HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

csi szi 2018.07.20. 15:08:50

@zriff: Hát ja, ha ők jönnek ki rosszul belőle, már nem... mondhatni itt szembejött a genderizmus. De talán nem baj, ha a genderidióták összekapnak a feminácikkal valamin. :)
@som tam: Na igen, ilyen esetekben tetten érhető, hogy mennyire kell ezt komolyan venni (annyira, mint amikor fel kell cipelni a hűtőt a negyedikre).

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

som tam 2018.07.19. 23:51:28

@csi szi:
Termeszetesen. Ha a nok kiakadnak, az mindig teljesen ertheto.

A sportot illetoen viszont nem egeszen ertem a problemat. A nok ugyanazt hatrafele tusarkuban is... Nem igy van?

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

zriff 2018.07.19. 16:07:18

@csi szi: Csak mi van azzal, hogy legyél önmagad, teljesedj ki, a szeretet, elfogadás nem ismer határokat, a nemi szerepek maradi ciszheteró társadalmi kitalációk, stb. amiket a polkorrektek olyan nagy hévvel hirdetnek. Most persze kiderült, hogy nem is olyan elfogadóak.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

csi szi 2018.07.19. 15:50:48

@som tam: Az teljesen érthető, ha nők kiakadnak azon hogy travik, transzik nőként próbálják magukat elismertetni. Már sportversenyeken is, aztán elvárják, hogy miután a Jamesből lett Janet megnyerte a futóversenyt, ünnepeljék, mint női sportolót.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

som tam 2018.07.19. 09:31:29

@Aurelius Respectus:
Balos belhaboru. Ebben igazan semmi meglepo nincsen. Bele van programozva az ideologiaba.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

som tam 2018.07.18. 06:17:50

@TrollEdomer:
Ha azt vesszuk, hogy a csaladot a ferfi es no kozotti kapcsolattal definialja, akkor benne is van. Nem ismerem a statisztikakat, de szerintem meg mindig tobb arva gyerek van,, mint orokbefogadni kivano csalad. Nagy pehet az elteres az idealis es az optimalis kozott.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

Mia and me 2018.07.17. 22:47:04

@csi szi: az hogy kutassuk a múltunkat és tisztában legyünk azzal hogy Attila vére vagyunk-e vagy hogy honnan indultunk valójában, azért fontos, hogy tudjuk kik vagyunk, és nem azért hogy "kisebbrendűséget kompenzáljunk".

A magyar nyelv tényleg olyan logikus mint egy sem, és ha nem "kreált" nyelv (márpedig nem az), akkor tényleg a tiszta (és másoknak mégis bonyolult) felépítése arra utal hogy nagyon régi. Pluzs én külön szeretem benne, hogy nagyon könnyen lehet szavakat alkotni, és bárki megérti. AZaz a szerkezete, szóalkotási "kerete" sémája is olyan, hogy nem kell "megegyezni" hogy mi mit jelent egy új szó kitalálásánál, hanem tényleg szinte mindenki tudja mire "alkottad" az új szót, magyarázat nélkül.

Bejegyzés: A történész visszavág

VT 135 2018.07.17. 22:23:38

Feminizmus téma: néha azért a konzervatív mainstream médiának is felnyílik a szeme, vagy mer femináczit kritizálni:
888.hu/article-piaca-van-a-feminista-propagandanak-igy-manipulal-a-wmn?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201807
Én mondjuk már évekkel ezelőtt megállapítottam pár cikkükből, h a wmn egy vérfeminista oldal, dehát jobb később, mint soha.. :)

Bejegyzés: A történész visszavág

Deansdale 2018.07.17. 22:07:36

@csi szi: Persze, a modern nyelvtudományban nem sokan veszik komolyan, ebből lehet tudni hogy antimagyar dilettánsok. Nem az a mondandó, hogy a magyar nyelv tökéletes vagy mesterséges lenne (még mindig nem önbecsülésről vagy identitásról beszélünk), hanem hogy van benne egy szabályrendszer, egy átlátható belső logika, ami kizárja a finnugor elmélet bizonyos állításait. Egy valaha létezett primitív nyelvben a K-R szótaggal a kör fogalmát jelezték, és ezt tovább ragozgatták száz különböző formára, ami mind a kör fogalmával volt kapcsolatos, a keréktől a korongon át a kerítésig. (Ezt szerintem fölösleges lenne itt megemlíteni, mert értelmes emberek számára magától értetődik, de ez az elmélet NEM jelenti azt, hogy a mai magyarban minden szó ami egy szótagon belül tartalmazza a K és R betűket szükségszerűen része ennek a bokornak.) Ennek az ősnyelvi ragozgatásnak a nyoma számtalan európai nyelvben megtalálható a latintól a finnig, de mindenhol csak néhány szóban, kivéve a magyart, amiben soktucat szóban felfedezhető. Ez NEM azért fontos - még mindig nem önbecsülés vagy identitás -, mert a magyar nyelv ezek szerint közel áll valamiféle ősnyelvhez, hanem azért, mert nagyon erősen valószínűsíti, hogy ezeket a szavakat nem egyesével szedegettük össze többtucat különböző nyelvből, TEHÁT CÁFOLJA A FINNUGOR NYELVI SZÁRMAZÁS ELMÉLETÉT, ami azt állítja, hogy a finnugor alapkészlettel indultunk és minden más szavunk jövevény. A K-R bokor elemei NEM LEHETNEK jövevények a magyar nyelvben, tehát a magyar nyelv nem a finnugor alapkészletből indult, hanem valami olyan alapkészletből, aminek a K-R bokor eleve része volt a maga teljességében.

Hogy aztán ebből ki milyen önbecsülésre vonatkozó következtetéseket von le magának, azt leszarom, engem csak a nyelvtudományra vonatkozó logikus és igazolható részek érdekelnek.

Bár föntebb már említettem, de most külön a példádra: nem kell a királynak a kör szóval rokonnak lennie ahhoz, hogy az elmélet tökéletesen megállja a helyét. Nem is állítottam, hogy rokonok lennének, az erre vonatkozó cikkemben ez az állítás a wikiről származik, ami viszont olyan emberek műve, akik szkeptikusok ezen elmélettel szemben, így szerintem ennek semmi jelentősége se pro, se kontra. Czuczor-Fogarasi pl. nem említi a K-R bokrot a király szó kapcsán, ők az "úr" magyar szóval való rokonságot valószínűsítik.

Bejegyzés: A történész visszavág

csi szi 2018.07.17. 21:10:14

@Deansdale: Ez a K-r szóbokor stb. erősen alternatív elmélet, a nyelvtudományban nem sokan veszik komolyan. A magyar nem egy mesterséges nyelv (bár lehet, hogy vannak akik szerint az állítólagosan egyedülállóan tökéletes belső logikája miatt az, ki tudja...), mint az eszperantó, a szavakat nem csak úgy "kitalálták" annó a beszélőik ("sok itt a kecske meg a mét, legyen akkor a neve Kecskemét" mondá a körály, bocs a király), bár a nyelvújítás korában már valóban alkottak szavakat ilyen logikával. Ilyen szavakból valóban lehet "bokrokat" találni. Az olyan példák viszont, hogy a "király" a "k-r szóbokor" része és a "kör"-rel rokon, belemagyarázott hülyeségek.

Bejegyzés: A történész visszavág

-JzK- 2018.07.17. 21:08:30

@Aurelius Respectus:

Politikai indittatásból előre meg volt rendezve, hogy ők nyerjenek, ezzel is propagálva a multikulti győzelmét. Fogadni kellett volna... :)

Bejegyzés: Az év legfontosabb híre

Aurelius Respectus 2018.07.17. 17:08:25

@-JzK-: Kár hogy nem vesztett a franciának nevezett csapat, nyertek volna a horvátok és olyan rombolás és fosztogatáshullám kezdődött volna Franciaországban, ami talán észhez térített volna sok franciát.

Bejegyzés: Az év legfontosabb híre

Deansdale 2018.07.17. 16:53:40

@csi szi: Czuczor-Fogarasinak több köze van a magyar nyelvhez, mint a jelenlegi akadémikusainknak együttvéve. A magyar nyelv vizsgálata a szóbokrok tanulmányozása nélkül értelmetlen dilettantizmus, a "modern nyelvtudósaink" nyugodtan visszaadhatnák a diplomáikat és elmehetnének havat lapátolni. Ez egyszerű nyelvészeti tény, a K-R szóbokorról írt cikkemben ki is van fejtve hogy miért.

Zsidó összeesküvésről az MTA kapcsán még nem hallottam, az viszont a legegyszerűbb fekete-fehér történelmi tény, hogy a finnugorizmus elméletét a Bach-korszakban futtatták fel osztrák származású tudósok - ez kb. annyira alusapkás dolog, mint azt állítani, hogy keleten kél a nap. Konkrét nevekkel és évszámokkal van feljegyezve minden, nem egészen 3 perc utánajárni.

És ennek az egésznek cakkompakk semmi köze az önbecsüléshez vagy az identitáshoz - a tudomány ténykérdés. Az pedig tény, hogy semmivel sem vagyunk közelebbi rokonok a finnugor nyelvekkel, mint az ógöröggel, latinnal, vagy akár a némettel, angollal. Magyarázhat akárhány akadémikus napestig, a kota-ház párhuzam sosem fog erősebb lábakon állni, mint a house-haus-ház. Az MTA hangzóváltozásos "törvényeit" a nemzetközi nyelvészet már rég megcáfolta, szóval aki még mindig abban él, hogy a "h" régen muszájból "k" volt, a "z" meg "t", az nézzen szét kissé a modern nyelvtudományok terén és hagyja abba a hülyeségek terjesztését.

Ahogy már vagy ötször leírtam, az MTA 90%-ban kihátrált a finnugor elmélet mögül, kizárólag a nyelvi vonatkozásait próbálja még mesterséges lélegeztetéssel életben tartani, de az is ezer sebből vérzik, úgyhogy hamarosan az lesz majd a sztori, hogy ó, hát ez mindigis csak egy elmélet volt a sok közül, és igazából nem is támadta az MTA olyan nagyon a hun rokonság gondolatát, aljas rágalom hogy mindent megtettek az elpusztítására és a hirdetőinek megnyomorítására.

Zárszóként: igazából senki nem tagadja, hogy a finnugor nyelvcsalád és a magyar nyelv között volt valamiféle kapcsolat, csakhát ez semmilyen formában nem zárja ki azt, hogy mi magyarok hun származásúak legyünk. A finnugorizmust még mindig zsigerből védő embereknek semmilyen észérve nem maradt a hun kapcsolat cáfolására, ezért általában olyan kamu mellébeszéléssel jönnek, hogy aki szerint közünk van a hunokhoz az csak azért gondolja ezt, mert kisebbrendűségi komplexusos. Pfff.

Bejegyzés: A történész visszavág

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.07.17. 14:38:44

@KalmanBlog: Ez szerintem így jól is van mert önmagában a finalizer hogy úgy mondjam filozófiailag annál azért jóval tágabb fogalom mint hogy expliciten lezárjunk egy erőforrást. Viszont a cikkben említett példán kívül én valójában nem igazán tudok elképzelni olyan feladatot amire a finalizer kínálna megoldást.

Bejegyzés: Az év legfontosabb híre

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2018.07.17. 14:36:10

@Frederick: Nem rossz cikk, bár kicsit szószátyárnak érzem, mivel a lényeges rész úgyis az utolsó bekezdésben van meg a felsorolásban.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet

csi szi 2018.07.17. 13:57:46

@Frederick: Szerintem meg a nyelvészeti kérdéseket a nyelvészekre kellene hagyni (és a Czuczor-Fogarasinak, a gyöknyelvészkedésnek és társaiknak semmi köze a modern nyelvészethez). Aki azt képzeli, hogy valami magyarellenes zsidó (a Széchenyi által alapított MTA mint olyan magyarellenes zsidó szervezet, minden distinkció nélkül), Habsburg stb. összeesküvés áll a "finnugrizmus" mögött, az egy szinten van a fóliasapkásokkal, a gyíkemberhivőkkel, a David Icke-előadásokat tátott szájjal nézőkkel, ez a véleményem, bocs. Én sem értem mi ebben az identitáskérdés, miért ne lehetne valaki öntudatos magyar, akár finnugor nyelvrokonok vagyunk, akár török stb. Szánni valóak azok, akik azt hiszik, a Föld legősibb népének, Attila egyenes ági leszármazottainak stb-nek kell lenniük ahhoz, hogy legyen önbecsülésük, ez a kisebbrendűségi érzéseiket kompenzáló múlt nélküli nemzetekre (nézzünk körül a szomszédoknál) jellemző... Nekünk nincs okunk kisebbrendűségi érzésre akkor sem, ha csak az elmúlt ezer évet nézzük és nem valami ködbe vesző őstörténelmet.

Bejegyzés: A történész visszavág

TrollEdomer 2018.07.17. 07:50:17

@som tam: Be kell rakni az alkotmányba, hogy ha egyetlen lehetőség van rá, a gyerekeket anyához apához kell juttatni, ez fontosabb, mint pl anyagi körülmények. (Azt nyilván nézni kell ne legyenek alkoholisták meg ilyesmi)
Utána majd a cigánykölyköket megkaphatják homik.

Bejegyzés: A cikk, amiben elmagyarázom a politikai helyzetet