HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: A posthoz: Az eleve fura volt nekem annakidején, hogy a templomba ugye csak a fejen lévő kis fejfedővel mehetnek be - állítólag azt is azért hordják, hogy az isten ne lásson be a fejükbe. (alusipka... (2024.04.18. 15:25) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Befektetési tanácsok a kedvenc rabbimtól

2021.12.12. 12:36 Deansdale

Sok tökkelütött azt hiszi antiszemita vagyok, a mai különkiadás nekik szól :) Fel vagyok iratkozva a kedvenc rabbim youtube csatornájára, és a legfrissebb videójából érdekes befektetési tanácsokat kaptam, megosztom hát veletek is.

Oké, na, az elején mellékesen megjegyzi, hogy az Új Testamentum egy rakás szar, és ez a keresztényeknek esetleg bökheti a csőrét, dehát ilyen ez a judeo-keresztény kultúrkör, odatartjuk a másik orcánkat is. A lényeg ott kezdődik, amikor a Tórából elemzi József sztoriját befektetői szemmel.

József okos zsidó volt: amikor Egyiptomban bőség volt, ő pénzt halmozott fel, holott a felületes szemlélők szerint az lett volna logikus ha befektet. Bőség idején könnyen és gyorsan forog a tőke, akkor érdemes matatni a piacon, vagy nem? Hát nem feltétlenül. A rabbi magyarázata szerint az ember a felszálló ágban termelje meg a pénzét, aztán szálljon ki, és ne foglalkozzon azzal, hogy a piac esetleg tovább emelkedik, így több pénzt is kereshetett volna. József is kiszállt időben, aztán amikor váratlanul Egyiptomra tört a 7 év nyomor, akkor hirtelen felvásárolt mindent amit bírt - elsősorban az élelmet -, majd amikor a tömegek már éheztek, akkor szépen kiforgatta őket mindenükből. Egy kis alamizsnáért elvette az állataikat, eszközeiket, otthonaikat, földjeiket, mindent aminek egy fikarcnyi kis értéke is volt. Ez a legjobb út a meggazdagodás felé, nem? A Tóra is megmondja. Okos, intelligens ember így gazdálkodik, nyomorba dönti a sok hülyét, uzsorával és zsarolással és a piacok manipulációjával mindenki mást földönfutóvá tesz, aztán pedig rabszolgává. Mármint a gójokat, nyilván, hiszen a Tóra azt is leszögezi, hogy zsidó ezt zsidóval nem csinálhatja, csak idegenekkel.

Már ennyiből is baromira könnyű levenni, hogy a Tóra sokkal okosabb és szentebb mint a Biblia, mert abban semmi ilyesmi nincs, sőt, az kifejezetten balekokká neveli a híveket, olyan tanácsokkal, hogy törődj a felebarátaiddal, segíts a rászorulókon, meg ilyenek. Pffff, idióták. Nem csoda, hogy a gazdagok többsége a keresztény országokban is zsidó. Jobb szentkönyvből tanulnak befektetni, ez van.

35 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Nagy László 2021.12.12. 13:31:32

Ez a szemlélet tényleg gáz, de azért az sem állja meg a helyét, hogy Jézus a teljes altruizmust hirdette volna. A megvalósult kereszténység valóban balekokat kívánt (és kíván a mai napig) faragni a hívekből, de ez csupán egyházi öncélúság, az evangéliumokból ez sehogyan sem következik. Megítélésem szerint Jézus abszolút a humánus középúton jár. Néhány példabeszéde kifejezetten kapitalista tanmese (a szőlőmunkásokról, vagy épp a talentumokról szóló).

2021.12.12. 14:03:37

Jézus azt hirdette, hogy ne akarj mohó lenni, hanem szerényen élj.
És ami van felesleged, abból segíts a másiknak a lehetőséged és a szíved szerint.

GABOR2 2021.12.12. 15:08:27

Elég kemény hetem volt munka szempontjából úgyhogy nincs kedvem most még rabbikat is hallgatni, úgyhogy csak arra írnék, amit ide írtál...

Először is, ha teljesen ezt mondta a rabbi, akkor nem nagyon hívő, ugyanis ezt József nem az ujjából szopta, hanem Isten megmutatta neki mi lesz a jövő.

" aztán amikor váratlanul Egyiptomra tört a 7 év nyomor"

Számára nem volt váratlan, megkapta az infót felülről.

Meg amúgy nem a maga kincsestárát növelte ezzel... legalábbis közvetlenül, hanem a fáraóét. Azokban az időkben a fáraó nagyon rajongott Józsefért és amikor megjöttek a testvérei annak is nagyon örültek.

A tözsdéken megy ez mostanában... valamiért megzuhan, gyorsan felvásárolnak olcsón dolgokat, aztán minden nagy válság ellenére a gazdagok még gazdagabbak lesznek...

Egyébként meg a mai zsidók ( akik igazából tán kazárok ) a tükörképei, vagyis a fordítottjai az Ószövetségi zsidóknak...

Isten és a az ószövetségi zsidók között szinte non-stop ment a konfliktus, mert a zsidók olyanok akartak lenni, mint a többi nép.

Eleve először maga Isten vezette az országot és a legfelső ember BÍró volt, de aztán azt akarták, hogy nekik is legyen királyuk.

Meg folyton van konfliktus, hogy más isteneknek vagy más isteneknek is akarnak szolgálni és ezt nagyon nem szereti Isten; meg más népek nőit vennék el... amúgy tán ez volt maga Izrael katasztrofája amiért végülis elbukott, hogy amikor elfoglalta az országot, több népet fullra kiírtottak, vagy szinte kiírtottak ( Isten kérte... ugy milyen fura amikor manapság a pápa szerint a háború nem megoldás ), pont az volt a baj, hogy néhány nőt megkíméltek és már a bevonulás előtt elárulta Isten, ha nem írtják ki fullra azokat a népeket akiket mond, hogy irtsanak ki, akkor elfognak bukni... el fog bukni az egész "Izrael projekt"; ezek a meghagyott nők elintézték, hogy mindig legyen lázadás a zsidókban Isten ellen.

A mai zsidók, vagy inkább "zsidók", meg elkülönítik magukat a többiektől... a régiek meg folyton arra vágytak, hogy olyanok legyenek mint ők.

GABOR2 2021.12.12. 15:14:59

Ma a "gójok" többsége agymosott, de a zsidók, vagyhát... igazából tán kazárok is, mert úgy vannak nevelve, hogy ellenségnek tekintsenek mindenki mást, vagyis antihumanisták ( tisztelet a kivételnek ) és sohase érhetik el azt a full pontenciáljukat és boldogságukat amit elérhetnének, ha nem agymosottak lennének, hanem az igazi emberi természetnek élve élhetnének. Persze mondanom se kell... a keresztények is elég távol vannak ettől, dehát... Jézus mondja, hogy "„Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. " Vagyis ők arra szavaznak, hogy majd a túlvilágon lesz nekik jó.

valis47 2021.12.12. 17:29:41

@GABOR2: Vágynak most is rá, csak sosem sikerül nekik. Mert az asszimiláció mögött mindig megmaradtak önmaguk, és ezt észrevették a népek rajtuk. Az őszinte asszimiláció a tényleges beolvadás és a gyökereikkel való szakítás lett volna. Ezt nem tudták vagy nem akarták.
Ezért álltak lelkesen az élére minden új forradalmi irányzatnak (mert azért a legtöbb nem tőlük eredt), mert úgy érezték, hogy ha a társadalmat radikálisan felforgatják és újraformálják, akkor abból nem fognak kilógni. Ez sem mindig teljesül persze. A Szovjetunió létrehozásában erősen szerepük volt, de Sztálin a maga brutális módszereivel visszaszorította az ő befolyásukat. Az első generációs bolsevik vezetők, többségükben zsidó származásúak, 1937-38-ban főbe lettek lőve. A II. vh. után kivégeztetett még egy jó pár cionista gyanús zsidót, sőt a halála előtt az összes szovjet zsidót a kínai határhoz akarta deportálni (meg monstre pert akert rendezni "mérgező" zsidó orvosok ellen). Ez már nem jött össze neki, mert sztrókot kapott...

valis47 2021.12.12. 17:32:14

@G. Nagy László: A szőlőmunkásokról szóló az inkább szocialista nem?

Bankvezér_ 2021.12.12. 19:13:37

@G. Nagy László: ott csúsztok nagyon félre, hogy bele vagytok ragadva az anyagi világba és a pénz meg hatalom többletet tekintitek magasabb rendűnek.
Jézus meg pont ezen felül áll, meg az összes vallás valódi magja az anyagi világon túlra mutat.
Súlyosan alacsony rendű gondolkodás a másik átverését meg a saját gazdagodásunkat vallási célnak tekinteni.

2021.12.12. 19:36:21

@valis47:

A szőlőmunkás olyan hívőkről szól, akik előbb tértek meg és éltek Istennek tetsző életet.
Lásd két ember, akik ismerik egymást.
Az egyik 20 évesen Istennek kezdi szentelni az életét, a másik pedig egyáltalán nem foglalkozik ilyenekkel, majd 50-60 évesen megszólítja őt Isten.
És ezt látja az, hogy ő 20 évesen szolgált, míg a másik csak 50-60 évétől és mégis ugyan azon megítélés alá esik Istennél.
Erről szól, hogy emiatt ne háborogjon az ember.

Semmi köze a pénzhez meg a kapitalizmushoz, igazából, konkrétan, csak eszközök.
De ez a mondanivaló, erről beszél itt a példa.

G. Nagy László 2021.12.12. 19:57:10

@icipicicsipa: @valis47:

A példabeszéd kulcsmondata a szőlősgazda részéről, aki különböző bérstruktúrában alkalmazta munkásait: „Vagy nem tehetem a sajátommal azt, amit akarok?” A válasz egyértelmű: de igen! Az igazságosság nem azt jelenti, hogy a szőlősgazda mindenkivel hajszálpontosan ugyanolyan feltételek mentén szerződik. Az igazságosság abban áll, hogy a felek saját, szabad akaratukból, kölcsönös elégedettség mellett megállapodnak, s ehhez becsületesen tartják magukat. Jézus ezzel a mondatával lefekteti a civilizált emberiség és a kapitalista gazdaság erkölcsi alapjait. Egy tisztán piaci környezetben nem csupán arról van szó, hogy a magántulajdon szent, de arról is, hogy mindenki ténylegesen azt teheti a sajátjával, amit csak akar, feltéve, hogy nem árt vele szándékosan másoknak.

G. Nagy László 2021.12.12. 20:01:11

@icipicicsipa:

"Jézus azt hirdette, hogy ne akarj mohó lenni, hanem szerényen élj."

Soha sehol ilyet nem hirdetett. Tanítás a buddhizmusban gyökerezik: ne légy rabja az anyagiaknak! De szó sincs arról, hogy a szegénységet önmagában értéknek tartotta volna. Nincs egyetlen ilyen mondata sem. Ő maga is evett-ivott, mulatott a társaival, abszolút idegen tőle az aszkéta lét gondolata.

"És ami van felesleged, abból segíts a másiknak a lehetőséged és a szíved szerint."

Ezzel nincs vitám. Pozitív gondolat és találkozik is a jézusi eszménnyel.

2021.12.12. 20:59:34

@G. Nagy László:

"Jézus azt hirdette, hogy ne akarj mohó lenni, hanem szerényen élj."

"Soha sehol ilyet nem hirdetett. Tanítás a buddhizmusban gyökerezik: ne légy rabja az anyagiaknak! De szó sincs arról, hogy a szegénységet önmagában értéknek tartotta volna"

Itt valami tévedés van kedves László.
A szerénység nem egyenlő szegénységgel.

Kérlek így gondold át ennek fényében, miről beszélek.

2021.12.12. 21:01:23

@G. Nagy László:

Ez sem rossz.
Sőt: jó! :)

G. Nagy László 2021.12.12. 21:58:12

@icipicicsipa:

"Kérlek így gondold át ennek fényében, miről beszélek."

Átgondoltam. És arra jutottam, hogy halvány gőzöm sincs, mi a különbség a szegénység és a mohóság nélküli szerény élet között. A Te fejedben biztos megjelennek értékek (Pl: szegénység = 200.000/hó, szerény élet = 300.000/hó), de hidd el, ezek mindenkinél mást és mást jelentenek. Lesz, akinek a 300.000 is maga a nyomorúság.

Arról nem is beszélve, hogy a kérdés két síkon fut: létezik egy morális vetülete (ártok-e bárkinek a gazdagságommal?), illetve egy pszichológiai síkja (gátolja-e a személyes boldogságomat a túlzott anyagiasság?). Jézus kizárólag az utóbbit forszírozza. Még akkor is, ha Ferenc pápa is bele van szerelmesedve az önmagáért való csóróságba.

G. Nagy László 2021.12.12. 21:58:45

@icipicicsipa:

"Ez sem rossz.
Sőt: jó! :) "

Thx

2021.12.12. 22:04:20

@G. Nagy László:

"Átgondoltam. És arra jutottam, hogy halvány gőzöm sincs, mi a különbség a szegénység és a mohóság nélküli szerény élet között"

Előtted az internet:

Szegénység fogalma, jelentése
Szerénység fogalma, jelentése

Illetve valakinek enne a két jelző jelentésének a mibenlétének hiánya továbbra sem érinti azt, amit én írtam értelmében és jelentésében olyan érdemben, miszerint: ugyan azt jelentette volna.

KalmanBlog 2021.12.12. 22:40:01

Csak annyit akarnék hozzá tenni, hogy:

* Már akkor felvásárolta a gabonát, amikor még bőség volt. Mivel tudta előre, hogy lesz még hét szűk esztendő is. (Ehhez nem kell álmot látni: mindig jön a "7 szűk esztendő", csak nem tudod mikor lesz, és romlandó árut szar készletezni.)
* Amikor jött a szűkség, akkor _monopóliuma_ volt a gabonára. Ezért lehetett bármit is elkérni érte.

És pont hogy nem adott el amikor felszálló ágban volt a világ, hanem gabonát vásárolt. Konkrétan mindet. Nyilván azért tudta megtenni, mert a fáraó pénzéből vette meg.

Ha csak pénze lett volna, azzal nem megy semmire, mert az étel nem volt már akkor eladó, amikor beütött a baj.

Egyébként meg "befektetési tanácsadóknak" csak akkor higgyetek, amikor egymás közt vannak. Azt meg nem halljátok. Értitek. Amit így a vakvilágba előadnak, az éppen arra jó, hogy aki elhiszi, azt kiforgassák mindenéből. Akinek most sok pénze lesz, annak egy szemvillanás alatt elinflálódik.

(Nem számít befektetési tanácsnak, mindenki azt csinál amit csak akar.)

KalmanBlog 2021.12.12. 22:44:59

@KalmanBlog: Egyébként abban igaza van, hogy akkor kell vásárolni, amikor mindenki eladni akar. Amikor a fél országon kinn volt az eladó tábla (szó szerint voltak ilyen falvak), akkor vettem magamnak telket. Így kell csinálni.

De ez a mostani rázósabb lesz, mint egy sima átlagos kis válság, úgy érzem. Az a baj, hogy a pénz is simán elértéktelenedhet. Szerintem simán benne van a pakliban, hogy a Bitcoin tartja legjobban az értékét. Meg az is, hogy az is elveszíti.

A Great Reset lényege az, hogy _minden_ elveszíti az értékét, legalábbis amit te birtokolni tudsz. Egyedül a globalista háttérhatalom vagyona marad meg valahogy, például úgy, hogy kibocsátanak néhány csillió-milpengőt, amikor kell.

(Továbbra sem befektetési tanács.)

G. Nagy László 2021.12.12. 23:13:56

@icipicicsipa: Nézd, két lehetőség van. Az egyik, hogy lezárjuk ezt az értelmetlen diskurzust. Nyilván mindketten ismerjük a magyar nyelv alapkifejezéseinek értelmét. Annak semmi értelme, hogy bármelyikünk ilyen körülményes módon hátráljon ki a beszélgetésből. Nincs olyan forgatókönyv, hogy bármelyikünk méltósága sérüljön.

A másik út az, ha van érdemi közölnivalód. Ha van érdemi álláspontod a jézusi tanítás vonatkozó elemei kapcsán. Ha van ilyen, és különbözik az enyémtől, szívesen meghallgatom. De gondolatolvasásban nem vagyok jó, még gyermekeim anyja se vár el tőlem ilyet.

2021.12.12. 23:21:08

@G. Nagy László:

Semmi gond.
Te azt gondolod amit, és élsz úgy én meg azt gondolom amit és élek úgy.
A többi meg majd úgyis kiderül egyszer...

GABOR2 2021.12.13. 00:07:00

@valis47: Sztálin nagyon megkavarta a terveiket. A többség nem is tudja, hogy Sztálin mondhatni Európát és ki tudja... a világot megmentette, hogy ne legyen olyan hely mint a Szovjetunió.

Amúgy nagyon irónikus, azok a bizonyos zsidók akik megcsinálták azt a forradalmat, az orosz vezetők által lett "kiszabadítva" a zsidók saját hieachiájából és lettek orosz köziskolába kinevelve. Az orosz elit kinevelte saját likvidátoraikat.

Az akkor már nem hivatalba levő oktatásoi miniszter aki iskolákba hajotta kedvezményekkel ( nincs katonaság ) a zsidókat egy olyan zsidótól kapott golyót aki amúgy sohase került volna ennek közelébe, ha nem akartak volna mindenáron "normális polgárt" faragni a zsidókból és már akkor megadni nekik minden jogot amikor nem bizonyosodtak meg arról, hogy hűségesek az orosz államhoz. Abszolút katasztrofális döntés volt.

Visszatérve Sztálinra... ez nem azt jelenti, hogy egy nagyon kedves ember lett volna akkor igazából, hanem őneki másként járt az agya. Ő fegyverekkel akart hódítani, a Trockij és társai meg forradalmak kirobbantva, bomlasztással stb..

Sztálint meg megsértették, mert meg akart nekik felelni, de nem fogadták el....

Röviden a történet. Korábban Sztálin esélytelennek tünt mint legfőbb vezető, de a baloldaliak egyetlen szép tulajdonsága szerint elkezdték egymást támadni hatalomba kerülve és Lenin megadta neki azt aminek segítségével elkezdte ő is építeni a hatalmi bázisát.

Aztán amikor már ő is tényező lett, volt egy vita a két oldal között. Röviden mi legyen "kommunizmus egy országon belül" vagy ennek ellentetje.

Sztálin kijelentette, hogy ő meg tudja csinálni a kommunizmust egy országon belül és az ellenfelei, azt mondták, hogy oké... ha megcsinálod elfogadunk mint vezetőt.

Akik ezt mondták, úgy 99% zsidók voltak... legnagyobb hatalommal rendelkező küldöttek.

Ezt úgy hitték, hogy tuti megnyerik, ugyanis, már jópár éve hatalmon voltak és azóta minden évben éhezés volt legalábbis a vidéken.

És Sztálin tervei szépen hozták az ipari fejlődést és abban az évben először nem volt még vidéken se éhezés, persze nagyon szerencsés volt az időjárás is... de a lényeg, hogy az élet őt igazolta.

És akkor jött a következő kongresszus, ahol mindenki kitörő tapssal megtapsolta, hogy igen elismerik megcsinálta...

Aztán volt egy szavazás, hogy akkor ő maradjon-e a goré... a küldöttség korábban (majdnem száz százalék zsidó ) megigérte, hogy ebben az esetben megszavazza újra górénak.

Ehelyett talán... két szavazat kivételével mind másra szavazott... Kirovot akarták vezetőnek. És ezt Kirovnak előre el is árulták.

Akinek rosszak voltak az idegei és elárulta ezt Sztálinnak.

Aki megtette a saját embereit szavazatszámlálónak, akik jelentették, hogy a zsidók átverték és ellene szavaztak. Sztálin ezután megfordította az egészet, vagyis mintha csak Kirovra szavaztak volna ketten, rá meg mindenki más... Innen van a híres mondása, hogy nem számít, hogy akik szavaznak és mire, hanem, hogy kik számolják a szavazatokat...

Mindegy... bár előre meg volt beszélve a zsidók részéről, hogy nem Sztálin lesz a vezető, mivel előtte képmutatóan annyira megtapsolták nem mondott senki semmit.

Sztálin meg rájött, hogy ha a fejetetejére áll akkor se fogják őt elfogadni a zsidók mint legfőbb vezetőt és beindította a hullahegy gyárat... egy évvel később tán ketten éltek azok közül akik ott akkor szavazatak...pedig több százan voltak.

GABOR2 2021.12.13. 00:21:53

@KalmanBlog: "Egyébként meg "befektetési tanácsadóknak" csak akkor higgyetek, amikor egymás közt vannak. Azt meg nem halljátok. Értitek. Amit így a vakvilágba előadnak, az éppen arra jó, hogy aki elhiszi, azt kiforgassák mindenéből. Akinek most sok pénze lesz, annak egy szemvillanás alatt elinflálódik."

Amit nem modnanak el, hogy még a legjobb ajánlatukat is igazából ki lehet termelni akár egy jó napon.

Ami kamatot adnak, meg, amit hirdetnek megtakarítási formákat, hogy milyen nagyszerűek ( banki kamathoz képest az is, de cserébe nagyon megkötnek átalában, nincs előbb pénz kivevés stb.) igazából ahhoz képest, hogy magad tözsdéznél nevetségesek.

GABOR2 2021.12.13. 00:38:02

@GABOR2: És akkor mikor már Sztálin volt a legfőbb vezető, szépen azokat akik Nyugaton voltak és az egész világból forradalmak útján akartak egy Szovjetuniót csinálni Sztálin szépen kinyirta és olyanok maradtak, akik vele értettek egyet... Ő fegyverekkel akart hódítani.

Igazából van ma már egy halom bizonyíték nemrég óta, hogyha Hitler nem támad rá Sztálinra, ő támad és hogy... Sztálin már előbb elkezdte a rejtett mozgósítást, hogy megszületett a német-szojvet paktum, vagyis a világháború hivatalos kirobbanása előtt.

Hitlerék egy olyan sereggel találkoztak, ami nem védekezésre volt felkészítve és kiképezve, hanem támadásra... Európai méretekben. Szerencsére nem voltak még készen teljesen és Sztálin döntései miatt olyan volt mintha meglepetés érte volna őket és katasztrofális vereségek érték őket... de mivel Európa elfoglalása volt a mérték a felhalmozott fegyverek 15% is elég volt, hogy magukat életben tartsák és a már eleve beindított toborzás is ment non-stop így a németek hiába semmisítették meg egyik-másik szovjet hadsereget, rögtön jöttek az újak... mert már minden elő volt készítve, hogy ilyen gyorsan menjenek a dolgok.

És még ez is kevés volt, hogy a németek nyerjenek, de végülis lett atombomba, meg megerősödtek Hitler miatt a nyugati országok is és nem lett az egész Európa szovjet éra alatt.

Amúgy Sztálin nem bízott Hitlerben, hanem folyamtosan figyelték a különböző termelési adotokat, különböző árúk áremelkedését, stb.. Ha Hitler normálisan felkészül a Szojvetunió elleni háborúra, akkor meg kellett volna rendelnie bizonyos termékeket, amiknek a statisztikáját figyelte az orosz hirszerzés és látták, hogy Hitler semmi olyan dolgot nem kezd nagy tételben rendelgetni, ami szerintük feltétlenül kell ahhoz, hogy megtegyen ha a Szojvetunióra akar támadni sikerrel.

Hitler nem tette meg, ami miatt Sztálin azt képzelte, hogy nem is akar igazából támadni... vagy ha támad, akkor veszíteni fog.

És végülis... veszített.

Deansdale 2021.12.13. 10:05:02

@KalmanBlog: A Tórában lehet, hogy más a sztori mint a Bibliában.

Mme.Brioche 2021.12.13. 10:21:53

@Deansdale: nem a Talmudra gondolsz? a Tóra lényegében Mózes öt könyve, és része a Bibliának. A Talmudban vannak az ószövetségi szövegek magyarázatai és különböző értelmezései. Bár ha jól tudom, amikor egy rabbi a Tóráról beszél, akkor egyben kezeli az öt mózesi könyvet, és az ahhoz tartozó talmudi szövegeket is. Ez elég valószínű, mert a szó szoros értelemben vett Bibliában még csak mellékesen sem említenek semmi olyasmit József történetéből, mint ami a posztban van, sőt. Ott József a éppenséggel a fáraót figyelmeztette a szűk esztendőkre (sőt eleve a fáraó álmodta meg az egész gebaszt), és "államilag" tartalékoltak a nehéz időkre.

2021.12.13. 10:50:36

A Tóra a mózesi törvények.
Ami szerint élnek emberek, akik vallják azt, hogy ezt várja el Isten.

Mikor konkrétan magában a szóban - Ó- és Új szövetség - oda van írva, hogy "Új", és ami új - főleg Istentől adva - az felülírja a régit.

De nem baj, mi nem akarjuk megérteni már ennek a két szónak a jelentését.
És még ez sem elég, mert az Újszövetségben a szájukba van rágva konkrétan a zsidóknak írt levélben az, hogy miért nincsenek meg a régi mózesi törvények és mit sem számít már az, hogy mi volt akkor és hogy kizárólag Jézus van.
Illetve "senki nem mehet az Atyához, csak énáltalam" kijelentése is Jézusnak.
Meg sok-sok ilyen, de mi tudjuk azt, hogy ez a világ ármánykodása és a hatszázakráhány törvény van érvényben köztük ilyenek, hogy kiket miért kövezzünk már meg, meg mi a tisztátlan állat meg stb-stb.......mindegy, ez is egy egy "érdekes"
szelete a világnak....

KalmanBlog 2021.12.13. 12:18:14

@Deansdale: Igen, az simán lehet.

Én egyébként nem is olyan régen találkoztam ennek a sztorinak a "piros pirulás" olvasatával, ami szerint valójában a lényeg nem az, hogy "megmentette" a népet az éhezéstől, hanem éppen fordítva ő okozta a bajt azzal, hogy monopolizálta az élelmiszert, és a végén rabigába hajtotta a népet, adóssá téve őket örökre.

Ami egyébként szó szerint le van írva a Bibliában, csak értelmezni kell. Miután meghallgattam a sztorit előadásban, elolvastam eredetiben is és szerintem stimmel, tényleg ez van leírva.

Le van írva, hogy hogyan tesznek rabszolgává, még bíztatnak is, hogy olvasd el (nekünk legalábbis kötelező olvasmány volt iskolában persze én nem olvastam el), de mégsem érti szinte senki. Csoda, ha marhának néznek?

Amibe bele kell gondolni, hogy ha nem vásárolta volna fel a fáraó a gabonát, az akkor is a tárolókban lett volna, hová tették volna máshová? Csak akkor számtalan kereskedő tulajdonában lett volna, akik nem kartelleznek, hanem normál áron apránként eladják, és minden rendben történik. Tehát ha a fáraó nem vásárolja fel, akkor mindenkinek elérhető lett volna és nem lett volna eladósodás. A válságot nem a szűk esztendők hozták, hanem a kaja monopolizálása. József tervei szerint.

GABOR2 2021.12.17. 21:07:24

Hi! Nekem is megjelent pár írásom.

Pl. Karikó Katalinnak van egy megoldása a koronavírusra, amihez nem is kell vakcina meg semmi... mégse beszélnek róla:

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/kariko_katalin_megoldasa_amirol_nem_beszelnek_plusz_par_koronavirus_story

Vagy pont ma volt egy díjátadója, amin olyan szövegek hangzottak el, hogy...:

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/kariko_katalin_ujabb_megaloman_dijosztoja

Storyk Joe Bidenról, pl, hogy hogyan nevetgél azon, hogy mostmár olyan sz@rul áll, hogy nem is nézi a közvéleménykutatásokat:

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/joe_biden_kamikaze_modban

És végül egy hazai... egy újabb Matolcsy-Varga csata közeledik a végéhez:

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/egy_matolcsy-varga_csata_vegehez_kozeledunk_de_nincs_minek_orulnunk

Deansdale 2021.12.21. 18:15:51

Izrael oktatásügyi minisztériuma amellett foglalt állást, hogy a zsidó gyerekeket nem szabad egy iskolába járatni nem-zsidókkal, mert az aláássa a zsidó diákok kulturális identitását. Próbálja meg valaki ugyanezt előadni Olaszliszkán, a hazai zsidók úgy fognak mindenféle nácizmusról visítani mint disznók a kés alatt. Persze nincs itt semmi olyasmi, hogy amiről ők tudják hogy ártalmas azt ránk erőszakolják, ugyan, miféle konteó ez.

www.haaretz.com/israel-news/.premium-education-ministry-issues-opinion-against-mixing-refugee-and-israeli-students-1.10477367

KalmanBlog 2021.12.22. 11:25:36

@JusztinaEufrozina: Ez egyébként zseniális volna, ha az oltások kártalanítása címszavával jőne el a Great Reset :-). Nem vicces, de mégis mosolygok ezen, hogy mennyire zseniális gondolat!

A legjobb, hogy a tisztavérűektől lehet a legjobban elvenni így a vagyont, mivelhogy "mi nem vettük ki a részünket a védekezésben".

Zseniális! És a kártalanítás után jöhetnek a következő oltások, hiszen máris "felelősséget vállalt az állam", ha pedig felelősséget is vállal, akkor bármit kötelezővé is tehet.

Az egy másik kérdés, hogy ha tényleg így lesz, akkor de-facto azok vállalnak felelősséget a döntésért, akik ellenezték. De a nép igazságosnak fogja érezni! Mondtam már, hogy zseniális?

Mia and Me 2021.12.22. 12:15:24

@KalmanBlog: Tehat 40 evente valamilyen indokkal elveszik a lakosság es dolgozók altal "felhalmozott" :D vagyont. Azaz minden generáció munkajat amit tovább adna, hogy az utód már ne rabszolga legyen. F@sza

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 17:01:23

@KalmanBlog: az oltások kártalanítására vajon mi szükség lehet?
Főleg ha olyan mennyiségű kártalanításra számítanak, hogy egy ilyen törvényt hoznak?
Ebben az esetben sem jut eszébe az oltatlannak, hogy mit kapott?
A tervvel nem azt árulják el, hogy "gebasz" van vele?
süti beállítások módosítása