészetről általában alig esik szó.

Frederick2 2019.07.17. 06:58:23

@Deansdale: Jé, nem kaptam választ!... :D Most ez vagy azért van, mert a Csi Szi-vel való vita intellektuálisan kellően lefoglalt (és látva a kommentmennyiséget, ezt érthető indok). Vagy mert kényelmetlen kérdéseket vet fel (persze nem először, és rajtam meg pár emberen kívül talán VT 135 fogalmazta meg a legélesebben a problémát). Mikor a szándékom nem az offolás vagy a kötözködés volt. Ezek tényleg égető kérdések és problémák.

A nacionalizmus, ha levisszük a neten való szájkaratéba, és nem járul hozzá érdemi cselekvés, igazából nem is ér semmit.

Oké, át lettem ugorva, kerülve a kérdéseimmel. A nacionalizmus és annak problémái. Folytasd a vitát Csi Szivel.

CsakSzolokHogy 2019.07.17. 08:21:07

@gazellla:
-"A gyerekeim is azért nálam hisztiznek dolgokért, mert tudják, hogy az én jogom eldönteni, adok-e vagy sem. "

Nem sértésként, de a hiszti mindig annál megy, aki végül "enged", "vagy nála elérhető a cél".

Mindegy igazán, hogy kinél van a "jog", ha a "jog nélkülinél" éri el azt, amit akar, akár annak árán is, hogy akkor most mindketten "átverik " a "jog birtoskosát"-eltitkolják előtte, ez időnként "szövetséget" is eredményezhet:)

Általában ezért hisztiznek anyánál, nem véletlenül.
Ha már apánál hisztiznek, akkor annak a "férfiasságát" már elég alacsonyan kell keresgélni.....

Deansdale 2019.07.17. 08:39:52

@Frederick2: Elsősorban azért nem kaptál választ mert amit idéztél és amire reagáltál azt nem én írtam, hanem Gazella. Másodsorban meg azért, mert felhúzott és lefoglalt a nyelvészeti vita.

Számomra ez az egész, mint írtam is fentebb, elsődlegesen a történelmi igazságról szól. Ha az Uráltól jöttünk és karikalábú, ferdeszemű mongolok vagyunk, akkor azok vagyunk és ezt mindenkinek el kell fogadni, ha viszont a hunok rokonai vagyunk, a hun birodalom legnyugatibb szárnya, akkor azok vagyunk, és azt kell mindenkinek elfogadni. Nem lehet válogatni vagy variálni, csak az igazság számít. Viszont úgy tűnik a hivatalos történetírásunk nem így működik, szándékosan hazudnak és torzítanak, úgyhogy ezzel szembe kell menni. Az voltaképp csak másodlagos hatása ennek az egésznek, hogy a történelemhamisítók a magyarság önbecsülését (is) romba döntötték, szerves részei a "merjünk kicsik lenni" mentalitás terjesztésének, ami SAJNOS nem arról szól, hogy fogadjuk el a valódi helyünket a dolgok rendjében, hanem arról hogy tekintsünk magunkra másodrendű szarokként akik összetehetik a kezüket ha a fényes nyugat leereszkedően szóba áll velünk. Ez egy beteg látásmód, önmegalázásra neveli a fiataljainkat és kisebbrendűségi komplexusra. Ebből pedig már kurvára elég, különösen úgy, hogy hazugságokra épül a propaganda. Nem vagyunk "kiválaszott nép", ugyanakkor nem vagyunk jött-ment mucsaiak sem, vannak nekünk vállalható őseink akik miatt nem kell szégyenkeznünk (elvileg a finnek miatt sem kellene, de azt az ágat a hivatalosak mégis arra használják, hogy betolakodóknak és barbároknak bélyegezzenek vele). A nyelvünk és a kultúránk sem az a szedett-vedett szarkupac aminek a "szakemberek" beállítják, és a szomszéd nacionalisták állításaival szemben igenis helyünk van itt ahol vagyunk, nem tőlük loptuk a területet.

A magyarság jelenleg nem "nagy nép", többek között pont azért mert a szellemünket szándékosan megmérgezték, és azért is lenne fontos a mérget eltávolítani, hogy az önbecsülésünk helyreálljon. A rengeteg libsi fejben mind ott motoszkál a háttérben a gondolat, hogy jobb européernek lenni, mint magyarnak, mert a magyar mucsai nép, az európainak nevezettek viszont menők és felvilágosultak. Ez a gyümölcse a fának amit az MTA ültetett már jó régen, idegen hatalmak szolgálatában. Lehet persze gyíkemberezni, csakhát a történelmünk jól dokumentált fejezete mikor a szabadságharc után az osztrákok megpróbálták a nemzeti egységünket megtörni és ténylegesen beolvasztani minket (szép modern szavakkal integrálni ill. asszimilálni) az osztrák birodalomba. Ezernyi feljegyzett nyoma van hogy ennek érdekében miket csináltak, a nemzeti múltunk gyökereinek elmetszése csak egy volt ezek közül, és szerintem ostobák azok akik ezt mindenféle átgondolás vagy megfontolás nélkül csípőből lekonteózzák. Az MTA nyelvészeti és történészeti érvekkel nem tudta rendesen megvédeni az állításait, ezért a másik oldal bemocskolását választotta mint vitaeszközt, és most emberek tízezrei szajkózzák a másfél évszázados dehonesztáló kamudumákat.

Témára visszatérve, bőven elég lenne a kisebbrendűségi érzéstől megszabadulni és egy egészséges énképet fejleszteni a magyarságnak, nem kell nekünk se messiás-komplexus, se értelmetlen öngyalázás. Ez megszabadítana pl. az olyan gondolatoktól is, hogy egyedül túl kicsi ország vagyunk és ezért muszáj hozzácsapódnunk valami nagyobb hatalomhoz, ha nem az EU-hoz akkor a ruszkikhoz, vagy tágabb értelemben az USA vagy a kínaiak kegyeit keresni. A lónak a pikuláját. Megállunk mi a saját lábunkon ha kell, és bárkivel leülhetünk egyenes derékkal tárgyalni, nem kell megalázkodnunk senki előtt. Az EU meg az oroszok nyilván erősebb pozícióban vannak mint mi, de mi van akkor? Ezzel nem hoznak minket kényszerhelyzetbe, katonailag nem rohanhatnak le, gazdaságilag meg szarunk rájuk, ha szivatni akarnak akkor kereskedünk másokkal, akik egyenrangú félként kezelnek minket. Nem vagyunk rászorulva senki alamizsnájára, európa éléskamrája vagyunk (illetve lehetünk), a vízkészleteink legendásak, innentől pedig kizárólag a saját két kezünk munkáján múlik, hogy mire jutunk a világban. Ezzel a mentalitással kellene a határon kinéznünk, illetve még inkább a határainkon belül élnünk és dolgoznunk. Fel lehetne virágoztatni ezt az országot ha a fejekben nem lenne annyi sötétség és nyomorúság, ami elsősorban pont a központilag szórt propagandának köszönhető. A szellemi kútmérgezés forrásait kell beazonosítani és megszüntetni, amik közül egy teljesen nyilvánvalóan az MTA non-reál része.

2019.07.17. 08:55:24

@CsakSzolokHogy: Rossz helyen kopogtatsz, ha az engedékeny hülyenők sémát akarod ráhúzni valakire, ugyanis hírhedten szigorú szülő vagyok. Én is azt hittem, hogy ha a gyerekeim megtapasztalják, hogy hisztivel nem érik el, amit akarnak, abbahagyják, de nem. Gondolom, éretlenek még hozzá, hogy olyan szinten regulázzák az érzelmeiket, hogy ne törjenek ki hisztiben a csalódottságtól, ha valamire nemet mondunk.

Papírsárkány 2019.07.17. 09:24:32

@csi szi: "Figyelj, pl. engem nem győz meg senki arról, hogy a "kert" szó az tutira a "kör"-ből keletkezett ilyen gyöknyelvi módon"

Akörül nem kell nagy körítést csapni, hogy a kert köré - hogy kellően el legyen kerítve, már-már körbekerítve - rendre kerítést kerítünk.

CsakSzolokHogy 2019.07.17. 09:40:31

@gazellla: Pont hogy azért kértem előre is elnézést:), mert téged nem sorollak az "engedékeny hülyenő" kategóriába, az viszont tény, hogy (bár te kivétel vagy), azért a 80+ % az bizony engedékeny hülyenő kategória.

Azzal is egyetértek, hogy nem regulázzák az érzelmeiket, és hisztiznek fűnél-fánál, egy bizonyos korig/határig/keretig.

Itt pontosan ezek a fő kérdések, hogy hol van az a kor , határ, keret. Ha ez nem egységes és emberekre vonatkoztatva eltér, akkor mindig a "leggyengébb ellenállás" irányába mennek, joggal, hiszen intelligensek és alapból "haszonmaximalizációra törekednek:)

Frederick2 2019.07.17. 09:44:07

@Deansdale:

"szerves részei a "merjünk kicsik lenni" mentalitás terjesztésének"

Ezt már jó ideje verik a magyarságba. Kezdték a Habsburgok az 1848-as szabadságharc leverése után (fő szerepe volt ebben amúgy a megalkuvó Deák Ferencnek és politikájának). Bár nem vagyok a Horthy-rendszer híve, de a javukra írandó, hogy megpróbáltak kilépni a "merjünk kicsik lenni" koncepcióból. A Rákosi- és Kádár-érában, a kommunista társadalomtudományok révén (ami nem csupán a történelemtudományt, hanem minden egyes társadalomtudományi ágat jelentette, így pl. politológiát is) szintén előhúzta és a "merjünk kicsik lenni" koncepciót. És ez, mint örökség, megmaradt a rendszerváltás utáni baloldali pártoknál és mozgalmaknál is.

"Ez egy beteg látásmód, önmegalázásra neveli a fiataljainkat és kisebbrendűségi komplexusra."

Amúgy szerintem sikerrel jártak, a sújkolás megtette hatását: a magyar önvédelem a béka segge alatt van. Mikor a cigányok terrorizálják őket, sajnálatosan a magyar ember "mer kicsi lenni". Épp hogy el nem tapossák, olyan kicsire összehúzza magát. :(

"Ebből pedig már kurvára elég"

Igen, ebből tényleg elég!

"Fel lehetne virágoztatni ezt az országot ha a fejekben nem lenne annyi sötétség és nyomorúság, ami elsősorban pont a központilag szórt propagandának köszönhető. A szellemi kútmérgezés forrásait kell beazonosítani és megszüntetni..."

Amint jön egy politikai és értelmiségi elit (általában, mily érdekes! legtöbbször jobbról, ritkán balról), hogy megszüntesse a központilag szórt propagandát, száműzze a destruktív csoportokat az országból, megszüntesse a kútmérgezést, jönnek a progresszívek, hogy "bajban a demokrácia", "nyirbálják a liberalizmust", "szeressük egymást testvérek".

Jó példa most Toroczkai esete: keményen fellépett a híveivel egy zsákfaluban egy cigány bűnbandával szemben, akik terrorizálták a lakosságot - és már ekézi az ATV, a cigány és balliberális jogvédők.

Annak a politikai és értelmiségi elitnek, amely gatyába akarja rázni a magyarságot, fel kell készülnie: ez kemény meló lesz!

csi szi 2019.07.17. 10:52:48

@Frederick2: Szerintem össze van keverve itt az ok és az okozat, nem úgy volt, hogy "a Habsburgok romba döntötték a magyarság önbecsülését" (mondjuk az ügynökként ideküldött Budenzék segítségével), hanem Trianon okozott egy traumát a magyarságnak, amit mára sem hevert ki. Trianon előtt nem volt különösebb gond a magyar önbecsüléssel, sőt. Igazából a Horthy-korszakban sem volt még, alaptétel volt, hogy mi vagyunk a kultúrnép a Kárpát-medencében és így joggal követeljük a teljes revíziót (az etnikai érvek csak ezután jöttek, már csak azért is, mert az ezeréves határok között már réges-régen számos területen kisebbségben voltunk, helyenként szinte alig volt már magyarság, lásd Teleki vörös térképét, ami nagy vonalakban a mai csonkahon körvonalait rajzolja ki - bár a határok mentén több tíz kilométerrel "tévedtek" a kárunkra persze ehhez képest is -, kivéve Székelyhon). Az érv az volt, hogy mi voltunk itt ezer éven át az államalkotók, ezért kérünk mindent vissza (bár persze a józanabbak akkor is tudták, hogy mindent nem kaphatunk már vissza soha, a maximum kb. az volt amit a bécsi döntésekkel és a magyar-szlovák "kis háborúval" meg előtte Kárpátalja elfoglalásával elértünk, sokkal több nem igen volt lehetséges az etnikai arányok miatt. Akkor a lehetőségekhez képest a legigazságosabb határok születtek az akkori etnikai arányok alapján, csak aztán vesztesként mindent elvettek tőlünk megint.
Deák Ferencet lehet utólag szidni, meg dicsérni Kossuth "előrelátását" (Kasszandra-levél), de utólag könnyű okosnak lenni. Deák elérte, hogy a Magyar Királyság a duális monarchia egyik feleként létezhessen, még a horvátok is alánk rendelve maradtak (bár volt magyar-horvát kiegyezés is). Viszont hiába voltunk társország, a külpolitikát Bécs szabta meg a gyakorlatban, hiába volt Andrássy külügyminiszter egy ideig. Bosznia annektálása, majd a szerbeknek adott ultimátum és ezzel az I. vh. közvetlen kiváltó oka nem volt magyar érdek (osztrák sem persze, ők is elvesztették a birodalmat a végén), aztán a győztesek a cseh, román propaganda révén a végén minket tettek meg a háború első számú bűnöseivé, személy szerint Tisza Istvánt, akit a magyarországi baloldal és Ady is a háború okozójának tekintett. Ez annyira berögződött Nyugaton is, hogy pl. láttam olyan amerikai történelmi sorozatot a Discoveryn vagy a Spectrumon, ahol "tényként" vezették elő, hogy Tisza és a "magyar soviniszták" robbantották ki az I. világháborút.

Frederick2 2019.07.17. 13:09:10

@csi szi: Tisza István kapcsán egyszer ezt kellene elolvasnom. Állítólag nagyon korrekt munka.
moly.hu/konyvek/vermes-gabor-tisza-istvan

2019.07.17. 13:23:56

@CsakSzolokHogy: Nem látok különbséget, ugyanazt tolják mindenkinél. Ha meg fáradtak, főleg. Pedig mikor megkérdezem: „Miért csinálod? Tudod, hogy a hisztivel nem érsz el semmit..." Mindig azt mondják, igen. :-D

CsakSzolokHogy 2019.07.17. 13:34:26

@gazellla: "Nem látok különbséget, ugyanazt tolják mindenkinél. "

Csak türelem:)

F. Szabó 2019.07.17. 18:59:07

@Frederick2: Az a gyengeség amiről beszélsz, az önvédelem ösztönének és képességének hiánya, a kihasználás, megalázás birkaszerű tűrése még igazabb a nyugat-európaiakra. Ők lázongó, kötekedő hörcsögöknek látnak minket, akik szétziláljuk Európát (mert ezt nyomja nekik a saját - szabadnak, plurálisnak és elfogulatlannak hitt - médiájuk).

Törtem a fejem, hogy azt a biológiai leromlást, amit a tesztoszteronszint és a spermaszám rohamos csökkenése bizonyít, okozhatja-e önmagában a baloldal évtizedek óta tartó feminista, férfiellenes, fehérellenes propagandájának pszichikai nyomása (mandiner.hu/cikk/20190715_gazdag_istvan_devirilizacio_a_feher_ferfiassag_felszamolasa). Vagy netán besegítenek valami materiálisabb módon is?

Utóbbi lehetőségre utal áttétesen egy olyan HVG cikk (2000.08.09.), amire talán éppen egy itteni komment hivatkozott. Ez azt taglalja, hogy a magyar népességcsökkenés nem a születésszám csökkenésével kezdődött, hanem a halálozási szám nagyon gyors másfélszeresére emelkedésével (évi 100 ezerről 150 ezer fölé). És még ma is 130 ezer fölött van, mert a cikkben gyanított okok még mindig fennállnak. A feltételezett ok pedig két tanulmány szerint az, hogy a 60-as évektől elkezdtek kálium tartalmú műtrágyázást, majd a 70-es évektől kálium tartalmú ételízesítőket használni. A cikk arra nem utal, hogy ez jóindulatú tudatlanságból, vagy rosszindulatú tudatosságból történt, illetve történik.

Az biztos, hogy emlékszem több cikkre is, ami követelte például a konyhasó káliumozásának megszüntetését, csak éppen nem tudtam, hogy emögött egy másfélszeresére növekedett (növelt?) halálozási arányszám van.

Az meg kérdés ugye, hogy bevezettek-e valami olyan anyagot, ami a tesztoszteronszint és a spermaszám csökkenését okozza, ha pedig igen, akkor ez tudatlanságból vagy tudatosan történik-e.

Frederick2 2019.07.17. 21:29:30

@csi szi: @F. Szabó: @Deansdale: @don Fefinho: Azt tudtátok, hogy az Amerikai Demokrata Pártban vannak muszlim képviselők is? Méghozzá olyan muszlim emberek, akik a radikális iszlám hívei. Mint pl. Ilhan Omar és Rashida Tlaib.

888.hu/amerika-london-parizs/megneztuk-megis-kik-rasszistazzak-most-trumpot-4191241/

Jó, mondjuk itt előkerül az Irael-ellenességük és a Holokauszttagadás is (örülök, hogy ez Trumpnál és Orbánnál is szent tehén :P) - ez a része nem érdekel. De hogy radikális muszlimok, azért az odavág!

Mondjuk én már London iszlámhítű polgármesterén is kamillázok. De ezen valósággal lehidaltam. Ezt mégis hogyan?

F. Szabó 2019.07.17. 21:40:40

@csi szi: Ezek szerint káliumízesítéssel (és persze sok más módon) növeljük a halálozási rátánkat, és ösztrogénszennyezéssel csökkentjük a születési rátánkat. Ügyesek vagyunk.

Azért még nem állt össze a fejemben a dolog. Azért nőiesednek egyre inkább a férfiak, mert ösztrogén(szerű) szennyezésekkel lényegében kasztráljuk őket. No de miért férfiasodnak a nők? Őket meg, és csak őket, tesztoszteron(szerű) szennyezések érik?

F. Szabó 2019.07.17. 22:02:46

@Frederick2: Mondjuk ennek nincs köze a tesztoszteronszinthez és a spermaszámhoz, de egyetértek a nemtetszéseddel.

Két éve írtam: Vallásszabadság szempontjából az iszlám kivétel, ami erősíti a szabályt. A liberálisok megengedő magatartása az iszlám iránt egy önellentmondás. Világnézeti szabadság címén elfogadni egy vallást, aminek lényege, hogy nem fogadja el a világnézet és a cselekvés szabadságát, vallási és nemi alapon is tagadja az emberek egyenjogúságát, ez minimum ostobaság, de sokkal inkább bűn. Vallásszabadság kell, de azzal a szigorú feltétellel, hogy csak azok számára megengedhető, akik elfogadják mások világnézeti szabadságát. (orokseg.blog.hu/2017/05/30/orban_es_az_europai_ertekek)

Frederick2 2019.07.17. 22:21:26

@F. Szabó:

"Mondjuk ennek nincs köze a tesztoszteronszinthez és a spermaszámhoz"

Bocs, de én az ilyen biológiai, biokémiai és egészségügyi témákhoz mindig is homály voltam. Innen-onnan összekapkodott tudás, felszínes. Jobb, ha nem villogok vele. :P

De Dean ezekben valamelyest otthon van. Hozzám képest biztos. :D Kérdezd őt!

Szerintem a magyar társadalom legyengülése komplex folyamat, sok behatás érte (fizikai, biológiai, társadalmi, pszichológiai, kulturális, morális), ami idáig eljuttatta idáig. Biztos hozzájárult az is, amiről te beszélsz - a sok méreg.

De ezek a folyamatok tetten érhetőek szerte a nyugati civilizációban. Nem mondanám, hogy az angolok vagy a románok izmosabbak lennének nálunk. Azokban a társadalmakban is tetten érhető a hanyatlás, a dekadencia, a gyengülés.

Talán a lengyelek azok, akik most nagyon megizmosodtak.

Amúgy ha van állatorvosi ló, ami figyelmeztetés az európai országok számára: az Japán. Az egyfajta kísérleti terepe volt a neoliberalizmusnak. (SZDSZ sokat hivatkozott rá anno, mint neoliberális mintaországra.) Először a gazdaságukat liberalizálták, majd a társadalmukat, jött a kultúra, majd az erkölcs, aztán később a szexualitás. És nézd meg, most hova jutottak... És tudod, mi a kísérteties? Hogy ugyanezt a folyamatot látom Magyarországon is - hiába van itt NER.

Frederick2 2019.07.17. 22:29:37

@F. Szabó: Az iszlám felé a legenyhébb vallásszabadság sem megengedett, sőt tilos. Szerintem Európából és az USA-ból ki kellene tiltani az iszlámot. Igaz, most már elkéstünk, mert mind az USA-ban, mind az európai országok nagy részében már funkcionál egy nagyszámú muszlim "kisebbség". Amint betiltanák az iszlámot, vérbe és tűzbe borítanák a nagyvárosok zömét. Bár... szerintem sok választási lehetőségünk nincs...

A nyugati civilizáció kitenyésztette a saját ellenségeit. És a tenyészet még nem állt le.

Magyarországon mindenképp tiltani kéne az iszlámot. A hazánkban tevékenykedő muszlim egyházat is ki kellene ebrudalni az országból. Kockázati tényező.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.18. 04:12:10

@Frederick2: Csak az angolszász mémközösségen keresztül, de ismerősen cseng a két név.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.18. 04:14:12

@don Fefinho: Nem tudom biztosra megmondani, melyik, talán Omar, de az egyik mintha még a testvéréhez is ment volna hozzá. Nem ellenőriztem, lehet kamu.

TrollEdomer 2019.07.18. 07:50:42

@Frederick2: Hova is jutott szerinted Japán?

Deansdale 2019.07.18. 08:36:53

@Frederick2: "Ezt mégis hogyan?"

A teljes nyugat ezirányba halad a korlátlan muzulmán bevándorlással, úgyhogy valójában semmi csodálkoznivaló nincs ezen. Emlékszem 2015 környékén a netes kommentszekciókban még marhanagy anyázás ment libsi részről, hogy iszlamizálódás márpedig nem létezik, ez csak náci konteó, rasszizmus, xenofóbia. Mostanára ezek a hangok kissé csöndesebbek lettek, talán azért mert az iszlám már majd' minden nyugati ország társadalmi és politikai rendszerét ostrom alá vette. Manapság az a sláger a haladóknál, hogy a nyugaton növekvő antiszemitizmusnak nincs semmi köze az erősödő iszlámhoz, az csak náci konteó, rasszizmus, xenofóbia. Tippelek: 10 év múlva azt fogják szajkózni, hogy a nyíltan iszlamista politikai pártok parlamentbe kerülésével, itt-ott kormánykoalícióba jutásával kapcsolatban kételyeket megfogalmazni nácizmus, rasszizmus és xenofóbia.

Deansdale 2019.07.18. 08:41:06

@don Fefinho: Ja, Ilhan Omar feleségül ment a testvéréhez hogy kijátsszák az amcsi bevándorlási törvényeket. Dehát miért ne lehetne ilyen ember parlamenti képviselő manapság? Honk-honk!

Frederick2 2019.07.18. 08:52:40

@Deansdale: Ilhan Omar - vérfertőzés, antiszemitizmus és rasszizmus, radikális iszlám. És ami a legjobb: ikon az amerikai baloldalon. Remek! :P

Amúgy ez a Demokrata Párt szerintem tiszta nemzetbiztonsági tényező az USA-ban.
- Muszlim fundamentalisták a párton belül.
- A demokrata politikusok a fehér munkás- és középosztály ellen hergelik a néger bűnbandákat.
- Készek, hogy a határon áthozzanak mexikói drogmaffiákat.
Gengszterek és terroristák melegágya a Demokrata Párt. Jól mutatnak a feminista és szélsőbalos forradalmárok mellett. Ezek után elég nehéz elhinni, hogy a Hillary-klán által hidegre tett újságírók ügye fake news.

Én meg már egyáltalán nem hiszek a demokráciában. Komolyan, néha az az érzésem, hogy egy diktatúrában sokkal könnyebb lenne fellépni ezekkel a szarkeverőkkel szemben. Akár az USA-t, akár Magyarországot nézve. Talán még Oroszország az, ami képes eredménnyel fellépni a nemzet ellenségeivel szemben.

Deansdale 2019.07.18. 09:01:11

@Frederick2: "a Demokrata Párt szerintem tiszta nemzetbiztonsági tényező az USA-ban."

A listádat lehetne még folytatni bőven. Pl. a napokban történt, hogy egy antifás géppisztollyal és molotov koktélokkal megtámadott egy ICE telepet, ami az illegális migránsok felkutatásával és deportálásával foglalkozó rendvédelmi szerv az USA-ban, magyarul ez a támadás olyasmi mintha egy rendőrörsöt rohant volna le valaki. Persze agyonlőtték, de előtte felgyújtott pár autót meg lövöldözött egy ideig.

F. Szabó 2019.07.18. 09:32:59

@Frederick2: "Én meg már egyáltalán nem hiszek a demokráciában."

A demokrácia eredetileg azt jelentette (és szerintem ma is azt jelenti), hogy a közösséget érintő ügyekben mindenki szabadon elmondhatta a véleményét, aztán többségi alapon eldöntötték, hogy hogy mit kell vagy mit szabad tenni. Akinek nem tetszett a döntés, az kereshetett más közösséget magának önként, vagy száműzte őt a közösség.

A baloldal mestere annak, hogy átértelmezze a szavakat. Az ő demokráciájukból a két lényeg, a szabad véleménynyilvánítás és a többségi döntés szentsége hiányzik. Ők a polkorrekttel cenzúrázott véleménynyilvánításban hisznek, és abban, hogy minden kisebbség azt csinál, amit akar, és ehhez a többség alkalmazkodni köteles (kivéve, ha őshonos nemzeti kisebbségekről van szó).

Frederick2 2019.07.18. 09:39:17

@Deansdale: Ezek az anti-faszok (szó szerint, hiszen részben feministák) a szélsőbalos forradalmárok közé tartoznak. Amúgy el lehet egyáltalán különíteni egymástól a feministát, az újbalost és az anti-faszt? Mert nálam ez egybefolyik. Bár szerintem az anti-faszok a legalsó szint ebbe a kulturmarxista piramisban: ők a lumpenproletár rétege az újbaloldalnak.

Amúgy az anti-faszok maguk a balos anarchisták. Vicces megnézni, hova "fejlődtek". Most már nem csupán a feministák harcias ölebei, de immár a migráció támogatása révén mexikói drogkartellek és iszlamista terrorszervezetek segítői is. A mexikói drogkartell egy eléggé hierarchizált szervezet, az iszlamista szervek meg kimerítik a vallási terror fogalmát - vagyis gratulálok ezeknek a barmoknak az ideológiai következetességéhez!

Amúgy egy szál maga nekimegy egy ICE telepnek, ami tele van fegyveresekkel? Szerintem ezeket az anti-faszokat teletömik drogokkal. Attól ennyire örültek és közveszélyesek.

F. Szabó 2019.07.18. 09:41:44

@F. Szabó: Nem hogy hogy, csak egy darab hogy. Dadogtam.

Szóval ahogy a szocialista demokrácia szocializmus volt valódi demokrácia nélkül, úgy a liberális demokrácia is simán csak liberalizmus valódi demokrácia nélkül.

Frederick2 2019.07.18. 09:43:05

@F. Szabó: Szerintem az újbaloldalnak egyetlen célja van: a hatalom megragadása és megtartása, a társadalmak uralása. S mivel a korlátlan uralomra tör, úgy is mondhatnám: a zsarnokság. Minden más csak eszköz meg maszlag.

zriff 2019.07.18. 10:40:00

@Frederick2: A társadalmi válság kapcsán ott van a tv sorozatok kultusza, istenítése mint pl. a twin peaks, x-akták, doctor-who, lost, heroes, game of thrones. Régen még a csapból is azt folyt milyen zseniálisak, érdekfeszítőek, mit mondnak a világról, emberekről, manapság már egyre többen ábrándulnak ki ezekből, rájöttek hogy nincs semmi magasabb tartalmuk. Tippre a gotnak majd jövő ilyenkorra több lesz az utálója, mint a kedvelője.

Frederick2 2019.07.18. 12:25:04

@zriff: A zombis moslékot és a Szolgálólányt kihagytad a felsorolásból. :D

Én mostanában az animék nézését hagytam abba. Egyrészt megelégeltem a MOE dizájnt. Másrészt a pedofil-efebofil réteg kiszolgálását. Harmadrészt azt, hogy folyamatosan 10-en évesek a művek főszereplői (14 és 18 közöttiek); egy olyan új animé-vel nem találkozok, ahol a főhősök a 30-as, 40-es vagy 50-es korosztályba tartoznának.

Regényeket olvasok. Többnyire fantasy-t, igaz, ott is régieket, mivel az újak közöl egy olyat nem találok, ami felkeltené az érdeklődésemet.

Mintha kezdene kifulladni a kultúra, nem? :P :(

Frederick2 2019.07.18. 12:50:59

@Deansdale: Szerinted mi várható Ursula von der Leyen-től?

Nekem olyan szóbeszédek jutottak a fülembe, hogy...
- híve az azonos neműek házasságának
- híve a nők tömeges munkába állásának
- tiltakozik az illegális migráció ellen, de támogatja a legális migrációt (ami, ugye, tudjuk, mit jelent)
- fontosnak tartja, hogy igazságosan osszák el a tagállamok egymás között a migráncsokat (ami, ugye, tudjuk, mit jelent)

Nem éppen megnyugtató infók! A FIDESZ mégis ünnepli ennek a nőnek a megválasztását. Minek örül?

Régi félelmem, hogy a FIDESZ megtalálja balliberális gyökereit. Remélem, ez nem realizálódik.

DennisVT1 2019.07.18. 13:37:50

OFF:

www.youtube.com/watch?v=rNvgl38TLvI

Liberal Professor Warns: Google Manipulating Voters 'on a Massive Scale'

Deansdale 2019.07.18. 14:21:06

@Frederick2: "Ursula von der Leyen"

Nem ismerem, de sok jót nem várok tőle, mert a német politikában aki csak egy kicsit is normális azt kórusban nácizzák, szóval ha őt nem, az azt jelzi hogy kellően progresszív. A fidesz szerintem ezúttal csak üres hurráoptimista sajtókampányt nyomat, nem akarják mindenki orrára kötni hogy a jövő eléggé borúsnak tűnik. Azt nem hiszem, hogy Orbánék elmennek balra, arrafelé nincs számukra jövő, mert a balos szavazótábor sosem voksolna rájuk.

Deansdale 2019.07.18. 14:27:21

@DennisVT1: Ez azt az érdekes kérdést veti fel, hogy ha már szemmel láthatóan létezik gerinces balos, akkor miért van belőlük ENNYIRE kevés? Ahhoz, hogy valaki a baloldalon ne legyen férgeslelkű szarember 1-a-millióból csodának kell lenni? Ted Cruz egyenesen rákérdez, hogy ha egyszer Hillary-re szavazott akkor miért szólal fel a balos médiamanipuláció ellen, amire persze az az evidens válasz hogy fontosabbnak tartja a tisztességet és a demokrácia szellemét a párthűségnél... Ezt várnám el minden balostól, és ehhez képest ezen a teszten kurvára megbukik a 99%-uk.

Madarász Henrik 2019.07.18. 19:00:48

@Frederick2: Rosszabb lesz, mint Juncker volt, szerintem néhány hónap múlva már támadni fogja az Orbán kormányt és követelni fogja a kötelező kvótákat.

Frederick2 2019.07.18. 19:26:43

@Madarász Henrik: Igen, én is attól tartok. Egyes híresztelések szerint a feminista lobbi révén szerezte meg az áhított posztot. Most szinte a csapból is az folyik: "Egy NŐ az Európai Bizottság elnöke!" Fárasztó, unalmas.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.20. 19:59:53

@Deansdale: Egyrészt, másrészt a balos szavazótábor nincs akkora, amiért megérné elmenni balra. Pont úgy buknának bele, mint a Jobbik.

GABOR2 2019.07.23. 03:24:05

@Deansdale: És a Twitter utánna hagyta, hogy éltesse őt a többi antifás és hogy egyesek... még több ilyen akciót követeljenek. Szóval terror cselekményre felszólítás maradhatott, de Lindsay Shepherd ki lett tiltva, mert egy transot miután az korábban beszólt neki "ronda, kövés férfinak" nevezett.

Egyébként azért se lehet az az Antifás fickó a baloldal büszke hőse, mert kiderült, hogy volt egy búcsúlevél-féléje és abban többek között Sorost támadta, hogy igazából ő csak kihasznál mindenkit és a "fasiszta rendszer" haszonélvezője, vagyis az Antifa és a demokraták egyik legfőbb szponzorát az ellenségek listájára tette.

De volt más nagyon érdekes sztori is... A Vice-on egy neves ballib oldalon el kezdék pedzegetni, hogy a nemzeti szocializmus tulajdonképpen járható út lenne és még sohase lett kipróbálva az "igazi". Ez azért is lehet így, mert ha megnézzük mit tartanak az amerikaiak nemzeti szocialista rendszernek és a kultúrháború miatt mi alakult mára ki... megdöbbentő a hasonlóság. Csak a kedvezményezettek mások.

Itt az új rész sok sztorival és vannak mostmár különszámok is:

ujtechkor.blog.hu/admin/post/edit/14975438

Madarász Henrik 2019.07.23. 17:56:55

@GABOR2: Az érdekes a cikkedben hogy kiderült, hogy ez a hibbant vén anarchista nem csak úgy magától támadt rá egy migránsközpontra, hanem egy baloldali hangadó előtte ezek elleni támadásra szólított fel.

GABOR2 2019.07.23. 19:03:21

@Madarász Henrik: Így van, volt erről egy cikk a mainstream baloldali médiában, hogy a baloldaliaknak ideje fegyverkezni, hogy megvédjék a kisebbségieket, közben AOC nyomatta a koncentrációs tábor dumát megátalkodottan.

A fegyverek és a baloldal:

www.vox.com/first-person/2019/7/1/18744204/guns-gun-control-anarchism

Madarász Henrik 2019.07.23. 19:18:56

@GABOR2: Lehet hogy nem is lenne baj, ha balosok fegyveresen támadnák az állami szerveket és a jobboldaliakat, egy kialakuló polgárháború úgy tönkrevágná az USA-t hogy többé nem tudna beavatkozni más országokban katonailag, így az európai balosoknak sem tudna segíteni, ha valahol egy igazi jobboldali kormány kerülne hatalomra, amelyik deportálná az országából a bevándorlókat a származási helyükre.

GABOR2 2019.07.23. 19:20:24

@Madarász Henrik: Tim Pool lementette a tweetjeit, amiben a faszi terrorizmusra biztatott, és kijelentette, hogy a "koncentrációs táborokat" fel kell számolni, BÁRMI ÁRON. És az eset után is írt, hogy még több ilyen akció kéne és a fickó egy hős. És Twitter nem bannolja terror cselekményre való felbújtásért, de mint írtam Lindsay egy visszaszólásáért egy transnak kitiltás járt.

Az ilyen viselkedés mondjuk pont visszaüthet a demokratákra mint írtam a különszámban:

ujtechkor.blog.hu/2019/07/22/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_620

A fickó viszont a manifestojában neki ment több milliárdosnak is, hogy ők is a "fasiszta rendszer" haszonélvezői akik kihasználnak mindenkit és hát Sorost konkrétan meg is nevezte, aki viszont az ő finanszírozójuk.

Szóval a fasziból nem lehet hős, mert azokra is rátámadt a levelében akik finanszírozzák az Antifát és médiafelületet adnak nekik.

GABOR2 2019.07.23. 19:23:12

@Madarász Henrik: Arrafele mehet a dolog. Viszont ha lesz ilyen, szerintem, az Antifát támogató milliárdosoknak, akik igazából mozgatják a szálakat, már megvannak a terveik erre az esetre is. A kultúrháború mai formája mindenesetre túl drága lesz nekik.

Frederick2 2019.07.24. 11:48:43

@GABOR2: @Madarász Henrik: @don Fefinho: @Deansdale: Egy újabb szánalmas próbálkozás a migráció elfogadtatására. Méghozzá az oktatáson keresztül. A balliberális pedagógus-bölcsészek szerint a magyar oktatási rendszernek fel kell készülnie a közel-keleti és az afrikai migránsok gyerekeinek oktatására. De szép! :P

Készült már néhány ilyen cikk. Ez csak újabb agymosó adag. Ami számomra feltűnő, mennyire nehezen olvasható a szöveg. Épp csak beleolvastam, de több olyan mondat volt, amit háromszor is el kellett olvasnom.

www.tani-tani.info/tanitani_akit_a_szel_idefuj

"Ma már a tanárképzés területén az Egyesült Államok legfőbb akkreditációs szerve, az Országos Tanárképzési Akkreditációs Tanács (National Council for Accreditation of Teacher Education) az USA tanárképző intézményeinek mintegy négyötöde számára kötelezően írja elő, hogy szerepeljen multikulturális kurzus az oktatási programjaikban."

Kötelezően írja elő az amerikai tanárképző intézményeknek a multikulturális kurzust. Vagyis: KÉNYSZER!!!

"Az oktatás nem attól lesz multikulturális, hogy különböző etnikumú diákok tanulnak együtt, hanem attól, ha érzékennyé válik a tanulók különböző csoportjainak szükségleteire és a multikulturális pedagógiai törekvések a tananyagra, a tanár-diák kapcsolatra és az iskolai környezetre egyaránt kiterjednek.

Az interkulturális nevelést folyamatos bírálatok érik, hiszen az eredmények nem mutatják, hogy az elmúlt negyedszázadban jelentős mértékben járult volna hozzá a társadalmak befogadó készségének javításához. Mivel azonban az erőszakos asszimilációs oktatáspolitika etnikai feszültségekhez vezet, ahhoz, hogy ezt elkerüljük, tudatossá kell tenni annak természetességét, hogy minden társadalom összetett, és hogy az emberek egyszerre kötődhetnek az azonosságtudat vállalásával többfelé.

Akinek kultúránkat tanítjuk, arra vigyáznunk illik: tiszteletben kell tartanunk a különböző civilizáció értékeit és hagyományait, elősegítenünk a kisebbségi kultúra fenntartását – beleértve a vallás, a nyelv, a normák, a hagyományok, valamint a társas kapcsolatok ápolását – és támogatnunk a kisebbségek identitásának megerősödését."

Na ilyen az az ember, aki álomvilágban él! Németországban, Franciaországban és a skandináv országokban, ahol befogadták a migránstömegeket, az iszlámhítű fiatalok terrorizálják az iskolában az őshonos családok gyermekeit, méghozzá vallási alapon. Pl. megverik a 12 kislányt, mert nem visel a fején kendőt.

A TANI-TANI! is egy szarfaszú társaság!

Frederick2 2019.07.24. 12:00:06

@GABOR2: @Madarász Henrik: Az USA-ban talán ideje lenne Friedrich Ebert és a Freikorps példáját követni - Rosa Luxemburg és a Spartacus likvidálása.

Magyarországon lehet tudni erőszakos fellépésre való felhívásról? Vagy nálunk még a baloldal idáig nem merészel elmenni?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.24. 12:34:02

@Frederick2: Szociális médiában a kommentelők között rendszeres, a cikkek azért ennél óvatosabbak. Kivéve Bartus László.

KalmanBlog 2019.07.24. 12:45:42

@Frederick2:

> Ami számomra feltűnő, mennyire nehezen olvasható a szöveg. Épp csak beleolvastam, de több olyan mondat volt, amit háromszor is el kellett olvasnom.

Dolgozni ezek sem szerentek: fizettek egy diáknak két petákot, hogy fordítson le valami angolnyelvű propagandaanyagot, és kirakták anélkül, hogy bárki elolvasta volna. Mert olvasni az már munka.

Frederick2 2019.07.25. 11:21:22

@csi szi: Említetted Germanus Gyula és Hajnóczy Rózsa nevét.

Olvastad Germanus Gyula "Allah ​Akbar!" és Hajnóczy Rózsa "Bengáli tűz" könyvét? Ha igen, milyennek találtad őket?

Deansdale 2019.07.25. 14:58:42

@gazellla: Na igen. Amit ők kalózkodásnak neveznek az elsősorban már nem a pénzkérdés miatt vonzó számomra, bár régebben ez volt a helyzet - manapság gyakorlatilag bármit megvehetnék amit akarok, de többet számít hogy ne legyen rajta korlátozás, reklám, kéretlen üzenetek, utánam való leskelődés, illetve a nagytestvér zsíros mancsa, amivel kilophatja a holmit a zsebemből. Ennek az előjelei már jó régen megvoltak, amikor a DVD-lemezeken az emberek szájába rágták, hogy nem lopnál kocsit, akkor filmet se lopj, ami eleve oxymoron volt hiszen ez az üzenet pont a legálisan megvásárolt filmek előtt volt, a lopottakon viszont nem, tehát az egyetlen módja annak hogy elkerüld ezt az ordenáré molesztálást pont az volt, hogy inkább loptad a filmet és nem vetted. Idióták. Ez a mentalitás azóta sem változott, csak romlott a technológia fejlődésével, én meg b*szok egy büdös garast is olyan cégeknek adni amik csak azt lesik, hogy hogyan tudnának még egy bőrt lenyúzni rólam és közben a termékük meg egyre szarabb. Arra a mentalitásra álltam rá, hogy ingyen szerzek meg mindent amit lehet, aztán ha örömet okozott, akkor megkeresem a módját hogy az alkotónak jutassam a pénzt, ne a kiadóknak, terjesztőknek és jogvédőknek. Mondjuk ez bizonyos dolgoknál jól működik, másoknál kevésbé... Játékot, zenét általában lehet így venni vagy támogatni, filmet és könyvet már kevésbé. Jó lenne, ha az ember közvetlenül pénzelhetné azokat akik ezt megérdemlik, de ha nekem a Disney-nek kell adnom a pénzemet ahhoz hogy abból 1-1 fillér leperegjen azokhoz akiknek a verejtéke benne van az anyagban akkor inkább kihagyom, bocsi. Aladdin blu-ray helyett inkább rendelek pl. Retroshock pólót.

Remélem terjedni fog azoknak az embereknek a köre akik tudatosan kezelik ezt a mocskos helyzetet, akik tényleg "szavaznak a pénzükkel" ahogy a libertáriusok szokták mondani, és remélem ez végül megtisztítja a piacot ettől a szeméttől. Persze nagy reményeim nincsenek, amíg a cégek többet remélnek a gerinctelenségtől mint a gerincességtől addig örök kis egyszemélyes háborúkat vívhatunk ellenük.

Utóiratképpen, a cikkben az artisjus valamelyik fejese panaszkodik hogy megszívta a digitális anyaggal amit az eladó az eladás után használhatatlanná tett, nahát bakker ilyesmi nem is történhetne jobb áldozattal mint a, khm, "jogvédő" tetűládák akik gyakorlatilag maffiaként működve beágyazták magukat a tartalomgyártók és a fogyasztók közé, védelmi pénzt szedve mindkét oldalról, úgy hogy gyakorlatilag senkinek nem jó amit csinálnak, kivéve a leggazdagabb nemzetközi megacégeket.

KalmanBlog 2019.07.25. 15:24:44

@gazellla: Akik kicsit konyítanak, vagy akarnak konyítani a technológiához is, azoknak ajánlott Richard M. Stallman en.wikipedia.org/wiki/Richard_Stallman előadásait vagy írásait megnézni. Ezt a problémát kicsit tágabb kontextusba helyezi, és arról beszél, hogy mitől függ, hogy a technika téged szolgál-e vagy a gyártóját. Ezt a problémát, hogy könyveket és egyéb információt központilag ki lehet törölni előre megjósolta, mikor a "Trusted Computing", illetve a DRM kulcsszavak megjelentek a piacon.

Nem mellesleg ő a GNU mozgalom indítója, ami a Linux kernel és a hozzátartozó GNU programok licensze is. A programok minősége mellett ez a licensz az oka, hogy a GNU/Linux annyira sikeres lett. Vigyázat! Ez is egy piros pirula, nincs visszatérés! Örökre szabad szoftveressé válsz, ha elolvasod ezeket! Itt érdemes kezdeni:

www.gnu.org/philosophy/philosophy.html

KalmanBlog 2019.07.25. 15:26:19

@KalmanBlog: youtube-on is folyton törölnek, aki érdekes tartalommal találkozik, azt érdemes menteni a youtube-dl nevű programmal: youtube-dl.org/

KalmanBlog 2019.07.25. 15:27:51

@KalmanBlog: Saját tanácsom megfogadva csináltam egy koppintást a legújabb Project Veritas videóról: www.youtube.com/watch?v=ricI5t66cj8

Nem túl tömör információtartalom szempontjából, de azért érdekes. A diszk amin tárolom meg olcsó.

GABOR2 2019.07.25. 15:37:25

@gazellla: Ismét egy jó ok arra, hogy kerüld a felhőt.

GABOR2 2019.07.25. 15:43:53

@KalmanBlog: Ez amúgy nem csak a könyvekkel van így. Volt róla döntés, hogy joguk van a videójátékot másodlagos piacon értékesíteni azoknak akik megvették, azóta ezerrel megy az ötletelés, hogy ezt hogy játszák ki... egyik megoldás a felhős játékok.

De más rossz dolgok is vannak, például átugorhatatlan reklámokat kezdtek a játékokba rakni, úgy min. 49.9 dollár, vagy eurót minumum lecsengettél.

ujtechkor.blog.hu/2019/07/23/atugorhatatlan_reklamokat_a_jatekokba_megleptek

A féléves felhő jelentésemben írtam a Google "Stadia" "megoldásáról" ami szintén egy új szinten hoz a pénzlenyúlásba a játékok terén.

ujtechkor.blog.hu/2019/07/09/feleves_felho_jelentes_2019_elso_felev_696

GABOR2 2019.07.25. 15:48:20

@KalmanBlog: Nem is tudtam, hogy végül kijött a fényre... bár gondolom a Google simán rá tudott jönni végülis ki volt. A Printerest esetében is azonnal rájöttek a cégnél ki volt a belsős és azonnal repült.

Nagyon durvákat állítótt az eredeti videóban, pl. hogy a Google mesterséges intelligenciáját SJW-l oktatják hogyan lássa a világot, szóval tuti, hogy nem lesz normális.

KalmanBlog 2019.07.25. 16:02:00

@GABOR2: Szerintem ez egy másik Google alkalmazott, nem az aki a másikban álcázva szerepelt.

GABOR2 2019.07.25. 16:25:58

@KalmanBlog: Én még csak ezután fogom nézni, kösz, hogy felraktad.

Deansdale 2019.07.25. 16:40:32

@GABOR2: A stadiáról: hát persze hogy fizetek egy rakás pénzt a guglinak amiről tudom hogy ha olyat mondok a neten ami nekik nem tetszik akkor simán törlik a hozzáférésemet és elbukom a ráfordított pénzt... Beteg dolog, hogy már ebbe is milyen szinten belevitték a politikát, mindenféle játékgyártók és -kiadók simán törlik az accodat ha nem tetszik nekik a képed. Szerintem ilyesmiért perelhetőnek kellene lenniük, de ez persze nem működik, ezért marad az hogy egy vasat sem szabad adni nekik.

GABOR2 2019.07.25. 16:56:56

@Deansdale: A legújabb cikket még el se olvastam róla, hogy állítólag rosszabb mint eddig mondták:

"‘Like Xbox Live Gold,’ Google Stadia Sounds Worse And Worse Every Day"

Rengeteg baja van. Fizetsz havonta a Googlenek, merthogy felhős, de azért egész áron vedd meg a játékokokat, a steaming ígérte betarthatatlan szinte mindenütt, havonta véletlenszűen kapunk egy játékot ingyen, amit vagy el fogadsz vagy nem, de ha nem hát nem kapsz mást...

Kombinálva van a felhő örökké fizetése a teljes árral, amig mikrotranzakcióval stb.-vel amúgy is megy az egekbe.

Van egy jó videó róla, de azóta mondtom tán még rosszabb mint eddig tudtuk:

www.youtube.com/watch?v=o-1kbR7jkGk

GABOR2 2019.07.25. 17:00:17

@Deansdale: Amúgy azt hallottad, hogy az FBI ügynök aki Clintnékat vizsgálta öngyilkos lett egy party közepén, ahol miután kiérkeztek a rendőrök kérték, hogy mindenki törölje az esetrők készült minden videóját... A rendőrök kérik, hogy töröljék megnézés nélkül a bizonyítékokat... Kicsit se gyanus.

www.youtube.com/watch?v=ynaHdt_U4Fs

csi szi 2019.07.25. 17:01:50

@Frederick2: A Bengáli tüzet igen, nekem tetszett, mint rajz az akkori Indiáról.

2019.07.25. 23:13:48

@Deansdale: Én úgy nőttem fel, hogy mindent letöltöttünk, aztán elkezdtem agyalni pár éve, hogy ez nem bűn-e, mert hogy lopás. De olyan fura az egész, mert papírkönyvet kölcsön adhatok vagy ott a könyvtár, akkor e-könyvet miért nem? Én is úgy vagyok vele, hogy ami tényleg nagyon jó, annak az alkotóját szeretném támogatni, de Amazon meg ilyeneket nem. Persze lelkiismereti okokból, mert féltem, hogy lopás letölteni, vettem e-könyveket, de szemétségnek tartom, hogy a webshop saját appjában tudom megnyitni őket, nem egy mondjuk epub file-t kapok, amit olvashatok bárhol, bármin, vagy akár ki is nyomtathatok. Az volt az érzésem, hogy ha ma találná ki vki a könyvtár intézményét, tuti nem engedélyeznék a létrehozásukat. Az is undorító, hogy ugyanannyiba kerül egy e-könyv, mint egy papírkönyv. Pedig az e-könyv arra jó, hogy nem foglal helyet a lakásban meg nem kell postaköltséget fizetni (ez főleg amerikai könyveknél szempont nekem), de volt, amit lekalózkodtam a megvétel után, mert egyszerűen parázok tőle, hogy úgy járok, mint a Microsoft amit csinált, és egy nagyon fontos könyvről van szó a számomra. Az tényleg jó ötlet, hogy letöltöm feketén, aztán adományozok a szerzőnek, ha érdemesnek bizonyul rá.

gazellla (törölt) 2019.07.25. 23:17:48

@KalmanBlog: Jó dolog a Linux, csak bizonyos nekem fontos dolgok használhatatlanok vele.

2019.07.26. 09:03:56

@gazellla: ha magyar kiadótól veszel magyar ebookot, akkor megkapod a file-t letöltheted bárhova. Igaz, hogy a magyar ebook irreálisan magas áron van. Ha egy papírkönyv 3000 Ft, akkor ebookban 2000 Ft. És ezzel nincs nyomtatási, raktározási, eladási költség ugye, csak egy webshop alkalmazás kell hozzá.

Deansdale 2019.07.26. 17:44:51

@gazellla: Sosem tekintettem az ilyesmit lopásnak, bár nyilván lehet érvelni sokféleképpen pro és kontra is. Ebben részemről biztos van egy kis önáltatás, de ez talán még belefér, az én Istenem megbocsátó természet :) Mondjuk az a minimum, hogy olyan cégeket nem támogatok a pénzemmel amik tisztességtelen eszközökkel akarnak lehúzni vagy épp tönkre akarják tenni a világot, ha ezek csődbe mennek annak csak örülök, de ettől még megnézem a TV-ben egy-egy filmjüket ha épp adják, ami nálam (mivel nincs TV-m) internetes letöltés formájában nyilvánul meg :) Nem érzem úgy, hogy ezzel erkölcstelen dolgot cselekednék, nem olyan mintha a szomszéd özvegyasszony tyúkját lopnám el. Már csak azért sem, mert ez az egész valahol a kultúra terjesztéséről és fogyasztásáról szól, ha nem is feltétlenül a magaskultúráéról. Régen az ilyesmit alig bírták rányomni az emberekre, közérdeknek tekintették és az arisztokrácia támogatta, manapság viszont fordult a kocka és már kizárólag nyerészkedni akarnak rajta, lehetőleg minél vastagabban, ami minél aljasabb eszközök bevetését jelenti, például amit a fentebb belinkelt cikk is tárgyal. Ha egy cég megengedi magának hogy az általam megvásárolt termékeket utólag törli vagy visszavonja, ha az neki anyagilag éppen úgy előnyösebb, akkor én viszont megengedem magamnak hogy ingyen lemásoljam a termékeit és sz*rjak a kapzsi fejükre.

2019.07.27. 09:55:35

@Deansdale: igen, alkalmazkodni kell a digitális világhoz és nem lehet XX.századi monolit elveket követni ezeel a szerzői jogokkal, amik már úgyis túl vannak tolva. Dallam töredékeken vitatkoznak popzenészek kinek jutott előbb eszébe. Persze durva pénzekről van szó, ami triggereli a kapzsiságot.
Viszont értelmesebb zenészek már feltolják a netre az új albumaikat és a koncert bevételekből akarnak megélni.
A Rammsteinnek így is már tavasszal elfogyott a teljes európai koncertkörútra az összes jegy.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.27. 12:29:34

@Daenerys Targaryen: Arról nem beszélve, hogy az esetleges másolásokkal keletkező anyagi kár be van építve az üres adathordozók árába. Jó hogy nem mindjárt háromszor fizeti ki az ember az új albumot.

gazellla (törölt) 2019.07.27. 20:35:49

@Deansdale: Igen, senkitől se veszek el semmit. Csak azon gondolkodtam, énnekem hogy esne, ha dolgoznék egy könyvön vagy vmi más dolgon, és emberek illegálisan letöltenék. Az „én" Istenem azt mondta, hogy tegyem azt másokkal, amit szeretném, hogy velem is tegyenek. Mindenesetre a kisgyerekes-nagycsaládos lét a dilemma jó részét leveszi a vállamról, mivel se filmet, se sorozatot nincs időm nézni, számítógépes játékokról nem is beszélve. :-D

Deansdale 2019.07.27. 22:23:40

@gazellla: 1-2 könyvnyi anyagot már én is megírtam, és teljesen ingyenesen olvashatja mindenki :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.28. 02:15:18

@gazellla: Majd ha a gyerekek házasodnak, be kell vasalni a copyright díjat a szerencsésektől... :P

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.28. 02:16:13

@Deansdale: Pedig amúgy ha összefoglalnád a javát egy párszáz oldalas dolgozatba, simán kiadhatnád.

Frederick2 2019.07.28. 19:25:08

@don Fefinho: @Deansdale: Kicsit offolom az "erényes-e a letöltés" témát, ha nem gond. :)

"Menekültek éheznek a tranzitzónában"

Megnéztem az ATV-n Sváby-nak az erről készített "objektív" riportját. Kihangsúlyozta, "kellően körüljárták a témát", és igyekeztek "objektívek" lenni. Szakértőnek megszólaltatták a Helsinki Bizottságot, Szél Bernit meg egy nemzetközi jogászt, akinek a kenyéradó gazdája az EU. Mind arról beszélt: éheznek a menekültek. Ellenvélemény nem hangzott el az "objektív" riportban.

Kérdés, amire lehet szavazni:

"Ön szerint szabad-e embereket éheztetni a tranzitzónában?"

Cseppet sem manipulatív a kérdés. :P

Szerintetek mi van a tranzitzónában?

csi szi 2019.07.28. 21:03:02

@Frederick2: A tranzitzóna Szerbia felé nyitott... persze gondolom nem akarnak visszamenni.

F. Szabó 2019.07.28. 21:25:06

@Deansdale: Egy részlet a fenti írásból: "A félszáz legjobbnak számító egyetemen átlagban nyolcszor annyi liberális tanár van, mint konzervatív. A leghíresebb bölcsészképző egyetemek némelyikén százhúszszoros a szorzó. A legjobbnak számító jogászképzést nyújtó Harvardon, Yale-en és Stanfordon, akárcsak a Columbián és a Berkeleyn a tanárok egytizede tekinti magát konzervatívnak. Nagy-Britanniában a választók fele vallja magát konzervatívnak, az egyetemi oktatóknak viszont csak 12 százaléka."

2019.07.29. 08:41:48

@F. Szabó: És ebből mi következik? Hogy valójában léteznek ezrével konzervatív egyetemi oktatók csak a gonosz rendszer kiszorítja őket? Vagy egyáltalán nem is léteznek? Az ilyen statisztikák manipulatív demagógiák.

Tudtad például, hogy Zimbabwében a bányákban milliószám dolgoznak feketék? Borzalmas körülmények között?

Frederick2 2019.07.29. 11:19:08

@don Fefinho: @F. Szabó: @csi szi: @Deansdale: Ez a Kenderesi-botrány se semmi. A szerencsétlen úszó srác egy dél-koreai szórakozóhelyen megérintette egy fiatal táncoslány fenekét, mire az feljelentette szexuális zaklatásért. Amúgy Dél-Koreában a MeToo elég népszerű volt, így nincs is mit csodálkozni.

444.hu/2019/07/28/a-koreai-rendorseg-szexualis-zaklatas-vadjaval-eloallitotta-kenderesi-tamas-olimpiai-bronzermes-uszot-aki-10-napig-nem-hagyhatja-el-az-orszagot

A Momentum "kellő bölcsességgel" reagált is rá:
mandiner.hu/cikk/20190729_bosz_anett_sajnalom_hogy_idaig_jutottunk

Frederick2 2019.07.29. 11:36:17

@don Fefinho: @Deansdale: A

A feminizmus új célpontja: Kenderesi. Osztják is ezerrel a srácot. Mert megfogta egy topless bár táncosnőjének a fenekét!

www.mandiner.hu/cikk/20190729_mero_vera_biztos_egy_hableany_volt_egy_szexualis_zaklatas_vadjanak_es_bocsanatkeresenek_margojara

Deansdale 2019.07.29. 12:43:26

@gazellla: Ja, a legfontosabb kimaradt: igen, szigorú erkölcsi alapon a te megoldásod a nyerő, az enyém kissé sánta. Nehéz belőni azt a pontot, ahol az ember pont a kellő merevséggel kezeli az erkölcsi parancsokat, én egy kicsit túl rugalmas vagyok e téren.

Deansdale 2019.07.29. 12:47:43

@Frederick2: Nem tudom mi van a tranzitzónában, de ha a lakók úgy érzik rosszabb a helyzetük mint ahonnan "menekülnek" akkor bármikor visszatérhetnek oda. Amúgy kétlem, hogy bárki direkt éheztetné őket, a tippem az hogy szegényes de tisztes ellátást kapnak, és az ilyen Sváby-bogarak hazug politikai botrányok létrehozásában érdekeltek.

Frederick2 2019.07.29. 13:20:24

@Deansdale: Én se hiszem el a balos propagandát. Szerintem kapnak szállást, ágyneműt, élelmiszert stb. Gondolom, puritán körülmények között - de az is több, mint a semmi. Csak annyi: nem léphetnek be Magyarországra. Az meg így van rendjén! Szerintem a lehető legcivilizáltabban és legkulturáltabban járt el a kormány a migrációval kapcsolatban

A Kenderesi-ügyhöz mit szólsz?

Alter írt egy jó cikket a témáról:
www.ferfihang.hu/2019/07/29/gangnam-style-del-koreaban-letartoztattak-szexualis-zaklatas-vadjaval-kenderesi-tamas-magyar-uszot/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.29. 13:28:45

@Frederick2: Bősz Anett pont nem Momentum, hanem Liberálisok, de a különbség csak hajszálnyi.

Hát igen, újra lecsapott a ciszfehér macsóerőszakpénisz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.29. 13:29:29

@Deansdale: Kenderesi kellő merevséggel kezelte a helyzetet.

Deansdale 2019.07.29. 13:33:49

@F. Szabó: @Daenerys Targaryen: A probléma sajnos létezik, érintettem is már korábban. Bizonyos érdekkörök tudatosan és türelmesen hódították meg a felsőoktatást elsősorban amerikában, de pár év lemaradással az egész nyugati világban, és ugyancsak tudatosan használják azt a következő nemzedék agymosására. Itt sem véletlen, hogy a nemrég még politikailag semleges(ebb) ELTE mára már tömény libsi propagandát tol transzbudikkal meg kormányellenes tüntikkel. És a mi hülyeségünk ha hagyjuk ezt, a tudatlanság és a tehetetlenség a körmünkre fog égni mikor a futószalagról egymás után jönnek le évente a szélsőbalosra agymosott értelmiségi fiatalok, "az ország jövője".

2019.07.29. 14:02:12

@Deansdale: egyetértek, valóban ott tömörülnek a ballibsik. A jobberek meg a kurultáj-on. fifti-fidti.

Frederick2 2019.07.29. 14:34:51

@don Fefinho: Mi van a Férfihanggal? Egy csomóan írják kommentben, hogy a srác megérdemli a meghurcolást. Egy fenéksimítás miatt. Ennyire felhígult a közönség?

Deansdale 2019.07.29. 14:34:53

@Daenerys Targaryen: Nem igazán látom az egyensúlyt abban, hogy átengedjük az állami felősoktatást balos agymosásra, és cserébe szervezhetünk magunknak gittegyleteket (amiket amúgyis szervezhetnénk). Az oktatásba nem szabad beengedni az ideológiát, nem lehet hagyni hogy a jövő tanárait(!!!!!!), pszichológusait, szociológusait, történészeit, stb. egy bizonyos politikai érdekkör a saját kedvére hülyítse a diplomaszerzésig, ez abszolút nem normális dolog. Nyugatról rengeteg sztori szűrődik be, pedig ez csak a jéghegy csúcsa, ami arról szól, hogy "hallgató vagyok X szakon, és Y kötelező tárgyból az a feladat, hogy írjunk esszét a nők/feketék/melegek/stb. elnyomásáról, és aki nem olyanra írja ahogy a tanárnak tetszik az karót kap/megbukik". Nem szeretném elhinni, hogy szerinted ez ugyanolyan súlytalan semmiség, mint az hogy valami évente egyszeri magyarság-fesztiválon többnyire jobbosok vigéckednek (ami mellesleg sokat elmond a balosokról, de ez most mellékes). Ennek nincs semmi hatása az ország jövőjére, a felsőoktatásnak viszont orbitális.

Remélem feltűnt az is, hogy a balos propaganda helyére nem jobbos propagandát akarok az állami oktatásba, hanem propagandamentességet. Az a normális, ha a jövő pszichológusai NEM azt tanulják hogy a maszkulinitás betegség, meg valami képzelt jobbos hülyeséget sem, amire most lövésem sincs hogy mi lenne, ugyanis a balos ostobaságokkal szemben a konzervatívok nem nőellenesek vagy rasszisták, hanem tanulják konkrétan azt, ami a politikától szennyezetlen, vegytiszta szakmai tudásanyag. Erre való egy egyetem, nem arra hogy közösségi terroristákat képezzen meg a jövő SZDSZ-szavazó tömegbázisát.

Frederick2 2019.07.29. 14:37:58

@don Fefinho:

"a különbség csak hajszálnyi"

Van különbség? :D

MSZP, DK, LMP, EGYÜTT, PM, MOMENTUM, LIBERÁLISOK PÁRTJA, 4K!, MINDENKI MAGYARORSZÁGA, JOBBIK - VÖRÖS HADSEREG!!!

Árnyalatok? A nemzetárulás 50 árnyalata. :P

Nekem egy bagázs mindegyik!

gazellla (törölt) 2019.07.29. 15:33:07

@Deansdale: Én egyszer részt vettem az ELTÉ-n egy olyan gyakorlati kurzuson (történelem BA), amit két feminista tanárnő tartott, az egyikük nyíltan marxista. Az egyik óra érzékenyítő alkalom volt egy labriszossal, egy buzi sráccal meg egy biszex tanársegéddel. Ez utóbbi azon őrjöngött, hogy be kéne tiltani a férfiasságot, mert az azt jelenti, hogy gyereket csinálsz egy nőnek és otthagyod. A végén ki kellett tölteni egy tesztet arról, az óra után mennyiben változott a véleményünk a kérdésről.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.07.29. 16:48:57

A szerzői jogi védelem témában másik alapmű:
mek.oszk.hu/03200/03207/html/

Bár ez még a stream megjelenése előtt íródott, szerintem zseniális könyv.

F. Szabó 2019.07.29. 18:34:32

@Daenerys Targaryen: Az álnaiv kérdésed és kijelentésed egybevág azzal, amit ha jól emlékszem, Konrád György mondott pár évtizede, hogy tudniillik miért berzenkednek a magyarok a zsidók miatt(amiért azok az állami, művészeti, tudományos, egyetemi... pozíciók aránytalanul nagy részét töltik be), miközben nem csodálkoznak azon, hogy a kosarasok és bokszolók ugyanilyen aránytalanul nagy része néger. Ilyen, amikor kibuggyan a nagyon rasszizmusellenes rassz lelke mélyén rasszista énje. Csinálja mindenki azt, amihez ért. A zsidók okosak, a négerek jól verekednek, a magyarok meg maradtak és maradjanak is a kurultajnál.

F. Szabó 2019.07.29. 19:08:06

@Daenerys Targaryen: Ma egy liberális demokráciának nevezett kitalációban élünk, ami a liberalizmust és a demokráciát is csak imitálja.

A demokrácia a közösségek szabad véleménynyilvánításon és többségi döntéseken alapuló működése. A mai nyugati elit ebből "csak" a szabad véleménynyilvánítást és a többségi akarat szentségét tüntette el a polkorrekt nevű cenzúrával, a pejoratívan értelmezett populizmus üldözésével, az elit által kívánatosnak tartott kisebbségek szaporításával és kiemelt támogatásával, a társadalom és a politika pénzzel és médiával való manipulálásával.

Ez a „liberális (kisebbségi) demokrácia” éppen ellentéte az eredeti demokráciafogalomnak, de a szólásszabadság korlátozása és a szupergazdagok pénz és média túlhatalma miatt a liberalizmushoz is csak annyi köze van, hogy a dúsgazdagok és a gátlástalan hazudozók számára tényleg szabad teret biztosít.

Mindebben pedig meghatározó szerepe van a világ zsidóságának, mert ma egyértelműen dominálják a világ pénzügyi- és reálgazdaságát, politikáját, médiáját és oktatását. A tájékoztatás és oktatás KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGA, IDEOLÓGIASEMLEGESSÉGE, A FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK, amiket megtévesztésként hangosan követelnek, pont a zsidó elit miatt egyre kevésbé léteznek GAZDASÁGBAN, POLITIKÁBAN, MÉDIÁBAN, IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBAN, (EGYETEMI) OKTATÁSBAN.

Elismerem, kicsit körülményesen magyaráztam el, mi bajom van azzal, hogy az egyetemi tanárok 90 százaléka progresszív és csak 10 konzervatív.

KalmanBlog 2019.07.29. 22:22:04

@Frederick2: Erről jut eszembe, voltam fesztiválon, ahol egy társasággal szóváltásba keveredtem és miközben tárgyaltunk, a velük lévő lány többször is megérintette a meztelen felsőtestemet teljesen oda nem való módon. Sajnos nem kértem el a címét és a telefonszámát, hogy jól feljelenthessem. Egyszerűen nem jutott eszembe, hogy így kellene revansot vennem. Szóval megtörténik ez fordítva is, csak mi férfiak valahogy nem is gondolunk rá, hogy feljelentőset kellene játszani. Kéne nekem is pár év metoo agymosás.

GABOR2 2019.07.29. 22:26:56

@F. Szabó: Az a baj, hogy valóban vannak akik utálják a fehéreket és ezek... sokszor maguk a fehér liberálisok, egyetemi végzettséggel. Az lenne a fontos, hogy végre eljussunk oda, hogy kik oktatják őket arra, hogy gyűlöljék az országot amiben élnek, miközben nekik kellene lenni azoknak akik közép és felső szinten irányítják. Meg persze kik akik finanszírozzák a "civileket" akik azon dolgoznak,hogy hamarosan rá se lehessen ismerni az országra.

Itt van pár érdekes ábra összegyűjtve, különböző kutatásokból:

ujtechkor.blog.hu/2019/07/29/kulturhaborus_tortenesek_extra

Itt olyan adatokat láthatsz ami mutatja például, hogy rövid idő alatt a Demokraták jelentős része még inkább balra tolódott mint előtte, míg a Republikánusok maradtak kb. ahol voltak. Emiatt az eltolódás miatt sokan akik még Obama alatt baloldalhoz tartoztak, a mai baloldal szemében simán lehetnek szélsőjobbosok. Amerikában mondogatják egyesek, hogy nem ők hagyták ott a meggyőződésüket, hanem a baloldal (demokraták) ment el még balabbra és otthagyták őt. Aztán másik ábra mutatja, hogy midenféle csoport pozítívan néz magára, kivéve a "fehér liberálisok" azok utálják... magukat meg hát úgy általában a fehér embert. Sok fehér ellenes baromság mögött igazából ők állnak... kérdés persze, hogy kik pakolják ilyen dolgokkal teli az agyukat? Aztán van itt részlet a már korábban általam emlegetett... baloldali "új szavak" hányszor lettek megemlítve a médiákban... kilőttek az utóbbi években a semmiből. Aztán még ami nagyon-nagyon fontos, amit mutat az egyik ábra, hogy a liberálisok, vagy hát a ballibek, balosok ha kiterjesztem... nem olvasnak lényegében semmi más médiát csak a sajátjukat. Így jöhet létre az a buborék amiben élnek, vagy más szóval virtuális valóság. Így lehet az, hogy pl. teljesen meg vannak győződve arról, hogy mindenki Orbán Viktort le akarja váltani és amikor válaszáson csak törpék lettek kimennek az utcára örjöngve, hogy biztos csalás történt... mert az ő világukban csak az van, amit a baloldali sajtó megír. A középen levők és jobboldaliak viszont olvassák mindkét tábor médiáját. Szóval látszik, hogy a lakosság egy része totál be van zárkózva, az a része amelyik magát olyan nagyon nyitottnak és toleránsnak gondolja és totál ellenséges saját országával szemben.

KalmanBlog 2019.07.29. 22:41:23

@Frederick2: Egyébként tudja valaki, hogy mi az ottani törvény? Van esély arra, hogy akár le is csukják a srácot? Azért az durva lenne. Márpedig ha nem engedik, hogy elhagyja az országot, akkor akár durva büntetés is kilátásban lehet.

A K-Pop ribancok nagyon jól néznek ki, simán szebbek, mint Britney fénykorában volt. És talán az MK-ULTRA/Disney agymosásból is kimaradtak gyerekkorukban.

2019.07.29. 23:05:58

@F. Szabó: Értelek ám én, csak ez ilyen nagyon bonyolult kérdés aminek nem lehet bozótvágóval nekimenni. Hogy akkor legyen kvóta? 50-50% liberális/konzervetiv?

Nem tudom hallottál-e az új kultúrkampfról, amelyiknél nem az elismertség, tehetség, művészeti kvalitás a lényeg, hanem csak annyi hogy jobboldali, mikutyánkkölyke legyen és így születnek olyan borzalmak, mint az újabb köztéri szobraink, vagy a belgrádi hunyadi szobor, amit a szokásosnál 4 szer magasabb áron díjaztak egy végtelenül tehetségtelen szobrászt.

Na szóval, ha nem a produktum és a kvalitás a mérce hanem a lojalitás akkor súlyos hibákat követünk el, akár a jobb akár a baloldalt toljuk.

Nyilván a te véleményed szerint rengeteg tehetséges konzervatív egyetemi oktató van akiket a ballibsik kiszorítottak a pozíciókból, és egyébként is mindenhol zsidók ülnek.

Nem ironizálok, csak ez annyira egyszerű világszemlélet. Persze sokkal egyszerűbb ilyeneket hirdetni mint a dolgok valódi mélységét árnyaltságát feltérképezni és megérteni.

Frederick2 2019.07.30. 05:35:32

@Daenerys Targaryen: Elmondom, mi a probléma. Téged ez a törzsi acsarkodás zavar, ami már a rendszerváltás óta megüli az országot. Az a fantasztikus deathmeatch, ami zajlik a "baloldali", "liberális" és a "jobboldali", "konzervatív" csapat között - és ez jobb, mint a Quake! :P Téged zavar, Szabót nem. Ha neki is törzsi a tudata, akkor nem csodálom.

Engem is zavar. A saját jobbos ismerőseimen látom, mennyi energiát szánnak arra, hogy megfelelő jobbert képezzenek magukból. Ezerszer elmondják, milyen nyomorultak a libsik, milyen borzalmas a migráció, milyen rohadtak a feministák, hogy mindenki hülye, aki bírálja a FIDESZ-t, hogy micsoda fantasztikus ember Orbán Viktor stb. És ezt hallottam tőlük 1000-szer. Hogy most a történelemhez való viszonyt nem is említsen. Pl. amikor csak azért olvass Prohászkát és Tormay-t (ott is csak a trendi műveket), hogy beilleszkedjen a törzsbe. VICCES - hogy PC nyelven fejezzem ki magam. Igazából a NYOMORÚSÁGOS szó jutott eszembe. Hopp, már nem is voltam PC!

Ez a rendszerváltás óta fenn álló állapot.

Ugyanakkor...

Változott a helyzet. A baloldal meghirdette a "Magyarország lerombolása" programot. Az, hogy ne következzen be a nemzethalál, ahhoz két EU-csomagnak nem szabad érvényre jutnia az országban: az Isztambuli Egyezménynek és a Migrációs Kvótának. Mert még tudom azt mondani, hogy leszarom a melegházasságot és a vízitdíjat, mint baloldali hülyeségeket, faszságok a jobboldalon is vannak. DE! a feminista terror és az iszlám "kisebbségek" importálása Európába brutális veszélyforrássá teszik a baloldalt. Dél-Koreában a férfiak nagy része csajozni a MeToo miatt, Németországban muszlim diákok terrorizálják a nem muszlim-diákokat vallási alapon. Ilyen állapotok között nem akarok élni, és a szeretteimet sem akarom kitenni ilyen állapotoknak.

Igen, rossz ez a törzsi torzsalkodás "baloldal" és "jobboldal" címszó alatt. De sajnálatosan mára a baloldal egy egész Európára veszélyt jelentő tömörülés. Amit meg kell állítani. És ilyenkor a jobboldali hülyeségeket is tolerálni kell, legalább addig, míg el nem hárul a veszély.

Mondjuk annyiban nem megkerülhető a probléma, hogy bizonyos jelenségekben a jobboldal saját magát bénítja meg bizonyos hülyeségekkel. De én már látok pozitív példákat is ezek legyűrésere a jobboldalon belül is.

Frederick2 2019.07.30. 05:40:20

@KalmanBlog:

"És talán az MK-ULTRA/Disney agymosásból is kimaradtak gyerekkorukban."

Olvastad Alter cikkét? Ő utánanézett, milyen trendek mennek ott Dél-Koreában. A középosztálybeli családok dél-koreai lányainak az egója durván fel lett nyomva. Részben azért, mert gazdaságilag eléggé feljött Dél-Korea, és így sok lány beleszületett a jómódba. Ott is kialakult egy hópehely nemzedék - aminek egyébként nem csak lány, hanem fiú tagja is. Persze többnyire lány. Másolják a balos trendeket, köztük a MeToo-t is. Szerintem eléggé agymosottak Dél-Koreában a csajok.

Persze, biztos nem ennyire vészes a helyzet. Ott is lehetnek értelmes csajok szép számmal, akikkel lehet ismerkedni. De már ott is érdemes óvatosnak lenni.

Frederick2 2019.07.30. 05:43:41

@Daenerys Targaryen: Reggel van. :) Lemaradt egy mondatban egy szó.

Dél-Koreában a férfiak nagy része fél csajozni a MeToo miatt.

Frederick2 2019.07.30. 06:33:34

@KalmanBlog:

"Minden bizonnyal valóban a helyi kulturális közeg, a nexus félreértése vezethetett komplikációkhoz. A K-Pop (koreai pop) kultúra táncos-énekes női előadói úgy táncolnak, mint a legkirafináltabb lotyók, miközben valójában öntudatos, nagyra törő előadóművészek. Feléjük a popkultúrát igazán nagy nimbusz övezi és az előadók mindent megtesznek, hogy reflektorfénybe kerülhessenek. A hírnévre vágyó tinédzserek egy a világon egyedülálló gyakornoki rendszerben éveken keresztül készülnek a reménybeli előadói pályára. Normál tanulmányaik mellett akár napi hat órát is töltenek tánc és énektanulással. Majd a kivételes képességű szerencsések legalább két éven keresztül ingyen munkát végezhetnek asszisztensként egy már befutottabb, nevesebb előadó mellett, ami persze még mindig nem garantálja az áhított célok elérését. Vélhetően apuci pénzéből is bőségesen költenek a karriertervek elérésére. Így aztán minden bizonnyal szorgos és erkölcsös előadóművészként tekintenek önmagukra és nem olyan bárkurvaként, aminek egyébként kinéznek." (Alter Ego)

2019.07.30. 07:53:52

@Frederick2: ezzel egyet tudok érteni.
Van az a régi vicc hogy egyik nap a németek foglalják el az erdőt, másik nap az oroszok.. és egyszer jön az erdész és elzavarja az egész bandát.
Na az emberiség kicsinyes törzsi-vallási-faji háborúit igy fogja elsöpörni a klimaváltozás. Az emberiség en bloc egy idióta faj és képtelen valódi célokért összefogni.
Van ez az elmélet, hogy ne nagyon akarjuk hogy idegen civilizációk értelmes lényei kapcsolatba kerüljenek velünk. Mert úgy néznének ránk kb mint mi a hangyákra. Izgő mozgó ostoba állatkákra, akik túlszaporodott kártékonyak. Mi is irtjuk a hangyákat ha a konyhában mászkálnak.

KalmanBlog 2019.07.30. 09:10:35

@Frederick2: Azt nem gondoltam, hogy asszonynak valók ezek a lányok, de az MK-ULTRA azért sokkal durvább cucc, mint az, hogy a saját szüleik ribancnak nevelnek lányokat. Az MK-ULTRÁKat már akkor megtörik és távirányíthatóvá teszik, amikor a K-Pop lányok még csak azon versengenek, hogy ki tud szebben táncolni.

KalmanBlog 2019.07.30. 09:12:05

@Frederick2: De amúgy egyáltalán nem jön az MK-ULTRA sehogy a témához, csak eszembe jutott és beírtam.

GABOR2 2019.07.30. 11:42:53

@KalmanBlog: Igen, az MK-ULTRA story inkább ez a román kislányos lehet, ahol az égvilágon mindenki azon volt hogy húzza az időt, miközben minden rendelkezésre állt, hogy megmentsék. Sőt mivel nincs tán holttest, hisz savazás volt és kb. csak ékszerek maradtak, a lány lehet valahol még él.

ujtechkor.blog.hu/2019/07/29/a_roman_kislany_megolesenek_tortenete_eleg_kamuszagu

Persze inkább az USA-ban megszokott story, hogy az elit gyerekeket raboltat, dehát globalizálódik a világ.

Frederick2 2019.07.30. 12:17:40

@KalmanBlog: @Deansdale: Felröppent egy olyan gondolat, hogy lehet, miszerint a dél-koreaiak Kenderesi meghurcolásával akarnak elégtételt venni a Hableány-eset miatt.

fuhu.hu/kenderesi-ugy-koreai-szemmel/

"A médiában jó magyar szokás szerinti maszatolás, ködösítés folyik. Az uszodáink körüli vircsaftról sok szó esett itthon is az utóbbi években. Csakhogy ez most civilizált országban történt. Következményekkel. Mi magyarok mostanában mintha “shock” lennénk a koreaiaknak. Előbb Hableány, most ez. Hm." (Kenderessy Milán)

Bekapcsolódott az ügybe egy Dél-Koreában élő magyar nő, Eugenia Lee. Faszom se tudja, ki az, de azért kikérték a véleményét.

www.atv.hu/belfold/20190729-kamera-bizonyitja-hogy-mit-is-tett-pontosan-kenderesi-tamas

“A lány nem dolgozott táncosnőként ott, egy vendég volt a sok közül. Felháborodottan reagált, majd feljelentést tett. A rendőrök kimentek a helyszínre, ahonnan addigra már az úszó elment. Megnézték a felvételt, amin tisztán látni, hogy mi történt, ennek alapján eljárást kezdeményeztek a magyar úszó ellen. Az előzetes letartóztatásról a bíróság tíz nap alatt hoz döntést. Addig a rendőrség őrizetbe veheti, illetve védekezhet szabad lábon, ahogy ez esetben is történt. Idő közben ha netán bocsánatot kér a lánytól, és ő azt elfogadja, akkor csökken a büntetése. Tíz nap alatt kihallgatják a tanúkat, illetve a gyanúsítottat. A koreai jog szerint az őszinte beismerés és megbánás nagyban csökkenti a büntetést. A vallomás tétel alatt ugyanarra sok alkalommal rákérdeznek. Amennyiben egyszer is mást mond, hazugságnak minősül az állítása. A jelenlegi állás szerint mindenképp felelősségre vonják, fontos, hogy őszinte megbánást tanúsítson, és ha a sértett ezt elfogadja, akkor írhat egy levelet, amiben jelzi ezt, ez sokat segíthet az úszónak.” (Eugenia S. Lee)

Értitek, még Kenderesi kérjen bocsánatot, mert megrágalmazták jogtalanul. Mert a MeToo-val hiszterizált Dél-Koreában így szokás. Az eszem megáll. Jó, hogy nem kötik fel helyben!

GABOR2 2019.07.30. 12:34:04

Egy kis feminista story. A Fortnite-világbajnok egy fiú lett és 3 millió dollárt kaszált.

A feministák úgy tűnik egyből megérezték a pénz szagát és elkezdték pedzegetni, hogy hol vannak a lányok, mert nemhogy első nem lett lány, hanem az első 100-ban se volt egy se.

A megoldás az, hogy ide is kvóta kéne, bár itt nincs az, hogy erősebb a fizikuma a másik nemnek és az előny, de akkor is kell.

Ugyanis a fiúk durván beszélgetnek egymás között és ez elijeszti a lányokat...

"Not one of the Fortnite World Cup's 100 finalists was a woman. Why?"

www.theguardian.com/commentisfree/2019/jul/29/fornite-world-cup-100-finalists-female-gamer-esports-pro-sexism

KalmanBlog 2019.07.30. 13:09:55

@Frederick2: Arra tippelnék, hogy a nőcske pénzszagot érez, és megpróbálja jól lehúzni a srácot amennyire lehet.

Azt talán nem tudja, hogy nálunk annyira nincsenek eleresztve az olimpikonok, mint nyugatabbra.

Azt nehezen tudja bevenni a gyomrom, hogy egy hajnali 3-kor egy szórakozóhelyen táncoló nő képes egy seggrepacsin valóban kiakadni. Ez teljesen életszerűtlen.

Ez a megbánós rendszer azzal párosítva, hogy nem láthatja a videót elég kellemetlen: ha esetleg annyit ivott, hogy nem emlékszik mi történt, akkor nehéz lesz jól belőnie, hogy hogyan védekezzen. Nem lennék a helyében.

A Hableányos tragédia borzalmas volt. De nyilvánvalóan nem a koraiak ellen történt, teljesen véletlen, hogy pont ők lettek az áldozatok. Ettől még valami kicsavart logikával elképzelhető hogy bosszút akarnak állni érte, de nehéz elhinnem.

Deansdale 2019.07.30. 13:55:04

@Daenerys Targaryen: "Nyilván a te véleményed szerint rengeteg tehetséges konzervatív egyetemi oktató van akiket a ballibsik kiszorítottak a pozíciókból, és egyébként is mindenhol zsidók ülnek."

Nem egészen. Rengeteg tehetséges egyetemi oktató hever parlagon akik nem nyomatnának semmilyen politikai propagandát, mégpedig azért, mert ha egy egyetem vezetése vagy HR-osztálya balos irányítás alá kerül, akkor a saját kutyájuk kölykeit nyomják be mindenhová. Bár a jelen helyzetet tekintve egy jobbos nyomás a felsőoktatáson kevésbé lenne rossz mint a balos, az ideál nyilván a politikamentesség. De ha az lehetetlen, akkor inkább nacionalisták agymossák a következő generációt mint magyargyűlölők, remélem megérted hogy miért.

A zsidókérdés továbbra is kényes, de igen, benne van a kezük a gojok hülyítésében, ahol nem közvetlenül ott közvetetten. A tanári szakma nem áll túl közel a szívükhöz de elvtársakat pozícióba juttatni azért az oktatásban is tudnak. És milliomodjára: nem az a baj velük, hogy nincs fitymájuk, hanem hogy közülük sokan egy rejtett nemzeti/vallási/faji háborút folytatnak ellenünk amire van elég eszük nem felhívni a mi figyelmünket. Ha ezt nem csinálnák mindenki mással szemben folyamatosan már évezredek óta, akkor a kutya sem köpne rájuk, senkinek semmi baja nem lenne a zsidóssággal, ahogy semmilyen más néppel vagy vallással sincs akik békésen és produktívan beilleszkednek a nyugatba. Például kínai kisebbség mindenhol van, és még soha senkit nem hallottam általános kínai-gyűlöletet fröcsögni, se a hazánkban, se bárhol a világon (Japánt kivéve, ami egy külön tészta). A világban lötyög ezer kisebbség, amik közül 995 elvan mint a befőtt, de van 5 amit MINDENHOL üldöznek, természetesen mindenhol ok nélkül, merő bigottságból... Pf.

Deansdale 2019.07.30. 13:56:33

@KalmanBlog: "Arra tippelnék, hogy a nőcske pénzszagot érez, és megpróbálja jól lehúzni a srácot amennyire lehet."

Szerintem inkább az volt a fejében, hogy ezek a g*ci külföldiek/fehérek azt hiszik hogy leutaznak a mucsai koreába és ott nekik mindent szabad.

Deansdale 2019.07.30. 14:10:54

@Frederick2: "Igen, rossz ez a törzsi torzsalkodás "baloldal" és "jobboldal" címszó alatt. De sajnálatosan mára a baloldal egy egész Európára veszélyt jelentő tömörülés. Amit meg kell állítani. És ilyenkor a jobboldali hülyeségeket is tolerálni kell, legalább addig, míg el nem hárul a veszély."

Na, ez egy teljesen jó összefoglalása a helyzetnek, és remélem hogy ezt már alaposan megcsócsáltad és belső meggyőződésből mondod, nem csak azért mert most éppen ezt gondolod amíg egy másik közösségben el nem olvasol valami másféle irányú cikket és akkor hirtelen az ellenkezőjét kezded el hirdetni. Ahhoz hogy egy ideális rendszert egyáltalán elkezdhessünk építeni, ahhoz előbb meg kell szabadulnunk azoktól akik a saját ideális rendszerüket a mi népeink és kultúráink lecserélésével képzelik el. Orbán terád vagy énrám soha nem lehet annyira veszélyes, mint azok akiknek a szemében akadályok vagyunk a diverz utópia felé vezető úton, illetve a dicstelen mucsai magyar származásuk sajnálatos bizonyítéka egy arisztokrata européer közegben.

KalmanBlog 2019.07.30. 14:25:36

@Deansdale: "Szerintem inkább az volt a fejében, hogy ezek a g*ci külföldiek/fehérek azt hiszik hogy leutaznak a mucsai koreába és ott nekik mindent szabad."

Ez sem kizárt, de azért börtönbe záratni valakit "kicsit" túlzás.

Deansdale 2019.07.30. 14:27:36

@Frederick2: (Eugenia S. Lee)

Érdekes ez a leírása a dolognak mert minden egyes pontjában tökéletesen szembemegy minden más beszámolóval.

"Idő közben ha netán bocsánatot kér a lánytól, és ő azt elfogadja, akkor csökken a büntetése."

Ez meg aztán kifejezetten hajmeresztő, egy civilizált ország jogrendjében ilyesminek semmiféle helye nem lehet, hogy valakinek az egyéni úri kedve befolyásolja másvalakinek a büntetését.

"A koreai jog szerint az őszinte beismerés és megbánás nagyban csökkenti a büntetést."

Mert egyébként miféle büntetést tartanának arányosnak egy seggrepacsiért? 20 év fegyház, esetleg kötél általi halál? Az ész megáll b.meg, hogy milyen ügyet képesek keríteni egy ilyen fisz-fasz semmiség köré, és mennyire el vannak szállva agyilag annak tekintetében, hogy mekkora "bűn" egy férfi részéről némi tapintatlanság egy nő felé. Ezeknek tényleg az a kép él a fejében, hogy a nők az uralkodó osztály, a férfiak meg másodrendű állampolgárok akiknek kuss a neve, és ha valamelyik megbánt egy szent tehenet akkor örüljön ha megússza börtön nélkül. Egy normális országban ilyesmiért a rendőr elküldené a halál f*szára a nőt amiért fölöslegesen rabolja az idejét, de legkésőbb a bírónak azt kell mondania, hogy ilyen kutyakomédiára semmi szüksége és mindenki húzzon el a fenébe. Annál mindenkinek drágább az ideje, mint hogy ilyen szarságokkal kelljen foglalkoznia. A fenekére csapott, baszki, ez hovatovább nemi erőszak, épp csak agyon nem verte miután megerőszakolta, de ki tudja, lehet hogy gondolt rá! Broáf.

Frederick2 2019.07.30. 14:30:06

@KalmanBlog: @Deansdale:@don Fefinho: Úgy néz ki, hazajöhet.
www.origo.hu/sport/egyeni/20190730-uszas-hazaterhet-koreabol-a-szexualis-zaklatassal-vadolt-kenderesi-tamas.html

"Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba úgy tudja, Kenderesi pénzbüntetést kapott, amit ki is fizetett, és csütörtökön már Magyarországon lehet."

Pénzbüntetés a semmiért. De legalább nem varják be 1 évre böribe.

"A rendőrség a nyomozás lezárása után vádemelési javaslattal adta át az ügyet az ügyészségnek, miközben Kenderesi jelezte, hogy kész kifizetni az esetleges bírságot, hogy mielőbb elhagyhassa az országot."

Kész volt kifizetni a pénzbüntetést, csakhogy hazajöhessen. Megértem. Valószínűleg én is kifizettem volna, ha nincs más lehetőség - de éreztettem volna azt mind a hatósággal, mind a közvéleménnyel, hogy bagatell az ügy és felháborító az eljárás. Biztos magas volt a bírság összege.

Szegény srác!

Hogy mi volt a felvételen? Állítólag az, hogy megpaskolta a lány fenekét, és ezzel összetörte a lelkét. :P

Deansdale 2019.07.30. 14:34:44

@Frederick2: Ja, külön üdvözletem az ATV-nek, ami cikket közöl le azzal hogy mi van a videón, és a saját szegmensükben 6 más irreleváns videót megmutatnak, de azt az egyet amiről szó van azt természetesen nem. Nyilván nincs a birtokukban, de akkor minek tettetik, hogy igen?

KalmanBlog 2019.07.30. 14:38:45

@Frederick2: > de éreztettem volna azt mind a hatósággal, mind a közvéleménnyel, hogy bagatell az ügy és felháborító az eljárás.

Igen, de ezzel pont annak a hitelét rontja, hogy láthatóan megbánást tanúsított, ami az ottani eljárás szerint a leginkább számít az általatok idézett írások szerint. Szóval akármennyire is forr az ember belül, szemlesütve megbánást kell tanúsítani és nem lehet packázni velük.

GABOR2 2019.07.30. 15:21:38

@Deansdale: A leváltásnak ráadásul előbb meg kell történnie, mint hogy beérik a gyümölcs. Amerikában minden csoport pozitívan tekint magára kivéve a "fehér liberális" akik jellemzően egyetemet végeztek. Ezek az emberek magas poziciók jutnak és az a vágyuk, hogy a "történelmi igazság" jegyében megsemmisítsék saját házájukat. Még azelőtt kell leváltani ezeket a káros tanárokat, hogy létrehozzák az öngyűlölő csoportokat agymosással.

ujtechkor.blog.hu/2019/07/29/kulturhaborus_tortenesek_extra#c37472664

Madarász Henrik 2019.07.30. 17:41:27

@Deansdale: Nekem az a véleményem, hogy egy igazi jobboldali fordulat esetén azt kellene tenni amit a kommunisták 1945-ben, a reál és műszaki szakokat ki kellene hagyni, de a humán szakokat és a jogot teljesen meg kellene tisztítani a balosoktól, azoknál a szakoknál és karoknál ahol egyáltalán nincsenek jobboldaliak, a teljes bezárástól sem kellene visszariadni, tehát fel kellene számolni a társadalomtudományi karokat és az olyan szakokat például mint a filozófia és az esztétika.

KalmanBlog 2019.07.30. 18:07:34

@Madarász Henrik: +1, ezeket a ködevő szakokat már akkor beszántottam volna, amikor még azt sem tudtam mifán terem a kultúrmarxizmus. Most meg már pláne.

Szégyen, hogy van még genderszak Magyarországon.

glinolid 2019.07.30. 23:55:52

@Frederick2: A progresszió nem állhat le, gőzhengerként gyűr maga alá mindent és mindenkit:

The Left’s War on Women

www.americanthinker.com/articles/2019/07/the_lefts_war_on_women.html

One of the ugliest secrets about abortion is that, worldwide, girls are much more likely to be killed in the womb than are boys. This has resulted in an alarming male-to-female ratio in multiple countries. Even the George Soros-funded Human Rights Watch has recently declared that “You Should Be Worrying about the Woman Shortage.”

...
Or perhaps there’s another way to solve the missing female/loneliness problem. Since the left has now decided that men can get pregnant and have abortions, and that marriage is whatever one wants it to be -- and thus people can even “marry” themselves -- lonely men can simply start a family by marrying themselves and having their own children -- including girls!
...

Érdemes elolvasni az egész cikket.

TrollEdomer 2019.07.31. 07:19:31

@Deansdale: Egy normális országban ilyesmiért a rendőr elküldené a halál f*szára a nőt

Arab országokban ez a szokás, nem hivatalosan persze feleségül kell vennie, vagy becsületgyilkosság...

Egyébként legtöbb civilizált országban szexuális zaklatásért bírság, vagy némi elzárás jár, és megbánás befolyásolja ítéletet.
Ha van objektiv bizonyíték (felvétel) akkor az zaklatás, és úgy tűnik, nem lehet enyhítő körülménynek felhozni, hogy de másik sztriptíz táncosnő volt.

Deansdale 2019.07.31. 08:25:32

@TrollEdomer: "legtöbb civilizált országban szexuális zaklatásért bírság, vagy némi elzárás jár"

Igen, csakhogy valakinek egyszer a seggére csapni nem szexuális zaklatás. Ha az alany kifejezi hogy nem tetszik neki a dolog de a pasi nem áll le, hanem tovább nyúlkál, az már zaklatás. A zaklatás egy olyan fogalom ami folyamatosságot vagy ismétlést feltételez, nem lehet valakit egy tettel vagy szóval zaklatni (ez az angol harassment fogalmára is él). Azt nem tudom hogy koreában hogyan szövegezik a törvényeket, mindenesetre az első világban érezhető a törvény mögötti szándék, hogy direkt csak az ismételt/folyamatos ill. az áldozat tiltakozása ellenére is folytatott kellemetlenkedést büntetik, az egyszeri tetteket nem. Legalábbis eddig így volt...

"megbánás befolyásolja ítéletet"

Ez viszont nevetséges, ez egy teljesen szubjektív és mérhetetlen dolog, legföljebb annyira jó hogy megalázkodásra kényszeríti a vádlottat, értelme az egy csepp sincs. Hogyan dönti el a bíró, hogy valaki tényleg megbánta a tettét, vagy csak azt mondja mert tudja hogy az enyhíti a büntetést? Ha sír is önmarcongálásában akkor 20% kedvezményt kap, ha csak szóban mondja el a megbánást akkor 10%? Persze ettől még része lehet a bírói gyakorlatnak bárhol a világon, de színházzá teszi a bíráskodást, ami szerintem barbárság és ostobaság.

Frederick2 2019.07.31. 08:31:15

@KalmanBlog: @Deansdale: @Madarász Henrik:

Putyin-ellenes politikai krimi:
moly.hu/sorozatok/voros-vereb

A CIA egyik nyugalmazott tisztje írta, szerintem rendelésre. A trilógia arról szól, hogyan szervez be a CIA egy téglát az orosz titkosszolgálatba. Putyin és belső köre úgy van leírva benne, mint valami utolsó rohadékok gyülekezete. Épp csak beleolvastam a könyvbe...

A politikai krimi műfajáról érdemes tudni, hogy a leginkább terhelt politikai propagandával. Nem tudom, mond-e valakinek valamit a Tom Clancy név. Ő is egy híres írója a műfajnak. Ő neki politikai meggyőződése, hogy az USA a világ csendőre, és ennek a csendőrszerepnek, a világ békéje őrének kötelessége megfelelnie a külpolitikában. Ezen neokon nézet alátámasztására aztán írt is egy csomó politikai krimit. Néhányból film is készült.

De amiért behoztam a Vörös verebet (amiből film is készült), az, hogy még mindig működik ez a hülye hidegháborús logika az amerikai köztudatban. Miszerint az USA és Oroszország ellenfelek. (Bár Tom Clancy később szövetségesként mutatta be Oroszországot.) És ahogy elnézem a híreket, az amerikai külpolitikában ez még mindig jelen van.

Ezen a hidegháborús képleten, miszerint "USA vs. Oroszország", nem kéne végre túllépni? Mert szerintem rendkívül káros idea, amit ideje lenne meghaladni. Vagy én tévedek? Tényleg veszélyességi faktor még mindig Oroszország, nem csupán az USA-ra nézve, hanem Európára is? Szerintetek?

Frederick2 2019.07.31. 08:32:49

@KalmanBlog:

"Szégyen, hogy van még genderszak Magyarországon."

Meg CEU. Meg Soros által pénzelt civil szervezetek. Önmagában: újbaloldali értelmiségi elit.

2019.07.31. 09:20:37

@Frederick2: A Hableányt egy svájci hajó ukrán kapitánya gázolta el. Budapest csak helyszin volt, nem az okozója a tragédiának.

Papírsárkány 2019.07.31. 12:16:01

@Deansdale: "legföljebb annyira jó hogy megalázkodásra kényszeríti a vádlottat, értelme az egy csepp sincs. "

Hiszen pont ez az "értelme"...

"“In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, not to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is...in some small way to become evil oneself. One's standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.”
- Theodore Dalrymple

Madarász Henrik 2019.07.31. 14:49:22

@Frederick2: A dolog fordítva áll, az USA mint a világ csendőre veszélyes minden fehér emberre, ha létrejönne egy olyan rendszer ami elkezdené a színes bevándorlók eltávolítását az országából, az USA katonailag lépne fel ellene. Oroszország csak a saját geostratégiai érdekeit követi, nem veszélyes a volt Szovjetunió utódállamain kívül senkire.

csi szi 2019.07.31. 16:20:42

www.valaszonline.hu/2019/07/25/orban-szuverenitashaboru-gazdasagi-megszallas/

Az egykori mérsékelt jobber értelmiség kihátrált a Fidesz és Orbán mögül, ez jól látható. Persze ez nem sokat számít, legfeljebb néhány budai kerületben ronthatja esetleg a Fidesz esélyeit (tavaly pl. a körmös Bauer fia eléggé szorongatta Gulyás Gergőt az egyéni mandátumért folyó versenyben, ami elég durva). Attól nem kell tartaniuk valószínűleg, hogy valami új mérsékelt jobboldali párt szívja el előlük a szavazókat, ez ilyen Jeszenszky Géza féle figurákkal esélytelen.

magyarságügyben is van cikkük:
www.valaszonline.hu/2019/07/24/biro-andras-zsolt-osok-napja-kurultaj-magyarsagkutato/

Frederick2 2019.07.31. 17:31:05

@csi szi: A végén a lényeg:

"Hogy mi következik mindebből? Nem tudjuk. Az viszont biztos, hogy ezek után az egyik legfontosabb össznemzeti ügy a Fidesz önmérsékletre kényszerítése. Megfékezése. Belülről vagy kívülről. Szelíden. Nem akarunk forradalmat."

Ha a megszelídítés annyi, hogy kevesebb korrupció, támogatom. De tartok tőle, hogy ők nem teljesen így gondolják. Az meg, hogy "nem akarunk forradalmat", inkább burkolt fenyegetés. Ők a békés átmenettel is beérik, de ha nem, akkor marad... Na, micsoda? A forradalmi eszközök.

A Kurultáj témához. Részlet az interjúból:

"Bíró András Zsolt: Pont ez a fejlődésünk: ma már mindenki, aki előadást tart a rendezvényeinken, szakértő és valódi kutatásokra alapozza a mondanivalóját. Aki genetikáról nyilatkozik, genetikus, aki történeti forrásokról, az történész, aki antropológiáról, az antropológus. Az alapítványunk egyik nagy célja, hogy eloszlassuk a magyarság őstörténetével kapcsolatos tévhiteket és különösen a tudományosságnak de néha még a józan logikának is ellentmondó fantazmagóriákat.

Borbás Barna: Állítja, hogy ez a cél?

Bíró András Zsolt: Igen. Azon persze lehet vitatkozni, hogy antropológiailag vagy régészetileg hány különféle megfejtés, következtetés, interpretáció van – de ezek a tudományon belüli viták. Nincs olyan nálunk, aki dilettáns.

Borbás Barna: Küzd a „holdkórosokkal”?

Bíró András Zsolt: Nézze, százasával kapjuk az emaileket, hogy ki mindenki szeretne nálunk fellépni, előadni, de személyesen garantálom, hogy csak azok kerülhetnek a műsorba, akik valódi szakemberek vagy megalapozott kutatási eredményekre hivatkoznak, és a módszertanuk vagy az interpretációjuk a tudományosság kritériumainak megfelel. Olyanról nem vitatkozunk, hogy a sumerokhoz vagy a keltákhoz mi közünk, mert aki a témában kicsit is jártas, tudja, hogy ez olyan szint, amivel foglalkozni sem érdemes. És akkor az asztrológiai meséket nem is említettem – ezek ellen dolgozunk egész évben."

Ez eddig egészen biztató!

Deansdale 2019.07.31. 17:37:37

@csi szi: Az első linkelt cikkhez: Mocskos ez az egész szituáció. Teljesen jogos az aggodalom, hogy ha a fidesz túl sok vagyont szerez akkor annak rossz vége lehet, ugyanakkor aki se nem teljesen gerinctelen, se nem teljesen hülye, az azért összerakja a képet, hogy elsősorban a maszop által ellopott, illetve a privatizáció során külföldri kézre játszott vagyont szerzik meg, ill. vissza. Például:

"a Brüsszelből érkező EU-pénzek kifizetését és dokumentációját kezelő, magyar tulajdonú, de még a szoci időkben bebetonozott Welt 2000 Kft. államosítása..."

Látni kell, hogy egy koncon marakodik a politika, és nem arról van szó, hogy bárki is egy normálisan működő rendszerbe barmol bele, hanem egy eleve korrupt rendszer tulajdonosai váltják egymást.

És itt érkezik el az a pont ahol az én világlátásom erősen eltér a VálaszOnline-étól: ők egy merev erkölcsi keretrendszert akarnak a fideszre nyomni, amivel el lehet meszelni azt, én viszont pragmatista vagyok és az ország, a magyarság helyzete számomra fontosabb mint bármiféle erkölcsi szabályok. Úgyhogy míg ők azon feszengenek hogy a fidesz "ismeretlen eredetű" pénzekből megvesz dolgokat, és ez veszély a demokráciára, addig én azt mondom, hogy ha a Welt 2000 tulajdonosa vagy a fityisz, vagy a maszop, akkor inkább a fityisz legyen, mert ők a kisebb rossz. Nem feltételezem, hogy kizárólag a színtiszta hazaszeretet hajtaná őket, de a legtöbb ilyen bizniszben akár még az is benne lehet, amit hallottam már rebesgetni, hogy ezt ők tényleg stratégiai okokból csinálják, nem (pusztán) vagyonszerzési céllal.

A válasz egy másik cikkéből:

"az MSZP–SZDSZ-érában [Aczél Zoltán] volt a kapcsolat az akkori kormánypártok pénztárnoki vonala és a magyar állam óriásmegbízásait elnyerő Strabag-, illetve Alstom-csoportok között"

Na most akkor miről is beszélünk? Le Orbánékkal, cseréljük vissza Mészáros Lőrincet az Alstomra meg a Strabagra? Ez a magyar állampolgároknak miért is lenne jó? Raklapszám küldjük ki a magyar pénzt Ausztriába meg Franciaországba, mert az a jó a demokráciának? Na persze.

Szóval ja, probléma hogy a fidesz a holdudvarába talicskázza a pénzt, de még mindig kisebb probléma mint hogy az elődeik külföldi zsebekbe talicskázták ugyanazt.

Egyébként ezekben a cikkekben borzalmas a Válasz stílusa, nyúlós, sikamlós, megfoghatatlan. Kerülik az egyenes beszédet illetve a saját elképzeléseik nyílt kimondását, inkább "sokat sejtető" homályos célzásokat és utalásokat tesznek, amit igyekeznek úgy feltüntetni mintha szikár tényközlés lenne. A kurultájos cikkben meg folyamatosan erőltetik az alpári kérdéseket, abszolút nem érdekli őket sem a kultúra, sem a történelem, sem a nemzetközi fesztiválozás, az tölti ki a szellemi horizontjukat hogy a kormány erre pénzt ad, tehát ez is nyilván lopás, amit le kell leplezni, és minden egyes résztvevőt megszégyeníteni, eltaposni. Nem tudom ők hogyan írják le a saját helyzetüket a politikai palettán, ezt a honlapon nem írják le, de a cikkek alapján tipikus kultúrmarxista bagázs ami nagy szavak mögé bújva aknamunkát folytat a nemzet és annak egysége ellen. Ha valaki ezt tartja ma Magyarországon normális jobboldaliságnak, az valamit igencsak félreértett... A fidesz-kritika elfogadható lenne, ha mellé lenne téve a jobboldali értékrendet tükröző gondolatiság, de az teljesen hiányzik, így lényegében ez lehetne a Népszabi feltámasztott hullája is pont ugyanannyira, mint a Heti Válaszé.

Frederick2 2019.07.31. 19:00:50

@Deansdale: @don Fefinho: @KalmanBlog:

Kenderesi kifizette a pénzbüntetését, ami...

Le se merem írni!

2500 dollár, vagyis 550 000 Ft!!!

AZTAPICSA! Egy fenékpaskolás ára.

Mennyibe került volna, ha csak a vállát érinti meg?

2019.07.31. 19:04:02

@Frederick2: Magyarországon a lúgos orvosnak meg 700.000 Ft kártérítést kell fizessen, amiből alig kapott valami az áldozat akit egy életre megnyomorított.

Frederick2 2019.07.31. 19:14:53

@Daenerys Targaryen: Azért egy női test megcsonkítását (lúgos orvos) és egy fenék megpaskolását (Kenderesi) ne említsük már egy lapon!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.07.31. 22:34:16

@Daenerys Targaryen: Mindenáron meg kell akadályozni a bolygó túlnépesedését, főleg a már amúgyis eltűnőben lévő populációkban.

Deansdale 2019.07.31. 23:38:37

@Frederick2: Szerintem pont ezt akarta ő is hagnsúlyozni, hogy kvázi ugyanakkora büntetést fizetni két ennyire különböző dologra mennyire abszurd.

2019.08.01. 08:40:48

@Deansdale: igen. Te megértetted.

2019.08.01. 08:43:30

@don Fefinho: Dél Korea egy növekvő népességű ország. Kb magyarországnyi területen 40 milliónyian laknak és ahhoz, hogy földhöz jussanak, hatalmas területeket kerítenek le a tengerből.
Nem értem milyen eltűnő populációról beszélsz.

Frederick2 2019.08.01. 09:50:59

@Daenerys Targaryen: Bocsásson meg értetlenségemért, Sárkánykirálynő!

Wildhunt 2019.08.01. 21:17:33

17éve megfogtam egy lány fenekét, aki ezért röptiben pofon vágott, hogy káprázott a szemem. Mint utóbb kiderült, nem azért mert nem tetszettem neki, hanem mert illetlennek tartotta. 15 éve a feleségem. Pedig fel is jelenthettük volna egymást zaklatásért és könnyű testi sértésért...