HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Deansdale: "Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét." Az hogy nézne ki? Mi lenne a történet? (2021.04.13. 19:56) Snyder Cut
  • Deansdale: @Frederick2: Láttam... Kenny barátunk rajong Kongért, ez legalább 2 pontot dob nála az értékelésen. Szerintem már a Skull Island is gyenge volt, ez a mostani eresztés meg abszolút vállalhatatlan. A... (2021.04.13. 19:45) Snyder Cut
  • Frederick2: @Deansdale: GODZILLA VS. KONG - Retroshock kritikája www.youtube.com/watch?v=EQ4XwMpor0Q&t=5s (2021.04.13. 19:16) Snyder Cut
  • Frederick2: @GABOR2: "Kelly Sue DeConnick - aki többek között Marvel kapitány újjáélesztéséről, valamint többek között a Bitch Planet és a Pretty Deadly című munkájáról ismert - válaszol azoknak, akik a képre... (2021.04.13. 18:15) Snyder Cut
  • GABOR2: @Frederick2: www.youtube.com/watch?v=wNzhvFNOsN0 (2021.04.13. 17:07) Snyder Cut
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Frederick2 2021.04.13. 19:56:37

@Deansdale:

"Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét."

Az hogy nézne ki? Mi lenne a történet?

Bejegyzés: Snyder Cut

Deansdale 2021.04.13. 19:45:14

@Frederick2: Láttam... Kenny barátunk rajong Kongért, ez legalább 2 pontot dob nála az értékelésen. Szerintem már a Skull Island is gyenge volt, ez a mostani eresztés meg abszolút vállalhatatlan.

A minap megnéztem a 2016-os japán Shin Gojira-t (náluk Godzilla ugye Gojira), borzasztó hosszú és rengeteget pofáznak benne, amit rendre áttekertem (japán hanggal néztem felirat nélkül, japánul nem tudok :), de még így is jobb volt a Godzilla vs Kong-nál. A CGI például kifejezetten jobb volt, igaz 2016 nem is volt túl régen. Abban a filmben a tárgyaknak látszatra volt súlya és a sugár-lehellet is sokkal életszerűbbnek tűnt. Mondjuk a helikopteres jelenetek között volt pár gagyi, dehát na :)

Ahogy talán fentebb is leírtam, Godzilla egy olyan dolog ami ötletként jól hangzik, megvalósítani viszont szinte lehetetlen. Az emberi szálat mindig elcseszik benne, úgyhogy az még rosszabb mint ha csak időhúzás lenne, a szörnycsápolás meg önmagában nem elég hogy elvigyen a hátán egy filmet. Mondjuk ha rámbíznák a forgatókönyvírást, 3 nap alatt összedobnám minden idők legjobb Godzilla-filmjét :)

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 19:16:14

@Deansdale:

GODZILLA VS. KONG - Retroshock kritikája
www.youtube.com/watch?v=EQ4XwMpor0Q&t=5s

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 18:15:28

@GABOR2:

"Kelly Sue DeConnick - aki többek között Marvel kapitány újjáélesztéséről, valamint többek között a Bitch Planet és a Pretty Deadly című munkájáról ismert - válaszol azoknak, akik a képregényeket politikai kritikaként kritizálnák, vagy azzal érvelnek, hogy ez eredendően férfias közeg."

Állandóan előhozzák a feministák a férfias közeg meghatározó voltát a popkultúrában. Hogy ők valójában csak be akarják hozni a női nézőpontot is ebbe a férfias közegbe.

Ha én most elfogadom ezt a nézőpontot...

Nekem semmi bajom nem lenne a női nézőpont behozásával. Teszem azt, a Jane Eyre, vagy hogy a klasszikus példa mellett legyen egy modern is, Dolores Claiborne érdekesek és izgalmasak voltak számomra.

Nekem az a problémám a mostanában a DC-, MARVEL-, STAR WARS- és egyéb franchise-okban nyomatott női nézőpontú sztorikkal, hogy ugyanazt a keménytökű női karaktertípust gyártják le újra és újra és újra. Ezek pedig unalmasak és érdektelenek. Azért, ha megfigyeled, a legtöbb erős női karakter a popkultúrában a női harcos. Többségében női harcosokat kapunk a feminista esztétikától. Női harcos - ezen kivül más női karakter nem érdemel több figyelmet?

Mondogatják, hogy sokáig a férfi nézőpont uralta a popkultúrát.

Észrevették azt, hogy az általuk nyújtott női nézőpont szegényes és sivár, totál egydimenziós?

Mondogatják, hogy sokáig a férfi hősők uralták a popkultúrát.

Észrevették azt, hogy a női hősök tömkelegével átestek a ló tulsó oldalára?

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 16:26:17

@Deansdale: Szépen vissza is kanyarodtunk a poszt témájához. :) Merre megy tovább a DC a Snyder Cut után?

"Ő írja pl. a következő Superman filmet is, úgyhogy hasonló mocsokra számíthatunk abban is."

Hát, nem valami jó irányba! :P

Jól értem amúgy? Coates egyszerre készíti az új Amerika Kapitány képregényt és írja az új Superman film forgatókönyvét? Vagyis egyaránt bejárása van a DC és a MARVEL világába? Ennyire könnyű az átjárás a két univezrum között? Végül is nem számít, mert mára mindkettőt bedarálta a "progresszív" oldal.

Ahogy már nem sok értelme van a STAR WARS vs. STAR TREK vitának sem. Minek ütköztetni a kettőt, ha már mindkettő ugyanannak az újbalos propagandának van alárendelve?

"Lassan tényleg eljutunk oda, hogy egy normális szülőnek muszáj eltiltani a gyerekeit a popkultúrától."

Én még el tudok benne lavirozni. Meg szerintem sok normális felnőtt is. A gyerekek és a kamaszok viszont tényleg kiszolgáltatottak ezen a téren. Mit lehet tenni? Passz!

Bejegyzés: Snyder Cut

Deansdale 2021.04.13. 15:58:44

@Frederick2: Peterson a világon valaha is élt leghitelesebb KLASSZIKUS LIBERÁLIS, csak persze mivel a progresszíveknek azok is ellenségnek számítanak ezért azt hazudják róla hogy széljobbos. Ezt kitárgyaltuk már párszor, a helyzet azóta nem változott. A tragédia a Red Skull-os, Marveles sztoriban az, hogy olyan fajgyűlölő bélférgek mint Ta-Nehisi Coates hatalmat kapnak a (pop)kultúránk fölött, amivel persze vissza is élnek. Ő írja pl. a következő Superman filmet is, úgyhogy hasonló mocsokra számíthatunk abban is. Lassan tényleg eljutunk oda, hogy egy normális szülőnek muszáj eltiltani a gyerekeit a popkultúrától. Amúgy nevetséges lenne az egész, egy épelméjű világban ez a képregény soha nem jelenhetett volna meg, mert a szerkesztő az első belelapozásra hívta volna a kényszerzubbonyos osztagot Coates lenyugtatására. Ezzel szemben egyre több és egyre jelentősebb lehetőséget kap az elmeroggyant propaganda terjesztésére.

A másik témára: "macsó kultúra" nem létezik, ez megint egy fölöslegesen kitalált posztmodern ostobaság. Illetve persze, létezik, a társadalom segglyukán a cigók és egyéb cigószerű képződmények között dívik az emberkedés, de ez egyfelől a társadalom egészéről nem mond semmit, másrészt annyira távol áll Petersontól mint Borbáth Katalin a kvantumfizikától. Aki JP könyveit olvassa, az soha nem lesz macsó, úgyhogy aki ilyesmitől rettegett az megnyugodhat. Emellett Katalinunk a megszokott 21. századi kliséket puffogtatja: hasra van esve azelőtt amit ő tudománynak képzel, a kereszténység említésére epét hány, és persze mindent konzervatívnak lát ami nem része a progresszív hittételeknek. Gyakorlatilag arról ír, hogy JP mondanivalója mennyire fedi le a legfrissebb libsi pszichológusképzési kánont, és mivel nagyjából semennyire, ezért nyilván kiakad. Meg sem érti, hogy JP nem akar abban a szerepben tetszelegni amihez méregeti - ő enyhén keresztényi, de alapvetően ideológiamentes ÉLETVEZETÉSI TANÁCSOKAT ad fiataloknak, Borbáth viszont mindenáron a (posztmodern) pszichológiai szaktudás határait feszegető tudományos tanulmányként akarja elemezni a könyvet. Alapvetően rossz kritériumrendszert használ, így a teljes írása értelmetlen.

Bejegyzés: Snyder Cut

GABOR2 2021.04.13. 12:35:27

@Deansdale: "elvégre beleülhetnek a kész infrastruktúrába és vagyonba amit rájuk hagyunk."

Amit ő maguk nem tudnak majd fenntartani és majd szupergyorsan leamortizálódik. Aztán Európa technológia nélkül hidegnek bizonyul nekik.

Bejegyzés: Snyder Cut

GABOR2 2021.04.13. 12:33:55

Joe Biden és AOC törik össze a progresszív szíveket... is:

ujtechkor.blog.hu/2021/04/12/joe_biden_es_a_tobbiek_csalodast_okozo_lepesei

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 10:51:57

@Deansdale:

"A Partizán közönsége balos, természetes hogy örvendenek az agybajnak."

Az a vicc, hogy nem. Számos liberális és mérsékelt konzervatív is nézi és hallgatja. Meg olyan, magukat liberálisnak tartó youtuberek is becsületes vloggerként ajánlják a nagyközönség felé, mint Otherworld és Fókuszcsoport. Valahol számomra érthetetlen is ez a Gulyás Márton-varázs. Az eddig oké, hogy balos körökben népszerű, amit a haverjaival csinál - de liberális körökben? Ennyi erővel nyugodtan fogyaszthatnák a náci tartalmakat is, szinte ugyanazt kapnák, csak ellenkező előjellel.

Bejegyzés: Snyder Cut

Deansdale 2021.04.13. 09:25:25

@Frederick2: A Partizán közönsége balos, természetes hogy örvendenek az agybajnak.

"Romboljunk le mindent ami normális, természetes és segíti az emberiség fennmaradását, és eljő az utópia! ...a civilizációnk romjain."

Végülis valahol nem is olyan nagy hülyeség a progresszív utópiakergetés, van benne egy kis ráció, csak némileg gerinctelen elhallgatni azt a csöpp információt, hogy az utópiájukat NEM nekünk vagy a gyermekeinknek építik, hanem a migránsoknak akik majd átveszik a helyünket. Nekik tényleg sokkal jobb életük lesz, mint amilyen most van afrikában vagy a közel-keleten, elvégre beleülhetnek a kész infrastruktúrába és vagyonba amit rájuk hagyunk.

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 07:56:53

Szilvay Gergely - A ​gender-elmélet kritikája

moly.hu/konyvek/szilvay-gergely-a-gender-elmelet-kritikaja

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 07:52:49

@Sipi81: @don Fefinho: @Deansdale: Közben találtam még egy olyan videót, ahol megpróbálják elmagyarázni, hogy a kutyagumi és a nyúlbogyó valójában kézműves csokoládé.

www.youtube.com/watch?v=1Q88mIdzgcU

Sajnos a kommentek többsége egyetértő, és a like is több, mint a dislike. Ezért is örülök, hogy Szilvay könyve megjelent. Remélem, Szilvay nem hagyja abba ezt a kulturmissziót. Sajnos egyre inkább szükség van ellenanyagra ebben az össztársadalmi kútmérgezésben és agymosásban.

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 06:55:07

@Sipi81: Azt sem tudtam, hogy létezik. De örülök, hogy végre valaki megírta a Gender Studies tudományos kritikáját. Hiánycikk volt, s sajnos a Gender a legtöbb esetben a humor, a bulvár és a gonzó újaágírás szempontjából volt támadva a könyvek terén. Örülök, hogy valami komolyabb tudományos munka is született a témában. Azon sem csodálkozom, hogy Szilvay a szerző.

"Nem tervezel kritikát írni róla?"

Egyáltalán odáig el kellene jutnom, hogy megvegyem. Ha meg is veszem, nem hiszem, hogy azonnal el is olvasom. Mostanában eltávolodtam a politikától. Hogy lesz belőle kritika, majd meglátom.

Bejegyzés: Snyder Cut

Frederick2 2021.04.13. 06:48:01

@csi szi: @Wildhunt: @don Fefinho:

"Az Age of Empires 2 intrójára emlékeztet."

Bizony ám. Ami nem valami szép.

Egy ismerösöm megjegyezte, hogy ma már egy animációs filmnek kutyaköletessége megütnie a Cyberpunk 2077 színvonalát.

Bejegyzés: Snyder Cut

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.04.12. 22:48:30

@Frederick2: Ma jártam a Corvin Plaza-ban a Libriben és nagy meglepetésemre a sikerlista polcra volt téve Szilvay könyve (A genderelmélet kritikája). Azt hittem oda csak olyanok kerülhetnek mint a meseország meg Atwood. Meg is vettem, a kormánypárti sajtóban nagyon promózzák, mondjuk Szilvay amúgy is egész jókat szokott írni. Nem tervezel kritikát írni róla? :-)

Bejegyzés: Snyder Cut

Wildhunt 2021.04.12. 16:06:08

@don Fefinho: és tényleg. Én legalább a medieval total war-ra gondoltam de most hogy mondod...

Bejegyzés: Snyder Cut

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.12. 15:22:05

@Wildhunt: Az Age of Empires 2 intrójára emlékeztet. Ja meg olyan se volt ám, hogy a lovasíjászok bevágtáznak a pánczélos gyalogság közé, az kb. a suta ostoba öngyilkosság esete lett volna.

Bejegyzés: Snyder Cut

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2021.04.12. 14:15:21

@Deansdale: Áh. És gondolom felvétel azóta sincs.

Bejegyzés: Snyder Cut
süti beállítások módosítása