HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Sorosozzunk egy kört

2020.09.18. 09:24 Deansdale

Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan jobbos bástyának tartott médiaszereplők is cenzúrázzák Soros emlegetését, akkor szabadjon már kifogásolni azt is amit a magyar politikával művel. (Persze ezt túl lehet tolni, nyilván, az én tököm is televolt azzal mikor már a csapból is ő folyt, de ettől a probléma még valódi.)

Nyilvánvaló, hogy a pénzével politikai befolyást vásárol, és hogy ezt a média megvásárlásával fedezi el, ami immár a Fox News-t is elérte, és ez hajmeresztő. Az is nyilvánvaló, hogy ez a politikai befolyás a legkevésbé sem szolgálja a nyugati civilizáció érdekeit, bármilyen retorikába is csomagolják. Amikor a Soros-pénzen pozícióhoz jutó ügyészek terroristák és anarchisták tízezreit engedik szabadon újra meg újra a modern amerikai történelem legnagyobb krízisének közepén, azt nehezen lehetne pozitívan értelmezni. Persze ha eleve a káosz és a háború a céljuk, akkor azt kapják amit várnak, szóval számukra ez lehet pozitív, csakhát ez ugye azt jelenti (amit amúgy régóta tudunk), hogy Soros és támogatottjai emberiség elleni bűnözők, akiket Hágának kellene lámpavasra küldeni. Mondjuk az alsóbb szinteken nem muszáj rögtön a kötélhez folyamodni, elég lenne 20-30 év börtön mindenkinek aki a pusztító progresszív ideológiát pénzért terjeszti.

676 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2020.10.16. 17:19:09

@MsIreneAdler: "egy mesekönyvtől bebuzul"

Ne légy már te is ennyire sekélyes, bőven elég ha a hülyék tettetik hogy a világban nem léteznek folyamatok és összefüggések. A Meseország nem önmagában gond, hanem a sok évtizedes progresszív lobbi részeként, ami a migrációtól az európai emberek gyermektelenségén át a kiskorúak aberrációval történő agymosásáig bezárólag mindenfélét igysekszik ránk erőltetni, és nyugaton már látható az eredménye. Mármint ez:
2.bp.blogspot.com/-GGMucqH_ktk/XMFn1Ex-WLI/AAAAAAALBUM/k9AMLvTQGgshFtCNaofMqxqfs01ta22HACLcBGAs/s1600/1556154664425fhgfghfhgfhgf.jpg

Ez nem a progresszív LMBTP lobbi végcélja, ez csak egy állomás az úton amerre visznek minket. Ilyen világot kreálnak, nyugaton már megtették, és te segíted őket abban hogy Mo-n is megtehessék azzal, hogy elbagatellizálod a propagandamunkájukat. Ugyan már, csak egy mesekönyv... Na ja. Aztán egyszercsak az van amit a képen látsz, és csodálkozol, hogy nahát, hogy a fenébe jutottunk odáig. Hát úgy, hogy a sok funkcionális vak és süket úgy csinált, mintha a világban nem léteznének összefüggések és folyamatok.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.16. 17:19:24

@MsIreneAdler: "ha DD nem darálja le, a kutya meg sem tudta volna, hogy létezik"
Csak a történeti hűség kedvéért:
A könyv szeptember 20-án jelent meg, majd 23-án a CitizenGO indított petíciót az árusítása ellen, én is abból értesültem a könyvről. Szept. 24-én a petíció miatt megfenyegették Schittl Eszter-t, a CitizenGO képviselőjét. A petíciót addigra már 20 ezren írták alá. A Mi Hazánknak 25-én volt sajtótájékoztatója amiben történt az ominózus darálás. 26-án a petíció már 50 ezer aláírásnál tartott. Én is a CitizenGo-tól tudtam a könyvről, a darálásról egészen addig fogalmam se volt míg itt a blogon nem olvastam róla a vitát.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.16. 17:21:57

@MsIreneAdler: Miért kell a kettő közül választani?

Miért nem fogjátok fel, hogy nem egy mesekönyvtől buzul be, hanem ez egy folyamat és agenda része?

Hányszor kell leírni még ezt?

Bagatellizáltok meg hasonlítgattok, aztán mikor majd elveszi a gyereketeket az állam, mert nem akarjátok hormonkezelni, sírtok, hogy jutottunk idáig.

Úgy, hogy nem lett elfojtva ez a szutyok a gyökerénél, mert „ez csak egy mesekönyv" meg „szerintem a pedofilia veszélyesebb".

Deansdale 2020.10.16. 17:27:06

@MsIreneAdler: @Sipi81: Ha a könyvről nem beszél a sajtó attól még éppúgy romboló hatása lett volna, talán még jobban is. Egy rakás lelkes "haladó" aktivista simán bevitte volna óvodákba és iskolákba, hogy a saját szakállára mérgezze a gyerekeket. Részben így is ez lesz amúgy, pénzt mernék tenni rá hogy már nem egy óvodában előkerült, mert a mélyen tisztelt óvónéni ellenzéki érzelmű, csak most már legalább tud róla az ország, kicsit nehezebb lesz suttyomban terjeszteni. Ja, amúgy ugyanez a valászom arra is, hogy a könyv "nem kötelező". Bármely szülő kitörölheti a ténnyel, hogy nem kötelező, ha valami agyalágyult óvónő vagy pedagógus önszorgalomból rányomja a gyerekeire. Nameg persze azt se felejtsük el, hogy egy esetleges kormányváltás után heteken belül bekerülne az ajánlott óvodai/iskolai irodalomba, ha nem egyenesen a kötelezők közé. Így működik a haladás...

GABOR2 2020.10.16. 17:33:48

Most nézem az úgynevezett townhall interjút Trumppal. Ennek a lényege az lenne, hogy normál emberek tehetnek fel Trumpnak kérdést. Ilyen volt más helyen Bidennel is. Bidennel nagyon softosak voltak, de Trump...

Trumpnál elment az időnek több mint egyharmada és nem tehetett fel kérdést még senki, csak a ripor beszélt.

Egymilliárdotszor is kérték, hogy itélje el a fehér felsőbbrendűséget hírdetőket, megtette és amikor megtette a riporternő szerint... nem igazán szokott hangzani őszintén és még rákérdezett. És amúgy Trumpot sokszor nem hagyta válaszolni, belebeszélt a válaszába.

De a legdurvább mégiscsak az volt, hogy amikor végre jöhettek a nézők, a hétköznapi emberek és neki kussban kellett volna maradnia, akkor se tette, hanem mindig belekiabált Trump válaszaiba. Tényleg nem nagyon akarják titkolni, hogy kivel vannak...

Biden pedig megúszta, hogy az éppen kibontakozó ügyeiről szétfaggassák.

MsIreneAdler 2020.10.16. 17:35:29

@Deansdale: semmit nem akartam rádfogni, semmi olyan ellen nem érveltem, amit nem írtál le. Csak úgy gondoltam megosztok veled pár plusz infót, amiket elolvasván hátha máshogy látod ezt a "csak peruban netezett" dolgot. Önbíráskodásról nem írtam, ezt nem nálam láttad, az fix. Bárhogy felháborít az eset, úgy gondolom, hogy egy civilizált társadalomban meg van az útja, módja, hogy hogyan szolgáltassunk igazságot.
A könyvről nem nagyon tudok mit mondani, mert nem olvastam, így nem tudom, mi áll benne. Mondjuk sajnos van egy olyan érzésem, hogy azok közül se sokan lapozgatták, akik tudni vélik miről szól meg miről nem. Se azok akik ajnározzák, se azok, akik szidják. Csak hallomásból lehet tudni, hogy tulajdonképpen ez egy kicsavart, átírt mesék összessége, ahol a főhősök mind valamely kisebbség tagjai. Eleve utálom a feldolgozásokat, átiratokat, szóval ha ez igaz, nálam már itt bukta az egész.
Azért, ha valaki itt a "jelenlévők" közül irl olvasta ezt a Meseországot, nagyon kíváncsi lennék, mit mond róla. Mert így ugye elég snassz erről vitatkozni.
Ja és légyszíves ne keltsd rossz híremet azzal, hogy normális vagyok, úgy sem hiszi ezt el senki :)

Wildhunt 2020.10.16. 18:11:08

@MsIreneAdler: olvastam. Erősen közepes műmesék, talán a cukrászdás kivételével. A döbrögi lánya viszont hányadék.

Deansdale 2020.10.16. 18:16:50

@MsIreneAdler: Úgy érzem már ott alapvetően elbeszélünk egymás mellett, hogy te az erkölcsi oldalát domborítod ki a dolognak, én meg a jogit. A bíróság nem az alapján ítél (legalábbis jó esetben), hogy a bíró mennyire undorodik a bűnözőtől, hanem az eset tényeit vetik össze a büntető törvénykönyvvel, és az eset tényei ezúttal annyiból állnak, hogy az illető Peruban netezett. Ez részemről NEM / NEM / NEM erkölcsi értékítélet, hanem a büntetőperre vonatkozó észrevétel. Ettől én még ugyanúgy elítélem erkölcsileg a pedofíliát, mint te.

Emellett ha már tényleg lemegyünk a konkrét eset szintjére, az itt kommentelő trollok (nem rád értem) rettegése Kaletától nevetséges, ugyanis annak az esélye, hogy bárki akit valaha is ismertek vagy ismerni fognak bármikor is találkozzon Kaletával zéró, ahogy az is hogy bármelyikük áldozatul essen valami pedó maffiának ami Kaletának képet gyárt. Ezzel szemben fantasztikusan jó esélyük van arra, hogy a jövőben valamely közvetlen családtagjuk (gyermek, unoka, ilyesmi) megtapasztalja a libsi agymosást egy "jóindulatú" óvónő vagy pedagógus által. Nyugaton is ez volt a módi, gyerekek millióit érte el úgy a degenerált propaganda, hogy "nem volt kötelező", ugye érted? És most megzavart agyú tinik SZÁZEZREI várnak hormonkezelésekre, nemváltó műtétekre. Kurvára kell ez Mo-ra is, ugye? Ez nyilván kisebb gond lenne, mint Kaleta perui hülyesége.

Itt senki sem attól fél, hogy az utcán sétálva a semmiből a gyermeke fejére esik egy Meseország és agyonüti, hanem hogy a szemmel láthatóan erősődő libsi lobbi nem fog itt megállni, nem fog megnyugodni amíg el nem éri a célját, és a célja nem az hogy a te gyerekeid egy boldog, békés, normális világban egészséges családot tudjanak alapítani, arra mérget vehetsz.

"Azért, ha valaki itt a "jelenlévők" közül irl olvasta ezt a Meseországot, nagyon kíváncsi lennék, mit mond róla."

Vannak belőle részletek ill. összefoglalók a neten, plusz ismerjük azokat akik közreműködtek a létrehozásában, akik abszoláút nem takargatták, hogy miről szól ez az egész, és szerintem ez így együtt elég a véleményalkotáshoz. Az angol aranyköpést lazán magyarítva, nem kell tyúknak lennem hogy felismerjem ha egy tojás záp. Tudjuk, hogy LMBTP karaktereket tettek hagyományos mesei környezetekbe, ezen felül milyen információ kellene még?

MsIreneAdler 2020.10.16. 18:32:54

@Gazellla: nem választanám egyiket sem a kettő közül, hidd el. Én egy olyan beszélgetésbe csöppentem bele, ahol ezt a két gyermekere nézve veszélyforrást hasonlították össze. Azt is leírtam, hogy bár ezek összemérését nem tartom jó ötletnek, ha mégis vékeményt kéne mondanom, én a pedofilíában több veszélyt látok mint az lmbtq propagandában. Meg is indokoltam, miért. Talán még annyi kiegészítést tennék, hogy az utóbbi ellen ugyanis én (ez csak az én véleményem) több eszközt látok a saját kezemben, mint a bújkáló pedofilok ellen. Gondolok itt a bizalmas családi légkörre, ahol nincsenek tabuk, ahol mindenre a korhoz mérten, de őszinte válasz érkezik, odafigyelésre, nevelésre.

Wildhunt 2020.10.16. 18:39:38

@MsIreneAdler: akkor Lorrh és a barátnője akivel beszélni akarsz. A pedofíliát ők keverték a dologba.

Madarász Henrik 2020.10.16. 19:14:07

@Deansdale: Nyugaton is ez lehetett, az átlagembereket nem érdekelte az óvodákban, iskolákban, médiában, filmekben folyó durva marxista agymosás, helyette pedofiloktól, szexuális zaklatóktól, terroristáktól rettegett, most meg látjuk az amerikai/ nyugati utcákon az eredményt, durván agymosott fehér fiatalokból álló csoportok őrjöngenek a BLM jegyében fehér embereket terrorizálva és persze azt sem tudja jelentős részük, hogy fiú vagy lány éppen.

rgs 2020.10.16. 20:09:59

@Madarász Henrik: az amerikai (vagy épp eu) helyzetre reflektálva: nagyon kényelmes azt hinni hogy per definitionem mi a "jó" oldalhoz tartozunk (Luke Skywalker is megmondta). Ha egy politikus/üzletember/vallás el tudja ezt hitetni a követőivel már nyert ügye van, attól a pillanattól kezdve megszűnik a vita, csak a dogma számít. Jó esetben békés célokra történik az elköteleződés, rossz esetben tragédia lesz a vége. Sokkal egyszerűbb beállni a sorba mint nap nap után azon töprengeni hogy vajon a nekem szimpatikus vezető vajon nem basz-e át valahol (politikusnak NEM szabad hinni - miattam száz év múlva szentté avathatják, akkor sem)

rgs 2020.10.16. 20:12:45

@Madarász Henrik: folyt. szóval tényleg nem tudják, de kapják a médiából meg a holivúdi sztároktól rogyásig: "mi vagyunk a jók", mert világbéke meg egyenlőség. Akkor is ha ez más rovására megy.

Madarász Henrik 2020.10.16. 20:15:12

@rgs: Igen, tényleg hisznek abban hogy jó célokért harcolnak, ahogy kommunista eszmei elődeik is hittek benne. Ahogy a népi mondás tartja: A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.

csi szi 2020.10.16. 20:41:33

Joe Biden nyolcéves gyerekét átoperáltatni akaró anyukát nyugtat meg, hogy segíteni fogja a nemváltó műtétet:

youtu.be/tlZOXtv5Sm8

Mellesleg Lengyelországot és Magyarországot gyakorlatilag kijelölte célpontnak a következő színes forradalom hadművelethez.
Az egy dolog, hogy a "putyinpincsi" Orbánt már régóta fenyegetik ilyesmivel a Demokratáktól (de a néhai McCain is anno fasiszta diktátorozta), ez magyarázható azzal, hogy nem tetszik nekik a keleti jó kapcsolat (Kínai is), de a lengyeleket is, akiknél nagyobb USA-szopót és oroszellenest nemigen találni (érthető történelmi okokból persze), ők is ki lettek nevezve diktatúrának. Fel lehet készülni a legrosszabbakra, ha Biden nyer.

MsIreneAdler 2020.10.16. 20:45:24

@Gazellla: ez így nem jó. Az egészet látnom kellene. Így kontextusból kiragadva, egy magyar népmeséből is olyan leszboszi eposzt ollózok, hogy csak nyekken :). A kedvemet viszont nem hozta meg az olvasáshoz az "ízelítő",szóval nagy valószínűséggel érdemben nem tudok majd erről a könyvről nyilatkozni. Maradok a régi jól bevált sztoriknál.

GABOR2 2020.10.16. 21:07:55

Most Franciaországban lefejeztek egy tanárt aki a szabad véleménnyilvánítás nevében bemutatta a tanulóinak a Charlie Hebdo karikaturáit. Ebből majd biztos tanulnak valamit...

Wildhunt 2020.10.16. 21:23:00

@MsIreneAdler: Alapvet[ eltérés a műmesék és a népmesék között, hogy az előbbi mindig az író mondanivalóját adja át, míg az utóbbi valamilyen hagyomány vagy bölcsesség kikristályosodása, ha úgy tetszik, a néplélek leképezése. (sajnos ezt nem én fogalmaztam meg) Az, hogy mit rittyenthetünk belőle irreleváns. A könyvben szereplő mesék főszereplőinek per definitionem igazuk van, mert ők a jók, elfogadók, nyitottak. Mindenki más velük szemben csakis gonosz lehet. Az eredeti mesékben a főhős nem Mary Sue, ha ez mond valamit. Hófehérkének hibája a naivitás pld. Azért, mert ezek a mesék tanítani is akarják a gyerekeket. A szörnyűségek szerepe az, hogy "látod, ha ilyen leszel (engedetlen, naiv, önző, elbizakodott - mesefüggő), így jársz. Az is bennük van, hogy a legnagyobb hősökkel is megtörténik ez (fehérlófia, erős János). Ezekben meg a föhös az hibátlan jó és kész. Csakis neki lehet igaza, mert ő az elfogadó, a különleges, stb. Még ha nincs igaza, akkor is igaza lesz. Ez nonszensz, ilyen nincs. Még ha nem arról szólna amiről szól, akkor sem adnám gyerekek kezébe.

Wildhunt 2020.10.16. 21:24:24

@MsIreneAdler: Amúgy elolvashatod, max. bosszankodni fogsz rajta. Az LMBTXYZ ideológiához annyit ad hozzá, mint a Viskó a kereszténységhez.

csi szi 2020.10.16. 23:15:59

@GABOR2: Azt, hogy ne mutogassanak vallásgyalázó karikatúrákat, mert nem mindenki olyan jámbor, mint a keresztények?

GABOR2 2020.10.16. 23:23:36

Ezt sasoljátok... ha Biden nyer Orbánnak lőttek tán. Direkt említi Magyarországot, mint "totalitárius rendszer" és, hogy "tudja mi folyik ott".

GABOR2 2020.10.16. 23:24:23

@csi szi: Igen, meg, hogy nem mindenki olyan toleráns mint a francia őslakosok... hiába ment az agymosás másról.

GABOR2 2020.10.16. 23:25:55

@GABOR2: Biden szerint Orbán "bandita" ha jól vettem ki és... aktvían akar külpolitizálni vele szemben is... alighanem nagyon meg akarják buktatni.

GABOR2 2020.10.16. 23:26:25

@GABOR2: Ja csak a linket nem raktam be:

"Joe Biden: látjuk, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon"

www.portfolio.hu/gazdasag/20201016/joe-biden-latjuk-mi-tortenik-feheroroszorszagban-lengyelorszagban-es-magyarorszagon-453316

csi szi 2020.10.16. 23:26:38

@GABOR2: Igen, említettem már én is, ami még durvább, hogy a lengyeleket is.

GABOR2 2020.10.16. 23:37:08

@Wildhunt: Igen, mert ezzel párhuzamosan megy Biden nagyon durva storyja... Arról nem kérdezgeti Bident a sajtó.

csi szi 2020.10.16. 23:42:47

@GABOR2: Kíváncsi vagyok mit fognak ezzel a sztorival kezdeni. Csak összeesküvés-elméletnek nyilvánítják majd, mint a Pizzagate-et? Vagy a QAnont? (ez utóbbi szerintem is hatalmas baromság, az első mögött lehetett valóságalap, de sikeresen száműzték a nyilvánosságból) Vagy "orosz hackertámadásnak" fogják mondani?
Bár az is lehet, hogy egyszerűen elsüllyed majd, már elég 1984-szerűen működik mostanában odaát a baloldali mainstream média.

GABOR2 2020.10.16. 23:53:04

@csi szi: Ezek az emailek úgy kerültek nyilvánosságra, hogy Biden fia leadta egy szerelőhöz és a háromból egyet tudott megjavítani, de nem ment érte hónapokig akkor nézett bele, hogy mi van rajta... Meg egyebek, mert először az eredeti leadta az FBI-hoz meg ilyenek. Szóval most nem valami távolról történő hackertámadásról van szó. Meg vannak videó anyagok is... pl. arról már volt szó, hogy Biden fia hogyan drogozik, meg nőzik, de már ígérik, hogy tán a legnagyobb bomba 10 nappal a választás előtt lesz.

Közben a Demokrata mainsteam összedobott egy storyt, hogy igazbéól Putyin megtészetéséről van szó...

csi szi 2020.10.16. 23:54:34

@GABOR2: Na ugye mondtam. Orosz álhír, semmi látnivaló. Lehet, hogy az oroszoknak volt egy Hunter Biden-hasonmásuk :)

GABOR2 2020.10.17. 00:00:29

@csi szi: Különben ha már szóbahoztad a Pizzagate-et...

Nézegettem Epsteinnel kapcsolatban dolgokat és eszembejutott, hogy régen Drábik írt ilyen agymosott emberekről és hogy őket használják magas rangú emberek szexuális kiszolgálásához... többek között és gyerekeket. Az egyik leghíresebb Cathy Obrein, ő beszélt a Clintonokról is, akkor még nagyon nehezen hihető storykat és ugye Clinton ott volt Epstein szigetén...

Úgyhogy keresgéltem, hogy ez a bizonyos nő mit mond Epsteinről, meg ilyenek és egy olyan cikkre bukkantam, amiben arról értekezik, hogy Trump vajon titokban mégis a gonoszos elittel van vagy nem. És ő emlesélt egy történetet 1985-ből, hogy azt mondták neki, hogy Trump nincs velük és tán már akkor emlegetett olyat, hogy talán elnök lenne és ennek nagyon nem örültek.

Plusz Cathy örül pl. hogy Trump komolyan tesz az emberkereskedelem ellen.

Ezt amúgy meglepően sokszor hallottam, hogy állítólag a latinok között azért is népszerű Trump mert tesz az emberkeresekdelem ellen, ami ott a határon ahol falnak kell lennie, nagy üzemben megy.

GABOR2 2020.10.17. 00:02:08

@csi szi: Minden más normális körülmény között Bidennek vége lenne... de most nem vagyok benne biztos. Nagyon elszántak.

Egyébként meg Trump most szívhat, hogy nem szabályozta a közösségi médiákat amikor még tehette, mert most is megy panaszkodás, hogy elhallgatják a dolgot.

KalmanBlog 2020.10.17. 00:08:31

@GABOR2: Bárcsak igaza lenne, és tényleg fehéroroszországi magasságban lennénk! Ezzel szemben kaptunk a nyakunkba egy nemzet nagymamáját, aki szobafogságba rakott mindenkit, nehogy megfázzunk nyáron!

csi szi 2020.10.17. 00:34:23

@GABOR2: Egyébként itthon sem ír a nem kormányoldali média róla. Érdekes.

GABOR2 2020.10.17. 01:06:35

@csi szi: Origon láttam róla egy nagyon jó részletes cikket.

Deansdale 2020.10.17. 10:07:16

@GABOR2: "Minden más normális körülmény között Bidennek vége lenne..."

Egy normális világban Biden már ennek a videónak a nyilvánosságra kerülésekor börtönbe került volna:
www.youtube.com/watch?v=KCF9My1vBP4#t=77

Ehhez képest úgy elnökjelölt hogy azóta rosszabbak is kiderültek.

Deansdale 2020.10.17. 10:17:24

@MsIreneAdler: Joe Biden elnökjelölt támogatja a 8-10 éves gyermekek nemváltását.
twitter.com/mrctv/status/1316914862220546049
Hát végülis tényleg nem veszélyes a meleglobbi, fölösleges az aggodalom.

Deansdale 2020.10.17. 10:19:41

...az a Joe Biden, aki azt is lenyilatkozta, hogy ha nyer akkor rendbeteszi Magyarországot :)

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.17. 11:53:36

@Deansdale: 1-2 elszigetelt eset van csak, Lorrh is megmondta. Vicces, hogy a bevándorlók nemi erőszakával kapcsolatban is ez volt a szöveg. Persze ha azt mondom erre, hogy hazudik, akkor durva vagyok. :-D

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.17. 12:11:07

@Deansdale: Én ezt csak arra írtam reagálásként, hogy ha Dúró nem darálja le akkor a kutya se tudta volna hogy létezik a könyv. Mert ez az eseményeket visszanézve tényszerűen nem igaz.

MsIreneAdler 2020.10.17. 12:18:34

@Wildhunt: köszönöm, hogy leírtad. Igazából sokkal többet nem is vártam volna ettől a műtől. Én sem komálom az ilyen erőltetett, kicsavart, demagóg, manipulatív meséket. Jobb szeretem a mondákat illetve mindenféle népek eredet meséit. Azt a pár évet, amíg egy gyermek szívesen hallgatja, amit egy szülő felolvas, szerintem érdemes hasznosan, de mindenek előtt jót szórakozva eltölteni.
De hogy "felnőtt" mesét is említsek, a roppant PC-re sikerült Star Wars végén sem a meghatottságtól sír az ember, hanem a mélységes szomorúságtól, hogy miért kellett ezt így, miért :).

Glokta 2020.10.17. 12:27:36

@csi szi: @GABOR2: @Deansdale: Mindenesetre az, hogy ez legalábbis részben álhír (vagyis az e-maileket módosították), az elég könnyen lehetséges:
twitter.com/kpoulsen/status/1316487245705043968
"Instead of going straight to the cloned hard drive they've had since Sunday, the paper published PDFs of the emails prepared (per metadata) by a third-party, Giuliani or someone else, over a year ago.
"

Wildhunt 2020.10.17. 12:36:43

@Glokta: és látod, ez a kettős mérce a baloldali sajtóban . Trump orosz kapcsolatait bizonyíték nélkül tényként kezelték, Biden ügyeit meg a Bursima után is inkább eltussolnák.

Deansdale 2020.10.17. 12:38:41

@Glokta: A videón amit linkeltem ( www.youtube.com/watch?v=KCF9My1vBP4#t=77 ) Biden azzal dicsekszik, hogy az ukrán elnöknek megmondta, ha nem rúgatja ki a Burisma után nyomozó ukrán államügyészt akkor elintézi hogy az USA ne adja oda Ukrajnának a beígért 1mrd$ támogatást. A Burisma az a cég aminek az igazgatótanácsában Biden fia ült, és az államügyész éppen ezt nyomozta. Ezek után az a balos védekezés a frissen nyilvánosságra került adatok ellen, hogy azok lehetnek manipuláltak, egy kicsit vérszegény...

Ettől függetlenül az nekem is böki a csőrömet, hogy akiknek elméletileg direkt forrásai vannak azok miért nem hozzák nyilvánosságra az egészet egyben, épen, sértetlenül, és lehetőleg azonnal, mi a tökömért várnak vele és aztán minek variálnak a nyilvánosságra hozatallal. Mondjuk a sztori szerint az illető aki birtokába jutott Hunter laptopjának állítólag már hónapokkal ezelőtt leadta az FBI-nak, amiben ugye az az igazán félelmetes, hogy az FBI reflexből elsüllyesztette a dolgot és nem hozott nyilvánosságra semmit, valószínűleg még csak nem is nyomoztak. Mindezt ugye Trump elnöksége alatt, szóval a deep state ilyen mélyen be van épülve a kormányzati szervekbe. (Vagy Trump maga is el akarta sikálni az ügyet, ami nem lehetetlen de nem is túl valószínű.)

Deansdale 2020.10.17. 12:44:22

@Glokta: Mellesleg az ilyen metadatát bárki tudja szerkeszteni, szóval ez a "leleplezés" sem bolondbiztosabb mint amit le akar leplezni :)

MsIreneAdler 2020.10.17. 12:58:44

@Deansdale: ha magával a nagykövet úrral nem is, de a kukkolós fajtájával hamarabb össze lehet futni, mint gondolnád. A mesekönyvnek látod legalább a borítóját, le tudod darálni, szét tudod tépni, ha nem tetszik (vagy ott hagyod a polcon, mondjuk ez kevésbé teátrális) De egy lappangó, rejtőzködő, kedvességgel és gondoskodásnak álcázott rossz szándékkal nem mindig tudsz mit kezdeni. Linkelek egy példát, ami valóban nem szokványos eset, bár ha én lennék az áldozat ez nem biztos, hogy annyira megnyutatna:

www.borsonline.hu/aktualis/gyomorforgato-szeanszokat-tartott-es-illemhelyen-fotozta-a-gyerekeket-a-pedofil-budapesti-ovono/198744

A kalera ügyről a tényeket írtam, és a tények, a történtek, valamint az általam fellelt összes információ alapján írtam, amit írtam. És pont azért mert ez egy érzékeny téma számomra, pont ezért nem engedhetem, hogy gondos utánaolvasás nélkül, érzelmektől vezérelve alkossak róla véleményt.
Ha abból, hogy nem állok le habzó szájjal szidni egy olyan könyvet, amit egyikünk sem olvasott, te arra következtetsz, hogy már rögtön az lmbtq-ék szekerét tolom, szíved joga. Ne haragudj, de nekem nem elég, hogy Dúró Dóra "aszonta" vagy a Labrisz az egekig magasztalta. Gondolkodó emberként olyan dolgokról nem fogalmazok meg sarkos véleményt, amit nem ismerek. Szóval a könyvvel kapcsolatban, ha nem haragszol inkább olyan véleményre adok, aki bele is lapozott, aki ez esetben Wildhunt.
Persze nem kell tyúknak lenned, hogy véleményed legyen a tojásról, csak akkor fogadd el, hogy mondjuk én tuti nem fogom azonos súllyal figyelembe venni a tiédet, mint egy tyúkét :).

Wildhunt 2020.10.17. 13:10:05

@Deansdale: Kevés kémregényt olvastál :D. Ha van valamilyen fontos információd, soha nem használhatod fel egyszerre. Cseppenként adagolva előkészítheted és kivárhatod azt a pontot, mikor sokkal nagyobbat üt. A bedobunk mindent módszert amúgy próbálták, nem jött be: Az ukrán főügyész kirúgatása Hunter érdekében Biden végét kellett volna jelentse, egy pár napig volt is róla szó, aztán megint tele lett minden azzal, hogy dehát Trump rasszista. Ha most hetente-naponta adagolják az információt, akkor talán pár hét alatt sikerül úgy tematizálni a közbeszédet hogy ne lehessen egy "dehát Trump nem fizetett adót" marhasággal megint lelőni.

Wildhunt 2020.10.17. 13:19:18

@MsIreneAdler: No ez a mesekönyv legnagyobbrészt olyan, mint az Utolsó Jedik. Kb. a régi kisdobos-történetek kategória. Ha nem lett volna hozzá foglalkoztatókönyv, meg a "reménybeli" státusz, hogy bevezetik a óvodákban, nagyon gyorsan eltűnt volna a süllyesztőben.

Glokta 2020.10.17. 13:20:26

@Deansdale: "A videón amit linkeltem ( www.youtube.com/watch?v=KCF9My1vBP4#t=77 ) Biden azzal dicsekszik, hogy az ukrán elnöknek megmondta, ha nem rúgatja ki a Burisma után nyomozó ukrán államügyészt akkor elintézi hogy az USA ne adja oda Ukrajnának a beígért 1mrd$ támogatást. A Burisma az a cég aminek az igazgatótanácsában Biden fia ült, és az államügyész éppen ezt nyomozta. Ezek után az a balos védekezés a frissen nyilvánosságra került adatok ellen, hogy azok lehetnek manipuláltak, egy kicsit vérszegény..."

Nem, nem az. Ugyanis nem csak Biden akarta kirúgatni a főügyészt, hanem az amerikai vezetés nagy része is, kvázi akkor amerikai "nemzeti érdeknek" volt deklarálva a főügyész kirúgágatása, és Biden csak ezt hajtotta végre azzal, hogy megzsarolta az ukrán kormányt (amivel dicsekedett is, ami mondjuk nekem elég ellenszenves).
Épp ez az oka, hogy a republikánus vizsgálóbizottságok sem ítélték el Bident ezért, azzal kvázi bevallanák hogy a főügyész kirúgása hiba volt, Amerika hibázott; ezt még a nyilvánvaló iraki kudarcnál is nagyon nehezen tették meg.

Wildhunt 2020.10.17. 13:37:35

@MsIreneAdler: azzal vádolni Deant hogy túl nagy fontosságot tulajdonít az ilyen ügyeknek olyan, mint militarizmussal vádolni a lemil - blogot. Igaz lehet, de mégis mit vártál?

Deansdale 2020.10.17. 13:41:54

@MsIreneAdler: "Ha abból, hogy nem állok le habzó szájjal szidni egy olyan könyvet, amit egyikünk sem olvasott, te arra következtetsz, hogy már rögtön az lmbtq-ék szekerét tolom, szíved joga."

Nem tudatosan, de az ő szekerüket tolod, amikor bagatellizálod amit csinálnak. És nem arról van szó, hogy olvastad-e a könyvet vagy sem, az LMBTP-lobbi évtizedek óta működik, a tevékenységük és a szándékuk megismerhető anélkül is hogy speciel pont ez az egy könyvet elolvasnád.

Csak közvetett példának mondom, nem direkt összehasonlítás, de ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Goebbels kiadó által 1941-ben kiadott "A zsidókról" c. könyvről nem nyilatkozhatsz kiragadott idézetek alapján amíg el nem olvastad. Szerintem ez komolytalan, több okból is. Egyrészt mert nem maga a tárgy, vagyis a könyv a baj, másrészt mégis mit gondolnánk, mit írt Goebbels a zsidókról? Mellesleg minden info amit visszahallok igazolja, hogy az LMBTP-lobbi legújabb megnyilvánulásával kapcsolatban 100%-ban igazam volt, ugyanazt tolják most is mint mindig, semmi mást. Kutyából nem lesz szalonna. Van amikor amit te előítéletnek látsz az valójában megalapozott vélemény, és ez pont olyan eset volt. És sokadjára is elmondom, bár már én is unom, de nem ez a könyv a baj, hanem hogy tegnap még egyenjogúságról papoltak, ma "érzékenyítést" követelnek, holnap pedig már normalizálva lesznek a transznemű 8 évesek meg a 9 éves cross-dresser sztriptíztáncosok. És tudod mi a "vicces"? Ha a gyereked megkörnyékezi egy pedofil, azt megkeresi és lesitteli a rendőrség. Ha a gyereked 8 évesen azzal jön haza, hogy le akarja vágatni a fütyijét, és ez neked nem tetszik, akkor TÉGED visz el a rendőr. Ne mondd már, hogy ezek az orwelli kicsengések téged nem borzasztanak el. A gyermekek testi-lelki-szellemi bemocskolásánál csak egyetlen dolog lehet szörnyűbb, ha az állam támogatja azt, és megbüntetnek ha meg akarod védeni a gyermeked.

Deansdale 2020.10.17. 13:51:57

@Glokta: Hát én arról nem hallottam, hogy az USA elnöke vagy kormánya ilyen nyíltan bele akart volna avatkozni egy szuverén ország belügyeibe, mert ugye milyen alapon akarja megmondani az USA Ukrajnának, hogy ki legyen a főügyészük? Ez így nemzetközi politikai botrány, hatalommal való visszaélés, zsarolás. Ez az egész mocskot az USA-ra kenné Biden helyett. De én tényleg nem hallottam erről a vonalról, viszont az tény, hogy Hunter Biden épp a Burisma igazgatótanácsában ült, mikor a véget nyomozó ügyészt Joe Biden ZSAROLÁSÁRA kirúgták, és ha ez neked nem gyanús, akkor gondolom a Mátrai Erőművel sincs semmi probléma, meg semmi hasonlóval :)

Abba meg bele se menjünk, hogy ha Trumpról és valamelyik gyerekéről szivárog ki ilyen információ akkor 5 percen belül az egész bolygó attól harsogna, hogy a balos sajtó a fejét követeli... Így meg a twitter letiltott több a fehér házhoz kapcsolódó fiókot, Trump hivatalos kampányfiókját, stb. mert annyira marhára védeni akarják Bident, hogy ezt a botrányt nem engedhették a közönség elé. Jack Dorsey-t hirtelen be is idézték pár kongresszusi meghallgatásra, hogy mi a f*szt képzel, hogy letiltja pl. a fehér ház sajtófőnökét, csak mert az olyasmiről beszél ami Jacknek nem tetszik.

Deansdale 2020.10.17. 13:59:12

@MsIreneAdler:

> Nem tudatosan, de az ő szekerüket tolod, amikor bagatellizálod amit csinálnak.

Ezt ki akartam fejteni kicsit bővebben de elmaradt. Tudod az, hogy most az USA egyik elnökjelöltje egy interjúban a 8 éves gyerekek nemváltását támogatja, úgy válhatott valósággá, hogy az amúgy teljesen jóindulatú, jószándékú emberek, mint te is, évtizedekig azt a halogató, terelgető dumát nyomták, mint te is. Ezért vetem a szemedre, hogy ugyanazt csinálod, mert tudom hogy ez ugyanoda vezet, és azt nagyon nem szeretném. Pl. a Momentumnak van elvi esélye a jövőben hatalomra kerülni, és nekem nem hiányzik hogy mire oda jutunk az ő elnökjelöltjük magyarázza, hogy az államhatalmat oda fogja állítani az elborult progresszív aberrációk mögé. És igen, ehhez csak az kell, hogy a normális emberek bizonytalankodjanak vagy tétlenkedjenek mint te. Nem aktívan vagy hibás a dologban, de passzívan viszont kurvára, főleg amikor ilyen vitákban direktbe mész azokkal szemben akik aktívan szeretnék megakadályozni ezt a mocskot. A gyermekek nemi degenerációval való ideológiai alapú bombázása az egyik leggyomorforgatóbb dolog a világon, és a málé tömegek meg értetlenkedve figyelik hogy egy gyökér progresszív kisebbség mégis a társadalmainkra erőlteti. Addig kellene felébredni amíg még lehet.

yotta 2020.10.17. 14:00:12

@MsIreneAdler: "Gondolkodó emberként olyan dolgokról nem fogalmazok meg sarkos véleményt, amit nem ismerek."

"Szóval a könyvvel kapcsolatban, ha nem haragszol inkább olyan véleményre adok, aki bele is lapozott"

Érdekesen alakítod a véleményed: a Blikk cikke alapján rögtön felismered, ki az "áldozat", a könyv esetében, pedig nem elégséges számodra a néhány tényszerű premissza: Labrisz a kiadó, buzik leszbikusok vonyítanak, bevallottan óvodás korú gyerekeket óhajtanak "befogadóvá érzékenyíteni".

Pedig hááááát..., nem véletlen, hogy a törvény erejével védik a gyerekeket egy bizonyos kor alatt, mert a jelenlegi tudásunk szerint ez az, az időszak, amikor az ember még totálisan védtelen és akár gyilkoló gépekké idomítható, akár állati szinten tartható (Maugli), vagy valamilyen szakterület zsenijévé idomítható (Polgár).

És innen - fideszpárti oldalról - valóban hatalmas a para, mert pontosan tudjuk, ha a gyerekeket 3-10 éves kor között "elkapják" az ilyen-olyan másság-minták, valószínű fél generáció alatt elveszhet a keresztény hagyomány, a biológiai ffi-nő alapú család és a nemzet, mint közösséghez való ragaszkodás valamint a magyar nyelv!

yotta 2020.10.17. 14:21:25

" elveszhet a keresztény hagyomány, a biológiai ffi-nő alapú család és a nemzet, mint közösséghez való ragaszkodás valamint a magyar nyelv"

Itt kapcsolódik össze a hatalom a politikával: meg akarja-e tartani egy politikai erő a hatalom eszközével a fenti víziót vagy azt mondja egy másik hatalom aspiráns: Na, és? Elvész, elvész, egyesek szerint különben is éppen a fentiekhez való ragaszkodás az oka több múltbeli és jövőben világégésnek és valljuk be: van alapja...

Deansdale 2020.10.17. 14:34:49

@yotta: "egyesek szerint különben is éppen a fentiekhez való ragaszkodás az oka több múltbeli és jövőben világégésnek és valljuk be: van alapja..."

Attól függ hogyan érted. A konzervativizmus, elveiből (és hogy úgy mondjam már csak a nevéből fakadóan is) alapvetően defenzív eszme, megvédeni akar dolgokat és támadó háborút gyakorlatilag képtelen folytatni. Így nehezen tudnám hibáztatni azért, hogy a drasztikus külső hatásoktól magát megvédendő olykor háborúkba bocsátkozik.

A világégésekkel kapcsolatban ez annyiban téves, hogy Hitlerék nem voltak jobbosok, és nem is konzerválni akartak dolgokat, hanem egyszerűen csak egy másféle változást akartak mint az internacionalista kommunisták, így elsősorban azokkal kaptak hajba. Hitler nem a régi világot akarta vissza, hanem egy újat, amiben rengeteg szocialista elem kapott helyet, csak jelzem. Az 1.VH meg nem igazán az értékrendek háborúja volt, de arról kevesebbet tudok mint a 2.-ról, úgyhogy inkább meg sem próbálok okosnak tűnve süketelni róla :)

A lényeg, hogy amikor az ember meg akarja védeni amije van, és ezért harcba keveredik azokkal akik támadják, azért az erkölcsi felelősség mindig a támadót terheli, és nehezen lehetne azt mondani, hogy az volt a gond hogy ők védekeztek... Jelen esetben is a progresszívek az agresszív ágendájukkal elhúzhatnának a büdös fenébe, tiszteletben tartva hogy vannak akik úgy szeretik az életüket ahogyan az van, és nem akarnak mindenféle aktivisták kedvéért változtatni. A gond az, hogy a balosok, akik ugye alapvetően támadó jellegű filozófiát követnek, hiszen évszázadok óta erőszakos változást akarnak a világra hozni, azt képzelik ők okosabbak, felvilágosultabbak és jobb emberek mindenki másnál, ezért nekik joguk van a nézeteiket másokra kényszeríteni, akár erőszakkal is.

Ezt gondolom arról, hogy mi a háborúk alapja.

Glokta 2020.10.17. 15:04:36

@Deansdale: "Hát én arról nem hallottam, hogy az USA elnöke vagy kormánya ilyen nyíltan bele akart volna avatkozni egy szuverén ország belügyeibe, mert ugye milyen alapon akarja megmondani az USA Ukrajnának, hogy ki legyen a főügyészük? "

Most ugye viccelsz? A nagyhatalmak rendszeresen csinálnak ilyet, Putyin figyelmeztette Ukrajnát, hogy amennyiben be akarnak lépni a NATO-ba, nyugat felé orientálódni, megbánják (meg is fizették az árát). Az USA is szereti a világrendőr szerepét magára ölteni, elég ismert, hogy a CIA számos kommunista kormányt megbuktatott.
Itt ráadásul még nem is ilyen durva beavatkozásról van szó, hanem hogy egy segélyt kötöttek a főügyész kirúgásához.

Biden nem rúgatta volna ki úgy a főügyészt, ha erre nem kapott volna utasítást/nem egyeztek volna bele felülről. Azt nem tagadom, hogy az ügy gyanús (a kirúgásban motiválhatta a nyomozás ténye) - és ugye ez az ami a választásnál számítani fog - de elítélni biztosan nem fogják, mert megkapta a 'pecsétet' a zsaroláshoz.

Ebből a szempontból szembe kell nézni a szomorú igazsággal: habár az USA-ban általában (a legtöbb területen) jól működik az igazságszolgáltatás, nem nagyon ítélnek el vezető tisztségviselőket nemzetközi beavatkozásokért, mert az aláásná az USA tekintélyét.
Ifj. Bush-nak (és Dick Cheney-nek) lenne elszámolnivalója az iraki háborúért és Guantanamóért, Kissinger-t sokan háborús bűnösnek tartják, de egy Drezdát is nyugodtan lehet háborús bűnnek nevezni (bár ez még így is eltörpült a nácik és a japánok háborús bűneihez képest, de attól még háborús bűn volt).

MsIreneAdler 2020.10.17. 17:53:47

@Wildhunt: még mindig nem vádoltam semmivel a bloggazdát. Miért tenném? Vádolni olyat lehet max, aki valami rosszat tett. Nem egyformán gondolkodunk a világ dolgairól, de úgy vélem a céljaink hasonlóak, legalább is, ami a felnövekvő generáció testi és lelki egészségét illeti. És igen, tudom, ez nem az a blog, ahol szívesen veszik, ha bárki, akárcsak egy hajszálnyira eltér a fősodortól :)

Deansdale 2020.10.17. 18:02:11

@MsIreneAdler: "ez nem az a blog, ahol szívesen veszik, ha bárki, akárcsak egy hajszálnyira eltér a fősodortól :)"

Ezt még viccként sem értem. Abszolút nyitott vita van, de egyre inkább úgy érzem vannak akik azt hiszik, ha nekem van valamilyen véleményem, az egyenlő azzal hogy nem szeretem ha másnak is van, holott ez óriási hülyeség. Csak arra ne számítson senki, hogy akkor is átveszem a véleményét ha nem tud meggyőzni hogy jobb vagy igazabb mint a sajátom... Amúgy itt a rendszeres kommentelők között senki sincs akivel mindenben egyetértenénk.

MsIreneAdler 2020.10.17. 18:14:49

@yotta: nem linkeltem cikket a blikktől. Egy borsonline-ost meg egy pestisrácosat osztottam meg. Szerintem te az előbbire gondolsz, ahol egy lezárt ügyről olvashatunk, így nem esik nehezemre megállapítani ki az áldozat. Igen, így idézőjel nélkül, mert itt valódi szenvedő alanyai voltak a történetnek. De milyen ellentmondást véltél felfedezni abban, hogy attól szívesebben fogadok el véleményt, aki olvasta a könyvet, és amúgy meg, amit elolvastam, arról meg konkrétabb véleményt tudok megfogalmazni?
Abban teljesen egyetértünk, hogy ebben az érzékeny időszakban résen kell lenni, mert sok minden múlik azon, milyen hatások érik a gyermekeket.

rgs 2020.10.17. 18:44:29

@Glokta: "Biden nem rúgatta volna ki úgy a főügyészt, ha erre nem kapott volna utasítást/nem egyeztek volna bele felülről."
Valahogy mindig akad valaki "feljebb". Azok ott "feljebb" csak két szót szeretnek hallani: pénz és hatalom. Szabadságjogok ésatöbbi: ha nem lehet pénzre váltani akkor pillanatnyilag kuka, ha épp konvertibilis akkor használjuk. Nem is tudom: Obama próbálta többször is bezáratni a Guantanamo-i börtönt, oszt mégse. Nem megy, na. Valaki feljebb valahogy.

yotta 2020.10.17. 18:46:40

@Deansdale: "A világégésekkel kapcsolatban ez annyiban téves, hogy Hitlerék nem voltak jobbosok, és nem is konzerválni akartak dolgokat,"

Amikor leírtam a "van alapját és a világégést" egy pillanatra sem jutott eszembe egyetlen "nagy név" sem, nem akartam a kérdésen nagy történelmi magasságokig jutva elemezni/felhozni, hanem a mezei pocok egyén szempontjából gondoltam végig -amit te is pedzegettél fentebb, bizony van az a megtámadtatás a progresszió/liberálisok/komcsik/nácik/genderbajnokok részéről, amikor azt mondom: kapára-kaszára és védjük meg a hazánkat, álljunk ki azért, hogy a család alapja egy biológiai nő és egy biológiai férfi, hadd válasszam meg mely nációt viseljek el a lépcsőházamban, nehogymá CSAK akkor legyen valakinek például műszaki diplomája, ha tanúságot tett egy bizottság előtt, hogy bizony beszél egy másik nyelvet.... stb. Aztán persze meglovagolhatják az ilyen légkört Hitlerek, Kádárok stb...de az azemberek alapdühe nélkül valószínű nem mennének sokra, illetve most nem erre akartam kifuttatni a gondolatot, hanem mintegy érintőlegesen arra, hogy bizony eszkalálódhat súlyos fegyveres konfliktusba az "értékek védelme", ami ugye visszalövéssel folytatódik...

rgs 2020.10.17. 18:52:06

@rgs: Keresztül lehetett volna azt verni a kongresszuson keresztül is ha hajlandóak lettek volna megállapodni. Csak nem ment.

yotta 2020.10.17. 19:00:32

@MsIreneAdler: Igen, arra a forrásra gondoltam, amit nevesítettél: Blikk törölve, helyettesítsd be a Borsonline-t.

Az, hogy mi volt a fura a gondolatmenetedben fentebb Deansdale teljesen érthetően megfogalmazta a "Deansdale 2020.10.17. 13:41:54" a Göbbelsszel kapcsolatos fikciós fejtegetésében: bizonyos esetekben nem jár az elemző mérlegelés a tartalomnak!

Tény, hogy gyerekekkel akarnak valamit bűvészkedni olyan életkorban, amikor az emberi lénnyel bármilyen manipuláció eredményes lesz; tény, hogy kik a szerzők és tény, hogy a szerző/kiadó a saját ceruzájukkal/billentyűzetükkel tudatták, mi a céljuk.
Innentől érdekes az, hogy mi van a könyvben? (Persze, ha lenne időm, biztosan beleolvasnék, de előbbi premisszák miatt az ítéletet már meghoztam!)

MsIreneAdler 2020.10.17. 19:01:32

@Deansdale: én úgy gondolom a gyermekeket a szélsőségektől kell védeni. Ez a szülő feladata, hogy olyan közeget teremtsen, amiben úgy érzi, a gyermeke a legjobban és a legnagyobb biztonságban tud fejlődni. 0 és 10 év közötti gyereknél ezt 100%-ig a szülő kontrollálja bölcsi, ovi, iskolaválasztassal, valamint a gyermeket elérő médiatartalmak szűrésével. Ha azt szeretnéd, megteheted hogy egyházi, állami, vagy egyéb alternatív iskolákba járatod a gyermeked, így hasonló nevelésű, gondolkodású társakkal rakod össze. A tv-re, tabletre raksz szülői felügyeletet, így csak az éri el a gyermeket a külvilágból, amit te szeretnél. Szóval ennyit az lmbtq (az utolsó betűt direkt cserélted amúgy menet közben p-re?) propagandáról 0 és mondjuk 10 éves kor között. Ami fontos, hogy otthon te készítsd fel arra, hogy mire is számíthat. Attól, hogy eltitkolod előtte, hogy vannak melegek, transzneműek, kerekesszékesek, ázsiaiak, azok attól még léteznek. A legjobb, ha tőled hall róluk először, így már lesz egy biztonságos alapja, amit már nehezebb "megzavarni". Mondjuk szerintem, aki nem hajlamos erre, azt amúgy is nehéz, de legalább is egy mesével tuti lehetetlen. Ehhez jön hozzá még az őszinte, teljeskörű, kornak megfelelő felvilágosítás, ahol mindenről szó esik, mindenre korrekt válasz érkezik amit csak kérdez. Ez, amit igazán tehetsz. Ezek a valódi lépések, amik valóban megvédik a gyermekeket. A hangos, teátrális esetenként gyűlölködő akciók jól néznek ki, de én inkább az előbbi módszert javasolnám.
Mindezek mellett viszont a problémák, anomáliák léteznek. Van aki tényleg a saját neméhez vonzódik, vagy úgy érzi nem a megfelelő nemi szervvel született. Velük mi legyen, mi az, amit szerinted tenniük kellene? Beszélni a problémájukról már propagandának minősül? Nálam pl ez még nem veri ki a biztosítékot. De pl az már igen, hogy egy normális sorozatot, filmet nem lehet megnézni meleg szál nélkül. Szóval hidd el, én is látom, hogy durván felül reprezentálják a különböző nemi irányultságú embereket, úgy téve, mintha ők a népesség jelentős kisebbségét alkotnák.
Kicsit olyan ez, mint a reklámblokk a tévében, hihetetlen mennyiségű hüvelygomba krémet próbálnak ránksózni, miközben ez a probléma koránt sem érint annyi nőt és főleg nem ennyire gyakran :)

MsIreneAdler 2020.10.17. 19:11:37

@yotta: ezek alapján én is csak annyit tudtam megállapítani a könyvről, hogy (ahogy már írtam is) felőlem ott rohadhat meg a bolt polcán.
Amit Deansdale írt egy nagyon jó példa, annyiban kötözködnék, hogy akkor arról a könyvről sem az volt a vélemény, mint most, egy világháború meg pár évtized távlatából. Ez a példa majd 50 év múlva lesz aktuális, illetve csak lenne, mert nem hinném, hogy ez a mű akkora karriert futna be, hogy egyáltalán megérné rá emlékezni.

yotta 2020.10.17. 19:14:45

@MsIreneAdler: "annyiban kötözködnék,"

Ebben az esetben biztosan tudom, hajszál pontosan érted, mi volt az eredeti mondandó lényege!

yotta 2020.10.17. 19:24:11

@MsIreneAdler: "Attól, hogy eltitkolod előtte, hogy vannak melegek, transzneműek, kerekesszékesek, ázsiaiak, azok attól még léteznek."

E kérdés boncolgatásának nincs értelme ebben a korban!!! Mint ahogy nem titkoljuk el ebben a korban a gyerek elől a relativitás elméletet, a repülő tányérokat, a nemi élet kérdéseit, a klímakatasztrófa részleteit, a számítógép bináris rendszeren alapuló működését, a mezonok/hadronok/kvarkok világát... soroljam?

Deansdale 2020.10.17. 22:42:25

@MsIreneAdler: "a gyermekeket a szélsőségektől kell védeni. Ez a szülő feladata"

Ez papíron jól hangzik, ugyanakkor azért mégiscsak az állam feladata is, ezért vannak mindenféle törvények a gyermekek védelmére, nameghát ha a szülőkre hagyunk mindent akkor gyermekek tömegei válnak áldozattá, mert a szülők nagy része azt sem tudja mi a szélsőség és mi nem, nemhogy még a gyerekét meg is tudja bármitől védeni. Tökéletes példa megintcsak a meleglobbi nyugaton - gyerekek millióit érik el, és a szülőknek akkor sincs lehetősége ettől megvédeni a gyerekeket, ha akarják. Ez itt is eljöhet, te sem fogod tudni megvédeni a gyereked ettől a szélsőségtől ha az állam kötelezővé teszi, az elhárítását pedig bünteti...

"0 és 10 év közötti gyereknél ezt 100%-ig a szülő kontrollálja bölcsi, ovi, iskolaválasztassal"

Egészen addig míg az ellenzék nem nyer és be nem erőlteti a sulikba a melegpropagandát... Onnantól kezdve keresheted nagyítóval az olyan intézményeket ahol megússza a gyerek, és még az sem biztos mentség ha egy intézmény egyházi, mert már a kereszténység sem az ami volt :P

De a fő probléma ezzel az, hogy oké, a szülők kb. 5%-a okosan irányítja a gyermeke ilyen irányú fejlődését, a "maradék" 95% meg úszik az árral, aztán a gyerekeid b*szhatják a társadalmat amibe belenőnek. Engem nem csak az érdekel, hogy a családomat ki tudjam menekíteni a szarból, hanem hogy a társadalom ne süllyedjen el körülöttem. Ezért kellene, hogy egyfelől társadalmilag álljunk ellen a mocsoknak, másfelől - ha már állítólag gonosz szélsőjobb ilyenfób meg olyanista kormányunk van - az állam is korlátozza a hülyeséget. Én Orbán helyében simán törvénybe iktatnám, hogy a kiskorúak LMBTP propagandának való kitétele a gyermek veszélyeztetésének minősül, és mint ilyen súlyosan büntetendő, aztán a buzilobbi meg Brüsszel hápogjanak ahogy akarnak. Ez még mindig EZERSZER kevésbé szélsőséges, mint amit ők csinálnak.

"(az utolsó betűt direkt cserélted amúgy menet közben p-re?)"

Az a pedofíliát jelképezi, amit már elkezdtek nyugaton pedzegetni, hogy legalizálni kellene. Ki is tlaálták az új szót a pedókra, a "map"-ot, vagyis minor attracted person, kiskorúakhoz vonzódó személy. Ez talán kevésbé hangzik durván, mint a pedó. Te, amúgy azt ugye vágod, hogy ezek itt tartanak, a pedofília normalizálásának és legalizálásáank küszöbén?

"Attól, hogy eltitkolod előtte, hogy vannak melegek, transzneműek, kerekesszékesek, ázsiaiak, azok attól még léteznek."

Reméletem, hogy nem fogjuk egymást hülyének nézni, úgy tűnik sajnos nem vált be :D Amúgy annyit azért zárójelben hozzátennék, hogy a transz téma erősen illuzórikus. 10 éve a magyarok 99,9%-a annyit tudott bármiről ami transz, hogy -vesztitita és Terry Black, és ettől függetlenül minden tökéletes rendben ment az országban, nem volt semmiféle "transzfóbia" aminek transzneműek ezrei estek volna áldozatul, ugyanis a valódi transzneműség egy olyan betegség, ami kb. 1 embert érint a millióból, tehát mintha gyakrolatilag nem is létezne. A modern transz-őrület abszolút mesterséges, és borzasztóan káros is. A tengernyi szerencsétlen kretén fiatal, aki veri az asztalt hogy ő transz és tiszteletet követel meg mindenféle jogokat, valójában csak zavart elméjű szerencsétlen aki abszolút nem "transznemű" a szó tényleges értelmében. Erről dumálhatunk még egy kört ha valaki igényli, de ebbe a kommentbe már nem fér több erről.

"Mondjuk szerintem, aki nem hajlamos erre, azt amúgy is nehéz, de legalább is egy mesével tuti lehetetlen."

Ez sokkal komplexebb mint hinnéd. Mi van, ha a gyereked egyszerűen csak meleg, vagy mondjuk fiúként "lányos", lányként "fiús", és a csapból is folyó propagandával sikerül neki bemagyarázni, hogy "transz"? Ehhez elég mondjuk egy szuggesztív libsi osztályfőnök. És te simán kiegyeznél azzal, hogy meleg, de ő viszont azzal jön, hogy nemváltó műtét, amiről te ugye tudod hogy sterilitással jár, vagyis unoka azon az ágon már biztos nem lesz, magasabb az öngyi esélye, ésatöbbi. Ez azért elég szar ügy, nem? És ne mondd, hogy lehetetlen, mert ebben a szent pillanatban is szülők tízezrei szemeznek ezzel a szituval szerte a fejlett világban. Még mindig úgy tűnik hogy nem érted, NEM "egy meséről" beszélünk, itt nem arról van szó, hogy az amúgy normális világban ha a Meseországot elkerüli a gyerek akkor "megúszta". A lónak a pikuláját. Értsd meg kérlek, összefüggések és folyamatok, nem egyedi esetek meg pillanatképek.

"Van aki tényleg a saját neméhez vonzódik ... Velük mi legyen"

Mi lenne? Legalább 20 éve a kutya sem törődik a melegekkel, a nyugati társadalmak (a magyart is beleértve) rég elfogadták őket. Az ő problémájuk idejétmúlt, a transzoké meg gyakorlatilag nem létezik, ahogy írtam fentebb. Belőlük továbbra is 1-a-millióból a valódi, a többi kamu.

Deansdale 2020.10.17. 22:47:54

@MsIreneAdler: "Beszélni a problémájukról már propagandának minősül?"

Nem, ha nem olyanokra akarják erőltetni ezt a "beszélgetést" akik arra nem kíváncsiak, vagy neadj'isten kiskorúak. Maguk közt, pszichológussal, illetve felnőtteket célzó ilyen célú fórumokon azt beszélgetnek amit akarnak, ez szintén nem érdekli a kutyát sem. Csak persze nekik ez nem elég jó, mármint az "aktivista" típusoknak, hiszen nekik pont a feltűnés a lételemük, az, hogy foglalkozva legyen velük, meg némelyeknél még az is, hogy az akaratukat másokra erőszakolhassák. Na ez az amit nem lehet hagyni.

"egy normális sorozatot, filmet nem lehet megnézni meleg szál nélkül."

Már nyugati rajzfilmet is nehéz, ami ~2015 után készült. A cartoon networkön nem egyedi jelenség a meleg csókolózás a rajzfilmekben.

Deansdale 2020.10.17. 22:55:18

@MsIreneAdler: "Ez a példa majd 50 év múlva lesz aktuális"

nade könyörgöm, ha 50 év múlva "rájövünk", hogy az LMBTP lobbi pont ugyanúgy orcán b*szta a társadalmunkat ahogyan előtte a nyugati társadalmakat, akkor már cseszhetjük, generációk mennek közben a lecsóba. Ezt most vagy most fogjuk meg, vagy soha, nincs olyan választás, hogy most bizonytalankodunk de majd ha úgy érezzük hogy már túlzásba vitték akkor majd pikk-pakk megoldunk mindent. Az összes posztmodern társadalmi gond így ég a körmünkre, a migrációtól a demográfián át az antifa terrorizmusig, a mesterségesen gerjesztett faji konfliktusoktól a legitim konzervativizmus nácizmusnak bélyegzésével való erős balos radikalizációig. Mindenre az a közösség válasza, hogy hát ja, ez egy kicsit grízesnek tűnik, de még nem muszáj azonnal lépni valamit, tehát ne kapkodjunk, próbáljuk kompromisszumot keresni a társadalomgyilkosokkal, aztán majd lesz valahogy. És persze hogy lesz valahogy, például a migrációval összedöntik a nyugati nemzetek kultúráit, amiből nincs visszaút. London vagy Párizs már sosem lesz az ami valaha voltak, ezt örökre elkúrtuk. És ez még csak nem is a legrosszabb probléma amivel épp szembenézünk.

nextnick 2020.10.17. 23:15:07

@Deansdale:
Amúgy azt pl. nem gondolod, hogy a nyugati társadalmakban, ahol ez már azt modnod, jóval előrébb van, egyszer csak elege lesz a többségnek ebből és fellázadnak ellene?
MErt akkor már nekünk, akik le vagyunk maradva ebben, nem lesz hová követni őket. Vagy még ellesznek ezzel, amíg mi is odaérünk?
Van ez a mondás, hogy aki időt nyer, életet nyer.

csi szi 2020.10.17. 23:29:08

@nextnick: Nem tudom, nekem nem tűnik így, a forradalom robog előre az útján, megállíthatatlanul, egyre radikalizálódva. Nem múló divatőrületről van szó, az ideológiai alapokat lerakták 100 éve, a weimari Németországban, a 20-as évek végi Berlinben már megvolt szinte minden ezekből. Akkor valóban "minden ok nélkül, egyszer csak az emberek hatalomra juttatták Hitlert". De ma ilyesmi nem történhet meg, ma csak Trumpok meg Salvinik vannak, akik ugyebár nem Hitlerek, bár a baloldal fasisztának nevezi őket.

VT 135 2020.10.17. 23:36:58

Valamelyik szellemileg visszamaradott kifejtette nagy naívan (?) egy fb kommentben, h hát ő olvasta a könyvet és teljesen rendben van, nem érez semmi gondot vele.
Sajnos csak később jutott eszembe valami, így már nem tudtam visszamenni és megírni a saját élményemet:

Nemrégen láttam a Dupla Anál Hercegnők 3-at és szerintem teljesen rendben van, nem érzek semmi gondot vele. Éppen ezért fontosan tartanám, h a tartalma bekerüljön az óvodások és az alsó tagozatosok oktatásába. Hiszen fontos, h a gyerekek mielőbb megismerjék a világot és ne legyenek ellenérzéseik a pornósztárokkal kapcsolatban, vagy azokkal, akik a filmben szereplő tornagyakorlatokat maguk is csinálják.
(szarkazmus OFF)

csi szi 2020.10.17. 23:47:34

@VT 135: Ilyen szövegért már ment is volna neked a 30 napos tiltás.

Madarász Henrik 2020.10.17. 23:51:05

@Deansdale: Az olaszoknál most vezetik be a kötelező LMBTQXY oktatást az iskolákban, azokat a szülőket pedig büntetni fogják, akik próbálják akadályozni a gyerekük esetében.

KalmanBlog 2020.10.18. 00:54:29

@Madarász Henrik: Van erre linked? Nem kételkedem, hanem csak nem találom. Se a Kuruc, se a Stormer nem írta még meg :-)

KalmanBlog 2020.10.18. 01:16:51

@Madarász Henrik: Poe törvénye újra életbe lépett nálam. Még mindig nem vagyok biztos benne, hogy nem csak vicceltek-e?

"A törvénytervezetet benyújtók azt is büntethetővé szeretnék tenni, ha valaki szerint egy gyermeknek egy anyára és egy apára van szükségük, nem pedig két apára vagy két anyára."

Szóval ez a _vélemény_ bűncselekmény lesz? WUT? Hogy fogják bizonyítani, hogy valaki ezt gondolja-e vagy nem?

Wildhunt 2020.10.18. 06:56:05

@KalmanBlog: pld. kijelenti. Tudod, hetero propaganda. Az aztán megrontja a gyerekeket.

Deansdale 2020.10.18. 10:10:35

@nextnick: "nem gondolod, hogy a nyugati társadalmakban, ahol ez már azt modnod, jóval előrébb van, egyszer csak elege lesz a többségnek ebből és fellázadnak ellene?"

De, sőt, nagyon valószínű, csak az a gond, hogy ez egyszer így már lezajlott a modern történelemben: így szavazták hatalomba a német nemzetiszocialista pártot. Hitler első intézkedési között volt, hogy elkezdte betiltani a degenerációt, és a német nép igen hálás volt ezért.

Úgy érzem ez simán megismétlődhet, ha a kultúrmarxisták túl mélyen berágják magukat a hatalomba, és nem akarnak lemondani a "haladásuk" eredményeiről, vagyis erőszakhoz akarnak majd fordulni, ami úgyszólván garantált dolog náluk - lásd BLM, antifa. Ha egy normális politikus békés, demokratikus úton akarja majd visszafordítani a degenerációt, teljesen bizonyos hogy a libsik erőszakos lázongásokba kezdenek.

"MErt akkor már nekünk, akik le vagyunk maradva ebben, nem lesz hová követni őket. Vagy még ellesznek ezzel, amíg mi is odaér"

Erre azért nem tenném rá az ország jövőjét, jobb lenne ezt minél hamarabb elfojtani, mielőtt még kialakul az elfogadottsága, és azzal együtt egy tömegbázis ami normálisnak tekinti és "félteni kezdi" a "gonosz széljobbtól". Most még azért a többség érzi, hogy nem kell nácinak lenni hogy az ember ne akarjon óvodásoknak a nemváltó műtétek örömeiről szóló meséket olvasni, de még pár év és hozzáhülyülünk a nyugathoz. Az agymosás folyamatos és drasztikus... Ráadásul a fiatalokat sokkal jobban éri mint sejtenéd. Én megkérdeztem már hónapokkal ezelőtt egy tinit, hogy mit tud a transz-hülyeségről, és azt hittem semmit, mert itt Mo-n azért ez a téma még nem annyira hasít, de megdöbbenésemre azt mondta, hogy hát persze, vannak ezek a magyar(!) transz youtuberek, akiknek látta 1-2 videóját, ésatöbbi. Szóval a propaganda alattomosabb mint hinnéd, szerintem amit a "normál" felnőtt lakosság lát az csak a jéghegy csúcsa, és fogalmunk sincs hogy a fiatalság saját csatornáin mi folyik. Már az általános iskolások egy része is a tik-tokon él napi pár órában, ki az ördög tudhatná, hogy mi mindent látnak?

Deansdale 2020.10.18. 16:20:39

@Sipi81: Na igen, ez is jellemző a progresszívekre: egyfolytában a süket dumát ismételgetik, hogy a konzervatívok "tudományellenesek", aztán tömegesen és véres szájjal ugranak az ország egyik legnagyobb nevű szakértőjének, ha az ki meri fejteni, hogy milyen káros hatásai vannak az ideológiájuknak. Azoktól meg simán elvenném a diplomát és a praktizálási jogot akik aláírták hogy Bagdy Emőke tudatlan kontár - már ha egyáltalán van diplomájuk, mert lefogadnám hogy a többségük csak önjelölt "szakértő".

Deansdale 2020.10.18. 16:27:33

@Deansdale: "többségük csak önjelölt "szakértő""

Ráteszem egy havi fizum, hogy van köztük a CEU-n gender-szakon végzett féleszű.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.10.18. 16:28:30

@Deansdale: Erről az aláírásosdiról mindig az az anekdota jut eszembe, amikor Einstein elment Németországból és a nácik kampányt indítottak ellene, megjelent egy könyv olyan címmel, hogy "100 szerző Einstein ellen". Einstein erre úgy reagált, hogy "ha tévedtem volna, egy is elég lenne".

yotta 2020.10.18. 21:25:59

@yotta:

Az aláírók között 16x a nevéből ítélve biológiai hím. Egy néven csodálkozom: Szendi Gábor...

Madarász Henrik 2020.10.18. 21:33:04

@KalmanBlog: Mondjuk ha a szülőin elmondja hogy szerinte a család egy férfi és egy nő kapcsolata és a lelkes marxista tanárnéni feljelenti az illetékes gondolatbűn hatóságnál.

csi szi 2020.10.18. 21:57:58

@KalmanBlog: Egyelőre nem ment át, de csak mert a covid fontosabb.

KalmanBlog 2020.10.18. 22:30:43

@csi szi: Igen, olyan mintha száguldana a Covid árnyékában a világ. Gyanús...

Deansdale 2020.10.19. 07:31:37

@Deansdale: Hát ha nem is a többség, azért vannak rajta érdekes titulusok. Mindegy. Ezeket kellene most megkeresni, és visszavonni a diplomáikat, illetve eltiltani őket minden olyan szakma gyakorlásától ahol gyerekek közelébe kerülhetnek. Mármint ha egy normális világban élnénk, ahol a gyermekek lelki-szellemi fejlődésének veszélyeztetését komolyan veszik.

Deansdale 2020.10.19. 07:32:20

@yotta: Merem remélni, hogy ez nem az a Szendi, illetve hogy valaki csak odahamisította a nevét.

csi szi 2020.10.19. 12:42:29

@Deansdale: Szcientológus, azok pedig politikailag elég progresszívek szoktak lenni.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.10.19. 16:55:42

@Deansdale: Linkeltem a napokban egy kuruc cikket, mi megy a magyar tiktokon.

El lehet jutni simán addig, hogy el kell menekülnöd a hazádból. Tudok róla, sok konzervatív keresztény német család hagyta el Németo.-t, mert tilos az otthonoktatás, ellenben kötelező felvilágosító óra van a német sulikban. Az USA-ba menekülnek ezért sokan.

GABOR2 2020.10.19. 18:28:02

@rgs: Nézd, ma már más a definiciója náluk a rasszizmusnak mint pár éve... ugyanis szükségük van rá, hogy rasszisták legyenek, de ne nevezzék őket rasszistának.

A "fehérségnek" is ma már más a definíciója.

A "fehérséget" többé nem úgy kell érteni, hogy az egy bőrszín, hanem egy... koncepció és ennek megfelelően ezek a kisebbségiek... fehérek. Vagyis megintcsak ... újradefiniálnak szavakat.

"Whiteness is a dangerous concept. It is not about skin color. It is not even about race. It is about the willful blindness used to justify white supremacy."

Biden is kijelentette, hogy aki nem rá szavaz az nem fekete.

rgs 2020.10.19. 18:36:57

@GABOR2: "Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

rgs 2020.10.19. 18:58:41

@rgs: A "forradalmaknak" mindig erőszak a vége: aki nem ért egyet velem azt agyon kell verni. Aztán kicsit elfáradunk és pár évtized újjáépítés után mehet újra.

MsIreneAdler 2020.10.19. 20:39:36

@Deansdale: szerintem mindent elmondtunk egymásnak, amit el lehetett. Én kíváncsian várom, mit hoz a jövő.