HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

A világ működéséről, 2. fejezet

2022.04.21. 09:05 Deansdale

sheep.jpg

- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik?

- Mert a TV-jük nem adott erre utasítást.

201 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2022.04.30. 11:25:40

Hajjaj, látom, nem vagyok valami népszerű most a témámmal! A COVID, az ukrán-orosz háború meg a magyar és a francia választások lesöprik a kisebb témákat.

Oké, értem én, hogy ez a feminizmus - antifeminizmus téma már unalmas. Azért én jelzem: a nőközpontú gondolkodás dominanciájának fenntartása jegyében még mindig támadják, démonizálják azt, ha valaki a nőközpontúság mellett igyekszik finoman jelezni, hogy itt azért vannak férfiproblémák is. Elég csak szétnéznem a neten, akárcsak a Youtube-n. (Amúgy magam nem vagyok híve sem a nőközpontú, sem a férfiközpontú politikának; az emberközpontúnak igen, mert abban benne van a nő és a férfi is.) Oké, hagyom a témát, sokat beszéltünk róla, régóta, unalmas valahol ez már. Ettől függetlenül a feminizmus és annak társideológiái továbbra is rombolnak ezen a téren. És ezt azért én is érzem a környezetemben is...

Jeleztem. Ennyi.

icipicicsipa 2022.04.30. 16:36:35

@Mia and Me:

Na ez eszembe sem jutott:

Mi van, ha külön legyártottak olyan ételeket, amikből kihagytak, vagy amihez hozzátettek egy speciális "E" betűs valamit, amitől annak vagy illata vagy az íze veszett el?
Vagy fordítva, kihagytak belőle egy ilyen "E" betűt, mondjuk egy ízfokozót. Van, akinek van valami kedvence és hopp(!)....nem érzi a megszokott ízt, itt a világvgeeeeeee!!!!
:)
Illetve ez lehet olyan is, hogy genetikailag van, akire ez hat van akire meg nem.

De egyébként lehetséges dolgok:
20-25 évvel ezelőtti sajtburger - nem röhög! :) - ízét már nem találom (néha-néha évente egyszer belefutok, de nincs már meg)
Nestlé Ricoré - vagy hogy írják, nem nézem most meg - ízért ugyan így, 20 évvel ezelőttire nem találom meg.
De ugyan így egy csomó kávé mondjuk változott.

Szóval simán megtehetik ezt, hogy variálják az étel ízért és illatát így és mellé ott a hír is.

De én alusipkás vagyok.
Többek közt.

Deansdale 2022.04.30. 17:42:02

@Frederick2: Nem unalmas a téma, csak nem tudok most értelmeset hozzászólni :)

Frederick2 2022.04.30. 17:50:44

@Deansdale: HypocritSlayer lefárasztott a hülyeségeivel, mi? :D

Deansdale 2022.04.30. 18:18:43

@Frederick2: Többek között. A felvetésed is jogos volt, hogy a nagyobbak árnyékában most sorvadoznak az ilyen másodlagos témák, ez is hozzájárul, hogy nem tudok érdemi agykapacitást áldozni erre.

Frederick2 2022.04.30. 18:33:15

@Deansdale: Érthető. Most töltöm az 1 hetes betegszabadságomat (holnap jár le), és az időm nagy része Witcher 3-mal telik. Egyszerűen ehhez van energiám. A magánélet és a munkahely által elém tett feladatok és problémák épp elegek nekem, hogy emellett még a politika által generált gondokkal is foglalkozzam. Ugyanakkor, akármennyire is szeretném, nem tudom kivonni magam teljesen az ilyen dolgok alól. Felmegyek Youtube-ra, és sajnos szembejönnek velem ezek a szarok. Az ellenség a neten keresztül szinte az ember pofájába mászik a retardáltságaival, a hülyeségeivel.

icipicicsipa 2022.04.30. 19:32:56

@Frederick2:
"Most töltöm az 1 hetes betegszabadságomat (holnap jár le), és az időm nagy része Witcher 3-mal telik. Egyszerűen ehhez van energiám."

Sétálj és hajókázz sokat Skellige-en és közben hallgasd a zenét.
:)

Frederick2 2022.04.30. 20:01:20

@icipicicsipa: Odanézz, odanézz! Egy Witcher-fan! :D

icipicicsipa 2022.04.30. 20:52:16

@Frederick2:

Hát igen. :)
Egy remek alkotásnak tartom, talán a legjobb játék számomra.

Egy olyan játék, amit azért is érdemes elindítani, hogy sétálj az erdőben/mezőben és közben nézd a naplementét vagy hallgasd a szél zúgását séta vagy a tengerét hajózás közben és persze a zenét ami szól....

Bár szétmódolva volt/van de várom - ami most elvileg 2023-ra tolódott - "új-generációs" grafikai módot is...

Frederick2 2022.05.01. 08:55:43

@Deansdale: Még annyi megjegyzésem lenne, hogy teljesen felesleges tisztességet és racionalitást elvárni a Rémkoppantóktól. (Én így nevezem az újbaloldal tengernyi ügynőkét. Pl. azt a goblint is, akivel most csatározol COVID témában. :D) A cél a gazdasági erőforrások megszerzése, a társadalom feletti kontroll megragadása és megtartása. Hatalom és uralom. Valójában pőre célok bújnak meg a jóemberkedő idealizmus mögött.

Írtam még régebben, hogy sokat járok Youtube-ra. Mostanában látom, hogy a balliberális - szélsőbalos SJW influencerek videóikban mindent betámadnak maguk körül, ami nem ők. Videók, amiben nőgyülőletet "bizonyítanak" rá a Férfiak Klubjára, a Férfihangra, a PUA-videósokra; azokra a virtuális terekre, amit kialakitottak maguk körül azok a férfiak, akik nem kérnek a férfiakat kasztráló és csicskitó feminizmusból (MRA, MGTOW, PUA). Rengeteg videó, amiben támadják Orbán Viktort és a FIDESZ-t (az ilyen videók valódi célja persze nem a jobboldali kormány bírálata, hanem az agymosott réteg folyamatos ráhangolása a kormány elleni gyülőletre). Videók, amikben kiderül, hogy aki nem ossza az LMBT nézeteit, az homofób, és aki nem ossza a harmadik-negyedik vonalas feminizmus céljait, az nőgyülölő. Meg egyéb nyalánkságok és finomságok.

Nézzem ezeket az SJW influenszereket. A többsége Pán Péter-szindrómás és internetfüggő. Valahogy mindig a mentális betegekből tevődik össze az SJW-horda. Olyan emberek akarják megoldani a világ problémáit, akik a sajátjukat is képtelenek. Az egyik részén látszik, hogy naiv, idealista, vagyis segghülye, aki azt hiszi, a tevékenységétől szebb hely lesz a világ (valójában szarabb). A másik részén (és szerintem ez a többség) meg azt látom, hogy az egészet olyan dolgokért teszik, mint a pénz, a karrier és a hatalom. Meg persze a vágy, hogy lássák, miszerint a saját politikai törzsük megragadja az államhatalmat, a társadalom feletti kontrollt.

Materialista célokért küzdő gazemberek ezek! El kellene söpörni őket, de mivel demokráciában élünk, hagyjuk, hogy áskálódjanak ellenünk. Maradva a kert és kertész hasonlatodnál (életfilozófiás posztod): a levéltetűk és a sáskák rongálják a kertet, a kertészek pedig nem tesznek semmit, mert a homályos, teljesen életidegen ideák ("emberi jogok", "szólásszabadság", "demokrácia", "liberalizmus") megkötik a kezüket.

Deansdale 2022.05.01. 09:10:26

@Frederick2: "Valahogy mindig a mentális betegekből tevődik össze az SJW-horda. Olyan emberek akarják megoldani a világ problémáit, akik a sajátjukat is képtelenek."

Igen, ez egyre nyilvánvalóbb a világot nézve. Sokan pont azért akarják a világot erőszakkal megváltoztatni, mert attól remélik, hogy a saját problémáik így vagy úgy megoldódnak. Zseniális húzás volt ezekből politikai erőt kovácsolni, és a normális emberek ellen küldeni őket :\

icipicicsipa 2022.05.01. 09:26:29

2018-as cikk:
Congress bans arms to Ukraine militia linked to neo-Nazis

thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis/

Idézet belőle:
“White supremacy and neo-Nazism are unacceptable and have no place in our world,” Rep. Ro Khanna (D-Calif.), an outspoken critic of providing lethal aid to Ukraine, said in a statement to The Hill on Tuesday. “I am very pleased that the recently passed omnibus prevents the U.S. from providing arms and training assistance to the neo-Nazi Azov Battalion fighting in Ukraine.”

The United States has been aiding and training Ukrainian forces in their fight against Russian-backed separatists since 2014, and recently expanded that aid to include arms. The omnibus includes about $620.7 million in aid for Ukraine, including $420.7 million in State Department and foreign operations funds and $200 million in Pentagon funds.

És egy kis 10 perces videó, ami a témával foglalkozik:
www.youtube.com/watch?v=skd9hWsFdAg

Frederick2 2022.05.01. 09:56:59

@Deansdale:

"Zseniális húzás volt ezekből politikai erőt kovácsolni, és a normális emberek ellen küldeni őket."

Verbális verőembereknek is nevezik őket. Gondolom, nem kell kifejtenem, miért. A maga torz módján remek különitmény ez. Felkutatják azokat a közszereplőket, kevesek vagy sokak által ismert személyeket, influencereket, akik nem értenek egyet a Párttal, majd a közösségi oldalakat (Facebook, Youtube, Twitter, Reddit stb.) felhasználva megalázzák azt. Kétségbevonják az értelmét ("micsoda idióta!") és az emberségét ("micsoda egy aljas rohadék!").

Már a 90-es években tenyésztették ezt az embertípust. Elég csak olyan nagy nevekre gondolni, mint Para-Kovács Imre vagy Konok Péter.

A szomorú az, hogy a NER is kifejlesztette a saját különítményét. Amit nem csupán az ellenséges törzs embereire ereszt rá, hanem hasonlóan minden olyan emberre, aki nem ért velük egyet. Lásd, amikor a kormány hivatalos COVID-politikájával szembefordulókat tapossák bele a földbe.

Frederick2 2022.05.01. 10:01:36

@Deansdale: Az a karaktergyilkolós lincselés, amit Szájer József ellen folytattak a balliberális influencerek, az a legrémisztóbb horrorok egyike volt. Hátborzongató élmény. Olyan, amit nem szívesen látok, hallok és tapasztalok meg egy demokráciában. Én nagyon sajnáltam a Szájert is, a feleségét is, a gyerekeit is. Undorító és félelmetes, amit azzal az emberrel tettek ezek a rohadékok.

icipicicsipa 2022.05.01. 10:41:45

@Deansdale:

Nem az én érdemem, jött videó ajánlóban a csatorna, aminek videóját linkeltem, fel vagyok rá iratkozva, szimpatikusak.

Belinkeltem egy másik fórumra a cikket, a válasz az volt, hogy a mai Azov nem ez az Azov, amire a cikk szól illetve az akkori események és ezzel a lendülettel mellé ki is tiltottak a fórumból.
:)

Mia and Me 2022.05.01. 10:52:03

@Mme.Brioche: @icipicicsipa:

Az illat ahhoz hasonlít mint amikor plázában van vhol kávézó és a körül szokott lenni egy jellegzetes szag HA nem megfelelően és nem rendzseresen tisztitják a kávégépeket.
ENgem az is zavart egyébként korábban.

Arra már rájöttem hogy a vákumcsomagolt cuccoknak nincs, ellenben ahol levegő vagy csomagológáz van a termékben, annak mindnek ilyen a szaga. Valamint valamelyik tartósítószer módosult - ilyen nátrium nitrit meg ilyesmik voltak eddig feltüntetve, most meg legtöbb felvágottan nátrium meg kálium szorbát. Meg amit még kifigyeltem, hogy napraforgó olaj helyett sok termékben van pálmaolaj (pl. a sós pörkölt napraforgómagban is), ami szerintem eddig nem volt.
Még nyomozom a többit. :)

A kamránkban 5 és 1 évvel ezelőtti cuccok vannak :). A fura dolog meg idén kezdődött a felvágottakkal, aztán szépen sorban minden egyéb készítménnyel.
Eddig nem is kötöttem a c19-hez mert én nem voltam az, a szaglásvesztésem pár napig volt, utána teljesen visszatért minden, már vagy fél éve vagy mikor volt amúgy is hogy beteg voltam. csak most olvastam ilyeneket, hogy ez is lehet post -c tünet. De én inkább abban hiszek hogy valami technológia vagy adalékanyag váltás volt és b.szhatom :), mivel most már egyetlen ilyen élelmiszert se tudok megenni annyira zavar.

vodkasprite 2022.05.01. 10:52:49

@icipicicsipa: Ha ki is tiltottak, akkor valami nagy igazságra lelhettél rá :)

icipicicsipa 2022.05.01. 11:39:21

@Mia and Me:

Igen, nagyon régen - pár éve - volt, hogy nyitogattam ki én is vákuumos felvágottakat és volt valami érdekes illata, de igazából nem is vákuumosok voltak, hanem kicsit "felfújtak", amiben lötyögtek egy kicsit a felvágottak, de ez sok fajta és sok terméknél volt így, amivel összefutottam, de valami érdekes illatú dolog volt, de rá is volt írva a termékcímkére, hogy "védőgázas" tartósítású vagy mi....

@vodkasprite:
Nem tudom, hogy mekkora igazság, de ott inkább az van a szólásszabadság jegyében "liberális" módon, hogy addig tart, amíg azt a vonalat szajkózod, amit ők helyesnek tartanak...
Ellenkező esetben minimum troll, fokozottabb jelzőként meg orosz- putyinbérenc lesz az emberből....a kitiltás mellett.
:)

Mme.Brioche 2022.05.01. 12:18:13

@Mia and Me: nagyon furcsa lehet ez :-O Nem tudom felidézni ezt a koszos kávégépes-pláza szagot, de simán lehet hogy tényleg változtattak valamit sok termék összetételében, ha nem jutnak hozzá a szokásos anyagokhoz a hiánycikkek miatt és tényleg azt érzed. Hallottam a minap egy rádióriportot, amiben azon sajnálkoztak, hogy noha jó ideje próbálták visszaszorítani a pálmaolaj használatot az élelmiszerekben, most megint arra fognak fanyalodni a napraforgóolaj hiány miatt. Gondolom nem az az egyetlen amihez nehéz lett hozzájutni, főleg ipari mennyiségben.

icipicicsipa 2022.05.02. 05:07:55

She's exposing the TRUTH in Ukraine and they don't like it

Award-winning journalist Eva Bartlett joins Clayton Morris in this episode of Redacted Conversations to talk about her coverage of the war in Ukraine. Bartlett reveals some startling information about Zelensky's kill list against journalists, the propaganda of mass graves in Mariupol, and war crimes by Ukrainian Azov soldiers.

www.youtube.com/watch?v=OzMLPSXb7RU

KalmanBlog 2022.05.02. 18:54:02

Bohócvilág mém, de unironically? Lássátok feleim szümütükkel! Csak nektek csak most!

twitter.com/cwt_news/status/1520044670193127426

Clown World Today

vodkasprite 2022.05.02. 19:37:55

Elon megvette a Twittert, másnaptól már nem shadowbanolja az algoritmus a jobboldaliakat:
twitter.com/JoeTalkShow/status/1520864186754076675

Szerintem Elon is ugyanúgy a háttérhatalom szövetségese, és nem kell attól "tartani", hogy eljön a jóvilág a Twitteren, csupán próbálják a bizalmat visszaállítani, mert az lenullázódott. Lásd CNN/BBC nézettsége töredékére ment le, és még a baloldaliak se hisznek neki már :)

Deansdale 2022.05.02. 20:06:29

@vodkasprite: "próbálják a bizalmat visszaállítani"

Jelenleg azt a verziót tartom legvalószínűbbnek, hogy miután a bizalom helyreállt Elon előrukkol az ötlettel, hogy az anonimitást meg kell szüntetni.

icipicicsipa 2022.05.03. 04:45:21

SHOCK! US is feeding the propaganda in Ukraine
Durva dolgokat állítanak és mutatnak be:
www.youtube.com/watch?v=wV5eiem7yCs

Frederick2 2022.05.05. 08:44:21

@vodkasprite: Elon Musk transzhumanista. Hisz abban, hogy a digitalizáció, a virtualizáció és a robotizáció által jobb hely lesz a világ. Mindezt leöntve a transzhumanista baromságokkal.

Egyáltalán nem bízok meg benne.

Frederick2 2022.05.05. 08:46:40

@Deansdale: Valld be, szimpatikusak neked a kínai tüntetők. :) Amúgy nekem is. Értelmesebb a harcuk, mint az ukránoké. Kicsit tartok tőle, hogy úgy járnak, mint az ottawai kamionosok. De reménykedem benne, hogy nem.

vodkasprite 2022.05.05. 19:39:32

@Frederick2: Igazad van, azóta az alternatív média is jobban átvilágította, ő is a WEF embere. Szokás szerint naívak voltunk, hogy bekajáltuk, hogy a lehetőséget láttuk benne.

t.me/Nature_shot/6799

vodkasprite 2022.05.05. 19:52:57

Az ENSZ bejelentette, hogy Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum vezetője és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár megállapodást írt alá az Agenda 2030 "felgyorsításáról"
t.me/ebredes2017/11809

Frederick2 2022.05.06. 06:01:32

@vodkasprite:

"bekajáltuk, hogy a lehetőséget láttuk benne"

Elon Musk már jó ideje arrogáns faszként viselkedik a nyilvánosságban. Az egész fickóról lerí az, hogy egyfajta istenembernek képzeli magát. Gátlástalan, egy másokat letaposó "éjjeli féreg". Az ilyenben alapból nem bízok meg.

Frederick2 2022.05.06. 11:22:41

@Deansdale: Idézek Douglas Murray "Európa furcsa halála" c. könyvéből:

A legkiugróbb eset az volt, amikor egy huszonnégy éves nőt három bevándorló erőszakolta meg csoportosan 2016 januárjában Mannheimben. Ő maga félig török volt, s állítása szerint a támadói mind német nemzetiségűek. A nő, aki egyben egy baloldali ifjúsági mozgalom szóvivője is, csak később vallotta be, hogy hazudott az elkövetők identitásával kapcsolatban, mivel nem akarta a rasszizmust erősíteni. A támadókhoz szóló nyílt levélben bocsánatot kért tőlük és ezt írta: ,

„Egy nyitott és barátságos Európát akartam. Ahol szívesen élek, és ahol mindnyájan biztonságban vagyunk. Mindannyiunk miatt bocsánatot kérek/ Ti nem vagytok itt biztonságban, mert ez egy rasszista társadalom. -n sem vagyok biztonságban, mert ez egy szexista társadalom. De ami miatt igazán sajnálatot érzek, az az, hogy a szexista és minden határon túllépő dologért, amit velem műveltetek titeket egy még agresszívabbá váló rasszizmus fog üldözni. Megígérem nektek, hogy sikítani fogok. Nem fogom engedni, hogy mindez folytatódjon. Nem fogom állva nézni hogy rasszisták és aggódó állampolgárok titeket tartsanak problémának. Nem ti vagytok a probléma. Ti egyáltalán nem vagytok probléma. Ti a legtöbbször csodás emberek vagytok, akik megérdemlik, hogy szabadok legyenek és biztonságban éljenek.”

Nem Németország volt az egyetlen ezzel küzdő ország. A Ventimiglia átkelő ponton Franciaország és Olaszország között a „Határok nélkül" elnevezésű mozgalom egyik női aktivistáját erőszakolta meg egy csoport szudáni menekült. Társai, a többi mozgalmár rábeszélték, hogy hallgasson az esetről, mert árthat az ügyüknek. Amikor a nő végül mégis elmondta, azzal vádolták, hogy ,„rosszakaratból” jelenti az esetet.

(195–196. o.)

Mme.Brioche 2022.05.06. 12:26:14

@Frederick2: pfff... ez a nő - ha igaz a sztori - akkor ön-és közveszélyes elmebeteg, akinek profi segítség kellene és kezelés :-O

Frederick2 2022.05.06. 14:43:31

@Mme.Brioche: Itt egy másik:

"Meséltem már a történetet. De most nagyon itt van a helye. Mondjuk azóta sem nagyon akarom még magamnak sem elhinni, hogy ilyen van. De van.

– Te például hogyan állapítanád meg a gyerekedről, hogy fiú vagy lány? – szegezte nekem a kérdést a moly.hu-n egy egyetemista hölgyemény. Mivel nekem, az őskori kövületnek ez soha egy másodperc gondot nem okozott, töprengés nélkül válaszoltam:

– Annyira nem macerás, úgy ahogyan tettem, amikor megszülettek a gyerekeim, az egyik kislánynak, a másik kisfiúnak. De még csak nem is én állapítottam meg, hanem mindkét esetben a doki látta előbb: „Kislány! Kisfiú” Van ennek egy csalhatatlan jele, tudod? Neked más van a lábad között, mint nekem, a tiéd szebb, az enyém több. Jó pár ezer éve ezek a szervek mondják meg, hogy ami születik hím vagy nőstény, férfi vagy nő.

– Vagyis te ráerőszakoltad a gyerekeidre a látható, biológiai nemüket? – kérdezte tőlem a jövő értelmiségije. Egy mondattal még próbáltam elmesélni, hogy semmit sem kellett erőszakolni, jött az magától, de aztán rövid időn belül rájöttem, hogy értelmetlen a vita. Mert a tébollyal nem lehet vitázni. Illetve lehet, de nem érdemes." (Mohapapa)

VT 135 2022.05.06. 16:06:18

@Frederick2:
Nálam a Witcher 3 még csak a "majd játszom vele" státuszban van. :) Anno végignéztem a végigjátszásokat, szerintem tényleg az évtized játéka, film, élet-érzés. A Mafia első részét tudom hozzá hasonlítani hangulatban, de az nem volt open world.

Jelenleg viszont én is elmerültem egy játékban. Van a PanzerCorps nevű alapjáték, ami a Panzer Genereal remake-je, nagyon jól sikerült darab, rengeteg újítás került bele. Na és kiválóan moddolható, úgyh hazánk fia csinált hozzá egy gyakorlatilag teljesen új játéknak tekinthető mod-ot, amellyel realisztikusan vívhajtjuk meg a 2.VH-t Tengely oldalról, Hitler és nemzetiszocalizmus nélkül. (Vagy multi esetén Szövetséges oldalról). No, de én most nem is azt tolom, bár párszáz órát beletoltam már.

Hanem 2012-ben én is nekiálltam egy kampány készítésének, az olasz oldal útját viheti a játékos, fél-történelmi kampány keretében. Na azt most újra leporoltam, mert egy bajtárs mutatott egy nehezített nehézségi fokot, azt tolom, kínok között, mert borzasztó nehéz így a mod, de édes kínok, mert én szeretem ezt az elemzős, türelmes, visszatöltögetős játékmenetet.

A PzC maga amúgy egy körökre osztott stratégiai játék, olyan mint a sakk, csak sokkal összetettebb. És azért annál látványosabb is, még ha nem is 3D, csilivili.
www.youtube.com/watch?v=TxD7Jy8sOQg&list=PL6mH5uuS21IndN5Ms9UV4ehY9A4R78qc8

Frederick2 2022.05.06. 18:09:20

@VT 135: Amikor általános iskolás voltam, az osztálytársaim körében népszerű volt a Panzer General. Ha jól tudom, ma is van egyfajta kultusza.

Engem annyira nem kötött le. Nem az én műfajom.

promo921 2022.05.06. 19:32:25

@Frederick2: Elon musk.... egy idióta szemfényvesztő kókler....
www.youtube.com/watch?v=c-FGwDDc-s8&t=2s

vodkasprite 2022.05.06. 20:20:59

@promo921: Köszi, megnéztem. Bill Gates még durvább ennél. Tomcatnek van erről egy videója, elég szórakoztató az ő stílusában.

promo921 2022.05.06. 20:40:20

@vodkasprite: van part 2 is ha nem láttad esetleg :D

VT 135 2022.05.07. 09:59:21

ELon Musk "zseniális, korszakalkotó" találmányai, mint a különböző pod-ok, meg föld alatti autóalagutak elég szépen darabokra vannak szedve angol nyelven egy hazánkfia által a yt-n. Aki amúgy súlyos szélsőbalitiszben szenved, de közlekedés terén nagyon jók a meglátásai. A Burj Kalifát is darabokra szedi - joggal. Tudtátok, h nincs hozzá csatornahálózat, így naponta szállítják el a "termést" nagy tartálykamionokkal? Az már csak bónusz, h mindezt lehetne komposztálni...

Ettől függetlenül az űrtechnológiában lehet, h kimagaslót alkotott. Amiben jó, azt nem vitatom el tőle.

VT 135 2022.05.07. 10:02:00

@VT 135:
Itt az illető csatornája. A többi, politikai anyagát nem ajánlom megnézni... :)
www.youtube.com/c/AdamSomething

Frederick2 2022.05.07. 10:35:08

@VT 135: A Youtube-n sajnos több a balos youtuber, mint a jobbos.

Amúgy TomCat-nek megint törölték egy csomó videóját.

Deansdale 2022.05.07. 14:05:13

@Frederick2: "TomCat-nek megint törölték egy csomó videóját. "

Az odysee-n kell nézni...
odysee.com/@Tomketisztan:0

valis47 2022.05.07. 23:55:58

@Deansdale: A végén még a kanadai hatóságok is megrángatják, mint orosz propaganda terjesztőjét... A menedékkérelme tudtommal még függőben van, szóval lehet jobban tenné, ha vigyázna.

valis47 2022.05.07. 23:57:06

@VT 135: Majd ha leszállt a Marsra a Starship akármivel, és egyben maradt, akkor dicsérem.

Madarász Henrik 2022.05.08. 01:04:30

@Deansdale: Az utolsó videójában egy kicsit elszállt a fantáziája, amikor az ukrán katonai szuperhatalomról beszélt. Ukrajnának most gyakorlatilag vége van, csak még nem tudják, elment az országból 5 millió ember, aki már nem megy vissza, amikor vége lesz a háborúnak és ott lesz egy romokban heverő ország, még néhány millió kivándorló fogja követni őket nyugatra. Oroszország jövőjét viszont én sem látom túl vidámnak, kezdenek elöregedni miközben muzulmánok millió települnek át Közép-Ázsiából és a Kaukázusból, ráadásul csak idő kérdése mikor indulnak meg a túlnépesedett délről a színesek tízmilliói a ritkán lakott orosz területekre, akiket csak egy erős hadsereg tudna megállítani.

Deansdale 2022.05.08. 09:43:38

@Madarász Henrik: Ja, Tomcatnek volt pár érthetetlen gondolata, pl. ha jól emlékszem azt mondta, hogy ha a ruszkik győznek akkor mennek Lengyelországra... Ezt honnan veszi? A meglévő helyzetre adott elemzése pontosnak tűnik, a jóslatai olykor gyökerek.

Az a gond, hogy ez a háború pontosan úgy néz ki, mintha szándékosan egy elnyújtott konfliktusnak szervezték volna, ami erősen arra utal, hogy a háttérhatalmi igényeket szolgálja ki, tehát Putyin is a terv végrehajtói közé tartozik. Az orosz hadseregnek meglett volna a lehetősége sokkal gyorsabban lecsapni a katonai célpontokra, ehelyett kiöregedett tragacsokkal bohóckodnak miközben a nyugat eszeveszett tempóban szállítja a fegyvereket az ukránoknak. Ha Putyin komolyan gondolta volna az egészet, mármint úgy értem TÉNYLEG komolyan, akkor a háború első napján elindít ezer irányított rakétát / robotrepülőgépet, egyet minden laktanyára és katonai célpontra, aztán indultak volna a drónok... És akkor még szabotázzsal, alvó ügynökökkel, politikai és katonai vezetők célzott likvidálásával nem is számoltam. Ez a háború 100 éves stratégiával és többnyire 20-30 éves technológiával folyik, aminek semmi logikus értelme nincs.

vodkasprite 2022.05.08. 10:42:25

Folytatódik a kötelező oltás az állami alkalmazottaknál: azonnali.hu/cikk/20220505_junius-15-tol-kirughatjak-az-oltast-megtagado-allami-alkalmazottakat

Kínai állami tévében Oroszország felosztott térképét mutogatják :D

"Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést." Erről már sokat beszéltek korábban, hát itt van.
t.me/ebredes2017/11860

"Duda lengyel elnök: Valójában nem lesz határ Lengyelország és Ukrajna között. Nem lesz többé határ országaink, Lengyelország és Ukrajna között. Nem lesz ez a határ! Együtt élünk ezen a földön, együtt építve és újjáépítve közös boldogságunkat és közös erőnket, ami lehetővé teszi számunkra, hogy elhárítsunk bármilyen veszélyt vagy lehetséges fenyegetést” – mondta a lengyel elnök."
t.me/ebredes2017/11867

'89-es könyv megjósol mindent is előre:
t.me/ebredes2017/11923

vodkasprite 2022.05.08. 10:45:35

"'89-es könyv megjósol mindent is előre:" rákerestem a könyvre, nem találtam ilyen részt benne.

békaapu 2022.05.08. 12:25:24

@vodkasprite:
Ha kötelez, akkor nemcsak az oktatásból fog túl sok ember hiányozni hanem a vasúttól is.

KalmanBlog 2022.05.09. 10:02:15

@vodkasprite: > Folytatódik a kötelező oltás az állami alkalmazottaknál

Úgy tűnik ezt fű alatt akarták tartani, mert a te posztodon kívül nem láttam sehol megjelenni. 1-2 újságot pedig végig szoktam pörgetni. Újabb görénység, és ez alapján számolhatjuk, hogy mit várhatunk a Fidesztől.

> "Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést."

Ezt sem láttam sok helyen a /pol/-on kívül. Összefügghet azzal is, hogy szintén minimális feneket kerítve, de ugye egy rakás csirkét lemészároltak valami madártakonyra hivatkozva, illetve szintén a /pol/-on írják, hogy egy rakás élelmiszer-feldolgozó leégett. Lehetséges, hogy valóban élelmiszer hiány lesz?

vodkasprite 2022.05.09. 12:00:44

@KalmanBlog: "Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést." Erre még nincs normális forrásom, úgyhogy ezt még ne vedd készpénznek :).

vodkasprite 2022.05.09. 12:01:05

@vodkasprite: Meg úgy általában semmit, amit bemásolok ide. :D

icipicicsipa 2022.05.10. 05:27:14

@vodkasprite:
Bennem ez merül fel ebben:
Miért nincs az, hogy Kínában élnek csillióan és nincs senkinél a világ legnagyobb szuper kamerás mobilt gyártó országában egy normális videót készítő telefon, egyszerűen egy tiszta és értelmezhető felvétel nincs erről a jelenségről, csak olyanok, mint az udó megfigyelésnél, ahol mindenki csak valami 0,00001 megapixeles 10képkocka/másodperces telefonnal tudja azt mutatni, amit lát éppen.

Miért nincs egy ilyen jelenségről egy rendes tájékoztató felvétel egy komolyabb technikai dologgal, amivel mondjuk egy szélesebb, messzebb lévő perspektívából láthatjuk az egészet, ami jól bemutatja, hogy "itt látjuk az egész várost, fölötte meg a vöröslő égboltot, pásztázzuk végi az egészet, hogy megtekinthessük ezt..

Csak kérdem, hogy ez a kettő miért van, ami számomra ellentétes azzal, hogy legalább úgy lássam, hogy valami komoly dolog, mert ilyen szinten foglalkozik vele a különböző hírportálok szerte a világban.

De ez csak az én tévedésem meg okoskodásom is lehet természetesen bőven....

Mia and Me 2022.05.10. 12:00:25

@Mme.Brioche: @Deansdale: @vodkasprite: telegrammon miket érdemes követni , beraktok pár linket légyszi?

KalmanBlog 2022.05.10. 16:33:00

@vodkasprite: Még egyszer visszatérve az állami alkalmazottak kötelező oltására: ti ismertek olyat, aki nem oltakozott és most kötelezőfizetetlen szabin van? (Nyilván doxolás nélkül, csak általánosságban!) Én senkit nem ismerek ilyet. Hány embert érinthet ez a tervezet? Vagy inkább csak szimbolikus jelentősége van?

Nehéz elképzelnem, hogy egy állami alkalmazottnak belefér, hogy már 5 hónapja fizetés nélkülin van, szerintem aki ide került az már régen keresett más munkát. Nyilván lehetnek kivételek, aki feketén dolgozik, vagy a párja eltartja, de ritkának tippelném ezt a kategóriát.

vodkasprite 2022.05.10. 16:36:46

@Mia and Me:
t.me/RedPillPro
t.me/ebredes2017
t.me/Nature_shot
t.me/zeitgeisthungary

Az utolsó kicsit kilóg, néha nagyon el van foglalva azzal, hogy szó szerint azt próbálja bizonyítani, hogy a Föld lapos, és hogy a Holdra szállás nem történt meg. Az utóbbit már kezdem lassan elhinni, szóval csak óvatosan :D, de néhány hírt csak itt találok meg,
t.me/uncutnewshungary

VT 135 2022.05.13. 10:09:08

@Mia and Me: Most láttam a kérdésed.
Nagyon lassan jön vissza a szag-ízérzékelése. (Dec.-ben betegedett meg.) Még mindig rengeteg mindent nem érez.

VT 135 2022.05.13. 10:12:07

@Frederick2: Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt...
Mondjuk én azon csodálkoztam, h Tomcatnek nem azonnal törölték a videóit... De Odyseen mind elérhető Tomketisztán nevű csatornán. Nem semmi, h mennyi plusz infót tud mondani Ukrajna háború ügyben!

Mme.Brioche 2022.05.13. 15:22:11

@VT 135: érdemes lenne felíratnia szteroidos orrsprayt, és azzal kezelni egy ideig, vagy akár antihisztamint szedni. Nem tudom ezt miért nem ajánlják azoknak a betegeknek akik ennyire elvesztették a szaglásukat, sokat segít, és kezelés nélkül maradandó is lehet a károsodás. Én három hete voltam beteg, és szép lassan jönnek vissza a szagok már (én antihisztamint szedek), fura módon először a kellemes illatok jöttek, a rossz szagokat csak 1-2 napja kezdem érezni nagyon halványan.

Mme.Brioche 2022.05.13. 15:24:57

@Mia and Me: én is azokat szoktam olvasni, amiket vodka linkelt, kivéve a natureshotot azt eddig nem ismertem.

vodkasprite 2022.05.13. 19:26:36

Ha eddig lettek volna kétségek, akkor ne legyenek:
twitter.com/wef/status/1525098797046669313

Frederick2 2022.05.14. 12:40:31

@VT 135:

"Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt..."

Politikai tartalmat nagy ritkán fogyasztok a Youtube-n. Időnként megnézek valamit a Partizántól, a Médiavadásztól, a Toroczkaitól és a Fair Rigth-től.

Amit többségében nézek a Youtube-n, az apolitikus tartalom. Többnyire ami a kultúrával függ össze.

Politikai tartalmat nem igazán érdemes fogyasztani. Egyrészt azért, mert a YT kiebrudalta a jobber videósok többségét. Másrészt, akiket többségében megtalál az ember, azok a balos youtuberek, akik semmi mást nem nyomatnak, mint balos propagandát.

_Bubba4400 2022.05.28. 13:07:40

index.hu/kulfold/2022/05/28/video-ukrajna-idegenlegio-harckocsi-tamadas-haboru/

"Videón látható, amint az Ukrán Idegenlégió harcosainak egy angolul beszélő csoportja, akik az ukrán Kranken csoporttal együtt tevékenykednek, rajtaütést hajt végre egy orosz BTR harckocsin Harkivtól északra."

Aszongya angolul beszélő. Ezek nem ukránok, hanem vagy zsoldosok, vagy valaki odaküldte őket. Mégis ilyen helyzetben majd az ukránok a videó kedvéért angolul beszélnek majd? Ugyan már.

icipicicsipa 2022.06.05. 18:06:03

Shanghai és Peking lezárásával kapcsolatban egy kis érdekesség:

Most a törpöm tudja melyiket kezdték el lezárni a kovidra hivatkozva.
Megkerestem, először Shanghai, ha minden igaz.
És akkor ami ezzel kapcsoltban volt:
Az egyik fórumon akkor felvázolta egy kolléga ezt a szöveget, miszerint - akkor még csak - Shanghai lezárása meglehet, politikai, mert Hszi-nek ott van ellenlábasa és úgymond egy ilyen megnyilvánulásnak tűnik szerinte, és ez akkor az - ő teóriája szerint - eléggé esélyes, ha nemsokára Peking is erre a sorsra jut, mert ott is politikai ellenlábas van.
És mi történt?
Talán kettő, esetleg három hét telt el az után és hopp: lezárták Pekinget is.

Próbáltam kikeresni a hsz-t még múlt héten mert ezt a kommentet így meg akartam osztani itt Veletek, de a keresője nagyon rosszul működik annak a fórumnak és nem találok rá illetve már nem emlékszem melyik topik volt és mikor pontosan, több ezer hsz-t nem pörgetek át, pedig szívesen bemásoltam volna ide szó szerint.

A lényeg ez volt, ez a meglátása volt, amit így felvázolt és be is jött, úgy néz ki.

vodkasprite 2022.06.15. 10:56:32

"Meghiúsult a közép-kínai bankbetétesek százai által tervezett, befagyasztott pénzeszközeikhez való hozzáférést kérő tiltakozás, mert a hatóságok pirosra váltották az egészségügyi kódjukat"
Pont úgy, ahogy vártuk.
www.reuters.com/world/china/china-bank-protest-stopped-by-health-codes-turning-red-depositors-say-2022-06-14/

vodkasprite 2022.06.15. 11:12:31

Kedvenc scifi videóm, a valósággal minden egyezés a véletlen műve :)
www.youtube.com/watch?v=fjgkNrKiXfA

Deansdale 2022.06.16. 11:00:14

@vodkasprite: Az a röhej, hogy az emberek zöme teljesen vak erre, és ha megpróbálsz rámutatni még be is görcsölnek. Miért nem képesek emberek magukon felismerni a merőben pszichológiai elhárítási mechanizmusokat egy olyan szituban, amikor ezen a jövőjük, akár az életük is múlhat? Az egót nem képes átütni a racionalitás még ilyen esetekben sem?

Itt a városban a boltokban lehetetlen kristálycukrot venni egy ideje, a multik polcai mind üresek, pedig most nincs is igazi pánikvásárlás (és ha jól sejtem még a befőzési szezon sem indult el). 3 éve, a covid előtt ez elképzelhetetlen lett volna, most meg már ott tartunk, hogy különösebb kiváltó ok nélkül is normalizálva van. Ha ez a trend így folytatódik, cudar idők jönnek, úgyhogy jobb készülni, mint legyinteni. Amit az ember most megvásárol azt később úgyis felhasználhatja, tehát veszíteni a dolgon nem lehet. Esetleg ha hirtelen nagy áresések jönnének az élelmiszerpiacon, akkor jelentene anyagi veszteséget a mostani nagybevásárlás, de erre az esély szerintem még a legoptimistábbak szerint is nulla. A másik eshetőség, amire készülünk, az viszont sajnos napról napra valószínűbbnek látszik, és ezt észrevenni nem kell paranoia vagy alusapka, csak nyitott szem és elme.

icipicicsipa 2022.06.16. 19:27:14

@Deansdale:

"Az egót nem képes átütni a racionalitás még ilyen esetekben sem?"

Idefigyelj Dean.

A világ egy nagy kalap szar, mert az ostoba fasz emberek kétpofára a pénzt zabálják meg a csilivili mindent - materializmus - meg az, hogy én meg én meg én van.

Fingom nincs miért, de azt, hogy a világ összeomlás felé megy a sok szar miatt, már régebben látni lehetett.
És akkor a korona lett a dolgokra a covidos mocskos hazugság, amibe a sok beteg barom észre sem vette magát továbbra sem, már az olyan beteg barom, aki nagypofával és nagy aggyal lovagol amellett, hogy ez tényleg így van, amikor azt nem képes megkérdezni magától, hogy hogyan zabálhat meg minden terméket a közértben ami nincs lefertőtlenítve és közben meg hússzor mosson kezet ötpercenként, mert belehal és ú kurva okos ember és a akkor menjünk tovább így a világba.
A másik okos meg a denevéres meg a kitenyésztett baktérium laborban, mikor ezek a történetek csak azért vannak vélhetőleg, hogy legyen alapja annak mindenképpen, hogy ez a valami tényleg igaz.
(ez az én álláspontom erről és ezt tartom igaznak, hogy itt ami van, az csak egy szimlán felépített sztori és kész)

Na, de a legjobb az egészben, hogy a nagy többség még minden más ellenére ül a seggén és ugyan úgy éli az életét és gondolkodik és viselkedik a világban, ahogy eddig.

Ugyan olyan gyökér módon élnek az emberek.
Semmi nem értékelődött fel - talán egy hangyányit, ha, de az kevés - az életükben senkinek, a pénz a pénz a pénz meg nekem ez jár meg nekem az kell vonal megy tovább.

És ezért kell bedőlnie és ezért fog bedőlni minden.

A sok hülye észre sem veszi azt sem, hogy a pénzrendszer, a gazdaság minden már a végét járja.
Most még egy ideig a politikai módszerekkel igyekszik mindenki menteni a menthetőt, majd az elfog és kell jönni a cselekvésnek, ami az erő megnyilvánulása egyre jobban, mert a primitív kőbunkós ember ennyit tud.

Még egy kis ideig tart a viszonylagos jólét.
Aztán hogyan alakul pontosan, abba nem gondoltam bele, a lényeg fent nagy vonalakban ez, hogy a pénzrendszer és gazdaságnak annyi lesz.

Szépen beindul a spórolás majd nemsokára és a prioritás a rezsire és az élelemre és minden szektor, ami nem energia és élelem és ezeknek előállításához szorosan kapcsoló, azok megállnak, lelassulnak majd vélhetőleg bődületesen.

De semmi gond.

Az ember önmagától nem akart hajolni.

Most akkor majd törni fog egy kicsit, hogy észre vegye magát, mert egy öntelt barom.
Tisztelet a kivételnek.

icipicicsipa 2022.06.16. 19:30:57

@Deansdale:

Elnézést a vulgáris megfogalmazásért és sajnálom, hogy nem tartottam tiszteletbe a blogodat ezzel a stílussal, javíts bele nyugodtan, feltéve ha nem törlöd ki...
:)

Nap mint nap próbálok türelmes lenni a körülöttem lévőkkel, akik ugyan azt az életet élik, amit 2019 előtt is.
Hogy nem veszik észre, hogy mi van körülöttünk és mit és hogy gondolunk és cselekszünk és élünk még ma is és hogy mi a következménye, hova vezetett és hova fog és nem látja még mindig csak ugyan úgy a mocsok a fontos, ami eddig is volt...

Mme.Brioche 2022.06.16. 22:08:13

Amikor arról beszéltünk, hogy ha hagyjuk bevezetni a Green Passt, akkor onnantól nem lesz befolyásunk többé az életünk alakulása felett, mert a segítségével hamis egészségügyi vészhelyzetre hivatkozva megtehetik majd hogy visszaélnek a hatalmukkal, és az élet minden területére kiterjedő zsarnokság alá vonnak, ha épp olyanjuk van, akkor elmondtak minket mindenféle paranoiás konteós idiótáknak, most meg amikor ez konkrétan megtörténik a világnak egy szegletében (ahol a főpróbát tartják éppen), akkor azon ajvékolnak, hogy hát hogy... hogy.... történhet ilyesmi, tökfelháborító, micsodavisszaélés, kihittevolna...

index.hu/kulfold/2022/06/16/penzugyi-botrany-tuntetes-qr-kod-jarvany-kina-csengcsou/

Mme.Brioche 2022.06.16. 22:11:19

"A piros kódot kapott egészséges, de becsapott emberek közül egyre többen hívják fel a figyelmet a járvány idején folytatott kontaktkutatással begyűjtött személyes adatok nem megfelelő használatára. Úgy tűnik, a rendszer úgy akarja megakadályozni a hangoskodókat, hogy belenyúl egészségügyi lapjukba és Covid-státuszukat egyszerűen pozitívra változtatja.
[...]
A piros jelzés esetén utcára nem mehet az érintett, lakását semmilyen körülmények között nem hagyhatja el. A nagyobb bevásárlóközpontoknál, pályaudvaroknál egyenként ellenőrzik az emberek QR-kódját, mielőtt beengednék őket."

Deansdale 2022.06.17. 07:49:10

@Mme.Brioche: Remélem a kínaiak fellázadnak, és azzal nyernek nekünk pár évet, mielőtt nyugaton is megpróbálják bevezetni.

vodkasprite 2022.06.17. 19:53:02

@Deansdale: Az a durva, hogy fellázadni se nagyon tudnak, mert:
- online nem tudnak szervezkedni, hisz automatizáltan lehallgatják/figyelik őket, továbbá nem nagy fejlesztés a vezetés részéről egy olyan botot írni, ami minden ilyen zárt csoportba belép hallgatózni automatikusan + mindenhol vannak besúgók

- max egy lakóközöség tudna összeállni, de tutti, hogy minden háznál van néhány besúgó, illetve szoftverrel is tudják nézni, hogyha összegyűlik több telefon egy helyen, akkor hamar érdekessé válhat, hogy vajon miben sántikálnak.

- túl nagy a kockázat nekik: a fentiek miatt, ha nem csinálnak semmit, csak előkészülnek, már attól bepirosodhatnak, zárolják a pénzüket, és nem hagyhatják el az országot.

Sakk, matt... Nem kell már többé fosniuk az új világrendtől, mert ott már szépen kiépült. Már csak néhány puzzle darab hiányzik, de amúgy a keretek szépen megvalósultak.

vodkasprite 2022.06.17. 19:57:34

@vodkasprite: és jobban belegondolva megeshet, hogy nálunk is csak egy újabb vírusra vagyunk ettől (napi tesztelés, qr kód)

Deansdale 2022.06.17. 20:16:38

@vodkasprite: Egy széleskörű lázadás még megoldás lehetne.

Az online szervezkedés kora nagyjából leáldozott, vagy csak valami fantasztikusan kreatív módon lehetne megvalósítani. Évekkel ezelőtt hallottam, hogy valakik valami játékkonzolos (XBox vagy PS) chaten variáltak, de feltételezem épp ezért már azt is figyelik.

vodkasprite 2022.06.17. 20:33:33

@Deansdale: Valószínűleg az összes használatban lévő titkosítást fel tudják törni (nem feltétlenül magát az algoritmust, hanem inkább a beépített biztonsági rések kihasználásával), és elemezni, tehát telejesen mindegy milyen platform, a hálózati csomag szinten ki tudják bányászni belőle az infót, ha akarják.

KalmanBlog 2022.06.18. 02:11:36

@valis47: Belehallgattam az időbélyegtől. Egészen hihetetlen, ez lement rádióban?

Intelligens, széles látókörű hölgy.

Eddig azt hittem, hogy a Karc FM Fideszes rádió. Nem az?

Mme.Brioche 2022.06.18. 10:39:58

@vodkasprite: én ezt azért nem nevezném lezárásnak, ténylegesen 40 fok van, már napok óta ilyen 38-40 fok van, már attól úgy érzem hogy a halálomon vagyok, ha kimegyek a postaládáig, kizárt hogy elmennék bármilyen eseményre is, és ilyen hőhullámban nem is szabad ilyeneket megtartani, mert nem lehet biztosítani az orvosi ellátást. Holnapra igérik hogy kicsit enyhül, hát még sose vártam vihart ennyire, tegnap délután már beájultam a melegtől még én is, pedig nekem van itt egy gagyi kis mobilklímám, ami egész nap itt erőlködik, és 28 fokra le is bírja hűteni a levegőt egy kis szobában, ha nem lenne, már bekrepáltam volna. Tavaly meg tavalyelőtt ilyen 40+fokos-os hőhullám csak augusztusban volt, most meg még csak június közepe van.

valis47 2022.06.18. 19:25:48

@KalmanBlog: De. A fidesz vonaltól nem áll ez olyan távol...

KalmanBlog 2022.06.18. 20:09:42

@valis47: Igen is meg nem is. Vannak témák, amik szinkronban vannak, de a Covidban a Fidesz is lezárásos és max-vax. Ez az ellentmondás felfoghatatlan számomra.

valis47 2022.06.18. 21:12:12

@KalmanBlog: Lezárások nálunk elég lájtosan voltak ahhoz képest, ami nyugaton volt.
Vakcina: nem szálltak bele OV-ék az uniós újabb nagy rendelésbe.
Szerintem OV úgy gondolta tavaly év elején, hogy a keleti vakcinákkal meg lehet úszni. Mindenesetre, aki akart az felvehette azokat, és kapott igazolást. Nyugaton nem mindenhol fogadták el, az más kérdés.
Külföldön már kezdik a következő hullámot, újabb vakcinázás, nálunk beleszarás van. Meglátjuk, mi lesz ősszel.
Mindenesetre a háború nagyjából elsöpörte a covid témát, ahogy van.

vodkasprite 2022.06.19. 10:36:26

@valis47: Igen, ez ad némi reményt.
Egy példa: Kötelező volt kültéren is maszkot viselni nálunk. A Deák tér, a Fröccsterasz előtt fullon volt emberekkel (több száz, majdnem ezer emberrel), kb minden 20. emberen volt maszk, piknikeztek, jól érezték magukat. Talán akkor volt ez, miután eltörölték a kijárási korlátozást, vagy a már nem is emlékszem mi volt akkor. A lényeg, hogy két rendőr végigsétált arrafelé, és egy szót sem szóltak senkihez, magyarán leszarták a maszkviselést.

Addig jó, amíg nem delegálja ide a WHO a saját embereit, hogy felügyeljék, hogy minden a nemzetközi szerződéseknek megfelelően történik.

Amúgy, aki attól fél, hogy megszólják a maszkviselés hiánya miatt, annak itt "egy közeli ismerősöm" példája:
- Villamoson/tömegközlekedésen ő volt az egyetlen, akin nem volt maszk (meg is lepődött, hogy a többiek, C típusúak is ennyire betartják a szabályt), de egyszer sem szólt be senki sem. Hozzátartozik az is, hogy, ha lehetett, akkor nem ment oda senkinek sem az arcába, mert azért nem jó ötlet másnak az idegeivel játszani.
- Persze azért van a zsebében mindig maszk, hogyha rendőr jön szembe, vagy biztonsági őr. Persze miután elsétált a bizti őr, újra lehúzta a maszkot.
- Összesen 10x szóltak kb, hogy tedd fel a maszkot, és akkor persze feltette.
- Bünti nem volt egyszer sem, de neki megéri, hogy egyszer ne adj isteni ki kelljen fizetni, és néha rászóljanak.

Mia and Me 2022.06.19. 23:25:21

@Mme.Brioche: Nem kötözködni szeretnék, de nyáron meleg van. Egyszerűen elszoktunk ettől. Most hogy végre nem klímás melóhelyen dolgozom, tökre nem érzem rosszul magam amikor a 30 fokos irodából kimegyek a 35 fokba. napközben iszok a munkahelyen is mint a gödény :), csak én vizet. És én pasiszemmel már az értékelhetetlen 40 fölötti :) kategória lettem, szóval meg kellene döglenem a melegtől.
De most hétvégén is egy vizes kartonlappal a fejemen egészen jól elvoltam a vidéki kertben a tűző napon. (jó, vizeztem magam míg kint dolgoztam), de szerintem csak elszoktunk a városi létben a melegtől. Pár éve mikor légkondis irodában kellett heti több napot lennem, akkor rendesen szarul voltam minden nap mikor kijöttem a "hőségbe".

Mia and Me 2022.06.19. 23:31:16

@valis47: "Szerintem OV úgy gondolta tavaly év elején, hogy a keleti vakcinákkal meg lehet úszni."

Egyet értek. AMivel viszont kivívták az ismételt ellenszenvemet (én azért nem szeretem őket mert megmentették a magánnyugdíjamat, meg mert stadionokba fektetik az adómat meg mészárosba az ország építése és függetlenítésének elérése helyett), hogy simán amikor szóltak nekik hogy nemúgyvitya, kellenek a számok és a kvóták, akkor simán beáldozta a megfelelő szférákat, ahol el tudta közvetetten rendelni lényegében a kötelező oltást a mérgekből. és nincsenek illúzióim hogy ez a jövőben is ne így lenne.

KalmanBlog 2022.06.19. 23:36:33

@valis47: @vodkasprite: Irigylem az optimizmusotokat! Nekem eddig sötétebb véleményem volt, de majd meglátjuk merre alakulnak a dolgok.

Mme.Brioche 2022.06.20. 09:02:41

@Mia and Me: Nem, Mia, hidd el, ez most teljesen más. Amit mondasz, az teljesen igaz egy normál nyárra, márpedig az én életemben a ledurvább kánikulák Magyarországon is, és itt is a 35 fokok voltak, én személyszerint azt is rettentesen viselem, nem a légkondi miatt, hanem azért mert nem tudok izzadni, ez egy genetikai családi defekt nálunk, és emiatt túlmelegszem, de még ezzel együtt is csak 4 éve vettük a mobilklímát, és a munkahelyen sincs klíma, a férjem tök jól elvan a 35 fokban, akár kint is dolgozgat a kertben, szóval tisztában vagyok vele, hogy nyáron hőség van, csak én utálom.
Ami most volt, - hála istennek vége - az egy teljesen más kategóriájú kánikula, ez egy embertelen brutális hőhullám volt, és a mi megyén még a szélén helyezkedett el, minket nem is soroltak vöröskategóriás vészhelyzetbe, csak a narancsba, és nálunk szombaton 42 fok volt, elképesztően agresszív hőség, kibírhatatlan, elviselhetetlen, főleg hogy az itteni klímán született emberek nincsenek hozzászokva, nagyon sokan haltak meg, délebbre 45-46 fok is volt helyenként. Este nyolckor 5 percre kitettük a hőmérőt a teraszra, direkt mértük az időt, és azalatt 50 fokot mutatott, nem is mertük tovább otthagyni, mert féltünk hogy szétrobban a higanymérő és amúgy is csak 50 fok a maximum amit mér. Ez már nem az a kategória, amikor kint lehetsz vizes kalapban.

Frederick2 2022.06.24. 18:16:39

@Mme.Brioche: @Mia and Me: Hölgyek, mennyire tartotok a majomhimlőtől? Már előrendeltétek a Modernától az oltásokat?

grafomanpali.blog.hu/2022/06/23/majomhimlo

Mme.Brioche 2022.06.24. 18:20:59

@Frederick2: Mivel viszonylag ritkán szoktam melegpartikon szexelni homokos fiatal férfiakkal, úgy érzem, egyelőre csekély a veszély :-D

Mia and Me 2022.06.24. 18:54:14

@Frederick2: miért a kérdés felénk? Mi laposföldhívők alusapkások vagyunk:)

Mme.Brioche 2022.06.24. 19:03:51

@Deansdale: ja, undorítóan régimódi vagyok :-D

vodkasprite 2022.06.24. 19:30:39

@Mme.Brioche: de fog jönni egy új variáns! Most még nem létezik, csak egy dolog biztos: ez az oltás arra is jó lesz. Persze kettő kell belőle, izé három !!!!44néégy
süti beállítások módosítása