HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Na igen, a Godzilla tematika nem hagy teret olyan sztoriszövésnek mint A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső :) Amúgy abszolút maximalizálnám a filmet 2 órában, de az se baj ha a ré... (2021.04.13. 21:36) Snyder Cut
  • Frederick2: @Deansdale: Azt érzem, hogy nincs túlbonyolítva a történetszál. Gondolom, nem véletlenül. :) Egyébként érthető. Az ember, amikor leül egy ilyen film elé, kikapcsolódni és szórakozni szeretne, nem a ... (2021.04.13. 21:22) Snyder Cut
  • Deansdale: @Frederick2: Forgatókönyvírói szemszögből az emberi szálon múlik minden, a többi úgyis CGI, amibe az írónak nincs sok beleszólása. Ezért aztán apait-anyait beleadnék abba, hogy érdekes, szimpatikus ... (2021.04.13. 20:46) Snyder Cut
  • Frederick2: @Deansdale: "Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét." Az hogy nézne ki? Mi lenne a történet? (2021.04.13. 19:56) Snyder Cut
  • Deansdale: @Frederick2: Láttam... Kenny barátunk rajong Kongért, ez legalább 2 pontot dob nála az értékelésen. Szerintem már a Skull Island is gyenge volt, ez a mostani eresztés meg abszolút vállalhatatlan. A... (2021.04.13. 19:45) Snyder Cut
  • Utolsó 20

Boldog Karácsonyt!

2020.12.24. 11:12 Deansdale

...és egy jobb új évet, mint ez volt :)

mokus.jpg

382 komment

Címkék: címkétlenség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.03.02. 16:24:59

Deansdale nézd mit találtam... tudom, hogy te ugye feminista témákban korábban nagyon aktív voltál:

Dánia könyörög a férfiaknak, hogy legyenek hajlandók szexelni feministákkal:

"Denmark begs men to have sex with its feminists"

A problémák miatt amit a feminizmus okozott a férfiak csak 20% megy randizni:

"The result is that only about 20% of Danish men are actively in the dating pool."

A dán kormány egy kampányt indított, hogy a férfiak adják a spermájukat a nőknek, vagy az államnak.

Deansdale 2021.03.02. 16:36:14

@Akaratgyenge hálózati félharag: Basszus, már megint a határtalan ostobaságot beszéled. Nem is tudom minek fárasztom magam veled.

vodkasprite 2021.03.03. 10:49:39

@GABOR2: kemény, erről is azt hittem, hogy 10-20 év múlva fog csak bekövetkezni

Hány ilyen frontot tart fent a háttérhatalom:
- család <-> gyerek (gyerek család ellen hangolása)
- férfi <-> nő (nő férfi ellen hangolása):
- feminizmus
- menő a szingliség (filmek)
- nő a domináns (filmek)
- rasszok között: fehér <-> fekete (feketék fehérek ellen hangolása, és fordítva)
- bal oldal <-> jobb oldal
- oltásellenesek <-> oltáspártiak ("aki nem olt, az hülye")
- komplex csomag: fehér heteró férfi <-> mindenki
- heteró <-> lmbtq
- kereszténység vs mindenki

mi van még?

GABOR2 2021.03.03. 12:18:07

Nem szoktam róla írni, de a képregény iparban is nagyon tevékeny a progresszió és csődközeli helyzetbe viszi a kiadókat.

Most épp azt csinálták, hogy újraírták az egyik hős energiaszerzési módját.

Az új mód ahogy szerzi az erőt az az, hogy... a Black Lives Matter tüntetéseken felszabaduló "energiákat" szívja magába és így lesz szuperereje:

"DC Comics Retcon Sees Static Receive Powers During Black Lives Matter Protest"

boundingintocomics.com/2021/03/02/dc-comics-retcon-sees-static-receive-powers-during-black-lives-matter-protest/

El tudom képzelni, hogy majd azért mérgesek is lesznek az SJW-k, hogy akkor mi ez, elszívja az erejüket, vagy valami, persze nem így akarnák a szerzők ezt bemutatni.

Merész Vlagyimir 2021.03.03. 14:45:41

@vodkasprite: Ahol a látható társadalmi csoportok közötti akármilyen okból jelen levő, akármilyen különbséget látnak, oda beverik az osztályharcos éküket az oszd meg, és uralkodj elve alapján. Amiket felsoroltál, azok a jelenlegi frontok, de igazából édesmindegy nekik, hogy ma vagy holnap épp melyik lesz a domináns törésvonal. A cél mindig az, hogy legyenek társadalmi ellentétek, mivel a széttöredezett társadalom könnyebben (meg)vezethető.

GABOR2 2021.03.03. 15:06:43

Megint volt egy "szivárgás" és kiderült, hogy van egy kb. 15000 fős médiahálózat ( Youtuberek nincsenek ebben a számban ), ami azon dolgozik, hogy többek között Közép-Európában is megbuktassák a vezetőket, tehát Orbánt is:

ujtechkor.blog.hu/2021/03/03/a_nyugati_mumus_amire_van_bizonyitek_media_halozat_kormanybuktatasokert

Merész Vlagyimir 2021.03.03. 15:42:31

@GABOR2: Gondolom közben azért büszkén vallják magukat demokratának, hiszen semmi sem demokratikusabb, mint amikor néhány ezer aktivista dönti el, hogy mi a helyes közgondolkodás a plebs számára és előzékenyen a megfelelő politikai irányvonalba is rugdossa őket. Semmi sem antidemokratikusabb számukra, mint amikor a tudatlan nép a gondolkodás és önálló döntéshozatal nehéz tevékenységeit próbálja gyakorolni, miközben az az ön-felkentek dolga lenne.

csi szi 2021.03.03. 16:28:34

@GABOR2: Pár bulvárhír: A Gab-ot meghackelték egy régóta ismert biztonsági rést alkalmazva, azt ezt lehetővé tévő kódot egy korábban a Facebooknál dolgozó fejlesztő, aki a Gab informatikai igazgatója lett, írta személy szerint. Egyesek szabotázsra gyanakodnak.
Az Amazonnak meg kellett változatnia a Shopping alkalmazás emblémáját, mert egyesek Hitler-bajuszt képzeltek bele.
Larry, bocsánat már Lilly Wachowski kiakadt, mert Elon Musk a "vedd be a piros pirulát" kifejezést használta (ami, mint tudjuk "alt right és nőgyűlölő mém") egy Ivanka Trumpnak küldött Twitter-üzenetben. A Wachowski "hölgy" erre azt üzente nekik: "baszódjatok meg mindketten", majd egy "LGBTQIA központot" népszerűsítő tweettel folytatta a hisztérikus reagálást.
Ezeket csak úgy összeszedtem pár perc alatt ránézve a slashdot-ra (ritkán szoktam már)... :)

GABOR2 2021.03.03. 17:47:03

@csi szi: Erről a GAB-os hackelésről nem hallottam, köszi.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.03. 23:13:10

www.youtube.com/watch?v=ghGiFrF8yXg
A 8:58-nál lévő bevezető szövegen és ami utána jött bejátszás azt hittem lefordulok a székről a nevetéstől. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.03. 23:19:08

infostart.hu/kulfold/2021/03/03/fontos-kerdes-mi-legyen-azzal-aki-nincs-beoltva
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy aki nincs beoltva az mért veszélyezteti azokat akik be vannak... Aki nincs beoltva az saját felelősségére nincs, legyen az ő baja. De hát akiket beoltottak azokat nem azért oltottak be mert őket védeni kell? Ha nem megy akkor minek kellett beoltani?
Ha meg mégis betegek lesznek (merugye a vakcina "a szövődmények ellen véd") akkor meg ugyanaz a helyzet mint bármely náthánál vagy más betegségnél: aki beteg volt az otthon maradt míg meg nem gyógyult eddig is.

Wildhunt 2021.03.04. 00:11:17

@Sipi81: az elmúlt évben megváltozott a biológia. Eddig rasszista fehér volt, ellenőrizhető tételekkel.

KalmanBlog 2021.03.04. 08:37:28

@Sipi81: Pedig egyszerű:

Együtt töltött negyed óra alatt Pr valószínűséggel fertőzöl tünetmentesen, ha oltatlan vagy (P a valószínűség jele, r mint retardált)

Együtt töltött negyed óra alatt Ps valószínűséggel fertőzöl tünetmentesen, ha oltott vagy (s mint szuperhero)

Pr>>Ps (>> azt jelenti, hogy _sokkal_ nagyobb) nem tudom, hogy ezt mérték-e, de biztos, hogy a kánon része.

Ph valószínűséggel a veszélyeztetett illető nem lett védett a vakcina ellenére sem. Ez is létező jelenség a kánon szerint. h mint hoppácska.

Na most egy oltott veszélyeztetett fertőződésének esélye egy találkozás alatt egy oltott veszélyeztetett és oltatlan felelőtlen között, illetve egy oltott felelősségteljes között:

Pr*Ph >> Ps*Ph

Látható, hogy a baj esélye sokkal nagyobb, ha a fiatal oltatlan.

Egyébként ha figyeled a popkultúrát az oltásellenes-ellenesség már évek óta pörgetve volt (Lásd pl.: 9gag.com/tag/anti-vaxxers?ref=search ). Nem nagyon tudom elképzelni, hogy átlagemberek ezen maguktól akarnának csámcsogni, szerintem ez irányított dolog - "orosz ügynökök" csinálják ezeket ugye.

Sokat szoktam gondolkodni ezen én is, és az jött ki, hogy nem lehet logikával az oltás ellen érvelni. Az oltásellenesség három olyan érven alapul, amiből kettő a normie szférában nem használható:

Akik most az oltást szorgalmazzák, azok eddig nem tűntek a barátainknak (lásd Kalergi terv), most meg hirtelen aggódnak az egészségünkért.

Lehet gyanakodni, hogy a nemkívánt mellékhatások tekintetében esetleg elhallgatás van.

(Érdekes módon olyanok is vannak, akik szerint pont hogy a Covid veszélyeit hallgatják el a kormányok, és valójában még annál is veszélyesebb, mint amilyennek a sajtó mutatja. De ugyanezen az emberek szerint, ha másik irányú elhallgatásra gyanakodsz, akkor retardált összeesküvés-hívő vagy. Ugyanez van a nyugati vs. keleti vakcinával: a keletivel szemben a gyanú megalapozott, mert ott diktatúra van, de aki a nyugatival szemben gyanakszik, az csakis hülye lehet. :-).

A tesztelés - főleg a hosszútávú hatások tesztelése - igen rövid volt. Ez tény, hiszen nem telt el sok idő a járvány kirobbanása óta.
(Azt gondolni meg hogy már előbb elkezdtek dolgozni a vakcinán, minthogy járvány lett volna, na az megint csak alucsákós :-)

Ezek közül az első kettő érv használatával összeesküvés-hívő leszel, a harmadik az egyetlen normie-szférában használható érv. Miután hamarosan jópár millióan be lesznek oltva láthatóan komoly mellékhatások nélkül (kivéve ha hitelt adsz a konteo szájtoknak, ahol megjelennek mellékhatásokról fabrikált hírek), ezért ez az érv is egyre karcsúbb. A következtetésem az, hogy nem lehet normie-szféra kompatibilis módon vakcina ellen érvelni.

vodkasprite 2021.03.04. 12:20:02

@KalmanBlog: A következtetésem az, hogy nem lehet normie-szféra kompatibilis módon vakcina ellen érvelni.

Én pedig így érvelek: Fiatal vagyok, átestem a fertőzésen, olyan volt, mint egy nátha. Jelenleg részben vagy teljesen immunis vagyok, így nincs szükségem oltásra.

vodkasprite 2021.03.04. 12:59:54

Az én összeesküvéselméletem (ne legyen így, csak poénból írom be): ha lezárásokat követően sem fog csökkenni a fertőzöttek száma, akkkor kötelező lesz az oltás vagy az igazolvány, ha utcára akarsz lépni.

promo921 2021.03.04. 14:15:59

Én már kurvara unom ezt a pánikot, meg a sok korlátozást

KalmanBlog 2021.03.04. 21:20:57

@promo921: Hát akkor oltakozz, és a vakcina kártyáddal majd mehetsz maszkban távolságtartással fesztiválozni! :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.04. 22:29:45

@KalmanBlog: A "normie-szféra" említéséig tudtalak követni :-)

KalmanBlog 2021.03.05. 09:29:56

@Sipi81: normie: azok az emberek, akik semmiféle összeesküvésben nem hisznek, illetve konkrétan még azt is letagadják, ami az orruk előtt van. Egy határvonalat nem lehet átlépni amikor velük érvelsz, mert rádhúzzák, hogy hülye vagy, aki összeesküvésekben hisz. Az nem baj, hogy publikus tényekre alapozod, attól még az számukra nem létezik.

Például a Kalergi terv ilyen. Ki van nyomtatva (bár én nem olvastam eredetiben :-), az orrunk előtt valósul meg, de ha beszélsz róla, akkor hiteltelenné válsz a normie-k szemében.

Vagy bizonyos dolgok nemzetközi sajtó általi elhallgatása: látszik, hogy ugyanazt fújja a sajtó mindenütt, vannak bizonyítékok arra is, hogy tele van beépített ügynökökkel az egész, akik együttműködnek, de ha erről beszélsz, akkor hiteltelen vagy.

Márpedig ezek nélkül az alapvetések nélkül a mai világ helyzetét nem lehet megérteni. Ha megpróbálod egy normie-nak elmagyarázni, az morális öngyilkosság, meg fogja állapítani, hogy kattant vagy, és nem érdemes odafigyelni rád.

promo921 2021.03.05. 09:56:49

@KalmanBlog: nem kell ilyen "bonyolult" elmélet, elég ha esetleg megkerdojelezed mennyire lehet biztonságos a vakcina pl., amit le se lehetett tesztelni ennyi idő alatt

KalmanBlog 2021.03.05. 10:57:06

@promo921: Nekem elég, de a normie-k láthatóan másképpen gondolkodnak. Én legalábbis azt látom, hogy volt pár ember, aki az első pillanattól kezdve szkeptikus volt: ezek többsége az is maradt. A többiek pedig 100%-ban követik a média sugallatait.

promo921 2021.03.05. 11:09:58

Èn is a médiát követem. Amit mond annak általában az ellentéte igaz. :)

csi szi 2021.03.05. 18:49:51

@Deansdale: A néger csak góleme, hivatkozási alapja a bábmestereknek, semmi egyéb. A feketék és a latinok között éppenséggel csökkent a demokraták támogatottsága, az utóbbiak között nem is kicsit. Demokrata kampányszakemberek figyelmeztettek is erre, mert a demokraták hagyományosan ennek a két csoportnak a hátán nyertek választásokat. Most viszont inkább ideológia mentén kezd kettéosztódni a társadalom. A legradikálisabb balosok az egyetemi szférában lévő fehérek és az általuk közvetlenül vagy közvetve indoktrináltak (közvetve a fősodratú médián, Hollywoodon, netflixen stb. keresztül a tanítványaik által). Egy konzervatívabb latinó (nem "latinx", ez lenne a "gendersemleges" új név, amit kitaláltak rájuk az SJW-k) pl. ezektől idegenkedik.
Az antifák között nemigen látsz négert, latinót, azok bizony tejfehér bőrű wannabe jakobinus-bolsevikok. Zsidók nyilván vannak köztük, de a talpasok között bőven van egyszerű fehér szemét és kertvárosi alagsori szobából előbújt wannabe forradalmár. A wokedémia mögött diplomás "liberális" fehér emberek állnak, a nagy részük még csak nem is zsidó, bár a főkolomposok természetesen többnyire igen, az ideológia mögött, amivel kimosták az agyukat szintén ("posztmodern neomarxizmus" - persze ez nem a saját jelzőjük rá, kritikai fajelmélet - ez igen stb.)

GABOR2 2021.03.07. 02:09:31

Van egy progresszívek által készülő új Star Wars és fokozatosan mutatják be a szereplőit. Íme a legújabb:

www.reddit.com/r/Highrepublic/comments/llcb17/my_fan_art_of_geode_from_into_the_dark/

Spoiler: egy szikladarab...

Frederick2 2021.03.07. 07:09:53

@GABOR2: Az neked is feltűnt, hogy az olyan univerzumok, mint a Star Wars, a Marvel, az Assassin's Creed, tele vannak rakva girl power-ekkel? Jó, az Assassin's Creed csak most kezdte ezt az irányt. De a Marvel-ben és a Star Wars-ban már tulzó az a mennyiség, amit legyártottak. Mi értelme van ennek a túltermelésnek? Egyszerűen belefulladnak ezek a világok a girl power-be! Ez már beteges fétis! Rég túllépték azt a határt, ami egészséges...

GABOR2 2021.03.07. 12:28:24

@Frederick2: Most készül egy Superman sorozat amiről azt hallottam egész jó és olyan mintha a '90-es években készült volna politikai korrektség szempontjából... tegnap mondták, hogy rekordot döntött a nézettsége annyira szeretik.

Frederick2 2021.03.07. 12:29:24

@vodkasprite:

"Schiffer András beszélt a PestiTV-n az USA nagykövetség 2011-es LMP-t érintő tevékenységéről. Röviden a lényeg, hogy iderepült Clinton asszony 2011 nyarán egy pár órás vizitre, kiadta az utasításokat erről-arról, például hogy az LMP-ben Karácsony legyen a vezető és hogy Schiffer vonja vissza a Gyurcsány ellen indított bírósági perét és ezután az LMP ellenzéki politikája 180 fokos fordulatot vett… Elég meredek.

De egy biztos, nincs itt semmilyen hálózat."

Schiffer-nek láthatólag tele van a fasza! Érthető. Bár azért emlékszem én arra, hogy ő is kiállt az Isztambuli Egyezmény ratifikálása és a női kvóta mellett. Bár ki tudja? Lehet, hogy azokat is csak kényszerből támogatta.

Hát ennyire lehet más a polityika! :P

Wildhunt 2021.03.07. 18:30:30

@KalmanBlog: Der Praktischer Idealismus- kB. 15 éve olvastam, mikor még a némettudásom funkcionális volt. Úgy tudom, hivatalosan nem fordították le angolra sem. SOKKAL rosszabb, mint amit a kivonatok beismernek belőle. Egy Harcom - Tőke - Lenin összes kombináció.

GABOR2 2021.03.08. 15:42:35

Na itthon is beüt a "baj"; oltás nélkül kezd zuhanni a betegszám.

A sok-sok milliárdokért vett vakcina felesleges lesz.

Ez van az USA-ban is és Indiában.

"Mégis, mit higgyünk el a magyar koronavírus-adatokból?"

www.portfolio.hu/gazdasag/20210308/megis-mit-higgyunk-el-a-magyar-koronavirus-adatokbol-473148

"Kisebb könyvet lehetne már írni a magyar járványügyi statisztika látványos fiaskóiról. A mai fertőzéses adat közlése külön fejezet lenne benne."

"Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján. Csak annyi a probléma, hogy mielőtt ezt a mindenki számára nyilvánvaló tényt ismertette, mechanikusan beolvasta a mai friss adatot, miszerint az elmúlt 24 órában 2696 új fertőzöttet regisztráltak. A szám sokkal alacsonyabb az elmúlt napokban látott 6500-7000-es adatoknál, olyannyira, hogy még a járvány meredeken emelkedő trendvonala is megtört."

KalmanBlog 2021.03.08. 17:28:38

@GABOR2: Nyilván azért mert mától minden le van zárva :-)

Semmi köze nem lehet ahhoz, hogy egy hete szépen süt a nap végre.

Nahoten 2021.03.11. 10:31:40

A Redditen bannolták a Superstraight redditet:

www.insider.com/superstraight-reddit-sub-subreddit-banned-super-straight-hate-2021-3

@Dean! Kéne már egy új cikk.

KalmanBlog 2021.03.11. 11:03:28

@Nahoten: Pedig ők is az LMBTQ+ tagjai: olyan cis-gender egyének, akik valami különös oknál fogva kizárólag cisz-hetero ellentétes neműekhez vonzódnak. Gondolj bele, eléggé le vannak korlátozva a lehetőségeik, már emiatt is rossz nekik, erre még cenzúrázzák is a lelki-segítő közösségeiket!

Deansdale 2021.03.11. 14:21:48

@KalmanBlog: Lassan már minden napra jut valami ön-leleplező balos hülyeség, amiből kiderül hogy semmit nem gondolnak komolyan amit mondanak, egyszerű propaganda-hazugságözön az egész. Nemi identitás rengetegféle létezik, és ezt a jobbosoknak el kell fogadnia! ...de csak azok az identitások "érvényesek" amik illeszkednek a balos ideológiához, minden más identitás rossz és elutasítandó (nyilván a tolerancia nevében). Nekik nem kell elfogadni azokat a nemi identitásokat amik nem szimpik, azokat lehet üldözni, tiltani, stb.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.11. 21:23:10

@Nahoten: A múltkoriról én is olvastam, nem tudtam, hogy azóta már második ilyen is volt. A faji megkülönböztetések ellen küzdők csúcsra járatják a faji megkülönböztetést, akárcsak a szexizmus ellen küzdők a szexizmust.

Mytheron 2021.03.12. 17:20:37

@Nahoten: Nem baj, legfeljebb nem fordítják le a verseket más nyelvekre :) Amúgy is csak azért nyomták be Biden beiktatására mert néger, nem mert olyan hatalmas tehetség.

Frederick2 2021.03.14. 12:25:31

@Sipi81: @KalmanBlog: Az ember miket nem talál a neten?!

www.youtube.com/c/BarcroftTV/videos

Ami miatt felkaptam rá a fejem, az a Névjegy-ben a következő szöveg:

"Barcroft TV is now truly, the home of Amazing True Stories - celebrating difference, maintaining a sense of wonder and confronting the extreme."

Magyarra fordítva:

"A Barcroft TV ma már valóban az Amazing True Stories otthona - ünnepli a különbséget, fenntartja a csoda érzését és szembeszáll a szélsőségekkel."

A szokásos transgender hülyeségeken kívül mutat különféle testi fogyatékossággal rendelkező embereket.

Pl. itt van ez a 11 éves kislány
www.youtube.com/watch?v=13lyWAY8iBc&t=225s

Google-szótáros nyersfordítás:

"Egy 11 éves „díva” internetes szupersztárrá vált, és a közösségi médiában hatalmas követőket épített fel - annak ellenére, hogy szuperritkán öregedő állapotban szenvedett. A texasi Austinból származó Adalia Rose csaknem 170 millió megtekintést gyűjtött a YouTube-on, és több mint 13 millió lájkot szerzett a Facebookon vidám videóival, amelyek fertőző személyiségét mutatják be. Ám Adaliának Hutchinson – Gilford progeria szindróma van - egy genetikai állapot, amelyet a felgyorsult öregedés jelei jellemeznek, és amely világszerte kevesebb mint 500 embert érint. A korai öregedés mellett egyéb tünetek közé tartozik a törpe, a testzsír és az izom hiánya, a haj, a látható vénák elvesztése, a magas hang és az ízületek merevsége."

Megkérdezhetem, ebben mi az ünnepelni való különbség és a csoda? Ami nekem eszembe jutott a videót nézve, az a sajnálat, a szánalom, a szomorúság, a tragédia érzése. Amúgy ez a kislány nem fogja megérni a 17 éves kort. A szülők hamarosan temethetik a gyereküket. Ebben mi a csodálnivaló, az ünnepelni való, a szép?

Komolyan: ez a balliberális kurzus egyre abnormálisabb!

Deansdale 2021.03.14. 14:59:41

@Frederick2: Egy egészséges társadalom nem ünnepli a beteséget hanem segít a betegeken.

Frederick2 2021.03.14. 15:25:53

@Deansdale: Ami felháborító az egészben, hogy a média és a politika még az ilyen tragédiákból is megpróbál hasznot húzni.

A helyzet árnyalása érdekében megjegyzem, a segítő környezet megvan a kislány körül. Az orvosok, akik diagnosztizálták a Hutchinson–Gilford progeria szindrómát, tehetetlenek. Ez olyan genetikai rendellenesség, aminek a kutatása gyerekcipőben jár. Orvosi szempontból menthetetlen a kislány.

A szülők nem küldik gyermek hospice házba, hanem otthoni környezetben együtt élnek a kislánnyal. Amit tehetnek, az a kislány kompenzálása a szenvedéseiért. Rengeteg időt együtt töltenek vele, és teljesítik minden kívánságát.

Valószínűleg a Youtube-s és Facebook-os szerepeltetése is egy ilyen kompenzáció része. A szülők úgy gondolhatják, a Youtube-n és Facebook-on lévő rengeteg pozitív visszajelzés jót tesz a kislánynak. Kíváncsi lennék, működtetnek-e moderációt a Youtube- és Facebook-oldalán - kiszűrve a rosszindulatú megjegyzéseket. Általában nem vagyok az üvegbuborék, a "védett helyek"-elv híve, de ez azon radikális esetek egyike, ahol én nem tenném ki a gyereket a rosszindulatú személyek támadásainak. Vagyis indokolt a moderáció. Bár, hozzáteszem, azzal hogy a szülők csinálnak belőle Youtube- és Facebook-sztárt, épp kirakják a gyereküket a nagyközönségnek. Mutogatják, mint valami látványosságot. Amitől meg kell hatódni, vagy amitől meg kell borzongani. Én nem helyeslem a közösségi oldalak ilyen célú alkalmazását. Jobb lett volna családon belül megoldani a kislány szenvedéseinek kompenzálását.

A média pedig, ahogy lenni szokott, rárepült a jelenségre. Rengeteg kattintás, rengeteg like, rengeteg pénz. Elkeserítő a média ilyesféle gátlástalan működése.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.14. 22:09:14

@Frederick2: beteg ez a csatorna... :-(
Régebben ilyeneket a cirkuszban mutogattak, most az interneten. Az emberek nem változnak, hiába hiszik a mai világot annyira felvilágosultnak. Csak az eszközök változtak.

Frederick2 2021.03.16. 10:51:03

@Sipi81: @Deansdale: Ritkán szoktam pozítiv értelemben linkelni a gazember Gulyástól. De ez az interjú, pár hibája ellenére, elég tanulságos. Betekintést enged abba, milyen módon használja ki a saját celebjeit a kereskedelmi média, meg hogy mennyire meg vannak szerkesztve ezek a primitív valóságshow-ok.

www.youtube.com/watch?v=ES59chHYdkI

"Pumped Gabo áldozata vagy nyertese a médiának? Vajon miért kezd el egy fiatal budapesti srác pornózni és miért alázza porig szerelmét az egész ország előtt egy „reality” show kedvéért? A PartizánPop első adásában Pumped Gabo sosem hallott őszinteséggel mesél gyerekkoráról, a kudarcairól, a szerkesztői utasításokkal színezett karakteréről és arról, hogy milyen példakép is ő valójában."

Sajnos a vége felé Gulyás nyomatni kezdni a femcsi demagógiát. De még így is jól lejön, kulturálisan mennyire kártékony az RTL Klub és a TV2 jelenléte és tevékenysége az országban. Attól kifejezetten megborzongtam, mikor a meginterjúvolt celeb arról beszél, hogy a 14-17 éves fiatalok körében örvendett nagy népszerűségnek a műsora.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 11:20:12

@Frederick2: Én néztem 1-2 ilyen Gulyásos interjút és sajnos el kell ismerni hogy profin vannak kivitelezve és szerkesztve. A kormánypárti média sajnos ezekhez képest sokszor a kreténség szintjén mozog.

Ezeket a kereskdelmi tévéket már rég fel kellett volna számolni és még a helyüket is behinteni sóval.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 11:22:13

Ja amúgy ha már itt tartok, nem tudom láttátok-e a Fegyőr és a testvére beszélgetést? A testvére Angliában dolgozik orvosként. Baromi jó ahogy Fegyőr folyamatosan alákérdezne és a testvére meg majdnem mindig pont az ellenkezőt mondja neki mint amit hallani szeretne. :-)
Eléggé értelmes lány, neki kellett volna itt maradnia és Fegyőrnek elmennie.

Frederick2 2021.03.16. 11:28:27

@Sipi81: Bódi Ábel próbál jobboldalról valami alternatívát kialakítani Gulyásra.
www.youtube.com/channel/UCpsykArTgmtz9lzTGZ6EluQ

Láthatóan kevésbé olyan profin vannak elkészítve a videók.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 11:36:43

@Frederick2: Igen de ez láthatóan amatőr oldal (ezt most nem pejoratív értelemben mondom), Gulyáséké meg profi. Érdekes lenne utánajárni honnan van annyi pénzük és csapatuk mert nem hiszem hogy mindenki puszta mozgalmi hevületből csinálja ott amit csinál.

Deansdale 2021.03.16. 11:45:10

@Frederick2: A tartalom a lényeg, nem a technikai körülmények. A Fair Right is hasonló csatorna, és igencsak ideje volt már hogy ilyenek szülessenek.

Frederick2 2021.03.16. 11:47:00

@Deansdale: Retroshock? Igaz, nem politikai, hanem kultúra. Szerintem mind tartalomban, mind formában fontos a színvonal.

Frederick2 2021.03.16. 12:33:46

@Sipi81: Gulyás mögött teljesen ott vannak a multik. Miközben Bódi Ábeltől, TomCat-től és Médiavadásztól törölt néhány videót, Gulyást teljesen békén hagyja. Gulyáséknak nem kell félniük az algoritmusoktól.

Mikor ez a hülyegyerek nem kevésbé veszélyes, mint pl. egy Kék Bálna-videó.

Gulyás Márton, a Partizán-csatorna tulajdonosa a haverjaival, a bandájával rendszeresen oszt meg olyan tartalmakat a Youtube-n, amelyek sok esetben nyugodtan tekinthetőek dezinformációnak és szociális uszításnak; a fogyasztói pedig a huszonéves bölcsészek mellett tizenéves gimnazisták. A fiataloknak politizáló Partizánt nem cseszegeti a Youtube. Mégis, a Youtube szerint nem veszélyforrás a fiatalokat mérgező agitátor.

Az is különös, hogy a nagy "rendszerkritikus" Gulyás valamiért nem készít videókat arról, micsoda hatalom kezd összpontosulni a nagy techcégek kezében. Persze, hogy nem - hiszen részben ezek a techcégek a kenyéradó gazdái ennek a kis pöcsnek.

csi szi 2021.03.16. 15:23:22

@Frederick2: Azt kell mondjam, hogy Gulyás, mint riporter profi. Ahogy Puzsér is a maga műfajában profi. A jobboldalon nemigen látok hasonló színvonalat, azonkívül "fideszbérencként" elutasítják őket eleve a nem jobbosok. Nem látok egy magyar Tim Poolt vagy hasonlót.

Frederick2 2021.03.16. 16:02:28

@Sipi81: @csi szi:

"A kormánypárti média sajnos ezekhez képest sokszor a kreténség szintjén mozog."

A HírTV zsoldosai szerintem is borzalmasak. Ott kezdődik a probléma, hogy náluk egyedüli mozgatórugó a pénz, csak a szavak szintjén jobbosok, így nincs is motiváció a fejlődésre. Zsoldosokra nem lehet alapozni. Írtam is erről anno.

grafomanpali.blog.hu/2020/06/03/zsoldosok_a_jobboldalon
grafomanpali.blog.hu/2020/06/20/zsoldosok_a_jobboldalon_502

De rajtuk kivül is van élet a jobboldaliságon belül.

Bódi Ábel és az Identitás Generáció valami ilyesmi akar lenni. Az egyik legutóbb videója végén megígérte a nézőinek, hogy fejleszti magát technikailag. Nemrég szerzett be valami jó világítást. Ígérete szerint fejlődik tovább.

Nem a szívem csücske, de Médiavadász is fejlödött technikailag. Bódi Ábelnél mindennél többet. Ami problémán vele, az a fasizmushoz való vonzódása (a román Vasgárdáért kifejezetten rajong). De a hülyeségeitől függetlenül vannak tőle kifejezetten erős anyagok.

Hát, majd meglárjuk. mi lesz. Valamiféle önvédelmecske működik a jobboldalon. Talán kinövi magát néhány jó jobber videós.

Mondjuk azért lehet érezni a különbséget egy mainstream jobber és egy underground jobber munkássága között.

Bayaz 2021.03.16. 22:44:01

@Frederick2: @Sipi81: Gulyás azon kevés ellenzéki figura közé tartozik, akiben (bármennyire is nem értek egyet a radikálbalos véleményével) elsősorban őszinteséget, nem pedig rosszindulatot érzek.

Nem véletlen, hogy kormánypárti figurák is adnak neki hosszabb interjúkat, mert (rengeteg ellenzéki sajtóval ellentétben) nem úgy vágja össze a videóit, hogy azok kiforgassák a mondanivalójukat, és a kérdésekkel tényleg próbálja a motivációikat feltárni, nem csak vagdalkozni.

Bayaz 2021.03.16. 22:51:09

@csi szi: Az a baj, hogy Magyarországon -szemben az USA-val - nehéz a jobboldaliságot lázadásként eladni, amikor tizenegy éve a Fidesz van kormányon.

Emellett pedig a kormánypárti sajtó valamennyire kontraproduktív módon működik azáltal, hogy mindenkit, aki kormánypárti, felszív, ahelyett, hogy a tehetségesebbek "függetlenként" kiépíthetnék magukat.
Egyszerűen sokkal jobban megéri elmenni egy Pesti TV-be meg írni a Pestisrácokba tisztességes pénzért dolgozni, mint vérrel és verejtékkel felépíteni egy Yotube-csatornát, de utóbbi sokkal több fiatalt érhet el és változtathat meg.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 22:59:28

@Frederick2: Én mondjuk Földi-Kovács Andreát azért a komolyabb jobbosok közé sorolnám. Meg persze Szilvayt de őt te is említetted. A fiatalok közül meg majd meglátjuk. Néha Bohár Dánielben meg Megadja Gáborban látok fantáziát.

Frederick2 2021.03.16. 23:01:01

@Bayaz: Őszintén megvallva engem nem kifejezetten vigasztal, hogy most az elveiben őszintén hívő fanatikusként vagy elvteleb pénzéhes zsoldosként nyomatja a társadalmi uszítást és gyülőletkeltést. Hangolja a nőket a férfiak ellen, a cigányokat a fehérek ellen, a gimnazista és egyetemista fiatalokat az idősebbek ellen. A NANE-t és rajtuk keresztül a Gender-kurzust szervilisen kiszolgálja. Az én szememben egy kártékony féreg! Ha nem feltételezel róla rosszindulatot, akkor nagyon naiv vagy... TGM-ről is sokan ezt feltételezték: igen, marxista, de jószándékú. Most a legdurvább szélsőbaloldali mentális terrorhoz asszisztál a vén fasz! A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 23:10:35

@Bayaz: Én eddig még kevés interjúját láttam, de elismerem hogy ma jól csinálja amit csinál. (Meg persze a mögötte álló stáb.)

"Emellett pedig a kormánypárti sajtó valamennyire kontraproduktív módon működik azáltal, hogy mindenkit, aki kormánypárti, felszív, ahelyett, hogy a tehetségesebbek "függetlenként" kiépíthetnék magukat."
Sajnos én nem látom annak a lehetőségét, hogy a kormánypárti sajtón kívül boldoguljanak konzervatív újsígírók. Egyszerűen nincs aki megfizesse. A youtube meg erősen kérdéses hogy az ajánlóit hogyan állítja össze, hogy egy új konzervatív vlogger befuthasson. Egyedül az inforádió amit én többé-kevésbé függetlennek és jónak tartok.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.16. 23:21:56

Illetve egy kivétel: apám újabban Dopeman youtube csatornáját nézi és én is bele szoktam nézni. Egész értelmes szerintem.

Frederick2 2021.03.17. 10:32:44

@Sipi81: Azt még tegyük hozzá a témához: a FIDESZ nem igazán képes megszólítani a fiatalokat. Jobban mondva: a karrieristákat még igen, de a jobboldali idealistákat már nem.

GABOR2 2021.03.17. 20:56:41

Sziasztok itt van pár újabb írásom.

Legendás hőssé válhatsz, csak oltasd be magad... vírus bullshitek:

ujtechkor.blog.hu/2021/03/17/tuladagolas_virus_bullshitekbol

Biden mióta elnök nem rendeztek sajtókonferenciát vele, plusz vajon hogy teljesített a progresszív Grammy a nézőknél:

ujtechkor.blog.hu/2021/03/17/ajanlasok_biden_hatarvedelem_grammy_kiabrandulas

Végül a Tesla végre elismerte, hogy nem önvezetőek az autói és nem is lesznek egyhamar... és nem is tesznek érte semmit:

ujtechkor.blog.hu/2021/03/17/egy_uj_vilag_nyilt_az_onvezeto_autok_temakoreben_vegre_elismerte_a_tesla_hogy_nem_fog_menni

Bayaz 2021.03.18. 11:03:51

@Sipi81: "Sajnos én nem látom annak a lehetőségét, hogy a kormánypárti sajtón kívül boldoguljanak konzervatív újsígírók. Egyszerűen nincs aki megfizesse. A youtube meg erősen kérdéses hogy az ajánlóit hogyan állítja össze, hogy egy új konzervatív vlogger befuthasson. Egyedül az inforádió amit én többé-kevésbé függetlennek és jónak tartok."
Szerintem lehetséges. Az USA-ban a Youtube-on minden cenzúra ellenére is a megnézett politikai tartalmak majdnem fele konzervatív.
Magyarországon ehhez képest nagyjából az összes politikai véleményét nyíltan vállaló, népszerűbb youtuber progresszív vagy legalábbis ellenzéki.

csi szi 2021.03.18. 12:59:10

@Frederick2: Egy marxista sosem lehet egyben demokrata, nem hihet a véleménynyilvánítás szabadságában sem, amíg marxista.

Frederick2 2021.03.18. 13:15:56

@csi szi: Egy valódi jakobinus nem hisz a demokráciában. A jakobinus hatalomgyakorlása mindig diktatúra. Igen.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.18. 23:51:57

@Bayaz: "Szerintem lehetséges."
Akkor reménykedjünk.

Deansdale 2021.03.19. 08:31:40

@Bayaz: @Frederick2: @Sipi81: @csi szi:
Linkeljen már valaki pár népszerű balos magyar youtubert.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.19. 09:13:30

@Deansdale: A balosat úgy érted hogy progresszív és kormánykritikus vagy úgy mint "klasszikus" baloldali elveket valló?

Frederick2 2021.03.19. 09:41:21

@Deansdale: Inkább sorolom a neveket. A 10 000 feliratkozótól számít valaki népszerűnek.

HollywoodNewsAgency (412 000 feliratkozó)
Partizán (140 000 feliratkozó)
Mérce (10 000 feliratkozó)
444.hu (169 000 feliratkozó)
Bödőcs Tibor (180 000 feliratkozó)

Magát a misztikus "centrum"-nak álcázó, de valójában (alter) balos:
Pottyondi Edina (10 000 feliratkozó)
Fókuszcsoport (93 000 feliratkozó)
Puzsér Róbert (166 feliratkozó)
Vona Gábor (46 000 feliratkozó)

(Bár Vona annyiban kakukktojás, hogy mostanában megint igyekezne jobbosként és konziként viselkedni.)

Most kb. ennyi jutott eszembe.

Frederick2 2021.03.19. 09:45:08

@Sipi81:

"A balosat úgy érted hogy progresszív és kormánykritikus vagy úgy mint "klasszikus" baloldali elveket valló?"

Ezzel az a baj, hogy lassan összecsúszott a kettő. Ami számos grotesz, abszurd és torz jelenséget eredményezett. Pl. A munkásosztályt felszabadító balos anarchisták, akik támogatják a Gender-kurzus munkásosztályt megnyomorító törekvéseit.

Talán Thurmer és a Munkáspárt az egyetlen, ami klasszikus balos maradt. Nem lett sem balliberális, sem magát centrumnak hazudó alter balos. De ő meg népszerűtlen kisebbség. Sőt, szerintem a klasszikus baloldaliság mára egy népszerűtlen, nem trendi halmaz a baloldalon belül.

Frederick2 2021.03.19. 09:47:22

"Puzsér Róbert (166 feliratkozó)"

Az előbb volt egy elírás. Javítom.

Puzsér Róbert (166 000 feliratkozó)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.19. 09:50:58

@Frederick2: Én egyre inkább hajlok elfogadni Schiffer álláspontját, miszerint nincs ma baloldal, csak két jobboldal. Amit ma balnak hívunk az valójában globalista jobboldal és semmi köze a klasszikus baloldalhoz. Elhasználódtak ezek a kifejezések úgy tűnik.

Frederick2 2021.03.19. 09:54:34

@Sipi81: Én egyébként úgy gondolom, ha Schiffer és Vona összefogna egymással, egy egységbe kovácsolnák a híveiket, s létrehoznának egy mozgalmat és egy pártot, emellett mellőznék a vadhajtásokat, a szélsőséges hülyeségeket, akkor talán polgári alapon létrejöhetne egy valódi Centrum. Ami esetleg lehetne egy konzervatív liberális tömb a két nagyobb tömb között.

Deansdale 2021.03.19. 12:47:39

@Frederick2: Köszi!

Gondolom érthető, hogy a fentebbi párbeszéd apropóján kértem ezt a dolgot, kíváncsi vagyok kik azok a minőségi balos megmondóemberek akikhez képest a konzervatívok kevesek és amatőrök. Szeretném ha világos lenne, hogy most NEM téged kritizállak, hanem a csatornákat, szóval ezt észben tartva vegyük sorra:

Szirmai Gergő csak nagyon ritkán és közvetetten foglalkozik politikával, őt nem tenném bele ebbe a felsorolásba, bár tény hogy eléggé kártékony amikor jóhiszemű tinédzsereket hülyít a balos dumával.

A Partizán tipikus példája annak, amikor igényesen állítják elő a szofizmust és/vagy gagyit. Technikailag jó videók kevés VALÓDI tartalommal, helyette rengeteg üres rizsával és parasztvakítással. Persze van egy célközönség ami kajálja ezt, de ez ugye önmagában nem jelent semmit, a cicás videóknak is milliós nézettsége van. Ez persze csak az én magánvéleményem, de ez a fajta hosszan elnyújtott szellemi maszturbáció inkább egoista ön-promózás, mint újságírás. Persze tudom hogy ez furcsán hangozhat, mert én is írtam ezeroldalas cikkeket, de úgy érzem azok azért mégiscsak informatívabbak voltak, illetve KONKRÉTAN állítottak valamit, nem csak üres szofista körmondatok koszorúi voltak. Én azt nem bírom idegekkel, hogy Partizánéknál kivárjam míg a tíz-huszadik perc környékén előkerül az első értelmes és releváns gondolat...

A Mérce az ismertségéhez képest meglehetősen vérszegény, a videóik többsége párszázas nézettségű, csak virálisabb témákban érik el a párezret. Persze ez önmagában nem értékítélet. Viszont általában csak országgyűlési (témájú) videiók vannak, igazából szerintem nem sok vizet zavar a youtube csatornájuk se pro, se kontra.

A 444-el nem tudok mit kezdeni. Ők hivatalos médiaszereplők, ez olyan mintha mondjuk a HírTV youtube csatornáját nézném. Vannak relatíve értéksemleges tudósításaik, amik érdektelenek, meg szélbalos ömlengéseik a fityisz ellen, amiből 12 egy tucat. Van nézettségük és relatíve profi a csatorna, oké, de - és ez átfogó mellék-következetés a témában - a felsorolt balos csatornák videói cirka 90%-ban szart sem érnek, mert amit politikailag állítanak az zömében nem igaz. Persze ez most tényleg csak mellékszál, nem arra kértem linket hogy milyen igazmondó balosok vannak :) De valahogy azért mégiscsak megmérgezi a témát, és nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Hiába igényes technikailag egy csatorna, ha hazudozik... Eh, dinoszaurusz vagyok, nem tartok lépést a korral.

(...és ez a rohadt kalapozás, folyton a markukat tartják a pénzért, ez feltűnően durvább a balosoknál.)

Pottyondi Edina munkásságát hál'istennek nem nagyon ismerem, mert bár a mondanivalója alapján kevésbé tűnik hülyének mint sokan mások, a stílusa számomra szinte kibírhatatlan. Mondjuk a csatornája semmivel sem profibb mint a Fair Right vagy más jobbos próbálkozások.

A Fókuszcsoportról most hallok először, és egy videóját sem bírtam megnézni, mert annyira bő lére ereszt mindent, hogy már az intro alatt kétszer elaludtam. Nem tudom a modern figyelemzavaros világban hogyan van nézettsége.

Puzsér és Vona... Ha őket idevesszük akkor ott van Toroczkai is ellensúlynak.

Hát, izé.

Köszönöm a linkeket, találtam pár dolgot amiről eddig nem tudtam, de nem érzem azt a balos youtube-fölényt amiről itt korábban szó volt. Lehet, hogy ezeknek összességében nagyobb a nézettsége mint a jobbos csatornáknak, de se technikailag, se tartalomban nem jobbak semmivel, inkább csak kihasználják azt, hogy máshonnan hoznak magukkal ismertséget. Puzsér és Pottyondi, Bödőcs, Vona és a Mérce/444 tökéletes példák arra, hogy nem a tartalom miatt szereznek feliratkozókat, hanem máshonnan ismerik őket a tömegek és emiatt nézik őket - ez a kispályás jobbos csatornákra nem igaz.

Ja, Bödőcs fentebb kimaradt az elemzésből, de ő se kelti bennem azt az érzetet, hogy valós és kiérdemelt balos túlsúly lenne a magyar politikai youtube-on.

Frederick2 2021.03.19. 13:18:57

@Deansdale: Ha most sorolnom kellene magyar jobbos youtubereket, hát nem tudnék valami sokat.
- Médiavadász
- Bódi Ábel (két csatornával: "Identitás Generáció" és "Bódi Ábel"
- Mucskó
- Toroczkai László
- van egy PhalanxVlog nevezetű próbálkozás is
itt megakadtam. Biztos van még valamennyi.

TomCat teljesen átment az Odysee-re.

Szerintem itt arról van szó, hogy a jobboldal késlekedve, iszonyat csigalassúsággal zárkózik fel a baloldalhoz. A Youtube-n is.

Állítólag az angolszász vonalon sok antifeminista vlogger van a Youtube-n. Itt magyar vonalon a Youtube-n alig található valamiféle ellensúly a feminista propagandára.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.19. 21:06:04

@Frederick2: Szerintem Schiffer nem akarna egyelőre újra belemenni a politikába. Jobb dolga van most, soha ennyit nem szerepelt a médiában és felelősség nélkül mondhatja amit akar. Vona nem tudom kinek lenne hiteles politikus, nekem nem az biztos.

Frederick2 2021.03.19. 21:43:38

@Sipi81: Szerintem Vona nagyon a két szék közé esett. Kifarolt a szélsőjobbtól, elment balliberálisnak, aztán miután kiderült, hogy nem illik rá a szerep, most próbálkozik a polgári konzervativizmussal. A rajongói szektája az megvan, de a szélesebb támogatói bázis már a múltté.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.21. 13:59:46

Na szép kis diktatúra van az országban... Ahhoz képest hogy Gődényt "elviszik azért mert mást gondol", tegnap már a második tüntetését szervezte...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.03.22. 11:21:58

@Sipi81: Miközben egyébként a baloldal is a FiDeSz... teljes bábeli zűrzavar.

vodkasprite 2021.03.31. 17:12:06

Index:
index.hu/gazdasag/2021/03/31/kidurrant-az-amerikai-ingatlanlufi-orult-versenyfutas-kezdodott/

Az amerikai ingatlanbiznisz szereplői talán számítottak rá, a vevők és eladók viszont kevésbé: részben a koronavírus-válság hatására az amerikai lakások ára mostanra az egekbe szökött, és olyan versenyfutás indult egy-egy ingatlanért, hogy a kereskedők kis túlzással az alapján rostálnak, hogy ki hozza előbb készpénzben a vételárat.

Érdekes.

csi szi 2021.03.31. 17:46:19

@vodkasprite: Igen, nem jó jel, nem bíznak a dollárban, és inkább ingatlanba akarnak fektetni?

csi szi 2021.03.31. 17:49:30

@Sipi81: Hardcore ballibsi körökben az a meggyőződés, hogy Gődény és a Mi Hazánk is a Fidesz által mozgatott bábok, Vonát és a Jobbikot is annak tartották régen. Na persze Schiffert is annak tartják, sőt Puzsért is többek között. Puzsér szerint pedig Berki az.

Deansdale 2021.03.31. 19:56:28

@csi szi: De persze összeesküvés-elméletek csak a széljobbon vannak, ugye :)

Frederick2 2021.03.31. 20:10:48

@csi szi: A Balliberális Network szerint mindenki, aki nem támogatja őket, de hallatja a hangját a politikában, az tolja a Nersevik Network szekerét.

És ugyanez fordítva.

Aki nincs velünk, az ellenünk. Ez a logika.

Frederick2 2021.03.31. 20:15:14

@csi szi: Schiffer? Na, ott aztán tényleg megy a találgatás. Épp, hogy nem kötnek rá fogadásokat! A nersevikek nagy része szerint balliberális, a balliberálisok nagy része szerint nersevik. Most melyik?

Szerintem Schiffer nem is találja helyét a mai politikában. Meg nem is érzi magát jól benne.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.31. 22:49:53

@csi szi: Ez már az elmebaj határát kerülgeti, aki mást mond amit ők az csak az ellenség közé tartozó lehet. Hamarosan ahogy elnézem még azt is megérhetjük, hogy Gulyás Marci is NER-es lesz. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.03.31. 22:50:56

@Frederick2: "A nersevikek nagy része szerint balliberális, a balliberálisok nagy része szerint nersevik. Most melyik?"
Vagy csak vannak önálló gondolatai. Persze nem csoda hogy ez nem jut eszükbe.

Frederick2 2021.04.01. 06:56:46

@Sipi81: Gulyás Marci most a NANE szócsöve a Youtube-n. Nőpolitika témájában azt visszhangozza a nagy nyilvánosság előtt, amit hallani akar a NANE. Mindezt természetesen nem ingyen.

Emellett az is tudnivaló, hogy a Soros Alapítványtól is kap lovét.

Igazából a Balliberális Network foglalkouztatottja.

Közben persze megy a parasztvakítás, hogy "autonóm gondolkodó" és "független értelmiségi".

"még azt is megérhetjük, hogy Gulyás Marci is NER-es lesz."

Ez csak akkor fog megtörténni, ha a Nersevik Network többet ajánl, mint a Balliberális. De már szerintem annyira beágyazodott ebbe a balliberális struktúrába, hogy nem fog váltani. Jó neki a ballibek közt. Gyönyörűen keres a társadalmi uszítással és a politikai gyülőletkeltéssel. Miért váltana?

csi szi 2021.04.01. 08:17:53

Sport gondolom keveseket érdekel itt túlzottan, engem sem már régóta

www.sportbible.com/football/news-reactions-gareth-bale-elbows-ondrej-kudela-in-the-face-20210331

Hogy egy holy monkey szava többet ér, mint egy fehér emberé az már alap. De most már a médiában ünneplik és megtorolatlanul hagyják a fizikai "elégtételt" is a pályán.

csi szi 2021.04.01. 08:47:14

@Sipi81: Volt már, hogy lefideszesezték dk-s nyuggerek és inzultálták valami tüntetésen.

Deansdale 2021.04.01. 08:50:53

@Frederick2: "A Balliberális Network szerint mindenki, aki nem támogatja őket, de hallatja a hangját a politikában, az tolja a Nersevik Network szekerét. És ugyanez fordítva. Aki nincs velünk, az ellenünk. Ez a logika."

Ezen vitatkoztunk egy jót nemrég Fefinho blogján is, ahol próbáltam elmagyarázni a saját álláspontomat, miszerint attól, hogy a külsőségek hasonlóak, még különbözhet két dolog. Újabban a kultúrmarxisták egyik kedvenc trükkje előadni ezt az "érme két oldala" dolgot, bár régebben is előfordult pl. a feminizmus-antifeminizmus témában, és igazából ott sem volt igaz, de pár embert azért elbizonytalanítottak vele.

Amit most te mondtál, az azért sántít kissé, mert az teljesen nyilvánvaló, hogy a libsi oldalon van egy borzasztóan erős nemzetközi szervező erő, ami hazánkban is kifejti hatását. Anno az SZDSZ képében nyilvánult meg legerősebben, és mit ad Isten, a jelenlegi ellenzék szinte kivétel nélkül SZDSZ-utódokként viselkedik, az ő értékrendjüket képviselik. Ahogy pl. a Jobbikot belülről kifordították és benyelték azt tankönyvekben lehetne oktatni, mintapéldája annak hogyan kell beszivárgással, manipulációval, nyomásgyakorlással a feje tetejére állítani egy jó kezdeményezést. Persze a libsik évtizedek óta gyakorolják ezt minden fronton: 1-2 hű emberük bekerül valahová, vagy ha ez nem sikerül akkor maguk mellé állítanak pár korrumpálható belső tagot, aztán elkezdik a szervezetből kigolyózni az ideológiai ellenfeleiket, és végül az ölükbe hull a rothadt alma. Ugyanez a séma a legutolsó geek gittegylettől a multinacionális cégeken át a politikai pártokig. Az LMP-vel is ez történt.

Namármost azt, hogy a fityisz ugyanezt a játékot játszaná, csak a libsik mondogatják, és eddig semmiféle bizonyítékkal nem tudták alátmáasztani, úgyhogy szerintem ez nem több mint a szokásos kultúrmarxista szarkavarás azzal, hogy bármit is csinálnak, azt az ellenfeleikre fogják rá. Alinsky rég megírta, hogy bármit is csinálsz azzal vádold meg az ellenfeled, és nekem úgy tűnik itt erről van szó.

Visszatérve az "És ugyanez fordítva." gondolatra: konzervatív beállítottsággal azt mondani, hogy az ellenzék hatszáz minipártja valójában egy progresszív-globalista blokk ami mind az elpusztításunkra tör, sokkal közelebb áll a valósághoz, mint ellenzékben azt mondani, hogy mindenki fidesz-bérenc aki nem progresszív, de még a progresszívek közül is páran a fidesz által telepített taposóaknák. Ez a két dolog nem ugyanaz, az igazságtartalmuk különbözősége miatt NEM egymás tükörképei.

Deansdale 2021.04.01. 09:00:57

@csi szi: Maga a könyöklés lófasz se volt, ennél szinte minden meccsen történnek durvábbak, de a reakciók...

És a sok birkának fogalma sincs arról, hogy a világ amiben él merrefelé változik, és ennek milyen következményei lesznek. Már javában benne járunk a fehérek ill. a nem-progresszívek elleni erőszak széleskörő társadalmi normalizálásában, sőt, bátorításában, ami amúgy a hivatalos megmondóemberek szerint a népirtás felé vezető út egyik legfontosabb állomása. És ne mondja senki, hogy csak egy hangos kisebbségről van szó, mert szemmel láthatóan őket támogatja a nemzetközi média, a politika, a cégvilág, a szórakoztatóipar, stb. Szándékosan generálja ezt a változást a háttérhatalom, ezen már nincs is mit vitatni, a kérdés csak az, hogy legalább mi itt Mo-n hogyan tudnánk ebből a szarból kimaradni.

Frederick2 2021.04.01. 10:48:52

@Deansdale: Egyaránt reagálok az itteni kommentedre és a Fefinho-poszt alattira is. Röviden.

Én úgy fogalmaznék:

A Nersevik Network-ben van néhány destruktív elem, akit el kellene távolítani a Nersevik Network-ből.

A Balliberális Network gyülekezőhelye a destruktív elemeknek - a teljes Balliberális Network-öt el kellene távolítani az országból.

Ez tényleg nem ugyanaz.

Amúgy a Mi Hazánk nyitott egy harmadik frontot is az országban. Jobban mondva újra nyitotta a nemzeti radikális frontot, amit magára hagyott Vona Gabi és a JOBBIK.

Mi Hazánk vagy FIDESZ? Komolyan nem tudom, melyikre szavazzak a 2022-es választáson.
süti beállítások módosítása