HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Borathan: @GABOR2: a blogodon nem kéne cikkeket írni? (2020.02.21. 12:23) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Portfolio-n megjelent egy cikk, arról, hogy a Koronavírus elszabadult és tovább fertőz mint ameddig karanténban tartják az embereket és hosszú ideig nem is semmisül meg a szabadban, tehát ebből már ... (2020.02.21. 10:18) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Ez a hanaui lövöldöző is egy elég érdekes eset. Simán elintézik azzal, hogy szélsőjobbos és sokaknak elég ennyit mondani róla. Pedig állítólag ő nem volt szegény, Mercije volt és bankárként dolgozo... (2020.02.21. 10:02) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Frederick2: Nem maguktól bár részben maguktól is, hisz már sok feministát is pl. elhallgattanak azért mert szerintük magukat férfiból nővé változtatni akaró transgender emberek férfiak maradnak... ... (2020.02.20. 11:50) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Kényes téma

2011.07.21. 13:39 Deansdale

A HVG cikke szerint a körülmetélés csökkenti az AIDS kockázatát. Most nem tudományos értelemben akarom vitatni az írást, bár jelent már meg nem egy felmérés, ami az ellenkezőjét bizonyította. Most inkább azt akarom kérdezni: nők esetében felmerülhetne-e egyáltalán a gondolata annak, hogy egy betegség kockázatát testi csonkítással csökkentsék?

Abszurd.

Mintha azt mondanák, a szürkehályog kockázata csökken, ha kinyomják valakinek a szemét, vagy hogy a középfülgyulladás hathatós megelőzése a dobhártya kiszúrása.

Miért tűnik természetesnek, hogy a férfiakról le lehet nyiszálni azt a darabot? Mert a zsidóknál ez vallási értelemben elfogadott? Akkor ezen az alapon engedélyezhetnénk az emberáldozatokat is, hiszen a majáknál, és még ki tudja hány vallásban aktívan gyakorolták.

A férfiak csonkítása szörnyű, a kisfiúké még inkább. Rengetegen szenvednek maradandó testi vagy lelki károsodást - de akinek nincsenek "feltűnő" tünetei, az is kevésbé élvezi a szexet. Ez valaki szerint normális? Nem véletlen, hogy az USA-ban komoly mozgalmak harcolnak azért, hogy a körülmetélést betiltsák, és erőfeszítéseik már konkrét törvényjavaslatok formájában is megjelentek.

Nade a kérdés még egyszer: elképzelhető, hogy nőknél valaki csonkítást javasoljon bármire? Egyértelműen nem. Akkor a férfiaknál miért beszélünk erről így? Miféle értelemben lehetne ezt a társadalmat "patriarchálisnak" nevezni, ha ilyen szembeszökő példákat láthatunk arra, hogy a nők mennyivel értékesebbnek vannak ítélve, mint a férfiak? Ha az egyenlítői afrikában egy kislányhoz késsel közelítenek, akkor azonnal felharsan a tiltakozó kórus (egyébként nagyon helyesen), de ha a szomszéd megcsonkíttatja a gyerekét, az rendben van, hiszen fiú.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista körülmetélés antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.