HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Borathan: @GABOR2: a blogodon nem kéne cikkeket írni? (2020.02.21. 12:23) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Portfolio-n megjelent egy cikk, arról, hogy a Koronavírus elszabadult és tovább fertőz mint ameddig karanténban tartják az embereket és hosszú ideig nem is semmisül meg a szabadban, tehát ebből már ... (2020.02.21. 10:18) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: Ez a hanaui lövöldöző is egy elég érdekes eset. Simán elintézik azzal, hogy szélsőjobbos és sokaknak elég ennyit mondani róla. Pedig állítólag ő nem volt szegény, Mercije volt és bankárként dolgozo... (2020.02.21. 10:02) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Frederick2: Nem maguktól bár részben maguktól is, hisz már sok feministát is pl. elhallgattanak azért mert szerintük magukat férfiból nővé változtatni akaró transgender emberek férfiak maradnak... ... (2020.02.20. 11:50) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Önmagam szórakoztatása

2012.01.24. 13:43 Deansdale

Azt hiszem ezért járok feminista oldalakra: hogy szórakozzak. Afféle önkielégítés ez, de azért mégsem teljesen az, hiszen a poénokat a feministák szállítják. Persze olykor vigyázni kell, mert ha az ember rossz oldaláról fogja meg a témát, a kacagásból bicskanyitogatás lesz, és az árt az emésztésnek. Nade lényegre...

Átruccantam szokás szerint a nőkertbe, és ezúttal ezt a gyomot találtam:

"[Erich] Fromm úgy tűnik, vak a nemi alapú elnyomásra, szerinte a patriarchátus már megszűnt, és az a háziasszony, aki fizetség nélkül főz és takarít a férjére, elégedettebb, mint az a bejárónő, aki pénzért teszi ugyanezt."

Na igen - írom miután befejeztem a röhögést. Fromm, a nemzetközileg elismert gondolkodó és szociálpszichológus vak volt és hülye, nem vett észre valamit ami a cikkíró Mónika szerint egyértelmű. Ha a nagyképűség fájna...

A másik poén, hogy ki az a bejárónő aki a saját férjéhez jár be? Csak azért kérdem, mert a szövegből egyértelműen az jön le, hogy a bejárónők pénzért takarítanak a férjükre. Persze ez a gondolkodásmód az alapjaitól rohad - a feministák szerint a család nem valamiféle közösség, vagy együttműködés, netán szereteten alapuló együttélési forma, ahol a nő gondoskodása a családjáról felemelő és lelket kiteljesítő feladat, hanem rabiga, amit esze ágában sem lenne csinálni ha valaki nem "kényszerítené". Ki az beteg lelkű ember aki a saját családjában bejárónőnek tartja magát? Ki az az aberrált akinek a gyermekeiről vagy a gyermekei apjáról való gondoskodás olyan teher, mintha vadidegeneket kellene kiszolgálni?

A feministák elméletei szerint minden egyes emberi kapcsolat rideg, kimért, és valamiféle mérhető érték tranzakciója. Olyan nem létezik, hogy két ember jól érzi magát együtt és az egyik elmosogat. Nem! Ha a nő mosogat, akkor az elnyomás, kizsákmányolás, patriarchátus. Az a nő aki szereti a családját és nem érzi tehernek a mosogatást, az valamiféle nőellenes képződmény, patriarchálisan agymosott őskövület.
És ezek mondják azt, hogy ők a nőkért harcolnak... Besz*rás. Követelik, hogy a férfiak tiszteljék a nőket, de ők maguk, a feministák, egy makulányi tiszteletet sem tanúsítanak a nők iránt.

"(...) az alapjövedelem bevezetésével erősödhet a nemi szerepek szerinti munkamegosztás (pl. Elgarte, 2010). Ez annak ellenére is megtörténhet, hogy az általánosan biztosított juttatás úgy védené a háztartást ellátó nőket, hogy közben nem zárná őket a négy fal közé és elvileg lehetővé tenné mindkét nem számára a részmunkaidős munkavállalást. A hagyományos szerepekhez kapcsolódó normákat és elvárásokat figyelembe véve ugyanis valószínű, hogy a férfiak nagy része nem fogja megszakítani vagy csökkenteni a munkát azért, hogy komolyan részt vegyen a házimunkában. Ennek oka természetesen nem maga a juttatás, hanem más szakpolitikai területek hiányosságai, ezért ezeken is alapvető változásokat kell elérni. Olyan intézkedéseket kell bevezetni, amik elősegítik és ösztönzik a kereső és a háztartásbeli szerepek megosztását azoknak a pároknak, akik így döntenek."

Hadd fordítsam le ezt magyarra: Feministáink attól tartanak, hogy ha mindenkinek alanyi jogon járna "állampolgári fizetés", akkor több nő hagyná ott a munkát, mint férfi - és ez elfogadhatatlan! A szemét férfiak már megint másképp reagálnának, mint a nők! Miért nem tudnak a férfiak is nők lenni?! A lényeg mindenesetre az, hogy ha egyes párok úgy döntenek, hogy a nő otthon marad, de a férfi dolgozik, akkor ezeket a párokat ebben akadályozni kell. Mert az önrendelkezésük és a döntéseik lósz*rt sem számítanak annak a tükrében, ami a feministák szerint a legfontosabb szempont mind között: hogy a férfi is mosogasson. A férfiakat azért kell törvényileg valahogy kiszórni a munkahelyeikről, mert különben a mocskok nem hagynák ott maguktól az állásukat azért, hogy többet mosogassanak.

Agyrém.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista alapjövedelem antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.