HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Láttam, a zömével egyetértek. (2020.02.23. 17:26) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: Ezt láttad? Gyűrűk Ura vs. Trónok harca – 5 ok, amiért nem említheted egy lapon a kettőt www.youtube.com/watch?v=kYU6a8v1wSg Szomorú azon elmélkedni, hogy régen a fantasy még igyekezet... (2020.02.23. 17:17) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • GABOR2: @Frederick2: Hát most képzésre is kellett mennen, meg meló is volt és annyi stressz, hogy inkább most kihagytam, de igen, próbálom úgy csinálni, hogy ez a kihagyás inkább a kivétel legyen. (2020.02.23. 10:24) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: "Ahhoz minőségi idő kell." Tökéletesen megértem. Nálam ritka, hogy viszek haza munkát, de előfordul. Viszont most rengeteg olyan alkalom lesz, amikor hétvégén is be kell menni dolgozni. ... (2020.02.22. 19:08) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Tanulságok sógoréktól

2011.12.08. 09:39 Deansdale

Borul a ritmus az új osztrák himnuszban - tudósít a Zindex. Hogy miért? Feministák tiltakozására, természetesen.

A kezdeményezők azzal érveltek, hogy a himnusz társadalmi értékeket fejez ki, ezért a nemek közti esélyegyenlőség elvének megfelelően a női állampolgárok teljesítményéről is meg kell emlékeznie.

Micsoda aberrált gondolkodás mérleg alakú szemüvegen át nézni az egész világot, és mindent átformázni, átgyúrni ahol a nemek nem egyenlő arányban képviseltetik magukat. (Természetesen csak akkor ha a nők vannak "hátrányban", de ez most mellékes. Különben is, miféle "hátrányban" lehet valaki a himnusz szövege miatt, amit most ilyen fontos volt korrigálni?) Oké, hogy a "női állampolgároknak" is van teljesítménye, ez magától értetődik és nyilvánvaló, de miért szükségszerű ezt beleszerkeszteni évtizedek vagy évszázadok óta változatlan művekbe, műtárgyakba? Akkor most fogjuk Mona Lisa-t és kérjünk fel valami kortárs művészt, hogy fessen a képre egy vigyorgó pasast is? Végülis van még ott hely, meg lehet oldani - az egyenjogúság nevében.

idén először jött létre többségi támogatás a javaslat mellett. Jelentős szerepe volt ebben Maria Rauch-Kallat konzervatív párti (ÖVP) volt nőügyi miniszternek

Aki konzervatív, az nem támogathatja a himnusz átírását, ez alap. Nem tudom ki ez az ex-feminiszter, de kábé annyira konzervatív mint Fekete Pákó.

nehezményezték, hogy az egyik verssor egy szótaggal hosszabb lett és ezért biceg a ritmus. Az osztrák írószövetség az "ünneplő kórus" szavakat bírálta, véleményük szerint az 1930-as éveket idézi

Kit érdekel bárkinek is a véleménye, amíg a feministák tiltakoznak? Ha esetleg elvész egy rím, vagy kecskévé változik, netán elszalad a szótagszám, hát istenem. A lényeg, hogy egyenjogúsítva lett a szöveg.

A megkérdezettek 70 százaléka ellenezte a szöveg átírását.

Na igen, ez a tipikus kormányzási stílus manapság. Az emberek több mint kétharmada kifejezetten ellenzi? Sebaj, mi azért mégis megtesszük. Elvégre ez egy demokrácia, vagyis ők szavaztak meg minket, őket képviseljük, és az ő pofájukba sz*runk.

A változtatást végül a kormánypártok és a Zöldek szavazataival szavazták meg. Két jobboldali populista párt (...) tartózkodott a szavazástól, illetve nemmel szavazott.

A demokrácia illúziójából még annyi megmaradt, hogy talán... talán a szélsőjobbosok nem fordulnak szembe a néppel annyira, mint az összes többi ingyenélő. Sanyarú helyzetben vagyunk, ha a tisztességre és józan észre az utolsó reményünk egy sokat vitatott és támadott szubkultúra, mert már mindenki más szétesett agyilag.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.