HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

 • Mia and Me: @békaapu: "Mert a férfihangú világnézet szerint tökéletesen érthető hogy mit csináltam rosszul." Mit? (2023.11.30. 22:25) Lustaság fél egészség
 • Mia and Me: @békaapu: "És nem iszom, nem dohányzom, nem voltam agresszív vele, nem játékgépeztem el a fizetésünket, nem csináltam az utca végére gyereket.. csak már nem voltam olyan jó mint amikor olyan jó volt... (2023.11.30. 22:15) Lustaság fél egészség
 • Mia and Me: @Deansdale: Nem veszem piszkálásnak, viszont nem figyeltél arra amit írtam, nem "ad hoc" munkamegosztásról írtam. hanem hogy kiderítjük ki miben jobb és ha ez eltér a szokásos női-férfi szerepektől ... (2023.11.30. 22:05) Lustaság fél egészség
 • békaapu: @Mia and Me: Azt hiszem hogy nálad kulturáltabban nem lehetett volna összefoglalni a mai női elképzelést a férfiak működéséről. Hogyaszongya : A férfiak is normális emberek és a nők is normális emb... (2023.11.30. 17:41) Lustaság fél egészség
 • Deansdale: @Mia and Me: Szokás szerint általánosságban fogok beszélni, szóval nem személyes piszkálás :) A probléma az, hogy a nemek nem egyformák és az ad hoc munkamegosztás olyan problémákat okozhat amikre ... (2023.11.30. 16:00) Lustaság fél egészség
 • Utolsó 20

A Nobel-díj leértékelődése

2011.10.14. 11:13 Deansdale

Már azt is furcsálltam, mikor Obama megkapta a Nobel békedíjat, hiszen csak akkor "avatták be", még nem is csinált semmit. Háborút pedig azóta sem szüntetett meg egyet sem, tehát teljesen érdemtelen volt a díjra.

Aztán láttam azt, hogy idén 3 nő kapta a Nobel békedíjat. Ne értsenek félre, semmi bajom azzal ha egy nő bármilyen díjat kap. Nekem azzal van bajom, hogy ez egy politikai döntés volt - mármint hogy idén kifejezetten nőknek osztják, ráadásul olyan munkáért, amit "a nők jogaiért" végeztek. Mindennek semmi köze sem Nobelhez, sem a békéhez. Mi értelme van a díjnak, ha nem azért ítélik oda, amit valaki ténylegesen tett a békéért, hanem aktuálpolitikai (polkorrekt?) alapon annak, aki éppen szimpatikus?

Ellen Johnson-Sirleaf Afrika első, demokratikusan megválasztott női elnöke. "(...) erősítette a nők helyzetét a nyugat-afrikai országban”

Leymah Gbowee „nemzetiségtől és vallástól függetlenül mozgósította a nőket a libériai polgárháború lezárása és a parlamenti választásokon való részvétel érdekében”

Tavakkul Karman (...) vezető szerepet játszott Jemenben a nők jogaiért (...) folytatott küzdelemben.

A bizottság reményét fejezte ki, hogy a döntés „hozzájárul ahhoz, hogy véget érjen a nők elnyomása, és ráébreszt arra, hogy a nők milyen nagyszerű lehetőséget jelenthetnek a demokrácia és a béke szempontjából”.

Miért nem hoznak létre új Nobel-díjat "feminizmus" kategóriában? Az idei békedíj jó lesz precedensnek.

Hab a tortán az index cikke: Magyar csillagászok évekkel előzték meg az idei fizikai Nobel-díjasokat

Egy magyar kutatócsoport már a kilencvenes évek első felében ugyanarra az eredményre jutott, mint 1998-ban az idén Nobel-díjat kapott tudósok. Paál György, Holba Ágnes, Horváth István és Lukács Béla évekkel a szupernóva-megfigyelésekből levont kozmológiai következtetések előtt publikálták szinte azonos eredményeiket.

 

Eddig 3 komment érkezett

 • 1.  Vasgerinc (Válasz erre)
  2011. 10. 14. 11:25

  Én is olvastam ezt a csillagászos cikket, de nem olvastam benne egyértelműen arra utaló jelet, hogy olyanra kaptak volna Nobel-díjat, amit korábban publikáltak.
  A cikkben csak egy bizonyos vizsgálatot említenek, hogy ugyanazok lettek az eredmények, túl kevés az információ, ahhoz hogy láthassuk mégis mire használták, hogyan jöttek erre rá, stb. A publikálók biztosa rögtön rá tudnának mutatni arra, hogy miért van így, én egy kis túlzásba vitt nagymagyarságot érzek a cikkben.

 • 2.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
  2011. 10. 14. 12:41

  Látom, már a Nobel-díjas szakma is kezd elnőiesedni... :-)

 • 3.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
  2011. 10. 15. 9:23

  Talán az a gond, hogy míg a tudományos eredményeknél objektíven megítélhető és többé-kevésbé közmegegyezés tárgya, hogy ki alkotott valóban nagy jelentőségűt, addig a béke-Nobel - de még az irodalmi is - sokszor aktuálpolitikai célokat szolgál.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista nobel antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása