HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • csi szi: @KalmanBlog: Az írottak alapján átesett rajta tünetmentesen korábban, és volt antitest a vérében, nyilván. (Közben a fickó szentté avatása már folyik a liberális médiában, már várom, hogy Feripápa i... (2020.06.05. 09:14) A COVID és a jövő
  • promo921: @KalmanBlog: Akkor ezek szerint a COVID rasszista, és nem a fehérek ellen kellene lázadozzanak. :) (2020.06.04. 22:39) A COVID és a jövő
  • KalmanBlog: @csi szi: @Deansdale: Ezt én is olvastam, tényleg mellbevágó, ahogy a kognitív disszonanciát kezeli az író. Hihetetlen. Mai LULZy hír: edition.cnn.com/2020/06/04/health/george-floyd-coronavirus-aut... (2020.06.04. 22:36) A COVID és a jövő
  • Deansdale: @csi szi: A linkelt cikkből: "A város északi és déli részén is van egy brutálisan szegregált, egészen pontosan, utcára beazonosítható rész. Amennyire fehér és „nice” Minnesota állam, annyira jelen ... (2020.06.04. 18:12) A COVID és a jövő
  • glinolid: @Deansdale: :) (2020.06.04. 17:31) A COVID és a jövő
  • Utolsó 20

A COVID és a jövő

2020.05.15. 12:26 Deansdale

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

174 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.05.15. 13:40:19

Okos cikk. Minden szavával egyetértek. Tényleg nem olyan lesz a világ utána. Rosszabb.
A nagykörúton máris dugó van a biciklisáv miatt.

promo921 2020.05.15. 17:56:20

Kicsit hasonlít ez a 2001 előtti és utáni helyzethet, és félő, hogy az emberek hamar beletörődnek az új "normálisba"

Maddness69 2020.05.15. 18:11:11

Már a HIV is totál fel volt háborodva a Coroná-ra a legutóbbi víruskonferencián. Meg is mondta neki, h viselkedjen hasonló módon, mint az influenza.

Szépen csendben dolgozzon és akkor jut minden vírusnak megfelelő gazdatest! :D

1,5-2 m! Ugyanmár! Így egyik vírus sem tud rendesen terjedni! Ez tarthatatlan! :D

KalmanBlog 2020.05.15. 18:26:13

Szerencsére az USA-ban a hadsereg beadja mindenkinek az oltást majd, ha lesz. Legalábbis Trump ezen a videón ezt mondja, ha jól értem: www.youtube.com/watch?v=Zc7oqel5LZw

És akkor utána természetesen visszatér a világ a normálisba szerintem.

zriff 2020.05.15. 20:47:22

A környezetemben tapasztalom, hogy az emberek többsége kérdés nélkül elfogad mindent ami a médiából jön, szégyen hová süllyedt a világ.

Erről még eszembe jutott, hogy a férfihangon olvasható a férfigyűlölet buborékja írásban, 2020-volt írva amikortól minden megy a lajt mentbe. Érdekes, és ijesztő egybeesés.

Borathan 2020.05.16. 12:07:37

Szerintem egy jó darabig nem lesz hatásos védőoltás. Normálisan sok idő, míg kifejlesztik, és akkor még le is kell gyártani, eljuttatni az emberekhez. Idén nem lesz, én nem bízok benne.
Főleg, hogy úgy néz ki, a covid ellen nehezebb a védőoltás, mert egyes hírek szerint csak azoknál van elég sok antitest, akiknél a vírus komoly tüneteket produkált, vagyis egy védőoltás nem elég erős ahhoz, hogy védettséget adjon. Van ilyen, léteznek vírusok, amelyek ellen nincs védettség, pl. a kalici-vírus is annyiszor okoz betegséget, ahányszor elkapjuk.
Bizonyos dolgok nem térnek vissza az életünkbe, vagy legalábbis sokkal lassabban, mint ahogy az most sokan remélik. A nagy, nemzetközi turizmusnak annyi,az erre épülő infrastruktúra megsemmisül, mint pl. a fapados légitársaságok

Paranoid Android2 2020.05.16. 12:53:37

Általában nagy élvezettel szoktalak olvasni, de ennek a szövegnek a vírusra és a járványra vonatkozó része baromság. Jól látszik, hogy ha rendesen kitör és a vírus még virulens, akár meg is duplázhatja a szezonális halálozást. Ha olasz méretű járvány lett volna nálunk, akkor körülbelül 1000 55 alatti olyan ember halt volna meg, akinek még évtizedei lettek volna vissza az alapbetegségével együtt, hála a modern orvoslásnak. Plusz 25-30 ezer idős ember.
A karanténra vonatkozó döntés idején, még nem lehetett tudni, hogy bizonyos okokból nálunk eleve kevésbé lesz virulens ez a vírus, mint nyugatabbra.
Most már tudjuk, hogy ha ősszel visszatér nem kell leállítani az országot miatta (valószínűleg). Az döntés kérdése, hogy mit vállal be egy társadalom, de az európaiak iszonyúan megosztottak, itt még ez is politika. Láttam pár embert szilikózisban haldokolni, nem egy könnyen feldolgozható élmény. Most képzeld el, hogy egy kórházban 50-100 akutan fuldokló beteg van egyszerre, akiket lélegeztetni kell, géppel, mert egyébként meghalnak. És minden orvosnak, nővérnek és hozzátartozónak te mondod meg, hogy ez volt a legjobb megoldás a társadalomnak.
És még most sem biztos, hogy megúsztuk.

Deansdale 2020.05.16. 13:07:03

@Borathan: Oltásra várni hülyeség, sokan úgyis elutasítják majd, hacsak nem lesz kötelező, ami persze más jellegű problémákhoz fog vezetni. A fapadosok meg a nemzetközi turizmus viszonylag kevéssé érdekel, de a mindennapi életünket nem veheti kontroll alá semmilyen államhatalom.

Deansdale 2020.05.16. 13:32:14

@Paranoid Android2: Úgy látom te nem nagyon ismered a svéd helyzetet, ahol kb. semmit nem csináltak, és mégsem haltak meg tömegesen 55 alattiak. Ne higgy el minden szart a médiának, szándékosan keltik a pánikot és ha bedőlsz nekik akkor vita nélkül fogod hagyni hogy bármilyen hülyeséget rád kényszerítsenek. Amúgy az influenza rosszabb szezonokban 30.000 embert simán megöl nálunk, szóval egy LEGFÖLJEBB ugyanannyira halálos kórral miért teszünk úgy, mintha világvége lenne?

Az "olasz méretű járvány" pedig egyértelmű kamu, hivatalos állami szakértők nyilatkozták hogy a covid áldozatokként regisztráltak 12%-ánál volt valóban a korona a halálok, a többieknél szívinfarktustól autóbalesetig minden volt, csak koronának jegyezték fel mert volt egy pozitív tesztjük.

"A karanténra vonatkozó döntés idején, még nem lehetett tudni, hogy bizonyos okokból nálunk eleve kevésbé lesz virulens ez a vírus, mint nyugatabbra."

Ez teljesen oké, nem is ekézem a fityiszt, tették amit elvárt a tömeg, de most már egyértelműen látszik hogy nagyobb volt a dolog füstje mint a lángja, tehát szép csöndben vissza kell bontani minden hülyeséget amit erre fölöslegesen felépítettünk...

"lélegeztetni kell, géppel"

A lélegeztetőgépről kiderült hogy hiba volt, többet árt mint használ. Jelenleg úgy tűnik a hydroxychloroquine a legjobb megoldás.

"És minden orvosnak, nővérnek és hozzátartozónak te mondod meg, hogy ez volt a legjobb megoldás a társadalomnak."

Hát ne haragudj de ez erősen demagóg hozzáállás, ugyanezt elmondhatnád a mezei influenzára vagy az országúti balesetekre is - ha ellenzed hogy általános 20km/h-s korlátozást vezzesünk be mindenhol akkor ezentúl minden balesetben elhunytnak te tájékoztatod a rokonait... A fő probléma az, hogy az emberekkel elhitették, a covid valami speciális eset, amire a normális szabályok nem vonatkoznak, holott ugyanolyan szokványos betegség mint ezer másik amivel együtt élünk. Egyelőre még sehol a világon nem lépte túl azt a halálozást amit a durvább influenzaszezonok lehoznak párévente, még úgy sem hogy ezerrel csalják felfelé a halálozási mutatókat mindenféle manipulációval. Eközben az embereket azzal etetik hogy hullanánk mint a legyek ha nem lenne karantén, a svédek meg röhögnek rajtunk, köszönik szépen megvannak.

Paranoid Android2 2020.05.16. 15:55:19

@Deansdale: A légzés támogatása bizonyos helyzetekben protokollszerűen történik. A tüdőgyulladás kezelésében nagyon jók vagyunk, ugyanis kvázi vezető halálok volt a modern orvostudomány előtt. Nem értelmezhető az a mondat, hogy a lélegeztetés "többet árt mint használ". A gépi lélegeztetés, (tágabban véve az oxigénbevitel támogatása általában bármilyen eszközzel) az életbentartás elengedhetetlen feltétele bizonyos esetekben.
Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg influenzában. Félreértések elkerülése végett, nem azt mondom, hogy tévedsz, hanem, hogy ez az adatebben a formában nem létezik.
Van egy statisztikai adat arról, hányan halnak meg az év egy adott időszakában. Aztán van egy olyan adat, hogy adott időszakban hányan fordulnak orvoshoz "influenza szerű tünetekkel". Aztán mintát vesznek ebből a sokaságból és azt nézik, hogy az érintett beteg közül kinek a szervezetében van meg az aktuálisan fertőző influenza törzs.
Azért beszélnek "influenza szerű tünetekről" mert a diagnózis a tünetek alapján nem egyértelmű, más vírusok is csinálnak hasonlókat. Minden ilyen vizsgálat célirányos, nem minden ismert vírusnak, kórokozónak néznek utána, hanem mindig csak annak az egynek, amelyet éppen keresnek.
Aztán a halálozási kilengésekből, az "influenza szerű tünetesek" számából megbecsülik, hogy mennyien halhattak meg az influenza valamilyen szövődményében. Az egy kényes kérdés, hogy különbözik-e ennek az adatnak az előállítása attól a bűvészkedéstől, hogy minden koronavírus pozitív embert, aki meghal, a vírus áldozatának tekintünk.
A közhiedelemmel ellentétben a boncolás sem deríti ki sok esetben mi volt a halál (közvetlen) oka, az mindig egy konstrukció a kórtörténet és a patológus tapasztalatai alapján (ha nem a vonat vágta három darabra az illetőt).
Én csak annyit állítok, hogy bizonyos esetekben és ha járványszerűen engedik terjedni, a koronavírus jól azonosítható tüneteket okoz és a legyengült immunrendszerű emberek egy részé ebbe belehal. Ezek látványos tünetek és drámaiak (légzés megnehezülése), ebben például különbözik az influenzától, amellyel így nem is hasonlítható össze szociológiai és pszichológiai értelemben, orvosilag természetesen igen.

Belgiumban 60 százalékkal ugrott meg a szezonális halálozás, ami eléggé jelentős szerintem. Az eü rendszernek nem csak ellátási hanem lelki alapon is el kell viselnie ezt a terhelést, ahogy a társadalomnak is. Miután elszoktunk az ilyen eseményektől, sokkal szélsőségesebben reagálunk, mint a régi szép, de nehezebb időkbe.
És végül: Csúszós lejtő az, ha elkezdünk filózni azon, hogy kit is kell életben tartani. Pillanatokon belül ott fogunk tartani ezzel is mint az abortusszal, az anya dönti el kilenc hónap után, hogy szül-e vagy abortál.
A svédeket meg hagyjuk, mindenféle érdekes infó kering arról, hogy ott mi történik, miközben azt sem tudjuk, hogy itt mi van. Más társadalom, más egészségügyi rendszer és eldönthetetlen, hogy okosak voltak-e vagy szerencsések. Ahogy az sem, hogy mi okosak voltunk vagy szerencsések.:)

Deansdale 2020.05.16. 17:16:49

@Paranoid Android2: A gépi lélegeztetésre specifikusan a koronánál mondták hogy többet árt mint használ, pár hete láttam erről több cikket is, de most lusta vagyok utánakeresni. Elmagyarázták azt is hogy miért van ez így, de nem memorizáltam, szóval kapufa.

"Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg influenzában."

Érdekes, hogy mindenki tudja, hogy hányan halnak meg koronában... Amiről ugye már több országban is leleplezték, hogy szándékosan torz képet festenek, pl. az USA-ban. Nem tudom ezt miért ignorálod.
www.foxnews.com/politics/birx-says-government-is-classifying-all-deaths-of-patients-with-coronavirus-as-covid-19-deaths-regardless-of-cause

"Van egy statisztikai adat arról, hányan halnak meg az év egy adott időszakában."

Na igen, és ez az adat több országban is alacsonyabb idén mint az utóbbi évek átlaga, pl. az USA-ban.

"Az eü rendszernek nem csak ellátási hanem lelki alapon is el kell viselnie ezt a terhelést, ahogy a társadalomnak is."

Nade a lelki terhelés 99%-át a sajtó OKOZZA... Vidéken az emberek lóf*szt sem érzékelnek ebből a járványból. 30-40 ezres vidéki városokban alig vannak betegek, van ahol senki, máshol 2-3 ember, baromira nincs lelki terhelés - kivéve azt amit a TV meg a net sugároz az emberek agyába. Úgy érzem párezer közvetett érintetten kívül minden kétségbeesett ember ennek a szándékos megfélemlítésnek az áldozata. Ismétlem a tényeket: kevesebb mint 500 halottunk van eddig, ezeknek a többsége pedig olyan idős ember akinek egyéb problémái is voltak. Mi a csudáért kellene az egész országnak pánikba esni? S még inkább: mi a franc indokolná, hogy évekig vagy örökre maszkban járjunk, távolságtartva, stb.?

"Csúszós lejtő az, ha elkezdünk filózni azon, hogy kit is kell életben tartani."

Senki nem beszélt arról, hogy valakiket el kellene tenni láb alól. Sőt, aki akar az felőlem egész életében járhat maszkban, csak ne akarja rám kényszeríteni ugyanezt. Ez a japán és a svéd hozzáállás lényege, ahol az állam nem szárazdajka vagy börtönőr, hanem felnőttként kezelik az embereket és mindenkinek a saját felelőssége hogy hogyan/mennyire védi magát. Orwelli rémálom hogy azért hogy X.Y.-nak növekedjen a hamis biztonságérzete mindenki másnak legyen kötelező életformát váltani.

"A svédeket meg hagyjuk"

Hát könnyű úgy érvelni ha az ellenérveket eleve kizárjuk a vitából :)

csi szi 2020.05.16. 23:46:38

Én megértem, hogy mivel most szerencsénk volt a járvánnyal eddig (ez a hullám most reméljük le is cseng tényleg), így nagy a kísértés hinni az olyan hangoknak, hogy csak egy kamu vírus miatt állt le a világ és hoztak drasztikus intézkedéseket politikailag teljesen szemben álló országokban is. Bár az biztos, hogy az igazi harmadik/negyedik világban annyira alacsony az átlagéletkor és annyi más betegség arat, hogy ott észre sem veszik nyilván, azért nem tudnak több halottról, mert nem tesztelnek (egy PCR teszt nagyságrendileg 20 ezer Ft-be kerül, biztos van pénze milliószámra tesztelnie boldog-boldogtalant az afrikaiaknak... gondolom megfelelő laborjuk sem sok, nálunk az állami labor kapacitása napi 1000 teszt max.)

Az influenzával való párhuzam azért fals, mert figyelmen kívül hagyja a fertőzések számát, hogy az influenza tömeges terjedés és óriási, nagyságrendekkel nagyobb számú megfertőzött mellett produkál ilyen számú halálozást. Mondhatni, hogy az influenza az, amikor valaki egy nagyon kis kaliberú (vagy gumilövedékes) automata fegyverrel (ha lenne ilyen) egy szorosan álló tömegbe lövöldöz vaktában, és bár eltalál sokakat, a legtöbb még komolyan meg se sérül, mert ráadásul sokan még golyóálló mellényt is hordanak, ami teljesen hatástalanítja (immunrendszer fel van rá készülve). A koronavírus meg az, amikor egy nagyobb kaliberű, mondjuk átlagban tízszer több esetben halálos lőszerrel teszi ugyanezt, de a közösségi távolságtartás miatt a tömeg igen szellősen áll, így a találat esélye igencsak lecsökken, viszont ha ekkor is szorosan állna a tömeg, akkor vérfürdő lenne. Jó, ez nem a legjobb hasonlat, elismerem, csak ez jutott eszembe hirtelen.

Ahogy a reprezentatív mintán végzett tesztekből kiderült, Mo-n a legmagasabb becslés szerint sincsenek még 100 ezren sem, akik átestek a betegségen. Ez teljes mértékben cáfolja azokat, akik azt hozták fel, hogy szerintük "már szinte mindenkin átment a vírus". Ha Magyarországon a lakosság "átfertőződött" volna, akkor lett volna itt is mondjuk 100 ezer Covid-19 halott egy-másfél hónap alatt, persze 99%-uk idős és/vagy krónikus beteg. Valójában viszont fertőzött sem volt ennyi összesen.

Influenzánál ugyanúgy rá lehet mondani minden idős és/vagy krónikus beteg esetében, hogy nem influenzában haltak meg, talán több alappal is, mint arra, aki "bizonyítottan koronával a szervezetében" egyszerűen megfulladt gépi lélegeztetés ellenére is, hogy nem is Covid-19-ben halt meg, mivel idős krónikus beteg volt, ezért nem bírta ki, hiszen ugyanaz a Covid-19 egy 22 éves focistának csak annyit okozott, hogy pár napig egy kicsit gyengének érezte magát és nem érezte a szagokat).

Az olaszországi halálozás is úgy tűnik, egyesek korábbi állításaival ellentétben nőtt, nem is olyan kicsit, valamint az adatokból arra következtetnek, hogy többen haltak meg Covid-19-ben, mint a hivatalos számok, minden ellentétes állítás (miszerint ott azt is koronás halottnak könyvelték el, aki elesett és beverte a fejét vagy elütötte az autó stb.) ellenére.

Svédországban azért majdnem (azért majdnem, mert azért nem egészen tízszeres rendszerint) egy nagyságrenddel több halott volt, mint a vele szomszédos országokban, vagy mint nálunk, igaz világviszonylatban "csak" 8. helyezettek. Ők pont arra példa, hogy mi az ára a viszonylagos lazaságnak. De lehet, hogy valóban nincs más lehetőség, mint az ottani megoldás.

Viszont akárhogy is lesz, az élet semmiképp nem lesz egyhamar ugyanolyan, mint előtte. A félelem az emberek egy részéből nem fog eltűnni, sokan viselnek majd maszkot, vonakodni fognak kezet fogni, puszit adni, nagy tömegbe menni. Sőt a kötelező maszkhordás is maradhat sokáig, ha a kormányok úgy érzik, hogy ez nyugtató hatású a szavazókra. Lásd Szlovákiát, ahol a politikusok mind maszkban parádéznak, és a tótok komoly tényezőnek tartják a maszkhordást abban, hogy igen enyhe volt náluk a járvány lefolyása.

Deansdale 2020.05.17. 09:47:34

@csi szi: Elöljáróban annyit, hogy mindenkinek minden elképzelése a sajtóból táplálkozik, szóval részemről pont ugyanannyira hiba lenne azt gondolni, hogy én tudom jól és mások rosszul, mint bárki más részéről. Szinte csak arról szól ez az egész vita, hogy ki milyen sajtónak mit hisz el, vagyis szinte csak a jellemeinket ütköztetjük itt, a tényekről relatíve kevés fogalmunk lehet.

Illetve, hogy a lényegre térjek, azt azért tudjuk hogy a hivatalos adatok a fertőzések számát messze alábecsülték, és miután ez kiderült csakazértsem korrigálták. Olasz, dán és kaliforniai vizsgálatok is azt mutatták, hogy SOKKAL többen átestek a koronán mint a regisztrált fertőzöttek, kaliforniában azt mondták 50-80-szor(!) annyi emberben van antitest mint amennyi a regisztrált fertőzött.
nypost.com/2020/04/17/more-have-been-infected-with-coronavirus-than-believed-study/
Ez alapjaiban cáfolja amit amit az influenzával való összehasonlításról írtál.

Azt sosem mondtam, hogy itt már mindenki átesett a betegségen, ugyanakkor ha az előbb említettekkel korrigáljuk a halálozási arányt akkor azt hiszem nem kell annyira félnünk attól, hogy mi lesz ha elengedjük a gyeplőt. Főleg mivel nem arról van szó, hogy ha az állam nem kényszerít mindenkit szájkosárra és háziőrizetre akkor mindenki azonnal megfertőződik, hiszen önmagát mindenki annyira védi a továbbiakban is amennyire neki tetszik. Idősek, betegek hordhatnak továbbra is maszkot vagy elszigetelhetik magukat a külvilágtól, szerintem senki nem fogja számottevően cseszegetni őket ezért. Amúgy a nyájimmunitást is csak úgy lehet megszerezni, ha hagyjuk a betegséget elterjedni a nyájban, ilyen drasztikus időhúzással mint ami jelenleg folyik ezt kvázi sosem fogjuk elérni. Vakcinára várni hülyeség, gyógyszer pedig már van, hydroxychloroquine-nek hívják.

"Influenzánál ugyanúgy rá lehet mondani"

Ezek szerint mégiscsak vannak tényezők amikben lehet az influenzához hasonlítani :) Szerintem abban amit mondasz az az igazi tanulság, hogy mindkét betegség pont ugyanúgy és nagyjából pont ugyanannyira azokra halálos akiknek már úgysincs sok hátra (és most az egyértelműség kedvéért fogalmaztam némileg érzéketlenül, nem tiszteletlenségből). Az a 88 éves tüdőbajos aki egy kórházi ágyon tengeti életét ugyanúgy meghalhat influenzában mint covidban, és emiatt a covidot teljesen külön kategóriaként kezelni értelmetlen.

"Az olaszországi halálozás is úgy tűnik, egyesek korábbi állításaival ellentétben nőtt"

Őszintén szólva kicsit gyanúsnak tartom hogy ugyanaz a betegség egy-két helyen mindenkit lekaszál (olaszok, NY), máshol meg erős bíztatás mellett sem öl meg szinte senkit (németek, svédek), itt valami nem stimmel, szóval ezen a téren viszonylag hitelesnek tűnik az a magyarázat hogy bizonyos helyeken játszanak a számokkal. Ha ehhez hozzáveszem az egyéb LEBUKOTT machinációkat, a megrendezett TV-riportokat, a telinek hazudott kórházakat amik valójában üresen konganak, a széleskörű cenzúrát ami lehetetlenné teszi a nyílt párbeszédet és információáramlást, így ez az egész nekem leginkább azt valószínűsíti, hogy a kiugróan magas számok hamisítottak, és a valóság inkább német vagy a magyar helyzethez van közelebb. Persze, meghaltak páran, a covid nem úgy kamu hogy egyáltalán nem létezik, hanem csak az előrejelzett és a köztudatba tolt veszélyessége ordas hazugság. A sajtóban szándékosan nem szétkürtölt, de hitelesnek tűnő adatok szerint a halálozási aránya nagyjából megegyezik az influenzáéval, annak ellenére is hogy alaposan a köznép fejébe verték: "nem lehet összehasonlítani". Ebből látszik, hogy mennyire hatásos a média agymosása, és ezzel nem egyes kommentelőimet akarom sértegetni, de szemmel látható hogy tömegek vannak akik egyszerűen csak bemagolták amit a TV mondott, és nem igazán hajlandóak változtatni a véleményükön akkor sem mikor a borúlátó előrejelzések sorra buknak be. A kezdeti modellek, amik alapján a karantént elrendelték angliában és az USA-ban többszázezer ill. többmillió halottal számoltak, amit később a töredékére korrigáltak, persze azzal a magyarázattal hogy a karantén hatása. Hogy akkor miért nem jött el a világvége a svédeknél, hollandoknál, japánoknál, ahol nem volt kötelező karantén, hanem az államhatalom az emberekre bízta a védekezést, arra nincs hivatalos magyarázat.

"az élet semmiképp nem lesz egyhamar ugyanolyan, mint előtte"

Igen, pontosan ez a gond, hogy egy tré vírusra hivatkozva a világ államainak többsége bohócot csinál az emberekből, azok meg hagyják. Holott ott az ellenpélda, pl. a japánok, ahol semmilyen védőintézkedés nem volt kötelező, nem okoskodtak a polgároknak hogy ezt a békát le kell nyelni és az életük már sosem tér vissza a régihez. Ez az igazán orwelli, amikor felülről megmondják, hogy hogyan kell élned ezentúl, természetesen úgy hogy az a hatalomnak kedvez és a közembereknek drasztikusan árt, te meg simán elfogadod, hogy hát <500 magyar halott miatt mostantól örökké háziőrizet van meg távolságtartás. Nem látod ebben a tragédiát?

Deansdale 2020.05.17. 09:52:12

@Paranoid Android2: www.blikk.hu/aktualis/kulfold/lelegeztetogep-artalmas-new-york-orvos-jelentes-video-koronavirus-jarvany/6j180sp

Oké, a link Blikk, de amerikai dokira hivatkoznak. Amúgy ugyanezt többen is feszegették, de túl lusta vagyok ennél több linket keresni.

nextnick 2020.05.17. 16:56:13

Hát igen.
Az első cikkeidnél e témában, nem is értettem.
Én már elfogadtam, hogy konfliktuskerülő vagyok, de rólad nem gondolnám.

Borathan 2020.05.18. 00:02:28

qubit.hu/2020/05/16/tobb-mint-ketszeresere-nott-a-halalozas-a-kulonutas-jarvanykezelest-valaszto-stockholmban
A cikk a New York Times-ra hivatkozik, és azt írják, hogy a svédeknél jelentősen megnőtt a halálozások száma a többi skandináv országhoz képest, 27%-kal többen haltak meg, mint ahányan ilyenkor szoktak, miközben pl. Dániában nem is tudtak különbséget kimutatni. Persze, ez a 27% jóval kisebb, mint az angolok, spanyolok több mint 60%-os növvekdése, de az olaszoknál, franciáknál is 40%-kal többen haltak meg, mint ahogy ilyenkor szoktak. (Ezek a számok az összes halálesetet mutatják, covidos, nem covidos, mindenféle okból bekövetkezettet.)
Tény, hogy egyes országokban sokkal többen haltak meg, mint ahogy ilyenkor szoktak, többen, mint ahány halottat a covidnak tulajdonítanak.
Az a svédek külön pechje, hogy dacára annak, hogy bevállalták a több halottat, nem ússzák meg a gazdasági visszaesést, mert ha mindenhol megáll az élet, akkor ők sem tudnak termelni, és eladni sem.
De azért az is tény, hogy a covid nem a filmekben látott apokaliptikus járvány. Ez van. Szeretni nem kell, de elfogadni igen, hogy ezentúl ez velünk lesz. Dohányzás, alkohol, légszennyezés is tömegével végez az emberekkel, de együtt élünk vele. Ezzel is együtt fogunk

KalmanBlog 2020.05.18. 11:01:43

@Borathan: Én egyetlen dolgot nem értek: mitől fog a K. vírus eltűnni? Mert nekem az az érzésem, hogy nyájimmunitás nélkül nem fog eltűnni, mert annyira drasztikus karantént, hogy mindenkit műanyagba burkolunk, és mindent fertőtlenítünk - nem lehet csinálni. A vírus tehát nem fog kihalni ameddig potenciális gazdatestet találhat.

A svédek szerintem ebben vannak előrébb, mint mi, hogy ők már közel vannak a nyájimmunitáshoz, magától is lassul a terjedés. Így a visszaeséstől, vagy az őszi második hullámtól sokkal kevésbé kell tartaniuk.

Míg a görbét jól lelaposító országokban az átfertőződöttség jó alacsonyan maradt - becslések szerint, de ugye ez nem teljesen egzaktul mért eddig - így ha valóban virulens marad a cucc nyáron is, vagy ha újra virulenssé válik ősszel, akkor megint bajban lehetünk.

Úgy is fogalmazhatnék, hogy mi zsarolhatóak maradtunk oltással, gyógyszerrel, maszkkal, illetve átvitt értelemben magától a vírustól is. Ők pedig lassan lezárják a COVID aktát és élnek tovább mint hal a vízben.

Deansdale 2020.05.18. 15:23:30

@Borathan: Azzal nincs gond, hogy a vírussal együtt kell élnünk, az idő előrehaladtával úgyis egyre kisebb veszélyt fog jelenteni, pedig már most sem túl apokaliptikus. Azzal van gond, hogy egyesek szerint a lezárásokkal kell majd ezután együtt élnünk, ami teljességgel elfogadhatatlan.

A kezdeti bizonytalanságban még érthető volt a szigor, de most egy pillanatra tegyük félre a "mi lett volna ha" és hasonló érveléseket, ragadjunk le a tényeknél: hazánkban kevesebb mint 500 halottra alapozva akarják egyesek korlátozni mások szabadságát, méltóságát és jogait. Elmehetnek a jó büdös fenébe. Napi ~356 ember meghal ebben az országban, a covid eddig még a másfél napnyi mennyiséget sem érte el. Kissé átfogalmazva kb. 33 óránként meghal annyi magyar amennyit a wuhanvírus eddig elvitt. Nem érdekel ki mit mond rám ezért, ez lófasz.

Deansdale 2020.05.18. 15:30:26

@KalmanBlog: "Én egyetlen dolgot nem értek: mitől fog a K. vírus eltűnni?"

Nem fog eltűnni, a koronavírusokkal időtlen idők óta együtt élünk. Az évenként visszatérő influenzaszerű megbetegedések (ha jól emmlékszem) ~18%-át évtizedek óta koronavírusok okozzák a világban. A covid-19 betagozódik majd ebbe a rendbe, együtt fogunk élni vele - a kérdés csak annyi, hogy permanens paranoid hisztériában, vagy normálisan.

Amin én filózok már egy ideje, az az, hogy az influenza minden évben százezreket öl meg a világon, idén viszont mintha egyetlen embert sem ért volna el, mindenki a covid-19-et kapta el helyette. Milyen érdekes...

KalmanBlog 2020.05.18. 15:34:44

@Deansdale: Persze, pontosan így gondolom én is.

Csak Borathan elméletével próbáltam vitatkozni, ami szerint azt állította, hogy a svédek semmiven nincsenek előrébb, mint mi, hiszen nekik is le kellett állni a globális piac miatt. Szerintem pedig sokkal előrébb vannak, mert egyrészt a belpiacos stolgáltató szektoruk nem állt le teljesen, másrészt pedig az immunitás miatt nem lesz többedig hullám odaát. Mi pedig ki leszünk téve neki, amikor vagy áttérnk a svéd modellre és ugyanott leszünk mint ők esetszámban, vagy megint lezárunk mindent.

Kivéve, ha valójában így is végigfertőzte az embereket a cucc, hogy többékevésbé le voltunk zárva. Ezt nem tartom kizártnak, de ha esetleg így van, akkor pláne felesleges volt mindent lezárni.

Deansdale 2020.05.18. 15:53:28

@KalmanBlog: Ha csak pártízezer munkanélkülit nem kell segélyezniük 2-4-6 hónapig már azzal fényévekkel mindenki más előtt járnak... (Utánanéztem, alapból napi 10EFt-ot [320SEK / 28€] adnak munkanélkülire, ha csak munkanapokkal számolsz az is havonta 200EFt, tízezer ember egyhavi segélye 20 milliárd Ft... Ha hétvégére is jár náluk akkor 30 milliárd. És akkor a kieső SZJA-val még nem is számoltunk.)

KalmanBlog 2020.05.18. 21:15:26

Egyébként most már lehet tüntetni is, vagy arra még nem vonatkozik a korlátozás feloldása? Egy barátom szeretné tudni...

Nektek nem fura, hogy senki nem szervezkedik a social distancing és a maszkviselés ellen? Mindenki egyetért vele, vagy egyelőre csak örülünk, hogy lehet kerthelységben barátokkal fröccsözni? (Lehet egyáltalán? Hogy kell a mostani szabályokat helyesen értelmezni?)

Borathan 2020.05.19. 00:36:17

@Deansdale:
nekem erről az jut az eszembe, hogy bocsássuk el a biztonsági őrt, hiszen nem tört be ide senki, minek költjük rá a pénzt. Pont ezért haltak meg nálunk kevesen, mert nálunk időben megfogták a járványt. Hamarabb kapcsoltunk, mint az olaszok, angolok, nem szerveztünk nőnapi vírusosztást, mint a spanyolok. (Megkockáztatom, nálunk kevesebb fronton támadt a vírus, kevesebb turista hozta be, és kevesebb magyar turistáskodott járványos országokban, vagyis, nem csak időben kapcsoltunk, de talán a feladat is kisebb volt.)
@KalmanBlog:
nálunk baromira nem fertőzött végig a vírus, gyakorlatilag alig kapta el valaki. A mai hírekben szerepelt, hogy megjött az orvosegyetemek reprezentatív felmérése, véletlenszerűen tesztelt emberekkel, 1 % alatt lehet azok száma, akik elkapták a covidot.
A svédek is igen messze vannak még a nyájimmunitáshoz szükséges 60-70%-tól. (Ha egyáltalán ebben az esetben létezik-e nyájimmunitás, mert jelenleg kérdéses.)
Oké, a belpiacra "termelő" cégeik megúszták, de a többi cégük nem úszta meg a válságot,sokba lesz nekik is a járvány.
Nem, nekem nem fura, hogy nem tiltakoznak az emberek social distancing meg maszkviselés ellen. A magyarok türelmesek, fát lehet a hátukon vágni. Ha olyan tiltakozós, tüntetős fajta lennénk, Orbán és bandája már rég a megérdemelt helyén, lámpavason lenne. Ha azokat a szemétségeket, lopásokat, stb. eltűrtük, majd pont egy maszkon fogunk hőbörögni? Főleg, amikor úgy tűnik, hogy tényleg megérte, mert gyakorlatilag nincs fertőzött, minimális a halottak száma. Megértettük az okát, betartottuk, és látjuk, hogy eredménye volt.

nextnick 2020.05.19. 05:52:20

@Borathan: Most, amikor bejött a hír, hogy van 3 fertőzött Magyarországon, akkor az emberek le akartak állni, otthon maradni - óriási nyomás volt ez irányba, ha nem adta volna ki a parancsot Viktor, lehet rögtön le is váltották volna, nem is volt más választása.
Aztán ültek otthon két hónapig és minden nap elolvasták az indexen, hogy "újabb 11 idős ember elhunyt" és egyébként meg nem volt semmi.

Majd amikor októberben (vagy mikor) újra elkezdi ütni őket a sajtó, hogy "ismét nőtt a fertőzöttek száma kettővel", akkor vajon mennyire lesznek lelkesek a bezárásra?

KalmanBlog 2020.05.19. 12:12:52

@Borathan:
> nálunk baromira nem fertőzött végig a vírus, gyakorlatilag alig kapta el valaki. A mai hírekben szerepelt, hogy megjött az orvosegyetemek reprezentatív felmérése, véletlenszerűen tesztelt emberekkel, 1 % alatt lehet azok száma, akik elkapták a covidot.

Ez ha igaz, akkor abból az következne, hogy pontosan ugyanott vagyunk, mint a legelején, mert ha kinyitjuk az országot, akkor a maradék néhány fertőzöttől indulva újra exponenciálisan terjedni kezd. 0-ra lehetetlen lenyomni a fertőzöttek számát, tehát ezen az úton sosem lehet megszabadulni a veszélytől. Illetve talán csak jópár évnyi lezárt életmóddal, ami alatt lezárva is végigfertőzne mindenkit a vírus.

> (Ha egyáltalán ebben az esetben létezik-e nyájimmunitás, mert jelenleg kérdéses.)

Akkor nem létezik nyájimmunitás, ha nem létezik immunitás sem. Ha nem létezik immunitás a betegségre, akkor viszont oltás sem létezik. Susztermatt két lépésben: a te logikád szerint akkor az egész világot örökre bezárva kell tartani.

> Főleg, amikor úgy tűnik, hogy tényleg megérte, mert gyakorlatilag nincs fertőzött, minimális a halottak száma.

Igen, eddig minimális a halottak száma. De hogy megérte-e? Most vezettük le - egyetértésben -, hogy ugyanott vagyunk, mint amikor először bejött a fertőzés az országba. Ha az általad vízionált doom scenario az igaz, akkor az oltásig lezárva kell tartani mindent, a mostani részleges nyitással is egy veszélyes fertőzéshullámot indítunk el. Ez nyilvánvaló képtelenség, nem lehet az emberekkel megcsinálni, hogy egész nyáron nem utaznak, nem strandolnak, nem ülnek le a barátaikkal beszélgetni.

Ha pedig az én "just the flu bro" teóriám igaz, akkor teljesen felesleges volt az egész lezárósdi. Azt a néhány embert, akit megmentettünk, őket megmenthettük volna úgy is, ha csak az egészségügyi intézményekben és az idősotthonokban látogatási tilalmat rendelünk el. Illetve ezenkívül az otthon élő idősek és krónikus betegek számára egy biztonságos ellátási hálózatot lehetett volna csinálni, hogy ne kelljen boltba menniük. Ezen az úton a fiatal lakosságban gyorsan terjedt volna a cucc, és hamar elértük volna a nyájimmunitást, és győztünk volna. Valami ilyesmit csinálnak a svédek is.

Nem tudom emlékszel-e, hogy mi volt az eredeti szöveg, amikor a "tudósok" a világ leállítását kérték: "flatten the curve". Azért, hogy a kórházak ne legyenek túlterhelve. Nem lettek túlterhelve, az egész világban szinte sehol. Most meg már észrevétlenül ott tartunk, hogy az új cél az, hogy ne haljon bele senki. Ami természetesen ésszerűtlen cél, hiszen hasonló betegségekben mindigis rengetegen meghaltak, mitől lenne ezután másképpen? Nyilvánvaló, hogy ésszerűtlen célt kergetünk úgy, hogy közben feláldozzuk a gazdaságunkat és a normális életünket.

Azért lenne ésszerű amint legális tüntetni a social distancing és a maszkviselés ellen, nehogy észrevétlenül ez váljon az új normává. Az a baj, hogy most mindenki örül az enyhítésnek, eszébe sem jut, hogy tiltakozzon a maradék korlátozások ellen. És így szinte észrevétlenül maradhatnak meg az egyébként drákói szabályok.

Paranoid Android2 2020.05.19. 12:36:08

@Deansdale: Az szakmai hiba, ha valaki nem a tüneteinek megfelelő légzéstámogatást kap. Külön kilométeres irodalma van a lélegeztetés szövődményeinek és az intenzíves orvosok naponta találkoznak különböző állapotú és ezért különböző ellátást igénylő betegekkel, nehezen veszem be, hogy feleslegesen alkalmaznak tömegesen gépi lélegeztetést. Habár ennek a fogalomnak a tágassága nem hogy kommentben, vagy cikkben, hanem könyv nagyságrendben is csak áttekintő jelleggel írható le.
Alapvetően az a kérdés, hogy mekkora járvány lehetett volna ez, ha nem csinálunk semmit és a vírus nálunk is úgy viselkedik, mint az olaszoknál. Most már látszik, hogy az szabad kórházi kapacitás méretét túlreagáltuk. De azt sem annyira drámaian, mint sugallják.
Ez a fenyegetés valós volt, viszont e veszély mértéke nem volt megbecsülhető.

zriff 2020.05.19. 14:55:55

Itt van puzsér videója a témáról, áprilisi, de érdemes megnézni:

www.youtube.com/watch?v=3O4_kKtEtto

Beszél, meg kicsit ordít arról is hogy nincs rendes párbeszéd, mert aki a fősodorbeli média narratívájától, csak kicsivel is eltér, egyszerűen démonizálják. A végén van egy nagyon jó mondása, hogy ha mindenki meg akarja úszni, senki se fogja.

Deansdale 2020.05.19. 15:00:33

@Borathan: "bocsássuk el a biztonsági őrt, hiszen nem tört be ide senki"

+

@Paranoid Android2: "a-sved-modell-eddig-totalis-katasztrofa"

A svédek "totális katasztrófája" eddig 3700 halott, ami ahhoz képest hogy a 30.000 áldozatot követelő influenzaszezon nem számít ritkaságnak még mindig, bocsánat, lófasz. Az, hogy mi a karanténnal papíron megmentettünk ~3000 nyugdíjast nagyon örvendetes, egyáltalán nem vagyok ez ellen, csak azért mégis próbáljuk már meg a tágabb kontextusában látni az egész jelenséget.

Amúgy úgy érzem kissé elbeszélünk egymás mellett, én a magyar kormány eddigi intézkedéseit nem kritizáltam, csak azt mondtam, hogy vissza kell állni a normális emberi életmódra, nem engedhetjük meg hogy az államhatalom orwelli módon szabályozza az emberi kapcsolatainkat egy olyan vírusra hivatkozva ami kevesebb mint 500 életet követelt nálunk. Teljesen mindegy hogy konkrétan épp ki van kormányon, senki nem tilthatja be a kézfogást vagy kötelezhet szájkosár viselésére a közvetlen járványveszély elmúltával. Márpedig a helyzet rég normalizálódott, a lehetséges felkészülési lépéseket a kórházak megtették, és a 8 millió embernyi vidéki Magyarországon összesen 179-en haltak meg, ami szinte már a statisztikai hibahatár kategória. Fel nem foghatom azt a pánikot, amit egyesek még mindig éreznek ezzel a világvégével kapcsolatban, ami nem jött el.

"Ez a fenyegetés valós volt, viszont e veszély mértéke nem volt megbecsülhető."

Ugyanezt mondtam én is, csak folytattam azzal, hogy MOST MÁR jobban becsülhetjük a veszélyt és annak megfelelően a szabályokat is korrigálni kellene...

Deansdale 2020.05.19. 15:09:38

@Borathan: "Ha olyan tiltakozós, tüntetős fajta lennénk, Orbán és bandája már rég a megérdemelt helyén, lámpavason lenne."

Nehéz lenne Mo-t irányítani ha minden kormány lámpavason végezné :D Az utóbbi 50 év összes kormánya közül a mostani fidesz az ami a legkevésbé szolgált rá erre, amúgy. A libsi propaganda, hogy lopnak, a privatizáció idején agyonbaszott gazdaságunk tükrében eléggé vérszegény vád, ha csak ennyi a bűnük akkor pozitívan kiemelkednek a többi gazember közül. Nem szeretem unalomig ismételgetni magam, de Orbánék a lopás mellett legalább a köznép dolgát jó irányba viszik, ami az elődeikre kurvára nem volt elmondható. A Gyurcsányok és Bajnaik is a lopott közvagyonból lettek milliárdosok, csak alattuk az egész ország nyomorgott, most meg relatíve jól mennek a dolgok. 11 éve 60 rugó volt a minimálbér és tömeges volt a munkanélküliség, most (vagy legalábbis a járvány előtt) a fiataljaink azzal a dumával húznak ki nyugatra, hogy nekik az itt felajánlott 2-300 ezres kezdőfizetés derogál és a fő problémánk a munkaerőhiány (volt).

Borathan 2020.05.19. 15:55:30

@Deansdale:
az első kormányt, amelyik megérdemelte, azt kellett volna lámpavasra húzni, és akkor a többit már nem kéne, mert viselkednének. "Tetszettek volna forradalmat csinálni." (Ahogy az első miniszterelnökünk mondotta vala ...)
Gyurcsány vagyonát bő egy milliárdra becsülik, Mészárosé 400 milliárd, a számok kicsit mások.
Orbánék alatt megelőztek minket a szlovákok és a lengyelek, és a románok is sokat zárkóztak fel, ennyire jól sáfárkodott ez a kormány a korábban sosem látott mennyiségű EU-s pénzzel, és hosszú gazdasági fellendüléssel. Az, hogy ma jobban élsz, mint 10 éve, az legkevésbé az Orbán-kormány érdeme, ők keményen megdolgoztak érte, hogy ne így legyen

Borathan 2020.05.19. 16:00:57

@KalmanBlog:
én nem tudom megmondani, mi lenne a helyes megoldás
Az egyértelműen látszik, hogy a sima influenzánál erősebb betegséggel nézünk szembe. Az is egyértelműen látszik, hogy a mostani intézkedések hatásosan visszafogják a járványt.
Viszont, az is egyértelműen látszik, hogy nem ez a járvány hozza el a filmek posztapokaliptikus világát. És az is látszik, hogy ez a bezártság túl sokba van, és túl sok gondot okoz
A maszkviselés viszont időszakosan igenis lehet az új norma. Bármikor, amikor egy szezonális influenza felüti a fejét, be lehet vezetni a zárt térben való maszkviselés kötelezettségét
Ez van, ezzel kell együtt élni. Egy kicsit változtatunk, nem repülünk hetente a világ másik végébe, járvány idején maszkot viselünk. És elfogadjuk, hogy igen, egyesek meg fognak halni, mert az élet nem állhat meg. Ha mind otthon maradunk, nyugdíjra sem lesz pénz, akkor meg az lesz a baj

Borathan 2020.05.19. 16:02:47

@Deansdale:
dr Gődény kamupártot indított, felvette a milliókat, azóta sem számolt el vele, miért hinnék neki bármit is el?
(A kamupártok arról szóltak, hogy megosszák az ellenzék szavazóit, azért engedte, sőt, ösztönözte őket Orbán Viktor, hogy tovább forgácsolja az ellenzékét. A pénzt nem sajnálta, hagy vigyék.)

Deansdale 2020.05.19. 17:52:58

@Borathan:

Előrebocsátom: megértem azt, ha valaki egy fiktív tökéletes pártra szívesebben szavazna mint mondjuk a fideszre, de ilyesmi hiányában abból kell választanunk ami van.

"Gyurcsány vagyonát bő egy milliárdra becsülik, Mészárosé 400 milliárd, a számok kicsit mások."

Ez mellékes abból a szempontból hogy az országnak mekkora károkat okoztak, plusz ezer tényező teljesen más ami miatt ezeket így nincs értelme összehasonlítani. Engem jobban érdekel a saját életem, mint amennyire irigy vagyok másokra, de lehet hogy bennem van a hiba és azoknak van igaza akik a rosszabb életet sírják vissza mer' akkor Mészáros még nem volt gazdag...

"Orbánék alatt megelőztek minket a szlovákok és a lengyelek, és a románok is sokat zárkóztak fel"

Ez üres duma, parasztvakítás, hacsaknem saját kézzelfogható tapasztalatod van ezeknek az országoknak az életszínvonaláról. De még ha igaz lenne is, marad a kérdés amire még soha senki nem tudott válaszolni: kire kellett volna szavazni a fityisz helyett? Minden más párt még rosszabb. Nyugodtan húzd Orbánékat lámpavasra de még előttük kösd fel a teljes konkurrenciát mert azok összehasonlíthatatlanul szarabbak. LMP-t akarsz, DK-t vagy Jobbikot? Pfff.

"a korábban sosem látott mennyiségű EU-s pénzzel"

Valahogy egyetlen fideszgyűlölő sem képes megérteni, hogy az EU-s pénzeket konkrét célokra adták, nem szabad felhasználásra, és attól hogy a Bodzafütykösi térkövezést Mészáros nyerte és nem Bajnai az ország sorsa nem lett rosszabb. Az EU-s pénzekből nem lehetett kánaánt építeni, arról maga az EU gondoskodott hogy kizárólag látszatdolgokra mehessen pénz, ők adtak támogatást stadionokra is például, de arra nem osztottak egyetlen fillért sem hogy a magyar közember több vagy jobb felvágottat vehessen.

(Ki kéne lépni az EU-ból a büdös picsába, mellesleg.)

"Az, hogy ma jobban élsz, mint 10 éve, az legkevésbé az Orbán-kormány érdeme, ők keményen megdolgoztak érte, hogy ne így legyen"

Jó ez a duma, éppen csak minden más kormány alatt folyamatosan egyre rosszabb volt, a fidesz alatt meg valahogy mégiscsak jobb lett. Én sem voltam fityiszes amíg rá nem jöttem hogy a kurva tények mégiscsak mellettük állnak, illetve hogy az elenzék a szó legszorosabb értelmében elpusztítani akarja a magyarságot, úgyhogy ahhoz képest Orbánék kisangyalok mészároslőrinccel együtt.

"dr Gődény kamupártot indított"

Ennél semmi sem lehetne irrelevánsabb covid 19 témájában, főleg mivel nem hasból mondja el a saját véleményét, hanem különböző nemzetközi szakemberek videóiból készített összeállítást. Nem az a lényeg amit ő mond, hanem amit a szakértők.

Amúgy ha igaz hogy a kamupártok akadályozták az ellenzéket akkor kifejezetten dícséretre méltó a kamupárt alapítása, bár ez a wuhanvírus ügyében továbbra is mellékes.

Sosem értettem azt a félrecsúszott erkölcsi abszolútizmust, hogy ha valakire valamilyen vizes lepedőt rá lehet húzni, akkor annak vége, semmilyen témában nem szólhat semihez soha többé, mert "minek hinnék neki?". Ha Einstein teszem azt az akkori populistákra szavazott, akkor a relativitáselmélet törölve, vagy mi a fene?

zriff 2020.05.19. 18:03:45

@Borathan: Túl kicsi a fantáziád. A nagyon csudás fejlett nyugaton már drónokról figyelik, meg utasítják az embereket. Arról is vannak már vélemények, hogy a jelenlegi technológiával mesterségesen könnyedén lehet csinálni betegségeket (talán a covid így így keletkezett), gondolkodj el ezen. Nekem már nincsenek illúzióim az emberi természettel kapcsolatban, ha ez így folytatódik, még megélhetjük egy orwelli világkormány eljövetelét.

Borathan 2020.05.19. 20:06:27

@zriff:
nem kell mesterségesen csinálni vírusokat, vannak azok maguktól is. Tudott dolog volt, hogy egyszer majd elszabadul egy járvány, mert egyre több az ember, egyre zsúfoltabban élnek, egyre jobban megbolygatjuk a természetet.
Az egy más kérdés, hogy a vezetés mennyire készül fel rá. És persze, az is egy jó kérdés, hogy egy járványon ki mekkorát nyer vagy bukik. Az is tény, hogy gazdasági válságokon mindig a leggazdagabbak nyernek
Nem feltétlenül kell szándékosságot feltételezni egy járványon, de hibás kezelést, sőt, szándékosan hibás feltételezést már lehet vélelmezni

Borathan 2020.05.19. 20:19:06

@Deansdale:
az a baj, hogy a Fidesz nem adott más lehtőséget a visszaéléseinek, gazemberségeinek megakadályozására, mint a leváltásuk.
Hiába írja meg naponta valamelyik médium, hogy mit loptak, csaltak, hazudtak, nem történik semmi. Feljelentés megy, aztán az ügyészség szépen megszünteti a nyomozást. Lásd pl. a mátrai erőmű esetét, Mészárosnak megvették, kivettek belőle 10 milliárdnyi Forintot, majd jókora áron eladták az államnak. Ellopták a nemzet pénzét? El. Történt valami számonkérés, büntetés? Nem.
De ugyanezzel visszamehetnénk 10 évet, történt valami elszámoltatás az "elmúltnyolcév" ügyeiből? Nem.
Ezért gondolja azt (nagy naívan) az ember, hogy csak akkor kapnak a fejhez az elvtársak, ha látják, hogy a dolgoknak következménye van. Ha elbukják a hatalmat, akkor majd legközelebb jobban csinálják.
Ez lenne a demokrácia lényege, a választás lényege, hogy ha valaki rosszul vezeti az országot, akkor leváltják.

(Gődénnyel nekem az a bajom, hogy manapság már annyi helyről zúdul az információ, hogy az ember kénytelen szelektálni, és az, aki már megbukott méretes nagy hazugságon, azt inkább nem. Téged olvaslak, mert nem mindenben értek veled egyet, de amit eddig nálad olvastam, mint tényt, azokról még nem találtam hiteles cáfolatot, vagyis hiszek neked. És tegyük még hozzá, Gődény erősen érdekelt abban, amit állít, hiszen konditerme van, aminek nem tesz jót a bezártság, és ráadásul még pont van orvossága is a vírusra, ajánlgatja is a táplálék-kiegészítő cég termékeit.)

KalmanBlog 2020.05.19. 20:32:45

@Borathan:
> A maszkviselés viszont időszakosan igenis lehet az új norma. Bármikor, amikor egy szezonális influenza felüti a fejét, be lehet vezetni a zárt térben való maszkviselés kötelezettségét
Ez van, ezzel kell együtt élni.

Pont ezt nem szeretném, ezért tartom indokoltnak, hogy tüntessünk ellene ha legális lesz. Eddig sosem volt kötelező maszkviselés, és a számok most sem indokolják. És főleg ne adjunk rá precedenst, mert onnantól majd minden szezonális kehességnél elő fogják rángatni, hogy szivassanak vele!

Deansdale 2020.05.19. 20:53:39

@Borathan: Még mindig ott tartok, hogy vajon kire lehetne lecserélni a fideszt, tekintve hogy minden más választható párt még rosszabb. Mondj egy jobbat és veled együtt arra fogok szavazni, de én nem látok ilyet.

A mátrai erőműnél technikailag semmi illegális nem történt, ezért aztán mehet a feljelentés, az ügyészség nem azért fogja elutasítani mert fityiszbérencek, hanem mert nem történt bűncselekmény. Hogy erkölcsileg kifogásolható a biznisz, az más kérdés. Egyébként továbbra is azt mondom, hogy az ilyen manipulációk, még akkor is ha ránézésre a pénzben mért értékük magasabb mint a privatizációs sumákolásoké volt, sokkal kevésbé ártanak az országnak. Anno az MDF, majd a maszop teljes iparágakat döntött be illetve vágott zsebre, ahhoz képest egy erőműből pénzt kivenni és aztán eladni az államnak kismiska, mert ez utóbbi esetben a munkahelyek megmaradnak, az erőmű tovább üzemelhet, míg a rendszerváltás utáni káoszban például a cukoriparunk en bloc kámforrá vált, munkahelyek ezreit semmisítve meg. Ha a fidesz ugyanazt csinálná, már rég csődbe ment volna az ország. Alapvetően nem szeretem a lopást védeni, mert nyilván szerintem is elítélendő, de ahogy én látom fényévnyi különbség van aközött ahogy a fidesz "ügyesen" lefölöz dolgokat, illetve ahogy az elődei pofátlan és gerinctelen módon tömegeket taszítottak nyomorba akár fillérekért is. Kíváncsi vagyok pl. hogy akik magyar cégeket eladtak a Danone-nak azok mennyit tettek zsebre azért hogy végignézzék többezer ember munkanélkülivé tételét.

F. Szabó 2020.05.19. 21:06:51

@Deansdale:

Ha már így szóba jött a Vuhanvírus kapcsán is az orwelli világ, felbátorítva érzem magam, hogy kicsit erre tereljem a témát. Trump megválasztása után megjelent egy érdekes írás, ami azt taglalta, hogy az internetes fórumok (Twitter, Fb, YT) lehetőséget teremtett Trumpnak (és teremt a jövőben szélesebb tömegeknek is) arra, hogy legyőzzék a jelenlegi elit agymosó médiamonopóliumát (NYT, WP, CNN...): medium.com/deep-code/situational-assessment-2017-trump-edition-d189d24fc046

Kíváncsiságból elmentettem ezt az írást, hogy pár év múlva megnézzem, mennyire válnak be az elemző várakozásai. Hát, úgy tűnik, nem igazán. A legújabb Toroczkay-videó vége éppen arról szól, hogy a Trump-stáb azzal zárkózott el a kért és remélt támogatástól, hogy még a republikánus képviselők is attól félnek, hogy letiltják őket mondjuk a Facebookról (ahol, mint tudjuk éppen saját legfelsőbb bíróságot választottak, egyetlen konzervatív résztvevő nélkül).

Jelentős tömegeket elérő, nemzetközi súlyú független fórumot működtetni (amiben például a fenti cikket író Jordan Hall reménykedett) pénz híján reménytelen, erről itt is szó volt már néhányszor. Mindig oda jutunk vissza, hogy a szupergazdagok azt csinálnak velünk, amit akarnak? Trump is csak egy váratlan kisiklás volt, de már észbe kaptak?

zriff 2020.05.19. 21:50:20

Gödény, és másik két orvos akik megkérdőjelezik a korona hisztériát beszélgetnek, még csak az első rész:

www.youtube.com/watch?v=lioI2b4slzY

Deansdale 2020.05.19. 22:21:58

@F. Szabó: Az internetes platformokat ugyanaz az elit birtokolja/irányítja mint a hagyományos médiát, sőt, az ő kezükben van az internet és a bankvilág "infrastruktúrájának" nagyobb része is, és minden jelentős versenytársat megfojtanak. Maximum annyit lehet elérni mint a gab vagy a minds, hogy párezer felhasználóval vegetálhatnak a tömegek ingerküszöbe alatt, fizetett reklámok nélkül, adományokért kuncsorogva. A gab egyszer úgy tűnt kinő ebből a fázisból, akkor odabasztak neki egyszerre több oldalról is, és ebből azóta sem tudott magához térni.

Trump sajnos ugyanannak a hatalmi körnek a tagja, csak ügyesen és látványosan játsza el, hogy szembeszáll velük. Jó poén volt hogy Hillary orrára koppintott, meg vicces hoyg trollkodik, borsot tör a hülyék orra alá, de végső soron nem csinált semmit amivel segített volna a normális embereken. Abból pl. mém lett, amikor anno kijelentette, hogy figyelemmel kíséri a netes cenzúrát.
twitter.com/PrisonPlanet/status/1261628245960687619

Ezen az egészen még a pénz sem segítene, illetve olyan hihetetlen mennyiségre lenne szükség ami már szürreális. Ahhoz, hogy csak az interneten(!) versenyre lehessen kelni a progresszív hatalommal gyakorlatilag be kellene vásárolni magát a szóban forgó cégnek a bankvilágba illetve az internet infrastruktúrájába is, a saját DNS regisztrációs cégtől kezdve a szerverparkok üzemeltetésén át a saját pénztranszfer-cégig (mint a paypal), ellenkező esetben ugyanis bármikor kihúzhatják alóla a szolgáltatásokat amik nélkül nem tud üzemelni. Bizonyos értelemben ahhoz, hogy egy facebook-szerű konzervatív weblapot sikerre vihess létre kell hoznod egy külön bankvilágot és egy külön internetet... Akinek lenne ilyesmire pénze az nem erre fogja költeni, mert hát ugye az a lehetőség mindig fennáll, hogy úgy jár mint JFK.

Volt egy pár jó évünk, amíg az internet még eléggé új volt és a háttérhatalom nem tette rá a kezét, addig szabadon áramlott rajta az információ. Aztán rájöttek hogy ez is a média egy formája amit irányítaniuk kell a hatalmuk fenntartásához, úgyhogy bevásárolták magukat a releváns cégekbe, vagy egyszerűen csak beültettek pár megbízható embert az igazgatótanácsokba, és átvették a hatalmat az addig semleges net fölött. Ezt voltaképp már baszhatjuk, valószínűleg soha nem fogjuk visszakapni a netet, folyamatos utóvédharcokban fogunk egyre visszább szorulni egyre eldugottabb kis fórumokra és blogokra, amíg végleg ki nem picsáz minket valami AI.

GABOR2 2020.05.20. 02:31:58

Úgyanúgy fog folytatódni lényegében minden.

GABOR2 2020.05.20. 02:35:05

Egyébként maguk a progresszívek is most lázadoznak... simán elmennek partyzni a beachre és nagyon meglepték a Demokrata vezetőséget azzal, hogy most több választásnál is nagyon nyertek a Republikánusok ahol ezt el se tudták képzelni. Az előző Demokrata női vezető totál kiakadt és saját bevallása szerint napokon át sírt.

Többek között erről itt van a legújabb Kultúrháborús történések:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/19/kulturhaborus_tortenesek_265

Aztán itt van a Viktor "mentőcsomagjának" első következményei is:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/19/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_507

GABOR2 2020.05.20. 02:40:04

Ugye nemrég mondták, hogy nyertünk a vírus ellen, de a vírust nem úsztuk meg, több ember beteg mint valaha, nemcsak nálunk, hanem szinte mindenhol, egyszerűen csak a vezetők úgy döntöttek, hogy akkor mostantól mindenki menjen dolgozni, még úgyis, hogy igazából a vírus 1000-szer jobban elterjedt, mint amikor elkezdtek leállítani mindent. Hasznos volt, mert ráhivatkozva egy csomó dolgot el lehetett intézni, de mostmár több kárral járna fenntartani a színházat, úgyhogy... hurrá győztünk, pedig igazából a helyzet rosszabb mint valaha, csak... eleve ez a vírus nem olyan nagyszám mint aminek beállították.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 06:26:58

@Deansdale: Leszoktam a nyomtatott sajtóról, a ballibről pláne, néha elcsábulok azért és veszek egy HVG-t vagy egy Magyar Hangot, utóbbi legalább konzinak vallja magát még ha ellenzéki is.

Egyik Magyar Hang végén ecseteli a Puzsér zárócikkben, hogy a FiDeSz roppant ügyesen folyton olyan helyzetekbe lavírozza szegény, önnön alcsoportjait belülről még az 0rbánnál is jobban gyűlölő ellenzéket, hogy azok kénytelenek a védhetetlent védeni.

Most biztos én vagyok a hülye, de hogy lehet valakit olyan helyzetbe lavírozni, hogy a védhetetlent védje? Valaki akkor védi a védhetetlent, ha lavírozás nélkül is azt csinálná... és már be is zárult a kör. A baloldal kínjában visít, a jobboldal az oldalát fogja, én meg nem tudom eldönteni, hogy a tenyerembe temessem az arcom, vagy kérjek egy kávét.

Deansdale 2020.05.20. 13:53:25

@don Fefinho: Orbán valami hihetetlen nagy géniusz lehet, még Trumpnál is nagyobb 4D sakkjátékos, mivel az ellenzéket már 3 választás óta folyamatosan öngólok rugdosására manipulálja... Vagy egyszerűen csak kultúrmarxista az ellenzékünk és hivatalból pártolják minden normális dolog ellentétét. Persze ez utóbbi csak széljobbos konteó, de az viszont nem konteó hogy Orbán titokban szupergéniusz és jövőbelátó és az egész világot péppé manipulálja :D

Deansdale 2020.05.20. 14:00:39

Na, amúgy összefoglalólag a covid-témáról, mindenkinek aki szerint veszélyesebb a dolog mint állítom:

index.hu/kulfold/2020/05/03/tanzania_papaja_kecske_barany_koronavirus_teszteles/

A tesztek szinte mindenre fals pozitívot hoznak, a wuhanvírusosnak mondott halálesetek töredéke sem tényleg az, a tengernyi fertőzött valójában kamu.

Az eredeti cikk annak aki tud angolul:

www.reuters.com/article/health-coronavirus-tanzania/president-questions-tanzania-coronavirus-kits-after-goat-test-idUSL8N2CL0DY

Még mielőtt valaki előhozakodna ezzel: nem csak a tanzán elnök állítja ezt, ő a sokadik a sorban aki erre felhívja a figyelmet. Az igazi alusapkások hónapok óta állítják, hogy a gyorstesztek valójában exoszómákat mutatnak ki, nem koronavírusokat. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4906597/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 14:01:13

@Deansdale: Van egy idevágó tvtrope cikk, de erősen kétlem, hogy olvasná. :)

"A stratégia kulcsa nem kiválasztani egy utat a győzelemhez, hanem úgy választani, hogy minden út egy győzelemhez vezessen."

tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/XanatosGambit

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 14:20:30

@Deansdale: A mégnagyobb alusapka, hogy az 5G fokozott exoszóma-kiválasztást okoz, és az úgynevezett "vírustünetek" tulajdonképpen egyfajta sugárbetegség.

Deansdale 2020.05.20. 14:37:23

@don Fefinho: Vajon az alusapkától nem lehet alumíniummérgezést kapni? :)

GABOR2 2020.05.20. 16:23:06

"az elenzék a szó legszorosabb értelmében elpusztítani akarja a magyarságot, úgyhogy ahhoz képest Orbánék kisangyalok mészároslőrinccel együtt."

Ehhez rímel a mai hír:

"Gyurcsány politikusa a járványban meghaltakról: "Sajnos ebben a számban sem áll rosszul az ország""

"Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese elszólta magát az ATV élő adásában: sajnálatosnak nevezte, hogy kevés a járványban meghalt ember Magyarországon."

www.origo.hu/itthon/20200520-arato-gergely-elszolasa-a-kormanyrol.html

KalmanBlog 2020.05.20. 16:45:17

Kezdem fontolgatni, hogy legalább éjszakára bebújok egy Faraday kalitkába. Néhány éve figyelek, hogy a bekapcsolt kütyük messze legyenek tőlünk, és ne legyen világító LED. A kalitka lenne a logikus fejlesztési irány.

Deansdale 2020.05.20. 16:54:01

@KalmanBlog: Ez a minap nálunk is szóba került.

Borathan 2020.05.20. 17:16:55

@GABOR2:
élő adásban néha rosszul fejezi ki magát az ember, egy ilyen hülyén szerkesztett mondatból én nem vonnék le nagy következtetéseket

Borathan 2020.05.20. 17:21:42

interjú Ángyán Józseffel:
24.hu/belfold/2020/05/19/angyan-jozsef-rendszervaltas30-orban-fidesz-fold-interju/
földművelésügyi államtitkárként volt "szerencséje" belülről látni, hogy működik az Orbán-kormány, hogyan változtatta meg a családi gazdaságokra alapuló mezőgazdaságról szóló elképzeléseket oligarchák járadékgyűjtő gazdálkodására Orbán. Hogyan lehetetlenítették el az Orbánnak ellentmondó ember pályáját ("a felsőoktatási törvényben törölték az alapszakok közül a vezetésemmel alapított és a régióban elsőként indított környezetgazdálkodási agrármérnöki szakot, és még csak az sem érdekelte őket, hogy ezzel ártanak az országnak és számos egyetemének, ahol időközben megtelepedett ez a képzés.")

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.20. 20:24:39

@Borathan: Nemtom baszki, nekem ez annyira freudi elszólás, hogy csak úgy csattan. A régi Greyhound videóra emlékeztet a szép emlékű 2006-ból.

KalmanBlog 2020.05.20. 21:22:04

@Deansdale: Finom rézdrótból szőtt szúnyogháló-szerű baldachin. De szép is volna...

GABOR2 2020.05.21. 11:03:15

További cikkek a svéd megoldásról:

"MÁR SVÉDORSZÁGBAN A LEGMAGASABB A HALÁLOZÁSI RÁTA A VILÁGON"

mandiner.hu/cikk/20200521_mar_svedorszagban_a_legmagasabb_a_halalozasi_rata_a_vilagon

"Földbe áll a svéd gazdaság: úgy néz ki, semmit nem nyertek a járvány elengedésével"

www.portfolio.hu/gazdasag/20200521/foldbe-all-a-sved-gazdasag-ugy-nez-ki-semmit-nem-nyertek-a-jarvany-elengedesevel-433162

KalmanBlog 2020.05.21. 11:45:00

@GABOR2: Tipikus hangulatkeltő cikkek. "Let me unpack them:"

Első: nem a fertőzöttekhez képesti arány a legmagasabb, hanem a teljes lakosságban. Ami nem meglepő, mivel sokszorosa a fertőzöttek aránya, mint máshol. Lassan elérik a nyájimmunitást és túl is vannak az egészen. Mire mi elérjük azt a fertőzöttséget, addigra nálunk is nagyjából ennyi halott várható.

Nem is értem a cikk számait: 6,08 halott egymillió lakosra? Az nálunk 60,8 halottat jelentene, és nekünk annál több van, ha jól olvastam. Akkor mi van? Teljesen kamu ez a cikk.

Második: szóval földbe álltak azért mert a felvevőpiacok is földbe álltak. Ezen vajon segítene, vagy rontana, ha bezárnák a kocsmákat és az éttermeket? Tuti csak rontana, ha be lennének zárva csak rosszabb lenne a gazdaságuk. Ráadásul a GDP csak egy jelző, nem az a lényeg. Nem a beborult GDP az igazi baj, hanem a tömeges munkanélküliség. Nem tudom abban hogy állnak, de ha nem omlik össze a vendéglátás, akkor talán jobban mint ha az is összeomlik.

Úgy is meg lehet közelíteni, hogy ha mindenki azt csinálta volna, mint a svédek, akkor viszont nem állt volna földbe a gazdaságuk - meg a többieké sem. És mint a példájuk mutatja, nem lett káosz. Pedig a doom scenarió hívei azt mondták, hogy ha nem zárnánk le mindent, akkor a tömeges betegségek miatt úgysem tudna működni semmi. Hát ezt a jelenséget sem látjuk a svédeknél.

GABOR2 2020.05.21. 12:08:50

@KalmanBlog: Pedig a svédekért hagyományosan rajongók se rajonganaok most értük annyira:

"A lazább korlátozások ellenére Svédország messze van a nyájimmunitástól"

"Még akkor is, ha igaz a becslés, miszerint a stockholmiak 20 százaléka termelt már antitestet. Ráadásul a hatóságok most ennél is alacsonyabb számot mértek.",

Azt hiszem ez a cikk elemzi ki legjobban a svédeket:

www.portfolio.hu/gazdasag/20200518/hiaba-dicsertek-a-sved-modell-eddig-totalis-katasztrofa-ekozben-mi-sikert-arattunk-a-virus-felett-432284

Igazából nem járnak tisztán azon az úton amit elhatároztak, inkább két úton egyszerre és ezért olyan rosszak a számaik.

444.hu/2020/05/21/a-lazabb-korlatozasok-ellenere-svedorszag-messze-van-a-nyajimmunitastol

csi szi 2020.05.21. 12:15:57

@KalmanBlog: Nyájimmunitás ügyben van pár probléma, mint pl. hogy nem minden fertőzöttnél alakul ki az immunitás. Egyébként akinél kialakul, sem lesz tartós, ez egy náthaszerűség csak sajna "kissé" súlyosabb viszonylag sok embernél. Abban bízhatunk legfeljebb, hogy idővel a vírus enyhébbre mutálódik (nem "érdeke" elpusztítani a gazdatestet, igaz életben tartani sem sajnos, ha tovább tud terjedni előtte)
A 6,08 halott egymillió lakosra az a legutóbbi héten értendő, figyelmesebben kellene olvasni.

www.origo.hu/sport/egyeni/20200520-lacza-zsombor-koronavirus-az-elsportolok-kiemelten-veszelyeztetettek-testnevelesi-egyetem.html
"A kutatás azt mutatja, hogy a 290 vizsgált sportoló 10 százaléka átesett a vírusfertőzésen, ami százszorosan felülmúlja a teljes népességben tapasztalt számot.
Általánosan kijelenthető, hogy az élsportolók viszonylag tünetmentesen jutnak túl a fertőzésen, de mindez nem jelenti azt, hogy nem fertőznek. Ami emellett egyértelműen aggodalomra adhat okot: a fertőzött sportolók közül csupán egy versenyzőnél alakult ki védettség, így a betegséget az élsportolók jelentős része újra elkaphatja."
Az élsportolók nyugodtan tekinthetők a jellemző tünetmentes fertőzötteknek, gyakorlatilag nem hat rájuk, de továbbadhatják és újra elkaphatják.
index.hu/techtud/2020/05/21/valoszinuleg_meg_jovore_se_lesz_vakcina_a_koronavirus_ellen/
Ezek szerint nem lesz hamar vakcina, ha mégis lesz, az olyan is lesz. Legjobb esetben pár embernek segít megúszni majd a súlyos tüneteket, de ennyi, se örök sem biztos védelem nem lesz belőle.
Ez egy igazi Tajgetosz-vírus, a gyerekeket megkíméli, az egészséges fiatal felnőtteket szintén, középkorúak között (beleértve már a 35 felettieket is, akiket a mai kultúrában még simán "lefiatalembereznek" és ők is fiatalnak tudják magukat) már előfordulnak súlyos akár halálos esetek, látszólag korábban egészséges embereknél is. A közelgő nyugdíjválságoktól nem kell tartani, ha az átlagélettartam akár 10 évet is csökken majd tartósan a fejlett világban is, olyan afrikai szintre.

Deansdale 2020.05.21. 14:48:52

@KalmanBlog: "Tipikus hangulatkeltő cikkek."

Hja, valahogy nincs túl nagy bizodalmam az ilyen cikkekkel amik a tömegmédia álláspontját erőltetik eléggé megkérdőjelezhető alapokon. Az biztos, hogy kevesebb mint 4000 halottól nem "áll földbe" a svéd gazdaság, és még ha az exportlehetőségeik csökkennek is, az azért van mert minden más gazdaság sokkal jobban megszívta mint az övék. Amúgy ha bárhol hiányok lesznek bármiben a gazdasági kiesések miatt, azt valszeg pont a svédek exportjával lehet majd fedezni... Emlegettem korábban, hogy ha a fityisznek lenne esze idén nagyon megtolná a mezőgazdaságot, mert kizárt hogy a világon sehol ne legyen idén élelmiszerhiány, úgyhogy azon jól lehetne keresni. A svédek mondjuk gondolom nem élelmiszerre hegyezték ki az exportjukat, de pl. mivel sok kínai gyár hetekre vagy hónapokra bezárt illetve csökkentette a termelését igenis lehet keresnivalójuk nem élelmiszertermékekkel is.

"Nem a beborult GDP az igazi baj, hanem a tömeges munkanélküliség."

Abszolút. Elvont mérőszámok helyett sokkal jobb két lábbal a földön álló adatokban gondolkodni. Ahogy korábban írtam párezer munkanélküli is tízmilliárdokba kerül havonta, aki ezt megússza az köröket ver mindenki másra gazdaságilag. Hogy aztán ez a GDP-n mennyire látszik meg, az igazából a kutyát sem érdekli.

Borathan 2020.05.21. 18:03:05

@Deansdale:
tartok tőle, hogy a svéd gazdaságot, a svéd termelést nehezebb megindítani a kínai kiesés miatt, mint akár a miénkét.
Amit nem gyártanak le a kínaiak, azt még talán le lehet gyártani nálunk, de a svéd fizetések mellett Svédországban biztos nem. Nem véletlenül vannak azok a gyárak Kínában, amelyek, és maradtak azok a gyárak Svédországban, amelyek maradtak.

KalmanBlog 2020.05.21. 20:40:04

Adódik a kérdés, hogy vajon ez az egész őrület hogyan fog hatni a születésszámokra? Különös tekintettel az őshonos európaiak leszármazottjaira? Ebből a szempontból is a globalista agendát fogja-e erősíteni a COVID reakció?

Bevallom nekem fogalmam sincs. Talán a home-office-ban rövidtávon a párok még közelebb is kerülhetnek a gondolathoz, hogy jöhetne még egy gyerek. Viszont amikor igazán beüt a gazdasági recesszió, akkor elmehet tőle a kedv.

Mit gondoltok, mi lesz a hatás ebből a szempontból?

KalmanBlog 2020.05.21. 20:40:47

@KalmanBlog: Ja, és egyáltalán a szinglik párkeresésére hogyan fog ez az egész hatni? Lesznek egyáltalán még esküvők?

GABOR2 2020.05.21. 22:33:17

@KalmanBlog: Már nyáron lesznek, a nők imádják, esküvők mindig lesznek.

GABOR2 2020.05.21. 22:36:35

@KalmanBlog: Nos, azt várták, hogy a bezártsák miatt a párok jobban fognak kötődni egymáshoz, de állítólag többfele is rekord mennyiségben adták be a vállást.

novekedes.hu/hirek/az-ugyvedek-szerint-a-karanten-miatt-rengeteg-lesz-a-valas

Amúgy ezen miért változna bármi? Miért hatna bármit is a szingliségre? Arra gondolsz, hogy az emberek elkezdenek rettegni, hogy mi lesz, ha beteg leszek egyedül és senki se segít akkor?

Deansdale 2020.05.21. 22:54:23

@KalmanBlog: Szerintem az ismerkedésre negatívan hat a karantén, sokan félhetnek új emberek közelébe kerülni, és valószínűleg kevesebb futó kaland van mostanában, de a stabil párok összeházasodását nem nagyon akadályozhatja.

Wildhunt 2020.05.22. 07:28:00

A legutóbbi eredmény: index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/05/22/megfullad_a_vilag_az_adossagban/

Mostantól tényleg játékpénz lesz az összes valuta.

Deansdale 2020.05.22. 08:37:48

@Wildhunt: Szerintem a háttérhatalom jól tervezi és alakítja a helyzetet, hogy mikorra váljon eléggé feltűnővé ill. tarthatatlanná, és a cél (a világkormány mellé) egy "világpénz", egy globális valuta létrehozása, aminek már nem is létezne papír formája, csak digitális. A papíron terjednek a vírusok, ugyebár... Ez hétmérföldes lépés lenne a totális globális kontroll felé - ahogy sokan kifejtették már, egy készpénz nélküli világban a rendszer ellen lázadni gyakorlatilag lehetetlen.

Ha ez a fordulat nem következik be, akkor nem tudom mi lesz, mert lassan tényleg kiégeti már a vakok szemét is, hogy a szó legszorosabb értelmében az egész világ tartozik a nemzetközi bankrendszernek, a legtöbb ország a GDP elég nagy hányadával, ezermilliárd dollárokkal. Mondjuk a linkelt cikkben ebben a kontextusban még a közérdeket emlegeti az író, ez szerintem arcpirító dolog :) A közérdek a nemzetközi bankrendszer azonnali és végleges beszántása lenne, meg a helyük behintése sóval. Amikor mindenkinek az utolsó gatyája is már egy FIKCIÓ tulajdonában van, akkor mi sem egyszerűbb gondolat mint ezt a fikciót eltörölni... Szerintem valószínűleg már elértük azt a pontot, hogy nincs az egész világon annyi fizikailag létező érték összesen, hogy minden hitelt kifizethetnénk, ha minden tartozást behajtana minden bank akkor az egész világ a zsebükbe hullana és még mindig maradna kintlevőségük. Hogy ez mennyire elmebeteg dolog, azt remélem nem kell sokat magyarázni.

Amúgy a linkelt cikkben is van pár érdekes gondolat ezzel kapcsolatban, bár az író nem pont úgy érti ahogyan én látom:

"a jegybankok élénkítő- illetve mentőcsomagjairól, amelyek nem terhelik kiadásként az államkasszát. Ezek a csomagok is több ezer milliárd euróra rúgnak és elsősorban állam- és vállalati kötvények felvásárlásán keresztül arra szolgálnak, hogy biztosítsák az állam finanszírozását, a bankrendszer pénzellátását és a reálgazdaság hiteligényének kielégítését"

Ez jó sok süket és részben értelmetlen duma, ami valójában azt takargatja, hogy: 1. A bankok a résztartalékos bankolás ürügyén nem létező pénzzel valós dolgokat vásárolnak fel, kötvényeket és részvényeket. A bankok az elméleti lehetőségüket a pénznyomtatásra nagy szorgalommal használják arra, hogy fizikailag létező értékekre tegyék rá a kezüket. A részvénypiac ilyen értelemben, hosszú távon, nem más mint eszköz arra, hogy minden részvénypiaci résztvevő a bankok tulajdonába menjen át. 2. Ahelyett, hogy az államok pénzt nyomtatnának, azok a bankok amik papíron a saját nemzeti bankjaik hitelt adnak nekik, ami az inflációt pont ugyanannyira növeli mintha pénzt nyomtatnának, csak ez utóbbit vissza is kell fizetni, kamatostul, vagyis ez államadósság, csak nem külső, hanem belső, és így szinte olyan mintha nem is államadósság lenne... Pfff. Ez van akkor, ha a pénznyomtatás jogát nem az egyes államok birtokolják, hanem a világ minden pontján a rócsildok.

Wildhunt 2020.05.22. 10:27:00

@Deansdale: még azt tenném hozzá, hogy itt végre le van írva hivatalosan is, hogy az EKB megkerülte az alkotmányos kontrollt is, amire a német alkotmánybíróság is csak"húzta a száját"... Nomost az alkotmány elméletben jellege szerint a jogbiztonság végső bástyája. Ilyen alapon az EU ugyanott van mint az ukrán anarchia, ahol ha akarom érvényesek a törvények, ha akarom nem.

Deansdale 2020.05.22. 10:52:32

@Wildhunt: Na igen, egyre inkább kilóg a lóláb, hogy a legfelső hatalom a világban a bankrendszer, őket nem kontrollálja senki és semmi, ők ignorálhatnak bármiféle törvényt vagy alkotmányt, és mindeközben szó szerint irányítják a világgazdaságot, "saját hatáskörben" nyúlnak bele ezermilliárdos felvásárlásokkal, amiket mentőcsomagnak neveznek... 2008 óta az is nyilvánvaló, hogy ha akarják akkor ugyanezt a stiklit fordítva is eljátszák, magukat "mentőcsomagoztatják" az adófizetők pénzével, szintén ezermilliárdos nagyságrendben. Bármi is történik a világban a pénz mindig az ő irányukba folyik, és azzal együtt nyilván a hatalom is. Mo-n az EKB az MNB-n keresztül sok tekintetben nagyobb hatalom mint Orbánék, ők felülírhatnak bármit amit a kormány akar de ez fordítva nem áll fenn. Mikor Orbán cirka 10 éve az MNB-hez akart nyúlni simán elküldték a fenébe, és azóta nem is próbálkozik ilyesmivel. Ez mindent elmond a helyzetről. Liberális demokrácia meg jogállamiság, mi?

KalmanBlog 2020.05.22. 12:19:10

@GABOR2: @Deansdale: Erre az aspektusra gondoltam főként, amit Deansdale írt, hogy mégis hogyan alakulnak új párok, ha mindenki otthon ül a kis maszkjában?

Oké, az eddig leszervezett esküvőket még végigfuttatják, de utána hogyan fognak párokba rendeződni az emberek maszkban? Ez a kérdésem.

És persze az is érdekes kérdés, hogy hány házasságot fog kicsinálni ez az egész, és hány gyermek nem fog megszületni emiatt?

Végsősoron a kérdés az, hogy ebből a szempontból is a globalista agendát támogatja-e a vírusvédekezés, vagy nem?

-JzK- 2020.05.22. 12:58:39

Amúgy van ennek a COVID-nak előnye is. Tudni kell, hogy nagyon sok undorító, mosdatlan ember van, és helyes, ha kicsit elterjed a köztudatban, hogy a tisztálkodás milyen fontos. Egy normális ember eddig is kezet mosott, azonban nagyon sok ember van, akinek ez nem alap. Hát most csomó helyen kinnvan a kézfertőtlenítő, nem is árt sokaknak. Nem csak COVID van, hanem egy csomó más betegség, aminek nem kéne végigterjednie minden szezonban. A sima megfázás sem kéne, hogy végigmenjen az országon. Ázsiában eddig is arcmaszkot húztak azok, akik betegek voltak, a kollektivista gondolkodásmód miatt benne volt a tudatban, hogy ne fertőzzenek meg másokat.

GABOR2 2020.05.22. 14:36:33

@KalmanBlog: A fiatal korosztályban nagyobb a vágy minthogy ez megállítsa őket. Korábbi sokkal nagyobb vírus járványok után is folytatódott az élet. Raádásul itt van most a közösségi média, azon át mehet majd a dolog részben.

Pont nálam is volt történet, hogy igazából a progresszív fellegvárakban se tartják be az emberek a karantént az USA-ba se, simán kimennek a beachre.

Alighanem az emberek többsége simán túl fog ezen lépni, persze akik hajlamosak a rémes hírektől jobban félni azoknál ez lassabb lesz, de szerintem minden menni fog tovább.

Csak proxyval menne:

"The beach at the Oceanfront was closed. But the crowds were large."

www.pilotonline.com/business/consumer/vp-bz-coronavirus-saturday-reopening-20200516-bwnano4lhrhhhmjc6iw35d6t6m-story.html

Ez megy proxy nélkül:
"Beachgoers flock to Virginia Beach oceanfront amid warm weather despite governor's orders"

thehill.com/homenews/state-watch/498394-beachgoers-flock-to-virginia-beach-oceanfront-amid-warm-weather-despite

Hiába progresszív fellegváros, hiába tették a kultúrháború részévé, hogy a jó progresszív otthonmarad... mégis kimentek tömegek a kormányzói parancs ellenére a partra. Plusz még elveszítettek olyan helyek Kaliforniában választásokon, amiről el se tudták képzelni, hogy elveszíthetik.

Az előző vezetőnő, állítólag totál kiakadt és napokig csak sírt:
"‘F***ing Devastating’: Katie Hill Says She Cried For Days After Republicans Flipped Her Old Seat"

dailycaller.com/2020/05/18/katie-hill-mike-garcia-republicans-flipped-seat-california/

GABOR2 2020.05.22. 14:45:44

@Deansdale: Hát az tuti, hogy most is ugye, amikor "mindenkinek ki kell vennie a részét az áldozatokból", meg nincs ingyenebéd Orbán egy olyan mentőcsomagot rakott össze, ahol a bankok nem veszítenek semmit... sőt, ugye a futamidő kitolással még többet is kéne nekik fizetni, sokan inkább nem is kértek ebből a "segítségből". Plusz ugye nagyon nyomatták, hogy megint különadót vetnek ki a bankokra is, de csak a bankok esetében ez igazából egy előrehozott adó, vagyis később nem kell fizetniük... Igazából a bankok nemhogy áldozatot hoztak, hanem még jól is jártak az intézkedésekkel. Ezeket "A koronavírus és a gazdaság és Orbán..." sorozatomban szépen be is mutattam. Nincs igazi egyenlő teherviselés.

Ehhez még hozzájön, hogy a hírdetésekben még mindig a "vállalkozásoknak nullaszázalék" hitel adása megy, mikor erről szó sincs. A legalacsonyabb az 0,1 és csak bizonyos célra lehet használni, a bármire használható 2,5% plusz egyebek:

"Tisztázta az MNB, mi fér bele az NHP 2,5%-os kamatába"

www.portfolio.hu/bank/20200429/tisztazta-az-mnb-mi-fer-bele-az-nhp-25-os-kamataba-429074

GABOR2 2020.05.22. 14:56:21

@Deansdale: "egy készpénz nélküli világban a rendszer ellen lázadni gyakorlatilag lehetetlen."

A rendszereik sérülékenyek, hackerek térdrekényszeríthetik.

A Bibliát szokták felhozni az rfid chipeket, meg ilyeneket... Pedig- bár meg kell nézni hogy jól emlékszem-e - a Bibliában az emberek kontrollálásánál a Végidőkben, hogy csak azzal lehet adni-venni stb. tetoválás szerepel... És annak több értelme is volna. Ha ilyen, chipen, meg okostelefonon menne a dolog akkor hackerek tönkretehetik a rendszert, de ha az emberek nem tudnak belenyúlni, mert csak egy tetoválás van rajtuk és azt érzékelik a rendszerek, de magához a rendszerhez nem férhetnek hozzá akkor megoldották a hackerproblémát és a technika előnyeit is tudják használni. Az ördög amúgy is állítólag nagyon okos, biztos nem építené a birodalma alapjait sérülékeny rendszerekre, amikhez hozzá lehet férni.

GABOR2 2020.05.22. 15:06:13

@Deansdale: Igazából már sok cég eleve a hálózat része és azt csinálják, hogy szépen összedobják több cég junk papírjait, ezt a csomagot megvetetik az állammal. Megnyugtatják a lakosságot, hogy ezt majd visszafizetik, aztán amikor nem figyelnek az emberek leírják, mint behajthatatlan tartozás és nem kell visszafizetni a hálózati cégeknek. Plusz még kapnak sok állami támogatást talán és így folytathatják a kultúrháborút és továbbra se kell figyelni ezen cégeknek arra, hogy amit eladnak az profitot termeljen... megfinanszírozzák az adófizetők pénzéből. Így lehetséges, hogy olyan kultúralkotások szülessenek amik csak viszik a pénzt és az alkotók simán szidhatják a korábbi rajongókat, ha sikeresen megszállnak egy újabb brandet.

Borathan 2020.05.22. 16:11:56

nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy az egész pénzügyi, bankrendszer arról szól, hogy valaki majd nem tudja megadni a tartozását.
Mert miről is lenne szó eredetileg?
X kölcsön ad Y-nak, aki visszaad egy (nagyobb) összeget. Erről van papír. De amikor valaki megveszi X-től ezt a papírt, akkor mire számít? Ha nekem tartozna Y 110 pénzzel, akkor annál olcsóbban nem adnám oda senkinek ezt a papírt, viszont ennyit vagy többet meg senki sem adna nekem, mert ő sem kapna Y-tól többet, mint 110.
De ha úgy vélném, hogy Y nem fog nekem megadni 110-et, hanem csak mondjuk 104-et, akkor odaadnám ezt a papírt 106-ért valakinek, aki meg bízik benne, hogy valahol 107-110 között kapni fog pénzt Y-tól.
És ez megy nagyban, a bankok, vállalatok, lakosság között. A kölcsönöket adják-veszik, a végén meg valaki fizet valamennyit.
Az egész rendszer bedőlne, ha az adós valóban megadná azt, amivel tartozik. Mert akkor nem lehetne eladni a papírt, mert nem lenne haszon az adás-vételen.
És persze, nem lenne ennyi kölcsön sem, hiszen az emberek nem vennének fel ennyi hitelt, ha tudnák, hogy az bizony biztosan be lesz rajtuk vasalva

GABOR2 2020.05.22. 16:55:03

@Borathan: Egyik probléma, hogy most lényegében minden pénz hitel, innen is a "hitelpénz" kifejezés és a bankok nem más pénzét, vagy sajátját adja oda, hanem teremti a pénzt a semmiből amiért neked majd igazi értékfedezetet kell felmutatnod.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 17:19:54

@GABOR2: Igen, és ennek a szépsége, hogy a világ összes pénzéből nem lehet visszafizetni a világ összes hitelét kamatostul, amihez újabb és újabb fiat hitelpénzek teremtése szükséges, amit aztán megint nem lehet visszafizetni -> infláció, bedőlő kkv-k, elzálogosítások.

GABOR2 2020.05.22. 18:50:12

@don Fefinho: Ugy van, bár van egy olyan kiút, hogy mivel nem zárt gazdaságról van szó az országon kívülről is jöhetne forrás. Sőt elvileg van pár más alapon működő pénzrendszer. Csak egyértelműen a nyugati dominál.

GABOR2 2020.05.22. 18:56:30

Tehát lényegében a fő kérdés... hogyan lehet hatalmat, befolyást szerezni, ami túltesz ezen a hatalmon... Azt hiszem kellene több belső lázadó, aki ragaszkodik hozzá, hogy kívül maradjon... azoknak lenne pénze is, pénzzel sok minden elintézhető lenne. De egyrészről hiányozna az ellen-világkormány oldalon némi kohézió és pénz vs pénz-t is még el is lehet veszíteni.

Tehát mi lehetne... Meg kéne változtatni a gondolkozását, hogy ne akarjon pusztítani, vagy találni egy módot amivel elérhető lenne a hatalomnak magasabb szintje.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 20:57:28

@GABOR2: "hogyan lehet hatalmat, befolyást szerezni, ami túltesz ezen a hatalmon"

www.youtube.com/watch?v=xjlgUx7_aN0

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.22. 20:59:23

@GABOR2: Az intézményi keretek adottak, szóval újakat kialakítani idő- és pénzpocsékolás a meglévőkkel szembeni versenyhátrány fényében. A jelenlegi állapotuk kitartó beszivárgásnak és suttogó propagandának köszönhető, ellenbeszivárgás és ellenpropaganda szükséges. Az angolszász mémkultúra valamilyen szinten az ez iránti igény megtestesülése is, ha nem tudom agyoncsapni, cikizd halálra.

Lorrh 2020.05.24. 12:04:20

Amikor a játékipart megfertőzi a progresszív gender terror, akkor ilyenek jönnek ki:

www.youtube.com/watch?v=0BvLrwKzvrY

Deansdale 2020.05.25. 07:21:52

@Lorrh: Érdekes, hogy ez a srác is elég libsi amúgy, kevés videóját nézem de azokban szinte mindig ejt 1-2 szót szexizmusról meg ilyenekről. Ezért is nézem kevés videóját :) De úgy tűnik már a közepesen agymosottaknak is böki a szemét a drasztikus hülyeség. Talán mégiscsak javul a helyzet? Gondolom ez a felsőoktatásunktól függ, ha ott az SJW hülyeséget tolják akkor a helyzet tovább romlik, megyünk a nyugat után a lecsóba.

GABOR2 2020.05.25. 17:25:05

@Deansdale: Nem tudom, hogy mit várnak, az SJW-k, hogy miért szeretnénk meg a LGBT+ karatert, ha az brutálisan megöli az első rész szeretett karaktereit + ezt nekünk kell csinálni + utánna őt irányítjuk + a marketing kampány abszolút megtészesztő, mert a játék jelentős részében a régi karakterek halottak, de az LGBT+ új karaktert véletlenül se mutatják.

Ja és nem hallgattam végig a videót, de az egyik korábbi játékfejlesztő szivárogtatott... és tán az első részt készítő csapat 70%-a otthagyta a céget az új rész készítése során és baromira nem értenek egyet azzal amit készítettek.

GABOR2 2020.05.25. 17:26:14

@GABOR2: + az elöző rész fehér férfi karaktere természetesen kiderül, hogy egy szemét...

Lorrh 2020.05.26. 08:25:49

@GABOR2: az a trükk benne, hogy alulfizetik a programozókat és majd amikor a játék nagy bevételt hoz akkor kapják meg a bonuszukat. Igy lehet rabszolgának odaláncolni őket.
Ügyes! - ahogy Kohn bácsi mondta.

GABOR2 2020.05.26. 09:56:19

Egy kedves kis videó. Megkérdezik a diákokat, hogy az oktatás emberi jog-e és hogy az illegális migránosoknak jár-e? Jól kinevelték őket, jár, mert emberi jog. Aztán megkérik őket, hogy mivel emberi jog, adjanak egy kis pénzt bele, hisz... emberi jog. Mire egyik se akar fizetni maga... semmit, még egy dollárt se.

GABOR2 2020.05.26. 09:59:13

@Lorrh: Az odaláncolás nem megy, hisz rengetegen lelépnek. Egy rövid ideig ott tartják őket, aztán jöhet a következő és aztán a következő...

Ezért is örülnének a cégek, ha több informatikus lenne... letörné a munkabért és ugyanúgy ki lehetne őket gyakran rúgdosni mint mindenki mást ha esetleg akarna valamit a minimumnál többet.

Deansdale 2020.05.26. 14:17:59

@GABOR2: A fiatalok zöme elkeserítően hülye, naív, vagy agymosott. Halvány fogalmuk sincs arról, hogy politikai nyelvhasználatban mit jelent az "ingyen". Persze, legyen ingyenminden mindenkinek! A balos tömegbázis...

KalmanBlog 2020.05.26. 19:11:45

Egész jó a mostani Pozsonyi írás: demokrata.hu/velemeny/idok-es-erkolcsok-245480/

A feleségem is azt mondja, hogy az állára szokta húzni a maszkot a piacon. Remélem nem kacérkodik ő is...

KalmanBlog 2020.05.27. 17:05:25

Újranyit az óvoda, és kötelező kézfertőtlenítést írtak elő. Ezek nem tudják, hogy a kézfertőtlenítés ártalmas??? Megöli a normál bőrflórát. Hasonló mint csak úgy bekapkodni antibiotikumot minden nap. Nem szívműtétre mennek oviba a gyerekek, hanem játszani és foglalkozásokra. Teljesen elhülyült a világ.

Deansdale 2020.05.27. 17:57:03

@KalmanBlog: Ha hetekig ott élnek a kölykök egész nap összezárva akkor a kézmosás úgysem akadályozza meg hogy megfertőzzék egymást...

KalmanBlog 2020.05.27. 18:52:15

@Deansdale: Kivéve, ha rajzolnak nekik köröket egymástól két méterre, és nem jöhet egyik sem ki a saját köréből. Jelentek meg ilyen írások külföldi agyrémekről. Borzalom, nem akarnék most gyerek lenni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.27. 21:59:11

@KalmanBlog: Hehe, pont láttam is egy ilyet, talán a Central vagy a Hyde Park gyepje volt így fölfestve, de nem akarok hülyeséget mondani.

Lorrh 2020.05.28. 09:08:23

@don Fefinho: az csak performansz volt.

KalmanBlog 2020.05.28. 12:39:04

@Lorrh: Tombol a Poe törvény. Egyre gyakoribb, hogy nem tudom eldönteni mi komoly, és poén.

Itt van például a disco-hazmat suit. Szerintetetek? Poén, vagy komoly?
globalnews.ca/news/6912003/micrashell-pandemic-suit-concerts-coronavirus/

Én mondjuk egyszer kipróbálnám poénból.

F. Szabó 2020.05.29. 09:00:58

Trump végre észhez tért. A hülye Twitteresek kihúzták a gyufát a pofátlan húzásukkal. Ahogy a progresszívok a demokráciát és a szólásszabadságot elképzelik... Talán még nem késő.

"… megvédjük a szólásszabadságot a legnagyobb veszélyektől, amelyek az amerikai történelem során valaha is fenyegették". Az internetes közösségi platformokat működtető vállalatoknak „ellenőrizetlen hatalmuk van a cenzúrához, a tartalmak szűkítéséhez, szerkesztéséhez, megváltoztatásához, elrejtéséhez, és az állampolgárok egymás közötti, vagy a szélesebb közvélemény kommunikációjának bárminemű virtuális megváltoztatásához”.

KalmanBlog 2020.05.29. 11:31:46

@F. Szabó: Ha csak a Tweetjein múlna, akkor keménykezű uralkodó lenne Trump. Sajnos még szinte semmit nem valósított meg abból, amit kitwittelt. Úgyhogy ezzel kapcsolatban is vannak kétségeim, hogy tesz-e valódi lépéseket is, vagy megmarad a twittelgetésnél...

Deansdale 2020.05.29. 13:21:35

@KalmanBlog: @F. Szabó: A deep state jó 15 éve szervezi a hatalomátvételt az internet fölött, a tömegek "csak" ekkora lemaradásban vannak azzal kapcsolatban hogy mi zajlik a világban... Trump szerintem nem fog lépni semmit, kb. 2 éve volt már téma ugyanez a dolog és akkor is csak ijesztgetett.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.05.29. 22:59:25

@Deansdale: Az ötlött belém, hogy minekutána az internet eredetileg katonai projekt volt, most pedig a kiépülő rendőrállam kebelezi be éppen, volt-e egyáltalán szabad internet, mint olyan?

Deansdale 2020.05.30. 09:24:20

@don Fefinho: Benned mindig lehet bízni :D

F. Szabó 2020.05.30. 11:13:31

@don Fefinho: Ez tetszett :)

@KalmanBlog: Ez a szöveg az elnöki rendelet aláírásakor hangzott el, amivel máris módosított valamit a szólásszabadságról szóló előírásokon. Ez a pici módosítás önmagában nem biztos, hogy sokat jelent, majd kiderül. De nemcsak a módosításnak van jelentősége, hanem annak talán még inkább, hogy az USA elnöke, akinek a szavára az egész világ odafigyel, ilyen kijelentést tesz a média képviselői előtt:

"Az internetes közösségi platformokat működtető vállalatoknak ellenőrizetlen hatalmuk van a cenzúrához, a tartalmak szűkítéséhez, szerkesztéséhez, megváltoztatásához, elrejtéséhez,... a szélesebb közvélemény kommunikációjának... virtuális megváltoztatásához."

Ezt mi tudjuk és mondjuk, de más az, ha a világ legerősebb államának elnöke ilyen összeszedetten és világosan kimondja a legnézettebb tévétársaságok által közvetítve.

Persze Trump rá is van kényszerítve, hogy csináljon valamit ha újra elnök akar lenni, mert hát az első elnökségét is az internetes platformokon nyerte el a klasszikus média durva ellenszenve ellenére. A koronavírus miatti gazdasági visszaesés úgyis sokat rontott az esélyein. Ha Jordan Hallnak igaza van (és igaza van), akkor itt sokkal többről van szó, mint hogy most éppen ki lesz az elnök: medium.com/deep-code/situational-assessment-2017-trump-edition-d189d24fc046. Az internetben éppen az a gyönyörű, hogy esélyt ad sokkal szélesebb tömegeknek, tehát harcolni kell azért, hogy ne sajátíthassa ki a jelenlegi elit a polkorrekt trükkjeivel. Rühellem, amikor mindig azt hallom, hogy úgysem tehetünk semmit, le vagyunk győzve.

GABOR2 2020.05.31. 02:19:35

Sziasztok! Érdekes dolgok derültek ki a mostani válságról. A bankok teljesen újfajta módon állnak ehhez a válsághoz. Válságok alatt általában bezuhan a hitelezés, most viszont kiderül, hogy rekord mértékben adnak hiteleket pénzt vesztő vállalatoknak... globálisan, egyszerre. Vajon az igazából életképes vállalatok megszerzése folyik, mesterségesen legyöngítő környezetben:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/31/hitellel_kinoni_a_valsagot_amikor_nincs_uzlet_es_csak_fogy_a_penz

Aztán egy történelmi lépés a Google-től ami felhőt illeti: Most először cenzúrázták valakinek a privát file-jait és ezentúl ez lesz a norma. Szóval egy újabb erős ok, hogy ne használj cloud-ot:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/30/tortenelmi_felhos_lepes_cenzuraztak_valakinek_a_privat_file-jait_is_google_drive

GABOR2 2020.05.31. 02:21:44

@don Fefinho: Marketing anyagokban... bár igazából volt, csak nem tudtad, hogy megfigyelnek és egyes filozófiai irányzatok szerint ha valamiről nem tudsz, az olyan mintha nem is lenne.

Deansdale 2020.05.31. 09:22:05

@GABOR2: Kösz a linkeket, ez két nagyon fontos dolog amiről a többség nem tud, pedig kellene.

Madarász Henrik 2020.06.01. 17:26:50

Mit szóltok a mostani USA eseményekhez ? Most hagyjuk a négerek és az antifa söpredék tombolását és fosztogatásait. Az igazán érdekesek a balos politikusok megnyilvánulásai, egy sincs aki azt mondta volna, hogy takarodjanak haza az utcákról, engem Schwarzenegger háborított fel legjobban, aki nyíltan támogatja a tüntetéseket, amikor látja mit eredményez ha négerek és antifák kimennek az utcára, csak nyögött egyet hogy kerüljék az erőszakot és ő volt republikánus kormányzó nyolc évig Kaliforniában.

Wildhunt 2020.06.01. 18:35:24

@Madarász Henrik: egyesult_allamok_tuntetesek_zavargasok_george_floyd_oroszorszag_manipulacio_vadak_tagadas
Szerintem pedig a zorbán volt, hogy elterelje a figyelmet a legújabb náci zsírosodásról.

Madarász Henrik 2020.06.01. 18:50:08

@Wildhunt: Röhejes hogy ezt is az oroszokra fogják. Az FBI egyik agyalágyult vezetője szerint szélsőjobboldali és szélsőbaloldali szervezés van a dolog mögött. Milyen szélsőjobboldali ? Mióta szélsőjobboldaliak a négerek és az antifák ?

glinolid 2020.06.01. 20:31:02

@Madarász Henrik: Az esetleges fekete szavazókat akarják leválasztani Trumpról.

Madarász Henrik 2020.06.01. 21:01:11

@glinolid: Szar dolog a demokrácia. Nem véletlenül dolgozott a zsidó lobbi a 1964-es bevándorlási törvényért, ami utat nyitott a színes bevándorlásnak. Egyre közelebb a nap, amikor fehér szavazatokkal egyedül nem lehet választást nyerni.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.06.01. 21:50:48

@F. Szabó: Toroczkai is valami magyar facebook-on mesterkedik, legalábbis állandóan emlegeti a videóblogjaiban...

GABOR2 2020.06.01. 22:09:54

@Madarász Henrik: Én még azért jó pár hete hallottam, hogy valaki talán ilyen összeesküvéses videóban azt magyarázza, hogy a koronavírust többek között erre akarják használni, hogy egyfajta polgárháború robbanjon ki.

Sok emberk ki lett rúgva és főleg a Demokrata Párt által ellenőrzött területeken nem is engednek kinyilni. Többfelé lehetett olvasni már élelmiszerhiányról is, ami igazából eléggé megelőzhető lett volna, vagyis mesterségesen lett tán gerjesztve.

Ez többször felemerült, annyira, hogy még a magyar mainsteamig is eljutott:

makronom.mandiner.hu/cikk/20200416_bezarnak_a_vagohidak_husfeldolgozok_az_egyesult_allamokban_sokan_aggodnak_az_elelmiszer_ellatasert

Szóval bár a vírus talán már nem olyan ilyesző, de épp ezért gyorsan beindítják a tervet. Vagy legalábbis durva tényleg, hogy amiket előre megjósolt a faszi mind bejött, legalábbis ami az eszkalációt illeti.

GABOR2 2020.06.01. 22:12:06

@glinolid: Ha totális káosz lesz, akkor talán a manipuláló, gazdag szarkeverőket is megkeresi egy fegyveres csoport. Mostmár szemelőtt vannak.

Madarász Henrik 2020.06.01. 22:17:08

@GABOR2: A világnak nem lenne olyan rossz, legalább nem tudnának többet fegyveresen beavatkozni Európában, ha konfliktus alakulna ki a bevándorlók és az őslakók közt, a bevándorlók oldalán.

GABOR2 2020.06.01. 22:21:09

Egyébként a progresszív újságírok sokkolódtak mostanában párszor. Volt tán hír, hogy a CNN újságíró csoport sokkolódott, hogy a szeritük progresszív tüntetők még őket is bántják, pedig hát... ők velük vannak.

De nem csak ők voltak sokkolva.

Itt van egy fiatal progesszív újságíró csaj és progesszív munkahelye története:

"Editor of progressive newspaper celebrates protestors—then they stormed and trashed her office"

https://thepostmillennial.com/journalist-supported-protesters-until-they-stormed-her-office"

Röviden... nagyon örült a tüntésnek és olyanokat írt, hogy ezek igazából békés tüntetők SŐT... "extrém békés tüntetők".

Aztán elérték az irodálját és... lényegében megsemmisítették.

És sokkkolta, hogy VELE és az újságjukkal ilyen történhet, hisz... ők progresszívek:

"I’m devastated. We are a progressive newspaper. Last night I was inside when the first brick was thrown "

Végül menekülniük kellett és lővöldözés is volt.

Madarász Henrik 2020.06.01. 23:04:16

@GABOR2: Ilyen, amikor a fagyi visszanyal :)

GABOR2 2020.06.01. 23:17:58

@Madarász Henrik: Volt talán valami olyasmi történet is, hogy rendőrök kérték a progesszív újságírokat, hogy menjenek velük, de nem mentek, mondva, hogy úgy nagyobb az esélyük, hogy bajuk lesz és maradtak, mert azt hitték, hogy mivel ők is progesszívek, lényegében láthatatlanul ellehetnek ott a tömegben, nem lesz semmi bajuk... Lett. Ők se értették, hogyan történhet ilyen velük. Addig még kifejezzen bíztattak mindenkit, hogy jöjjenek csatlakozzanak a tüntetéshez... aztán ők is jól megkapják.

KalmanBlog 2020.06.02. 02:51:21

@GABOR2: @Madarász Henrik: Azért azt ne gondoljátok, hogy pont a szarkeverőknek bajuk lenne ebből. Plusz arra számítani, hogy ebből számunkra bármi jó kisül szerintem szintén naívság.

Wildhunt 2020.06.02. 07:53:45

@KalmanBlog: ha csak annyi eredménye lesz, hogy az USA-nak nem lesz kapacitása másokkal foglalkozni, már megérte.

GABOR2 2020.06.02. 10:44:50

@KalmanBlog: Persze azok jó messzire elmentek valami luxusházba. Csak ha totális káosz tör ki... lehet, lesznek akik veszik a fáradtságot és meglátogatják őket akár ott is... fegyverekkel.

Az újságjaik meg ilyenek meg megsemmisülnek tán... de pótolják a veszteségeket... könnyen lehet, hogy majd végsősoron adófizetői pénzből.

GABOR2 2020.06.02. 10:46:38

@Wildhunt: Ilyenkor amikor szinte mindig másra figyel az ember lehet lezavarni inkább necces ügyeket. Meg tán pont most van, hogy kijött egy Epstein dokumentumfilm sorozat... azt se nézik annyian mintha nem lenne káosz.

Borathan 2020.06.02. 17:43:40

mivel úgy nézett ki, hogy Trump megnyeri a választást, muszáj volt bedobni ezt a balhét

GABOR2 2020.06.02. 20:11:16

@Borathan: Az irányítás viszont mintha kicsúszna a kezeik közül. A leírtak mellett most volt egy olyan, hogy egy rendőrautó a tömegbe hajtott és a progresszív polgármester inkább bevédte a rendőrt... Ugyanis amit reméltek, hogy őket a progresszíveket nem bántják úgyse, nem jött be. Tegnap mutattam a progresszív újságírónő történetét... Volt jó pár ilyen.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.03. 00:44:42

@GABOR2: Plusz a beharangozott tüntetések helyszínein téglarakások voltak bekészítve, maguk a tüntetők kezdték el vakarni a fejüket, hogy ez így most mégis miafasz? Érdekes időket élünk, annyi bizonyos.

csi szi 2020.06.03. 07:33:15

@don Fefinho: Már megszületett a liberális magyarázat: az erőszakot fehér neonácik követik el, akik antifának álcázzák magukat. Bizonyára előbb-utóbb leleplezik azt is, hogy a neonácik mögött pedig az oroszok álltak stb.

csi szi 2020.06.03. 07:38:37

@don Fefinho: Szóval a téglarakásokat bizonyára Putyin parancsára helyezték el white supremacistek, lehet hogy produkálni is fogják erre a bizonyítékokat hamarosan. A színesek végig békésen tiltakoztak. Aki ebben kételkedik, az fasiszta, vagy orosz troll.

Egyébként persze nyilván valóban voltak páran, akik az "akceleracionizmus" jegyében beszálltak törni-zúzni fosztogatni, azzal, hogy végre elkezdődik a várt "boogaloo". Elkapnak párat és ezeket fogják mutogatni, hogy csak ők balhéztak igazából, megpróbálva lejáratni a békés négereket és antifákat stb.

Wildhunt 2020.06.03. 08:20:15

@csi szi: valamint valójában az egész világ támogatja a tüntetőket, Trump meg egy rasszista. Lásd legújabb index 444 cikkeket.

GABOR2 2020.06.03. 09:46:59

@don Fefinho: Igen, ezek a spontán tüntetések furák, pl. egyszer csak odatünnek hatalmas kijelzők, hangosítók, táblák amik több millióba kerülnének, de egyszercsak ott vannak.

Ajánlott olvasmány:

"Antifa szervezők lefizetnek helyi fekete fiatalokat, hogy vandálkodjanak | VIDEÓ"

888.hu/amerika-london-parizs/lekameraztak-ahogy-egy-antifa-szervezo-feketeknek-fizet-hogy-gyujtogassanak-video-4252800/

És a csoró Antifának honnan van pénze? Emlékszünk még erre:

www.youtube.com/watch?v=tSsCjnUpnZY

Kisgé 2020.06.03. 11:04:40

@GABOR2: Off: én megnéztem az Epstein dokut. Nekem egy-az-egyben Weinsteinre hajazott a történet:
-mindkettő visszataszító, a (nem létező) zs..ó világelit prominens képviselője
-ugyanakkor a megmetoo-zott másik oldal se különb, tipikus "aki kurvának áll, ne csodálkozzon..."helyzet. Mégis, mire számított a kis szende képzőművész, hogy emberbaráti szeretetből finanszírozza a képzését? A magángéppel, magánszigetre, luxusboltok szatyraival megpakolt tizenéveseknek mi járt a fejében? Ezt csak úgy barátságból adja nekik? Többeknél éveken(!) keresztül.
Egyéni felelősség, józan ész? 14-15 éveseknél szülők merre
voltak?
Az összes érintett kis kurva egyébként feltünően hamar elérte azt a bizonyos Falat...

GABOR2 2020.06.03. 11:15:10

@Kisgé: Én nem láttam, de mutatták a Clintont is? Vagy lehet, hogy ez másik film, vagy kivágták végül belőle, de volt egy project veritas szivárogtatás, ahol az egyik progesszív riporternő mikor nem látta, hogy veszik azt állította, hogy minden igaz, hogy látta a felvételeket az elitről, hogy ott vannak és mit csinálnak a gyerekekkel...

Amiről beszélek azt az ABC készítette és már három éve kész volt amikor a riporternő beszél róla, de nem adták ki. A szivárogtatás után azt igérték, hogy egy év múlva kiadják... De akkor valószínű nem arról van szó:

www.projectveritas.com/news/video-leaked-insider-recording-from-abc-news-reveals-network-executives-killed-bombshell-story-implicating-jeffrey-epstein/

Deansdale 2020.06.03. 11:58:50

@Madarász Henrik: Nyaralni voltam, pár napig nem blogoltam, így késve válaszolok: mindenki a saját pecsenyéjét sütögetni a lázongások tüzénél, a niggerek egyszerűen csak fosztogatnak, hiszen az ő szellemi horizontjuk csak az ingyentévé szintjéig terjed, az antifa anarchizál és Trump ellen vonul, a mezítlábas libsik vadul tolják a virtue signaling-ot, hogy ők mekkora antirasszisták, a balos politikusok meg próbálják az egészet a megszokott mumusokra kenni, oroszokra, altrightra. És persze elnökválasztási évben vagyunk, ilyenkor az amúgyis elmebeteg helyzetre mindenki rátesz még egy lapáttal. Tiszta bolondokháza. Az egészben csak az furcsa, hogy Gyurcsány idején még itt volt tömegbe lövetés, valahogy nekem akkoriban úgy tűnt ez itt szokás és a nyugat ennél civilizáltabb - hát most pont fordítva van a dolog, szinte minden komolyabb országban szügyig állnak a lecsóban, itt meg tombol a nyugalom és béke. Komolyan mondom, ha van egy csipetnyi esze ennek az országnak akkor megragadjuk a kínálkozó lehetőséget és 15 éven belül a világ top 5 legjobban élhető helyei közé kerülhetünk.

Emellett azt lenne még érdemes egy cikkben megírni, hogy ez az egyenes eredménye a több évtizedes "haladó" niggerhergelésnek. Minimum 2 generáció átment már úgy az amcsi iskolarendszeren, hogy az elejétől a végéig a fehérgyűlöletet nyomták a fejébe, így tényleg elég egy szikra és megindul a lázongás. Egy normális társadalom nem engedheti meg magának hogy a saját kisebbségeit kitartóan és durván a többség ellen hergeljék, ezt törvényileg kellene tiltani, különben olyan helyzetek alakulnak ki mint amit épp láthatunk. Röhej amúgy, pár nappal a lázongásokat kirobbantó eset előtt került napvilágra az idősotthonban fehér nyuggereket agyba-főbe verő néger "ápoló" videója, azt agyonhallgatta a sajtó és semmiféle botrány nem volt belőle... Aztán jött ez a kretén rendőr aki egy néger nyakára térdelt, és a mainstream sajtó ezt az ügyet folyamatosan gyűri a köztudatba. Ilyen az, amikor egy nemzetidegen kisebbség birtokolja egy ország médiáját, ami úgy viselkedik mintha egy ellenséges haderő hírszerzése és kommunikációs/koordinációs hálózata lenne. Ideje lenne elkezdeni nyíltan beszélni arról, hogy gyakorlatilag a teljes nyugati világ "idegen megszállás" alatt áll, a saját politikánkat, médiánkat, oktatásunkat, pénzügyünket használják arra hogy minden lehetséges oldalról szopassanak bennünket. Ez alól az USA éppúgy nem kivétel, ahogyan mi sem. Amíg szemérmesen hallgatunk erről, mert félünk a -fób és -ista vádaktól, addig az ellenségeink röhögnek a markukba és teljes erővel folytatják a társadalmaink lenullázását, a faji és vallási háborúk előkészítését. Mi, mint mindenben, hál'istennek ezen a téren is 10-15 év hátrányban vagyunk a nyugattal szemben, de ez a legkevésbé sem ok a megnyugvásra vagy a cselekvés elodázására, mert ahogy az amcsi helyzet mutatja, ha már kitört a nyílt lázongás, akkor nem lehet a szellemet visszagyömöszölni a palackba. Évek óta mondom, ahogy sokan mások is, hogy az igazi gondokat _megelőzni_ kell, ha hagyjuk őket létrejönni, akkor már mindenképp baszhatjuk. Az utcán gyújtogató kisebbségek problémájára nem létezik civilizált megoldás.

Ha a nyugat nem lenne péppé hülyítve, akkor az identitáspolitikai megnyilvánulásokat nemes egyszerűséggel börtönnel jutalmazná. Aki egy ország társadalmát megbontja, és a keletkező csoportokat egymás ellen uszítja, annak börtönben a helye, akkor is ha ehhez gyomorforgató kamu dumát ad elő arról, hogy a fehér/férfi/hetero/keresztény/stb. emberek elnyomják a szegény színes/nő/ésatöbbiket. Ez a legveszélyesebb aknamunka egy társadalomban, és milyen érdekes hogy a "haladás" hívei mégis ezt erőltetik mindenhol. Lassan érik be a gyümölcse, de ha sikerül az oktatáson és a médián keresztül tömegeket agymosni vele akkor elkerülhetetlenül hozza magával azt, ami jelenleg az USA-ban zajlik.

Kisgé 2020.06.03. 13:58:11

@GABOR2: Nem, én a Netflix-es sorozatot láttam. Igen, benne van Clinton is, de őt "senki nem látta, hogy bármit csinált volna", "voltak, akik tényleg csak vacsizni jöttek a szigetre".Pffff...
Mégegyszer: egyáltalán nem akarom védeni ezt a szarházit, de a legtöbb (mutatott-megszólaló) csaj 17-18 éves volt akkoriban, egy volt 14, de a fotók alapján 17-18-nak nézett ki az is. A csávó egyáltalán nem volt "pedofil", szerette a fiatal, feszes csajokat, akik pénzért bele is mentek. Több szó szerint el is mondja, hogy nem volt pénze akkoriban, úgyhogy nem volt más lehetősége, mint...kurvának állni. 15 év múlva: őt abuzálták, kihasználták. METOOO...

GABOR2 2020.06.03. 14:06:51

@Kisgé: Pedig van szó gyerekekről is, meg egyebekről és riporternő is látta Clintonról is ezeket a felvételeket... talán a Netflix egyfajta damage control ezek szerint.

GABOR2 2020.06.03. 14:11:54

@Deansdale: Most amúgy Párizsba is utcára ment tán több tízezer fekete a rendőri brutalitás ellen, pedig ott hivatalosan most ezt nem is szabadna a koronavírus miatt csak... épp letojták.

Ott a videó, hogy valakik direkt pénzelik, hogy rosszabb legyen a helyzet, és bár az illető antifás, gondolom nem a saját pénzéből finanszírozza ezt meg, tehát van egy vagy baromi gazdag finanszírozója ennek az egésznek... amit amúgy több gondolkodó is már előrevetített, hogy lesz, ennek voltak jelei... a balosok is egyre jobban fegyverkeznek.

Mindazonáltal teljesen nem tudják kontrolálni a dolgot és ez sokkolja a progesszív alacsonyan levő alkalmazottakat... a CNN-eseket is megtámadják a tüntetők és mint fentebb is mutattam, a kezdetben nagyon lelkes progesszív újságírónő is sokkolódott, hogy hiába mondta, a tüntetőknek, hogy ők progesszívek, velük vannak azok ugyanúgy megsemmisítették az ő munkahelyét is.

GABOR2 2020.06.03. 14:14:22

Meg persze fennt vannak a videók, hogy a kisebbségek boltjait, lakóotthonait ugyanúgy kirabolják.

Itt egy fekete nő akad ki, hogy miért semmisítik meg a környéküket, nincs ott semmi nagy vállalat, egyszerűen csak ott laknak miért verik szét:

www.youtube.com/watch?v=8e1ld1uGpXA

Kisebbségek kisüzleteit is megsemmisítik:

www.youtube.com/watch?v=bxfd1tAz6kk

GABOR2 2020.06.03. 14:26:21

Különben nemcsak arról van szó, nekem úgy tűnik, hogy este van csak probléma és nappal minden békés... Az egyik youtubeer simán mutatja, hogy napközben sétál és jönnek szembe vele akik nyugodtan sétálva viszik a lopott cuccokat és pl. itt épp történik, hogy betörnek valahova:

youtu.be/Bn3wBsJZQxw?t=1354

Deansdale 2020.06.03. 14:28:52

Amikor a feketék az utcára mennek a rendőri brutalitás ellen:
heavy.com/news/2020/06/david-dorn-police-killed/
77 éves fekete nagyapit a fekete fosztogatók agyonlőtték miközben egy haverja zálogüzletét próbálta védeni.

Ja, van az amikor az ember egy fajtársa halála felett érzett bánatában vagy dühében hirtelen felindulásból kirabol egy zálogházat, és ha egy másik fajtársa ebben akadályozza, hát nyugodt szívvel lepuffantja. Ilyenek ezek a rasszimus elleni tüntetések...

Érdekes, hogy ez mennyire csak a niggerekre jellemző egyébként, ha bármikor alkalmuk adódik rablásra vagy fosztogatásra akkor azonnal tömegesen indulnak neki. Hurrikán, tüntetés, vagy akár egy nagyobb buli, nekik tökmindegy, betörnek minden kirakatot és elhordanak mindent, mint a sáskák. Nem is tudom nálunk miért nem történik ilyesmi, mondjuk mikor Szögi Lajost agyonverték miért nem tódult az utcára százezer magyar, hogy végigprédálja az üzleteket? Hiszen a nyugati mainstream sajtó szerint ez normális módja a tüntetésnek, sőt, Trump szemét rasszista mert ő ki merte fejezni a nemtetszését.

GABOR2 2020.06.03. 14:54:45

@Deansdale: Itt azt is letojják, hogy látják őket, meg látszik, hogy nemcsak lopnak, hanem feleslegesen levernek mindent...

www.youtube.com/watch?v=_NjVKONjOws

Deansdale 2020.06.03. 15:33:06

@Kisgé: Ezek mindenkit komplett hülyének néznek, azt hiszik bármit le lehet tagadni vagy el lehet hazudni. Gondolom szerintük a Fehér Házat is valami széljobberek akarták megtámadni, meg a boltokat fosztogató fekák is mind fehér szupremacisták. Az antifának, amit ugye erről ismerünk, hogy ők a balos politikai erőszak fő gerjesztői és eszközei, nyilván semmi köze az egészhez... Pfff.

Ha Trump nem lenne a deep state embere már rég kipicsázta volna az Obama-érából megmaradt aknamunkásokat az összes fontos pozícióból. Így egy kalap szart sem ér még az FBI sem, ami anno gyakorlatilag puccsot szervezett Trump ellen, meg azóta is ott hátráltatják ahol csak tudják. Persze ez az egész valószínűleg csak színház, de az sehogy nem fér a fejembe, hogy miért gondolják hogy bárki is komolyan venné őket.

A gáz az, hogy a globalista-progresszív oldalnak már jól kiépített nemzetközi politikai és médiahálózata van, az index rutinból hozza le az összes szemetet amit a nyugati testvérei leadnak neki, így a libsik az egész világon egyszerre és egyformán vannak hülyítve. (A globalista világállam egy már megvalósult aspektusa...) Mi jobbosok minimum 15 év lemaradásban vagyunk ilyen téren, most kapunk a fejünkhöz hogy pl. a médiatulajdonlás, a nemzetközi kommunikáció, a szocmédia mennyire fontosak, mikor már balos kézen van minden releváns cucc 90%-a. Plusz vicc a dologban, hogy a sok fonnyadt agyú balos szerint a konzervatív média agymosó, holott századannyira sem jellemző hogy a jobbos magyar orgánumok szolgalelkűen tolnák le a Fox News cikkeit, ahogy a HVG, az index, a 444 és egyéb társaik csinálják a baloldalon.

Amúgy azt vágja valaki, hogy a cikkhez - ami elvileg arról hogy az antifának nincs köze a tüntetésekhez - a The Nation miért egy olyan fotót mellékelt amin egy antifa aktivista tüntet? Ezek nem csak hülyének néznek minket, de borzalmasan hülyék is.
www.thenation.com/article/activism/antifa-trump-fbi/

És akkor már csak az a kérdés merül fel, hogy az FBI miért egy médiaszereplőhöz szivárogtat... Ha idehaza lenne ilyen helyzet elég furcsa lenne ha a magyar rendőrség az index.hu-nak küldött levélben cáfolná amit Orbán állít, egészen úgy hatna a helyzet mintha puszta politikai szarkavarás lenne a dolog :|

Kisgé 2020.06.03. 16:11:17

@Deansdale: És mindeközben index nyitócikk:))):
index.hu/techtud/2020/06/03/alihir_konteo_konspiracios_elmelet_koronavirus/#
"Mi jobbosok minimum 15 év lemaradásban vagyunk ilyen téren, most kapunk a fejünkhöz hogy pl. a médiatulajdonlás, a nemzetközi kommunikáció, a szocmédia mennyire fontosak, mikor már balos kézen van minden releváns cucc 90%-a."
Én meglehetősen pesszimista vagyok, Capt. Cappyval szólva egy dolgot tehetsz: Enjoy the decline.
captaincapitalism.blogspot.com/2020/05/george-floyd-vs-justine-damond.html

glinolid 2020.06.03. 18:28:29

@Deansdale: Ahhoz képest, hogy másfél hete, a covidra hivatkozava, 4-5 ezer dollárra büntettek egy-egy bolt tulajdonost, ha kimerészelte nyitni az üzletét, most valahogy senkint sem zavar a csordában megvalósúló fosztogatás. Szelektív ez a covid, nagyon szelektív.

csi szi 2020.06.03. 20:07:52

@glinolid: 2 héten belül meg fog ugrani az esetek száma mindenütt, ahol hordák zavarognak. Remélem egy-kettő azért mondhatja majd közülük akkor, hogy "nem kapok levegőt".

Deansdale 2020.06.03. 20:12:18

@csi szi: Meglátjuk, bár szerintem nem lesz ilyesmi, inkább csak szép csöndben elfelejtődik az egész covid-téma.

Madarász Henrik 2020.06.03. 20:32:52

@Deansdale: Arra lennék kíváncsi meddig tart ez még ez a utcai anarchia, arra tippelnék hogy néhány nap múlva vége, már kirabolták elég boltot.

GABOR2 2020.06.04. 00:17:21

@Madarász Henrik: Ha az embereken múlik csak akkor akármeddig, mert semeddig se tartják őket börtönben, hanem azonnal kiengedik őket... a Demokraták így rendelkeztek a koronavírusra hivatkozva. Szóval... miközben rendőrök halnak meg, hogy rendet tegyenek a munkájuk kb. semmit se ér:

"Police Chief: Arrested Looters in NYC Are Immediately Released Because of Bail-Reform Law"

www.nationalreview.com/news/george-floyd-protests-arrested-looters-in-new-york-city-are-immediately-released-due-to-bail-reform-law/

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.06.04. 01:31:02

@GABOR2: Majd a koreaiak leszedegetik őket egyesével a tetőről.

Kisgé 2020.06.04. 08:31:48

@don Fefinho: Szerencsére azért nyomokban még létezik a szeretnivaló USA is:
„Polk megye lakói szeretik a fegyvereket, vannak fegyvereik, bátorítom is őket, hogy legyenek fegyvereik, és éjjel otthon lesznek a csőre töltött fegyvereikkel. Ha éjjel megpróbáltok betörni az otthonaikba és lopni vagy gyújtogatni akartok, nagyon is azt tanácsolom nekik, hogy kilőjenek titeket a házaikból” – fogalmazott üzenetében a florida Polk megye seriffje, Grady Judd."
mandiner.hu/cikk/20200603_polk_megye_lakoi_szeretik_a_fegyvereket_eltanacsolja_a_seriff_a_zavargokat

GABOR2 2020.06.04. 17:19:23

Ez egy úgynevezett "instant karma" történet...

Az egyik "tüntető" fel akart gyújtani az egyik történelmi épületet, ami egyfajta múzeum, mert gondolom a rabszolgaságra emlékeztette vagy valami és... a művelet során ő maga gyulladt fel:

"Idiot North Carolina Rioter Lights Himself on Fire While Attempting to Burn Down Historic Building"

districtherald.com/idiot-north-carolina-rioter-lights-himself-on-fire-while-attempting-to-burn-down-historic-building/

Deansdale 2020.06.04. 18:12:06

@csi szi: A linkelt cikkből:

"A város északi és déli részén is van egy brutálisan szegregált, egészen pontosan, utcára beazonosítható rész. Amennyire fehér és „nice” Minnesota állam, annyira jelen van a leplezett rasszizmus."

Elképeszt az agymosás ilyen szintje, mikor valaki már szó szerint retteg a környéken gyújtogató négerektől, de közben mégis fenntartja a fejében a balos narratívát, hogy a gonosz fehérek elnyomják szegény négereket. Az a környék azért "brutálisan szegregált" mert a fekák onnan elüédöznek mindenki mást, és az hogy a fehérek onnan elmenekülnek nem rasszizmus, hanem életösztön, vazze. Ahhoz sem kell sok ész, hogy valaki belássa, ez az egész lázongás egyszerű kirobbanása a feketék fehérgyűlöletének ill. a bennük rejlő elemi agressziónak és szerzési vágynak, ők telibeszarják a magasröptű dumát a társadalmi igazságosságról, csak gyújtogatni és fosztogatni akarnak. Ahogy fentebb linkeltem, egymást lövöldözik agyon a négerek rablás közben, hogy a francba lehetne így értelmezni a "black lives matter" gondolatot?

"Amennyire „nice” Minnesota, annyira hatalmas a társadalmi egyenlőtlenség"

Na persze, és a négerek nem azért vannak leszakadva, mert többségükben alacsony IQ-jú lusta barmok akik a segélyért tartják a markukat vagy épp kábszerkereskedelemből akarnak meggazdagodni, hanem mert a csúnya gonosz fehérek szándékosan lenyomják őket. Pfffffff. Egyre tisztábban látszik, hogy mennyire beteg a balos narratíva, lassan már tényleg nem értem hogy hogyan képes bárki is hinni benne.

"Biztonság szempontjából Minneapolis a 90-es évek elején az egyik legrosszabb hely volt az országban. Aztán megindult egy tisztulás, de a problémákat és a bűnözést nem felszámolták, hanem beszorították egy egészen kis, pár négyzetkilométeres területre a város északi részén."

Magyarul mindigis a négerekkel volt baj, mert hajlamosabbak másoknál a bűnözésre, de mivel deportálni nem lehet őket ezért megpróbálták legalább határok közé szorítani a tevékenységüket, hogy a kívülállókat védjék.

"Az ott megmaradt, nem fejlesztették, a környékre pénz nem ment."

Ki az az épelméjű ember aki pénzt csatornázna egy gettóba ahol a bűnözés az egekben van, rendes munkája viszont szinte senkinek nincs? Miféle legális üzlet tudna ott megélni? Egy szaros kisbolthoz féltucat fegyveres őrt kell állítani hogy ne rabolják ki hetente...

"Az a borzasztó, hogy amit most ott szétvernek, azt nem fogják újraépíteni, a bank nem megy oda vissza."

Hiába no, annyi eszük van hogy a saját környezetüket verik szét, aztán persze majd jön a duma jövőre is, hogy milyen brutálisan szegregált az a gettó és hogy mennyire nem megy oda pénz. VAJON MIÉRT?

"Magyarán az összes társadalmi feszültséget besöpörték a város egy kis szegletébe és most az robbant fel."

Egy normális társadalomban ilyen feszültség nincs, Magyarországon a 2. VH után pl. milliók éltek olyan nyomorban amit az amcsi négerek elképzelni sem tudnak, és mégsem álltak neki szétverni és felgyújtogatni a saját lakókörnyezetüket. Ez a feszültség egyrészt egyenes következménye a diverzitásnak, vagyis a tömeges migrációnak, másrészt egyenes következménye a sok évtizedes gyűlöletkeltő progresszív agymosásnak. Ahol ezek közül bármelyik hiányzik ott nem történnek ilyen események.

"Három éve lelőttek egy férfit az autójában, vannak kisebb esetek, amikor jelöletlen rendőrautóból megállítanak fekete srácokat"

Minden ilyen agyatlan libsinek a homlokára tetováltatnám a hivatalos statisztikákat, amik szerint az amcsi rendőrség több fehért lő agyon, mint négert. Hogyan lehet annyira hülyének lenni, hogy minden egysíkú kamu dumát kritikátlanul besz*pnak?

Az a legszörnyebb az egészben, hogy a lázongók nagy része ha tudná hogy büntetlenül megússza simán agyonverné a cikkírót, mindössze azért mert fehér, és ez a szerencsétlen bár időnként jelzi, hogy tudja ezt és retteg tőlük, nyíltan nem beszélhet erről, mert a szélsőséges libsi közösség azonnal nekiugrana, sőt, direkt ráirányítaná a lincshangulatot.

KalmanBlog 2020.06.04. 22:36:58

@csi szi: @Deansdale: Ezt én is olvastam, tényleg mellbevágó, ahogy a kognitív disszonanciát kezeli az író. Hihetetlen.

Mai LULZy hír: edition.cnn.com/2020/06/04/health/george-floyd-coronavirus-autopsy/index.html "George Floyd tested positive for coronavirus"

JFG egyik show-jában Mama JF bekiabálta poénként, hogy biztos koronavírusban halt meg. Anglin pedig írta, hogy ezt meg akarta írni vicc-cikként, erre valósággá vált. Erre kimutatták, hogy pozitív volt... És ugye a mostani szabályok szerint ha pozitív volt, akkor a kivonatra azt kell írni, hogy COVID áldozat :-)

promo921 2020.06.04. 22:39:55

@KalmanBlog: Akkor ezek szerint a COVID rasszista, és nem a fehérek ellen kellene lázadozzanak. :)

csi szi 2020.06.05. 09:14:18

@KalmanBlog: Az írottak alapján átesett rajta tünetmentesen korábban, és volt antitest a vérében, nyilván.
(Közben a fickó szentté avatása már folyik a liberális médiában, már várom, hogy Feripápa is elindítsa az eljárást)