HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Ez itt a nagyképűsködés helye

2011.12.07. 07:53 Deansdale

Confident Professor at BlackboardMeglehetősen ritkán szoktam bármiféle vitában tekintélyre hivatkozni, mert annak a híve vagyok, hogy egy jól összerakott érv százszor hitelesebb, mint két tonna oklevél. És különben is, akik a tekintélyükből élnek, sokszor papírmasénak bizonyulnak. Éppen ezért eddig nem is nagyon beszéltem arról, hogy miért érzem magam feljogosítva arra, hogy egyáltalán beszélni merjek a feminizmusról.

Persze a tízmillió szakértő hazájában ez egy kicsit felemás töprengés, hiszen itt mindenki minden témában feljogosítva érzi magát az észosztásra. Itt ugyanis mindenki ért a focihoz, a politikához, és most már úgy látszik a feminizmushoz is. Eddig csak a bajszom alatt somolyogtam, mikor az utcáról beeső emberek hülyéztek le és oktattak ki a feminizmusról - akikről egyébként fél perc alatt le lehet venni, hogy még a kezdők gyorstalpalóját sem ülték végig. Aki látott már feministát, vagy olvasta már, hogy minden 5 nőből 8-at ver a férje (azokat is akik nem házasok), az egyből szakértőnek képzeli magát és megfellebezhetetlen baromságokkal okádja tele a beszélgetéseket.

Nem fogok konkrét példákat idézni, mert teljesen fölösleges. Ahol szóba kerül a feminizmus, úgyis mindenütt felbukkan pár okostojás, aki egyből rákezdi: Tény, hogy a nők kevesebbet keresnek. Hiszen mindenki tudja, hogy a férfiaknak privilégiumai vannak. Egyértelmű, hogy a nőket elnyomják.

És nem hajlandóak gondolkodni - de minek is tennék? Hiszen aki birtokolja az isteni kinyilatkoztatást, annak fölösleges használnia az eszét.

Nade vissza a témára: miért érzem azt, hogy az ilyen retardált megmondópalánták fölött állok a tudásommal? Miért szerepel a cikk címében a nagyképűsködés?

Nos... Hosszú-hosszú évek óta vitázom feministákkal és antifeministákkal. Olykor kívülállókkal is. Eközben elolvastam minden (anti)feminista anyagot, amire rátettem a kezem, röpcéduláktól egyetemi disszertációkon és kormányzatok által rendelt kimutatásokon át egészen törvényekig és törvénytervezetekig. Tudom mi az a Title IX és kicsoda Erin Pizzey. Fejből idézek egy tucat feministától és ismerek egy kazal vonatkozó politikai anyagot, a polkorrektség történetétől a kulturális marxizmus doktrínáiig.

Már a Piroska blogon is gyakori kommentelő voltam, meg az interalia-n (amíg volt értelme), a Zindex fórum feminista topikjában, a tűsarkon, és a nőkertben is elültettem pár magot míg ki nem moderáltak :) De ez a kisebbik része a dolognak. Ugyanezt megtettem angolul is: jezebelt olvastam és feministinget, No Ma'am-ot és Zenpriest írásait. Kommenteltem is ha szükségét éreztem. Ott voltam a Spearhead születésénél. Hallgattam a Voice for Men rádió első adását.

Gondoltam nekiállok blogot írni. Angolul. És már az első cikkeimnél megjelent a szakma két nagy öregje (Dave Hawaiiról meg Rob Fedrz), akik kifejtették, ideje volt már hogy írni kezdjek és fogadjam baráti jókívánságaikat. Aztán Paul Elam is kommentelgetett nálam, ami kábé azzal egyenértékű, mintha Stephen Hawking bonyolódna veled baráti beszélgetésbe a saját kvantumfizikai blogodon - Paul Elam ugyanis jelenleg az egyik legnagyobb nemzetközi szaktekintély. Ferdinand Bardamu rendszeresen linkelte a cikkeimet az In Mala Fide-n. Szerepelek Manboobz "ellenséglistáján", mint antifeminista "veszélyforrás". Még egy youtube videóm is van feltöltve a témában :)

Nagyképű lennék, ha azt mondanám, magam is afféle nemzetközi szaktekintélynek számítok? Bizonyára. Végülis egyetemeken nem nagyon jegyeznek. (Ami mondjuk nem meglepő az egyetemek feminista alapállását tekintve.) Nagyképű lennék, de nem minden alap nélkül. Hosszú évek munkájával letettem már pár dolgot az asztalra, amit a nemzetközi MRA  (Men's Rights Activist, Férfijogi aktivista) közösség is értékelt. Nincs olyan kontinens, ahol legalább markonyian ne lennének, akik tudják, ki az a "Deansdale".

És nap mint nap találkozom emberekkel, akik lehülyéznek, mert szerintük nem értek alapdolgokat. Én meg csak magamban mosolygok. Na igen, haver, te aztán jól megmondtad a frankót. Biztos jobban tudod, hogy hány százalék a wage gap, meg hogy mit is jelent a "rule of thumb". És nem vitázom, mert teljesen fölösleges. A tízmillió szakértő hazájában van kábé ötmillió, aki már úgyis mindent tud, ezért fölösleges lenne bármi új információt befogadnia. Ezekkel vitázni? Még Sziszifusz is hülye lenne, ha vállalná...

3 komment

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus magánjelleg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DennisVT1 2015.09.22. 00:41:05

"Nos... Hosszú-hosszú évek óta vitázom feministákkal és antifeministákkal."

Árulj el valamit. Hogy bírod? Én talán néhány tucat órát vitáztam eddig velük, de egyrészt totál értelmetlennek látom, mert nem lehet igazad sosem. Amikor már tények, érvek, adatok tucatjai szerepelnek a szövegeidben, amikkel szemben semmi konkrétumot nem tudnak felhozni, csak a szokásos dolgokat (gyűlöletkeltő vagy, uszító, hímsoviniszta, gyalázkodó, nőgyűlölő), akkor sem ismernék el soha, hogy bármiben is igazad lehet(!). Nem is azt, hogy igazad van, csak legalább azt, hogy lehet. Szóval egyrészt totál értelmetlen.
Másrészt pedig pont ezért fárasztó és idegesítő, főleg egy amolyan "kezdőnek", mint én vagyok, bár végigolvastam a blogodat is meg a férfihangot is, meg az "ellenség" néhány oldalát is.

Szóval hogy bírtad te ezt egy évtizeden keresztül?

Más, de nem akarok emiatt külön kommentet írni máshova: Nem követed véletlen a facebookon a "nők a feminizmus ellen" csoportot? Elég szépen nő az oldal kedvelőinek a száma, és nagyon parázs kis viták mennek a kommentek közt.

TrollEdomer 2015.09.22. 07:34:13

www.origo.hu/tudomany/20150921-genetika-allapot-rendellenesseg-lany-fiu.html

Egy újabb példa, hogy a gender teória miért totál faszság.

In mala fide jó kis hely volt. :)

Deansdale 2015.09.22. 12:10:24

@DennisVT1: "Szóval hogy bírtad te ezt egy évtizeden keresztül?"

Már én sem tudom :) Biztos belehülyültem volna, ha csak ezzel foglalkozom, úgyhogy mindenkinek azt ajánlom: ha ilyesmivel akar foglalkozni, legyenek mellette szívderítő hobbijai, különben Huffnágel barátunk sorsára jut :|

Nem vagyok fent semmilyen közösségi oldalon, de a net többi részén követem az eseményeket. Tudom, dinoszaurusz vagyok :)