HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Mia and me: A te érdekedben mondom. ÉRTS EGYET DEANSDALE-LEL! Aki nem ért egyet vele, az hülye. Aki kritikát fogalmaz meg a FIDESZ-szel kapcsolatban, az hülye. Aki árnyaltan igyekszik látni a mianm... (2018.12.19. 06:29) Vigyázó szemetek
  • Mia and me: @Glokta: "minden ellenzéki akcióra Sorosozással válaszolnak - ez teljesen hiteltelenné teszi a valós kritikákat." az a baj hogy már nem csak a sorosozás a szállóige hanem a szánkó is meg a kereszté... (2018.12.18. 23:26) Vigyázó szemetek
  • Mia and me: @Glokta: "Nem tudom te mennyiért tudtál volna eladni egy vállalatot, amely évek óta veszteséges és csődközelben van, de nem hinném hogy filléreknél drágábban..." szerintem nem kellett volna eladni,... (2018.12.18. 23:18) Vigyázó szemetek
  • Asidotus: @Deansdale: A Nyugat Alkonya már száz éves történet, a kommunisták is sokat emlegették az imperialisták hanyatlását, aztán meg látjuk. 2003. óta eltelt 15 évben semmit sem közeledett a magyar élets... (2018.12.18. 23:07) Vigyázó szemetek
  • Mia and me: @Glokta: "Egyszóval ilyen esetekben egyáltalán nem működik a kereslet-kínálat törvénye, ami a szabadpiac alapja! " igen, ez Deansdale-nek mond. vagy lehet hogy nem neki, már nem tudom kvel kikkel j... (2018.12.18. 23:02) Vigyázó szemetek
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Frederick2 2018.12.19. 06:29:09

@Mia and me: A te érdekedben mondom. ÉRTS EGYET DEANSDALE-LEL! Aki nem ért egyet vele, az hülye. Aki kritikát fogalmaz meg a FIDESZ-szel kapcsolatban, az hülye. Aki árnyaltan igyekszik látni a mianmari helyzetet, az hülye. Az előbb mondta a vezér, néhány kommentben! Légy olyan, mint Fefinho: érts vele egyet mindenben (nyald a talpát), és akkor megkapod az ÉRTELMES titulust. Ha folyamatosan belekötsz, akkor csak HÜLYE maradsz. Így működik ez az orwelli blog.

(Na, most fog 1000 évre kitiltani ez a bunkó! :P)

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Mia and me 2018.12.18. 23:26:09

@Glokta: "minden ellenzéki akcióra Sorosozással válaszolnak - ez teljesen hiteltelenné teszi a valós kritikákat."

az a baj hogy már nem csak a sorosozás a szállóige hanem a szánkó is meg a keresztény értékek... nagyjából ami eddig még megadatott "értékesnek" sok ember számára, abból is önkéntesen csakmaguknak kisajátított és szlogenné silányatott jelkép lett általuk, mint anno a kokárdából...

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Mia and me 2018.12.18. 23:18:17

@Glokta: "Nem tudom te mennyiért tudtál volna eladni egy vállalatot, amely évek óta veszteséges és csődközelben van, de nem hinném hogy filléreknél drágábban..."

szerintem nem kellett volna eladni, hanem felelősségre vonnia vezetőiket és az utolsó 3 éves bérüket visszafizetetni... na meg amit írsz:
"Meg lehetett volna próbálni a kuponos privatizációt, hogy a részvényeket elosztják egyenletesen az ország lakosai közt,"

szerintem lényegsen jobb helyzetbe lennénk ha apáink kaptak volna egy kis részt mindenből.

"Akkor a munkaerőpiacon és annak szabályozásában és a folyamatokba önként beleszólásba mostanában mizu?"

ezt Dean-nek szántam kimondottan, ugyanis egyszer az van hogy a piac az isten és önszabályozó, másszor meg szerinte fasza a túlóra törvény, de ha nem is fasza, akkor se rossz.(holott a mindenható piaci működés szeeint itt nem túlóra jönne, hanem drasztikus béremelések)

" 175 ezren, kevesebb mint 2% ment ki"

hát nem mondom hogy nem mindegy hogy 175 ezer vagy 400 ezer, de abból a szempontból igen, hogy ezek pont a valamihez értő emberek... és azoknak a (leendő) családjaik, ami így már azért több embert jelent mégis.

"3) Magas munkaerő-mobilitás,"

az itt nincs.
Korábban már említettem, hogy a magyar gyökeret verő nép. Ami nekem azt jelenti hogy úgy max 30-35 éves koráig még akár hajlandó költözni, utána már megsínyli.

"Nekem úgy tűnik, hogy az 1) pontot a rendszerváltás után nem sikerült teljesíteni'

egyetértek, sajnos én összeesküvéselméletes vagyok ebben, hogy ez így volt kitalálva, hogy ellopható legyen a népvagyon.

"A Fidesznek az előző 8 évben sikerült a 2. pontot is összehoznia (mondjuk az elvándorlás inkább negatívum), rekordgyorsasággal emelkednek a bérek"

de csak a nagyon elmaradott korábbi szinthez képest...és közben van egy nem beismert elég erős infláció (kátszámjegyű nem egy)

"Most pedig a 3) pontot próbálja keresztülvinni, elérni, hogy ne az állam, hanem a szakszervezetek tárgyaljanak a munkáltatókkal (erre az új törvény rákényszeríti őket)"

de nincsenek abban a pozicióban hogy érvényben tárgyalhassanak. Ahhoz pont ez kell, tüntetés, és januártól sztrájkok (amit jé a fidesz lényegében betiltott mert törvényellenesnek minősül), hogy legalább közel egyenrangú pozícióból "tárgyalhasson" egy dolgozói szakszervezet.

"csökkentik az adókat, beengedik a multikat - így elkezdhetik a versenyképességet és termelékenységet növelni a hazai cégek is."

hm... akik nem kapnak se adókedvezményt, se vissza nem térítendő állami támogatást (mint a bmw)...? ez nem versenyképességnövelő hanem a kishalak kiszolgáltatása a nagyoknak.

"Persze ez is fáj, de nem annyira, mint a Bokros-csomag, mert nem államcsőd küszöbén, hanem épp ellenkezőleg: egy szintugrás küszöbén állunk."

a bokros csomagról nem tudok nyilatkozni.
de én itt szintugrást lefelé látok a jövőben
főleg hogy újabb gazdasági és bankválság van szerintem készülőben a világban.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Asidotus 2018.12.18. 23:07:45

@Deansdale:
A Nyugat Alkonya már száz éves történet, a kommunisták is sokat emlegették az imperialisták hanyatlását, aztán meg látjuk.
2003. óta eltelt 15 évben semmit sem közeledett a magyar életszínvonal az EU-s átlaghoz:
g7.hu/allam/20181214/masfel-evtized-alatt-semmivel-sem-kerult-kozelebb-a-magyar-eletszinvonal-az-unioshoz/
(Ez nem azt jelenti, hogy semmit sem javult, hanem azt, hogy nem többet, mint ott, vagyis az, hogy 10 év múlva utolérjük őket, arra semmi jel nem utal.)
Ami most van némi bérnövekedés, az nem más, mint a sokszázezer kivándorolt, hiányzó munkaerő miatt kénytelen volt béremelés. Amire a fedezet ugyan meg lett volna régebben is, de az Orbán-kormány multikat bátorító politikája miatt eddig elmaradt. Eddig. De most már muszáj voltak lökni egy kicsit a népnek.
A kormány szerintem már látja, hogy a következő években nem lesz ilyen kánaán. 2020-tól új, EU-s költségvetési időszak indul, nem kapunk majd annyi pénzt az EU-tól, mint az elmúlt nyolc évben. Gazdasági válság is régen volt már, időszerű, hogy közeledik egy új, erre készülnek a munka törvénykönyvének lazításával

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Mia and me 2018.12.18. 23:02:40

@Glokta: "Egyszóval ilyen esetekben egyáltalán nem működik a kereslet-kínálat törvénye, ami a szabadpiac alapja! "

igen, ez Deansdale-nek mond. vagy lehet hogy nem neki, már nem tudom kvel kikkel jópár hónapja volt itt a blogon eü vita is és én lettem a kommunista, mivel többek közt az egészségügyben szerintem nem lehet piaci alapon és befizetések "arányában" egyénileg annyit kapni amennyi "jár", hanem közbefizetésekből mindekinek annyit kell kapnia ellátást amire épp szüksége van.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Glokta 2018.12.18. 23:00:29

@Deansdale: @Mia and me: @glinolid: @Frederick2: @yotta:

Egy nagyjából korrekt cikket találtam a 444-en a rabszolga-törvényről!
444.hu/2018/12/17/fustgranat-kell-ide
A szokásos Fidesz-szidást leszámítva teljesen tárgyilagos:

"És arra is emlékezzünk, mielőtt az éppen születgető új ellenzéki egység esélyeit latolgatjuk, hogy a fenti tüntetések mind-mind sokkal nagyobbak voltak, mint ezek a mostaniak. Akkor még tízezereket tudtak utcára vinni, és az egész belpolitikai klíma kedvezőbb volt az ellenzéki mozgalmaknak: a gazdaság gyengébben állt, a független sajtónak még nagyobb tere volt, komoly botrányok rázták meg a közéletet, sokkal erősebb volt a társadalmi elégedetlenség.

Ezek a demonstrációk most teljesen más jellegűek. Sokkal elkeseredettebbek, keményebbek, és erőszakosabbak is, mint bármelyik 2006 óta."

szóval itt konkrétan leírja hogy ezek az emberek csak azért tüntetnek agresszíven, mert gyűlölik a kormányt és úgy érzik a jogaik el vannak véve - pedig ha valóban el lennének véve, akkor nem tüntethetnének.

A kormányoldal médiáinak viszont el kéne gondolkoznia azon, mennyire tesz jót az, ha minden ellenzéki akcióra Sorosozással válaszolnak - ez teljesen hiteltelenné teszi a valós kritikákat.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Mia and me 2018.12.18. 22:57:53

@GABOR2: "Milyen kár, hogy ezek az érzések nem találnak viszonzásra a migrik részéről majd.."

nyilván. Hszen az ő hitük meg hogy allahért minden megengedhető az ellenséggel.

De pont ez a szellemi síkon az ütközet.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Glokta 2018.12.18. 22:50:14

@Mia and me:
@Deansdale:
"Kicsit hasonlít arra a szitura mint amit apám mondott anno, hogy a szocializmusban "szarul" vezették a gyárakat meg a felét ellopták már a végén ... és akkor jött a nagy rendszerváltás és a "szart" ami valójában nem volt az, csak azon körülmények között lett azzá értékelve, eladták fillérekért..."

Nem tudom te mennyiért tudtál volna eladni egy vállalatot, amely évek óta veszteséges és csődközelben van, de nem hinném hogy filléreknél drágábban...
Meg lehetett volna próbálni a kuponos privatizációt, hogy a részvényeket elosztják egyenletesen az ország lakosai közt, de hosszú ideje működésképtelen cégeken ez sem segített volna.

"Akkor a munkaerőpiacon és annak szabályozásában és a folyamatokba önként beleszólásba mostanában mizu?"

Nem árt, ha tudod, hogy melyek voltak a leggyorsabban fejlődő posztszocialista országok: a balti államok.
Ezek pedig már évtizedek óta a legpiacbarátabb politikát követik, és hogy-hogy nem, körülbelül mint 3-szorosára nőttek a jövedelmeik 1990 óta: www.portfolio.hu/gazdasag/harom-csodaorszag-amelyekrol-magyarorszag-is-peldat-vehetne.258355.html
Mi áll ennek a hátterében?
1) Normálisan intézték a privatizációt és szinte egyből megnyitották az országot a befektetők előtt
2) Saját valutájuk leértékelése, foglalkoztatás bővülése, jelentős külföldre kivándorlás.

Egyébként érdekesség, hogy Észtországból a népesség 3%-a vándorolt ki 2004 óta, ehhez képest Magyarországról 2010 óta (amióta felgyorsult a kivándorlás) 175 ezren, kevesebb mint 2% ment ki: www.portfolio.hu/gazdasag/kiderult-hogy-mennyien-vandoroltak-ki-magyarorszagrol-itt-a-hatalmas-meglepetes.283118.html ráadásul egyre csökken a kivándorlók száma (2015 óta). Lehet, hogy hazugság a "mindenki elmegy"?

3) Magas munkaerő-mobilitás, a bértárgyalásokat elsősorban nem az állam intézi, nyitottak gazdaságilag és alacsony az államadósságuk, alacsonyabbak az adók, kiszámíthatóság.

Nekem úgy tűnik, hogy az 1) pontot a rendszerváltás után nem sikerült teljesíteni (ami elsősorba a töketlen MDF-nek és a taxisblokádot szervező SZDSZ-nek köszönhető), persze amint az SZDSZ kormányra került máris összejött (micsoda véletlenek :)), ez volt a Bokros-csomag, ami bármennyire kemény volt, elindította valamerre az országot.

A Fidesznek az előző 8 évben sikerült a 2. pontot is összehoznia (mondjuk az elvándorlás inkább negatívum), rekordgyorsasággal emelkednek a bérek és a foglalkoztatás is a maximum közelében van (ha a cigányok ugyanúgy el tudnának helyezkedni mint a többiek, akkor sokkal nagyobb lenne).

Most pedig a 3) pontot próbálja keresztülvinni, elérni, hogy ne az állam, hanem a szakszervezetek tárgyaljanak a munkáltatókkal (erre az új törvény rákényszeríti őket), csökkentik az adókat, beengedik a multikat - így elkezdhetik a versenyképességet és termelékenységet növelni a hazai cégek is.
Persze ez is fáj, de nem annyira, mint a Bokros-csomag, mert nem államcsőd küszöbén, hanem épp ellenkezőleg: egy szintugrás küszöbén állunk.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Glokta 2018.12.18. 22:14:58

@Mia and me: Az egészségügyet korlátozottan lehet szabadpiaci alapon működtetni.
Ugyanis azt jó esetben megteheted, hogy ha a boltban túl drága a kenyér, akkor elmész egy másikba és ott veszed meg, viszont ha eltöröd a kezed vagy szívinfarktust kapsz és elvisz a mentő, akkor nem nagyon fogod megválasztani, melyik intézményben műtteted meg magad és mennyit fizetsz, mert adott pillanatban nem vagy döntésképes állapotban és valószínűleg bármennyit leperkálnál csak hogy mentsék meg az életedet.
Egyszóval ilyen esetekben egyáltalán nem működik a kereslet-kínálat törvénye, ami a szabadpiac alapja!
Ugyanez áll arra, amikor Afrikában hihetetlenül magas árakon adnak el vizet olyanokhoz, akik alig jutnak hozzá - ha az életed múlik rajta, nem fogsz a pénzeddel fukarkodni.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

kiknekX 2018.12.18. 22:12:25

@GABOR2:
Vlszleg nem értettem tisztán, de valahogy úgy vettem ki, hogy ez így megzavarja az árammal működő készülékeket.
De már ezen is elkadtam h,ogy ez irreverzibilis-e.
ill. hogy lehet-e ekkora hatósugarú bombát gyártani, hogy lefedjen egy kontinenst a hatása.

S azt a manifesztálós mondatot meg úgy értettem ,hogy a cibertámadás megvalósítására kisebb jóval az esély, csak ha mégis sikerülne, akkor a hatása az áramkimaradáséhoz hasonló lenne.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Glokta 2018.12.18. 22:04:38

@GABOR2: @kiknekX: Az EMP tényleg komoly probléma lehet, viszonylag könnyű elindítani egy ilyen támadást de egy fél kontinensnyi területet romba dönthet - és ez együtt jár a nagyrészt konnektorokba, töltőkhöz csatlakoztatott gépek tönkremenésével. Viszont az USA nem nagyon védekezik ellene - egyelőre az menti meg őket, hogy senki nem meri bevetni ellenük, mert akkor valószínűleg a támadók is elpusztulnak.

Erről szól egy szerintem viszonylag jó triológia, tudnám ajánlani William R. Forstchentől a John Matherson sorozatot, aminek az első részét (Egy másodperccel később) magyarul is meg lehet találni könyvtárban (a többit angolul).

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

kiknekX 2018.12.18. 22:03:48

@Deansdale: NEm azt tartom valószínűtlennek, hogy lehetnek lokális háborúk, ilyesmit simán. Pl. amit leírsz, hogy van egy országon belül vagy akár európai országokban s ha modnjuk nem érdeke más nagyhatalmaknak itt rendet tenni, akkor lehet ez a nyomor, öldöklés sokáig. De ez sem a technikai civilizáció olyan összeomlása lenne, hogy akkor nekiállhatnánk itt két kézzel földet művelni, nem? Hanem csak lenne a pusztulás s mikor valahogy vége lenne, akkor pedig azok az országok, akik kimaradtak belőle (akár távolabbiak, USA, Japán stb. mit tudom én) azok jönnének a segélyekkel meg a multikkal stb. s visszafejlesztenék a technológiákat, így gondolom. Tehát nem lenne egy ilyen természetközeli gazdálkodásra szükség, s hamar lennének gyárak, internet, műtrágya stb. erre gondoltam.

Abban biztos vagyok (szinte) hogy úgy nem maradhatna, hogy egy országban a muzulmánok nyerjenek s a többiben meg nem, nyilván azért ez nagyhatalmi politika lenne s beleszólnának. Egyébként a polg. háborúra akár évtizedekig látok persze esélyt de arra alig, hogy a végén itt muszlim országok lesznek békében.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

GABOR2 2018.12.18. 22:01:26

@kiknekX: "hogy a ciber támadást nem tartja akkora vesézlynek,"

Akkor ezt az idézetet kihagytad:

“While the manifestation of a nuclear and cyber-attack are very different, in the end, the existential impact
to the United States is the same.”

Így talán jobban el tudod képtelni:

www.youtube.com/watch?v=vurpNu84seU

"Azért ez elég pesszimistának hangzik, nehezen tudom elképzelni, hogy az összes erőmű, stb. leállna, még ha pl. pár városnyi vezetéket ügyesen tönkre is tennének. "

Ha láttad a videót akkor már talán leesett... Nem pár vezeték rongálásárol van szó.

A jelentést meg ha végigolvasod egyszer megtalálod azt a részt ami a már megtörtént esetekrő szól. A Szovjetúnió tesztelte.

"-Six Russian EMP tests 1961-1962 over Kazakhstan that with a single weapon destroyed
electric grids over an area larger than Western Europe, proving this capability six times.2"

A szojvetek nagyobb területet iktattak ki a teszt során mint Nyugat-Európa.

"az amerikai mérnökök, tudósok, vezetők, hogy nem tudnák azért javítnai a hibákat egy idő után?"

A gépek amivel javítanának is tönkremegy, meg a gépek amik új gépeket csinálnának, meg összeomlik az egész világkereskedelem, stb.stb..

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Glokta 2018.12.18. 21:54:25

@GABOR2: Az ateisták közül is sokan vannak (pl. Dawkins) akiknek kinyílt a szemük és látják, hogy az iszlám egy a középkori kereszténységnél is dogmatikusabb vallás és a felvilágosodás eszményeivel is ellentétes lenne beengedni őket.
A pápát nem gondolom, hogy egy gonosz háttérhatalom környékezte meg, azt viszont el tudom képzelni hogy a lehetséges jelöltekből ő tűnt a legjobbnak egyes (multikultit kívánó) körök számára, ezért őt támogatták és támogatják tűzön-vízen át.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Mia and me 2018.12.18. 21:54:21

@Deansdale: "Ezek szerint az idegenek olyasmiért cserébe hozzák ide az erőforrásaikat ami a magyaroknak nem is kell. Dupla haszon."

Nem egészen. ugyanis a magyaroknak "azért" nem kell, mert számukra ellehetetlenítették ott az életet, illetve "elértéktelenítették". Kicsit hasonlít arra a szitura mint amit apám mondott anno, hogy a szocializmusban "szarul" vezették a gyárakat meg a felét ellopták már a végén ... és akkor jött a nagy rendszerváltás és a "szart" ami valójában nem volt az, csak azon körülmények között lett azzá értékelve, eladták fillérekért... na kiknek is, jé hát pont ezen külföldi emberek akkori munkáltatóiknak, akik egy generáció múlva meg jönnek és vásárolják fel az "értéktelen" házainkat, földjeinket.
Kinek is "dupla haszon" ez ?

"Sajnálom a jóindulatú idegeneket akiket külsőre nem lehet megkülönböztetni a rosszindulatú idegenektől, dehát ez van."

a másik oldala viszont hogy a rosszindulatú nem idegennek kinézőket sem lehet külsőre megkülönböztetni a jóindulatú nemidegenektől.

"A bérek akkor emelkednek ha munkaerőhiány van, ez a piac törvénye."

:D
jajnemár.
ezt írtam le a túlóratörvény kapcsán hogy ezt minden egyes hsz-ásomra megkapom, erre tessék...- magyarországon nem ez a piac törvénye. Azaz ha ez lenne, akkor a jóságos kormányunk beleszól mint egy szocialista felsőbbrendű vezetés és kijelöli, hogy hogyan "szabályozódjon" le ez a piac. AKkor most kapitalizmus és piacgazdaság van magyarországon vagy nem? Erre már párszor válaszoltatok itt többen, de sajnos mindig úgy változott az indoklás ahogyan épp az adott téma megkívánta- valamint emlékszem hogy az én "szociális" nézeteim pl. az egészségügy terén azért nem helytálóak szerintetek mert az egészségügy is csak egy pénzből él és az is piac és hát a piacnak nem úgy kellene működnie, hogy alanyi jogon jár az ellátás . ....

Akkor a munkaerőpiacon és annak szabályozásában és a folyamatokba önként beleszólásba mostanában mizu?

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

kiknekX 2018.12.18. 21:52:13

@GABOR2: Köszi, elolvastam a cikket, meg belenéztem abba a dokumentumba, de azt nem olvastam végig, de nekem úgy jött le ,hogy a ciber támadást nem tartja akkora vesézlynek, mint az elektromos hálózatok ellenit, ezt az EMP nukleáris lökéshullámot. Hogy ez állítólag meg tud rongálni elektromos hálózatokat s pár hálózat kiesése pedig az egész USA-ét.

Azért ez elég pesszimistának hangzik, nehezen tudom elképzelni, hogy az összes erőmű, stb. leállna, még ha pl. pár városnyi vezetéket ügyesen tönkre is tennének. Meg amit még furának tartok, hogy akkor utána anniyra meg lennének zavarodva az amerikai mérnökök, tudósok, vezetők, hogy nem tudnák azért javítnai a hibákat egy idő után?
PErsze biztos lehetne így nagy károkat okozni.

Most volt év elején az a meltdown meg spectre sebezhetőég, ami kb. az összes processzort érintette, de gyorsan ki is javították (szoftveresen), inkább kiküszöbölték a hibát.

De nagyon fiktívnek tűnik, hogy az egész internetet lekapcsolják, kb. oylasmit tudnék elképzelni, hogy megtudnának egy ilyen inkább hardveres biztonsági rést, ami minden processzort érint s akkor egyszerre titokban megtámadnák az USA összes routerét. De pl. honnan tudnák, hogy hol milyen routerek vannak?. Mire elterjedne egy vírus formájában, vagy felderítene valami hálózati strukturákat, már előbb azért lokalizálnák vlszleg.
Tehát az egészet csak nem tudná kinyírni?

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

GABOR2 2018.12.18. 21:16:39

@GABOR2: Még annál is szarabb a helyesírásom mint szokott lenni bocs...

A lényeg... úgy tűnik az összes csoport agyát át lehet mosni. A keresztényekét szuperkönnyű mindenre van példa a Bibliában amit felolvasva be lehet elleük vetni éppen mikor mi kell. Node, hogy még az ateisták is jó ötletnek tarják, hogy azért mert "minden ember egyenlő" beengednek középkori gondolkozású népséget akik túlszaporodnak és megsemmisítik a felvilágosodás összes eredményét... ez nekem az igazi csalódás. Bár a legtöbb ott Nyugaton nem szaporodik leszarja mi lesz, meg drogoznak, meg piálnak meg minden... Kanadában tán négy nap alatt elfogyott az egész éves készlet. Kutúrált fogyasztás...

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

GABOR2 2018.12.18. 21:05:08

Szóval Jézus, meg a felebaráti szeretet ami egyesek szerint azt jelenti, hogy agy oda mindent...

„Jézus azután elment onnan, és visszavonult Tírusz és Szidón vidékére. És ekkor egy kánaáni asszony, aki arról a környékről jött, így kiáltozott: Uram, Dávid Fia! Könyörülj rajtam! Leányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek! Jézus azonban nem válaszolt neki egy szót sem. Erre odamentek hozzá a tanítványai, és kérték: Bocsásd el, mert utánunk kiáltozik. De ő így felelt: Én nem küldettem máshoz, csak Izráel házának elveszett juhaihoz. Az asszony pedig odaérve leborult előtte, és ezt mondta: Uram, segíts rajtam! Jézus erre így válaszolt: Nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak. Az asszony azonban így felelt: Úgy van, Uram! De hiszen a kutyák is esznek a morzsákból, amelyek gazdájuk asztaláról lehullanak. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Asszony, nagy a te hited, legyen úgy, amint kívánod! És meggyógyult a leánya még abban az órában.”

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

Frederick2 2018.12.18. 20:59:25

@Madarász Henrik: Egyébként most kaptam észhez, hogy az előbb (Fefinho-nak és Dean-nek reagálva) általánosítottam a Pakisztán-India konfliktust a mianmari állam - rohingya "kisebbség" esettel. De azért vannak átfedések: India, Pakisztán, Mianmar egyaránt gyarmatok voltak egykoron, a felszabadulás után pedig szinte azonnal megkezdődött vallási meg etnikai alapon az öldöklés a "buddhisták" és a muszlimok között. Amúgy európai fejjel elég nehéz értékítéletet megfogalmazni - azért egy mianmari harci alakulat vagy egy indiai nacionalista milícia nem egy Betyársereg-kategória. Egy ilyen konfliktusban meg hullhatnak az ártatlanok mindkét térfélen.

Megjegyzem: mikor a britek elvesztették gyarmataikat, a gyarmatokon maradt britek ki voltak téve az őslakók terrorjának. Az indiaiak, a muszlimok vagy a fekete négerek tucatjával ölték le a fehér telepeseket az egykori gyarmati területeken. Azért ezt is érdemes szem előtt tartani.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek

GABOR2 2018.12.18. 20:59:02

@Mia and me: Milyen kár, hogy ezek az érzések nem találnak viszonzásra a migrik részéről majd... pl. mert megmagyarázzák, hogy csak Allah vette el az eszüket és ő adja nekik még a segélyt is.

Ráadásul van, hogy ugyanazon zsidó jogvédő szervezetek akik azért közdenek, hogy ide jöjjenek, Izraelből már inkább kiraknák a migriket. Hogy van ez?

Nagyon szépek ezek szavak a szeretetről meg minden, de az a helyzet, hogy az Ószövetségben úgy gyilkolászik Isten nem egyszer, hogy nem hiszek ezekben a szép szavakban.

Bejegyzés: Vigyázó szemetek