HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Forgatókönyvírói szemszögből az emberi szálon múlik minden, a többi úgyis CGI, amibe az írónak nincs sok beleszólása. Ezért aztán apait-anyait beleadnék abba, hogy érdekes, szimpatikus ... (2021.04.13. 20:46) Snyder Cut
  • Frederick2: @Deansdale: "Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét." Az hogy nézne ki? Mi lenne a történet? (2021.04.13. 19:56) Snyder Cut
  • Deansdale: @Frederick2: Láttam... Kenny barátunk rajong Kongért, ez legalább 2 pontot dob nála az értékelésen. Szerintem már a Skull Island is gyenge volt, ez a mostani eresztés meg abszolút vállalhatatlan. A... (2021.04.13. 19:45) Snyder Cut
  • Frederick2: @Deansdale: GODZILLA VS. KONG - Retroshock kritikája www.youtube.com/watch?v=EQ4XwMpor0Q&t=5s (2021.04.13. 19:16) Snyder Cut
  • Frederick2: @GABOR2: "Kelly Sue DeConnick - aki többek között Marvel kapitány újjáélesztéséről, valamint többek között a Bitch Planet és a Pretty Deadly című munkájáról ismert - válaszol azoknak, akik a képre... (2021.04.13. 18:15) Snyder Cut
  • Utolsó 20

Snyder Cut

2021.03.18. 08:50 Deansdale

A Snyder-féle Justice League egyértelműen jobb, mint az előző verzió, de pár hibát ez sem javított ki. Superman ugyanúgy túl erős, amivel fölöslegessé tesz mindenki mást és nevetségessé az addig félelmetes ellenfeleket. A szokásos fehér- és férfiellenes propaganda is megvan, bár nem folyamatos, de azért 2-3 jelenetben főszerepet kap. A sztori sablonossága sem javult, bár igazából az ilyen típusú filmeknél ez egy elfogadható hiba, elvégre az alapfelállás maga korlátozza be a lehetőségeket.

Jót tett a sztorinak az erőltett humor és gagyizás visszaszorítása, valamint a szereplők kicsit bővebb bemutatása mindkét oldalon. A gonosz Steppenwolf karaktere ebben a verzióban jobban ki van dolgozva, ami igen sokat számít, mert eredetileg csak egy borzasztóan ótvar mspaint-szökevény volt háttértörténet és jellemfejlődés/karakterív nélkül, amivel alávágott az egész filmnek. Hőseink is kicsit több időt kapnak kibontakozni, bár ez ugye a csaknem 4 órás futamidőt tekintve abszolút elvárható volt.

Vannak új hibák is, amik egyértelműen Zack Snyder személyéhez köthetőek, pl. helyenként baromira művészfilmes akar lenni, a zeneválasztásban éppúgy mint képileg - az előbbi alapból nem áll jól a műfajnak, az utóbbit egyszerűen csak túlzásba viszi. Egy a megszokott 90 perces filmeknél több mint kétszer hosszabb alkotásban a sokszori és sokáig tartó hősies pózolás egy kicsit fárasztó, bár tény hogy mivel ez nem mozikba lett szánva, az ember otthon kiszaladhat közben a mosdóba :P Amikor meg a skandináv nőkórus rázendített a nótára abba beletekertem, mert elviselhetetlen. Az is nagyon Snyderes, sajnos rossz értelemben, hogy minden tele van nyomva számítógépes grafikával, feltűnően, olyasmik is amikben többet árt mint használ. Néhány jelenetben kifejezetten zavaró a rajzolt köd, füst, és egyéb szarul gányolt részecske-effekt, amikre amúgy se volt ott semmi szükség. Cyborg feje pedig minden jelenetben úgy néz ki, mintha rajzolva lenne, még akkor is amikor (elvileg) egyszerű ember. Találtak egy olyan színészt, aki a való életben is CGI? Hurrá...

Az eredetire egy 6-ost adtam, erre egy 8-ast, bár ebben van egy kis burkolt hátsó szándék is - szeretném támogatni azt a két hollywoodi vonalat, hogy hallgassanak az igazi rajongókra, ha valamire van ígény akkor szolgálják ki azt, illetve hogy hagyjanak már egy kis alkotói szabadságot a rendezőknek, k*rvára elég már a bizottságok által összetákolt és tesztközönségeken reszelgetett filmekből. Az IMDb-n jelenleg 8,9 ponton áll a közítélet, ami erősen túlzó, de azért tényleg jobb mint a 2017-es próbálkozás. Egy megnézést megér annak aki szereti a műfajt.

(Aki nem szeretne csak ezért a filmért előfizetni a vonatkozó kultúrmarxista filmcsatornára, az keresse a szokásos netes felületeken...)

228 komment

Címkék: mozi filmkritika

Boldog Karácsonyt!

2020.12.24. 11:12 Deansdale

...és egy jobb új évet, mint ez volt :)

mokus.jpg

382 komment

Címkék: címkétlenség

Felebarátaim, ettől még az én fejemről is leszédült az alucsákó

2020.12.11. 20:25 Deansdale

Friss, ropogós hír zanzásítva: a Vatikán leszövetkezett a rócsild&rokkefeller kompániával, meg egyebekkel, hogy új, színesebb-szagosabb kapitalizmust teremtsenek a világi pórnép nagyobb örömére.

JUST IN - Vatican enters into a "global alliance" with Rothschild, Rockefeller & Ford Foundation, Mastercard, BoA, and others through the new "Council for Inclusive Capitalism" to create a "more inclusive, sustainable and trusted economic system."

https://ussanews.com/News1/2020/12/09/vatican-enters-global-alliance-with-rothschilds-rockefeller-foundation-big-banks-to-create-great-reset/

Természetesen a "nagy reset"-et erőltetik ők is.

Érdekes időket élünk.

528 komment

Címkék: politika szép új világ

Ahol tényleg deficitünk van liberalizmusból és szabadságjogokból

2020.12.11. 16:52 Deansdale

Hajnalban, lakásáról vitték el a rendőrök a vírustagadó Gődény Györgyöt - adja hírül a 24.hu, és itt nyilván csak a kisebbik gond az újságírói takonygerincűség, mivel "vírustagadó" nem nagyon létezik, és ha mégis, Gődény garantáltan nem az. Sokkal nagyobb baj a tény amiről hírt adtak, ugyanis szerintem egy normális világban a rendőrség nem visz el senkit azért, mert szakmai vitát folytat egy járvány súlyosságáról. Persze sehol nem jobb a helyzet a nyugati világban sem ezügyben, de azért jó volt egy darabig abba a hitbe ringatni magam, hogy nálunk nincs olyan rendőrállam mint a németeknél, angoloknál. A helyzet iróniája, hogy ezt a letartóztatást pont azok követelték akik Orbánt zsarnokozzák, úgyhogy most kezet foghatnak egymás faszával, nagy egyetértésben toltak egyet az országon a disztópia felé.

Polt Péter legfőbb ügyész szerdán közölte az ellenzék egyik parlamenti képviselőjével, hogy feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdést. Kocsis-Cake Olivio azért fordult a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja, fellépnek-e a vírustagadókkal és azokkal szemben, akik a járvány elleni védekezéssel szemben kampányt folytatnak.

Gondolom sejti a kretén Kocsis is, hogy ezzel az intézkedéssel csak Gődény igazát bizonyítja, de nem nagyon érdekli. Mint minden jó zsebnáci, ő is abban hisz, hogy az embereket meg kell félemlíteni - ha propagandával nem megy, akkor rendőrséggel. És ez az utolsó senkiházi tetűláda a PÁRBESZÉD vezetője, bazdmeg. Hát ennyit gondolnak ők a párbeszédről.

290 komment

Címkék: politika szép új világ

Angolul tudóknak kötelező anyag

2020.11.29. 15:44 Deansdale

205 komment

A választásokról

2020.11.01. 09:19 Deansdale

Szerintem az USA-ban a Demokrata párt már 2016-ban sem akart nyerni, és most sem szeretne, ahogyan hazánkban is szándékosan veszít az ellenzék már 3 turnus óta. A globalista-progresszív hatalomnak sokkal jobban fekszik, ha ellenzékből támadhatja a gonosz elnyomófasiszta hatalmat, ezzel tudják igazán mozgósítani a tömegbázisukat. Amikor ők vannak hatalmon akkor miért lázonganának? Egy ellenzéki párt tevékenysége ellen tüntikézni nem az igazi, közel sincs ahhoz a feeling mint amikor a kormányra lehet sikítozni meg debil egysorosokat skandálni.

Szóval 2016-ban szándékosan a világ legvállalhatatlanabb jelöltjét állították, mert egyedül Hillary Clintonnak volt bármi esélye veszíteni Trump ellen - és most ugyanezt eljátsszák Bidennel is. Szinte minden más potenciális elnökjelöltjüknek nagyobb sansza lett volna nyerni, tehát csalással kiemelték az öreg Joe-t, hátha neki sikerül a csoda, alulmaradni Donalddal szemben. Emlékszünk még, hogy a Demokrata jelölőverseny első állomásain Bernie Sanders 30-40%-okat kapott, Joe Biden meg szó szerint 1-2%-ot? Na igen. Onnan szép nyerni...

Amúgy szinte magától értetődik, hogy ha már a társadalom, a kultúra majd' minden szeletét a progresszívek uralják, akkor a direkt, a látható politikai hatalom számukra nagyjából fölösleges, sőt, ahogy írtam is, voltaképp csak korlátozza őket. Ők lázadást akarnak, neobolsevik forradalmat és anarchiát és káoszt, amit sokkal könnyebb ellenzékből szítani. Övék a média, az oktatás, a szórakoztatóipar, satöbbi, amik mind az ő kultúrmarxista forradalomra szító gyűlölködő propagandájukat tolják, és ez bőven elég a tömegek elhülyítéséhez. Szemmel láthatóan jól haladnak a következő proletárforradalom irányába (bár a proletár fogalma ezúttal nem a csóró munkásokat, hanem az ún. kisebbségeket jelöli), gyakorlatilag az egész nyugati világ forrong, és ez a covid-szitu is milyen jól kapóra jött... Keletkezik egy kis munkanélküliség, egy kis nyomor, a KKV-k tönkremennek és minden a globalista-progresszív gigacégek ölébe hull, meg persze jó lehetőség ez a deep state részére hogy a hatalmát növelje a közember fölött - és ez mind csodálatos táptalaja a forradalmi eszméknek. Ha elegen éheznek, a véres konfliktus garantált. Így kezdődött a nagy októberi is, meg sok más hasonló dzsembori.

Ja, hogy összekössem a pontokat, a valódi politikai hatalom úgyis a deep state-nél van, elég kevéssé érdekli őket hogy ki ül a kirakatban. Trump egója duzzadhat amiért kétszer is megválasztják, aztán amit meg akar valósítani annak a 95%-át szabotálják, a maradék 5%-ot meg utólag teszik tönkre. A kongresszus nem szavazza meg, a 9th circuit megvétózza, az állami és helyi szervezetek megtagadják ill. megakadályozzák a kivitelezését. Te meg még ennek ellenére is felvirágoztattad az USA gazdaságát? Nesze egy agyonhájpolt influenzavírus, bedöntjük az egészet.

Hab a tortán, hogy ellenzékből minden felelősséget mindenért a kormányra lehet hárítani. Lázongunk? A te hibád. Rendőrök beszüntetik a lázongásunkat? Náci vagy. COVID-19? Minden egyes áldozat a te lelkeden szárad, és mindegyikért külön halálbüntetést érdemelsz. Hurrikán, erdőtűz, napfolt? A gonosz Trump hibája minden, mert klímatagadó, mert fehér szupremacista, mert rasszokoloniálfasiszta macsóerőszakpénisz(tm).

Szóval Bident választották maguk közül, mint legtalpraesettebbet, aki amúgy a demencia olyan szintjén jár, hogy interjú közben elfelejti milyen tisztségért indul és ki ellen. Azért ez szellemileg tökönrúgja az embert, nem? Vagy csak én látom ezt tragikusnak? Illetve ami stílszerűbb kérdés, csak én látom ezt szándékosnak?

364 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Sorosozzunk egy kört

2020.09.18. 09:24 Deansdale

Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan jobbos bástyának tartott médiaszereplők is cenzúrázzák Soros emlegetését, akkor szabadjon már kifogásolni azt is amit a magyar politikával művel. (Persze ezt túl lehet tolni, nyilván, az én tököm is televolt azzal mikor már a csapból is ő folyt, de ettől a probléma még valódi.)

Nyilvánvaló, hogy a pénzével politikai befolyást vásárol, és hogy ezt a média megvásárlásával fedezi el, ami immár a Fox News-t is elérte, és ez hajmeresztő. Az is nyilvánvaló, hogy ez a politikai befolyás a legkevésbé sem szolgálja a nyugati civilizáció érdekeit, bármilyen retorikába is csomagolják. Amikor a Soros-pénzen pozícióhoz jutó ügyészek terroristák és anarchisták tízezreit engedik szabadon újra meg újra a modern amerikai történelem legnagyobb krízisének közepén, azt nehezen lehetne pozitívan értelmezni. Persze ha eleve a káosz és a háború a céljuk, akkor azt kapják amit várnak, szóval számukra ez lehet pozitív, csakhát ez ugye azt jelenti (amit amúgy régóta tudunk), hogy Soros és támogatottjai emberiség elleni bűnözők, akiket Hágának kellene lámpavasra küldeni. Mondjuk az alsóbb szinteken nem muszáj rögtön a kötélhez folyamodni, elég lenne 20-30 év börtön mindenkinek aki a pusztító progresszív ideológiát pénzért terjeszti.

1067 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kontraszt

2020.08.31. 15:29 Deansdale

...hogy ne csak mindig az amcsi lázongásokról beszéljünk, 2020. augusztus 28-án volt egy kis buli a svédeknél:

https://www.rt.com/news/499381-malmo-riots-koran-burning/

Kíváncsi vagyok ki mennyit hallott erről a médiában (érdekes módon se a HVG, se az index nem említi), illetve mennyien mondogatják továbbra is bekötött szemmel, hogy a nyugati világban minden rendben van, mindenféle probléma csak széljobbos álhír meg konteó.

Amúgy: Kanada, Németország, Anglia, Írország, Olaszország, Spanyolország, Svájc... Minket meg kinyír az unalom bakker, ebben a fránya országban még egy valamirevaló zavargás sincs mióta Orbán meg a NER mindent tönkrevert.

196 komment

Címkék: politika szép új világ

[Minicikk] Kisszínes a "haladás" jelenlegi állásáról

2020.08.14. 08:05 Deansdale

Kanadában, ahol sosem volt rabszolgaság vagy különösebb rendőri erőszak a négerek ellen, a Carleton egyetem kriminológiai tanszéke felbontotta a kapcsolatait a rendőrséggel, és a diákjainak megtiltotta, hogy a rendőrségen szerezzék meg a kötelező gyakorlati órákat.

187 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula BLM

Válasz ezúttal egy 888.hu cikkre, magyarságtörténet ügyében

2020.08.03. 16:25 Deansdale

Szentesi Zöldi László Ne tapicskolj az őstörténetben! c. cikkére reagálnék, szokás szerint csak a lényegre.

Mindig meglep, amikor teljesen felkészületlen, műveletlen és alapvetően elfogult emberek szellemi ügyekben mutatnak irányt. Egyszer László Gyula professzorral készítettem interjút. Mutatta nekem feje felett a roskadásig teli könyvespolc tetejét: oda gyűjtötte össze a neki megküldött amatőr őstörténeti munkákat. Derék uruguay-i magyar fogorvosok és kanadai magyar szobafestők írták azokat a veretes szakkönyveket, nyilván úgy, hogy elolvastak egyet és rögvest írtak egy másikat.

Némileg gerinctelen kútmérgezésnek tűnik nemcsak felkészületlennek, de egyenesen műveletlennek titulálni azokat, akiknek a magyar őstörténetről alkotott véleménye eltér akár Szentesi Zöldi Lászlóétól, akár a hivatalos akadémiai verziótól (bárhol álljon is az a folyamatos változások közepette). Számtalanszor bebizonyosodott, és nem csak történészet témakörében, hogy a fehérköpenyes megmondóarcok néha tévednek, máskor hazudnak, és – horribile dictu – olykor bizony a derék uruguay-i magyar fogorvosnak van igaza. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy az alternatív történész ill. nyelvész közösség tagjai általában nem „szakkönyveket” írnak, legalábbis nem a szó hagyományos értelmében, csak a gondolatmeneteiket öntik olvasható formába, amikkel aztán mindenki azt kezd, amit akar. Én mondjuk feltételezném, hogy a magukat valódi szakértőknek tartók érdeklődéssel olvassák az ilyesmit és a valamirevaló gondolatokat átemelik az akadémiai vitákba, hátha kiderül hogy van bennük igazság. Hiszen ez lenne a normális, így halad előre a tudomány... De nekünk ehelyett olyan akadémiai közeg jutott, ahol ilyesmi szóba sem kerülhet; a fősodor mindentudó, akinek pedig nincs tagságija annak kuss a neve. És ezt szemmel láthatóan nem csak maguk az akadémikusok gondolják így.

Az idézett bekezdésben a fő irónia persze az, hogy László Gyula sosem volt MTA-tag és maga is „alternatív” nézeteket vallott, tehát tekintélyelvi szemszögből ő is inkább a dilettánsok táborába sorolható, mintsem az akadémikusokéba, annak ellenére is, hogy az MTA az utóbbi időben közeledett valamennyit az ő álláspontjához. Tisztes summába merném fogadni, hogy legalább tucatnyi akadémikus nevezte őt kontárnak élete során, aki ezzel a kettős honfoglalás hülyeséggel bohóckodik, és tagadja a magyarság uráli eredetét (amit aztán az akadémia is elengedett idővel). És itt nem László Gyula érdemeit szeretném kisebbíteni, inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy milyen ingatag dolog másokat dilettánsozni ezen a területen. Úgy tűnik ezt maga László Gyula is így vélhette, de Szentesi Zöldi László nem értette meg igazán:

László professzor nem ítélkezett, csak mosolygott és a „termékeny bizonytalanság” fontosságát hangsúlyozta, ennek vezérfonalként kell végighúzódnia a történész életén, mondta.

A „termékeny bizonytalanság” elképzelés számomra olyasmire utal, hogy egy igazi szakértőnek nyitottnak kell lennie az alternatív elképzelésekre, semmit nem söpörhet félre pusztán ad hominemekkel, pl. hogy ha valamit egy kanadai szobafestő állít, az nyilván csak hülyeség lehet, ezért fölösleges foglalkozni vele. Még egy MTA-s sem lehet 100%-ig biztos a saját igazában, és igenis le kell alacsonyodnia a kontárokhoz, érdemben foglalkozni az elméleteikkel, mert a tudományt az érdemben foglalkozás mozgatja előre, nem a szakmai gőg.

A szóban forgó vitát csak azért citáltam ide, hogy rámutassak: miközben a történettudományi viták aktuálpolitikai színezete megáll száz éven belül, teljességgel érthetetlen, mire gerjednek, akik a magyar őstörténetben merülnek el.

Szívem szerint itt kibukna belőlem valami adekvát felelet, hogy mire gerjedünk, de ebben a cikkben inkább mellőzném a szalonképtelenséget. A magam részéről a válasz egyszerű és univerzális: az igazságra. De még ha ezt az alapelvet félreteszem is, teljesen nyilvánvaló, hogy a téma az első pillanattól, a gyökereitől van átpolitizálva, és nem csak valami 21. századi turulszekta politizálja fölöslegesen. Ezt pedig tegyük végre tisztába egyszer s mindenkorra: még ha valaki politikai prizmán keresztül nézi is a magyar őstörténetet, az nem feltétlenül jelenti, hogy téved. Az, hogy valaki nacionalista, nem érv egy tudományos vitában, ettől még nyugodtan lehet neki igaza. Persze ha valaki pusztán azért hisz valamiben, mert az passzol a nacionalizmusához, akkor az az illető részéről nem hiteles tudás, de ez továbbra sem bizonyosság arról, hogy téved. Ha a magyar őstörténet vitájában valaki a nacionalizmus vádjával akarja legyűrni ellenfelét, az csak önmagát teszi hiteltelenné.

Ha az ember szóvá teszi, hogy talán ne terjesszünk meséket a valószínűsíthető eseménytörténet és a tények helyett, akkor álom-bakónak neveznek.

Ez teljesen jó meglátás lenne, ha a valaha létezett összes elfogadott nézet nem lett volna valamikor máskor „mese”, és ne függene ezer dologtól, hogy mi „valószínűsíthető”. A finnugor nézet elfogadása előtt az is mese volt, a modern genetikai kutatások pedig a helyi származásunkat valószínűsítik, tehát László Gyula kettős honfoglalása vélhetően üres fantazmagória, csakúgy mint az MTA által több mint egy évszázadon át erőltetett uráli eredetünk. Adja magát a kérdés: ezen kontextust figyelembe véve végülis ki előtt kell hasra esnünk? Miért biztosítana hitelt valaki szavának az akadémiai háttér, ha egyszer – illetve nem is: többször – bebizonyosodott, hogy tévedtek ill. hazudtak?

Nemrégiben alaposan kikaptam a Facebookon, amikor helyreigazítottam egy Apponyinak tulajdonított idézetet: nem az a fontos, mondta-e, hanem, hogy igaz-e

Ez mondjuk nem hülyeség, ugyanis az igazság maga minden körülmények között fontosabb, mint hogy ki mondta, tényleg ő mondta-e, stb. Persze idézni csak pontosan, szépen illene, de azért egy tudományos vita lényege mégiscsak az igazság kiderítése az adott tárgyról, amiben abszolút irreleváns, hogy egy állítás honnan származik. A magyar őstörténetre vonatkoztatva pedig nyugodtan kijelenthető, hogy óriási hasznára válna a párbeszédnek, ha minden állítás és idézet származása elfelejtődne, mert akkor végre igazi tudományos vitára kényszerülne a közösség ahelyett a meddő sárdobálás helyett, ami jelenleg is zajlik.

…akár mondhatta is volna, ne oszlassak szét nemes hiedelmeket, mert azzal a nemzetnek ártok, hangzott az ellenérv

Ez persze éppolyan ostobaság, mint az ellenkezője; egy tudományos vitában ilyesminek nincs helye. Aki a nemzet érdeke szerint fabrikálna történelmet a magyarságnak, az pont annyira tudománytalan, mint aki azzal söpör félre állításokat, hogy azok azért nem lehetnek igazak, mert tetszenének a nacionalistáknak.

Így lesz a parasztokat fosztogató Rózsa Sándorból életfogytig szabadságharcos, Kossuthból aljas, sunyi hazaáruló, Görgeiből osztrák kém, Petőfiből barguzini poéta.

Egy-egy tévhit vagy kétes narratíva nem bizonyíték a teljes alternatív szféra ellen és nem bizonyítja az Akadémia mindentudását sem. Jellegzetes tekintélypárti érvelési hiba, hogy mivel a tudományos eliten kívül vannak hülyék, így a tudományos eliten kívül mindenki hülye, ezért kötelező a fősodornak hinned, különben te is hülye vagy.

Ha valaki szóvá teszi, hogy (…) tiszteljük a szakembert a szakemberségéért, érkezik a mocskos akadémiázás, bezzeg ott is mindenki magyarellenes, takarítsuk ki az egész kócerájt érv.

A „tiszteljük a szakértőt” felvetés egy tudományos vitában érvelési hibának minősül, amire persze ugyanannyira tudománytalan dolog a mocskosakadémiázás… Ugyanakkor viszont némi relevanciája mégiscsak van a felvetésnek, vagyis inkább a válasznak, amit eddig még senki nem cáfolt érdemben. Mikor az akadémia vitatható politikai hozzáállása kerül terítékre, akkor a védői érdemi párbeszéd nélkül söprik félre a témát, holott égbekiáltóan nyilvánvaló a magyarellenes elfogultság a Habsburgok által kinevezett magyarságtudósoktól kezdve a szocialista rendszer kiszolgálóin át a jelenlegi garnitúráig, ami agresszív européer politizálás mellett hazudozik politikai semlegességről. Csak egy kis gerinc és egy kis józan ész kell belátni, pont ugyanaz a nyomorult kamuzás azt állítani, hogy az MTA most nem fideszellenes, mint azt, hogy az átkosban nem voltak komcsipártiak, vagy hogy Budenz és Hunsdorfer nem az osztrák birodalomépítési szándékot képviselték. Folyamatos antimagyar munka zajlik az MTA berkeiben a ’48-as szabadságharc óta, csak az változik, hogy épp kinek a nevében. A jelenlegi globalista politikai nyomás éppúgy ellenfélnek tekinti a magyar nacionalizmust, ahogy az osztrákok és az oroszok tették, ennek felismeréséhez nincs szükség alusapkára.

Ez a politikai torzulás persze nem terjed ki minden osztályra, de remélem senki nem lesz elég sötét azzal az „érveléssel” próbálkozni, hogy ha az elméleti fizikai kutatócsoport nem politizál, akkor a történészek vagy nyelvészek is csak objektívek lehetnek.

Dicséretes fejlemény viszont, hogy újabban a magyarság sorsformálásában közvetlenül érintett fakultásokon is mintha szélesedne a paletta, egyes korábban elnyomott tények és vélemények bekerültek/bekerülnek az elfogadott, vagy legalábbis a megvitatható kategóriába, de vegyük észre, ez pontosan a korábbi ideológiai összetartást bizonyítja egy bizonyos álláspont ellen. Adja Isten, hogy legyen végre egy normális Akadémiánk, ahonnan kikopnak a magyarellenes elemek – de ha ez meg is történik, a múltbéli hazugságok nem változnak igazsággá.

Mindezt figyelembe véve a tudományos vita körüli metavitában igenis legitim érv, hogy az MTA politikailag befolyásolt, s nem véletlenül használja furkósbotként az alternatív kutatók ellen a nacionalista-vádat - ami nem kerülne elő ilyen gyakran, ha ők maguk nem lennének antinacionalisták.

Ahogyan elnézem, a jobboldaliakat is magában foglaló magyar társadalom oly mértékben elbutult, olyan könnyen bedől téveszméknek és olyan szellemi igénytelenségben tapicskol, hogy munka volna bőven.

Hűha. Ezen a ponton merül fel a kérdés, hogy mit keres ez a cikk a 888-on. A hülyemagyarozás általában nem a nemzeti oldalról érkezik, szóval ez most vicc, vagy valami anomália? Nem érzem azt, hogy az őstörténet élénk vitája a magyar társadalom szellemi igénytelenségét bizonyítaná, maximum arra utal, hogy tömegek érzik a zsigereikben, a hivatalos állásponttal valami nincs rendben. Hofit juttatja eszembe ez a dolog, aki számtalanszor magyarázta, a proli rétegek szoci rendszerbe vetett látszólagos hite csak a kényszerre válaszul adott hazugság volt –  na ez a helyzet a finnugor származáselmélettel is. Tanították, erőltették, mi meg úgy tettünk mintha elhinnénk, egészen addig, amíg az MTA egy szép napon mindenféle csinnadratta nélkül levette műsorról azzal a dumával, hogy ők soha nem is állítottak olyasmit. Na ez az ami miatt ökölbe szorul az emberben a vércukorszint, amikor a megmondóemberek az arcunkba köpnek, mikor sok évtizedes X után hirtelen Y lesz, és aki az X-et emlegeti az hülye, mert ők sosem mondtak X-et. De persze továbbra is ők a tudomány felkent papjai, és aki kétségbe vonja a hitelességüket az rosszindulatú, ostoba dilettáns.

Első lecke: ne foglalkozz őstörténettel, mert bonyolult az!

Első lecke: az igazsággal foglalkozz, és fogadd el bármi legyen is az. De tudd, az igazság felé rögös út vezet, tekintélyre hivatkozással, személyeskedéssel és hazugságokkal szegélyezett keskeny ösvény, amin neked kell végigmenned, nem járhatja be azt helyetted senki más, hogy neked csak a végkövetkeztetést adja át. Teljesen mindegy, hogy kinek hinnél el bármit bemondásra, akadémikusnak vagy szobafestőnek – csak annyi változik, hogy kinek a balekja lettél.

Elég furcsa eljárás, amikor teljesen tájékozatlan, műveletlen emberek a szakembernek magyaráznak, hogy mit, hogyan kéne csinálniuk.

Ahogy fentebb már írtam, ne keverjük a pöcsétes papír hiányát a műveletlenséggel. Én pedig fejből tudok legalább 3 olyan tudományterületet mondani, ahol autodidakta laikusok közelebb járnak az igazsághoz mint a fősodor, például mivel egy laikus mentes lehet a politikai, pénzügyi és egyéb befolyásoktól amik a tudományos életet eltorzíthatják. Ezer példa van arra, hogy a tudománytörténetben ki, mit, hogyan, és miért hazudott (az őszinte tévedésekről meg ne is beszéljünk), szóval le kellene szállni a magas lóról és elfogadni, hogy az alternatív oldalt nem lehet üres gúnnyal vagy vádaskodással félresöpörni. Nem, nem fogunk az MTA-nak semmit elhinni becsszóra, pontosan azért mert nem vagyunk az a mosdatlan tömeg, aminek képzelnek bennünket.

254 komment

Címkék: történelem

süti beállítások módosítása