HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mia and Me: @Wildhunt: elég régóta elerhető magyar fordításban is ;) (2022.01.17. 07:10) Konteózzunk, már akinek még nincs elég baja
  • F. Szabó: Dr. Dobos Vadim háziorvos rövidke (egyáltalán nem orvosi) előadása arról, hogy mi történik a világban, szerinte. Végül ellát minket néhány jó tanáccsal a várható nagy krízis előtt (ami valójában már... (2022.01.17. 00:21) Humor
  • Wildhunt: @Mia and Me: aztán letörni a lázadást, majd elindítani a világbirodalom projectet. (Jack London : Vaspata) (2022.01.16. 22:28) Humor
  • Wildhunt: @Mia and Me: persze a legjobb, amit ilyen témában mindenkinek ajánlok, az Inkvizítor vagy a Karamazov Testvérek. De azoktól az író miatt mindenki megijed. (2022.01.16. 22:25) Konteózzunk, már akinek még nincs elég baja
  • Wildhunt: @Mia and Me: Ha az Institutio-hoz vagy a 12 Rules hoz irányítom, lelki válságba csúszik. (2022.01.16. 22:23) Konteózzunk, már akinek még nincs elég baja
  • Utolsó 20

Korona

2020.03.16. 15:41 Deansdale

Táviratszerűen amit gondolok:

A fő probléma az, hogy a média mindent mond és az ellenkezőjét is, ráadásul nem úgy, hogy a mainstream balra megy az alternatívok meg jobbra, hanem mindenki össze-vissza. 5 percenként változik, hogy mind meghalunk, ill. hogy ez csak egy kicsit marconább influenza és fölösleges beszarni. Ötszázmillió különböző infót mérlegelve végülis azt gondolom, ami amúgyis az alap: próbáljunk higgadtak maradni és használjuk az eszünket.

Ennek jegyében nem árt felkészülni némi élelmiszerhiányra, nem elsősorban azért mert a vírus megeszi a lisztet a boltok polcairól, hanem mert a hülyék úgyis pánikot keltenek (ez már megtörtént), amire a pánikra hajlamosak elvesztik az eszüket (már ez is folyamatban van), és ezek együtt menthetetlenül lerabolják a boltokat. Ezzel nem lehet mit tenni, ez egy olyan ostoba verseny amibe muszáj beszállni, különben az ember éhen maradhat. (Van ugye a klasszikus filmidézet a másik fajta játékról, ahol az egyetlen lehetséges győztes manőver ha be sem szállsz a játékba - na ez annak az ellenkezője :P

Akinek van esze az persze nem 1-1 mázsa lisztet és cukrot vesz, mert még ha neadj'isten van is kenyérsütő gépe otthon, akkor is le fog petézni a szakadatlan kenyérevéstől - vegyünk inkább konzervet, illetve bármit amit szeretünk és ami eláll. Személy szerint a szárazbabot és társait nem ajánlanám, akkor már inkább a konzerv/üveges, lében álló fajta, nem foglal jelentősen több helyet és nem áll fenn a veszély hogy hiába főzzük 15 napig akkor sem puhul meg. Bár a vízszolgáltatással 99,9% hogy semmiféle baj nem lesz, de aki paranoid és a maradék 1 ezrelékre is készül annak külön öröm hogy a száraz cuccokkal ellentétben a konzervekre nem kell víz...

Ami magát a vírust illeti, most az egész világ időhúzásra játszik, és jó lenne ha mindenki megpróbálná ebből kivenni a maga részét. Jó ha próbáljuk lassítani a vírus terjedését, mert még ha csak egy kicsit erősebb influenzával egyenértékű is a dolog, az idősebbeket és még néhány veszélyeztetettebb csoportot azért igencsak megtizedelheti, ill. ha ugrásszerűen terjed akkor az EÜ is beszarhat, és akkor a halálozási arány hirtelen az ötszörösére tud emelkedni. Vagyis: használjuk az eszünket. Pánikolni sem kell, meg úgy csinálni sem mintha minket nem érdekelne az egész, mert keményfaszúak vagyunk és úgyis túléljük. Ja, lehet hogy túléljük, csak a szüleink/nagyszüleink nem, meg a szomszéd néni.

Arra, hogy kezet kell mosni meg ilyenek nem vesztegetném a szót, a csapból is ezek folynak.

Ötletek, kérdések, poénok jöhetnek komment formában. Ha van igény egy kicsit komolyabb "prepper" párbeszédre arról is lehet szó.

265 komment

Címkék: világvége

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2020.03.23. 11:29:14

@TrollEdomer: Dehogy! Kevésbé civilizált korokban a jzk félék törették vagy törték kerékbe a többieket :-).

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.03.23. 12:59:06

@GABOR2: "francia no-go zónákban megharapják"

Ezt a World War Z-ben olyan gyenyerőségössen-igényössen megoldották az észak-koreaiak.

Deansdale 2020.03.23. 13:57:01

@TrollEdomer: Nagyon be vagy indulva, egy kicsit visszavehetnél, mert ennek kurvára semmi értelme. JZK teljesen normális és érthető, logikusan megfogalmazott véleményt adott elő, amire válaszul ketten elkezdtetek fröcsögni és ontjátok magatokból a verbális hányadékot. Ha már civilizáltságról van szó, vegyétek már észre magatokat. Odavagytok a saját gigászi empátiátoktól miközben láthatóan nem értitek, hogy a nyuggerek védelme mások életének tönkremeneteléhez, nem ritkán halálához vezet, és ezzel kapcsolatban a fenenagy empátiátok valahogy csődöt mond. Aki elveszti az állását és felakasztja magát az felőletek nyugodtan dögöljön meg, de a nyuggerek, na azokért mindent föl kell áldozni. Nem hülyeség ez így?

JZK véleményét ott lehetne/kellene kritizálni, hogy ha a gazdaság megóvásának érdekében kevesebb egészségügyi védekező intézkedést hozunk akkor a járvány terjedése megugorhat, és ez a gazdaságra még negatívabban hathat mint a szigorúbb megszorító intézkedések. Két szék között könnyen a padlóra lehet esni, ez az igazi veszély ebben a helyzetben.

yotta 2020.03.23. 21:32:48

@Deansdale: "de a nyuggerek, na azokért mindent föl kell áldozni. Nem hülyeség ez így?"

Magamra veszem, mint az egyik JzK-ra fröcsögő.
Igen, ez így hülyeség! És hülyeség volna tőlem, ha ezt valaha is így fejtettem volna ki! A mondandómat kiforgattad és önkényesen átfogalmaztad, belemagyarázol olyat, ami nem olvasható ki a sorokból, amit írtam. Ehhez szerintem még a saját blogodon sincs jogod! Ha ezek a sorok ellenérzést váltanak ki belőled, örökös kitiltásomat kérem a Deansdale blogról.

-JzK- 2020.03.24. 00:24:43

https://facebook.com/notes/nane-egyesület/az-otthon-nem-mindenki-számára-biztonságos/3084796064884060/

divany.hu/vilagom/2020/03/23/koronavirus-nok-szempontjai/

Ezeknek is a kurva anyjukat...

-JzK- 2020.03.24. 00:27:32

@Deansdale:
“ ha a gazdaság megóvásának érdekében kevesebb egészségügyi védekező intézkedést hozunk akkor a járvány terjedése megugorhat, és ez a gazdaságra még negatívabban hathat mint a szigorúbb megszorító intézkedések.”

De ha az aktív korúak szervezetét a koronavírus nem, vagy csak alig viseli meg (lábon kirodják, vagy max 1 hét betegszabadság), akkor ez máris nem igaz, mert a termelés nem áll le tőle.

TrollEdomer 2020.03.24. 06:43:45

@Deansdale: Aki fiatal létére nem tud új munkát találni, új vállalkozásba kezdeni (annak ellenére hogy nálunk az állam több-kevesebb segítséget nyújt), az nekem életképtelenebb, mint az idősek.

Amúgy tanulságos látni, hogy süllyedtek a boomer remover libsik szintjére.

Baszódjatok meg! Végeztem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.24. 11:20:55

@-JzK-: A lényeg, hogy bármi történjék is, a társadalom szétzilálása és a férfiak-nők egymás ellen fordítása nem állhat meg!

Deansdale 2020.03.24. 13:59:43

@TrollEdomer: Azért frankó hogy a munkájukat elvesztőket életképtelenezed, de azért számon kéred rajtunk hogy miért nem vagyunk empatikusabbak az öregekkel :) Nem érzed, hogy mennyire sánta ez az erkölcsi póz? Én egész eddig csak annyit mondtam, hogy itt nehéz döntésekről beszélünk amikben többet kell mérlegelni, mint az, hogy szeretnénk-e megmenteni a nyuggereket. Ha csak ennyi lenne a kérdés persze hogy mindenki igennel válaszolna. A helyzet azonban nem ez, a túltolt nyuggermentő szándékkal másokat teszünk tönkre, esetleg sírba. Meghaladja a felfogóképességemet, hogy ezt egyesek miért nem értik, vagy ha értik akkor hogyan képesek azt mondani, hogy azokért nem kár. Baszod, ez az empátia totális hiánya, ami főleg azért ironikus mert rajtunk pont az empátiát kéritek számon.

-JzK- 2020.03.24. 14:12:33

@Deansdale:
Sőt, éljen mindenki örökké, és legyen milliárdos! Mi az, hogy nem? Nagy kár, hogy ilyen opció nincs a szavazólapon, úgyhogy kénytelenek leszünk a valós lehetőségekből választani.

-JzK- 2020.03.24. 14:29:15

Egyébként van ennek a vírusnak sok előnye is: nincs buzifelvonulás, nincs Euróviziós Fesztivál, nincs liberális, “entartete Kunst” színház, nincs futballbajnokság, nincs Sziget és más fesztiválok. És milyen jó, hogy nincs! Milyen jó lenne, ha ez így is maradna, mert megtanulná a nép, hogy nincs rá semmi szükség.
Diszkók híján a “Chad”-ek előnye is csökken.

A feministák is sírnak: www.theatlantic.com/international/archive/2020/03/feminism-womens-rights-coronavirus-covid19/608302/

Én már csak egy sört kérek :)

Deansdale 2020.03.24. 14:33:29

@yotta: Úgy érzed ti nem forgattátok ki amit mi mondtunk? A nácizás meg a boomer remover baromság szerinted releváns válasz volt a mondandónkra? Mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem, sőt, a tükröt tartás ezúttal kifejezetten a jó szándék jele.

Madarász Henrik 2020.03.24. 14:56:23

@-JzK-: Ezek elmaradásának én is örülök, majd meglátjuk hogy bírja a vírus a meleget nyáron.

Madarász Henrik 2020.03.24. 15:01:27

@Deansdale: Ez a nácizás amúgy is marhaság, 1945-ben véget ért a dolog, senki nem akar keleti életteret és hasonlókat, az meg hogy valaki ellenzi a bevándorlást és a már itt levő színeseket is kirakná, sima önvédelem.

Deansdale 2020.03.24. 15:05:06

@Madarász Henrik: A melegben szerintem kár bízni, Irán az egyik leginkább érintett ország.

Deansdale 2020.03.24. 15:36:06

@Gazellla: Na ilyen egy tiszteletreméltó ember, példát kellene venni róla. Remélem hasonló helyzetben nekem is lesz erőm hasonló döntést hozni.

Borathan 2020.03.24. 16:37:53

@Deansdale:
Iránban ilyenkor nincs sokkal melegebb, mint itt, legalábbis a nagyvárosokban, ahol a nép zöme lakik

-JzK- 2020.03.24. 16:45:19

@Gazellla:
“ A jó pásztor életét adja a juhokért.” (János 10:11)

Deansdale 2020.03.24. 16:59:16

@Borathan: Igazad van, Iránban nincs sokkal melegebb mint itt, de Afrikában, Ausztráliában is terjed a vírus, szóval nem lehetne azt mondani, hogy ahol meleg van ott biztonságban vannak. Szaúd-Arábiában már most 30 fokok vannak és ott is terjed.

yotta 2020.03.24. 19:07:11

@Deansdale: " Úgy érzed ti nem forgattátok ki amit mi mondtunk?"

Az alábbi mondatokon, gondolatokon, mi van kiforgatni való, mit forgattam ki rajtuk:

" tehát 1000 nyolcvanasnak kitoljuk az életét pár hónappa, max 1-2 évvel, ezért cserébe a 2008-asnál durvább recesszióba toljuk a gazdaságot."

"És bár lehet képmutatóskodni, de ahány idős életet megmentünk, annál több fiatal életet meg elveszünk."

"k az emberek azért fognak meghalni, mert az idősek kedvéért leállították a gazdaságot"

"mert néhány öregért csökkentett módba teszik a gazdaságot?"

"kitolják a menthetetlen 80+-okat a folyosóra, már nem omlik össze az egészségügy, mivel a fiatalok jórészt lábon kihordják. Ez nem ér meg ekkora stoppot."

"pusztán azt, hogy ha kapacitás híján választani kell idősek és a fiatalok életének megmentése között, akkor az utóbbit kell választani."

" ahelyett, hogy hagynánk a következő hetekben meghalni néhány száz nyolcvan év felettit, az elszegényedés általi halált ígérjük a következő pár évben sokkal több aktív korúnak."

"Ezzel kiszámolható, hogy nagyjából mennyivel több nyugdíjas halna meg úgy, mint így fog, tehát ez egy kalkulálható veszteség."

" A jelenleg tömegdemokráciában, ahol a legtöbb szavazó nyugdíjas, egy politikus nem mondhatja ki, hogy kérem szépen ez a kisebbik rossz, hogy néhány játékostól most elbúcsúzunk"

"olitikusok néhány nyugdíjas pár évvel hosszabb életéért “vitam ez sanguinem”-et kiáltva most feláldozzák egy generáció álmait."

"Ön szerint kik haljanak meg inkább?
A) Az öregek
B) A fiatalok
Sajnos olyan opció nincs; hogy senki sem ... úgyhogy dönteni kell, hogy A) vagy B), és csak akkor szabadott volna a fiatalok jövőjét hátrányosan befolyásoló döntést hozni, ha a népszavazáson győzött a B) opció."

"az egyik út az lett volna, hogy hagyjuk a vírust lemenni, és kalkulálható számú krónikus beteg öregember meghalt volna zsúfolt kórházakban."

"Ehelyett az lenne, hogy ha már a sors azt hozta, hogy meg kell hozni egy ilyen fájdalmas döntést, akkor mérlegeljük, hogy társadalmi szinten melyik a kisebbek rossz, melyik jár hosszútávon kisebb áldozattal, kevesebb embert érintve."

"azaz bohóckodunk egy csekély haszonért, hatalmas árat fizetve."

A gondolatok, a mondatok mindegyike azt közli, hogy az író egyetért a kegyetlen tartalommal: emberi életeket kor, egészségi állapot függvényében tervezetten/logikusan hagyni kell elpusztulni, mert az aktív korúak társadalmi szempontból értékesebbek, hasznosabbak...
Mit van ezen félremagyarázva?

DennisVT1 2020.03.24. 19:55:57

@Deansdale: Bocs, ha ez volt már, de te értelmes pasas vagy, adok a szavadra:)

Szted hogy kezeli a fidesz ezt a helyzetet? Egyrészt a járványt, másrészt ezt a politikai hercehurcát?
Nem látod reális (még ha valósznűtlen) veszélynek azt, amitől az ellenzék parázik? (teljhatalom)

Deansdale 2020.03.24. 19:56:39

@yotta: "Mit van ezen félremagyarázva?"

Azokban a mondatokban az van leírva, hogy meg kellene próbálni minimalizálni az emberéletekben mérhető veszteséget, ami abszolút nem hasonlít a te értelmezésedre, miszerint "emberi életeket hagyni kell elpusztulni". Senki nem akar hagyni senkit elpusztulni csak azért mert szerinte az vicces, hanem arról van szó, hogy ez a helyzet MINDENKÉPP áldozatokkal jár, és ha már ez van, akkor legalább próbáljunk úgy cselekedni hogy az erkölcsi kárt minimalizáljuk. Tudod, a Titanikon az volt, hogy nők és gyerekek előre, és nem azért mert akkoriban a rohadt szemétláda emberiség gyűlölte a felnőtteket, hanem mert a gyerekek élete erkölcsi értelemben fontosabb mint a felnőtteké, pl. azért mert még több van belőle hátra. Ha 10 lélegeztetőgépre 15 beteg jut akkor ugyanilyen erkölcsi alapvetések okán a fiatalabbaknak jár az elsőbbség, az öregebbek meg sajnálatos módon így jártak, dehát bazmeg, az öregebbnek adni a lélegeztetőgépet miközben a fiatalabb megförmed még nagyobb igazságtalanság lenne mint az öreget hagyni meghalni. És sajnos ugyanez igaz arra is, ha nem konkrét betegekről és konkrét lélegeztetőgépekről beszélünk, hanem a járvány terjedéséről ill. a bevetett intézkedések gazdaságot hátráltató hatásairól. Ha bezáratsz egy céget a járvány miatt és a munkáját elvesztő 100 emberből 2 felakasztja magát akkor kenheted a hajadra hogy a járvány lassításával megmentettél 1 nyugdíjast, összességében többet ártottál mint használtál. Sőt, mindez akkor is igaz ha te nem értesz egyet a döntésükkel hogy felakasztják magukat, vagy ha tagadod hogy ilyesmi létezik. Nem dughatod homokba a fejed, nyilvánvaló hogy többtízezer munkanélkülivé váló ember életében feldúsul a mindenféle elképzelhető emberi nyomor és tragédia. Szép az, hogy te aggódsz az idősekért, de az viszont kicsit erős hogy minket nácizol azért mert mi meg a fiatalokért aggódunk. Nekem is vannak idős szüleim, meg egy még idősebb nagyanyám, akiket nem szívesen veszítenék el, de azért képes vagyok megérteni/elfogadni hogy ennek a mérlegnek másik serpenyője is van, nem lehet faék érzelmi alapon minden észérvet félretéve az egész világot alárendelni annak hogy nehogy szegény nyugdíjasoknak baja essen.

Amúgy az a meglátásom, hogy a legtöbb idős tojik az egészre, ők az egyetlen korcsoport akik kvázi leszarják a maradjotthon hashtaget, ott vannak mindenütt az utcáktól a buszokon át a boltokig. Nyilván nem mind, de azért pont elegen hogy bökje az ember szemét.

Borathan 2020.03.24. 20:07:17

@DennisVT1:
az elmúlt tíz évben a Fidesz semmilyen problémát nem oldott meg, mitől fogná ezt jól megoldani?
Volt egy életszínvonalbeli javulás az EU-s pénzek miatt, de a lengyelek meg a szlovákok elhúztak mellettünk, ők jobban élnek.
A gyermekkérdést sem oldották meg, semmivel sem születik több gyerek, ami minimálissal több, az csak a 70-es években született nők utolsó, kétségbeesett rohama, semmi több. De sikerült az amúgy is növekvő ingatlanárakat még feljebb tolni.
Orbán kedvenc mániája a foci, annak egyértelműen romlott a színvonala, ami különösen azért fájó, mert irgalmatlan pénzeket toltak bele. És ez igaz a többi látványsportra, legyen az kézilabda vagy vízilabda.

Egyetlen dolgot csinált jól Orbán, a migránskérdést, de azt sem itthon, hiszen ez a történet minket nem érintett, mert ide nem jött volna senki.
(A migránskérdés másik oldalát, a hazánkból kitántorgó félmilliós tömeget már nem tudta megfogni, nem jönnek vissza az emberek)

Deansdale 2020.03.24. 20:29:32

@DennisVT1: Szerintem hülyeség attól rettegni hogy Orbán zsarnokká koronáztatja magát, ez tipikus libsi pánikkeltés. A fidesz demokratább szellemiségű párt mint szinte bármelyik európai progresszív párt a magyar ellenzéktől Merkelékig.
www.youtube.com/watch?v=NqPUhVl_5Ws
www.youtube.com/watch?v=ETP8-8CnSLA
Ez mondjuk mindkettő a németekről szól, de jól bemutatja a progresszív szellemiséget, és hát amíg ilyenek krákognak hogy nálunk diktatúraveszély van addig nyugodtan alszom. Akkor lenne baj, ha nem krákognának...

A járvány kezeléséről nehéz okosat mondani, nem tudhatjuk hogy a hozott intézkedések utólag majd túl szigorúnak vagy túl enyhének fognak bizonyulni, és bármit is csinálnak Orbánák az emberek úgyis belekötnek. Szerintem zömében jól csinálják, biztos lehetne még jobban is, de eddig még egy félmondatnyi értelmes javaslatot sem láttam az ellenzéktől arra nézvést hogy mit kellene csinálni, csak a demagóg baromságot arról hogy osszanak pénzt vég nélkül, meg ilyenek. Pfff.

Nekem mondjuk lenne pár ötletem amiről részben már itt is beszéltem, pl. hogy villámgyorsan egy előrehozott nyugdíjprogramot kellene hirdetni egyfelől a veszélyeztetett korúak védelmére, másrészt a robbanászerűen terjedő munkanélküliség enyhítésére, vagy hogy vidéki városokban ~tízezer lakosonként 1-1 miniüzemet kellene (szintén villámgyorsan) telepíteni az önkormányzatok irányításával, ahol fertőtlenítőt, védőmaszkot, kesztyűt, koronatesztet meg ilyesmit gyártanának munkanélkülieknek munkát adva. Nehogymár importálni kelljen ezeket a szarokat, inkább mi adjunk el exportra. Emellett a mezőgazdaságot kellene most nagyon tolni, az államnak erős kézzel be kellene avatkozni hogy lehetőleg minden használható földterületen legyen valami termelés, akkor is ha ez az EU-nak esetleg nem tetszik. Aztán ha sok a fölös kajánk, az is mehet exportra, de azt mindenképp kerüljük el, hogy aranyáron kelljen kaját importálnunk egy élelmiszer-világválság közepén.

Talán nem ártana egy csatorna ahol ilyen gondolatokat, ötleteket el lehetne juttatni a kormányhoz úgy, hogy meg is fontolják, ne csak valami látszat-bohóckodás legyen az egész amit olvasatlanul törölnek vagy borítanak a kukába.

Deansdale 2020.03.24. 20:36:12

@Borathan: Ez tökéletes ellenzéki értelmezése a helyzetnek, s mint ilyen nem túl objektív, dehát na. Én arra lennék kíváncsi, hogy ki tudott volna JOBBAN kormányozni, és sajnos egyetlen ellenzéki pártot sem tudok akiről ezt akár a legvadabb álmaimban elképzelhetőnek tartanám. Tök jó lenne egy nem létező fantompártra szavazni ami elhozná a kánaánt, de nekünk sajnos Gyurcsányék meg Orbánék között kell választanunk.

yotta 2020.03.24. 21:10:59

@Deansdale: "Azokban a mondatokban az van leírva, hogy meg kellene próbálni minimalizálni az emberéletekben mérhető veszteséget, ami abszolút nem hasonlít a te értelmezésedre, miszerint "emberi életeket hagyni kell elpusztulni".

Sajnálom, de ha az explicit állítás(ok) nem azt jelentik, ami le van írva: "ahelyett, hogy hagynánk a következő hetekben meghalni néhány száz nyolcvan év felettit" -akkor mivégre is nyissam ki a pofámat?

Deansdale 2020.03.24. 21:24:55

@yotta: Értelmezés kérdése, illetve rossz- vagy jóhiszeműségé. Ragaszkodhatsz a saját szád ízéhez, miszerint JZK egy rohadt szemét aki direkt meg akarja dögleszteni a nyuggereket, csakhát mindketten tudjuk hogy amit mondott az valójában nem erről szólt.

yotta 2020.03.24. 21:32:57

@Deansdale: Biztosíthatlak arról, hogy nincs két személyiségem, amit leírok, azt úgy is gondolom. Lehet persze, hogy nem helyesen, de ez más kérdés.

Borathan 2020.03.24. 23:18:56

@Deansdale: az konkrét tény, hogy a visegrádi országok mind jobban élnek, mint mi, ami nem így volt 10 éve
A focink eredménye is elég konkrét tény
A gyerekszám nem növekedése is konkrét tény
Az is konkrét tény, hogy az ellenzék sem lett volna jobb, próbálták, nem ment jobban

-JzK- 2020.03.25. 00:12:06

@Deansdale:
“ Nekem is vannak idős szüleim, meg egy még idősebb nagyanyám, akiket nem szívesen veszítenék el”

Detto. Sőt tudni kell, hogy egy államférfinak olykor a hazája, a többség sorsát kell szem előtt tartani a saját családja árán is. A spanyol polgárháborúban volt egy tábornok, akinek elfogták a fiát a vörösök, és szabadon bocsátásáért cserébe a megadást követelték. A tábornok valami olyasmit felelt, hogy mindennél jobban szereti a fiát, de neki tábornokként tízezer beosztott katona és a hazája sorsát kell előre helyeznie. De ugyanezt csinálta Sztálin is, amikor a németek elfogták a fiát.
Horthy erre nem volt képes, összetojta magát, amikor a németek elfogták a fiát, és nem volt képes azt cselekedni, ami meggyőződése szerint a haza érdeke lett volna. Holott a hős katonamúltja alapján államférfitól ez elvárható lett volna. Horthy fiának élete miatt végigvonult a front, és meghalt többszázezer magyar civil és katona, és szétlőtték az országot.

Ha a mai politikusok államférfiak lennének, akkor nem a saját, vagy a rokonságuk, hanem a haza, a többség, a társadalom érdekét kéne nézniük.

Ha az az intézkedés a helyes, akkor is azt kell cselekedni, ha abba én vagy valamely szerettem belehal.

-JzK- 2020.03.25. 00:23:33

@-JzK-:
Megtaláltam, ő volt az: https://en.wikipedia.org/wiki/José_Moscardó_Ituarte

Republican forces captured Moscardó's 24-year-old son, Luis. They called the Alcazar on the telephone and Moscardó himself picked up the receiver. The political officer of the Republican force informed him that unless he surrendered the Alcazar, Luis would be shot. Moscardó asked to speak to his son. He then told Luis, "Commend your soul to God and die like a patriot, shouting 'Long live Christ the King' and 'Long live Spain.'" "That," answered his son, "I can do."

yotta 2020.03.25. 07:23:07

@-JzK-: "Detto."

A sors különös fintora, hogy soha nem a kegyetlen gondolatok gazdáit sújtja...

-JzK- 2020.03.25. 18:12:04

Nahát, Trump úgy néz ki, hogy olvasta, amiket itt írtam: index.hu/kulfold/2020/03/25/new_york_jarvany_koronavirus_trump_cuomo_usa/

"„Ha az orvosokon múlna, az egész világot lezárnák” – mondta Trump, aki szerint az eddigi korlátozásokat is mihamarabb fel fogják számolni, és nem hagyják, hogy elhúzódó gazdasági válságba sodorja az országot a koronavírus – amit ő előszeretettel „kínai vírusnak” nevez.

Nem szabad, hogy a gyógyítás több kárt okozzon a járványnál

– jelentette ki a Fox Newsnak, és azt jósolta, hogy a munkahelyek bezárása tömeges depresszióhoz vagy akár ezrek öngyilkosságához is vezethet. „Több embert fogunk elveszíteni azzal, ha mély recesszióba vagy depresszióba süllyed az ország.”

Épp ezért Trump azt a javaslatot tette, hogy április közepéig – a járvány által legjobban sújtott államokat leszámítva – minden induljon újra az Egyesült Államokban.

Az országot vissza kell állítani a munkába, és az országunk ismét munkába akar állni."

KalmanBlog 2020.03.25. 19:04:19

@-JzK-: Arra hajlamosokat már az izoláltság és a bezártság is túltolhat akár. Az anyagi gondok csak azután jönnek majd.

A bérlőnk már be is jelentette, hogy nem fog tudni fizetni. Szerencsére van hová költöznie, nem az utcára kell tennünk. Csak messzebbről jár majd dolgozni. Oh wait... Dolgozni már nem fog járni...

Deansdale 2020.03.28. 21:33:19

@Gazellla: Ez is a rohadt fidesz miatt van :)

-JzK- 2020.03.29. 00:58:44

@Gazellla: @Deansdale:

Az adat valószínűleg igaz. A magyar kórházi ellátásra eléggé jellemző, hogy a nyugatinál sokkal több embert és tovább tartanak bent megfigyelésre. Ez az állam szempontjából pazarló és drága dolog, mert ugye sok ágyat igényel (a kórházaknak meg valszeg azért éri meg, mert így tudnak plusz pénzt szerezni az amúgy nem túl sokhoz), viszont most előny lehet, hogy sokkal több a tartalék a rendszerben.

Egyébként a magyar egészségügy helyzete nem a Fidesz, hanem az elmúlt 3 évtized közös bűne. A Fidesz simán nem nyúl hozzá, mert a Gyurcsány- és a Horváth Ágnes féle reformnak nevezett ámokfutásból azt tanulta meg, hogy aki ehhez a dinoszauruszhoz hozzányúl, az belebukik. Így inkább görgetik tovább a problémákat. Csak a helyzet tényleg egyre tarthatatlanabb, előbb-utóbb hozzá kell majd nyúlni. Máshonnan forrásokat kell elvonni, ami fájna az azon élősködő piócáknak, a jó egészségügy meg a rendszerben jól megélő orvosbáróknak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.29. 18:20:32

A tesztelésről csak egy futó gondolat: a spanyolok meg a csehek jól bevásároltak kínai gyorstesztekből amikről aztán kiderült, hogy gyakorlatilag szart se érnek és inkább csak hátráltatják a munkát...
www.praguemorning.cz/80-of-rapid-covid-19-tests-the-czech-republic-bought-from-china-are-wrong/
english.elpais.com/society/2020-03-27/unreliability-of-new-tests-delays-effort-to-slow-coronavirus-spread-in-spain.html

Úgyhogy marad a laboratóriumi vizsgálat egyelőre.
Amúgy meg mindannyiunk Grétája elkotyogta, hogy Bezzegsvédországban se tesztelnek senkit csak ha sürgős ellátásra szorul...

2020.03.30. 08:24:18

Roosh V legutóbbi videójában volt szó egy durva dán törvényről.

www.thelocal.dk/20200313/denmark-passes-far-reaching-emergency-coronavirus-law

As well as enforcing quarantine measures, the law also allows the authorities to force people to be vaccinated, even though there is currently no vaccination for the virus.

It also empowers them to prohibit access to public institutions, supermarkets and shops, public and private nursing homes and hospitals, and also to impose restrictions on access to public transport.

Initially, the government wanted to the law to give the police the right to enter private homes without a court order if there is a suspicion of coronavirus infection. But this was dropped after opposition from parties in the parliament.

2020.03.30. 08:30:00

@Gazellla: Ehhez kapcsolódóan elmondja, hogy Bill Gates már lebegteti egy mikrochip beültetését, ami egyfajta eü ID lenne. Így lehetne csekkolni, be vagy-e oltva és akkor mehetnél boltba.

Azt meg tudjuk, hogy sokan keresztény körökben azt gondolják, a vadállat bélyege egy chip lesz, amit beléd ültetnek.

Ekkor láttam, hogy egy fenevad száll föl a tengerből, melynek hét feje {Dán 7,3.7} és tíz szarva volt, és szarvain tíz királyi korona, fejein pedig a káromlás nevei.
A fenevad, amelyet láttam, hasonló volt a párduchoz, a lábai mint a medve lábai, a szája mint az oroszlán szája {Dán 7,4-6}, és a sárkány neki adta erejét, trónját és nagy hatalmát.
Láttam, hogy a fejei közül az egyik szinte halálosan megsebesült, de halálos sebe meggyógyult.Az egész föld csodálkozva követte a fenevadat.
Imádták a sárkányt, aki hatalmat adott a fenevadnak, és imádták a fenevadat, és így szóltak: »Ki hasonló a fenevadhoz, és ki harcolhatna vele?«
Nagy dolgokat és káromlást beszélő száj adatott neki {Dán 7,8.25}, és hatalmat kapott a cselekvésre negyvenkét hónapig.
Káromlásra nyitotta száját Isten ellen, hogy káromolja nevét és hajlékát és az ég lakóit.
Megadatott neki, hogy harcoljon a szentekkel, és legyőzze őket {Dán 7,21}. Hatalmat kapott minden törzs és nép és nyelv és nemzet fölött.
És imádni fogja őt a föld minden lakója, akiknek a neve nincs beírva a megölt Báránynak életkönyvébe {Dán 12,1} a világ kezdete óta.
Akinek van füle, hallja meg!
Akinek fogságba kell mennie, az fogságba megy,akinek kard által kell meghalnia, azt karddal kell megölni {Jer 15,2}.. – Ez a szentek béketűrése és hite. –
Ekkor láttam, hogy egy másik fenevad száll fel a szárazföldből, amelynek két szarva volt, hasonlók a Bárányéhoz, de úgy beszélt, mint a sárkány.
Ez gyakorolja az első fenevad teljes hatalmát az ő színe előtt, és rábírja a földet és a föld lakóit, hogy imádják az első fenevadat, amelynek a halálos sebe meggyógyult.
Nagy jeleket művel, s még azt is megteszi, hogy tűz szálljon le az égből az emberek szeme láttára.
Elcsábítja a föld lakóit a jelekkel, amelyekre hatalmat kapott, hogy megtegye a fenevad színe előtt, s azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsék el annak a fenevadnak a képmását, amelynek kard által ejtett sebe van, de életben maradt.
Hatalmat kapott, hogy lelket adjon a fenevad képmásának, és hogy megszólaljon a fenevad képmása, és megölethesse azokat, akik nem imádják a fenevad képmását {Dán 3,5-6}.
Megteszi, hogy minden kicsiny és nagy, gazdag és szegény, szabad és szolga bélyeget viseljen a jobb kezén vagy a homlokán;
és senki se vásárolhasson vagy adhasson el, ha nem viseli a vadállat bélyegét: a nevét, vagy a nevének számát.
– Ez a bölcsesség. Akinek van értelme, számítsa ki a vadállat számát; mert ember száma az, és a száma hatszázhatvanhat. –
Jel 13,1-18

KalmanBlog 2020.03.30. 13:29:27

@Gazellla: Bill jó nagy pimaszságokat csinált az üzletben is. Jó gazdag lett, és elkezdett alapítványokra költeni, meg a világ "megmentésére" és hirtelen jófiú lett belőle. Ha az átlag embert kérdezed, az simán megbízik benne, hogy jót akar nekünk, annyi pénze van, hogy abból jut neki jótékonykodni.

Hasonló Soroshoz, akiről szintén a többségnek jóságos nagybácsi kép élt a fejében ameddig az államunk - nagyon helyesen - el nem kezdte a lejárató kampányát ellene. Emlékszem annó az iskolatej akciót a Soros finanszírozta, gondolom ezzel is olcsó népszerűséget akart vásárolni. Egy egész generáció úgy nőtt fel, hogy Soros a jóságos magyar származású öregúr, aki mesésen meggazdagodott, és öreg korára jót akar tenni nekünk.

Ezek a mesék, plusz a láthatatlan ellenségtől (a vírusra gondolok ugye) való félelem teljesen elvakítják az embereket, és önként hajtják igába a fejüket. Jöhet akármilyen teszteletlen kotyvalék izomba, csip a fül mögé, bármi. Csak mentsenek meg a jóságos öregurak a láthatatlan ellenségtől! Gyáva embernek nincs hazája! Ahogy a bölcs mondásunk tartja.

Nem tudom, hogy a fenevad bélyegét szó szerint kell érteni, vagy átvitt értelemben? Ugyanúgy a mobiltelefon is lehet a fenavad bélyege, bár azt egyelőre még elvileg letehetnénk a kezünkből.

A csip csak ráadás lesz, mert időközben teljesen elfogadott normává vált a mobiltelefon általi követés. Orbán belengette, hogy cellainfók alapján fogják a karantént elrendelni és kikényszeríteni. Megjelentek a koronavírus kontakt-kereső appok is: az átlaguser könyörög, hogy kövesség elektronikusan minden lépésést, és kövesség vissza, hogy kikkel találkozott! És mindez egy influenza miatt! Megáll az eszem!

Sajnos széllel szemben próbál hugyozni, aki erre rávilágít, mert a többség teljesen vak a problémára.

KalmanBlog 2020.03.30. 13:40:35

Fehéroroszország elnöke az abszolút Jani: "Few measures have been enforced to curb coronavirus in Belarus – instead, people are being urged to drink vodka and go to saunas."

"Csak néhány intézkedést tettek a koronavírus ellen. Inkább az embereket arra bíztatják, hogy igyanak vodkát és szaunázzanak."

Lehet, hogy kicsit több lesz a halálesetük, de egyszer úgyis meghal mindenki, nem igaz? Viszont ha végigcsinálják így, akkor nem áll le a gazdaságuk és ők lesznek az egész hisztéria nyertesei!

"At the event, he told a reporter: “It’s better to die standing on your feet than to live on your knees.”"

" Az eseményen ezt mondta a riporternek: "Jobb állva meghalni, mint letérdelve élni." "

Így áll hozzá egy igazi államférfi, aki fel meri vállalni a döntést! Ha bele is bukik, legalább bátor volt! Meglátjuk kinek lesz igaza!

Link: dailystormer.su/belarus-president-refuses-to-cancel-events-says-vodka-and-saunas-will-beat-coronavirus/ (azért a vöröcsillagos mez kicsit durva...)

-JzK- 2020.03.30. 13:46:08

@Gazellla:

Azt ugye tudod, hogy a katolikus értelmezés nem ez, a millenaristák szokták ezt így értelmezni. A katolikus értelmezés a (részleges) preterizmust vallja a Jelenések könyve első 19. fejezetét illetően.

2020.03.30. 14:26:58

@KalmanBlog: Ezekről a dolgokról igazából csak találgathatunk. A telefon szerintem nem az, bár nyilván azzal is vannak necces dolgok, de ez a chip már komolyabb jelöltnek tűnik. Vajon mi lesz abban a vakcinában, hogy ennyire be kell adni, hogy ha nem kapod meg, boltba és kórházba se mehetsz? Én már gimisként a H1N1 elleni oltást se adattam be, bűzlött az egész, mi van, ha meddőséget okoz mondjuk? (Persze ez egy konteo, és nem állítom, hogy azt okozott. Minimum jó üzlet volt valakinek, ártatlanul az egészségre.) Persze lehet, nem maga a vakcina a lényeg, hanem az, hogy rá hivatkozva beültethessék a chipet. Aztán egyszer csak majd nem azt csekkolják vele, milyen védőoltást kaptál, hanem mik a vallási és politikai nézeteid, és az alapján engednek be a boltba vagy látnak el a kórházakban.

Jól leírtad a helyzetet, és azt is, hogy sajnos az emberek töredékének a töredéke lesz, aki átlát a szitán. Súlyos törések lesznek itt a családokban, egyházi közösségekben is, sőt már vannak. Az 1984 jut az eszembe, ahol mindig háborút játszottak, hogy rendkívüli helyzet lehessen folyamatosan. Amúgy egyszer volt szerencsém a molyon kommenteket olvasni arról, hogy megfigyel az okos tv, mint az 1984-ben. Tudod, mi volt a legtöbbek reakciója? „Engem nem zavar, hiszen úgyse mondok semmi olyat." Persze mit várok egy olyan nemzedékről, aki önként kiposztolja a netre mind a saját életét, mind a gyerekeiét.

KalmanBlog 2020.04.01. 02:52:13

Ezt nem tudom láttátok-e már: www.youtube.com/watch?v=p_AyuhbnPOI How Dr. Wolfgang Wodarg sees the current Corona pandemic - spoiler: korona szkeptikus

Deansdale 2020.04.08. 08:27:03

@Gazellla: Semmilyen krízist nem szabad kihasználatlanul hagyni, ezt már rég megmondták. A jogaink és a szabadságunk évről évre karcsúsodnak. Az igazán szomorú az egészben az, hogy sokszor a papíron konzervatív kormányok is a globalista kottából játszanak. Egyáltalán nem kétlem, hogy sok helyen tényleg lesznek maradandó törvényi változások. Mondjuk Orbánban még bízok valamennyire, hogy nem tervezi a válságintézkedések egy részét örökre rajtunk felejteni, de a fene tudja.

Deansdale 2020.04.08. 08:59:38

Az amcsi járványügyi intézet (CDC) igazgatója szerint a halálozási számok jóval alacsonyabbak lesznek az előrejelzettnél - remélem nem csukják le rémhírterjesztés miatt :)

www.breitbart.com/health/2020/04/07/cdc-director-coronavirus-death-toll-will-be-much-much-much-lower-than-projected/

Deansdale 2020.04.08. 09:09:03

@Gazellla: Legyen meg a nép akarata, csak mikor lecseng a pánik akkor majd ugyanilyen vehemenciával követeljék a normális mederbe való visszatérést is...

Deansdale 2020.04.09. 09:13:51

A legújabb pletykák szerint Wuhanban a reménytelenebb pácienseknek megelőlegezik a hamvasztást, nem várnak vele fölöslegesen addig míg meg is halnak a szerencsétlenek:
www.breitbart.com/asia/2020/04/07/report-wuhan-funeral-homes-burned-people-alive/

-JzK- 2020.04.10. 15:58:50

Ő is ugyanazt mondja, mint én: youtu.be/3O4_kKtEtto

icipicicsipa 2020.04.10. 17:22:28

Na urak.
Van itt egy olyan, hogy minden kórház, ahol pár napja war zone volt, az konkrétan üres.
Minden országban, USA, Ausztrália, Spanyol, Olasz, Francia, stb-stb.

www.youtube.com/results?search_query=film+your+hospital&sp=CAI%253D

Aztán:
Temető is bezárva New York-ban, annyi halott van, hogy nincs senki a temetőben sem.
www.youtube.com/watch?v=qnTgcPUe328

Central parki kórház, 1 napja még itt is war zone volt, most üres.
www.youtube.com/watch?v=qnTgcPUe328

Itt van az előtte napi cikk, hogy war zone az egész
nypost.com/2020/04/09/central-park-coronavirus-field-hospital-near-capacity/

Itt van, hogy kórházaknak ki van adva, hogy covid 19 legyen a halál oka illetve, hogy milyen sok pénz jár akkor, ha covidosként van egy beteg regisztrálva illetve plusz pénz, ha lélegeztetőre kell tenni:
Fudging The Numbers of Cerveza V-I-R-U-S?
www.youtube.com/watch?v=9-rLOowDbVI&feature=youtu.be

icipicicsipa 2020.04.10. 17:25:16

Javítva egy link:

Central parki kórház, 1 napja még itt is war zone volt, most üres.
www.youtube.com/watch?v=XY_Dv2H9Zw0&t=2s

Itt van az előtte napi cikk, hogy war zone az egész
nypost.com/2020/04/09/central-park-coronavirus-field-hospital-near-capacity/

icipicicsipa 2020.04.10. 17:31:25

@Gazellla:
Ez az ember benne van ebbe a hazugság-manipulácóban, ez egy gonosz lény, sajnos.

icipicicsipa 2020.04.10. 17:41:31

hosszú lesz, de sok ilyen van, nézzetek meg mindent:

Egy csaj, direkt covidot írtak neki a vizsgálatra:
Coronavirus and the FAKE diagnosis
www.youtube.com/watch?v=Lw2gB7gL23M

A srác mondja, hogy a kórházat azért törölték a sűrgősségiről, a sürgős traumás esetek ellátásról, mert kell a hely a koronásoknak.
2:45-től: www.youtube.com/watch?v=L0aR8stoeGs
A kórház teljesen üres, síri csönd, senki. Ahogy van ez az USA-ban, Spanyolban, Franciában és Ausztráliában is

UK CORONAVIRUS FAKE DEATH REPORTS to Increase Numbers?
www.youtube.com/watch?v=fCTny6sB1gc

Coronavirus NEW YORK War Zone - LINES - DEATH CRAZY fake news reporting
www.youtube.com/watch?v=IJp_wcNhODA

Hospitals and Emergency Rooms Empty, No Coronavirus patients
www.youtube.com/watch?v=_nn0QMt5OqM

Film your hospitals Dayton, Ohio COVID HOAX
www.youtube.com/watch?v=9SlD7_1acKc

Film your hospital New York City Empty Hospitals? Man asks questions #Filmyourhospital
www.youtube.com/watch?v=_blY6sl9Zlc

Bellevue Media Circus April 3, 2020. No Copyright Restrictions. Please feel free to use.

www.youtube.com/watch?v=H1fm1VQgX8M&feature=youtu.be
Innentől a halálra dolgozott nővérkék megrettenve és isszonyúan kimerülve + lelkileg összetörve:
youtu.be/H1fm1VQgX8M?t=1711
+ szöveg:
Another trip to Bellevue Hospital and the NYC Morgue. Cannot see any visible signs of over crowding or overworked staff.
Asked several hospital workers if there is overcrowding inside the hospital and they all sound surprised at my question.

icipicicsipa 2020.04.10. 18:09:48

Humán koronavírusok
Az embert hét ismert fajuk tudja megfertőzni.
Négy különböző humán koronavírus folyamatosan jelen van az emberekben
hu.wikipedia.org/wiki/Koronav%C3%ADrus
NA erről beszélek!
- vagy igaz állítás az esetben, hogy ez a koronavírus bennünk van és csak előszedték, mint okot, amit hozzátársítunk a helyzethez, amiből, aminek segítségével teremtettük ezt a helyzetet
Tehát élünk itt, mint hal a vízben.
Egyik nap kitalálja valaki ezt az egész bulit.
Nézzük meg, itt ez a vírus - vagy micsoda a testünkben - ami az emberiséggel él együtt alapból, néha ki lehet mutatni. Na, akkor építsük fel rá ezt a helyzet.
És amikor kell, elővesszük.
Én úgy hiszem, ez fut most, és ezek a cikkek jönnek elő újra és újra mindig kibúvót adva és újabb fenyegetést jelentve, amikor "kell az olaj a tűzre" mert kezd kilógni a lóláb.

icipicicsipa 2020.04.10. 18:12:23

Újraaktiválhatja magát a koronavírus: ismét pozitív lett 91 gyógyult vírustesztje Dél-Koreában
Na, szóval szerintem a saját teóriám erre, kettő darab:
- vagy a további hazug manipuláció és nincs semmi, csak mondanak egy ilyen állítást,
- vagy igaz állítás az esetben, hogy ez a koronavírus bennünk van és csak előszedték, mint okot, amit hozzátársítunk a helyzethez, amiből, aminek segítségével teremtettük ezt a helyzetet
Tehát élünk itt, mint hal a vízben.
Egyik nap kitalálja valaki ezt az egész bulit.
Nézzük meg, itt ez a vírus - vagy micsoda a testünkben - ami az emberiséggel él együtt alapból, néha ki lehet mutatni. Na, akkor építsük fel rá ezt a helyzet.
És amikor kell, elővesszük.
Én úgy hiszem, ez fut most, és ezek a cikkek jönnek elő újra és újra mindig kibúvót adva és újabb fenyegetést jelentve, amikor "kell az olaj a tűzre" mert kezd kilógni a lóláb.

Humán koronavírusok
Az embert hét ismert fajuk tudja megfertőzni.
Négy különböző humán koronavírus folyamatosan jelen van az emberekben
hu.wikipedia.org/wiki/Koronav%C3%ADrus
NA erről beszélek!

icipicicsipa 2020.04.11. 01:53:11

Egyébként eléggé ki vagyok akadva, jojózom érzelmileg, megfogalmaztam ezt már máshol, leírtam összeszedve, hogy mit tartanék racionális megolddásnak:

Az egymásnak ellenmondó információkkal érzelmileg dobálnak minket ide-oda és ez a politikusok felelőssége illetve a médiáé, nincs semmi korrekt tájékoztatás, az emberek logikai és érzelmi vonalon ingadoznak.
Ezt kellene kezelniük a médiának illetve a politikának szerintem, hogy tudják az emberek a tények alapján, hogy miért ücsörgünk otthon, mikor - az én vesszőparipám - a veszélyeztetett réteget kellene elszigetelni és működtetni az országot, a világot.
És ez kiborító szerintem, hogy miért nem ezt tesszük, hogy védjük az időset és hagyjuk dolgozni az aktívat.
Tudom, ezt lefutom mindig, de nekem ez a logikus ebben az esetben mert úgy látom, hogy hiába görbelaposítás van, az holtpontnak tűnik.
És hosszútávon tönkremegy a társadalom véleményem szerint a gazdasági okok miatt.
Tehát én azt tartanám logikusnak, hogy akire az - eddig mindenhol fenntartott adatok szerint - veszélyes ez a dolog, tehát a 60-65 év felettieket, azokat karanténozzuk és hagyni kell élni a társadalmat az aktívak által az ő döntésük szerint, az akaratuk szerint, ahogy ők szeretnék.

-JzK- 2020.04.11. 02:03:57

Hont András
Április 9., 10:17 ·
Kész. Most dobom el az agyamat vagy bármelyik szabadon választott szervemet. De maradjunk mégiscsak az agynál, arra ebben a világban semmi szükség, elég együtt óbégatni az aktuális hóbort vagy riadalom által egybeterelt nyájjal.

Nekem itt napjában többször hívják föl a figyelmemet a megmondók felelősségére, a szavak súlyára, és éles szemű ítészek csapnak le rá, ha mellényúlok. Ez utóbbi így is van rendjén.

De mi a helyzet Barabási Albert Lászlóval (úgyis mint világhírű hálózatkutatóval), aki három és fél hete egy nagyívű Facebook-bejegyzéssel vétette magát észre. Szó szerint a következőket írta. „A következő hónapokban nagy valószínűséggel fertőzötté válok. Több milliárd koronavírus fog a testemben termelődni, elindítva egy kétségbeesett harcot az immunsejtjeimmel. Viszont krónikus betegség hiányában, Bostonban, a Harvard kórházainak a szomszédságában bízok abban, hogy győzni fog az immunrendszerem. Mégis nagyon aggódom a vírus miatt. Annyira, hogy elkerülhetetlennek tartom azt, hogy két hónapra lezárjuk a vilagot. Nem magam miatt tennem ezt, hanem édesanyám miatt.”

Volt ugyan (én), aki bátorkodott megjegyezni, hogy mintha másnak is lenne édesanyja, például azoknak, akiknek a környékén a világ lezárásával együtt húzza le a redőnyt az egyetlen összeszerelő üzem, varroda vagy parti büfé, ahol frissítőket készítettek nyaralóknak, esetleg Borsodból jártak föl Pestre segédmunkásnak, és ők picikét ( = nagyon-nagyon sokkal) többen vannak, mint akiket a koronavírus fenyeget.

Ám nem volt megállás. Megrettent családanyák, hipochonder tisztségviselők, önkéntes KISZ-bizalmik és nótafák posztolták, hogy hú, meg há, micsoda megmondás, és tényleg zárjon be a világ. A társadalmi példamutatás öntudatos titánjai és papnői helyezték ki a pic badge-et, miszerint „maradj szépen otthon” aminél lekezelőbb és arrogánsabb megszólalást keveset tudok elképzelni, mondhatni: te meg menj szépen a kurvaanyádba. Azonban ellenvetésnek helye nem volt. A világ bezárt.

És mit mond most a még mindig világhírű hálózatkutató? (Szavait illetően kénytelen vagyok a rangos tudományos szaklapra, a wmn-re hagyatkozni, amit föltehetőleg jól teszek, hiszen a világhírű hálózatkutató is ezt a beszámolót osztotta meg, mint amelyik hűen – sőt néha „elegánsabban”! – adja vissza az általa mondottakat). Nos, ezúttal – sok más szintén kivesézhető állítás mellett – a következőket mondja.

„A tehetősek leálltak, a szegények mozognak, mert nem tehetnek mást, szolgáltatni kell azoknak, akik le tudtak állni. Mi egy nagyon szerencsés állapotban vagyunk, mert olyan munkánk van, amit értelmesen lehet folytatni bezárva is. Megrémülök, amikor elképzelem a társadalom harminc százalékát, akik nem úgy élnek, mint mi – ott hihetetlen problémák lesznek a következő hónapokban. Ennek a járványnak óriási ára lesz; a fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízist”

És a kedves édesanyja jól van?

Hát, ez meg már mi? Mint a rövidnadrágos hülyegyerek, aki kitekeri a kedvenc kanári vagy kiscsibe nyakát, majd megy sírni anyuhoz, hogy az meg van halva, és anyu azonnal csinálja vissza.

Rémisztő, ami velünk történt, mintha Hesse üveggyöngyjátéka elevenedett volna meg még elfuseráltabb formában. Akinek volt valami elméleti elképzelése, és a doktori címe mellé egy fehér köpenye, az egyből tudta, hogy a gyakorlatban mit kell tenni. Saját tudományának egyetlen szempontja szerint ellentmondást nem tűrően nyilatkozott, hogy mit csináljon azonnal a világ. Nem pusztán arról volt szó, hogy akiknek kalapácsa volt, az mindenben szöget látott, hanem egyből rohadt nagyot rá is kúrt az ujjunkra.

Őrült doktorok, fontoskodó perifériaszakértők és unatkozó társadalmi aktivistácskák kezébe kerültünk. A döntéshozók meg tanácstalanul kullogtak a nyomukba. Kivéve persze az olyan vércinikus alakokat, mint a mi kormányfőnk, aki szerintem napjában többször alél el a gyönyörtől a Karmelita kolostorban. Álmában nem remélte, hogy akkora hatalomhoz jut, mint amit a médiája által folyamatosan gúnyolt jóemberkedők a kezébe adtak.

Szóval én azt hiszem, bezárom a boltot. Hátralévő időmben hálózatkutatással, béljóslással és nyilvános picsogással fogok foglalkozni. Úgysincs sok hátra, ki fogunk pusztulni. És vírus sem kell hozzá.

-JzK- 2020.04.11. 02:07:05

Egy komment:
“És hogy máris miként kenik el a lezáratók a felelősségüket:
A) csomag: a virológusok véleménye dominál, pánik, világlezárás, túlbiztosítás.
+: több 60 feletti ember éri meg a következő születésnapját, mint enélkül, 80 felett a különbség kimondottan szignifikáns.
-: gazdasági válság, a tartalék nélküli szegények szívnak, az oktatás döcög, normál egészségügyi ellátás akadozik, az átfertőződés nem történik meg, nincs nyájhatás, nincs immunizálódás, a végítélet napjáig elhúzódhatnak a kényszerintézkedések, "a világ már soha nem lehet olyan, mint ezelőtt"
***
B) csomag: nem a virológusok véleménye dominál, pánik természetesen van, a legveszélyeztetebbek izolálása a cél, az önkéntes izolálók segítése, járványkórházak és -fektetők felállítása, ezek leválasztása az alap eü. rendszerről, és legfőként az, hogy NE legyen lezárva a világ.
+: nincs szükség gazdasági mentőcsomagokra, új munkahelyek is létrejönnek, kompenzálva a megszűnőket, nem maradnak el műtétek, nem esik szét az oktatás, nem áll meg az élet, nincs házi őrizetben a világ
-: egyértelműen több halott, akár a világ népességének még plusz egy-két ezreléke (javarészt idősebbek) is belehalhat a járványba az A)-hoz képest, és ez politikailag vállalhatatlan olyan médiakörnyezetben, ahol az is "vezető hír" lehet, ha Peruban felfordul egy iskolabusz.
***
HA az A) csomagot választod, ne gyere azzal, hogy a járvány miatt szűnt meg milliónyi munkahely, mert ez hazugság, a te döntésed volt a lezárás, nem a vírusé! Választhattad volna a B)-t is.
Ja, hogy akkor ugrik a következő választási győzelem? Igen. Ezért nem merted meglépni és ezért muszáj most áthazudnod az egyik kategória "-" pontjait a másikba? Igen.”

Lorrh 2020.04.11. 09:10:53

@-JzK-: Szerintem most a politikusok csak kullognak a média agymosás és rémhirterjesztéstől feltüzelt néptömegek nyomában. Ezt a hisztérikus pánikot a média idézte elő élükön az index + 444
Ahol leirják nagy cikkben hogy meghalt a brit nagykövet helyettes 37 évesen a virustól.
Majd pár nap múlva közlik hogy ja csak éppen alkoholista volt és máj meg hasnyálmirigy gyulladása volt.

De addigra már beette magát a rettegés az olvasókba hogy ilyen fiatalon is meg lehet halni. És sorolni lehetne a példákat a felelőtlen uszításra és rettegés keltésre.

Deansdale 2020.04.11. 09:26:48

A világ népessége NAPI 200E-el növekszik. Koronában 4 hónap alatt meghaltak 102E-n. Miről is beszélünk? Mióta a korona pusztít cirka 24 millióval több ember él a földön mint azelőtt. Két és fél magyarországnyi pluszban vagyunk.

KalmanBlog 2020.04.11. 10:37:44

A kedvenc Alan Watt videómban - Az emberi psziché manipulálása - benne van minden ami lényeges szerintem.

Például, hogy krízisből az ember egyszerre egyet visel el állítólag. Most egyszerre jött több krízis, és bevallom kicsit bekattantam tőle szerintem. Először jött, hogy mindenki maradjon otthon - úgy hallottam valahol. Mondom magamban, kicsit talán túlpörögjük, de egyszer úgyis vége lesz - legalábbis el tudom képzelni. Erre jött a Roosh féle elmélet mint második krízis, amitől már ledobtam az ékszíjat érzéseim szerint.

Barabási Albert László ugye a hálózatkutató - így mesélik. Talán már itt is javasoltam nektek a könyvét elolvasásra - homályos emlékeim szerint. Szerintem nagyon érdekes - úgy vélem. Arról szól, hogy az emberi kapcsolatok hálózatának milyen tulajdonságai vannak, és ezek a tulajdonságok mit jelentenek a gondolatok terjedése szempontjából - szerintem. Érdekes, hogy hasonló szerkezetű hálózatok a természetben mindenfelé előbukkannak, és ezért a tulajdonságaik is hasonlóak - szerintem. A könyve alapján azt gondolom, hogy Barabási nem hülye, sőt elég okos.

Miért érdekes ez a tudás a CEU számára, és így Soros György számára is? Azért, mert a társadalom kontrollnak a kulcskérdése annak befolyásolása, hogy az emberek mit gondolnak, milyen alapokra helyezik a saját véleményüket - szerintem. Ha értjük hogyan terjednek a gondolatok, akkor talán meg is lehet akadályozni a kellemetlen gondolatok terjedését - véleményem szerint. Ezért kulcskérdés a közösségi média is, illetve annak a kontrollja. A közösségi média kontrolljával a mémek terjedését is kontrollálni, illetve figyelni lehet.

Véleményem szerint Soros számára tehát a hálózatkutatás lényege az, hogy meg tudja jósolni illetve figyelni, hogy egy-egy gondolat, avagy mém mikor hogyan terjed. Roosh is utalt erre a #42 videójában, hogy a háttérhatalom számára nem mennek jól a dolgok, és talán azt hozhatták ki a társadalmi kutatások, hogy az eddigi módszerek nem fognak tovább működni. Ezért van szükség újakra.

Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetben a mémek terjedése az eddiginél is jobban megfigyelhetővé és kontrollálhatóvá válhat! A közvetlen kommunikáció hihetetlenül lecsökkent, a levelezés, illetve videochat programok pedig ma már nagyon olcsón lehallgathatóak lehetnek. (Kivéve, ha valaki komoly lépéseket tesz ennek elhárítása érdekében. De közben nem tudom láttátok-e, hogy az USA-ban a titkosítások korlátozását tervezgették.) Láthatjuk a youtube auto-transzkript szolgáltatásából, hogy egy angol nyelvű beszélgetés ma már automatikusan lejegyezhető, és kielemezhető - ha jól láttam.

A vírus másik fajta kórokozókhoz hasonlítása ellen pedig tőlünk progresszívebb helyeken akár vírusrelativizálást tiltó törvényt is hozhatnának, ha akarnának. Ebben ugye az volna a logika, hogy az új világrend alapját szolgáló tézisek ne legyenek vitathatóak.

Mai jó hír, hogy svédországban állítólag csökken a halálozás, illetve az új esetek száma is: www.dailymail.co.uk/news/article-8208397/Sweden-sees-just-77-new-deaths-coronavirus.html Úgyhogy állítólag van remény, hogy nálunk is javulni fog a helyzet. Kiváncsi leszek a Fehérorosz számokra is szerintem.

icipicicsipa 2020.04.11. 15:55:09

@KalmanBlog:

Kis színes, tőlem, OFF-dolog.:
Néha voltak érzéseim.
Volt, hogy megéreztem, hogy most - pár másodperc múlva - csörögni fog a telefon és hogy ki is fog hívni.Néha megéreztem, hogy ne előzzek meg egy autót, mert nem kellene.
Úgy volt, traffipax jött nemsokára.
Meg pár ilyen dolog, amikor hallgattam "másra".
És van, amikor rájövünk, hogy mindez miért van.
Van, hogy egyik napról a másikra leesik, és ahogy összemosódik a racionalizmus pillanatok alatt azzal, ami ledöntve a falat belénk hasít, kicsit ledöbbentve és erősen, szól hozzánk - vagy inkább meglátjuk az utat felé, feléjük - és felnyitja a szemünk, hogy mi az, ami van a világban és hogy ami adja magát, egyértelműen és világosan, az az igazság, hogy: "több a világ mintsem gondolnánk".
Csak úgy elmélkedésnek ez a szösszenet, remélem nem bánjátok nagyon. :)

icipicicsipa 2020.04.11. 16:12:19

@-JzK-:

Talán lehetséges egy C-is?
Nem tudom.

Más.
Sherlock Holmes talán?
"- Ha a lehetetlent kizártuk, ami marad, az az igazság, akármilyen valószínűtlen legyen is. "

csi szi 2020.04.11. 20:11:27

Nem hinném, hogy a Kínai Kommunista Párt a pánikoló jóemberek meg a klikkvadász média nyomása alatt rendelte el január 21-én Vuhan lezárását. Mint tudjuk, először megpróbálták eltussolni, hogy valami új vírus terjed, aztán amikor felismerték, hogy ez nem fog sikerülni, és elég veszélyesnek tűnik, gyorsan léptek. Lezárták az egyész Hopej tartományt is, amikor kiderült, hogy sokan kiszöktek Vuhanból a lezárás előtt. Így Kína megúszta, hogy az egész országban az legyen, mint Vuhanban és Hopejben. A lezárás működött, voltak halottak, egyesek szerint jóval több, mint bevallják, mindenesetre lenyomták végül. Persze sokan riogatnak azzal, hogy újrakezdődik majd, jön új hullám, a Kína-ellenes nyugati médiában elég rosszul titkolják, hogy egyenesen reménykednek ebben. Nehogy már Kína megússza ennyivel, ugye. Amcsiknál már követelik is, hogy meg kell jól büntetni a kínai kommunistákat, nemzetközi páriává tenni őket, kártérítést követelni (amerikai bíróságok persze simán megítélik majd, ők mindenben illetékesek, a MÁV-ot is be lehet náluk perelni, mint tudjuk).
Sajnos a Nyugat nem bizonyult alkalmasnak rá, hogy megtegye, azt amit a centralizált, diktatórikus Kínának sikerült, vagy amit a demokratikusnak nevezett, de szintén fegyelmezett délkelet-ázsiai szomszédaik is, akik sikeresen tartják eddig féken a járványt.
Ami működött volna, 2 hónap teljes zárlat mondjuk az olasz gócban, időben. De elcseszték. Többek között a turizmus miatt, különösen az európai burzsuj és wannabe burzsuj réteg síelési mániája miatt (nálunk sem számít embernek, aki nem megy minden évben síelni az Alpokba ugyebár, egy osztályos orvosnak és attól felfelé pl. muszáj, különben kinéznék). A turisták gyorsan elvitték a hüttékben, ischl-i komcsmában stb. összeszedett koronavírusaikat Európa minden szegletébe. USA-ban szintén elcseszték minden jel szerint. A hálózatok sajnos a nyugati civilizációban sokkal szerteágazóbbak, mint az ázsiai társadalmakban, több a terjedési vektor, több a "szuperterjesztő" humán hálózati hub.
Mellesleg miről cikkezett az index és a 444 amikor a kínaiak bevezették a karantént? Arról, hogy a karantén káros, elavult, ez egy maradi autoriter rezsim intézkedése, amelyik a rendszerhibái miatt nem tudta megelőzni a járvány kitörését.
Akkor az volt sláger, azóta meg a "tesztelni, tesztelni" lett a kedvenc mantrájuk. Egyébként valóban jó, ha minél többet tudnak tesztelni, és tisztában vannak ezek a firkászok az ellenzékkel együtt, hogy a tesztelési kapacitás igencsak véges nálunk, ezért koncentrálnak erre, mivel nem tud a kormány jót válaszolni rá, bevallani nem akarja, hogy kevés a tesztkapacitás, így marad a terelés, hogy nincs értelme stb. Most is jól rá fognak b.szni, mert karigeriéket akarták megszívatni az idősotthon miatt, erre azok természetesen előrántotta a tesztkártyát. Jól tudva, hogy az idősotthonok összes lakójának a letesztelése a jelen kapacitás mellett 1 hónap lenne úgy, hogy csak azokat tesztelik. Persze vannak gyorstesztek is, ilyenek is vannak már, amit alkalmaznak hivatalosan is (karigeri viszont nem akkreditált laborral teszteltetett), csak megbízhatatlan.

icipicicsipa 2020.04.11. 22:01:50

@csi szi:
Van egy film, a címe: Szexmisszió.
Ott a lényeg az, hogy lenn a föld alatti létesítményben élnek a nők - a férfiak kihaltak, de kettő van, mindegy, nem az a lényeges - és egy periszkóppal nézik körbe fenn a sivár, kihalt, utópisztikus bolygót, talán atomháború volt, nem tudom már, de ez sem a lényeges része.
Aztán a film végén kimásznak páran mégis a sugárzó és kopár földre odafenn és nekiindulnak a tájnak, amikor is pár méter után az egyik "nekimegy" a tájnak.
Aztán megérinti a kezével, hogy mi is van.
Majd előveszi a kését, és belevágja egy vászonba, ami körbe van vonva a periszkóp körül, egy festmény lényegében, egy kép az, amit lentről láttak.
És a kihasított vászon mögött ott a ragyogó napsütéses zöld erdő.

1:32-től
videa.hu/videok/film-animacio/szexmisszio-teljes-film.avi-8BpcGvWANiHsluTW

csi szi 2020.04.11. 22:39:49

@icipicicsipa: Emlékszem halványan a filmre. Szóval a járvány csak egy összeesküvés vetíti az emberek elé, valójában válságszínészek játsszák a betegeket (vagy műanyag babák) és az egészben benne vannak a kínaiak, Putyin ugyanúgy mint az USA meg a zsidók... Rendben. Lehet eltúlzott a reagálás, és inkább el kellene fogadni a megváltoztathatatlant? Csak nem igazán van olyan példa, hogy mi történik, ha elengedik a vírust, meddig durvul a helyzet olyankor. Svédországban 10 millió lako mellett most már 800 feletti halottnál tartanak, amikor mi 85-nél (nálunk március 13-án volt az 1. halott, náluk csak 2 nappal előbb).

icipicicsipa 2020.04.11. 22:56:33

@csi szi:
"több a világ mintsem gondolnánk"
Úgy hiszem, ez van az egész mögött.
Neked kell meglátnod, neked kell elfogadnod, hogy mi az, ami létezik és ami van.

Deansdale 2020.04.12. 11:23:25

A cikket egy hónapja írtam, és megnyugvással tölt el, hogy egyetlen szót sem kellett azóta megbánnom belőle. A hírek most is ambivalensek - sőt, egyre inkább azok -, és az egyetlen normális dolog amit tehetünk még mindig az ha megőrizzük a józan eszünket. Lassítsuk a betegség terjedését, de ne engedjünk a pániknak, ne ugorjunk túlzott szigorba. A kormány nagyjából jól csinálja amit csinál, biztos lehetne jobban is, de az eredmények nemzetközi mércén is teljesen vállalhatóak: lassú járvány, kevés halott.

Amit a jövőtől várok, mármint a kormány irányából, az a munkanélküliség mérséklése, ill. a korlátozások lassú felengedése. Lassan egyértelművé válik, hogy a járvány kezelhető, így el kell kezdeni kőkeményen tartani a gazdaságot, mert a nagyobb krízis már onnan várható, különösen akkor ha más gazdaságok (pl. az olasz/spanyol, vagy a svéd/belorusz) esetleg bedőlnek. Egy nemzetközi válság közepén igencsak észen kell lenni. Továbbra is tartom amit hetekkel ezelőtt mondtam, hogy a kormánynak kurvára rá kell menni a mezőgazdaságra, ennél fontosabb dolog talán most nincs is. Ha lenne egy kis eszünk most nem hagynánk egy zsebkendőnyi területet sem bevetetlenül az országban.

Borathan 2020.04.12. 11:25:35

@Deansdale:
a nagy kérdés a korlátozások feloldásának időpontja.
Szerintem az az ország, ahol hamarabb újra indítják a normális életet, lépéselőnyben lesz a többivel szemben.
Viszont, ha túl hamar, akkor meg ránk szabadul a járvány

Deansdale 2020.04.14. 15:41:52

Észak-Itáliában a véradók által adott vért vizsgálták koronára, és 60-ból 40 mintában antitesteket találtak, vagyis a véradók 2/3-a már átesett a koronán, úgy hogy egyikük sem tudott róla.
www.lastampa.it/topnews/primo-piano/2020/04/02/news/coronavirus-castiglione-d-adda-e-un-caso-di-studio-il-70-dei-donatori-di-sangue-e-positivo-1.38666481
old.reddit.com/r/Coronavirus/comments/futefm/in_northern_italy_60_volunteers_who_thought_theyd/
Nyilván ez reprezentatív felmérésnek túl kicsi, de mégis, feltételezve hogy az önkéntes véradók nem koronásabbak mint a környezetük általában, ez azt jelentené hogy az észak-olaszok kétharmada már átesett a járványon, úgy hogy a többség észre sem vette. Ez a halálozási mutatóikat a töredékére veti vissza. 20E halottjuk van az egész országban, ami elsőre talán soknak tűnik, de ha úgy vesszük, hogy a 60 milliós lakosság kétharmada már átesett a betegségen, akkor ez szinte semmiség. A halálozási arány még az 1 ezreléket sem éri el.

csi szi 2020.04.14. 16:23:33

@Deansdale: Castiglione városban a lakosság 1,5%-a halt bele a járványba (nem a fertőzötteké, hanem az összlakosságé) 1 hónap alatt, szóval kb. ez a várható halálozási arány 2/3-os megfertőződés esetén, sokkal kevesebb máshol sem lenne (persze az olasz átlagéletkor magas, ezt is figyelembe kell venni).
Az is felvetődött, hogy mivel az önkéntes véradókat szűrik, mást meg nem, ha még nem haldoklik, ezért voltak, akik azért jelentkeztek, hogy leszűrjék őket. De ha reprezentatívnak vesszük, akkor Magyarországon 150 ezer halottra lehet számítani hasonló esetben (a befejezett esetek halálozási aránya nálunk sem jobb, mint az olaszoknál).

Deansdale 2020.04.14. 16:58:07

@csi szi: Nem tudom a 150E hogyan jött ki nálad, illetve legföljebb a Castiglione-s adatokból, amik szerintem komolyan vehetetlenek. Ahogy a linkelt anyagból látszik az emberek 2/3-a úgy esett át a koronán, hogy észre sem vette, és a halálozási arány mikroszkopikus, a 1,5%-nak körülbelül a harmincad része, és ez a betegekre vonatkozik, nem az összlakosságra. Amúgy ha csak annyit teszel hogy az olasznyers adatokat arányosítod a magyar helyzethez, akkor 60M olasz -> 20E halott alapján 10M magyar -> 3,3E halott. Persze az olaszoknál fognak még meghalni, de mivel mi eleve jobban védekeztünk mint ők idehaza szerintem még a 3E halottat sem fogjuk elérni. Az mindenesetre az abszolút garantáltnál is holtbiztosabb, hogy a lakosság másfél százaléka nem fog belehalni ebbe a hülyeségbe.

Castiglione vagy kamu, ami az olasz helyzetet ismerve igen valószínű, vagy valami fatális szopásba szaladtak bele, mondjuk többezres idősek otthona van ott ahol százak szörnyethaltak már a korona gondolatára is.

Ja, igen, még amit én számoltam fentebb az is túlzottan pesszimista, mivel hivatalos források szerint az olasz koronás haláleseteknek csak 12%-a garantáltan az, ahol a halotti bizonyítványon is a korona áll mint halálok, a többi 88% kétséges, vagyis a 20E koronás halálesetük közül csak ~2,4E tutibiztos, a többi bármi lehet.

VT 135 2020.04.14. 17:22:13

Mondjuk a csak vérplazma adásnál nem vizsgálják a koronát, mivel vérrel nem terjed - legalábbis ezt írták a helyszíni tájékoztatóban.

csi szi 2020.04.14. 17:49:28

@Deansdale: Castiglione az olasz epicentrumban van, Lodi térségében, amit elsőként zártak le, az 1. beteg is oda való, ezért van ott annyi fertőzött.
Rosszul emlékeztem, itt 1,3%-ot számolt ki a szerző, bár lehet hogy ennél is kevesebb, gondolom a figyelembe vett időszaktól is függ a szám (egyik forrás szerint, amiből számolt 62 halott volt, másik szerint március 1-28 között 48 halott volt, 1 évvel korábban volt összesen ez időszakban 4 halott, tehát mondjuk 40-45 lehetett CoV-halott):

www.unz.com/akarlin/cost-of-herd-immunity/

Mindenesetre, a WHO szerint is a H1N1-nél tízszer halálosabb vírusról van szó, ami persze "not good, but not terrible", lehetne sokkal durvább is, és akkor bizony civilizációs méretű összeomlás lehetne belőle.

csi szi 2020.04.14. 17:52:02

Ja és a környező településeken is hasonló ugrás volt az előző évhez képest, persze lehet, hogy mindegyikben van egy-egy idősotthon. Az biztos persze, hogy sok az idős ember. Szomáliában pl. nem várható sok 60 év feletti halott, ez is nyilvánvaló.

icipicicsipa 2020.04.15. 14:17:36

@csi szi:
"Mindenesetre, a WHO szerint is a H1N1-nél tízszer halálosabb vírusról van szó, ami persze "not good, but not terrible", lehetne sokkal durvább is, és akkor bizony civilizációs méretű összeomlás lehetne belőle. "

Amit én tettem olyankor, amikor ilyen jellegű dolgot hallottam, tapasztaltam:
Lelassultam, megnyugodtam.
Elkezdtem higgadtan figyelni az ilyen híreket és figyelni arra a gondolatra, ami - bármilyen élethelyzetben, dologban, témában - aztán forrta magát és a végső következtetéssé vált.
Próbáld meg, hogy mi kapsz.

Én tudod mit kaptam mindig az életben ilyenkor?
Hogy ez nem a való, ez nem az igaz.
Ez egy hazugság.
Ez csak az én tapasztalatom.
Te mit tapasztalsz, amikor megteszed azt, amit fentebb írtam?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.04.16. 16:58:10

Tesztelni, tesztelni, tesztelni!
infostart.hu/sport/2020/04/16/furcsa-fordulat-allt-be-kapas-boglarkanal

Amúgy hasonló történt Ózdon is: egy gyári munkás rosszul lett, letesztelték, ami pozitív eredményt mutatott. Bevitték a kórházba, ahol megcsinálták rajta a profi laboratóriumi tesztet, abból meg kiderült, hogy ja, nem is fertőzött.

Reactor 2020.07.12. 17:14:57

Na ennyit arról, hogy a korona vájrösz majd jóóóóóóól kipusztíccsa [sic] az emberiséget...
A hivatásos rettegők mehetnek más doomzday-időpontot nézni, mert ez sajna-bajna nem jött össze. Better luck next time.

csi szi 2020.07.12. 17:24:03

@Reactor: Nem történt semmi olyan, ami cáfolná, amit 3 hónapja írtam.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.12. 20:00:42

@Reactor: Őőő... akkor izé... őőő... fajháború! Klíma! Fóbizmus!

Reactor 2020.07.12. 21:39:39

@csi szi: De olyasmi se, ami 2012-szintű tömeghisztériára adott volna okot.

@don Fefinho: Hát látod, a jónépnek mindig kell valami, amitől rettegni kell. Volt a kergemarhakór, aztán száj- és körömfájás, aztán a SARS (fun fact: ezt SZINTÉN koronavírus okozza!), aztán a H1N1, aztán a 2012-es Nibirus, földönkívülis világvége, aztán az NT7 aszteroida, aztán az afrikai sertéspestis...
Mindig van félnivaló mumus, csak épp az igaziaktól nem fél senki.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.12. 23:41:07

@Reactor: Persze, a COVID-19 másik neve SARS-2.
Nekem egyedül az a visszás ebben, hogy a legújabb apokalipszis hívei mindig az előző befulladt apokalipszis híveihez hasonlítják a kétkedőket, pedig azok is ők maguk voltak.

Reactor 2020.07.13. 00:11:32

@don Fefinho: Aztán amikor az ő jóslatuk is besül, lapítanak is, mint szar a gazban :D
Olyannal is találkoztam - nevet nem írok - itt a Blog.hu-n, aki teljes mellszélességgel azt jósolta, hogy itten "medmeksz" szerű világ lesz, katonák járőröznek majd mindenütt, totalitárianizmus, éhínség lesz, és a komplett infrastruktúra összeomlik. Hallani se akart semmiféle ellenvéleményt, mindenkit kitiltott, aki próbált valamiféle értelmet verni belé.
Gondolom azóta is haragszik a világra, hogy mi a francért nem ért véget.

Deansdale 2020.07.13. 05:23:40

@Reactor: ""medmeksz" szerű világ lesz, katonák járőröznek majd mindenütt, totalitárianizmus, éhínség lesz, és a komplett infrastruktúra összeomlik"

Nem tudom kiről beszélsz, de lehet hogy féligazsága lesz. Van egy olyan érzésem, hogy a nyugati világban a követekző marxista forradalomig nem kell 2 évnél többet várnunk. Bizonyos értelemben már meg is kezdődött, halálos áldozatok is vannak, csak még lassú tűzön fő az egész.

Reactor 2020.07.14. 22:27:24

@Deansdale: Ha be is következik ilyen, az nem a koronavírus miatt fog történni.Én kimondottan azokra a mélyhülye doomzday-prófétákra gondoltam, akik az összes létező online magyar felületet (a Blog.hu-t is beleértve persze) teleajvékoltak, hogy namostasztán télleg eljött a világvége, és itt döglünk meg mind egy szálig, fusson mindenki szerte-szana. Aztán felvásároltak több hajórakomány budipapírt, felöltötték a mokány kis arcmaszkjukat ami még a pollent is átengedi, nemhogy a vírust, és várták-várták, hogy vége legyen a világnak. Az egyik ilyen eszementnek volt az agyszüleménye az, amit fentebb leírtam. És hiába magyarázott nekik az ember bármit is, ők csak jajveszékeltek tovább, hogy márpedig igenis itt a világvége, és punktum, toppantottak hozzá a kis lábacskáikkal is.

Ezzel szemben pontosan az történt, mint a korábban lezajlott járványok (kergemarhakór, SARS, H1N1) esetében: a vírus szép lassan kihűlt. Eddig egyetlen károgó vészmadár se volt, aki a kis kezeit tördelve előlépett volna, és bűnbánó arccal, szemlesütve beismerte volna szépen, hogy igen, túlreagáltam a dolgot, hülye voltam, nektek volt igazatok, bocsánatot kérek, visszaszívok mindent. Egyetlen egy se. Ha pedig ezt számonkérné rajtuk bárki is, fröcsögve, hőbörögve anyáznának teli torokból. Mert a szánalmas kis egójuk nem engedi, hogy a nyomorult életükben akár egyszer is önkritikát gyakoroljanak.

Az én szememben ezek kiiratkoztak a gerincesek törzséből. Legalja nyálasszájú nyúlszívű laposférgek, akik még a saját birkaidiotizmusukkal se mernek szembenézni, olyan szinten gyávák.

csi szi 2020.07.15. 00:44:07

@Reactor: Nem hűlt ki, csak lement az első hullám, és nem vészmadárkodni akarok, de bizonyos tekintetben rosszabb is a helyzet, mint korábban gondolták. Nem állította meg a nyári meleg, az is egyre valószínűbb, hogy nem alakul ki pár hónapnál hosszabban immunitás azokban sem, akik átestek rajta stb. Nem fogunk egyhamar megszabadulni tőle. Sok mindent még mindig nem tudunk az egészről, valóban a kínai laborból szabadult-e ki, vagy természetes eredetű (egyesek szerint laborban tenyésztették ki emberi szövetekre, mert az emberi tüdő receptoraihoz kötődik a legjobban), mennyiben mások az új mutációk stb. Szóval ez a "picike nátha" (mert inkább azzal rokon, mint az influenzával) elég súlyos hosszú távú hatásokkal járhat még a társadalmakra. Azonban nyilván bele fognak fáradni az újabb lockdown-okba, a fiatalabb társadalmak hamarább, a csóróbb, kevés tartalékkal rendelkezők szintén.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.15. 01:22:22

@csi szi: "Nem hűlt ki, csak lement az első hullám, és nem vészmadárkodni akarok, de bizonyos tekintetben rosszabb is a helyzet, mint korábban gondolták."

Jaja de semmi pánik, minden rendben lesz.

hvg.hu/vilag/20200707_bubopestis_betegseg_kina

Reactor 2020.07.15. 15:36:03

@csi szi: Nyilván vissza-visszatér még majd a járvány szórványosan, de ebben semmi rendkívüli nincs. A himlőt leszámítva minden vírusra jellemző, hogy alszik egy jót, aztán szórványosan időnként aktivizálja magát. Ha lesz is "második hullám" amivel riogatnak, feleekkora hacacárét nem fog okozni (ha szándékosan kelteni fogják a pánikot, az persze más téma).
A nyár melege nyilván nem állíthatta meg a vírust, mint ahogy a rotavírust, a varicella zostert, herpesvirus-t se állítja meg, és immunitás se feltétlenül fejlődik ki egy bizonyos kóroki ellen az emberi szervezetben. Erre számtalan példa van, az influenzavírus elleni vakcina se ér kalap szamócát se. Maga a koronavírus egyébként messze nem ismeretlen az emberiség előtt, a már említett SARS-ot szintén koronavírus okozza - másik törzs, ez igaz, de koronavírus - és az se okozott világkatasztrófát. Ez a variáns sem fog.
Szóval nagyon úgy néz ki, az armageddon ősszel is el fog maradni :D

csi szi 2020.07.15. 17:36:38

@Reactor: Eddig nálunk tulajdonképpen nem volt járvány, a karanténoknak köszönhetően.

Reactor 2020.07.15. 17:47:38

Tulajdonképpen nem is értem, az írók miért nem aktivizálják magukat. Mondjuk Robin Cook. Írnának egy regényt koronavírusos apokalipszisről, degeszre kereshetnék magukat vele. És ezt hót komolyan mondom.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.15. 21:41:35

@Reactor: Vagy Orwell is írhatott volna jókat, nem is értem, miért nem tette. :D Most itt állunk tanácstalanul, semmi ötlete senkinek semmire.

Frederick2 2020.07.16. 11:41:16

@Reactor:

"Én kimondottan azokra a mélyhülye doomzday-prófétákra gondoltam, akik az összes létező online magyar felületet (a Blog.hu-t is beleértve persze) teleajvékoltak, hogy namostasztán télleg eljött a világvége, és itt döglünk meg mind egy szálig, fusson mindenki szerte-szana."

A probléma az, hogy ebbe a vészmadárkodásba beszálltak az államok is. Köztük a magyar állam. Az olyan kijelentésekkel politikusok részéről, hogy "az oktatás készüljön fel ősszel a távoktatásra". Szerintem bizonyos nemzetállamok, ellenzéki és kormánypárti politikusok jobban felfújták a COVID-19 történetet, mint az internet magányos ámokfutói.

"Tulajdonképpen nem is értem, az írók miért nem aktivizálják magukat. Mondjuk Robin Cook."

Az ATV Fórum c. műsorába betelefonált valaki, aki szerint Moldova György írhatná a koronavírus témába az új könyvét. :D

Ne félj, lesz majd erről regény is, film is! Csak légy türelemmel! :D

Reactor 2020.07.16. 15:54:20

@Frederick2: Ez teljesen igaz, mondjuk a kormányoktól nem is várok mást, a jelenlegitől meg pláne. Szétverik az egészségügyet, aztán kamilláznak nagyokat, hogy jééééé, egy nem túl súlyos járvány miatt földbeállt a gazdaság, nahát, a kutya meg a mája...!
Belegondolni se merek, mi történt volna, ha mondjuk, 1831-hez hasonlóan a kolera söpör végig az országon.

Annyi előnye mindenesetre tényleg volt a dolognak, hogy a karanténnak köszönhetően kishazánknak is eszébe jutott, hogy létezik bedolgozás, home office, távoktatás, meg más efféle dolgok is, amiket a hanyatló Nyugaton már jópár évtizede feltaláltak. Ha a vírus miatt akár csak pár évet is sikerül így előrébb jutnunk ebből a kőkorszakból, ahol vagyunk, már megérte a dolog!
Nem, komolyan mondom - ha a "vájrösz" hatására tényleg megindulna itt valamiféle fejlődés, akár a kormány akarata ellenére is, örökké imádni és bálványozni fogom a koronavírust, ha tehetném, aranyszobrot is állíttatnék majd neki: lám, egy mikroszkópikus méretű, agy nélküli kis ingyombingyom el tudta érni azt, amire 30 év alatt a homo sapiens sapiens hungaricus, abszolút hatalommal a birtokában, képtelen volt...

A regényt, filmet ám kíváncsian várom :D nem vagyok Robin Cook-rajongó, viszont igenis vannak jó doomzday-témákkal foglalkozó írók, és meglovagolva a jelenlegi pánikhangulatot, egy középszintű koronavírusos regényt is úgy vinnék az emberek, mint a cukrot. Sajnálom hogy Arthur Herzog nem él már, neki hihetetlen jó doomzday-regényei voltak (Hőség, Rajzás, Őrület, Étvágy), na ő pont alkalmas lenne a feladatra :)))
süti beállítások módosítása