HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: A posthoz: Az eleve fura volt nekem annakidején, hogy a templomba ugye csak a fejen lévő kis fejfedővel mehetnek be - állítólag azt is azért hordják, hogy az isten ne lásson be a fejükbe. (alusipka... (2024.04.18. 15:25) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Mai konzervatív üzenetünk:

2022.05.05. 09:41 Deansdale

58 komment

Címkék: piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.05.05. 10:45:22

Ez szexistaAAAAAaaa!!!! Én igenis ismerek olyan "dagadt g'ci" feminstát, aki örülne, ha bármilyen férfi hozzájuk akarna érni!!! :D Persze, ha őket kérdeznénk, úgyis letagadnák, de ettől függetlenül még erről szólnak az álmaik :).

békaapu 2022.05.05. 11:13:54

Én meg csak úgy simán nem fogom fel a saját vékonyka angoltudásommal.

Ennek-annak és amannak nem a hibásan működő férfiakról szólnak az álmaikvágyaik? Úgyhogy dolgozzunk a saját emelkedésünkön?

Nekem elég lenne az utolsó kép, csak nem durva sziklából faragva, hanem egy puhatestű "csigabiga" -ból.

Reactor 2022.05.05. 16:45:58

Az utolsó kép lehetett volna az "Én meg csak egy pohár Tuborgot szeretnék" :DDD

Frederick2 2022.05.06. 11:33:43

@békaapu:

"Én meg csak úgy simán nem fogom fel a saját vékonyka angoltudásommal."

Nyugodtan használd a Google Fordítót.

Frederick2 2022.05.06. 11:51:05

A fordítás:

1, kép
"Egyetlen szülő sem kíván gyenge fiút"

2, kép
"Egyetlen gyerek sem kíván gyenge apát"

3, kép
"Egyetlen nő sem kíván gyenge férfit"

4. kép
"Teljesítsd kötelességedet és erősödj meg"

Természetesen Google Fordítóval. :) Nem rossz cucc az!

Frederick2 2022.05.06. 11:58:46

Mondjuk azt nem értem, miért konzervatív üzenet.

Mindig mosolyogtam, mikor khonzzervatív észosztók khonzervatív értékeknek nevezték a családot, a hazaszeretet és az Istenhitet. A konzervativizmus egy modern eszme. Család, hazaszeretet és Istenhit meg már volt az ókorban is.

A testépítést sem a konzervatívok találták ki. Az őskorban is megvolt már az az eszmeiség, amit a fenti négy kép sugall. A Neander-völgyi és a Cro-Magnoni khonzervatív, nahát! :D

Simán józan ész által sugallt bölcsességek. Semmi köze a khonzervativizmushoz.

Arról nem is beszélve, hogy maga a bloggazda sem nevezhető vegytisztán khonzervatívnak.

békaapu 2022.05.06. 13:02:25

@Frederick2:
Igazad van Frederick, köszönöm a tanácsot.
De az még egy függőségi pont.. még egy marionettzsinór lenne rajtam.
Meg merek szólalni angolul, és alapdolgokban egyetértésre is tudok jutni másokkal.

De szeretek magyar lenni. Angolul nem vagyok mindenre kíváncsi.

A következő hozzászólásodban a mindent megmagyarázó szó a "gyenge" volt. Köszönöm.

Amint látod, bár nem jól láttam a képösszeállítás értelmét - a megfejtés is eljutott hozzám, plusz a te jószándékod is.
Sokkal jobb lett az eredmény így szerintem.

Deansdale 2022.05.06. 13:10:21

@Frederick2: Ebben a korban a józan ész a legkonzervatívabb dolog a világon.

Frederick2 2022.05.06. 13:12:25

@békaapu: Sajnálatosan vannak tartalmak, amiket angol nyelvismeret nélkül nem ért meg az ember (American Krogan, Jordan Peterson). Én úgy szoktam ilyenkor, hogy Youtube-videónál belövöm az angol feliratot, és fordítom Google Fordítóval. Hosszadalmas.

KalmanBlog 2022.05.08. 09:55:37

Békés Márton új könyvét olvasta valaki? www.terrorhaza.hu/hu/kiadvany/kulturalis-hadviseles

Egy ismerősömnél láttam, előtte nem hallottam róla. Gramscival a borítón meglepődtem, hogy egészen mainstream lett a kultúrmarxizmusról beszélni. Csak belepörgettem, a címek alapján "based". Érdekes fejlemény.

Mit gondoltok róla?

KalmanBlog 2022.05.08. 10:11:49

@Frederick2: > A konzervativizmus egy modern eszme. Család, hazaszeretet és Istenhit meg már volt az ókorban is.

Tudod, konzerválás-megőrzés: megőrizni azt ami jó. Bármilyen eszme lehet konzervatív, ami régen is volt, és érdemes megőrizni. Ebben semmilyen ellentmondás nincsen.

Frederick2 2022.05.08. 14:20:28

@KalmanBlog: Szilvay Gergely, Békés Márton, Megadja Gábor, Schmidt Mária.

Attól függ, mire akarod használni őket. Ha érvkészletre van szükséged az újbaloldal hülyeségei ellen, akkor érdemes forgatni a könyveiket, meg olvasni az irományaikat.

Azt viszont ne várd el tölük, hogy ellentmondjanak a FIDESZ-kormány COVID-politikájának, s egyetértsenek veled COVID- és vakcina-témában.

Amúgy, ha annyira fejleszteni akarod a jobboldaliságodat, könyvek álta, akkor ajánlom figyelmedbe a Századvég kiadó alábbi sorozatát:

moly.hu/polcok/furor-politicus-sorozat

zriff 2022.05.08. 18:29:53

Az amber heard vs johnny depp pert követitek, elég nagy hatást gyakorol a közvéleményre, jól bemutatja hogy a nők is lehetnek bántalmazók.

KalmanBlog 2022.05.08. 18:59:47

@Frederick2: Nem úgy értettem, hogy nekem szükségem lesz rá, szerintem nem is fogom olvasni. Inkább csak az az érdekes jelenség, hogy a "jobboldali" mainstreambe bekerült a kúltúrharcról való beszélés.

Azt nem vártam, hogy Covid diktatúra ellenesek legyenek. Bár egy Magyar Nemzetbe is belenéztem, és ott is volt egy rendszeridegennek tűnő cikk "óvakodj a vírusszakértőktől" címmel a napokban.

Teljesen kicsatoltam magam a mainstreamből, de néha kiváncsiságból belenézek és most ezeken csodálkoztam.

Frederick2 2022.05.08. 19:12:19

@KalmanBlog:

"Inkább csak az az érdekes jelenség, hogy a "jobboldali" mainstreambe bekerült a kúltúrharcról való beszélés."

Szerintem a "kultúrharc" semmi más, mint a "polgárháború" átnevezése.

(Amúgy ha már átnevezések: épp kezdtem megszokni a Social Justice Warrior, vagyis SJW elnevezést, mikor megjelent rájuk a "woke". Minek újradefiniálni dolgokat?)

A polgárháború, vagyis a "kultúrharc" fenntartásában meg érdekelt mind a két törzs (a Balliberális és a Nerswvik). Amíg egymást verjük péklapáttal, addig sem veszélyeztetjük az elitet. Orbán és Gyurcsány elégedetten hátradöl, és kér még egy pohár bort, természetesen a legdrágábból! :P

GABOR2 2022.05.12. 18:07:43

Sziasztok! Végre írtam pár új cikket én is:

Egyik arról szól, hogy Muskból alighanem elnököt akarnak gyártani:

ujtechkor.blog.hu/2022/05/12/keszul_az_uj_mesterseges_trump_elon_musk_lesz_az_elnok

Másik arról, hogy mi a recept ahhoz, hogy egy háborús játékot jól elhúzz... miközben gyorsan megnyerhetnéd:

ujtechkor.blog.hu/2022/05/12/ez_egy_hosszu_haboru_lesz_feleslegesen

És végül megvizsgáltam, hogy kik is nem értenek abból, hogy nem akarunk olajembergót, mégis minden héten újra előveszik... pedig nincs is joguk hozzá:

ujtechkor.blog.hu/2022/05/12/addig_targyalnak_ujra_es_ujra_amig_meg_nem_szuletik_a_helyes_megoldas_de_ki_parancsol

2022.05.12. 19:38:02

@zriff: és közben nagyon jól eltereli a lényeget a valóságról. Ezt nem csak úgy véletlenül közvetítik, TikTokon nem tudok úgy eltölteni 10 percet, hogy ne jönne szembe 3 ilyen videó.

2022.05.12. 19:38:19

@vodkasprite: *na jó megaszondtam :)

Frederick2 2022.05.13. 06:22:44

@vodkasprite: Én meg azon csodálkozom, hogy a faszba lehet ennyi cikket írni Berki Krisztián haláláról. Nekem a kezdőfelületem a Microsoft Edge hírfelülete. Már nem tudom, hányadik cikket dobta fel nekem Berki haláláról.

Frederick2 2022.05.13. 06:38:24

@zriff: @vodkasprite:

"jól bemutatja hogy a nők is lehetnek bántalmazók"

Bár nem követem az eseményeket, én arra számítok, hogy azt fogják kihozni az egészből: Amber Heard a bántalmazott, Johnny Depp a bántalmazó. Amikor kiderült, hogy Asia Argento még fiatal felnőttként megerőszakolt egy kamasz srácot, őt is megpróbálta mentegetni a baloldal - magyarán, eltussolni az ügyet.

A METOO lényege: csak a nő lehet áldozat, csak a férfi lehet elkövető. Hiszen az ideológiai háttér az, hogy férfiuralom van, ami megteremti a nemi erőszak kultúráját. A METOO pedig valójában egy női szabadságharc a férfiuralom ellen. Ami bullshit, faszság, agyrém - de ez a narratívája.

Mind a COVID alatt, mind az ukrajnai háború alatt dübörög a feminizmus. Időnként ránézek, milyen konfliktust generál megint. Mostanában megint be lett támadva az MRA, az MGTOW, a PUA, meg úgy minden, ami férfiszféra. A vád nem változott: a férfiszféra valójában nőellenes, Incel-keltető, veszélyes. Ezt már jeleztem itt párszor: magyar youtuberek estek neki a férfiszférának, és gyalázzák orrba-szájba (Fókuszcsoport, The Raven Croaks, Bennszülött Bálna). Már ott tartunk, hogy a kompromisszumokat kereső Férfiak Klubja meg Bedő Imre is nőgyülölő. Valahol ez szép, mert jelzi, férfiak és nők között lehet egészséges kompromisszum, de a feminizmussal nem. A feminizmus, ha nem szolgálod őket (mint valami mandarin), eltaposs kegyetlenül.

Tetszenek amúgy a megbélyegzések. Az a férfi, aki elutasítja a feminizmust, nőgyülölő, csak rabszolgaként tekint a nőkre. Az a nő, aki elutasítja a feminizmust, megtagadja magától az autonómiát, a párkapcsolatában alárendeli magát a férfinak, szolga. Ezt is a feminizmust védelmező magyar youtuberektől hallottam. A feminizmus szent és sérthetetlen, dogma. Ha kikezded, megtagadod, elutasítod, lekaraktergyilkolnak.

Vagyis nem, én nem hiszem, hogy ebből Johnny Depp nyertesként fog kijönni. Egyszerűen a feminista korszellem, az uralkodó narratíva nem fogja engedni.

KalmanBlog 2022.05.13. 08:40:24

@Frederick2: > Nekem a kezdőfelületem a Microsoft Edge hírfelülete.
Ennyi erővel akár TV-t is nézhetnél. Az ellenség felületeitől mennél távolabb kell maradni!

VT 135 2022.05.13. 10:02:14

@KalmanBlog:
Nekem is azt hozza fel és rögtön le is ránt a mélybe energetikailag, ha nem figyelek. De persze ügyesen csinálja, mert néha meg nem bírom ki, h egy-két hírre ne kattintsak rá.

VT 135 2022.05.13. 10:04:21

@Frederick2: Nálad ez tényleg valami mazochizmus lehet, h szereted az agyhalottakat olvasni. :)
Illetve ami saját tapasztalat, h ilyenkor pótcselekszem, ahelyett, amivel valóban hozzájárulnék a világ (önmagam) jobbá válásához.

Frederick2 2022.05.13. 11:43:08

@VT 135:

"Nálad ez tényleg valami mazochizmus lehet, h szereted az agyhalottakat olvasni. :)"

Ha arra gondolsz, hogy elolvastam a Berki halálával kapcsolatos cikkeket, jelzem, NEM. Egyedül Puzsér "nekrológját" olvastam el - ami egyébként jó írás! Elkárhozott, az Úr legyen irgalmas bűnös lelkéhez! Ennyi. Felesleges többet foglalkozni vele.

Frederick2 2022.05.16. 08:03:15

@KalmanBlog: @Deansdale: Nahát, az Incel-nek van magyar Wikipedia-szócikke.
hu.wikipedia.org/wiki/Incel

Deansdale 2022.05.16. 08:39:43

@Frederick2: "Incel-nek van magyar Wikipedia"

Természetesen a nyugati balos narratívát fordították (eléggé igénytelenül) magyarra, ami tipikus féligazságokra épülő néphülyítés. Muszáj volt belekeverniük a gonoszfehérnácizást, viszont egy szót sem említenek arról, hogy mi a jelenség oka, illetve hogy talán érdemes lenne foglalkozni a probléma társadalmi szintű megelőzésével.

Frederick2 2022.05.16. 09:19:56

@Deansdale:

"talán érdemes lenne foglalkozni a probléma társadalmi szintű megelőzésével"

Aminek egyik része a jelenlegi negyedik vonalas feminizmus felszámolása lenne. Ennek már a felvetését is karaktergyilkossággal bűntetik.

"Természetesen a nyugati balos narratívát fordították (eléggé igénytelenül) magyarra"

Az a gond, hogy a legtöbb platform, ami a rendelkezésünkre áll, balos.

Kellene egy jobbos alternatíva a Wikipediára, a Facebook-ra, a Youtube-ra, a Moly-ra...

(Youtube-alternatíva: most többen várják, hogy az Odysee kinőjje magát.)

Deansdale 2022.05.16. 10:28:21

@Gazella1116: Volt egy vércsepp formájú emoji a szövegben, szerintem az nyomta agyon a blogmotort...

Én nem tudom a kommenteket szerkeszteni, még mielőtt valaki megkérdezné :)

valis47 2022.05.16. 11:58:34

@Frederick2: Asia Argento engem is "megerőszakolhatott" volna kamaszkoromban.
De persze nem akarom elvicceni...

VT 135 2022.05.16. 12:03:02

@Frederick2:
Neem, a feminista agyhalottak szövegeire gondoltam. :)

Frederick2 2022.05.16. 12:32:06

@VT 135:

"Nem, a feminista agyhalottak szövegeire gondoltam. :)"

Általában belehallgatok az ilyenekbe, de nem hallgatom őket végig. Persze belehallgatni sem kellene...

Változnak a fogyasztási szokásaim. Régebben sokkal több liberális értelmiséget olvastam, néztem, hallgattam. Ma egyedül néha-néha a TheVR-tól, a Puzsértól és a Partizántól fogyasztok egy kevéske tartalmat. A liberális (valójában balos) tartalommal az a gond, hogy egyrészt a politikai dogmáik folyamatos mantrázása, másrészt a velük nem egy platformon lévők fikázása. Ez egyszerre szegényes, sekélyes és destruktív tartalom, amire nem tartok igényt.

"Illetve ami saját tapasztalat, h ilyenkor pótcselekszem, ahelyett, amivel valóban hozzájárulnék a világ (önmagam) jobbá válásához."

Egyelőre még mindig a távmunkára való átállásnál tartok. Már megvan a vállalkozás, amit fel akarok keresni. Viszont előtte informálódnom kellene egyrészt a vállalatról, másrészt bizonyos témákról. Az átállás vagy ebben az évben, vagy a jövő évben meg fog történni.

Ahogy már írtam párszor, a jelenlegi munkahelyem rengeteg energiát és időt elvesz tőlem.

Legutóbb 14 napot dolgoztam minimális pihenéssel.

A hagyományos munkahelyi struktúrák élhetetlenek. Előbb ebből akarok kimászni, utána jöhet a folytatás.

GABOR2 2022.05.19. 20:13:29

Sziasztok! Megint találtam rá egy példát, hogy hogyan van az, hogy bár a konzervatívok győznek... mégis veszítenek.

ujtechkor.blog.hu/2022/05/19/az_amerikai_konzervativok_akkor_is_veszitenek_amikor_gyoznek

GABOR2 2022.05.21. 22:31:43

Sziasztok itt egy cikk valamiről ami nagyon-nagyon ritka volt mostanában... egy cégnek nagyon elege lett a woke-ságból és a szavakat tettek követték... De vajon van okunk-e annyira örülni, vajon mi lehet a háttérben...

ujtechkor.blog.hu/2022/05/21/haboruzni_nagyon_draga_dolog_kulturhaboruzni_is_netflix_fordulat

GABOR2 2022.05.22. 01:35:48

Sziasztok! Egy éjszakai cikk arról, hogy a háttérhatalom szuperhatékonynak gondolt módszerei, szerintem miért tünnek inkább szuperbénának:

ujtechkor.blog.hu/2022/05/22/a_hatterhatalom_modszerei_szuper_nem_hatekonyak

GABOR2 2022.05.28. 13:23:52

Képzeljétek tegnap azt hallottam, hogy a Jobbik támogatottsága 3%-ra van mérve...

Ami azt jelentheti, hogy miután sokan megtudták, hogy a Mi Hazánk képes bejutni a parlamentbe máris mentek át oda.

Ami viszont azt jelenti, hogy ha most lenne a választás akkor jelentősen többet érne el a Mi Hazánk.

Wildhunt 2022.05.28. 13:47:59

@GABOR2: A MH-ban van egy jó 15% legalább. Aztán a szomszéd háborútól függően ez felmehet 20-25-ig, vagy beolvad a Fideszbe. Szerintem.

GABOR2 2022.05.28. 21:50:21

@zriff: Tegnap elmondta az egyik magyar megmondó ember, hogy ez egy egyáltalán nem veszélyes cucc ha elkapod is könnyen túl lehetsz rajta, de amúgy se lehet könnyen, pl. köhögéssel elkapni... mégis nyomatják. Meg persze az USA és az EU bespájzol ellen vakcinákból... micsoda meglopása az embereknek ez.

2022.05.29. 14:24:55

@GABOR2: szerintem ez csak egy trükk volt, hogy duplán húzzák le a hasznos a Bava Nordic részvényeiről. Ez én konteóm:
- akik tudták, hogy a média a majomhimlőt fogja nyomatni, azok bevásároltak Bava részvényből
- felment az ár, eladták.
- megjelentek a "nem veszélyes cucc ha elkapod is könnyen túl lehetsz rajta" cikkek, lement az árfolyam, eddigre az elit már eladta a részvényét
- elit újra vesz, jöhet a médiakapmány, az ár újra felmegy

Így kell 5 napon belül kétszer duplázni a profitot.

Frederick2 2022.06.05. 14:55:10

Elvileg tettem egy ígéretet, hogy többet nem jövök ide kommunikálni. Hmm... Így csinálok segget a számból! :P

Ezeket a videókat azért megosztom, mert nagyon jók, informatívak. Lesz azért pár korrigálás a részemről.

1, Mi az a woke? – A MODERN BALOLDAL
www.youtube.com/watch?v=GK8ZRdRF0j4

Egészen jól körüljárja a témát. Mondjuk engem kicsit zavar, hogy behozunk egy teljesen vadonatúj fogalmat, mint a “Social Justice Warriors”, vagyis az SJW; majd fogjuk és lecseréljük a jóval régebbi “woke” jelzővel. Hidan szerint terjeszteni kell a fogalmat, mert szerinte ez pontosabb definíció, mint a többi használatban lévő. De mi van akkor, ha ezt a jelzőt is kukázzák, majd ráhúznak egy másikat? Hívták már őket “kulturmarxisták”-nak is. Na mindegy… Én egyelőre inkább maradok az “SJW”, az “újbaloldal”, a “jakobinus”, a “Rémkoppantók” és a “balliberális” fogalmaknál.

(Amúgy ez kicsit olyan, amikor FAM és Puzsér vitáztak egymással, mert az első a “kulturális baloldal’, a második meg a “kulturmarxizmus” kifejezést használja.)

Önmagában jó videó volt.

2, Mi az az Alt-Right? – A MODERN JOBBOLDAL
www.youtube.com/watch?v=U3NhdXMDqNM

Az “alt-right” fogalom túl van miszticizálva.

Alt-right, alternatív jobboldal, újjobboldal – alt-left, alternatív baloldal, újbaloldal. Az előbbi a mainstream jobboldalt nevezi elavultnak, ezáltal meghaladhatónak, ami miatt alternatívát keres a jobboldaliságon belül – a másik a mainstream baloldalt nevezi elavultnak, ezáltal meghaladhatónak, ami miatt alternatívát keres a baloldaliságon belül.

Ennyi. Ilyesmi mindig volt a politikai ideológiák történetében. És lesz is. Az új meg akarja haladni a régit.

Ami zavaró, hogy hiába alternatív jobboldal, mind az USA-ban, mind Európában, így Magyarországon is, az egyik fele a társaságnak a mainstream jobboldal híve lett, a másik fele meg ment a szélsőjobboldalra. Elég csak a hazai alt-right-ot figyelembe venni. Kezdetben a társaság nagy része Trumpban, Putyinban, Orbánban, Duterte-ben és Bolsonaro-ban látta a Megváltót – vagyis mainstream jobboldali politikusokban. A COVID óta viszont beállt egy fordulat, mind nemzetközileg, mind hazailag: már kevésbé bíznak meg a mainstream jobboldalban, azt ugyanúgy a háttérhatalom bábjának tartják, és inkább tolódnak szélsőjobbra, így nálunk a Mi Hazánk felé. Most Toroczkai a Messiás, hazai színtéren. :P A franciáknál meg Le Pen.

Amiben viszonylag “új” az alt-right, az a popkultúrához való viszonyuk. Jóval elfogadóbbak a popkultúrával kapcsolatban, mint a hagyományos jobberek/szélsőjobberek. Számos jobbert talál az ember, aki animéket, képregényeket, MARVEL- és DC-filmeket, videójátékokat, fantasy-t,cyberpunkot, szerepjátékot fogyaszt. Számos fiatal jobber geek is. Ez a lazulás amúgy nekem tetszik. :) Ezt például hiányoltam a videóból.

“Az alt-right fontosnak tartja az erőteljes maszkulinitás hangsúlyozását…”

Ami itt Magyarországon elég parodisztikusan nézett ki. A legtöbb hazai alt-right-es sajnálatosan eléggé Johnny Bravo-szinten élte meg a férfiasságát. :P

Asszondja még: az alt-right elfogadó az abortusszal és a homoszexualitással. A hazai vizeken az egyik része igen, a másik része nem.

Ez az alt-white is egy érdekes dolog volt. Mondjuk hazai téren én azt láttam, hogy itt inkább keveredtek egymással az alt-right és az alt-white elemek. (Maga Dean is pufogtatta jó párszor, hogy folyik a fehér emberek elleni népirtás.) Az alt-white, ahogy nézem, a hagyományos amerikai neonácizmus.

Putyin-pártiság? Egy részénél biztos. Mivel Putyin is a hivatalos COVID-politikát nyomatta, a vakcina-ellenes alt-right-osok zöme nem szívleli Putyint. A hazai alt-right a háttérhatalom bábjának tartja.

Ez is egy jól összerakott videó volt.

2022.06.05. 15:18:50

@Frederick2: Üdv itt :). Saját részről volt esetleg valamilyen felismerés? Úgy értem az elmúlt egy hónap tükrében valamilyen előkészület, szemléletváltás, saját magadba invesztálás, bármi?

Deansdale 2022.06.05. 17:17:09

@Frederick2: Nem kell bejelenteni, hogy ide nem írsz többet, akkor utána nincs ilyen kellemetlen helyzet :)

Deansdale 2022.06.13. 15:56:06

@Frederick2: Tipikus posztmodern szófosás - megpróbál intelligensnek tűnően, higgadtan magyarázni, de valójában alig-alig mond valamit, csak ködösít, mellébeszél. Lényegtelen részleteken elidőzik miközben fontos alapdolgokat elhallgat. Kb. mint a "tényellenőrzők". Kilométerekről megismerni ezt a fajtát, ha már ismeri valaki.

Frederick2 2022.06.13. 16:25:15

@Deansdale: Frank Robin tényleg középen helyezkedik el. Úgy emlékszem, nem hisz a parlamenti demokráciában, ezért szavazni sem jár el. Jószándékú, de nagyon naiv.

Abban igaza van, hogy a “Gender Studies” nem a feminizmus terméke. A kulturális antropológia egyik kutatási területe volt a “társadalmi nem”, ami azt vizsgálta, milyen társadalmi hatások érték egy adott század adott társadalmában az általános és aktuális férfi- és nőképet. Csak később került a feminista politika eszköztárába, erősen átértelmezve, kiforgatva. Ez valamiért nem került bele a videóba. Valószínűleg nem direkt, véletlen, talán elkerülte a figyelmét. Vajda Kornél "A gender studiesról: hideget és meleget fújva" c. írásában utal a Gender Studies-nak a kulturális antropológiával való viszonyára.

Aztán a feminizmus típusok… Igazából nem túl lényeges. Ugyanis kétfajta ideológia van a politikában: a mainstream és a marginális. És mindig az számít, ami mainstream. A marginális ebből a szempontból lényegtelen. Feminizmus esetében szintén. A mainstream feminizmus sajnos erősen férfiellenes.

Az is különös nekem, hogy igyekszik bagatellizálni, hogy a jelenlegi feminizmus férfiellenes. Azért különös, mert a mainstream feminizmusban kimutathatóak a férfiellenes nemi soviniszta elemek.

Arról sem esett szó, hogy erősen meg kell különböztetni a baloldali feminizmust az összes többitől. Meg hogy a liberális és a baloldali feminizmus között egyre kevesebb a különbség, olvad össze egymással a kettő. Ami jelenleg mainstream, az a liberális és a baloldali feminizmus – ami elvileg kettő, de gyakorlatában egyre nehezebb különválasztani őket, egynek tűnnek, valószínűleg egyek is. Pozítiv diszkriminációt alkalmaz a nő felé, a férfi ellenében.

Frank Robin választott egy komplex témát, amit igyekszik kb. 10 percben letudni – miközben legalább másfél óra kellene a téma kitárgyalásához. Emellett egyre inkább az az érzésem, hogy kellene számára egy ellenpont, aki ellentart, amikor szükséges; korrigálja, ami tévedés.

Igazából nem értem ezt a videót. Jelen formájában ez nem jó. Még csak edukációs szempontból sem. Több sebből vérzik. Még csak nem is soroltam fel az összes sebet, csak néhányat.

Mme.Brioche 2022.06.13. 17:20:49

@Frederick2: "Abban igaza van, hogy a “Gender Studies” nem a feminizmus terméke."

Ha van egyvalami, amit elhiszek a feministáknak, akkor az ez. Legalábbis a mostani, gyakorlati formájában biztos nem ők találták ki, és szerintem nincsenek is odáig érte. Olyasmit soha nem tűzött volna ki egy feminista sem a zászlajára pl amikor női sportversenyek létrejöttéért kampányoltak egykor, hogy nőnek öltözött férfiak nyerhessenek teljes jogú nőként meg versenyeket női számokban. Ez a visszanyalt a fagylalt klasszikus esete, és ha nem zavarna több szinten is az ilyen és ehhez hasonló bizarr vonzatai a gendertémának, akkor nagyon tudnék röhögni azon, ahogy nyökögnek a kognitív disszonancia nyomása alatt. Úgy tudom sok előző hullámbeli feminista aktivista ki is esett a pikszisből, amiért felszólaltak ellene. Hát így jártak, tény hogy nem hagytak maguknak túl sok menekülőutat ebből a helyzetből.

Frederick2 2022.06.13. 20:37:17

@vodkasprite: Két mondanivalóm van a számodra? Figyelsz?

Frederick2 2022.06.13. 20:43:14

@vodkasprite: Sci-fi horror játékok várhatóak a közeljövőben.

Fort Solis
www.youtube.com/watch?v=-ZxFSVh3lKM

The Callisto Protocol
www.youtube.com/watch?v=5oApNe6AwFo

ROUTINE
www.youtube.com/watch?v=6L-qsxdv49w

Scorn
www.youtube.com/watch?v=5hj38w13v7k

Ugye, milyen hátborzongatóak?!

Frederick2 2022.06.13. 20:57:45

@vodkasprite: Frank Robin. Ideológiák Tárháza.

Van neki egy weboldala:
ideologiaktarhaza.hu/

Itt egy biográfia:
ideologiaktarhaza.hu/biografia

Kevés tartalmat fogyasztottam tőle.

Ajánlom figyelmedbe az IDEOLÓG-ot a csatornáján. Ott bizonyos ideológiát valló személyek beszélnek a saját ideológiájukról. Van ott fasiszta és hungarista is.

Frank Robin simán szóbaáll szélsőjobboldali emberekkel is. Elmondása szerint hisz a párbeszédben.

Konfrontálodott ő balosokkal is. Csak a címeket sorolom:
- Hogyan ne legyél rasszista? (Virág Eszter)
- Minden vallás káros (All Gods Are Dying)
- Fasiszta a Fidesz? (Rezervátum)
- Nincs demokrácia? (Sapkás Piréz)

Egyesek fideszes identitással vádolják.

Hogy válhat-e belőle olyan "függetlenobjektív" szakértő, mint amilyen Ceglédi Zoltán, Lakner Zoltán, Filipov Gábor? Remélem, nem!

Mindenesetre a feminizmusról való videója gáz. Edukációs videónak rossz. Faks news. Átveri a nézőt. A negyedik vonalas feminizmus egy olyan toxikus ideológia, mint a scientológia. Figyelmeztetni kellene az embereket, nem elaltatni bennük a gyanút.

Frederick2 2022.06.13. 21:54:02

@vodkasprite: Én azt vettem észre, hogy azok az emberek, akik "független értelmiség"-nek nevezik magukat, ilyen vagy olyan módon kötödnek a Balliberális Network-höz. Hont András, Ceglédi Zoltán, Lakner Zoltán, Filipov Gábor, Konok Péter, Pottyondi Edina, Nagy Ádám, Osváth Zsolt, Farkas Attila Márton stb.

Egyedül Schiffer Andrásnak hiszem el, hogy független értelmiségi. Bár azért időnként nála is felvonom a szemöldököm.
süti beállítások módosítása