HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Borathan: @GABOR2: a blogodon nem kéne cikkeket írni? (2020.02.21. 12:23) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Portfolio-n megjelent egy cikk, arról, hogy a Koronavírus elszabadult és tovább fertőz mint ameddig karanténban tartják az embereket és hosszú ideig nem is semmisül meg a szabadban, tehát ebből már ... (2020.02.21. 10:18) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Ez a hanaui lövöldöző is egy elég érdekes eset. Simán elintézik azzal, hogy szélsőjobbos és sokaknak elég ennyit mondani róla. Pedig állítólag ő nem volt szegény, Mercije volt és bankárként dolgozo... (2020.02.21. 10:02) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Frederick2: Nem maguktól bár részben maguktól is, hisz már sok feministát is pl. elhallgattanak azért mert szerintük magukat férfiból nővé változtatni akaró transgender emberek férfiak maradnak... ... (2020.02.20. 11:50) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Agyhalál

2011.08.09. 14:05 Deansdale

Internetes zaklatásról nyivákol a HVG és a Life-Style.hu is (meg az index és a kiskegyed). Sirám, sirám. Szegény nők, már megint kiderült hogy ők mindig áldozatok.

"Leginkább az online társkereső nőket lehet félteni, közel 40 százalékuk szenved az elektronikus zaklatás valamely formájától."

Húúú de kell a nőket félteni! Szegények törékenyek mint a korhadt faágak aszályos nyárutón. Kordont kell állítani mindegyik köré, testileg, lelkileg és szellemileg, sőt, már a neten is. Őrkutyával.
...nagyjából arról beszélnek a "szakértők", hogy a hülye pasik azt hiszik, a nő azért van regisztrálva az ismerkedésre szakosodott weboldalon, mert ismerkedni akar - és ezért egymás után küldözgetik neki a leveleket, holott a nő nem válaszol. A szemét zaklatók! Nem is tudják micsoda szenvedést okoznak ezzel a nőknek.

"Amerikai kutatók szerint az áldozatokra nézve sokkal súlyosabb következményei vannak a digitális zaklatásnak, mint a hagyományos szóbeli-érzelmi megfélemlítésnek."

Ki az a hülye aki ilyesmit egyáltalán komolyan tud venni? Egy fikázós emil nagyobb lelki következményekkel jár, mintha az ember pofájába fenyegetőznek, ordítanak vagy röhögnek? Na ne.
Egy normális embernek meg kell hogy legyen a képessége egyrészt a netes "zaklatás" érzelmi kezelésére, másrészt annak a technikai kivédésére. Mert mit is jelent a netes zaklatás? Valaki leveleket, kommenteket vagy üzeneteket írkál nekünk, amit mi nem szeretnénk. Namármost: mi van akkor?! Nem kell vele foglalkozni. Másrészt gyakorlatilag minden levelezőben / weblapon / programban le lehet tiltani a nemkívánt személyeket. Aki még ezt megtenni is képtelen, az ne menjen a netre.

"A digitális zaklatók 20 százaléka a közösségi hálózatokat használja fel az áldozatai gyötréséhez, tehát saját személyes terünk kerül veszélybe"

Akinek a f*szbook a "saját személyes tere" az beteg. Az az ember a szó orvosi értelmében netfüggő, akinek jót tenne ha a hasonló webszemét helyett inkább a valódi világgal foglalkozna egy kicsit.

"a digitális zaklatás veszélyei igen jelentősek az áldozatra nézve: feszültnek, nyugtalannak érezheti magát, emellett félelmek, rémálmok kínozhatják, de az étkezési és alvási nehézségek sem ritkák az ilyen esetekben"

Úristen, úristen, nyugtalannak érezheti magát!!! Apokalipszis, armageddon!
Erre persze a normális megoldás egy kijózanító atyai figyelmeztetés, miszerint "kislányom, szedd össze magad és ne hisztizz annyit a hülye fészbuk miatt mert kapsz két nyaklevest". Ez - végszükség esetén kiegészítve egy 5 perces beszélgetéssel - általában megoldja a kialakulóban lévő "étkezési és alvási nehézségeket".
Dehát manapság az ilyesmi szóba sem jöhet, ezért marad a B terv:

"A rendőrségnek (...) sokkal több elektronikus módszert kellene alkalmazniuk az internetes zaklatások megállítása érdekében - hangsúlyozta a szakember."

Na ja. Milyen jó is lenne ha a rendőrség végre mindenkinek figyelemmel kísérné a magánéletét. Hiszen mi magunk képtelenek lennénk állam bácsi segítsége nélkül megbírkózni Gézával, aki már a harmadik emilt küldi. Börtönbe az ilyenekkel!

Micsoda egoizmus, hogy mindenki a világot akarja erővel megváltoztattatni, és a többi embert korlátozni, ahelyett hogy elfogadná, adott esetben neki magának kéne fejlődnie. Nem árt az az embernek, ha egy kicsit vastagabb bőrt növeszt, ahogy az angolok szokták volt mondani. A nyugati kultúrában valahogy trendi lett az embereket pszichológiai infantilizmusban tartani. Ahelyett, hogy arról beszélnénk, meg kell tanulni kezelni a konfliktusokat, arra tanítjuk az embereket (főleg a gyerekeket), hogy bármely konfliktus esetén azonnal szaladjanak a felsőbb hatalomhoz. Hogy lesz így az egyénekből felelősen gondolkodó, lelki sérülésektől védett és erős karakterű felnőtt ember? Sehogy.

Szólj hozzá!

Címkék: pszichológia zaklatás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.