HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Nahoten: "De a demokráciájuk sokkal jobb." Úgy érted az a demokrácia ahol a kormánypárt nyíltan szervezkedik az AfD ellen azzal a dumával, hogy nácik? Ezerszer durvábbak mint itt a fityisz, pl. eg... (2020.12.05. 16:02) Angolul tudóknak kötelező anyag
  • Madarász Henrik: @Nahoten: A demográfia nem vicc. Elég megnézned a magyar történelmet, a törököknek hála a 18.századra kisebbségbe kerültek a magyarok az országukban és ebből lett Trianon, az ország 70 %-nak elveszt... (2020.12.05. 11:53) Angolul tudóknak kötelező anyag
  • Nahoten: @Wildhunt: Tulajdonképpen nem igaszán lehet tudni, hogy mit fog csinálni egy párt hatalmon, ha a választási programjából indulunk ki. Ez a jelen helyzet. Ezen lehet változtani, hogy a hatalmon lev... (2020.12.05. 11:30) Angolul tudóknak kötelező anyag
  • Wildhunt: @Nahoten: vagyis azért szavazzunk rájuk mert úgysem azt csinálnák ami a programjukban van? (2020.12.05. 10:50) Angolul tudóknak kötelező anyag
  • Nahoten: "Ez végtelen rövidlátás barátom, ebből sürgősen ki kell gyógyulnod." A holnap problémájával holnap mondatot olyan problémákra értem, melyek ma még nincsenek és nem is láthatóak most még. Ahhoz a fo... (2020.12.05. 09:49) Angolul tudóknak kötelező anyag
  • Utolsó 20

Sorosozzunk egy kört

2020.09.18. 09:24 Deansdale

Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan jobbos bástyának tartott médiaszereplők is cenzúrázzák Soros emlegetését, akkor szabadjon már kifogásolni azt is amit a magyar politikával művel. (Persze ezt túl lehet tolni, nyilván, az én tököm is televolt azzal mikor már a csapból is ő folyt, de ettől a probléma még valódi.)

Nyilvánvaló, hogy a pénzével politikai befolyást vásárol, és hogy ezt a média megvásárlásával fedezi el, ami immár a Fox News-t is elérte, és ez hajmeresztő. Az is nyilvánvaló, hogy ez a politikai befolyás a legkevésbé sem szolgálja a nyugati civilizáció érdekeit, bármilyen retorikába is csomagolják. Amikor a Soros-pénzen pozícióhoz jutó ügyészek terroristák és anarchisták tízezreit engedik szabadon újra meg újra a modern amerikai történelem legnagyobb krízisének közepén, azt nehezen lehetne pozitívan értelmezni. Persze ha eleve a káosz és a háború a céljuk, akkor azt kapják amit várnak, szóval számukra ez lehet pozitív, csakhát ez ugye azt jelenti (amit amúgy régóta tudunk), hogy Soros és támogatottjai emberiség elleni bűnözők, akiket Hágának kellene lámpavasra küldeni. Mondjuk az alsóbb szinteken nem muszáj rögtön a kötélhez folyamodni, elég lenne 20-30 év börtön mindenkinek aki a pusztító progresszív ideológiát pénzért terjeszti.

1064 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.09.18. 10:56:21

Ez így van és ott van pl. az a híressé vált házaspár akik védik otthonukat fegyverrel mert betörtek oda a BLM-esek... Ott is egyértelmű a törvény szerint, hogy jogosan tették és a BLM-eseket kéne börtönbe vinni, de a Soros ügyész miatt fordítva történt. Bár a kormányzó kijelentette, ha el is itélik őket, ő kegyelmet ad nekik...

Erről magyarul is volt cikk:

www.origo.hu/nagyvilag/20200702-soros-ugyesza-csalad-haz-vedelem.html

888.hu/amerika-london-parizs/nem-mi-mondjuk-hanem-a-politico-soros-felvasarolta-az-amerikai-ugyeszseget-4256113/

De két napja is volt olyan eset, hogy BLM-esek odamentek valaki házához az fegyvert fogot, hogy védje a tulajdonát, de a rendőrök őt vitték el... Nem is egy eset volt tán, de másik lehet, hogy inkább önvédelem volt.

Erre egyre gyakrabban hallok egy angol kifejezést: morality police

És igen, folyton kiengették őket, viszont miután az egyik Trump szavazót az egyik ilyen Antifás kiengedett szabályosan kivégzett elvették Oregonban, vagy legalábbis Portlandban a helyi ügyészségtől az ügyek kezelését és mostmár szövetségi ügyészség dönt. Ez a legfőbb oka, hogy megszüntek a tüntetések, hisz míg korábban azt is aki rendőrre támadt simán kiengedték, most kaphat tán minimum 15 évet és a szövetségiek foglalkoznak a már korábban elengedettek ügyével is.

GABOR2 2020.09.19. 13:11:33

@Deansdale: Ezt még elmeszelhetik... remélem.

GABOR2 2020.09.19. 19:39:38

Ez annyira aranyos... Miután a mineapolisi városi tanács engedett a "békés tüntetők" és elvették a rendőrségük pénzét, a bűnözés kilőtt az égbe és most azt kérdezik... a rendőrség hol, van, miért nem végzik a munkájukat?

Talán azért, mert... kirúgták őket?

"Minneapolis City Council Questions Chief: 'Where Are The Police?'"

patch.com/minnesota/southwestminneapolis/minneapolis-city-council-questions-chief-where-are-police

Madarász Henrik 2020.09.19. 20:48:56

@GABOR2: A kommunisták már csak ilyen hülyék. Én a helyi rendőrök helyében ki se mennék a rendőrség feloszlatását megszavazó képviselők körzeteibe, tapasztalja meg a sok hülye aki rájuk szavazott, milyen rendőrség nélkül élni.

GABOR2 2020.09.20. 12:18:36

@Madarász Henrik: Volt néhány ilyen dolog.

Pl. a rendőrség úgy gondolta, hogy a portlandi polgármesterből van elege, ugyanis folyton kiengedték a letartóztatott "békés tüntetőket" és amikor indított egy kampányt, hogy jópofizzon azoknak akiknek elege van a "békés tüntetők" rombolásából, a rendőrség kijelentette, hogy ők ebben nem vesznek részt, nem fogják feleslegesen kockáztatni az életüket. Volt pár ilyen:

"Sheriffs say they won't help governor's plan to stop Portland protest violence"

www.msn.com/en-us/news/us/sheriffs-say-they-wont-help-governors-plan-to-stop-portland-protest-violence/ar-BB18yYhU

Most egyébként a Demokratáknak elrobbant az agyuk mert, meghalt a kedvenc főbírójuk aki mindig a progresszíóval szavazott és Trump akar még a választás előtt egy új bírót. Állítólag a meghalt bírnő volt olyan pofátlan az utolsó kérésével, hogy azt kérte, hogy addig amíg Trump helyett nem jön elnök ne legyen új bíró a helyén, ami miatt az egész nem is tudna működni...

És AOC is felszólított erőszakra, meg nem tudom hány olyan videó született megint ahol csak megállás nélkül ordít a progresszív nő, amikor meghallota, hogy meghalt a kedvenc főbírójuk és Trump megszerezheti végre ott a többséget, ami véget vet a LGBT+ jogok növelésének... legalábbis elméletben.

A Twitteren meg terjedt a "NO! NO! NO!"

Szóval totál kivannak és készülnek az újabb erőszakra, ami nem is baj mert mostmár Trumpék nem engedik őket ki...

Madarász Henrik 2020.09.20. 16:10:36

@GABOR2: Lehet hogy nem fog sikerülni Trumpnak a bíróválasztás, rosszkor halt meg a banya :) Van egy árfutási ideje a bíróválasztásnak és az elnökválasztással egyidőben szenátusi választás is lesz, ha bukják a többségüket a szenátusban a republikánusok, már nem tudják megválasztani a bírót.

zriff 2020.09.20. 18:19:30

Erre is érdemes ránézni: australia victoria strong cities network soros

A computig forever videója erről:

www.youtube.com/watch?v=8VXch7mULLE

GABOR2 2020.09.21. 00:31:08

Joe Biden újabb beszólása...

Trump félrekezeli a koronavírust és ezért mire ő befejezi ezt a beszédet amit épp tart 200 millió ember fog meghalni...

És ez az ember lenne az USA elnöke.

www.youtube.com/watch?v=ANmcxW_-uA0

GABOR2 2020.09.21. 20:21:20

Már megint "rasszita" egy mesterséges intelligencia, ami mindenkire ugyanazt a szabályt használja:

""Rasszista" mesterséges intelligencia miatt borult ki a bili a Twitternél"

www.portfolio.hu/uzlet/20200921/rasszista-mesterseges-intelligencia-miatt-borult-ki-a-bili-a-twitternel-449638

GABOR2 2020.09.21. 21:53:38

Trumpék hoztak egy törvényt, miszerint azok a városok ahol a vezetés nem tesz semmit a "békés tüntetések" ellen anarchista városnak minősülnek, mert nem végzik el a munkájukat, ennek megfelelően nem kaphatnak semmilyen szövetségi pénzt... hisz nem dolgoznak meg érte.

KalmanBlog 2020.09.21. 21:58:19

@GABOR2: A vicc az, hogy ennek simán technikai oka lesz: a feketebőrűek fényképe a tipikus megvilágítások mellett kevésbé kontrasztos. Emiatt többet fog hibázni az arcfelismerő. Ennyi. Ez mégcsak nem is rendes rasszizmus, amire a régebbi esetekben azért voltak példák.

GABOR2 2020.09.21. 22:02:55

@KalmanBlog: Jó, de mióta számít a logika a progresszív oldalon?

Ezt a kettőt csak viccnek berakom:

www.youtube.com/watch?v=ukWEsIo8hH4

www.youtube.com/watch?v=cCXT5Txsi5k

GABOR2 2020.09.22. 21:34:34

@Deansdale: Kösz szépen Deansdale, nagyon érdekes volt. Durva, hogy simán évtizedekig mehet lényegében ugyanaz a módszer. Bár részben már megkopott, főleg a címkék ragaszgatása másokra már, nem olyan hatékony.

A legérdekes viszont az, hogy már akkor is mondták... hatalmas pénzek állnak emögött a hálózat mögött. Annó lehetett azt mondani, hogy ez a támogatás a Szovjetuninó jön, de ugye, ennek már vége, de akkor kik finanszírozzák... ezzel jutnánk el a probléma gyökeréhez.

Az egész hálózat igazából csak azért van mozgásban, mert sok pénzhez juttat embereket. Vannak persze "hasznos idióták", de nekik nincsen hatalmuk szinte semmi magukban, ráadásul sokan ki is növik egy idő után. Az agyak ebben a hálózatban meg eleve nem hisznek semmilyen ügyben. Szóval az összetartó erő leginkább a pénz.

Ezt kell kezelni, ha a gyökerénél akarja valaki kezelni a problémát, mert ha nem így tesznek, akkor simán csak jönnek új emberek, vagy módszerek amik előlről kezdik a támadást.

GABOR2 2020.09.23. 01:57:34

Minneapolisban egy városrész szavazott arról, hogy ők sohatöbbé nem fognak rendőrt hívni bármi is lesz.

Nos... több száz hajléktalan költözött oda és a lakók most... félnek. Volt aki meg is szegte az igéretét, de amikor rajtakapták, megbánta, hogy mégis hívta a rendőrséget, mert... a rendőrök meg is ölhették volna a bűnözőt aki miatt kihívták.

Amúgy mivel arrafele elvették a rendőröktől a pénzt amúgy is megugrott a bűnözés.

"Minneapolis neighborhood which vowed NOT to call cops after George Floyd's death is now struggling with a 300-person homeless camp in their local park which has left them feeling unsafe because of drugs"

www.dailymail.co.uk/news/article-8457753/Minneapolis-neighbors-vow-not-call-cops-drug-users-homeless-camp-George-Floyd-death.html

GABOR2 2020.09.23. 02:01:22

Rendőrök helyet felfegyverzett "szabadságharcosok" járőröznek arrafele. Képek is vannak ezekről a "szabadságharcosokról":

"Armed ‘Freedom Fighters’ patrol Minneapolis streets in aftermath of George Floyd"

nypost.com/2020/09/22/group-of-armed-black-men-patrolling-minneapolis-praised-by-officials/

Deansdale 2020.09.23. 08:49:34

@GABOR2: Már csak abból is nyilvánvaló, hogy mekkora hülyék ezek a kretének, hogy a rendőri funkciókat ellátó szervezetüket szabadságharcosoknak nevezik...

GABOR2 2020.09.23. 13:42:28

@Deansdale: Egyszerre akarják elhitetni, hogy minden rendben, ők a jók és közben hívják be maguk közé az anarchistákat... olyasmi ez mint békés tüntetőkről beszélni, miközben a háttérben épületek és autók lángolnak.

csi szi 2020.09.23. 15:02:47

@GABOR2: Nem derül ki a cikkből, kik ezek pontosan, bár hogy "tüntetések védelmében" is részt vesznek, az nem sok jót sugall. Az USA-ban a fegyverviselés jog, a négernek is ugyanúgy, mint a fehérnek. Persze ha fehérek masíroznak fegyveresen az utcán a "rendet fenntartani", akkor nácizmustól, "fehér felsőbbrendűségtől" rettegnek a liberálisok.
Sajna működő megoldás csak a szeparáció lehet, abba pedig beletartozna az is, hogy a feketék saját rendőrséggel rendelkezzenek a saját külön területükön. Fehér rendőrségnek ott semmi dolga velük, a fekák megszálló hadsereg tagjaiként tekintenek a fehér rendőrökre, és bizony azok egy része is úgy tekint rájuk, mintha Irakban vagy Afganisztánban járőrözne katonaként, az ottani civil lakossághoz hasonlóan eleve velük ellenséges csoportként (amiben nem is tévednek éppenséggel nagyot).

GABOR2 2020.09.23. 15:38:21

@csi szi: Így van, egy minimális esélye van, hogy helyiek akik nem akarják, hogy védelem nélkül maradjanak, de minden más arra mutat, hogy inkább egy "progresszív rendőrség" alakul.

Egyébéként nem nagyon verik nagy dobra, de tán úgy négy napja létrehoztak megint egy "automnóm zónát" ott ahol meghalt George Floyd és azt mondják, hogy az egy ország ami a nevét viseli.

Önkéntesen lezárták az autók elől az utat teli rakták virágokkal és... egy kocka alakú szobort, vagy valami művészi cucc is kapott tán... kocka pedig freemason jelkép...

www.youtube.com/watch?v=MRcrFTvSlS8

GABOR2 2020.09.23. 15:40:40

@GABOR2: A kockát már nem látom azon amit most belinkeltem, de volt tán valami kocka alaku George Floyd cucc is egy másik videón... Lehet ellopták.

Madarász Henrik 2020.09.23. 20:28:33

@GABOR2: Ezek a figurák simán bűnözőnek néznek ki :)

Madarász Henrik 2020.09.23. 20:31:21

@GABOR2: Ezek az agyhalott fehér komcsik megérdemelnek minden szenvedést, amit az antifa és BLM bandák fognak okozni nekik.

KalmanBlog 2020.09.23. 23:47:18

@GABOR2: A kocka egyrészt freemason jelkép, másrészt pedig az ötlettelen "művész" menekülőútja: adott, hogy mennyi pénz van rá, hogy mennyit kell táskában visszaadni és hogy hány százalékot vihet ő. Ebből kiszámolja (megkér egy matematikust, hogy számolja ki neki - egy sörért) hogy mekkora kockányi betonra van pénz. Művészet 2020.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.09.24. 01:49:47

@KalmanBlog: Majdnem minden jelkép valahogyan köthető szabadkőművesekhez, meg okkultistákhoz, meg régi pogány vallásokhoz, de még a kereszténységhez is.

A kockának hat oldala van, csúcs felől 2D-re vetítve hatszög, szaturnuszi jelkép, annak is az egyik sarkán van egy hatszögletű vihar, meg a hatodik bolygó. Egyéb asszociációk: Kába kő körüli kockaépület, és a gyűrűket idéző körmenet. Metatron kockája. Katolikus papok fejviselete a saturno. Jezsuita pecséten az IHS-ben a H betű a Szaturnusz jele, illetve alkímiában az ólomé. Szaturnusz héber neve Shabtai, napja a shabbat.

Minden meg az ellenkezője is jelent mindent meg az ellenkezőjét is. Jó játék az asszociációs játék, csak túltolva egyenes út a pszichiátriára.

GABOR2 2020.09.24. 13:46:40

Hát ez is besz@rás: A milliárdos Demokrata Bloomberg 32 ezer embert kihozat a pénzével a börtönből, hogy... menjenek szavazni. Plusz a cikkből kiderült, hogy mások is ezt csinálják. Tömegesen jöhetnek ki bűnözők börtönökből, hogy szavazzanak. (Ráadásul lesz olyan szavazás, ami az elitéltekkel kapcsolatos és... ők is szavazhatnak róla... a bűnöző arról, hogy mennyire legyen büntetve...)

"Bloomberg pays fines for 32,000 felons in Florida so they can vote"

thehill.com/homenews/campaign/517522-bloomberg-pays-fines-for-32000-felons-in-florida-so-they-can-vote

Madarász Henrik 2020.09.24. 22:31:52

@GABOR2: Ez visszafele is elsülhet, az általuk elkövetett bűncselekményeket biztos értékelni fogják a kertvárosok lakói a választáson.

GABOR2 2020.09.24. 22:55:12

@Madarász Henrik: Meg mi ha... a kiszabadítottak esetleg Trumpra szavaznak?

Madarász Henrik 2020.09.25. 00:10:58

@GABOR2: Ez azért nem túl valószínű :)

csi szi 2020.09.25. 01:15:56

@GABOR2: A zsidókat és a nem zsidókat érintő dolgok nem mérhetők egy mércével, nem tudtad? Egyébként az amerikai elit egyetemek "fehér" hallgatóinak többsége ma már a választott nép fia/lánya, azok vannk kisebbségben közülük, akik "gójok".

GABOR2 2020.09.25. 02:04:56

@Madarász Henrik: Gondolom azért ezek nem a nehézfiúk. Annyira remélem még nem fordították ki a rendszert. Eleve az is, hogy szavazhatnak ilyenkor egy újdonság...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.09.25. 03:17:20

@Madarász Henrik: Többnyire olyanok szabadulnak most, akik demokrata törvényhozás miatt ülnek, szóval van benne ráció.

@GABOR2: Nem kicsiben. Már lényegében most ég, ha Trump megint nyer, elszabadul a pokol. Bár lehet, hogy pont az kell Amerikának, hogy elszabaduljon, és a még normálisak végre észbe kapjanak.

GABOR2 2020.09.25. 18:18:01

@don Fefinho: Igazából ma már azt látom sokfele: Ha Trump nyer Amerika égni fog, ha Biden nyer... amerika akkor is égni fog.

KalmanBlog 2020.09.25. 21:06:35

@GABOR2: Szerencsére van egy harmadik út is: meg se tartják a szavazást, mert annyira ég amerika...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.09.25. 22:31:55

@KalmanBlog: Akárhonnan nézed, katonai diktatúra lesz a vége.

Deansdale 2020.09.26. 10:51:00

@GABOR2: Adódik a következtetés, hogy amikor valamelyik oldal annyira elhülyül mint most a bal, és szó szerint a terrorizmushoz fordul, akkor ott a demokráciának automatikusan vége, és nincs más megoldás mint erőszakkal helyretenni őket. Semmi értelme BLM/antifa-féle erőszakos marxista terrorszervezetekkel, és a futtatóikkal "tárgyalni" vagy hagyományos választásokat tartani amíg működnek, mivel ha nem nyernek akkor folytatják a terrorizmust, és ha nyernek akkor is folytatják a terrorizmust. Bűnözőkkel úgy kell bánni mint bűnözőkkel, KÜLÖNÖSEN ha azt követelik hogy szüntessük meg a rendőrséget és ők vehessék át a helyét. Agyrém.

GABOR2 2020.09.26. 14:19:47

@don Fefinho: @Deansdale:

Trump nagyon érdekesen válaszolt.

Sokan azt várták, hogy Trump megteremti a precedenst, hogy beveti a katonaságot hazai földön. Ha megteszi... Trump egy diktátor. (Plusz a jövőben amikor már a Demokraták vetik be saját lakosság ellen a hadsereget mutogathank vissza, hogy nem ők kezdték.)

Trump viszont csak annyit csinált, hogy a szövetségi épületeket védte szövetségi emberekkel. Ezeket a baloldali média Trump titkos rohamosztagosainak nevezte és megint vizionálta, hogy eltapos Trump mindent.

De nem tette, hanem... Egyszerűen csak kiállt és kijelentette, hogy szerinte rendet kéne rakni, de ha őt nem hívják ő nem megy, de ha hívják azonnal tud segítséget küldeni.

Erre a Demokrata városvezetők többsége elküldte anyjába Trumpot és a "békés tüntetőknek" szabadkezet adott. Asszisztáltak a Soros ügyészek is akikről itt írt Deansdale, mert sorra engedték ki a letartóztatott embereket. Volt róla cikk, hogy volt olyan ember akik egy héten négyszer bevittek, négyszer kiengedtek.

Aztán a sok erőszak hatására a közvéleménye egyre jobban szembefordult a BLM-mel és Trump mellé állt, és a Demokraták körében zavar állt elő, mondtak ezt is azt is.

Voltak vicces történetek. Pl. Trump ismét felajánlotta Portlandnak, hogy segít, erre a polgármester nyílt levélbe rakta ki, hogy Portlandban békések a tüntetések, Trump menjen az anyjába és semmilyen körülmények között se engedi, hogy a rendőrséget bevessék.

Pár órával később a "békés tüntetők" odamentek a polgármester lakásához ahol többek között követelték a lemondását. Nem tette meg... Másnap már elkezdték felgyújtani a lakást (ahol simán mások is élhetnek). Ott már megjelent a rendőrség, de megint kiendetek mindenkit és 24 órán belül megint megpróbálták felgyújtani a lakását és akkor elmenekült egy titkos helyre a családjával.

Ezeket a storykat és még sokkal többet leírtam a blogom "Kultúrháborús történések" sorozatba.

Aztán az történt, hogy Portlanban hidegvérrel az egyik Antifás szabályosan kivégzett egy Trump támogató embert és akkor Trumpék bevették, hogy innentől a helyi, Soros ügyészek helyett a szövetségi ügyészek intézik a dolgokat... visszamenőlegesen is, vagyis azok is büntethetők lesznek akiket korábban kiengedtek... pedig mondjuk Molotovot dobtak rendőrökre.

Plusz múlt héten jött egy rendelet, hogy azok a városok amik nem tesznek rendet "Anarchista városoknak" lesznek titulálva és nem kapnak "Land money-t", vagyis a szövetségi pénz legalább egy részét bukják.

Ez lecsillapította a dolgokat, de aztán meghalt a bírónő, most pár napja pedig jött egy itélet ahol felmentettek rendőröket és megint vannak zavargások, de a különbség világos... vannak letartoztatások és nem kerülnek csak úgy ki az emberek. Sajna mint ahogy berakatam ide... milliárdosok tízezrével hozzák ki a börtönökből a pénzükkel az embereket, de erre is lehet megoldás... ne 1000 dollár, vagy 15000 dollár legyen amit fizetni kell, hanem legyen mondjuk... 1 millió dollár. Persze erre meg azt mondják, hogy nem fair, de fair módon nem lehet itt nagyon nyerni.

Szóval rendőrállam talán nem lesz, mert mostmár azért meg fogják fontolni gondolom a tüntetők is, hogy mit engednek meg maguknak.

Ráadásul bezuhan a BLM támogatottsága és mint a legutóbbi részben is írtam a blogomon... nagyon fura, hogy a legprogresszívebb elmebajosok... a fehér fiatal felsőoktatásba járó lányok körében zuhan a legjobban.

GABOR2 2020.09.26. 14:53:00

@Deansdale: "Adódik a következtetés, hogy amikor valamelyik oldal annyira elhülyül mint most a bal, és szó szerint a terrorizmushoz fordul, akkor ott a demokráciának automatikusan vége, és nincs más megoldás mint erőszakkal helyretenni őket."

Csak az a baj, hogy az a bizonyos oldal elképesztően gazdag, befolyásos, média feletti irányítással rendelkező embereket tud maga mellett... sőt szerintem ők irányítják az egészet igazából.

GABOR2 2020.09.26. 16:26:35

Amúgy szinte már vicces, hogy mennyire... nem adnak semmire, nem számít a látszat se.

Hónapokon át gyújtogattak a "békés tüntetők" Portlandban és nem tettek ellene semmit.

Most a Proud boys bejelentette, hogy odamegy tüntetni, ami kb. azt jelenti, hogy vonulnak egyet, lobogtatják a zászlót és tartanak valami beszédet.

Nos, most miattuk... "országos vészhelyzetet" hírdettek.

"Oregon governor declares state of emergency ahead of Proud Boys rally, counter-demonstrations"

thehill.com/changing-america/respect/equality/518309-oregon-governor-declares-state-of-emergency-ahead-of-proud

Lorrh 2020.09.27. 08:34:44

Egész érdekes fordulat az új indexen, hogy már ilyen is megjelenhet és nem csak migráns simogató írások:

index.hu/kultur/2020/09/26/iszlam_es_rabszolgasag_-_felelmetes_jovot_vizional_az_idegenek-trilogia_szerzoje/

csi szi 2020.09.27. 16:02:11

@Lorrh: Az új index eddig talán jobb is, mint a nincsmásik volt, szerintem. Egyelőre nem látni, hogy nagyon kímélnék a kormányt vagy origó-stílusban nyomnák a kormánypropagandát.

Madarász Henrik 2020.09.27. 17:55:34

Szerintem rosszul választott Trump főbírójelöltet. Mit lehet várni ettől a nőtől a legfontosabb bevándorlási kérdésben, ha két négert fogadott örökbe ?

index.hu/kulfold/2020/09/26/barrett_az_otodik_no_lenne_a_legfelsobb_birosagon/

csi szi 2020.09.27. 20:54:59

@Madarász Henrik: Az legyen az ő problémájuk.

F. Szabó 2020.09.27. 22:59:19

Látszólag offolok, de kétségtelenül ugyanazokról van szó, akikről folyamatosan vitáztok. Biljon és Lajoux a "Pénz teremtés – A társadalom legfontosabb technológiája" c. könyvükben emlegetnek egy Zach Scott nevű bloggert:

"A feudalizmusban egy viszonylag kicsi úri osztály kifinomult politikai és gazdasági rendszereket használ arra, hogy kinyerje az értéket a parasztok termelői osztályának napi életéből, akik kevés választási lehetősséggel és befolyással bírnak a rendszerre. Modern analógiával élve: platformokon vesznek részt, jellemzően az őket körülvevő adatok, információk végletekig lecsupaszított ismeretével, és (kényszerhelyzetükből adódóan) ezeket az adatokat kizárólag a platformtulajdonosok számára való értékteremtésre használják. Sokkal több párhuzam áll fenn a jelenlegi digitális gazdasági rendszerünk és a feudális társadalmak között, mint amit le lehet írni néhány mondatban. A hasonlóságok pedig annyira feltűnőek, hogy vitatkozni lehetne arról, hogy a digitális ökoszisztéma, és különösen a szociális média ökoszisztémája egy de facto feudális társadalmat képez-e."

Idézőjelbe tettem, de nem szó szerinti. Viszont elgondolkodtató.

F. Szabó 2020.09.28. 13:35:02

Amit a fordító szociális médiának mond, azt szerintem mi közösségi médiának mondjuk. (Elég gyenge fordítás, mintha mondjuk egy amerikás magyar csinálta volna, aki nincs egészen tisztában az itthoni szóhasználattal.)

Megpróbáltam ezt még tegnap utánaírni, de nem tudtam belépni a mentett jelszavammal, és elő kéne valahonnan bányásznom, amihez lusta voltam. Mostanában elég gyakran előfordul, hogy pár óráig nem tudok belépni, aztán pár napig minden rendben. Furcsa. Nem valami hekkeres trükk?

Deansdale 2020.09.28. 16:56:11

@F. Szabó: A bloghu sosem volt igazán tökéletes, és én csak annyit tudok mondani, hogy a problémák nem tőlem származnak :)

F. Szabó 2020.09.28. 18:46:38

@Deansdale: Nem is gondoltam, hogy a blogodnak bármi köze lenne a belépési hibához. Mostanában sűrűn előjön, hogy a saját adminomba nem tudok belépni a böngésző által mentett jelszavammal, aztán fél nap múlva működik.

GABOR2 2020.09.28. 21:50:00

Holnap kezdődik majd a vita Trump és Biden között. Trump kéri, hogy Bidenen végezzék el a dopping tesztet, mert sokan mondják, hogy azért, hogy bírja be foják drogozni valamivel.

Mindenesetre a mainstreammédia isteníteni fogja Bident már akkor is, ha valahogy kibírja kevés félrebeszéléssel és... nem esik szét.

Trump viszont szét lesz valószínű szivatva.

Nancy Pelosi viszont még két napja is azon volt tán, hogy lebeszélje erről az egészről Bident, de mindezek ellenére holnap tán meg lesz az első vita.

Brutális lesz.

GABOR2 2020.09.29. 12:31:23

Mi folyik az USA-ban? Több száz kórházat támadtak meg úgy, hogy az orvosoknak vissza kellett térni a tollra és papírra + a teljes országban nem lehet hívni a 911-et hála annak, hogy a Microsoft felhőjével történt "valami".

ujtechkor.blog.hu/2020/09/29/ez_nagyon-nagyon_nem_a_digitalis_orszag_hete_felho_nem_marad_szarazon_tobb_szaz_korhaz_tamadasa_magy

GABOR2 2020.09.29. 12:53:01

@csi szi: Beraknák ide egy Trumpos videót... de törölte a Youtube.

KalmanBlog 2020.09.29. 13:22:57

@GABOR2: Hú, ez komoly. Nemrég volt a hír, hogy egy hasonló támadásnak halálos áldozata is lett. Pedig az csak egyetlen kórház volt. Vajon hány áldozata lesz ennek?

GABOR2 2020.09.29. 13:28:20

@KalmanBlog: Nem is fogjuk tudni hisz... nem lesz regisztrálva a hívás.

Remélem mostmár levonják a megfelelő következtetéseket... bár ha az Itcafe kommmentszekciója helyes minta akkor nem... bár volt aki levonta a megfelelő következtetést, tehát van remény.

Persze az is ott van, hogy egy már kiépült rendszert nem szívesen szüntetnek meg, de nincs más út ha jót akar magának az adott ország.

GABOR2 2020.09.29. 13:59:07

@KalmanBlog: Off: Valami "Dudalufik reloaded" ismerősöd megszállta a blogomat. Tudsz róla valamit? Nem győzöm törölgetni a személyeskedő írásait rólad.

De sebaj, mert "Ha nincsenek trolljaid akkor egy senki vagy."

KalmanBlog 2020.09.29. 14:28:33

@GABOR2: A nick nem mond nekem semmit. Szórakoztató mindenesetre :-)

KalmanBlog 2020.09.29. 14:29:22

Mármint neked biztos nem szórakoztató, hogy dolgozni kell vele, de hát a nagyságnak ára van :-)

GABOR2 2020.09.29. 14:33:41

@KalmanBlog: Azt írta, hogy én te és Deansdale igazából... egyek vagyunk. Nagyon sértetnek tűnik, talán inkább Deansdale van igazából a begyében. De remélhetőleg tisztáztuk és vége van...
/ "Ha nincsenek trolljaid akkor egy senki vagy." - Ha viszont vannak nem győzöd etetni őket.

Viszont ő talán csak egy sértet valaki, aki abbahagyta miután "megbeszéltük" a dolgot.

KalmanBlog 2020.09.29. 15:14:40

@GABOR2: A régebbi Férfihangos témák között volt pár, amin talán meg lehetett sértődni.

Nem hiszem, hogy a digitális világ problémakörön megsértődnének emberek... Ha valaki megsértődhetne, akkor épp a programozók... De én például nagyrészt igazat adok a félelmeidnek a digitális rendszerekkel kapcsolatban.

GABOR2 2020.09.29. 15:22:45

@KalmanBlog: A programozóknak se kellen félnie, hogy nem lenne munkájuk az "én világomban", mert ott is lenne számítástechnika, csak meg lenne gondolva, hogy mi mehet netre. Pl. szórakoztató dolgok mehetnének; atomerőmű, egészségügy, fontos állami titkok stb. ... nem. Lehet számítógépen, csak ne rakják fel a netre, meg építsék ki a saját zárt hálózatukat, ha annyira akarják.

A felhő is létezhet, de csak lényegtelen dolgok legyenek benne.

Nem nagy cucc ez. Végül ha nem teszik meg még jobban fognak szívni, csak előre kéne tudni gondolkozni.

Férfihangos lenne... Deansdale tudtommal ré nem ír oda, elég szar lehet valakinek ennyi ideig tartani a haragot.

KalmanBlog 2020.09.29. 15:32:02

@GABOR2: Tegnap írtam oda 3 hozzászólást, lehet, hogy azzal váltottam ki valamit valakinél.

KalmanBlog 2020.09.29. 15:33:06

@GABOR2: Pont hogy sokkal több meló lenne, mert tisztességesen meg kellene csinálni mindent. Igény meg lenne rá, szóval végsősoron pénz is.

Ahogy írtam, a projektek elején még szoktak gondolni erre, csak aztán a költségeket látva lefaragják inkább :-)

Deansdale 2020.09.29. 16:54:55

@GABOR2: "Azt írta, hogy én te és Deansdale igazából... egyek vagyunk. Nagyon sértetnek tűnik"

Frederick kollégát a legutóbbi sértegetési hulláma után egy időre kitiltottam innen, lehet hogy ő az álnéven...?

csi szi 2020.09.29. 17:31:38

@Deansdale: Szerintem nő lehet, talán a férfihangon időnként trollkodó 1-2 csaj valamelyike, bár Frederick kollégádnak is van egy "nőies" (hisztizésre, sértődésre hajlamos) oldala de azért nem hiszem, hogy ő meggyanúsítaná Kálmánt, hogy kesztyűbábod.

GABOR2 2020.09.29. 20:40:44

@Deansdale: Nem tudom, de valóban amikor rád kiakad írkál olyanokat, hogy istenítenek téged és most is volt ilyen téma.

Kitiltottad? Hát mit mondjak mivel mindig ugyanazokat a köröket járta (Fidesz szekerét tolod) és hiába magyaráztad már el százszor, hogy nem arról van szó amiket állít nem is csodálom.

Deansdale 2020.09.29. 22:29:08

@GABOR2: Önmagában az értetlenkedése még nem húzott volna fel, de amikor elkezdett gyalázkodni...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.09.30. 02:19:52

@Deansdale: Arról nem beszélve, hogy látens fideszes.

csi szi 2020.09.30. 13:59:49

@don Fefinho: Nem tudom miért baj, ha valaki fideszes, stop the fideszes shaming! :D

KalmanBlog 2020.09.30. 14:15:29

@csi szi: Nem az a baj, ha valaki fideszes, hanem hogyha gyerekek előtt csinálja! Meg ha látens fideszes de magának sem meri bevallani, és ezért mindenkinél hangosabban gyűlöli a fideszeseket!

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.09.30. 16:57:50

@GABOR2: Köszi, hogy megosztottad ezt velünk, nagyon jót nevettem a nevén. :-D

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.09.30. 17:01:52

@GABOR2: Szentháromság? :-D Akkor isteníthet titeket bárki.

GABOR2 2020.09.30. 18:17:57

@Gazellla: És a rejtély is megoldódik, hogy hogyan lehet egy... de mégis három személy.

GABOR2 2020.09.30. 19:20:49

Sziasztok! Itt van a Kultúrháborús történesek újabb része, amiben kiderül, hogy fejlődik a haladó mainstream sajtó és már nem simán "békés tüntetésekről" írnak csak, hanem megírják, hogy mostmár konfrontatívabb a tüntetők... ugyanis odamennek este a fehérek lakta házakhoz és felszólítják, hogy mondják, hogy támogassák őket... ha nem felgyújtják a házukat. És még sok egyéb sztori:

ujtechkor.blog.hu/2020/09/30/kulturhaborus_tortenesek_544

Aztán... Orbán újabb "gazdaságvédő" intézkedései konkrét számokkal:

ujtechkor.blog.hu/2020/09/30/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_576

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.09.30. 20:36:53

@csi szi: @KalmanBlog: Nincs azzal semmi baj, ha valaki fideszes, amíg otthon a négy fal között csinálja a saját országában.

Alfőmérnök 2020.10.01. 23:19:29

@GABOR2: @csi szi: Nem vagyok szakértő, hogy eldöntsem, hogy megalapozottak-e a poszt szerzőjének érvei, de szerintem érdemes elolvasni. Ha igaz, abból elég érdekes dolgok következnek.
kitalaltujkor.blogspot.com/2013/02/kiddush-hashem-holokuszt-zsido-receptje.html

Madarász Henrik 2020.10.02. 08:08:26

Elképesztő lelki terror alatt vannak tartva az amerikai átlagemberek. Belinkeltek egy Instagram videót az egyik oldalra, megnéztem néhány szebb színésznő oldalát ha már ott voltam, majdnem az összes kitette a Black Lives Mattert, még a pornósok egy része is.

KalmanBlog 2020.10.02. 11:39:32

@Madarász Henrik: Programozós könyvtárak weboldalain is megjelent. Meg az XKCD-n is fenn van. Én ezeket megjegyzem magamnak.

Szerintetek annyira be vannak szarva, hogy felrakják, vagy tényleg egyetértenek vele? Tényleg nem tűnik fel nekik, hogy fehérellenes rasszista felhangja van? Vagy csak nem zavarja őket?

Levenni lehet, vagy ahová egyszer felkerült, ott örökre kerülgetni kell, mert levenni pláne rasszista volna?

csi szi 2020.10.02. 11:40:13

@rgs: A címből már azt hittem ők is az SZFE miatt aggódnak. :)

csi szi 2020.10.02. 11:41:15

@Madarász Henrik: A pornósokról mondjuk sokról tudni, hogy befogadó a fekete életek iránt. :D

csi szi 2020.10.02. 11:42:02

@csi szi: A multik egy része már levette, legalábbis a főhelyről...

GABOR2 2020.10.02. 13:36:18

@Madarász Henrik: Nézd, mint a legutóbbi erről szóló blog sorozatomban írtam... most az van, hogy fehérek lakta városrészbe mennek és az éjszaka közepén felébresztik őket, hogy "válasszanak oldalt", vagy BLM-mel vannak, vagy... volt akinek felgyújották a házát.

De kocsiban is megállítanak téged, hogy mond, hogy Black Lives Matter és emeld fel a kezed, úgy hogy fegyver van nálluk. Egyik leghíresebb:

www.youtube.com/watch?v=55TP1An9MTE

Most viszont volt egy story, hogy el boltos nem volt erre hajlandó... ma már lehet felgyújtották a boltját, nem tudom:

www.newsbreak.com/kentucky/louisville/news/2072174599851/nobody-can-force-me-to-say-something-i-dont-want-to-armed-louisville-store-owner-defends-moment-he-refused-to-bow-down-to-blm-mob-when-they-demanded-he-repeat-black-lives-matter

GABOR2 2020.10.02. 13:40:02

@KalmanBlog: Nos hollywoodban, most mindenkinek ez a mániája, tehát követniük kell a csordát, különben nem kapnak munkát... bár a ha fehér normális férfi már amúgy se nagyon, pont nemrég volt róla hír.

GABOR2 2020.10.02. 13:42:29

Trump koronavírusos...

csi szi 2020.10.02. 13:44:31

@Madarász Henrik: A "rasszista" blacklist, whitelist kifejezéseket is blocklistre és allowlistre cserélték kampányszerűen.

GABOR2 2020.10.02. 13:51:33

Micsoda story, vajon kik lehettek akik tömegesen megrohamozták a kórházat és megfenyegették a dolgozókat?

hvg.hu/vilag/20201002_bukarest_koronavirus_ostrom

Az ilyen viselkedés egy igazán durva vírus esetén nemzetbiztonsági veszéy.

GABOR2 2020.10.02. 13:54:29

@csi szi: Volt most olyan story is, hogy az egyik termékről lekerül egy fekete szakács képe. Nincs mögötte semmi rabszolgaság story, egy igazi dolgozó volt, akire büszke volt a cég, de egyes emberek érzéseit zavarta és a rabszolgaságra emlékeztette a fekete szakács képe, úgyhogy eltüntetik róla a jövőben.

Az igazi rasszisták örülhetnek az SJW-k már megint elintézték nekik amire vágytak.

csi szi 2020.10.02. 14:03:14

@GABOR2: Ilyenek voltak már korábban is, pl. az Aunt Jemima:

en.wikipedia.org/wiki/Aunt_Jemima#Rebranding

Madarász Henrik 2020.10.02. 16:56:42

@rgs: Egy fillért sem érdemelne ez a kártékony banda, a tulajdonosaik rengeteg pénzt harácsoltak össze régebben, ideje abból fizetni a veszteséget.

Madarász Henrik 2020.10.02. 16:59:49

@KalmanBlog: Szerintem a többség tényleg egyetért vele, olyan durva agymosás folyt az elmúlt 60 évben, a többiek meg félnek a megtorlástól.

Madarász Henrik 2020.10.02. 17:02:57

@csi szi: Na jó, de akkor is túlzás, hogy ők politizálnak. Én alapból meg se nézek olyan pornófilmet, amiben fekete fickók vannak.

Madarász Henrik 2020.10.02. 17:05:37

@GABOR2: Én közéjük lőnék, ha megjelenne a házamnál egy fegyveres banda.

Deansdale 2020.10.02. 17:09:17

@rgs: Jó vicc, mindig a leggazdagabbakat kell segíteni, miközben ők az egyenlőségről papolnak. A bankok és pénzintézetek után most "mentsük meg" Hollyoodot? Elmehetnek a halál falloszára. Amúgyis egy szélsőbalos propagandagyártó szarfészek az egész. Gyártsanak konzervatív filmeket és TALÁN kaphatnak pénzt a konzervatív kormánytól... Legalábbis ez lenne a válasz egy normális világban.

Deansdale 2020.10.02. 17:10:25

@GABOR2: "vajon kik lehettek akik tömegesen megrohamozták a kórházat és megfenyegették a dolgozókat?"

Az biztos, hogy nem cigányok :)

rgs 2020.10.02. 17:58:29

@Deansdale: aztán jön majd az nba, cirka 45 százalék nézettséget vesztettek - köszönhetően a politikai baromságaiknak is

rgs 2020.10.02. 19:00:01

@GABOR2: gondolom ha ezek után teleraknák a rizsesdobozokat fehér szakácsok képeivel akkor meg amiatt menne a hiszti.
Kékbőrűek nem lehetnek mert Cameron perel az Avatar miatt. Zöldek/lilák sem mert akkor meg a Marvel perel.
Esetleg halványcinóber? :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.02. 23:41:03

@rgs: Semmi se jó meg az ellenkezője sem.

GABOR2 2020.10.03. 00:48:01

@rgs: Most van egy olyan hír, hogy Trump visszaakarja csinálni, hogy a haditengerészet elit egységénel lehessen használni a testvériség és férfi szavakat, mert azokat is lecseréltették, gendersemleges valamire...

"Donald Trump says he will overturn 'ridiculous order' removing the words 'brotherhood' and 'man' from US Navy SEAL ethos and replacing them with gender neutral terms"

www.dailymail.co.uk/news/article-8796613/Trump-says-overturn-ridiculous-order-Navy-SEALs-using-gender-neutral-terms.html

GABOR2 2020.10.03. 20:15:57

Deansdale te ugye egy oktatási intézményben dolgozól? Miújság most arrafele a koronavírus intézkedések miatt? Minden megy simán?

Deansdale 2020.10.03. 22:09:53

@GABOR2: Simának nem nevezném, van egy rakás szabály amit be kell tartanunk, és amik között nincs egy sem aminek lenne egy fikarcnyi értelme. Pl. a "közösségi terekben" maszkot kell viselni, amibe az udvar is beletartozik, de a tantermekben nem kell. Oltári baromság, és van még vagy egy tucat ilyen. Ettől függetlenül megvagyunk.

GABOR2 2020.10.04. 12:26:44

@Deansdale: Hát ennek így tényleg nincs értelme. És reggel a lázmérés miatt mennyivel kell előbb megjelenni? Van hosszú sor.

Deansdale 2020.10.04. 13:39:42

@GABOR2: Kaptunk egy rakás lázmérőt, nincsenek nagy sorok. A lázmérőket gyártó cég hülyére keresheti magát, de mondjuk legalább amiket most kaptunk viszonylag megbízhatónak tűnnek - anno tavasszal bementem egy kórházba, ott a kapuban nevetséges volt hogy 33 fokot mértek és intettek hogy mehetünk. Persze lehet mondani, hogy ha tudja az illető hogy hány fokot csal a mérő akkor abból kitalálhatja a valós adatokat, de ez mindenképp komolytalan.

GABOR2 2020.10.04. 14:24:25

@Deansdale: Nem mindegy, hogy melyik testrészen mérik, mert azzal lehet több mindent nézni, nem mindegy, hogy milyen messziről és arra is figyelni kéne, hogy pl. haj ne lógjon bele. Meg talán az is benne van, hogy az ember épp az utcáról jön be...

Nálatok volt Covid-os? Egyik ismerősöm gyereke aki még ovódás, tehát nem suliba jár, haza lett küldve két hétre, közben meg kemény 1 napig volt magasabb hőmérséklete.

Másik helyen meg nem is mértek semmit, szintén másik helyen csak kétnaponta...

A gyerekek szétültetéséből lett valami? Mondták, hogy lehetetlen megoldani, de tán akkor is elő van írva, hogy nem ülhetnek egymáshoz közel.

Deansdale 2020.10.04. 18:41:57

@GABOR2: Rengeteg előírás van, bár általában csak ajánlások, mert a vezetés is tudja hogy voltaképp semmit nem tudunk csinálni ami megállítana egy veszélyes járványt. Hál'istennek ez a járvány nem veszélyes :| Egy 30 fős osztályt 40-50 m2-en hogyan ültetsz szét? Sehogyan. Nálunk is van némi zsúfoltság, több gyerek jár a suliba mint amire évtizedekkel ezelőtt tervezték, gyakorlatilag semmilyen lehetőségünk nincs távolságtartásra. Persze nem is számít, mert ez a szar COVID csak a mezei infulenza átnevezése, hogy lehessen miatta pánikolni. Szerintem a háttérhatalom úgy volt, hogy ha az USA gazdasága véletlenül elkezdene erősödni, akkor egy ilyen vírus-mizériával verik szét. A terv már évek óta a fiókban lehetett szükség esetére, és most vették elő. A normál influenzát hirtelen kinevezték überhalálos világjárvánnyá és mindenki beszart...

GABOR2 2020.10.04. 19:21:38

@Deansdale: Ők mindenesetre nagyon jól kerestek vele. "Megmentették őket", olyan cégek is kaptak pénzt mentésre hivatkozva mint a Microsoft.

ujtechkor.blog.hu/2020/07/06/nos_a_fed_megint_azokat_menti_meg_akik_nem_szorulnak_ra_es_maris_benne_van_a_top_5_etf_kotveny_tulaj

ujtechkor.blog.hu/2020/06/24/nyomul_a_fed_mostmar_kozvetlenul_vasarol_kotvenyeket

Ami pedig az összeomlasztást illeti... Bill Mahar is már azt mondta pár éve, hogy csak így lehet elérni, hogy ne válasszák újra Trumpot:

www.youtube.com/watch?v=-3SjtG5lwOI

Meg eleve hol vannak az összeső emberek? Az egésznek az elején az volt, hogy Kínában hogyan esnek össze az emberek az utcán, de Nyugaton... én nem látok ilyen videókat.

KalmanBlog 2020.10.05. 02:28:00

Nálunk nincs káosz. Ami lényegi változás, hogy mi szülők nem mehetünk be egyáltalán az épületbe. Elvileg a folyosón maszkban kell lenniük a gyerekeknek, de azt tippelném, hogy nincs mindegyiken rajta. És a folyosóra nem is mennek a kicsik, csak befelé meg kifelé. Néha itt-ott fel kell még venniük. Szerencsére a gyerek jól bírja.

Nekem úgy tűnik, hogy a tanítónk nagyon értelmesen áll hozzá a kérdéshez, nincsenek a gyerekek fölöslegesen szivatva, meg riogatva sem. A törvényi minimumot viszont be kell tartani, különben lebüntetik a sulit.

Hallottam viszont olyat más suliból, hogy a kertbe egyáltalán nem lehet most kimenni a hosszú szünetekben sem! Ezen nagyon sokat kellett gondolkodnom, hogy ez milyen módon segít az influnza ellen. Talán ki/bemenet kialakultak szűk keresztmetszetek a folyosón? Nem tudom.

A szülők megoszlanak, vannak vírus-szkeptikusok is, de vannak akik totál be vannak tojva. Már az utcán is maszkban jönnek. Van gyerek, akinek elvileg egész nap maszkban kell lennie szülői parancsra, és van aki folyton mossa meg fertőtleníti a kezét.

Valami olyat is hallottam, hogy nem szabad énekelniük :-(. Na, ennek nem örülök, de nem kérdeztem utána, hogy tényleg így van-e. Ja, és beltéren nem tornázhatnak elvileg. Úgyhogy ha nagyon rossz idő lesz, nem lesz torna sem.

Az oviban sincs káosz, de a dolgozók nagyon ki vannak fáradva, mert mivel szülő nem mehet be, ezért nekik kell kísérgetniük az összes gyereket. Ketten hárman csak rohangálnak egész nap. Próbálnák megoldani másképpen, de sehogy sem lenne szabályos. A csoportnak több mint a fele hiányzott múlt héten mikor rákérdeztem :-) Ilyenkor COVID nélkül is folyton taknyos mindegyik... Vicces volt, hogy mesélte a gyerek, hogy kifújta az orrát odabenn egyszer. Mi meg mindketten csodálkoztunk, hogy hogyhogy nem küldték haza? Úgy látszik egyszer még szabad, de aki kétszer fúj orrot, annak haza kell mennie.

Lorrh 2020.10.05. 09:37:20

Belenéztem kicsit ebbe az új TELEX nevű indexutánzatba és rögtön nem értek egyet az ilyen karaktergyilkosságokkal:

telex.hu/koronavirus/2020/09/29/miert-erinthetetlenek-a-jarvanytagado-orvos-celebek

Az nem pluralizmus, ha a más véleményen levőket lealázzák. Annak idején a régi index is tolta a vírus hisztit, úgy látszik ezt a mentalitást vitték magukkal.

A dolog háttere hogy tévé vita volt és a baloldal hisztérikus fröcsögő képviselője, a korábbi tisztifőorvos, Falus Ferenc vitázott Gödénnyel. Sztem ez utóbbi nyert.

Neytiri1 2020.10.05. 11:35:57

@Lorrh: "Az nem pluralizmus, ha a más véleményen levőket lealázzák."

A gödényes hármas nem használja ezt a lehetőséget, szerinted?

KalmanBlog 2020.10.05. 12:04:13

@Lorrh: Nem csinálnak mást, csak mint ami a lényegük:

"És főként: miért nem kezd velük semmit a kormány, ami tavasszal külön törvényt is hozott a járvánnyal kapcsolatos rémhírek terjesztőinek szigorú megbüntetésére?"

A régi jó marxista módszerhez szeretnének most is folyamodni: akivel nem akarnak vitatkozni, azt erővel kell elhallgattatniuk.

Mivel az Index eddig is a globalisták szekértolója volt, nem csoda, hogy az új logó alatt is azok maradtak a főkolomposaik. A vírushisztéria túltolása is egyértelműen a baloldalhoz kötődik. Az orvosfasizmus szintén.

Lorrh 2020.10.05. 12:43:37

@Neytiri1: Nyilván használja. A két szélsőség felé polarizálódik minden, háborús retorika, árokásás.

Neytiri1 2020.10.05. 13:02:35

@Lorrh: a két tábor ütközése abból adódik (többek között), hogy a vírus ellen a maszk véd, de nem az, amit hord a vírust hívő, hanem az, amit a másik (akár vírust tagadó, vagy kevésbé veszélyesnek gondoló).
Ezért aki hiszi a vírust és hatását, annak azért nem véletlenül bassza a csőrét a másik, aki nem hordja.
Mert ha nem így lenne, kit érdekelne, hogy nem védi magát és nem vesz fel maszkot, az ő baja.
Tulajdonképpen a maszk lett az, ami mindent felborít.
Mert minden évben van influenza és nem láttam, de nem is hallottam olyat, hogy valaki hisztizett volna a buszon, hogy a másik tüsszent/köhög/piros az orra. Ellenben most, az ilyen halálos ellenség. Pedig lehet egy röpke őszi nátha is.

Ha van vírus, idővel a legtöbb ember találkozni fog vele (ő vagy ismerőse) és attól függően ki hogy bírta, vagy nem bírta, változik a véleménye, vagy marad ami volt.
Most még az elején járunk ennek.
A politikai szövetségesek gyűjtése pedig időben beindul majd agödényéknek, ha erre megy ki a "játék".

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.05. 13:49:03

@Neytiri1: Az eretnekek hozzák ránk a rontást. Soha nem lesz vége.

KalmanBlog 2020.10.05. 15:25:24

@Neytiri1: Ez egy nagyon mocskos trükk, hogy a "többiek védelmében" kell a maszkot hordani. Ezzel lehetetlenné van téve az ellenállás, mert mások lemészárlása a vírus által nyilván nem egy védhető álláspont.

Persze a maszk-kérdés csak egy csatatér a háborúban. Ha elhinném, hogy itt csak a maszkról van szó, akkor nem is lenne vele semmi bajom. De valószínűsíthető, hogy csak arról van szó, hogy a gondolatot kell elfogadnunk, hogy a többiek védelmében korlátozhatóak vagyunk, és akkor utána jön a többi korlátozás. Olyan, mint a homoszexuális házasság téma: mindig csak egy bástyát veszítettünk, és most már ott tart a nyugat, hogy gyerekeken végeznek nemátalakító műtétet. Ezért fontos a maszk kérdés, mert ez is egy bástya, egy csata egy sokkal nagyobb háborúban.

Wildhunt 2020.10.05. 15:57:23

@Lorrh: tartok tőle hiába reménykednek, a "soros" nem fog 2 444-et fizetni.

Neytiri1 2020.10.05. 16:32:31

@KalmanBlog: "Ezzel lehetetlenné van téve az ellenállás, mert mások lemészárlása a vírus által nyilván nem egy védhető álláspont."

Én nem látom ezt az ellehetetlenedést az ellenállásban. Elég komoly ellenállást látok. Bárhol szóba kerül a betegek száma,s tb. azonnal 8 vírustagadó esik neki a társaságnak, egészen durván.

Viszont érdekes, hogy amikor utcára mentek, akkor a nagy ellenállók alig voltak az utcán, hallgatva ezeket az embereket.
Viszont a virtuális világban olyan stílusban és vehemenciával esnek a másik tábornak, ami boldog pillanatot okoz azokban, akik ezt az egészet gerjesztették. Mert hogy valakinek ez jó, az azért egyértelmű.

Én még egyetlen "ellenállótól" sem hallottam azt, hogy ő úgy érezné, hogy ezzel ő "lemészárol". Ellenben azt, hogy mekkora balfasz, aki hiszi ezt a vírust és hordja a maszkot, annál inkább. És azt, hogy őt ölik meg azzal, hogy maszkot kell hordania.

A maszkot mint kézzel fogható "anyagot" gondoltam megnevezni, mint látványos elem, ami összetart és elválaszt. Ahogy a fidesz elvette a kokárdát sok évvel ezelőtt azzal, hogy aki azt hordja, az mellettük van (márc.15-én) és egyértelművé vált az utcán is, hogy ki fideszes és ki nem (persze vannak mindettől független kokárdahordók is, nem vonom kétségbe).

Neytiri1 2020.10.05. 16:37:40

@don Fefinho: ebben az esetben kik az eretnekek?
Nem tudom jól értem-e, amit írsz, de szerintem nem lehet tudni, hogy ki tudja jól és ki nem.

F. Szabó 2020.10.05. 18:10:49

@Lorrh: "Belenéztem kicsit ebbe az új TELEX nevű indexutánzatba"

Kíváncsi voltam, hogy a nagy balliberális lázadás után mi fog változni az Indexben. Nos, semmi. Ugyanaz az ideológia, ugyanaz a hangnem, ugyanazokat szeretik és ugyanazokat utálják, akiket korábban. Az egész egy műbalhé volt. Arra volt jó, hogy egyrészt újabb nemzetközi kampányban lehessen vádolni az Orbánt (ez esetben láthatóan alaptalanul), másrészt sikerült megduplázni az Index jellegű balliberális izét, és egy jó kis bevezető reklámot csináltak ennek.

Neytiri1 2020.10.05. 18:27:28

@F. Szabó: Talán azért, mert így akarták, csak jöttek mások, akik máshogy akarták, és ők meg ezt nem akarták, ezért máshol akarják most azt, amit eddig is akartak.
Miért baj ez? Ha valaki -bárki- nem teheti amit szeretne és lehetősége van máshol mégis, miért probléma, ha megpróbálja és nem pedig beáll a sorba, abba a sorba, ahol soha nem akart sorban állni?
Olvass Origot, ami viszont kielégít egy másik akaratot, már jó ideje, és ezt szépen, kiegyensúlyozottan hozza minden nap.

Lorrh 2020.10.05. 18:54:08

@Neytiri1: Az Origó a másik véglet, a durva és végletesen BUTA bulvárszemét.
Nem lehetne inkább valami értelmeset?
Jó, tudom, ez már a posztmodern XXI. század, a normalitás már unalmas és senkit nem érdekes (?) erre nem fizetnek klikkete se lájkokat.
Arról tudsz, hogy egy csomó nyugat európai nagyvárosban milliós tüntetések voltak a vírus miatti korlátozások ellen? Ezt kurvára elsunnyogta a ballib média például. Ennyit a sajtó és vélemény szabadságról. Végtelenül képmutató ez a média.
A jobbosok meg a kormánypártiak (origo, kesma, köztévék, pestisrácok) legalább szintiszta idióták és az egyértelmű helyzet

Lorrh 2020.10.05. 18:56:36

@F. Szabó: igazából az a súlyos, hogy a fidesz nem szólt bele a régi indexbe se. A főszerkesztőt kirúgták, mert megjelentette hogy veszélyben a föggetlenségük - ezt a newyorktimesnél sem néznék jó szemmel azért.

F. Szabó 2020.10.05. 19:08:05

@Neytiri1: Attól tartok, nem értetted, amit írtam. Az ilyenből meg csak az jönne ki, hogy elbeszélnénk egymás mellett.

Amúgy a böngészőm kedvenc-sora véletlenül úgy kezdődik, hogy Index, Origo ..., aztán jön egy csomó más, mert nem csak kis része érdekel a világnak. Ez a blog pont nem a szemellenzősök gyűjtőhelye.

Neytiri1 2020.10.05. 19:30:33

@Lorrh: én igyekszem mindet nézni, olvasni. Belenézek a HírTV híradójába, beszélgetésekbe, a M1-be és az ATV-be is, ahogy az RTL-be is, hasonlóképpen az írottba. Persze nem mindig és nem egyszerre az egészet. Sőt előfordul, hogy egy hírt megnézek a másik oldalnál is. Van-e róla valami és az micsoda.
Igen, tudok róla, hogy külföldön tüntetések voltak. Kis hazánkban alig mentek el.
Ha nem a düh, a harag és elfogódottság jönne ki a legtöbb beszélgetésből, amikor a két tábor egymással kommunikál, akkor még érdekes is lehetne akár az, hogy ki mit és hogyan látott/olvasott.
Az Indexesek "felállása" egy jó példa. Egy másik blogon is az egyik oldal csak azt látta, amit te is ide írsz. De el nem olvasták volna a másik oldalt, vagy azt, amit az Indexesek nyilatkoztak, írtak a FB-os oldalukon annak idején.
Kijött egy hír az Origón, vagy társain, és hiába nyilatkoztak ők, a fideszesek eldöntötték, hogy az nem úgy van, és csak "ennyi" történt -amit te is írsz-, és ez így nem volt elfogadható.
Mert mások soha nem hagyják el a munkahelyüket azért, mert valami nem jó, hanem maradnak és húzzák tovább az igát. Ugye?

Neytiri1 2020.10.05. 19:32:41

@F. Szabó: nem jó, ha elbeszélünk, mert abból feszültség van.
Nekem is hasonlóak a böngészőm kedvenc sorai, és véleményt szoktam alkotni ezekből.
Index esetében én rájuk hagyatkozom és nem arra, amit ellenzéki médiák nyomtak.

Lorrh 2020.10.05. 19:40:22

@Neytiri1: én nem kritizálom, hogy felálltak. Ahogy nekik tetszik. ÉS azt is meg tudom érteni, hogy nem lehet állandóan abban a félelemben élni, hogy mikor fog lesulytani a cenzúra rájuk.
Én annyit akartam kifejezni, hogy nekem már nem szimpatikus a kultúrharcos baloldal, mert elmentek szélsőségbe és pont azt a szabadságot számolják fel amiért sok éve még harcoltak. Véleményterrort alakítottak ki.
Próbáltam magán emailekben vitatkozni a régi indexesekkel, de nincs belátás, ez nekik identitás politika, önmeghatározásuk.
Hát akkor hajrá, de nélkülem.

Neytiri1 2020.10.05. 19:49:02

@Lorrh: én pedig olvasom őket és a többit is, mert ha kimarad valamelyik, akkor nem beszélget az ember széles körű tájékozottságról.
De ha valamit ki kéne hagynom idő miatt, vagy akármiért, akkor az Origó lenne az.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.06. 02:11:26

@Neytiri1: Ha megvan, mi a fősodor, megvan az is, kik az eretnekek.

GABOR2 2020.10.06. 02:27:33

Most láttam az adatokat, (igaz augusztusi) a COVID felépülési rátája ez:

"Uverall recovery rate an estimated 97% to 99.75%."

www.lexingtonchronicle.com/news/covid-19-recovery-rates-rising

Ezért kellett összeomlania a világgazdaságnak.

Lorrh 2020.10.06. 07:59:47

@GABOR2: nem tudok vitatkozni veled, mert én se támogatom a gazdaság bezárását. Ellenben ez az idézett újságod, ez dél karolinában egy "seggem és vidéke" stílusú újság. Nem nevezném etalon véleménynek azért - finoman szólva :-)
Ettől még lehet ez a hír igaz is akár.

F. Szabó 2020.10.06. 08:31:07

Visszatérnék e cikk eredeti témájához, mert most olvastam egy Sándor Zsuzsa cikket bírói kinevezés ügyben.

Problémám van ezzel a bírói függetlenség követeléssel, ami jogállamiság címén folyton felmerül. Másként értelmezi a bírói függetlenséget a balliberális-progresszív és a klasszikus liberális-konzervatív oldal. Ahogy a jogállamiságot, demokráciát, szolidaritást, szabadságot és sok hasonlóan fontos fogalmat is máshogy értelmezik.

Elméletileg rendben van, hogy a 3 államhatalmi ág, a törvényhozás, a kormány és a bíróság legyenek egymástól függetlenek. (A gazdasági hatalom egy külön kérdés, pont olyan fontos, de azt most nem keverném ide.) A 3 hatalom tehát egymástól független, de egyik sem lehet független a néptől, mert a demokráciát minden fél alapnak tekinti. A nép demokratikus úton választja a törvényhozás képviselőit és a kormányt. De ezek a függetlenség miatt nem szólhatnak bele, hogy kik legyenek a bírók. Hogyan érvényesül a „népért, a nép által” elve a bírók kinevezésénél? És ha határozatlan idejű a kinevezés, akkor hol a leváltás lehetősége a nép felügyelete mellett? (A határidő nélküli hatalmat senki nem fogadja el, ahogy ezt jól láttuk a COVID/Orbán csatában. De a bíróknak lehet határidő nélküli hatalmuk?)

Úgy látom, a balliberálisok azt szeretnék, hogy a bírói kar saját függetlensége címén maga döntse el, kit választanak be maguk közé, a nép által elve meg el van felejtve. Többé-kevésbé ez is volt a gyakorlat a rendszerváltás után, és ez ma is. Tehát a bírói kar nagy része átöröklődött a fél évszázad kommunizmusból?

A bírói hatalmi ág esetében tehát nem látom érvényesülni a népfelség elvét, és nem látom, hogy jobban csinálnák ezt a nyugatabbiak, bár nekik annyival könnyebb, hogy nincs kommunista hatalmi örökségük.

Az angolszász jogban legalább van valami választásféle. Csak ha választás, akkor a jelenlegi kapitalista jogrendszer szerint rögtön bejönnek a szupergazdagok dollármilliói, ahogy ezt éppen ebben a cikkben illusztrálta Deansdale. Mintha az elvileg egyenlő választójog helyett mindenki szavazata annyit érne, ahány dollárt ér a vagyona.

GABOR2 2020.10.06. 12:36:51

Ami volt itt most a trumpi betegség körül az hatalmas... És azt mondják, hogy a jobbolal az összeesküvés elméletes...

Hát a baloldali mainstream újságírók a Trump igazából a halálán vantól, az igazából csak megjátszáig mindent kidobott magából. Komolyan olyan dolgok voltak hogy kielemezték a fényképeket meg videókat amiket küldött és a haldokliktól a totál jól vanig mindent lehoztak.

A szóvivője is beteg lett és az újságírók kiakadtak, hogy a szemét megfertőzte őket, közben meg kiderült, hogy pár nappal korábban több újságíró is koronavírusos lett és inkább ők adták át.

Egyébként meg ami az elnöki vitát illeti... fura. Több dolgozó koronavírosos volt, de engedték, hogy menjen tovább a dolog és Trumpot nem tesztelték végül a vita előtt. Állítólag már nem volt rá idő...

GABOR2 2020.10.06. 12:46:30

Most a legújabb pedig az tán, hogy Trump titkos üzenetet küldött Twitteren, ami igaz is tán... De egyesek szerint ez azt bizonyítja, hogy az egész kamu volt, pedig simán csak viccelt egy kicsit alighanem...

Lorrh 2020.10.06. 13:20:07

Hát gyerekek! Most hallgattam a klubrádió betelefonáló műsorát és a téma az orvosi fizetések jelentős emelése és a hálapénz büntetése volt. Ez szerintem egy nagyon pozitiv intézkedése az orbán kormánynak és ezt egyik szoci kormány nem lépte meg.
És a betelefonáló remegő szájú gyűlölködő nyuggerek egész végig szidták orbánt. Hogy akkor már miért nem kapnak az ápolónők is, és ő AKKOR IS fog adni hálapénzt aki megmenti az életét orvosnak.
Wazz.. ez a kádárnépe ostobaság nagyon súlyos. El kéne már tűnnie a franca ennek az egész generációnak, aki a kádár alatt szocializálódott (rosszul). A nagy példaképük a gyurcsány mit tett az egészségügyért?

csi szi 2020.10.06. 14:31:17

@Lorrh: Bevezette a vizitdíjat, amiről aztán a fidesz sikeresen kierőszakolt egy népszavazást, ahol csúnyán leszavazták. Persze valójában a szavazás arról szólt, hogy "Feri, menj a p.csába", ahogy az öszinteségi rohamot kapott Horn Gábor is megmondta. Voltak nagy terveik a TB privatizálására, felosztották volna az egészségbiztosítást területi alapon magánbiztosítók között.
Valójában a talpas szocik és az átlag balos szavazók sem lelkesedtek ezekért a tervekért, a Fidesz pedig kapott egy kis lendületet a 2010-es kétharmadhoz ezekből is.

csi szi 2020.10.06. 14:36:51

@Lorrh: Az új indexen néha megjelenik egy-egy olyan cikk, ami a régin biztosan nem jelent volna meg, inkább úgy tűnik, nincs egységes irányvonal. Lehet, hogy a tulajdonos most jobban bele tud szólni a tartalomba, aztán néha bele is szól. De a szerk. nem jobbos.

GABOR2 2020.10.06. 14:59:51

@Lorrh: Azért lehetett volna szólni, hogy... 1, dehát már 2010 előtt az volt az egyik nagy igéret, vagy... várakozás, hogy rendbeteszik a szektort.

2, Mint szinte minden jó amit Orbán beigér nem azonnal jön, hanem még várni kell rá éveket. Ez is egy olyan igéret.

3, Ellenben nagyon szigorú előírásokat kér cserébe Orbán... bár ezeket még nem olvastam el, csak ez a cím sokfele; ha jól tudom tilos lesz majd magánszektorban is dolgozni emellett... vagyis lehet, hogy megint úgy ad Orbán, hogy el is vesz, ezúttal közvetetten, mert le kell mondani egyéb bevételekről.

4, Szóval le kell mondani egyéb bevételekről, plusz kb. belátod a következő évtizedet mennyit kaphatsz majd maximum... éppenséggel lehet demotiváló.

5, A kövekező időszak megerőltető lesz, ezzel fogják be évekig a szájukat és az értelmesek ezt tudják.

Néztem pár éve svájci allásajánlatokat. Az volt, hogy mindenhova kellett a sok év tapasztalat és ajánlás... kivéve az orvosokat (meg talán egy informatikai posztot), és a kezdőfizetés tán ilyen 3,5 milla volt és a mostani emeléssel az idős orvosok keresenének 2,1 millát... márha valóban megtörténik a dolog. Szóval marad még a külföldnek vonzereje.

GABOR2 2020.10.06. 15:02:11

@csi szi: Nekem van egy ősi rajongója az indexnek az ismerősi körömben. Igazán ősi, akkor is marardt amikor... az "igazi" indexnek vége lett, hisz egyszer már felállt onnan szinte mindenki. És most... most is olvassa, úgy tűnik a szokás megmaradt. Csodálkozva kérdeztem, hogy hogy-hogy és pont azt mondta, hogy igen, most is van a címlapon egy olyan cikk amit a régiek nem írtak volna meg, de... akkor is olvassa.

GABOR2 2020.10.06. 15:24:09

@GABOR2: + még egy: ez csak egy iránymutató szám... Orbán mondta is, hogy valaki kevesebbet kap majd. Alighanem a többségre gondolt.

GABOR2 2020.10.06. 15:29:39

@GABOR2: +bonus: lehet, hogy az egészet majd felülírja egyéb érdek. Éppenséggel letolt gatyával vágtunk bele a második hullámba. Erről meg a blogomon van egy külön sorozat.

Deansdale 2020.10.06. 17:01:12

@Neytiri1: Az a gond, hogy minden épelméjű és gerinces ember tudja, hogy a progresszív oldal üzemszerűen és stratégiailag hazudik, amibe az is beleértendő hogy mindenki mást hazudozással vádolnak. A még rosszabb, hogy tudjuk, a jobbosok azért hazudoznak hogy jobb színben tűntessék fel önmagukat, vagy mentegessék amit mentegetni kell, viszont a balosok azért hazudnak, mert az ideológiájuk a civilizációnk elpusztítására törekszik, és ezt egyrészt a mi gyomrunk sem venné be, másrészt az ő agyukban is rettenet kognitív disszonanciát okoz. A kultúrmarxista, illetve pardon, "progresszív" hazudozás támadó jellegű, rosszindulatú és agresszív, míg a konzervatív hazudozás általában lófasz esti fénnyel. Mondok példát. A tipikus jobbos hazugság ma Mo-n olyasmi, hogy a gazdaság jobban áll mint ahogy, vagy kevesebbet loptak mint amennyit. A tipikus balos hazugság ma Mo-n olyasmi, hogy rajtuk kívül mindenki nácifasiszta, akiket minél hamarabb meg kell fosztani az alapvető emberi jogaiktól, illetve hogy pl. a migráció csodálatos út egy szebb jövőbe, amit csak xenofób rasszista iszlamofóbok elleneznek, akiket minél hamarabb meg kell fosztani az alapvető emberi jogaiktól. (Vagy mondjuk hogy nincs is semmiféle LMBT-lobbi, meg a sorosozás is hülyeség, szóval mikor Soros-pénzen LMBT mesekönyvet nyomtatnak óvodásoknak, az igazából nem is létezik, de amúgy nincs is vele semmi baj, te homofób gyökér...)

Szóval bocs, de amikor az ex-index "újságírói" (sic) azt magyarázzák, hogy a nácifasiszta fidesz elnyomta őket, akkor egy büdös szavukat sem tudom komolyan venni. Nem hiszem, hogy az igazság félúton lenne az ő állításaik és az ellenfeleik állításai között. Az arány lehet mondjuk 5%-95%, de azért az 5%-ért messze nem éri meg nekem, hogy végigolvassam a beteg hülyeségeiket.

És még egyszer bocs, de ezen az egészen a malasztos és kenetteljes kéztördelés sem változtat, a "hát miért nem próbáljuk megérteni egymást" álságos hazugsága sem érdekel. Én értem őket; pár hazug kultúrmarxista g*ci egész tömegeket vezetett meg, és fordította őket a saját kultúrájuk, nemzetük, fajuk, nemük, nemzetiségük ellen, de ezeken abban az értelemben ahogy az értetlenkedő centristák gondolják, nincs mit megérteni. Nem lehet velük kompromisszumot kötni, nem lehet velük tárgyalni, nem lehet "egy kicsit" engedni a folytonos nyomásuknak, és nem lehet az igazságot a félúton keresni köztük és köztünk. Olyanok ők, mint a civilizációnkra öntött sósav, csak námileg megtévesztő hogy humanoid formában nyomják, illetve hogy a többségük saját maga sem tudja, hogy miféle sötét hatalom hasznos hülyéje, és relatíve jóhiszeműen nyomja az ideológiát, ami épp elnyiszálja a nyugat nyakát. Lehetséges, hogy az ex-indexesek között is van jóindulatú ember, de ettől a kultúrmarxista propagandamunkájuk még nem fog jóra vezetni, soha, sehogyan. Főleg akkor nem, ha baromira átlátszó hazudozás és mocskolódás az egész.

Deansdale 2020.10.06. 17:05:24

@F. Szabó: "Úgy látom, a balliberálisok azt szeretnék, hogy a bírói kar saját függetlensége címén maga döntse el, kit választanak be maguk közé, a nép által elve meg el van felejtve."

Na egen, számukra a "függetlenség" egyszerűen csak a konzervatív oldaltól való függetlenséget jelenti, vagy egyszerűbben mondva szerintük ők maguk a "függetlenek", és senki mást nem szabad a hatalom közelébe engedni. Nem több ez, mint nyers hatalmi játszma, hatalomra törés. Power grab, ahogy az angolok mondják érzékletesen.

Neytiri1 2020.10.06. 19:25:04

@Deansdale: én kíváncsibb ember vagyok és szívesen olvasgatom a két tábort. Egymás mellett.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.06. 22:46:09

@Deansdale: Hasonló helyzet van a jogállam és demokrácia kifejezésekkel is. Amikor ők erről beszélnek akkor csak mindig bele kell helyettesíteni hogy szerintük csak akkor van jogállam és demokrácia amikor ők vannak hatalmon. És ennyi, minden szavuk egyből a helyére kerül.

Ja amúgy nem tudom ki látta a Varga-Donáth vitát:
mandiner.hu/cikk/20200930_varga_judit_a_jogallamisagot_nem_lehet_a_jogallamisag_csorbitasaval_vedeni
Nem volt rossz Varga Judit, de azért sok mindenben szerintem jobban oda lehetett volna szólni a momentumosnak.

Ja meg volt az ATV-ben a nagy koronavírus vita, ami viszont hát szerintem elég gáz lett, és különösen épp a szakemberek miatt. Boldogkői Zsolt amit művelt az szerintem kritikán aluli volt, Falus Ferenc sokkal hitelesebb volt nekem. Gődény meg Tamasi sokkal higgadtabb volt, ők érvelni próbáltak és nem személyeskedni. A legröhejesebb nekem az volt, hogy Boldogkői az elején elkezdett összeesküvéselméletezni, majd a vége felé felhozta hogy Gődény biztos azért ilyen szkeptikus mert neki érdekeltségei vannak a vitaminok terén. Tehát ha valaki Bill Gatesről kijelenti hogy esetleg érdekeltségei lehetnek a koronavírussal kapcsolatban az összeesküvéselmélet, de ugyanezt mondani Gődényről már nem az...

Deansdale 2020.10.07. 08:38:19

@Neytiri1: A kíváncsiság oké, de nekem a gyomrom forog a hazudozástól, ezért szervileg képtelen vagyok progresszív asjtót fogyasztani. Meg értelmét sem látom, ha olykor-olykor mégis ráerőszakolom magam a balos forrásokra, sosem találok semmit ami figyelemre érdemes és a jobbos sajtó hallgat róla. Pénzben is mernék fogadni rá, hogy senki nem tud mondani a balos sajtóból az elmúlt 1 hétből olyan hírt, ami igaz, fontos, és a jobbos sajtó nem közölte vagy olyan mértékben hazudik róla ami miatt muszáj lenne a balos forrásokkal korrigálni. Ha megnézem pl. a HVG-t, tele van azzal hogy a fityisz lop, az SZFE ellen atomtámadást tervez, meg ilyenek, de ez édeskevés ahhoz hogy megérje őket olvasni.

Deansdale 2020.10.07. 08:42:27

@Sipi81: "Hasonló helyzet van a jogállam és demokrácia kifejezésekkel is. Amikor ők erről beszélnek akkor csak mindig bele kell helyettesíteni hogy szerintük csak akkor van jogállam és demokrácia amikor ők vannak hatalmon. És ennyi, minden szavuk egyből a helyére kerül."

Abszolút.

"Boldogkői Zsolt amit művelt az szerintem kritikán aluli volt"

Ha ez az a kretén Boldogkői akinek anno a cikkeit ekéztem, akkor simán elhiszem, hogy ebben a vitában is kritikán alul teljesít... Emberileg és vitatechnikailag is egy nagy nulla az ipse, és ezt a véleményemet csak megerősíti amit írtál.

KalmanBlog 2020.10.07. 16:42:15

@Sipi81: > Ja meg volt az ATV-ben a nagy koronavírus vita

Nahát, ez egy jó pont az ATV-nek! Nem is gondoltam volna, hogy bevállal egy TV egy ilyen vitát.

Meg is fogom nézni, mert ez érdekel. Nem azért mert nem ismerném mindkét oldal érveit, hanem ezekre a meta-infókra vagyok kiváncsi, hogy mi hogyan megy manapság a TV-ben... Szerencsére fenn van neten.

Köszi!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.07. 17:06:09

@KalmanBlog: Van ilyen összevágott verzió is de a 45 perceset nézd mert az az eredeti. Nekem érdekes volt annak ellenére hogy több helyen mint a kommentelők is írták inkább egy kocsmai vitatkozásra hasonlított. :-)

Neytiri1 2020.10.08. 09:22:38

@Deansdale: én, ha például a Mátrai Erőmű szép kis történetét akarom látni, akkor nem hiszem, hogy kormányközeli médiákban fogok biztos választ kapni.
Ha te fogadni akarsz, fogadj.
Én meg úgy gondolom, hogy jobb körülnézni és úgy véleményt alkotni.

Wildhunt 2020.10.08. 10:14:22

@Neytiri1: pedig az index tele van vele.

Neytiri1 2020.10.08. 11:14:13

@Wildhunt: nem csak az, de kormányközeli médiák nem igazán.

Wildhunt 2020.10.08. 11:59:12

Úgy tudtam hogy az indexet a fidesz elfoglalta.

Neytiri1 2020.10.08. 12:27:32

@Wildhunt: az Indexet utoljára az "ár" március 27-én érdekelte. Akkor még nem a mostani szelek fújtak ott.
index.hu/24ora/?word=1&pepe=1&tol=1999-01-01&ig=2020-10-08&s=M%C3%A1tra+Er%C5%91m%C5%B1
Ha úgy vesszük, hogy semmiféle elfoglalás nem történt, akkor csak annyi, hogy a mostani újságírók figyelmét ez nem kelti már fel.
Brückner Gergelyt még igen (utolsó két cikket is ő írta erről még a régi időkben), aki ma már a telex-nél van.
De egyébként tényleg nem történt semmi az Index-nél.

Wildhunt 2020.10.08. 12:54:15

@Neytiri1: ha nem a "mészároslölö zsírosodik" típusú cikket keresel, olyan viszont volt az origon is.

Neytiri1 2020.10.08. 13:18:37

@Wildhunt: fentebb néhány hsz-emben írtam, hogy én igyekszem belenézni ebbe is, meg abba is. Pont azért, hogy lássam ki mit ír, vagy mit nem ír meg. Hogy melyiknek hiszek, az egy másik kérdés, de informálódni érdemes innen és onnan.
Szórakoztató is, valahol találni valamit, amiről a másik említést sem tesz, vagy alig.
A legboldogabb akkor lennék, ha elsőkézből ismerhetnék mindent, de ez sajnos lehetetlen.
Bár még az elsőkézbőlértesülésnél is ott van az, hogy az ember melyik oldalon áll - nem politikailag!
Mészáros cégeiben dolgozó embereknek biztos munkája van, gondolom aránylag jól keresnek, és hurrá, de vannak, akik nem dolgoznak ezekben a cégekben és mondjuk nem találnak munkát, mert mindent elvisz nagyjából ő (kicsit túloztam, bocs).
De nem szeretném most itt összehasonlítgatni, hogy kik nyertek pályázatokat és melyik cégeknek kik a tulajdonosai, csak egy egyszerű példát hoztam, hogy nem mindegy melyik oldalon él az ember.
Érdekes, de most úgy átfutott rajtam, hogyha újságíró párt akarnék magamnak (mindegy milyen oldalt képvisel) -nem akarok-, akkor az utolsó helyen Origos pasi lenne, vele nagyjából folyamatosan vitatkoznék.

csi szi 2020.10.08. 13:35:25

@Deansdale: Sajnos a 90%-a annak, amivel a kormányoldalt támadják igaz, vagy legalábbis részben igaz.
A gond az ellenzéki oldallal nem az, hogy a korrupciót, haveri kapitalizmust felhánytorgatja, hanem az, amit ideológiailag képviselnek. Meseország mindenkié, alapjövedelem és társai. Nyugaton láthatjuk, mi vár ránk azon az úton, amire ők akarnak lépni, és gyorsan behozni a "lemaradást" a progresszió terén.
A Nyugat továbbra is a Föld legkívánatosabb vidéke, nem véletlenül akarnak oda tömegek eljutni és ott élni, akár segélyből, drogkereskedelemből, prostifuttatásból és egyebekből (migrók), akár munkából (kelet-kőzép európaiak, köztük magyarok), gazdaságilag ma is ők a vezetők, a társadalmaikban alacsony a korrupció és a bűnözés, bár dolgoznak rajta, hogy ne így legyen már sokáig. A "nyugati fény" valóban létezik még, bár már pislákol, a '80-as, '90-es évek volt a csúcspont. Az 1989-ben összeomlott komcsi rendszerek lakói számára jogosan volt igazodási pont. Amivel nem számoltunk, az a kultúrmarxizmus (előbb progressziót mondtam, mindegy minek hívjuk) pusztító hatása. Ez egy szekuláris vallást hozott létre a marxi gyökerekből kinőve, de átértelmezve, újraértelmezve a mai viszonyokra, és ezen vallás a "gazdatest" (a kapitalista nyugati társadalom, amely döntően "keresztény és fehér" volt) elpusztítására tör, azt a megtestesült gonosznak tartja. Ráépült erre újabban a zöld ideológia is, amely már a Földet és a klímát akarja megmenteni a keresztény-nyugati kultúrájú heteroszexuális fehér férfiaktól.

Neytiri1 2020.10.08. 15:36:28

Sorozzunk egy kört:
nepszava.hu/3094673_tovabb-fogy-a-budapesti-ceu

"Távozik Magyarországról a Babylab, a világ egyik legjobb csecsemőpszichológiai kutatóközpontja.
Amikor először érdeklődtünk róla a tudományos szférában, azt hallottuk: a csecsemőpszichológiával foglalkozó Babylab a maga területén a második a világon a Harvard után. Ez sem hangzik rosszul, de amikor az intézmény kutatóival beszéltünk, ők nevetve kérdezték: miért csak a második?
Bár az ilyesmit nehéz számszerűsíteni, a Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpont, amelynek a Babylab néven is emlegetett babakutató labor csak az egyik eleme – és biztosan az egyik legnagyobb és legjobban felszerelt babalabor Európában –, mindenképpen komoly nemzetközi presztízzsel rendelkezik: az évente rendszeresen megrendezett konferenciájára százas nagyságrendben érkeznek a kutatók – a már említett Harvardról is –; idén a több mint 400 résztvevő között 20 japán és 45 amerikai volt. Fontos mérőszám az is, hogy mind a négy kutatásvezetőjüknek van vagy volt nyertes pályázata az Európai Kutatási Tanácstól (ERC), van akinek több is. – Most, amikor két tanszéki állást hirdettünk meg a Kognitív Tudományi Tanszéken, 229 pályázó adta be jelentkezését, köztük 9 Magyarországról és 28 Ausztriából, a többi a világ minden tájáról. Utóbbiak közül 38 fejlődéspszichológus kifejezetten azért jelentkezett ide, mert a mi laborunkkal szeretnének együttműködni; heten a Harvardon doktoráltak, illetve a múltban vagy jelenleg is ott dolgoznak – mondja Csibra Gergely, az egyik alapító.
Arra a kérdésre, hogy mit veszítünk a Babylab távozásával, Csibra Gergely azt feleli: elsősorban egy rangos kutatóműhelyt – de nem csak azt. – Ez egyrészt a magyar a tudományos közösségnek veszteség. Az együttműködésünk az ELTÉ-n vagy a volt MTA-intézetekben működő babalaborokkal megnehezül. Másrészt az általunk meghívott külföldi kutatók előadásaira rendszeresen járhattak és jártak is más egyetemek diákjai és oktatói, laborunkban pedig dolgoztak és képzést kaptak mesterszakos diákok és doktoranduszok. De a nagyközönség is veszít. Rendszeresen szerveztünk tudományos tájékoztató eseményeket érdeklődőknek; mi indítottuk el például a Kis Tudósok Délutánját, amelyen az összes budapesti babalabor bemutatta a munkáját és eredményeit – hangsúlyozza, azt is leszögezve: a munkájuk főként alapkutatási jellegű, nem nem foglalkoznak például korai fejlesztéssel vagy diagnosztikával, de a hozzájuk forduló szülők kérdéseire válaszoltak, és tanácsokkal is ellátták őket."

Népszava cikk.
Nem értek hozzá.
Azért felmerül a kérdés bennem, aki ért hozzá -tényleg és nem csak sorosózó-, annak erről mi a véleménye?
Veszítünk vagy nem veszítünk ezzel?

csi szi 2020.10.08. 17:11:42

@Neytiri1: index.hu/belfold/2020/10/06/szajbarago_itt_a_ceu_hol_a_ceu/

Megjegyzem a bíróság ítélete egy vicc, mert több más európai országot is elítélhetnének ezek alapján, mert azokban sem alapíthatna egy milliárdos amerikai diplomát adó magánegyetemet csak úgy. A CEU-t eleve csak úgy lehetett anno megalakítani, hogy az MSZP-SZDSZ kormány törvényt módosított a kedvéért. Az volt az eredeti "lex CEU". Ettől függetlenül persze politikai okokból és tudatosan lehetetlenítették el őket. Azt tudni kell, hogy a kultúrmarxista ideológia, amelyik nem kis részben felelős a jelen amerikai politikai állapotokárt, a BLM-ért (amit szintén Soros finanszíroz), az Antifáért és társaiért, az amerikai egyetemekről jött, az amerikai egyetemi világ nyújtott évtizedekig anyagi hátországot a ideológusainak, és tette lehetővé számukra, hogy immár több generációt indoktrináljanak. A CEU is ezt a közeget közvetítette Magyarországra, ez is nyilvánvaló. Feltehetően nem ezzel a műhellyel volt gond, de összekötötték a sorsukat a CEU-val, persze érthető módon, pénzhez jutottak általa.

Deansdale 2020.10.08. 17:20:00

@Neytiri1: "Veszítünk vagy nem veszítünk ezzel?"

Nem tudom, Németország veszített volna azzal ha a nemzetközi hírű Goebbels propagandalabor kiköltözik az országból? Nyugodtan hidd, hogy valami beszűkült hülye vagyok, de amit Soros szponzorál abból én nem kérek, mert egyértelmű hogy KI-ZÁ-RÓ-LAG ideológiai céllal csinál mindent. Amihez ő pénzt ad azt azért teszi, hogy azontúl az a dolog a progresszív ideológiát terjessze. És tekintve az épp aktuális meseországos botrányt, nem akarom tudni hogy Sorosnak milyen tervei vannak egy babalaborral. Ha egy kicsit jobban meg akarod érteni amit mondani próbálok, akkor gondolj arra az emberre aki szerinted a legszélsőségesebb (Richard Spencer vagy valami még rosszabb), és gondold el hogy mi lenne, ha ő Mo-n oktatási intézményeket futtatna ahol az ideológiáját tolja mit sem sejtő naív szerencsétlenek fejébe. Ja, és csinálna egy babalabort is. Hm.

Amúgy, csak zárójelben, bármit amit jó szakemberek a CEU-n csináltak azt más intézményekben is csinálhatják.

Duplán zárójelben, én azt értem hogy Csibra szerint ez a "tudományos közösségnek" veszteség, de az ilyen társadalomtudományi intézményekből általában szinte semmi nem szivárog ki a való életbe, mint hasznos eredmény ami az emberek életén javítana. Tudsz pl. mondani bármit, amit a CEU babalabor talált ki, és a magyar társadalom javára vált? Volna egy ezresem, hogy a tevékenységük 99%-a belterjes szellemi maszturbáció, szaklapokba írkálnak cikkeket olyasmiről ami kizárólag a párszáz hasonló cipőben járó kutatót érdekli a világon, amúgy semmi értelme vagy jelentősége. Persze lehet hogy csak én vagyok túl szkeptikus, a "brit tudósok" jelenség kissé megzúzta bennem a társadalomtudományok jó imidzsét.

Deansdale 2020.10.08. 17:22:32

@csi szi: "Ettől függetlenül persze politikai okokból és tudatosan lehetetlenítették el őket."

Tekintve, hogy a CEU az ami, már rég porrá kellett volna zúzni az egészet, nem simogatni meg pöckölgetni amíg maguktól elcuccolnak az országból... Azt is sejteni lehetett, hogy a globalista-progresszív EU-vezetés mindent megtesz a globalista-progresszív CEU kedvéért, szóval előre tudtuk, hogy ha van rá módjuk akkor alávágnak a fidesznek, nehogy meg tudják védeni az országot ettől a mocsoktól.

rgs 2020.10.08. 19:03:06

index.hu/belfold/2020/03/04/ceu_rangsor_kutatas_oktatas_magyarorszag_vezeto_kutatoegyetem/
Ha csupán ezt nézzük (ún. politikatudomány, nemzetközi kapcsolatok, filozófia) kizárólag bölcsész. Mérnökként (bár nem vitatom ay előzőek jogosultságát) mondom: ekkora országban ezerszeresen több magasan képzett gyakorlati szakemberre lenne szükség - ráérünk utána gondolkodni a "magasabb" erkölcsökön.

rgs 2020.10.08. 19:19:00

@rgs: Ha igazán bunkó akarnék lenni azt mondanám hogy mondjuk egy nemzetközileg elismert politikatudományi szaki vs. 150 aktatologató ugyanarról a szakról azért nem kimondott gazdasági csoda. Hívjuk inkább valóságnak.

Deansdale 2020.10.08. 21:23:41

@rgs: A CEU magától értetődően humán beállítottságú, műszaki téren ugyanis sokkal nehezebb agyat mosni. Egy mérnökhallgatónak ha azt mondod "2+2=5 mert kolonializmus" az esetleg azt válaszolja hogy hülye vagy és lelép... Ilyenesmiket csak bölcsészekkel lehet megetetni :) És ebből is látszik mekkora szarhalom a CEU, és hogy mennyire nincs rá szüksége az országnak. Nemzetközileg elismerten gyártja futószalagon a hasznos marxista hülyéket, politológia és egyéb értelmetlen fosszakokon.

Lorrh 2020.10.08. 21:30:16

@Deansdale: hádde mit húzod fel magad ezen? Nem az orbánod pénzén egyetemeskedett itt. Szerinted fos szak, de ugye nem te vagy a világ etalonja, hogy minden ítéleted szentírás? :-)))
Aki odajárt annak jó volt és nem fosnak tartotta.
A világ poláris, az egyiknek fos, a másiknak mennyország.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.08. 23:24:41

@Lorrh: Az az egy felhúznivaló van ezen, hogy futószalagon gyártanak le bármilyen érdemi munka elvégzésére alkalmatlan népdiplomásokat, akiknek viszont
<----------------------------------------------->
ekkora az arca meg az önérzete, és megbízhatóan megszavaznak bármilyen elmebeteg faszságot, csak neazóbány.

Lorrh 2020.10.09. 08:50:09

@don Fefinho: Szerintem ez pontról pontra, tökéletesen illik a nemzeti közszolgálati egyetemre is. ami ugye orbán fan-okat generál, "egyetem" már ez is nevetséges jelző ez esetben, ahogy a birság cédula kitöltéséből diplomáznak.
Nem gondolod?

Lorrh 2020.10.09. 12:12:41

@Wildhunt: Nekem mindent megmagyaráz az, ahol egy nógrádigyörgy nevű hazudozós münchausen professzor tud lenni :-)
Persze ez egy balosgyűlölő blog, itt csak a balosokat lehet szidni egyoldalúan :-)

csi szi 2020.10.09. 13:19:55

@Lorrh: Ha Gyuribáék képzik itt a janicsárokat egy leendő ballib rezsimhez (mint mondjuk Kovács Zoltán kormányszóvivőt, ja ő átállt a "sötét oldalra"), az miért ne zavarna valakit, te csak abban tudsz gondolkodni, hogy "kinek a pénzén? Ha nem az adófizetőkén, akkor mindeképp rendben van"? Egyszer Fegyőr kijelentette, hogy 700 embert kell kirúgni és az ő embereikre lecserélni majd kormányváltás esetén, ilyeneket valahol elő kell állítani. Megbízható, európaiegyesültállamok- és világkormány-orientált gondolkodású progresszív elemeket. Kanadából, New Yorkból nem lehet eleget importálni sajna.

KalmanBlog 2020.10.09. 15:25:48

@Deansdale: A CEU-n belül érdekes a hálózatkutatás szerepe. Olvastam Barabási Albert László több könyvét is, egész érdekes és valódi tudománynak tűnik. Ezért az ő csapata mutogatható mint valódi értéket teremtő részleg a CEU-n belül. És ez még igaznak is tűnik.

Igenám, de miről is szól a hálózatkutatás valójában, és mire használhatóak az eredményei? A legfontosabb terület az, hogy a social media adatait elemezték ki, az ottani kapcsolati hálózatokat. (Ehhez ha jól emlékszem a Behálózva könyben írja is, hogy elég komoly adatbázisokoz férnek/fértek hozzá kutatási céllal.) A hálózatkutatás eredményei kiválóan alkalmazhatóak a közvélemény manipulálására a social media manipulálásán keresztül. Magyarul ezt a tudományágat tudja a Faceebook arra használni, hogy a számukra kellemetlen mémeket a partvonalon tartsa. Vagy hogy a Twitternek mikor kit kell letiltania ahhoz, hogy egy témából ne legyen országos botrány. Vagy hogy pontosan milyen együtthatók alapján kell a gulágnak shadow bannolnia valamit ahhoz, hogy pont ne legyen elég virulens egy "szélsőséges" nézet.

A social média hálózatának szabályzása olyan, mint a COVID esetében a maszk :-). "Laposítja a görbét", azaz a gondolatok terjedését gátolja úgy, hogy az ne érjen el kritikus szintet, ne exponenciális görbe szerinti járványként jelenjen meg. Hogy pontosan mennyire kell gátolni és hogyan lehet hatékonyan, ennek a kutatása történik a CEU-n.

Ugyanez fordítva is működik: már az arab tavasz idején mondták, hogy azt lényegében Facebookon szervezték, és hogy ha akarta volna a Facebook leállíthatta volna. (Ebből érthetővé válik, hogy ha valahol zavargás tör ki, akkor miért blokkolják ezeket a csatornákat a helyi hatóságok.) Ugyanígy a BLM erőszakos ágának terjedésében is felelőssége van a social és a mainstream médiának.

Végsősoron a social média és annak a kontrollja mostanra átvette a hagyományos média szerepét a közvélemény kontrollálásában. Nem véletlen, hogy Soros György számára kulcsfontosságú kérdés. És ezért finanszírozza a saját egyetemén a kutatását, hogy ez a rendkívül erős fegyver az ő ideológiai táborának a kezében maradjon.

F. Szabó 2020.10.09. 15:33:54

@Lorrh: "Persze ez egy balosgyűlölő blog"

Ez a balos propaganda egyszerűsítése, amivel próbálják félrevezetni a "buta" tömeget. Gondolkodjanak csak az érzelmi skála 2 végletében.

Tudatos csúsztatással azt hirdetik, hogy akiknek más a véleménye mint nekik, másmilyen szabályokkal képzelik el a világot mint ők, védekezni mernek a "haladó" szabályváltoztatási elképzeléseik ellen, az gyűlöletet szít ellenük.

Lorrh 2020.10.09. 16:25:16

@F. Szabó: Egyetértünk. Most ezt a mércédet alkalmazd arra a kommentre, amire reagáltam: az ujjongás a ceu megszüntetésére és a bölcsészek idiótának bélyegzésére.
Az is pont az érzelmi skála véglete, a buta, demagóg az egyszerüsítés prototípusa.

@csi szi: te sem reagáltál a nemzeti közszolg. egyetem "csodálatosságára" vonatkozó élcelődésemre. Mérjünk már egyforma mérlegekkel, ha szabad kérnem.

@KalmanBlog: Igen' A social média nagyon hatékony agymosó propaganda gépezetté vált. És ezt alkalmazza a jobb és baloldal, az oroszok, a kínaiak, a demokrata és republikánus párt is. Vagy csak egyedül a soros a mumus? Ja, végülis ez a poszt címe :-))))

Deansdale 2020.10.09. 16:57:24

@Lorrh: Ez valami vicc?

"az orbánod..."

Az anyukádé.

"Szerinted fos szak"

Nem azzal van baj, hogy fos mint szak (amúgy nem szak, hanem egyetem), hanem hogy aktívan társadalomromboló és civilizációellenes. Épp elpusztítják a nyugati világot, és minket is el akarnak, téged meg engem. Csak te ezt nem érted, mert sosem érdekelt annyira a téma hogy megpróbáld feéfogni. Homályban mozogsz, neked ez az egész csak valami elvi baszkódás, hogy ha a Zorbánnak fiszfasz, akkor az ellenzéknek kutyagumi, és ha ennek igen akkor annak miért nem. Ezen a szinten túl kell nőni mindenkinek aki ad magára.

"de ugye nem te vagy a világ etalonja"

De, én vagyok.

"Aki odajárt annak jó volt és nem fosnak tartotta."

Igen, és most retardált "aktivistákként" végzik a sátán munkáját, lobbiznak azért hogy kirúgassanak az állásából mindenkit aki nem libsi, nyomassák a melegpropagandát az ovikban, hergeljék a cigányságot a magyarok ellen, ésatöbbi. Persze külföldi diákjai is voltak a CEU-nak, azok most pont ugyanezt remélhetőleg valahol máshol csinálják. Az ilyenek cenzúráznak a google-nél meg a facebookon, az ilyenek tünciznek a fehér faj ellen, és még sorolhatnám, de tudom hogy ez téged úgysem érdekel.

"A világ poláris, az egyiknek fos, a másiknak mennyország."

Kétbites idióták gondolkodnak így, meg azok is kétbites idióták akik ezt a hülyeséget rá akarják vetíteni azokra az emberekre akiket nem értenek meg. Tudod, például azok akik szerint aki nem ellenzéki az mind Orbáncista, és azoknak mennyország az élet, mert Orbáncisták.

Deansdale 2020.10.09. 16:58:52

@Lorrh: Látszik, hogy fogalmad sincs az NKE-ről. Szerintem inkább ne nyilatkozz róla, csak hülyét csinálsz magadból.

Deansdale 2020.10.09. 17:05:11

@Lorrh: "Persze ez egy balosgyűlölő blog, itt csak a balosokat lehet szidni egyoldalúan"

Ebben is duplán hülyeséget beszélsz, amin már meg sem lepődök. A blog nem gyűlöl senkit, és itt bárki megszólalhat, amíg kultúráltan teszi. Én a saját részemről nem kedvelem a modern progresszíveket, aminek jól megalapozott oka az, amit ők éppen tesznek a világgal. Ettől függetlenül még akár ők is kommentelhetnek itt, amíg kultúráltan teszik. Szidni meg nyugodtan lehet bárkit, mindigis lehetett, többen is vagytok/voltatok itt akik orbánt kurvaanyázzátok folyton, és semmi retorzió nem ért senkit emiatt, szóval akkor mi is a bajod? Ugyanazt a hazugságot próbálod eladni kicsiben amit a "haladó" politikusok nagyban, hogy ti kurvára el vagytok nyomva a fidesz(esek) által? Hát ez nem jött be.

Lorrh 2020.10.09. 17:07:05

@Deansdale: jaj, ez a tuti érv, hogy hülye vagyok. Neked meg igazad van, mert te mondod :-)))))

Amúgy nem vagyok balos, se jobbos. Ciki, ugye?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.09. 17:15:47

@Deansdale: Apró technikai korrekció, nem kötekedésből, csak fogalomnáculok.

bit: két állása van, 0 és 1

Vagyis amire kétbitesként gondolsz, az egybites gondolkodás. A kétbitesnek már 4 állása lenne.

Deansdale 2020.10.09. 17:15:50

@Lorrh: "Egyetértünk. Most ezt a mércédet alkalmazd arra a kommentre, amire reagáltam: az ujjongás a ceu megszüntetésére és a bölcsészek idiótának bélyegzésére.
Az is pont az érzelmi skála véglete, a buta, demagóg az egyszerüsítés prototípusa."

Az a baj, most sértő szándék nélkül de őszintén, hogy tudatlan vagy mint a segg, és így értelmetlen veled vitázni, meg lehetetlen is. Ha valaki a szó szerinti nácizmust akarta megszüntetni az 1940-es években, az is buta demagógia volt? Ha valaki a saját pénzén volt náci akkor azt hagyják békén? És akkor most, csak azért mert te kurvára nem érted a világ eseményeit, a te kedvedért hagyjuk randalírozni ezeket a modern nácikat? Akinek jó a CEU azt hagyjuk CEU-zni, és aztán egy onnan kikerült kretén majd a te gyereked fogja az óvodában vagy az iskolában rábeszélni, hogy váltson nemet, és az úgy teljesen rendben lesz, ugye? Az ég szerelmére, bazdmeg. Ha felnőttek között akarsz vitázni akkor vedd már a fáradságot arra, hogy informálod magad.

Deansdale 2020.10.09. 17:16:28

@don Fefinho: Na végre egy gondolkodó ember :D

Lorrh 2020.10.09. 17:21:33

@Deansdale: Amúgy szerintem soroson kívül még mi, mind a nyolcmilliárdnyian is pusztítjuk a Földet, napról napra.

Mellesleg most voltam az Arc plakátkiállításon, ami közismerten balos gondolkodású és láttam pár plakátot, ami pont a szélsőbal kultúrmarxista ostobaságokat parodizálja.
Szerintem sokkal összetettebb és polarizáltabb a világ hogy soros=sátán, konzervativak=mennyország primitív sémában gondolkodjunk.

Okés, te nem dicsőited annyira orbánt, de hogy a sorost meg sátánozod :-) hát igen, neked is meg van a korlátod, te sem látsz ki a buborákodból.

Deansdale 2020.10.09. 17:29:40

@Lorrh: Kissé más tészta, hogy az emberiség túlfogyaszt és olyan mint egy sáskasereg, illetve hogy egy kőgazdag multinacionális elit a háttérből pénzeli a nyugati civilizáció felszámolását. Az előbbi a saját hülyeségünk, és ha tönkremegyünk bele akkor csak magunkra vethetünk, az utóbbi viszont egy szűk kör machinációja amivel kívülről akarnak minket kicsinálni, mert nem tetszik nekik a pofánk.

"Szerintem sokkal összetettebb és polarizáltabb a világ hogy soros=sátán, konzervativak=mennyország primitív sémában gondolkodjunk. "

Ez már ott elbukik, hogy nem érted amikor direkt különbséget teszek az ún. "baloldal", illetve a (modern) progresszívek között. A világ tényleg sokkal összetettebb annál az egybites képnél amit te mások fejébe képzelsz, csak pont te nem érted azt, hogy miért és hogyan összetettebb. Soros meg nem a sátán, csak az egyik csicskája, egy borzasztóan gazdag nyomorék lélek vagy lelkiismeret nélkül, akit boldogan szopnak azok a százezrek akiket pénzel, illetve azok a milliók akik azt hiszik hogy az ő poltiikai oldalukon áll. (Holott kurvára nem progresszív ő, csak hasznos hülyékként pénzeli őket.) De mondjuk ezt is tudhatnád magatól is, ha vetted volna a fáradságot hogy informáld magad, és akkor nem kellene nekem ezt magyarázni, amit persze úgysem fogsz megérteni.

A mennyorsázgos hülyeségedet meg pár sorral fentebb már lelőttem, az nem ment át?

Ne beszélj már nekem buborékokról amíg még megérteni is képtelen vagy amiről beszélek, csak a saját karikatúráidat vetíted ki rám...

Deansdale 2020.10.09. 17:38:18

@Lorrh: Amúgy a harcos centralisták / "kívülállók" között pont ugyanannyi hülye van mint a két nagy ellenséges szekértáborban. A centralisták egyik ordítóan hülye elképzelése pl. az, hogy mindkét oldal valahol jót akar, csak szélsőségesek, ezért az igazság félúton van közöttük. Fel kellene fogni, hogy A JELEN FELÁLLÁSBAN (tehát nem univerzálisan, nem 100 évvel ezelőtt vagy 100 évvel ezután, hanem itt és most) az egyik nagy szekértábor finanszírozói a szó legszorosabb értelmében tönkre akarják verni a civilizációt amiben élünk, és ezért minden normális ember ellenük fordul, akár tetszik neki a másik szekértábor, akár nem. Egy ilyen szituban centralistának lenni színtiszta ostobaság.

Lorrh 2020.10.09. 17:50:33

@Deansdale: azt észrevetted, hogy a ceu kapcsán az összes bölcsészt en bloc leidiótáztad?

Neytiri1 2020.10.09. 17:52:41

@csi szi: nem ismerek senkit, aki CEU-s. Nem tudok véleményt nyilvánítani sem magukról a diákokról, sem a munkájukról, sem a politikai beállítottságukról.
A jobb és a bal oldal meg azt mond róluk, ami nekik jó.

Neytiri1 2020.10.09. 17:53:58

@Deansdale: "amit Soros szponzorál abból én nem kérek, mert egyértelmű hogy KI-ZÁ-RÓ-LAG ideológiai céllal csinál mindent."

Az ifjú fideszeseket is szponzorálta, s lám mi lett belőlük.

Deansdale 2020.10.09. 17:58:14

@Lorrh: "azt észrevetted, hogy a ceu kapcsán az összes bölcsészt en bloc leidiótáztad?"

Hát aki ott bölcsész, az normális nem nagyon lehet, mivel vagy ismeri Sorost és ennek ellenére (vagy épp ezért) odamegy tanulni, vagy nem ismeri, és vakon dugja a fejét a hurokba. Egyik sem túl rózsás elképzelés.

@Neytiri1: "Az ifjú fideszeseket is szponzorálta, s lám mi lett belőlük."

Félrement a filantrópia? :)

Deansdale 2020.10.09. 18:04:55

@Neytiri1: "A jobb és a bal oldal meg azt mond róluk, ami nekik jó."

Ez annyira vak és gyökér hozzáállás, hogy legszívesebben sírnék rajta egy sort, csak szerencsére nem vagyok nő. Ez az a tipikus önhülyítő centralista maszlag amiről fentebb beszéltem, hogy mindkét oldal egyformán rossz (vagy jó), és ezért utasítsuk el mindkettőt, vagy vonjunk átlagot, stb. Ennek az álláspontnak kizárólag addig van értelme, amíg az általuk lenézett két fél (jelen esetben a jobb és baloldal) ugyanolyan súlyú és ugyanannyira legitim, nagyjából hasonló motivációkkal, csak eltérő elképzelésekkel a megvalósításról. Ez jelen esetben nem áll fenn, úgyhogy a centralista elképzelések félremennek.

Érdekes, hogy azt mondod nem tudsz véleményt nyilvánítani, mert nincs elég infód, de azért mégiscsak véleményt nyilvánítasz, úgy hogy egy kalap alá veszel mindenki mást és úgy kezeled őket mintha ők sem tudnának semmit, csak valami hülyeségeket erőltetnének, amiket amúgy szintén nem értesz. Mi értelme ennek?

Lorrh 2020.10.09. 18:39:36

@Deansdale: Nem egyformán rossz a két oldal. De a rosszaság/jóság foka nagy mértékben a világnézetedtől függ. A te buborákodban a migránsok meg a buzik szétverik az európai civilizációt (ez a jóslatod), tehát te a sorosisztákat tartod világösszeesküvő gonosznak.
Azt nem tudod belátni, hogy ugyanez a logika fordítva is működik: léteznek olyan társadalmi csoportok, mozgalmak, amik meg a te világnézetedet tartják magukra nézve megnyomorítónak és elnyomónak.

Lorrh 2020.10.09. 18:42:47

@Deansdale: Te kikéred magadnak, hogy nem azért vagy konzervatív, mert orbán ezt agymossa neked, te a saját belátásodból lettél az.
Ugyanígy léteznak önmaguktól progresszivek is, nem csak a soros ármánykodása dönti romba a világot. Vagy de? Ha lelőnék az utcán akkor hallelúja lenne? Vag ymár annyira eltorzította ez a gonosz sátán a helytertóival mindannyiunk tudatát, hogy megy nélküle is a werkli?

Neytiri1 2020.10.09. 18:43:06

"Lázár Ervin az új célpont a Meseország mindenkié könyv után

A Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa szerint Lázár Ervin meséiben olyan képzavarok vannak, amelyek nincsenek jó hatással a gyerekek egészséges fejlődésére.

Deák-Sárosi László "Phd, filmesztéta, költő, a Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa" úgy gondolja, nemcsak a Meseország mindenkié című, a szélsőjobboldalt kiakasztó mesekönyv okozhat károkat a gyerekek fejlődésében, hanem Lázár Ervin is.

Felütésként így fogalmaz a KDNP Vasárnap.hu című lapjában az író mesegyűjteménye kapcsán:

Lázár Ervin meséi mindig is taszítottak – a címadó mese, A hétfejű tündér különösen.

Ezután Deák-Sárosi levezeti, hogy a Kossuth-díjas, sok generáció számára fontos meseíró képzettársításai indokolatlanul összezavarják a gyerekeket, mert 9 évesen egy gyerek – itt Jean Piaget pszichológusra hivatkozik – még nem képes az absztrakt értelmezésre, a kritikai gondolkodásra.

"Érdekesnek, viccesnek találja, hogy egyszer csak a sok jó tündér és még több hétfejű sárkány után (akik már a könyökén jönnek ki) itt egy remek lelemény, a hétfejű tündér. Azt hiszi, valami újat, érvényeset kapott, de valójában nem, ez csak egy öncélú és zavaró társítás. Van némi humor is benne, hiszen össze nem illő dolgok társulnak, de ennél nem történik több – s ha mégis történik, az csak még rosszabb" – fakad ki.

Deák-Sárosi szerint nem szabad ám bedőlni Lázárnak, aki képes a "hétfejű tündérrel" megnevettetni egy kisiskolást, mert ez a kép – kapaszkodjunk meg – "fogalomzavart és értékvesztést" is eredményez egy gyerekben. Azt is hozzáteszi, hogy a furcsa mesefigura kiterjedően okozhat károkat, mert például "sok jó mese tanulságát rontja el a 'hétfejű tündér' és sok más képtelen alakzat".

Igazát Esterházy Péterrel akarja alátámasztani, aki Deák-Sárosi szerint maga is bírálta Lázár meséit. Igaz ugyan, jegyzi meg a cikkíró, Esterházy sem arról volt híres, hogy "hogy a tiszta stílus és az etika őre lenne, hiszen maga is összezavarta az olvasóit öncélú vagy nagyon is célzatos képzettársításokkal".

A Magyarságkutató Intézet tudományos munkatársa ezt követően a fába szorult féreg meséjén is értetlenkedik (A féreg), majd egy kanyarral arrébb levonja a nem várt tanulságot: azok a felnőttek, akik Lázár "öncélú" képzettársításain tudnak nevetni, megrekedtek fejlődésük egy korábbi szakaszában.

És mikor már azt hisszük, ennél nincs lejjebb, meglátja az összefüggést Lázár és a háttérhatalom között:

Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók, akiket a konzumidiótákat kitermelő gazdasági háttérhatalom fel tud használni saját céljaira. Akik még vagy már nem értek el a formális műveletek szakaszába, illetve a kritikai reflexiónak egy szintjére, vagyis az arányosság és a fokozatosság józan paraszti ésszel is belátható állapotába, azokkal bármi elfogadtatható, még az is, ami a saját érdekükkel szemben áll.”

hvg.hu/elet/20201009_Lazar_Ervin_az_uj_celpont_a_Meseorszag_mindenkie_konyv_utan?s=hk

Vajon milyen mesét olvas ez a gyerekeinek? Ha van neki.
Vagy mit szeretne, hogy én milyen mesét olvassak az enyémnek?

"azok a felnőttek, akik Lázár "öncélú" képzettársításain tudnak nevetni, megrekedtek fejlődésük egy korábbi szakaszában."

Van valaki, aki nevetni mert ezeken a meséken? Vagy a gyereke? És észrevette magán, hogy megrekedt? Vagy a gyerekén?

Mi következik? Mibe szarnak bele ezek a "tanult" emberek még?
Mitől különb ez, mint egy CEU-s, mondjuk babás projekt?
Ez a jó ember az ELTE-n tanult.

Szegény Anyámnak szakácskönyvet kellett volna adnia a kezembe?
Ott a végyegykilólisztet bárki van hatalmon azt jelenti, hogy végyegykilólisztet?

Lázár Soros-életműdíjat kapott (1990)
De kapott Kossuth-díjat is, igaz, 1996-ban, amikor a fidesz ellenzékben volt éppen.
Na és akkor a végére egy kis csattanó:
Szegény Dzsoni és Árnika filmből részlet. Ha valaki felfedezi O.V.-t, az ügyes fiú, az jól gondolja, valóban O.V. mint focista jelenik meg a filmben. Hát nem csodálatos ez az összetalálkozás? :)
www.youtube.com/watch?v=p0MW9k-0aXU

Neytiri1 2020.10.09. 18:43:47

@Deansdale: hát nem lehetett kihagyni, bocs :)

Neytiri1 2020.10.09. 18:45:42

@Deansdale: "Érdekes, hogy azt mondod nem tudsz véleményt nyilvánítani, mert nincs elég infód, de azért mégiscsak véleményt nyilvánítasz, úgy hogy egy kalap alá veszel mindenki mást és úgy kezeled őket mintha ők sem tudnának semmit, csak valami hülyeségeket erőltetnének, amiket amúgy szintén nem értesz. Mi értelme ennek?"

Én ugyanezt mondom rólad.

Neytiri1 2020.10.09. 18:51:37

@Deansdale: @Neytiri1: mintha nem köszörültél volna kicsit a véleményeden, hogy hogy állsz a soros szponzoráltakhoz.

Deansdale 2020.10.09. 19:52:09

@Lorrh: A saját szubjektivista elképzeléseid rabja vagy, nem az objektív valóságra reagálsz, hanem az emberek elképzeléseit hasonlítgatod. Engem nem érdekel, hogy van olyan hülye aki egy nem létező fantom szélsőjobbos hatalomátvételtől épp annyira retteg, mint mások a progresszív hatalomátvételtől, mert az előbbi egyszerűen ostoba, az utóbbiaknak meg nagyjából igaza van, tehát fölösleges és értelmetlen összehasonlítgatni őket. Kb. olyanok vagytok Neytirivel, mint ha azt mondanátok, hogy a laposföld-hívők és a gömbölyű-föld hívők egyformán hülyék, az igazságnak muszáj félúton lennie.

"A te buborákodban a migránsok meg a buzik szétverik az európai civilizációt (ez a jóslatod), tehát te a sorosisztákat tartod világösszeesküvő gonosznak."

Hát egyrészt még mindig csak a saját karikatúráid szintjén tudsz gondolkodni, másrészt beszoptad azt az orbitális baromságot, hogy amit a jobboldal mond az nyilván csak valami politikai hazugság lehet, tehát amikor a migránsok túlszaporodják valahol a helyieket akkor ott nincs semmi gond, ott megy tovább minden rendben, sőt, az tulajdonképpen a helyi kultúrának a fejlődése, színesedése. Normális ember persze ilyen ostobaságokban nem hisz, tudod ha a harlekin-katica kiszorítja a hétpettyest akkor a biológus nem mondja, hogy a hazai katica-populácia "fejlődik", hanem azt mondja, hogy B+ a hétpettyesünk kipusztult, megdöglött, és soha nem fog visszatérni. Ez a különbség az ideológiailag megvezetett hülyék, és a normális emberek között, hogy az utóbbiak két lábbal a földön állva konkrétumokban gondolkodnak, tényekben és statisztikákban, tudod, józan paraszti ész, meg ilyenek. A magától elájult centrista ezzel szemben kizárólag absztrakt vonalak mentén képes gondolkodni, a józan észt elutasítja mint bigott jobbos szélsőségeskedést. Ha a jobbosok ellenzik a migrációt, az nyilván csak azért lehet mert hülyék, és nem azért mert a migráció problémákat okoz. Anyám... Pfff. Nagy-Britanniában a két legnagyobb városban már többségben vannak az idegenek a helyiekkel szemben, és ez mint trend folytatódik. A britek kvázi vidékre szorulnak, illetve menekülnek a migránsok elől, de előbb-utóbb elfogy a hely, nem lesz hová menni. Persze te ezt nem látod, neked ez is csak valami absztrakció, hát azok is biztos hülye jobbos rasszisták akik nem olyan felvilágosult szuperagyú centristák mint te vagy. Aztán egyszercsak a körmödre ég a hülyeség, de nyilván csak akkor amikor már késő. Eh, mindegy, úgy érzem vannak akik szervileg képtelenek felfogni a világ helyzetét ill. működését. Valszeg az lehet a helyzet, amit már többen, többször megállapítottak, hogy érzelmi alapon jutottatok az álláspontotokra, ezért abszolút lehetetlen tényekkel vagy logikával kizökkenteni titeket onnan. Nyugaton már elviszi a családvédelmi szolgálat a gyerekeket azoktól a szülőktől akik nem hajlandóak támogatni a gyerek nemváltoztató műtétjét, ti agyalágyultak meg még mindig meg vagytok győződve hogy ez csak valami ergya politikai sárdobálás ami az életetekre nincs hatással. Ha itt valaki ellenzi a Soros-féle LMBTP Meseország terjesztését, az nyilván csak valami Orbánmániás széjobber lehet akit elhülyített az antisoros-propaganda... Na ja. Vigyázó szemünket meg szigorúan nem vetjük Párisra, mert az rávilágítana a nagypofájú ignoranciánkra.

És nézzük már meg a cikket is ami alatt kommentelünk, hogy a progresszívek hogyan ünneplik, hogy Soros a pénzével szabotálja az amcsi igazságszolgáltatást. Ja, amúgy nem a sátán ő, épp csak az ő pénzén megválasztott ügyészek az ő eszméi alapján terroristákat engednek szabadon és törvénytisztelő állampolgárokat csuknak börtönbe, dehát na, ez voltaképp teljesen rendben van, elvégre Orbán is izé, meg bigyó.

Deansdale 2020.10.09. 20:02:36

@Neytiri1: Mellébeszélsz, mint általában mindenki aki túl okos ahhoz hogy észrevegye, nincs igaza. Nem az a lényeg, hogy azok közül akiket Soros X évtizeddel ezelőtt pénzelt néhányan most a saját pecsenyéjüket sütögetik - ez teljesen mellékes abból a szempontból, hogy Soros nyilvánvalóan manipulálja a nyugati világ politikai helyzetét, és hogy ez nekünk egyszerű embereknek kurvára nem jó dolog. Nem érdekel, hogy Orbán is kapott tőle pénzt, az érdekel, hogy takarodjon ki a politikai életből minden egyes hozzá hasonlóval együtt. Ne ő mondja már meg a csicskáin keresztül, hogy Mo-n hogyan kell élnie a magyaroknak, ezt majd mi demokratikusan eldöntjük a saját belügyünkként, ő meg húzzon el a jó büdös picsába. A világ szégyene, hogy az ő fizetett ügynökei pofáznak arról, hogy amit mi magyarok demokratikusan eldöntünk az nem elég demokratikus, mert valójában az a demokratikus amit ő ránk erőszakol. És nagyrészt pont ez az amiért iskolát se üzemeltessen itt, ami szintén teljesen nyilvánvalóan az ő érdekeit képviseli és terjeszti. A hülye is látja, hogy a CEU gyakorlatilag csak azért létezik hogy Soros nézeteivel agymossa a jobb sorsra érdekes diákokat, csak vannak akik még a hülyénél is hülyébbek, és kötekednek, hogy amíg ezt maga Soros nyíltan le nem nyilatkozza a világsajtónak, addig ez csak valami széljobber Orbánista konteó. Mintha nem ismernénk a CEU-s vezetők és diákok nyilatkozatait, amik hogy, hogy nem, 100%-ban progresszívek és globalisták, magyarellenesek, férfiellenesek, fehérellenesek, nyugatellenesek, és támogatják az összes kultúrmarxi civilizációpusztító eszközt a migrációtól az LMBTP propagandán át a cancel culture-ig. Persze lehet, hogy mindez merő véletlen, talán csak égi csoda, hogy Soros egyetemén mindenki azonosul Soros politikai nézeteivel.

Vagy ahogy mondtam, vannak a hülyénél is hülyébbek, akik okosabbnak tartják magukat annál, mint hogy egyszerűen feldolgozzák és megértsék az információt ami bemegy a szemükön, fülükön.

Neytiri1 2020.10.09. 20:07:41

@Deansdale: kár, hogy az igazadat személyeskedéssel és bunkó stílussal igyekszel érvényesíteni, ezt én nem tettem veled és engem nem is fogsz ezzel meggyőzni, bár ez gondolom nem is áll szándékodban. Azt gondoltam, ha normális hangnemben leírom a véleményemet, akkor te is így teszel. Tévedtem.
Ég veled!

Lorrh 2020.10.09. 20:17:12

@Deansdale: ez a mesekönyv annyira marginális baromság, hogy pont a jobbosok hisztije népszerüsíti.
Igen, van migráció, van túlszaporodás, de sajnos ezt nem lehet megállítani. Ez nem soros "érdeme" hanem biológiai tény.
Eddig is volt túlszaporodás, de most a nyugati multinapcionális telekom cégek révén már eljutott nyasszaföldre is az internet és a mobilnet. És már ott is látják az amerikai és európai álomvilágot és megindulnak, mert nekik is ez kell. Az igények felkorbácsolása a kapitalizmus eredendó kapzsiságából a fogyasztás és növekedés kényszer származik. Ebben bőségesen résztvesz a hatalmi eli, jobb és baloldali egyaránt.
Értem én, hogy te csak a kultúrbalosok elmebetegségét akarod látni.
De sajnos a világunkat ezen túl is rengeteg veszély fenyegeti.
Például a tekintélyelvű diktatúrák is. Ahol egyetlen ember kapzsisága határozza meg az ország politikáját. Semmi fennkölt nincs a mai magyar politika migránsellenességére, csak hogy ezzel most itt több szavazatot lehet szerezni. ha mészáros gazdagodása múlana a migránsok betelepítésén akkor meg az lenne az uralkodó nézet (ahogy nyugaton ez van).
Ennyikeh.

F. Szabó 2020.10.09. 23:01:59

@Lorrh: "...már ott is látják az amerikai és európai álomvilágot és megindulnak, mert nekik is ez kell. Az igények FELKORBÁCSOLÁSA A KAPITALIZMUS KAPZSISÁGÁBÓL ÉS NÖVEKEDÉSKÉNYSZERÉBŐL SZÁRMAZIK"

Itt írtad le a kulcsgondolatot. Ezért fontos erőltetni Soros és tsai számára az iszlám migrációt, LMBT-t, SJW-t, BLM-et, antifát, mindent ami zavart kelt... Ezek egyenként is pénzmozgásokat szülnek, aztán egymással és a hagyománytisztelőkkel is összekapnak. Terrorakcióknál, véres tüntetéseknél, polgárháborúknál, háborúknál nincs is jobb pénzgyár és hatalomnövelési indok a gazdagok számára.

Tekintélyelvű diktátorként Sorosra gondoltál? Aki a tőlünk elrabolt pénzből a világot beteggé változtató balliberális világhálózatot működtet, és a hatalomba juttatott politikusai révén ehhez még jókora adófizetői támogatásokat is igénybe vesz? Aki úgy jön-megy az EU-ban és tárgyal a mi vezetőinkkel, mintha erre demokratikus felhatalmazása lenne? Olvasd el kicsit feljebb éppen ennek a Deandale cikknek az első sorait. Ki a tekintélyelvű diktátor? Ki avatkozik bele a választásokba a dollármillióival? Ki diktálja éppen most is Európa vezetőinek, hogy a szupergazdagok mit várnak el tőlük? Milyen jogon? Ez így jogállami?

Deansdale 2020.10.09. 23:17:25

@Neytiri1: Balszerencséd van, hogy Lorrh-al egyszerre jöttetek ugyanazzal a dumával, így egy kalap alá vettelek vele. Mondjuk ideológiailag nem tévedtem nagyot, de te kevésbé személyeskedtél mint ő, ez tény.

Lorrh 2020.10.09. 23:17:53

@F. Szabó: igaz igaz, sorosnak megvannak a bűnei.
Na de pont egy Trumpot teszel vele szemben, aki szintén egy kapzsi narcisztikus kapitalista? Ő jól csinálja? Ő megfékezi a világot elpusztító kapzsiságot? Vagy inkább ő is ezt a mentalitást táplálja?
Ki az akit szembeállíthatsz sorossal a másik oldalról, aki erkölcsi fölénnyel vagy világjobbító szándékkal áll elő?
Nem inkább tökéletesen egyformák ezek a figurák csak más más retorikával, más célközönséget állítanak a maguk alantas céljai érdekébe? Hogy mindegyiküknek a hatalom, a gazdagodás, a világ kizsákmányolása a célja?
Arról hallottál hogy a usa/cia komplett dél amerikai államokat buktatottak meg szabotázsokkal meg mindenféle cselszövéssel? és a saját bábjaikat ültették az országok élére? Igen, sorosnak az EU befolyásolási dolgai is pontosan ilyen tőről fakadnak.

Deansdale 2020.10.09. 23:21:53

@Lorrh: Az a mesekönyv pont nem marginális baromság, itt lehet lemérni hogy mennyire nem érted az egészet. Egy felületes szemlélőnek minden apró lépés marginálisnak tűnik, MERT NEM LÁTJA AZ UTAT, amin azok a lépések egy irányba visznek. Az út a lényeg, amin a Soros-félék tolnak minket, meg a végén a szakadék. És nem is maga Soros a lényeg, ezt is mondtam már ezerszer.

F. Szabó 2020.10.10. 00:11:46

@Lorrh: Trump? Ki beszélt itt Trumpról?

De ha már szóba hoztad, Trump (Orbán, Merkel...) 4 évre megválasztott elnök, akit azzal bíztak meg demokratikus választáson, hogy politizáljon a nevükben és érdekükben a legközelebbi választásig, amikor újra döntenek, hogy ismét megbízzák-e ezzel.

Sorosnak meg senki nem adott demokratikus felhatalmazást arra, amit csinál. A demokrácia megcsúfolása, hogy a szupergazdagoknak jogi lehetőségük van tőkés társaságaik és alapítványaik pénzügyi, kommunikációs és jogi erejével beavatkozni a politikába (és ez a nyugati civilizáció egyre lényegibb része lett). Így a névleg egyenlő választójog mögött valójában mindenki szavazati joga (érdekérvényesítési képessége) annyit ér, ahány dollár az illető vagyona. Legyünk már tudatában a valóságnak.

KalmanBlog 2020.10.10. 01:45:58

@Lorrh: > Igen' A social média nagyon hatékony agymosó propaganda gépezetté vált. És ezt alkalmazza a jobb és baloldal, az oroszok, a kínaiak, a demokrata és republikánus párt is. Vagy csak egyedül a soros a mumus? Ja, végülis ez a poszt címe :-))))

Bárki posztolhat, amig le nem törlik. A Facebook meg bármit letörölhet amit bárki posztolt. A gulág pedig bármit eltűntethet a net kereshető részéről. Ja, és a yt is a kezükben van. Hogy volna összemérhető a kettő? Nem egy súlycsoport.

Azt hiszem értem: számodra nem látszik, hogy a Facebook, Google, YT és a Soros hálózat egy brancs, ugye? Project Veritas, James Damore keresőszavakra keress rá, nézd meg amit találsz, és látni fogod, hogy ugyanannak a balos propagandagépezetnek a részei. Keress arra is rá, hogy kiket tiltottak ki mostanában a netről.

Hogy lehet az, hogy az antifa szabadon üzemeltethet Facebook oldalakat, a Proud Boys pedig nem?

Soros nem a mastermind, csak egy ügynök, igaz a legmagasabb szintű a publikusak közül. Azért őt szokás emlegetni, mert neki van médiajelenléte, illetve az ő esetében bizonyíthatóak is a disznóságok. Keress rá arra is, hogy bírókat vásárolt meg az USA-ban.

Nevetséges, hogy azzal jöttök mennyire tájékozottak vagytok, mert elolvassátok a 168 órában a hosszú cikkeket is, közben pedig a legalapvetőbb történéssekkel sem vagytok tisztában.

KalmanBlog 2020.10.10. 01:47:48

Amúgy ezt láttátok, hogy Mark Collett bankja felmondta a szerződését: twitter.com/MarkACollett/status/1313911873688023041

Szép is lesz a készpénz nélküli világ!

Lorrh 2020.10.10. 08:10:56

@Deansdale: Egy másodpercre állj meg. Azt a mesekönyvet szülők veszik meg a gyerekeinknek. Balos sorosiszta szülők. Gondolod, hogy ha nincs a masakönyv akkor szép keresztény konzervativ szellemben nevelik a gyerekeiket? Csak most hogy jött ez a mesekönyv, a fejükre csapnak, hogy TÉNYLEG! és rögtön buzivá nevelik a gyerekeiket?
De megértelek: jó dolog a mindennapi rettegnivalót mazsolázgatni, megint milyen ármánykodást hajt végre a Zellenség.

@KalmanBlog: Igen, ezek a kaliforniai balos tech cégek már durván tolják, ebben teljesen egyetértünk. Az usa közel áll egy újabb polgárháborúhoz kalifornia és texas között.

rgs 2020.10.10. 09:00:38

@Lorrh: a tech cégek hétköznapi mindenhatóságára igen jó példa Jake Gardner esete a gofoundme-vel. Dióhéjban: a zavargások alatt lelőtte a támadóját, először önvédelemnek minősítették aztán hogy-hogynem mégis meggyanúsították (több kamerafelvétel ellenére). De nem is ez a lényeg: a gofoundme hagyta hogy bírósági ítélet előtt (!) pénzt gyűjtsenek a támadónak, viszont újra és újra letiltotta Gardner számára a gyűjtést. Ilyen egyszerű.
Azt nem hiszem hogy az usa-ban államok közti ellentét lenne (neadjisten valami felmelegített észak-dél), sokkal inkább szerveződnek nagyvárosi tömegek köré a konfliktusok. (Kenosha kivételével, az kimondottan kisváros.)

GABOR2 2020.10.10. 12:30:56

Ez a Donath Anna jól lebukott. TV-ben kifigurázta, hogy ááá ő, dehogy egyeztet itt a magyar jogállamiságról, aztán a belső felvételen... 3 naponta, meg rengetegszer... Hát igen, ők egy hálózat része, naná hogy ezt teszik.

GABOR2 2020.10.10. 15:19:07

Nwe Yorkban a zsidók tömeges maszk égetést csináltak.

www.youtube.com/watch?v=EkSFFmIaTbI

Madarász Henrik 2020.10.10. 17:11:36

@Lorrh: A mesekönyv úgy jön ide, hogy ez egy láncolat, először kiadnak ilyen mesekönyveket, aztán az állam kötelezővé teszi az óvodák részére, így a jobboldali és apolitikus szülők gyerekei is részesülnek az agymosásból.

KalmanBlog 2020.10.10. 19:04:43

@Lorrh: Na, de azok kaliforniai központúak, de nem helyi érdekeltségűek, hanem kábé az egész világot kontroll alatt tartják. Ez a lényeg.

> Azt a mesekönyvet szülők veszik meg a gyerekeinknek. Balos sorosiszta szülők.

Ha ők ezt direkt megveszik a tartalom ismeretében, akkor egészségükre. Azonban az államnak nem lenne szabad az ilyet támogatnia, illetve jó nagy figyelmeztetésnek kellene lenni rajta. Sokan úgy adnak a gyerekeknek könyvet, hogy meg sem igazán nézik. Tudom, hogy ez baj, de így működik a világ.

Lorrh 2020.10.10. 20:41:37

@KalmanBlog: Nem támogatja az állam ezt a könyvet. Te figyelj! Itt orbán van hatalmon, aki pont ezek ellen van, tehát nem támogatja ezt. Ne láss már rémeket.

csi szi 2020.10.10. 21:13:01

@Lorrh: A könyvhöz óvodai foglalkozási tervet is készítettek, nem csak arra szánták, hogy ballibsi szülők vegyék és otthon felolvassanak belőle a gyerekeknek, hanem a te gyerekednek is ebből olvasnak majd fel az óvodában. Ellenzéki önkormányzatok óvodáiban már állítólag használják is.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.10. 21:26:51

@csi szi: 2014-ben volt az ELTE-n egy érzékenyítő órám, és ott a csoporttársaim lelkesen lengették a praclijukat, mikor a labrisz-aktivista némber megkérdezte, ki szerint lenne jó már ovisoknak is ilyet tartani. Nem tudom, mi lesz itt, ha többségbe kerülnek a 90-es, 2000-es években született tanárok, óvónők. :-(

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.10. 21:31:08

@GABOR2: Ó, ezek biztos a haszidok, mostanában ők a főgonosz nőelnyomók az Unorthodox könyv meg sorozat miatt. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.10. 21:37:38

@GABOR2: Ez nem is égetés volt, hanem csak szabályszerűen megsemmisítették mint veszélyes hulladékot. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.10. 21:40:20

Nem tudom ezt linkeltem-e már érzékenyítés témakörben:
www.youtube.com/watch?v=iyEYhKrvcpo

KalmanBlog 2020.10.10. 22:41:36

@Lorrh: Én úgy olvastam, hogy két ilyesmi könyvről volt szó, és az egyik végsősoron állami támogatást is kapott. Nyilván ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a miniszter is tud róla. Sőt, úgy tűnik itt egyetértés van a Fidesz és a Mi Hazánk között, és be lesz tiltva a métely! Nagyon helyes!

Deansdale 2020.10.10. 23:46:18

@Neytiri1: Nyilvánvaló, hogy ez a "mesekönyv" egy ideológiai kampány része, és hogy akiknek ez az ideológia tetszik azok mindenki más gyerekére is ráerőszakolják, ha hagyjuk. Nem lehet a könyvet úgy kezelni, mintha kontextus nélkül született volna a semmiből véletlenszerűen.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 19:09:26

@KalmanBlog: Most mikor bedarálták a könyvet (ami szerintem is teljesen fölösleges volt amúgy) egyből a könyvégetéseket vízionálják. Érdekes mikor TGM a Kossuth téren Magyar Nemzetet égetett akkor nem volt ilyen kényes a gyomruk. Úgy látszik könyvégetésből is van demokratikus meg nem demokratikus!

Deansdale 2020.10.11. 20:52:39

@Sipi81: Azt Pozsonyi Ádám jól megírta, hogy teljesen más dolog ha valakinek van egy példánya és szimbolikusan bedarálja, vagy hogy az állam megpróbál en bloc eltűntetni egy könyvet. Amúgy a darálás abszolút nem volt felesleges, sőt, itt már rég ennél nagyobb erőszakra lenne szükség, csak túl elkényelmesedett és lusta mindenki, haddnamondjam: puhapöcsű. Meseország nem egy könyv, hanem egy lépés a marxisztánba vezető úton. Minden ilyen lépésnél értetlenek hada mondja, hogy dehát minek aggódni, ez csak lényegtelen apróság. Aztán majd túl későn ébrednek mint a nyugatiak, akik már csodálkoznak, hogy hova lett a kultúrájuk. Lassan legális lesz a pedofília, viszont a normalitást büntetik, hát hogy van ez? Úgy, hogy szó nélkül hagyták a kultúrájuk lassú masírozását az őrületbe.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 21:01:27

@Deansdale: Azt én értem hogy keményebb lépések kellenének de a darálással konkrétan szerintem semmi nem változott csak adtak a progresszívek fegyverébe egy töltényt. Erre majd most hivatkozhatnak.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.11. 21:54:48

@Deansdale: Az itt értetlenkedőknek szerintem nincs gyereke.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.11. 21:55:37

@Sipi81: Szerintem le kéne szökni arról, hogy attól rettegünk, mire hivatkozhatnak a lipsik. Ők azt mondják, csúnya dolog könyvet égetni. Szerintem meg szép dolog. Nabumm.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 21:59:03

@Gazellla: Nem rettegésről van szó. Hanem arról hogy szerintem nem kellene nekik fölöslegesen magas labdát adogatni.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.11. 22:02:09

@Sipi81: A magas labdát azzal a lózunggal csapták le, hogy aki könyveket éget, embereket fog égetni. Ez olyan szinten logikátlan baromság, hogy a képükbe kell röhögni és kész. Főleg, hogy miközben egy tárgy megsemmisétése miatt sápitoznak, halomra gyilkolják a magzatokat.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 22:11:32

@Gazellla: De akik a könyvégetést felhozták meg a magzatokat gyilkolják nem feltétlenül ugyanazok. Én továbbra sem látom hogy az akciónak mi volt az értelme. Szerintem több embert nem sikerült vele a jó ügy mellé állítani, akik meg eddig is így gondolkodtak, azok felé megint semmi értelme nem volt ennek a dolognak.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 22:12:25

@Sipi81: Hacsak az nem hogy sikerült neki még nagyobb hírverést csinálni, bár aki eddig nem hallott róla az úgyse tájékozódik ilyesmiről.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.11. 22:17:27

@Sipi81: A véleménye többekhez eljut, ha van egy botránkoztató cselekedet mellette.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.11. 22:20:18

@Gazellla: Ebben igazad van, kérdés hogy azok a többek majd ezek után rá fognak-e szavazni.

KalmanBlog 2020.10.11. 22:33:39

@Sipi81: Én bevallom, hogy magam is megtartottam már a magam könyvégetését, és rendszert is fogok csinálni belőle. Olyat égettem, amit úgysem olvasott volna el soha senki egyébként.

Hogy mi értelme van? Egyrészt jó móka tűzre tenni pár könyvet. A szabad levegőn vagy, simogat a nyáresti szél, és még valami hasznosat is csinálsz. De ami ennél fontosabb, hogy a gyerekek meg fogják kérdezni, hogy miért csinálod? És akkor el lehet nekik mondani, és jobban meg fog maradni a fejükben, mintha csak simán elmesélnéd körítés nélkül.

A balos lózung, hogy akkor majd embereket is fognak égetni meg egyszerűen marhaság. Arról nem is szólva, hogy éppenséggel pont Hitler legyőzői égették el a legtöbb könyvet: lényegében minden a Hitler éra alatt kiadott könyvet megsemmisítettek, úgy hallottam hogy még botanikai szakmunkákat is. Mindent, válogatás nélkül.

Vagy ha mindegy, hogy mit olvasunk a gyerekeknek, akkor miért nem olvassuk nekik a Mein Kampfot? Azért bármit nem lehet, igaz? De homoszexuális propagandát azért még lehessen?

Nagyon nem mindegy, hogy mit olvasunk a gyerekeknek, és fel kellene fogni végre, hogy ez igenis nagyon fontos kérdés, ha nem a legfontosabb hosszú távon. Nem szabad elkönnyelműsködni. Igenis kell egy kis darálás meg égetés is. Én teljesen Dúró Dóra mellett vagyok ebben a kérdésben is, és ha valami nem tetszik az egészben akkor az az, hogy miért nem egy férfi vállalta be, hogy megteszi amit meg kell tenni?

Glokta 2020.10.11. 23:33:00

@KalmanBlog: Baromság azt hinni - és ez Barabási példáján is látszik - hogy a CEU csak "marxista hülyéket", vagy csak baloldaliakat képez.
A komolyabb fideszesek közül is jónéhányan a CEU-n végeztek (és szinte mindegyiküket közvetve Soros finanszírozta), és mielőtt 2017-ben elkezdték szívatni őket, jónéhány kormánypárti professzor még tanított is.

Amennyi információm van róla, maga Barabási inkább kormánypárti érzelmű ember (ami erdélyiként nem annyira meglepő), és ha megnézed a mostani sajtómegnyilvánulásait, abból sem az jön le, hogy valami nagyon ellenzéki lenne (konkrétan nem kritizálja a kormányt akkor sem, akkor erre konkrétan rákérdeznek), mindössze azt ítélte el, amit a CEU-val műveltek:
index.hu/video/2019/07/26/barabasi_albert_laszlo_mta_tusvanyos/
telex.hu/kult/2020/10/10/alkalmazkodnunk-kell-az-adathoz-kulonben-kaosz-lesz

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.11. 23:39:16

@KalmanBlog: Amikor meglett a német középfok, és érettségi évére nem maradt nyelvi óra. Égtek is a németes könyvek, füzetek, mint annak a rendje! Ah, fiatalság, bolondság, meg a boldog békeidők.

KalmanBlog 2020.10.11. 23:49:24

@don Fefinho: Apámék is elégették a történelemkönyvüket annó. Ez volt a norma. Ejj, a boldog kommunista elnyomásbéli idők...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.11. 23:54:31

@KalmanBlog: Nálunk a fő indíttatás pőre közönségességgel annyi volt, hogy utáltuk a németet (az angolos könyvek nem égtek).
Én amúgy imádtam az átkost. Életem legszebb évei voltak! Mindenhova kézben vittek, ha valamire ráböktem, odaadták, cuclisüveg, pelenka, mindenki imádott... aztán meghalt Kádár, én meg betöltöttem a hármat.

KalmanBlog 2020.10.11. 23:55:41

@Glokta: Én hajlandó volnék a Barabási felé való viszonyulásomat megváltoztatni, jobban utána kellene néznem, hogy tolja-e Soros szekerét. Mert egyébként a könyvét szerettem, jó volt olvasni.

Abban teljesen egyetértünk, hogy nem hülye. És mint ilyen nagyon jó kirakatember a CEU-nak, ahol azért nagyon sok az ilyen genderszakos, aki azért tényleg hülye. Saját szememmel láttam a semleges WC-t is, mikor egyszer bementem ingyen hugyozni. Ez márpedig mindent bizonyít!

Mindenesetre az, hogy most itt a COVID kapcsán is a félelmet korbácsolók között van Barabási, azért kissé gyanússá teszi, hogy nem a mi oldalunkon áll.

KalmanBlog 2020.10.11. 23:57:51

@don Fefinho: Manapság már ennyi is elég, hogy utáljuk. Elégetjük. Pont. Ők még rendes rendszerellenes ellenállásból égették a tankönyvet!

Neytiri1 2020.10.12. 09:02:30

@Lorrh: nem venném meg ezt a könyvet (bár nem olvastam, csak kiragadott mondatokat és a "hírét" olvastam), és nem olvasnék belőle a fiamnak. Viszont. Ha az oviban akár gyerek, akár foglalkozás alatt ez "megjelenne" és a többiek ismernék, akkor hátrányba kerülne -ha a szülők úgy adták elő a gyereküknek, hogy aki ezt nem ismeri vagy nem fogadja el, az kirekesztő, azt nem szabad szeretni, stb (sajnos sok megnyekkent szülő van és ők maguk terjesztik a kirekesztést és a másik nem elfogadását, miközben pont az egyenlőséget hirdetik és a kirekesztés ellen emelnek hangot)- ha ott találkozna ezzel először, mert itthon a "régi" mesék azok, amivel találkozik. És megzavarná, hogy ez micsoda?

Szóval nem könnyű és nem fekete-fehér ennek a "feldolgozása".
Az én fiam este 8-kor lefeküdt mikor ovis volt, és nem nézett filmeket. Viszont másnap megbeszélték azok, akik igen. És ilyenkor "kimaradt".
Mindenki volt gyerek. Vagyis tudja milyen az, amikor kimarad.
Anyuci büszke, hogy úgy neveli a gyerekét, ahogy ő akarja, és látja jónak, viszont kirekeszti a gyerekét a "többségből", ami érzékenyen érinti a gyereket.

A könyv egyébként csak egy apróság, abban a nagy katyvaszban, ami ránk szabadult. Amit mi, "régivágásúak" nehezen nyelünk le, vagy egyáltalán nem. Viszont az élet meg halad és lehet, hogy az, ami most felborzol és elutasításra késztet és kézzel-lábbal való ellenkezést, az néhány évtized múlva teljesen természetes lesz.

Én örülök, hogy nekem nem ilyen mesekönyveim voltak, viszont egyáltalán nem érzem, hogy ne fogadnék el egy leszbikust, vagy társait, vagy féllábút, vagy akárkit. Az, hogy hogyan viselkedik, az teszi magát "fiókba" nálam.

Lorrh 2020.10.12. 10:15:08

@Neytiri1: köszi, ezzel jól végigjártad a témát. Igen, ha a többi gyerek ismeri ezt a mesét és a tied meg nem akkor azt érzi kirekesztették.
Ekkor indul be a polarizáció, hogy aki kereszténykonzervativ az elkülöniti a gyerekeit saját iskolákba. Aztán ott borzonganak a gyerekek mert nekik is a tiltott az édesebb gyümölcs és titokban beszélnek erről az lmbtq dologról.
Nincs menekvés :-(

KalmanBlog 2020.10.12. 10:31:51

@Neytiri1: @Lorrh: Ez tiszta hülyeség. Majd azért kell buziérzékenyíteni, hogy ne maradjon ki? Hogy olyan legyen mint a többi fogalmatlan szülő gyereke? Ti ezt komolyan mondjátok? Ha az ördög maga mászna elő, hogy a térdére ültesse a gyerekeket, akkor ti is a térdére ültetnétek, csak hogy ne maradjon már ki, ha a többi gyerek is ott lovagolt? Biztos jó móka az is, az ördögnek ugyanis pont az a módszere, hogy az ösztönökre hatva csábít a bűnre.

Egyébként meg ebből a logikából pláne az következik, hogy nagyonis az állam feladata az ilyesmi betiltása, mert a hasonlóan gondolkodó szülők nem mernek még a saját hatáskörükben sem döntést hozni úgy látszik.

Lorrh 2020.10.12. 11:45:33

@KalmanBlog: óóó de régen volt már /soha) gyereked!

nem kell buziérzékenyiteni.
de a gyereknek mindig az az izgalmas amit tiltanak neki. főleg ha a többiek elmesélik. azt hiszi valami jó dologból marad ki.
a tiltás mindig pont az ellentétét váltja ki.

ezt a hülye mesekönyvet pont hogy el kellett volna süllyeszteni a feledés homályába nem hogy ekkora kurvanagy reklámot csinálni neki.
de ennek a dúródórának pont az volt a célja hogy reklámot csináljon magának, performaszot csináljon, pont hogy feltolta a könyvet az érdekességek csúcsára. totálisan ellentétes a célokkal, hogy tünjön el a könyv.
Tényleg még mindig nem érted hogy működik a XXI. század médiája. Ebbe fog belebukni a konzervativ oldal és sajnos teret nyerni a szélsőbal, mert jobban érti a médiát és az emberek figyelmének megragadását.

KalmanBlog 2020.10.12. 11:50:40

@Lorrh: Gondolom, hogy a kályhát is fogdosni akarja, meg a forgalmas útra is egyfolytában ki akar szaladni csak azért mert tiltod, nem?

Azért égetik meg a kezüket, illetve üti el őket az autó, mert nem vigyáztak eléggé rájuk, vagy nem vigyáztak eléggé magukra. Nem azért mert vonzza őket a veszély.

Óvodásokról volt szó, nem tinédzserekről!

Lorrh 2020.10.12. 11:58:36

@KalmanBlog: hamis ellen példákat hozol, nem érted a lényeget. Sebaj. Nem múlik se rajtad, se rajtam semmi.

Neytiri1 2020.10.12. 12:43:09

@KalmanBlog: nem tudom van-e gyereked. Mert ha nincs (vagy régen volt gyerek és ma már felnőtt), akkor nincs közös pontunk, nem tudod, hogy szülőként (felelősségteljes) mennyire nem könnyű dönteni, hogyan neveled. Úgy hogy „boldog” felnőtt legyen, és ne téged utánozzon! Nevelsz EGY embert, akinek fogalma nincs másról, nem befogadó és nem is képes befogadni semmit, nem ismer mást, csak amit te engedsz és hiszel? Egyedül marad és ha még képes is lesz a te elképzeléseidet tovább vinni, esetleg magáénak is érezni, akkor folyamatos konfrontációt adsz örökül neki, nem beszélve arról, hogy az idő múlik, minden változik, amit te most egyértelműen elfogadhatónak találsz, nem biztos, hogy később is az lesz.
Vagy hajlandó vagy nyitottá nevelni, és úgy, hogy a beilleszkedni képes legyen majd. Ami nem azt jelenti, hogy fejet hajtson mindennek -legyen önálló véleménye!- és mint egy birka menjen a többi után, hanem képes legyen tudni, hogy mit érdemes, mit nem és meddig menjen, hogy az ne a kárára váljon, hogy ne örökké vitázzon és áradjon belőle a kurva nagy elégedetlenség, mert a világ nem áll le és változik.
Na ezt baromira nehéz.
Ez iszonyú hosszú szöveg lenne, ami bennem van ezzel kapcsolatban, és lehet, hogy így röviden nem is teljesen érthető úgy, ahogy én szeretném, vagy félreérthető.
A világ kinyílt mindenki számára, és még csak nem is kell hozzá a lábat használni, de a sokszínűségével találkozik, ha nyitott szemmel tekint szét. Ha nem segíted ebben gyerekkorában már, akkor vajon jól teszed-e ezt? Amit adhat az ember szülőként az mi? A saját kőbe vésett elképzeléseit (szülő), vagy azt, hogy legyen neki is, hogy képes legyen megvédeni azt, de legyen képes mást is elfogadni, tudjon új információk által alakítani is azt? Mert miért ne lehetne lehetőség változtatni a véleményén?
Az állam nem avatkozhat be folyton, sőt már csak azért sem, mert akkor azonnal jön, hogy mehet az EU elé és magyarázhatja magát. A magyar kormány elképzeléseit nagyjából ismerjük. Többek között - ha igaz -, nem ért egyet ezzel a könyvvel (ami persze nem csak erre a könyvre értendő), nekem még az is a gondom, hogy egyáltalán nem bízom a kormányban. Nem tudom, hogy neki miért fontos a másság nem elfogadása. Vagy nem akarom tudni?
Azt viszont egyáltalán nem érted, ahogy látom, hogy mennyire szar egy kisgyereknek kirekesztettnek lenni. Még akkor is, ha szerintem, mint anya szerint a jó oldalon állunk. És kitartani, akkor is ha látod ezt. A mi gyerekkorunkban az oviban játszottunk. Mindenki mindenkivel. A mai gyereknek meg ott van a számítógép (amit van amelyik szülő túlzottan enged), ott van a mobil, ott van a tv, és most már ott van a mese is. És igazából a szülők döntik el -mennyi hülye szülő van-, hogy mi a „divat” és az azon kívül rekedteknek nem könnyű, mert egyre kevesebben vannak.
Szóval a világ változik. Ragaszkodhatsz a múlthoz, de ha gyereket nevelsz, akkor sajnos, vagy nem sajnos meg kell alkudni, mert ők már egy más világban nőnek fel és lesznek felnőttek.
Ne arra tanítsd meg, hogy ne üljön az ördög térdére, hanem hogy tudja azt, hogy miért ne üljön oda.
Én ma már nem biztos, hogy szülnék, pont azért, mert azt látom, hogy szar lesz a világ.
És ez miatt rémít meg. Már.

Neytiri1 2020.10.12. 12:49:03

@Neytiri1: *És emiatt rémít meg ez.

csi szi 2020.10.12. 13:16:57

@Neytiri1: A muszlimok majd rendet tesznek.

Neytiri1 2020.10.12. 13:32:24

@csi szi: úgy értelmezem a hozzászólásodat, hogy az nem kötözködés és kifordítása annak, amit írtam. Esetleg nem jól értelmezése, ami nem a te hibád, hanem az enyém, mert nem jól fejeztem ki magam.
És akkor az a válaszom, hogy remélem, hogy nem így lesz.

Lorrh 2020.10.12. 13:46:44

@Neytiri1: ugye arról nem is beszélve, hogy amikor felnő a gyereked, addigra kb tökmás világ fogja fogadni. amire most kellene felkészíteni.
Persze értem, hogy itt ebben a blogban a konzervatív értékek örök állandóságában hisznek. Sajnos nem látom ezt az örökösséget a világunkban. Buzi-e vagyok.

KalmanBlog 2020.10.12. 14:02:28

@Neytiri1: > Ne arra tanítsd meg, hogy ne üljön az ördög térdére, hanem hogy tudja azt, hogy miért ne üljön oda.

És mégis hogy fogod egy 3-6 éves óvodásnak elmagyarázni a kultúrmarxizmust? Mikor még felnőtt emberek a Deansdale blog kommentszekciójában sem értik! :-) Ne szórakozz már velem! Nem megtanítani kell neki, hogy ne üljön az ördög térdére, hanem nem szabad odaengedni!

És közben lassan meg is kell tanítani, hogy később amikor már a saját döntése lesz, amikor már nem vigyázhatunk rá tovább ennyire, akkor tudjon majd helyesen dönteni! De ez nem óvodás kor. Ezt értsd már meg, hogy itt óvodásokról volt szó eddig! Az óvodás nem nagyon gondolkodik azon, hogy mi a helyes, hanem azt csinálja amit a szülei mondanak neki, illetve amit az óvónénik mondanak neki.

Vicces, hogy a nevében is benne van, hogy óvónéni: nem az volna a feladata, hogy a világot a maga bonyolultságában megmutassa annak a szerencsétlen gyereknek, hanem hogy óvja, hogy egészségesen tudjon fejlődni! Hogy mikor már nem lehet tovább óvni, addigra meg tudjon érni a nehéz témák feldolgozására is!

Tényleg hasonló az érvelésed ahhoz mint aki azt mondja, hogy ha már úgyis mindenki drogozik, akkor adjunk drogot az ovisoknak is!

A mi gyerekeink nem nézhetnek mozgóképet, és eddig pontosan 0 problémánk volt ebből. Simán végig lehet csinálni, egyedül a nagyszülőket nehéz kordában tartani, de nagyjából sikerült őket is. Nem maradnak ki semmiből, ugyanis mikor egymással játszanak, akkor valójában rohangálnak, rajzolnak, üvöltöznek, stb ehhez nem kell ismerni sem a karaktereket. Ugyanúgy tudnak ők is Elzásat játszani, hogy nem látták sosem a mesét. Sőt, mondok valamit! Volt már olyan eset, mikor előkerült egy TV egy házibuliban, és egy rakás gyerek rácuppant: az én gyerekem teljesen el volt képedve, hogy a barátai hogyan voltak képesek egyetlen pillanat alatt ennyire bezombulni, hogy miért nem akarnak játszani vele! Elég volt néhány év tiltás, és máris átkerült a fény oldalára, elkezdte ő maga is megérteni, hogy mi a probléma vele. Miután ezt megtapasztalata pláne nem akar olyanná válni. Nem tart ez annyira sokáig, a gyerekek elég hamar elkezdik érteni a dolgokat. Csak éppen az elején meg kell védeni őket ehhez!

KalmanBlog 2020.10.12. 14:07:43

@KalmanBlog: Ja igen és valószínű, hogy az ellenség is tisztában van vele, hogy egy iskolásnak már nehezebb beadni a buzipropagandát, és ezért kezdték célbavenni az óvodákat is. A dolgok nem véletlenül történnek, és ameddig nem parancsolunk megálljt, addig ezeket a dolgokat csakis srófolni fogják.

Annak mi az üzenete, hogy a gyereknek nyomják a buzipropagandát, és apa nem szól ellene semmit? Az, hogy ez rendben van, hiszen apa sem szólt ellene. Akkor biztosan így kell lennie. Ha nem mondjuk meg a gyereknek, hogy mit várunk tőle, akkor mégis honnan kellene rájönnie? Ha mi magunk meg sem próbáljuk irányítani, akkor bizony a média fogja. Márpedig a médiát nem éppen jó szándékkal szerkesztik.

Továbbra is Dúró Dórával vagyok a kérdésben.

csi szi 2020.10.12. 14:17:58

@Neytiri1: Még az sem biztos, hogy ez a legrosszabb forgatókönyv. De én is remélem, hogy nem így lesz.
A neveléssel kapcsolatban: a komcsi rendszerben is az elé a dilemma elé voltak állítva azok a szülők, akik nem hittek a komcsi ideológiában, hogy mennyire merjék a gyerekeiket a "rendszer ellen" nevelni, ezzel esetlegesen ártani a jövőjüknek (simán lehetségesnek tűnt akkor, legalábbis a '80-as évek előtt, hogy a komcsi rendszer még a gyerekek, sőt az unokák életében sem fog megbukni). Volt ugye a "kettős nevelés" jelensége (nem a mozaikcsaládokra értve, hanem otthoni és iskolai). A puha Kádár-rendszerben persze már kevésbé volt veszélyes (sőt sok helyen semennyire, hacsak nem nagyon vonalas komcsi volt az iskolaigazgató, a tanári kar) pl. hittanra járatni a gyereket, amíg a tanórán nem szólt be a tanárnak vagy ilyesmi. Bár a '80-as években már az utóbbiért sem vágtak ki senkit, legalábbis nálunk simán volt, akik megjegyzéseket tett történelemórán, a tanár dúlt-fúlt, meg megjegyezte, hogy ilyen hozzáállással még problémái lesznek később, de más következménye nem lett. Persze az a toleranciavallás, ami Nyugaton elterjedt, és szivárog be ide is (a kormányzat csak félszívvel és tessék-lássék tesz ellene, félve a következményektől) sokkal totalitáriusabb, mint a puha diktatúra volt nálunk. Inkább a vallási szekták vagy a kínai kulturális forradalom kérlelhetetlen fanatizmusára hajaz. Kérdés, meddig mehet még így, de nem látszik komoly ellenállás (nyugaton, ahol számít, mi előbb-utóbb úgyis igazodni fogunk, kormányváltás esetén pl. biztosan itt is a legszélsőségesebb formában fog tombolni ez az ideológiai vírus). Hosszú időre szóló világtendenciát, új korszak kezdetét jelzi-e vagy csak időleges jelenség. Mindenesetre látszólag teljes mellszélességgel mögötte van a "háttérhatalom", amely a klímakatasztrófára meg a covidra hivatkozva akar "teljes resetet" csinálni úgy tűnik, hogy a régi nemzeti, társadalmi és egyéb struktúrák szétverése után a kedve szerinti világkormányzatot vezesse be, ami kicsit 1984, kicsit Szép új világ, kicsit Idiocracy lesz. Mindenesetre az, hogy nem vállalnál gyereket, az pont az, amit szeretnének. A fehéreket erre propagandizálják: ne szülj ebbe a szörnyű világba gyereket, védd meg a Földet azzal, hogy kihalsz és átadod a helyed a nemeslelkű színeseknek, akik jobban megérdemlik:)

2020.10.12. 14:20:04

@Neytiri1: Nem a minket körülvevő mintákhoz kell igazítani a gyermeket, pusztán azon az alapon, hogy az mennyiségileg számosabb. Nem a többség nyomásától kell félni vagy félteni, reszketve a kirekesztődéstől, hanem azzá nevelni, olyanná fejlődni, hogy értékválasztásában megingathatatlanul integráns minőségi enklávé/exklávé lehessen, olyan létező, aminek attribútuma a minőség és a befolyásmentesség. Ezzel tesz szert a leghatalmasabb fegyverre, a függetlenségre, amelynek révén különálló személyiséggé lesz, s áradó deleje által maga válik azzá, akinek hatóerejétől a számosság is megtorpan, ezáltal a zöm éppen maga retten meg leginkább a saját kirekesztődése rémétől. Platón óta tudjuk, hogy a léleknek az ideákhoz kell felemelkedniük, s nem szabad beérni az ideák hasonmásaival, a homályos árnyékképekkel. A nevelésnek a lelket az ideák birodalma felé kell pásztorolnia, miért kellene hát foglalkozni a szennyes, folyton változó, földhözragadt számossággal? Mutasd meg a gyermeknek az utat, hogy utat tudjon mutatni a környezetének. Integritása meg fogja őt védeni a számosság ostobaságától, függetlensége megadja neki a lehetőséget, hogy értékválasztásai során ne a konzumált zöm műanyag bálványa, hanem a fény felé tartó út igazsága vezérelje, s így maga is fáklyaként mutathassa az utat a homályban botorkáló nyájnak.

Neytiri1 2020.10.12. 14:25:48

@KalmanBlog: ragaszkodhatunk az ovis korhoz, de én nem igazán ragaszkodtam, mert a könyv csak egy szelete az "ördögnek".
Azért én úgy gondolom, hogyha "nem engeded oda", azzal nem segítesz, hanem tiltasz valamit, amivel nem is találkozik, így nem fogja azt a tudást alkalmazni máskor, amit a megismeréssel tanulhat.
Egy ovisnak mondhatod, hogy ne birizgálja a darazsat, ha azt sem tudja, hogy néz ki a darázs.

"Tényleg hasonló az érvelésed ahhoz mint aki azt mondja, hogy ha már úgyis mindenki drogozik, akkor adjunk drogot az ovisoknak is!"
Elvakultan gondolkodsz és elfogultan. Nem erről írtam. Sőt arról sem, hogy ahhoz, hogy tudja milyen az, ha meggyullad a ruhája, meg kell gyújtanom a ruháját. Például, ha már durva példákat hozol fel.

"ugyanis mikor egymással játszanak, akkor valójában rohangálnak, rajzolnak, üvöltöznek, stb ehhez nem kell ismerni sem a karaktereket."
Azt felejted el, hogy ezek a te gyerekeid, akiket te neveltél. Ha társaságba kerülnek, már más lesz a helyzet és az életben sem a testvérek fognak találkozni egymással, akik téged, a te tanításodat fogják "hozni".

"Meg kell védeni őket". Ebben egyetértünk.
Én igyekszem, de nem gondolom, hogy nem lehetett volna jobban, mint én tettem, és csak remélni tudom, hogy az, ahogy csináltam hasznára válik és segítség lesz az életében, nem hátrány. De ez nem most derül ki, majd csak pár év múlva.

Viszont mi (te és én) legalább figyelünk a "nevelésükre", ellentétben rengeteg szülővel, aki megcsinálja, aztán majd minden "ráragad" a kosz mellett - gondolja.

Neytiri1 2020.10.12. 14:34:18

@KalmanBlog: "Annak mi az üzenete, hogy a gyereknek nyomják a buzipropagandát, és apa nem szól ellene semmit?"

Apa nem mindegy, hogy mit szól és hogyan.
Mert ha úgy, hogy agyon csaplak, ha belőled buzi lesz, akkor ott gond van, mert mi lesz, ha a gyerek buzi lesz?

Viszont azt, hogy fogadja el, szerintem fontos, mert mi lesz, ha megnő és ő csap agyon minden buzit?

Az iskolákba és óvodákba olyan "személyzetnek" kéne dolgozni, akik nem az éppen esedékes "divatot" plántálják a gyerekekbe, hanem valami egészen mást.

Továbbra is úgy gondolom, hogy a gyereknek tágítani kell a látásmódját és vezetni, de nem foggal és körömmel és a szülőnek felülvizsgálni, hogy biztosan jó-e az, ahogy ő gondolja.

Na, de nekem egy gyerekem van, nem is lesz több, középiskolás és már túl vagyunk nagyjából a "nevelés" egészen komoly részén, és mikor ő volt ennyire "befolyásolható" még nem volt ennyire furcsa a világ.
Így, hogy mit csinálnék már nagyjából a múltban van.
Ő pedig kialakult véleménnyel él - már amiben ennyi idősen lehet.
Így ha lehet kiszállnék ebből a vitából, de szívesen olvasom mások hozzászólását :)

Lorrh 2020.10.12. 14:42:52

@KalmanBlog: azt felejted el (hibásan teszed) hogy a szülők jó része már a facebook és insta generáció, akik egész nap a telefonjukat nyomkodják. Tőlük várnál olyan elkötelezett osztályharcot a barikádokon, amit te magadra vizionálsz, hogy mennyire jól csinálod. Ez a részedről egy valóság tagadás. Amiben lehet élni és kényelmes is.

Még egyszer mondom: ez a darálás csak egy felesleges figyelem felkeltés volt, semmi gyakorlati haszna. Legkevésbé hogy szünjön meg a buzipropaganda. Dúró ezt kb leszarja, az ő célja, hogy ezzel a performansszal dobjon csontot a konzervativoknak, az ő szavazóinak. De teljesen kontraproduktv a tette amúgy.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.12. 14:49:10

@Lorrh: "ezt a hülye mesekönyvet pont hogy el kellett volna süllyeszteni a feledés homályába nem hogy ekkora kurvanagy reklámot csinálni neki."
A feledés homályába süllyesztés úgy történik, hogy szépen lassan elkezdik mindenhol bevezetni és az alapján nevelni a kisgyerekeket. Van egy pont ahol ki kell mondani, hogy eddig és ne tovább.

Lorrh 2020.10.12. 14:58:32

@Sipi81: Van, kétségtelen. Az a pont még nem itt van. Nyilván nem értünk egyet, de sebaj.
Pont, hogy ez a cirkusz hatására lett a vásárlási listák elején ez a könyv. Pont hogy soros röhög ezen a legjobban, mert ez volt a célja. De látom egy bites aggyal ezt nem vagytok képesek felfogni.

KalmanBlog 2020.10.12. 14:59:43

@Lorrh: > Tőlük várnál olyan elkötelezett osztályharcot a barikádokon, amit te magadra vizionálsz, hogy mennyire jól csinálod. Ez a részedről egy valóság tagadás. Amiben lehet élni és kényelmes is.

Az egy dolog, hogy nem örülök annak, hogy mások ilyenek, de valóban nem tudom megváltoztatni őket. Várnám tőlük, de nem fogják megtenni. Tudom. Én viszont nem akarok olyan lenni. Ebben hol van a valóságtagadás? Nem értelek.

> Még egyszer mondom: ez a darálás csak egy felesleges figyelem felkeltés volt, semmi gyakorlati haszna.

A figyelemfelkeltésnek tehát nincsen semmi haszna? Képzeld el, hogy ha Dúró Dóra nem darálja be ezt a könyvet, akkor nem is tudnék róla, hogy létezik! Esetleg bevezetehették volna az oviban is, és csak utólag tudtam volna meg, ha egyáltalán megtudom! (Nem hiszem, hogy bevezetnék mert normálisak a vezetők és a pedagógusok is az óvodánkban. De nem minden óvoda ilyen sajnos.)

Persze hogy van értelme a figyelemfelhívásnak, és egy ellenzéki politikusnak sajnos sokkal több eszköze nincs is. Köszönjük meg neki, hogy megtette! Én köszönöm Dúró Dórának, hogy megtette amit meg kellett tennie, és ezzel felhívta az én figyelmemet is egy problémára!

Neytiri1 2020.10.12. 15:01:51

@szubsztituált fenol: ha úgy nézett ki, hogy félelem és reszketés van (Las Vegasban) a gyereknevelésben, akkor helyesbítenék, ha lehet.
Nem félelem és reszketés az, ami vezetett.

Neytiri1 2020.10.12. 15:04:37

@KalmanBlog: és Dúró Dóra megtette, amit a fidesz nem mert volna megtenni, ledarált egy könyvet, így Dúró Dóra az, akit keresztre lehet feszíteni, a fidesz meg sunnyog mögötte, holott egyetért vele. Most éppen.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.12. 15:12:06

@Lorrh: Tehát az, hogy az ovodákban a labrisz leszbikus egyesület által kiadott a magyar népmeséket meghamisító, a homoszexualitást ismertető könyvből akarják oktatni a gyerekeket, az még rendben van. Akkor hol a határ szerinted?

Lorrh 2020.10.12. 15:16:54

@Sipi81: nem az óvodákban volt ez a könyv hanem a könyvesboltban.
Ennyi a tény.

2020.10.12. 15:19:42

@Neytiri1: Hát valóban... félelem, reszketés, megtorpanás, megrettenés, rém, fegyver. :) Kicsit valóban paranoidnak tűnhet a hozzászólásom az alkalmazott szóhasználat fényében, ennek ellenére egyáltalán nem gondolom, hogy a félelem és a rettegés vezérelne téged a gyermeknevelésben, mint ahogyan épp' ezért azt sem szerettem volna ajánlgatni kéretlenül, hogy kergessenek a népek nukleáris rakétával lápi lidércet, de ez már mindegy is, mert a harcban túlmelegedett ágyúcsövem felrobbant, s intellektuális torzóm üszkös hamvait szétteríti az alkonyi tájon a mező porában buzduló szél.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 15:28:52

@KalmanBlog: Sok gyerek pont attól lesz normális, hogy kiközösítik, ezért nem viszik bele baromságokba. Erre miért nem gondol senki? Valóban olyan jó manapság a népszerű, menő gyerekek közé tartozni, és sajnálni kell a gyerekeinket, ha nem veszik be őket a brancsba?

Nekem van egy személyes tapasztalatom az LMBTQ-propagandával. Akkor kezdődött kb., mikor 7 éves voltam. A Való világban buzi szereplők lettek, a Barátok köztben etc. És akkor emlékszem, megkérdeztem anyukámat, hogy leszbikus vagyok-e, mert szerintem nagyon szép lány a Rebeka.

Hála Istennek, azt mondta, nem, ez butaság és ne is gondoljak ilyesmire. De képzeljük el, ha felcsillan a szeme, hogy igen, lehet, az teljesen rendben van blabla. Tehát amit egy mai átlag SJW-szülő tenne.

Egy normális világban nem is tudna róla egy gyerek, hogy ilyenek vannak. Az egyik mamám 39-es születésű és mesélte, hogy neki a férje magyarázta el, mi az a buzi, mert nem tudta! Sőt, azt is mesélte, hogy mikor gyerekkorukban sértegetni akarták egymást, a legdurvább dolog, amit egymásra tudtak mondani, az volt, hogy te ló.

Ehhez képest képzeljük el, hogy elkezdik magyarázni az ovisoknak, hogy vannak buzik, transzik, meg akármik, és ez milyen menő, milyen jó. Tudjuk, a gyerekek a mesehősökkel azonosulnak 3-4 évesen. Hamupipőke egy buzi srác? Akkor én is az akarok lenni!! Ez így megy. Ha elég hülye a szülő, akkor még le is csap erre a vágyra és így neveli a gyereket. Ráadásul nekem a fiaimnak mindnek volt egy lány akarok lenni időszaka, vagy azt kérdezgették, én mikor leszek fiú (szerintem velem akartak azonosulni ezzel). 3-4 éveseket simán transszá lehet tenni megfelelő neveléssel. Aztán mire a pubertás esetleg helyre tenné őkét, hormonkezelik őket, hogy ne tegye. Persze a szodomiták azt hazudják, senkit se lehet LMBTQ-lénnyé nevelni, miközben gőzerővel ezt teszik.

Lorrh 2020.10.12. 16:01:04

@Gazellla: "Sok gyerek pont attól lesz normális, hogy kiközösítik"
Ez egy nagyon súlyos kijelentésed. Bele van sűritve az inkvizíció óta eltelt évszázadok minden vallási dogmatikus lélek nyomorítása.
Igen, a vallás sok esetben felszabadító lélek nemesítő spirituális felemelkedés.
Meg hipokrita túlbuzgó lélek nyomorítás is tud lenni, ami egyetlen - neki tetsző példán keresztül despotikusan rákényszeríteni mindenkire a saját akaratát. Az emberi, egóból származó akaratát. Az ilyesmi még véletlenül sem isteni, amit ugyebár a szeretet motiválna.

Lorrh 2020.10.12. 16:06:00

@Gazellla: jaja, én meg winnetou akartam lenni. Tiltsuk be az indián könyveket is, mert már több millió magyar gyerek vált indiánná.
A buziság nem akarat kérdése, ugye tudod?

csi szi 2020.10.12. 16:07:49

@Lorrh: Karl May Hitler kedvenc írója volt, szóval a betiltása előbb-utóbb aktuális :)

KalmanBlog 2020.10.12. 16:17:03

@szubsztituált fenol: Igaz gondolatok költőien előadva! Szép! Köszönjük!

Remélem ezentúl rendszeresen szólni fogsz hozzánk!

KalmanBlog 2020.10.12. 16:26:32

@Gazellla: Egyetértek, néha tényleg jobb lehet ha kiközösítik a gyereket. A gyerekek mostani csoportjaiban én még nem látom annyira rossznak a helyzetet szerencsére.

De egyik nap a környékbeli nagyobbakat láttam például dohányozni. Éppen tanulták, hogy hogy "kell". Első pillanatban eszembe sem jutott, hogy rájuk kellene szólnom, aztán mikor eszembe jutott, addigra már eltűntek. Aztán szégyelltem magam, hogy felelős felnőttként illett volna legalább egy rosszalló megjegyzést tennem.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 16:50:43

@Lorrh: Köszönöm szépen, régen mondtak ilyen szépeket nekem. :-) Mindig is inkvizítor akartam lenni.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 16:55:54

@KalmanBlog: Nálunk anno a "menő lányok" már aktív nemi életet éltek 13 évesen meg cigiztek. :/ Szülőként attól kéne félnem, hogy a gyerekeim nem ilyen társaság tagjai lesznek, hanem lesz 1-2, nem olyan menő barátjuk, különben vallási fanatikus vagyok. Móka. :-D

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 16:57:45

@Lorrh: Pszichés sérülések és torz nevelés következménye.

A Japánba meg Koreába belebuzult tiniket ismered? Ki akarnak költözni, japánnal/koreaival akarnak házasodni, a saját kulturájukat lenézik. A jelenség létezik és valós, úgyhogy egyáltalán nem írtál nevetséges dolgot.

Lorrh 2020.10.12. 17:30:32

@Gazellla: jó, álljunk meg. Óvodások kiközösítésénél kezdtük a beszélgetést. Ne gyere most már kamaszokkal meg cigizéssel.
Az nem vita hogy úgy tágitgatod a kereteket, hogy te jöjjél ki belőle jól.
Maradjunk az óvodások kiközösítésénél. El tudsz képzelni annál nagyobb lelki fájdalmat, hogy a 4-5 éves kisgyerekedet minden nap betuszkold egy közösségbe ahol őt kiközösítik? Most ezt komolyan így akartad leírni és kifejezni?
Én nem propagálom a buziságot, meg a transznemű királyfiakat, de ezt simán elmagyarázhatod neki otthon hogy ez szerinted miért rossz. Te egy szaros gender mesekönyvre bíznád a gyereked nevelését? Naugye, hogy te neked kell otthon átadni a valós értékeket! De a buzimesekönyvtől való eltiltás pont ellentétes hatású lesz. Akkor lesz erős a gyereked, ha tudja, ismeri a világ lehetőségeit és azt tudja választani ebből ami értéket te átadtál neki.
Igen, szerintem is szar hogy ezt a buzi témát már a z óvodába is beviszik, de el kell keserítselek: mire felnp a mai óvodás generáció még a mostaninál is aberráltabb és szarabb lesz a világ. jobb ha felkészíted. És nem kiközösítéssel, mert ebben a társadalomban kell neki élnie.
De persze csatlakozhatsz az Amisokhoz is, azok is tökjól csinálják :-)

Japán meg Korea annyira más világ, öngyilkos civilizáció, háborús vesztes szindrómákkal, atom holokauszt túlélőkkel totál zakkantak. Ne hozd ide érvnek mert millió rétege van ennek, amihez egyikünk sem ért kellően.

Deansdale 2020.10.12. 17:31:09

@Glokta: "Baromság azt hinni - és ez Barabási példáján is látszik - hogy a CEU csak "marxista hülyéket", vagy csak baloldaliakat képez. A komolyabb fideszesek közül is jónéhányan a CEU-n végeztek"

Ez az érvelés kb. olyan, mintha azt firtatnád, miért probléma ha valaki mindenkinek a térdésre ráver egy kalapáccsal, elvégre sokan nem nyomorodtak meg tőle. Nem az a lényeg, hogy a CEU hány százalékban képez sikeresen hasznos hülyéket, hanem hogy eleve azért létezik, az a célja, bakker. A CEU nem egy értékfüggetlen oktatási céllal létrejött egyetem ahonnan néha véletlenül kikerül 1-2 agymosott, hanem egy egyetemnek álcázott agymosó intézmény ahonnan néha kikerül 1-2 ember akit nem sikerült agymosni.

A probléma gyökere az, hogy sok naív, jóhiszemű ember nem tudja ezt, vagy nem akarja megérteni, és sápítoznak, hogy dehát ez egy iskola, miért bántja a fityisz az iskolát. A libsik mindigis előszeretettel éltek vissza az emberek jóhiszeműségével és bizalmával, ez egy tökéletes példa erre. Kitesznek a kirakatba néhány semlegesnek tűnő nyilatkozatot vagy figurát, akiket lehet mutogatni bizonygatásképp hogy ők nem is szélsőséges kultúrmarxisták, közben meg ezrével képzik a feministákat, az LMBTP aktivistákat, stb., és izomból politizálnak a globalista-progresszív oldal mellett, a fityisszel szemben. Ezer ilyen ideológiai szarfészek létezik, az SZFE is ilyen, de az MTA is, bár az nem iskola, de ugyanaz a jelenség pepitában. Nem libsik ők, csak dögöljön meg a fityisz minden szavazója és előre a haladás útján, vágod.

Próbáljuk már meg az összefüggéseikkel együtt tárgyalni a dolgokat, ne mindig csak valami kiragadott részletet, amit mindenki úgy értelmez ahogy akar, mert kontextus nélkül ugye az is lehetséges.

Deansdale 2020.10.12. 17:36:35

@Lorrh: "a gyereknek mindig az az izgalmas amit tiltanak neki. főleg ha a többiek elmesélik. azt hiszi valami jó dologból marad ki."

Na ez tipikusan a gyermektelen emberek elméleti bölcsessége, amit könnyű ismételgetni, meg jól hangzik, épp csak nem igaz.

Amúgy ja, ahogy Kálmán is mondta, ha az érvelésed igaz lenne pont ez lenne a legjobb érv amellett hogy az állam tiltsa be az LMBTP mesekönyvet, mert ha hagyják létezni akkor óhatatlanul is addig terjed, míg kvázi kötelezővé válik, azt meg senki nem szeretné a nagyon hülyéken kívül.

Deansdale 2020.10.12. 17:42:05

@Lorrh: "Nincs menekvés :-("

Tök jó hogy itt oltasz minket, hogy mi nem értjük a témát, de a te következtetésed meg ez. Kösz, nem kérek abból, hogy üljünk ölbetett kézzel amíg a világunkat tönkrebassza néhány félkegyelmű "aktivista". A nyugatiak voltak olyan hülyék és hagyták, de pont az ő példájukból kell nekünk megtanulnunk, hogy ha ráhagyjuk a kultúrmarxistákra a hülyeségüket, az nem megoldás, mert akkor automatikusan győznek és mindenféle mocskos szarukat ellenállás nélkül ránk erőszakolhatják. Menteni kell ami menthető, és ha végül veszítünk is, baszki inkább essek el harcban, mint hogy impotens módon sóhajtozva nézzem végig a kultúrám és a nemzetem elpusztítását.

Deansdale 2020.10.12. 17:48:17

@Neytiri1: "Nevelsz EGY embert, akinek fogalma nincs másról, nem befogadó és nem is képes befogadni semmit, nem ismer mást, csak amit te engedsz és hiszel? Egyedül marad és ha még képes is lesz a te elképzeléseidet tovább vinni, esetleg magáénak is érezni, akkor folyamatos konfrontációt adsz örökül neki"

Ez egy végzetesen elvetélt, értelmetlen szellemi maszturbáció a célból, hogy igazold a saját konformizmusod szülőként. Az amish közösség él és virul, boldogabb felnőttek kerülnek ki onnan mint az agyondrogozott "normál" (pfff) társadalomból, szóval ne gyere itt azzal a hülyeséggel, hogy menni kell a trendekkel különben a gyerek boldogtalan lesz. Bocsáss meg hogy ezt mondom, de ez nevetséges. Tényleg a saját kételyeidet akarod ezzel mentegetni, igazolást keresel arra hogy miért nem teszed azt amit amúgy helyesnek vélsz. Én már rég voltam kisgyerekes szülő, de most is szívből beleszarnék a libsi trendekbe, és ha a gyerek esetleg olykor nem értené is, felnőttként biztosan megköszönné, és ez a lényeg, semmi más.

Lorrh 2020.10.12. 17:49:21

@Deansdale: értelek. Vannak csapataid, páncélozott járműveid, föld-levegő rakétáid, aknavetőid?
Vagy csak fotelhuszár vagy és egy blogon harcolsz a sajátjaid között?

A betiltás növeli az izgalmat. Érdekes hogy ilyen alapvető dolgokat sem tudsz.
A jó taktika a jelentéktelenségben elfulladni - ez kellett volna, de a kardcsörtetés jobban tetszik mindké toldalnak és ezzel promózzák a buzipropagandát. Aki ellene van az is.
Ez egy gumicsont.

Lorrh 2020.10.12. 17:51:17

@Deansdale: "Na ez tipikusan a gyermektelen emberek elméleti bölcsessége"
Lebuktam. Én egy kő alatt élek. Jól látod megint!

Lorrh 2020.10.12. 17:53:16

@Deansdale: Nem azt mondta hogy menni kell a trandekkel. Hanem hogy tudnia kell a világról a gyereknek, ne egy kő alatt éljen. ÉS a saját szülője meg tanitsa meg a erkölcsre és értékrendre.
Tényleg nem tudsz szöveget értelmezni?

Deansdale 2020.10.12. 17:56:25

@Lorrh: "Buzi-e vagyok."

Nem, csak úgy hiszed magad centralistának hogy a gondolkodásod építőkövei egytől egyig kultúrmarxista panelek, amiket olyan ügyesen mostak a fejedbe, hogy képtelen vagy önreflexióra. Onnan kezdve, hogy a jelenségeket egymástól független pillanatfelvételekként értékeled és elutasítod az összefüggések értelmezését, egészen odáig hogy elkerülhetetlennek tartod a kultúrmarxi értelemben vett "haladást", gyakorlatilag minden amit mondasz a libsi mentalitás és vélemények fénymásolata. Ettől persze hiheted magad "függetlennek", egészségedre.

Deansdale 2020.10.12. 17:59:31

@Lorrh: "A jó taktika a jelentéktelenségben elfulladni"

Ezt csinálták nyugaton fél évszázadig, és milyen jól bevált...

Lorrh 2020.10.12. 18:12:21

@Deansdale: Szerintem meg nagyon analógiás gondolkodás, hogy kiszedsz a valóságból egy jelenséget és azt trendként végighúzod a világon, hogy lám lám hova jutunk így. Az egész 2020as év összes trendjét felülírta egy semmiből előbukkanó vírus.
A 2023as évet pedig egy francia atomerőműben történt baleset fog felülírni. A 2025ös évben pedig a tengeri halak katasztrófája fog világméretű összeomlást előidézni.

Ugyanígy a muszlimok szaporodási trendjeinek egyszerű meghosszabbítása nem lesz prófécia.

De persze a borzongás/borzongatás/mindmeghalunk mentalitás mindig sláger lesz.

Lorrh 2020.10.12. 18:13:53

@Deansdale: úgy hallottam tőletek, hogy nyugaton tevékenyen tolták ezt a propagandát. Pont hogy nem fojtották el, nem süllyesztették jelentéktelenségbe.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 18:27:00

@Lorrh: "El tudsz képzelni annál nagyobb lelki fájdalmat, hogy a 4-5 éves kisgyerekedet minden nap betuszkold egy közösségbe ahol őt kiközösítik?"

Velem pont ez történt. Aztán ugyanazokkal jártam tovább általános iskolába. Úgyhogy tudom, miről beszélek.

Mivel felmerült a téma, elmondtam a legnagyobbnak, hogy mi ez és mit gondolok róla már régebben.

Te úgy állsz a dolgokhoz, hogy minek küzdeni, úgyis minden sz.r, alkudjunk meg, a gyerekeinket neveljük úgy, hogy legyenek népszerűek meg sikeresek az elveink ellenére. Csakhogy pl. nekem a földi érvényesülésnél meg jó érzésnél fontosabb az igazság és hogy erkölcsileg mi a helyes. Ezért igen, inkább bevállalom, hogy a gyerekeim nem lesznek népszerűek meg sikeresek anyagi szempontból esetleg, de erkölcsösen élnek és normálisan gondolkodnak. Nekem ez fontosabb, mint az, hogy sok barátjuk legyen meg jól érezzék magukat egy degenerált világban, mert az árral úszás kényelmes. Az én dolgom az, hogy szenteket neveljek belőlük az örök életre, nem az, hogy élvezkedő, besimuló paprikajancsikat 60-70 évre.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 18:31:25

@Lorrh: Komolyan egy Trianont megélt nép tagjainak akarod megmagyarázni, hogy nincs olyan, hogy kiszülnek vhonnan és az baj?

Lorrh 2020.10.12. 18:39:33

@Gazellla: "Te úgy állsz a dolgokhoz, hogy minek küzdeni"
Nem úgy állok. Hanem az energiáimat értelmes célok érdekében használom. Nem szaros jelentéktelen fércművek elleni tiltakozásra. Mert pont ez tolja a sorosiszták szekerét. Gumicsont, elterelés.

Madarász Henrik 2020.10.12. 19:12:26

@Gazellla: Én is égetnék szívesen, csak drága a könyv, az balos újságoknál maradnák inkább :)

Madarász Henrik 2020.10.12. 19:20:43

@Lorrh: Nyugaton nem tettek semmit a jobboldaliak az ilyen mesekönyvek ellen és ma már hormonnal kezelnek sok gyereket ellenkező neműre és a szülő nem tilthatja meg, most kell megállítani az elején ezeket a marxista férgeket.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.12. 19:50:33

@Madarász Henrik: "és a szülő nem tilthatja meg"

Na jólvan, de a szülőnek sem tilthatják meg, hogy hormonnal kezelje a gyereket! Oda kell baszni a bigottoknak.

Wildhunt 2020.10.12. 20:14:35

@Gazellla: ezt a kommentet engedelmeddel elmentem.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 20:17:23

@Lorrh: Nem egy könyv ellen megy a parádé, hanem amire használni akarják, az ovisok „érzékenyítésére”, vagyis nemi identitásuk összezavarására egy döntő időszakban.

Ezt most olvastam, neked is ajánlom. Szakember mondja el, amit én is írtam: magyarnemzet.hu/belfold/bagdy-emoke-kikerem-magamnak-a-szakmaiatlansagot-8796794/

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 20:26:34

@Wildhunt: Zavarba hozol...
(Vagy félreértettem, és a terhelő bizonyítékokat gyűjtöd?:-) )

Neytiri1 2020.10.12. 20:36:10

@Gazellla: bár nem nekem válaszoltál, de azt vetted figyelembe, amit én írtam és reagáltál. Így akkor most én is.

Egy gyerek csak attól lesz erős, sikeres és boldog felnőtt, mert kiközösítették gyerekkorában?
Ugye erre azt is mondhatnád, hogy nem azt írtad, hogy minden gyerek, hanem hogy "sok".
Nos, én sem azt írtam, hogy mindent meg kell tenni, hogy ne legyen kiközösített a gyerek. És olyanokat kell engedni, amit egyébként nem tartok helyesnek, és azt kell látnia, amihez még nem érett meg. És bármi... csak ne legyen kirekesztett.

Vannak gyerekek, akiket a szülők a maguk arcára kívánnak faragni és az sem érdekli őket, ha ezzel folyamatos kiközösítésben van részük. És vannak szülők, akik azt hiszik, hogy a nevelésük örökké érvényesülni fog, mert néhány évesen még azt csinálják, amit ők akarnak.
Időnként aztán jön egy kamaszkor és úgy fordulnak át pont az ellenkező oldalra, mint amit a szülő mutatott, hogy lesz a nagy csodálkozás. Amikor már nem a testvérek lesznek a legjobb barik, meg apucianyuci, mert bejönnek mások, akik máshogy élnek és felkeltik a figyelmét, pont azért, mert mások, mert a gyerek is kíváncsi. Természetesen mindig marad olyan felnőtt is, aki totálisan leköveti a kedves szülőt. És akkor a szülő elégedetten meséli az öregotthonban, hogy neki milyen jó gyermekei vannak… de biztos, hogy úgy is van, mindent tud? És minden úgy van, ahogy hiszi? Nem lehet, hogy a gyerek nem mondja el, mert tudja, hogy nem ezt várja tőle a szülő? És neki akar megfelelni, ahogy gyerekkorában is?

Egyébként a gyereknek "baromságokon" is keresztül kell mennie. Mert saját kárán is tanulnia kell. Mert nem ismerik azt, hogy "az okos ember saját hibáiból tanul, a bölcs a másokéból". Ezt még felnőttek sem sokszor. Mert bele kell "esni" a vízbe, hogy megtanuljon úszni.

Ahogy Lorrh is írta, a felnőtt -"okos" emberként irányt ad, és megmutat. A saját erkölcsi normái pedig példaként szolgálnak.
Sajnos egyre inkább "korcsok" a szülők, és ez meglátszik a felnövő generációban is.
A szólás-mondás egyébként nem azzal zárul, hogy a "bölcs másokéból", hanem azzal, hogy
"a hülye pedig semmiből".

u.i.: én nem igazán ismerek személyesen olyan felnőttet, aki sikeres, elégedett és boldog emberré vált, miután folyamatos kirekesztésben volt része az oviban és a suliban. Persze lehet, hogy hegyet mozdít a másságával, de boldog lesz ettől?
Viszont olyat, aki az "egyedülmaradásában" öngyilkos lett igen. Sajnos.
Soha nem neveltem volna úgy, hogy "nembajfiamhogynemszeretnek" ettől leszel sikeres, majd meglátod, csak bírd ki addig. A gyerek nem a szülők klónjának kéne, hogy legyen.

u.i.2.: azzal kezdtem Lorrh kérdésére, hogy nem olvastam volna el a gyereknek és nem vettem volna meg a könyvet.
Viszont ha már megjelent és olvassák és előbb-utóbb bekerül az óvodákba, akkor nem írtam volna papírt az óvónőnek, hogy ezekről a foglalkozásokról az én gyerekemet vegyék ki, és homokozzon, inkább, vagy ha hallja, hogy gyerekek beszélgetnek erről, húzza ki a társaságból az enyémet és küldje el kezet mosni.
Mert holnap meg más jön, aztán megint más, és végül nem fog tudni járni az oviba, annyi papírt írok.

Itt kéne most olyan szakember segítsége még a óvónőknek is, hogy ezt kezelni tudják, úgy ahogy a gyereknek szüksége van rá, ha már ez a könyv megjelent.
Mert azért én kíváncsi lennék egy óvónő véleményére is ezzel kapcsolatban, hogy amikor odamegy egy gyerek, hogy Sacika azt mondta, hogy a királyfi buzi és a királylány meg leszbi, erre mit fog mondani? És nem kell ehhez az, hogy kötelezővé tegyék, hanem csak annyi, hogy két-három család megveszi és olvassa a gyereknek otthon. És a többi meg az oviban találkozik ezzel, úgy, hogy egy másik hasonló korú gyerek kezdi neki magyarázni, hogy nem úgy volt, hogy a királyfi megcsókolta a királylányt, mert az nem is a lányokat szereti.

"Érzékennyé kell tenni mások iránt" bizonyos szintig, ami nem azt jelenti, hogy annak kell lennie, amivé éppen érzékennyé tesszük. És azt sem, hogy mindenki felé legyen az (remélem nem kell felsorolnom, hogy mi az, ami nem fér bele). És arra is, hogy hogyan kezelje ezeket, amikor találkozik valamelyikkel.
De ne az alapján ítéljen, hogy valaki mondjuk buzi, csak rossz ember lehet.

Neytiri1 2020.10.12. 20:47:41

@szubsztituált fenol: kétféle válasz fogalmazódott meg bennem, az egyiket megtartom magamnak, mert nem tartozik másokra :)

A másik pedig az -nem olyan izgalmas-, hogy a buzduló szél üszkös hamvaid szétterítheti, de ismerem az Északi boszorkányt, aki a leghatalmasabb valamennyi boszorkány közül nagyon szép, és tudja az örök ifjúság titkát, elmegyek hozzá és megkérem, hogy segítsen nekem, hogy segítsek neked, hogy újra a régi lehess.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 20:52:09

@Neytiri1: Nem azért ért a gyerekek egy részétől bullying, ahogy manapság szépen mondják, mert másképp neveltek. Hanem mert kipécéztek maguknak miért ne alapon. Gondolom, megérezték, hogy visszahúzódó típus vagyok, plusz lehet frusztrálta őket, hogy úgy mentem oviba, hogy tudtam olvasni, amitől eléggé oda voltak a felnőttek.

A gyerekeim viszont konzervatív, keresztény nevelést kapnak, amennyire tőlünk telik, mégse közösíti ki őket senki és tudtommal nem is csúfolják őket. Szerintem ilyen még nincs az oviban "elvi" alapon. Elő se jönnek ezek.

Ha nem igyekezném megóvni a gyerekemet mondjuk egy érzékenyítő felolvasástól, akkor ott és akkor megbuknék mint szülő.

Azokat a kicsiket veszettül nem érdekli, hogy Pistike részt vett-e a Drag Queen Story Houron vagy sem.

Kamaszgyerek nevelésében nincs még tapasztalatom. Viszont egy értelmes kamasz simán levágja, hogy ma a normalitás az igazi lázadás, úgyhogy úgy fog lázadni. :-D Bízom benne, hogy a gyerekeim ezt a szellemi színvonalat képviselik majd, és nem úgy lázadnak, ahogy mindenki.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.12. 20:55:16

@Gazellla: Nem fogalmaztam elég világosan. Szóval engem nem neveltek katolikusnak vagy ilyesmi. A szüleim teljesen átlagos mai életet éltek és hagytak volna engem is így élni, csak nem akartam.

rgs 2020.10.12. 21:16:40

@Neytiri1: ""Érzékennyé kell tenni mások iránt" bizonyos szintig, ami nem azt jelenti, hogy annak kell lennie, amivé éppen érzékennyé tesszük. És azt sem, hogy mindenki felé legyen az (remélem nem kell felsorolnom, hogy mi az, ami nem fér bele). És arra is, hogy hogyan kezelje ezeket, amikor találkozik valamelyikkel.
De ne az alapján ítéljen, hogy valaki mondjuk buzi, csak rossz ember lehet."

Én Bagdy Emőkéhez hasonlóan azt mondanám hogy életkorhoz is kapcsolódik az érzékenyítés. 6 éves kor alatt semmi keresnivalója ennek a jelenleg is vita alatt álló "nemiségi elfogadásnak" a mesékben - még a felnőtteket (urambocsá' a szakembereket is) is megosztja szóval göbődjünk még inkább rajta pár évet mielőtt betoljuk egy akármilyen mesekönyvbe. Bőven van elég egyéb példa arra hogyan neveljünk toleráns gyermeket (szegény, mozgássérült, lelkibeteg, hadiárva, stb.) Tizenévesen meg úgyis beindulnak a hormonok: na inkább akkor lenne szükség korrekt felvilágosításra.

KalmanBlog 2020.10.12. 21:27:34

@don Fefinho: Így van! Tele kell tolni tesztoszteronnal és szteroidokkal már csecsemőkorban a fiúkat, progeszteronnal a lányokat! Aztán 6 évesen már leszülik a következő korosztályt olyan szuperemberek lesznek! 8 évesen pedig puszta kézzel morzsolják szét a teljes kultúrmarxista irodalmat, még daráló sem kell nekik! És győzünk!

KalmanBlog 2020.10.12. 21:28:17

@Gazellla: Bagdy Emőkét eddig is kedveltem, és örülök, hogy továbbra is kitart az igazság mellett! Újabb jó pont neki!

KalmanBlog 2020.10.12. 21:29:26

@KalmanBlog: Erről jut eszembe, megvan valakinek a darálás-videó? Nem láttam és mostanra letörölte a Youtube. Gondolom veszélyes a társadalomra a könyvdarálás látványa, LOL. Megnézném elalvás előtt, hogy szebbet álmodjak!

Neytiri1 2020.10.12. 21:44:51

@Gazellla: a nevelés egy olyan tudomány a szülőnek, amit bár nem tanult, elképzelése van arról, hogy hogyan fogja csinálni, amikor még nem szülő. És általában azt hiszi, hogy jól csinálná.
Aztán jön az elhatározáshoz a gyerek, és akkor kiderül, hogy jó volt-e az elképzelés, illetve, hogy működik-e a valós gyereknél. Mert a gyerek, mint önálló entitást figyelembe kell venni a neveléskor. Amikor megszületik és ordít egész nap akkor is, meg amikor odaáll az anyja elé, hogy most a barátnőjénél alszik és kér pénzt akkor is. Meg azt is, hogy mire vagyunk szülőként képesek, és milyen a világ, a környezet.
Vannak szülők, akik nagyjából nem "nevelnek" és úgy gondolják, "felnő, rá kell hagyni, majd ő eldönti", és van a másik oldal, akik a "mindent én mondok meg" változatot képviselik. A kettő között pedig számtalan lehetőség.

Szerintem bármelyiket is képviseli a szülő, az, hogy "jól dolgozott" nem gyerekkorban fog kiderülni, amikor utánoz, illetve illeszkedik a szülőhöz, majd kamaszként direkt máshogy csinálja, hanem felnőtt korban. Így arról beszélni, hogy én csinálom jól, vagy más, csak tapogatózás, illetve önigazolás keresése. Én biztos vagyok abban, hogy követtem el hibát. Nem azért, mert most látszik ez (sőt... de nem bíznám el magam), hanem mert nem gondolom, hogy tökéletes anya lennék. Csak igyekszem. Emlékezve arra, hogy milyen érzéseim voltak anno, amikor engem neveltek - apám nagyon szigorú volt, például nálunk nem lehetett megenni a kenyér serclijét, mert volt még a tegnapiból (mindig volt). Imádtam azt a kurva serclit, így én felnőttként azonnal neki esek, és a gyerek is megteheti. Ez lehet apróságnak tűnik, de mégsem az. Maradandó és felesleges faszság volt apám részéről és ma sem értem meg, mert az élményt vette el tőlem, hogy beleharapjak, és reccsenjen a friss ropogós héj a fogam között, amit úgy szerettem volna.

Egy biztos, mindenki őrzi a szülők lenyomatát.
És ez bizony felelősséget ró a szülőre. Én ezért sem szoktam "bántani" azt, aki nem vállal gyereket. Van aki nem akar, vagy tudja, hogy képtelen szülőnek lenni. És az ne is legyen. És baromira haragszom azokra, akik ezért megszólják.

Engem sem neveltek katolikusnak, és a "nyomát" sem kaptam meg, bár a család minden tagja igen. Apám úgy döntött, hogy majd amikor felnőtt lesz eldönti. Nem is emlékszem másra, amit az én döntésemre bízott volna :D
Felnőttként aztán eldöntöttem. Ahogy a sercli evést is :)

Neytiri1 2020.10.12. 22:13:16

@csi szi: az a jövőkép, amit leírsz és még amit nem is, benned soha nem ébresztett olyan érzést, hogy nincs jogod teremteni egy életet, illetve többet, amelyik egy rusnya világot lesz kénytelen életnek nevezni? És szenvedni fog neadjisten?
Nem azt mondom, hogy ezen kell görcsölni, csak amikor látod, hogy nőnek a gondok és kicsit dőlni látszik az ami jó volt.

Wildhunt 2020.10.12. 22:33:06

@Gazellla: a gondolkodásod hasonlít a feleségemére, de ő elvből nem fórumozik.

Neytiri1 2020.10.12. 22:43:19

@rgs: "6 éves kor alatt semmi keresnivalója ennek a jelenleg is vita alatt álló "nemiségi elfogadásnak" a mesékben"

Igazad van. De megtörtént. A könyvet megírták, egy kiadó kiadta, és már nem lehet visszadugni a fejükbe, és üressé tenni a papírlapokat a könyvben.
Ezért ki kell találni, hogy mi a megoldás? Mert a szellem kiszabadult a palackból.
Hiába tiltod el, az oviban előbb-utóbb szóba fog kerülni. A könyv bestseller lett, állítólag már nem lehet kapni, feliratkozni lehet, vagy valami ilyesmit olvastam. Vagyis kikerülhetetlenné vált. Magukat felvilágosultnak nevezett szülők ezreinél már ott van, akár most is olvassa valaki a gyerekének (jó, most 22:40-kor talán nem, de 2-3 órával ezelőtt igen), ez olyan, mint a covid, be fog jutni, és ez ellen még csak maszkkal sem lehet védekezni. Csak azzal, hogy felkészülten állnak az óvónők, a szülők. És nem azzal, hogy fejüket homokba dugják és azon nyűglődnek, hogy hogy a franca jelenhetett meg a könyv?

Ha nem lesz rá felkészült és "ésszerű" magyarázat, akkor nagy zavarok lesznek a kis buksikban hamarosan.

Egyébként mi volt a Télapó létezik projekttel?
Hát nem évekig hülyíti a szülő a gyerekét, hogy van, aztán beteszi a lábát valami elvetemült, felvilágosított gyerek és annyi a Télapónak. Gyerek ordítva megy haza, hogy anyaaaaaaaa tényleg nincs Télapóóóóóóóóóóó? Ilyenkor mit csinál a szülő? Kell, hogy fel legyen készülve a válaszra. Mert az nem nagyon szokott elég lenni, hogy "hagyjálmárvanéskész", az meg aztán végképp nem, hogy "hátigenténylegnincs", de az sem, hogy 18 éves koráig igyekszik hülyíteni, hogy van és ő hozza az ajándékot, és mindenkit eltilt attól, hogy a Télapó nem létéről beszéljen. És azért mi magunk is túléltük ezt a sokkot.

Deansdale 2020.10.12. 23:01:56

@Neytiri1: A rusnya világ pont azért jön el, mert majd' mindenki konformista, és nem tartanak ellen azoknak az erőknek amik szeretnék elrusnyítani. Te szépen elkened a dolog erkölcsi oldalát, a gyermeked boldogságára hivatkozva még mindig a konformista nevelést hirdeted itt, de vagyunk páran akik abszolutistábbak vagyunk. Vagy ha úgy tetszik nekünk kicsit szilárdabb az erkölcsi ill. értékrendünk, és aszerint képzeljük el a gyereknevelést, akkor is ha az esetleg némi plusz nehézséget jelent a gyermek életében, mondjuk kicsúfolja néhány debil kortársa amiért X vagy Y, mondjuk mert nincs nála okostelefon vagy tablet amit egész nap nyomkodna, vagy mert nincs tisztában a legújabb (számukra releváns) celebsztorikkal.

Amúgy meg köszi szépen, de majd én eldöntöm, hogy az én gyerekemet hogyan és mennyire kell "érzékenyíteni", ebbe ne szóljon bele senki kívülről, főleg ne progresszív politikai aktivisták akik Soros pénzén nyomatják azt az agyrohasztó maszlagot aminek nyugaton már ez az eredménye:
www.youtube.com/watch?v=LiP7HyZZqFQ
Nézd meg legalább a feléig, aztán folytathatjuk a vitát az "érzékenyítésről".

Deansdale 2020.10.12. 23:11:43

@Neytiri1: "Ezért ki kell találni, hogy mi a megoldás? Mert a szellem kiszabadult a palackból."

Minden ilyesfajta érvelés vonzza az egyetlen lehetséges következtetést, miszerint ezt igenis az államnak kell kőkeményen tiltania, hiszen mindannyian azt mondjátok, hogy ha már létezik akkor automatikusan "győz" is. Ha mindannyian tudjuk hogy szar, és hogy szinte lehetetlen küzdeni ellene, akkor miért annyira impotens szellemileg mindenki, hogy ne tudják elfogadni az állami szintű tiltás gondolatát? Tényleg ennyire töketlenné vált a nyugati ember, hogy amikor valaki a GYERMEKEINKET akarja az akaratunk ellenére bemocskolni, akkor csak a kezünket tördeljük tehetetlenül, hogy jaj ez micsoda szörnyűség, hát miért nem csinál már valaki valamit, de nehogy az állam, mert az diktatúra lenne... Komolyan mondom, ez már leírhatatlanul szánalmas.

Mindenkit aki a könyv kiadásában részt vett be kell baszni a börtönbe vagy 10 évre, meg aki ezután terjeszti azt is, aki pedig oktatási intézmény közelébe viszi annak 20 év szigorított. Azonnal lelassul a vírus terjedése, meglásd. Tudom, ez borzalmasan hangzik, de az amcsi gyújtogatásoknál már bebizonyosodott, hogy bünti hiányában csak káosz van. Amíg el nem kezdték ténylegesen elkapni a terroristákat addig röhögve romboltak, öltek és gyújtogattak, és pont ugyanezen az elven röhög a markába minden szellemi nyomorék is, aki részese ennek a meseországos mocsoknak. Elterjesztik itt is azt ami nyugaton már milliók agyát sütötte ki, itt meg csak feszengenek az emberek, hogy jaj, nincs mit tenni, ezek ráerőszakolják a gyermekeinkre a degenerált propagandájukat, hát ez van. Nem, nincs ez, nem kell ezzel együtt élni, egyszerűen csak tenni kell ellene.

Neytiri1 2020.10.12. 23:13:57

@Deansdale: nem tudom észre vetted-e, ha nem, akkor leírom:
Nem kívánok veled vitatkozni.
Erre még az a mondatod sem inspirál, hogy:
"Nézd meg legalább a feléig, aztán folytathatjuk a vitát az "érzékenyítésről"."
Sőt, nagyon nem.

Neytiri1 2020.10.12. 23:19:54

@Deansdale: @Neytiri1: még annyit ehhez, hogy értsd, mert biztos nem érted: erőszakos vagy, kiragadsz szavakat, amit aztán úgy mutatsz be, ahogy én nem szándékoztam, eltúlzol mindent és agresszívan nyomatod a véleményedet nekem. Semmiféle normális érdeklődést nem látok benned, csak azt, hogy minden mondatomba beleköss és olyan jelentéseket hozz ki belőle, amit én nem szándékoztam. Én értem, hogy tiéd ez a hely, ki is tilthatsz, viszont amíg nem, én döntöm el, hogy hajlandó vagyok-e veled beszélgetni, vagy nem. És én úgy döntöttem már pár napja, hogy nem fogok, el is köszöntem tőled. Szerintem érthető volt.

KalmanBlog 2020.10.12. 23:25:26

@Deansdale: Hú, ezt a videót nem láttam még. Hallottam ezeket az eseteket emlegetni, de a legtöbbről csak fotót láttam így egyben még durvább.

Egy kis vicces ellentmondás: nincsenek nemi sztereotípiák, egy fiú ugyanúgy babázhat mint egy kislány. De ha a másik nemnek való játékkal játszik az utalhat arra, hogy transznemű!!4!!4!!!

Na, és újra egy jelenet, ahol a ló okosabb mint a gazdája. Ezt sem láttam még így egyben. Jó videó, hallottam róluk, hogy elkezdtek videókat csinálni, de még egyet sem láttam. Ezekután meg fogok nézni párat.

KalmanBlog 2020.10.12. 23:30:09

@Neytiri1: A nyilvános vitákban az a baj, hogy nem döntheted el, hogy vitázol-e vagy nem. Ha már beírtál, akkor vitázol. Kész, ez van. És valójában nem is az a vita lényege, hogy a vitapartnert győzd meg, hanem hogy a csendes olvasókat! Ők többen is vannak, és mivel nem feltétlenül vannak elköteleződve a kérdésben, akár még meg is győzhetőek. A vitapartner azonban a legritkább esetben lehet csak meggyőzhető, lassan évtizedes online vitázó pályafutásom során nem is tudom láttam-e már olyat, hogy egy vitapartner azt mondta volna, hogy tudod mit? Meggyőztél! Ez szinte lehetetlen :-). Kivéve nagyon szűk szakmai vitákat, amik végsősoron nem morális kérdésekről szólnak, hanem egyértelműen eldönthető dolgokról. De még ott is gyakoribb, hogy a tévedő fél inkább némaságba burkolódzik minthogy beismerje, hogy a másiknak igaza volt.

Neytiri1 2020.10.12. 23:37:48

@KalmanBlog: annyiban dönthetek, hogy nem reagálok arra, amit ír (most azért tettem, mert nem értette, hogy én elköszöntem tőle legutóbb, így folytatta a "vitatkozást").
Én van amikor azért kérdezek, mert nem tudok valamit.
Vagy azért, mert kétségeim vannak és várok valamiféle ismeretlent, ami alapján dönthetek.
Igaz, hogy én nem tartom magam tökéletesnek és mindent tudónak. És nem egyszer fordult elő, hogy bocsánatot kértem valakitől, mert vagy az érzelmeim ragadtak el, vagy mert rosszul tudtam valamit, amire bizonyíték érkezett, hogy nem volt igazam.
És még az is előfordul, hogy alszom rá egyet és reggel máshogy gondolok valamit. Így másnap valami másért állok ki (ez azért ritka, ha a Mars és a Vénusz együtt áll a Holddal), szóval nem vagyok tökéletes :)

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.13. 06:36:58

@Neytiri1: Mi nem hazudunk a gyereknek a Télapóról se. Pont azért, hogy bízhasson minden szavunkban.

Nem értem, honnan veszed, hogy mi a homokba dugjuk a fejünket és nyűglődünk.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.13. 06:39:50

@Neytiri1: Csak nekem fura, hogy Deansdale blogján kommentelgetsz, és közben nem akarod, hogy Deansdale hozzád szóljon?

Neytiri1 2020.10.13. 07:39:20

@Gazellla: én arról írtam, hogy a könyv megjelent, és előbb-utóbb megjelenik az oviban. Én nem gondolom, hogy mint "kötelező" anyag, hiszen a kormány elhatárolódik erősen ettől a műtől, hanem "behurcolják" a gyerekek.
És akkor nem azon kell vitatkozni majd a szülőknek, hogy miért jelenhetett meg, hanem hogy hogyan lehet válaszolni a gyereknek -otthon és az oviban - a kérdéseire, hogy mitől változott meg a királyfi?
Én nem tudok erre választ adni, tanult embereknek kéne, mert egy ovisnak erre a kérdésére a válasz fontos lesz a jövőjére nézve is. Nem olvastam még, hogy valakinek erre lett volna válasza, vagy egyáltalán valamilyen elképzelése.
Én frászt kapnék, ha úgy jönne haza az ovisom, hogy most akkor mi van ezzel Anya?
Sajnos most nincs időm bóklászni a neten, hogy akár itt, akár máshol van/volt valami magyarázat, segítség, hogy erre mit mondjon a szülő és az óvónő.

Neytiri1 2020.10.13. 07:41:36

@Gazellla: nem igazán érdekel, hogy neked mi a fura. Nekem nem jön be az a stílus ahogy vitatkozik és bár ő a blog gazdája, mások is vannak itt, akikkel szívesebben beszélgetek, akik az enyémmel szöges ellentétű véleményüket is kulturáltan tudják leírni.
Ha neki ez nem tetszik, egyszerű módját választhatja annak, hogy ezt a tudtomra adja, kitilt, vagy ő sem ír nekem.

Neytiri1 2020.10.13. 07:43:33

@Gazellla: ja, a Télapó.
A sok neked címzett írásomból egyedül a Télapóra reagáltál.
Akkor most elmondom, hogy egyiket sem igazán neked céloztam, általánosságban írtam, így azt sem tudom, hogy te mennyire akarod a magad képére formálni a gyerekeid, így megnyugtatlak, nem gondoltam, hogy te a Télapóról ne mondtál volna igazat.

Neytiri1 2020.10.13. 07:46:45

@Gazellla: @Neytiri1: én viszont képes voltam évekig a Télapó létével "hülyíteni" őt, mert én is szerettem gyerekként ezt nagyon. És úgy látom, miután már tudja, hogy nincs Télapó -pedig miért is ne lehetne-, örömmel és édes kis mosollyal a száján emlékszik azokra az időkre.

Deansdale 2020.10.13. 07:50:30

@Neytiri1: Ó, értem én azt, hogy erőszakosnak látsz, pedig csak fáradt vagyok. Amit nem értek, hogy nem érzed-e némileg sánta dolognak a házigazdát feltűnően ignorálni. Ha erőszakos lennék, megkérdezném, ha ennyire nem bírod az arcomat akkor mit keresel itt? De mondjuk én nem vagyok az a természet, aki elsőre besértődik aztán úgy marad. Mindenesetre tényleg fáradt vagyok, jó két évtizede vitázom a neten emberekkel akikben nincs semmi belátás, vagy igény az igazság felismerésére. Ez szerintem érthetően tesz némileg türelmetlenné mikor egy újabb ilyen ember bukkan fel a közelemben, aki előad nekem valamit és aztán az ellenérveimre már nem reagál, mert "nem tetszik neki a stílusom".

Deansdale 2020.10.13. 07:58:40

@KalmanBlog: "online vitázó pályafutásom során nem is tudom láttam-e már olyat, hogy egy vitapartner azt mondta volna, hogy tudod mit? Meggyőztél! Ez szinte lehetetlen :-). Kivéve nagyon szűk szakmai vitákat"

Színigaz, és egyben kiábrándító. A legtöbb ember érzelmileg kötődik az értékrendjéhez, a személyiségének a része (vagy legalábbis annak érzi), és ha valaki rámutat hogy hülyeséget beszél, akkor csak begubózik. Én tudatosan próbálom ezt kerülni, néha sikerül, néha nem. Feltett szándékom férfiasan beismerni ha valamilyen érvekkel megfognak, de ilyesmire elég ritkán van példa, tekintve az ellenoldal érveinek áltlaános színvonalát. E pillanatban úgy érzem, nem is az az igazán durva, hogy konkrét nézeteket mosnak a fiatalok fejébe, hanem a szintén agymosással kialakított mentalitás, hogy ezt "hagyni kell", hogy szándékosan ne lássuk az összefüggéseket ill. a következményeket, hogy áldozzunk fel a kultúránktól a gyermekeink jövőjén át mindent az elfogadás oltárán, DE KIZÁRÓLAG CSAK EGY IDEOLÓGIA ELFOGADÁSÁBAN, mert azon kívül bármi mást elfogadni szigorúan tilos.

Deansdale 2020.10.13. 08:01:34

@Neytiri1: "(most azért tettem, mert nem értette, hogy én elköszöntem tőle legutóbb, így folytatta a "vitatkozást")"

Azt ugye vágod, hogy ez legalább annyira tré volt mint amit én írtam neked? ...csak egy picit gyermetegebb. Anyám, de bírom mikor valaki jobbnak képzeli magát másoknál, holott.

Neytiri1 2020.10.13. 08:04:14

@Deansdale: de amit írok, azt lesöpröd, nagyjából ugyanazzal a szöveggel. Bármit írok. Semmiféle kíváncsiságot nem látok ebben azzal kapcsolatban, amit írok.
Nem az a lényeg, hogy egyezzen a véleményünk, sőt arról egy idő után nincs mit beszélgetni, csak jön a másik simogatása, hogy igen, én is így gondolom, de jó, de szeretlek.
Az ellentétes vélemények és az ahhoz tartozó megfogalmazott kérdések, majd arra válaszok viszik előre a beszélgetést.
Ha írok egy regényt, és nagyjából visszakapom az előző regényemre reagálást, akkor abba meg én fáradok el és hagyom abba a regényírást, mert arra jövök rá, hogy nem az a lényeg, hogy mit írok, hanem az, hogy máshogy gondolom és arra lehet írni sablon szöveget.

Téged érdekel amit én gondolok?

Deansdale 2020.10.13. 08:05:07

@KalmanBlog: A Fair Right csatorna a youtube-on szerintem elég frankó, ugyanattól a sráctól a pesti srácokos beszélgetős műsorok nekem annyira nem váltak be, bár talán ezügyben bennem van a hiba.

Neytiri1 2020.10.13. 08:06:49

@Deansdale: nem vagyok jobb nálad! Én le is írtam, hogy nem tudok sok mindent és nem én vagyok a mindentudó.
A véleményemet nem tudod megváltoztatni, nem tudsz belőlem kihozni új gondolatokat a kérdéseiddel, vagy válaszaiddal, és nem érzem azt hogy szeretném neked elmondani, hogy mit gondolok dolgokról.

Lorrh 2020.10.13. 08:20:08

@Deansdale: eltér a téma ugyan, de PONT ezt a konformizmust róvom fel nektek akik elmentek orbán bűnei mellett arra hivatkozva hogy legalább megvéd a migráncsoktól meg a sorosisztáktól. Aztán mint ez a mesekönyves példa mutatja még csak meg se véd.
A ballib oldal meg ebből a korrupciós despotizmusból csinál hatalmas lufit. Ők ebből vizionálják a világvégét. Ti meg a buzimesekönyvből csináltok lufit és azt toljátok a pusztulástól való rettegésig. Teljesen analógiás, hamis gondolkodás mindkettő, tökéletesen alkalmas a két háborúskodó fél megjelenítésére. Éééééés pont ez a cél, hogy utáljuk egymást és dúródórákat daráljunk és ne azokat akik az egészet mozgatják.

Deansdale 2020.10.13. 08:25:38

@Neytiri1: Gyengébb pillanataimban úgy gondolok magamra, hogy olyan a stílusom mint Dr. House-nak, ha ismered a TV-sorozatot. Persze, érdes, karcos, meg minden, de akiben van igény az igazság felfedezésére és megértésére az a tartalmat fogja nézni, nem a stílust. Különösen azóta vagyok ilyen, hogy megtapasztaltam, akik a stílusra panaszkodnak valójában a legselymesebb tejcsokoládé mártott ellenvéleményt is pont ugyanúgy ignorálják, mint a nyerset és őszintét.

Nem, nem söpröm le amit írsz, csak amikor olyan paneleket találok benne amiket már sokszor láttam, és tudom honnan jönnek + miért hibásak, akkor nincs türelmem az ősrobbanástól kezdve elmesélni, ezredjére, hogy a véleményed nem arra a végeredményre fog vezetni amit gondolsz. Igen, vágom hogy ez a türelmetlenség egyesekre ilyen hatással van, mint rád, és ennek én sem örülök, de nincs elég energiám olyanokkal érdemben vitázni akik nem adják jelét annak, hogy velük lehet. Reagálj valamit egy érvemre és abból kibontakozhat egy érdemi vita, ha az első színesebb jelzőnél kiszállsz akkor tulajdonképpen mit is vártál az egésztől? A blogomon azért látszik, hogy bevett szokásom szenvedélyesen vitázni.

Nem, nem kell hogy egyezzen a véleményünk, bár azért az nem árt ha az igazság felé közelítenek :)

"Az ellentétes vélemények és az ahhoz tartozó megfogalmazott kérdések, majd arra válaszok viszik előre a beszélgetést."

Ez papíron tök jó gondolat, csak amikor egész véletlenül egy vélemény igaz, az ellentéte meg téves, és a téves oldal makulányit sem hajlandó engedni a tévedéseiből, az semmit nem visz előre, legkevésbé a beszélgetést. Mondok példát. Csak információgyűjtés kérdése hogy az ember lássa, a(z igenis létező) progreszív LMBTP-lobbi tevékenysége hova viszi a társadalmat, hiszen ez nyugaton legalább 10 évvel előttünk jár. Mindössze fel kell menned egy órára a youtube-ra és megláthatod, hogy mi az LMBTP érdekcsoportok által vágyott jövő, mert az USA-ban az már a jelen. Namost, ennek tükrében úgy érvelni, hogy a magyar degenerált-lobbi tevékenysége hasznos avagy nem ártalmas, illetve nyugodtan ignorálható, szerintem totál csőd, abszolút bukás. Objektíve. Ez nem "vélemény", hanem tény. Normális ember nem akarhat olyan jövőt, amiben nőnek öltözött 9 éves fiúk buzibárokban táncolnak, és a közönség pénzt gyömöszöl a bugyijukba. Ebben egyetértünk? Ha igen, akkor abban is egyet kellene, hogy ez ellen tenni kell, nem lehet engedni, hogy UGYANAZ a lobbikör nálunk is létrehozza UGYANAZT. (Ebben Soros személye amúgy másodlagos lenne, de az is tény, hogy ő ennek a lobbikörnek az egyik fő szponzora, tehát végső soron mégiscsak releváns az emlegetése.) És szerintem abban is egyet lehet érteni, hogy oltári hülyeség mindenféle olyan duma, hogy ez ne lenne ugyanaz a lobbikör, illetve hogy ha ugyanazt csinálják mint nyugaton akkor itt majd más lesz az eredmény. A klasszikus aranyköpés szerint az őrület definíciója ugyanazt csinálni és más eredményt várni tőle, ez erre a szituációra tökéletesen áll.

"Ha írok egy regényt, és nagyjából visszakapom az előző regényemre reagálást, akkor abba meg én fáradok el és hagyom abba a regényírást"

Akkor voltaképp mit is akarsz? :)

"Téged érdekel amit én gondolok?"

Hogyne, amíg tudsz olyat mondani amit nem hallottam már ezerszer, de - és ezt most nem gúnyból mondom - úgy hiszem neked ez nem okozhat(na) gondot.

2020.10.13. 08:26:08

@Gazellla: Nemcsak napjainkra jellemző, hogy a normalitás az igazi lázadás, hanem mindig is az volt. Persze rendesen túl kell húzni, hogy látványos legyen. A '80-as évek Magyarországán kötelező volt az iskolaköpeny használata, ezért miden gyerek kínosnak tartotta, és igyekezett megszabadulni tőle, ahol és amint tudott. Nem úgy én, akiről levakarni sem lehetett, még a sulidiszkóba is abban mentem. Persze én nem jártam sulidiszkóba, hanem egyszerűen ott maradtam tanítás után az iskolában estig, amikor a mulatság elkezdődött, így tulajdonképpen nem én mentem oda, hanem a buli telepedett rám. Ott voltam az ujján két piros csíkkal ékített nejlon köpenyemben, míg a többi kamasz a legdivatosabb öltözékét vette fel. És nem az volt a legváratlanabb mindebben, hogy a gyerekek gúnyoltak, hanem az, hogy a felügyelő tanár érezte végtelenül kínosnak az esetet, s szólított fel rá, hogy vegyem le köpenyt. Nem vettem le, iskolában kötelező a köpeny, nekem viselnem kell.
Énekórákon a tanár - aki egy jóindulatú megalkuvó volt - azzal kedveskedett a tanulóknak, hogy a gyerekek által otthonról hozott akkor divatos táncdal lemezeket hallgathattuk az óráján. Nem úgy én, aki a tananyag szerinti komolyzenét követelt, ezért tiltakozásul papír zsebkendőt gyömöszöltem a fülembe, s teátrálisan bedugtam a fejemet a táskámba. Egy-két óra után a tanár azt mondta, hogy nem kell bejárnom, s nem fog hiányzást beírni a távollétemben.
A '80-as évek végén, amikor már kamaszként nagyon kínos volt szocialistának/kommunistának vallania magát az embernek, én harsány szócsövévé váltam ennek a haldokló, ám még nagyon is hivatalos ideológiának. Ebben az időben megjelent a FIDESZ, a KISZ megszűnt és helyét egy rövid időre a DEMISZ vette át, szóval a szabad szervezet-alakítás csírái már megjelentek a társadalomban. Ekkor én fogtam magam és bementem az igazgatónőhöz, hogy szeretném megalakítani a gimnáziumban a KISZ-t. Az igazgatónő, aki a városi párttitkár felesége volt, elsápadt, majd hebegve csak annyit tudott kinyögni, hogy ne alakítsak én már itt semmit, inkább húzzam meg magam arra a rövid időre az érettségiig, majd kizavart az irodából.
Nekem ez a normalitás lázadása, amiből mára annak a kicsiszolt technikája maradt meg bennem, hogy hazudni is úgy lehet, hogy a legnyíltabban, legkendőzetlenebbül kell igazat mondani, mert az annyira képtelenségnek hat ebben a hazug világban, hogy éppen ezért válsz képessé a környezeted teljes összezavarására.

Deansdale 2020.10.13. 08:26:53

@Lorrh: "Aztán mint ez a mesekönyves példa mutatja még csak meg se véd."

Na, mégiscsak létezik jogos fidesz-kritika, és láss csodát, egyetértek, pedig én mekkora elvakult Orbán-fan vagyok :D

2020.10.13. 08:33:14

@Neytiri1: Nem kérhetnéd meg az Északi boszorkány helyett inkább a Hétfejű Tündért? Én már nem vagyok bejáratos hozzá, mert az rácpácegresi csávó vigyáz rá lándzsával, karddal, baloskával, péklapáttal, szablyával, vassal, vérrel, vencsellővel, mert az hiszi a szerencsétlen, hogy ő vágta le a hat fejét, pedig én voltam, nem ő! Ez is Lázár Ervin ferdítésének köszönhető, összevissza hazudik, de szerencsére a hivatalos kultúrpolitika már felismerte az álnokságát, s most majd jól a helyére teszik. Szóval lehetne inkább a Hétfejű Tündérrel összejönnöm egy pszichoanalízisre?

Lorrh 2020.10.13. 08:37:34

@Deansdale: neki is érdeke hogy a társadalom két része egymással veszekedjen és ne őellene egyesüljenek. Régi trükk.
Orbán is, mint minden politikus manapság, elvek nélküli bohóc, aki jutifalatokat dobál a híveinek. Minden csak látszat. ha az lmbtq-val több szavazatot lehetne hozni akkor azt támogatná.

Deansdale 2020.10.13. 08:38:09

@Lorrh: "A ballib oldal meg ebből a korrupciós despotizmusból csinál hatalmas lufit. Ők ebből vizionálják a világvégét. Ti meg a buzimesekönyvből csináltok lufit és azt toljátok a pusztulástól való rettegésig."

Nem, nem, nem. Állj már meg egy pillanatra a gondolataiddal és tételezd fel a kedvemért, hogy ez a kettő NEM ugyanaz. Csak engedd meg a feltételezést, játssz el a gondolatkísérlettel, aztán visszatérhetsz az eredeti állapotba ha úgy tetszik. A progresszívek összes vádja, a korrupt despotizmustól a mindenféle fóbián és izmuson át egészen a szélsőjobbos terrorig bezárólag ostobaság, illetve bolhából fújt elefánt, és ez tökéletesen lemérhető azon, hogy 1. az egész világon mindenütt tökéletesen ugyanezt a dumát fújják ahol nem ők vannak hatalmon. Trumptól Orbánon át Putyinig mindenütt náciveszély van meg demokráciaféltés, meg az összes degenerált "haladó" hazugság, mintha amúgy tökugyanolyan lenne az USA, Mo. ill a ruszkik helyzete, hogy csak 3 példát mondjak, de ott van még Bolsonaro, Salvini, stb. És eközben sehol semmi nem manifesztálódik a beteg lázálmaikból, sehol nem masíroznak az utcán fasiszta csapatok, senki nem öli a négereket vagy buzikat, stb. MIND ORDAS KAMU.

Ezzel szemben amit mi konzervatívok a magyar jövőről mondunk azt mind láthatod már ma, ha a nyugatra nézel. K*rvára nem lehet azt mondani, hogy az LMBTP-lobbival riogatni hülyeség, úgysem lesz belőle semmi, mert kb. 20 "fejlett" nyugati országban ugyanaz a lobbi már sokkal előrébb tart mint itt, és látható az eredmény. Kib*szottul nem arról van szó, hogy itt egyesek betojtak egy mesekönyvtől, hanem arról, hogy ÖSSZEFÜGGÉSEIBEN és FOLYAMATÁBAN látjuk a dolgokat, látjuk a következményeket, és nem kérünk belőlük. Ez a tökéletes ellentéte a progresszív műrettegésnek a fantomnáciktól. Nekik csak üres hisztériájuk van, mi alá tudunk támasztani mindent amit állítunk. TGM már 20 éve is rettegett a fasisztáktól, az antifa már igen régóta felvonulgat (pl. túrázókat zaklatnak), de mit tudnak konkrétan felmutatni, hol vannak a beígért náci tömegek? Lófasz van esti fénnyel. Mikor mi 10 éve azt mondtuk, hogy az LMBTP-lobbi nem fog leállni, és egyre degeneráltabb dolgokat követelnek ill. kreálnak majd, az mostanára bebizonyosodott, hogy már akkor tökéletesen igazunk volt, csak a sok figyelmetlen szkeptikus nem hitte, és nem értette. Sajnos most sem értik.

Amit te félreértett centristaként úgy értelmezel, hogy mindkét oldal ugyanolyan hülyeségeken van fennakadva, az nem is lehetne nagyobb tévedés.

Nahoten 2020.10.13. 09:33:39

@szubsztituált fenol:

Ez Svejknak a derék katonának a viselkedése.
Svejknek papírja van arról, hogy bolond, és mindig a hivatalos propagandát nyomja. A normálisok meg hüledeznek, hogy csak a bolond mondja azt, ami a hivatalos prpaganda.

Wildhunt 2020.10.13. 09:33:42

@KalmanBlog: én voltam ilyen, hadd jelentkezem. Ráadásul pont a Birca-val szemben. Azóta is szégyellem magam.

Lorrh 2020.10.13. 09:54:49

@Deansdale: igen, teljesen megértem, hogy ez a világnézetedben nem egyforma súlyú. Én szerintem is idiótaság tgm-ék fasiszta veszéllyel riogatása.
Én nem is erről írtam, hanem az újfeudalizmusról, a hajbókoló lojalitás vezérelt politikáról, ami mindent áthat. Hogy egy patkányirtó céggel nem köt szerződést a fideszes önkormányzat mert egy munkatársuk orbánellenes kommentet írt a face-ra. satöbbi.
Nekem például ez fáj és ez nem a jövő, meg vízió, hanem a vérvalóság.

Amúgy ismered azt a magyar népmesét ahol a főhős a saját combjából levágott hússal eteti a farkasokat? Vagy amikor az anyját és a lányát egy ló után kötik és úgy vonszolják halálra őket? MAg a boszorkány a jancsiésjuliska előtt sok gyereket megsütött a kemencében és megette őket? Ismered ezeket?

Lorrh 2020.10.13. 10:23:07

@Deansdale: +1 ami megint csak nem a jövőbeli elképzelt félelem, hanem itt van most velünk:

"Egy ápolónő az RTL Híradónak azt mondta, járványhelyzet idején természetesen tudomásul veszik az átvezénylést, de megrémíti őket a tény, hogy ez a gyakorlat a parlament által elfogadott új törvény értelmében bármikor alkalmazható lesz, akár két évre is, és hogy a közalkalmazotti státuszt gyakorlatilag egy katonai utasításos rendszerrel váltanák fel, amelyet nem lehet pénzzel megfizetni, mivel családokat szakítanak szét vele. Így az új szerződést sem írja alá."

nem is fűzök hozzá semmit, mert úgysem kritizálnád ezt a "csodás" rendszert.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 11:14:46

@Neytiri1: Cuki vagy, mondták már? :D
Azért vitázok, mert nem akarok vitázni, nyiffnyaff. Azért neked írok, mert igaziból nem is neked írok, nyiffnyaff. Hagyjál békén főni, de azért itt hesszelek a verandádon főni, nyiffnyaff. :D

Neytiri1 2020.10.13. 11:29:38

@don Fefinho: igen, de volt aki nem ilyen érvek alapján.
Azt gondolom, hogy lehetőségem van eldönteni kivel beszélgetek. Máshol ez nem annyira gond. Itt nem értem miért? Mindenki mindenkivel szokott mindenről? Én nem. Van aki kap egy üres választ és van aki választ, hogy miért nincs válasz. Deansdale kapott eddig a legkimerítőbb választ tőlem, hogy miért nem kap választ. Így azt tudom neked mondani, hogy a legtöbb energiát és szót erről bele és vele "feccöltem", vagyis kiemelkedően sokat foglalkoztam vele, ami azért jelent valamit :)

Neytiri1 2020.10.13. 11:44:25

@Deansdale: Az egyenes választ kedvelem -bár ha fáj, akkor az fáj, és azt nem szeretem-, azt is elviselem, ha az derül ki abból, amit írok, hogy hülye vagyok hozzá, általában ezt én is tudom, és teljesen jogos, előfordul a fejjel megyek a falnak is, csak azért is helyzet. Ha közben derül ki, hogy nem értek hozzá, viszont az új információval jólesően érzem, hogy tanultam a másiktól, az jó és annak van értelme.

Dr. House? Hát ha valaki orvos és meggyógyít, fenét érdekli később, hogy azt milyen körítéssel tette, de ott és akkor biztos zavar, és ha erőm engedi visszabeszélek.

Én nem mondom, hogy egyszerű eset vagyok, de ha nem baszogatnak, akkor én sem szoktam. Ha igen, akkor én is. Viszont van olyan, hogy megszeretem az illetőt, vagyis a kötekedőt. Volt már erre is példa.

"Normális ember nem akarhat olyan jövőt, amiben nőnek öltözött 9 éves fiúk buzibárokban táncolnak, és a közönség pénzt gyömöszöl a bugyijukba. Ebben egyetértünk?"

Igen, ezért erről nem is írtam, és nem is álltam bele a vitába, ami erről szól. Egyikbe sem, mert miért tenném, ha teljesen jogosnak tartom?

Viszont az én kérdésem továbbra is az, hogy kinek mi a véleménye, hogy ha már itt van -mondjuk- ez a könyv, mi a megoldás, mert bekerül a gyerekek közé.
Engem ez jelen pillanatban jobban érdekel.
Az, hogy bekerült én már nem tudok változtatni, a tűz beindult, viszont oltani kéne.

"Csak információgyűjtés kérdése hogy az ember lássa, a(z igenis létező) progreszív LMBTP-lobbi tevékenysége hova viszi a társadalmat, hiszen ez nyugaton legalább 10 évvel előttünk jár."
Ez borzasztó, de mit tudok csinálni én, hogy ne így legyen? Elég, ha itt leírom és megváltozik valami? Nem hiszem. Ha már van és nem tudok rajta változtatni -talán ez is a különbség közöttünk, hogy én úgy gondolom, nem tudok változtatni rajta lényegesen-, akkor legyen megoldás, hogy kevesebb áldozattal járjon.

Én a Sorozatrandizón veszítettem el a szüzességemet, ahol olyan irányzatokról hallottam, hogy el is ájultam az "elvesztés" során. Sokáig tartott, amíg egyáltalán abbahagytam az arról folyó vitát, hogy ez minek/miért/kinek jó/úristen mi van itt.
Ma már ha nem érzek hozzák flow-t az éppen aktuálishoz, nem megyek bele az erről szóló vitákba.

„Nem, nem kell hogy egyezzen a véleményünk, bár azért az nem árt ha az igazság felé közelítenek :)”
Na ez az! Mi az igazság? Mindenkinek a sajátja :)
Úgy általában. Vagy legalábbis nem igazán vitatkozik a saját igazsága ellen. Nekem az, neked ez, másnak meg amaz.
És akkor ki dönti el, hogy melyik felé közelítünk?

Neytiri1 2020.10.13. 11:47:33

@szubsztituált fenol: de megkérhetem :)
A te kedvedért megkeresem. Ha megismerem, nem fog tudni ellenállni a kérésemnek :)
Csak ne maradj ott vele majd...

Neytiri1 2020.10.13. 11:48:32

@Nahoten: ki a bolond és a ki a normális?
Sosem gondolkodtál el ezen?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 12:02:08

@Neytiri1: Értjük, cicamica, értjük, de Deansdale már tisztes, megállapodott férfiember. Nem hiszem, hogy itt egy pocivakarásnál nagyobb dologra érdemes volna számítani.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.13. 12:11:04

@KalmanBlog: Hadd kérdezzem meg, hogy ha nem néznek a gyerekek egyáltalán tv-t, akkor a feleséged hogy oldja meg a főzést, takarítást, legnagyobbal tanulást, vagy csak egy kis időt, amíg békén hagyják a gyerekek és tud lazítani? Mert én vhogy a tv-t úgy fogom fel, hogy mivel ébredéstől este hatig egyedül vagyok velük, ami alapvetően nem normális, szóval hogy hús-vér segítség helyett ez jutott.

Neytiri1 2020.10.13. 12:15:12

@don Fefinho: egyszerű lélek vagy, egyszerű gondolkodással.
Ne vedd személyeskedésnek, ez csak azért merült fel bennem, mert nem tudsz másban gondolkodni.
De nem baj, téged biztos így szeretnek.
Mijaúúúú

KalmanBlog 2020.10.13. 12:41:59

@Gazellla: Röviden: nehezen :-)

Bővebben: elég jól el tudnak lenni magukban, és egymást is szórakoztatják. Sokszor elég annyira felügyelni, hogy ha elkezd valamelyik üvölteni, akkor rászóljunk a másikra, hogy hagyja békén a kisebbet. A nagyobbak szeretnek rajzolni, papírokat vagdosni, ilyesmit csinálni, ezekben már teljesen önjáróak és nagyon sokáig leköti őket. Most bejött a házi feladat emellé, amit a kisebb is akar csinálni, úgyhogy kapott ő is egy matekkönyvet. A kicsi meg jön megy és nézegeti a dolgokat, de jó esetben őt sem kell szórakoztatni, csak a veszélyes dolgokat elpakolni előle. Szóval mikor jó periódusban vannak, akkor ennyi. Sajnos azért ez nem általános, ha tépik egymást, vagy hisztiznek, akkor nagyon nehéz. Főleg akkor, ha túl fáradtak.

Segítséget is szoktunk kapni, a nagyszülők sokat vannak velük. De segítség nélkül is el tudunk lenni. Az altatásban pedig én is segítek. Leginkább sétálni szoktam velük este és abba belealszanak. Bár fárasztó és sokáig tart, de mégis jó, hogy kicsit vagyok velük én is kettesben is, olyankor szoktunk beszélgetni is.

Ja, és ami nagyon nagy dolog még, az az hogy jóban vannak a szomszéd gyerekekkel, és velük együtt is rengeteget játszanak. És olyankor sokszor a szomszéd vigyáz rájuk, és addig nálunk nyugi van. Néha mi is vigyázunk az övéire, de ez a ritkább, bevallom.

Neytiri1 2020.10.13. 13:19:02

@Lorrh: egy másik blogon amikor ezt az "akcióját" a kormánynak "nehezményeztem", bár nem felsorolva, hogy mi a jó és mi a nem, azt írtad, hogy "tudni kell meglátni a jó dolgokat is", legyek konstruktív és ne kezdjem a "de" szóval.
Én akkor azt írtam, hogy ok, nem keresem a kákán is a csomót, hanem megvárom, amíg kiforrja magát ez, és ha mindenre áment mondanak, akkor állok neki újra.
Most akkor már lehet? :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 13:26:24

@Neytiri1: Egyszerű emberek is kellenek a világba. Nekünk egyszerű embereknek gyárilag beépített defektünk, hogy nem tudunk valamit az ellenkezőjével egyszerre csinálni, gondolni. Illetve hát értjük, hogy vannak, akiknek ez megy, de a mi kereteink sajnos ennyit engednek meg. Egyszer majd biztos felnövünk hozzád.

Neytiri1 2020.10.13. 13:36:00

@don Fefinho: ne hozzám nőj fel. A helyhez, ahol kommunikálni igyekszel. Ha érted, hogy van akinek megy az általad említett mutatvány, akkor nem vagy még elveszve. Valami a hiányának a felfedezése fél siker :)
Mijaúúúú

Lorrh 2020.10.13. 13:36:56

@Neytiri1: haha na igen. Most már lehet. Probálom megtalalni a jot ebben a rendszerben
De látod: nem megy.

Neytiri1 2020.10.13. 13:41:38

@don Fefinho: te figyelj. Belenéztem a blogodba, visszavonom amit írtam. Már nem tudom hogyan és miért kezdődött a mi kapcsolatunk, nem is fontos. Nem tudom minek fárasztod magad velem. És miért tartod fontosnak, hogy ne merüljön el a semmi füstös és bűzös mocsarába. Hagyd megfulladni inkább.

Neytiri1 2020.10.13. 13:43:34

@Lorrh: basszus, pedig én úgy igyekeztem :)
Na mindegy, gyakoroltam kicsit, és így nem veszett kárba :)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 14:07:45

@Neytiri1: Megyek, sírok egy nagyot a sarokban, aztán vagy reagálok, vagy nem.

Neytiri1 2020.10.13. 14:13:55

@szubsztituált fenol: )

Siess ám, bárhol is jársz, mert lehet, hogy holnap már az sem lesz "kényelmes a kurzusnak" ahol éppen akkor jársz, és az örök rohangálás lesz a sorsod a mesék birodalmában.

Jobban jársz, ha valami egyedit találsz ki, csak magadnak, és azt talán még nem emelik be a "kidobandó" dobozba.

Én mondjuk vacillálok a Tündérszép Ilona és Iluska között -mármint, hogy testükbe bújnék, nem elpusztítanék.
De szóba jön még Kicsurka Őzike is.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 14:20:09

@Neytiri1: De viccet és személyeskedést félretéve: most mi lesz?

Neytiri1 2020.10.13. 14:27:58

@don Fefinho: "A humor az őselem.
A humor a bölcsek köve.
A humor az istenek nektárja.
Csak a humor tud egyszerre valami meg az ellentéte is lenni (nyuszika sapkája).
A humor csinál aranyat az ólomból, a szarból meg várat.

Keresd a humort mindenek mögött!

Azért van tele a világ sötétséggel és szenvedéssel (is),
mert sehogy máshogy nem lesz fekete humorod.
Minden trauma addig ismétlődik körbe-körbe-karikába, amíg meg nem tanulsz nevetni rajta.
(A málnáért sajnos be kell menni a málnásba.)

Kinek fekete humora nincsen, fél humora vagyon csak annak;
és félelemben él egészség helyett."

Ismerős?
Én szeretem ha valakinek van humora. Valamennyi nekem is van, bár nem mindenki érti és ez még csak nem is az ő hibájuk.
Ne izélgessük egymást, ha lehet, aztán majd kiderül.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 14:33:07

@Neytiri1: Nem izélget senki, teljesen félreérted a helyzetet. És a látszattal ellentétben nincs humorom, az egyszerű emberek nem értik a viccet.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 14:41:56

@Neytiri1: De így akkor kijelenthetjük, hogy a legnagyobb bajod Deannel a sapkája?

Neytiri1 2020.10.13. 14:43:11

@don Fefinho: www.youtube.com/watch?v=po1GUcxSqyo
Ismered?
Egyszer réges-régen egy blogon egy vita vége felé egy kommenttárs belinkelte ezt nekünk (a másik és én kicsit... hogy ne mondjam vitáztunk).
Én elnevettem magam, mert szerintem nem lehet ezen nem elnevetni magát az embernek és tűzszünet lépett életbe :)
Ami aztán idővel örök békévé is vált.

Neytiri1 2020.10.13. 14:44:43

@don Fefinho: nem. Sapka nem számít. Én leírtam, ő leírta, én leírtam, ő leírta, én leírtam, ő még nem írt rá semmit. Hátha kicsit úgy fogja érteni, ahogy én szerettem volna. Várjuk meg. Jó?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 14:52:01

@Neytiri1: Igen, anekdotikus szinte, aki nem kapta meg, nem is vitázott még igazán. :D Ennek csak egy pikírt árnyalata, hogy amikor ellenkező neműek marják egymást, az néha (mindenféle freudi csavarokon át) a násztáncra hajaz.

Amelyik gyerek nem rossz, azzal valami baj van, ugyanígy, ahol nem röpköd néha a Herendi, ott előbb-utóbb a kések fognak.

Neytiri1 2020.10.13. 15:09:37

@szubsztituált fenol: dehogy :) Kicsurka az őz a gyenge nő, hiszen átváltozásában sem házi sárkányságot választotta, és csak szőke hajfürtjei között ágaskodó fülecskéje árulta el, hogy miből lett a cserebogár.
Mackó király meg fiú lett, erős, bátor, bár az ész Kicsurkánál jelent meg inkább :)
Így tegyük félre a mackó és őzike páros elképzelhetetlen, és emberi aggyal felfoghatatlan nászát. És egyébként is a mesében mindenki aki jó, az boldogan él, míg meg nem hal. Törpe lánykát öreg vakondok akar feleségül venni, boldog herceg szobrába lesz szerelmes egy kicsi fecske...

Te, képzeld, mivel a Sorosozzunk poszt alatt vagyunk, úgy gondolom, hogy kihagyhatatlan nyúl a Nyúl, s te pont őt hagytad ki. Ejnye te!
Rémusz bácsi meséiből, ahol a fekete mesemondó nem más, mint egy szolga az amerikai fehérek házánál. Vajon hogyan írják majd át ezt a mesét?
Ezt a sötét nyulat kihagynám ebből az orgia képzelésből, a többi mehet :)

Neytiri1 2020.10.13. 15:18:05

@don Fefinho: itt nem lehet szó násztáncról, nő volt ő is.
Szerintem nő a nővel tud a leginkább beborulni. Mert ott kicsit/nagyon? nemek közötti kakaskodás is van. Bennem legalábbis mindenképpen. "Meghajlani" -nem félregondolás lehetőségét megadva használom a szót, hanem a "megadni" túl erőteljes és durva arra a finomságra, amire gondolok- okos férfi előtt nekem elfogadhatóbb.

Dobálni szavakat? Én már párszor dobtam úgy, hogy miután repült, csattan és összetört apró darabjaira, nagyon sajnáltam. Főleg, ha aztán nem ragaszthattam össze. Így ezt a dobálást igyekszem már kerülni.

Neytiri1 2020.10.13. 15:19:37

@don Fefinho: az idézet a humorról egyébként a te egyik posztodból volt.

Neytiri1 2020.10.13. 15:49:25

@szubsztituált fenol: felülmúlhatatlan levezetés, szeretem :)
Uncle Ben's engem elveszített, örökre.
Ahogy a Lidl Eridanous márkájú termékei is, miután lekaparták a keresztet a kék kupolákról.
Ahogy nem megyek olyan karácsonyi vásárra, amit nem Karácsonyi vásárnak hívnak, hanem valami nevetséges és szánalmas elsatírozásának az Ünnepnek.
Persze mit számít a sok között, de engem kicsit megelégedéssel tölt el, hogy ellenállónak érezhetem magam, még ha csak annyi ez, mint pohár vizet suttyomban adni valakinek, aki kimegy a harctérre és lelöveti magát, de előtte egy nő friss vízzel ontja szomját...
Mi lesz itt? Milyen "látványos", amit írsz...
Szomorú lettem...

csi szi 2020.10.13. 17:03:44

@Lorrh: Én inkább csak a hisztizést látom ebben is, mint korábban a "rabszolgatörvénynél" vagy számos más esetben. (Emlékezetes volt számomra, amikor a ballib sajtó még 2010 után nem sokkal azzal rémisztgetett, hogy a közmunkaprogram azt jelenti, hogy a kormány majd középkorú újlipótvárosi háziasszonyokat fog rendőri felügyelet alatt konténervárosokba küldeni dolgozni.)
Szóval mindig a legrosszabbat feltételezik és a szándékos rosszindulatot minden mögött (azzal rémisztgetik most egymást, hogy majd az ellenzéki beállítottságú dolgozókat fogják büntetésből Mátészalkára vezényelni), ahogy a járvány ügyében is képesek voltak egy Németh Athinának vagy egy hamisított Kásler-levélnek is bedőlni.
De ha tömegesen nem írják alá a szerződést, akkor ki lehet kényszeríteni, hogy változtasson a kormány a kifogásolt részeken. A szervezet érdekérvényesítésnek nem vagyok ellene, sőt.

Deansdale 2020.10.13. 17:42:56

Szőrösszívű leszek, de megkérném a nagyérdeműt (főleg a friss kommentelőket), hogy ne szemeteljék tele a blogomat mindenféle értelmetlen halandzsával. Próbáljunk már meg értelmesebbnek tűnni, mint egy kórterem valami rácsos házban... Ez egyúttal jelzés is, hogy a kirívóan agyament pályamunkákat törléssel fogom jutalmazni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 18:28:50

@Deansdale: Ez mellébeszélés Dean. Inkább azt mondd meg, van-e rajtad sapka.

Neytiri1 2020.10.13. 18:38:49

@Deansdale: törölj mindent :)
Image romboló volt ez a nap.
Ez nem a vasárnap délelőtti matinés előadás.
Véletlenül néhány percre másik tekercset fűzött be a mozigépész. Remélem senki sem sérült meg :)

Csak azt nem szeretem a törléseknél, hogy törlődik az aktivitásomból is, amit sajnálnék. Az önmegsemmisítést én szeretem eldönteni.
De mindegy.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 18:39:21

@Neytiri1: Tudom, arra írtam, hogy a látszattal ellentétben valójában nincs humorom.

Neytiri1 2020.10.13. 18:40:10

@don Fefinho: "De viccet és személyeskedést félretéve: most mi lesz?"

Na, látod milyen hamar választ kaptál?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 18:41:02

@Neytiri1: Helyes, helyes, tanárember, csapjon is oda a lurkók közé, na!

Neytiri1 2020.10.13. 18:47:13

@don Fefinho: én nem tudok egész nap arról vitatkozni, amiről itt vitatkoznak. Megoldást kértem, a könyvre is, többször is, senki nem reagált rá. Ahhoz viszont nincs kedvem, hogy több napon át azt kérdezzem a többiektől, hogy ezt hogy lehet, és hogy történhetett és miért adták ki, és miért égették el, és miért dúró dóra égetett és mi lesz most és mi lesz még.
Viszont elfogadom, hogy itt ez a szokás, ennek a helynek híre van, és az új játokosaknak alkalmazkodni kell és nem új szabályt kitalálni.
A bíró sípolt, piros lap van Don Fefinho :)
Bár lehet, hogy mi az oldalvonalról befutó fekete és fehér macska voltunk :)

KalmanBlog 2020.10.13. 18:47:28

@Glokta: Ma is megjelent Barabásival egy interjú egy mértékadó lapon: a Díványon. Idézek belőle. Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy nem kell megváltoztatnom az értékelésemet: akármennyire is jó szakember, rossz célra használja a tudását. És ez eléggé nyilvánvalóan összefüggésben van azzal, hogy CEU-s.

Az idézet innen: divany.hu/vilagom/2020/10/13/barabasi-albert-laszlo-interju/

"Mik azok a legjelentősebb, aktuális társadalmi ügyek, amelyekhez a hálózatkutatás és az adatvizualizáció jó módszer lehet?

Rengeteg ilyen van, és nagyon sokan foglalkoznak hálózatkutatással. Ez a munka folyamatosan újabb kérdéseket vet fel, így legfontosabbat nem is tudok kiemelni. Mi most a különböző területeken megjelenő nemi egyenlőtlenségekre fókuszálunk. Tavaly jelent meg egy tanulmányunk azzal kapcsolatban, hogy a tudományos világban hogyan érvényesül a genderalapú egyenlőtlenség, és most azt kezdjük kutatni, hogy hogyan is néz ki mindez a művészeti világban. Az már egy régóta jól látható, felismerhető jelenség, hogy a különböző művészeti intézmények gyűjteményei, kiállításai férfi művészekre fókuszálnak, és az már egy nagy lépés, hogy felismertük, hogy ezzel baj van.

A felismerésünk azonban ma még csak anekdotikus. Egyszerűen megszámoljuk, hogy hány kiállítóból hány nő van és hány férfi, és ez alapján beszélünk egyenlőtlenségről, miközben ez egy ennél sokkal szofisztikáltabb probléma. A mi feladatunk most az, hogy feltárjuk, mi az a mozzanat, amitől azt kell, hogy mondjuk, hogy itt bizony valóban nemi alapon van egyenlőtlenség. Attól ugyanis, hogy egy intézmény kettővel több férfi alkotó munkáját állítja ki, mint nőét, még nincs feltétlenül szó egyenlőtlenségről, az adatok függvényében nekünk azt kell megnéznünk, hogy ez belefér-e a szórásba. Azon dolgozunk, hogy az ilyen és ehhez hasonló témákról lehessen értelmesen, tényalapon beszélni, és bízunk benne, hogy a döntéshozók majd tudnak válaszolni az így feltett kérdésekre."

Lorrh 2020.10.13. 18:50:30

@KalmanBlog: Ez konkrétan nevetséges. Azért írja, hogy nem úgy kell csinálni hogy megszámolják a férfi és női művészeket (mert itt már női többség jönne ki) hanem ez szofisztikáltabb. Magyarul akkor is a nők elnyomását kell kimutatni, ha azok vannak többségben. Ez kurvagáy :-(

Deansdale 2020.10.13. 19:01:01

@Neytiri1: A könyvre egyszerű a megoldás, fel kell gyújtani minden boltot ami árulja és véresre verni mindenkit aki gyerekek közelébe viszi. Legalábbis egy normális kultúrtársadalomban ez történne, de mi ehhez túl barbárok vagyunk, miközben pont fordítva képzeljük végtelen gőgünkben. Azt hisszük a fizikai erőszak csúnya és káros dolog, szemben azzal ha marxisták a 4-5 éves gyermekeinket rontják meg szexuális degenerációval, mert az végülis egészen civilizált dolog, nem? A legnagyobb probléma ezzel az, hogy a marxisták mindig túlfeszítik a húrt, előbb-utóbb bemérgesednek a csendes tömegek és akkor tényleg vér fog folyni, nem is kevés. Hitler hatalomra jutását is nagyrészt ugyanennek köszönheti, mármint szó szerint ugyanennek, ugyanis a '30-as évek Weimari köztársaságában pont ugyanezt a degenerációt nyomatták pont ugyanezek a kultúrmarxista elemek, és (nyilván más tényezők mellett) az erre adott össznémet reakció volt, hogy akkor inkább Hitler. (Ezt amúgy egy zsidó rabbi magyarázta el nemrég elég jól egy youtube videóban, jegyzem meg mielőtt engem nézel hülyének.) Most is hasonló várható, csak kell még hozzá 1-2 évtized - előbb-utóbb felbukkan egy karizmatikus vezető, aki dzsihádot hirdet a progresszív mocsok ellen, és máris nyakig ül az egész világ a szószban. Orbán a lónak a fityulája ahhoz képest amit a progresszívek akkor fognak kapni, ha végigviszik a hülyeségeiket.

Amúgy mi a megoldás, ha erőszakot mégsem akarsz? Fennhangon és határozottan tiltakozni minden ilyen aberrált megmozdulás ellen. A gyerekeid pedig meg kell védeni, kerül amibe kerül. Az impotens sóhajtozás ideje sajnos lejárt. Az sem vezet semmire, ha azt mondogatjuk, hogy ezt el kell fogadni, vagy hogy ez ellen nincs megoldás. Ennyi erővel követ köthetünk a nyakunkba és a Dunába ugorhatunk.

Deansdale 2020.10.13. 19:03:24

@KalmanBlog: Az idézett cikkből: "Mi most a különböző területeken megjelenő nemi egyenlőtlenségekre fókuszálunk."

Na ennyit a CEU-ról, színtiszta kultúrmarxista társadalomrombolás. Lehet nyekegni, hogy dehát nem is libsik, de azok, sajnos kurvára azok.

Neytiri1 2020.10.13. 19:16:02

@Deansdale: de már több ezer példányban elkelt és a családoknál van!
Én azt kérdezem már akárhanyadszor, hogy mivel már olvassák, bekerül, akár akarjuk, akár nem, így nem csak azt kéne erőltetni, hogy égessék el, hanem hogy kapjanak megfelelő szakmai támogatást a szülők és az óvónők, hogy kezelni tudják azt, amikor egyik gyerek elmondja a másiknak, hogy a királyfi buzi.
Mert mindenki tudás nélkül össze-vissza próbálja majd és az legalább akkora baj lesz és keveredés, mint az, hogy megjelent.
Mi a véleményed arról, hogy hogyan kezeljék ezt a szülők/óvónők, illetve szerinted van-e értelme annak, hogy megfelelő szakemberi segítséget még ki lehetne csikarni, hogy ne legyen nagyobb baj?

Ezt amit írtál, már leírtad párszor. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem igazán vagyok híve az erőszaknak, boltégetésnek sem. Más könyvek is elégnek, némelyik régi bolt kifejezetten szép és még dolgoznak is benne.
És egyébként ha a kormány beavatkozik a könyvkiadásba, arra hányan fognak ugrani, hogy mégis hogy meri? Hány ember fogja feljelenteni az EU-nál? És egyébként ha majd olyan könyvet akar valaki kiadni, ami a te szívednek kedves, és a kormány meg azt mondja, hogy lófaszt, nem engedem, akkor mit fogsz szólni? Mert ha egyszer beleszól, bele fog többször is.

csi szi 2020.10.13. 19:18:47

@KalmanBlog: Akkor vizsgálják mondjuk meg a Hugo- és Nebula-díjazottakat, a hivatalos sci-fi irodalmat ugyanis egy ideje megszállták és elfoglalták a feministák (már Magyarországon is, ahogy Frederick is fájlalta többször, a Galaktika pl. kizárólag női szerzők műveit reklámozza mostanában).

Neytiri1 2020.10.13. 19:20:06

@Deansdale: remélem nem az unokabátyám vagy, bár ki tudja :O

rgs 2020.10.13. 19:44:17

@csi szi: én (mint sci-fi rajongó) ha a nebula- vagy hugo-díjas könyvről hallok akkor megyek is tovább. Majd ha két év múlva is előkerül a címe akkor talán.

nextnick 2020.10.13. 19:57:45

@Deansdale:
Bármit tesznek, Viktor vagy ezek a Dóráék, csak arra jó, hogy még azok az emberek, akiknek alapvetően egy egészséges idegenkedés érzésük volt (lett volna) attól ,hogy egy leszbi klub által kiadott, másfajta kisebbségi problémák közé sunyi módon bújtatott buzis mesék pár éves gyerekek kezébe kerüljenek, még ezek is most már beintegrálák az erkölcsükbe inkább, hogy ez szép dolog. MErt itt már el kell határolódni: Orbán vagy a leszbikus mesék. Hát akkor inkább már a "Meseország" és a fb-on minden második poszt arról szól, hogy ő is a vizipókot nézte s mégsem lett pók.
Nagyon hülye világ lett tényleg, néha úgy érzem hogy a fb-ot be kéne tiltani, vagy mit tudom én csődbe juttatni, nagyon kulminálódik ott a hülyeség.

Viszont azt nem értem, miért tettek még rá egy lapáttal, ohgy Lázár Ervint is betámadták, ez tovább ront a dolgon s még többen integrálják emiatt az erkölcsükbe a Meseországot. Még ha esetleg bizonytalankodtak is, vagy a szöget ütött a fejükbe, hogy biztos, hogy nincs igazuk, akik tiltakoznak ellene? Miután Lázár ERvint is kikezdték, így marad az ,hogy nem nem, tényleg ezek gonosz buta könyvégetők stb.
Szóval nem értem, ezt miért kellett. Buták?

Bagdy Emőke, ő jól tolja, elolvastam a cikkét - így kéne elmagyarázni midnenkinek és nem könnyen kikezdhető lózungokkal operálni.

rgs 2020.10.13. 20:19:19

@Neytiri1: Mit tegyünk? Ún. demokrácia van - nem szavazok arra aki nem az elveimnek megfelelően viselkedik. (Nos, ez nem egyszerű, mivel a politika elemi lényege az ígérgetés/hazugság.) Törvény hiányában (mit mondhat és mit nem az oktató, ráadásul úgy hogy aztán akármilyen wannabe egyesület ne hurcolja meg ezért) marad az szmk vagy szülői szervezet vagy akárhogy is nevezzük - már ha az abban résztvevőket ez kicsit is érdekli. Otthon meg a szülők, ugyebár.

Neytiri1 2020.10.13. 20:33:31

@rgs: minden szülő máshogy fogja megpróbálni magyarázni, vagy hagyja az egészet a fenébe, mások megerősítik a gyereket (a vásárlók) ebben.
Ha annyira fontos kérdés, hogy a könyv megjelent -mindkét oldalnak-, akkor eljöhetne az idő, hogy ne csak egymással vitázzanak ezen a gyerekek fölött, mert azért egy kicsit úgy néz ki, hogy a szülők tetszése és nemtetszése az, ami a médiában megy és maga a gyerek meg elveszik közben, holott a szülők épp a gyerekek miatt esnek egymásnak.

De lehet, hogy ez csak nekem fontos, és én gondolok abba bele, hogy nem tudom melyik nap jön haza a gyerek az új "ismeretekkel" és most előtte beszéljek róla, vagy várjam meg, vagy bízzak abban, hogy valahogy mégsem jut be az ő ovijukba és közben keresem a megoldást, a szavakat, miközben még én magam sem tudom, hogy miszart csináljak ezzel, vagy hagyjam, majd a másik gyerek elmondja, a felvilágosítás is előbb történt már, mint ahogy én beiktattam, ez is megoldódik, és minden csoda három napig tart?

De ha megoldódik, akkor minek van ekkora cirkusz?
Vagy lehet, hogy a mai gyerekek már valahogy mások és tudják ezt kezelni, csak mi hisszük, hogy nem?
Vagy már ezen túl vagyunk és az óvodák tájékoztatást adtak ki a szülőknek, szóval megy szépen rendben minden?
Nem tudom, az enyém már nem ovis, és max. nyerít egyet, hogy ez hülyeség, de attól még ezek a kérdések felmerülnek bennem.

rgs 2020.10.13. 20:50:56

Francnyavalya tudja, az átkosban voltam gyerek, akkor egyszerűbb volt. :-) Akkor is jött innen-onnan a suttogás, de apa-anya-tanár megmondta mi van oszt' kész, mi meg nem vitáztunk. Most meg ott a teló, a haverok, akármi.
Meg az érzés amikor a haverom először a szemembe néz: hogyan kellene nevelni a gyereket :-)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 20:58:55

@Deansdale: @Neytiri1: Csak hogy öncélúan tovább borzoljam a kedélyeket, Bagdy Emőkét pont most cincálják szét a kollégái, amiért feltételezni merte, hogy talán mégsem egészséges óvodás korúakkal drag queen story hourt nézetni.

varosikurir.hu/koverne-bagdy-emoke-es-a-gender-mesek-szomoru-bucsu-egy-pszichologustol/

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.13. 21:12:10

@Lorrh: Meg az is tény hogy készült hozzá foglalkoztatókönyv vagyis óvodáknak is szánják. Viszont nem válaszoltál arra, hogy hol van a határ neked.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.13. 21:13:43

@don Fefinho: Én általában szoktam a posztjaidon nevetni. Ez akkor rosszat jelent?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.13. 21:16:50

@KalmanBlog: "Egy kis vicces ellentmondás: nincsenek nemi sztereotípiák, egy fiú ugyanúgy babázhat mint egy kislány."
Mindenkiből lehet mindenki, kivéve homoszexuálisból heteró. Németországban még az ezzel foglalkozó konferencia is be van tiltva. Ja meg transznemű se mondhatja hogy hülye volt és megbánta amit csinált. Azért a toleranciának is vannak határai!

KalmanBlog 2020.10.13. 21:18:42

@nextnick: > MErt itt már el kell határolódni: Orbán vagy a leszbikus mesék. Hát akkor inkább már a "Meseország"

Egyrészt szánom azokat, akik nem fogják fel, hogy ügyek mellé úgy is oda lehet állni, ha nem támogatjuk a többi ügy mellé állót mindenben... Például ha tudom hogy a szomszédom suttyomban néja lopja a kukoricámat, attól még ha jönnek a farkasok, és segít, akkor együtt kergetjük el.

Ennél jobban szánom azokat, akik Orbánfóbiából képesek az ovis korosztálynak tolt buzipropaganda mellé állni. Tényleg vannak ilyenek? Erre azt mondom, hogy az ő bajuk. Az én hozzáállásom az, hogy nem lehet mindenkit meggyőzni, és talán nem is kell. Mások gyerekei kevésbé érdekelnek.

Ami engem érdekel az az, hogy aki normális annak legyen lehetősége normálisan nevelnie a gyerekét. Ehhez pedig az kell, hogy legalább a kötelező intézményekből legyenek kitiltva a degenerált dolgok.

Elismerem, hogy itt van bennem egy feszülő ellentmondás: egyrészt azt szeretném, ha nem szólhatna bele az állam abba, ahogy én akarom nevelni a gyerekeimet. Másrészt viszont egy kicsit hajlok arra, hogy az ilyen jellegű propagandát tiltani kellene akár otthon is. Ahogy valamelyik politikus fogalmazott akár veszélyeztetésnek is számíthat az ha valaki ilyesmivel tömi a gyereke fejét. Pláne, ha más gyerekének a fejét tömi!

Mert egyrészt le tudnám szarni ha mások elrontják a saját gyerekeiket, másrészt viszont ha a következő generáció nagyrészét tönkreteszik, akkor az a gyerekeim környezetét fogja tönkretenni. Ezért fogas kérdés, hogy mi az a pont, ahol az államnak joga van beavatkozni?

De az biztos, hogy ha egyszer már kötelező intézményesítés van (amivel önmagában sem teljesen értek egyet), akkor legalább az legyen normális. Az óvodában tényleg óvják meg a gyermekeket!

Gondoljátok el mi lesz ebből, ha a kötelező óvoda meglévő törvénye mellé kapnánk a nyakunkba egy balos-progresszív kormányt! Egyből kötelezővé tehetik az ilyesmi érzékenyítő propagandát. Ne legyen így, de a veszély valós!

Neytiri1 2020.10.13. 21:25:58

@don Fefinho: nos, és itt jött el a pillanat, amikor az eddig erőltetett gondolatom, hogy legyen egy szakember, aki segít a szülőknek és az óvónőknek, nem is olyan egyszerű megoldást rejt, hogy jöjjön egy pszicho ember.
Mert ki dönti el, hogy melyik táborból jöjjön ez a segítség?
És a másik tábor miért is fogadná el azt a segítséget?
Ha a szakemberek között sincs egyetértés, akkor miért is várjuk el a nem szakemberektől?

Szegény Emőke, már nem fiatal, nem jön jól neki ez a terror.

És basszus, ez a ... is a cikkben a Boldog Hercegről és a fecskéről ír, hogy azon nőtt fel -pont ma emlegettem, bocs Deansdale, hogy már megint elkalandoztam-, hát kikérem magamnak!

Azért a hozzászólók között van -marad is?- aki elküldi a fenébe ezt a kedves fiút, aki elbúcsúzott tőle és olyan "emberekkel" hozta össze, amit szintén kikérek magamnak!

KalmanBlog 2020.10.13. 21:26:47

@Neytiri1: Én valahogy attól nem félek, hogy a gyerekek susmusolnak ilyeneket. Azért az teljesen más, mint ha az óvónénik olvasnak a könyvből, és utána még beszélgetnek is róla.

Az, hogy az egyik gyerek hall ilyeneket otthon, és esetleg elmeséli, az a többinek nem lesz igazodási referenciapont, hanem csak egy érdekes történet, ami vagy igaz vagy nem. Talán nem is volt úgy. Teljesen más hatása van, ha valaki olyan adja elő, aki autoritás szerepben van.

Egyelőre nekem arra az esetre, ha egy csoporttársa mesél róla, hogy két apuka van, vagy két királyfi összeházasodik, arra bőven elegendőnek tűnik annyi magyarázat, hogy: ez marhaság. Sok hülyeségről beszélgetnek a gyerekek, nem kell mindent komolyan venni. Ennyi. De nálunk még hasonló sem volt, szerintem a normálisabbakkal barátkoznak a gyerekeink. Ha lesz ilyen eset nálunk, akkor majd beszámolok nektek.

Neytiri1 2020.10.13. 21:29:57

@don Fefinho: ó, ezt nem is láttam, csak most, hogy @Sipi81: -t olvastam.
Biztos van. Majd szólok, ha látok, és akkor rávilágítok neked, hogy íme, itt van :)

KalmanBlog 2020.10.13. 21:30:57

@Neytiri1: Ja, az eddig is nyílt titok volt, hogy a pszichológia nagyrészt kultúrbalos. Bagdy Emőke egy üde színfolt a balos tengerben.

Nyilván nem kellemes amikor betámadják az embert, de ez az egyenes gerincűségnek a velejárója ebben a beteg korban.

Neytiri1 2020.10.13. 21:45:59

@KalmanBlog: én azért emlékszem még, amikor az oviban egymástól kaptuk az információkat és volt keveredés a többféle otthonról hozott információból :)
Viszont tisztán emlékszem arra, amikor megtudtam, hogy a csók az nyelves és nem csak szájrapuszi.
Be kell vallanom, hogy úgy döntöttem akkor, hogy én nem fogok másnak a szájában "járni" és a másik sem az enyémben, mert az olyan gusztustalan :)

csi szi 2020.10.13. 22:18:34

@KalmanBlog: Amit Nyugaton kapna, ahhoz képest ez még semmiség eddig, ott már "cancelled" lenne mindenhol. Hál' Istennek nálunk legalább a Twitter nem túl széles körben használt, az még a Face-nél is sokkal toxikusabb egy dolog, ahol vezető politikusok és celebek is durván küldözgetik egymást az anyjukba sms hosszúságú üzenetekben a milliós követőik előtt (a Fehér Ház lakója is, bár őt már cenzúrázták).

GABOR2 2020.10.13. 22:26:01

Sziasztok, most készítettem, egy "Kultúrháborús történések" különszámot is, ami arról szól, hogy milyen érdekes, hogy egy kiszivárgot brit miniszteri-titkosszolgálati anyag szerint... sok "független" újságíró, hogy össze tud fogni, hogy hazudjanak neked, hogy akard a háborút...

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_387

Aztán itt van a "sima" rész is:

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/kulturhaborus_tortenesek_757

És akik képesek elviselni, hogy Orbán "gazdaságvédelmi" lépéseit is megvizsgálom itt van ennek is az új része...:

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_742

csi szi 2020.10.13. 22:26:24

@KalmanBlog: "Egyrészt szánom azokat, akik nem fogják fel, hogy ügyek mellé úgy is oda lehet állni, ha nem támogatjuk a többi ügy mellé állót mindenben"

Vigyázz, mert ez az ellenzéki "összefogás" logikája is, ők azt magyarázzák, hogy dehogyis támogatják ők Fletót, ők is rosszul vannak a látványától is, csak közös ügy a "diktatúra" "eltakarítása". :) Ami persze csak abban hibádzik (szerintem), hogy valójában támogatják, csak letagadják, esetleg maguk előtt is. Nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy közösen "visszaveszik az országot", aztán Fletó úriemberként félreáll a sleppjével együtt, miután megtette a kötelességét. Max. annyit, hogy előre egy bábot tolnak majd, Karácsonyt vagy Fegyőrt vagy netán egy kvótanőcit vagy egy cilinderből előhúzott "független szakembert".

nextnick 2020.10.13. 22:31:09

@KalmanBlog:
Az óvodákba nem kell beengedni, ez tiszta sor, ebben semmi diktatúra nincs.

A könyv kiadása, ez már érdekesebb kérdés, valamennyi cenzúra nyilván létezik, hogy otthon ki mit mond, abba meg nem kéne beleszólni.

Inkább valami normálisabb közhangulat kéne. Nemrég anyám mondta, hogy menniyre csodálkozik már, hogy ő megélt sok mindent, még a Rákosit is, de mondhat bárki bármit, még akkor is normálisabb világ volt, mint most. (persze szeritne is az Orbán miatt van ez, de ez részletkérdés, ő már ennek a tábornak a tagja, aki minden történésben az orbán hátsó szándékait keresi). Az Orbán már elvesztette a fél népet, kéne egy másik vezető igazából a fideszen belül akár, akire esetleg még odafigyelnének, hogy van-e értelme éppen annak, amit mond.

Amúgy én mondom, első körben a fb-ot tiltanám be ... lehet ez már önmagában elég lenne :-).

csi szi 2020.10.13. 22:45:41

@nextnick: Sajnos mi nem tilthatjuk be, az EU-nak kellene betiltania mondjuk adatvédelmi okokból. Vagy az USA-nak trösztellenes lépésként. Egyébként Nyugaton bármilyen hihetetlen a balliberálisok is fújnak a Facebookra, mert szerintük még mindig nem üldözi eléggé a jobbosokat (persze ők "gyűlöletbeszédről" meg "orosz álhírekről" beszélnek szokás szerint, és nem bírják elengedni, hogy szerintük a Facebook "manipulálásával" nyert Trump 4 éve, aminek ugye nem lett volna szabad megtörténnie). Nem mintha önmagában megoldana bármit, mert lenne helyette más, sajna arra vajmi kevés az esély hogy nemzeti ellenőrzés alatt álló közösségi média váltsa fel. Az egész szociális média jelenség mérgező, masszívan hülyíti az embereket, polarizál, leszoktat az önálló véleményalkotásról, klikkekre szakadt tini iskolai osztályként viselkedő csordát csinál az emberekből.

nextnick 2020.10.13. 22:56:35

@csi szi:
Igen.
Meg hisztériáznak. Félelmetes, hogy mekkora a hatása.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.13. 23:07:30

@Sipi81: Ritkán viccelek, de olyankor halálosan komolyan.

Neytiri1 2020.10.13. 23:08:31

@nextnick: @csi szi: betiltás? Tényleg az a megoldás, hogy az állam nekiáll és elkezd betiltani?
Az eszetekbe sem jut, hogy olyan akármi is tiltásba kerülne, amit ti nem akartok és beleavatkozásnak neveznétek a magánéletetekbe, a kapcsolataikba, a szabad információhoz jutásotok lehetőségébe?
Ha orbán el kezd tiltani, akkor semmi sem fogja megállítani. Ha semmi sem fogja megállítani, akkor jön valami más legközelebb. Azt is ledugja a nép torkán és a végén? Mit lesz szabad csinálni?
Ilyen "jogosítványt" kezébe adni még teljesen normális embernek sem szabad, nem hogy neki.

csi szi 2020.10.13. 23:18:32

@Neytiri1: Nem lehet betiltani a facebookot, akkor kitörne a lázadás, mint az internetadónál. Meg nyilván uniós alapelvekbe is ütközne. De tény, hogy egy társadalomromboló, bomlasztó sz.r, nem véletlen tiltják a kínaiak meg a törökök is. Egyedül arra jó, hogy a globalisták "színes forradalmakat" vezényeljenek le rajta keresztül. Lásd "arab tavasz" annak is f.sza vége lett...

csi szi 2020.10.13. 23:22:40

Amúgy a face-t cenzúrázó államok listája (legtöbb csak ideiglenesen blokkolja, politikai nyugtalanság esetén, vagy blokkol bizonyos posztokat):
en.wikipedia.org/wiki/Censorship_of_Facebook

Érdekesség, hogy a UK is rajta van, meg Izrael is. Ausztia és Németország is a holotagadás miatt, azért már nem kell aggódniuk, a Facebook most már globálisan tiltja, ha igaz.

KalmanBlog 2020.10.13. 23:25:19

@csi szi: Na, várj! Teljesen az, ha Fletóra szavazok úgy, hogy állítólag utálom Fletót (ez volna az ellenzéki összefogás), vagy mondjuk szeretni a savanyúcukrot, aztán kiderül, hogy Fletó is szereti és akkor hirtelen utálni csak azért.

Érted, azért kénytelen a könyv mellé állni, mert Orbán ellene van? Ebben hogy jön ki a matek? Ha Orbán a szarevés ellen van, akkor szart kell enni? Már bocsánat, késő van...

Reméljük ráérez erre a hangulatra Orbán, és akkor az orruknál fogva tudja vezetni őket, mint Piszkos Fred a szingapúri alvilágot!

KalmanBlog 2020.10.13. 23:26:04

@KalmanBlog: Teljesen az->teljesen más. Mondom, hogy késő van.

Neytiri1 2020.10.13. 23:26:11

@csi szi: na, pont ettől a két országtól ráz ki a hideg és nem szeretném, hogy mi legyünk a harmadik mellettük.
Azt elismerem, hogy rengeteg sületlenség, baromság, veszélyes őrültség folyik rajta keresztül.
Na, de ehhez olyan emberek is kellenek, akiket táncba lehet vinni. Azok meg enélkül is táncolnak.
A törlések viszont nevetségesek ott. Amikor bejelentenek valamit, azt törlik, de ha újra indul, azt már nem.
Valamilyen módszert erre ki kéne találniuk.
Én nem kedvelem, a suli miatt kell, nem is a saját nevemen vagyok fent, mert amikor először úgy volt, jöttek a jelölések, aztán a sértődések, ha nem fogadtam el, aztán a szülinapi/névnapi ünneplések és az egymás fényképének körbenyalása. Borasztó volt.

csi szi 2020.10.13. 23:27:43

@KalmanBlog: "és akkor az orruknál fogva tudja vezetni őket, mint Piszkos Fred a szingapúri alvilágot!" Szerintem már rég azt teszi.

nextnick 2020.10.13. 23:30:32

@Neytiri1:
Persze nem orbánnak kéne betiltani, isten őrizz, meg semmi ilyen drasztikus módszer.
Egy egyszerű kis módosítás egyébként elég lenne, miszerint, ha olyan szép és jó és fontos a fészbúk, akkor a használói legyenek szívesek egy picit fizetni érte. Pl. havi pár ezer. És vége is lenne.

csi szi 2020.10.13. 23:31:49

@nextnick: Aki rákattant, az kifizetne rá annyit.

Neytiri1 2020.10.13. 23:32:33

@nextnick: igen, ez valószínű csökkentene a létszámon, de leginkább a "dejólnézelkiafotónMaris" tagok csökkennének és nem pedig az őrültek. Szerintem.

nextnick 2020.10.13. 23:38:10

@csi szi: @Neytiri1:
Szeritnem a legtöbben unaloműzőnek használják és annyira nem függnek tőle, de mégis nagyon befolyásolja a gondolkozást. Ha pénzbe lenne, leszoknának róla.

Neytiri1 2020.10.13. 23:42:08

@nextnick: akkor ne pár ezer forint legyen. Bár kérdés, hogy ez mennyire érné meg Zuckerbergnek? Mert bár befolyna a pénz az "előfizetésért", viszont az elérhető embermennyiség mennyire lenne reklámérték?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.14. 00:06:45

@Neytiri1: Ez régi téma itt, alapvetően a probléma gyökere abban rejlik, hogy a reáltárgyak általános ideológiai immunitásával szemben a bölcsészetnek ilyen immunitása nincs. A pszichiáter ugyan félig orvos (csak félig!), a pszichológus viszont teljesen bölcsész.

Nálunk itthon annyival egyszerűbb, de paradox módon egyben komplikáltabb is a helyzet a fejlett Nyugathoz képest, hogy ide a szélbalos agybaj nem beszivárog, hanem eleve ki sem lett szanálva, csak patchelik időnként.

A cikk nyitósorai is viccesek, hogy hát nincs azzal semmi baj, hogy vallásos, meg hogy jobboldali, el kell fogadni a másságot, de...

Glokta 2020.10.14. 01:02:31

@Lorrh:
"Ez konkrétan nevetséges. Azért írja, hogy nem úgy kell csinálni hogy megszámolják a férfi és női művészeket (mert itt már női többség jönne ki) hanem ez szofisztikáltabb. Magyarul akkor is a nők elnyomását kell kimutatni, ha azok vannak többségben. Ez kurvagáy :-("

Basszus, te tudsz szöveget értelmezni? Pont az ellenkezőjét mondja:
"Attól ugyanis, hogy egy intézmény kettővel több férfi alkotó munkáját állítja ki, mint nőét, még nincs feltétlenül szó egyenlőtlenségről, az adatok függvényében nekünk azt kell megnéznünk, hogy ez belefér-e a szórásba"

Ami szerintem egyedül gáz, hogy szerinte a meglévő egyenlőtlenségekkel a döntéshozókkal kéne foglalkozni.
Nem, nem nekik kell ezzel foglalkozni, isten mentsen, hogy a művészetben kvótákat vezessenek be vagy negatívan diszkriminálják a férfiakat (pozitívan a nőket).

GABOR2 2020.10.14. 01:38:27

Sziasztok, most készítettem, egy "Kultúrháborús történések" különszámot is, ami arról szól, hogy milyen érdekes, hogy egy kiszivárgot brit miniszteri-titkosszolgálati anyag szerint... sok "független" újságíró, hogy össze tud fogni, hogy hazudjanak neked, hogy akard a háborút...

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/kulturhaborus_tortenesek_kulonkiadas_387

Aztán itt van a "sima" rész is:

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/kulturhaborus_tortenesek_757

És akik képesek elviselni, hogy Orbán "gazdaságvédelmi" lépéseit is megvizsgálom itt van ennek is az új része...:

ujtechkor.blog.hu/2020/10/13/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_742

F. Szabó 2020.10.14. 06:21:44

@Deansdale: Hívő katolikus vagy, ha jól értettem. Hajnalban arra ébredtem, hogy Ferenc pápa enciklikája miatt be kell szúrnom egy bekezdést a Tabutéma cikkembe. Íme:

"Lehetne ez a kiválasztottság valami fennkölt, jó dolog, de nem az. Mózes szövetsége az Úrral minden más nép szolgaként vagy halottként uralásáról szól. Ahogy Mohamed "szövetsége" Allahhal is minden nem muszlim szolgaként vagy halottként uralását jelenti. Jézus szeretetről szóló alapgondolata meg éppen most foszlik semmivé e két magabiztosság nyomása közt őrlődve, a szeretet hibás, önvédelmet bénító értelmezése miatt."

Kíváncsi lennék, mi a véleményed a pápa enciklikájáról.

nextnick 2020.10.14. 06:34:47

@Neytiri1:
Biztos, hogy nem érné meg neki persze, azért ingyenes.
Esetleg leheten fészbúk használati adó :-).

F. Szabó 2020.10.14. 08:15:25

@Deansdale: Jut eszembe, Mózes és Mohamed a két jelentős sémi nép vezetője volt. Tagadhatatlan a (nekikeseredett) bíráló felhang, ezért, bár írva vagyon, amit Mózes és Mohamed Istennel való kapcsolatáról mondtam, tulajdonképpen mindkét állítással az antiszemitizmus vétségébe estem.

Az antiszemitizmust valójában az elavult felségsértés szinonimájaként használják, üldözik és büntetik.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.14. 08:26:43

@KalmanBlog: Köszi szépen a választ!
Nagyon szerencsések vagytok a szomszédokkal és a nagyszülőkkel.

Wildhunt 2020.10.14. 12:07:50

@F. Szabó: Nem engem kérdeztél, de az én véleményem: egy vén kommunista hülyeségeket beszél. Attól, hogy szépen hangzik (néhol szebben, mint a szentírás) még nem lesz igaz amit mond. Szent Ferenc félremagyarázásáért már le kéne váltani. Attól hogy amit mond szebben hangzik, mint a szentírás, még nem lesz igaz. A kiválasztottsággal meg az ateista narratíva bár elterjedt, de attól még hülyeség. Nem az van, hogy a gonosz isten párakat akik nyaliznak neki nem gyilkol meg. Az van, hogy az egész világ halálra van ítélve, de aki akarja, azt Isten megmenti.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.14. 13:17:11

@csi szi: "vagy netán egy kvótanőcit"
Dobrev Klára for president!

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.14. 13:19:44

@Wildhunt: Ez nem pápa hanem egy trónbitorló. A valódi pápa még él (Benedek) csak épp a háttérbe van tolva. Tehát az a paradox helyzet van hogy van egy igazi pápa meg van egy ál. Legalábbis egy ismerősöm szerint ez a helyzet.

csi szi 2020.10.14. 14:03:25

@Sipi81: Kunhalmi is elfogadná a jelöltséget azt mondta :)

Lorrh 2020.10.14. 14:11:20

@Sipi81: Ez nagyon izgalmas, hogy jön egy pápa amelyik szakít az egyház pöffeszkedő mentalitásával, egyszerűséget hirdet, kiáll a pedofília ellen és ezzel a konzervatívok haragját váltja ki. Nyilván a pöffeszkedés és a pedofilia régi ősi konzervatív erények.. hahaha.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.14. 14:21:05

@Lorrh: Te is tudod, hogy nem ezzel van bajuk a konzervatívoknak de csak trollkodsz. :-)

Lorrh 2020.10.14. 16:31:05

Most hallgattam Puzsért, aki pont ezzel a meseországos könyvvel foglalkozott, hogy ettől meg kell védeni a gyerekeket, de a pedofil kaleta kisétált a bíróságról szabad emberként. Tovább pedofilkodhat. Őtőle nem kell megvédeni a gyerekeket.
haha jogos felvetés. Megmutatja mennyire álszent szánalmas a jobboldal harciassága és manipulatív gumicsontokkal (mesekönyv) mennyire megvezethetőek. Szerintem.
De nyilván itt ezen a blogon nagyon okosnak hiszik magukat :-)

Deansdale 2020.10.14. 16:58:28

@Neytiri1: "betiltás? Tényleg az a megoldás, hogy az állam nekiáll és elkezd betiltani?
Az eszetekbe sem jut, hogy olyan akármi is tiltásba kerülne, amit ti nem akartok és beleavatkozásnak neveznétek a magánéletetekbe, a kapcsolataikba, a szabad információhoz jutásotok lehetőségébe?"

Ezen már rég túlvagyunk, és mellesleg ez az az impotencia amiről már egy ideje beszélek. Egyfelől egy képzelt jövőbeli jobbos diktatúrátóé vaéó félelem kedvéért hagyni hogy a progresszívek itt és most tönkregyalázzák a kultúránkat elég kétes üzletnek tűnik, másrészt a progresszívek ezerszer erősebben tolják a saját cenzúrájukat már évek óta, csak ezek szerint az neked nem tűnt fel, vagy azzal valamiért nincs problémád. Emberek millióit cenzúrázza a google, facebook, stb., ami összehasonlíthatatlanul durvább, mint hogy Orbán betilt egy aberrált mesekönyvet. És amíg te a kezed tördeled, hogy dehát mi lesz ha a cenzúrát majd valamikor a jövőben valaki rosszra fogja használni, addig a kultúrád hóhérai röhögve dolgoznak a gyerekeid ill. unokáid drasztikus agymosásán. Szerintem sokkal jogosabb és sokkal hátborzongatóbb félelem, hogy a gyereked egyszer azzal jön haza suliból, hogy a tanárnéni szerint ő transznemű, úgyhogy szeretné elkezdeni a hormonkezelést (mivel ez nyugaton már javában zajlik...), mint az, hogy Orbán führerré koronáztatja magát és valamiféle képzelt ultranacionalista lágert hoz létre az országban. A baloldal évtizedek óta riogat azzal, hogy a konzervatívokból egyszercsak előugrik majd a náci, és ebből soha semmi nem valósul meg, de ez a lelkesedésüket nem töri le. És amíg te az orbáni cenzúrától félsz addig naponta ezer konzervatívot törölnek a fészről, twitterről, stb. Az ég szerelmére...

Deansdale 2020.10.14. 17:09:23

@Neytiri1: "Azt elismerem, hogy rengeteg sületlenség, baromság, veszélyes őrültség folyik rajta keresztül."

Abszolút nem ez a baj, mert amit az emberek egymás közt beszélnek az az igazi szólásszabadság, amihez senkinek semmi köze, akkor sem ha ostobaságot beszélnek. A fésszel az a baj, hogy nyíltan, vállaltan és köztudhatóan a progresszív politikai erők szócsöve, ami csak félszívvel tetszeleg a semlegesség szerepében, de valójában ezerrel tolja a "haladó" propagandát miközben tűzzel-vassal irtják a konzervatív hangokat. Ott tartunk, hogy a közösségi média óriásai az USA elnökét cenzúrázzák, bakker. Ettől minden odafigyelő emberben meghűl a vér, csak a letompított agyú tömegeknek nem tűnik fel, hogy ez milyen durva beleszólás a világpolitikába. Mikor Zuckerberg és Jack Dorsey határozza meg, hogy hozzád milyen információk juthatnak el, és te nem látod ebben a problémát, az a világvége. Mégis ez van, és teljesen nyíltan szélsőbalosok mindannyian, minden kultúrmarxista ügyet ezerrel tolnak miközben minden mást cenzúráznak. Az USA-ban pl. két évig volt tele a sajtó a süket dumával, hogy a ruszkik befolyásolták a választást amin Trump nyert, és ez a "befolyásolás" azt jelentette, hogy párezer dolcsiért pár magánszemély vett pár facebook hirdetést, aminek kb. a fele ráadásul Hillary reklámozta... És ez "befolyásolás", vágod, de az, hogy a netes gigacégek sorra cenzúráznak ill. tiltanak le konzervatív politikusokat, az semmi. Ha ezt nem látod át, nem érthetsz semmit a politikai helyzetből.

KalmanBlog 2020.10.14. 17:10:11

@Lorrh: Mi köze van hozzá? Attól még a perverz mesekönyvet helyes és szükségszerű volt bedarálni. Attól még hogy beázik a tetőm, van értelme arról beszélni, hogy beázik a pincém is! Függetlenül kezelendő mindkettő!

Tőlem beszélgethetünk a pedofiles ügyről is, nem is tudom miről van szó. Úgyhogy ha küldenél róla linket, akkor lehet, hogy te is információval látnál el, amit megköszönnék a hasznossága miatt! Hasonlóan adnál nekem valami pluszt, akárcsak Dúró Dóra a könyvdarálással!

Deansdale 2020.10.14. 17:27:35

@F. Szabó: Nem vagyok gyakorló katolikus, de szimpatizálok a kereszténységgel, és egy bizonyos szinten nyomon követem a sorsát.

Az aktuális pápa totál csőd, abszolút a kultúrmarxizmus szekerét tolja, csak azt nem tudom tudatosan, vagy félreértett keresztényiségből. Bár a végeredmény szempontjából ez mindegy is... Ennyi erővel magát Sorost is kinevezhették volna pápának, ugyanott tartanánk. Pedig égető szükség lenne a valódi kereszténység feltámadására, ami amellett, hogy a felebaráti szeretetet hirdeti, azért annyira nem túlja túl, hogy önként másszon fel az iszlám áldozóasztalára.

Szerencsére úgy látom elég sok keresztény egyetért velem, a pápa talán már népszerűbb a libsiknél mint a katolikusoknál, bár ez persze lehet hogy csak az én illúzióm.

Deansdale 2020.10.14. 17:29:29

@Lorrh: "Ez nagyon izgalmas, hogy jön egy pápa amelyik szakít az egyház pöffeszkedő mentalitásával, egyszerűséget hirdet, kiáll a pedofília ellen és ezzel a konzervatívok haragját váltja ki. Nyilván a pöffeszkedés és a pedofilia régi ősi konzervatív erények.. hahaha."

Ekkora hülyeséget rég hallottam.

Deansdale 2020.10.14. 17:34:51

@Lorrh: "Most hallgattam Puzsért, aki pont ezzel a meseországos könyvvel foglalkozott, hogy ettől meg kell védeni a gyerekeket, de a pedofil kaleta kisétált a bíróságról szabad emberként. Tovább pedofilkodhat. Őtőle nem kell megvédeni a gyerekeket.
haha jogos felvetés. Megmutatja mennyire álszent szánalmas a jobboldal harciassága és manipulatív gumicsontokkal (mesekönyv) mennyire megvezethetőek."

Na, még egy óriási hülyeség. Amit te jobboldalnak nevezel egy emberként követelte hogy Kaletát négyeljék fel, és csak a saját személyes politikai kapcsolatai mentették meg ettől a sorstól, nem "a jobboldal". Bakker, szedd már össze magad, egyre gyatrább férc-karikatúrákat gyártasz arról amit a konzervatívokról tévképzelsz.

Amúgy tudod mit, ez az egész sokkal inkább a progresszívek aljasságára mutat rá, akik a Kaleta-ügyet jóformán csak a fideszmocskolás miatt kapták fel, ott persze tettették hogy mennyire törődnek a gyermekek védelmével, de aztán ugyanők már simán támogatják az óvodások elméjének megrontását, mert ha ők csinálják ipari méretekben, az teljesen rendben van. Csak akkor van bajuk a pedofíliával ha egy (vélt vagy valós) politikai ellenfelüknek tudnak ártani a mesterséges hiszitvel, de amúgy javában dolgoznak a társadalmi elfogadtatásán. Gerinctelen tetű banda.

Lorrh 2020.10.14. 17:35:32

@Deansdale: ismered az iróniát?

@KalmanBlog: adjak linket a kaleta ügyről? te most viccelsz velem ugye? Hitlert ne mutassam be? hátha őróla sem hallottál.... eszemmegáll :-(

Lorrh 2020.10.14. 17:38:07

@Deansdale: nagyon "vicces" vagy, hogy egy olyan államban élünk ahol pedofilokat támogat a hatalom, de arról neked sem volt egy rossz szavad sem. Sőt! Megértetted, hogy egy diplomatát nem fognak odadobni a nép elé. hahaha
/lehet hogy tévedtem a jobb-baloldal megnevezéssel/ maradjunk az orbánisták megnevezésnél.

KalmanBlog 2020.10.14. 17:41:02

@Lorrh: Ezt az esetet nem nagyon követtem. Mivel van egy rakás hasonló, ezért honnan kellett volna tudnom, hogy erre gondolsz?

Igen, adjál róla linket, hogy mire gondolsz, mert én esetleg máshol mást olvastam róla, és akkor elbeszélnénk egymás mellett!

Deansdale 2020.10.14. 17:42:35

@Lorrh: Ez iróniának is hülyeség volt, már megbocsáss. Nem akarlak cseszegetni, dehát ez van. Az aktuális pápa nem "egyszerűséget" hirdet hanem kultúrmarxizmust, a kereszténység pedofíliázása már rég nagyon uncsi, a konzervatívok pedig szarnak a pápára, mert a pápa nem a konzervatívok pápája, hanem a katolikusoké. Emellett már csak az a téves, hogy bárki is a pedofília elleni kiállás vagy az egyszerűség miatt haragudna a pápára, amiknek semmi köze semmihez. Amiért minden normális embernek problémája van a pápával, az az, hogy a pozíciójával visszaélve kvázi kommunista propagandát tol, ami a nyugat bukása felé vezet. Már a dalai láma is megmondta, hogy az a normális ha európa az európaiaké, de ez a kretén álpápa még mindig a migrációt erőltetné, meg a "befogadást", mintha amúgy a fehér világ nem fogadott volna már be eddig is többszázmillió színest... Nekünk ne papoljon befogadásról, menjen Dél-Afrikába tüntetni a farmergyilkosságok ellen.

Deansdale 2020.10.14. 17:48:40

@Lorrh: Úgy tűnik félreértetted amit anno a Kaleta-ügyről mondtam, ami annyi volt, hogy fotók letöltése az internetről nem ugyanaz, mint ha random gyerekekbe tömnéd a faszod erőszakkal, márpedig a habzó szájú tömegek úgy viselkedtek mintha az utóbbiról lett volna szó. Emellett akit egy kicsit is érdekeltek az ügy részletei azok tudják, hogy Kaleta nem, ismétlem: KURVÁRA NEM "Orbánék embere", a maszop-kormány idején került a húsosfazék közelébe, aztán ottragadt. És azt is illene megérteni, hogy nem Orbán személyes közbenjárására lett enyhe az ítélet, ezügyben Orbánozni csak a saját fóbiáid szellőztetése. Nem, nem Orbán tehet minden egyes per eredményéről az országban, nem az ő felelőssége minden bírói döntés. Az, hogy neked ebből az egészből annyi jött le, hogy én O1G-t mentegetem valami pedofilügyben, nem engem minősít.

Lorrh 2020.10.14. 17:49:06

@Deansdale: igen, a migráció támogatásán nekem is fennakadt a szemem.

Lorrh 2020.10.14. 17:51:10

@Deansdale: szerintem te totálisan félreérted a mai magyar helyzetet ha azt vizionálod, hogy lehullhat egyetlen falevél is a főméltóságú úr engedélye nélkül /ez meg túlzás volt stilisztikailag/

Deansdale 2020.10.14. 17:58:25

@Lorrh: Úgy érted az SZFE-n is az ő utasítására tüntetnek? Meseország is az ő ötlete volt? Nem értem az orbángyűlölők miért képzelik őt mindenhatónak, de általában csak akkor ha valami negatív dolog kerül szóba, akkor az biztosan az ő hibája, mert hát ő akkora zsarnok hogy egy kézben tart mindent ebben az országban. Szerintem Orbán egy ember mint te vagy én, és egy olyan ország m.elnöke ahol a bírók zöme valamelyik előző rendszerből visszamaradt csökevény, ahol Soros ezer "civilszervezetet" pénzel, ahol akadémiák, egyetemek és egyéb intézmények vannak dugig tömve ellenzékiekkel, stb.

Lorrh 2020.10.14. 19:20:55

@Deansdale: igen, sajnos vannak még problémák a szocializmus építésének útján, de dolgoznak ezek kiküszöbölésén.
A kaletás bírót például internálták. Bevallotta, hogy egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.14. 19:33:46

@Deansdale: "A baloldal évtizedek óta riogat azzal, hogy a konzervatívokból egyszercsak előugrik majd a náci"

Azt azért engedtessék megjegyezni, hogy meg is tesznek érte mindent.

csi szi 2020.10.14. 21:40:00

@Lorrh: Unalmas ez a Kaletázás, a fickónak képek voltak a számítógépén, ami nem szép dolog persze, de hogy ettől veszélyes lenne a gyerekekre? Nem molesztált gyerekeket, csak recskázott a monitor előtt. Másrészt Kaleta diplomáciai karrierje 2010 előtt kezdődött, szóval a NER-hez kötése is inkább csak mondvacsinált.

csi szi 2020.10.14. 21:43:13

@GABOR2: Kár, hogy kevesen olvassák a blogodat a jelek szerint, ennél többet érdemelne.

Lorrh 2020.10.14. 22:26:55

@csi szi: unalmas persze. Ezt hívják kettős mércének. Az meg csak egy vacak könyv amiben egy szót írtak, hogy királyfi buzi lett. Ha a szülőnek ennyi esze van és megveszi és elolvassa a saját gyerekének. Holott csinálhatna meztelen képeket is a gyerekről, hogy a pedofilnak legyen mire recskáznia.

Deansdale 2020.10.14. 22:45:30

@Lorrh: Ez a "minden egyenlő mindennel" hülyeség annyira sekélyes... Mintha egy társadalom egészségére ugyanannyira lenne veszélyes Kaleta a vártnál kissé enyhébb ítélete, mint a nemzetközi pénzekkel tömött LMBTP lobbi folyamatos tevékenysége. Baszod. Komolyan.

KalmanBlog 2020.10.15. 08:26:10

@Lorrh: Kezdjük azzal, hogy ez a modell, hogy valakinek a gépén/telefonján találnak valamit, legalábbis bűzlik. Tudod, telefonra deklaráltan van a gyártónak backdoor-ja (úgynevezett hátsó bejárat, ami azt jelenti, hogy hálózaton keresztül, távolról tudnak bármit telepíteni a gépedre a tudtod és beleegyezésed nélkül), PC-re pedig nem deklaráltan, de mindenki tudja, hogy csak azt nem törnek meg akit nem akarnak. (Bővebben lásd GÁBOR2 blogját: ujtechkor.blog.hu )

Távoli hozzáféréssel az Internet világában mindenkinek azt tesznek a gépére, amit csak akaranak. Ezért én az ilyesfajta "lebukásoknak" nem hiszek 100%-ig.

Ezenkívül azt is tudni kell, hogy a sajtó sokszor a helyi törvényeknek meg nem felelő korosztályjal való kapcsolatot/felvétel birtoklását is pedofilnek hívja, ami orvosi értelemben nem pedofília, ha a lány testileg érett. Nálunk például lehet egy felnőttnek 17 évessel legális szexuális kapcsolata, van ahol nem lehet. Akinek ilyen van, azt a külföldiek sokszor pedofilnek hívják - helytelenül. Nem másztam ebbe az ügybe bele, de nem mindegy, hogy egy 17 évesről voltak olyan fotói, vagy valóban gyerekekről. Ezeket a sajtó összemossa, pedig nagyon nem ugyanaz. A 17 éves esetről ugye az is simán lehet, hogy a bűnös azt hitte, hogy már 18, mert ráírva nincsen. Miután eleve nem hiszek ezekben a számítógépes lebukásokban, ezért ilyen részletekig ezt az ügyet el sem olvastam, úgyhogy nem tudom megírták-e a szóbanforgó korosztályt.

Utoljára pedig a pedofil képpel üzérkedés esetén a forrás a leginkább bűnös. Ha olyat fognának aki ilyen képeket gyárt és tesz fel a netre, azon háborodnék fel igazán. Amiket olvastam a témában az alapján legtöbbször a szülők tudtával történik az ilyesmi, ezért lehet hogy naívan, de azt gondolom, hogy normális emberként ez a veszély minket nem fenyeget.

Osztva szorozva annak a veszélye, hogy homoszexuális propagandát akarnak a gyerekemre erőltetni, nem elhanyagolható, ráadásul ha nem tiltakozunk időben, akkor idővel egyre valószínűbb lesz. Sőt, ha a nép a progresszíveket hatalomra emeli, akkor még a végén kötelező is lesz. Mivel ez rám nézve veszélyesebb, ezért ezen ügy ellen ésszerűbb fellépnem.

Ráadásul a pedofília kapcsán történő bűnökre már most is elégséges törvényeink vannak, ezt a mostani illetőt is elítélték talán - nem néztem utána - annak ellenére, hogy a számítógépes bizonyítékok köztudottan fabatkát sem érnek. Úgyhogy nem gondolom, hogy ezen ügy miatt bármilyen ésszerű szigorításra szükség volna.

Neytiri1 2020.10.15. 08:36:58

@KalmanBlog: bravo! Így megmosdatni ezt az embert még nem láttam!
Ez nem dicséret -egyébként.
Elismerte. Egyébként.
index.hu/belfold/2020/07/01/mindent_beismert_a_birosagon_a_pedofil_kepek_miatt_megvadolt_kaleta_gabor/

Furcsa, hogy ettől nem féltitek a gyerekeiteket.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.15. 08:43:37

@Deansdale: „A baloldal évtizedek óta riogat azzal, hogy a konzervatívokból egyszercsak előugrik majd a náci, és ebből soha semmi nem valósul meg, de ez a lelkesedésüket nem töri le.”

Az én lelkesedésem már kezd lohadni. Várom, várom, hogy Orbán végre benáculjon, és semmi... :-(

KalmanBlog 2020.10.15. 08:43:54

Simán lehet, hogy volt egy alku, hogy ha beismeri, akkor kevesebb lesz az ítélet :-)

Azt leírtam, hogy ennek az esetnek konkrétan nem néztem utána, de akkor is általában ezeket a képbirtoklós eseteket sokkal kevésbé tartom a családomra veszélyesnek, mint az aktív agymosást óvodás korban. Most, hogy végre linkelted, hogy min vagy felháborodva, lehet hogy el fogom olvasni.

KalmanBlog 2020.10.15. 08:47:14

@Neytiri1: Na, ezt a cikket még el is olvastam. Benne is van, hogy az ügyészség kisebb büntetést javasolt feltéve, ha beismeri...

És konkrétan mit is ismert be, milyen bűnt? Mert az nincsen benne ebben a cikkben, hogy pontosan mit ismert be. Olyat is linkelj, amiben benne van!

Neytiri1 2020.10.15. 09:03:39

@KalmanBlog: ha vannak összeköttetéseid biztos meg tudod szerezni a jegyzőkönyvet. Én nem tudom.
Egy ember, aki bevállalja -és mélységesen sajnálja-, amit tett, nekem elismerte amit tett.
De úgy egyébként, ha nem tette, milyen mást palástol azzal, hogy ezt vállalja be?

Kaletát Medgyessy-nek "tudjátok be", de
"Kaleta Gábor a Medgyessy-kormány idején, 2002-ben az amerikai főosztály referenseként került a Külügyminisztériumba. 2006-tól a Gyurcsány-kabinet diplomatájaként Los Angeles-i konzulként szolgált.
A 2010-es kormányváltás után is a tárcánál maradhatott. 2012-től a Külügyminisztérium, majd az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztályát vezette. 2017-ben lett perui nagykövet. Kinevezését az ellenzék is megszavazta."

Van sok ember, akit egy előző kormány nevezett ki bármire és az őt követő kormány (fidesz) nem cseszte ki a p.csába?
Nos, őt nem. Vajon miért?

Az, hogy ez az eset megtörtént a kÓrmány mondta el, volt hivatalos tájékoztató? Egy ember minket képviselt. Aztán is, csak az már kicsit kellemetlen volt. Érdekes, hogy amikor Vera a "beteg demokráciáról" ír, akkor megsérti a magyarokat. Ha egy férfi képviseli az országunkat és ez derül ki, az nem sérti a magyarokat.
Visszatérve a kérdésre, volt hivatalos tájékoztató erről?
Nem.
A régi Index ment utána és adta hírül
index.hu/kulfold/2020/02/14/meg_a_perui_rendorseg_sem_tudott_semmit_a_magyar_nagykovet_sotet_ugyerol/

Nem kívánok Kaletáról -sem- vitatkozni, de baromira furcsállom, hogy van aminél kiakadtok, hogy mi lesz a gyerekekkel, de az, hogy pedofilok vannak, az nem. Pedig szerintem komoly hatással lehet rájuk ez is.
És már azóta másik pedofil ügy is van. És mennyi lehet.

Lorrh 2020.10.15. 09:47:59

@KalmanBlog: maszatolsz és azt hiszed okos vagy ezzel.
De nem.
Ha a ballib oldal bukott volna le ilyen pedofil képgyűjteménnyel akkor ezen a blogon már kersztre feszítettétek volna hog ymegrontja a romlatlan ifjúságot stb. Kaleta csak egy a sok közül. Ha ez a padofilia büntetése akkor az egy végtelen szomorú képet nyújt erről a társadalomról. Meg rólad is aki mosdatja.

De ha egy mesekönyvben leírják hogy a királyfi buzi lett akkor világvége van.
Értelek.

Ja persze ez a könyv csak az előörse egy világméretű buzi hatalomátvételmnek, ahol az 5G tornyokból sugározzák az óvodákra a buzivírust.

Lorrh 2020.10.15. 09:51:55

@Neytiri1: De hát ezek csak képek, pixelek, egyesek és nullák egy memóriakártyán. Az egyes logikai érték az kb 3 voltos feszültséget jelent, ami két ceruzaelem. Egyáltalán nem veszélyes emberre!!!!

Ráadásul úgy csempészték a gépére a gonosz progresszívek, vagy backdoor gyikemberek.

Lorrh 2020.10.15. 10:02:50

@Deansdale: nem reagáltál arra amit korábban írtam milyen horror jelentek vannak tradicionális mesékben. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a boszorkány gyerekeket süt meg a kemencében és megeszi őket. A buzi királyfi mesétől meg persze bebuzulnak, tömegével kapnak kedvet hogy levágassák a fütyijüket és kihal a nemzet.

Te bezzeg korrekten és helyiértéken tudod kezelni a jelenségeket a világban.

Véletlenül sem a buborékodban nagyítasz fel marginális hülyeségeket.

KalmanBlog 2020.10.15. 10:09:48

@Lorrh: Akkor kiderült, hogy _konkrétan_ mi volt a bűne? És miért kellene elhinni, ha a bizonyíték az, hogy a számítógépén volt, és hogy nyomás alatt beismerte. Van ennek egy olyan ürgebőrős érzete.

Jössz a gyíkemberekkel, de valakinek a gépére tenni valamit tényleg rohadtul egyszerű. A legtöbb ember tök hülye a géphez, és mindenféle más embereket odaenged. Eleve nem maga telepíti a gépet, hanem valakit megbíz ezzel. Vagy van nincs BIOS jelszava sem, és akkor egy takarító egy preparált USB stickkel 3 perc alatt feltehet egy backdoort. Nem kell ehhez gyíkembert vízionálni.

Nagyon sajnálom, de ez a fajta bizonyíték tényleg teljesen megbízhatatlan. Nem akarok abban asszisztálni, hogy ilyenek miatt meghurcoljunk embereket, mert bármikor megcsinálhatják bárkivel.

Te tényleg kizártnak tartod, hogy ezt meg lehet csinálni?

Lorrh 2020.10.15. 10:15:00

@KalmanBlog: persze meg lehet csinálni.
Az a buzi mesekönyv is csak ártalmatlan betűkből áll. Olyan betűkből, amiből a "szeretet" szó is felépül.
Ámen.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.15. 10:19:37

@Lorrh: Azokban a mesékben a rossz az rossz, a jó meg jó, és a jó győz.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.15. 10:22:26

@Lorrh: Bakker, nem lehetsz ennyire sötét. Elég Nyugatra nézni, hogy lássuk, mi ennek a folyamatnak a vége. Hormonkezelt gyerekek és drag queen kisfiúk. Ez a valóság, nem a mi fejünkben létező összeesküvéselmélet.

Lorrh 2020.10.15. 10:30:31

@Gazellla: igen, mutatnak egy darab ilyen idiótát. Egy iylne jut egy millió lakosra arányaiban. Ebből világösszeomlást vizionáltok.
Pont ugyanaz a mintázat mint ahogy jobbereket fasizálja a bérrettegő baloldal.
Bolhából elefánt szindróma.

nextnick 2020.10.15. 11:03:53

@Lorrh:
Higgadtan érvelj inkább, légyszi' várd meg amíg lenyugszol s utána írd le, olvasd el és a drámai túlzásokat szedd ki belőle, mert így amiben igazad van, abban is simán lenyomnak a vitában a higgadtabb vitapartnerek.

Én eléggé billegek ebben, azért lehet érezni, hogy nagyon "puhulnak" ezek a gender dolgok, van egy ilyen nyomás, trend. Az is igaz viszont, hogy pl. a gyerekeim iskolájában (pedig az egy anti orbanista hely) az osztályokban még simán a "hülye buzi" megy, épp nemrég kellett azért szólnom nekik, hogy azért a melegek nem hülyék, ill. nem tehetnek róla, hogy azok.

Viszont mindazonáltal zavar ez a nagy baloldali társadalmi düh is azok iránt, akik nem szeretnék ,hogy a gondosan nevelt féltett gyereküket beadják az óvodába, akkor ott a homoszexuális szerelemről meséljenek nekik, hogy az szép dolog, egy pár éves gyereknek - én is rosszul lettem volna ettől ,ha ilyesmire van kilátás. Mit kell ezért annyira utálni őket?

Miért olyan fontos ez, meg "kutatási eredményeket" hoznak, ohgy a gyerek emiatt nem lesz homokos stb. bizonygatják. De mi a tökömért kell erről mesélni, vagy ennek a lehetőségével a szülőket idegesíteni. Hadd döntse már el a szülő, hogy ezt a dolgot hogyan és mikor interpretálja a gyerekeinek és hadd legyen már amiatt dühös, vagy szorongjon, anélkül hogy valami acsarkodó "elfogadó liberálisok" emiatt szörnyetegnek, nácinak, homofóbnak kiáltoznák ki.

F. Szabó 2020.10.15. 11:12:55

@Neytiri1: @Lorrh: Furcsa, mennyire igyekeztek a pedofíliát és az LMBT mesekönyvet összemosni, és a pedofíliát (a pápa bírálata meg Kaleta enyhe ítélete címén) a konzervatívok nyakába varrni.

A pedofíliát éppen a legszélsőségesebb progresszívok próbálgatják legalizálni. Az LMBT két ősharcosa, John Money és Simone de Beauvoir például feltűnően támogatták, sőt gyakorolták személyesen is.

A pápa pedofíliával kapcsolatos megnyilatkozásai meg akkor érnének valamit, ha lépne a cölibátus megszüntetéséért. A pápa bírálata kizárólag a muszlimok Európába telepítésének pápai támogatása miatt van (ami a szélsőségesen keresztényellenes iszlám miatt tényleg egészen abszurd), és a bírálatnak semmi köze a pedofíliához. Ahogy Kaleta enyhe ítéletének sincs köze a konzervatívokhoz. A konzervatívok éppenséggel gyakran tiltakoznak a túl enyhe, és következetesen a bűnözést relativizáló balliberálisoknak kedvező ítélkezési gyakorlat miatt.

Az LMBT mesekönyv nem az az ártatlan valami, aminek igyekeztek beállítani, hanem a világ balliberális letámadásának szerves része. Az embernek (de egy kutyának is) az válik természetes viselkedési formájává, amire kiskorában nevelik. Azon változtatni később, akár külső hatással, akár belső felismerés révén, nagyon nehéz.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.15. 11:28:45

@Lorrh: Hazudsz. Nem egy-kettő ilyen van. És tudod, az a leggusztustalanabb, hogy a gyerekeink kontójára hazudsz ideológiai okokból.

KalmanBlog 2020.10.15. 11:30:13

@F. Szabó: Elolvastam a cikkedet én is, kitűnő összefoglaló. Olvasás közben voltak részletek, amikkel vitatkozni akartam, de mire a végére értem elmúlt :-)

Annyit akartam hozzátenni, hogy ezt ismered-e? www.youtube.com/watch?v=M828pVwP13w - Dr. Tóth Ferenc: Miért hatástalanok a nagy leleplezések? 1/3 (sajnos elég rossz a hangja, de az előadás nagyon érdekes)

Amiért ide tartozik az az, hogy több részt is idéz a Bibliából, ami ezeket dokumentálja, amiket írsz. Például az előadó szerint a nép eladósításának módszere többezer éve dokumentált a Bibliában. És ha hozzánézzük azt, hogy a történelem pont a disznóságokat igen rossz hatásfokkal dokumentálja, felmerülhet a kérdés, hogy vajon mióta működnek ezek a módszerek? Nekem egyre inkább az a benyomásom, hogy nemhogy nincs új a nap alatt, de akár többezer évről is beszélhetünk.

csi szi 2020.10.15. 11:45:12

@Neytiri1: "Van sok ember, akit egy előző kormány nevezett ki bármire és az őt követő kormány (fidesz) nem cseszte ki a p.csába?
Nos, őt nem. Vajon miért?"

Nyilván csakis azért, mert pedofil, másként nem is lehet... :)
Ne butáskodj, az egész államapparátus, hivatalok stb. tele van azokkal, akiket az előző kormány alatt kerültek oda (vagy az az előtti alatt stb.) Nagyfőnöki szintek alatt legalábbis.
Kaleta egy karrierdiplomata volt, nem kimondott pártkádere egyik oldalnak sem.

csi szi 2020.10.15. 11:59:01

@Lorrh: Azt aláírom, hogy nyilván rémisztő példaként mutatnak fel szélsőséges eseteket, nyilván még nem általános. De azért pl. nagyságrenddel nőtt meg a gyerekek nemváltó műtéteinek száma nyugati országokban. A liberális skandináv államokban is, ahol régóta engedélyeztek ilyesmit. Ez meg a "szociális mérgezés" miatt van, egyszerűen trendivé tette a liberális kurzus, a média.
A szélsőjobbal rémisztgetésnek is van alapja a részükről, mert az tény, hogy sok főleg fiatal férfi radikalizálódik látva azt a világot, amit a libernyákok mára csináltak, illetve amilyet még csak előkészítenek. Természetesen félnek ettől, és igyekeznek elnyomni a jelenséget minden eszközzel (hatósági üldözés, lejárató propaganda, mindkettő egész elképesztő szintig megy el, lásd a minapi állítólag a demokrata kormányzóp.csa elrablását tervező csoport körüli hisztériát az USA-ban (persze kellett, mint egy falat kenyér, hogy a BLM és az antifák "túlnyomórészt békés" terrorjáról elterelje a szájtáti közvélemény figyelmét, valószínű a mélyállam által irányított FBI kreálta megrendelésre az egész ügyet), vagy azt, hogy a "Proud Boys" nevű csoportot a "fehér felsőbbrendűség hívének" nevezik, és a Biden-Trump vitán is felhozzák stb.) Így rettegnek, ajvékolnak, proaktívan próbálnak eltiporni és démonizálni minden számukra "vészterhes időket idéző" ilyen jelenséget, egészen a nevetségesség határáig és azon is túl. De némi alapja van a félelmüknek, mert a hatások ellenhatást szülnek, ha a csoportot, amelyhez tartozol, démonizálják és nyíltan a kiirtásáról delirálnak a progresszívek, az kiválthat belőled "radikalizálódást". Mert ezek a dolgok valósabbak, mint a fekákat sújtó "strukturális rasszizmus", bár azzal ellentétben azt próbálja a "megafon", a mainstream ballib narratíva elhitetni, hogy nem azok, csak "sértődött fehérek, férfiak rinyálnak az elvesztett privilégiumaik miatt" stb.

csi szi 2020.10.15. 12:14:06

@KalmanBlog: Nem hiszem, hogy így lett volna, annyira fontos ember volt ő, hogy ki akarták így csinálni valakik? Esetleg zsarolás szóba jöhet. De az amcsik nem zsarolták meg, hanem szóltak a magyar szerveknek.
Hazahozták, próbálták elsunnyogni az ügyet, nyilván nem hiányzott nekik az ezzel kapcsolatos nyilvánosság, ebben nincs semmi meglepő.

Lorrh 2020.10.15. 12:53:04

@Gazellla: Nincs ideológiai alapom. A szélsőségeket utálom mindkét táborban. Nekem sem tetszik a buzi mesekönyv. Viszont a pedofiliát nagyobb veszélynek látom.
Itt meg csak azért irkálok, hogy lássátok a saját korlátaitokat, buborékotokat is, mennyire elfogultan kettősmércéztek.

@csi szi: abba belegondoltál, hogy ez a nemváltó dolog, milyen fizikai és lelki szenvedéssel jár? Hogy ez egy baromi nehéz sors. Ilyet vállalna egy ember divatból? Vagy mert buzimesét hallott? Na de most komolyan, picit gondolj már bele.

aldum · http://aldum.pw 2020.10.15. 13:26:56

@Lorrh:
>Nincs ideológiai alapom. A szélsőségeket utálom mindkét táborban

A felvilagosult centrizmus is egy ideologia, barmennyire probalja az ellenkezojet allitani.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.15. 13:34:15

@csi szi: Suttyó mondás, de igaz, hogy a nemváltó óvodás/kiskamasz olyan, mint a vegrtáriánus macska: mindenki tudja, ki hozta a döntést valójában.
(Erre céloztam valahol fentebb, hogy a szülőnek sem tilthatják meg, hogy a gyereket hormonkezelje, csonkítsa.)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.10.15. 13:38:13

@Lorrh: Na, és átmegy, hogy az óvodások buziérzékenyítése a drag queen story hour előszobája? Vagy annyira mindenáron 01G, hogy csak na?